Plaatsen & Behandeling.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plaatsen & Behandeling."

Transcriptie

1 VERWERKINGSADVIES CEMENTTEGELS. Plaatsen & Behandeling. Onze cementtegels zijn geheel met de hand en ambachtelijk vervaardigd. Het is een uniek en authentiek product. Het vergt daarom een iets andere benadering met betrekking tot het leggen en onderhouden dan andere tegels. Indien u de juiste handelswijze betracht en met aandacht werkt zult u een probleemloze vloer hebben waar u jarenlang plezier van zult hebben. Ons advies is cementtegels altijd te laten plaatsen door een erkend tegelzetterbedrijf wat ervaring heeft met deze specifieke tegels. Voor het beste eindresultaat is het belangrijk dat de juiste volgorde van plaatsen en behandelen wordt aangehouden. Lichte afwijkingen in kleur, vorm en patroon zijn inherent aan de productiewijze en de materiaalsoort. Deze lichte afwijkingen dienen als normaal te worden beschouwd. Juist deze kenmerken geven deze tegels een bijzonder en uniek karakter. Dit dient u goed te beseffen, niet één tegel is hetzelfde. De benodigde middelen. Voorstrijkmiddel (afhankelijk van ondergrond) Flexibele tegellijm geschikt voor cementtegels Voegsel geschikt voor natuursteen of cementtegels Tegelkruisjes van 2 of 3 mm (hulpmiddel, niet noodzakelijk) Lakroller, bakje, spons en emmer Watergekoelde tegelsnijder, haakse slijper met diamantschijf mag ook. Voegspaan, lijmbak, lijmkam 8-10mm. Pluisvrije katoenen doek Zuurvrije cementsluierverwijderaar of vuiloplosser (Lithofin of Akemi) Impregneermiddel (Vlekstop of Hardwax-olie) Lithofin of S&S Harwax-olie Dweil of onderhouds-zeep, meerdere opties mogelijk (Lithofin) Plaatsingsadvies Cementtegels. Voorbereiding.

2 Na ontvangst de bestelling controleren, reclamaties doorgeven binnen 48 uur. Kleine afwijkingen in maat en kleurnuance zijn inherent aan dit handgemaakte product, uiteindelijk is niet 1 tegel hetzelfde. Voordat u gaat plaatsen, maak een tegelplan of werk volgens de eventueel bijgeleverde tekening. Werk zoveel mogelijk vanuit het midden, zodat een zo groot mogelijk vlak van onverzaagde patroontegels ontstaat. Verlijming. Wij adviseren om de tegel altijd te verlijmen. De ondergrond dient vlak, onbuigzaam, schoon, droog en vetvrij te zijn. Eventueel de ondergrond behandelen met een daarvoor bedoelde voorstrijk om hechting van de lijm op ondergrond te verhogen. Gebruik een middelbedlijm geschikt voor natuursteen om dikteverschillen in de tegels op te vangen. Wij werken het liefst met lijm van Omnicol of Ardex, deze hebben producten die bijzonder geschikt zijn voor cementtegels. Bevochtig eventueel de achterkant van de cementtegel, zodat de lijm beter hecht. Neem een lijmkam van tenminste 8mm. Verzagen. Gebruik het best een waterzaag. De toplaag van de cementtegel bestaat uit marmer en graniet. Het zagen met een handslijptol met diamantschijf gaat ook prima, diameter 115 of 125mm. Voegen. Streef steeds naar een smalle voeg van +/- 2 mm. De patronen komen het mooiste uit met een smalle voeg. Als u ook plinten plaatst, let dan op het doorlopen van de voeg. Vóór het invoegen moet de vloer 1x dun geïmpregneerd worden, dit om het intrekken van de pigmenten uit het voegsel te voorkomen. Zorg dat de vloer kurkdroog en 100% schoon is is. 1 laag per keer is voldoende, nooit meerdere lagen tegelijk aanbrengen. Gebruik altijd een grijs of een zilvergrijs voegmiddel, dit past het beste bij deze tegels, gebruik nooit antraciet of zwart voegsel, deze bevatten pigmenten die ernstige vlekken veroorzaken in cementtegels. Werk steeds met voegsel dat geschikt is voor natuursteen. Voeg per vierkante meter en ververs regelmatig uw spoelwater. Werk rustig en met aandacht, zodat een schoon oppervlakte ontstaat. Reinigen en impregneren van de vloer. Reinigen van de vloer. Alvorens de vloer geïmpregneerd wordt, moet de vloer gereinigd worden. Dat kan enkele dagen na het voegen. Als de tegelzetter tijdens het invoegen proper te werk gaat, is het nadien gemakkelijker om de vloer te reinigen. Verwerk de vuiloplosser volgens voorschrift op de verpakking en schrob de vloer op. Gebruik borstels en als er hardnekkige vlekken inzitten (bijvoorbeeld rubberen afdruk van schoenen) gebruikt u voorzichtig een schuursponsje. Bij het reinigen is het zeer belangrijk goed na te spoelen met helder water. Een waterzuiger vereenvoudigt het werk en resulteert in een sneller resultaat.

3 Impregneren van de vloer. Na reiniging de vloer 2 dagen laten drogen. Dan controleren of de vloer goed droog is. Gebruik daarvoor de plastic zak-truc : leg s`avonds een schone plastic zak plat op de vloer. Pas als er de volgende ochtend geen condens op de onderzijde van de plastic zak zit, is de vloer droog genoeg om te impregneren. Vlekstop en Hardwax-olie brengt u puur aan met bijvoorbeeld een sponsje of een verfroller. Dit mag eventueel op een stok. Gebruik bij een grote vloer een poets- machine. Normaal volstaan2 tot3 lagen met een tussenpauze van1 tot 1,5 uur. (Vlekstop). Indien u kiest voor Hardwax-olie dan brengt u één laag aan, royaal tot de tegel bijna geen olie meer opneemt, dan wrijft u het teveel aangebrachte Hardwax-olie met een schone, niet verkleurende doek op. Hardwax-olie hardt zeven dagen uit, dáárna pas een eventuele tweede laag aanbrengen. Het is verstandig is het om na de laatste impregneerlaag de vloer met een boenmachine met een zachte pad eronder te boenen net voor deze droog is, zo wrijft u het product echt in de vloer. De vloer krijgt een diepere kleur en door het opboenen kan er een lichte heel zijdeglans oppervlak ontstaan. De vloer is nu ook veel gemakkelijker in onderhoud. Wanneer is de vloer verzadigd? Als u de vloer dweilt en deze droogt donker en licht op dan weet u dat sommige tegels niet volledig verzadigd zijn en er dus nog een impregneerlaag nodig is.. LET OP, tijdens de verwerking tussentijds, maar ook daarna indien nodig vanwege andere werkzaamheden, de vloer afdekken met katoenen lakens. Gebruik NOOIT plastic, stucloper of karton! De minste vervuiling onder deze laag zal de vloer bekrassen en het helemaal afsluiten zorgt er voor dat het vocht niet uit de tegel kan. Let op voor krassen die eventueel door ladders veroorzaakt worden. Eventuele dilatatievoegen afkitten met een schimmelwerende zuurvrije kit. Let op met stellingen, ladders en andere zware materialen. De vloer is net gelegd en daarom nog erg gevoelig! Dilatatievoegen. Dit is een voeg die als functie heeft het uitzetten en krimpen van materialen op te vangen. Algemene zaken Bescherming en onderhoud. In de eerste weken moet de vloer nog verder verzadigen en de olie uitharden, daarom raden wij aan om ter bescherming in een keuken een vloermat te leggen bij het kookeiland. Deze voetmat kan uiteraard weg na deze periode van max. twee weken. Gebruik nooit chloor, bleekmiddel of zuurhoudende schoonmaakmiddelen en dweil vervuiling zo snel mogelijk op! Cementtegels hebben de eigenschap te blijven uitharden en worden steeds mooier naarmate de vloer meer verzadigd is door het dweilen. Vloerverwarming.

4 Cementtegels kunnen gemakkelijk op vloerverwarming toegepast worden. Zorg wel dat er flexibele lijm en voegsel gebruikt wordt. Na het leggen van de vloer dient u 5 weken te wachten en dan het systeem heel erg geleidelijk op te starten, dit proces kan een week duren maar is van groot belang voor de hechting van de tegels op lange termijn. Buitengebruik. Cementtegels kunnen buiten worden toegepast, helemaal in de zon raden wij af. De tegels gaan hiervan verkleuren. Deze verkleuring is miniem maar na verloop van tijd toch zichtbaar. Dit komt omdat er alleen maar organische kleurstoffen in de tegels verwerkt worden en deze meestal niet uv-bestendig zijn. Openbare ruimtes. Bij het gebruik van cementtegels in openbare ruimte zoals in restaurants en winkels raden wij aan om met een poets/schrobmachine de vloer te onderhouden en de onderhoudsmiddelen af te stemmen op de intensivieteit van het gebruik. Inloopdouche. Gebruik van cementtegels in de inloopdouche vergt aanzienlijk meer onderhoud. Bij zeer hard water ontstaat er kalkaanslag en die lastig te verwijderen is zonder de toplaag aan te tasten, dit omdat de meeste kalkverwijderaars zuren bevatten. Gebruik dus nooit zuurhoudende ontkalkmiddelen, indien u toch kalk wilt verwijderen en zorg er in ieder geval voor dat het niet te lang inwerkt op het tegeloppervlak. Het nadrogen met een handdoek van de ruimte is nog de meest eenvoudige oplossing. Waterontharder. Het plaatsen van een waterontharder lost al deze problemen op en is daarbij een geweldig goede investering om tijdens een verbouwing mee te nemen. De kosten zijn minimaal en het rendement enorm. Alleen al de besparing op wasmiddelen is dusdanig dat zo n apparaat zichzelf snel terug verdient. Ook hierover kunnen wij u informeren en adviseren. Behandel- en onderhoudsmiddelen cementtegels. Lithofin MN Vuiloplosser. Met dit product kan men alle vuil en cementsluier verwijderen alvorens de vloer te impregneren. Lithofin MN Vuiloplosser mag verdund of onverdund toegepast worden, lees wel goed de handleiding op de verpakking. 1 Liter is goed voor het intensief reinigen van zo n 10m2. Mocht de cementsluier te intensief aanwezig zijn dan hebben we ook de Lithofin MN Cementsluierverwijderaar in ons assortiment, een licht zuurhoudende reiniger. TIP: Cementsluier kan men verwijderen met Lithofin MN Vuiloplosser mits grondig te schrobben met een harde borstel of met een éénschijfsmachine met een schrobpad. Dit soort machines zijn tegenwoordig redelijk betaalbaar en het is een eenmalige

5 investering die steeds weer enorm gewaardeerd wordt door het gemak en het resultaat, handmatig schrobben geeft een 10e deel van het resultaat en de machine kan ook als boenmachine gebruikt worden. Voor specifieke vervuilingen. Lithofin Lösefix. Voor het verwijderen van zware vervuiling, lijm, verfresten en rubber strepen.tevens verwijdert lösefix alle wax, zeep en impregneerlagen. Dit houd in dat u na het volledig reinigen van uw vloer met dit product, het zogenaamde strippen, u de vloer opnieuw dient te impregneren, vergeet dit nooit. Lithofin OIL-EX. Speciale vlekken-gèl in tube voor het verwijderen van diep ingedrongen olie en vetvlekken. Bescherming en onderhoud cementtegels. Het is aanbevolen het oppervlak te beschermen tegen het indringen van vuil en vlekken. Dit kan door het eenmalig behandelen van het oppervlak met een impregneermiddel. Hierbij ontstaat een duurzame bescherming tegen het indringen van water, vuil en vet en olievlekken Belangrijk: een cementtegel verdicht gaandeweg in het onderhoud, het is niet mogelijk om deze tegels onmiddellijk na plaatsing volledig te verdichten Ook na het impregneren blijft er een gevoeligheid voor zuurvlekken van bv wijn, azijn fruit enz, vooral in de beginperiode. Lithofin MN Vlekstop. Sterk vlekwerend impregneermiddel. Maakt de cementtegels minder gevoelig voor vlekken van olie, vet en water. Verandert niets aan de kleur of het uitzicht van de tegels. Geeft geen glans en vormt geen lagen op de tegels. Voor eenmalige toepassing. Eenvoudig aanbrengen met een rolletje op een droge en schone tegel. Verpakking: 0.5 en 1 liter Verbruik: 1 liter per 8 m2. Dit is slechts per benadering, per tegel kan dit verschillen omdat de ene toplaag dichter is dan de andere. Lithofin MN Vlekstop PLUS. Idem als de gewone MN Vlekstop, echter heeft dit product een kleurverdiepende werking. Stuc & Stone Hardwax-olie. Stuc & Stone hardwax-olie is een sterk impregnerende olie die geschikt is voor het behandelen van poreuze steenachtige en houten oppervlaktes. Na aanbrengen hardt de olie in 7 dagen uit tot zijn eindsterkte, meerdere lagen aanbrengen zorgt

6 voor een betere bescherming en verlevendigt het oppervlak. Stuc & Stone Hardwax-olie heeft een kleurverdiepende werking. Onderhoud. Lithofin MN Wash&Clean Door de cementtegels na het impregneren regelmatig te onderhouden (dweilen) met Lithofin MN Wash&Clean ontstaat er een goede verdichting van het tegeloppervlak en worden de tegels door de patina steeds mooier en voller van kleur. Dit onderhoudsproduct wordt verdund in het dweilwater regelmatig uitgedweild op de vloer. Lithofin Glans en Schoon. Deze glansmelk wordt verdund en periodiek op een vooraf schoongemaakte vloer ingedweild. (1 x per maand dweilen) Ze geeft een mooie glans, zeker als ze na het indrogen ingeboend wordt, ook hier is het advies een schrob/boenmachine te gebruiken, dit versterkt het resultaat enorm. Algemeen advies: Volg steeds de richtlijnen op de Lithofin productverpakking en in de technische informatie. Vraag zoveel mogelijk informatie over uw vloer om de juiste Lithofin informatie te verkrijgen. Voor informatie betreffende de lithofin producten kunt u bij ons terecht of rechtstreeks bij de importeur. Uw Lithofin producten kunt u rechtstreeks bestellen via onze webshop. WIJ WENSEN U VEEL PLEZIER MET U AANGEKOCHTE PRODUCTEN. VOOR INFORMATIE EN ONDERSTEUNING ZIJN WIJ U GRAAG VAN DIENST SCHIJNDEL@STUCENSTONE.NL

Wij adviseren onze tegels altijd te laten plaatsen door een erkend tegelzetters bedrijf dat met deze specifieke tegels ervaring heeft.

Wij adviseren onze tegels altijd te laten plaatsen door een erkend tegelzetters bedrijf dat met deze specifieke tegels ervaring heeft. Tegels plaatsen en behandelen Voor een optimaal resultaat van de toepassing van Cementtegels en Zelliges hebben wij onderstaande informatie en instructies samengesteld. Het is van belang dat u de instructies

Nadere informatie

Onderhoudsadvies Eigenschappen: Algemeen Advies REINIGING Lithofin MN Vuiloplosser Cementsluier Lithofin Lösefix Lithofin OIL-EX BESCHERMING

Onderhoudsadvies Eigenschappen: Algemeen Advies REINIGING Lithofin MN Vuiloplosser Cementsluier Lithofin Lösefix Lithofin OIL-EX BESCHERMING MARMER Metamorf of sedimentair gesteente, kalkhoudend, zuurgevoelig, polijstbaar van ruw tot gepolijst. niet vorstvast. Cementsluier kan men verwijderen met mits grondig te schrobben met een harde borstel

Nadere informatie

Onderhoud tegels. Inhoudsopgave

Onderhoud tegels. Inhoudsopgave Onderhoud tegels Inhoudsopgave ONVERGLAASDE TEGELS... 2 PORCELANATO ONVERGLAASD... 3 ULTRAGRES... 4 VERGLAASDE TEGELS... 5 COTTO-TERRACOTTA onbehandeld... 6 ONVERGLAASDE TEGELS Reiniging Beschermen Onderhoud

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen. Gebruik een deurmat

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud

Handleiding PVC-kliktegels. Leginstructies Reiniging en onderhoud Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Leginstructies Voorbereiding De PVC-kliktegels van Rubbermagazijn bieden eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke voorkeur te geven aan

Nadere informatie

O N D ER HOUD. N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t

O N D ER HOUD. N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t O N D ER HOUD N a t uursteen v lo er K e ra m isch e v lo er Do uch es K euken a an rech t QuiNo BVBA SINT-AMANDSTRAAT 14 8760 MEULEBEKE M +32 0477 32 18 94 INFO@QUINO.BE WWW.QUINO.BE BTW BE 0861.805.606

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies level 1

Onderhoudsinstructies level 1 level Uw Solidfloor heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Uw vloer dient direct na oplevering voorzien te worden van een extra laag Solidfloor onderhoudsolie

Nadere informatie

Onderhoudsinstructies

Onderhoudsinstructies Onderhoudsinstructies Uw nieuwe vloer heeft verzorging en bescherming nodig! Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen.

Nadere informatie

agadirtm AGADIRTM Tegels en Sanitair Online Tegels en Sanitair Online

agadirtm AGADIRTM Tegels en Sanitair Online Tegels en Sanitair Online AGADIRTM Inleiding De Agadir is een tegelserie geïnspireerd op eeuwenoude decoratie-patronen die teruggaan tot het Moorse Rijk. De Agadir is daardoor bij uitstek geschikt voor het scheppen van een serene

Nadere informatie

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt

De stap 1 en 3 en stap 2 zijn samen het antislip system, De stap 4 is de reiniger voor het antislip system. Hoe het werkt Gebruiksaanwijzing Gefeliciteerd met de aankoop van uw antislip system! antislip system is geen coating of etsproduct. Het is een onzichtbaar antislip product dat in 3 stappen wordt aangebracht. Het verkleint

Nadere informatie

Onderhoudsadvies natuurstenen vloer

Onderhoudsadvies natuurstenen vloer Onderhoudsadvies natuurstenen vloer Marmer - na 4 dagen (de 5e dag) na het leggen, de marmer vloer grondig reinigen en het bouwvuil verwijderen met R155 Grondreiniger - de vloer 8 à 10 weken laten drogen,

Nadere informatie

Onderhoud van Pilat & Pilat houten tafels.

Onderhoud van Pilat & Pilat houten tafels. Spinde Next http://www.spindenext.nl Onderhoud van Pilat & Pilat houten tafels. Afwerking en onderhoud met zeep Zeep als onderhoudsmiddel voor houten meubels werkt op twee manieren. In de eerste plaats

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen daarom ook benadrukken dat u ons altijd kunt

Nadere informatie

Plaatsing en en onderhoud cementtegel

Plaatsing en en onderhoud cementtegel Plaatsing en en onderhoud cementtegel De cementtegels van David&Goliath worden onder licentie vervaardigd in het Verre Oosten, volgens de normen van David&Goliath betreffende kleur- en maatvastheid, gladheid

Nadere informatie

5 fasen van het protocol

5 fasen van het protocol Een onderhoudsprotocol opstellen: welke bekleding? Elke vloerbekleding van Tarkett heeft een eigen samenstelling en oppervlaktebehandeling en behoeft daarom een aangepast onderhoudsprotocol. We overlopen

Nadere informatie

Reiniging parketvloer

Reiniging parketvloer Reiniging parketvloer RMC Soap RMC Soap is een onderhoudszeep voor de regelmatige schoonmaakbeurt van geoliede houten oppervlakken. De zeep verwijdert grondig alle vuil en vet en behoudt hierbij de matte,

Nadere informatie

Reinigingsinstructies

Reinigingsinstructies Reinigingsinstructies ROMEX is een producent van industriële vloeren uit kunsthars. Deze zijn in principe eenvoudig te reinigen, maar moeten regelmatig onderhouden worden om hun jarenlange esthetische

Nadere informatie

Montage Handleiding van SignWorld

Montage Handleiding van SignWorld Montage Handleiding van SignWorld 1. De ondergrond reinigen Ook al lijkt de ondergrond schoon, u moet de ondergrond altijd reinigen op de hierna beschreven wijze: Maak de ondergrond schoon met zeepwater

Nadere informatie

ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN

ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN Bij de keuze van de reinigings- en onderhoudsproducten is het van zeer groot belang te weten of er sprake is van een kalkhoudende (marmer, kalksteen) dan wel een niet-kalkhoudende

Nadere informatie

KLUSWIJZER Tegels zetten. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed.

KLUSWIJZER Tegels zetten. Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg. www.woongoed. KLUSWIJZER Tegels zetten Postadres: Postbus 7120, 4330 GC Middelburg Bezoekadres: Buitenruststraat 235, Middelburg www.woongoed.nl KLUSWIJZER Tegels zetten Er zijn veel redenen te bedenken waarom u tegels

Nadere informatie

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10

Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Veneto, Etrusco, Silencio, Style Elle, Style Emme, SD, Sicuro R10 Moderne reinigingstechnieken beogen het verminderen van vochtige reinigingstechnieken, en deze te vervangen door drogere reinigingstechnieken.

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV

ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN. De Waegenaere NV ONDERHOUD VAN LINOLEUM VLOEREN De Waegenaere NV Bieke Een linoleum vloer en onderhoud Met een vloer van Forbo Flooring beschik je over een hoogwaardige en zeer duurzame vloerbekleding. Een product waarvan

Nadere informatie

ONDERHOUDADVIES. De start voor een schone werkomgeving. - Robin Boekhout

ONDERHOUDADVIES. De start voor een schone werkomgeving. - Robin Boekhout ONDERHOUDADVIES Boekhout bedrijfsvloeren zijn uitgebreid getest voor onderhoud en reiniging met James onderhoudsproducten. In onderstaand stappenplan vindt u ons advies voor het ideale onderhoud. Hierbij

Nadere informatie

Wandbekleding Stone Design

Wandbekleding Stone Design tegels Wandbekleding Stone Design Overzicht assortiment Stappenplan Eenvoudige verwerking Over de verwerking van de decoratieve wandbekleding van Decor Son kunnen we kort zijn. Die is heel eenvoudig. Op

Nadere informatie

Tegelen op hout. www.omnicol.info

Tegelen op hout. www.omnicol.info Tegelen op hout www.omnicol.info TEGELEN OP HOUT Tegelen op hout ligt niet voor de hand. Immers, keramische tegels en houten ondergronden zijn materiaalsoorten die niet goed samen gaan. Tegels zijn hard

Nadere informatie

Bezoekverslag training reiniging douches 03-07-2015

Bezoekverslag training reiniging douches 03-07-2015 2015 Bezoekverslag training reiniging douches 03-07-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave..2 Theoretische uitleg reiniging natte ruimten/kleedkamers......3 Praktijk, demonstratie en uitleg reiniging kleedruimten......

Nadere informatie

Praktische richtlijnen voor het kristalliseren van marmer

Praktische richtlijnen voor het kristalliseren van marmer Praktische richtlijnen voor het kristalliseren van marmer Benodigdheden voor kristallisatie... 2 Andere benodigdheden... 2 Praktische gegevens... 3 Voorbereiding van de vloer... 4 Het gebruik van diamantschijfjes

Nadere informatie

doe het zelf: tegeltechniek

doe het zelf: tegeltechniek eurocol doe het zelf: tegeltechniek Tegelwerk wordt door veel mensen nog altijd gezien als een lastige klus. Ten onrechte. Met de producten van Forbo Eurocol kan ook iedere doe-het-zelver vakwerk leveren.

Nadere informatie

PERFECTLY CLEAN FOR SURE PRODUCTOVERZICHT REINIGING VAN KERAMISCHE TEGELS

PERFECTLY CLEAN FOR SURE PRODUCTOVERZICHT REINIGING VAN KERAMISCHE TEGELS PERFECTLY CLEAN FOR SURE PRODUCTOVERZICHT REINIGING VAN KERAMISCHE TEGELS BEHOUD VAN WAARDE DOOR HET ONDERHOUD VAN UW KERAMISCHE EN VEILIGHEIDSTEGELS In microporeuze oppervlakken kunnen zich de kleinste

Nadere informatie

Onderhoudsgids N 1. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren grijze afwerking

Onderhoudsgids N 1. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren grijze afwerking N 1 voor geoliede DI LEGNO parketvloeren grijze afwerking Uw Di Legno vloer eindeloos mooi houden WAAROM DEZE ONDERHOUDSGIDS? Van harte welkom bij de groeiende groep van trotse en tevreden Di Legno eigenaars.

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw product

Zo onderhoudt u uw product b to ad ile ka tm m eu erbi e la n ir Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de afwerking van hoge kwaliteit en strakke oppervlaktestructuur van de gebruikte materialen

Nadere informatie

tel: 0344-640035 -- e-mail: info@fairwood.nl

tel: 0344-640035 -- e-mail: info@fairwood.nl tel: 0344-640035 -- e-mail: info@fairwood.nl Stap 1: Tips aanbrengen olie op houten vloer, parketvloer Voordat u gaat beginnen moeten de eventuele noesten worden gestopt. Maak de vloer vervolgens stofvrij.

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Pagina 1 - Versie 09 Inhoud: - Wat is Beton Ciré Originale - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken

Nadere informatie

CEMENTTEGELS 1. ALGEMENE PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN

CEMENTTEGELS 1. ALGEMENE PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN CEMENTTEGELS 1 1. ALGEMENE PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN Onze technische nota s zijn altijd belangrijker dan de voorschriften op de verpakking van de plaatsingsproducten. Wij accepteren geen klachten na de plaatsing.

Nadere informatie

Handleiding PVC-kliktegels

Handleiding PVC-kliktegels Handleiding PVC-kliktegels Leginstructies Speciale handleiding voor kliktegels eclips Reiniging en onderhoud Vragen of advies Wij streven altijd naar de best mogelijke service voor onze klanten en willen

Nadere informatie

Kleurkeuze van de Stuc?

Kleurkeuze van de Stuc? Wat is het verbruik van Stuc? Het verbruik wordt bepaald door de ondergrond en de gebruikte techniek. Voor gladde ondergrond 1 laag en dan nat in nat afwerken: < 1 mm laagdikte : +- 1 kg/m² verbruik Voor

Nadere informatie

Reiniging en desinfectie

Reiniging en desinfectie Reiniging en desinfectie 1 Reiniging en desinfectie Als jij een frietje eet bij de snackbar, denk je waarschijnlijk niet na over de keuken. Maar stel je eens voor dat jouw friet wordt gebakken in een hele

Nadere informatie

ONDERHOUDSTIPS. Voor jarenlang badkamerplezier

ONDERHOUDSTIPS. Voor jarenlang badkamerplezier ONDERHOUDSTIPS Voor jarenlang badkamerplezier Onderhoud is de sleutel om lang te genieten van je nieuwe badkamer. Maar hoe reken je af met kalk en zeepresten, zonder krassen te maken op glas of acryl?

Nadere informatie

SUPI SAUNA PRODUCTS. Voor een unieke beleving

SUPI SAUNA PRODUCTS. Voor een unieke beleving SUPI SAUNA PRODUCTS Voor een unieke beleving De Supi productlijn zorgt voor sfeer en beleving in de sauna en beschermt het hout. U houdt de sauna gemakkelijk schoon. De Supi productlijn omvat zeer geschikte

Nadere informatie

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar:

Installatie voorschriften Rigid Core XL. Ga voor meer informatie naar: Installatie voorschriften Rigid Core XL Ga voor meer informatie naar: www.rigidcorexl.nl Voor u begint / Voorbereidingen: Lees alle instructies voor u start met de installatie. Bij een onjuiste installatie

Nadere informatie

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M²

1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² 1 SET VOOR GEMIDDELD 9 M² Voor horizontale en verticale vlakken, alle soorten dekvloeren, beton, anhydriet, gips, betonblokken, hout, tegels of aardewerk. PRIMER MORTEL PIGMENT IMPREGNEER SEALER 1 liter

Nadere informatie

" CEMENTTEGELS " TECHNISCHE NOTA EDITIE : Januari 2008

 CEMENTTEGELS  TECHNISCHE NOTA EDITIE : Januari 2008 " CEMENTTEGELS " TECHNISCHE NOTA EDITIE : Januari 2008 www.emeryetcie.com BRUSSEL Winkel : Gasthuisstraat 25, 27, 29 1000 Brussel - Tel. 02 513 58 92 - Fax. 02 513 39 70 ANTWERPEN Reyndersstraat 20-2000

Nadere informatie

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Flow

Handleiding verwerking Beton Flow Handleiding verwerking Beton Flow BCFW Pagina 1 Inhoud: - Wat is Beton Flow - Voorbereiding Ondergrond - Aanbrengen en afwerken BCFW Pagina 2 Wat is Beton Flow: - Cementgebonden afwerkvloer: o Giet/Spaan

Nadere informatie

DAGELIJKS GEBRUIK & ONDERHOUD

DAGELIJKS GEBRUIK & ONDERHOUD ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN VOOR GELCOAT Voor het dagelijks onderhoud van uw doucheplaat of wastafelblad in Gelcoat adviseren wij u gebruik te maken van een zachte, niet schurende spons of doek en schoon water.

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Classico Façade

Handleiding Pure & Original Classico Façade Handleiding Pure & Original Classico Façade Inhoud Algemene informatie over Pure & Original Classico Façade...1 Gebruikersinformatie voor Pure & Original Classico Façade...1 Benodigde materialen...1 Pure

Nadere informatie

Inweekmiddel codes 00701

Inweekmiddel codes 00701 Inweekmiddel codes 00701 Onderhoud Poeder product voor het verwijderen van vervuilingen in diverse keukenmachines. Tevens geschikt als vaatwasreiniger voor het verwijderen van hardnekkige eiwit- en zetmeelresten.

Nadere informatie

Scotch-Brite. Vloerpads & Vloeronderhoudsproducten

Scotch-Brite. Vloerpads & Vloeronderhoudsproducten Vloerpads & Vloeronderhoudsproducten 3 Toepassingskaart 3M kent reeds lang een traditie in het creëren van innovatieve & nuttige producten die het leven aangenamer maken. 3M producten hebben veel raakpunten

Nadere informatie

HANDLEIDING: HOE HOUD IK MIJN PANELEN SCHOON?

HANDLEIDING: HOE HOUD IK MIJN PANELEN SCHOON? wholesaler for distributing SOLARCLARITY PRESENTEERT: HANDLEIDING: HOE HOUD IK MIJN PANELEN SCHOON? 1 WAAROM SCHOONMAKEN? Profiteer van een maximale energieopbrengst Over het algemeen zijn zonnepanelen

Nadere informatie

1. ALGEMENE PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN

1. ALGEMENE PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN ZELLIGES en BEJMATS 1 1. ALGEMENE PLAATSINGSVOORSCHRIFTEN Onze technische nota s zijn altijd belangrijker dan de voorschriften op de verpakking van de plaatsingsproducten. Wij accepteren geen klachten

Nadere informatie

De complete gids voor het onderhoud van uw vloer. Dumby vloerverzorgingswijzer

De complete gids voor het onderhoud van uw vloer. Dumby vloerverzorgingswijzer 1 De complete gids voor het onderhoud van uw vloer. Dumby vloerverzorgingswijzer INHOUD 1. WELKOM BIJ DUMBY PAG. 4 De kracht van 30 jaar kwaliteit in vloerverzorging 2. eenvoudige onderhoudstips PAG. 6

Nadere informatie

wastafels, waskommen en fonteintjes

wastafels, waskommen en fonteintjes wastafels, waskommen en fonteintjes Onze wastafels, waskommen en fonteintjes zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de kwalitatieve afwerking en strakke oppervlaktestructuur van de gebruikte materialen

Nadere informatie

Inhoud. Sealer 18. Primer 19. Krijtverf 6-7. Boenwas Krijtwas 20. Kalkverf 8-9. Gevelverf 21. Matte Lak 10-11. Kleurenkaart 22-23.

Inhoud. Sealer 18. Primer 19. Krijtverf 6-7. Boenwas Krijtwas 20. Kalkverf 8-9. Gevelverf 21. Matte Lak 10-11. Kleurenkaart 22-23. Inhoud Krijtverf 6-7 Kalkverf 8-9 Matte Lak 10-11 Lakken 12-13 Sealer 18 Primer 19 Boenwas Krijtwas 20 Gevelverf 21 Kleurenkaart 22-23 Contactgegevens 24 Vloerverf 14-15 Betonlook Verf 16 Betonlook Stuc

Nadere informatie

HET ONDERHOUD VAN UW KEUKEN INHOUD

HET ONDERHOUD VAN UW KEUKEN INHOUD INHOUD Het onderhoud van uw keuken 1 Houten keukens 2 Gelakte keukens 2 Onderhoud werkbladen Gepolijste graniet 3 Gezoet graniet 3 Anticato 4 Gepolijst composiet 4 Leather / Gezoet composiet 5 Belgisch

Nadere informatie

Onderhoudsgids N 4. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren met wit-gekalkte afwerking

Onderhoudsgids N 4. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren met wit-gekalkte afwerking N 4 voor geoliede DI LEGNO parketvloeren met wit-gekalkte afwerking Uw Di Legno vloer eindeloos mooi houden WAAROM DEZE ONDERHOUDSGIDS? Van harte welkom bij de groeiende groep van trotse en tevreden Di

Nadere informatie

Geachte lezer, Omdat Visser s installatiebedrijf u graag langdurig van u sanitair wil laten genieten, hebben wij dit boekje samengesteld.

Geachte lezer, Omdat Visser s installatiebedrijf u graag langdurig van u sanitair wil laten genieten, hebben wij dit boekje samengesteld. Geachte lezer, Waarschijnlijk heeft u net uw nieuwe huis betreden. Om u optimaal te laten genieten van uw sanitair heeft Visser s installatiebedrijf in de bouwfase zijn uiterste best gedaan om uw sanitair

Nadere informatie

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC

Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC MONTAGEHANDLEIDING BELANGRIJKE INFORMATIE Voor de montage van de Bear County schutting Garden Design WPC Lees de hele handleiding aandachtig. Als de hierin vermelde instructies niet worden opgevolgd, is

Nadere informatie

EEN VLOER BETEGELEN. Materialen: Gereedschappen. Moeilijkheidsgraad:

EEN VLOER BETEGELEN. Materialen: Gereedschappen. Moeilijkheidsgraad: EEN VLOER BETEGELEN Moeilijkheidsgraad: Omdat tegels maximale bescherming bieden tegen vocht, mits vakkundig verwerkt, zijn zij ideaal om bijvoorbeeld een keuken- of badkamervloer mee af te werken. Het

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING. tel (0) ,

WERKBESCHRIJVING.  tel (0) , Beschrijving van het product Natuursteenstrips: Het product bestaat uit een z-vormig paneel in de afmeting 55 of 60cm breed x 15 cm hoog in de dikte 1,5-2,5 tot 3-4cm. Het zijn kleine stukjes Natuursteen

Nadere informatie

Infoblad 308 Aanbrengen van SABA MS Floor (SL)

Infoblad 308 Aanbrengen van SABA MS Floor (SL) Infoblad 308 Aanbrengen van SABA MS Floor (SL) Versienummer: 2011-01-01, hiermee vervallen alle eerdere versies Pagina 1 van 7 1. Algemene instructie aanbrengen SABA MS Floor en MS Floor SL SABA MS Floor

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING. Kies je kleur!

WERKBESCHRIJVING. Kies je kleur! WERKBESCHRIJVING Beschrijving van het product natuursteenstrips: Het product bestaat uit een z-vormig of recht paneel (dit wordt bij het assortiment op de website aangegeven) in de afmeting 55 of 60cm

Nadere informatie

Onderhoudsgids N 2. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren kleurloze afwerking

Onderhoudsgids N 2. voor geoliede DI LEGNO parketvloeren kleurloze afwerking N 2 voor geoliede DI LEGNO parketvloeren kleurloze afwerking Uw Di Legno vloer eindeloos mooi houden WAAROM DEZE ONDERHOUDSGIDS? Van harte welkom bij de groeiende groep van trotse en tevreden Di Legno

Nadere informatie

WERKWIJZER LINOLEUM / MARMOLEUM

WERKWIJZER LINOLEUM / MARMOLEUM WERKWIJZER LINOLEUM / MARMOLEUM Attentie: 1. Altijd eerst de gevoeligheid en kleurvastheid van het te behandelen materiaal testen ten aanzien van de te gebruiken reinigings- en onderhoudsmiddelen. Doe

Nadere informatie

OnderhoudSportvloeren

OnderhoudSportvloeren Onderhoud onderhoudsabonnementen sportvloeren sportvloeren.nl 11.0 sportvloeren met een homogene toplaag A. Algemeen Met dit onderhoudsadvies verstrekken wij u een leidraad voor een goed evenwichtig onderhoudspatroon

Nadere informatie

IN TEGELS VLOEREN WE IEDEREEN

IN TEGELS VLOEREN WE IEDEREEN IN TEGELS VLOEREN WE IEDEREEN ONZE REGEL? ALTIJD DE JUISTE TEGEL! Al tien jaar lang streeft familiebedrijf Toptegel04 in Geluveld er naar om voor iedere klant de perfecte vloer te vinden. Door werk te

Nadere informatie

Stap 1. Algemene controle bij het coaten van een betonvloer met epoxy vloercoating

Stap 1. Algemene controle bij het coaten van een betonvloer met epoxy vloercoating Hoe coat je een betonvloer met epoxy? Wij helpen u graag met het maken van de juiste stappen in de juiste volgorde bij het zelf coaten van een betonvloer met epoxy. Dit met ons doe-het-zelf-stappenplan.

Nadere informatie

Index. Klaar voor de toekomst. - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating. - Voordelen van NanoCoating

Index. Klaar voor de toekomst. - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating. - Voordelen van NanoCoating Index - Het bedrijf: wie zijn wij? - Wat is NanoCoating? - Mogelijkheden met NanoCoating - Voordelen van NanoCoating - Producten Universal Cleaner Special Nano Polish NanoCoat Steen & Hout NanoCoat Solar

Nadere informatie

2015 overzicht&instructie Edge vloerpads. TOMCAT EDGE vloerpads Overzicht en instructie

2015 overzicht&instructie Edge vloerpads. TOMCAT EDGE vloerpads Overzicht en instructie TOMCAT EDGE vloerpads Overzicht en instructie Sales men pad kit starterskit Edge stick 20 Starterskit met variatie van pads om de mogelijkheden van het Edge systeem te ontdekken Inhoud: 1x EDGE-4007, Maroon

Nadere informatie

RENOVATIE & AFWERKING

RENOVATIE & AFWERKING LRS SET VOOR LEDERHERSTEL DANKZIJ HET NIEUWE UNIEKE FINIXA SYSTEEM OP WATERBASIS KAN IEDEREEN NU LEDER HERSTELLEN ZOALS EEN ECHTE PROFESSIONAL! Volg de stappen in deze handleiding voor het herstellen,

Nadere informatie

VERWERKINGSADVIES MOXILON 200 TOPICAL SEALER BETONVERDICHTING voor betonvloeren en horizontale delen

VERWERKINGSADVIES MOXILON 200 TOPICAL SEALER BETONVERDICHTING voor betonvloeren en horizontale delen Voorbereidingen Voor een goed resultaat van de werking van Moxilon 200 Topical Sealer is het van belang dat het product volledig in het oppervlak kan indringen. Het te behandelen oppervlak dient schoon,

Nadere informatie

Geavanceerde reinigingsoplossingen. voor onderhoud, herstel en industrie

Geavanceerde reinigingsoplossingen. voor onderhoud, herstel en industrie Geavanceerde reinigingsoplossingen voor onderhoud, herstel en industrie Voor professionele reiniging Vertrouw op de kwaliteit van Loctite De Loctite MRO-reinigers zijn ontwikkeld voor de reiniging van

Nadere informatie

TORVALE. Productinformatie. Toepassingen. Eigenschappen

TORVALE. Productinformatie. Toepassingen. Eigenschappen Toepassingen Geschikt voor buitentoepassingen Terrassen Tuinpaden Eigenschappen Kalksteen Natuurruwe afwerking Gezaagde kanten Geselecteerd op kleurzuiverheid Beschikbaar in formaat 1m op 1m Diepe donkergrijze

Nadere informatie

Zo onderhoudt u uw bad

Zo onderhoudt u uw bad en n re en ho eb e ba to d Onze baden zijn gemaakt van mineraalmarmer of hoogwaardig acryl, een voor het lichaam aangenaam en warm aanvoelend materiaal, dat extra is versterkt met glasvezel. Door de gladde

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E. Verzorging neemt een belangrijke plaats in ons leven in REBON

I N H O U D S O P G A V E. Verzorging neemt een belangrijke plaats in ons leven in REBON I N H O U D S O P G A V E Verzorging neemt een belangrijke plaats in ons leven in Of we het nu over ons eigen lichaam hebben, de planten en bomen, onze meubels of onze vloer, dan geldt dat, willen we het

Nadere informatie

Onderhoudsaanwijzing voor geoliede en met was behandelde vloeren

Onderhoudsaanwijzing voor geoliede en met was behandelde vloeren Onderhoudsaanwijzing voor geoliede en met was behandelde vloeren Kies het passende onderhoudssysteem voor uw vloer. Tabel betreffende de frequentie van het onderhoud en de reiniging A Onderhoudsaanwijzing

Nadere informatie

Products That Work. Products That Last. Since The Professional s Choice APPLICATIE EN ONDERHOUDS INSTRUCTIES

Products That Work. Products That Last. Since The Professional s Choice APPLICATIE EN ONDERHOUDS INSTRUCTIES Products That Work Products That Last Since 1983 The Professional s Choice APPLICATIE EN ONDERHOUDS INSTRUCTIES APPLICATIE INSTRUCTIE SIS 440 Deknaden moeten schoon en droog zijn. Het omringende hout dient

Nadere informatie

Wasinstructie Eco Green Auto Clean Freedom

Wasinstructie Eco Green Auto Clean Freedom Wasinstructie Eco Green Auto Clean Freedom Wasinstructie wassen zonder water In deze wasinstructie is beschreven op welke wijze de producten van Eco Green Auto Clean Freedom gebruikt kunnen worden. Op

Nadere informatie

Informatie. Onderhoudsvoorschriften. arco

Informatie. Onderhoudsvoorschriften. arco Informatie Onderhoudsvoorschriften arco Algemeen Wij raden u aan om het meubel, voordat u het in gebruik neemt, te reinigen met een vochtige doek (indien nodig met Glassex of Muscle) om de eventuele nog

Nadere informatie

badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren

badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren badkamer- en toiletmeubilair en toebehoren Ons badkamer- en toiletmeubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Door de strakke afwerking van hoge kwaliteit en het gebruiksvriendelijke ontwerp kost

Nadere informatie

ONDERHOUD VAN UW VLOER

ONDERHOUD VAN UW VLOER ONDERHOUD VAN UW VLOER PARKETGROEP NEDERLAND, WEL ZO ZEKER. Om uw vloer zo goed en zo lang mogelijk in prima staat te houden, dient u zorgvuldig met de vloer om te gaan. Onafhankelijk van het type vloer

Nadere informatie

Plaatsing en en onderhoud cementtegel

Plaatsing en en onderhoud cementtegel Plaatsing en en onderhoud cementtegel De cementtegels van David&Goliath worden onder licentie vervaardigd in het Verre Oosten, volgens de normen van David&Goliath betreffende kleur- en maatvastheid, gladheid

Nadere informatie

VERWERKINGSADVIES MOXILON 200 NANO BASE. Voor betonvloeren en horizontale delen

VERWERKINGSADVIES MOXILON 200 NANO BASE. Voor betonvloeren en horizontale delen VERWERKINGSADVIES MOXILON 200 NANO BASE Voor betonvloeren en horizontale delen Voorbereidingen Voor een goed resultaat van de werking van Moxilon 200 Nano Base is het van belang dat het product goed in

Nadere informatie

Bezoekverslag/en locatie X

Bezoekverslag/en locatie X Bezoekverslag/en locatie X 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave.2 Kort verslag eerste bezoek..3,4 Kort verslag tweede bezoek. 5 Bezoekverslag derde bezoek, training en demonstraties...... 6,7,8,9 Vervolg dagelijks

Nadere informatie

Stuc Granito Stuc Deco

Stuc Granito Stuc Deco Stuc Granito Stuc Deco PIGMENT bvba Romeins Plein 8 9620 Zottegem Tel. 09 361 84 79 Fax 09 361 38 36 Gsm 0475 84 51 31 Gsm 0499 39 34 31 info@pigment-interieur.be www.pigment-interieur.be Algemene richtlijnen

Nadere informatie

EEN WAND BETEGELEN. Gereedschappen. Materialen: Moeilijkheidsgraad:

EEN WAND BETEGELEN. Gereedschappen. Materialen: Moeilijkheidsgraad: EEN WAND BETEGELEN Moeilijkheidsgraad: Door uw wanden te betegelen kunt u uw toilet, keuken en badkamer op een prachtige wijze afwerken. Met behulp van dit stappenplan leert u zelf een muur betegelen.

Nadere informatie

bevestiging Pimp flexible

bevestiging Pimp flexible bevestiging Pimp flexible Beste klant, Bedankt voor uw bestelling bij PimpYourKitchen, dé manier om uw keuken van een unieke op maat gemaakte achterwand te voorzien. In deze handleiding geven wij instructies

Nadere informatie

Systeem voor waterdicht tegelwerk

Systeem voor waterdicht tegelwerk Systeem voor waterdicht tegelwerk www.omnicol.info SYSTEEM VOOR WATERDICHT TEGELWERK Keramische tegels zijn over het algemeen waterdicht. Tegels alleen zijn echter niet voldoende om een ruimte waterdicht

Nadere informatie

Zelf een wand betegelen. Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen

Zelf een wand betegelen. Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen Zelf een wand betegelen Wandtegels De voorbereidingen De wandtegels aanbrengen Kwaliteitseisen Zelf een wand betegelen 2 3 Het interieur van de woning verfraaien? Een ander verfje, een nieuw behangetje,

Nadere informatie

IMPALA. Productinformatie. Toepassingen. Eigenschappen

IMPALA. Productinformatie. Toepassingen. Eigenschappen Toepassingen Geschikt voor buitentoepassingen Terrassen Tuinpaden Eigenschappen Harde Indische kalksteen terrastegel Zachtgrijze kleur Consistente, diep grijze kleur Meestal zal de steen lichter worden

Nadere informatie

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren.

Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Forbo FloorCare System Reiniging en herstel van Marmoleum en Artoleum vloeren. Met het juiste onderhoud blijft een Marmoleum vloer als nieuw 2 Het Forbo FloorCare System voor Marmoleum en Artoleum vloeren.

Nadere informatie

Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud

Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud Onderhoudsvoorschrift voor Marlith gietvloeren Basisreiniger voor dagelijks onderhoud 1. Productomschrijving Zachte alkalische basisreiniger met sterk oplossend vermogen voor het verwijderen van bouw-vuil

Nadere informatie

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale

Handleiding verwerking Beton Ciré Originale Handleiding verwerking Beton Ciré Originale BCO Pagina 1 Inhoud: - Wat is Beton Ciré Originale - Voorbereiding Ondergrond o Wanden o Vloeren o Meubels en aanrechtbladen - Aanbrengen en afwerken BCO Pagina

Nadere informatie

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel

ONDERHOUDSRICHTLIJNEN. voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN voor een gerust gevoel ONDERHOUDSRICHTLIJNEN Met Sprimoglass koos u voor beglazing van hoge kwaliteit. U koos ook voor een feilloze klantenservice en daarom krijgt u er een gerust

Nadere informatie

Handleiding Pure & Original Kalei Calx

Handleiding Pure & Original Kalei Calx Handleiding Kalei Calx Inhoud Algemene informatie over Kalei Calx...1 Gebruikersinformatie voor Kalei Calx...1 Benodigde materialen...1 aanbrengen...3 Reinigen producten...3 Droogtijd en overschilderbaar...3

Nadere informatie

Microfiber Doeken. Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk

Microfiber Doeken. Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk Microfiber Doeken Supersterk voor het lichte en zware Schoonmaakwerk Kenmerken: Hoge kwaliteit Label op elke doek die het gebruik aangeeft. Doeken hebben echter wel meerdere gebruiksmogelijkheden Verschillende

Nadere informatie

eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection

eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection eurocol lijmen en egaliseren Op calciumsulfaatgebonden gietvloeren eurocol - the strong connection Voorbereiden 1 VASTSTELLEN VAN HET VOCHTPERCENTAGE IN DE DEKVLOER 2 BEOORDELING EN EVENTUEEL SCHUREN Voor

Nadere informatie

SUPI SAUNA PRODUCTEN

SUPI SAUNA PRODUCTEN SUPI SAUNA PRODUCTEN Voor een unieke beleving De Supi productlijn zorgt voor sfeer en beleving in de sauna en beschermt het hout. De Supi productlijn bevat uitstekende producten voor bescherming en reiniging

Nadere informatie

De norm voor houten vloeren

De norm voor houten vloeren De norm voor houten vloeren Een complete lijn lakproducten voor de afwerking van parket en houten vloeren Parketlak Projectlak voor harde houtsoorten en intensieve belasting TRAE LYX PARKETLAK is een waterverdunbare

Nadere informatie

2K Epoxy Vochtscherm. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied

2K Epoxy Vochtscherm. Product. Volumes. Eigenschappen. Toepassingsgebied Product Voorstrijk tegen opstijgend capillair vocht & te hoog restvocht (chape tot 7% - anhydriet tot 5%). Volumes 7 kg Eigenschappen Voor binnen- en buitengebruik Isoleert capillair- en restvocht Verhoogt

Nadere informatie