S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ]

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ]"

Transcriptie

1 S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ] U ontvangt een complete set, inclusief alle kabels en connectoren. Installatie is heel eenvoudig, hieronder staat alles in een eenvoudig stappenplan uitgelegd. Wij gaan hier uit van de montage van een 4 tot 14 panelen set voor op een plat dak. Volg stappen 1 t/m 5 voor elke 2 panelen (heeft u 4 panelen dan moet u deze stappen dus tweemaal doorlopen). Vervolg daarna bij stap 6 voor het juist aansluiten van de kabels. Heeft u een ander daktype, combineer deze handleiding dan met de detailhandleiding voor uw specifieke dakmontagesysteem. U heeft een link hiernaar ontvangen in uw mail, en kunt deze ook hier raadplegen: STAP 1 VOORBEREIDING Alle onderdelen van uw pakket Gereedschap: steeksleutel maat 10; kniptang; centimeter; schroevendraaier Pak alle onderdelen van uw pakket uit en breng deze naar uw dak. Zorg dat het dak schoon is en houdt altijd genoeg afstand van de rand van uw dak. Kies een dag waarop uw dak droog is en het niet waait. Simply-solar.nl info@simply-solar.nl Tel:

2 STAP 2 PLAATSBEPALING Rubberen pads uit Flatfix Eco pakket Bij het plaatsen van de zonnepanelen op uw dak moet u rekening houden met de richting ten opzicht van de zon en eventuele schaduw. Idealiter plaatst u uw zonnepanelen richting het zuiden, omdat de panelen dan het langst in de zon staan. Bij een opstelling richting het zuid-westen of zuid-oosten verliest u ongeveer 3 a 4% opbrengst ten opzicht van puur op het zuiden gericht. Richt u de panelen op het oosten of westen dan verliest u ongeveer 12 a 13%. Soms kan dit alsnog interessant zijn, bijvoorbeeld voor een oostwest opstelling waarbij u de panelen met de rug tegen elkaar plaatst en zo meer panelen op uw dak kwijt kunt. Houdt ook rekening met waar eventueel schaduw op uw dak valt en probeer dit zo veel mogelijk te vermijden. Als u de panelen achter elkaar plaatst, houd dan ten minste 80 a 90 cm tussenruimte aan om te voorkomen dat de panelen te veel in de schaduw van elkaar staan. Nadat u de richting en positie bepaald heeft, plaatst u de beschermingspads op uw dak (zie foto). De afstand tussen de pads moet zijn: 65cm, 30 cm, 65 cm. De pads zitten in de doos van de Flatfix steunen. Simply-solar.nl info@simply-solar.nl Tel:

3 STAP 3 MONTEREN STEUNEN EN OMVORMER Flatfix Eco pakket; steeksleutel maat 10; zelfborende schroeven; schroevendraaier; APS micro-omvormer; zonnepanelen Leg de zonnepanelen ondersteboven op de rubberen pads. Hierdoor voorkomt u beschadiging aan uw paneel en kunt u goed bij de achterkant. Zorg dat de panelen in dezelfde richting liggen (kabels aan dezelfde kant). Monteer de flatfix steunen op uw zonnepanelen met behulp van de meegeleverde moeren en bouten. Draai redelijk vast met behulp van een steeksleutel maat 10. Gebruik de meest naar het midden gelegen gaten in de rand van uw zonnepaneel. Monteren omvormer: Voor het monteren van de omvormer gebruikt u de meegeleverde zelfborende schroeven. Hiermee kunt u de omvormer vastzetten aan de Flatfix steunen (zie afbeelding op volgende pagina). Gebruik hiervoor een accuboor of schroevendraaier. Let op dat u de bekabeling van de zonnepanelen eerst goed uitmeet, voordat u de omvormer vastzet. Als alternatief kunt u de omvormer ook los bovenop de verzwarings tegels plaatsen. U heeft dan de zelfborende schroeven niet nodig. Zie hiervoor stap 6. Heeft u een ander daktype, dan werkt u meestal met een aluminium dakrail. U kunt de omvormer in dit geval in deze rail vastzetten. Simply-solar.nl info@simply-solar.nl Tel:

4 Montage op Flatfix Montage op rail STAP 4 VERZWARING Stoeptegels of trottoirbanden (niet meegeleverd) Draai uw zonnepanelen om (zonnecellen naar boven). Verzwaar de steunen met stoeptegels of trottoirbanden. U kunt oude stoeptegels vaak gratis afhalen bij mensen in de buurt, kijk bijvoorbeeld even op marktplaats. Anders kunt u deze kopen bij de lokale bouwmarkt. Voorgeschreven is om standaard 64 kg per paneel te gebruiken (ongeveer 8 tegels). Is uw dak hoger dan 3 meter, kijk dan in de Flatfix handleiding voor het voorgeschreven gewicht voor uw situatie. Simply-solar.nl info@simply-solar.nl Tel:

5 STAP 5 KABELCONNECTOR Kabel connector (2 stuks); striptang; schroevendraaier; stroomkabel (5, 10 of 15 meter), 2 meter kabel (met connector voor omvormer) Mocht u de stroomkabel door een gat in de muur van uw huis willen voeren, dan is het handig om eerst de kabel door te voeren, en daarna pas de kabelverbinder te gebruiken. Verbind vervolgens deze stroomkabel (5, 10 of 15 meter) met de meegeleverde 2 meter kabel. Gebruik hiervoor de meegeleverde waterdichte kabelverbinder. Let op: zorg er altijd voor dat stroomkabel niet in het stopcontact is aangesloten als u met de connector werkt. Neem de twee kabels en de twee connectoren. Open nu beide connectoren in 3 delen. Steek de kabel door de onderdelen van de connector. En strip de 3 draden. Doe dit voor beide kabels. Sluit vervolgend de drie draden aan op de beide connectoren. Zorg ervoor dat bij beide connectoren dezelfde kleur kabel op dezelfde aansluiting zit. Nuldraad (blauw) bij N, fasedraad (bruin) bij L en de aardedraad (geel-groen) bij PE. Op dezelfde wijze bij de andere connector. Simply-solar.nl info@simply-solar.nl Tel:

6 Klik vervolgens elke connector behuizing op het voorste deel en schroef het achterste deel op de connector behuizing. Draai de doppen goed strak aan, zodat de connector waterdicht is afgesloten. Als laatst kunt de connectoren in elkaar schuiven. Draai vervolgens aan het middelste ronde gedeelte om de connector vast te klikken. Simply-solar.nl Tel:

7 STAP 6 KABELS VERBINDEN T-kabel; einddop kabel; afsluitdop; APS omvormer Verbind de T-kabel met uw omvormers. In geval van een 4 panelen set, laat u de middelste T-connector open. Voor grotere sets kunt u afhaneklijk van uw daksituatie bepalen welke connectors u ongebruikt laat. Hierdoor heeft u meer speelruimte met de plaatsing van uw panelen. Op de open T-connector plaatst u de afsluitdop, Aan het eind van de T-kabel plaatst u de einddop. Simply-solar.nl info@simply-solar.nl Tel:

8 Verbind daarna de zonnepanelen met de connectoren van de omvormer. Het ene paneel verbindt u met de connectoren aan de linkerkant, het andere paneel aan de rechterkant. Als u de omvormer niet heeft vastgeschroefd op de Flatfix steunen of op de dakrails (zie stap 2), plaats de omvormer dan bovenop de stoeptegels zodat deze droog ligt (de omvormer is in principe waterdicht). Simply-solar.nl info@simply-solar.nl Tel:

9 STAP 7 AANSLUITEN U kunt uw set nu gaan aansluiten op het stopcontact. Voor een 2 panelen set kunt u dit op elk stopcontact doen. Heeft u meer dan 2 zonnepanelen, let dan op dat deze op een vrije groep komen (zonder andere apparaten), dit in verband met de werking van uw zekeringen (en dus de brandveiligheid). Heeft u meer dan 2 panelen dan kunt u deze ook verdelen, zodat elke set van 2 panelen op een andere groep zit aangesloten. Voor het aansluiten van uw stroomkabel is het vaak het eenvoudigste om gebruik te maken van een buitenstopcontact (deze moet dan wel droog zijn i.v.m. de opbrengstmeter). Anders moet u de stroomkabel naar een stopcontact binnen lijden. In sommige gevallen moet hiervoor een gat in de muur worden geboord, maar vaak kan het ook makkelijker, bijvoorbeeld langs een kozijn of ventilatierooster. Het kan handig zijn om eerst de kabel door een gat te voeren, en daarna pas de kabelverbinder te gebruiken (stap 6). Let echter wel op dat de stroomkabel nooit is aangesloten op het stopcontact als u met de kabelverbinder werkt. Klaar! Uw systeem zou nu moeten werken. U kunt controleren of het lampje op de omvormer langzaam groen knippert. U kunt nu nog de opbrengstmeter aansluiten door deze in het stopcontact te plaatsen. Voor details over het instellen van de opbrengstmeter, zie de aparte handleiding te vinden op: PROBLEEMOPLOSSING Als u het systeem heeft aangesloten duurt het altijd circa 30 seconden voor het lampje begint te knipperen. Mocht het lampje op uw omvormer helemaal niet knipperen, dan zijn de zonnepanelen niet goed aangesloten op uw omvormer. Controleert u de klikconnectoren. Mocht het lampje op uw omvormer langzaam rood knipperen, dan zijn de zonnepanelen goed aangesloten, maar is er geen verbinding tussen de omvormer en het stopcontact. Controleert u in dit geval de kabelverbinder (let op dat u eerst de stekker uit het stopcontact haalt). Mocht uw zonnepanelen set niet werken nadat u alle kabels heeft aangesloten, dan komt dit in de meeste gevallen doordat de kabelconnector niet goed is verbonden. Probeert u dan eerst om (nadat u de kabel uit het stopcontact heeft gehaald) de connector eenmaal los te halen, de kabels te checken, en daarna weer goed vast te maken. Als alle kabels weer goed zijn verbonden gaat het LED lampje op uw omvormer na ongeveer een halve minuut langzaam groen knipperen. Als deze rood blijft knipperen is de verbinding met het stopcontact niet goed en kunt u wellicht de kabel connector nogmaals controleren. Simply-solar.nl info@simply-solar.nl Tel:

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ]

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ] S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ] U ontvangt een complete set, inclusief alle kabels en connectoren. Installatie is heel eenvoudig, hieronder staat alles in een eenvoudig

Nadere informatie

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 2 P A N E L E N ]

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 2 P A N E L E N ] S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 2 P A N E L E N ] U ontvangt een complete set, inclusief alle kabels en connectoren. Installatie is heel eenvoudig, hieronder staat alles in een eenvoudig

Nadere informatie

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ]

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ] S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ S E T 4-14 P A N E L E N ] U ontvangt een complete set, inclusief alle kabels en connectoren. Installatie is heel eenvoudig, hieronder staat alles in een eenvoudig

Nadere informatie

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ A C C U S E T E A S Y S O L A R - 8 ]

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ A C C U S E T E A S Y S O L A R - 8 ] S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ A C C U S E T E A S Y S O L A R - 8 ] U ontvangt een complete set, inclusief alle kabels en connectoren. Installatie is heel eenvoudig, hieronder staat alles

Nadere informatie

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ A C C U S E T E A S Y S O L A R ]

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ A C C U S E T E A S Y S O L A R ] S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ A C C U S E T E A S Y S O L A R ] U ontvangt een complete set, inclusief alle kabels en connectoren. Installatie is heel eenvoudig, hieronder staat alles in

Nadere informatie

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ A C C U S E T O F F G R I D ]

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ A C C U S E T O F F G R I D ] S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ A C C U S E T O F F G R I D ] U ontvangt een complete set, inclusief alle kabels en connectoren. Installatie is heel eenvoudig, hieronder staat alles in een

Nadere informatie

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ C A M P E R B O O T S E T ]

S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ C A M P E R B O O T S E T ] S I M P L Y S O L A R H A N D L E I D I N G [ C A M P E R B O O T S E T ] U ontvangt een complete set, inclusief alle kabels en connectoren. Installatie is heel eenvoudig, hieronder staat alles in een

Nadere informatie

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Plat dak Voorbereiding Veiligheid Het is mogelijk de zonnepanelen alleen te installeren, maar met hulp is het een stuk makkelijker en veiliger. De panelen

Nadere informatie

Golfplatendak montage

Golfplatendak montage Golfplatendak montage SUNKIT Zonnestroomsysteem Administrator 7-10-2008 10:36 1/5 Algemeen Deze handleiding begeleidt u stap voor stap bij de montage van het SUNKIT zonneenergiesysteem. Lees voordat u

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Pannendak montage SUNKIT ZONNESTROOMSYSTEEM VOOR MONTAGE OP PANNENDAK SUNKIT. Zonnestroomsysteem

Installatiehandleiding. Pannendak montage SUNKIT ZONNESTROOMSYSTEEM VOOR MONTAGE OP PANNENDAK SUNKIT. Zonnestroomsysteem Pannendak montage SUNKIT Zonnestroomsysteem Administrator 7-10-2008 15:18 1/5 Algemeen Deze handleiding begeleidt u stap voor stap bij de montage van het SUNKIT zonneenergiesysteem. Lees voordat u begint

Nadere informatie

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak

Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak Montage instructies set van 3 zonnepanelen, 210 Wp Schuin dak Voorbereiding Veiligheid Het is mogelijk de zonnepanelen alleen te installeren, maar met hulp is het een stuk makkelijker en veiliger. De panelen

Nadere informatie

ConSole. Installatiehandleiding TUV

ConSole. Installatiehandleiding TUV Installatiehandleiding ConSole www.tuv.com ID : TUV Berlin 8011005400 Met de ConSole heeft u een uitstekend product in handen om uw zonnepanelen op platte daken te plaatsen. De installatie is snel en eenvoudig

Nadere informatie

Zonne-energie voor iedereen. Installatiehandleiding. zonnepaneelset camper, boot of caravan

Zonne-energie voor iedereen. Installatiehandleiding. zonnepaneelset camper, boot of caravan Zonne-energie voor iedereen Installatiehandleiding zonnepaneelset camper, boot of caravan Inhoud zonnepaneelset Hoekstukken set Zonnepaneel Montagekit Laadregelaar Connectorset mc4 Solar kabel Optioneel

Nadere informatie

Aan de slag met Anna. versie PW 1.5

Aan de slag met Anna. versie PW 1.5 Aan de slag met Anna. versie PW 1.5 In het pakket van Anna. Anna Smile Adapter Bevestigingsplaatje 2x Extra installatiekabel voor de cv-ketel Adapterkabel Draadstripper Schroevendraaier Installeer Anna

Nadere informatie

Installatiehandleiding. zonnepaneelset camper, boot of caravan

Installatiehandleiding. zonnepaneelset camper, boot of caravan Installatiehandleiding zonnepaneelset camper, boot of caravan Inhoud zonnepaneelset Hoekstukken set Zonnepaneel Laadregelaar Montagekit Connectorset mc4 Solar kabel Optioneel Dakdoorvoer Display Configuraties

Nadere informatie

Handleiding voor het ClickFit Montage Systeem voor Schuindak met dakpannen

Handleiding voor het ClickFit Montage Systeem voor Schuindak met dakpannen Handleiding voor het ClickFit Montage Systeem voor Schuindak met dakpannen Meer info www.click-fit.nl Patent pending Materiaal Een ClickFit montage set bevat de volgende onderdelen: 1 dakhaken 2 montage

Nadere informatie

Float Control Installatie handleiding

Float Control Installatie handleiding Float Control Installatie handleiding Fig. 1 Het display met de hinderlijke gele driehoek, te wijten aan een defect foliesensor. Fig. 2 De pompunit van boven gezien, na kalibratie met een nieuwe foliesensor

Nadere informatie

Aan de slag met Anna.

Aan de slag met Anna. Aan de slag met Anna. In combinatie met de Smile T. versie PW 2.0 In het pakket van Anna. Anna Smile T Adapter Bevestigingsplaatje Adapterkabel Optioneel: 2x Extra installatiekabel voor de cv-ketel Optioneel:

Nadere informatie

V280 - Ipanema. Montagehandleiding 681-081015

V280 - Ipanema. Montagehandleiding 681-081015 V280 - Ipanema Montagehandleiding 681-081015 Pakketinhoud, benodigd gereedschap en belangrijk voor het monteren Pakketinhoud (tekening 1): A: V280-Ipanema knikarmscherm B: 2x Zijkappen C: 2x Montagebeugels

Nadere informatie

Installation guide 3-fase railsystems

Installation guide 3-fase railsystems Installation guide 3-fase railsystems Voordat u begint Met deze handleiding willen wij u op weg helpen bij het installeren van de Global 3-fase rail en bijbehorende spots. Wij adviseren u om voordat u

Nadere informatie

FMHmotor www.fietsenmethulpmotor.nl Ombouwset elektrische fiets Installatie handleiding voorwielmotor

FMHmotor www.fietsenmethulpmotor.nl Ombouwset elektrische fiets Installatie handleiding voorwielmotor FMHmotor www.fietsenmethulpmotor.nl Ombouwset elektrische fiets Installatie handleiding voorwielmotor Inhoud 1. Aan de gang 2. Uit- en Inbouwen van het voorwiel 3. Installatie handvatten en remhendels

Nadere informatie

SOLAR KLIMAATGARANT. Partner in zonne-energie Importeur van zonnepanelen en omvormers GFabrikant van PV montage systemen. www.klimaatgarantsolar.

SOLAR KLIMAATGARANT. Partner in zonne-energie Importeur van zonnepanelen en omvormers GFabrikant van PV montage systemen. www.klimaatgarantsolar. Klimaatgarant Solar biedt een compleet pakket aan van zonnepanelen, omvormers, PV montagesystemen, bekabeling, connectoren en gerelateerde duurzame producten. Wij importeren onder meer producten van ET

Nadere informatie

Airco Electra kabel Afstandsbediening

Airco Electra kabel Afstandsbediening Haal de airco uit de doos, controleer deze op beschadigingen en controleer of de inhoud compleet is met instructie manual: Airco Electra kabel Afstandsbediening Verwijder de plakband op de airco binnenunit

Nadere informatie

Speaker ipad 3 Reparatie handleiding

Speaker ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl

Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl Montagehandleiding Knikarmschermen Onlinezonneschermen.nl Controleer de montagehoogte Controleer of u voldoende montagehoogte op uw gevel heeft om het scherm te plaatsen Boven de muursteun (montage steun)

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door

Montage-instructie. Rolpoort. RV55 - RV77 - Vision Door Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 - Vision Door Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker b. afstandbediend:

Nadere informatie

Scherm iphone 4 Installatie handleiding

Scherm iphone 4 Installatie handleiding Scherm iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt. 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting

Nadere informatie

Montagehandleiding glazen schuifwanden

Montagehandleiding glazen schuifwanden Montagehandleiding glazen schuifwanden Benodigd gereedschap Schep (bij funderingskoker) Ladder Rolmaat Accuboormachine Waterpas Zeepsop, stanleymes Stap 1: keuze fundering Stap 2: funderingskokers Vierkante

Nadere informatie

Microfoon flexkabel ipad 3 Installatie handleiding

Microfoon flexkabel ipad 3 Installatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Welch Allyn Connex Vital Signs Monitor 6000

Welch Allyn Connex Vital Signs Monitor 6000 Welch Allyn Connex Vital Signs Monitor 6000 LCD vervanging Vervang het LCD-scherm in een Welch Allyn 6000-serie Connex Vital Signs Monitor. Geschreven door: Sam Lionheart INTRODUCTIE Gebruik deze gids

Nadere informatie

Camera achterkant ipad 3 Reparatie handleiding

Camera achterkant ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Handleiding: Montage tristand pannendak Auteur: Carolien Hoppenbrouwers Datum: februari 2013 Benodigdheden: - Rolmaat / lang meetlint - Potlood - Schroefmachine met kruiskop, Torx T40, Imbus 3 & 5 - Spaanplaatschroeven

Nadere informatie

Module Installatiehandleiding E46 Module

Module Installatiehandleiding E46 Module Module Installatiehandleiding E46 Module Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Voorbereiden... 4 1.3 Aansluiten... 11 1.4 Afwerken... 20 P a g i n a 2 24 1 Installatie

Nadere informatie

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding

LCD scherm ipad mini Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

Home button sheet holder ipad 3 Reparatie handleiding

Home button sheet holder ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Montagehandleiding glazen schuifwanden

Montagehandleiding glazen schuifwanden Montagehandleiding glazen schuifwanden Schep (bij funderingskoker) Vierkante bit (meegeleverd) Ladder Rolmaat Accuboormachine Waterpas Zeepsop, stanleymes Cirkelzaak Kitpistool Tube kit Zuignappen Rubberen

Nadere informatie

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router Installatie & Ondersteuning Zyxel router Inhoudsopgave: 1. Welkom 2. Aansluiten 2.1 De router 2.2 In de doos 2.3 Aansluiten 2.4 Installeren 3. Vagen & Garantie 3.1 Veelgestelde vragen 3.2 Reset van de

Nadere informatie

HANDLEIDING BETONLAMP ALUMINIUM RECHTOP

HANDLEIDING BETONLAMP ALUMINIUM RECHTOP VOORBEREIDING Voordat we beginnen met klussen is het handig om even de benodigde onderdelen door te nemen en te checken of je alles voorbereid hebt. ONDERDELENLIJST 1 x zak 1,5 kilo snelbeton op kamertemperatuur

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

Triple Solar PVT Paneel

Triple Solar PVT Paneel Triple Solar PVT Paneel Montagehandleiding bij pannendak Onderdelen Triple Solar PVT panelen RVS dakhaken (minimaal 1 dakhaak per meter) Triplex/multiplex planken (ter versteviging van het dakbeschot)

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair Packard Bell Easy Repair Belangrijke instructies om de veiligheid te controleren U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u aan het werk gaat en u moet voldoen aan de instructies die u hieronder aantreft.

Nadere informatie

Antenne links ipad mini Reparatie handleiding

Antenne links ipad mini Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz

Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz v1.8 Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud van het installatiepakket... 3 2. Bepaal waar de glasvezelaansluiting

Nadere informatie

Sunbeam Nova. Installatiehandleiding. Universal. Symmetrical HET PROFESSIONELE PV MONTAGESYSTEEM

Sunbeam Nova. Installatiehandleiding. Universal. Symmetrical HET PROFESSIONELE PV MONTAGESYSTEEM HET PROFEIONELE PV MONTAGEYTEEM Installatiehandleiding unbeam Nova niversal Pag 4-5: installatie van een unbeam niversal systeem (zuid-opstelling). ymmetrical Pag 6-7: installatie van een unbeam ymmetrical

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING. zonnepanelen op een schuin pannendak

INSTALLATIEHANDLEIDING. zonnepanelen op een schuin pannendak INSTALLATIEHANDLEIDING zonnepanelen op een schuin pannendak Type dak In deze handleiding gaan we uit van een goed bereikbaar pannendak met gebolde pannen. ONDERDELEN De onderdelen die gebruikt worden bij

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING ZONNEPANELEN OP EEN SCHUIN PANNENDAK ALUMINIUM DAKHAAK

INSTALLATIEHANDLEIDING ZONNEPANELEN OP EEN SCHUIN PANNENDAK ALUMINIUM DAKHAAK Tel. +32 (0)11 72 96 50 Fax +32 (0)11 76 79 14 www.allimex.eu INSTALLATIEHANDLEIDING ZONNEPANELEN OP EEN SCHUIN PANNENDAK ALUMINIUM DAKHAAK Type dak In deze handleiding gaan we uit van een goed bereikbaar

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77

Montage-instructie. Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort RV55 - RV77 Montage-instructie Rolpoort Inhoud verpakking 1 1. pantser 2. kap met as 3. geleiders 4. ophangveren 5. afdekdopjes 6. bediening a. elektrisch: schakelaar + stekker

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding Uitpakken Papier en folie laden Aansluiten Testen U kunt ook instructie video s and How To pagina s bekijken op www.idstation.eu Page 1 Uitpakken Installatie handleiding ID station

Nadere informatie

Dock connector ipad 3 Reparatie handleiding

Dock connector ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Touchscreen ipad 3 Reparatie handleiding

Touchscreen ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

handleiding douche schuifdeur

handleiding douche schuifdeur LINO handleiding douche schuifdeur Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

G-kit Bonanza. Opbouw instructies - leeg. Versie: NL

G-kit Bonanza. Opbouw instructies - leeg. Versie: NL G-kit Bonanza Opbouw instructies - leeg Versie: NL2014 04 G-kit Bonanza: Algemeen: De G-kit behuizing is een robuuste kast voor het opbergen van huishoudelijk materiaal, kleding of gereedschap. De kast

Nadere informatie

handleiding douche kwartrond

handleiding douche kwartrond CILO handleiding douche kwartrond Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan dan contact contact op met op met uw Bruynzeeldealer.

Nadere informatie

CITATION SURROUND GEBRUIKERSHANDLEIDING

CITATION SURROUND GEBRUIKERSHANDLEIDING CITATION SURROUND GEBRUIKERSHANDLEIDING / BELANGRIJKE VEILI- GHEIDSINSTRUCTIES Controleer voltage vóór gebruik De Citation-luidspreker is ontworpen voor gebruik met 100-240 volt, 50/60 Hz wisselstroom.

Nadere informatie

LINO. handleiding vijfhoek

LINO. handleiding vijfhoek LINO handleiding vijfhoek Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK

MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK MONTAGE HANDLEIDING ROLLUIK Montage-instructies voor cassetteschermen ALVORENS U VAN UW ROLLUIK KUNT GAAN GENIETEN DIENT U EERST HET ROLLUIK TE MONTEREN INHOUD VERPAKKING VERPAKKING 1 1. PANTSER IN KAST

Nadere informatie

Handleiding versie 1.2 NL

Handleiding versie 1.2 NL Handleiding versie 1.2 NL Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN 1.1 Lokale aspecten van de montage-gebruikshandleiding 3 1.2 Beoogd gebruik 3 1.3 Onjuist gebruik 3 1.4 Op te volgen wetten, richtlijnen en normen 3 1.5

Nadere informatie

handleiding douche schuifdeur

handleiding douche schuifdeur CILO handleiding douche schuifdeur Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit

1. Naam van het product Bubbelpaneel. 2. Product code Kleur Zwart of wit 1. Naam van het product Bubbelpaneel 2. Product code 18523 3. Kleur Zwart of wit 4. Korte beschrijving Het best van twee werelden - een paneel en een bubbelunit in één! Een schitterend product van ROMPA.

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING - PREFAB ARNHEM 1,8x2,8 / GELDERLAND 2x2, 3x2, 3x3

MONTAGEHANDLEIDING - PREFAB ARNHEM 1,8x2,8 / GELDERLAND 2x2, 3x2, 3x3 MONTAGEHANDLEIDING - PREFAB ARNHEM 1,8x2,8 / GELDERLAND 2x2, 3x2, 3x3 Als eerste Voordat u begint met de montage is het belangrijk dat u deze instructies aandachtig doorleest. U voorkomt op deze manier

Nadere informatie

Montage Dubbelstaafmat. Handleiding

Montage Dubbelstaafmat. Handleiding 1 Montage Dubbelstaafmat Handleiding 3 Handleiding Introductie Hekkenwereld levert alleen matten die ook voor u gemakkelijk te plaatsen zijn. Deze handleiding zal u begeleiden met een duidelijk te doorlopen

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

Legplan plat dak. Bepaal zelf uw indeling met Solar Frontier zonnepanelen

Legplan plat dak. Bepaal zelf uw indeling met Solar Frontier zonnepanelen Legplan plat dak Bepaal zelf uw indeling met Solar Frontier zonnepanelen Stappenplan: Maken van legplan voor platte daken, hoeveel Solar Frontier panelen kunt u plaatsen? Stap 1: Horizontaal of verticaal?

Nadere informatie

CilO. handleiding vijfhoek

CilO. handleiding vijfhoek CilO handleiding vijfhoek Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

Sunbeam Nova. Installatiehandleiding HET PROFESSIONELE PV MONTAGESYSTEEM

Sunbeam Nova. Installatiehandleiding HET PROFESSIONELE PV MONTAGESYSTEEM HET PROFEIONELE PV MONTAGEYTEEM Installatiehandleiding unbeam Nova niversal ymmetrical Pag 4-5: installatie van een unbeam niversal systeem (zuid-opstelling). Pag 6-7: installatie van een unbeam ymmetrical

Nadere informatie

Montagehandleiding platdak systeem

Montagehandleiding platdak systeem Montagehandleiding platdak systeem ALGEMEEN U staat op het punt om uw zonnestroom systeem te installeren op een Lightbox onderstel. Deze handleiding beschrijft de montage en in werkingstelling van uw zonnestroom

Nadere informatie

Sets A + B + E + H Sets A + C + F + H Sets A + B + C + G + H

Sets A + B + E + H Sets A + C + F + H Sets A + B + C + G + H MODULE HANDLEIDING Lees voor aanvang van de installatie de handleiding goed door en controleer of het product compleet is en vrij van beschadigingen. Het overzicht toont de mogelijke douchewandcombinaties

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING & ONDERHOUDSADVIES

GEBRUIKERSHANDLEIDING & ONDERHOUDSADVIES GEBRUIKERSHANDLEIDING & ONDERHOUDSADVIES WWW.ROTAID.COM www.rotaid.com support@rotaid.com +31 478 769 052 Op de website van Rotaid AED Cabinets vindt u een support pagina. Op deze pagina vindt u video

Nadere informatie

Scherm iphone 4 Installatie handleiding

Scherm iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock aansluiting onderaan de iphone. 3. Duw de achterkant

Nadere informatie

LCD scherm ipod Touch 2G/3G Installatie handleiding

LCD scherm ipod Touch 2G/3G Installatie handleiding 1. Op deze foto zijn de punten rood gemarkeerd, waar het kunststof frame vast zit met metalen clips. Probeer in de volgende stappen de voorkant los te wrikken in de ruimte tussen de metalen clips. Let

Nadere informatie

Montagehandleiding Verano Ipanema V280

Montagehandleiding Verano Ipanema V280 Inhoud verpakking 1. Knikarmscherm 2. 2 x zijkappen 3. 2 x muursteunen 4. Middensteun(en), standaard bij een scherm van dit type breder dan 450 cm 5. 2 x borgbouten, voorzien van moeren 6. Bediening a.

Nadere informatie

FSINST INSTALLATIE HANDLEIDING FEEL GOOD SHOWER

FSINST INSTALLATIE HANDLEIDING FEEL GOOD SHOWER FSINST20190117 INSTALLATIE HANDLEIDING FEEL GOOD SHOWER 1 BENODIGDHEDEN Inhoud doos Aansluitlaatbeugel lucht boven Aansluitlaatbeugel lucht onder Aansluitlaatplaat luchtpijp Glasplaat Frame Unit Meegeleverd

Nadere informatie

Installatiehandleiding Lightswing Single en Twin

Installatiehandleiding Lightswing Single en Twin Installatiehandleiding Lightswing Single en Twin Lees voor het installeren deze handleiding Installation guide for the Lightswing Single and Twin Read this manual before installation Montageanleitung Lightswing

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

LED inbouwschijnwerper Light WDS 100E (zonder transformator) 100x Super LED (warm white)

LED inbouwschijnwerper Light WDS 100E (zonder transformator) 100x Super LED (warm white) Technische gegevens Type: Lamptype: Spanning: Stroomverbruik: Bescherming schijnwerper: Maximale dompeldiepte: LED inbouwschijnwerper Light WDS 100E (zonder transformator) 100x Super LED (warm white) AC

Nadere informatie

Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding

Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding Sensor flexkabel iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Toshiba Satellite L305-S5946 moederbord

Toshiba Satellite L305-S5946 moederbord Toshiba Satellite L305-S5946 moederbord vervanging Verwijder het moederbord in uw Toshiba Satellite L305-S5946. Geschreven door: Michael Erberich INTRODUCTIE Gebruik deze gids om een moederbord op uw Toshiba

Nadere informatie

Belangrijke informatie: Veiligheidsvoorschriften: Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de lamp gaat installeren of gebruiken.

Belangrijke informatie: Veiligheidsvoorschriften: Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de lamp gaat installeren of gebruiken. Belangrijke informatie: Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de lamp gaat installeren of gebruiken. Dim de lamp nooit met een gloeilamp- of halogeen dimmer. Hierdoor zal de LED lichtbron onherstelbaar

Nadere informatie

handleiding douche hoekinstap

handleiding douche hoekinstap CILO handleiding douche hoekinstap Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

STAP 2 Controleer samen de inhoud van de kist met de materiaallijst. Als er iets niet klopt...meteen komen zeggen.

STAP 2 Controleer samen de inhoud van de kist met de materiaallijst. Als er iets niet klopt...meteen komen zeggen. 1 WAT GA JE DOEN? Je gaat aan de gang met stekkers en snoeren. Je leert hoe je die moet aansluiten. Hoe handig ben jij met een schroevendraaier? BELANGRIJK!!!! VOOR JE BEGINT, SPREKEN WE EERST IETS AF:

Nadere informatie

Handleiding voor: iphone 5 batterij vervangen

Handleiding voor: iphone 5 batterij vervangen Handleiding voor: iphone 5 batterij vervangen Gereedschap - PhoneGigant Reparatieset Onderdelen - iphone 5 Batterij Stap 1 - iphone openen Zorg ervoor dat je iphone uit is voordat je aan de reparatie begint.

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING. Het installeren van zonnepanelen op een schuin pannendak. Geert Lenoir Erik de Leeuw Wico Gerritsen vs. 2.

INSTALLATIEHANDLEIDING. Het installeren van zonnepanelen op een schuin pannendak. Geert Lenoir Erik de Leeuw Wico Gerritsen vs. 2. INSTALLATIEHANDLEIDING Het installeren van zonnepanelen op een schuin pannendak Geert Lenoir Erik de Leeuw Wico Gerritsen vs. 2.0 INHOUDSOPGAVE Standaardsituatie 3 Onderdelen 3 Veiligheid 4 Draagprofielen

Nadere informatie

handleiding douche draaideur

handleiding douche draaideur vitro handleiding douche draaideur Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal.

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. van analoog naar digitaal, een handleiding die u stap voor stap laat zien dat ook u een lastige loc kunt ombouwen. Waarschijnlijk uw eerste trein liefde.

Nadere informatie

Dock connector iphone 4 Installatie handleiding

Dock connector iphone 4 Installatie handleiding Dock connector iphone 4 Installatie handleiding 1. Schakel de iphone uit en zet de mute knop in de stiltemodus, voordat u de iphone uit elkaar haalt! 2. Verwijder de twee kleine schroeven naast de dock

Nadere informatie

Montagehandleiding voor Douchevloer Type: inbouw met de afvoer in de bestaande vloer

Montagehandleiding voor Douchevloer Type: inbouw met de afvoer in de bestaande vloer Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

installatie Dsl Snel van start

installatie Dsl Snel van start installatie Dsl Snel van start Welkom bij t-mobile Thuis Met deze handleiding installeer je in no-time Internet, Interactieve TV en vast Bellen. Volg gewoon de stappen, dan komt alles in orde. Klaar voor

Nadere informatie

Handleiding aansluiten CBizz Fiber

Handleiding aansluiten CBizz Fiber Handleiding aansluiten CBizz Fiber Handleiding aansluiten CBizz Fiber v2.1 Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud van het installatiepakket... 3 2. Bepaal waar de glasvezelaansluiting is

Nadere informatie

ACHTERVLEUGEL VAN DE RACECARROSSERIE

ACHTERVLEUGEL VAN DE RACECARROSSERIE ACHTERVLEUGEL VAN DE RACECARROSSERIE TIJDENS DEZE MONTAGESESSIE MONTEER JE DE ACHTERVLEUGEL VOOR DE RACECARROSSERIE VAN JE RB7. HIJ IS BIJZONDER STEVIG EN KAN DE BELASTINGEN VAN EEN RC-CAR MOEITELOOS AAN.

Nadere informatie

handleiding installatie

handleiding installatie handleiding installatie Dit vindt u in de doos: ruitenwissermotor ruitenwisserblad lader montagesticker schoonmaakdoekjes bevestigingsplaatje ruitenwisserarm afstandsbediening sticker voor binnenkant scherm

Nadere informatie

Touchscreen iphone 3G / 3GS Installatie handleiding

Touchscreen iphone 3G / 3GS Installatie handleiding 1. Verwijder de twee kleine schroeven van de dock-aansluiting onderaan de iphone. Let op: ga voorzichtig te werk bij het openen van de iphone, zodat de kabels onder het scherm niet kapot gaan! 2. Er zit

Nadere informatie

LCD scherm ipad 3 Reparatie handleiding

LCD scherm ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING PREFAB GELDERLAND 3x3

MONTAGEHANDLEIDING PREFAB GELDERLAND 3x3 MONTAGEHANDLEIDING PREFAB GELDERLAND 3x3 Voorzorgsmaatregelen Zorgt u ervoor dat het hout droog is als u het gaat gebruiken. Voordat u het tuinhuis gaat opbouwen is het belangrijk om een goede ondergrond

Nadere informatie

Audio flexkabel ipad 2 Installatie handleiding

Audio flexkabel ipad 2 Installatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Handleiding. ReSound oplader 60 en 80

Handleiding. ReSound oplader 60 en 80 Handleiding ReSound oplader 60 en 80 Gefeliciteerd met de aankoop van de nieuwe ReSound oplader voor uw hoortoestel. Deze handleiding helpt u om te gaan met de oplader. Wij hopen dat u er veel plezier

Nadere informatie