Installatie. Plaatsing van de oven. Ruimte. Elektra

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Installatie. Plaatsing van de oven. Ruimte. Elektra"

Transcriptie

1 Lees voor het gebruik van uw oven eerst deze handleiding. Bij het plaatsen van de oven moet rondom de oven minimaal 20 cm. vrij zijn. Maak er een gewoonte van om niks op de oven te leggen of om iets tegen de oven aan te zetten. Deze oven mag alleen worden gebruikt door daarvoor bevoegde personen. De ruimte waar de oven staat, mag niet toegangkelijk zijn voor onbevoegden Als de oven heet is, dient de oven (als deze is voorzien van een scharnier) afgesloten te worden met de sluiting. Tijdens het stoken kunnen de mantel en de deksel van de oven heet worden! Deze oven is niet voorzien van extra ventilatiegaten. Zowel de deksel als de bodem zijn poreus en ventileren voldoende. Open de oven pas na afloop van het programma, bij een veilige temperatuur (50 C. of minder). Laat een beschadigd netsnoer alleen vervangen door uw leverancier of door een gekwalificeerd electriciën. Het gebruik van een verlengsnoer wordt niet aangeraden, in verband met kans op verlies van vermogen. Als u toch een verlengsnoer gebruikt, altijd een snoer gebruiken met een draaddikte van 3 x 2,5 mm 2 (bij 230 V.) of 5 x 2,5 mm 2 (bij 400 V / 3 x 16 A.) Bij voorkeur de oven plaatsen op een betonnen vloer of een vloer met keramische tegels.

2 Installatie Plaatsing van de oven Zet de oven altijd op een plek met een vlakke en hittebestendige ondergrond. Mocht er onder de oven een vloer liggen met bijvoorbeeld linoleum, parket of laminaat, dan is het verstandig hierop eerst een vloer te leggen van bijvoorbeeld keramische tegels. Dit om eventuele verkleuring van de vloer te voorkomen. Zet vervolgens het onderstel van de oven zoveel mogelijk waterpas met behulp van de stelpoten onder het frame. Zorg er bij het plaatsten van het frame voor dat er rondom de oven minimaal 30 cm. vrij is, in verband met uitstraling van hitte. Overtuig uzelf ervan dat het frame stabiel staat en niet wiebelt. Plaats nu de oven in het onderstel, waarbij de grijze kast van de oven aan de voorkant komt. Als de oven niet is voorzien van een dekselscharnier kan nu de deksel op de oven worden gelegd. let op: yijdens het gebruik, moet de oven altijd in zijn onderstel staan! Ruimte De ruimte waar de oven komt te staan moet voldoende groot zijn om voor de oven te kunnen werken. Zorg ervoor dat er in de nabijheid van de oven geen brandbare materialen aanwezig zijn. Zet daarom ook geen kasten en / of stellingen dicht in de buurt van de oven. Eveneens geen planken of kastjes te dicht boven de oven. De ruimte moet tijdens het stoken voldoende kunnen ventileren om eventuele dampen kwijt te raken. Stoken in een ruimte waar op hetzelfde moment wordt gewerkt, is alleen aan te raden als deze ruimte voldoende groot is, er voldoende geventileerd kan worden en als men niet te dicht bij de oven kan komen als deze aanstaat. Elektra Gebruik voor de oven een stopcontact van goede kwaliteit. Het gebruik van schakelmateriaal van een inferieure kwaliteit, kan verkleuring en warm worden van het stopcontact tot gevolg hebben door het hoge vermogen dat de oven gebruikt. Laat een stopcontact aanleggen door een bevoegd elektricien en gebruik voor de oven een aparte groep. Bij het gebruik van automatische zekeringen is het noodzakelijk zekeringen te gebruiken met een C-karakteristiek, in verband met de hoge inschakelstroom van de oven.

3 Installatie Let op: het gebruik van een verlengsnoer is alleen mogelijk als deze een dikte heeft van minimaal 3 x 2,5 mm 2 (lichtnet ovens) of 5 x 2,5 mm 2 (krachtstroom ovens tot 11 kw). gebruik nooit een verlengsnoer dat dunner is, in verband met het hoge vermogen van de oven! Veiligheidsschakelaar De oven is voorzien van een veiligheidsschakelaar die de stroom onderbreekt wanneer de deksel van de oven wordt genomen. Om verstoring van deze veiligheidsschakelaar te voorkomen is het van belang, de deksel op de juiste wijze op de oven te leggen. (Dit indien geen dekselscharnier op de oven aanwezig is.) Let er dus op dat u een los deksel altijd rechtstandig optilt! Als de dekselpen verschoven of verbogen is zal de veiligheidsschakelaar niet meer voldoende worden ingedrukt en werkt de oven niet meer naar behoren of gaat de oven zelfs helemaal niet aan. De dekselpen is gemaakt van een hoogwaardige kunststof en is getest op 100 C. Wordt de dekselpen blootgesteld aan temperaturen hoger dan 100 C., dan zal deze smelten. Let op: Leg dus nooit iets tussen de deksel en de body van de oven om het afkoelen te versnellen. De dekselpen zal hierdoor smelten! Afstelling van de dekselpen Het kan gebeuren, dat de dekselpen door het gebruik, niet meer goed is afgesteld. Als u de deksel aan de voorkant (bij het dekselkapje) optilt kunt u onder de dekselpen de veiligheidsschakelaar horen klikken. U moet de deksel ongeveer een halve centimeter kunnen optillen, vóórdat de schakelaar schakelt. borgmoer Als u de deksel aan de voorkant (bij het dekselkapje) optilt kunt u onder de dekselpen de veiligheidsschakelaar horen schakelen. U moet de deksel ongeveer een halve centimeter kunnen optillen, vóórdat de schakelaar schakelt. Mocht dit niet het geval zijn dan moet u de dekselpen een beetje uit (naar beneden) draaien. Mocht dit meer zijn dan 0,5 / 1 centimeter, of sluit de deksel niet goed omdat hij op de dekselpen rust, dan moet u de dekelpen in (omhoog) draaien. Draai eerst met een steeksleutel (nr. 10) de bormoer los. Als de dekselpen goed is afgesteld, borgt u de pen weer door de moer tegen het kapje aan te draaien met de steeksleutel. Zorg er wel voor dat, als u dit doet, de pen niet weer mee naar binnen draait (zie afbeelding).

4 Installatie Dekselscharnier en sluiting Als optie is het mogelijk om de oven te voorzien van een dekselscharnier. Deze sluit de veiligheidsschakelaar automatisch op de juiste wijze. Ook zorgt een dekselscharnier ervoor, dat de deksel minder zal beschadigen tijdens het gebruik van de oven. Als uw oven is uitgerust met een scharnier, moet u er altijd aan denken om tijdens het stoken de deksel met de sluiting af te dichten. Bij 800 á 900 C. gaat de deksel van de oven wat hol staan. Omdat de deksel, in geval van een scharnier, aan de achterkant van de oven vastzit, zal deze hierdoor aan de voorkant kunnen gaan kieren. Door dit kieren, kan de dekselpen wat omhoog komen en de oven uitschakelen. Door het gebruik van de sluiting, voorkomt kieren aan de voorkant van de oven. Opzetrand Bij verschillende modellen Keramikos ovens, bestaat de mogelijkheid om als optie een opzetrand te gebruiken. Deze is voorzien van een doorgeefsysteem voor de dekselpen en veiligheidsschakelaar en moet op dezelfde manier worden opgetild als de deksel: rechtstandig. let op: door het gebruik van een opzetrand, zal de eindtemperatuur met ongeveer 60 C tot 100 C dalen. dit komt omdat de onhoud van de oven stijgt, terwijl het vermogen van de oven hetzelfde blijft. fit geld echter niet voor de economy allround (120 liter). Mocht u een oven met een scharnier hebben én een opzetrand willen gebruiken, moet u vóór het plaatsen van deze opzetrand, de bouten uit het scharnier halen (zie afbeelding). Dit doet u door eerst de twee borgveren uit de bouten te trekken. Hierna kunt u met behulp van een steeksleutel (nr. 17) de bouten uit het scharnier draaien (zie afbeelding). Vervolgens tilt u de (nu losse) deksel van de oven en legt u de opzetrand op de oven. Let er hierbij op dat de pen en lip van de randkast op de goed manier in de basiskast van de oven vallen. Let nu rechtstandig de deksel op de opzetrand. let op: het scharnier werkt dus niet als u een opzetrand gebruikt. Achterin deze handleiding, vindt u een formulier wat u kunt gebruiken voor het opmeten en bestellen van een opzetrand voor uw oven.

5 In gebruikname Instoken van de oven Voordat u de oven wilt gaan gebruiken, stookt u de oven één keer zonder inhoud en doet u één keer een biscuitstook. Hierna is de oven gebruiksklaar en kunt u ook glazuur stoken. Instoken is nodig om de spiralen een beschermende oxidelaag te geven, wat de levensduur van de spiralen aanzienlijk verlengt. Doe de eerste stook met een geheel lege oven, bij de tweede stook kunt u de oven vullen met biscuitwerk. Voor de lege stook kunt u onderstaand programma gebruiken: 1. Opstoken in 8 uur naar 600 C. (Of met 75 C/h. naar 600 C.) 2. In 0 uur (of SKIP) naar 1000 C. vervolgens 1 uur pendelen. Instoken van ceraboard Mocht uw oven zijn uitgevoerd met ceraboard dekselisolatie (standaard bij ovens van 200 liter), moet deze eerst worden uitgestookt op 1200 C. Dit kan niet bij een glasoven, aangezien deze niet hoger kan stoken dan 1000 C. Het volgende stookschema kunt u gebruiken om uw ceraboard deksel uit te stoken: 1. In 5 uur opstoken naar 600 C (of met 120 C/h. naar 600 C.) 2. 1 uur pendelen op 600 C. 3. Op vol vermogen (SKIP of 0 minuten) naar 1200 C minuten pendelen op 1200 C. 5. Af laten koelen. Tijdens het afkoelen de deksel niet openen. Pas openen als het regelapparaat Kamertemperatuur aangeeft. Indien uw regelapparaat niet tussentijds kan pendelen op 600 C. houdt u onderstaand programma aan: 1. In 8 uur opstoken naar 600 C. (of met 75 C/h. naar 600 C.). 2. Op vol vermogen (SKIP of 0 minuten) naar 1200 C minuten pendelen op 1200 C. 4. Af laten koelen. Tijdens het afkoelen de deksel niet openen. Pas openen als het regelapparaat kamertemperatuur aangeeft. let op: tijdens het uitstoken van ceraboard zorgen voor voldoende ventilatie en niet zelf in de ruimte aanwezig zijn. dit vanwege een onaangename geur.

6 In gebruikname Het vullen van de oven Om de bodem van de oven te beschermen tegen glazuurdruppels kunt u het bij de oven geleverde zilverzand over de bodem verdelen. Als u echter porseleinverf wilt stoken, is het van belang de oven zo stofvrij als mogelijk te houden. Wij raden u in dat geval af het zilverzand in de oven te strooien. U kunt nu (al dan niet in het zilverzand) de bodemplaatsteunen plaatsen; dit zijn drie cilinders van drie centimeter hoog. U plaatst deze bodemplaatsteunen in een driehoek op gelijke afstand van elkaar (zie afbeelding). Op de bodemplaatsteunen kunt u de eerste ovenplaat leggen. Deze bodemplaat blijft in principe altijd liggen. De ruimte die nu onder deze plaat is ontstaan, draagt bij tot een goede circulatie van de warmte. U kunt verdiepingen bouwen met behulp van de verschillende cilinders en ovenplaten. De cilinders zet u zoveel mogelijk boven elkaar, om de grootst mogelijke stabiliteit te krijgen. Om verstoringen in de temperatuurmeting te voorkomen moet er ruimte worden vrijgehouden rondom het thermokoppel (of de kilnsitterbuis.) let op: bij het inladen en plaatsen van de ovenplaten, dat deze niet tegen het thermokoppel (of kilnsitterbuis) stoten in verband met afbreken of beschadigen. Thermokoppel

7 Belangrijke aanwijzingen voor het gebruik Door het gebruik van de oven is het normaal dat er in de bodem en de deksel van de oven krimpscheurtjes onstaan. Dit komt door het enorme hitteverschil binnen en buiten de oven. Deze scheurtjes zijn volstrekt onschadelijk voor het functioneren van uw oven en zijn over het algemeen oppervlakkig. Heel vaak stoken op een hoge temperatuur, zal de kans op scheuren vergroten Spiralen zijn altijd aan slijtage onderhevig, U moet er rekening mee houden dat een set spiralen over het algemeen 3 tot 6 jaar mee gaat. Dit is mede afhankelijk van hoe vaak u stookt, op welke temperatuur, de ruimte waar de oven staat, wat voor werk u stookt, enz. Zorg er altijd voor dat u de groeven van de oven goed schoon houdt. Verontreiniging kunt u, met een stofzuiger met borstel, uit de groeven zuigen. Spatten glazuur op een spiraal kunnen de oorzaak zijn dat een spiraal breekt. Gebruik daarom altijd goede glazuren, die de kans op spetteren verkleinen. Aan het eind van het stookproces, is het normaal dat de deksel gaat kieren, dit komt door spanning die optreedt in de deksel. Dit heeft tot gevolg dat u een oranje gloed ziet, tussen de deksel en de body van de oven. Als de oven afgekoeld is, is de deksel weer vlak. Dit heeft geen nadelige gevolgen voor de werking van de oven. Het regelapparaat van uw oven schakelt de oven tijdens het opstoken continu aan en uit om een bepaalde temperatuursstijging te realiseren. Tijdens het stoken van de oven is het daarom mogelijk dat u de magneetschakelaar ziet flitsen. Dit is een normaal proces en geheel niet gevaarlijk. De magneetschakelaar van uw oven zit in een transparante kunststof behuizing, dit maakt het mogelijk dat deze flitsen te zien zijn. Een electrische oven is niet geschikt voor zoutglazuur omdat zoutglazuur zich niet alleen op werkstukken, maar ook op de ovenwand zelf afzet. De oven kan dan niet meer gebruikt worden voor andere glazuren en zal snel stuk gaan. Bovendien is de damp van het verhitte zout dat uit de oven komt, bij inademing, schadelijk voor de gezondheid. Gebruik een goede kwaliteit klei, om het risico op te veel vervorming of smelten te voorkomen.

8 Appendix I: Krammen van spiralen Voorbeeld van een kram Kram over winding Door het gebruik van de oven en het steeds weer verhitten en afkoelen van de spiralen, kan het voorkomen dat, na langere tijd, de rek uit de spiralen verdwijnt. Ondanks zorgvuldige montage en vastzetten van de spiralen bij assemblage, is dit niet helemaal te voorkomen. Mocht u de spiralen (extra) willen vastzetten, dan kunt u dit eenvoudig zelf doen, met behulp van speciale krammen. Deze krammen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de spiralen. let op: gebruik nooit ander draadmateriaal om zelf krammen te maken en de spiralen mee vast te zetten. dit materiaal is niet bestand tegen de hoge temperaturen en kan schade aan uw oven en / of de spiralen veroorzaken. Voor het krammen van de spiralen, gebruikt u een platbektang. Hiermee duwt u de krammen in de steen, óver een winding van de spiralen. De stenen van de oven zijn van zacht materiaal. De krammen komen in elke groef en in elke hoek van de oven. Het is de bedoeling dat u de spiralen net iets náást elke hoek van de oven kramt. Als u de spiralen in de hoeken kramt, heeft u de kans dat de spiralen de krammen op den duur weer uit de steen trekken (zie afbeelding). Hoek van oven Plek van krammen

9 Appendix II: Opmeten van een opzetrand A Gebruik dit formulier om de maten op te nemen als u een opzetrand voor uw oven wilt bestellen. Let op het verschil tussen ovens met een even en oneven aantal hoeken en oven van het Keramisch Instituut. let op: door het gebruik van een opzetrand, zal de eindtemperatuur met ongeveer 60 C tot 100 C dalen. dit komt omdat de onhoud van de oven stijgt, terwijl het vermogen van de oven hetzelfde blijft. fit geld echter niet voor de economy allround (120 liter). B C D Type oven: 15 liter, Economy Picolo 25 liter, Economy Baby 70 liter, Economy Super 200 liter (10 hoek), Economy Jumbo 200 liter (ovaal), Economy Jumbo Maten: A:... cm. B:... cm. C:... cm. Alleen voor ovale oven: D:... cm. A B C Type oven: 50 liter, Economy Favourite 100 liter, Economy Surprise 120 liter, Economy Allround 150 liter, Economy Giant 200 liter (11 hoek), Economy Jumbo Maten: A:... cm. B:... cm. C:... cm.

10 Appendix III: Het gebruik van een Kilnsitter (Limittimer) Vooral wat oudere ovens, zoals die bijvoorbeeld van het Keramisch Instituut, kunnen uitgerust zijn met een Kilnsitter met of zonder Limittimer. De Kiln Sitter is een mechanisme dat de afslag, op temperatuur, van uw oven regelt met behulp van mini cones De snelheid waarmee u naar de gewenste temperatuur stookt kunt u regelen met de sunvic schakelaar, die zich voorop de rode of grijze kast bevindt. Afstellen van de Kilnsitter Ook al is de Kiln Sitter tijdens de montage afgesteld, het is goed deze afstelling nogmaals te controleren. Nadat de oven vervoerd is, en na ca 30 keer stoken is het mogelijk dat de afstelling bijgesteld moet worden. Voor het afstellen van een Kilnsitter kunt u gebruik maken van een afstelplaatje. Dit plaatje is meegeleverd met de buis bij installeren. Met het afstelplaatje op zijn plaats controleert u of het haakje ca 1,5 mm voor het verstelbare plaatje van het gewichtje steekt. Is dit niet het geval, dan kunt u het haakje verschuiven door het kleine schroefje bovenop het haakje los te schroeven. Na afstelling het schroefje weer goed aandraaien. Het verstelbare plaatje van het gewichtje moet krap onder het haakje door kunnen. Controleer, na verwijdering van het afstelplaatje, of de haakstaaf vrij in de buis kan bewegen. Het geleideplaatje achter het haakje moet enigszins los zitten (zie afbeeldingen). Het in werking stellen van de Kilnsitter Aan de binnenzijde van de oven bevindt zich de buis, waar, door middel van de kegelsteuntjes en de beweegbare haakstaaf, de minocone op zijn plaats wordt gehouden. Voordat u de oven sluit kunt u de door u gekozen minicone als volgt inleggen: Met één hand tilt u aan de voorzijde van de Kilnsitter het hangende gewichtje op totdat het tegen het geleideplaatje stoot. Met de duim drukt u vervolgens het haakje naar beneden zodat het gewichtje omhoog gehouden wordt door het haakje. Met de andere hand kunt u nu, aan de binnenkant van de oven, de minicone op de oplegplaatjes leggen. Leg het kegeltje altijd de vlakke kant naar boven, evenwijdig aan de buis, maar zonder dat het kegeltje de buis raakt. De kegelsteuntjes moeten altijd goed schoon zijn. Indien nodig vervangen (zie afbeeldingen).

11 Instellen van de Limittimer De Limittimer is een extra beveiliging om de oven af te laten slaan als deze niet afslaat op zijn minicone. Dit zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren als de minicone aan de kegelsteuntjes vastgeplakt zou zitten. Uw stelt de Limittimer in op het aantal uren dat een stook zou kunnen gaan duren tel hierbij nog een half uur op. Stel dat een stook 8 uur zou gaan duren, dan zet u de limittimer op 8,5 uur. Mocht om wat voor een reden, de stook langer duren dan gepland, slaat de oven altijd af op de timer, na 8,5 uur. Mocht u niet weten hoelang een stook zou gaan duren zet de timer dan wat langer, b.v. 10 uur. Als de oven is afgeslagen kijkt u op welke stand de timer is blijven staan. Staat na de stook de timer nog op 2 uur, dan weet u dat de stook 8 uur heeft geduurd. Bij een volgende stook, op deze temperatuur, weet u dat de timer op 8,5 uur kunt zetten. Aanzetten van de oven Na het inleggen van de minicone en het instellen van de limittimer, kunt u de deksel sluiten. Om de oven aan te zetten drukt u op de witte knop die zich bevindt in het gat van het gewichtje (zie afbeelding). Wanneer de oven de smelttemperatuur van het kegeltje bereikt buigt deze door, waardoor het haakje aan de voorzijde enigszins opwipt, en het gewichtje vrij kan vallen. Door het vallen van het gewichtje wordt de witte drukknop naar buiten gedrukt en slaat de oven af. witte start knop Opstoken van de oven De snelheid van opstoken bepaalt u door de stand van de sunvic schakelaar. Deze schakelaar bevindt zich aan de voorkant op de kast van de oven. De sunvic is verdeeld in 5 standen. De snelheid van opschakelen van de sunvic, wordt bepaald door het soort bakwerk en de grootte van de werkstukken, die in de oven staan. Hieronder volgen een aantal voorbeelden, van stookschema s. Normaal biscuit: Sunvic schakelaar een uur op stand 1, vervolgens een uur op stand 2, hierna 3 kwartier op stand 3 en drie kwartier op stand 4. Als laatste schakelt u door naar Full. De oven stookt nu op vol vermogen, totdat de temperatuur van de door u gekozen minicone is bereikt.

12 Glazuur: Sunvic schakelaar een drie kwartier op stand 1, vervolgens drie kwartier op stand 2, hierna half uur op stand 3 en een half uur op stand 4. Als laatste schakelt u door naar Full. De oven stookt nu op vol vermogen, totdat de temperatuur van de door u gekozen minicone is bereikt. Deze stookschema s kunnen gevarieerd worden naar behoefte. Algemene stookaanwijzingen Tijdens het stoken van biscuit (de eerste stook van de klei) kunnen de werkstukken in, op en tegen elkaar worden gezet. Dit betekent dat er grote hoeveelheden tegelijk kunnen worden gebakken. Bij glazuur stook is dit niet mogelijk, omdat de werkstukken aan elkaar smelten als zij elkaar raken. Het standvlak van de geglazuurde werkstukken moet of vrij zijn van glazuur, of het werkstuk moet op een drie-angel geplaatst worden. Deze drie-angels voorkomen dat de werkstukken aan de ovenplaat vastbakken. Automaat (alleen keramisch instituut ovens). De ingebouwde automaat regelt het opschakelen van de oven. Inleg van de minicone en aanzetten van de oven gebeurt als hiervoor is beschreven. Alleen het opschakelen met de sunvic kan worden overgenomen door de automaat. Naast het rode controlelampje op de schakelkast bevindt zich een groene drukknop, De drukt u in om de automaat in te schakelen. De sunvic zet u voor biscuit op stand 1, en voor glazuurbrand op stand 1.5. De opwarmtijd zal dan ongeveer 4 uur duren. Wilt u langzamer of sneller stoken zal met de hand opgeschakeld moeten worden.

KERAMIKOS. Handleiding Keramikos ovens. Veiligheidsvoorschriften

KERAMIKOS. Handleiding Keramikos ovens. Veiligheidsvoorschriften Handleiding Keramikos ovens Veiligheidsvoorschriften Lees voor het gebruik van uw oven eerst deze handleiding. Bij het plaatsen van de oven moet rondom de oven minimaal 30 cm. vrij zijn. Bij voorkeur de

Nadere informatie

TOMA. Alles in deze gebruiksaanwijzing aangegeven met het symbool zijn veiligheidswaarschuwingen. Volg deze instructies altijd.

TOMA. Alles in deze gebruiksaanwijzing aangegeven met het symbool zijn veiligheidswaarschuwingen. Volg deze instructies altijd. Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands produkt vervaardigd bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen. Inhoudsopgave: Omschrijving.

Nadere informatie

OVENS INFORMATIE EN PRIJZEN 2015. Regelapparatuur Raku Stapelmateriaal. Keramikos Art Supplies

OVENS INFORMATIE EN PRIJZEN 2015. Regelapparatuur Raku Stapelmateriaal. Keramikos Art Supplies OVENS INFORMATIE EN PRIJZEN 2015 Regelapparatuur Raku Stapelmateriaal Keramikos Art Supplies 2 Keramikos ovens Keramikos heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het bouwen van ovens voor de bewerking en

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing oven

Gebruiksaanwijzing oven Gebruiksaanwijzing oven Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands produkt vervaardigd bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing oven

Gebruiksaanwijzing oven Gebruiksaanwijzing oven Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands product vervaardigd bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing TC60/8 regelapparaat

Gebruiksaanwijzing TC60/8 regelapparaat Gebruiksaanwijzing TC60/8 regelapparaat Inleiding Het TC60/8 regelapparaat biedt u de mogelijkheid uw oven op eenvoudige wijze te besturen. Het is een van de meest flexibele regelapparaten in zijn klasse.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Glasoven

Gebruiksaanwijzing Glasoven Gebruiksaanwijzing Glasoven Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands produkt vervaardigt bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing SE200/S regelapparaat

Gebruiksaanwijzing SE200/S regelapparaat Gebruiksaanwijzing SE200/S regelapparaat Inleiding Het elektronisch regelapparaat SE200/S biedt de mogelijkheid om een keramiekoven op eenvoudige wijze te besturen. Het bedieningspaneel geeft daarbij een

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing TC 60

Gebruiksaanwijzing TC 60 Gebruiksaanwijzing TC 60 Regelaar TC 60 1. Algemeen Met uw regelaar TC 60 kan u de stook van uw oven precies bepalen. U kunt vijf stookprogramma maken bestaande uit 4 segmenten en uw regelaar vooraf instellen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Glasoven

Gebruiksaanwijzing Glasoven Gebruiksaanwijzing Glasoven Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands produkt vervaardigt bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Keramiekoven

Gebruiksaanwijzing Keramiekoven Gebruiksaanwijzing Keramiekoven Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands product vervaardigd bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen.

Nadere informatie

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing Inhoud Ⅰ. Algemene veiligheidsvoorschriften...3 Ⅱ. Technische gegevens...4 Ⅲ. Illustratie...5 Ⅳ. Stroomschema...6

Nadere informatie

Prometheus Pro-1 Volt: Amps: Watt: Temp. Control: Max. Temp: Buiten Afmetingen: Binnen Afmetingen: Gewicht: Alvorens je begint Installatie

Prometheus Pro-1 Volt: Amps: Watt: Temp. Control: Max. Temp: Buiten Afmetingen: Binnen Afmetingen: Gewicht: Alvorens je begint Installatie Prometheus Pro-1 Volt: 220 V Amps: 3,2 A Watt: 700 W Temp. Control: Digitaal Max. Temp: 1000 C Buiten Afmetingen: 22,5 cm (W). X 22,0 cm (D). X 28,0 cm (H) Binnen Afmetingen: 11,5 cm (W). X 13.9 cn (D).

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Bedieningshandleiding

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Bedieningshandleiding BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Bedieningshandleiding Belangrijke aanwijzingen! Zorg ervoor dat de luidspreker volgens de aanwijzingen in deze handleiding wordt opgesteld en aangesloten. Probeer nooit de behuizing

Nadere informatie

HANDLEIDING SHEETPRESS R30

HANDLEIDING SHEETPRESS R30 HANDLEIDING Bedienings- & onderhoudsinstructies R30 Sheet press Inleiding: 1. Om te beginnen... 2 1. Gezondheids- en Veiligheidsinformatie... 3 2. Bij ontvangst... 3 3. Gebruik bedienpaneel... 4 4. Materialen

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing TC 405/30 regelapparaat

Gebruiksaanwijzing TC 405/30 regelapparaat regelapparaat Inleiding Het elektronisch regelapparaat TC 405/30 biedt u de mogelijkheid uw keramiekoven op nauwkeurige wijze te besturen. Het stookproces is in 30 intervallen programmeerbaar. De TC405/30

Nadere informatie

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing

Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Afzuigkap Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1.Opmerkingen 2.Functies 3..Installatie 4..Opmerkingen over installatie 5..Veiligheidswaarschuwingen 6 Gebruik 7 Onderhoud 1 Opmerkingen 1. Bedankt voor het kiezen

Nadere informatie

BeoLab 7 1. Handleiding

BeoLab 7 1. Handleiding BeoLab 7 1 Handleiding Dagelijks gebruik 3 Zodra u klaar bent met het opstellen van de luidsprekers, zoals beschreven op de volgende pagina s, kunt u het hele systeem op de netspanning aansluiten. Luidsprekerbeveiliging

Nadere informatie

BeoLab 7 1 BeoLab 7 1

BeoLab 7 1 BeoLab 7 1 BeoLab 7 1 BeoLab 7 1 Handleiding UG02 BeoLab 7-1 (non-bv7)_hol.indd 1 9/30/04 11:33:12 AM A DOWNLOADED FROM WWW.BEOINFO.NL - SECOND LIFE BANG & OLUFSEN UG02 BeoLab 7-1 (non-bv7)_hol.indd 2 9/30/04 11:33:12

Nadere informatie

OVENS INFORMATIE EN PRIJZEN 2016. Regelapparatuur Raku Stapelmateriaal. Keramikos Art Supplies

OVENS INFORMATIE EN PRIJZEN 2016. Regelapparatuur Raku Stapelmateriaal. Keramikos Art Supplies OVENS INFORMATIE EN PRIJZEN 2016 Regelapparatuur Raku Stapelmateriaal Keramikos Art Supplies 2 Keramikos ovens Keramikos heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het bouwen van ovens voor de bewerking en

Nadere informatie

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60

Professional Supplies BORDENWARMKAST. Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050. CaterChef 60 Professional Supplies Modelnr.: *688.050 - *688.050 - *688.050 CaterChef 120 CaterChef 60 CaterChef 30 GEBRUIKSAANWIJZING Lees deze instructies aandachtig door alvorens het apparaat te gebruiken. 688050-51-52

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing TC 405/30 regelapparaat

Gebruiksaanwijzing TC 405/30 regelapparaat Gebruiksaanwijzing TC 405/30 regelapparaat Inleiding Het elektronisch regelapparaat TC 405/30 biedt u de mogelijkheid uw keramiekoven op nauwkeurige wijze te besturen. Het stookproces is in 30 intervallen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing RTW100

Gebruiksaanwijzing RTW100 Gebruiksaanwijzing RTW100 Inhoudsopgave Technische gegevens Beschrijving apparaat Elektrische aansluiting Installatie en adviezen Beschrijving bedieningspaneel De eerste keer Adviezen Storingen en mogelijke

Nadere informatie

Ovens. Informatie en prijzen 2018

Ovens. Informatie en prijzen 2018 Ovens Informatie en prijzen 2018 Keramikos ovens Al meer dan 35 jaar een beproefd concept. Een topproduct van Nederlandse bodem. Keramikos Economy ovens in een notendop...4 Picolo 15...6 Baby 25...6 Smart

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave: Omschrijving. 1.1 Het toetsenbord 1. 1.2 De displays 1. 1.3 Lampjes 1. 2.0 Vaste programma's 2. 3.0 Vrije programma's 3.

Inleiding. Inhoudsopgave: Omschrijving. 1.1 Het toetsenbord 1. 1.2 De displays 1. 1.3 Lampjes 1. 2.0 Vaste programma's 2. 3.0 Vrije programma's 3. Inleiding. Deze regelaar is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan bedieningsgemak en mogelijkheden.

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker

Nadere informatie

Handleiding droogkoelers

Handleiding droogkoelers Handleiding droogkoelers Droogkoelers van Lindr Droogkoelers 29 september 2018 1 Van harte gefeliciteerd met de aanschaf van uw Lindr biertap! Deze handleiding is een vertaling van de bijgeleverde Engelse/Tsjechische

Nadere informatie

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding

Click wheel ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Reservoir PRO3-VAQ PRO7-VAQ

Reservoir PRO3-VAQ PRO7-VAQ Installatiehandleiding VAQ Lees voor het installeren eerst deze handleiding Inleiding De werking van de Quooker Het Quooker-systeem bestaat uit een klein reservoir onder het aanrecht dat aangesloten is

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL TOP

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL TOP GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL TOP GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL TOP INHOUDSOPGAVE GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL TOP... 1 INHOUDSOPGAVE... 1 1. ALGEMENE INFORMATIE... 2 2. GEBRUIKSINSTRUCTIES... 3 2.1. Plaatsing

Nadere informatie

TC 60/8. Handleiding

TC 60/8. Handleiding TC 60/8 ovenbesturing Handleiding Ve-Ka Ovenbouw b.v. Industrieweg 7 6621 BD Dreumel, Nederland Telefoon (0487) 57 17 03 Fax (0487) 57 17 03 info@ve-ka.nl www.ve-ka.nl 1 2 3 4 5 6 7 8 1 Algemeen Met behulp

Nadere informatie

DE POTEN AFSTELLEN. Zo kan de koelkast omhoog gebracht worden. Zo kan de koelkast omlaag gebracht worden.

DE POTEN AFSTELLEN. Zo kan de koelkast omhoog gebracht worden. Zo kan de koelkast omlaag gebracht worden. DE POTEN AFSTELLEN Bij het installeren van de koelkast, of wanneer deze verplaatst wordt, moeten de poten afgesteld worden om te garanderen dat de deuren goed sluiten en dat de koelkast stabiel en waterpas

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680 GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE DYNAMIC 680 Inhoudsopgave VEILIGHEIDSINSTRUCTIES 3 WAARSCHUWINGEN 4 VEILIGHEIDS RICHTLIJNEN / ALGEMEEN 6 INSTALLATIE EN MONTAGE 7 ZAGEN 8 ONDERHOUD 9 ONDERDELENTEKENING

Nadere informatie

DM-RBRD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur

DM-RBRD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Achterderailleur (Dutch) DM-RBRD001-00 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Achterderailleur CLARIS RD-R2000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Elektrische kippengrills

Elektrische kippengrills Elektrische kippengrills met afzonderlijk aangedreven, boven elkaar geplaatste spiesen Mod. E-6P 215.035 Mod. E-8P-S2 215.036 Mod. E-12P-S3 215.037 AANWIJZINGEN VOOR INSTALLATIE, BEDIENING EN ONDERHOUD

Nadere informatie

Algemene meubelhandleiding

Algemene meubelhandleiding Algemene meubelhandleiding INHOUD Ophangsystemen Blz. 3 Onderkast installeren Blz.4 Onderkast ontgrendelen Blz.6 Spiegel installeren Blz.7 Spiegelkast installeren Blz.8 Hoge kast installeren Blz.9 Stekkercontactdoos

Nadere informatie

NL handleiding supplement Mug Press MPR-2

NL handleiding supplement Mug Press MPR-2 NL handleiding supplement Mug Press MPR-2 Dit is een supplement met daarin de belangrijkste instellingen in het Nederlands. Dit supplement dient niet ter vervanging van de meegeleverde handleiding. Neem

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE TCM180

GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE TCM180 GEBRUIKSAANWIJZING TEGELZAAGMACHINE TCM180 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE -------------------------------------------------------------------------------- VEILIGHEIDSINSTRUCTIES -----------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Black Box

Gebruiksaanwijzing Black Box Gebruiksaanwijzing Black Box Inleiding. Deze computer is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan

Nadere informatie

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE

AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE 10200177NL.fm Page 19 Wednesday, June 29, 2005 4:30 PM AANWIJZINGEN VOOR DE INSTALLATIE ALVORENS DE KOELKAST TE INSTALLEREN...20 ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN EN ADVIEZEN...20 WATERAANSLUITING...21 ELEKTRISCHE

Nadere informatie

TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING

TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING Professional Supplies TOSTI APPARAAT GEBRUIKSAANWIJZING (*680.100 /*680.200) Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig alvorens het apparaat in gebruik te nemen. -1- INDEX Hoofdstuk Omschrijving Blz 1 Inleiding...2

Nadere informatie

TOMA. De TOMA regelaar is gebouwd volgens de strenge Europese veiligheidseisen en voorzien van een CE keurmerk.

TOMA. De TOMA regelaar is gebouwd volgens de strenge Europese veiligheidseisen en voorzien van een CE keurmerk. Inleiding. Deze regelaar is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan bedieningsgemak en mogelijkheden.

Nadere informatie

VERWARMING «RED HOT» Ref 93475

VERWARMING «RED HOT» Ref 93475 VERWARMING «RED HOT» Ref 93475 GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE VERWARMING - NL OVERZICHT 1. ALGEMENE VEILIGHEID 2. ELEKTRISCHE AANSLUITINGEN 3. GEBRUIK 4. ONDERHOUD 5. TECHNISCHE GEGEVENS LEES, VÓÓR HET GEBRUIK

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING INBOUWSTAPELAARS

GEBRUIKERS HANDLEIDING INBOUWSTAPELAARS 1 GEBRUIKERS HANDLEIDING INBOUWSTAPELAARS 2 INHOUD 1. REGISTRATIE SERIENUMMERS 2. INLEIDING 3. BESCHRIJVING VAN DE STAPELAAR 4. WERKING VAN DE STAPELAAR 5. INSTALLEREN VAN DE STAPELAAR 6. GEBRUIKEN VAN

Nadere informatie

1. Inleiding. Het procesmodel ZONNECOLLECTOR is gemaakt voor het gebruik op scholen. Het doel is om de leerling kennis te laten maken met het toepassen van een zonnecollector in een praktijksituatie. Hiervoor

Nadere informatie

Corrigeren, Wissen, Wijzigen en Controle Later starten, Stoppen en stookkosten

Corrigeren, Wissen, Wijzigen en Controle Later starten, Stoppen en stookkosten Inleiding. TOMA Deze computer is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan bedieningsgemak en mogelijkheden.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX & MINIMATIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC INHOUDSOPGAVE GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL MINIMAX/MINIMATIC... 1 INHOUDSOPGAVE... 1 1. ALGEMENE INFORMATIE...

Nadere informatie

Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten.

Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten. Montage instructie Tunni Vloer en basis Voeg de vloerdelen samen en zorg dat de inkepingen goed aansluiten. Plaats de bodem op een stabiele plaats, nadat u de onderkant van de bodem met lijnolie behandeld

Nadere informatie

Installatiehandleiding Elektrische vloerverwarming matten/ draden

Installatiehandleiding Elektrische vloerverwarming matten/ draden Installatiehandleiding Elektrische vloerverwarming matten/ draden Belangrijke instructies voor het installeren De draden mogen elkaar nooit, op wat voor punt dan ook, elkaar overlappen. Anders zou dit

Nadere informatie

TC 405/30 ovenbesturing. Handleiding

TC 405/30 ovenbesturing. Handleiding TC 405/30 ovenbesturing Handleiding Ve-Ka Ovenbouw b.v. Industrieweg 7 6621 BD Dreumel, Nederland Telefoon (0487) 57 17 03 Fax (0487) 57 17 03 info@ve-ka.nl www.ve-ka.nl 1 2 3 4 5 6 7 8 1 Controlelamp

Nadere informatie

Doet u dit niet, dan is het risico: heet vet uit de slang over u, of een ander, heen.

Doet u dit niet, dan is het risico: heet vet uit de slang over u, of een ander, heen. Handleiding BS 505 Let op! U werkt met heet vet. Let dus erg goed op met wat u doet. Draag veiligheidskleding bij vetfiltreren. Laat u niet afleiden en... werk volgens gebruiksaanwijzing. Wees voorzichtig!

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Designsierpaneel BYCQ40EP BYCQ40EPB 4PNL9-.book Page Monday, January 7, 09 :07 PM c b a e b g a 4 4 4+ d f h g g 4 ~8 mm 4 7 4 4 9 8 8 4 4 0 BYCQ40EP Designsierpaneel BYCQ40EPB Installatiehandleiding

Nadere informatie

Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6

Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6 Controle van de neerwaartse beweging van de automatische kap bij de WD6 1 Controleer of de gasveren en de watercilinders in de juiste tapgaten in het chassis zijn bevestigd, zie ook laatste pagina. 2 Controleer

Nadere informatie

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring

Reparatie. Reparatie. 1.1 Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring . Vervangen van schakelkabels (0,9mm specialerohloff kabel). Vervangen van schakelkabels bij eendelige asring Bij vervanging van versleten of geknapte schakelkabels moeten twee mogelijke asringversies

Nadere informatie

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ]

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ] S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ] U ontvangt een complete set, inclusief alle kabels en connectoren. Installatie is heel eenvoudig, hieronder staat alles in een eenvoudig

Nadere informatie

Elektronische keramische verwarming

Elektronische keramische verwarming Elektronische keramische verwarming Gebruiksaanwijzing Art.-No. 37419 230V~ 50Hz 1800W Belangrijke informatie 1. Voor ingebruikname deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig lezen. Belangrijk: Het apparaat mag

Nadere informatie

Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl

Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl Controleer de montagehoogte Controleer of u voldoende montagehoogte op uw gevel heeft om het scherm te plaatsen Boven de muursteun (montage steun)

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL BASIC

GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL BASIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL BASIC GEBRUIKSAANWIJZING ZUMOVAL BASIC INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 1 1. ALGEMENE INFORMATIE... 2 2. GEBRUIKSINSTRUCTIES... 3 2.1. Plaatsing en installatie... 3 2.2. Gebruik...

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

Handleiding Hogedrukpan VOS-13000

Handleiding Hogedrukpan VOS-13000 Handleiding Hogedrukpan VOS-13000 7 8 9 10 11 12 5 1 13 3 2 6 4 Binnenzijde container: 14 15 16 17 Onderdelen van uw hogedrukpan 1. Handgreep 2. Veiligheidsventiel (met slang) 3. Overdrukventiel 4. Druk/temperatuurmeter

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Turtle

Byzoo Sous Vide Turtle Byzoo Sous Vide Turtle ZAT01 Handleiding 220-240V, 50Hz 1300W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE Bij het gebruik van elektrische

Nadere informatie

Ovens. Informatie en prijzen 2018

Ovens. Informatie en prijzen 2018 Ovens Informatie en prijzen 2018 Inhoud Keramikos ovens Al meer dan 35 jaar een beproefd concept. Een topproduct van Nederlandse bodem. Keramikos Economy ovens in een notendop...4 Picolo 15...6 Baby 25...6

Nadere informatie

1. DOEL EN GEBRUIK. Op de eerste transportband wordt een grote vultrechter geplaatst (figuur 1). Deze houdt het gestorte materiaal op de band.

1. DOEL EN GEBRUIK. Op de eerste transportband wordt een grote vultrechter geplaatst (figuur 1). Deze houdt het gestorte materiaal op de band. 1. DOEL EN GEBRUIK De transportband is ontworpen voor het transporteren van vaste (niet-vloeibare) en niet-gevaarlijke materialen zoals zand, steenslag, puin, landbouwgewassen e.a.. Het te verplaatsen

Nadere informatie

Professional Supplies ELEKTRISCHE FRITEUSES. Modelnr.: * * Model 5 liter / 2x 5 liter

Professional Supplies ELEKTRISCHE FRITEUSES. Modelnr.: * * Model 5 liter / 2x 5 liter Professional Supplies ELEKTRISCHE FRITEUSES Modelnr.: 688.005-688.055 Model 5 liter / 2x 5 liter GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken

Nadere informatie

DM-TRFD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur DEORE XT FD-T8000

DM-TRFD (Dutch) Dealerhandleiding. RACE MTB Trekking. Stads-toer/ comfort-fiets. Voorderailleur DEORE XT FD-T8000 (Dutch) DM-TRFD001-00 Dealerhandleiding RACE MTB Trekking Stads-toer/ comfort-fiets STADS-SPORT E-BIKE Voorderailleur DEORE XT FD-T8000 INHOUD BELANGRIJKE MEDEDELING... 3 VEILIGHEID VOOROP... 4 LIJST VAN

Nadere informatie

Montage-instructies Rolpoorten Alu 55 - Alu 77

Montage-instructies Rolpoorten Alu 55 - Alu 77 1788-151116 Montage-instructies Rolpoorten Alu 55 - Alu 77 1 Inhoud Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker

Nadere informatie

LED inbouwschijnwerper Light WDS 100E (zonder transformator) 100x Super LED (warm white)

LED inbouwschijnwerper Light WDS 100E (zonder transformator) 100x Super LED (warm white) Technische gegevens Type: Lamptype: Spanning: Stroomverbruik: Bescherming schijnwerper: Maximale dompeldiepte: LED inbouwschijnwerper Light WDS 100E (zonder transformator) 100x Super LED (warm white) AC

Nadere informatie

Handleiding Comfort Mat

Handleiding Comfort Mat Handleiding Comfort Mat Het toppunt van comfort. Het toppunt van eenvoud. Elektrische vloerverwarming Inleiding In deze handleiding van de elektrische vloerverwarming beschrijven wij stapsgewijs waar u

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

Handleiding Sencotel machine

Handleiding Sencotel machine Handleiding Sencotel machine Model: GHZ-228 RP FULL BCB/RED 220 V. 50 Hz. Slush Puppie Benelux Eikenbos 6-8 5531 MZ Bladel Sencotel Machine Pagina 1 Inhoud Bedieningspaneel ---------------------------------------

Nadere informatie

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE 1. Afmetingen & gewicht van het Porta

Nadere informatie

HiTAC -filterpatroon vervangen worden. Tevens wordt dan de kalk uit het reservoir

HiTAC -filterpatroon vervangen worden. Tevens wordt dan de kalk uit het reservoir Installatiehandleiding COMBI Lees voor het installeren eerst deze handleiding Inleiding De werking van de Quooker COMBI De Quooker COMBI is een kokend- en warmwatervoorziening die bestaat uit inlaatcombinatie,

Nadere informatie

Handleiding. Versie 2.0 www.qwiek.nl

Handleiding. Versie 2.0 www.qwiek.nl Handleiding Versie 2.0 www.qwiek.nl Onverhoopt problemen met uw Qwiek.melody? www.qwiek.eu/faq Lees deze voorschriften voor het aansluiten en gebruiken van de Qwiek.up aandachtig door. Algemeen Lees deze

Nadere informatie

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ]

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ] S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ] U ontvangt een complete set, inclusief alle kabels en connectoren. Installatie is heel eenvoudig, hieronder staat alles in een eenvoudig

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding

Lcd scherm ipod Classic Installatie handleiding 1. De ipod Classic is erg moeilijk open te maken zonder schade aan te richten. Ga dus uiterst voorzichtig te werk! Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u verder gaat. 2. Om de ipod open te maken

Nadere informatie

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508 Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared Model: GRT-508 Handleiding Mode d emploi Gebrauchsanweisung Manual Lees deze handleiding aandachtig door

Nadere informatie

Hotto boilerkraan plaatsen

Hotto boilerkraan plaatsen Hotto boilerkraan plaatsen Hotto boilerkraan plaatsen Materialen Gereedschap Hotto Quadro kraan Chroom Steeksleutel Hotto Arco kraan RVS Hotto Arco kraan Chroom Hotto Quadro kraan RVS http://bit.ly/29e6suk

Nadere informatie

FR NL DE IT ES PT EL EN DA NO SV FI AR FA CS SK HU PL RU UK SL SR BS BG RO HR TR ET LT LV

FR NL DE IT ES PT EL EN DA NO SV FI AR FA CS SK HU PL RU UK SL SR BS BG RO HR TR ET LT LV MINUTE GRILL FR NL DE IT ES PT EL EN DA NO SV FI AR FA CS SK HU PL RU UK SL SR BS BG RO HR TR ET LT LV MINUTGRIL-0680_MINUTGRIL-0680 5/0/0 :9 Page 5 CLIC 6 7 0 5-0 mn.. 5 6 7 MINUTGRIL-0680_MINUTGRIL-0680

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas 2 HARTELIJK DANK Hartelijk dank dat u voor de EUROM GS5000 kachel gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw volle

Nadere informatie

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE

PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE 6/2013 NL PLAATSINGSINSTRUCTIES DUOFUSE POORTJE Aangezien het Duofuse houtcomposiet poortje duurzamer is dan een houten poortje, is een correcte plaatsing noodzakelijk om jarenlang te kunnen genieten.

Nadere informatie

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND

TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND GEBRUIKSAANWIJZING TAFELMODEL KOOKPLAAT ROND counter cooker Type CC-1700 Art.nr.: 80.2300 Pagina 1 / 4 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Symbolen 3. Technische Specificaties 4. Bediening 5. Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Voorbereiding Veiligheid Het is mogelijk de zonnepanelen alleen te installeren, maar met hulp is het een stuk makkelijker en veiliger. De panelen

Nadere informatie

Edge/Lo-Pro Edge tremolo-brug

Edge/Lo-Pro Edge tremolo-brug Edge/Lo-Pro Edge tremolo-brug Edge Lo-Pro Edge Achterkant Messnede Zadelvergrendelingsbout Snarenhoudersblok Tremolo-armhouder Snaren-stopperbout Afstelbout Tremolo-veer Vergrendelingsveren De tremolo-arm

Nadere informatie

Montagevoorschrift voor Top Core keukenbladen

Montagevoorschrift voor Top Core keukenbladen Montagevoorschrift voor Top Core keukenbladen Dit vindt u in de montageset koppelset 1, bestaande uit 2 plastic boutklemmen, 1 bout, 1 schroef en 2 klemplaatjes (A) siliconenlijm t.b.v. koppeling (B) montagevoorschrift

Nadere informatie

Handleiding Hogedrukpan Field Koch

Handleiding Hogedrukpan Field Koch Handleiding Hogedrukpan Field Koch 118014 Belangrijke voorzorgsmaatregelen Gebruik alleen GAS als warmtebron Wees extra voorzichtig in het leslokaal Plaats de pan niet in een warme oven Zet de pan voorzichtig

Nadere informatie

PHLILIPS HR2304/70. Gebruiksaanwijzing

PHLILIPS HR2304/70. Gebruiksaanwijzing PHLILIPS HR2304/70 Gebruiksaanwijzing HR2304 1 24 Nederlands Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Als u volledig wilt profiteren van de ondersteuning die Philips biedt, registreer

Nadere informatie

Montage handleiding Roldeur BP77 MET ROLCONSOLES

Montage handleiding Roldeur BP77 MET ROLCONSOLES Montage handleiding Roldeur BP77 MET ROLCONSOLES Montage roldeur met rolconsoles zonder kast, pagina 1 Controle AS: Controleer of de motor is geborgd in de as. Dat doet u door te kijken of de motor uit

Nadere informatie

Bepaal de vrije ruimte, liftkooi op de laatste stopplaats, zorg dat de lift op stuit staat.

Bepaal de vrije ruimte, liftkooi op de laatste stopplaats, zorg dat de lift op stuit staat. Installatie handleiding SEF DB met 1 contact Bepaal de vrije ruimte, liftkooi op de laatste stopplaats, zorg dat de lift op stuit staat. Controleer of het juiste SEF hekwerk aanwezig is: SEF 700 minimale

Nadere informatie

ALGEMENE VEILIGHEIDS- EN BEDIENINGSINSTRUCTIES.

ALGEMENE VEILIGHEIDS- EN BEDIENINGSINSTRUCTIES. Kachelventilator nr: 219-214 Geachte klant, Dank u voor het kiezen voor de autonome warmteverdeler SIROCCO. Het betreft hier een gevoelig precisie-instrument. Voordat u het apparaat gaat gebruiken graag

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Sierpaneel BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB PNL0-A.book Page Thursday, January 0, 09 :8 PM c b a e b g a +6 d f h g g 6 6 mm 6 6 7 9 8 8 0 BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB Sierpaneel Installatiehandleiding

Nadere informatie

BeoLink Passive. Opstel-aanwijzingen

BeoLink Passive. Opstel-aanwijzingen BeoLink Passive Opstel-aanwijzingen Dit product voldoet aan de voorwaarden die worden vermeld in de EU-richtlijnen 89/336 en 73/23. Technische gegevens, functies en het gebruik van deze functies kunnen

Nadere informatie

VOS-12035(10L) VOS-12036(36L)

VOS-12035(10L) VOS-12036(36L) Handleiding waterbad VOS-12035(10L) VOS-12036(36L) 1 6 5 4 2 3 Verklaring: 7 8 1. Deksel 1 9 10 11 2. Deksel 2 7. Actuele temperatuur 3. Afdichtringen 8. Ingestelde temperatuur of 4. Aan/Uit schakelaar

Nadere informatie