No. 78 april Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "No. 78 april 2014. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen."

Transcriptie

1 No. 78 april 2014 Beste naamgenoten, Voor u ligt het eerste van de drie Ross Newsletters van het jaar Het eerste kwartaal is al weer voorbij maar toch willen we iedereen die ons wensen stuurde ter gelegenheid van Kerst en jaarwisseling alsnog bedanken. Het is altijd weer een verrassing van wie we een kaartje krijgen. Soms is het wel eens een zoekplaatje om er achter te komen wie de afzender is maar meestal lukt dat wel. Het nummer dat voor u ligt bevat nogal wat zoekplaatjes. We hopen dat iemand van de lezers ons kan helpen. Bij het Internationale Clan Nieuws staat dat er geen nieuws uit de USA is. De Board van de Clan Ross Association heeft in de loop van vorig jaar besloten het Clan Ross News voortaan via de te sturen. Op de een af andere manier was het sturen aan ons adres niet goed gegaan. Dat is in middels hersteld. We zij weer helemaal bij maar onze Ross Newsletter was toen al bijna klaar. Het nieuws uit de USA nemen we volgende keer mee. Veel leesplezier, George en Wil Ross, Evelindeflat 55, Roosendaal. georgeross@home.nl

2 pag. 2 INTERNET ADRESSEN De internetadressen van de verschillende clanorganisaties zijn als volgt: U.S.A.: Facebook: USA/ ?fref=ts Nieuw Zeeland: Clan Ross Nieuw Zeeland is al enige tijd niet te bereiken. Ook zien we geen Newsletter meer. Canada: Dit is naar onze mening de beste Clan Ross site met veel informatie over de association in Canada maar ook over de clan in het algemeen. Facebook: Canada/ Australië: Clan Ross Australië is te vinden op FACEBOOK: Sinds kort is er weer een eigen site: Dit is nog niet meer dan een startpagina. We gaan er van uit dat deze binnen niet al te lange tijd uitgebreid zal worden. Nederland: Als je doorlinkt naar de Nederlandse site en Genealogie kom je in de genealogische bestanden die we aan het web hebben toevertrouwd. We hebben ook een eigen Facebookpagina: Nederland/ Uiteraard mag U deze pagina Leuk vinden. Graag zelfs. Schotland: Het Tain and District Museum in Tain vindt U onder deze link:

3 pag. 3 INTERNATIONAL CLAN NEWS U.S.A. Op dit moment is er geen nieuws uit de USA te vermelden. CANADA In de januari-editie van het blad van Clan Ross Canada een uitgebreid artikel over het Ross Paviljoen van het Royal Victoria Hospital in Montreal, Canada. Het paviljoen was een uitbreiding van het oorspronkelijke ziekenhuis en werd gerealiseerd in De bouw werd voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door een gift van ca Dollar door J.K.L. Ross die daarmee zijn vader James Ross wilde eren. Via Google is veel informatie te vinden over dit ziekenhuis. Aan John Kenneth Leveson Ross ( ) is in Wikipedia een apart artikel gewijd: NEDERLAND Ross Newsletter Abonneren op onze Ross Newsletter kan eenvoudig door ons een te sturen met uw naam, en adres. U kunt kiezen tussen verzending per post of per . Wilt u die keuze vermelden? Wij vinden het prettig te weten met wie we te maken hebben. Graag dus ook wat gegevens die het ons mogelijk maken u te plaatsen in een Ross/Ros familie. Over het algemeen zijn gegevens over ouders en grootouders voor ons voldoende. SCHOTLAND. In de vorige Ross Newsletter hebben we het homecoming -jaar 2014 aangekondigd met o.a. het project Bannockburn Live. Inmiddels is ook het Clan Ross gebeuren in augustus 2014 georganiseerd. Het Tain & District Museum en het Clan Ross Centre houden in Tain weer een Clan Ross Gathering in De gathering wordt gehouden op 12 t/m 14 augustus, uiteraard in Tain. Chief David en zijn familie zullen de diverse evenementen bijwonen. De kosten bedragen 50 Pond Sterling als U aan alle evenementen wilt meedoen. Bezoekers beneden 16 jaar (onder begeleiding van een volwassene) gratis. Het programma ziet er als volgt uit: (Z.O.Z)

4 pag. 4 GENEALOGIE. Jaarlijks krijgen we van het Centraal Bureau voor Genealogie een opgave van overleden naamgenoten. Dit jaar waren het er 39. Soms is het overlijden al bekend en meestal kunnen we de overledene terug vinden in onze gegevens. Dit jaar waren er twee die we niet kunnen plaatsen. Vandaar dat we hun gegevens hier laten volgen, uiteraard met het verzoek ons te informeren als u weet wie zij zijn. 1. Louise Helena Andrea Ros, geboren te Hilversum op , dochter van Johannes Mattheus Ros, geboren in 1908 en Jacoba Helder. Ze is overleden te Heerhugowaard op en was weduwe van Robert Johan van Gelder ( ). Uit het huwelijk is een dochter Yvonne geboren. 2. Kim Ros, geboren te Rotterdam op , zoon van Sheila Raymonde Maria Ros (geboren te Rotterdam op ). Kim is overleden te Rotterdam op en is voor zover we kunnen nagaan niet gehuwd geweest. We hebben nog een zoekplaatje, echter van een geheel andere orde: In januari j.l. werden we benaderd door Mevr. Beppie van Doorn. Haar schoonmoeder is Johanna Caroline Ros, dochter van Frans Arnold Ros. Gegevens over die Frans Arnold zijn nog steeds niet boven water gekomen. Duidelijk is wel dat het gaat om iemand van de familie die wij aanduiden als Maastricht/Indië met als oudste voorvader Guillaume Ross gehuwd met Maria Scheffers. Nu zoekt ze echter nadere gegevens over Maria Magdalena (Eni)Ros, geboren op en overleden op Ze weet niet waar Eni geboren of overleden is. Uit de tekst van een grafmonument leidt ze af dat het in Indonesië moet zijn omdat er in het Maleis staat: Hier rust onze lieve moeder De hierbij afgedrukte foto ontving ze van een neef en na ontvangst werd ze

5 pag. 5 uiteraard nieuwsgierig of de begraven Eni iemand van hun familie zou kunnen zijn. Ook wij kunnen haar niet verder helpen. Omdat we weten dat er lezers zijn uit de betreffende familie zou het mogelijk zijn dat iemand van hen haar kent. Dat geldt ook voor de reeds genoemde Frans Arnold Ros die mogelijk in 1919 gehuwd is met Maria Constance Baldinger. Een laatste zoekplaatje: Op de Westerbegraafplaats te Enschede is begraven het echtpaar Jo Ros ( / ) en Gerrit Grefte ( / ). Wij hebben geen idee over welke Jo (Johannes?) Ros het gaat. Hebt u het echtpaar gekend of weet u wie hun ouders zijn? Graag een berichtje. Schilderij. Het is al weer even geleden dat we uw aandacht vroegen voor schilderijen gemaakt door een zekere H. Ros. Vorige maand kregen we een bericht van Fija Joost die ons een foto stuurde van een schilderij en van de handtekening Op onze vraag hoe ze in het bezit gekomen was kregen we het volgende verhaal: Mijn vader kocht dozen met "rommel" op veilingen bij het Venduehuis der Notarissen in de Nobelstraat in Den Haag en ik neem aan dat dit schilderij onderdeel was van een partijtje "ongeregeld" waar mijn vader op had geboden. Dit was wel meer dan 40 jaar geleden! Ik denk dus dat de schilder in de buurt van Den Haag moet hebben gewoond Het zou een trekschuit aan de rivier "de Vliet" kunnen zijn!!!

6 pag. 6 Het doek is 60 cm breed en 40 cm hoog. Ik heb geen familie met de naam Ros. Onze vraag blijft uiteraard: Wie is de schilder? Is iemand door deze beschrijving op een idee gekomen? Laat het ons weten. Militaire Stamboeken: In de vorige Ross Newsletter hebben we beloofd door te gaan met vermelding van persoonlijke gegevens van naamgenoten die vermeld worden in de militaire stamboeken. Hier volgen er weer een paar: Hindrik Freerks Ros, geboren te Loppersum op 1 maart 1797 (gedoopt 12 maart 1797), zoon van Freerk Hendriks en Pieterke Hendriks. Uiterlijke kentekenen waren: Hoog aangezicht, plat voorhoofd, blauwe ogen, gtrote neus en mond, ronde kin en blond haar en wenkbrauwen. Op 21 november 1823 is hij vrijwillig in dienst gekomen bij het Algemeen Depot Landmacht voor de duur van zes jaar. Op 21 februari 1824 is hij ingescheept op de Jonge Pieter met bestemming Oost-Indië. Wat er met hem gebeurd is?? Er zijn geen gegevens over hem meer te vinden. In het slechtste geval is hij in Indië overleden. Hij komt uit een heel kleine familie met als stamvader ook een Heinrich Freerks Ros en Harmke Freerks afkomstig uit Schüttorf bij Nordhorn. Wij hebben slechts drie generaties kunnen vinden. Hendrik Ross, volgens het Stamboek geboren te Asperen 5 april 1806 als zoon van Dorothea Ross. Hij komt nergens voor in onze gegevens en we kunnen dus niet aangeven tot welke familie hij behoort. Op 3 november 1824 kwam hij als soldaat bij het Algemeen Depot der Landmacht over van de 17e Afdeling Infanterie waar hij zich op 23 november 1822 voor 10 jaar had geëngageerd. Op 18 december 1824 is hij door de Krijgsraad van Zuid-Holland wegens desertie veroordeeld tot 4 jaar kruiwagenstraf. Hij heeft kennelijk strafvermindering gehad want op 1 maart 1826 kwam hij opnieuw bij het Algemeen Depot der Landmacht aan vanuit de strafgevangenis te Leiden. Op 3 maart 1826 tekent hij een nieuw contract als soldaat voor de Koloniën, boven de tijd die hij nog moet dienen van zijn oude contract. Zijn diensttijd expireert derhalve op 30 december Op 15 april 1826 gaat hij aan boord van het schip AUGUSTE met bestemming Oost-Indië.

7 pag. 7 Nol Ros, volgens het stamoek geboren te Maastricht in 1815, zoon van Guillaume Ros en (moeder onbekend). Het moet hier gaan over Arnoldus Ros(s), geboren op te Maastricht zoon van Guillaume Ros(s) en Maria Helena Scheffers. Op 29 maart 1835 werd hij ingeschreven in het register van het Corps Jagers van Cleerens om te dienen gedurende de onlusten in de Nederlanden In September van hetzelfde jaar werd hij overgeschreven naar het Algemeen Depot der Landmacht. Verder is hij in de milititregisters niet te volgen. Het Algemeen Depot der Landmacht was over het algemeen een verzamelplaats van jongens die naar Indië gingen. Dat klopt ook wel want hij is in 1856 in Padang (Sumatra) gehuwd met Carolina Manusama en hij is in Padang overleden op 27 November Het gaat hier dus om dezelfde familie waarover we schreven op pagina 5

8 pag. 8 ROSS LOGO: De Stephen M Ross School is de business school van de Universiteit van Michigan. De school is gesticht in Hiernaast een foto van een recente uitbreiding FAMILIEBERICHTEN Overleden: Van Willy Droese-Ros uit Duitsland kregen we bericht van het overlijden op 22 december 2013 in Den Haag van Willem Ros, geboren te Den Haag , weduwnaar van Christien Vlaming en de oudste zoon uit het tweede huwelijk van Adriaan Ros met Anna Braam. Willem behoorde tot de familie Ros uit Schoonhoven. Tot de familie Ros uit Goor/Abbkerk behoorde Jacobus Gerardus Ros. Hij werd geboren te Alkmaar op en overleed te Oudenbosch op Hij was lid van de broeders van Saint Louis en was aanvankelijk werkzaam als onderwijzer/ leraar in het lager onderwijs en het U.L.O. Daarna is hij als leeraar gaan werken in Tanzania en vanaf 1973 in Goroka op Nieuw Guinea. Hij is in 1989 teruggekomen in Nederland en maakte zich daarna verdienstelijk voor bejaarden, gehandicapten en allochtone jongeren. Van de familie Ross uit Zevenaar is op overleden Wilhelmina Johanna Ross, geboren , dochter van Hendrikus Ross en Berendina Aleida Krüs. Ze was gehuwd met Henk Schipper NIEUWE LEZERS: Lydia Wijlens-Meussen, Wierden ( ) Sinds genealogische gegevens van de families Ross/Ros uitgebreider op internet te vinden zijn krijgen we vaak reacties, niet alleen van lezers maar ook van andere bezoekers van de website. Op de website hebben we met opzet alleen jaartallen vermeld en geen datums. Als u reacties in de vorm van aanvullingen doorgeeft wilt u dan zo vriendelijk zijn datums door te geven? Voor het aanvullen van onze gegevens zijn alleen jaartallen niet zo erg geschikt.

No. 74. december 2012

No. 74. december 2012 No. 74. december 2012 pag. 2 Beste naamgenoten, Het is bijna eind december en dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. Zeker in deze tijd van het jaar realiseer je je hoe snel het gaat. Zo ben

Nadere informatie

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch..

No. 72. April Het is al wel weer vrij lang geleden maar toch.. No. 72. April 2012 Beste naamgenoten, Laten we beginnen met iedereen die ons ter gelegenheid van de feestdagen/jaarwisseling 2011/2012 de beste wensen stuurde te bedanken. Het is al wel weer vrij lang

Nadere informatie

No. 71. December 2011

No. 71. December 2011 No. 71. December 2011 pag. 2 Beste naamgenoten, Voor u ligt het Winternummer van de Ross Newsletter. We hebben ons best gedaan hem voor de kerstdagen bij u op de deurmat te hebben en dat is ook weer gelukt.

Nadere informatie

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten,

No. 81 april 2015. Beste naamgenoten, No. 81 april 2015 Beste naamgenoten, De maand april staat bij ons altijd weer in het teken van een nieuwe Ross Newsletter. Zodra de grappenmakerij van 1 april voorbij is gaan we ons bezig houden met de

Nadere informatie

No. 68. december 2010

No. 68. december 2010 No. 68. december 2010 ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is al weer de laatste editie van dit jaar en daar horen uiteraard onze beste wensen voor de a.s, feestdagen en het nieuwe jaar bij. We

Nadere informatie

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw

No. 83 december 2015. Edinburgh Castle in de sneeuw No. 83 december 2015 Edinburgh Castle in de sneeuw pag. 2 Beste naamgenoten, Het zal u niet verbazen dat zo in de dagen voor Kerst weer een nieuwe Ross Newsletter verschijnt. Graag willen we iedereen een

Nadere informatie

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter.

No. 82 august 2015. Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. No. 82 august 2015 Beste naamgenoten, Na de vakantieperiode wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De meeste ruimte is gevuld met Nederlandse genealogie betrekking hebbende op de rubriek

Nadere informatie

No. 65. december 2009.

No. 65. december 2009. No. 65. december 2009. ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, De laatste Newsletter van dit jaar bevat o.i. weer aan aantal leuke items. Wij hopen dat u er plezier aan beleeft. Veel leesplezier, George

Nadere informatie

No. 79 augustus 2014

No. 79 augustus 2014 No. 79 augustus 2014 Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer voor een zeer groot deel voorbij en dus wordt het weer tijd voor een volgende Ross Newsletter, de tweede van dit jaar. We beginnen uiteraard

Nadere informatie

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd.

No. 69. april 2011. Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. No. 69. april 2011 Beste naamgenoten, Hier is dan weer de volgende Ross Newsletter. Het is wel wat laat in de maand april, maar toch nog wel op tijd. We beginnen op pagina twee met een andere presentatie

Nadere informatie

No. 80 december 2014

No. 80 december 2014 No. 80 december 2014 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is dan al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Voor we het weten is het jaar voorbij. Naast de wensen op de voorpagina willen we u op deze plaats

Nadere informatie

No. 91 augustus 2018

No. 91 augustus 2018 No. 91 augustus 2018 Beste naamgenoten, Het is u wellicht niet opgevallen maar in de ondertekening van deze inleiding ontbreekt de naam van Wil. Op 9 juni j.l. is ze, verblijvend in Hospice Roosdonck in

Nadere informatie

No. 70. Augustus 2011

No. 70. Augustus 2011 No. 70. Augustus 2011 Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer voorbij en dus is het tijd voor de volgende Ross Newsletter. Eerlijkheidshalve moeten we zeggen dat we de inhoud al klaar hadden voor

Nadere informatie

No. 89 december 2017

No. 89 december 2017 No. 89 december 2017 MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR pag. 2 Beste naamgenoten, Bij december hoort uiteraard het Kerstnummer van de Ross Newsletter. Graag willen we alle lezers heel prettige kerstdagen

Nadere informatie

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer.

1\055 j}ew51etter. In onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. 1\055 j}ew51etter. No.1, oktober 1985. START. n onze brief van maart 1985 schreven dat we van plan waren te starten met een ROSS NEWSLETTER. Hièrbij dan het eerste nummer. OF de inhoud van de nieuwsbrief

Nadere informatie

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019

No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 No. 92 december 2018 Mooie Kerstdagen en een zeer voorspoedig 2019 pag. 2 Beste naamgenoten, Hier is al weer de laatste Ross Newsletter van dit jaar. Logisch dat die op pagina 1 begint met u allen prettige

Nadere informatie

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm.

No. 75. april De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. No. 75. april 2013 Beste naamgenoten, De volgende Ross Newsletter ligt weer voor U of staat voor U op Uw computerscherm. Het is de 75e, dus eigenlijk wel een soort jubileumuitgave. Niet dat we daar aandacht

Nadere informatie

No. 77 december 2013

No. 77 december 2013 No. 77 december 2013 pag. 2 Beste naamgenoten, Allereerst willen we U en de Uwen, zoals dat plechtig verwoord kan worden, een zeer goede Kerst en een zeer voorspoedig en gezond 2014 toewensen. Ook voor

Nadere informatie

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande

Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Drie schilderijen in de consistorie te Oudelande Sinds jaar en dag hangen er in de consistorie van de kerk te Oudelande drie schilderijen, twee panelen en een doek. De panelen stellen een gezicht op Oudelande

Nadere informatie

No. 85 augustus 2016

No. 85 augustus 2016 No. 85 augustus 2016 Beste naamgenoten, Het loopt al weer tegen het einde van de zomervakantie -periode. Dat zomer kunnen we er gerust een beetje af laten, maar dat geeft wel de gelegenheid eens lekker

Nadere informatie

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh?

Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Wie was Schafrat(h)? En wat was de relatie met Van Gogh? Soms weten bezoekers ons tijdens rondleidingen te vermelden dat Vincent van Gogh ooit een kamertje bewoonde in hotel Schafrath aan het Park in Nuenen.

Nadere informatie

No.54. April 2006 (2006 no. 1)

No.54. April 2006 (2006 no. 1) No.54. April 2006 (2006 no. 1) Beste naamgenoten. Het is weer de hoogste tijd voor een volgende Ross Newsletter. Door allerlei familie-festiviteiten en een korte vakantie wellicht wat later dan normaal

Nadere informatie

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar.

No. 87 april Uiteraard gaan we er weer tegenaan in dit nieuwe jaar. No. 87 april 207 Beste naamgenoten, Al weer de eerste Ross Newsletter van 207. Na de vorige hebben we veel reacties gekregen in de vorm van beste wensen voor de feestdagen en/of het nieuwe jaar. Iedereen

Nadere informatie

No. 64. augustus 2009.

No. 64. augustus 2009. No. 64. augustus 2009. Beste naamgenoten, De vakantietijd is bijna voorbij en langzamerhand krijgt iedereen weer gelegenheid zich met andere zaken bezig te houden. Vandaar deze volgende Ross Newsletter.

Nadere informatie

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers.

No. 84 april 2016. We sluiten uiteraard af met familieberichten (die er deze keer niet zijn) en nieuwe lezers. No. 84 april 2016 Beste naamgenoten, Voor u ligt de volgende editie van onze Ross Newsletter. Rond deze tijd van het jaar zal u dat niet verbazen. Het is de eerste in 2016 en dat betekent dat we iedereen

Nadere informatie

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde.

No. 60. April 2008. In de rubriek Internationaal Clan Nieuws komen vanzelfsprekend weer diverse buitenlandse onderwerpen aan de orde. No. 60. April 2008. Beste naamgenoten. De volgende Ross Newsletter is weer geboren. Het is weer een verzameling geworden van heel wat verschillende onderwerpen en dat maakt het, denken wij, aardig om te

Nadere informatie

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2)

No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) No.52. Augustus 2005 (2005 no. 2) Beste naamgenoten, Augustus. Dat betekent weer een nieuwe editie van de Ross Newsletter. De vakanties zijn bijna achter de rug en dus heeft bijna iedereen weer gelegenheid

Nadere informatie

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS

Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Herinnering aan Elisabeth Bangert - tante Betje (1870-1964) FREEK DIJS Van wie ben jij er één? Dat was telkens de vraag van tante Betje als ik bij mijn oma, haar zuster, kwam logeren in Baarn. Die vraag

Nadere informatie

GRADUS WISSENBURG Renkum (NL) Oberhausen (D)

GRADUS WISSENBURG Renkum (NL) Oberhausen (D) GRADUS WISSENBURG Renkum (NL) 13-4-1873 - Oberhausen (D) 11-12-1927 Gradus was arbeider. Hij trok als eerste van de vier broers (na de harde winter van 1896) naar Keulen (Mühlheim, niet te verwarren met

Nadere informatie

No. 67. augustus 2010

No. 67. augustus 2010 Beste naamgenoten, No. 67. augustus 2010 Als deze Ross Newsletter bij u in de bus valt is voor velen de vakanteperiode al weer voorbij. De meeste ouderen hebben geen last van vakantieperiodes. Wij dus

Nadere informatie

Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig)

Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig) GENERATIE I = A 1 Afstammelingen van Johannes Lütweiler/Leutweiler (Leutwylers von Lupfig) A : Johannes Lütweiler/Leutweiler, geboren in Lupfig (Zwitserland), op 27 Maart 1718, Soldaat Berner Regiment

Nadere informatie

No. 88 augustus 2017

No. 88 augustus 2017 No. 88 augustus 2017 Beste naamgenoten, Het einde van de vakantietijd nadert en dat betekent voor ons weer het gaan maken van een volgende Ross Newsletter. Zo ook dit jaar. Uiteraard is altijd weer de

Nadere informatie

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2)

No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) No. 48. augustus 2004 (2004 no. 2) Beste naamgenoten, Onze excuses voor de late verschijning van dit nummer van de Ross Newsletter van de maand augustus 2004. Als deze in uw bus valt is het wellicht al

Nadere informatie

Stamboom van der Laan

Stamboom van der Laan een genealogieonline publicatie Stamboom van der Laan door 30 april 2016 Stamboom van der Laan Generatie 1 1. Adrianus van der Laan, is gedoopt op 15 februari 1758 te Oud Bijerland. Hij is getrouwd op

Nadere informatie

Adressen op basis van de burgerlijk stand:

Adressen op basis van de burgerlijk stand: Bidprentje van Hendrikus Werring. Foto en bidprentje (met onjuiste sterfdatum) van Ida Buijer. (met dank aan Ida Schroder-Werring en Anneke Westerbeek-Werring) Va Hendrikus (Hendrik of Hen(d)ricus) WERRING),

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

Kwartierstaat van Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes

Kwartierstaat van Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes Kwartierstaat van Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes Generatie 1 (proband) 1 C19070207GE1 1 Gerhardus Johannes Bernardus (Gait) Arkes (afb. 1), geboren op 07-02-1907 in Almelo. Gait is overleden

Nadere informatie

No. 93 april Beste naamgenoten,

No. 93 april Beste naamgenoten, No. 93 april 2019 Beste naamgenoten, Een nieuwe lente een nieuw geluid. Geluid dan in de vorm van een Ross Newslletter. Als de zon lekker schijnt en de temperatuur omhoog gaat krijg je er weer zin in.

Nadere informatie

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen.

No. 66. april Internationaal clan nieuws met name uit de USA en Canada. Een vervolg over de Ros-schilderijen. Beste naamgenoten, No. 66. april 2010 Hierbij al weer de eerste Ross Newsletter van 2010. Juist omdat het de eerste is is dit ook de eerste gelegenheid velen van u te bedanken voor de beste wensen rond

Nadere informatie

No. 76. augustus 2013

No. 76. augustus 2013 Beste naamgenoten, No. 76. augustus 2013 Na de vakantieperiode is het weer tijd voor de volgende Ross Newsletter. Wij zelf hebben onze vakantie in Schotland doorgebracht en hebben kunnen genieten van prachtig

Nadere informatie

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel

Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel 5 Plaatsingslijst van stukken betreffende de familie Wielenga en de families Zalsman en Van Andel (1860-1970) Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme (1800-heden) Vrije Universiteit

Nadere informatie

No. 90 april Beste naamgenoten,

No. 90 april Beste naamgenoten, No. 90 april 2018 Beste naamgenoten, Voorjaar!! En dus tijd voor een volgende Ross Newsletter. De 90e!!, onvoorstelbaar. We hebben elkaar nog niet ontmoet na de feestdagen 2017 en hebben we u ook niet

Nadere informatie

No. 86 december 2016

No. 86 december 2016 No. 86 december 2016 pag. 2 Beste naamgenoten, Dit december - nummer willen er uiteraard beginnen met u allen een heel goed kerstfeest en een gelukkig 2017 toe te wensen. Na iedere Newsletter hebben we

Nadere informatie

Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink

Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink Wilsbeschikking van: Herikhof 15 3831 AM Leusden Telefoon: 033-433 76 17 E-mail: info@veenendaalmeilink.nl www.begrafenisverzorgingleusden.nl In

Nadere informatie

De aansluiting van De Tak Rotterdam-Giessendam

De aansluiting van De Tak Rotterdam-Giessendam Giessenburg, 9 mei 2009 De aansluiting van De Tak Rotterdam-Giessendam Terugkijkend op 25 jaar Stichting van Nederveen is er één onderwerp geweest dat met grote regelmaat reden tot gesprekstof geweest,

Nadere informatie

No. 44. december 2002 (2002 no. 3)

No. 44. december 2002 (2002 no. 3) No. 44. december 2002 (2002 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is weer december en dus tijd voor de volgende Ross Newsletter. Naast de wensen op het voorblad van deze editie uiteraard

Nadere informatie

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in

Takken Carolus en August. Rond 1932, Geduld Overwint, met o.a. Aug. Dellaert, P. Dellaert, P. Doens, Arn. Dellaert. Camiel en Eugene, getrouwd in Tak Johanna. Geboren: na het huwelijk van 27 november 1838 tussen Johannes en Carolina, wordt op 23 december 1839 Johanna Maria Jacoba Dellaert geboren, als 1e kind. Tak Johanna. Huwelijk: op 1-5-1862

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

16 Dec Eerste generatie. 1. Johan Heinrich Michael 1 Schimmel, geboren CA hij trouwde Catharina Elizabeth Beltmann, getrouwd VR

16 Dec Eerste generatie. 1. Johan Heinrich Michael 1 Schimmel, geboren CA hij trouwde Catharina Elizabeth Beltmann, getrouwd VR Eerste generatie 1. Johan Heinrich Michael 1 Schimmel, geboren CA. 1720. hij trouwde Catharina Elizabeth Beltmann, getrouwd VR. 1752. 2. i. Frederik Willem Bernard 2 Schimmel geboren op CA. 1 april 1752.

Nadere informatie

Stamboom dossier. II III IV V VI Johannes (Jan) Martens (76) Johannes (Jan) Martens (67) Antonius Martens (0) Helena (Lena) Maria Martens

Stamboom dossier. II III IV V VI Johannes (Jan) Martens (76) Johannes (Jan) Martens (67) Antonius Martens (0) Helena (Lena) Maria Martens Stamboom dossier Johannes (Jan) Martens (1852 1920) Gehuwd met (1848-1939) Update 1.3 180619 door Ir. René A.M. Martens RI Msc. Geboren Nijmegen - 19 november 1852 (1806-1920) Antonia Nijenhof (1819-1884)

Nadere informatie

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Godri[e] - Gadri[e] - Goderi[e] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ouders 2 Joannes Stepanus Stevens X Joanna Adriana Sijmonssen Antwerpen - 02/03/1659 Geboren 02/12/1652 Zundert - 21/09/1681 Gehuwd Zundert - [< 1697] Overleden - 2.1 Maria X1 Gerardus Paschaelis Adriaensen

Nadere informatie

Café Kerkemeijer te Rekken

Café Kerkemeijer te Rekken -17- Café Kerkemeijer te Rekken Inleiding Café Kerkemeijer, aan de Rekkenseweg te Rekken, is in de gehele regio een bekende locatie en één om wat voor bijeenkomst dan ook te houden. Iedereen in Rekken

Nadere informatie

Parenteel van Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant)

Parenteel van Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant) Parenteel van Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant) I Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant) is geboren in 1790 in Heer Huijgenwaert, zoon van Joannes (Jan) Claasz Quant (Quand, Kwant) en Trijntje (Catherina)

Nadere informatie

No.50. december 2004 (2004 no. 3)

No.50. december 2004 (2004 no. 3) No.50. december 2004 (2004 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten, Het is wellicht de vorige keer niet opgevallen dat ten onrechte als nummer 48 vermeld was in plaats van 49. Dat betekent dus

Nadere informatie

GENERATIE III = C CHRISTIAAN PIETER TAK. Christiaan Pieter Tak 1

GENERATIE III = C CHRISTIAAN PIETER TAK. Christiaan Pieter Tak 1 GENERATIE III = C CHRISTIAAN PIETER TAK Christiaan Pieter Tak 1 C.4.17 : (2) Cristiaan Pieter Luitwieler, geboren in Vlissingen op 14 November 1809 en gestorven in Vlissingen op 19 Juli 1859, beroep Prediker

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Stassen

Fragment-genealogie fam. Stassen Fragment-genealogie fam. Stassen (zie ook: Houthems Verleden, H.J.J. Philippens, uitg. 1983, pag. 189 e.v.) De naam Stassen is ontstaan uit de roepnaam Stas, afkomstig van Eustachius hetgeen "de vruchtbare"

Nadere informatie

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat?

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? O C G L Genealogie voor Beginners O C G Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? Even voorstellen: Jo Schiffelers, voorzitter Heemkundevereniging Landgraaf L Systemen en termen Genealogie/Stamboom

Nadere informatie

Een Zwitserse kolonie in negentiende eeuws Gouda

Een Zwitserse kolonie in negentiende eeuws Gouda Een Zwitserse kolonie in negentiende eeuws Gouda Toen na de val van Napoleon in 1815 Nederland, Vlaanderen, Wallonië en Luemburg werden samengevoegd tot de Verenigde Nederlanden onder het koningschap van

Nadere informatie

huwt Velsen 30 november 1905 (akte 116) met Noom VI.1 ANTJE NOOM geboren Velsen 10 november 1887 (akte 220)

huwt Velsen 30 november 1905 (akte 116) met Noom VI.1 ANTJE NOOM geboren Velsen 10 november 1887 (akte 220) VIII.C CORNELIS DEMMERS Cor, Cees geboren te Velsen 18 september 1882 (akte 146) 04:00 uur getuigen: Antoine Daniël Charles Clarion, gemeentesecretaris, en Willem Steen, ambtenaar ter secretarie stoker

Nadere informatie

Stamboom van der Laan

Stamboom van der Laan een genealogieonline publicatie Stamboom van der Laan door 23 November 2018 Stamboom van der Laan Generatie 1 1. Adrianus van der Laan, is gedoopt op 15 februari 1758 te Oud Bijerland. Hij is getrouwd

Nadere informatie

No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2)

No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2) Beste naamgenoten. No.58 Augustus 2007 (2007 no. 2) De vakanties zijn bijna al weer voorbij. Hier in het zuiden in ieder geval. Het werd dus weer hoog tijd een nieuwe Ross Newsletter te maken. Iedere keer

Nadere informatie

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II NEUTENBERG-NOTTEBERG Het oorspronkelijke erve Notteberg, waar onderstaande personen naar zijn genoemd, was gelegen in Kerspel Goor nabij huis Heeckeren, waartoe het ook behoorde. Rond 1683 echter verhuizen

Nadere informatie

Blad 3. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) overgrootouders/betovergrootouders

Blad 3. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) overgrootouders/betovergrootouders Blad 3 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) overgrootouders/betovergrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 3 Generatie

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 1 Vóór 1800 zou deze boerderij, die stamt uit 1648, in bezit zijn van de erven Joosten (info: Jo van den Berg). In 1832 zijn erven van Johannes van Veghel eigenaar

Nadere informatie

De nakomelingen van Mijndert Storm

De nakomelingen van Mijndert Storm een genealogieonline publicatie door 3 July 2019 Generatie 1 1. Mijndert Storm, is geboren 1745. Hij is getrouwd met Johanna Elisabeth Leeuwenberg. Zij kregen 7 kinderen: Elsie Storm, volg 2. Neeltje Storm,

Nadere informatie

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan deze

Nadere informatie

Ongeval met een stoomketel

Ongeval met een stoomketel Ongeval met een stoomketel - 1877 Dat het werken in de suikerfabriek niet zonder gevaar was, konden jullie al lezen in het verhaal de dood van een Suikerbakker. Via bovenstaande overlijdensregistratie

Nadere informatie

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op Parenteel van Wilhelmus Consemulder. Generatie I I. Wilhelmus Consemulder, gedoopt te Breda op zaterdag 12 december 1795, trouwt met Cornelia Schenkenberg, gedoopt te Bergen op Zoom op zondag 27 augustus

Nadere informatie

1\055 Jflew51etter. Eén van de reacties betreft een familie Ross uit Amsterdam en omgeving. Op pagina 8 gaan we daar nader op in.

1\055 Jflew51etter. Eén van de reacties betreft een familie Ross uit Amsterdam en omgeving. Op pagina 8 gaan we daar nader op in. 1\055 Jflew51etter. No.4, maart 1987 Beste naamgenoten. Wat beter op tijd dan de vorige, ligt thans no. 4 van de Ross Newsletter weer voor u. Gelukkig ontvingen we op onze vorige uitgave weer een aantal

Nadere informatie

Stamboom dossier. Catharina (Cato/Toos) Johanna Maria Cuijpers ( ) Gehuwd Hermanus (Herman) Cornelis Antonius Lelieveld ( )

Stamboom dossier. Catharina (Cato/Toos) Johanna Maria Cuijpers ( ) Gehuwd Hermanus (Herman) Cornelis Antonius Lelieveld ( ) Stamboom dossier Catharina (Cato/Toos) Johanna Maria Cuijpers (1907-1992) Gehuwd Hermanus (Herman) Cornelis Antonius Lelieveld (1904-1989) Update 1.1 150526 door Ir. René A.M. Martens RI Msc. Geboren Boxmeer

Nadere informatie

Van Buggenhout-Opstal to the States

Van Buggenhout-Opstal to the States Van Buggenhout-Opstal to the States Ons verhaal begint ergens in de jaren 1800 in de Broekstraat bij de familie Annaert. Het bevolkingsregister uit de Franse tijd (1818) vermeldt hen in het huis nr. 33.

Nadere informatie

No. 63. April 2009. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen.

No. 63. April 2009. De nu voor u liggende Newsletter heeft naar ons idee weer een aantal interessante artikelen. No. 63. April 2009. Beste naamgenoten, April!!, dus weer tijd voor een volgende Ross Newsletter. De vorige, in december, leverde weer een stroom reacties op in de vorm van de beste wensen voor de Kerstdagen

Nadere informatie

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 )

Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) Notariële Akten na Overlijden Klaas Breedijk (172 ) (Tussen haakjes de RIN nummers in de stamboom www.breedijk.net. ) Klaas Breedijk: ik heb opgezocht wat ik op internet allemaal gevonden heb over zijn

Nadere informatie

Werkgroep Genealogie

Werkgroep Genealogie Werkgroep Genealogie De werkgroep bestaat uit Bart van Schijndel en Anny Janssen. doelstelling: A. Het adviseren van (aankomende) genealogen. Voor vragen kunt u terecht bij de werkgroep. Gegevens uit het

Nadere informatie

www.vorstenbosch-info.nl

www.vorstenbosch-info.nl OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 3 VEEL ONZEKERHEID In 1832 is deze woning in bezit van Hendrik van Dijk (sectie: E 280/1052/1291) en in 1840 is de eigenaar Theodorus van Eenbergen. In 1843 gaat

Nadere informatie

Wijzigingen in de wet op het Nederlanderschap

Wijzigingen in de wet op het Nederlanderschap Wijzigingen in de wet op het Nederlanderschap De wet op het Nederlanderschap is op belangrijke punten gewijzigd. Mogelijk hebben deze wijzigingen ook voor u belangrijke gevolgen. Ga na of u tot een van

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over erven

Veel gestelde vragen over erven Veel gestelde vragen over erven Vraag aan de notaris: gespaarde vakantiedagen en erfenis Na de vakantie vond ik het tijd de balans op te maken: hoeveel vakantiedagen heb ik nog? Ik ben tot de conclusie

Nadere informatie

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht.

Begraafplaats Sint Pieter bij Maastricht. Voormalig Carmelitessenklooster aan de Bleekerij te Sint Pieter bij Maastricht. In de jaren 1977-1978 werd dit klooster gesloopt ten behoeve van de bouw van de Parkresidentie ten zuiden van de Kennedybrug.

Nadere informatie

Het. riet- en gevestigd. Wilgenhorst. kopen. Sliebewust. zijn van drie. was

Het. riet- en gevestigd. Wilgenhorst. kopen. Sliebewust. zijn van drie. was Het Kompas kijkt binnen in Het Kompas keek binnen bij Vincent-Jan de Jong in aan de Molendijk. Een woonhuis dat rond 1886 gebouwd is in opdracht van zijn overgroot- was ouders. Erachter een hoepels-, biezen-,

Nadere informatie

Boven in het pand bevinden zich twee platte gevelstenen. In een van de gevelstenen (boven de voordeur) is de tekst 'HUIZE LOUISE' gebeiteld.

Boven in het pand bevinden zich twee platte gevelstenen. In een van de gevelstenen (boven de voordeur) is de tekst 'HUIZE LOUISE' gebeiteld. Huize Louise. Inleiding. Vanuit het zuiden, even voorbij de Markt en de Protestante kerk in de Grotestraat, staat op de nummers 92 tot 94 een pand dat de naam draagt 'Huize Louise'. In dit pand waren eerder

Nadere informatie

'Geheime' kunstcollectie Imtech komt in de verkoop

'Geheime' kunstcollectie Imtech komt in de verkoop FD: Economie & Politiek door Siem Eikelenboom 28 augustus 2015 'Geheime' kunstcollectie Imtech komt in de verkoop Karel Appel, 'Bloem met blauwe ogen' (1977) 'Als je de ontvangsthal van Van Rietschoten

Nadere informatie

Parenteel van Jan Brouwer [Kuipers 0062]

Parenteel van Jan Brouwer [Kuipers 0062] Page 1 of 5 1 Brouwer Jan 22-01-1877 Pasfoto I Jan Brouwer [Kuipers 0062] (afb. 1) is geboren op 22 januari 1877 in Nieuwehorne (Schoterland), zoon van Durk Jans Brouwer [Kuipers 0124] en Neeltje Jans

Nadere informatie

Stamboom van Heeckeren

Stamboom van Heeckeren een genealogieonline publicatie Stamboom van Heeckeren door 3 maart 2017 Stamboom van Heeckeren Generatie 1 1. Evert van Heeckeren, zoon van Jacob van Heeker-Ruurlo en Elisabeth van Keppel, is geboren

Nadere informatie

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN

HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN HISTORISCHE VERENIGING SLIEDRECHT DE VERENIGING WAAR VERLEDEN EN TOEKOMST ELKAAR ONTMOETEN WERKGROEP GENEALOGIE Het is ons duidelijk geworden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in stambomen. Om aan deze

Nadere informatie

No.56 December 2006 (2006 no. 3)

No.56 December 2006 (2006 no. 3) No.56 December 2006 (2006 no. 3) ROSS NEWSLETTER pag. 2 Beste naamgenoten. Hierbij dan weer het Kerstnummer van onze Ross Newsletter. Er staan naar ons idee weer een paar leuke items in en we hopen dat

Nadere informatie

D88, Voorhei 3. Geplaatst in de Heise Krant augustus 2015, gewijzigd

D88, Voorhei 3. Geplaatst in de Heise Krant augustus 2015, gewijzigd D88, Voorhei 3 Geplaatst in de Heise Krant augustus 2015, gewijzigd 23-01-2017 De geschiedenis van boerderij D88, nu Voorhei 3, begint bij Theodorus van Asseldonk. Theodorus (Dirk) van Asseldonk (1797-1845),

Nadere informatie

De nakomelingen van Johann/ Friedrich Diederich Kotte

De nakomelingen van Johann/ Friedrich Diederich Kotte een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johann/ Friedrich Diederich Kotte door 7 augustus 2017 De nakomelingen van Johann/ Friedrich Diederich Kotte Generatie 1 1. Johann/ Friedrich Diederich

Nadere informatie

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier

De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Fruijtier een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Gerrit Cornelisse door 3 augustus 2017 De nakomelingen van Gerrit Cornelisse De nakomelingen van Gerrit Cornelisse Generatie 1 1. Gerrit Cornelisse.

Nadere informatie

No. 46. augustus 2003 (2003 no. 2)

No. 46. augustus 2003 (2003 no. 2) No. 46. augustus 2003 (2003 no. 2) Beste naamgenoten, De vakantieperiode is weer bijna voorbij en dat betekent voor ons een nieuwe Ross Newsletter samenstellen. Zelf hebben we deze zomer ook weer genoten

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De ouders van Antoon

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De ouders van Antoon Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Antoon Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie II De ouders van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) 02. Hendricus van den

Nadere informatie

Van boodschap tot schilderij

Van boodschap tot schilderij Van boodschap tot schilderij Een onderzoek naar de herkomst van een briefkaart Hans Hendriks 2017 Aanleiding 1 Briefkaart uit 1915 gekregen van mijn vader in 1978, verstuurd vanuit Antwerpen naar Middelburg

Nadere informatie

De nakomelingen van Isak de Graaf

De nakomelingen van Isak de Graaf een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Isak de Graaf door 28 mei 2016 De nakomelingen van Isak de Graaf Generatie 1 1. Isak de Graaf. Hij is getrouwd met Catrijn van Rijn. Zij kregen 3 kinderen:

Nadere informatie