Interactie ontwerp Oor website en Lowlands App. Sitemaps, Lo-fi s en Detail wireframes door Ilse Peetsma. Oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Interactie ontwerp Oor website en Lowlands App. Sitemaps, Lo-fi s en Detail wireframes door Ilse Peetsma. Oktober 2013"

Transcriptie

1 Interactie ontwerp Oor website en Lowlands App Sitemaps, Lo-fi s en Detail wireframes door Ilse Peetsma Oktober 2013 Informatie Architectuur V1-02

2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 02 Inleiding 02 Doelstellingen 03 Sitemap Lowlands App 03 Lowlands Home Lo-fi 04 Lowlands Home Detail 05 Lowlands Agenda Lo-fi 06 Lowlands Agenda Detail 07 Lowlands Event Lo-fi 08 Lowlands Event Detail 09 Sitemap Oor Website 11 Oor Home Lo-fi 12 Oor Home Detail 13 Oor Artikelen overzicht Lo-fi 14 Oor Artikelen overzicht Detail 15 Oor Artikel Lo-fi 16 Oor Artikel Detail 17 Oor Agenda Lo-fi 18 Oor Agenda Detail 19 Oor Event Lo-fi 20 Oor Event Detail 21 Inleiding Ik heb de opdracht gekregen om een ontwerp te maken voor de Lowlands app en de Oor website. De Lowlands organisatie (Mojo) ziet het afnemen van muziekliefhebbers op Lowlands op lange termijn als een bedreiging. Om dit te voorkomen koopt Lowlands het muziekblad Oor. De redactie van Oor zal Lowlands voeden met opkomende artiesten en zal de lezers informeren en motiveren om naar het festival te komen. Oor ziet dat de toekomst voor een muziekblad twijfelachtig is en wil langzamerhand overgaan als een online magazine met een betaalmodel. Lowlands en Oor zullen door het hele jaar heen samen Lowlands avonden oganiseren, zodat gebruikers het hele jaar door worden gebonden met Lowlands. Tijdens Lowlands komt er de Oor stage, om zo het lowlands publiek bekender te maken met het merk Oor. De opdracht die ik heb gekregen is om een ontwerp te maken voor de nieuwe Lowlands app en de Oor website. De gebruikers van de Oor website zullen vooral kenners zijn (kernpubliek en early adopters), de Lowlands app gebruikers zijn volgers en mensen die er graag bij horen willen. Ik heb verschillende interactie ontwerpen gemaakt die in dit document te vinden zijn, ik zal mijn ontwerpkeuzes toelichten aan de hand van de doelstellingen.

3 Doelstellingen Belangrijk bij de Lowlands app zijn de volgende doelstellingen: - Lowlands moet bekend worden als specialist van nieuwe opkomende muziek. - Lowlands moet gebruikers het hele jaar door blijven binden aan Lowlands. - Lowlands moet gebruikersinput inzetten voor een breed gedragen artiestenselectie. Dummy Content Ik heb in mijn wireframes sample content gebruikt omdat dit het beste weergeeft wat voor content er op welke plek komt te staan. Wanneer het (over)duidelijk is wat er komt te staan, gebruik ik squiggly lines. Dit omdat het goed weergeeft dat er tekst komt te staan, maar er in principe niet veel meer informatie nodig is. Belangrijk bij de Oor website zijn de volgende doelstellingen: - Oor wil abonnementen verkopen. - Oor wil voorzichtige stapjes naar betaalde content bewerkstelligen. - Oor wil de verkoop potentieel verjongen. Sitemap Lowlands App 1.0 Home 2.0 Nieuws 3.0 Agenda 4.0 Discover 5.0 Tickets 6.0 F.A.Q. 7.0 Zoekresultaten 2.1 Artikel 3.1 Event 3.2 Blokschema 4.1 Band Een belangrijke extra toevoeging is de Disover-pagina. Op deze pagina kunnen gebruikers nieuwe, opkomende artiesten ontdekken. Hierdoor zal lowlands bekend worden als specialist van nieuwe, opkomende muziek. Ook kunnen gebruikers hier de lowlands redactie tippen, zodat Lowlands een breed gedragen artiestenselectie kan krijgen. Daarnaast bindt lowlands de gebruikers zo het hele jaar, ook door de uitgebreide en gebruiksvriendelijke agenda. De pagina s die ik ga uitwerken in dit document zijn het beginscherm van de app (1.0 Home), de agenda (3.0 Agenda) en een evenement pagina (3.1 Evenement). De andere pagina s zijn out of scope en worden niet in dit document uitgewerkt.

4 Lo-fi Wireframe - Lowlands App Home pagina Tot stand koming keuze: Ik heb gekozen om elementen van zowel ontwerp A als B te gebruiken tot het daadwerkelijke interactie ontwerp. Ik heb gekozen voor het menu in ontwerp A, omdat er op deze manier meer ruimte is voor de content. Verder is het een gemakkelijk uitschuifmenu, wat bijdraagt aan een snelle en overzichtelijke navigatie. Ik heb gekozen voor de schakeling van afbeeldingen in ontwerp B, omdat er op deze manier onderscheid is tussen nieuws-artikelen en de uitgelichte band. Daarnaast is er best ruimte voor meer dan één nieuws artikel, vandaar dat ik heb gekozen voor meerdere nieuws artikelen. De business goals die op home pagina worden vervuld zijn: - Lowlands moet bekend worden als specialist van nieuwe opkomende muziek. Gebruikers blijven op de hoogte doordat er al op de homepagina nieuws-items verschijnen over muziek en door de wekelijks veranderende uitgelichte band. - Lowlands moet gebruikers het hele jaar door blijven binden aan Lowlands. Gebruikers worden het hele jaar gebonden omdat er het hele jaar nieuwtjes en andere interessante artikelen verschijnen. Daarnaast geeft de homepage meteen een overzicht van alle opkomende events. Organisatieschema s ontwerp B: Menu: Ambiguous, onderwerp. Nieuws artikelen: Exact, chronologisch (nieuwste eerst).

5 Detail Wireframe - Lowlands App Home pagina Wanneer er op het menu wordt geklikt, schuift er een verticale balk over de pagina heen. Zie de afbeelding hieronder. De nieuwsartikelen linken naar hun unieke Artikel-pagina (2.1) Link naar de Nieuws-pagina (2.0). Link naar de discover pagina (4.1) van Wagmar Ka. Wanneer er op de video wordt geklikt, neemt de video het volledige scherm in beslag en wordt het filmpje afgespeeld. Wanneer het filmpje is afgelopen, verdwijnt deze automatisch weer en kom je weer terug bij de Home pagina. Link naar de Discover-pagina (4.). Link naar de Agenda-pagina (3.0). De events linken door naar hun unieke event (3.1). Wanneer de gebruiker hier iets intypt, verschijnen suggesties onder het balkje, boven de andere menu-items (deze schuiven naar beneden). Wanneer de gebruiker zoekt, worden de zoekresultaten weergegeven op een nieuwe pagina. De menubalk is op deze nieuwe pagina weer ingeklapt. Wanneer de gebruiker vanaf de zoekresultatenpagina weer op het menu drukt, dan staan de zoekwoorden nog in de zoekbalk, waardoor deze gemakkelijk aangepast kunnen worden. Alle menu items linken naar hun unieke pagina (zie sitemap).

6 Lo-fi Wireframe - Lowlands App Agenda pagina Tot stand koming keuze. Ik heb gekozen om veel filters te gebruiken. Dit omdat er ontzettend veel verschillende evenementen zijn (vooral gedurende lowlands zelf). Dankzij filters wordt het zoeken overzichtelijker (omdat je bepaalde dingen weg kunt laten filteren) en klantvriendelijker (mensen krijgen alleen te zien wat ze willen zien). Ik heb gekozen om ontwerp A en B beide uit te werken, omdat ik denk dat zowel de lijst als het blokkenschema erg handig zijn in verschillende situaties. De lijst om een simpel overzicht te hebben van wat er te doen is, het blokkenschema geeft een (visueel) overzicht van de optredens en events ten opzichte van andere events, wat voor Lowlands zelf erg handig en bruikbaar is. De business goals die op home pagina worden vervuld zijn: - Lowlands moet bekend worden als specialist van nieuwe opkomende muziek. Gebruikers blijven op de hoogte doordat er uitgebreid wordt weergegeven welke bands/events optreden. Dit zijn ook nieuwe, opkomende artiesten. Doordat zij deze ook weergeven in hun agenda wordt dit goal behaald. - Lowlands moet gebruikers het hele jaar door blijven binden aan Lowlands. Doordat er nu een gemakkelijk overzicht is met duidelijke filters, kunnen gebruikers deze agenda het hele jaar door raadplegen om erachter te komen of er nog leuke evenementen zijn in de nabije toekomst. Organisatieschema s ontwerp A: Filters: Ambiguous, onderwerp Locatie: Exact, alfabetisch (a-z) Datum: Exact, chronologisch. Genre: Exact, alfabetisch (a-z) Agenda-items: Exact, chronologisch (eerstvolgende bovenaan), daarna locatie alfabetisch (a-z). Organisatieschema s ontwerp B: Agenda-items: Exact, chronologisch, eerstkomende eerst. Daarna alfabetisch op locatie (a-z). Locaties: Exact, alfabetisch (a-z). tijd/datum: Exact, chronologisch.

7 Detail Wireframe - Lowlands App Agenda pagina Met deze twee tabbladen kan de gebruiker switchen tussen de lijstweergave en de blokweergave. Zie ook de afbeelding hieronder. Wanneer hier op wordt geklikt verschijnt er een lijst met alle locaties van Nederland. De gebruiker kan hieruit een locatie kiezen, of kiest voor heel Nederland. Vervolgens worden meteen in de agenda alleen de events weergegeven die op de gekozen locatie plaatsvinden. Wanneer er hier op wordt geklikt verschijnt er een pop-up met twee keer ( van en tot ) drie verschillende vakjes. De gebruiker kan door omhoog en naar beneden te swipen door de getallen scrollen en zo de data selecteren. Wanneer de gebruiker weer uit de dd/mm/jjjj selectie gaat, wordt de agenda meteen geüpdate. Wanneer er hier op wordt geklikt, verschijnt er een lijst met alle genres. De gebruiker kan hieruit een genre kiezen, of kiest voor alle genres. Vervolgens worden in de agenda alleen de evenmenten weergegeven met de genres die de gebruiker heeft geselecteerd. Wanneer de gebruiker op een event klikt, dan linkt dit naar de Event-pagina van dit event (3.1). Wanneer er hier op wordt geklikt, verschijnt er een pop-up met drie verschillende vakjes. De gebruiker kan door omhoog en naar beneden te swipen door de opties scrollen en zo de juiste datum selecteren. Wanneer de gebruiker weer uit deze opties gaat, wordt de agenda meteen geüpdate. De linker kolom (met locaties) staat vast, deze kolom scrollt niet horizontaal mee. De rest van de pagina gaat horizontaal verder, de gebruiker kan verder naar rechts scrollen voor de rest van het blokschema. Wanneer er in het blokschema wordt getikt, verdwijnt alles (titel, menu, e.d.) uit het scherm en is alleen het blokschema nog in beeld (meer ruimte).

8 Lo-fi Wireframe - Lowlands App Event pagina Tot stand koming keuze. Ik heb gekozen om ontwerp A uit te werken. Dit omdat ik een grotere foto/afbeelding van het event belangrijk vind, omdat dit meteen een visualisatie van het event geeft. Daarnaast vind ik de zogenaamde gig-info erg belangrijk, en deze is bij ontwerp A recht voor z n raap, overzichtelijk bovenaan. Ook hierdoor heb je meteen een goed beeld van het evenment (wanneer, waar, wie, enz.) De business goals die op deze pagina worden vervuld zijn: - Lowlands moet bekend worden als specialist van nieuwe opkomende muziek. Gebruikers blijven op de hoogte doordat er uitgebreid wordt weergegeven welke bands/events optreden. Dit zijn ook nieuwe, opkomende artiesten. Doordat zij ook een aparte event pagina hebben met veel informatie en een link naar de tickets, wordt dit goal behaald. - Lowlands moet gebruikers het hele jaar door blijven binden aan Lowlands. Doordat nu ieder event een uitgebreide pagina heeft, kunnen gebruikers Lowlands raadplegen als informatie-centrum. Organisatieschema s ontwerp A: <- Ambiguous, task.

9 Detail Wireframe - Lowlands App Event pagina Linkt terug naar de vorige pagina (de agenda). Wanneer er op de video wordt geklikt, neemt de video het volledige scherm in beslag en wordt het filmpje afgespeeld. Wanneer het filmpje is afgelopen, verdwijnt deze automatisch weer en kom je weer terug bij de event pagina. Alle artiesten die genoemd worden, hebben een link in zich die linkt naar hun discover pagina (4.1) Ga naar tickets linkt naar de ticketsite van dit evenement. Dit kan bijvoorbeeld livenation.nl zijn of ticketmaster.nl.

10

11 Sitemap OOR tablet website 1.0 Home 2.0 Artikelen 3.0 Agenda 4.0 Abonnement 5.0 Accountpagina 6.0 Contact 7.0 Zoekresultaten 2.1 Artikel 3.1 Event Belangrijk voor de Oor website is dat er nog steeds abonnementen verkocht zullen worden. Daarnaast willen ze voorzichtige stapjes naar betaalde content maken en de verkoop verjongen. Hiervoor is sowieso een abonnementen pagina nodig, waar de gebruiker een abonnement kan afsluiten. Daarnaast moet het ook mogelijk zijn om gratis artikelen te lezen, maar ook om bepaalde betaalde artikelen te kunnen kopen. Een accountpagina is dus nodig. De pagina s die ik ga uitwerken in dit document zijn het beginscherm van de website (1.0 Home), het artikel overzicht (2.0 Artikelen), een artikel-pagina (2.1 Artikel), de agenda (3.0 Agenda) en een evenement pagina (3.1 Evenement). De rest van de pagina s worden niet in dit document uitgewerkt.

12 Lo-fi Wireframe - OOR website Home pagina Tot stand koming keuze. Ik heb gekozen om ontwerp B uit te werken. Dit omdat ik denk dat ontwerp A op een tablet scherm misschien iets te druk word. Daarnaast vind ik de opbouw van ontwerp B beter, omdat alle artikelen en agenda hier bij elkaar staan en het magazine en abonnee worden ook. De business goals die op deze pagina worden vervuld zijn: - Oor wil abonnementen verkopen. In de pagina is een apart item als trigger tot het worden van abonnee. - Oor wil voorzichtige stapjes naar betaalde content bewerkstelligen. Door bij artikelen de prijs erij te zetten, ook als ze gratis zijn, komt er bij de gebruikers een besef dat er een prijskaartje aan hangt. Doordat slechts een paar artikelen een kleine bijdrage vereisen, maken de gebruikers langzamerhand kennis met het betalen voor artikelen.. - Oor wil de verkoop potentieel verjongen. Afbeeldingen. Aankomende events duidelijk. Organisatieschema s ontwerp B: Menu: Ambiguous, onderwerp. Agenda-items: Exact, chronologisch (eerstkomende event bovenaan). Daarna alfabetisch op de locatie (a-z). Artikelen: Exact, chronologisch (nieuwste eerst).

13 Detail Wireframe - OOR website- 1.0 Home pagina Het oor logo is een link naar de home-pagina. Wanneer de gebruiker op login drukt, komt er hier een pop-up in beeld met twee invoervelden ( adres en wachtwoord). Wanneer de gebruiker al geregistreerd is, kan hij deze velden invoeren en inloggen op de site. Wanneer er is ingelogd, verandert Login in Mijn Account en wanneer de gebruiker hier op klikt, komt hij op zijn account pagina (5.0). Wanneer de gebruiker nog niet geregistreerd is bij Oor, dan is er de optie om zich te laten registreren. De gebruiker klikt hier op en wordt doorverwezen naar de account pagina (5.0), waar hij een nieuw account aan kan maken. Wanneer de gebruiker hier iets intypt, verschijnen de zoeksuggesties onder het balkje in een dropdown. Het zoeken gebeurt door de hele website. Wanneer de gebruiker zoekt, worden de zoekresultaten weergegeven op een nieuwe pagina. (7.0). Wanneer er op het magazine wordt gedrukt, verschijnt een grote pop-up met slideshow over de gehele site. Dit is het inkijk exemplaar van het huidige magazine. Hier is de optie om dit nummer te kopen of om een abonnement te nemen, voor beide opties wordt er doorgelinkt naar de accountpagina en hier wordt dit verder afgehandeld (5.0). Link naar de abonnement pagina (4.0). Elk event linkt door naar zijn unieke event (3.1). Linkt naar de Agenda-pagina (3.0). Elk artikel linkt door naar zijn unieke artikel-pagina (2.1).

14 Lo-fi Wireframe - OOR website Artikelen Tot stand koming keuze. Ik heb gekozen om ontwerp B uit te werken. Veel jongeren zijn erg visueel ingesteld en houden niet van overbodige tekst lezen. Waar zij vooral op letten met selecteren van informatie is afbeeldingen en titels. Vandaar dat ik ontwerp A te veel tekst vond. Doordat jongeren zo selectief te werk gaan, vind ik meerdere items op een scherm beter, zo hoeven ze minder te scrollen en hebben ze een sneller overzicht van interessante artikelen. Ik heb gekozen om veel filters te gebruiken. Dit omdat er ontzettend veel verschillende artikelen zijn. Dankzij filters wordt het zoeken overzichtelijker (omdat je bepaalde dingen weg kunt laten filteren) en klantvriendelijker (mensen krijgen alleen te zien wat ze willen zien). De business goals die op deze pagina worden vervuld zijn: - Oor wil voorzichtige stapjes naar betaalde content bewerkstelligen. Door bij artikelen de prijs erij te zetten, ook als ze gratis zijn, komt er bij de gebruikers een besef dat er een prijskaartje aan hangt en kunnen ze hier langzaam aan wennen. Doordat slechts een paar artikelen een kleine bijdrage vereisen, maken de gebruikers langzamerhand kennis met het betalen voor artikelen. - Oor wil abonnementen verkopen. Wanneer gebruikers steeds vaker op artikelen struinen die geld kosten, zullen zij goedkoper uit zijn als zij een abonnement aanschaffen. - Oor wil de verkoop potentieel verjongen. Jongeren houden van visuele weergaven. Organisatieschema s ontwerp B: Artikelen: Exact, chronologisch (nieuwste eerst). Filters: Ambiguous, onderwerp Soort atrikel: Exact, alfabetisch (a-z) Datum: Exact, chronologisch. Prijs: Exact, numeriek (laag-hoog)

15 Detail Wireframe - OOR website- 2.0 Artikelen Wanneer de gebruiker voor het eerst op de pagina komt, staan alle filters aangevinkt (alle artikelen worden nu getoond). Wanneer de gebruiker een filter uitzet, verdwijnen onmiddelijk die artikelen die voldoen aan dit filter, uit de getoonde artikelen. Wanneer de gebruiker opnieuw op deze pagina komt, heeft de pagina onthouden welke filterselectie jouw voorkeur had. Elk artikel linkt door naar zijn unieke artikel-pagina (2.1).

16 Lo-fi Wireframe - OOR website Artikel Tot stand koming keuze. Ik heb gekozen om ontwerp B uit te werken. Ik heb gekozen voor gerelateerde artikelen omdat gebruikers dit artikel interessant vindt, vaak gerelateerde artikelen ook interessant vinden. Het is dus een service voor de gebruiker dat ze vanuit hier door kunnen klikken naar andere interessante artikelen. De business goals die op deze pagina worden vervuld zijn: - Oor wil voorzichtige stapjes naar betaalde content bewerkstelligen. Door bij artikelen de prijs erij te zetten, ook als ze gratis zijn, komt er bij de gebruikers een besef dat er een prijskaartje aan hangt en kunnen ze hier langzaam aan wennen. Doordat slechts een paar artikelen een kleine bijdrage vereisen, maken de gebruikers langzamerhand kennis met het betalen voor artikelen. - Oor wil abonnementen verkopen. Wanneer gebruikers steeds vaker op artikelen struinen die geld kosten, zullen zij goedkoper uit zijn als zij een abonnement aanschaffen. - Oor wil de verkoop potentieel verjongen. Jongeren houden van visuele weergaven. Organisatieschema s ontwerp B: Delen: Exact, alfabetisch (a-z). Gerelateerde artikelen: Exact, chronologisch (nieuwste eerst).

17 GRATIS ATRIKEL Detail Wireframe - OOR website Artikel Linkt terug naar de vorige pagina (in dit geval het artikelen overzicht (2.0)). Dit kan ook een filmpje zijn. Wanneer er op de afbeelding/video wordt gedrukt, verschijnt een grote popup met slideshow over de gehele site. Indien video, dan wordt de video meteen afgespeeld. Wanneer de gebruiker buiten deze pop-up klikt, verdwijnt de pop-up weer. Wanneer het filmpje is afgelopen, verdwijnt deze automatisch weer en kom je weer terug bij de pagina. Gebruikers kunnen dit artikel delen met verschillende social media (nader te bepalen welke precies). De gerelateerde artikelen linken elk naar hun unieke artikel pagina (2.1). BETAALD ARTIKEL Wanneer de gebruiker al een abonnement heeft, kan deze hier inloggen, er komt een pop-up in beeld met twee invoervelden ( adres en wachtwoord). De gebruiker voert deze velden in en logt in op de site. Afhaneklijk van het abonnement wordt dit artikel vervolgens toegankelijk. Hier is de optie om dit artikel te kopen of om een abonnement te nemen, voor beide opties wordt er doorgelinkt naar de accountpagina en hier wordt dit verder afgehandeld (5.0).

18 Lo-fi Wireframe - OOR website Agenda Tot stand koming keuze. Ik heb gekozen om veel filters te gebruiken. Dit omdat er ontzettend veel verschillende evenementen zijn. Dankzij filters wordt het zoeken overzichtelijker (omdat je bepaalde dingen weg kunt laten filteren) en klantvriendelijker (mensen krijgen alleen te zien wat ze willen zien). Ik heb gekozen voor ontwerp B, omdat ik denk dat een simpel overzicht gewenst is. De business goals die op deze pagina worden vervuld zijn: - Oor wil de verkoop potentieel verjongen. Door een uitgebreide en overzichtelijke agenda kan oor dienen als een soort overzicht van alle evenementen in Nederland, waar natuurlijk veel jonge mensen naartoe gaan. Organisatieschema s ontwerp B: Filters: Ambiguous, onderwerp Locatie: Exact, alfabetisch (a-z) Datum: Exact, chronologisch. Agenda-items: Exact, chronologisch (eerstvolgende bovenaan), daarna locatie alfabetisch (a-z).

19 Detail Wireframe - OOR website Agenda Wanneer er op wordt geklikt verschijnt er een lijst met alle locaties van Nederland. De gebruiker kan hieruit een locatie kiezen, of kiest voor heel Nederland. Vervolgens worden in de agenda alleen de events weergegeven die op de gekozen locatie plaatsvinden. Wanneer er op wordt geklikt, verschijnt er een pop-upje met een kalender. Hier kan de gebruiker de gewenste ingangs en uitgangsdatum selecteren. Zodra de gebruiker weer uit de kalender gaat, wordt de agenda meteen geüpdate met de gewenste data. Wanneer de gebruiker op een event klikt (of op meer... ), dan linkt dit naar de unieke event-pagina van dit event (3.1).

20 Lo-fi Wireframe - OOR website Event pagina Tot stand koming keuze. Ik heb gekozen om gerelateerde events duidelijk te laten zien, omdat de gebruiker geinteresseerd is in deze band en zo kan zien of zij nog ergens anders optreden binnenkort. Daarnaast wil ik ook de andere events op deze locatie laten zien, waardoor de concert locatie ook in beeld is. De business goals die op deze pagina worden vervuld zijn: - Oor wil de verkoop potentieel verjongen. Doordat de gebruiker ook een overzicht heeft van gerelateerde events en een overzicht van de concertlocatie, krijgt deze veel interessante informatie. Dit is natuurlijk altijd aantrekkelijk en hoe aantrekkelijker iets is, hoe meer gebruikers, hoe groter de kans dat het jonge gebruikers zijn. Organisatieschema s ontwerp A: Gerelateerde artikelen: Exact, chronologisch (nieuwste eerst). Locatie gerelateerde artikelen: Exact, chronologisch (nieuwste eerst).

21 Detail Wireframe - OOR website Event pagina Linkt terug naar de vorige pagina (in dit geval agenda (3.0)). Dit kan ook een filmpje zijn. Wanneer er op de afbeelding/video wordt gedrukt, verschijnt een grote pop-up met slideshow over de gehele site. Indien video dan wordt de video meteen afgespeeld. Wanneer de gebruiker buiten deze pop-up klikt, verdwijnt de pop-up weer. Wanneer het filmpje is afgelopen, verdwijnt deze automatisch weer en kom je weer terug bij de event pagina. Ga naar tickets linkt naar de ticketpagina van dit evenement (dit kan bijvoorbeeld livenation.nl zijn of ticketmaster.nl). Elk event linkt naar zijn unieke event-pagina (3.1).

22

23 Nawoord Ik hoop dat ik door middel van dit document een duidelijk beeld heb kunnen geven van mijn proces en de keuzes die ik heb gemaakt om tot mijn uiteindelijke interactie ontwerpen te zijn gekomen.

Oor website en Lowlands Applicatie. Versie 1.0 / Laura Mentink / V-104 / 500668667 / 31 Oktober 2013 / Gertrude Lok

Oor website en Lowlands Applicatie. Versie 1.0 / Laura Mentink / V-104 / 500668667 / 31 Oktober 2013 / Gertrude Lok Oor website en Lowlands Applicatie Versie.0 / Laura Mentink / V-0 / 500668667 / Oktober 0 / Gertrude Lok. Index Inleiding pag. Doelgroep pag. Leeswijze document pag. Oor pag. Sitemap Oor pag. Lo-fi s Homepage

Nadere informatie

OOR & Lowlands Informatie Architectuur. Juliske Hummel Klas V Versie 1

OOR & Lowlands Informatie Architectuur. Juliske Hummel Klas V Versie 1 OOR & Lowlands Informatie Architectuur Juliske Hummel 500675211 juliske.hummel@hva.nl Klas V1-04 31-10-2013 Versie 1 2 INDEX Debriefing 3 Aanpak 4 OOR 5 Sitemap 6 LoFi s Home 7 HiFi Home 8 LoFi s Artikelen

Nadere informatie

Informatie Architectuur Sanne Schouten Studentnummer: Klas: V1-07 Datum:

Informatie Architectuur Sanne Schouten Studentnummer: Klas: V1-07 Datum: Informatie rchitectuur Sanne Schouten Studentnummer: 500664503 Klas: V1-07 Datum: 31-10- 2013 Inhoud Debriefing Plan van aanpak Lowlands Sitemap - Low fidelity wireframes - Gedetailleerde wireframes Oor

Nadere informatie

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624

L o w l a n d s 365. Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 L o w l a n d s 365 Naam: Tycho Hofstede Datum: 13-06-14 Docente: Gertrude Lok Nummer: 500641624 LL365 Inhoudsopgave Inhoudsopgave: Inleiding en doel LL365 applicatie:... 2 De site map:... 3 1.0 Home...

Nadere informatie

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app

LL365. Lowlands 365! Ontwerpdocument! het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 Ontwerpdocument het ontwerp van de LL365 app Lowlands 365 door: Jan roedersz studentnummer: 500685974 klas: Oranje versie: 1.0 datum: 11 juni 2014 LL365 Inhoudsopgave Inleiding 3 De Sitemap

Nadere informatie

Lowlands App & OOR Website. Final document Version 1 Published 5 november 2013 Created by Rosa Groot 500642179 V1-03

Lowlands App & OOR Website. Final document Version 1 Published 5 november 2013 Created by Rosa Groot 500642179 V1-03 Lowlands App & OOR Website Final document Version 1 Published 5 november 2013 Created by Rosa Groot 500642179 V1-03 2 Lowlands App & OOR Website Version 1 published on 5 november, 2013 by Rosa Groot 3

Nadere informatie

Interactie Ontwerp Lowlands & OOR

Interactie Ontwerp Lowlands & OOR Interactie Ontwerp Lowlands & OOR Student: Ilayda Kucukosmanoglu 50065585 Klas: V-07 ocent: Gertrude Lok Vak: Informatie rchitectuur atum: 7 november 0 Versie:.0 Inhoudsopgave Introductie Lowlands pplicatie

Nadere informatie

Ontwerpdocument. Lowlands 365 Door: Rowan Zomerdijk Klas: Oranje Stud.nummer:

Ontwerpdocument. Lowlands 365 Door: Rowan Zomerdijk Klas: Oranje Stud.nummer: Ontwerpdocument 65 Lowlands 65 Door: Rowan Zomerdijk Klas: Oranje Stud.nummer: 5006899 65 Inhoud LL65 SITEMAP INRO SITEMAP 4 AVONDEN INTRO 5 HOME 6 AGENDAOVERZICHT 7 AGENDA PER LOCATIE 8 EVENT 9 ARTIESTEN

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole. Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt

Down The Rabbit Hole. Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt Down The Rabbit Hole Door: Mark van Dijken (500714919) Klas: Koraal Datum: 01-06-2015 Vak: Informatie Architectuur Docent: Harm van Vugt Inhoudsopgave 02. Inhoudsopgave & Inleiding 03. Sitemap 04. Home

Nadere informatie

Down. the Rabbit Hole Ontwerpdocumentatie Down the Rabbit Hole Mara Polak Jade Informatiearchitectuur

Down. the Rabbit Hole Ontwerpdocumentatie Down the Rabbit Hole Mara Polak Jade Informatiearchitectuur Down Mara Polak- Informatiearchitectuur the Rabbit Hole 21-05-15 Ontwerpdocumentatie Down the Rabbit Hole Mara Polak 500715135 11 Jade Informatiearchitectuur 1 van 13 Inhoudsopgave Inleiding Mara Polak-

Nadere informatie

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014

Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel. Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Models & Processes Ontwerpdocument Milledoni.nl op mobiel Laura Mentink 500668667 V-104 30-01-2014 Debriefing Aanleiding Milledoni.nl op mobiel, dat is de werktitel van dit project. Milledoni is een website,

Nadere informatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie

Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie Informatiearchitectuur P14-15 Ontwerpspecificaties Rabb-it avonden mobiele applicatie in opdracht van het Down The Rabbit Hole Festival Bart Oude Elferink Studentnummer 500708575 Docent: Koop Reynders

Nadere informatie

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Het concept...4 Beschrijving

Nadere informatie

rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht

rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht rabb-it applicatie Ontwerpdocument avv5 Eindopdracht Informatiearchitectuur Down the rabbit hole door: Danilo Merea student: 500712043 Versie: 26mei 2015 Klas: Roze Inhoudsopgave Down the rabbit hole DTRH,

Nadere informatie

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06

Alexander Zeh Models & Processes 500681085 21 september 2014 Oscar Trapman V1-06 1 2 Job Story 1 pagina 3 Job Story 2 pagina 6 Job Story 3 pagina 9 Job Story 4 pagina 12 In dit document is een ontwerp te vinden van een deel van de BVA web-app. Er zijn vier ontwerpen gemaakt en die

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8

Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Point2Share handleiding eindgebruikers Window 8 Wat is Point2Share? Met Point2Share kunt u eenvoudig vergaderingen bijwonen georganiseerd door uw bedrijf waarbij u gebruik maakt van uw Windows 8 tablet

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole. Samantha van Heusden Informatie Architectuur Peter Boogaards Blok 4 7 juni 2017

Down The Rabbit Hole. Samantha van Heusden Informatie Architectuur Peter Boogaards Blok 4 7 juni 2017 Down The Rabbit Hole Samantha van Heusden 500757594 Informatie Architectuur Peter Boogaards Blok 4 7 juni 2017 Inhoudsgave Inleiding 2 De sitemap inleiding 3 De sitemap 4 De uitgewerkte pagina s 5 1.0

Nadere informatie

Tevin Stuurland ( ) Maart 2016 Koraal DOWN THE RABBIT HOLE

Tevin Stuurland ( ) Maart 2016 Koraal DOWN THE RABBIT HOLE Tevin Stuurland (500724315) DOWN THE RABBIT HOLE Maart 2016 Koraal Inhoudsopgave 2. Inleiding SITEMAP 4. Sitemap PAGINAS 6-7. Home 8-9. Artiesten 10-11. Artiest 12-13. Profiel Down the Rabbit Hole Het

Nadere informatie

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014

MILLEDONI.NL OP MOBIEL. Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 MILLEDONI.NL OP MOBIEL Door: Sijmen Vos, 500661784, klas v1-05 Docent: Koop Reynders Datum: 17 februari 2014 Inhoud Inleiding... 1 Mentale model bij vraag 1 (behavioural)... 2 Mentale model bij vraag 2

Nadere informatie

Informatiearchitectuur P1415 eindoplevering

Informatiearchitectuur P1415 eindoplevering Informatiearchitectuur P1415 eindoplevering Romy van der Beek 500707995 P08 Mint Docent: Vincent Vijn 1 juni 2015 Inhoudsopgave Inleiding 1 Het project 1 Doelen van de gebruiker/ DTRH 1 De app in het

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Down the rabbit hole. Marianne ter Braake studentnummer: 500680859 Datum: 08-06-2015 Informatiearchitectuur

Down the rabbit hole. Marianne ter Braake studentnummer: 500680859 Datum: 08-06-2015 Informatiearchitectuur Down the rabbit hole Naam: Marianne ter Braake studentnummer: 008089 Datum: 08-0-0 Vak: Informatiearchitectuur Docent: Harm van vught inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk sitemap Hoofdstuk.0 Homepagina.0

Nadere informatie

LL365. Informatie architectuur Docent: Gertrude Lok. Dennis Prins 500696808 P11 Blauw. 12 juni 2014 Ontwerp 1.0

LL365. Informatie architectuur Docent: Gertrude Lok. Dennis Prins 500696808 P11 Blauw. 12 juni 2014 Ontwerp 1.0 LL Informatie architectuur Docent: Gertrude Lok Dennis Prins 000 P Blauw juni 0 Ontwerp.0 LL - INFORMATIE ARCHITECTUUR - DENNIS PRINS - 000 - P BLAUW - JUNI 0 - ONTWERP.0 Inleiding Inhoud Inleiding De

Nadere informatie

Ontwerptechnieken. MyTV

Ontwerptechnieken. MyTV Ontwerptechnieken MyTV Naam: Mike Wolffgramm Student: 500608754 Klas: V1CMD06 Vak: Ontwerptechnieken ( Herkansing ) Docent: Sonja Rouwhorst Datum: 17 januari 2012 Inhoudsopgave: - Inleiding pag. 3 - Sitemap

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Pagina - 2 - Contents 1. Homepage... 3 1.1 Inloggen... 4 1.2 Nieuwsblok... 5 1.2 Menublok... 6 1.3 Poll... 6 1.5 Kalender... 7 1.6 Zoekbalk... 8 1.7 Navigatie m.b.v.

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

HANDLEIDING NIEUWE WEBSITE VARIAPACK.COM

HANDLEIDING NIEUWE WEBSITE VARIAPACK.COM HANDLEIDING NIEUWE WEBSITE VARIAPACK.COM Mocht u bij het verkennen van de site vragen of opmerkingen hebben kan u nog steeds bij onze customer service terecht. Alle contactgegevens vindt u hier terug.

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl In 5 stappen uw eigen professionele blog maken Hoemaakjeeenblog.nl 1 Inhoudsopgave Welkom bij onze gratis cursus... 1 Stap 1, Een domeinnaam registreren

Nadere informatie

FootCal Handleiding Spelers/Ouders

FootCal Handleiding Spelers/Ouders FootCal Handleiding Spelers/Ouders v1.0 FootCal Handleiding Spelers/Ouders 1 App installatie 3 Eerste gebruik 3 Inloggen/profiel 4 Account 4 Kies het juiste profiel 5 Favorieten 6 Teams keuze 6 Toegang

Nadere informatie

HANDLEIDING WORDPRESS

HANDLEIDING WORDPRESS HANDLEIDING WORDPRESS Stichting MEO Handleiding Dit is een handleiding Wordpress geschreven door Stichting MEO v.1 INHOUDSOPGAVE Berichten... 2 Bericht maken... 2 Bericht bewerken/ snel bewerken... 7 Bericht

Nadere informatie

Informatie architectuur

Informatie architectuur Informatie architectuur Afbeelding bron: https://heelhollandbakt.omroepmax.nl/recepten/details/kardinaal-schnitt/ Heel Holland bakt Rick / 5007840 Ivoor 9 maart 08 Versie Inhoudsopgave Inleiding pag. Usergoals

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

Handleiding GRAS App. Inhoudsopgave

Handleiding GRAS App. Inhoudsopgave Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 1.1 Introductie... 2 2. Installeren van de app... 3 2.1. Installeren voor de iphone... 3 2.2 Installeren voor Android... 5 3. Functies van

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: 31 mei 2015

Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: 31 mei 2015 Down The Rabbit Hole door: Maria Barmentlo Klas: Paars Versie: mei 05 Inhoudopgave Inleiding De sitemap De jes Avonden overzicht 6 Filteren 7 Avond 8 I Suggest Artiest aandragen 0 Artiest beoordelen Down

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Inleiding Handleiding voor organisaties Met deze handleiding kunt u als organisatie inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app

Ontwerpdocument BVA app Ontwerpdocument BVA app 1 Inhoudsopgave Inleiding Geinterviewde persoon 1e Ontwerp - Zoeksuggesties Probleem Oplossing 2e Ontwerp - Lijst van producten in Kavel Probleem Oplossing 3e Ontwerp - Opslaan knop Probleem Oplossing

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Quick start OASE voor docenten en medewerkers

Quick start OASE voor docenten en medewerkers Onderwijs en Studenten Service Centrum Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven Postbus 513, 5600 MB Eindhoven www.tue.nl Datum 4 juli 2011 Versie 1.2 Quick start OASE voor docenten en medewerkers De digitale leer-

Nadere informatie

Handleiding Dance.nl CMS Systeem

Handleiding Dance.nl CMS Systeem Handleiding Dance.nl CMS Systeem 1 Voorwoord 3 Introductie 3 Aantal vooraf gestelde regels.3 Goed om te weten..3 Promotionele mogelijkheden.3 Vragen en/of opmerkingen..3 Registreren voor gebruik van het

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

HK Kennis is de plek om kennis te delen met collega s. Iedere pit maakt hierover afspraken met de directie.

HK Kennis is de plek om kennis te delen met collega s. Iedere pit maakt hierover afspraken met de directie. Kennis is macht, kennis delen is kracht HK Kennis is de plek om kennis te delen met collega s. Iedere pit maakt hierover afspraken met de directie. Als pit informeer je collega s via HK Kennis over alles

Nadere informatie

Docnet handleiding 1

Docnet handleiding 1 Docnet handleiding 1 Inleiding... page 3 Homepagina.. page 4 Profiel...........page 5 Docbox..........page 6 Ontdek........page 7 Vraag en antwoord..... page 8 Contactgegevens........page 10 2 Ontdek Docnet

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING Website Opmaak Laatste update: 14 augustus 2013 Welkom Welkom bij de handleiding voor het opmaken van uw clubomgeving/website. Toegang tot de sites Voordat

Nadere informatie

MARKTPLAATS: KOPEN EN VERKOPEN OP INTERNET

MARKTPLAATS: KOPEN EN VERKOPEN OP INTERNET MARKTPLAATS: KOPEN EN VERKOPEN OP INTERNET Kopen via Marktplaats - Zoeken Op Marktplaats is werkelijk alles te koop. Iedere seconde komen er drie nieuwe advertenties bij. Maar hoe vindt u nou waar u naar

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

1 Handleiding LIMO Faculteit Architectuur KU Leuven, campus Sint-Lucas Brussel

1 Handleiding LIMO Faculteit Architectuur KU Leuven, campus Sint-Lucas Brussel 1 Handleiding LIMO Faculteit Architectuur KU Leuven, campus Sint-Lucas Brussel 1. Toegang tot LIMO Om optimaal gebruik te kunnen maken van het zoekpotentieel van Limo moet je ervoor zorgen dat je verbonden

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Inloggen op het ledenportaal

Inloggen op het ledenportaal Inloggen op het ledenportaal Om toegang te krijgen tot het beveiligde deel van de website moet u inloggen. Voor het inloggen maakt u gebruik van uw e-mailadres en een wachtwoord. Beschikt u nog niet over

Nadere informatie

Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie. Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders

Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie. Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders Milledoni.nl Ontwerpdocument herontwerp zoekfunctie Models & Processes Sanne Schouten 500664503 Klas: V1-07 Docent: Koop Reynders IHOUDSOPGAVE - Inleiding 3 - Mentaal model vragen 4-9 o Question o Answer

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

Handleiding Mijn Golfpagina

Handleiding Mijn Golfpagina Handleiding Mijn Golfpagina De vernieuwde 'Mijn Golfpagina' In deze handleiding wordt uitgelegd wat er vernieuwd is aan 'Mijn Golfpagina' van de Herkenbosche en welke functionaliteiten, nu dan wel binnenkort,

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Opdracht 1: iqueen App

Opdracht 1: iqueen App Opdracht : iqueen App a: Flowchart iqeen APP iqueen APP HOME/ NIEUWS topic Evenementen Q-day Jouw planning A dam live chart Info Keuze hulp app Social stuff Evenementen Planning A dam live chart Evenement

Nadere informatie

Handleiding vernieuwde website INDI.nl

Handleiding vernieuwde website INDI.nl Handleiding vernieuwde website INDI.nl Inhoudsopgave Favorietenlijst 3 Merken 3 Speciaal orderverzoek 4 Afbeelding zoomen 4 Sticky header 5 Categorie afbeeldingen 5 Productweergave 6 Direct bestellen vanuit

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Versie: 1.0 Gemaakt door: ICT Helpdesk De Nassau Datum: 5-3-2015 Inhoud Inloggen Office 365...2 Navigatie....5 E-mail...6 Eerste gebruik...6

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding website Rijnland Geschiedenis

Handleiding website Rijnland Geschiedenis Handleiding website Rijnland Geschiedenis De website Rijnlandgeschiedenis.nl biedt ruimte aan verenigingen om zelf informatie over hun vereniging toe te voegen en te beheren, waaronder een profiel van

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Hoe vind ik informatie rondom Gemeenteraads- en commissievergaderingen?

Hoe vind ik informatie rondom Gemeenteraads- en commissievergaderingen? Hoe vind ik informatie rondom Gemeenteraads- en commissievergaderingen? Ga naar de website van de : www.kerkrade.nl Je ziet dan dit scherm (achtergrond kan verschillen); Kies hier de optie De gemeente,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf?

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? ! Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? Inleiding Tegenwoordig hebben veel bedrijven een eigen Facebookpagina. Waarom? Facebook is een groeiend social media. Het heeft nu over de hele wereld

Nadere informatie

Virtueel Kenniscentrum IBR (online)

Virtueel Kenniscentrum IBR (online) Virtueel Kenniscentrum IBR (online) Versie: 1.0 Met ingang van 22 februari 2013 zijn ook de dossiers ondergebracht in het kennisportaal van het Instituut voor Bouwrecht: http://portaal.ibr.nl (dit is hetzelfde

Nadere informatie

Handleiding indesteeg.nl

Handleiding indesteeg.nl Handleiding indesteeg.nl Deze korte handleiding beschrijft hoe u artikelen of kalender items toe kan voegen aan de website. 1) Registreren Het is noodzakelijk om allereerst te registreren om een gebruikersaccount

Nadere informatie

DOE HET ZELF ORDERS AKZONOBEL ONLINE

DOE HET ZELF ORDERS AKZONOBEL ONLINE Welkom op onze Doe-Het-Zelf webshop. In deze gebruikersinstructie maken wij u wegwijs op ons bestelkanaal. U kunt hier het antwoord vinden op de volgende vragen: Hoe moet u inloggen? Hoe wijzigt u uw gegevens?

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

CMDIAD2Q4 INTERACTION DESIGN. Corine Vuijk 0800337 CMD4b

CMDIAD2Q4 INTERACTION DESIGN. Corine Vuijk 0800337 CMD4b CMDIAD2Q4 INTERACTION DESIGN Corine Vuijk 0800337 CMD4b DEELOPDRACHT 1: CONCEPTONTWIKKELING Beschrijf het concept van jouw WBJ app op basis van bovenstaande opdrachtomschrijving.maak duidelijk waarom reizigers,

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Wachtwoord opvragen of vergeten... 4 Inzien

Nadere informatie

YAMMER BASISGIDS. De Padvinders Slimmer Werken Coaching

YAMMER BASISGIDS. De Padvinders Slimmer Werken Coaching YAMMER BASISGIDS De Padvinders Slimmer Werken Coaching Interne communicatie met Yammer Wat is Yammer Yammer is een soort Twitter voor interne communicatie binnen bedrijven. Het grote verschil is dat Yammer

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Quick start OASE. De digitale leer- en werkomgeving van de TU/e. Onderwijs en Studenten Service Centrum

Quick start OASE. De digitale leer- en werkomgeving van de TU/e. Onderwijs en Studenten Service Centrum Onderwijs en Studenten Service Centrum Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven Postbus 513, 5600 MB Eindhoven www.tue.nl Datum 30 mei 2011 Versie 1.0 Quick start OASE De digitale leer- en werkomgeving van de TU/e

Nadere informatie

Leer aan de hand van deze beknopte handleiding te werken met je Dashboard, om jouw persoonlijke website te beheren en naar wensen aan te passen.

Leer aan de hand van deze beknopte handleiding te werken met je Dashboard, om jouw persoonlijke website te beheren en naar wensen aan te passen. Leer aan de hand van deze beknopte handleiding te werken met je Dashboard, om jouw persoonlijke website te beheren en naar wensen aan te passen. Handleiding Aurélie Duriau 02/2018 Inhoud Inleiding... 2

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

"WE ZIJN HIER, GETUIMELD DOOR DE SCHACHT, BIJ DE BRON, IN HET GEZONKEN BOS, ALLES LOS! WAAR JE BENT WIE JE BENT, WANNEER NIEMAND JE KAN ZIEN.

WE ZIJN HIER, GETUIMELD DOOR DE SCHACHT, BIJ DE BRON, IN HET GEZONKEN BOS, ALLES LOS! WAAR JE BENT WIE JE BENT, WANNEER NIEMAND JE KAN ZIEN. "WE ZIJN HIER, GETUIMELD DOOR DE SCHACHT, BIJ DE BRON, IN HET GEZONKEN BOS, ALLES LOS! WAAR JE BENT WIE JE BENT, WANNEER NIEMAND JE KAN ZIEN." Bron: downtherabbithole.nl Ramon Kagie DELFT 500713541 DOWN

Nadere informatie

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK

HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK HANDLEIDING PATHÉ KLANTENSERVICE ZENDESK Laatst bijgewerkt: 29-01-2013 Inhoud 1. Hoe komt de klant bij het contactformulier? 3 2. Automatische toewijzingen 6 3. Overzicht agent interface 7 4. Hoe beantwoord

Nadere informatie

Umbraco Gebruikershandleiding

Umbraco Gebruikershandleiding Umbraco Gebruikershandleiding Aan de slag gaan met Umbraco 1.1 Aanmelden Umbraco is een web publishing systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de gebruikers en heeft geen hoge hard- en software vereisten.

Nadere informatie