Opel stelt nieuwe 1.0 SIDI Turbo voor op Aachen Colloquium

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opel stelt nieuwe 1.0 SIDI Turbo voor op Aachen Colloquium"

Transcriptie

1 Opel stelt nieuwe 1.0 SIDI Turbo voor op Aachen Colloquium Nieuwe 1,0-liter turbomotor met 85 kw/115 pk bepaalt maatstaf voor verfijning van driecilinders Eerste in nieuwe familie van kleine benzinemotoren met directe injectie maakt debuut in Opel Adam Meer koppel en betere brandstofefficiëntie dan 1.6 motor met natuurlijke aanzuiging Baanbrekend design met onder meer uitlaatspruitstuk geïntegreerd in cilinderkop Opel geeft tekst en uitleg bij zijn nieuwe driecilinder benzinemotor op het Duitse congres Aachen Colloquium. Schoon, soepel en stil: Opel s volledig nieuwe 1,0-liter SIDI Turbo zal bij zijn debuut in de Opel Adam volgend jaar de lat hoger leggen voor de verfijning van de driecilindermotoren. Hij is niet alleen zuinig en milieuvriendelijker, hij rijdt ook uiterst zacht, met minder geluid en trillingen dan vele viercilindermotoren. Het kleine formaat van deze pocketmotor staat in contrast met een vermogen van 85 kw/115 pk en een sterk koppel van 166 Nm over het volledige bereik van tot t/min. Daardoor accelereert de motor bij laag toerental sneller dan grotere motoren met een gelijkaardig vermogen, en zorgt hij tegelijk voor veel minder brandstofverbruik en CO 2-uitstoot. Vergeleken met Opel s huidige 1,6-liter motor met natuurlijke aanzuiging, biedt de nieuwe 1.0 SIDI Turbo (Spark Ignition Direct Injection) hetzelfde maximumvermogen, terwijl hij 30 percent meer koppel levert en 20 percent minder brandstof verbruikt. De gebruikte ultramoderne technologieën omvatten directe inspuiting onder hoge druk, een ultracompact turbosysteem, voortdurend variabele kleptijden en een lichtgewicht aluminium constructie met een uitspruitstuk dat in de cilinderkop is geïntegreerd. De uitgebreide 'sound engineering' die bijdraagt tot een verfijning die nieuwe normen oplegt, omvat een akoestisch ontwikkeld cilinderblok; een op de carter gemonteerde balansas; structurele isolatie van het brandstofinjectiesysteem en de krukas; aandrijfkettingen met omgekeerde tanden en geluiddempende motordeksels.

2 De 1.0 SIDI Turbo is de eerste motor in een nieuwe, modulaire familie van drie- of viercilinder benzinemotoren in de sub-1,6-liter klasse die ontwikkeld werden als antwoord op de vraag van de klant naar sterke aandrijvingen met beperkte cilinderinhoud. De motor maakt volgend jaar zijn debuut in de Opel ADAM, samen met een gloednieuwe, manuele zesversnellingsbak. Alle varianten van de 1.0 SIDI Turbo zijn ontworpen om gebruik te maken van de Start/Stop-functie en verwacht wordt dat de CO 2 -uitstoot beduidend minder dan 100 g/km zal bedragen. Bij de ontwikkeling van deze kleine motor namen we ons niet alleen voor het brandstofverbruik en de CO 2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken, maar wilden we ook aantonen dat de driecilinders even verfijnd kunnen zijn als motoren met vier cilinders of meer", zegt Dr. Matthias Alt, Chief Engineer, Small Gasoline Engines bij Opel. We pakten de problemen op gebied van balans, geluid en trillingen, die typisch zijn voor conventionele driecilindermotoren, bij de bron aan en we vertrouwen erop dat onze klanten aangenaam verrast zullen zijn door de resultaten. Dit is een heel energieke en verfijnde driecilindermotor die geen compromissen sluit op het vlak van rijplezier. Kortom, hij is groots in verfijning en prestaties maar klein in brandstofverbruik." Duitse engineering voor toonaangevende verfijning Opel s en GM's wereldwijde engineering teams begonnen met een schone lei en maakten gebruik van hun gebundelde expertise om de ruwe, 'off-beat' draaigeluiden te elimineren die traditioneel een minpunt vormen tegenover het brandstofzuinig rijden met driecilindermotoren. Hierdoor krijgt de 1.0 SIDI Turbo een geluidsniveau dat gelijkaardig is aan een viercilindermotor, waardoor hij onder de driecilindermotoren duidelijk een nieuwe maatstaf legt voor verfijning. Doorheen het ontwikkelingsproces werden trillingen en ruwe geluiden vermeden en verzacht dankzij uitgebreide modelbouw, en dankzij de validatie op de testbank van de onderdelen en van de volledige motor. De reikwijdte van de werkzaamheden omvatte ook de ontwikkeling van motorbeheerfuncties en de integratie in het voertuig van de volledige aandrijving.

3 De volledig aluminium architectuur van de motor werd akoestisch ontworpen om de geluidsemissie door zowel de luchtstroming als de structuur van de motor te beperken en om hem lichter te maken. Zijn inherente verfijning is zo goed dat de behoefte om het geluid van de motor te maskeren met geluidsisolatie binnenin de auto, of met complexe motorsteunen en subframes, aanzienlijk verminderd is. De voortdurende beperking van ongewenste motorgeluiden geeft de ingenieurs ook meer vrijheid voor de fine-tuning van het inductiegeluid en het geluid van de uitlaatsystemen om zo te voldoen aan de vereisten van specifieke voertuigapplicaties. Als gevolg van deze intense focus op verfijning draait de 1.0 SIDI Turbo niet alleen soepeler dan gelijkaardige driecilindermotoren, maar ook stiller dan vele viercilinderaandrijvingen. Tijdens de proefbanktests in laboratoria aan volle snelheid maakte hij bij elk toerental minder geluid dan de benzineturbomotoren met een cilinderinhoud tot 1,6 liter. Andere specifieke kenmerken die bijdragen tot de indrukwekkende verfijning van de motor, zijn: Een kleine balansas die in de lengterichting gemonteerd is op het oliecarter. Deze in tegengestelde richting roterende balansas, die aangedreven wordt door een ketting met omgekeerde tanden voor soepel draaien, draait met de snelheid van de krukas. Het gewicht van deze balansas werd geoptimaliseerd om de trillingen die inherent zijn aan een driecilinder, te neutraliseren. De hogedrukbrandstofrail en injectoren werden geïsoleerd van de cilinderkop. Dit zorgt ervoor dat er geen metaal-op-metaalcontact is en voorkomt dat de transmissie energie door de motorstructuur jaagt. De brandstofpomp en brandstoflijn werden ook akoestisch geoptimaliseerd. De aandrijfketting van de nokkenas werd geoptimaliseerd voor lage geluidsemissies door een ontwerp met omgekeerde tanden. De volledige kettingarchitectuur, met inbegrip van haar spanning, omhulsel en geleiders, werd ontworpen voor een lagere totale geluidsoverlast en het wegnemen van alle waargenomen abnormale geluiden.

4 De integratie van een plaat van geperst staal in het oliecarter onderaan het aluminium oliereservoir beperkt eveneens de geluidsafstraling. Andere geluiddempende maatregelen zijn: akoestisch geoptimaliseerde deksels voor de bovenkant en de voorkant van de motor, de vormgeving van het inlaatspruitstuk en de behuizingen van de nokkenas, isolatie van de krukas met ijzeren hoofdlagerkappen, en het gebruik van een turbocompressor die weinig sissende geluiden maakt. Lichtgewicht volledig aluminium structuur De architectuur van de motor is gefocust op het besparen van gewicht en bestaat uit een onder hoge druk gegoten aluminium cilinderblok, cilinderkop en grondplaat van de krukas. Het gewicht van de combinatie blok/grondplaat is exact 15,5 kg, terwijl de volledige motor 10 percent lichter is in vergelijking met Opel s huidige 1.6 motor met natuurlijke aanzuiging en een gelijkaardig vermogen. De cilinderlayout met 'lange slag' kan een hoger koppel aan, waarbij de zuigerslag van 77,4 mm zijn diameter van 74,0 mm overschrijdt. Voor meer vermogen wordt een compressieverhouding van 10,5:1 gecombineerd met turbocompressie en directe inspuiting onder hoge druk. De cilinderkop is voorzien van een watergekoeld uitlaatspruitstuk dat in het aluminium gietstuk geïntegreerd is. Dit 'in één stuk'-concept biedt een aantal voordelen: het draagt bij tot een snelle opwarming van de motor en het verbetert de duurzaamheid door de behoefte aan pakkingdichtheid rond de uitlaatpoorten te elimineren. Bovendien biedt het voordelen op gebied van ruimtebenutting onder de motorkap. Voor een structurele stijfheid heeft het blok stalen, gietijzeren cilindervoeringen, met gegoten aluminium over de topoppervlakken om de pakkingdichtheid van de cilinderkop te optimaliseren. De scheidingswanden van de grondplaat bevatten ook gietijzeren, nodulaire inzetstukken voor plaatselijke structurele stijfheid. Het carter in gegoten aluminium zorgt voor een bijkomende structurele stevigheid.

5 Een smeedijzeren krukas met zes contragewichten draagt het krachtige specifieke vermogen van de 1.0 SIDI Turbo met een minimum aan trillingen over naar de aandrijflijn. De hoofdlagerkappen aan de bovenkant zijn bekleed met polymeer voor een verbeterde duurzaamheid, in het bijzonder in Start/Stop-omstandigheden. De ijzeren drijfstangen zijn gesmeed van poedermetaal, wat zorgt voor evenveel of nog meer stevigheid in vergelijking met een standaard smeedproces, terwijl het minder variaties van de massa oplevert. Een oliehoudende groef, in combinatie met een geoptimaliseerde conushoek aan het smalle uiteinde, zorgt voor minder slijtage van de lagerbus. Oliestralen onder de skirt koelen de aluminium zuigers en zorgen voor een bijkomende smering van de boring, wat de motorgeluiden bij een koude start ook beperkt. De dubbele bovenliggende nokkenassen sturen vier kleppen per cilinder aan met hydraulische tuimelaars met lage wrijvingscoëfficiënt, hebben holle delen om gewicht te besparen, en worden aangedreven door een distributieketting met een onderhoudsvrije automatische, hydraulische spanner. Aluminium nokkenasfaseringen zorgen voor variabele openings- en sluitingstijden van de inlaat- en de uitlaatkleppen, wat bij alle motorbelastingen leidt tot het best mogelijke brandstofverbruik, de beste prestaties en lage emissies. Directe brandstofinspuiting voor meer vermogen en betere brandstofefficiëntie De 1.0 SIDI Turbo is slagvaardig door 30 percent meer koppel te genereren dan de huidige 1,6-liter motor met natuurlijke aanzuiging, en een even groot maximumvermogen van 85 kw/115 pk te leveren. Het maximumkoppel van 166 Nm is beschikbaar over een ruim bereik van t/min. tot t/min., terwijl het maximumvermogen geleverd wordt bij t/min. Deze motor is klein in omvang maar groot in prestatie. De 1.0 SIDI Turbo is ook uiterst zuinig, met 20 percent minder brandstofverbruik ten opzichte van de 1,6-liter motor. In de Opel ADAM zal zijn CO 2-uitstoot beduidend minder dan 100 g/km bedragen en zal het gecombineerd brandstofverbruik 4,0 l/100 km benaderen.

6 Een belangrijk element voor zowel het vermogen als de zuinigheid is een systeem van directe inspuiting onder hoge druk, dat zoveel mogelijk energie uit de brandstof haalt. De SIDI-brandstofinjectoren met zes openingen, die met een maximale druk van 200 bar functioneren, zitten op een ideale plaats centraal boven de verbrandingskamer en zorgen voor een fijne, homogene verstuiving zonder dat de inlaatkleppen en de poortwanden nat worden en brandstof verspillen. Het brandstofdebiet aan de injectoren maakt de dosering van kleine, meervoudige injecties mogelijk. Er is geen metaal-op-metaalcontact tussen de cilinderkop en de brandstofrail of de injectoren. Deze zorgvuldige isolatie neemt een belangrijk pad van geluidsemissie via de structuur van het injectiesysteem weg. De brandstofrail is ontkoppeld door een rubberen/stalen demper en de injectoren worden door met carbon gevulde Teflondichtingen geïsoleerd in de verbrandingskamer. De akoestiek wordt verder verbeterd door softwarealgoritmen die geluiden van een naald van de hogedrukbrandstofpomp en een schuimrubberen buitenhuls onderdrukken. De langere ontstekingsintervallen van een driecilinder maken het gebruik van bredere nokkenprofielen dan bij viercilindermotoren mogelijk. Hierdoor worden de openingstijden van de klep verlengd voor betere cilinderspoeling (gasuitwisseling) en dus een completere verbranding. Om meer brandstof te besparen en voor een betere werkingsefficiëntie van de motor, wordt olie verspreid door een tweetraps oliepomp met variabele inhoud. Dit levert hoge of lage druk naargelang de werkingsomstandigheden en schakelt de oliestralen van de zuiger onder de skirt in en uit. Een uitschakelbare waterpomp, die niet gebruikt wordt wanneer de motor koud is om zo de opwarming te versnellen, draagt eveneens bij tot een laag brandstofverbruik. De Front End Accessory Drive (FEAD) een riem met vijf ribben die de waterpomp, de alternator en de airconditioningcompressor verbindt is voorzien van een mechanische isolator die het effect van de krukastrillingen wegneemt. Naast de voordelen van de verfijning zorgt dit voor een verminderde spankracht zodat de wrijving verminderd en de efficiëntie verbeterd wordt.

7 Ultracompact turbosysteem met snelle boost Terwijl de directe inspuiting onder hoge druk de verbrandingskamer van de motor vult met een fijne waas van brandstof, verpakt een ultracompact turbosysteem de cilinders met lucht. Dankzij alle voordelen van de vormgeving van het uitspruitstuk dat in de cilinderkop is geïntegreerd, is de turbolader van de 1.0 SIDI nauwer gekoppeld aan de motor dan bij alle andere motoren, wat de bestuurder een snelle en krachtige respons van het gaspedaal oplevert. De integratie van het watergekoelde uitspruitstuk binnenin de cilinderkop, en de vormgeving van de minuscule, watergekoelde turbolader met lage inertie is een toonbeeld van uiterst nauwkeurig en precies ingenieurswerk. De grootte van de turbolader is de sleutel voor een goede balans tussen de behoefte aan een sterk koppel bij laag toerental, een snelle respons van het gaspedaal, minder brandstofverbruik en een hoog maximumvermogen. De eentraps turbolader met enkelvoudige scroll die een maximale boostdruk van 1,5 bar genereert met een tussenkoeler en drukafvoersluis werd als beste configuratie gekozen. De diameter van het turbinewiel bedraagt 35 mm, terwijl de compressor, die weinig sissende geluiden maakt, slechts een doorsnede heeft van 40 mm. Deze combinatie zorgt voor een uitstekende respons van het gaspedaal, waarbij vanaf t/min. binnen 1,5 seconde 90 percent van het maximumkoppel gegenereerd wordt. Dit brengt een verzesvoudiging van de cilinderdruk met zich mee, waardoor de turbo-as tot t/min. draait. De waterkoeling van de uitlaat verlaagt de temperaturen voor een betere beheersing van de emissies, terwijl de hittevorming rond de turbine eveneens beperkt wordt. Hierdoor kan gebruik gemaakt worden van een turbinewiel in Inconel en een middelgrote turbinebehuizing in austenietstaal. De pakking tot de cilinderkop is geïntegreerd in één van de hitteschilden. Ook de V-bandklemmen en de vormgeving voor een optimaal gewicht dragen bij tot de lichtgewicht constructie van de turbolader. De turbo voedt de motor via high tumble-inlaatpoorten, wat een vroege verbrandingsfase, een korte verbrandingsduur en een goede verbrandingsstabiliteit vergemakkelijkt. Turbomotoren laten draaien aan een hoge belasting vereist gewoonlijk vertraging van het

8 ontstekingsmoment om 'kloppen' of schadelijke pre-ontsteking van de inlaatlading te voorkomen. Een high tumble-poort minimaliseert de noodzaak van deze maatregel. Voldoen aan de behoeften van vandaag en morgen De lancering van de 1.0 SIDI Turbomotor is de meest recente stap in de substantiële vernieuwing van Opel s motorgamma, dat tussen 2012 en nieuwe motoren zal introduceren, plus een hele reeks nieuwe versnellingsbakken. Het programma is al begonnen met de lancering van de eerste 1,6-liter turbomotoren in de nieuwe families van benzine- en dieselmotoren met middelgrote inhoud. De 1.0 SIDI Turbo is het eerste voorbeeld van een nieuwe, modulaire familie van benzinemotoren met kleine cilinderinhoud, die bestaat uit drie- en viercilinder motoren met een inhoud van minder dan 1,6 liter. Alle varianten van deze nieuwe motorfamilies werden gebouwd in Opel s ultramoderne fabriek in Szentgotthard, Hongarije, waar benzine- en dieselmotoren op dezelfde band geassembleerd worden. Terwijl de 1.0 SIDI Turbo volgend jaar zijn debuut maakt in de kleine ADAM, kan hij ook wereldwijd gebruikt worden in een reeks van GM-modellen, met inbegrip van grotere voertuigen, in combinatie met manuele en automatische versnellingsbakken. Zoals alle motoren van de nieuwe generatie van Opel biedt de 1.0 SIDI Turbo-motor met succes een antwoord op de groeiende vraag van klanten naar downsized aandrijvingen die in staat zijn het brandstofverbruik en de CO 2-uitstoot te verminderen, in combinatie met het vermogen en de verfijning die typisch zijn voor motoren met een grotere cilinderinhoud.

Première in Genève voor nieuwe driecilindermotor van Opel ADAM

Première in Genève voor nieuwe driecilindermotor van Opel ADAM Première in Genève voor nieuwe driecilindermotor van Opel ADAM Vooruitblik op autosalon Genève Driecilindermotor met spitstechnologie van de nieuwe generatie nu in Opel ADAM 1,0-liter ECOTEC Direct Injection

Nadere informatie

Nieuwe Opel Insignia: zuinigste diesel- en benzinemotor in zijn klasse

Nieuwe Opel Insignia: zuinigste diesel- en benzinemotor in zijn klasse Nieuwe Opel Insignia: zuinigste diesel- en benzinemotor in zijn klasse Nieuwe turbodiesel: 120 en 140 pk CDTI met slechts 3,7 l/100 km en 99 g/km CO 2 Nieuwe Mr. Proper: 1.4 Turbo ecoflex voldoet aan Euro

Nadere informatie

Nieuwe Opel Insignia diesel- en benzinemotoren: ongeëvenaard zuinig en met slechts 20% bijtelling

Nieuwe Opel Insignia diesel- en benzinemotoren: ongeëvenaard zuinig en met slechts 20% bijtelling Nieuwe Opel Insignia diesel- en benzinemotoren: ongeëvenaard zuinig en met slechts 20% bijtelling Nieuwe turbodieselmotoren met 20% bijtelling: 120 en 140 pk CDTI met slechts 3,7 l/100 km en 99 g/km CO

Nadere informatie

Nieuwe turbodiesels als top van het motorgamma

Nieuwe turbodiesels als top van het motorgamma Aandrijving Nieuwe turbodiesels als top van het motorgamma Vanaf lancering: uitgebreid gamma van 7 Euro 5-compatibele motoren Nieuwe 2.0 l dieselmotoren: laag brandstofverbruik en rijbereik van 1.200 km

Nadere informatie

Nieuwe motoren van Hyundai

Nieuwe motoren van Hyundai Nieuwe motoren van Hyundai Persinformatie September 2015 HYUNDAI MOTOR EUROPE GmbH Kaiserleipromenade 5 63067 Offenbach, Duitsland www.hyundai.com/eu Geavanceerde aandrijftechnologieën voor meer efficiëntie

Nadere informatie

De vierkleppenmotoren van Opel kijken terug op een traditie van 100 jaar

De vierkleppenmotoren van Opel kijken terug op een traditie van 100 jaar De vierkleppenmotoren van Opel kijken terug op een traditie van 100 jaar Grand Prix racewagen uit 1913: eerste Opel met vierkleppenmotor Kadett GSi 16V: eerste volumemodel van Opel met vier kleppen per

Nadere informatie

Opel Corsa: nieuw hart, nieuwe spieren onderhuids is alles nieuw

Opel Corsa: nieuw hart, nieuwe spieren onderhuids is alles nieuw Opel Corsa: nieuw hart, nieuwe spieren onderhuids is alles nieuw Compleet motorgamma met betere prestaties en lagere verbruiks- en CO 2 -cijfers Nieuwe 95 pk sterke ecoflex-motoren met 98 g/km CO 2, topdiesel

Nadere informatie

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED De ultieme truck voor lange afstanden Als we het over brandstof hebben, denken we niet alleen aan hoeveel u kunt besparen, maar ook hoe ver

Nadere informatie

Naam:.. Klas: Datum:..

Naam:.. Klas: Datum:.. Naam:.. Klas: Datum:.. Vragen over motoren: 1 Wat is een rootscompressor? Een Roots type supercharger of Rootsblower vindt zijn toepassing in auto's en vrachtwagens in alternatief van een turbolader. Een

Nadere informatie

krijgen van het lucht/brandstof mengsel. Om een betere vulling tijdens deze inlaatslag te krijgen kunnen we een turbo toepassen.

krijgen van het lucht/brandstof mengsel. Om een betere vulling tijdens deze inlaatslag te krijgen kunnen we een turbo toepassen. Diesel in de winter Onder normale omstandigheden zult u geen enkel probleem hebben met uw dieselmotor. In de winterperiode kunnen er wel problemen ontstaan. Indien u geruime tijd niet getankt heeft en

Nadere informatie

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren.

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Performance in een nieuwe dimensie. In deze brochure zijn deels uitvoeringen afgebeeld die niet tot de standaarduitvoering behoren. 2. Fahrerhaus

Nadere informatie

Dream Team: nieuwe topdiesel voor vlaggenschip Opel Insignia

Dream Team: nieuwe topdiesel voor vlaggenschip Opel Insignia Media Information 5 september 2017 Dream Team: nieuwe topdiesel voor vlaggenschip Opel Insignia Bijzonder krachtig: sequentiële turbolader voor 154 kw/210 pk en hoog koppel Consequent schoon: nieuwe topdiesel

Nadere informatie

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte Opel Grandland X Groots en meeslepend Autotest Wereldwijd is de Sports Utility Vehicle (SUV) het meest verkochte type auto. Opel speelt daar slim op in door niet één, maar meerdere SUVs aan te bieden.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Seat Ibiza SC

Finnik Autorapport - Seat Ibiza SC Finnik Autorapport - Seat Ibiza SC Deze Seat Ibiza SC komt uit 2011 en kostte toen 16.444. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 75 PK levert.

Nadere informatie

De koeling van de motor.

De koeling van de motor. . AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013 Inleiding Door de verbranding van brandstof in de motor (= werkslagen) ontstaan zeer hoge temperaturen. ( ± 2000 C.) Deze temperatuur moet worden teruggebracht

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Astra

Finnik Autorapport - Opel Astra Finnik Autorapport - Opel Astra Deze Opel Astra komt uit 2011 en kostte toen 26.648. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 95 PK levert. Het

Nadere informatie

De Caddy Van en Maxi Van

De Caddy Van en Maxi Van De Caddy Van en Maxi Van De Caddy Van en Maxi Van De Caddy EcoFuel en Caddy BiFuel. Kostenbewuste ondernemers zoeken doorgaans een bedrijfsvoertuig dat niet alleen op korte termijn maar ook op lange termijn

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Zafira

Finnik Autorapport - Opel Zafira Finnik Autorapport - Opel Zafira Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 34-SZ-LB

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Astra Sports Tourer

Finnik Autorapport - Opel Astra Sports Tourer Finnik Autorapport - Opel Astra Sports Tourer Deze Opel Astra Sports Tourer komt uit 2011 en kostte toen 27.359. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een diesel

Nadere informatie

TECHNISCHE GEGEVENS - 208

TECHNISCHE GEGEVENS - 208 TECHNISCHE GEGEVENS 208 (*) 1.4 l ehdi "68" STT 1,6 l ehdi "115" P STT ALGEMEEN cilinderinhoud (cm 3 ) 999 1.199 1.397 1.598 1.398 1560 vermogen in kw (pk) / bij t/min 50 (68) / 6 000 60 (82) / 5750 70

Nadere informatie

Unleash the power. Hoe bereiken wij onze prestaties?

Unleash the power. Hoe bereiken wij onze prestaties? Unleash the power Hoe bereiken wij onze prestaties? 2 Hoe bereiken wij onze prestaties? De werking van een verbrandingsmotor is afhankelijk van 3 factoren, namelijk: brandstof, zuurstof en ontsteking.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Alfa Romeo Spider

Finnik Autorapport - Alfa Romeo Spider Finnik Autorapport - Alfa Romeo Spider Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd)

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Mitsubishi Lancer Evolution

Finnik Autorapport - Mitsubishi Lancer Evolution Finnik Autorapport - Mitsubishi Lancer Evolution Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd)

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volvo S60

Finnik Autorapport - Volvo S60 Finnik Autorapport - Volvo S60 Deze Volvo S60 komt uit 2005 en kostte toen 38.084. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2005 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 177 PK levert. Het

Nadere informatie

604_38_063 ALFA MITO JTD NL :07 Pagina 1 ALFA MiTo S E R V I C E

604_38_063 ALFA MITO JTD NL :07 Pagina 1 ALFA MiTo S E R V I C E ALFA MiTo S E R V I C E Dit supplement vormt een aanvulling op de informatie in het instructieboekje waarbij dit supplement geleverd wordt. Voor de onderwerpen die in dit supplement niet worden behandeld,

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Peugeot 206 CC

Finnik Autorapport - Peugeot 206 CC Finnik Autorapport - Peugeot 206 CC Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 40-LS-FP

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Ford Focus

Finnik Autorapport - Ford Focus Finnik Autorapport - Ford Focus Personenauto 29-GVR-7 Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Geëxporteerd Kleur Zwart Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) Diesel G3 (is

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Combi

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Combi Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Combi Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Meriva

Finnik Autorapport - Opel Meriva Finnik Autorapport - Opel Meriva Deze Opel Meriva komt uit 2011 en kostte toen 20.513. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 101 PK levert.

Nadere informatie

De koeling van de motor.

De koeling van de motor. . AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2004 Inleiding Door de verbranding van brandstof in de motor (= werkslagen) ontstaan zeer hoge temperaturen. ( ± 2000 C.) Deze temperatuur moet worden teruggebracht

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio Finnik Autorapport - Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio Deze Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio komt uit 2003 en kostte toen 66.341. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2013 op Nederlands kenteken en is voorzien

Nadere informatie

BMW Nederland Corporate Communications

BMW Nederland Corporate Communications Corporate Communications 23 mei 2016 Nieuwe zescilinder-in-lijn benzinemotor voor M140i, M240i Coupé en 240i Cabrio. Meer vermogen en efficiency voor compacte M Performance modellen. Nieuwe zescilinder-in-lijn

Nadere informatie

-uitstoot slechts 85 g/km. - Theoretisch rijbereik van meer dan 1.500 km met één tank van 50 l

-uitstoot slechts 85 g/km. - Theoretisch rijbereik van meer dan 1.500 km met één tank van 50 l Press info 2 juli 2013 V13/33N De nieuwe Golf TDI BlueMotion - 3,2 l/100 km, de zuinigste Golf aller tijden - Gemiddelde CO 2 -uitstoot slechts 85 g/km - Theoretisch rijbereik van meer dan 1.500 km met

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2014 en kostte toen 31.920. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2014 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die

Nadere informatie

Finnik Autorapport - smart roadster

Finnik Autorapport - smart roadster Finnik Autorapport - smart roadster Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 19-NP-RK

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volkswagen Up!

Finnik Autorapport - Volkswagen Up! Finnik Autorapport - Volkswagen Up! Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 7-XHF-11

Nadere informatie

Mercedes-Benz 1,6 l DI-turbo-ottomotor Grote prestaties, minimaal verbruik

Mercedes-Benz 1,6 l DI-turbo-ottomotor Grote prestaties, minimaal verbruik De dwarsgeplaatste 1,6 l turbomotor van Mercedes-Benz heeft de hete uitlaatkant in de rijwind. Enkele details vallen op zoals de koeling van de dynamo en de hoog geplaatste motorsteun. Binnenin de motor

Nadere informatie

Jaguar Land Rover breidt Ingenium motorenfamilie verder uit met nieuwe zes-in-lijn benzinemotor

Jaguar Land Rover breidt Ingenium motorenfamilie verder uit met nieuwe zes-in-lijn benzinemotor 13 februari 2019, 12:59 (CET) Jaguar Land Rover breidt Ingenium motorenfamilie verder uit met nieuwe zes-in-lijn benzinemotor Jaguar Land Rover breidt zijn Ingenium motorenfamilie verder uit met een nieuwe

Nadere informatie

1.4 De tweeslag motor. Afbeelding 7. Het tweeslag proces, de uitvoering volgens Detroit Diesel.

1.4 De tweeslag motor. Afbeelding 7. Het tweeslag proces, de uitvoering volgens Detroit Diesel. 1.4 De tweeslag motor Bij de tweeslag motor duurt het arbeidsproces tweeslagen, dus een neerwaartse en een opwaartse slag. Duidelijk zal zijn dat deze motor zelf geen lucht aan kan zuigen. Bij deze motor

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Deze Audi A3 Sportback komt uit 2012 en kostte toen 25.831. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2012 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volvo XC90

Finnik Autorapport - Volvo XC90 Finnik Autorapport - Volvo XC90 Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 90-LT-VF

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline

Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline 44-RR-LF Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline Deze Volkswagen Golf komt uit 2005, werd geleverd van 01-05-2004 tot 30-11-2007 en kostte toen 24.388,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Daihatsu Materia

Finnik Autorapport - Daihatsu Materia Finnik Autorapport - Daihatsu Materia Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) JF-408-T

Nadere informatie

DE NIEUWE EURO 6 MOTOREN

DE NIEUWE EURO 6 MOTOREN DE NIEUWE EURO 6 MOTOREN DE KRACHT VAN EFFICIENCY Voor de nieuwe Euro 6 DAF XF, CF en LF is een compleet aanbod aan state-of-the-art motoren beschikbaar. Van de meest compacte PX-5 met vermogens vanaf

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback

Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Finnik Autorapport - Audi A3 Sportback Deze Audi A3 Sportback komt uit 2012 en kostte toen 35.679. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2012 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Peugeot 206

Finnik Autorapport - Peugeot 206 Finnik Autorapport - Peugeot 206 Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 30-GL-LZ

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Kia Picanto

Finnik Autorapport - Kia Picanto Finnik Autorapport - Kia Picanto Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 90-PV-TK

Nadere informatie

De tweeslagmotor AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013

De tweeslagmotor AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013 AOC OOST Almelo Groot Obbink 01-09-2013 . is een eenvoudiger soort verbrandingsmotor. Op het titelblad zag je een doorsnede van een tweeslagmotor De drijfstang is letter. De zuiger is letter. De krukas

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio Finnik Autorapport - Mercedes-Benz CLK-klasse Cabrio Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank

Nadere informatie

Product specificaties

Product specificaties DIESEL EGR 3-1 Eigenschappen Professioneel gamma Diesel EGR 3 Luchtaanzuiging-, Inlaatkleppen-, Luchtstroomsensor-, EGR- en Turboreiniger in aerosol Wynn s Diesel EGR 3 is een product in aerosol, dat ontwikkeld

Nadere informatie

Finnik Autorapport Fiat Grande Punto V Dynamic

Finnik Autorapport Fiat Grande Punto V Dynamic HR-861-X Finnik Autorapport Fiat Grande Punto 1.4-16V Dynamic Deze Fiat Grande Punto komt uit 2008, werd geleverd van 01-07-2007 tot 31-01-2008 en kostte toen 15.980,-. Deze geïmporteerde personenauto

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Honda Stream

Finnik Autorapport - Honda Stream Finnik Autorapport - Honda Stream Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 78-HV-ZL

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Astra TwinTop

Finnik Autorapport - Opel Astra TwinTop Finnik Autorapport - Opel Astra TwinTop Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd)

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Skoda Fabia Combi

Finnik Autorapport - Skoda Fabia Combi Finnik Autorapport - Skoda Fabia Combi Deze Skoda Fabia Combi komt uit 2011 en kostte toen 17.389. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 75

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Toyota Yaris

Finnik Autorapport - Toyota Yaris Finnik Autorapport - Toyota Yaris Deze Toyota Yaris komt uit 2013 en kostte toen 17.160. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2013 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 98 PK levert.

Nadere informatie

SPECIFICATIES. Cilinderinhoud ml ml ml Aantal cilinders

SPECIFICATIES. Cilinderinhoud ml ml ml Aantal cilinders TH4295, 4335, 4365 MOTOR TH4295 TH4335 TH4365 Merk... Iseki Diesel...Iseki Diesel...Iseki Diesel Model...E3CD... E3CD... E3CG Type indirecte injectie...indirecte injectie...indirecte injectie... Indirecte

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Astra Wagon

Finnik Autorapport - Opel Astra Wagon Finnik Autorapport - Opel Astra Wagon Deze Opel Astra Wagon komt uit 2005 en kostte toen 20.515. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2005 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 89

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Kia Picanto

Finnik Autorapport - Kia Picanto Finnik Autorapport - Kia Picanto Deze Kia Picanto komt uit 2013 en kostte toen 13.090. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2013 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 84 PK levert.

Nadere informatie

- Dé internetsite voor de Automotive Professional

- Dé internetsite voor de Automotive Professional WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional MOTOREN Audi 3.0 liter V6 TFSI technisch bekeken TFSI met mechanisch aangedreven compressor Kracht zonder vertraging In 2004 verscheen de eerste

Nadere informatie

Exclusieve sequentiële twin-turbotechnologie voor de Opel Insignia

Exclusieve sequentiële twin-turbotechnologie voor de Opel Insignia Exclusieve sequentiële twin-turbotechnologie voor de Opel Insignia Nieuwe 2.0 CDTI BiTurbo met uniek tussenkoelersysteem alsook voor- en vierwielaandrijving (AWD) Wendbaar en responsief met soepele krachtoverbrenging:

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Corsa

Finnik Autorapport - Opel Corsa Finnik Autorapport - Opel Corsa Deze Opel Corsa komt uit 2005 en kostte toen 12.600. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2005 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 79 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi

Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Finnik Autorapport - Skoda Octavia Combi Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2014 en kostte toen 28.300. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2014 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Estate

Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Estate Finnik Autorapport - Mercedes-Benz E-klasse Estate Deze Mercedes-Benz E-klasse Estate komt uit 2014 en kostte toen 67.278. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2016 op Nederlands kenteken en is voorzien

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-GL 2004

Examenopgaven VMBO-GL 2004 Examenopgaven VMBO-GL 2004 tijdvak 1 maandag 24 mei 9:00-11:00 uur VOERTUIGENTECHNIEK CSE GL Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Het gebruik van een symbolenboekje is toegestaan. Dit examen bestaat

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Peugeot 807

Finnik Autorapport - Peugeot 807 Finnik Autorapport - Peugeot 807 Deze Peugeot 807 komt uit 2006 en kostte toen 47.430. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2006 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 128 PK levert.

Nadere informatie

Technische Gegevens Transporter 6 Pick-Up

Technische Gegevens Transporter 6 Pick-Up Technische Gegevens Transporter 6 Pick-Up MJ2019 Stand: 1-3-2019 Transporter Pick-up Euro 6 Brandstofverbruik/ CO₂- uitstoot. Brandstofverbruik (l/100 km) en Motor/ Model 2.0 TDI BMT 2.0 TDI 75kW 62kW

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Peugeot 207

Finnik Autorapport - Peugeot 207 Finnik Autorapport - Peugeot 207 Deze Peugeot 207 komt uit 2008 en kostte toen 14.949. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2008 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 94 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volkswagen Up!

Finnik Autorapport - Volkswagen Up! Finnik Autorapport - Volkswagen Up! Deze Volkswagen Up! komt uit 2014 en kostte toen 10.616. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2014 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 59 PK

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Ssangyong Actyon

Finnik Autorapport - Ssangyong Actyon Finnik Autorapport - Ssangyong Actyon Deze Ssangyong Actyon komt uit 2007 en kostte toen 25.689. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2007 op kenteken en is voorzien van een lpg & benzine motor

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Nissan Qashqai

Finnik Autorapport - Nissan Qashqai Finnik Autorapport - Nissan Qashqai Deze Nissan Qashqai komt uit 2011 en kostte toen 30.076. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 142 PK

Nadere informatie

WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional

WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional MOTOREN Volkswagen TSI Twincharger Foto s / Tekeningen: Volkswagen VW demonstreert downsizing met dubbelcompressor Klein maar zeer krachtig

Nadere informatie

De Caddy en Caddy Maxi

De Caddy en Caddy Maxi De Caddy en Caddy Maxi Naast de zuivere diesel- of benzinemodellen zijn de Caddy en de Caddy Maxi als optie ook verkrijgbaar als modelvarianten Caddy EcoFuel en Caddy BiFuel. Met deze alternatieve aandrijvingsvarianten

Nadere informatie

Finnik Autorapport - BMW 1-serie

Finnik Autorapport - BMW 1-serie Finnik Autorapport - BMW 1-serie Deze BMW 1-serie komt uit 2013 en kostte toen 46.262. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2013 op Nederlands kenteken en is voorzien van een benzine motor die 218 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Nissan Note

Finnik Autorapport - Nissan Note Finnik Autorapport - Nissan Note Deze Nissan Note komt uit 2015 en kostte toen 20.330. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2015 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 98 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport Fiat Grande Punto 1.2 Dynamic

Finnik Autorapport Fiat Grande Punto 1.2 Dynamic 57-HTF-4 Finnik Autorapport Fiat Grande Punto 1.2 Dynamic Deze Fiat Grande Punto komt uit 2009, werd geleverd van 01-12-2005 tot 31-01-2008 en kostte toen 14.840,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Ford USA Thunderbird

Finnik Autorapport - Ford USA Thunderbird Finnik Autorapport - Ford USA Thunderbird Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd)

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Porsche Cayenne

Finnik Autorapport - Porsche Cayenne Finnik Autorapport - Porsche Cayenne Deze Porsche Cayenne komt uit 2011 en kostte toen 144.298. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een elektriciteit & benzine

Nadere informatie

S&S 4" Boring Super Sidewinder Evo Style Engine

S&S 4 Boring Super Sidewinder Evo Style Engine S&S 4" Boring Super Sidewinder Evo Style Engine Een half jaar geleden heb ik al uitgebreid de bouw van een S&S Super Sidewinder 113" c.i. (1850 cc) omschreven en getest op Dyno, en de motor bleek goed

Nadere informatie

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen HOGE PRESTATIES, ZEER EFFICIËNT - ÉN EEN DUURZAME OPLOSSING De introductie van de Volvo FM Methaan-Diesel betekent

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volkswagen Polo

Finnik Autorapport - Volkswagen Polo Finnik Autorapport - Volkswagen Polo Deze Volkswagen Polo komt uit 2015 en kostte toen 22.008. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2016 op Nederlands kenteken en is voorzien van een diesel motor die 75

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Volvo S40

Finnik Autorapport - Volvo S40 Finnik Autorapport - Volvo S40 Deze Volvo S40 komt uit 2007 en kostte toen 29.834. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2007 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 125 PK levert. Het

Nadere informatie

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner TM 3215/3265 Uw professionele veelzijdige partner Krachtig & betrouwbaar Bij de tractoren van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: de ISEKI TM serie bestaat uit twee modellen met hydrostatische

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Honda Accord Tourer

Finnik Autorapport - Honda Accord Tourer Finnik Autorapport - Honda Accord Tourer Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd)

Nadere informatie

Finnik Autorapport Dacia Duster 1.6 Lauréate 2wd

Finnik Autorapport Dacia Duster 1.6 Lauréate 2wd 47-RPT-8 Finnik Autorapport Dacia Duster 1.6 Lauréate 2wd Deze Dacia Duster komt uit 2011, werd geleverd van 01-03-2010 tot 31-01-2014 en kostte toen 18.720,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Audi A6

Finnik Autorapport - Audi A6 Finnik Autorapport - Audi A6 Deze Audi A6 komt uit 2015 en kostte toen 52.642. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2015 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 150 PK levert. Het gebruik

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Alfa Romeo GT

Finnik Autorapport - Alfa Romeo GT Finnik Autorapport - Alfa Romeo GT Deze Alfa Romeo GT komt uit 2006 en kostte toen 39.490. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2006 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 150 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Opel Antara

Finnik Autorapport - Opel Antara Finnik Autorapport - Opel Antara Deze Opel Antara komt uit 2008 en kostte toen 41.384. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2008 op kenteken en is voorzien van een diesel motor die 148 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Dacia Duster

Finnik Autorapport - Dacia Duster Finnik Autorapport - Dacia Duster Deze Dacia Duster komt uit 2015 en kostte toen 19.030. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2015 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 125 PK levert.

Nadere informatie

De nieuwe Jaguar XF: lichtgewicht efficiency

De nieuwe Jaguar XF: lichtgewicht efficiency De nieuwe Jaguar XF: lichtgewicht efficiency Info Gepubliceerd op: 24 maart 2015 Jaguar Land Rover Nederland Samenvatting Jaguar presenteert met de nieuwe XF een auto die nieuwe maatstaven zet in het zakelijke

Nadere informatie

Opel Vivaro Combi. Lijntekeningen (in mm) L1 H1. Afmetingen (in mm) L1 H1

Opel Vivaro Combi. Lijntekeningen (in mm) L1 H1. Afmetingen (in mm) L1 H1 Opel Vivaro Technische fiche Augustus 2017 Opel Vivaro Lijntekeningen (m) L1 H1 Buiten afmetingen Wielbasis Totale lengte Totale breedte Totale breedte incl. spiegels Totale hoogte Spoorbreedte voor Spoorbreedte

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Ford USA Mustang

Finnik Autorapport - Ford USA Mustang Finnik Autorapport - Ford USA Mustang Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 32-GG-BB

Nadere informatie

- Dé internetsite voor de Automotive Professional

- Dé internetsite voor de Automotive Professional WWW.AMT.NL - Dé internetsite voor de Automotive Professional MOTOREN Ford 3.5 liter V6 EcoBoost Foto s/tekeningen: Ford EcoBoost: hoge prestaties bij gunstig verbruik Economisch presteren In Amerika introduceerde

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Seat Alhambra

Finnik Autorapport - Seat Alhambra Finnik Autorapport - Seat Alhambra Deze Seat Alhambra komt uit 2011 en kostte toen 48.799. Deze originele Nederlandse auto staat sinds 2011 op kenteken en is voorzien van een benzine motor die 150 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Estate 200 CDI Bns Class

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Estate 200 CDI Bns Class 75-LTZ-8 Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Estate 200 CDI Bns Class Deze Mercedes-Benz E-klasse Estate komt uit 2010, werd geleverd van 21-11-2009 tot 31-03-2013 en kostte toen 56.962,-. Deze originele

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Instyle

Finnik Autorapport Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Instyle 4-SVS-02 Finnik Autorapport Mitsubishi Outlander 2.0 PHEV Instyle Deze Mitsubishi Outlander komt uit 2013, werd geleverd van 01-01-2013 tot 31-10-2015 en kostte toen 49.679,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Hyundai i20

Finnik Autorapport - Hyundai i20 Finnik Autorapport - Hyundai i20 Deze Hyundai i20 komt uit 2015 en kostte toen 17.378. Deze geïmporteerde auto staat sinds 2016 op Nederlands kenteken en is voorzien van een benzine motor die 84 PK levert.

Nadere informatie

Finnik Autorapport - Ford Focus Wagon

Finnik Autorapport - Ford Focus Wagon Finnik Autorapport - Ford Focus Wagon Personenauto Kentekenstatus (Geldig, gedemonteerd, geëxporteerd of ongeldig) Kleur Brandstof (bijv. benzine, diesel, electrisch) G3 (is er een gastank ingebouwd) 88-SR-FF

Nadere informatie

Finnik Autorapport Dacia Duster 1.6 Aniversare 2wd

Finnik Autorapport Dacia Duster 1.6 Aniversare 2wd 85-XPD-1 Finnik Autorapport Dacia Duster 1.6 Aniversare 2wd Deze Dacia Duster komt uit 2012, werd geleverd van 01-05-2011 tot 31-10-2012 en kostte toen 18.730,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie