Video Intercom Systeem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Video Intercom Systeem"

Transcriptie

1 Video Intercom Systeem AC-563 buiten unit INSTALLATIE HANDLEIDING

2 2 Functies RVS torqbouten met veiligheidsnok nachtzicht LED verlichting kleuren CCD camera luidspreker beldrukknop naamlabel vensters microfoon Meegeleverde artikelen Buiten unit AC-563 wordt standaard geleverd inclusief opbouwmontage doos en de connectors voor aansluiting van alle kabels die naar monitor units gaan. De eveneens standaard meegeleverde voeding levert 14,5 VDC spanning voor alle functies van de AC-563. De voeding levert géén spanning voor een elektrische deuropener. Een elektrische deuropener krijgt een eigen bijpassende voeding welke geschakeld wordt door het potentiaalvrije contact op de AC-563 (zie verder in deze handleiding)

3 3 Voorbereiding voor de montage Plaats de buiten unit zo dat cameralens op 160cm hoogte komt. Bij een te hoog geplaatste buiten unit zal het gezicht van een minder lange bezoeker niet (geheel) gezien worden. Tevens is vaak de bovenste helft van het beeld op de monitor niet benut omdat de camera voor een groot deel over bezoekers heen kijkt. Bovenste helft op het beeldscherm is niet benut 175cm 160cm TE HOOG GOED Cameralens kijkhoek De cameralens heeft een ruime kijkhoek van 92. De afbeelding hier rechts laat een hoek zien van 92. De kijkhoek is een vast gegeven en is zowel verticaal als horizontaal gelijk. 92 Stelschroefje voor instelling camerarichting Camera richting instelling De as van de camera van de VC-563 is aan de achterzijde gefixeerd met een stelschroefje. Draai het stelschroefje iets los. Verwijder het schroefje niet. De richting van de gehele camera kan nu traploos naar alle richtingen gericht worden. Het bereik van de richtbaarheid is +/- 30. Draai het schroefje weer vast om de nieuw ingestelde richting te fixeren.

4 4 Connectors & beldrukknoppen De 4-polige connectors aan de achterzijde corresponderen met de beldrukknoppen aan de voorzijde zoals onderstaand is afgebeeld. Alle binnen units VM-370, VM-320, VM-337, VM-372 en audio extension units AX-360/AX-361 kunnen gecombineerd in één systeem worden aangesloten. Dit betekent dat iedere bewoner zijn eigen keuze kan maken. Indien bijvoorbeeld één van de bewoners een monitor met fotogeheugen prefereert dan kan voor dat appartement een VM-372 geplaatst worden. Indien een andere bewoner een audio only intercom voldoende vindt dan kan in dat appartement een AX-360/AX-361 geplaatst worden. Deze aansluiting maakt dan geen gebruik van het videogedeelte van het systeem, maar heeft wel de functionaliteiten van spraak-intercom en deuropener bediening. Maximum per appartement Per individueel appartement kunnen maximaal 4 monitor units + 2 audio extension worden aangesloten. In zo n opstelling klinkt op alle aangesloten units het oproepgeluid, en gaat op alle monitor units het beeld aan als op de beldrukknop van dat appartement gedrukt wordt.

5 5 Aansluitingen Sluit iedere monitor unit aan op de AC-563 met een eigen afgeschermde 4-aderige signaalkabel. Verbindt de aders van de signaal kabel met de aders van de wired-connectors d.m.v. de meegeleverde zwakstroomverbinders. Verbindt van alle kabels de blank koperen drainwires met elkaar. 4 aderige wiredconnector Zwakstroomverbinders Drainwire 4-aderige signaalkabel met drainwire De meegeleverde 4-aderige signaalkabel heeft geen witte ader. Verbindt daarom de witte ader van de 4-polige wired-connector met de groene ader van de signaalkabel voor het transport van het videosignaal. 4-aderige wired-connector ader functies = audio = = power gnd = = power dc+ = = video = 4-aderige signaalkabel

6 6 Voeding Monteer de voeding d.m.v. het meegeleverde stukje DIN-rail, of klik deze op een bestaande DINrail in een groepenkast. Sluit de voeding pas aan op netspanning nadat alle verbindingen van het systeem gemaakt zijn. Voeding voor AC-563 (standaard meegeleverd) 220 VAC Drainwire (aardedraad) Sluit de zwakstroomuitgang van de voeding aan op de witte 2-polige socket aan de achterzijde van de AC-563. Zorg ervoor dat de rode draad niet met zwart verwisseld wordt. Let er tevens op dat de connector slechts op één manier in de 2- polige socket van de AC-563 past. Forceer hier geen omgekeerde aansluiting. Verwisseling van de polariteit van de voeding kan de AC-563 beschadigen! Belangrijke aanwijzing: Verwijder altijd jumper J3 aan de achterzijde van iedere monitor unit! Indien jumper J3 niet verwijderd wordt dan wordt monitor geactiveerd bij het indrukken van iedere beldrukknop op de AC-563.

7 7 Elektrische deuropener Buiten unit AC-563 biedt een potentiaalvrij contact voor de schakeling van een externe voeding die een elektrische deuropener van spanning voorziet als het potentiaalvrij contact geactiveerd wordt. Soms hebben de aders v/d wiredconnector voor schakeling van de voeding van een deuropener rode strepen en kruisen. Negeer deze markeringen omdat de schakeldraden geen polariteit hebben. Voeding passend bij elektrische deuropener (niet meegeleverd) Wiredconnector Elektrische deuropener (niet meegeleverd) Sluit 1 draad v/d voeding voor de deuropener rechtstreeks aan op de elektrische deuropener (zwart in het schema), en sluit de 2e draad van de voeding aan op de deuropener via de 2 schakeldraden van het potentiaalvrije contact (rood en het schema). Gelijkspanning (DC) of wisselspanning (AC)? Een deuropener die op wisselspanning werkt maakt een zoemend geluid als deze geactiveerd is, terwijl een opener die op gelijkspanning werkt 100% stil is. In de praktijk wordt een zoemend geluid als een voordeel ervaren omdat dit een signaal is dat de deur geopend kan worden. Ter informatie: Elektrische deuropeners zijn geen fijngevoelige componenten. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat bij het beëindigen van de spanning een terugslag van spanning ontstaat. Het is daarom beter om de voeding van de VC-563 niet tevens te gebruiken als voeding voor een deuropener. Hiermee wordt voorkomen dat de VC-563 beschadigd raakt indien zo n spanningsterugslag toevallig zou plaatsvinden.

8 8 Volume afstelling In situaties waar een galmende akoestiek aanwezig is, of waar geluid snel weerkaatst wordt kan het voorkomen dat het systeem gaat rondzingen. Rondzingen is het fenomeen dat geluid uit de luidspreker wordt opgevangen door de microfoon, dan wordt doorgegeven aan de luidspreker, vervolgens door de luidspreker weer wordt doorgegeven aan de microfoon, waarna ten slotte een circuit tot stand komt dat niet meer stopt. Het effect van rondzingen is dat de buiten unit een constantie fluittoon laat horen. Indien rondzingen geactiveerd wordt dan kan dit geëlimineerd worden door het volume van de luidspreker van de buiten unit iets zachter in te stellen. Gebruik hiervoor de volume-potentiometer welke aan de achterzijde met een schroevendraaier bediend kan worden. Naamlabels aanbrengen Druk het plastic afdekplaatje van een naamplaatvenster aan één zijde (rechts of links) met de vinger ongeveer 2mm in. Schuif het gehele afdekplaatje nu enkele millimeters naar de zijde waar het plaatje met de vinger is ingedrukt (op de afbeelding hiernaast is dat naar rechts). Het plaatje kantelt nu aan de linkerzijde uit de behuizing en kan vervolgens in z n geheel uit de behuizing genomen worden. Beschrijf het label met de gewenste tekst, of plaats een nieuw label met bedrukte/geprinte tekst. Plaats het label weer in het afdekplaatje en schuif het geheel weer terug in de buiten unit, in omgekeerde volgorde van de wijze waarop deze verwijderd is.

9 9 Storingsvrij installeren Alleen al door het gebruik van de door VDI Systems geleverde afgeschermde bedrading is het videosignaal reeds goed beschermd tegen storingen. Echter. in sommige gevallen, afhankelijk van de locatie, is zoveel elektromagnetische interferentie (EMI) aanwezig dat het raadzaam is om de opgevangen storingen ook af te voeren. Omdat het moeilijk is om van te voren vast te stellen of op een specifieke locatie veel storing aanwezig is adviseert VDI Systems om de afscherming van de bedrading op voorhand te aarden. Aarden van het systeem: Het systeem kan geaard worden door alle drainwires met elkaar te verbinden en deze aan te sluiten op een aarde contact. Verbindt zowel de drainwires van alle kabels die bij de AC-563 samenkomen, als de drainwires van de signaalkabel en de voedingskabel die bij achter bij een monitor unit samen komen met elkaar. Als alle drainwires met elkaar verbonden zijn dan kan de verbinding met een aardecontact op iedere plek gemaakt worden waar dit het gemakkelijkst bereikt kan worden. Indien bij de buiten unit bijvoorbeeld geen aarde contact aanwezig is dan kan verbinding met aarde ook gemaakt worden in één van de appartementen. Omdat de drainwire overal wordt doorverbonden is het systeem op deze wijze toch totaal geaard. Let op: Maak in een systeem slechts één verbinding met een aardecontact. Als een verbinding met aarde op 2 plaatsen gemaakt zou worden dan zou door een verschil in aardpotentiaal van beide aardecontacten een stroom kunnen ontstaat op de drainwires. Deze stroom zou dan vervolgens storing kunnen afgeven op de draad die het videosignaal transporteert waardoor de kwaliteit van het videobeeld op monitor units beïnvloed kan worden.

10 10 Copyright De inhoud van in deze handleiding is auteursrechtelijk beschermd (Artikel 1 v/d Auteurswet van 23 september 1912). Onder de inhoud wordt verstaan alle tekst, tekeningen en afbeeldingen zowel in samenhang met elkaar als los van elkaar. Overtreding van de wet op het auteursrecht is een misdrijf. Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming vooraf van VDI Systems is het niet toegestaan om deze handleiding of de inhoud van deze handleiding; geheel of gedeeltelijk in enige vorm of op enigerlei wijze te reproduceren of over te dragen door plaatsing op een website toegankelijk te maken door plaatsing op een intranet toegankelijk te maken via internet te verspreiden op USB-stick, DVD, CD-rom of op andere wijze te verspreiden te gebruiken voor cursussen Alle rechten voorbehouden. Copyright VDI Systems VDI Systems, Deltaplein 515, 2554 GH Den Haag, The Netherlands - info@vdi-systems.nl - Tel +31 (0)

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem AC-500 buiten unit INSTALLATIE HANDLEIDING 2 Functies luidspreker nachtzicht LED verlichting kleuren CCD camera naamlabels beldrukknop microfoon Meegeleverde artikelen Buiten unit

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem VC-105 buiten unit INSTALLATIE HANDLEIDING 2 Functies Nachtzicht LED verlichting Kleuren CCD camera Luidspreker Montagebehuizing / regenschild Beldrukknop Microfoon Meegeleverde

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 MONITOR UNITS INSTALLATIE HANDLEIDING 2 Aansluitmogelijkheden Monitor units; VM-320, VM-670, VM-372M1, VM-670M4, en audio intercom

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 GEBRUIKERS HANDLEIDING 2 Functies VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 1 Microfoon 8 Luidspreker 2 Indicatie-led s

Nadere informatie

OORGUARD350. DoorGuard350 USER MANUAL 1 GEBRAUCHSANLEITUNG 11 GUIDE UTILISATEUR 21 MODO DE EMPLEO 31 MANUALE D ISTRUZIONI 41 GEBRUIKSAANWIJZING 51

OORGUARD350. DoorGuard350 USER MANUAL 1 GEBRAUCHSANLEITUNG 11 GUIDE UTILISATEUR 21 MODO DE EMPLEO 31 MANUALE D ISTRUZIONI 41 GEBRUIKSAANWIJZING 51 OORGUARD350 DoorGuard350 USER MANUAL 1 GEBRAUCHSANLEITUNG 11 GUIDE UTILISATEUR 21 MODO DE EMPLEO 31 MANUALE D ISTRUZIONI 41 GEBRUIKSAANWIJZING 51 20390/ 20111115 DOORGUARD350 ALL RIGHTS RESERVED MARMITEK

Nadere informatie

videofoon (bedraad) gebruikershandleiding

videofoon (bedraad) gebruikershandleiding videofoon (bedraad) gebruikershandleiding dank dat u ons produkt aangeschaft heeft om optimaal gebruik te kunnen malen van deze Videofoon adviseren wij u deze handleiding nauwkeuring door te lezen Inhoud

Nadere informatie

CAMSET33-2-KANAALS VIDEO-DEURTELEFOON

CAMSET33-2-KANAALS VIDEO-DEURTELEFOON 1. Inleiding - 2-KANAALS VIDEO-DEURTELEFOON Dank u voor uw aankoop! Lees deze handleiding aandachtig voor u uw in gebruik neemt. De bestaat uit een binnenpost met monitor en een buitenpost met camera waardoor

Nadere informatie

2 Draads videofoon systeem. Drukknop: Gebruikshandleiding

2 Draads videofoon systeem. Drukknop: Gebruikshandleiding 2 Draads videofoon systeem Drukknop: Gebruikshandleiding 1 2 Inhoudsopgave 1. Onderdelen en fucties:... 4 2. Aansluitingen:... 4 3. Specificaties:... 5 4. Plaatsing:... 5 Monteren zonder regencover...

Nadere informatie

videofoon type Spiegel (bedraad) gebruikershandleiding

videofoon type Spiegel (bedraad) gebruikershandleiding videofoon type Spiegel (bedraad) gebruikershandleiding dank dat u ons produkt aangeschaft heeft. om optimaal gebruik te kunnen malen van deze Videofoon adviseren wij u deze handleiding nauwkeurig door

Nadere informatie

KLEURENVIDEOFOON. Type: ASPEKTO. Handleiding

KLEURENVIDEOFOON. Type: ASPEKTO. Handleiding KLEURENVIDEOFOON Type: ASPEKTO Handleiding Inhoud Eigenschappen 3 Buitenpost 3 Binnenpost 4 Installatie 5 Aansluitschema 7 Gebruikershandleiding 8 In de verpakking 8 Waarschuwing 9 2 Eigenschappen Anti-vandaal

Nadere informatie

Installatiehandleiding Way Kit Verzie V3.0

Installatiehandleiding Way Kit Verzie V3.0 De Way Kit van Fermax is een Plug & Play kit. De huisstations zijn reeds voor geprogrammeerd op het deurstation. 1. Monitor onderdelen en functies: 2. Deurstation onderdelen en functies: - JP/LK : jumper

Nadere informatie

FACILA DP091, DP092. Buitenpost opbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding

FACILA DP091, DP092. Buitenpost opbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding FACILA DP091, DP092 Buitenpost opbouw met camera Montage- en gebruikershandleiding Inhoud 1. Voorzorgsmaatregelen... 2 2. Gebruik volgens de voorschriften... 3 3. Omschrijving... 3 4. Installatie... 4

Nadere informatie

Kleurenvideofoon 4 toetsen, Hij is compatibel met de volgende binnenunits van Avidsen: Installatie - en gebruikshandleiding

Kleurenvideofoon 4 toetsen, Hij is compatibel met de volgende binnenunits van Avidsen: Installatie - en gebruikshandleiding 10 Installatie - en gebruikshandleiding NL Kleurenvideofoon 4 toetsen, Hij is compatibel met de volgende binnenunits van Avidsen: Réf. 102188-102269 - 102398-102216 - 102217-122269 122129-122398 - 122294-122130

Nadere informatie

FACILA DP091, DP092. Buitenpost opbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding

FACILA DP091, DP092. Buitenpost opbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding FACILA DP091, DP092 Buitenpost opbouw met camera Montage- en gebruikershandleiding Inhoud 1. Voorzorgsmaatregelen... 2 2. Gebruik volgens de voorschriften... 3 3. Omschrijving... 3 4. Installatie... 4

Nadere informatie

ELEKTRISCHE SLOTEN EV-ML400 ML400.171213. t 088 500 2800 f 088 500 2899 57 MODELLEN ML400

ELEKTRISCHE SLOTEN EV-ML400 ML400.171213. t 088 500 2800 f 088 500 2899 57 MODELLEN ML400 ELEKTRISCHE SLOTEN MODELLEN ML400 OMSCHRIJVING De ML400 is een motor aangedreven laagspanningsslot ontworpen om commerciële en residentiële deuren te beveiligen. Het wordt geleverd met een bijpassende

Nadere informatie

Detectech, Raveslootstraat 3, 7701XK. Dedemsvaart, Pagina:

Detectech, Raveslootstraat 3, 7701XK. Dedemsvaart, Pagina: 1. Videoschakelaar De videoschakelaar bestaat uit een centrale -en schakelunit. De videoschakelaar is te bestellen met versterkers 012-006-001-001 en zonder versterkers 012-006-001-002 2. Aansluiten centrale

Nadere informatie

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Audio flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

D-34 1 DVPA + 3 T-72 + 1 M-72

D-34 1 DVPA + 3 T-72 + 1 M-72 D-34 DPA + 3 T-7 + -7 0 W A A 8 Deurtelefoon T7 Deurtelefoon T7 Los draadje uit telefoon 3 4 A 3 4 A Los draadje uit telefoon oordeurdrukker B7 D 3 D 4 S DPA 3744 7 ade in Spain D D E Deurtelefoon T7 3

Nadere informatie

1. Videoschakelaar. De videoschakelaar bestaat uit een centrale en schakelunit.

1. Videoschakelaar. De videoschakelaar bestaat uit een centrale en schakelunit. 1. Videoschakelaar De videoschakelaar bestaat uit een centrale en schakelunit. De videoschakelaar is te bestellen met versterkers 012-006-001-001 en zonder versterkers 012-006-001-002. 2. Aansluiten centrale

Nadere informatie

27V BUS 2 1 INHOUDSOPGAVE. 212 Foutzoeken FOUTZOEKEN

27V BUS 2 1 INHOUDSOPGAVE. 212 Foutzoeken FOUTZOEKEN 210 346000 BUS 2 1 27V INHOUDSOPGAVE 212 Foutzoeken 211 ZOEKMETHODE Om snel een oorzaak van een probleem te vinden is het aan te raden het systeem te vereenvoudigen tot de meest simpele basisinstallatie.

Nadere informatie

FACILA DP093. Buitenpost inbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding

FACILA DP093. Buitenpost inbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding FACILA DP093 Buitenpost inbouw met camera Montage- en gebruikershandleiding Inhoud 1. Voorzorgsmaatregelen... 2 2. Gebruik volgens de voorschriften... 3 3. Omschrijving... 3 4. Installatie... 4 4.1 Camerahoek

Nadere informatie

Installatiewijzer Ki video extraflat 2 draads NELEC

Installatiewijzer Ki video extraflat 2 draads NELEC Installatiewijzer Ki video extraflat draads 3759 70 NELEC 671 / 1 93 34,5 Buitenpost (1 Beldrukker) 167 Klein materiaal: 1 Philips schroef 4x8mm 3 Philps schroeven 3,9x5mm 3 Fischer pluggen 5x5mm 1650

Nadere informatie

Handleiding WIFI videofoon type WIFI106

Handleiding WIFI videofoon type WIFI106 Handleiding WIFI videofoon type WIFI106 Bedankt voor de aankoop van dit draadloos videofoon systeem. Alvorens over te gaan tot de installatie van dit product vragen we u om eerst deze handleiding aandachtig

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET)

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) 28/10/2014 Ins-30201-NL Net2 Entry - Paneel Paxton Technische support +31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) Documentatie

Nadere informatie

1 plaats de inbouwdoos op een hoogte van 1.7 meter (bovenkant inbouwdoos).

1 plaats de inbouwdoos op een hoogte van 1.7 meter (bovenkant inbouwdoos). Montage van het deurstation: 1 plaats de inbouwdoos op een hoogte van 1.7 meter (bovenkant inbouwdoos). 2 Monteer het deurstation in de schanieren van de inbouwdoos om zo op een eenvoudige wijze de bekabeling

Nadere informatie

Dock connector iphone 4 Installatie handleiding

Dock connector iphone 4 Installatie handleiding Dock connector iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Scherm iphone 4 Installatie handleiding

Scherm iphone 4 Installatie handleiding Scherm iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt. 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting

Nadere informatie

Mute button iphone 4 Installatie handleiding

Mute button iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET)

+31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com. Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET) 12/06/2014 Ins-30202-NL Net2 Entry - Monitor Paxton Technische support +31 76 3333 999 support@paxton-benelux.com Technische ondersteuning is beschikbaar van: maandag t/m vrijdag van 08:30-17:00 (CET)

Nadere informatie

Intercom Module. Inhoudsopgave. Nederlands. Bladzijde

Intercom Module. Inhoudsopgave. Nederlands. Bladzijde Intercom Module Nederlands Inhoudsopgave Bladzijde Inleiding...0 Installatie... De module monteren Systeemkabel Deurbel-uitgang Externe stroomvoorziening Volume van de luidspreker Instellingen...5 De module

Nadere informatie

BES External Signaling Device

BES External Signaling Device BES External Signaling Device IUI-BES-AO nl Installatie handleiding BES External Signaling Device Inhoud nl 3 Inhoudsopgave 1 Veiligheid 4 2 Beknopte informatie 5 3 Systeemoverzicht 6 4 Installatie 7

Nadere informatie

Ringtone speaker iphone 4 Installatie handleiding

Ringtone speaker iphone 4 Installatie handleiding Ringtone speaker iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

SUI Bedieningspaneel

SUI Bedieningspaneel SUI Bedieningspaneel Montage-instructies NEDERLANDS INHOUD 1 - Voorzorgsmaatregelen... 4 1.1 - Algemeen... 4 1.2 - Voorkomen van elektrische schokken... 4 1.3 - Algemene aanbevelingen voor de montage...

Nadere informatie

Handleiding draadloze videofoon met geheugen type RFMEMS5

Handleiding draadloze videofoon met geheugen type RFMEMS5 Handleiding draadloze videofoon met geheugen type RFMEMS5 Bedankt voor de aankoop van dit draadloos videofoon systeem. Alvorens over te gaan tot de installatie van dit product vragen we u om eerst deze

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair CD / DVD Speler Belangrijke instructies om de veiligheid te controleren U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u aan het werk gaat en u moet voldoen aan de instructies die u hieronder aantreft.

Nadere informatie

Opmerking: afhankelijk van uw configuratie is de print voorzien van de benodigde componenten.

Opmerking: afhankelijk van uw configuratie is de print voorzien van de benodigde componenten. Gefeliciteerd met de aankoop van deze PC- I/ O kaart. Lees vóór u de kaart gaat installeren, de instructies in deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Bewaar de gebruiksaanwijzing voor latere naslag. Controleer

Nadere informatie

K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord

K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord Versie 2.0 - februari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Mogelijkheden De deuropenermodule kan

Nadere informatie

Detectech, Raveslootstraat 3, 7701XK. Dedemsvaart, Pagina:

Detectech, Raveslootstraat 3, 7701XK. Dedemsvaart, Pagina: 1. Videoschakelaar met versterkers en druktoetsbediening De videoschakelaar bestaat uit een centrale unit. Detectech bestelnummer: 012-006-001-003 EAN-nummer: 7436949748797 2. Behuizing centrale-unit De

Nadere informatie

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L Ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid die Tasseron Electronics B.V. aan haar producten en de bijbehorende handleidingen besteedt, kunnen er onvolkomenheden

Nadere informatie

" KLEURENSCHERM HANDLEIDING VIDEOFONIE PLG369220NF THE GLOBAL SPECIALIST IN ELECTRICAL AND DIGITAL BUILDING INFRASTRUCTURES

 KLEURENSCHERM HANDLEIDING VIDEOFONIE PLG369220NF THE GLOBAL SPECIALIST IN ELECTRICAL AND DIGITAL BUILDING INFRASTRUCTURES 369220 7" KLEURENSCHERM HANDLEIDING VIDEOFONIE PLG369220NF THE GLOBAL SPECIALIST IN ELECTRICAL AND DIGITAL BUILDING INFRASTRUCTURES 1 HANDLEIDING VIDEOFONIE HANDLEIDING VIDEOFONIE 1. Onderdelen Videofoon

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

ACS-30-EU-MONI-RMM2-E

ACS-30-EU-MONI-RMM2-E Regeling en controle van heat-tracing voor meerdere toepassingen in commerciële en residentiële gebouwen Beschrijving De Remote Monitoring Module (RMM) wordt gebruikt voor de verzameling van sensor-/temperatuurinvoeren

Nadere informatie

Kleurenvideofoon. Montagehandleiding. Inhoudsopgave

Kleurenvideofoon. Montagehandleiding. Inhoudsopgave Kleurenvideofoon Montagehandleiding Inhoudsopgave Kenmerken 1 Buitenpost 1 Binnenpost 2 Installatie 3 Aansluitschema 5 Bedieningsinstructies 6 Leveringsomvang 6 Waarschuwingen 7 Kenmerken 1. Binnenpost

Nadere informatie

FACILA DP094. Buitenpost inbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding

FACILA DP094. Buitenpost inbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding FACILA DP094 Buitenpost inbouw met camera Montage- en gebruikershandleiding Inhoud 1. Voorzorgsmaatregelen... 2 2. Gebruik volgens de voorschriften... 3 3. Omschrijving... 3 4. Installatie... 4 4.1 Camerahoek

Nadere informatie

Handleiding draadloze videofoon 7" met geheugen en PIR type RFMEMS7

Handleiding draadloze videofoon 7 met geheugen en PIR type RFMEMS7 Handleiding draadloze videofoon 7" met geheugen en PIR type RFMEMS7 Bedankt voor de aankoop van dit draadloos videofoon systeem. Alvorens over te gaan tot de installatie van dit product vragen we u om

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

FLEXESS TERRA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS100 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS100 SPECIFICATIES

FLEXESS TERRA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS100 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS100 SPECIFICATIES FLEXESS TERRA CODETABLEAU EN PASLEZER MODELLEN CS100 SPECIFICATIES Voltage 12V AC/DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Alarm uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Bel uitgang maximaal

Nadere informatie

Inhoud: KLANTENSERVICE... 7 Eerste hulp bij storingen... 7 Hebt u meer ondersteuning nodig??... 8

Inhoud: KLANTENSERVICE... 7 Eerste hulp bij storingen... 7 Hebt u meer ondersteuning nodig??... 8 Inhoud: VEILIGHEID EN ONDERHOUD... 1 Veiligheid... 1 Plaats van opstelling... 1 Omgevingstemperatuur... 2 Elektromagnetische comptabiliteit... 2 Reparaties... 2 Reiniging... 2 Inhoud pakket... 3 Specificaties...

Nadere informatie

Handleiding GuardCam-LED

Handleiding GuardCam-LED Handleiding GuardCam-LED Stap 1. Plaatsen / verwijderen SD kaart Stap 2. Installeren GuardCam LED Stap 3. Monteren GuardCam LED Stap 4. Aanpassen instellingen Stap 5. Instellen datum, tijd en video mode

Nadere informatie

Audio-deursta`on 316 Analog Art. 30(01-12)XAB Audio/video-deursta`on 316 Analog Art. 30(01-12)XVB

Audio-deursta`on 316 Analog Art. 30(01-12)XAB Audio/video-deursta`on 316 Analog Art. 30(01-12)XVB NL TECHNISCHE HANDLEIDING Audio-deursta`on 6 Analog Art. 0(0-)XAB Audio/video-deursta`on 6 Analog Art. 0(0-)XVB Passion.Technology.Design. Inhoud Waarschuwingen Beschrijving... Technische eigenschappen...

Nadere informatie

Installateurshandleiding

Installateurshandleiding Installateurshandleiding EDS-18P Het EDS-18P codebediendeel is speciaal ontworpen voortoegangscontrole en het op afstand bedienen van een alarmmeldcentrale. 1. Kenmerken Microprocessor gestuurd. Alle gebruikerscodes

Nadere informatie

D-15 1 stijger doorlussen M-72 & T-72

D-15 1 stijger doorlussen M-72 & T-72 D-5 stijger doorlussen -7 & T-7 0 W Deurtelefoon T7 3 4 A B7 B-7 A A 8 oordeur beldrukker tbv e bel Eindweerstand monteren! Weerstanden niet doorknippen! B7 A A 8 Deurtelefoon T7 3 4 A oordeur beldrukker

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

BES External Signaling Device

BES External Signaling Device BES External Signaling Device IUI-BES-AO nl Installatie handleiding BES External Signaling Device Inhoud nl 3 Inhoudsopgave 1 Veiligheid 4 2 Beknopte informatie 5 3 Systeemoverzicht 6 4 Installatie 7

Nadere informatie

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity 1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity Installatiehandleiding Versie 1.2 - januari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Technische

Nadere informatie

Handleiding EL500SE. rev.0110

Handleiding EL500SE. rev.0110 Handleiding EL500SE rev.0110 eldrukker aansluiting edrading beldrukkers.en EL51SE. Plug het beldrukker aansluitkabeltje in connector CN van de EL500SE microprocessor, deze kabel heeft 10 gekleurde aders

Nadere informatie

Draadloze video intercom Gebruiksaanwijzing

Draadloze video intercom Gebruiksaanwijzing Draadloze video intercom Gebruiksaanwijzing Inhoud 1. Introductie.. 3 2. Eigenschappen 3 3. Monitor 4 4. Deurstation 4 5. Instellingen 5 6. Gebruiksinstructie.. 6 7. Installatieaanwijzingen 7 8. Omgeving

Nadere informatie

Video intercomsysteem

Video intercomsysteem Video intercomsysteem Inhoud Pag. 03) Technische specificaties Pag. 04) (Vervolg) Technische specificaties 2-Draads systeem Pag. 05) IT-OUT201/1; opbouw buitenpost IT-OUT201/2; opbouw buitenpost Pag. 06)

Nadere informatie

FLEXESS AQUA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS200 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS200 SPECIFICATIES

FLEXESS AQUA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS200 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS200 SPECIFICATIES MODELLEN CS200 SPECIFICATIES Voltage 12V AC/DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Bel uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Leesafstand max. 40 mm Frequentie lezer 13,56MhZ voor Mifare

Nadere informatie

Installatiehandleiding en gebruiksaanwijzing Videofoon (réf )

Installatiehandleiding en gebruiksaanwijzing Videofoon (réf ) Installatiehandleiding en gebruiksaanwijzing Videofoon (réf. 34844) 1 IEIDING Lees de instructies aandachtig door voor u het apparaat gebruikt. Hartelijk dank voor het aanschaffen van dit product. Dit

Nadere informatie

Wifi antenne iphone 4 Installatie handleiding

Wifi antenne iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

BES External Signaling Devices

BES External Signaling Devices BES External Signaling Devices IUI-BES-AO, IUI-BES-A nl Installatie handleiding BES External Signaling Devices Inhoud nl 3 Inhoudsopgave 1 Veiligheid 4 2 Beknopte informatie 5 3 Systeemoverzicht 6 4 Installatie

Nadere informatie

2.4 GHz Digitaal draadloze videofoon gebruikers handleiding

2.4 GHz Digitaal draadloze videofoon gebruikers handleiding 2.4 GHz Digitaal draadloze videofoon gebruikers handleiding dank u dat u ons produkt aangeschaft heeft om optimaal gebruik te kunnen maken van deze Videofoon adviseren wij u deze handleiding nauwkeurig

Nadere informatie

PLL CIRCUIT. 2.4 GHz MIC BUILT-IN LCD TFT VID-TRANS300 VID-TRANS310 VID-TRANS320 NIGHT VISION IR LED NEDERLANDS PAN & TILT GEBRUIKSAANWIJZING UNIT

PLL CIRCUIT. 2.4 GHz MIC BUILT-IN LCD TFT VID-TRANS300 VID-TRANS310 VID-TRANS320 NIGHT VISION IR LED NEDERLANDS PAN & TILT GEBRUIKSAANWIJZING UNIT VID-TRANS300 VID-TRANS310 VID-TRANS320 2.4 GHz LCD TFT RC UNIT PAN & TILT NIGHT VISION IR LED 3 CHANNELS PLL CIRCUIT MIC BUILT-IN OBSERVATION & SECURITY GEBRUIKSAANWIJZING NEDERLANDS Systemen: VID-TRANS300

Nadere informatie

1. Specificaties Algemeen Inhoud verpakking Modelspecifiek Veiligheidsnormen en beveiligingen...

1. Specificaties Algemeen Inhoud verpakking Modelspecifiek Veiligheidsnormen en beveiligingen... HANDLEIDING Inhoud 1. Specificaties..................................3 1.1 Algemeen.................................3 1.2 Inhoud verpakking.............................. 3 1.3 Modelspecifiek...............................

Nadere informatie

Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Bedieningshandleiding. Vloerverwarmingsthermostaat

Bedieningshandleiding. Vloerverwarmingsthermostaat Bedieningshandleiding 1. Toepassingsgebied Voor het reguleren van de temperatuur van elektrische vloerverwarmingsinstallaties. 2. Functie De vloerthermostaat bestaat uit twee delen: Controleunit voor het

Nadere informatie

FACILA FP025/FP025A. Binnenpost handenvrij met monitor. Montage- en gebruikershandleiding

FACILA FP025/FP025A. Binnenpost handenvrij met monitor. Montage- en gebruikershandleiding FACILA FP025/FP025A Binnenpost handenvrij met monitor Montage- en gebruikershandleiding Inhoud 1. Voorzorgsmaatregelen... 2 2. Gebruik volgens de voorschriften... 3 3. Omschrijving... 3 4. Installatie...

Nadere informatie

2.1 Deurbel krijgt spanning via batterijen Deurbel krijgt spanning via 12V 1A DC Montage van de deurbel aan de muur 6

2.1 Deurbel krijgt spanning via batterijen Deurbel krijgt spanning via 12V 1A DC Montage van de deurbel aan de muur 6 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE 2 1. UITLEG VAN HET PRODUCT 3 2. HET MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 3 2.1 Deurbel krijgt spanning via batterijen 4 2.2 Deurbel krijgt spanning via 12V

Nadere informatie

M2Desk. Montage handleiding. M2Desk Flex. M2Desk B.V. Medeaschouw 122. 2726 KT Zoetermeer. The Netherlands T +31 (0)79 343 6313 F +31 (0)79 343 6265

M2Desk. Montage handleiding. M2Desk Flex. M2Desk B.V. Medeaschouw 122. 2726 KT Zoetermeer. The Netherlands T +31 (0)79 343 6313 F +31 (0)79 343 6265 M2Desk B.V. Medeaschouw 122 2726 KT Zoetermeer The Netherlands Montage handleiding M2Desk Flex T +31 (0)79 343 6313 F +31 (0)79 343 6265 info@m2desk.com KvK 27333117 BTW nr NL8202.93.635.B01 ABN-Amro 46.53.84.323

Nadere informatie

Geschreven door: Kevin Backers

Geschreven door: Kevin Backers Nikon COOLPIX S610c moederbord vervanging Deze gids neemt u mee door de stappen van het verwijderen en installeren van het moederbord. Geschreven door: Kevin Backers INTRODUCTIE Als de camera niet meer

Nadere informatie

CrossMaster BrightButton de líchtgevende drukknop

CrossMaster BrightButton de líchtgevende drukknop 0 CrossMaster BrightButton de líchtgevende drukknop Gebruiksaanwijzing 1 COPYRIGHT Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk,

Nadere informatie

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen NCV 2.1 Nixie Klok extra montage aanwijzingen 1 NCV 2.1 Nixie Klok (IN-14 type cijferbuisjes) Volg de Engelse handleiding, dit zijn extra aanwijzingen voor de montage: Gebruik een puntige soldeerbout met

Nadere informatie

Installatie handleiding TeleCARE Call Kamerapparatuur

Installatie handleiding TeleCARE Call Kamerapparatuur Installatie handleiding TeleCARE Call Kamerapparatuur Gemaakt op: 17-02-2010 Versie: 1.0 Gemaakt door: Joost Verhoef Inhoudsopgave 1.0 Achterplaten en opbouwranden 3 1.1 Montage van de achterplaten en

Nadere informatie

Scherm iphone 4 Installatie handleiding

Scherm iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

D-50 M-72 doorlussen meterkast

D-50 M-72 doorlussen meterkast D-50-7 doorlussen meterkast Ba l uw Bruin Op alle toestellen jumpers instellen op twisted pair. Twisted-Pair B-7 Coax B7 De weerstanden van de laatste bevestigingplaat niet doorknippen! A A 8 tbv de belsignaal

Nadere informatie

Speaker iphone 4 Installatie handleiding

Speaker iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE. MONTAGE EN GEBRUIK. Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem LAADPAS LAADPAS

LAADZUIL ELEKTRISCHE.  MONTAGE EN GEBRUIK. Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met passysteem 1

Nadere informatie

Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

DigiVision 2,4 GHz Digital Draadloze Kleuren Video Deurtelefoon

DigiVision 2,4 GHz Digital Draadloze Kleuren Video Deurtelefoon DigiVision 2,4 GHz Digital Draadloze Kleuren Video Deurtelefoon Handleiding (vertaling van User Manual) Dank u voor de aanschaf van onze draadloze video deurtelefoon. Lees aandachtig deze handleiding voordat

Nadere informatie

GfS Push Bar Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3. Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4

GfS Push Bar Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3. Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4 Art.-Nr.: Montage handleiding GfS Push Bar Alarm Inhoud Algemene omschrijving...p. 2 Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3 Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4 Functies GfS Push Bar Alarm...p. 5 Art.-Nr.:

Nadere informatie

De energybox - maakt het u makkelijk

De energybox - maakt het u makkelijk De energybox - maakt het u makkelijk Technologie, flexibiliteit en gemak in één box Alle keukenapparatuur en wandcontactdozen aansluiten met slechts één leiding tussen meterkast en keuken; dat kan met

Nadere informatie

INLEIDING INHOUDSTABEL

INLEIDING INHOUDSTABEL IEIDING De video-deurtelefoon bestaat uit een binnenmonitor en een buitencamera waardoor u een bezoeker kunt zien en er ook mee spreken terwijl u in huis bent zonder dat u daarvoor de voordeur hoeft te

Nadere informatie

Technische handleiding enkelvoudige installatiekit Art.KAE5061

Technische handleiding enkelvoudige installatiekit Art.KAE5061 NL TECHNISCHE HANDLEIDING Technische handleiding enkelvoudige installatiekit Art.KAE506 Waarschuwingen Beoogd gebruik Dit product van Comelit is ontworpen en ontwikkeld om te worden gebruikt bij de realisatie

Nadere informatie

Installatiehandleiding Lightswing Single en Twin

Installatiehandleiding Lightswing Single en Twin Installatiehandleiding Lightswing Single en Twin Lees voor het installeren deze handleiding Installation guide for the Lightswing Single and Twin Read this manual before installation Montageanleitung Lightswing

Nadere informatie

Handleiding Doorsafe 4700/4702

Handleiding Doorsafe 4700/4702 Handleiding Doorsafe 4700/4702 2 Handleiding Doorsafe 4700/4702 1. Product beschrijving Dit is een draadloze deurbel met videocamera en intercom. De buitenbel met daarin de camera monteert u in plaats

Nadere informatie

Dock connector iphone 4 Installatie handleiding

Dock connector iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

GROHE MINTA TOUCH. installatie instructie

GROHE MINTA TOUCH. installatie instructie installatie instructie Benodigde gereedschappen: Steeksleutel 7 mm Steeksleutel 9 mm Steeksleutel mm Steeksleutel 4 mm Kruiskopschroevendraaier Benodigde materialen: Bevestigingsmaterialen (4) voor de

Nadere informatie

Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl

Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl Controleer de montagehoogte Controleer of u voldoende montagehoogte op uw gevel heeft om het scherm te plaatsen Boven de muursteun (montage steun)

Nadere informatie

Achterkant iphone 3GS Installatie handleiding. 1.Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone.

Achterkant iphone 3GS Installatie handleiding. 1.Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Achterkant iphone 3GS Installatie handleiding 1.Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. 2.Plaats een kleine zuignap net boven de homeknop en trek het scherm voorzichtig

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Jaloeziemanagement Motorstuureenheid, DC 24 V. Art.-Nr.: 224 ME. Bedieningshandleiding

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Jaloeziemanagement Motorstuureenheid, DC 24 V. Art.-Nr.: 224 ME. Bedieningshandleiding Art.-Nr.: 224 ME Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd. Als de handleiding niet wordt opgevolgd,

Nadere informatie

NL TECHNISCHE HANDLEIDING. Module voor externe SBTOP camera Art. 1259C. Passion.Technology.Design.

NL TECHNISCHE HANDLEIDING. Module voor externe SBTOP camera Art. 1259C. Passion.Technology.Design. NL TECHNISCHE HANDLEIDING Module voor externe SBTOP camera Art. 1259C Passion.Technology.Design. Waarschuwingen Beoogd gebruik Dit product van Comelit is ontworpen en ontwikkeld om te worden gebruikt bij

Nadere informatie

Algemene meubelhandleiding

Algemene meubelhandleiding Algemene meubelhandleiding INHOUD Ophangsystemen Blz. 3 Onderkast installeren Blz.4 Onderkast ontgrendelen Blz.6 Spiegel installeren Blz.7 Spiegelkast installeren Blz.8 Hoge kast installeren Blz.9 Stekkercontactdoos

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair Hard Disk Drives Belangrijke instructies om de veiligheid te controleren U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u aan het werk gaat en u moet voldoen aan de instructies die u hieronder aantreft.

Nadere informatie

imac Intel 20 "EMC 2266 Power Supply Vervanging

imac Intel 20 EMC 2266 Power Supply Vervanging imac Intel 20 "EMC 2266 Power Supply Vervanging Geschreven door: Walter Galan ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 13 INTRODUCTIE Energie voor je imac door het vervangen van de voeding. GEREEDSCHAPPEN:

Nadere informatie

Handleiding WIFI videofoon type WIFI106

Handleiding WIFI videofoon type WIFI106 Handleiding WIFI videofoon type WIFI106 Bedankt voor de aankoop van dit draadloos videofoon systeem. Alvorens over te gaan tot de installatie van dit product vragen we u om eerst deze handleiding aandachtig

Nadere informatie

Eenvoudige opzet met 1 mastermodule: (maximaal 128 actieve ingangen te verwerken)

Eenvoudige opzet met 1 mastermodule: (maximaal 128 actieve ingangen te verwerken) ARA Dupline Dupline is een remote I/O systeem. Het kan gecombineerd worden met het ARA-pro meldbanksysteem van Adesys. Middels Dupline worden alarmcontacten verbonden met de ARA-pro meldbank PC. Binnen

Nadere informatie