Nieuwsbrief. September. Basisschool de Maasko pkes. Dag van het Dorp 17 september 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. September. Basisschool de Maasko pkes. Dag van het Dorp 17 september 2017"

Transcriptie

1 Basisschool de Maasko pkes Schooljaar Editie september Nieuwsbrief September Dag van het Dorp 17 september 2017 Op zondag 17 september was er feest in Borgharen. Op het dorpsplein, in een heerlijk zonnetje, heeft men genoten van Fanfare & Drumband St. Cornelius Borgharen, het Mannenkoor van Borgharen en de toespraak van de burgemeester. Vervolgens was er van alles te doen. Er werden buttons ontworpen, placemats gemaakt van het favoriete plekje in Borgharen, stelt gelopen, geschminkt, gevoetbald, getennist en nog veel meer. BELANGRIJKE DATA verkeersochtend start Kinderboekenweek theevisite open huis kledingactie continurooster INTERESSANTE INFORMATIE BASISSCHOOL DE MAASKÖPKES Schoolstraat BD Maastricht Telefoonnr.: adres: Website:

2 Jarigen 13 september Gwen Leclaire groep 4 22 september Mika Stevens groep 6 27 september Daan Juffermans groep 7 28 september Jasmijn Hermans groep 7 28 september Raymian Dolmans groep 3 29 september Levi Kru se groep 2 Fijne verjaardag allemaal! Kinderboekenweek 2017 Elk jaar in oktober is de Kinderboekenweek een centraal begrip op de basisscholen. Dit jaar start de Kinderboekenweek 2017 Griezelen op woensdag 4 oktober en duurt tot en met zondag 15 oktober. Het thema van de Kinderboekenweek 2017 is Griezelen. Het motto is Gruwelijk eng! Iedereen is wel eens ergens bang voor (geweest). De e e n griezelt al bij een klein spinnetje, de ander griezelt pas na het kijken van een enge film. Sommigen worden niet bang van al die fantasie, maar die hebben dan bijvoorbeeld last van hoogtevrees. Er is dus van alles waar je van kunt griezelen. Theevisite Wij zullen woensdag 4 oktober starten met de theevisite. Tijdens de theevisite willen wij papa s, mama s, opa s, opa s etc. uitnodigingen om groepjes kinderen voor te lezen. Wilt u graag voorlezen of kent u iemand die graag komt voorlezen? Geef dit dan door aan juf Dominique. Boekenmarkt Op woensdag 4 oktober kunnen de kinderen vanaf 12:00 uur snuffelen tussen alle boeken. Vanaf 12:30 uur is de boekenmarkt voor iedereen geopend. Open huis Als afsluiting van de Kinderboekenweek houden wij op donderdag 12 oktober wederom een Open huis. Het thema van het Open huis is net zoals de Kinderboekenweek: Griezelen! Dat betekent dat alle leerkrachten een activiteit zullen organiseren binnen dit thema. U bent als ouders, opa/oma, buren, vrienden en familie van harte uitgenodigd om deze middag onze school te bezoeken en aan de activiteiten deel te nemen.

3 Schooltijden Ma-di-do-vr uur uur Woensdag uur Groep 1 Hele vrijdag vrij Groep 2-3 Vrijdagmiddag vrij Inlooptijden Ochtend: uur Middag: uur Jumbo Spaaractie Elke basisschool kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Daarom stelt Jumbo voor deze Sparen voor je School actie onder de deelnemende basisscholen, per regio, een te verdelen budget beschikbaar. Basisscholen hebben aangegeven waar ze graag voor willen sparen. Dit kun je zien op de pagina s van de basisscholen op de site. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw buitenspeelmateriaal, een step, (houten) spellen, een klimrek of een voorraad knutselmaterialen! Hoe kunt u sparen voor onze school? Tijdens de actieperiode ontvang je bij iedere 10,- een schoolpunt met een unieke code bij de deelnemende Jumbo-winkels. Op deze website kun je heel eenvoudig jouw schoolpunten toewijzen aan een deelnemende basisschool. Iedere school heeft haar spaardoelen aangegeven. Helpt u mee onze spaardoelen te realiseren? De punten kunt u ook op school inleveren. Hoe meer schoolpunten onze school verzamelt, hoe groter het bedrag dat de school kan besteden aan spel- en leermaterialen. Aan het einde van de actie wordt per regio het beschikbare budget verdeeld over alle deelnemende scholen op basis van het aantal ontvangen schoolpunten. De hoogte van het bedrag per regio wordt gebaseerd op het aantal scholen in die regio. Van woensdag 4 oktober tot en met dinsdag 21 november 2017 kan er bij Jumbo Supermarkten weer gespaard worden voor basisscholen! Roept u vooral ook familie en vrienden op om hun punten aan onze school te doneren!

4 SPONSORS Sport Experience

5 SPONSORS Toetsgegevens MosaLira werkt al jaren mee aan de Onderwijsmonitor Limburg (voorheen Kaans). Dit is een onderdeel van de Educatieve Agenda Limburg, een onderzoek onder penvoering van de Universiteit Maastricht. Het onderzoek is een samenwerking van diverse onderwijsstichtingen en de Universiteit Maastricht en heeft als doel het onderwijs in Limburg verder te verbeteren en te monitoren. Voor dit onderzoek worden gegevens verzameld over de achtergrond van leerlingen, de inzet in het onderwijsproces en de ontwikkeling die leerlingen doormaken van de kleuterschool tot het einde van de middelbare school. Deze gegevensverzameling resulteert in feedback voor scholen en besturen over schoolprestaties en de ontwikkeling hiervan. Hiermee kunnen besturen en scholen hun beleid bijstellen en effecten van onderwijsbeleid en methodes meten en evalueren. Meer informatie over de Onderwijsmonitor Limburg vindt u op: onderwijsmonitor Graag informeren wij u over het feit dat wij In het kader van de OnderwijsMonitor Limburg de CITO Leerlingvolgsysteem (LVS) gegevens van al onze leerlingen aanleveren en dat dit is toegestaan binnen de privacy-wetgeving. De gegevens worden door de Universiteit Maastricht verwerkt en zijn niet te herleiden naar de leerlingen. Hulp gezocht!!! De school biedt alle kinderen de mogelijkheid tot overblijven tussen de middag op alle dagen, uitgezonderd woensdag. Vanwege het gebrek aan vrijwilligers is er een probleem aan het ontstaan op de dinsdagen en de vrijdagen. Als dit niet wordt opgelost, zullen er andere (duurdere?) oplossingen gezocht moeten worden. Daarom wil ik jullie vragen om na te denken om vrijwilliger te worden of opa s, oma s, bekenden te vragen of zij willen bijspringen. Er staat een vrijwilligersvergoeding tegenover en eigen kinderen kunnen gratis overblijven gedurende het jaar (zoveel al nohelp ons om het te kunnen continueren en meld je bij Ellen Rigtering (erigtering@gmail.com).

6 Peuternieuws Op dit moment zijn wij bezig met het thema ik ben mama, jij bent papa. Op een speelse wijze vertellen en spelen we wat papa en mama allemaal thuis doen. U heeft vast al foto s langs zien komen over het klaarmaken van een boterham (ontbijten) lekker plakken, de afwas, die zowel door papa als mama gedaan kan worden. Het klussen. Wat doe je met een zaag? Wat met een hamer? Wat voor geluid maakt een boor etc. De kinderen zijn heel enthousiast bezig geweest met dit thema en zullen hier tijdens het vrijspel nog wel even mee bezig zijn. Tijdens de Kinderboekenweek die 4 oktober begint stoppen we met het thema en gaan ons dan bezighouden met wij spelen een boek.

7 Peuternieuws Kinderboekenweek met Bange Boef Dit jaar is het thema Gruwelijk eng. Boef blijft voor het eerst alleen thuis. Heel stoer. Maar het is toch een stuk spannender dan hij dacht Een prentenboek voor gebruik in de Kinderboekenweek 2017: Over licht en donker, alleen thuis zijn, enge geluiden en spannende schaduwen. Met het verhaal van Bange Boef sluiten we aan op het thema van de Kinderboekenweek met een prentenboek, miniboekje voor elk kind, vingerpopje, kleurplaten/werkjesmateriaal. Het programma van de Kinderboekenweek heeft u via de mail gekregen. Wanneer u hier vragen over heeft dan kunt bij juf. Marielle terecht. Even voorstellen Zoals u al heeft gezien is na de zomervakantie bij ons een nieuwe juf gestart. Juf. Loes. De meeste ouders kennen haar wel, maar voor de ouders die haar nog niet kennen stelt zij zich hier even voor. Mijn naam is Loes Limburg, ik ben 54 jaar en ik werk momenteel als pedagogisch medewerker elke maandag en donderdag bij de Maaskopkes. Ik ben getrouwd en woon in Borgharen. Ik heb twee kinderen, Meijke ( 25 jaar) en Kasper (17 Jaar).Sinds 1999 werk ik in Limmel bij peuteropvang de Geluksvogel. Sinds augustus werk ik twee dagdelen in Borgharen, twee dagdelen bij peuteropvang t Neske in Heugemerveld en een dagdeel in Limmel. Al deze locaties vallen onder Samen Spelen. Het werken met peuters doe ik met heel veel plezier en ik vind het fijn dat ik aan de ontwikkeling van uw peuter een steentje mag bijdrage. Wij wensen Juf Loes een hele fijne tijd bij ons.

8 Peuternieuws Ter herinnering! Eten en drinken Om ongeveer 10.45u hebben de kinderen pauze even een rustmomentje om even iets eten. Het liefst alleen een stukje fruit. Geef uw kind niet teveel mee. Het is en blijft een tussendoortje. Zit er teveel in de trommeltjes dan kunnen ze niet kiezen en nemen ze overal maar een hapje van. De helft gaat dan weer terug naar huis wat zonde is. De kinderen krijgen van ons water te drinken maar u mag natuurlijk ook het kind zijn eigen bekertje met water meegeven. We hopen op uw medewerking. Dit zijn onze regels die voor iedereen gelden. Klapper Voor de ouders die er nog niet aan gedacht hebben een vriendelijk verzoek om een 23-rings klapper mee naar school te nemen, met naam van u kind erop, zodat wij de leukste werkjes/foto s erin kunnen bewaren. Naam in jas en tas Wilt u de naam van uw kind in de jasjes en op de rugzakjes schrijven? Zo weten wij welk jasje/tasje bij welke peuter hoort. Postvakjes Vergeet niet om regelmatig in de postvakjes te kijken of er post voor u is? Het is altijd jammer als u iets belangrijks zou missen. Fietsjes/stepjes/wandelwagens etc. mogen niet in de gang blijven staan ( vluchtroute bij brand). Buiten bij het fietsrek staan ze ook veilig Extra luier Een vriendelijk verzoek aan de ouders waarvan de kinderen nog een luier dragen. Geef uw kind een reserve luier mee in zijn rugzak. Herfstvakantie De herfstvakantie valt dit jaar in de week van 16 oktober t/m 20 oktober. Wij zijn dan net als de basisschool gesloten. Vanaf deze plek wensen wij iedereen een fijne herfstvakantie. Juf. Marie lle

9 Kleuternieuws Nieuws uit groep 1 en 2. De eerste vier weken van het nieuwe schooljaar hebben de kleuters aan het thema Thuis vanuit kleuterplein gewerkt. Ze hebben naar het spannende verhaal van Raai de Kraai (de klassenkraai) geluisterd. Het verhaal vertelde hoe hij in een klas kwam te wonen en waarom hij van al die glinsterende en glimmende spulletjes houdt. De kleuters maakten samen een woordspin waarin alles om en in het huis naar voren kwam. In de huishoek werd de tafel voor elkaar gedekt en werden er de laatste twee weken mimespelletjes gedaan. Ze hebben getekend, geknutseld en geschilderd en er is veel gezongen en gespeeld. Bij de afsluiting van het thema waren alle kleuters het er over eens dat het vertellen, over je eigen spulletjes die je van thuis meebracht en op het dienblad op het kleine ronde tafeltje in de klas lei, het leukste en spannendste (leerzaamste?) was. Iedere dag vertelde zo een ander kind over zijn of haar thuis cq meegebrachte spullen. En het leuke is dat iedere kleuter op zijn of haar manier vertelde en de eigenheid van het kind zo naar voren kwam. Ze lieten zien wat ze allemaal thuis deden, wie zijn/haar lievelingsknuffel /speelgoed was en wat er allemaal thuis mee gedaan werd. Het was een mooie start van dit nieuwe schooljaar waarin we elkaar beter hebben leren kennen en iedere kleuter een kwaliteit heeft kunnen laten zien.

10 Dichter bij dieren

11 IPC Sinds september wordt er gewerkt met een nieuwe methode: IPC. Hieronder een verslag over de ervaring van IPC tot nu toe in groep 5-6 door Lindsay en Mexx. Het thema waaraan we hebben gewerkt is: Ben je in vorm? We zijn begonnen met een mindmap (pizza s) te maken over wat we al weten over fitheid en gezondheid. Ook hebben we geleerd hoe we onze hartslag voelen en hoe we die kunnen verhogen: door te lopen, rennen, springen en traplopen. Verder hebben we van sommige kinderen het lichaam getekend en de organen erin gemaakt. Dat was nog best wel lastig! John, Astrid en Bianca zijn ons ook nog van alles komen vertellen over het lichaam. Hoe merk je dat je ziek bent? Hoe werkt het hart? Hoe blijven we gezond. Wij vonden dat erg interessant. We mochten ook nog luisteren door een stethoscoop en hebben onze eigen bloedruk gemeten. Als laatst hebben we in groepjes informatie opgezocht over de organen en die aan elkaar gepresenteerd.

12 Schoolbibliotheek Spelregels schoolbibliotheek. Zo werk het lenen van boeken: Per keer mogen 2 boeken geleend worden. De leenperiode is 3 weken, verlengen kan voor nogmaals 3 weken. Om de boeken te verlengen dienen ze meegenomen te worden naar de bieb. Te laat inleveren van boeken (zonder geldige reden) kost 0,10 per week. Boeken kwijt of onherstelbaar beschadigd 10,00. Beschadiging van de streepjescode 5,00. Boeken neem je mee naar huis in de biebtas, apart van eten en drinken! Veel leesplezier! MR De MR van basisschool de Maasko pkes bestaat dit schooljaar uit: Ce cile Alewijnse (oudergeleding) Petra Wijnhoud (oudergeleding) Edith Beckers (personeelsgeleding) Marloes Vreuls (personeelsgeleding) De eerste vergadering zal plaatsvinden op dinsdag 3 oktober. Mocht u ook een keer een onderwerp willen inbrengen dan is dit mogelijk. U kunt hiervoor een bericht sturen naar juf Marloes, voorzitter MR: m.vreuls@mosalira.nl

13 Wijziging kledingactie In de kalender staat op 13 oktober de kledinginzamelactie gepland. Naar aanleiding van vragen van ouders over wat gebeurt er eigenlijk met de kleding hebben we besloten om met een andere partij dan het Leger des Heils in zee te gaan. We gaan samenwerken met Bag2School. Dit is een organisatie die ervoor zorgt dat kleding hergebruikt wordt en bij mensen terecht komt die dit nodig hebben. Verder levert het de school 0.30 per kilo op. Het bedrag is voor de oudervereniging, die dit besteden aan diverse activiteiten. Er wordt op dit moment contact gelegd met Bag2School. Zodra de datum bekend is waarop deze actie zal starten laten we dit weten. Voor meer informatie

14 Gezonde traktatie Een traktatie hoeft niet altijd zoet te zijn, maar kan ook hartig zijn. Er bestaan ook gezonde, hartige traktaties.

Nieuwsbrief. Oktober. Basisschool de Maasko pkes. Kinderboekenweek. De eerste weken van oktober staan in het teken van de Kinderboekenweek.

Nieuwsbrief. Oktober. Basisschool de Maasko pkes. Kinderboekenweek. De eerste weken van oktober staan in het teken van de Kinderboekenweek. Basisschool de Maasko pkes Schooljaar 2016-2017 Editie oktober Nieuwsbrief Kinderboekenweek Oktober De eerste weken van oktober staan in het teken van de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar Voor altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. September. Basisschool de Maasko pkes. Een nieuw schooljaar, een nieuwe start

Nieuwsbrief. September. Basisschool de Maasko pkes. Een nieuw schooljaar, een nieuwe start Basisschool de Maasko pkes Schooljaar 2016-2017 Editie september Nieuwsbrief September Een nieuw schooljaar, een nieuwe start Maandag 5 september was het dan zover, de start van het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November. Basisschool de Maasko pkes. Bag 2 School

Nieuwsbrief. November. Basisschool de Maasko pkes. Bag 2 School Basisschool de Maasko pkes Schooljaar 2017-2018 Editie november Nieuwsbrief November Bag 2 School Er is 753 kilo opgehaald voor de Bag2School kledingactie! Hiermee heeft de oudervereniging ruim 225 euro

Nadere informatie

Maandag 23 oktober t/m maandag 30 oktober Herfstvakantie Meekijk kanjerles voor ouders in de groep van uw kind

Maandag 23 oktober t/m maandag 30 oktober Herfstvakantie Meekijk kanjerles voor ouders in de groep van uw kind Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 8 Nummer 2 2 oktober 2017 Belangrijke data: Donderdag

Nadere informatie

4 nov Mika Bijl (10) Fiets Veilig met rijsimulator. 16 nov Naomi Hospers (5) Veurdrachtwedstried Aol Volk 3 nov Gr. 7/8 Technics 4U Drenthe

4 nov Mika Bijl (10) Fiets Veilig met rijsimulator. 16 nov Naomi Hospers (5) Veurdrachtwedstried Aol Volk 3 nov Gr. 7/8 Technics 4U Drenthe Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 31 e jaargang nr.6 donderdag 19 oktober 2017, week 42 Algemene informatie Agenda Verjaardagen 20 okt Gr. 7/8 Verkeersles Nijland 4 nov Mika Bijl (10) Fiets

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Gymnastiek Indeling van de bouwen. Kinderboekenweek. Kinderkledingbeurs. Spaaractie. Jumbo- Hoge Holt. Agenda

Nieuwsbrief. Agenda. Gymnastiek Indeling van de bouwen. Kinderboekenweek. Kinderkledingbeurs. Spaaractie. Jumbo- Hoge Holt. Agenda Jaargang 20 nummer 06 Vrijdag 07 okt. 2016 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Agenda Indeling van de bouwen Spaaractie Even voorstellen Kinderkledingbeurs Jumbo- Hoge Holt Website www.thogeholt.nl

Nadere informatie

Wijzernieuws. Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht. September 2017 Jaargang 4, Nr. 2 Inhoud. Een laatste groet. Voor in uw agenda:

Wijzernieuws. Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht. September 2017 Jaargang 4, Nr. 2 Inhoud. Een laatste groet. Voor in uw agenda: Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws September 2017 Jaargang 4, Nr. 2 Inhoud Personele zaken pg. 2 Intervisie voor ouders pg. 2 Staking pg. 2 Brede school circuit pg. 2 Buurtteam pg.

Nadere informatie

Belangrijke data. Algemeen

Belangrijke data. Algemeen Ziekmelden kan via: afwezigdommeldal@eenbes.nl. Telefonisch van 8.00 uur tot 8.30 uur. Heeft u Facebook? Kijk ook eens op onze pagina: Brede School Dommeldal 5 oktober 2017 nummer 6 Belangrijke data 5

Nadere informatie

Donderdag 5 oktober: Alle kinderen vrij, studiedag voor alle teamleden (tevens is donderdag 5 oktober landelijke stakingsdag POinactie)

Donderdag 5 oktober: Alle kinderen vrij, studiedag voor alle teamleden (tevens is donderdag 5 oktober landelijke stakingsdag POinactie) Nr. 05 maandag 25 september 2017 Belangrijke data Maandag 25 september: Start Kinderboekenweek. Thema Gruwelijk eng Donderdag 28 september: Afname NIO groep 8b Maandag 2 oktober: Afname NIO groep 8a Zet

Nadere informatie

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken.

Je bent nu al bijna vier jaar en dan mag je naar school. Eerst mag je een paar ochtenden komen kijken. Hoera! Wat leuk dat je bij ons naar school mag. Je wilt vast graag weten wat we allemaal gaan doen. Daarom staat dit boekje op de website van school. Hier staan heel veel belangrijke dingen die handig

Nadere informatie

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID

JUFFROUW GEMMA NEEMT AFSCHEID H O F N I E U W S AGENDA Groep(en) Activiteit Woe 4 t/m vr. 15 oktober 1 t/m 8 Kinderboekenweek met als thema Gruwelijk eng Ma 16 t/m vr 20 oktober 1 t/m 8 Herfstvakantie, alle leerlingen vrij Do 26 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Welkom! Afspraken en regels. Jaarkalender. In dit nummer: 30 augustus 2016 Nieuwsbrief Welkom! Graag heet ik alle leerlingen en ouders weer van harte welkom op school! Op de eerste dag zijn de kinderen altijd benieuwd naar hun nieuwe lokaal en hun nieuwe juf(fen)

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari. Team Basisschool de Maasko pkes. Basisschool de Maasko pkes

Nieuwsbrief. Januari. Team Basisschool de Maasko pkes. Basisschool de Maasko pkes Basisschool de Maasko pkes Schooljaar 2018-2019 Nieuwsbrief Januari Onze wens voor het nieuwe jaar, is duidelijk en klaar. Een vriendelijk woord en een lieve lach, wensen wij jullie elke dag. Ook wensen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst NIEUWSBRIEF Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst Jaargang 27 Nummer 05 28 september 2017 Onderwijsstaking 5 oktober Vorige week heeft u van het College van Bestuur van INOS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. September. Basisschool de Maasko pkes

Nieuwsbrief. September. Basisschool de Maasko pkes Basisschool de Maasko pkes Schooljaar 2018-2019 Editie september Nieuwsbrief September Na een tropische zomervakantie is het schooljaar 2018-2019 op maandag 20 augustus van start gegaan. Alle meesters

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Voorwoord KALENDER INHOUD. November Hallo allemaal,

Nieuwsbrief nr. 2. Voorwoord KALENDER INHOUD. November Hallo allemaal, Nieuwsbrief nr. 2 November 2017 KALENDER Voorwoord 1 2 en 6 november KIJK/ZIEN gesprekken 7 november Kledinginzameling 11 november 24 november Studiemiddag 5 december Sint op school 9 december zie ook

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

De Globe Te laat komen

De Globe Te laat komen Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Koningsspelen Vanuit het personeel. donderdag 6 april 2017 theoretisch verkeersexamen groep 7

Nieuwsbrief. April Koningsspelen Vanuit het personeel. donderdag 6 april 2017 theoretisch verkeersexamen groep 7 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief April 2017 Voor op de kalender Koningsspelen Vanuit het personeel Trakteren Pasen Oud papier Sportdagen De Willibrordusschool in actie voor Voor op de kalender donderdag

Nadere informatie

Pandelaa tje 28 september 2018 Nr:1398

Pandelaa tje 28 september 2018 Nr:1398 Pandelaa tje 28 september 2018 Nr:1398 Kalender Jarigen Week 40 Week 41 Week 42 Week 43 Woensdag 3 oktober Start Kinderboekenweek thema Vriendschap: kom erbij! Vrijdag 5 oktober Meester- en Juffendag Dag

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen Nieuwsbrief 5 01 november 2018 2018 Middag vrij voor alle kinderen Evenals vorig schooljaar hebben de kinderen na het bezoek van Sinterklaas de middag vrij. Dit was opgenomen in de concept activiteitenkalender,

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016 Website www.delangenoord.nl De Langenoord DigiDUIF Iedereen heeft deze week

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Schooltijden Onze schooltijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. Woensdag van 8:30 uur tot 12:30

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF

NIEUWSBRIEF Oktober De Ruyter Kapittelweg 2b 6551 EB Weurt 024 6771731 deruyter@oeverwal.nl Beste ouders en verzorgers, Veiligheid Het gaat nu echt gebeuren. De herfst begint, de dagen worden donkerder en dat betekent

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: oktober 2016 ma di wo do vr za zo 3 4 Dierendag 5 Dag van de leraar Start Kinderboekenweek 6 7 8 9 8.30 Inloopuurtje

Nadere informatie

Agenda. Kinderboekenweek

Agenda. Kinderboekenweek 9 oktober 2017 - nummer 4 Kinderboekenweek Geachte ouders, Tijdens een algemene informatieavond hebben de collega's u geïnformeerd over het reilen en zeilen in de groep, over methoden en regels en afspraken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 november 2018

Nieuwsbrief 30 november 2018 Denk als een wereldburger en gedraag je als een goede buur Nieuwsbrief 30 november 2018 Beste ouders, Het jaar 2018 is al weer bijna ten einde. Nog 3 drukke weken met het sinterklaas- en kerstfeest en

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Augustus. Basisschool de Maasko pkes. Een nieuw schooljaar, een nieuwe start

Nieuwsbrief. Augustus. Basisschool de Maasko pkes. Een nieuw schooljaar, een nieuwe start Basisschool de Maasko pkes Schooljaar 2017-2018 Editie augustus Nieuwsbrief Augustus Een nieuw schooljaar, een nieuwe start Maandag 28 augustus was het zover, de start van het nieuwe schooljaar! Alle kinderen

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Dit is mijn school Hallo allemaal. Joepie, ik mag bijna naar de basisschool! Soms ga ik al eens kijken met mijn mama of papa. De school is heel groot. Er is een speelplaats

Nadere informatie

Schooljaar NIEUWSBRIEF Nummer juni 2016

Schooljaar NIEUWSBRIEF Nummer juni 2016 Schoolstraat 32 7694 AX Kloosterhaar tel. 0523-241473 e-mail: directie@cantecleerkloosterhaar.nl Schooljaar 2015-2016 NIEUWSBRIEF Nummer 39. 24 juni 2016 woensdag = gezonddag Formatie Eindelijk is het

Nadere informatie

9 april Omdat er per ingang van volgend schooljaar 6 ouders stoppen met brigadieren zijn we dringend op zoek naar nieuwe verkeersbrigadiers!

9 april Omdat er per ingang van volgend schooljaar 6 ouders stoppen met brigadieren zijn we dringend op zoek naar nieuwe verkeersbrigadiers! Nieuwsbrief 13 9 april 2018 Foto kader: Chill-lezen aan het begin van de vrijdagmorgen in groep 6. Verkeersbrigadiers gezocht!!! Onderstaande oproep heeft al een aantal keren in de nieuwsbrief gestaan,

Nadere informatie

Vanaf 15 november is het woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag!

Vanaf 15 november is het woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag! 2 november 2017 Agenda Do 2 Vr 3 Ma 6 Di 7 Wo 8 Do 9 Weekend Gruitdag. Vr 10 Open podium groep 5/6 en groep 7. Start 11.00 uur. Weekend Ma 13 Di 14 Wo 15 Gruitdag. Do 16 Gruitdag. Vr 17 Gruitdag. Bereikbaarheid

Nadere informatie

nieuwsbrief 1 datum:

nieuwsbrief 1 datum: Eerste schooldag Wat fijn dat we op maandag 29 augustus het nieuwe schooljaar met alle kinderen en zoveel belangstellende ouders hebben kunnen openen met de workshop van Anne Kamminga. Anne heeft hard

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Het thema voor de komende weken is: Ik en jij

Nieuwsbrief. Het thema voor de komende weken is: Ik en jij Nieuwsbrief Nummer: 2017-2018-02 Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Het thema voor de komende weken is: Ik en jij Datum: 28-09-2017 Uw kind komt voortdurend andere mensen tegen. Weet u wie uw kind kent?

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 13-10-2017 Inhoud Inhoud... 1 Kinderboekenweek voorleeswedstrijd... 2 En ze leefden nog lang en..... 3 Kanjertraining in groep 1/2 B... 4 Groep

Nadere informatie

Kleutergids. Sint Willibrordusschool

Kleutergids. Sint Willibrordusschool Kleutergids Sint Willibrordusschool 2017-2018 Welkom op de St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open. De start

Nadere informatie

ONS - NIEUWS. 15 september Agenda: 16 september: schoolreis kleuters Luistergesprekken 20 september: biebactiviteit groep 7

ONS - NIEUWS. 15 september Agenda: 16 september: schoolreis kleuters Luistergesprekken 20 september: biebactiviteit groep 7 15 september 2016 ONS - NIEUWS Agenda: 16 september: schoolreis kleuters Luistergesprekken 20 september: biebactiviteit groep 7 Bijlage: x Startpunt Startpunt is onze methode voor Bijbelse geschiedenis.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart. Basisschool de Maasko pkes

Nieuwsbrief Maart. Basisschool de Maasko pkes Basisschool de Maasko pkes Schooljaar 2013-2014 Editie Maart Nieuwsbrief Maart Een aantal weken geleden kreeg het team van BS De Maasköpkes het nieuws te horen wie de nieuwe prins van het jeugdprinsenpaar

Nadere informatie

Volg ons nu ook op Twitter

Volg ons nu ook op Twitter Volg ons nu ook op Twitter Weeknieuws nr.6 13 oktober 2017 19 oktober Inloop kinderboekenweek 14.00 tot 15.00 uur 23 t/m 29 oktober Herfstvakantie 10 november St. Maartenoptocht 28 november Voorlichtingsavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei juni. Basisschool de Maasko pkes. Veel leesplezier! In deze nieuwsbrief kunt u het volgende lezen:

Nieuwsbrief. mei juni. Basisschool de Maasko pkes. Veel leesplezier! In deze nieuwsbrief kunt u het volgende lezen: Basisschool de Maasko pkes Schooljaar 2017-2018 Editie mei juni Nieuwsbrief mei juni In deze nieuwsbrief kunt u het volgende lezen: Het afscheid van juf Marielle Peuternieuws Een nieuwe juf in groep 3/4

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 5. 10-11 - 2016 Mededelingen van de school Het Nationaal Schoolontbijt Afgelopen dinsdag hebben we deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. Het belang van een goed ontbijt hebben we met

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Beste ouders, verzorgers Nieuwsbrief oktober 2018 Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. Een mooie kans voor mij om me aan u voor te stellen. Mijn naam is Nicole Roeken, ik ben 42

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober. Basisschool de Maasko pkes

Nieuwsbrief. Oktober. Basisschool de Maasko pkes Basisschool de Maasko pkes Schooljaar 2018-2019 Editie oktober Nieuwsbrief Oktober De eerste periode van schooljaar 2018-2019 zit er alweer op. Na een mooie warme nazomer was daar opeens meneer herfst.

Nadere informatie

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet,

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet, Inhoud Nieuwsbrief: Agenda: 03-09 Peutergym 06-09 AC vergadering 20.00 uur 11-09 Informatieavond 19.30 uur 12-09 MR + SC 18-09 Pleinfeest 21-09 Speelgoedochtend groep 1/2 25-09 Schoolfotograaf Ouderspreekavond:

Nadere informatie

29 september Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

29 september Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 3 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Onderwijsinhoudelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda

Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda di 26 sept. Nieuwsbrief nr. 3 wo 27 sept Start verkoop Kinderpostzegels do 28 sept. Teamstudiedag/kinderen zijn vrij vrij 29 sept

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Kleutergids. Kindcentrum St. Willibrordus

Kleutergids. Kindcentrum St. Willibrordus Kleutergids Kindcentrum St. Willibrordus 2018-2019 Welkom op de St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de St. Willibrordusschool. Voor nieuwe ouders gaat er een wereld open. De

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f

N i e u w s b r i e f SCHOOLJAAR 2018-2019 N i e u w s b r i e f 0 1-10- 2 0 1 8 B o e k e n m a r k t I n d i t n u m m e r : Verjaardag leerkrachten Komt u ook? 2 Muziek op school 2 Griezeltocht 2 Agenda 2 Middenbouw onderbouw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 05-10-2016 nummer 5 Agenda do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek 17-21 oktober Herfstvakantie ma 24 oktober Studiedag (kinderen de hele dag vrij)

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Continurooster, leerlingen zijn uur uit

Continurooster, leerlingen zijn uur uit Goed om te weten 19 5 juli 2017 Agenda 5 juli 19 juli Datum woensdag 5 juli dinsdag 11 juli donderdag 20 juli donderdag 20 juli vrijdag 21 juli Activiteit Groep 2 en 3 vrij Groep 2 en 3 naar innovatorium

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon:

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Grutterij. Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: Informatieboekje Peuterspeelzaal De Grutterij Wheeme 8, 8325 AE Vollenhove Telefoon: 06-44397688 www.psz-steenwijkerland.nl Beste ouder/verzorger, In dit informatie boekje vindt u alles wat u moet weten

Nadere informatie

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken 2 4 Nieuwsbrief 39 Maandag 26 vrijdag 30 juni Aan alle ouders, Nog één keer een herinnering, komende dinsdag, 27 juni, doen we als school mee aan de (korte) staking. We beginnen die dag een uur later!

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 09 t/m 13 oktober Agenda: Ma - Inloopspreekuur Fysiotherapie op school van 8.30 9.00 uur Sponsorlijst mee Di - juf Rebecca en juf Cindy op MI cursus groep 8 krijgt deze dag andere

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 27 juni 2019 nr. 13. Levend Water Week 27 Groep 1 t/m 5 : Thema God zorgt voor Paulus Lied Ik volg de Heer / Ps. 121 : 1.

Nieuwsbrief. 27 juni 2019 nr. 13. Levend Water Week 27 Groep 1 t/m 5 : Thema God zorgt voor Paulus Lied Ik volg de Heer / Ps. 121 : 1. Nieuwsbrief 27 juni 2019 nr. 13 Agenda Week 27 1 t/m 5 jul Ma 1 Kamp Westerbork gr.6-8 10 Minutengesprekken facultatief Vr 5 Talentmappen mee Week 28 8 t/m 12 jul Ma 8 Afscheidsavond gr.8 Do 11 Laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. vrijdag 9 september 2016

Nieuwsbrief 1. vrijdag 9 september 2016 Nieuwsbrief 1 vrijdag 9 september 2016 AGENDA 12 september Betalen TSO jaar-half jaar-kwartaalkaart 13 september 19.00 uur MR vergadering 16 september Manjefieke middag 18 september Schoolfeest, Reis rond

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 en 2

Informatieboekje groep 1 en 2 Informatieboekje groep 1 en 2 CBS Goudenstein Vredeplein 1 4175 HA Haaften 0418-591661 Informatieboekje voor groep 1 en 2 Welkom op CBS Goudenstein! Fijn dat u gekozen hebt voor onze school. U hebt gekozen

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS/VERZORGERS VAN NIEUWE LEERLINGEN IN GROEP 1-2 Maart 2015 Willibrordusschool Diessen Willibrordusschool Molenstraat 8 5087 BN Diessen 013-5046165 directie@willibrordusschooldiessen.nl

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 29 juni 2017 11 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Bijlagen: \ Agenda Personele zaken Kanjertraining Resultaat Eindtoets Enquête Kledinginzameling Doorschuifochtend Afscheidsavond Klus- en schoonmaakavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas?

Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Basisschool de Duif, daar kom je verder mee! Juf, waar moet mijn jas? Welkom op De Duif! Voor het eerst naar school: dat is heel spannend voor kinderen én ouders. Om u en uw kind een beetje wegwijs te

Nadere informatie

Hallo nieuwe leerling, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas.

Hallo nieuwe leerling, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Welkom in groep 1-2 Hallo nieuwe leerling, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Dit boekje gaat over onze school, dan weet je alvast een beetje wat er allemaal gebeurt. Kijk

Nadere informatie

1 september 2018 nummer 1

1 september 2018 nummer 1 1 september 2018 nummer 1 Belangrijke data: 3 september : eerste schooldag 12 september : opening thema 13 september ` : informatiemiddag 14.30-16.00 uur 13 september : bijeenkomst groep 7-8, aansluitend

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

Jaargang 12 Vrijdag 16 maart 2018 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Schakel

Jaargang 12 Vrijdag 16 maart 2018 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Schakel Jaargang 12 Vrijdag 16 maart 2018 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van De Schakel Belangrijke data: 19 maart ouderkijkweek gr 1-2 21 maart verkiezingen, stemlokaal in gymzaal 29 maart paasontbijt

Nadere informatie

Delft,

Delft, www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Delft, 30-09-2016 Inhoud Zomerfeest op zaterdag 17 september... 1 Belangrijk nieuws uit de kleutergroepen... 2 De Vindplaats... 3 Maandsluiting...

Nadere informatie

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen.

Deze bijdrage blijft voor ,- per leerling. Per gezin betaalt u maximaal voor 3 kinderen. Riemslootnieuws 757 11-10-2018 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Vrijwillige ouderbijdrage ((((herinnering herinnering U heeft vorige week namens de

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 30. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Handige links

ICBS De Windroos WEEKINFO 30. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Handige links WEEKINFO 30 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data 27-4-2018 t/m 13-5-2018 Meivakantie Beste ouders/verzorgers, In deze info: Groepsindeling 2018-2019

Nadere informatie

INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2

INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2 INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2 schooljaar 2018 2019 Geachte ouder(s)/verzorgers, beste leerlingen, We zijn inmiddels al weer een paar weken aan het werk en dat gaat weer best heel goed! In groep 3 zijn

Nadere informatie

Nieuws uit. JAARGANG 7 AFLEVERING 06

Nieuws uit. JAARGANG 7 AFLEVERING 06 Nieuws uit. JAARGANG 7 AFLEVERING 06 Wijzigingen groepsbezetting. In de bezetting van een aantal groepen zijn een aantal wijzigingen gekomen. Vanaf maandag as. zie te bezetting van de groepen die dit betreft,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

t Wiekendje Agenda: Vrijdag 30 september: speelgoedtijd groepen 1-2.

t Wiekendje  Agenda: Vrijdag 30 september: speelgoedtijd groepen 1-2. t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Vrijdag 30 september: speelgoedtijd groepen 1-2. Maandag 3 oktober: erfgoedproject Kort en Klein Dinsdag 4 oktober: dierendag Dinsdag 4 oktober: GMR-vergadering Woensdag

Nadere informatie

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Wat goed om er weer helemaal te zijn. Gezond en wel heb ik maandag de deur van de school

Nadere informatie

Agenda BERICHTEN VANUIT DE DIRECTIE

Agenda BERICHTEN VANUIT DE DIRECTIE HOI nr. 04 woensdag 3 oktober 2018 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 31 oktober. Vanaf heden kunt u de HOI ook terug lezen op de website van de school.

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Groeigesprekken. Stagiaires

Nieuwsbrief. Agenda. Groeigesprekken. Stagiaires Nieuwsbrief Nr 2 22-09-2017 Groeigesprekken Zoals u op de informatie-avond heeft vernomen worden er in alle groepen de komende periode gesprekken gepland met ouders en hun kind(eren). Deze groeigesprekken

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 J.M.P. de Biestraat 2 1827 PA Alkmaar Tel: 072-5624215 erasmus@saks.l www.erasmus-saks.nl Nieuwsbrief juni 2018 Beste ouders/ verzorgers, Deze maand gaat de zomer in en de afgelopen weken hebben we hier

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 29, nummer 2 09-09-2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: We zijn weer begonnen! Info-avond Afscheid juf Wilma Sparen voor je school

Nadere informatie

WEEK oktober 2017

WEEK oktober 2017 WEEK 41 12 oktober 2017 KINDERBOEKENWEEK: GRUWELIJK ENG! Dit was een loeispannende week en het is nog niet afgelopen. De gangen en de klassen komen er steeds spannender uit te zien. En de lessen en boeken

Nadere informatie