No. 44. december 2002 (2002 no. 3)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "No. 44. december 2002 (2002 no. 3)"

Transcriptie

1 No. 44. december 2002 (2002 no. 3)

2 ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is weer december en dus tijd voor de volgende Ross Newsletter. Naast de wensen op het voorblad van deze editie uiteraard ook onze persoonlijke goede wensen voor de komende feestdagen en het daarop volgende nieuwe jaar. Wij hopen dat het u allen goed mag gaan in In deze Ross Newsletter nogal wat gegevens van de Clan uit andere werelddelen en een ervaring met betrekking tot de gegevens van de Mormonen. In Genealogie verslag van een leuk contact met de U.S.A. betreffende de familie Ros uit Winterswijk. Deze editie ligt wellicht wat vroeg bij u in de bus maar dat komt door een werkweek (volgende week) in het archief in Edinburgh die wij onszelf cadeau gedaan hebben. George en Wil Ross. Evelindeflat EX, Roosendaal. georgeross@home.nl INTERNET ADRESSEN: : : : Clan Ross Ass. U.S.A. Clan Ross Ass. Canada Clan Ross Australië Een andere website waar één en ander over Clan Ross te vinden is: Informatie over het Tain & District Museum, Tain, Schotland is te vinden op: Deze websites kunt u overigens ook bereiken via onze eigen homepage: (Let op!!!: gewijzigd adres) Deze bevat naast de inhoud van de laatste Ross Newsletters ook informatie over Clan Ross in het algemeen, Schotten in Nederland en genealogische gegevens van enkele families Ros(s) in Nederland. International Clan News. Canada: Om ons niet duidelijke reden is het zomer-2002 nummer van hun nieuwsbrief niet uitgekomen. Vorige week ontvingen we een 9 pagina s dik dubbel nummer.

3 pag. 3 ROSS NEWSLETTER Naast verslagen van vergaderingen en andere bijeenkomsten is er een artikel over de restauratie van enkele Ross-grafmonumenten op de Old Kildonan Church Cemetary in Winnipeg. Clan Ross Canada had daarvoor in Juni 2002 $ 1.500, beschikbaar gesteld. Op deze begraafplaats is vooral aandacht besteed aan de monumenten van Alexander Ross, geboren in 1783 en overleden in 1856, zijn echtgenote Sarah (in 1884 aldaar begraven op 85-jarige leeftijd) en Alexander s tweede zoon James, overleden in Hiernaast: Denis Fletcher (1st Vice President) met Marion en Jack Cooper bij de gerestaureerde grafmonumenten. Nieuw Zeeland. In de Newsletter no. 45 (september 2002) o.a. een kort verhaaltje over de Rossfontein in West Princes Street Gardens in Edinburgh. De fontein werd gemaakt in 1862 voor de Great-Exhibition in Londen en werd daarna aangekocht door Daniel Ross die het aan de stad Edinburgh schonk. In 2001 is de fontein volledig gerestaureerd en kan nu ook weer echt als fontein werken, wat in 5 jaar al niet meer mogelijk was. Verder een vervolg in de reeks artikelen over de Kelten. (De wilde Schot van hiernaast vonden we op de laatste Newsletter van Nieuw Zeeland)

4 ROSS NEWSLETTER pag. 4 U.S.A. Het herfst-nummer van de Clan Ross News (U.S.A.) o.a. een artikeltje over de Clan Ross Database. Fran Bumann, beheerder van de genealogische gegevens van de association heeft inmiddels een records in haar bestand. Van ieder lid van de association worden gegevens omtrent afkomst gevraagd en na invoeren van die gegevens komt ze steeds meer onderlinge relaties van leden tegen. Fran hoopt aan het einde van het jaar een records te hebben. Opnieuw (het verhaal komt regelmatig terug) een stukje geschiedenis over Betsy Ross, de ontwerpster van de Stars and Stripes (de nationale vlag van de U.S.A.) Barbra Bartz verhaalt van haar ervaring tijdens Tartan Day op 6 april jl. in New York City. Zelfs Sir Sean Connery was er aanwezig, mede om fondsen te verzamelen voor een tweetal kanker-instituten (in Great Brittain en de USA) De Nationale Bibliotheek van Schotland heeft kort geleden een nieuwe website geopend met allerlei historische kaarten van Schotland: Marilyn Ross (McLean, Virginia) is 18 jaar lang leden-administrateur geweest. Zij is nu opgevolgd door Angie Dachs. In een afscheidsartikeltje vertelt ze het een en ander over haar ervaringen in die 18 jaar en de toename van het werk door de uitbreiding die het ledenaantal (van 250 in 1984 tot ruim 800 in 2002). Ze blijft zich nog wel bezig houden met de verkoop van allerlei Ross-artikelen. Ook in de winter-editie van Clan Ross News (U.S.A.) weer een artikel over Betsy Ross, de ontwerpster van de Stars and Stripes. Het artikel is geschreven door John M. Brickley. Zeer ver weg heeft hij een genealogische relatie met haar, dat wil zeggen met haar echtgenoot John Ross. Betsy (officieel Elisabeth) is op 1 januari 1752 geboren uit de ouders Samual Griscom en Rebecca James. Na hun huwelijk in 1774 begonnen ze samen onder de naam JOHN ROSS- UPHOLSTERER in 1775 een stoffeerderij. Ze maakten ook kleding, gordijnen, bedlinnen, maar ook uniformen en vlaggen. John overleed jong in Zij hadden geen kinderen. Dit laatste was eigenlijk de aanleiding het artikeltje te schrijven omdat er nogal wat Rossen zijn die zeggen dat Betsy tot hun voorgeslacht behoort. Als je Ross heet is dat per definitie onmogelijk!!. Van twee andere echtgenoten ( Joseph Ashburn en John Claypool) had ze in totaal 5 dochters. Ze heeft derhalve geen mannelijke nakomelingen. Ze is als BETSY

5 pag. 5 ROSS NEWSLETTER ROSS de geschiedenis ingegaan omdat ze met John Ross gehuwd was op het moment dat haar gevraagd werd de eerste Stars and Stripes te maken. Een zoekopdracht als BETSY ROSS brengt u op het web bij zeer veel verdere informatie. GENEALOGIE. De MORMONEN Database. Het zal u niet onbekend zijn dat de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, kortweg de Mormonen zich inzetten om het genealogisch archiefmateriaal te bewaren en zelfs onder te brengen in genealogische Databases. Als u op het web gaat surfen naar de site: dan ziet u dat u gegevens kunt zoeken in meerdere databases. Eén er van is de I.G. I., de Internationale Genealogische Index, een verzameling van allerlei genealogisch materiaal, vaak ingebracht door leden van de kerk. Omdat wij nog steeds op zoek zijn naar ons voorgeslacht in Schotland ga je wel weer eens proberen of je toch niet het juiste aanknopingspunt kunt vinden. Onze verbazing was groot toen we enkele weken geleden plotseling mijn oudst bekende voorvader in de database terugvonden. Waar komt dat vandaan? Wie heeft dat ingebracht? Dat zijn de vragen die je je dan gaat stellen. We denken de oplossing gevonden te hebben: Op onze eigen site hebben we enkele jaren geleden onze eigen genealogie geplaatst. Alle gegevens die bij de Mormonen vermeld zijn, zijn exact gelijk aan de gegevens van onze site. Ze houden wel rekening met privacy-regels want van de jongere generaties zijn alleen die personen opgenomen die zijn overleden. Zo komen wij zelf niet in de database voor, maar wel mijn in 1998 overleden broer. Ook niet zijn echtgenote. Wij vinden dit op zich niet zo erg (alhoewel enig overleg met de beheerder van de site toch niet slecht zou zijn), maar doe het dan wel goed!!! We hebben alles gecontroleerd en er allerlei fouten uit gehaald, variërend van een dag verschil in de datum van overlijden, een geheel fout jaar van geboorte of overlijden, een onjuiste plaats van geboorte of overlijden tot een, via een fout gespelde familienaam (Kemps in plaats van Kamps), tot een volledig fout interpreteren en verwisselen van de naam van de moeder (van Woensdrecht) en de geboorteplaats (Woensdrecht in plaats van Schiedam). De gegevens zijn ook bijna allemaal losse gegevens. Een enkele keer worden kinderen aan ouders gekoppeld, maar heel vaak ook niet. Op deze manier ga je onderzoekers op een verkeerd spoor zetten en daar zit een genealoog niet op te wachten.

6 ROSS NEWSLETTER pag. 6 Wij hebben onze bezwaren op papier gezet en naar Salt Lake City gestuurd, samen met een lijstje van de fouten. Of we er ooit nog iets over horen en of er correcties aangebracht worden? Geen idee. Als dat wel zo is hoort u het van ons. Contact met U.S.A.!! Het begon met het volgende tje: Hi George, My husbands grandmother is a Ross, earlier name was Ros. The family immigrated from Gelderland, NL. I have quite a lot of information on this family, will be glad to share it with you. The immigrants settled in Rochester, NY. Nancy Tailie. Het was natuurlijk heel leuk een dergelijk mailtje te krijgen, maar tot welke familie behoren ze. Er zijn nl meerdere Rossen uit Gelderland naar de USA geëmigreerd. De moderne techniek maakt het mogelijk binnen seconden een bericht in de brievenbus waar ook ter wereld te krijgen. Al snel kwam er weer een antwoord waaruit bleek dat de grootmoeder en haar voorgeslacht uit Winterswijk kwamen en toen was de familie snel gevonden. Uit ons genealogieprogramma was snel een overzicht van die familie samengesteld en naar Amerika gestuurd en toen vielen alle familiestukjes in elkaar. Nancy kon ons onmiddellijk Amerikaanse aanvullingen sturen op de Nederlandse gegevens die wij verstrekt hadden. En zodoende konden wij ons bestand weer uitbreiden. Uit die gegevens blijkt ook dat de geëmigreerde Nederlanders (in ieder geval van die familie) met de familienaam ROS, zich in de USA van de naam ROSS bedienden. Eigenlijk wel logisch omdat daar de naam Ross meer bekend is dan Ros. Hieronder een stukje van de genealogie, met name van het gedeelte dat naar de U.S.A. vertrokken is. I Hendrik Jan Ros, landbouwer, geb. Winterswijk , ged. ald , ovl. Brighton, NY [U.S.A.] , z.v. Garrit Jan Ros en Janna Mulders. Hij tr. Winterswijk met Dora Sikkink, geb. Winterswijk , ovl. ald , d.v. Hendrik Jan Sikkink en Anna Catharina te Starke. Uit dit huwelijk:

7 pag. 7 ROSS NEWSLETTER 1 Gerrit Jan Ros ook genaamd Barney, geb. Winterswijk , volgt onder II. 2 Aleida Ros, geb. Winterswijk Zij emigreert met haar man en 2 kinderen op 6 augustus 1867 naar Rochester (U.S.A.). Zij tr. met Jan Hendrik Willink. 3 Hendrik Jan Ros, geb. Winterswijk , ovl. ald Jan Berend Ros, geb. Winterswijk geëmigreerd naar Noord-Amerika 5 Jan Willem Ros, geb. Winterswijk In 1867 geëmigreerd naar Noord-Amerika 6 Janna Christina Ros, geb. Winterswijk , ovl. ald Janna Christina Ros, geb. Winterswijk Zij tr. Winterswijk met Jan Derk Klomps, geb. Winters wijk , z.v. Gerrit Jan Klomps en Janna Hendrika Beernink. 8 Jan Albert Ros, geb. Winterswijk Jan Hendrik Ros, geb. Winterswijk II III Gerrit Jan Ros (in de U.S.A. ook genaamd Barney), fabrieksarbeider, geb. Winterswijk , ovl. Rochester, NY [U.S.A.] , z.v. Hendrik Jan Ros (I) en Dora Sikkink. Hij tr. Winterswijk met Barendina Harmina Grevers, geb. Winterswijk , ovl. Rochester, NY [U.S.A.] , d.v. Jan Hendrik Grevers en Janna Geertruid Rooks. Uit dit huwelijk: 1 Jan Hendrik Ros, geb. Winterswijk Henry John Ross, geb. Rochester, NY [U.S.A.] , volgt on der III. Henry John Ross, geb. Rochester, NY [U.S.A.] , ovl. ald , z.v. Gerrit Jan Ros (II) en Barendina Harmina Grevers. Hij tr. met Jennie Hess, geb. Brighton, NY [U.S.A.] , ovl. Rochester, NY [U.S.A.] Uit dit huwelijk: 1 Elizabeth Ross, geb. Rochester, NY [U.S.A.] Zij tr. met Henry Jan Taillie. (Elisabeth is de grootmoeder van Nancy s echtgenoot )

8 ROSS NEWSLETTER pag. 8 FAMILIEBERICHTEN: Geboren: Schijndel, 14 oktober 2002: Anthony George, zoon van Alec Ross en Evelien Schuurbiers, broertje van William en Caitlin. (Ons 5e kleinkind waar zowel wij als de ouders erg blij mee zijn). In de Ross Newsletter van april jl. schreven we over Marian Ros in Roosendaal en haar vader. Deze keer moeten wij u berichten dat Gerard op 29 september jl in Roosendaal is overleden. (Zie bijgaande copie van het bidprentje). NIEUWE LEZERS: A.G.M. (Alard) Ross, Grote Beer 125, Ulft. (Fam. Ross, Zevenaar). M.R. (Mike) Ros, Höfgensweg 7, Selfkant-Tüddern, BRD (Fam.Ros, N.O. Indië) R.Ros, Dijkwater 81, Amsterdam L.C.F.(Luuk) Ros, Amsterdam. Arjen Ros, Vrouwenlaan 70, Zwolle. M.R.P (Marco) Ros, Holskottelande 26, Enschede E.J.G Ros, Driehuizerkerkweg 266, Driehuis. Mevr. H. Ros, Via Locana 77, Rome, Italië. (Fam Ros/Ross, Sprang) A.A.F. (Ton).Ross, Delweg 10, Ulft. (Fam Ross, Zevenaar)

No. 74. december 2012

No. 74. december 2012 No. 74. december 2012 pag. 2 Beste naamgenoten, Het is bijna eind december en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. Zeker in deze tijd van het jaar realiseer je je hoe snel het gaat. Zo ben

Nadere informatie

No.54. April 2006 (2006 no. 1)

No.54. April 2006 (2006 no. 1) No.54. April 2006 (2006 no. 1) Beste naamgenoten. Het is weer de hoogste tijd voor een volgende Ross Newsletter. Door allerlei familie-festiviteiten en een korte vakantie wellicht wat later dan normaal

Nadere informatie

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch..

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch.. No. 72. April 2012 Beste naamgenoten, Laten we beginnen met iedereen die ons ter gelegenheid van de feestdagen/jaarwisseling 2011/2012 de beste wensen stuurde te bedanken. Het is al wel weer vrij lang

Nadere informatie

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd.

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. No. 69. april 2011 Beste naamgenoten, Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. We beginnen op pagina twee met een andere presentatie

Nadere informatie

No. 68. december 2010

No. 68. december 2010 No. 68. december 2010 ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is al weer de laatste editie van dit jaar en daar horen uiteraard onze beste wensen voor de a.s, feestdagen en het nieuwe jaar bij. We

Nadere informatie

No. 70. Augustus 2011

No. 70. Augustus 2011 No. 70. Augustus 2011 Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer voorbij en dus is het tijd voor de volgende Ross Newsletter. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat we de inhoud al klaar hadden voor

Nadere informatie

No. 71. December 2011

No. 71. December 2011 No. 71. December 2011 pag. 2 Beste naamgenoten, Voor u ligt het Winternummer van de Ross Newsletter. We hebben ons best gedaan hem voor de kerstdagen bij u op de deurmat te hebben en dat is ook weer gelukt.

Nadere informatie

No. 65. december 2009.

No. 65. december 2009. No. 65. december 2009. ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, De laatste Newsletter van dit jaar bevat o.i. weer aan aantal leuke items. Wij hopen dat u er plezier aan beleeft. Veel leesplezier, George

Nadere informatie

No.57 April 2007 (2007 no. 1)

No.57 April 2007 (2007 no. 1) No.57 April 2007 (2007 no. 1) Beste naamgenoten. De winter is weer voorbij (op het moment dat we dit schrijven is het buiten zo n 25 C) en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. We willen beginnen

Nadere informatie

No.50. december 2004 (2004 no. 3)

No.50. december 2004 (2004 no. 3) No.50. december 2004 (2004 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is wellicht de vorige keer niet opgevallen dat ten onrechte als nummer 48 vermeld was in plaats van 49. Dat betekent dus

Nadere informatie

G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146

G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146 G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146 Genealogische gegevens: (van microfiches Bibliotheek Winterswijk) Bevolkingsregister 1820 1837 Henxel 129: Kortschot Jan Hendrik Hesselink (15-8-1774) z.v. Gerrit

Nadere informatie

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde.

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde. No. 60. April 2008. Beste naamgenoten. De volgende Ross Newsletter is weer geboren. Het is weer een verzameling geworden van heel wat verschillende onderwerpen en dat maakt het, denken wij, aardig om te

Nadere informatie

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer.

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. 1\055 j}ew51etter. No.1, oktober 1985. START. n onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. OF de inhoud van de nieuwsbrief

Nadere informatie

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen.

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen. Beste naamgenoten, No. 66. april 2010 Hierbij al weer de eerste Ross Newsletter van 2010. Juist omdat het de eerste is is dit ook de eerste gelegenheid velen van u te bedanken voor de beste wensen rond

Nadere informatie

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2)

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) Beste naamgenoten, Augustus. Dat betekent weer een nieuwe editie van de Ross Newsletter. De vakanties zijn bijna achter de rug en dus heeft bijna iedereen weer gelegenheid

Nadere informatie

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten,

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten, No. 81 april 2015 Beste naamgenoten, De maand april staat bij ons altijd weer in het teken van een nieuwe Ross Newsletter. Zodra de grappenmakerij van 1 april voorbij is gaan we ons bezig houden met de

Nadere informatie

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2)

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) Beste naamgenoten, Onze excuses voor de late verschijning van dit nummer van de Ross Newsletter van de maand augustus 2004. Als deze in uw bus valt is het wellicht al

Nadere informatie

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm.

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. No. 75. april 2013 Beste naamgenoten, De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. Het is de 75e, dus eigenlijk wel een soort jubileumuitgave. Niet dat we daar aandacht

Nadere informatie

No. 89 december 2017

No. 89 december 2017 No. 89 december 2017 MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR pag. 2 Beste naamgenoten, Bij december hoort uiteraard het Kerstnummer van de Ross Newsletter. Graag willen we alle lezers heel prettige kerstdagen

Nadere informatie

No. 67. augustus 2010

No. 67. augustus 2010 Beste naamgenoten, No. 67. augustus 2010 Als deze Ross Newsletter bij u in de bus valt is voor velen de vakanteperiode al weer voorbij. De meeste ouderen hebben geen last van vakantieperiodes. Wij dus

Nadere informatie

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw No. 83 december 2015 Edinburgh Castle in de sneeuw pag. 2 Beste naamgenoten, Het zal u niet verbazen dat zo in de dagen voor Kerst weer een nieuwe Ross Newsletter verschijnt. Graag willen we iedereen een

Nadere informatie

Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig)

Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig) GENERATIE I = A 1 Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig) A : Johannes Lütweiler/Leutweiler, geboren in Lupfig (Zwitserland), op 27 Maart 1718, Soldaat Berner Regiment

Nadere informatie

E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4

E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4 E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4 Genealogische gegevens: (van microfiches Bibliotheek Winterswijk) Aantekeningen dokter Das rondom de Liberale Gifte van 1748 Koks, Ratum 57 Liberale Gifte 3 e Rot, no.

Nadere informatie

Beginnen. met. Genealogie

Beginnen. met. Genealogie Beginnen met Genealogie Wim van t Einde Beginnen met genealogie Veel mensen zijn geïnteresseerd in hun voorouders. Het is voor veel van hen echter lastig om te beginnen. Doordat ze niet weten waar ze

Nadere informatie

No. 80 december 2014

No. 80 december 2014 No. 80 december 2014 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is dan al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Voor we het weten is het jaar voorbij. Naast de wensen op de voorpagina willen we u op deze plaats

Nadere informatie

No.56 December 2006 (2006 no. 3)

No.56 December 2006 (2006 no. 3) No.56 December 2006 (2006 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Hierbij dan weer het Kerstnummer van onze Ross Newsletter. Er staan naar ons idee weer een paar leuke items in en we hopen dat

Nadere informatie

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen.

No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen. No. 78 april 2014 Beste naamgenoten, Voor u ligt het eerste van de drie Ross Newsletters van het jaar 2014. Het eerste kwartaal is al weer voorbij maar toch willen we iedereen die ons wensen stuurde ter

Nadere informatie

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat?

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? O C G L Genealogie voor Beginners O C G Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? Even voorstellen: Jo Schiffelers, voorzitter Heemkundevereniging Landgraaf L Systemen en termen Genealogie/Stamboom

Nadere informatie

De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans)

De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) door 17 August 2018 De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) Generatie 1 1. Hendrick Vreeman (Freeman)

Nadere informatie

No. 31. augustus 1998 (1998 no. 2)

No. 31. augustus 1998 (1998 no. 2) la055 jl}rw!iletter. No. 31. augustus 1998 (1998 no. 2) Beste naamgenoten, De vakantie is hier in het Zuiden weliswaar nog niet helemaal voorbij maar we vonden toch dat de volgende Ross Newsletter voor

Nadere informatie

No. 63. April 2009. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen.

No. 63. April 2009. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen. No. 63. April 2009. Beste naamgenoten, April!!, dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De vorige, in december, leverde weer een stroom reacties op in de vorm van de beste wensen voor de Kerstdagen

Nadere informatie

l\oss 1!ewsletter. No. 19. maart 1994 (1994/1)

l\oss 1!ewsletter. No. 19. maart 1994 (1994/1) l\oss 1!ewsletter. No. 19. maart 1994 (1994/1) Rond de tijd dat u deze eerste Ross-Newsletter van 1994 onder ogen krijgt zijn wij net verhuisd of zijn wij daar nog mee bezig. Ons nieuwe adres luidt: Evelindeflat

Nadere informatie

No. 88 augustus 2017

No. 88 augustus 2017 No. 88 augustus 2017 Beste naamgenoten, Het einde van de vakantietijd nadert en dat betekent voor ons weer het gaan maken van een volgende Ross Newsletter. Zo ook dit jaar. Uiteraard is altijd weer de

Nadere informatie

Café Kerkemeijer te Rekken

Café Kerkemeijer te Rekken -17- Café Kerkemeijer te Rekken Inleiding Café Kerkemeijer, aan de Rekkenseweg te Rekken, is in de gehele regio een bekende locatie en één om wat voor bijeenkomst dan ook te houden. Iedereen in Rekken

Nadere informatie

No. 64. augustus 2009.

No. 64. augustus 2009. No. 64. augustus 2009. Beste naamgenoten, De vakantietijd is bijna voorbij en langzamerhand krijgt iedereen weer gelegenheid zich met andere zaken bezig te houden. Vandaar deze volgende Ross Newsletter.

Nadere informatie

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Gerrit Cornelisse door 3 augustus 2017 De nakomelingen van Gerrit Cornelisse De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Generatie 1 1. Gerrit Cornelisse.

Nadere informatie

De nakomelingen van Mijndert Storm

De nakomelingen van Mijndert Storm een genealogieonline publicatie door 3 July 2019 Generatie 1 1. Mijndert Storm, is geboren 1745. Hij is getrouwd met Johanna Elisabeth Leeuwenberg. Zij kregen 7 kinderen: Elsie Storm, volg 2. Neeltje Storm,

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Pieters (Peters)

Fragment-genealogie fam. Pieters (Peters) Fragment-genealogie fam. Pieters (Peters) Familienaam die is afgeleid van de voornaam Pieter (Peter). I Bartholomeus PETERS. Hij trouwt met Johanna CREWEN ook genaamd Creuwen. 1 Petrus PETERS, ged. op

Nadere informatie

No. 39. April 2001 (2001 no. 1)

No. 39. April 2001 (2001 no. 1) l\oss J!tWS(tttef. ANCIREAN CEANN CINNIDH No. 39. April 2001 (2001 no. 1) Beste naamgenoten, Wel wat later dan onze bedoeling was ligt de eerste Ross Newsletter van dit jaar dan weer voor U. Drukke tijden

Nadere informatie

De nakomelingen van Derk Kerkdijk

De nakomelingen van Derk Kerkdijk een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Derk Kerkdijk door 11 november 2016 De nakomelingen van Derk Kerkdijk Generatie 1 1. Derk Kerkdijk, is geboren in 1785 te Vriezenveen. Hij/Zij is getrouwd

Nadere informatie

No. 93 april Beste naamgenoten,

No. 93 april Beste naamgenoten, No. 93 april 2019 Beste naamgenoten, Een nieuwe lente een nieuw geluid. Geluid dan in de vorm van een Ross Newslletter. Als de zon lekker schijnt en de temperatuur omhoog gaat krijg je er weer zin in.

Nadere informatie

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Sinds jaar en dag hangen er in de consistorie van de kerk te Oudelande drie schilderijen, twee panelen en een doek. De panelen stellen een gezicht op Oudelande

Nadere informatie

No. 91 augustus 2018

No. 91 augustus 2018 No. 91 augustus 2018 Beste naamgenoten, Het is u wellicht niet opgevallen maar in de ondertekening van deze inleiding ontbreekt de naam van Wil. Op 9 juni j.l. is ze, verblijvend in Hospice Roosdonck in

Nadere informatie

Een Rapport Van De Genealogie Van ALEXANDER KLERCQ

Een Rapport Van De Genealogie Van ALEXANDER KLERCQ Een Rapport Van De Genealogie Van ALEXANDER KLERCQ Gecreërd op 27 juni 2011 "The Complete Genealogy Reporter" 2006-2011 Nigel Bufton Software under license to MyHeritage.com Family Tree Builder INHOUD

Nadere informatie

Een Rapport Van De Genealogie Van JAN MILDROM

Een Rapport Van De Genealogie Van JAN MILDROM Een Rapport Van De Genealogie Van JAN MILDROM Gecreërd op 27 juni 2011 "The Complete Genealogy Reporter" 2006-2011 Nigel Bufton Software under license to MyHeritage.com Family Tree Builder INHOUD 1. NAKOMELINGEN

Nadere informatie

Pieter van der Stoel, geboren te Charlois.

Pieter van der Stoel, geboren te Charlois. Pieter van der Stoel, geboren 09-03-1866 te Charlois. Bruidegom Pieter van der Stoel, geb. Charlois 22 jaar Vader Jonas van der Stoel Moeder Pleuntje Beverloo Bruid Neeltje Breukhoven, geb. Charlois 27

Nadere informatie

De nakomelingen van Willem Jans Vosseberg

De nakomelingen van Willem Jans Vosseberg een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Willem Jans Vosseberg door 8 maart 2017 De nakomelingen van Willem Jans Vosseberg Generatie 1 1. Willem Jans Vosseberg, zoon van Jan Derks Vosseberg

Nadere informatie

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel 5 Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel (1860-1970) Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit

Nadere informatie

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire BS Eethen (scan Family Search) Akte van geboorte Op heeden den zes en twintigste van de maand maart agtienhonderd twaalf des nademiddags ten zes uuren is gecompareerd voor mij Maire van Genderen canton

Nadere informatie

No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2)

No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2) Beste naamgenoten. No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2) De vakanties zijn bijna al weer voorbij. Hier in het zuiden in ieder geval. Het werd dus weer hoog tijd een nieuwe Ross Newsletter te maken. Iedere keer

Nadere informatie

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter.

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. No. 82 august 2015 Beste naamgenoten, Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De meeste ruimte is gevuld met Nederlandse genealogie betrekking hebbende op de rubriek

Nadere informatie

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers

De nakomelingen van Nicolaus Keuleers een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Nicolaus Keuleers door 12 december 2016 De nakomelingen van Nicolaus Keuleers Generatie 1 1. Nicolaus Keuleers. Hij is getrouwd met Catharina Leemans.

Nadere informatie

De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael)

De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael) door 12 november 2016 De nakomelingen van Jacob de Graaf (Ponael) Generatie 1 1. Jacob de Graaf (Ponael). Hij is getrouwd op

Nadere informatie

De nakomelingen van Bernardus Kampschreur

De nakomelingen van Bernardus Kampschreur een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Bernardus Kampschreur door 8 maart 2017 De nakomelingen van Bernardus Kampschreur Generatie 1 1. Bernardus Kampschreur, is geboren voor 1689 te Groessen

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs

De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs door 1 mei 2016 De nakomelingen van Jan Hendriks Wolfs Generatie 1 1. Jan Hendriks Wolfs, is geboren in 1590 te Heerde. Hij was molenaar

Nadere informatie

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers.

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers. No. 84 april 2016 Beste naamgenoten, Voor u ligt de volgende editie van onze Ross Newsletter. Rond deze tijd van het jaar zal u dat niet verbazen. Het is de eerste in 2016 en dat betekent dat we iedereen

Nadere informatie

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh?

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Soms weten bezoekers ons tijdens rondleidingen te vermelden dat Vincent van Gogh ooit een kamertje bewoonde in hotel Schafrath aan het Park in Nuenen.

Nadere informatie

Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385.

Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385. MEENDERINK Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385. Thans is het een groot paarden- en ruitersportcentrum. Er zijn heden nauwelijks

Nadere informatie

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties

No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties ~01)g 1!rwslrttrf. ANCIREAN CEANN CINNIOH No. ~ augustus 2002 (2002 no. 2) ~4j Beste naamgenoten, Het is al weer half augustus. In delen van Nederland zijn de schoolvakanties al weer voorbij. Het is dus

Nadere informatie

No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! "! The picture is from the Canadian Newsletter

No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! ! The picture is from the Canadian Newsletter No. 47. december 2003 (2003 no. 3)! "! The picture is from the Canadian Newsletter ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Uiteraard gaat dit december-nummer weer vergezeld van onze beste wensen voor

Nadere informatie

De nakomelingen van Guilleam Verkamman

De nakomelingen van Guilleam Verkamman een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Guilleam Verkamman door 12 maart 2017 De nakomelingen van Guilleam Verkamman Generatie 1 1. Guilleam Verkamman, is geboren in 1605 te Reimerswaal. Hij

Nadere informatie

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Logisch dat die op pagina 1 begint met u allen prettige

Nadere informatie

HUNGERINK. Generatie I

HUNGERINK. Generatie I HUNGERINK Het erve Hungerink (in de volksmond ook wel de Hunger geheten) is een zeer oude boerderij gelegen in buurtschap Stokkum. Het wordt voor het eerst genoemd in 1412 maar zal veel ouder zijn. Het

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert JACOB DE BEDRIEGER

Bijbel voor Kinderen. presenteert JACOB DE BEDRIEGER Bijbel voor Kinderen presenteert JACOB DE BEDRIEGER Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Stamboom dossier. Albertus (Albert) Wilhelmus Maria Cuijpers ( ) Ongehuwd. Nvt. Update door Ir. René A.M.

Stamboom dossier. Albertus (Albert) Wilhelmus Maria Cuijpers ( ) Ongehuwd. Nvt. Update door Ir. René A.M. Stamboom dossier Albertus (Albert) Wilhelmus Maria Cuijpers ( 1910-1947 ) Ongehuwd Update 1.2 160111 door Ir. René A.M. Martens RI Msc Geboren Getuigen Gehuwd Overleden Begraven 24 augustus 1910 te Boxmeer

Nadere informatie

No.53. December 2005 (2005 no. 3)

No.53. December 2005 (2005 no. 3) No.53. December 2005 (2005 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het december-nummer van onze Ross Newsletter staat uiteraard ook dit jaar weer een beetje in het teken van Kerstmis en jaarwisseling.

Nadere informatie

1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10. 2 De geboorte van een prins 16. 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20

1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10. 2 De geboorte van een prins 16. 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20 Inhoud Stamboom van het Koninklijk Huis 6 Inleiding 9 e 1 Het ontstaan van het Koninkrijk 10 2 De geboorte van een prins 16 3 De jeugd van prins Willem-Alexander 20 4 De studententijd van prins Willem-Alexander

Nadere informatie

Stamboom Families Bronder, Korevaar, Walter

Stamboom Families Bronder, Korevaar, Walter een genealogieonline publicatie Stamboom Families Bronder, Korevaar, Walter door 4 maart 2017 Stamboom Families Bronder, Korevaar, Walter Generatie 1 1. Dirk Bronder, zoon van Dirk Jansz Brons en Lijsbeth

Nadere informatie

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik)

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 8 Nicolaas Luijten (Maaseik) Voornaamste woonplaatsen van deze tak: Brussum; Kerkrade; Maaseik; ; Swalmen; Sao Paolo (Brazilië); Update maart 2018 (correcties en aanvullingen

Nadere informatie

No. 85 augustus 2016

No. 85 augustus 2016 No. 85 augustus 2016 Beste naamgenoten, Het loopt al weer tegen het einde van de zomervakantie -periode. Dat zomer kunnen we er gerust een beetje af laten, maar dat geeft wel de gelegenheid eens lekker

Nadere informatie

Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum.

Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum. Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum. Agenda 27 maart; donateursavond; ontvangst vanaf 19:30. Aanvang 19:45 15 maart onthulling monument armenlap om 15.00

Nadere informatie

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar.

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar. No. 87 april 207 Beste naamgenoten, Al weer de eerste Ross Newsletter van 207. Na de vorige hebben we veel reacties gekregen in de vorm van beste wensen voor de feestdagen en/of het nieuwe jaar. Iedereen

Nadere informatie

No. 90 april Beste naamgenoten,

No. 90 april Beste naamgenoten, No. 90 april 2018 Beste naamgenoten, Voorjaar!! En dus tijd voor een volgende Ross Newsletter. De 90e!!, onvoorstelbaar. We hebben elkaar nog niet ontmoet na de feestdagen 2017 en hebben we u ook niet

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

l\o~5 ~tw!)lttter. rettige Kerstaagen Haoov New Year en een Gelukkia Nieuwiaar Merry Christmas and No. 41. december 2001 (2001 no.

l\o~5 ~tw!)lttter. rettige Kerstaagen Haoov New Year en een Gelukkia Nieuwiaar Merry Christmas and No. 41. december 2001 (2001 no. W ANCIREAN CEANN CINNIDH l\o~5 ~tw!)lttter. No. 41. december 2001 (2001 no. 3) Merry Christmas and Haoov New Year rettige Kerstaagen en een Gelukkia Nieuwiaar ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten,

Nadere informatie

geb; geb; overl; overl; Kinderen; Relatie; geboren; overl;

geb; geb; overl; overl; Kinderen; Relatie; geboren; overl; Huize Kok Gezinsblad 2-3 Wilhelmus Theodorus Kok Maria Johanna Kogelman geb; 16-05-1902 geb; 28-10-1906 te Raalte beroep; Rietdekker beroep; Huisvrouw overl; 24-04-1992 overl; 14-10-1994 zoon van Hendricus

Nadere informatie

Enkele vragen aan Kristin Harmel

Enkele vragen aan Kristin Harmel Enkele vragen aan Kristin Harmel Waar gaat Zolang er sterren aan de hemel staan over? Zolang er sterren aan de hemel staan gaat over Hope McKenna- Smith, eigenaresse van een bakkerij in Cape Cod. Ze komt

Nadere informatie

!uuurspuedig en ge~(jnd. tt.tt. t t. t ~eer prellige ~ t leesidagen $ t en een $ t tt$ ]ROti5 j1}tb.1!iletter. Wi; UIensen ~ ~eer

!uuurspuedig en ge~(jnd. tt.tt. t t. t ~eer prellige ~ t leesidagen $ t en een $ t tt$ ]ROti5 j1}tb.1!iletter. Wi; UIensen ~ ~eer ]ROti5 j1}tb.1!iletter. No. 26. december 1996 (1996 no. 3) tt.tt t t $ t Wi; UIensen ~ t U alten t ~eer prellige ~ t leesidagen $ t en een $! ~eer!uuurspuedig en ge~(jnd t 1991 t tt$ George en Wil ROSS,

Nadere informatie

verwerkingsopdrachten Willem-Alexander

verwerkingsopdrachten Willem-Alexander verwerkingsopdrachten Willem-Alexander Van kind tot koning Vragen bij Stamboom van het Koninklijk huis (bladzijde 6 en 7) 1 Als je goed kijkt, zie een schild met het wapen van Nederland. Op het schild

Nadere informatie

Bernard Molenkamp. Zijn ouders waren Gerrit Hendrik Molenkamp (geb. 3-8-1860), landbouwer van beroep en Willemina Ooijman (geb.10-11-1861).

Bernard Molenkamp. Zijn ouders waren Gerrit Hendrik Molenkamp (geb. 3-8-1860), landbouwer van beroep en Willemina Ooijman (geb.10-11-1861). Bernard Molenkamp Mijn opa BERNARD MOLENKAMP wordt 14-3-1897 geboren te Zelhem (een klein dorpje in de provincie Gelderland op een grote boerderij De Molenkamp ) in Holland. Zijn ouders waren Gerrit Hendrik

Nadere informatie

Wilsbeschikkingsboekje

Wilsbeschikkingsboekje Wilsbeschikkingsboekje Inleiding Wanneer een familielid komt te overlijden, wordt u met diep verdriet geconfronteerd en moet er in aanzienlijk korte tijd veel geregeld worden. In dit wilsbeschikkingsboekje

Nadere informatie

9 d[it]o [maart 1760] is gedoopt Kornelis zoon van burgem[eester] Hendrik Appelo en Caatjen Baltus getuige Aaltjen Appeloo.

9 d[it]o [maart 1760] is gedoopt Kornelis zoon van burgem[eester] Hendrik Appelo en Caatjen Baltus getuige Aaltjen Appeloo. Inges[chreven] den 14 november [1744] Hendrik Derks Apperloo J[onge]M[an] met Catrina Daniels J[onge] D[ochter] beijde alhier en getr[ouwd] den 6 december alhier. 9 d[it]o [maart 1760] is gedoopt Kornelis

Nadere informatie

De nakomelingen van Albert Borman

De nakomelingen van Albert Borman een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Albert Borman door 26 December 2018 De nakomelingen van Albert Borman Generatie 1 1. Albert Borman, is geboren op 1 januari 1795 te Baambrugge. Hij is

Nadere informatie

De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen

De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen door 4 mei 2016 De kwartierstaat van Wilhelmus Cornelis van Dongen Generatie 1 1. Wilhelmus Cornelis van Dongen, zoon

Nadere informatie

Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk: Londen, 21 april 1926

Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk: Londen, 21 april 1926 Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk: Londen, 21 april 1926 Elizabeth Alexandra Mary, beter bekend als Elizabeth II, is sinds 1952 koningin van het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

Nadere informatie

Cursusdag Inschrijvingen en verhuizingen

Cursusdag Inschrijvingen en verhuizingen Cursusdag Inschrijvingen en verhuizingen Centraal Bureau voor Burgerzaken Toepassen Modernisering Programma van de dag 8:00 9:45 Inleiding 10:15 11:30 Verdieping thema Uittreksels verklaringen en verstrekking

Nadere informatie

Van Buggenhout-Opstal to the States

Van Buggenhout-Opstal to the States Van Buggenhout-Opstal to the States Ons verhaal begint ergens in de jaren 1800 in de Broekstraat bij de familie Annaert. Het bevolkingsregister uit de Franse tijd (1818) vermeldt hen in het huis nr. 33.

Nadere informatie

De aansluiting van De Tak Rotterdam-Giessendam

De aansluiting van De Tak Rotterdam-Giessendam Giessenburg, 9 mei 2009 De aansluiting van De Tak Rotterdam-Giessendam Terugkijkend op 25 jaar Stichting van Nederveen is er één onderwerp geweest dat met grote regelmaat reden tot gesprekstof geweest,

Nadere informatie

FAMILIE BAES. Verdere opzoekingen na 2015.

FAMILIE BAES. Verdere opzoekingen na 2015. FAMILIE BAES. Verdere opzoekingen na 2015. Door een vraag van Hendrik Baes, ook op zoek naar zijn voorouders, konden wij de vermoedens van Vincent van der Heijden versterken én bewijzen met enkele gegevens

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (3)

Fragment-genealogie Smeets (3) Fragment-genealogie Smeets (3) XI-1 ANNA MARIA SMEETS geboren te Schin op Geul t.o. de kerk en aldaar gedoopt 30 december 1770, dochter van WIJNANDUS SMEETS [X-2] en CHRISTINA LOOGEN. Zij huwde te Schin

Nadere informatie

Interessante genealogische website. met betrekking tot Wormerveerse families: Jaap Zwart genealogie.

Interessante genealogische website. met betrekking tot Wormerveerse families: Jaap Zwart genealogie. Interessante genealogische website met betrekking tot Wormerveerse families: Jaap Zwart genealogie http://members.chello.nl/j.zwart13/ o.a Genealogieën van Families uit de Zaanstreek ( Zeildoekwevers ),

Nadere informatie

Huwelijkse bijlage: doopbewijs van Anna Maria Bionda, Neerbosch

Huwelijkse bijlage: doopbewijs van Anna Maria Bionda, Neerbosch Dopeling Leendert N.n. Vader N.n. N.n. Moeder Antje van der Stoel Datum doop 14-11-1802 Geboortedatum 29-10-1802 Opmerkingen Oosterkerk; kind: onegt Wonende in 't Hang Bron DTB Rotterdam Doop gereformeerd

Nadere informatie

Misjpoge 1990 nr 2, pagina 44-50 LESSEN IN GENEALOGISCH ONDERZOEK

Misjpoge 1990 nr 2, pagina 44-50 LESSEN IN GENEALOGISCH ONDERZOEK Misjpoge 1990 nr 2, pagina 44-50 LESSEN IN GENEALOGISCH ONDERZOEK 9. HET GROOTSTE FAMILIE-ARCHIEF TER WERELD. Het archief in Salt Lake City (Utah, USA) van 'The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints'

Nadere informatie

24 Januari 1948, beide uit Paramaribo, hoofdstad van Suriname. Hij verzocht me jou te schrijven

24 Januari 1948, beide uit Paramaribo, hoofdstad van Suriname. Hij verzocht me jou te schrijven Mr. A. J. H. L. ADAM WARNSVELD, 2 Februari 1948 Boschlaan 7 Beste Renzo, Reeds twee brieven kreeg ik van je va.der, de eene gedateerd 19 Januari en de andere 24 Januari 1948, beide uit Paramaribo, hoofdstad

Nadere informatie

den 18de [oktober 1795] is geboren en den 25 gedoopt Hendrik zoon van Daniel Appelo en Nelligje van Raalte getuige Hilligje Appelo.

den 18de [oktober 1795] is geboren en den 25 gedoopt Hendrik zoon van Daniel Appelo en Nelligje van Raalte getuige Hilligje Appelo. Den 10 juli [1789] zijn ingeschreven getrouwt den 2 aug[ustus] alhier Daniel Appelo J[onge] M[an] en Nellegje van Raalte J[onge] D[ochter] beide alhier. den 18de [oktober 1795] is geboren en den 25 gedoopt

Nadere informatie

No. 86 december 2016

No. 86 december 2016 No. 86 december 2016 pag. 2 Beste naamgenoten, Dit december - nummer willen er uiteraard beginnen met u allen een heel goed kerstfeest en een gelukkig 2017 toe te wensen. Na iedere Newsletter hebben we

Nadere informatie

50 Frans Kerremans. Generatie 1 (proband)

50 Frans Kerremans. Generatie 1 (proband) 50 Frans Kerremans Generatie 1 (proband) 1 Frans Kerremans, geboren op 02-03-1908 in Tisselt. Frans is overleden op 24-12-1944 in Gross- Rosen, 36 jaar oud. Notitie bij overlijden van Frans: Gedenksteen

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Maxima Inleiding Ik hou mijn werkstuk over Máxima, omdat je erg vaak iets over Máxima hoort en ik dacht dat je daar veel informatie van hebt. Maar ik weet ook nog niet echt de rol van Máxima en ik hoop

Nadere informatie