Kermis in de stad. Laat een hand op de schouder rusten en maak met de andere hand rondjes op de rug.

Vergelijkbare documenten
Samen koken. Ga een paar keer met de vingertoppen over de rug van boven naar beneden.

Julian krijgt een bril

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Keetje zucht. Wat duurt het lang! Maar wacht... Daar komt een auto de straat in rijden. Hij stopt achter de verhuiswagen en er stappen twee mensen

Een dagje zeilen (groep 4)

inhoud 1. er kan nu friet door hijs het zeil! piet snot ben jij nou een boef! je bent een held!...

Miauw! Miauw!

Hoera! Het regent - 4 t/m 7 jaar

Monsterfilm. De illustratie en het lesidee bij dit verhaal staan ook op

Doelstelling: tactiele stimulatie en samenwerking

1. De tuin wordt opgeruimd

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch)

1. Spugen in de nacht

LILLIE LOLLIE IN DE SNOEPJES TOVERTUIN Geschreven en geïllustreerd door PetraLouise Muris.

K a t m e t s l a g ro o m

Een dagje vrij (groep 6)

Rianne haalt haar hand door Jochems haar terwijl ze naar de kamer loopt. Kijk eens wie we daar hebben? roept ze als ze uit het raam kijkt.

De zak. van. Sinterklaas. Maarten Stevens

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk.

Schroeven in het donker

Verhaal Palmpasen 25 maart 2018

Reis naar de maan (groep 3)

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

Hotel Hallo - Thema 2 Hallo TELEVISIE KIJKEN

De Tent Module Dans groep 3-4

Oma, Tess en. Gerrit Klein. Narratio

Sinterklaas. en de. smikkelende Smulpiet

Het speelhuis van Lotte en Nina

Eerste druk, maart Monique van Stenus

Hotel Hallo - Thema 1 Hallo

Ruimtelied. œnœ# œ œ œ œbœnœ. œ œnœ# œ œ œbœnœ & # # œ œ œ. œ œ nœ. nœœ œ# œœ J œbj œ nœ œ œ œ œ œ bœ & # A7. œ œ œ Œ Ó œ Œ œ œ œ Œ Œ œ

vandaan. Hij loopt ermee naar de grote tafel voor het raam. Ziet u wel? zegt hij tegen opa die net de kamer inloopt. U hebt echt wel spelletjes.

1 Kussen over mijn hoofd

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

yvon jaspers Ties en Trijntje op vakantie

Stil blijft Lisa bij de deur staan. Ook de man staat stil. Ze kijken elkaar aan.

Regen, regen, alsmaar regen

Stomme trutten. Qatar, Qatar!, giechelen de meisjes voor het huis aan de overkant. Kelly heeft gelijk. Nu zijn ze op de fiets.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd.


Een knipoog van tante Wilma

Jacques Vriens. De avonturen van Tommie en Lotje deel 1. Met illustraties van Kees de Boer. Van Holkema & Warendorf

Li Lefebure & Margot Senden

2. Het kistje. Joost weet niet wat hij hoort. Geadopteerd. Hij!

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

z ó leuk is lezen! taart van juf jet Anneke Scholtens en Pauline Oud Zwijsen

25 mei Lisa 28 mei Marja

Ome Opa zit achter het stuur van de camper. Hij slingert enorm over de weg.

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

Pannenkoeken met stroop

Jos en zijn nieuwe vrienden

met tekeningen van ivan & ilia

De school is uit en ik steek het plein over naar het fietsenhok. Ik ben vandaag op de fiets naar school omdat we verkeersles hadden.

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is.

Ik loop met Margreet naar school en het valt me op dat ze knalrode wangen heeft. Het is bijna Valentijnsdag, zegt ze opgewonden. Weet jij al aan wie

Trek je muts over je oren

Schoolreis met zwaailicht

1. Dit kan niet waar zijn

De ADHD van André Als het te druk is in je hoofd

Jikke knikt. 'Maar ze hebben wel gelijk', zegt hij dan. 'Ik praat toch ook met bomen?'

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was...

Verhaal voor Palmpasen, 20 maart 2016

Kijk ook op:

Eva geeft geen antwoord. Ze leest samen met Lieke in het kookboek. Nu moet er suiker en boter bij, zegt Lieke. En een snufje

Simon van der Geest. Met tekeningen van Elly Hees

Vast Module theater groep 3-4

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam

DE SPROOKJESPARADE. Rolverdeling:

MARIAN HOEFNAGEL. Met alle geweld. in één klap alleen. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

Help me, Zoey, zeg ik. Zoey kijkt verbaasd. Waarmee?, vraagt ze.

En? zegt mijn moeder, die haar nieuwe zomerjurkje laat zien: Wat vind je ervan? Mooi. Ik zeg niets meer dan dat, want ik weet dat ik er geen verstand

1. Naar het erf van dominee Visky

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht.

Alsof daar buiten iets interessants te zien is. Zwart zwart zwart, lampje, zwart zwart zwart. De metro raast onder de stad door.

Dingetjes I. Kleuter-kabouters

Het allerleukste meisje

Hoe doe je het, Piet?

Lieke. redt de dieren

TAFELTASJE. Tafeltasje is een rugzak met daarin allemaal leuke spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen. juf Tessa

Bikkels en ballenmeisjes

Tekening voorkant: Tara van Veen. Tekeningen binnenin: Alette Straathof. Leeftijd: jaar AVI: E3 M4. Lettertype: Dyslexie

Thom de dino vriend. Lize Ippel

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

- MYRTHE - Door: Kim Hotterbeekx

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Hiphop in de modder. naar buiten!

geheim nooit aan iemand anders vertelt. En vooral niet aan grote mensen. Dat zou rampzalige gevolgen hebben. Ze zouden zeggen dat ik een gevaarlijke

Hey Russel! EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP. marian hoefnagel

Oma Pleuntje en opa Joep

Charles den Tex VERDWIJNING

1. Halt. 1. Dit avontuur is te lezen in Freek en Gerdien deel 9 Verboden vuurwerk.

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk?

Per vliegtuig naar droomland

TIJL UILENSPIEGEL EN DE LIEFDE

De Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid

Als mijn moeder en ik terugkomen van boodschappen doen, zie ik dat Margreet buiten staat. Floor, kom eens kijken wat ik heb! roept ze.


Transcriptie:

Kermis in de stad (verhaal bedacht en geschreven door Monique Motshagen) Het is zaterdag en er is kermis in de stad. Eline en Dennis willen er graag naar toe. Mam mogen we naar de kermis? Ja dat mag, maar wel voorzichtig doen hoor, zegt mama. Dennis rolt met zijn ogen en roept: Oh, moeders zijn altijd zo bezorgd. maak met de andere hand rondjes op de rug. Eline en Dennis pakken hun fiets en rijden naar de kermis. Wat zullen we als eerste gaan doen vraagt Eline aan Dennis. Naar de schiettent roept Dennis opgewonden. Hij maakt van zijn handen een pistool en doet het geluid na. 'Pieuw, pieuw'. Nee, roept Eline, we gaan ballengooien. Wedden dat ik van je ga winnen? Oh nee ik ga winnen, want ik kan supergoed gooien, roept Dennis. Plaats beide handen onder aan de rug en draai met beide duimen rondjes links en rechts van de ruggengraat naar boven.

Ze lopen naar de wagen van het ballengooien. Ieder krijgt drie ballen. Ze moeten zes blikken omgooien. Eline begint en gooit de bovenste eraf. Met de tweede bal gooit ze de middelste blikken om en bal drie gaat er helemaal langs. Ha ha, je bakt er helemaal niets van zegt Dennis. Dan pakt hij een bal en doet net of hij een werper is van honkbal. Met een vaart raast zijn bal langs de blikken. De bal gaat zigzaggend door de wagen heen en knalt loeihard tegen de wand met cadeautjes. Wrijf zachtjes met beide handen heen en weer over de rug. De hele wagen staat te schudden en de cadeautjes vallen allemaal van het rek af. De eigenaar van de wagen schrikt enorm en ook Dennis staat te trillen op zijn benen. S,s,s,sorry meneer, zegt Dennis. Ik wilde mijn zusje laten zien dat ik heel goed kan balgooien. Ik zal het allemaal opruimen. De man kijkt Dennis aan. Hij ziet de tranen in Dennis' ogen en dat hij helemaal staat te trillen. Leg de handen op de schouders en schud ze zacht heen en weer.

Dan schiet de man in de lach en roept, nou gooien kun je wel alleen kun je geen richting houden. Dennis kijkt de man aan en begint ook een beetje te lachen. Als een boer met kiespijn. Kom, zegt de man, opruimen. En de volgende keer een beetje rustiger gooien. Ja meneer, zegt Dennis. Na het opruimen lopen Dennis en Eline samen naar de suikerspinkar. Kom zegt Eline, we gaan een suikerspin eten. Even van de schrik bekomen. Laat een hand op de schouder rusten en maak met de andere hand grote cirkels op de rug. De man van de suikerspinkar vraagt wat voor suikerspin ze willen hebben. Op de voorkant van de kar staan allemaal plaatjes van verschillende figuren. Kunt u dat allemaal maken? vraagt Eline aan de man. Ja, zegt de man. Een bloem, een ballon, een driehoek, zeg maar wat je wilt. Ik wil een bloem, zegt Eline. Teken een vorm op de rug, de ander kan raden welke vorm het is.

De man begint met een roze kleur de suikerspin te draaien. Daarna doet hij er gele poeder bij en draait die over de roze kleur. Met een stokje drukt hij er wat deukjes in. Dat doet hij ook nog met groene poeder. Nu heeft Eline een suikerspin in bloemvorm en met drie kleuren. Wauw, die is mooi. Bijna jammer om op te eten, zegt Eline. Voordat ze een hapje neemt maakt ze eerst een selfie. Zo kan iedereen zien wat een gave suikerspin ik heb gehad. Ik wil graag de driehoek, roept Dennis. Maak met beide handen grote driehoek-bewegingen op de rug. Wil je ook drie kleuren, zegt de man. Ja, maar geen roze, zegt Dennis. De man schiet in de lach en zegt, Oké, we doen rood. Hij begin te draaien. Met een stokje maakt hij hoeken. En met de kleuren draait hij om de hoeken heen. Wauw, die wordt ook heel mooi, zegt Dennis. Het lijken wel kunstwerken. En ook hij maakt natuurlijk een selfie. Samen lopen ze verder over de kermis. Beweeg je vuisten om en om van boven naar beneden over de rug.

Er staat zoveel dat ze het niet allemaal in één dag kunnen doen. We gaan nog in één ding en daarna naar huis zegt Eline. We kunnen morgen nog wel een keer. Laten we in de spin gaan, zegt Dennis. Dat doen ze. Ze kopen een kaartje en gaan in het bakje zitten. Ze moeten nog even wachten, maar dan is het zover. En daarrrrrrrr gaan we, roept de man van de spin. Ze gaan op en neer en het bakje draait in het rond. maak met de andere hand rondjes op de rug. Heerlijk, zegt Dennis. Eline gilt het uit als ze heen en weer worden geslingerd. En we gaan snellerrrrr, en snellerrr, hoort ze de man roepen. De wereld schiet voorbij. Uiteindelijk zakt de snelheid af. Whow, ik ben een beetje draaierig, zegt Dennis. Ik ook, zegt Eline. Kom we gaan naar huis. Samen fietsen naar huis. Morgen gaan ze weer naar de kermis. kronkel met de andere hand, van boven naar beneden, over de rug.