Tips aanpassing voeding van 3~400VAC vasttoeren natloper pompen (voor 2013) naar 1~230VAC hoogrendement natloper pompen (standaard vanaf 1 januari

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tips aanpassing voeding van 3~400VAC vasttoeren natloper pompen (voor 2013) naar 1~230VAC hoogrendement natloper pompen (standaard vanaf 1 januari"

Transcriptie

1 Tips aanpassing voeding van 3~400VAC vasttoeren natloper pompen (voor 2013) naar 1~230VAC hoogrendement natloper pompen (standaard vanaf 1 januari 2013)

2 Vanaf 1 januari 2013 geldt de ErP verordening voor circulatoren, deze verplicht pompproducenten tot levering van hoogrendement natloper pompen (1~230VAC). Dus in geval van pompuitwisseling dient de schakelkast te worden aangepast.

3 Huidige situatie tot ~400VAC voor standaard natloper pompen

4 Nieuwe situatie vanaf 1 januari ~230VAC voor hoogrendement natloper pompen

5 Huidige situatie tot ~400VAC voor standaard natloper pompen.

6 Huidige situatie tot ~400VAC voor standaard natloper pompen. Standaard motorgroep bestaande uit: - Motorbeveiligingschakelaar (MBS) met hulpcontactblok - Magneetschakelaar - Werkschakelaar bij de pomp

7 Huidige situatie tot ~400VAC voor standaard natloper pompen. MBS voor kortsluitbeveiliging en thermische beveiliging. Hulpcontact NC van de MBS wordt als storingscontact gebruikt voor de pomp. Hulpcontact NO wordt in stuurstroomcircuit gebruikt van de magneetschakelaar.

8 Huidige situatie tot ~400VAC voor standaard natloper pompen. De magneetschakelaar schakelt de 3~400VAC voeding van de pomp. Werkschakelaar bij de pomp voor spanningsloos maken van de pomp. 4 of 5 aderige kabel vanaf regelkast naar de pomp. Geen signaalkabel voorhanden.

9 Huidige situatie tot ~400VAC voor standaard natloper pompen. MBS voor kortsluitbeveiliging en thermische beveiliging. Hulpcontact NC van de MBS wordt als storingscontact gebruikt voor de pomp. Hulpcontact NO wordt in stuurstroomcircuit gebruikt van de magneetschakelaar.

10 Huidige situatie tot ~400VAC voor standaard natloper pompen. De magneetschakelaar schakelt de 3~400VAC voeding van de pomp.

11 Huidige situatie tot ~400VAC voor standaard natloper pompen. Werkschakelaar bij de pomp voor spanningsloos maken van de pomp.

12 Huidige situatie tot ~400VAC voor standaard natloper pompen. 4 of 5 aderige kabel vanaf regelkast naar de pomp. Geen signaalkabel voorhanden.

13 Huidige situatie tot ~400VAC voor standaard natloper pompen. 4 of 5 aderige kabel vanaf regelkast naar de pomp. Geen signaalkabel voorhanden.

14 Nieuwe situatie vanaf Er zijn 2 opties mogelijk: Optie 1: Ombouwen voeding naar 1~230VAC met in stand houden van de magneetschakelaar voor het schakelen. Beide opties worden in schema, tekst en beeld weergegeven. Optie 2: Ombouwen voeding naar 1~230VAC en potentiaalvrij schakelen van de HR pomp door middel van een vrijgave contact.

15 Nieuwe situatie vanaf Optie 1: Ombouwen voeding naar 1~230VAC met in stand houden van de magneetschakelaar voor het schakelen.

16 Nieuwe situatie vanaf Demonteren MBS en plaatsen van een installatieautomaat 10A-C of 16A-C, afhankelijk van de I nominaal van de HR pomp. Optie 1: Ombouwen voeding naar 1~230VAC met in stand houden van de magneetschakelaar voor schakelen. Installatieautomaat is de kortsluitbeveiliging voor de pomp. 1 fase en Nul aansluiten op de installatieautomaat, 1 fase en Nul door de magneetschakelaar monteren.

17 Nieuwe situatie vanaf Let op: bij ombouwen naar meerdere 1~230VAC voedingen, de belasting gelijkmatig verdelen over de 3 fases L1, L2 en L3. Optie 1: Ombouwen voeding naar 1 fase en Nul aansluiten op de werkschakelaar en vervolgens de HR pomp. 1~230VAC met in stand houden van de magneetschakelaar voor schakelen. Let op: de Nul dient over de hele lengte een blauwe draad te betreffen. Eventueel een nieuwe 3 aderige kabel tussen regelkast en de HR pomp aanbrengen.

18 Nieuwe situatie vanaf Extra signaalkabel tussen regelkast en pomp aanbrengen voor aansluiten van het storingscontact (SSM contact) Optie 1: van de pomp. Ombouwen voeding naar 1~230VAC met in stand houden van de magneetschakelaar voor schakelen. De thermische beveiliging zit nu op de pomp, derhalve altijd het SSM contact gebruiken als storingscontact. Op Stratos pompen is dit een vast NC-contact.

19 Nieuwe situatie vanaf Optie 1 in beeld: Demonteren MBS en plaatsen van een installatieautomaat 10A-C of 16A-C, afhankelijk van de I nominaal van de HR pomp. Installatieautomaat is de kortsluitbeveiliging voor de pomp.

20 Nieuwe situatie vanaf Optie 1 in beeld: 1 fase en Nul aansluiten op de installatieautomaat, 1 fase en Nul door de magneetschakelaar monteren.

21 Nieuwe situatie vanaf Optie 1 in beeld: 1 fase en Nul aansluiten op de werkschakelaar en vervolgens op de HR pomp. Let op: de Nul dient over de hele lengte een blauwe draad te betreffen. Eventueel een nieuwe 3 aderige kabel tussen regelkast en de HR pomp aanbrengen.

22 Nieuwe situatie vanaf Optie 1 in beeld: Extra signaalkabel tussen regelkast en pomp aanbrengen voor aansluiten van het storingscontact (SSM contact) van de pomp.

23 Nieuwe situatie vanaf Optie 1 in beeld: De thermische beveiliging zit nu op de pomp, derhalve altijd het SSM contact gebruiken als storingscontact. Op Stratos pompen is dit een vast NC-contact.

24 Nieuwe situatie vanaf Optie 2: Ombouwen voeding naar 1~230VAC en potentiaalvrij schakelen van de HR pomp door middel van een vrijgave contact.

25 Nieuwe situatie vanaf Demonteren MBS en magneetschakelaar en plaatsen van een installatieautomaat 10A-C of 16A-C, afhankelijk van de I Optie 2: nominaal van de HR pomp. Ombouwen voeding naar 1~230VAC en potentiaalvrij schakelen van de hoogrendementpomp middels een vrijgave contact. Installatieautomaat is de kortsluitbeveiliging voor de pomp. 1 fase en Nul aansluiten op de installatieautomaat.

26 Nieuwe situatie vanaf Let op: bij ombouwen naar meerdere 1~230VAC voedingen, de belasting gelijkmatig verdelen over de 3 fases L1, L2 en L3. Optie 2: Ombouwen voeding naar 1~230VAC en potentiaalvrij 1 fase en Nul aansluiten op de werkschakelaar en vervolgens op de HR pomp. schakelen van de hoogrendementpomp middels een vrijgave contact. Let op: de Nul dient over de hele lengte een blauwe draad te betreffen. Eventueel een nieuwe 3 aderige kabel tussen regelkast en de HR pomp aanbrengen.

27 Nieuwe situatie vanaf Extra signaalkabel tussen regelkast en pomp aanbrengen voor: - aansluiten van het storings- Optie 2: Ombouwen voeding naar 1~230VAC en potentiaalvrij schakelen van de hoogrendementpomp middels een vrijgave contact. contact (SSM contact) van de pomp. - aansluiten van het vrijgave contact (Ext. Off contact) van de pomp. Hiertoe een IF module extern off in de pomp plaatsen.

28 Nieuwe situatie vanaf De thermische beveiliging zit nu op de pomp, derhalve altijd het SSM contact gebruiken als storingscontact. Op Stratos pompen Optie 2: is dit een vast NC-contact. Ombouwen voeding naar 1~230VAC en potentiaalvrij schakelen van de hoogrendementpomp middels een vrijgave contact. De 1~230VAC voeding blijft nu continue op de HR pomp. Het aan/uit schakelen geschied middels het extern off (vrijgave contact).

29 Nieuwe situatie vanaf In het stuurstroom circuit een hulprelais plaatsen voor schakelen van het potentiaalvrij contact (vrijgave contact) van Optie 2: de pomp. Ombouwen voeding naar 1~230VAC en potentiaalvrij schakelen van de hoogrendementpomp middels een vrijgave contact.

30 Nieuwe situatie vanaf Optie 2 in beeld: Demonteren MBS en magneetschakelaar en plaatsen van een installatieautomaat 10A-C of 16A-C, afhankelijk van de I nominaal van de HR pomp. Installatieautomaat is de kortsluitbeveiliging voor de pomp. 1 fase en Nul aansluiten op de installatieautomaat.

31 Nieuwe situatie vanaf Optie 2 in beeld: Let op: bij ombouwen naar meerdere 1~230VAC voedingen, de belasting gelijkmatig verdelen over de 3 fases L1, L2 en L3.

32 Nieuwe situatie vanaf Optie 2 in beeld: 1 fase en Nul aansluiten op de werkschakelaar en vervolgens op de HR pomp. Let op: de Nul dient over de hele lengte een blauwe draad te betreffen. Eventueel een nieuwe 3 aderige kabel tussen regelkast en de HR pomp aanbrengen.

33 Nieuwe situatie vanaf Optie 2 in beeld: Extra signaalkabel tussen regelkast en pomp aanbrengen voor: - aansluiten van het storingscontact (SSM contact) van de pomp. - aansluiten van het vrijgave contact (Ext. Off contact) van de pomp.

34 Nieuwe situatie vanaf Optie 2 in beeld: Hiertoe een IF module extern off in de pomp plaatsen. De thermische beveiliging zit nu op de pomp, derhalve altijd het SSM contact gebruiken als storingscontact.

35 Nieuwe situatie vanaf Optie 2 in beeld: Op Wilo Stratos pompen is dit een vast NC-contact. De 1~230VAC voeding blijft nu continue op de HR pomp. Het aan/uit schakelen geschied middels het extern off (vrijgave contact).

36 Nieuwe situatie vanaf Optie 2 in beeld: In het stuurstroom circuit een hulprelais plaatsen voor schakelen van het potentiaalvrij contact (vrijgave contact) van de pomp.

37 Nieuwe situatie vanaf Optie 2 in beeld: In het stuurstroom circuit een hulprelais plaatsen voor schakelen van het potentiaalvrij contact (vrijgave contact) van de pomp.

38 Nieuwe situatie Installatieautomaat als kortsluitbeveiliging van de HR pomp. Thermische beveiliging vanaf de pomp middels het SSM contact. Kasttekeningen laten reviseren naar nieuwe situatie en eventueel nieuwe resopallen aanbrengen.

39 Algemene opmerking Werkzaamheden altijd laten uitvoeren door een elektrotechnisch gecertificeerde medewerker! Altijd de voorschriften van de NEN1010 en NEN3140 in acht nemen!

40 Voor vragen of opmerkingen WILO Nederland B.V. Rak NA WESTZAAN Tel. +31 (0) Wij helpen u graag.

ater alw INTRODUCTIE! De Wilo-Yonos MAXO oorziening en afv aterv oeling, w arming, klimaat, k Verw oducten en prijzen 2013 Wilo Pr

ater alw INTRODUCTIE! De Wilo-Yonos MAXO oorziening en afv aterv oeling, w arming, klimaat, k Verw oducten en prijzen 2013 Wilo Pr Pioneering for You O De INTR! TIE C U D Het energiezuinige antwoord op uitwisseling an standaard asttoeren pompen, ongeacht het fabrikaat. Wilo TOP-S Wilo TOP-E Wilo-Yonos Maxo Vreemd fabrikaat Wilo is

Nadere informatie

Project. VKT Basic. Bouwvorm : HR / W. Bouwgrootte : 120, 160, 200, 240, 300. Aansluitspanning Tekeningnummer. 3x400VAC+N+PE.

Project. VKT Basic. Bouwvorm : HR / W. Bouwgrootte : 120, 160, 200, 240, 300. Aansluitspanning Tekeningnummer. 3x400VAC+N+PE. 4 5 6 7 8 9 0 4 5 6 7 8 9 0 VERHULST KLIMAATTECHNIEK B.V. ALBERT EINSTEINWEG 0 55 DL DRUNEN + (0) 46 67 00 + (0) 46 40 785 info@verhulst.com www.verhulst.com Project Bouwvorm : Aansluitspanning Tekeningnummer

Nadere informatie

ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : IL-AB0106-NL VERSIE : 1.1 IL-AB0106-NL. Voorblad. Afstandsbediening SRL6. Schema nummer. Get. Gec. TvD. 04.Mei.

ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : IL-AB0106-NL VERSIE : 1.1 IL-AB0106-NL. Voorblad. Afstandsbediening SRL6. Schema nummer. Get. Gec. TvD. 04.Mei. 8 9 0 8 9 0 ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : AB00L VERSIE :. Voorblad AB00L orm 0.Mei.00 00. 8 9 0 8 9 0 Inhoudsopgave Pagina Omschrijving Extra veld Eng. laatste wijziging Door Voorblad 0.Mei.00 Inhoudsopgave

Nadere informatie

ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : IL-AB0105-NL VERSIE : 1.1 IL-AB0105-NL. Voorblad. Afstandsbediening SRL5. Schema nummer. Get. Gec. TvD. 04.Mei.

ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : IL-AB0105-NL VERSIE : 1.1 IL-AB0105-NL. Voorblad. Afstandsbediening SRL5. Schema nummer. Get. Gec. TvD. 04.Mei. 8 9 0 8 9 0 ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : AB00L VERSIE :. Afstandsbediening SRL Voorblad AB00L orm 0.Mei.00 00. 8 9 0 8 9 0 Inhoudsopgave Pagina Omschrijving Extra veld Eng. laatste wijziging Door Voorblad

Nadere informatie

ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : IL-AB0104-NL VERSIE : 1.1 IL-AB0104-NL. Voorblad. Afstandsbediening SRL4. Schema nummer. Get. Gec. 25.Feb.

ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : IL-AB0104-NL VERSIE : 1.1 IL-AB0104-NL. Voorblad. Afstandsbediening SRL4. Schema nummer. Get. Gec. 25.Feb. 8 9 0 8 9 0 ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : AB00L VERSIE :. Afstandsbediening SRL Voorblad AB00L orm.feb.00 0.0.. 8 9 0 8 9 0 Inhoudsopgave Pagina Omschrijving Extra veld Eng. laatste wijziging Door Voorblad.Feb.00

Nadere informatie

ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : IL-AB0102-NL VERSIE : 1.1 IL-AB0102-NL. Voorblad. Afstandsbediening SRL2. Schema nummer. Get. Gec. 09.Apr.

ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : IL-AB0102-NL VERSIE : 1.1 IL-AB0102-NL. Voorblad. Afstandsbediening SRL2. Schema nummer. Get. Gec. 09.Apr. 8 9 0 8 9 0 ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : AB00L VERSIE :. Afstandsbediening SRL Voorblad AB00L orm 09.Apr.008 00. 8 9 0 8 9 0 Inhoudsopgave Pagina Omschrijving Extra veld Eng. laatste wijziging Door Voorblad

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding 2. 2.1 De ohmmeter 3. Aanwijzingen 3. 4. Klemaanduidingen 5. Opdracht 1 8. Opdracht 2 9. Opdracht 3 10.

Inhoudsopgave. 1. Inleiding 2. 2.1 De ohmmeter 3. Aanwijzingen 3. 4. Klemaanduidingen 5. Opdracht 1 8. Opdracht 2 9. Opdracht 3 10. 1. Inleiding 2 2.1 De ohmmeter 3. Aanwijzingen 3 4. Klemaanduidingen 5 Opdracht Meetvolgorde 6 Opdracht 1 8 Opdracht 2 9 Opdracht 3 10 Opdracht 4 11 Opdracht 5 12 Opdracht 6 13 Opdracht 7 14 Opdracht 89

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2013 gedurende 695 minuten elektrotechniek CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 9 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Werkinstructie monteurs. Communicatie is de sleutel tot success!

Werkinstructie monteurs. Communicatie is de sleutel tot success! Werkinstructie monteurs Communicatie is de sleutel tot success! Werkinstructie: afgekeurde groepenkasten. Geen hoofdschakelaar Afgekeurd Open rails zonder afscherming in de groepenkast Afgekeurd Verouderen

Nadere informatie

Verhaaltje ZX-Ronde 21 september 2008. Zekeringen ( stroom / tijd beveiligen )

Verhaaltje ZX-Ronde 21 september 2008. Zekeringen ( stroom / tijd beveiligen ) Verhaaltje ZX-Ronde 21 september 2008 Zekeringen ( stroom / tijd beveiligen ) Zekeringen is een artikel uit de Electron van september 2008. Het is een artikel wat geschreven is door Hans PA0JBB. Het is

Nadere informatie

Schemanummer : Versienummer : Artikelnummer. Electrische documentatie Afstandsbedieningskast. SCR 1 Hoog/Laag :

Schemanummer : Versienummer : Artikelnummer. Electrische documentatie Afstandsbedieningskast. SCR 1 Hoog/Laag : Electrische documentatie Afstandsbedieningskast I-AB-. Voorblad SCR Hoog/aag.. -- SCR Hoog/aag : : I-AB-. Artikel :.. Inhoudsopgave Pagina Paginabeschrijving Extra paginaveld Engineer Voorblad -- S Inhoudsopgave

Nadere informatie

Algemeen... blz 2. Blokschema... blz 2. Beschrijving besturingseenheid type 1290... blz 2 en 3

Algemeen... blz 2. Blokschema... blz 2. Beschrijving besturingseenheid type 1290... blz 2 en 3 Index Algemeen................................................................... blz Blokschema.................................................................. blz Beschrijving besturingseenheid type

Nadere informatie

AANVULLEND INSTRUCTIEBOEKJE LUCHTVERWARMER. TYPE TR Duct. Kanaal uitvoering

AANVULLEND INSTRUCTIEBOEKJE LUCHTVERWARMER. TYPE TR Duct. Kanaal uitvoering AANVULLEND INSTRUCTIEBOEKJE NL137b LUCHTVERWARMER TYPE TR Duct Kanaal uitvoering DIT DOCUMENT ABSOLUUT DOORLEZEN ALVORENS MET DE INSTALLATIE TE BEGINNEN. NA INGEBRUIKNAME DE GEBRUIKER INSTRUEREN EN DIT

Nadere informatie

ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : IL-AB0101-NL VERSIE : 1.2 IL-AB0101-NL. Voorblad. Afstandsbediening SRL1. Schema nummer. Get. Gec. J.W

ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : IL-AB0101-NL VERSIE : 1.2 IL-AB0101-NL. Voorblad. Afstandsbediening SRL1. Schema nummer. Get. Gec. J.W 6 7 8 9 0 6 7 8 9 0 ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : -AB00-L VERSIE :. Afstandsbediening SRL Voorblad -AB00-L.0.06 006. 6 7 8 9 0 6 7 8 9 0 Inhoudsopgave Pagina Omschrijving Extra veld Eng. laatste wijziging

Nadere informatie

Schemanummer : I-AB1153-NL Versienummer : 1.1. Artikelnummer : Electrische documentatie Afstandsbedieningskast. SCR 3 Hoog/Laag I-AB1153-NL

Schemanummer : I-AB1153-NL Versienummer : 1.1. Artikelnummer : Electrische documentatie Afstandsbedieningskast. SCR 3 Hoog/Laag I-AB1153-NL Voorblad Electrische documentatie Afstandsbedieningskast SC Hoog/Laag : :. Artikel : 5-8- Mark Infra / / / 5 hoog/laag SC Hoog/Laag SC H/L. IFA Inhoudsopgave Pagina Paginabeschrijving Extra paginaveld

Nadere informatie

Schemanummer : I-AB1152-NL. Artikelnummer : Electrische documentatie Afstandsbedieningskast. Versie : 1.2. I-AB1152-NL Type Versie

Schemanummer : I-AB1152-NL. Artikelnummer : Electrische documentatie Afstandsbedieningskast. Versie : 1.2. I-AB1152-NL Type Versie Electrische documentatie Afstandsbedieningskast : : Artikel : MAK IFA ///5 SC Hoog/Laag Voorblad SC H/L Inhoudsopgave Pagina Paginabeschrijving Extra paginaveld Voorblad Inhoudsopgave Bedradingsgegevens

Nadere informatie

Les 6 : Relais schakelingen

Les 6 : Relais schakelingen Les 6 : Relais schakelingen Voorstellingswijze industriële schema s Enkellijnige weergave Meerlijnige weergave Bedradingsschema Aansluitschema Enkele componenten uit het schema Klemmen Kabels Beveilgingen

Nadere informatie

ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : IL-AB0101-NL VERSIE : 1.1 IL-AB0101-NL. Voorblad. Afstandsbediening SRL1. Schema nummer. Get. Gec. 13.Nov.

ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : IL-AB0101-NL VERSIE : 1.1 IL-AB0101-NL. Voorblad. Afstandsbediening SRL1. Schema nummer. Get. Gec. 13.Nov. 6 7 8 9 0 6 7 8 9 0 ELECTRISCH SCHEMA PROJECT : AB00L VERSIE :. Afstandsbediening SRL Voorblad AB00L.ov.007 006. 6 7 8 9 0 6 7 8 9 0 Inhoudsopgave Pagina Omschrijving Extra veld Eng. laatste wijziging

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Verwarmer warmwater Verdyn

Verwarmer warmwater Verdyn 1 Verwarmer warmwater Verdyn OC Verhulst Albert Einsteinweg 10 5151 DL Drunen Nederland Tel.: +31(0)416 672 200 Fax: +31(0)416 340 785 www.oc-verhulst.nl OC Verhulst is een handelsnaam van Verhulst Klimaattechniek

Nadere informatie

1. Inleiding De ohmmeter Aanwijzingen Klemaanduidingen Meetvolgorde 6. Opdracht 1 8. Opdracht 2 9.

1. Inleiding De ohmmeter Aanwijzingen Klemaanduidingen Meetvolgorde 6. Opdracht 1 8. Opdracht 2 9. Inhoudsopgave. 1. Inleiding 2 2. De ohmmeter 3 2.1 Aanwijzingen 3 3. Klemaanduidingen 5 4. Meetvolgorde 6 Opdracht 1 8 Opdracht 2 9 Opdracht 3 10 Opdracht 4 11 Opdracht 5 12 Opdracht 6 13 Opdracht 7 14

Nadere informatie

W & K LEVEL CONTROL SYSTEMS

W & K LEVEL CONTROL SYSTEMS W & K LEVEL CONTROL SYSTEMS --------------------------------------------------------------------------------------------------------- NIVEAUREGELSYSTEEM NSPN(2)R 1 W & K LEVEL CONTROL SYSTEMS Wethouder

Nadere informatie

Technische Handleiding Versie 07/05. CompTrol Signal 1. Signaalkabel

Technische Handleiding Versie 07/05. CompTrol Signal 1. Signaalkabel Technische Handleiding Versie 07/05 CompTrol Signal 1 Signaalkabel Deze handleiding voor het installeren van de optionele printplaat en bediening van de airconditioner zorgvuldig doorlezen. De voorschriften

Nadere informatie

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren Inleer handleiding Draadloze zoneregelaar HCE80 Handleiding bij het inleren Wat doen we eerst? 1. Het aansluiten van de motoren MT4-230-NC op de HCE80!!!! 2. Op 1 zone kunnen maximaal 3 motoren MT4-230-NC

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8 GEBRUIKSAANWIJZING 2 INHOUDSOPGAVE 1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 8 5.HET SCHERM NEERZETTEN EN OPLADEN

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem AC-563 buiten unit INSTALLATIE HANDLEIDING 2 Functies RVS torqbouten met veiligheidsnok nachtzicht LED verlichting kleuren CCD camera luidspreker beldrukknop naamlabel vensters microfoon

Nadere informatie

DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW

DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BLACKBOXX HANDLEIDING BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW INHOUDSOPGAVE Handleiding BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW. 1 Veiligheids voorschriften 04 2

Nadere informatie

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC wandmodel met plug and play stysteem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Gemaakt door: Stevens Trinidad

Gemaakt door: Stevens Trinidad Gemaakt door: Stevens Trinidad Inhoudsopgave 1. Opbouw module 6... 2 2. Situatiebeschrijving.... 3 3. De opdracht.... 4 4. Werking van de installatie.... 5 5. Kostenberekening... 6 6. Offerte... 6 7. Visitekaartje...

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE. MONTAGE EN GEBRUIK. Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem LAADPAS LAADPAS

LAADZUIL ELEKTRISCHE.  MONTAGE EN GEBRUIK. Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met passysteem 1

Nadere informatie

Techneco EVA zoneregeling. Installateurshandleiding

Techneco EVA zoneregeling. Installateurshandleiding Techneco EVA zoneregeling Installateurshandleiding Versie 1.0 30-3-2018 Inhoudsopgave Introductie... 4 1.1 Techneco EVA... 4 1.2 Benodigdheden... 4 1.3 Algemene aandachtspunten... 4 Technische gegevens...

Nadere informatie

VERHULST KLIMAATTECHNIEK B.V. ALBERT EINSTEINWEG 10 5151 DL DRUNEN +31 (0) 416 672 200 +31 (0) 416 340 785 info@verhulst.com www.verhulst.

VERHULST KLIMAATTECHNIEK B.V. ALBERT EINSTEINWEG 10 5151 DL DRUNEN +31 (0) 416 672 200 +31 (0) 416 340 785 info@verhulst.com www.verhulst. 4 5 6 7 8 9 0 4 5 6 7 8 9 0 ADVISEUR : INSTALLATEUR : INSTALLATIENUMMER : PROJECT : TEKENINUMMER : VERHULST KLIMAATTECHNIEK B.V. ALBERT EINSTEINWEG 0 55 DL DRUNEN + (0) 46 67 00 + (0) 46 785 info@verhulst.com

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING Jaarlijks onderhoud verplicht conform Europese norm EN14637! Voor meer informatie zie pag. 3 GEBRUIKERSHANDLEIDING Brand- en/of rookwerend rolscherm + Firescreen Control Type: Bouwjaar: Fabrikant / leverancier

Nadere informatie

Voorschrift. Interface PWM V

Voorschrift. Interface PWM V Installatie Voorschrift Bewaar dit installatievoorschrift goed in de buurt van het toestel. Bij onderhoud of reparatie kan het belangrijk zijn, dat dit boekje voorhanden is. 0020066156 0020066107 Interface

Nadere informatie

W & K LEVEL CONTROL SYSTEMS

W & K LEVEL CONTROL SYSTEMS W & K LEVEL CONTROL SYSTEMS --------------------------------------------------------------------------------------------------------- NIVEAUREGELSYSTEEM NSPN(2)R 1 W & K LEVEL CONTROL SYSTEMS Wethouder

Nadere informatie

Systeem Programmeerbaar In Netwerk. Technische Specificatie 1 pomp installatie. Opdrachtgever: WWIOT B.V. Auteur: J. Smits Versienummer: 1.

Systeem Programmeerbaar In Netwerk. Technische Specificatie 1 pomp installatie. Opdrachtgever: WWIOT B.V. Auteur: J. Smits Versienummer: 1. Systeem Programmeerbaar In Netwerk Technische Specificatie 1 pomp installatie Opdrachtgever: WWIOT B.V. Auteur: J. Smits Versienummer: 1.1 INHOUDSOPGAVE 1. SPIN... 2 1.1. DOCUMENT WIJZIGINGEN... 3 2. SPECIFICATIE

Nadere informatie

ICU - Tube Installatiehandleiding

ICU - Tube Installatiehandleiding ICU - Tube Installatiehandleiding ALFEN bv P.O. Box 1042 Tel: +31(0)36 549 34 00 e-mail: info@alfen.com Hefbrugweg 28 NL 1300 BA Almere Fax: +31(0)36 549 34 09 website: www.alfen.com NL - 1332 AP Almere

Nadere informatie

BEVEILIGING GROTERE ELEKTROMOTOREN

BEVEILIGING GROTERE ELEKTROMOTOREN W & K LEVEL CONTROL SYSTEMS - Elektrotechniek / meet- en regeltechniek L. van Wallenburg - Erkend Elektrotechnisch Installateur Wethouder Van Klinkenstraat 5 4306 CT NIEUWERKERK telefoon / fax : 0111-642039

Nadere informatie

ZIEHL-ABEGG. Aansluitingen en instellingen. ZIEHL-ABEGG AG Heinz-Ziehl-Straße Versie 1.2. - April 2010 D-74653 Künzelsau Frimex TBI Techniek

ZIEHL-ABEGG. Aansluitingen en instellingen. ZIEHL-ABEGG AG Heinz-Ziehl-Straße Versie 1.2. - April 2010 D-74653 Künzelsau Frimex TBI Techniek ZIEHL-ABEGG Aansluitingen en instellingen ZIEHL-ABEGG AG Heinz-Ziehl-Straße Versie 1.2. - April 2010 D-74653 Künzelsau Telefon: +49 (0) 7940 16-0 T. de Vreugd Telefax: +49 (0) 7940 16-504 F. de Groot e-mail:

Nadere informatie

BEVEILIGING VAN HET STUURSTROOMCIRCUIT

BEVEILIGING VAN HET STUURSTROOMCIRCUIT BEVEILIGING VAN HET STUURSTROOMCIRCUIT Beveiliging van de stuurstroomtransformator: EN60204-1 stelt: Transformatoren moeten beveiligd zijn tegen overbelasting in overeenstemming met de het datasheet van

Nadere informatie

Mei 2010 Pagina van 11

Mei 2010 Pagina van 11 Kinderdraaimolen Kermiscomité Mei 2010 Pagina - 1 - van 11 Besturing Kinderdraaimolen De besturing is met de grootst mogelijke zorg, en aan de hand van de huidige stand der techniek (2010) opgebouwd. De

Nadere informatie

Technische Handleiding Versie 08/06. CompTrol Signal 3. Signaalkabel

Technische Handleiding Versie 08/06. CompTrol Signal 3. Signaalkabel Technische Handleiding Versie 08/06 CompTrol Signal 3 Signaalkabel Deze handleiding voor het installeren van de optionele printplaat en bediening van de airconditioner zorgvuldig doorlezen. De voorschriften

Nadere informatie

GRUNDFOS INSTRUCTIES LC 108. Installatie- en bedieningsinstructies LC 108

GRUNDFOS INSTRUCTIES LC 108. Installatie- en bedieningsinstructies LC 108 GRUNDFOS INSTRUCTIES LC 08 Installatie- en bedieningsinstructies LC 08 Nederlands (NL) Nederlands (NL) Installatie- en bedieningsinstructies Vertaling van de oorspronkelijke Engelse versie INHOUD Pagina.

Nadere informatie

Gemotoriseerde twee- en driewegverdeelafsluiters van het type VC

Gemotoriseerde twee- en driewegverdeelafsluiters van het type VC Gemotoriseerde twee- en driewegverdeelafsluiters van het type VC GEMOTORISEERDE 2- EN 3-WEG ZONEVENTIELEN TECHNISCHE SPECIFICATIE TOEPASSING De VC-verdeelafsluiters laten een betere debietregeling van

Nadere informatie

Pioneering for You. Wilo-Stratos PICO-Z. De hoogrendementoplossing voor tapwatercirculatie. Minimaal 50% energiebesparing

Pioneering for You. Wilo-Stratos PICO-Z. De hoogrendementoplossing voor tapwatercirculatie. Minimaal 50% energiebesparing Pioneering for You Wilo-Stratos PICO-Z De hoogrendementoplossing voor tapwatercirculatie Minimaal 50% energiebesparing De overstap naar hoog rendement levert geld op. Nieuw in het programma (warm)tapwaterpompen

Nadere informatie

NRS 2-3. Gebruiksaanwijzing Niveauschakelaar NRS 2-3

NRS 2-3. Gebruiksaanwijzing Niveauschakelaar NRS 2-3 NRS 2-3 Gebruiksaanwijzing 810551-00 Niveauschakelaar NRS 2-3 Afmetingen 7 9 10 11 12 1314 15 NRS 2-3 6 MAX OFF ON 88 180 MIN 207 1 2 3 4 5 6 16 17 67,7 80 NRS 2-3 MAX OFF ON 128,5 MIN 169 45,3 (9TE) Fig.

Nadere informatie

Moeller schakelschemaboek 02/05. Nokkenschakelaar

Moeller schakelschemaboek 02/05. Nokkenschakelaar Moeller schakelschemaboek / Blz. Overzicht - AAN-UIT schakelaar, hoofdschakelaar, werkschakelaar - Omschakelaar, omkeerschakelaar - (Omkeer-) sterdriekhoekschakelaar - Poolomschakelaar - Vergrendelingsschakelingen

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem AC-500 buiten unit INSTALLATIE HANDLEIDING 2 Functies luidspreker nachtzicht LED verlichting kleuren CCD camera naamlabels beldrukknop microfoon Meegeleverde artikelen Buiten unit

Nadere informatie

VIESMANN. Montagehandleiding VITOTROL 100. voor de vakman. Vitotrol 100 type UTDB-RF

VIESMANN. Montagehandleiding VITOTROL 100. voor de vakman. Vitotrol 100 type UTDB-RF Montagehandleiding voor de vakman VIESMANN Vitotrol 100 type UTDB-RF Ruimtetemperatuurregelaar met digitale schakelklok en draadloze ontvanger Bestelnr.: 7426 466, 7426 539 VITOTROL 100 10/2009 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Systeem 2000 Systeem 2000 HLK-relais-basiselement. 1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Best. nr. : Bedieningshandleiding

Systeem 2000 Systeem 2000 HLK-relais-basiselement. 1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Best. nr. : Bedieningshandleiding Best. nr. : 0303 00 Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd. Als de handleiding niet wordt opgevolgd,

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. elektrotechniek CSPE BB. gedurende 800 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand.

Examen VMBO-BB. elektrotechniek CSPE BB. gedurende 800 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2012 gedurende 800 minuten elektrotechniek CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

PAGINA 1. Bliksem- en overspanningsafleiders VARTEC ENERGIE INDUSTRIE GEBOUWEN INSTALLATIE KABEL DATA VERLICHTING

PAGINA 1. Bliksem- en overspanningsafleiders VARTEC ENERGIE INDUSTRIE GEBOUWEN INSTALLATIE KABEL DATA VERLICHTING 1 Bliksem- en overspanningsafleiders VARTEC ENERGIE INDUSTRIE GEBOUWEN INSTALLATIE KABEL DATA VERLICHTING 2 Veelzijdigheid geeft power De technologische vooruitgang in de privésfeer heeft nog lang niet

Nadere informatie

Overspanningsafleiders VARTEC

Overspanningsafleiders VARTEC Overspanningsafleiders VARTEC ENERGIE INDUSTRIE GEBOUWEN INSTALLATIE KABEL DATA VERLICHTING 2 VEELZIJDIGHEID GEEFT POWER De technologische vooruitgang in de privésfeer heeft nog lang niet zijn hoogtepunt

Nadere informatie

AQUASNAP Bedieningspaneel

AQUASNAP Bedieningspaneel LLOYD'S REGISTER QULITY SSURNCE QUSNP edieningspaneel I S O 9 00 1 MONTGE-INSTRUCTIES edieningspaneel Montage-instructies Dit regelsysteem werkt alleen met 30R / 30RH units: Zie voor montage en onderhoudsinstructies

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden.

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden. NETVOEDINGEN AC-1200 1200.190813 1201EL, 1202EL, 1203EXL, 1205EXL ALGEMENE INFORMATIE Deze netvoedingen zijn alleen bedoeld voor installatie door gekwalificeerde installateurs. Er zijn geen door de gebruiker

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager De groepenverdeler in uw meterkast Beste bewoner, Uw Hager-groepenverdeler zorgt dat u op veilige wijze stroom

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Universeel-seriedimmer-basiselement. Universeel-seriedimmer-basiselement. Best.nr.

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Universeel-seriedimmer-basiselement. Universeel-seriedimmer-basiselement. Best.nr. Universeel-seriedimmer-basiselement Best.nr. : 2263 00 Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd.

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. 3 Functie. Lichtmanagement Taststuureenheid. Bedieningshandleiding

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. 3 Functie. Lichtmanagement Taststuureenheid. Bedieningshandleiding Art.-Nr.: 1240 STE Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd. Als de handleiding niet wordt opgevolgd,

Nadere informatie

Aanvullende handleiding. Relaisversies

Aanvullende handleiding. Relaisversies Technische Alternative RT GmbH A-3872 Amaliendorf, Langestr. 124 Tel +43 (0)2862 53635 mail@ta.co.at UVR16x2E-DE UVR16x2E-NP Manual versie. 1.4NL Aanvullende handleiding UVR16x2E-DE/NP Relaisversies Inhoudsopgave

Nadere informatie

Modulaire lastscheiders en modulaire lastomschakelaars

Modulaire lastscheiders en modulaire lastomschakelaars Modulaire lastscheiders en modulaire lastomschakelaars Modulaire lastscheiders en modulaire omschakelaars De nieuwe generatie modulaire lastscheiders en omschakelaars staan garant voor een betrouwbare

Nadere informatie

Schakelschema ventilatietoestel

Schakelschema ventilatietoestel Schakelschema ventilatietoestel CR - zonder regeling Warmwaterregister Wolf GmbH Postfach 80 D-808 Mainburg Tel. 9.0.8/-0 Fax 9.0.8/00 Internet: www.wolf.eu Art.-Nr.: 08_0.indd en voorbehouden! N F_00_Wolf_Standard

Nadere informatie

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de zijkant van het product.

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de zijkant van het product. Deze handleiding beschrijft het installatieproces van het ICU Compact Mini oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Lees voordat u het oplaadpunt gaat installeren deze handleiding aandachtig door. ICU Charging

Nadere informatie

Innovative Solutions VIGILEC VOOR ALLE... TOEPASSINGEN! Universele Pompsturingen

Innovative Solutions VIGILEC VOOR ALLE... TOEPASSINGEN! Universele Pompsturingen Innovative Solutions VIGILEC VOOR ALLE... TOEPASSINGEN! Universele Pompsturingen Complete oplossingen voor vele toepassingen Plug-in Besturingsmodule Eenvoudige installatie. Met complete electronische

Nadere informatie

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L Ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid die Tasseron Electronics B.V. aan haar producten en de bijbehorende handleidingen besteedt, kunnen er onvolkomenheden

Nadere informatie

ENERGIE BESPARENDE TL VERLICHTING LED BUIS MONTAGE HANDLEIDING

ENERGIE BESPARENDE TL VERLICHTING LED BUIS MONTAGE HANDLEIDING ENERGIE BESPARENDE TL VERLICHTING LED BUIS MONTAGE HANDLEIDING Schakel altijd eerst de verlichting uit en zorg ervoor dat er geen spanning staat op het armatuur waaraan u werkt! De LED buis vervangt de

Nadere informatie

Aanvullende handleiding. Triacversies

Aanvullende handleiding. Triacversies Technische Alternative RT GmbH A-3872 Amaliendorf, Langestr. 124 Tel +43 (0)2862 53635 mail@ta.co.at UVR16x2E-DE UVR16x2E-NP Manual versie. 1.4NL Aanvullende handleiding UVR16x2E-DE/NP Triacversies Inhoudsopgave

Nadere informatie

Thermisch magnetisch instelbaar vermogensautomaat Elektronisch instelbaar vermogensautomaat NM8(s) accessoires KEMA-keur op alle vermogensautomaten

Thermisch magnetisch instelbaar vermogensautomaat Elektronisch instelbaar vermogensautomaat NM8(s) accessoires KEMA-keur op alle vermogensautomaten B- NM8S (EL) NM8 (TM) ACCESSOIRES NM8 NM8S ACCESSOIRES Thermisch magnetisch instelbaar vermogensautomaat Elektronisch instelbaar vermogensautomaat NM8(s) accessoires KEMA-keur op alle vermogensautomaten

Nadere informatie

VIESMANN. Montagehandleiding. Divicon. voor de installateur. Divicon. Verwarmingscircuit-verdeling (set)

VIESMANN. Montagehandleiding. Divicon. voor de installateur. Divicon. Verwarmingscircuit-verdeling (set) Montagehandleiding voor de installateur VIESMNN Divicon Verwarmingscircuit-verdeling (set) Divicon 4/2017 Veiligheidsinstructies Volg deze veiligheidsvoorschriften nauwkeurig op ter voorkoming van lichamelijk

Nadere informatie

MOTORBEVEILIGINGSAUTOMAAT VOOR INDUSTRIE

MOTORBEVEILIGINGSAUTOMAAT VOOR INDUSTRIE W MOTORBEVEILIGINGSAUTOMAAT IEC 947 BE / BE6 Nominale bedrijfsstroom BE tot A Nominale bedrijfsstroom BE6 tot 63 A Nominale bedrijfsspanning tot 690 V AC 46 BE0400 BE6300 Overbelastingsbeveiliging instelbaar

Nadere informatie

VIESMANN. Montage- en servicehandleiding. Verwarmingswater-doorstroomtoestel. Veiligheidsinstructies. voor de installateur

VIESMANN. Montage- en servicehandleiding. Verwarmingswater-doorstroomtoestel. Veiligheidsinstructies. voor de installateur Montage- en servicehandleiding voor de installateur VIESMANN Verwarmingswater-doorstroomtoestel Veiligheidsinstructies Volg deze veiligheidsvoorschriften nauwkeurig op ter voorkoming van lichamelijk letsel

Nadere informatie

OPTIES ACCESSOIRES voor afsluiters serie 290 en 390

OPTIES ACCESSOIRES voor afsluiters serie 290 en 390 M ADE IN E.U. R OPTIES ACCESSOIRES voor s serie 90 en 390 / 3/ Serie BESCHIKBARE OPTIES EN ACCESSOIRES (C) zie pagina Klepstandsignalering 3- Compacte klepstandsignalering..8 Slagbegrenzer 3 Beveiliging

Nadere informatie

Schemanummer : I-AB1160-NL Versienummer : 1.2. Artikelnummer : Electrische documentatie Afstandsbedieningskast.

Schemanummer : I-AB1160-NL Versienummer : 1.2. Artikelnummer : Electrische documentatie Afstandsbedieningskast. 5 6 7 8 9 5 6 7 8 9 I-AB6-L Voorblad R Electrische documentatie Afstandsbedieningskast SCR Hoog/Laag : I-AB6-L :. Artikel :..67 8-9-6 ARK IFRA ///5 SCR Hoog/Laag. IFRA..67 orm 5 6 7 8 9 5 6 7 8 9 Inhoudsopgave

Nadere informatie

PROJECTWERK RIS VRAGENLIJST OPSTELLING

PROJECTWERK RIS VRAGENLIJST OPSTELLING PROJECTWERK RIS VRAGENLIJST PROJECTEN @ OPSTELLING 1 van 6 PROJECT 01: Schema opstellen PROJECTWERK RIS Het belang van een goed elektrisch schema is onbetaalbaar. Het is een vorm van communicatie tussen

Nadere informatie

Nieuws1010 Onafhankelijke uitgave van Meer1010

Nieuws1010 Onafhankelijke uitgave van Meer1010 Van PAGINA der Meer1 Augustus 2012-2 Intech E&I van juli/augustus 2012 Rubriek Technische vragen MEERDERE EINDGROEPEN NIET IN ÉÉN BUIS In Intech E&I van juli/augustus 2012 is in de rubriek Technische vragen

Nadere informatie

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de onderzijde van het product.

Het typenummer is te vinden op de identificatiesticker aan de onderzijde van het product. Deze handleiding beschrijft het installatieproces van het ICU EVe oplaadpunt voor elektrische voertuigen. Lees voordat u het oplaadpunt gaat installeren deze handleiding aandachtig door. ICU Charging Equipment

Nadere informatie

SIRCO MOT PV Schakelaar-scheiders voor fotovoltaïsche toepassingen gemotoriseerd tot 1000 VDC van 200 tot 630 A

SIRCO MOT PV Schakelaar-scheiders voor fotovoltaïsche toepassingen gemotoriseerd tot 1000 VDC van 200 tot 630 A Schakelen en scheiden new De oplossing voor > Gebouwen > Zonneparken sirco-pv_016_a_1_cat De sterke punten > Gebreveteerd onderbrekingssysteem "Brandweer" > Manuele noodstop SIRCO MOT PV 4x400 A Conform

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Netgelijkrichter 24 V, 5 A met UPS Oproepsysteem 834

Bedieningshandleiding. Netgelijkrichter 24 V, 5 A met UPS Oproepsysteem 834 Bedieningshandleiding Netgelijkrichter 24 V, 5 A met UPS 2973 00 Oproepsysteem 834 Veiligheidsaanwijzingen Inbouw en montage van elektrische apparaten mogen uitsluitend worden uitgevoerd door een elektrotechnicus.

Nadere informatie

Systeem Programmeerbaar In Netwerk. Technische Specificatie 1 pomp installatie. Opdrachtgever: WWIOT B.V. Auteur: J. Smits Versienummer: 1.

Systeem Programmeerbaar In Netwerk. Technische Specificatie 1 pomp installatie. Opdrachtgever: WWIOT B.V. Auteur: J. Smits Versienummer: 1. Systeem Programmeerbaar In Netwerk Technische Specificatie 1 pomp installatie Opdrachtgever: WWIOT B.V. Auteur: J. Smits Versienummer: 1.2 INHOUDSOPGAVE 1. SPIN... 2 1.1. DOCUMENT WIJZIGINGEN... 3 2. SPECIFICATIE

Nadere informatie

VOEDING aps-612_nl 03/17

VOEDING aps-612_nl 03/17 APS-612 VOEDING aps-612_nl 03/17 De APS-612 geschakelde voeding is ontworpen voor gebruik met 12 V DC elektrische apparaten. De voeding is voorzien van een speciale aansluiting voor integratie met apparaten

Nadere informatie

VIESMANN. Montagehandleiding. MatriX-stralingsbrander. voor de vakman

VIESMANN. Montagehandleiding. MatriX-stralingsbrander. voor de vakman Montagehandleiding voor de vakman VIESMANN MatriX-stralingsbrander type VMIII Ventilatorbrander op gas voor Vitocrossal 300, type CT3B Nominaal vermogen 187 tot 314 kw MatriX-stralingsbrander 2/2012 Na

Nadere informatie

Emotron I/O-board 2.0 Optie

Emotron I/O-board 2.0 Optie Emotron I/O-board 2.0 Optie Voor Emotron VFX/FDU 2.0 AC frequentieregelaar en Emotron TSA softstarter Gebruiksaanwijzing Nederlands Emotron I/O-board 2.0 Optie Voor Emotron VFX/FDU 2.0 AC frequentieregelaar

Nadere informatie

Handleiding CV en industriële doorstroomverwarmers

Handleiding CV en industriële doorstroomverwarmers Handleiding CV en industriële doorstroomverwarmers 1. Algemeen Elektrische doorstroomverwarmers kunnen toegepast worden voor veel verwarmingszaken zoals tapwater verwarmen, CV toepassing en industriële

Nadere informatie

Systeem Programmeerbaar In Netwerk. Technische specificatie éénpompsinstallatie. Opdrachtgever: WWIOT B.V. Auteur: J. Smits Versienummer: 1.

Systeem Programmeerbaar In Netwerk. Technische specificatie éénpompsinstallatie. Opdrachtgever: WWIOT B.V. Auteur: J. Smits Versienummer: 1. Systeem Programmeerbaar In Netwerk Technische specificatie éénpompsinstallatie Opdrachtgever: WWIOT B.V. Auteur: J. Smits Versienummer: 1.3 INHOUDSOPGAVE 1. SPIN... 2 1.1. DOCUMENTWIJZIGINGEN... 3 2. SPECIFICATIE

Nadere informatie

Type: ZEV Bestelnummer: 209634 Verkoopstekst Auslösegerät PTB 01 ATEX 3233. Bestelinformatie Thermische beveiliging I r A 1...820.

Type: ZEV Bestelnummer: 209634 Verkoopstekst Auslösegerät PTB 01 ATEX 3233. Bestelinformatie Thermische beveiliging I r A 1...820. Type: ZEV Bestelnummer: 209634 Verkoopstekst Auslösegerät PTB 01 ATEX 3233 Bestelinformatie Thermische beveiliging I r A 1...820 Toepasbaar voor DILEM...DILM820 Algemeen normen en bepalingen Klimaatbestendigheid

Nadere informatie

ACS-30-EU-PCM2-x-32A

ACS-30-EU-PCM2-x-32A Regeling en controle van heat-tracing voor meerdere toepassingen in commerciële en residentiële gebouwen Stroom- en regelmodule (PCM) Beschrijving De Raychem ACS-30-EU-PCM2-stroom- en regelmodule levert

Nadere informatie

Serie 22 - Magneetschakelaars A

Serie 22 - Magneetschakelaars A Serie 22 - Magneetschakelaars 25-40 - 63 A SERIE 22 25 A magneetschakelaars met 2 contacten Contacten met dubbele onderbreking contactopening 3 mm (maakcontact) contactopening 1,5 mm (verbreekcontact)

Nadere informatie

W & K LEVEL CONTROL SYSTEMS

W & K LEVEL CONTROL SYSTEMS W & K LEVEL CONTROL SYSTEMS --------------------------------------------------------------------------------------------------------- NIVEAUREGELSYSTEEM NSPN(4)R 1 W & K LEVEL CONTROL SYSTEMS Wethouder

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 SUN-500 GORDIJN/ZONWERING SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 SUN-500 GORDIJN/ZONWERING SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 SUN-500 GORDIJN/ZONWERING SCHAKELAAR A B C D E * * Afbeelding van de YCT-102 (niet inbegrepen) A: Lettercodeschijf B: Cijfercodeschijf C: Klemschroeven D: Bevestigingsnokjes E:

Nadere informatie

ECR-Nederland B.V. De ECR-Nederland Softstarter ESG-D-27

ECR-Nederland B.V. De ECR-Nederland Softstarter ESG-D-27 ECR-Nederland B.V. De ECR-Nederland Softstarter ESG-D-27 Omschrijving: Compressoren met een draaistroom-asynchroonmotor hebben de karakteristieke eigenschappen dat ze bij het inschakelen het net hoog belasten

Nadere informatie

Beschrijving: SAM 8.1/2 Tl.Nr.: HOL

Beschrijving: SAM 8.1/2 Tl.Nr.: HOL Beschrijving: SAM 8.1/2 Tl.Nr.: 78327.HOL 070815 1. Toepassing De aansluitmodule SAM 8.1/2 maakt eenvoudige bedrading tussen thermostaten en klokthermostaten mogelijk en de daaraan behorende thermische

Nadere informatie

PRO-TEC-4000. Instelbaar/Programmeerbaar kabelbeveiligingssystemen voor lange licht belaste bekabeling.

PRO-TEC-4000. Instelbaar/Programmeerbaar kabelbeveiligingssystemen voor lange licht belaste bekabeling. PRO-TEC-4000 Instelbaar/Programmeerbaar kabelbeveiligingssystemen voor lange licht belaste bekabeling. PRO-TEC-4000 Introductie oktober 2005, leverbaar vanaf mei 2006. 2/ Beveiliging voor : Beveiligen

Nadere informatie

Marmitek MicroModule AWM 2

Marmitek MicroModule AWM 2 Marmitek MicroModule AWM 2 Marmitek X10 zender voor twee adressen met ingebouwde apparaatmodule Toepassingen Door de extreem kleine afmetingen kan de module ingebouwd worden achter inbouwschakelaars en

Nadere informatie

D-34 1 DVPA + 3 T-72 + 1 M-72

D-34 1 DVPA + 3 T-72 + 1 M-72 D-34 DPA + 3 T-7 + -7 0 W A A 8 Deurtelefoon T7 Deurtelefoon T7 Los draadje uit telefoon 3 4 A 3 4 A Los draadje uit telefoon oordeurdrukker B7 D 3 D 4 S DPA 3744 7 ade in Spain D D E Deurtelefoon T7 3

Nadere informatie

IEC Case: Eaton xboard EWS05082

IEC Case: Eaton xboard EWS05082 Δt 1,0 = c * Δt 0,5 Δt 0,75 = c * Δt 0,5 Δt 0,5 = k * d * Px Δt 0,25 = c * Δt 0,5 sg koper = 1,83 * 10^-8 = I nc2 * R * aders/1000 Watt-verliezen kabel per circuit: Pv = I nc2 * kabellengte * R * aders/1000

Nadere informatie

PUNT MET-LOK Installatie & Programmering

PUNT MET-LOK Installatie & Programmering PUNT MET-LOK Installatie & Programmering INHOUD Hoofdstuk Omschrijving Pagina 1 ALGEMENE INFORMATIE ---------------------------------------------------- 2 1.1 Toepassing-------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Automatische schroefzekeringen. Steekzekeringen standaard en Maxi Smeltstroken Buiszekeringen porcelein. Glaszekering 16x5 mm.

Automatische schroefzekeringen. Steekzekeringen standaard en Maxi Smeltstroken Buiszekeringen porcelein. Glaszekering 16x5 mm. Zekeringen Glas Toebehoren voor zekeringen Zekeringen NDZ Zekeringautomaten Zekeringenn Diazed Installatieautomaten Zekeringen Neozed Aardlekautomaten Automatische schroefzekeringen Meszekeringen Aardlekschakelaars

Nadere informatie

Basiscursus NEN 1010. Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties NEN 1010:2015

Basiscursus NEN 1010. Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties NEN 1010:2015 Veiligheidsbepalingen voor laagspanningsinstallaties Basiscursus NEN 1010 NEN 1010:2015 maart 2016 Bestemd voor de cursussen: basiscursus NEN 1010, opfriscursus NEN 1010, inspecties aan elektrische installaties,

Nadere informatie

Technische documentatie

Technische documentatie Technische documentatie bluesmart-lezer BS TE SR Voor contactloos uitlezen van bluesmart-sleutels, -kaarten en HSH-sleutels. De lezer beschikt over twee relaiscontacten in een externe stuurunit. Identmedia

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies

1 Veiligheidsinstructies Universeel-seriedimmer-basiselement Best.nr. : 2263 00 Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd.

Nadere informatie