November nr 357

Vergelijkbare documenten
Oktober nr 356

Oktober nr 398

Kijker nr 403 Maart 2018

Oktober nr 378

Februari nr 360

December nr 358

Januari nr 359

februari nr 371

November nr 389

oktober nr 367

Kijker nr 372 maart 2015

Oktober nr 408

December nr 380

Volgende week wordt elke ochtend voorgelezen door mama s, papa s, oma s en een vava. Dankjewel aan iedereen die tijd hebben gevonden!

november nr 368

Oktober nr 346

November nr 379

Februari nr 350

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Oktober nr 388

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

december nr 369

December nr 400

Januari nr 349

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

Schoolkrant 4. Veel plezier met het lezen van Schoolkrant 4. Hoi,

30ste jaargang. nr 08. korte inhoud

Kijker nr april 2014

Vrije tijd Boekje. November December. Alderande Externen. Bestel je lidkaart voor 2017!

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Bijlage 3: Interview cliënt

Kijker nr maart 2014

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Hoe de juiste verdeling gebeurt wordt nog tijdig meegedeeld. Denk er ook nu weer aan om voldoende draagtassen mee te brengen.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

WANNEER IS JE LAATSTE KAART GELEGD?

Echo november - december 2015

Van 8 tot 19 juni Hoihoi,

januari nr 370

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL

ACTIVITEITEN Augustus november 2017

Activiteitenfolder december 2015

11 januari 2019, 19u30. by corpuswijk. Inschrijven vóór 5 januari via of bij de voorzitter (Oorlogstraat 6B)

Nieuwsbrief. december 2016

Ruggeveldje december 2015

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Februari nr 392

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

Laetare Actueel December 2018

November nr 347

Fietsen. Van string tot string

Even voorstellen: Sinds enkele weken werkt er een nieuwe leerkracht in groep 7/8 op donderdag en vrijdag. Hieronder stelt zij zich voor.

Activiteiten Kemados.

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

jaargang 22 december 2016 nummer 5

Kijker nr 351: maart 2013

Jumping Sint-Niklaas 23>26 MEI Recreatiepark De Ster.

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Bouwdorp Sint pancras

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar Beste ouders,

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten.

Tijdens de maand maart zijn er hier en daar wat speciallekes. We starten de eerste 2 weekends met scoutsvergaderingen op zondag.

Januari nr 401

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken

Hoeksteen IJsselmuiden

Pagadders. Beste pagadders

Hasselt, juli Beste vrienden,

Nieuwsbrief 30 november 2018

Nieuwsbrief V.E.K.B.A Schoolstraat 19

Voor u ziet u onze Nieuwsbrief van mei Er is weer heel wat te melden, veel leesplezier gewenst!

November nr 337

De Bijbelverhalen In de kleutergroepen In de groepen 3 t/m 8 De dag van je leven. Het huis van God. Jezus wijst naar God.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF januari 2015

December 2014 Editie 426

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

Beets 52, 1475 JD Beets. tel

Extra materiaal nummer 8.1 Groep 5&6

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

vzw Come & See- week Jump n Joy vzw - Rope skipping club Beste skippers en ouders,

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Les 13: Geboorte van Jezus.

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015

De redding van Zacheüs Meditatie ds. Gerard Rinsma zondag 30 oktober e zondag na Trinitatis

ICBS De Windroos WEEKINFO 16. Belangrijke data: KERST. Kerstmis vieren op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam

Overdenking 29 juli 2018 Maranathakerk

René op vakantie mei 2013 P U T T E N

Tweemaandelijkse Nieuwsbrief

Opgepast maandag 2 oktober 2017 is er pedagogische studiedag en dus GEEN SCHOOL voor de leerlingen!

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave. Deze maand. Welkom. Schoolreisje. Schoolfotograaf. Obstacle Run

Alleen een plastic tasje

De Witte Flits. Nieuwsbrief november-december. Geplande evenementen

2- maandelijks tijdschrift. Editie November-December België-Belgique P.B Dilbeek 1 BC 9404

DE KASTANJEKRANT. De allereerste Kastanjekrant! INHOUD NOVEMBER Activiteitenkalender 2-3. Achter de schermen 4. Welkom nieuwe Elise & Agnes!

Nieuwsbrief 30 Schooljaar

Transcriptie:

November 2013 - nr 357

Kijker nr 357: November 2013 November is normaal, een stil en dromerig verhaal. Een maand die met zacht weer ons zegent, en nat is zonder dat het regent. (vrij naar P. De Haas). November in Bazel is echter ver van een stil en dromerig verhaal. Er staat namelijk heel wat op onze kalender deze maand: -toneel in de KBC toren die we voor de gelegenheid maar omtoveren tot de KWB toren -een info avond rond LED verlichting met een spreker uit ons eigen midden -ons jaarlijks niet te missen ledenfeest met bestuursverkiezingen tijdig inschrijven is de boodschap! -start van de eerste kooklessen -en last but not least Ieder kind een Sint onze inzamelactie van speelgoed voor de minderbedeelden waarvoor we samenwerken met basisschool Sint-Petrus. De voorbije weken zijn een heleboel KWB medewerkers actief betrokken bij de voorbereidingen van deze activiteiten. Daarenboven wordt naarstig gewerkt op een aantal extra activiteiten en ideeën voor de komende maanden. Je hoeft je dus niet te vervelen deze stille novembermaand! Voor elk wat wils: een mix van amusement, infotainment en inzet voor het goede doel. Kortom een bloemlezing waar KWB voor staat. Geen beter moment dus om jullie lidmaatschap van KWB te hernieuwe. De komende weken springen de wijkmeesters even binnen. Hopelijk mogen we op jullie sympathieke steun blijven rekenen. Daar doen we het tenslotte voor! Hoop je snel te zien op één van onze volgende activiteiten!

Agenda KWB programma najaar 2013: Vrijdag 15 november Toneel onder den Toren Donderdag 21 november Zaterdag 23 november KWB ledenfeest! Watt met je lampen? Een avond rond duurzame verlichting Zaterdag 30 november Ieder kind een Sint Donderdag 6 december Speculoos van de Sint Vrijdag 20 december Kerstwandeling Nieuws uit onze vereniging Willem Van Overtvelt en Fleur zijn de fiere ouders geworden van een flinke zoon Bas geboren op 17/09/2013 is 52 cm. groot en weegt 4.155 kg. Alvast ne dikke proficiat aan de jonge ouders. Roger Van der Meiren geboren 14 december1941 en overleden op 25 oktober 2013. Roger heeft nog deel genomen aan de kooklessen, maar om gezondheidsreden was dit niet meer mogelijk. Onze oprechte deelneming aan de familie. Dropping bij nacht en ontij!: vrijdag 25 oktober Ja! ik zou mee doen aan een dropping, de eerste keer in 45 jaar? We lieten ons bereidwillig ontvoeren door Dirk. De bus had zelfs een heus laken vooraan in de bus zodat we niet konden zien waar we gedropt zouden worden. Poteren foefelen, sjoemelen, spieken, uwen plan trekken ;) Allee noem maar zoals je het wilt. We konden eigenlijk wél door de zijruiten kijken, en we stelden vast dat we na het obligate rondje bazel in noordelijke richting vertrokken, juist ja, de autostrade op, en recht in de file ;) Door de konijnenpijp en dan verder richting noorden Als dat nog lang zou duren Het was best gezellig op de bus en stilletjes waren we ons aan het voorbereiden op een dropping binnen de poolcirkel. Zo ver kwam het gelukkig niet. We zagen op een gegeven moment een molen. Wisten wij veel dat deze van betekenis zou zijn.

Ineens stopte de bus onze groep vloog buiten en kreeg een stafkaart zonder namen met enkel wat straten op en een groot kruis. Daar moesten we naar toe. Onwillekeurig kwam bij mij het liedje op van hieraf moet je gaan, Tim Eerst wilden we het écht wel eerlijk spelen en in het wilde weg stappen, zonder zelfs aan iemand de weg te vragen. We stapten vrolijk voorbij een boerderij. Zonder kompas, in het midden van de Wildertse brousse is dat onbegonnen werk. Duikt daar ineens een inheemse fietser op van het duister achter ons. Die kon er ook niet goed wijs uit en pakte zijn fietsgps dat heb ik ook zei ik en op mijn blitse Samsung Galaxy S3 had ik ineens de kaart te pakken. (toegegeven eerlijk is anders ;) je moet maar denken : een moderne versie van een kompas Op weg naar de molen op het verkeerde pad Onze fietser beweerde bij hoog en bij laag dat we naar de molen van Nispen moesten. Omdat het plaatje maar niet klopte, toch maar eens aan iemand anders gevraagd, en neen hoor ons ijverig gestap bracht ons steeds verder van ons echte doel : de molen van Wildert : daar moesten we zijn! Terug naar af dus Onderweg kwamen we een tennisclub tegen waar we ons tegoed deden aan de geneugten van het gerstennat. Het moet gezegd : menige oogballen van mijn reisgezellen vielen uit hun kas bij het aanschouwen van zoveel talent in de tennisclub.uiteindelijk - dik twee uur later en na een ongerust telefoontje - toch maar afgezakt naar Wildert. Onze VIER onderkoelde begeleiders ons stonden eenzaam op te wachten onder een verkleumd tentje. Op een tafeltje VIER verschaalde pintjes ( die dus al VEEL te lang uitgeschonken waren) en waarvan de herkomst helemaal niet meer te achterhalen was. Tja, geen wonder dat we op die proef niets terecht brachten. Er werd nogal lacherig gedaan dat we de laatste waren. Van daar dat we FULL SPEED de achtervolging inzetten. Langs een wandelpad, dwars door de wei, RECHT op ons doel af : Cafe de Arabieren. Het was een heuse snelwandelcross waarbij we niet enkel alle achterstand inhaalden maar tevens ruim een kwartier voor de volgende groep aankwamen. We hadden dus ruim de tijd om nog van enkele Duvels te genieten. De soep met balletjes smaakte heerlijk na zo n fikse wandeling! Er werd vrolijk nagepraat. Na een voorspoedige terugrit kwamen we midden in de nacht terug in Bazel. Na zoveel jaar nog eens een dropping meemaken? Een HEERLIJK avontuur! Zeker niet te missen! Jij moet volgende keer ook zeker méé!!!

Toneelavond : vrijdag 15 november 2013 Ons jaarlijkse toneelavond in de Boerentoren heeft plaats op vrijdagavond 15 november 2013. De voorstelling met als titel Midlife Crisis begint stipt om 20u30. Georges Apers is een brave, liefhebbende, toegewijde echtgenoot en vader, maar - jammer genoeg - niet gezegend met een indrukwekkend libido. Linda zijn echtgenote, heeft daarmee leren leven. Maar nu moet ze vaststellen dat het mini-libido van haar man met de jaren zelfs nog verschrompelt en Linda wil leven. Hier geen knotsgekke persoonsverwisselingen of dolle intriges, maar zeer herkenbare situaties overgoten met een smakelijke saus van milde humor. U zal ongetwijfeld plezier beleven aan Midlife crisis. Naar goede traditie zorgen wij ook voor een drankje tijdens de pauze en een bescheiden receptie achteraf. Deze toneelavond kost per persoon 8,- Euro voor KWB-leden en 10 Euro voor niet-leden. Je kan gratis parkeren onder de KBC Toren (Boerentoren) te Antwerpen (uiteraard zolang er plaats is). Samenkomst aan de kerk om 19:20u met verdeling van de zitplaatsen daarna vertrek met de auto om 19:30u. Inschrijving bij Vloemans luc op Tel. 03/744 10 86 of GSM.0475 34 25 38 of ook via KWB-rek.nr.BE62 7835 5034 0661. Watt met je lampen. Infoavond LED-verlichting op donderdag 21 november 2013 Naar het schijnt zou er in België één kernreactor kunnen stilgelegd worden indien iedereen - bedrijven en particulieren - zou overschakelen op LEDverlichting. Klinkt straf, dus, zelfs indien het maar half waar is, waar wachten

we nog op? Velen wachten op duidelijke antwoorden op vragen als: kan ik mijn bestaande armaturen blijven gebruiken? Ik heb een pak halogeenspotjes met transformatoren in het vals plafond, mag ik die transformatoren blijven gebruiken? GU3, GU5 en MR16 of moet ik GU10-voetjes kopen voor mijn nieuwe lampen? Welke lampen mag ik dimmen en welke niet? Worden LED-lampen ook zo warm als halogeenlampen? Hoe zit het met de kleur van LED-lampen? Heeft het nut om TL-lampen te vervangen door LED s? Op hoeveel tijd zal ik mijn investering terugverdienen? In elk geval zijn LED-lampen al lang niet meer die lelijke en dure gedrochten van een paar jaar geleden! Bovendien bieden ze soms de mogelijkheid om door middel van kleuren extra gezelligheid in huis te creëren. KWB-lid Martin De Bock en zijn compagnon Kristof Liessens zijn al langer bezig met hun groen bedrijf Heliodoro en zij komen ons op donderdagavond 21 november om 20:00u antwoorden geven aan de hand van praktijkvoorbeelden. De bedoeling van deze avond is dat je op het eind in staat bent om thuis zelf je grote stroomverbruikers op een veilige manier te vervangen door milieuvriendelijke LED-lampen. Heb je vrienden of buren of familie die willen meekomen, dat kan ook! Wil jij je op die avond in november vrij maken om de wereld toch weer een beetje groener te maken dan trakteert KWB Bazel zijn leden met plezier op een lekker pintje in het Gildenhuis van Bazel, want daar gaat het door. Komaan, LED s do it! KWB ledenfeest: zaterdag 23 november Wist je dat de vorige editie van ons KWB ledenfeest de eretitel kreeg van moeder aller fuiven? Wist je dat vorig jaar op de dansvloer de tijd ineens vooruit vloog? Wist je dat je nog altijd foto s kan terugvinden op onze website zodat je herinneringen kan oproepen van een geslaagde party? Wist je dat er om de twee jaar bestuursverkiezingen zijn? Wist je dat een vernieuwd bestuur de sleutel is om nieuwe, nog spannender activiteiten in te plannen? Wist je dat iedereen zich kandidaat kan stellen? Wist je dat ons dat een groot plezier zou doen? Dit jaar vindt ons KWB ledenfeest plaats in t Hoogzaal op zaterdag 23 november afspraak vanaf 19.00u. Wij zorgen voor eten, drank en vertier. Samen met jullie en de discobar zorgen wij voor ambiance!

Dit alles aan 25 pp te storten op KWB rekening BE62 7835 5034 0661. Kinderen tot 12 jaar betalen 15. (Niet leden respectievelijk 30/ 20) Drank apart af te rekenen. Inschrijven bij Kris Vercauteren tegen 15 november Telefoon: 03/789.13.91 of E-mail: kris.vercauteren10@telenet.be Ieder kind een Sint: zaterdag 30 november 2013 Beste ouders en grootouders, Dit jaar organiseren St. Petrusschool en KWB Bazel samen de actie Ieder kind een Sint. Wij draaien met de actie de rollen voor één keertje om. We vragen de kinderen om ditmaal eens een stuk speelgoed te geven aan de Sint. Want een blik op de armoedecijfers in ons land leert ons vlug dat niet elk kind de Sint op eenzelfde manier mag verwachten, ook al zijn ze nog zo braaf geweest. Het is eens iets anders: de Sint die krijgt (en herverdeelt).het verkregen speelgoed zal via welzijnsschakels verdeeld worden aan de minderbedeelden in ons dorp.met Ieder kind een Sint leggen St. Petrusschool en KWB de nadruk op het bewustmaken van (groot)ouders en kinderen. Zijn we in staat om met onze (klein)kinderen ook te praten over armoede en uitsluiting? Waarmee kan jij andere kinderen gelukkig maken? Werk daarom mee aan Ieder Kind een Sint Vraag aan je (klein)kinderen om minimum 1mooi stuk speelgoed te geven aan de Sint. Zorg er voor dat het speelgoed wel kwalitatief en duurzaam is, een puzzel volledig is en pluchen speelgoed hygiënisch wordt aangeboden. De heilige man zal alles met veel plezier in ontvangst nemen op zaterdag 30 november 2013. Hij zal aanwezig zijn in de St.Petrusschool te Bazel van 14u- 16u waar uw (klein)kind zijn/haar speelgoed aan hem kan afgeven. Op deze manier vraagt de St.Petrusschool en KWB niet alleen aandacht voor de stijgende armoede en ongelijkheid in ons land maar proberen zij actief een handje te helpen.er is ook gelegenheid tot het nuttigen van een drankje (koffie, frisdrank, biertje) en pannenkoeken. DE minderbedeelde kinderen danken u. Met vriendelijke groeten Sint-Petrusschool Bazel KWB Bazel

Overzicht kooklessen Chefkok: Fransens Heidi Heylen Filip Jeanine Brijs hendriksmet@skynet.be deblauwereiger@telenet.be 0485 85 59 96 heylen.filip@telenet.be 0495 28 63 35 0472 58 99 78 Plaats: Scheldestraat 34 - Sint Joris Sint Joris Weert Verantw: Erik De Roeck Joris Mees Dirk Lijssens Finale Do 5 december 2013 Wo 27 november 2013 Do 6 februari 2014 Wo 19 februari 2013 Do 27 februari 2014 te bepalen Di 21 januari 2014 Wo 19 maart 2013 Di 25 maart 2014 Do 3 april 2014 Wo 9 april / Wo 14 mei 2014 Zaterdag 24 mei 2014 Di 18 februari 2014 Do 22 april 2014 Za 17 mei of Za 31 mei Rekening nummer KWB Bazel: IBAN: BE62 7835 5034 0661 BIC: GKCCBEBB p.a. Luc Vloemans Rupelmondestraat 219 9150 Bazel