Evangeliegemeente De Deur Dordrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Evangeliegemeente De Deur Dordrecht"

Transcriptie

1 Publicatiestuk 2015 Evangeliegemeente De Deur Dordrecht Adres: Domela Nieuwenhuisweg 2, 3317 SE Dordrecht Postadres: Piersonstraat 14, 3317 RG Dordrecht Telefoonnr: / schuitema.j@icloud.com Kvk: Fiscaal nr.: Evangeliegemeente De Deur maakt onderdeel uit van Christian Fellowship Ministries (CFM). Een fellowship van kerken wereldwijd.

2 2 Inhoudsopgave 1. Voorwoord Profiel Activiteiten over Vooruitblik Financieel verslag

3 3 1. Voorwoord De Heer zegent en behoedt u; de Heer doet Zijn aangezicht over u lichten en is u genadig; de Here verheft zijn aangezicht over u en geeft u vrede (Numeri 6:22:26) Bovenstaande woorden vormen de zegen uit het Oude Testament die soms wordt uitgesproken aan het einde van de dienst, dikwijls wordt de zegen geformuleerd in de aanvoegende wijs. Niet de Here zegent, maar de Here zegene U. Niet de Here behoedt, maar de Here behoede U. Dit verschil is geen kleinigheid. De zegen in de aanvoegende wijs komt over als een wens. Je hoopt en bidt om Gods zegen. Het klinkt nederig en eerbiedig. Maar zegenen is meer dan het uitspreken van een vrome wens. Zegenen en de zegen ontvangen draagt een stellige verzekering in zich. De Heer is met je! Je gaat niet alleen naar huis! Je hebt Mijn zegen zegt God! Aaron en zijn zonen waren de eersten die deze zegen uitspraken. Met deze zegen leggen zij de Naam van God op de Israëlieten. Daarmee mocht Israël weten: God gaat met ons mee. Dat betekent niet dat hen niets in dit leven kon overkomen. Het betekent wel dat God belooft er te zullen zijn. We staan aan het begin van een nieuw jaar. Wij hebben elkaar veel goeds toegewenst. Een gelukkig en gezegend nieuwjaar. Meer kunnen wij niet. Daar zijn wij mensen voor. Maar ook in het nieuwe jaar zijn daar de geweldige beloften van God. Hij behoedt, Hij verheft Zijn aangezicht, Hij is genadig en geeft vrede. Wat wij elkaar wensen, wil God ons geven. Ook in het nieuwe jaar geeft de Heer ons Zijn beloften weer mee. De Heer is met u en met mij, ook in 2016! Jan Schuitema Audryson Pieter Michael Hulshof

4 4 2. Profiel Evangeliegemeente De Deur Dordrecht maakt onderdeel uit van een wereldwijde samenwerking van kerken, genaamd Christian Fellowship Ministries (CFM). Zij heeft haar zetel in Prescott, Arizona in de Verenigde Staten van Amerika. De moederkerk voor het Nederlandse onderdeel van CFM is gevestigd in Zwolle. In 1993 is de gemeente te Dordrecht opgericht vanuit Arnhem. Laatstgenoemde is op haar beurt opgericht vanuit Zwolle. Sinds 2005 is de gemeente in Dordrecht onder het leiderschap van de gemeente in Zwolle geplaatst. In het verdere jaarverslag wordt Evangeliegemeente De Deur te Dordrecht aangeduid als de gemeente. 2.1 Gegevens van de rechtspersoon Rechtvorm: Naam rechtspersoon: Statutaire vestigingsplaats: Postadres: 1 ste inschrijving Kvk: KvK-nummer: Oprichting kerk: RSIN-nummer: Activiteit: Religieuze organisatie Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Dordrecht Domela Nieuwenhuisweg 2, 3317 SE Dordrecht Piersonstraat 14, 3317 RG Dordrecht De samenstelling van het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris en een penningmeester. Ondersteunend aan het bestuur is de notuliste/juriste. Deze heeft geen bestuurlijke functie. Over het boekjaar 2015 heeft De Deur Dordrecht geen personeel (FTE) in dienst gehad De voorganger van de gemeente ontvangt geen salaris of vergoeding voor zijn werkzaamheden tot de kerkelijke gemeente over Overige leden van het bestuur zijn onbezoldigd over De jaarrekening is opgesteld onder verantwoordelijkheid van het bestuur. 2.2 Missie, visie en strategie Missie De gemeente heeft het doel en verlangen om het evangelie te verbreiden in de meest brede zin des woords om belangstellenden, aanhangers en werkers bijeen te brengen in plaatselijke kerken voor een effectieve bevordering van het Koninkrijk van God. Tevens worden werkers opgeleid, gekwalificeerd en aangesteld om uitgezonden te worden in het nationale- en internationale zendingsveld, zoals beschreven in Mattëus 28:19. Visie Het is de visie van de fellowship om het evangelie te verbreiden in de gehele wereld en kerken te planten op nationaal en internationaal niveau met de middelen die aangewend kunnen worden om deze visie uit te dragen en te bevorderen in overeenstemming met de Bijbel, het Woord van God.

5 5 Strategie Om de missie en de visie van de gemeente uit te werken, zijn doelstellingen geformuleerd. Deze zijn benoemd in de statuten van de gemeente, ondergebracht in artikel 3: Doel en middelen. Meer specifieke doelstellingen voor de gemeente zijn als volgt geformuleerd; Naast de pastor en zijn gezin, is het streven van de gemeente, de pastor stapsgewijze in full time bediening te laten functioneren. Uiteindelijk zal dit zowel de gemeente, als de pastor en zijn gezin, ten goede komen, Het onderricht/de lering van de gelovigen en hun kinderen en het verschaffen van de nodige faciliteiten om dit te kunnen doen, Aansluitend; het behouden van een pand voor eigen gebruik met zekerheid op meerjarige huisvesting, Het oprichten, vestigen, inwijden en onderhouden van andere liefdadige instituties, die gericht zijn op het vervullen van de doelstellingen en functies van de gemeente. Voor het behalen van de doelstellingen organiseert de gemeente verschillende activiteiten. Deze activiteiten worden beschreven in hoofdstuk 5 Vooruitblik Er is geen vastgestelde volgorde voor het uitwerken van de doelstellingen.

6 6 3. Activiteiten over 2015 Naast de reguliere samenkomsten zijn er allerlei activiteiten georganiseerd met als doel, het verspreiden van het evangelie. Zustergemeenten uit o.a. Rotterdam en Maastricht kwamen naar Dordrecht ter ondersteuning. Er zijn speciale samenkomsten gehouden met pastor Evert Valk uit Zwolle en pastor Dennis Akumu uit Kisumu, Kenia. Daarnaast is de gemeente betrokken in het ontwerpen, maken, publiceren, verspreiden en gebruik maken van folders, film- en audio-opnames en ten slotte het onderhouden van de website t.b.v. de gemeente. Er zijn verschillende evangelisatieteams uitgegaan naar zustergemeenten ter ondersteuning in evangelisatie en/of het sturen van muziekgroepen. Zustergemeenten uit Vlaardingen, Rotterdam-Blaak, Utrecht, Zeist, Maastricht en Amsterdam Zuidoost hebben dergelijke ondersteuning ontvangen. Daarnaast is de gemeente betrokken en aanwezig bij landelijke activiteiten, zoals conferenties, genezingscampagnes, (tiener)rally s en jeugdkampen. Internationaal zijn er evangelisatieteams uitgegaan naar Lissabon (Portugal) en Almeria (Spanje). 3.1 Het Powercamp Sinds 2011 organiseert de gemeente, in samenwerking met haar moedergemeente, het jaarlijkse Powercamp. Dit zomerkamp wordt georganiseerd middels een aangepast programma voor jeugd en jongvolwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking of belemmering. De gemeente heeft een groot aandeel in de leiding en organisatie van het Powercamp. De boer op! was het Powercamp- thema. 3.2 De zondagschool We willen bereiken dat onze kinderen waardevolle burgers worden van onze samenleving. We proberen ruime aandacht te geven aan de vorming en toerusting van onze kinderen vanuit de Bijbel. Het gaat ons voor alles dat kinderen en jongeren ook burgers worden van het Koninkrijk van Jezus Christus. Op christenjongeren rust de dure plicht om burgers van twee rijken te zijn, met als inhoud: Gij zult de HERE, uw God, liefhebben met geheel uw hart en met geheel uw ziel en met geheel uw kracht. Dit is het grote en eerste gebod. En het tweede aan dit gelijk is dit: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelf. Er is geen ander gebod, groter dan deze. (Markus 12:30-31) 3.3 Overige activiteiten Over 2015 hebben verschillende activiteiten plaatsgevonden die niet benoemd zijn in bovenstaande paragrafen. De gemeente is betrokken geweest in diaconie en wereldevangelisatie. Met diaconie zijn verschillende kerkleden geholpen met benodigde middelen en goederen. In wereldevangelisatie is geïnvesteerd door middel van diverse giften in financiën en in goederen.

7 7 4. Vooruitblik 2016 Alle activiteiten zijn gericht op het uitwerken van de missie, visie en de doelstellingen van de gemeente en fellowship, waar u in de onderstaande paragrafen meer over leest. 4.1 Activiteiten in Dordrecht Voor het aankomend jaar verwachten wij verschillende teams vanuit zustergemeenten die ons komen ondersteunen. Een actiepunt om dit verder te concretiseren. Evangelist Ben Dekker en evangelist Steve Bowman (V.S.) zijn uitgenodigd voor het preken in speciaal te organiseren samenkomsten. Daarnaast is een openluchtactiviteit in voorbereiding wat in de juli georganiseerd wordt. 4.2 Activiteiten buiten Dordrecht De gemeente neemt deel aan alle landelijk georganiseerde activiteiten als tienerrally s, discipelschapstrainingen, rally s en zomerkampen. Naar de volgende vangelisatieteams staan voor dit jaar gepland vanuit Dordrecht; Veenendaal, Lelystad, Arnhem, Nijmegen, Amsterdam Zuidoost, Rotterdam Charlois, Almeria (Spanje) en Kenia. 4.3 Het Powercamp In 2015 wordt een nieuwe editie van het Powercamp georganiseerd. Naar verwachting zal de gemeente opnieuw een groot aandeel hebben in de organisatie en leiding van dit volwaardige zomerkamp. Klaar voor de start!, zal het komende Powercamp- thema zijn. 4.4 Financiën Baten worden gerealiseerd door ontvangen giften en schenkingen in gelden en in natura. Baten bestaan uit giften, zoals tienden, collecten, giften voor een speciaal doel en overige baten. Lasten van de gemeente bestaan uit algemene kosten, huisvestingskosten, tienden, kosten omtrent opwekkingsdiensten, kosten voor evangelisatie, kosten en giften aan goede doelen en afschrijvingskosten. Over 2015 wordt een winst van circa gerealiseerd. Naar verwachting zullen de baten over 2016 gelijk blijven. Over 2016 zullen de kosten wijzigen. Verschillende kosten als telefoonkosten, representatiekosten, autokosten en vrijwilligersvergoeding zullen dalen. De voorganger ontvangt per 1 januari 2016 salaris vanuit de gemeente. Dit brengt een kostenpost mee ter grootte van over Verder verwacht de gemeente een lichte stijging in baten uit de eindafrekening Energiedirect.nl. De gemeente zal ook in 2016 betrokken zijn in het (financieel) ondersteunen in (wereld)evangelisatie, diaconie en het financieel ondersteunen van diverse goede doelen.

8 8 5. Financieel verslag 2015 In dit hoofdstuk de financiële verantwoording over In de volgende paragrafen wordt toegelicht waaraan de jaarrekening dient te voldoen, de jaarrekening en de toelichting op de jaarrekening. Evangeliegemeente De Deur Dordrecht staat aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). De giften, welke door de bezoekers van de kerkgenootschap worden gedaan, vallen derhalve onder de aftrek van giften in het kader van de aangifte voor de inkomstenbelasting. Het positief resultaat van 3.741,- is toegevoegd aan het eigen vermogen. 7.1 Staat van baten en lasten over 2015 [1] Baten Baten Totaal Lasten [2] Algemene kosten [3] Huisvestingskosten [4] Tienden [5] Opwekkingsdiensten [6] Wereldevangelisatie [7] Pionierwerken [8] Goede doelen [9] Afschrijvingskosten Totaal [10] Incidentele baten/lasten Resultaat

9 9 7.2 Grondslagen van waardering - Algemeen De jaarrekening is opgesteld op stelsel van baten en lasten. - Materiele vaste activa De materiele vaste activa wordt gewaardeerd tegen verkrijgingsprijs of vervaardigingsprijs verminderd met een lineaire afschrijving gebaseerd op de verwachte economische levensduur. Bij het activeren wordt niet van een restwaarde uitgegaan. - Overige activa en passiva Bij de waardering van overige activa en passiva wordt uitgegaan van de nominale waarde. - Eigen vermogen Het eigen vermogen van de kerkgenootschap staat ter vrije besteding aan het bestuur van de kerkelijke gemeente. - Grondslagen voor resultaatbepaling Het resultaat wordt bepaald door het verschil tussen de baten en de lasten in het verslagjaar/kalenderjaar. De winst of verlies wordt direct toegevoegd of ten laste gebracht van het eigen vermogen. 7.3 Toelichting op de staat van baten en lasten [1] Totale baten Baten Tienden Collecten Pionierwerken Wereldevangelisatie Gebouwenfonds Overige inkomsten Totaal De post overige inkomsten omvat inkomsten als; giften in natura, giften voor goede doelen, liefdesoffer voor gastpredikers en overige inkomsten die niet het karakter hebben van de overige batenposten.

10 10 [2] Algemene kosten Algemene kosten Huishoudelijke kosten Drukkosten Bezorgkosten Telefoonkosten Materiaalkosten Reis- en verblijfkosten Representatiekosten Kosten lokale activiteiten 70 0 Autokosten Verhuiskosten Afvalkosten Contributie- abonnementskosten Bankkosten Vrijwilligersvergoeding Vergoeding en bijdrage kerkleden Overige kosten Totaal [3] Huisvestingskosten Huisvestingskosten Huurkosten Energie/gas/waterkosten Onderhoudskosten gebouw Onderhoudskosten apparatuur Inventariskosten Gemeentelijke belastingen Totaal [4] Tienden Tienden Tienden Zwolle Tienden Arnhem Totaal

11 11 [5] Opwekkingsdiensten Opwekkingsdiensten Preekvergoeding gastprediker Reis- en verblijfkosten gastprediker Totaal [6] Wereldevangelisatie Wereldevangelisatie Wereldevangelisatie Totaal [7] Pionierwerken Pionierwerken Pionierwerken Totaal [8] Goede doelen Goede doelen Powercamp Christenen voor Israel Shalonfonds 0 0 Het Zoeklicht Diaconia Open Doors Overige goede doelen Totaal [9] Afschrijvingskosten Afschrijvingskosten Afschrijvingskosten apparatuur Afschrijvingskosten Inventaris Totaal

12 12 [10] Incidentele baten/lasten Incidentele baten/lasten Incidentele lasten Incidentele baten Totaal Niet uit de balans opgenomen verplichtingen en activa Over het jaar 2015 zijn geen verplichtingen en activa aanwezig die niet uit de balans blijken. 7.5 Overige gegevens Resultaat 2015 Voor de verwerking van het resultaat 2015 wordt verwezen naar de toelichting van het eigen vermogen. Gebeurtenissen na balansdatum Er zijn geen gebeurtenissen na balansdatum welke toegelicht of verwerkt dienen te worden in de jaarrekening 2015.

13 13

Jaarverslag De Deur Dordrecht

Jaarverslag De Deur Dordrecht Jaarverslag De Deur Dordrecht 2016 Evangeliegemeente De Deur maakt onderdeel uit van Christian Fellowship Ministries (CFM), een fellowship van kerken wereldwijd. Evangeliegemeente De Deur Dordrecht KvK:

Nadere informatie

Jaarverslag De Deur Dordrecht

Jaarverslag De Deur Dordrecht Jaarverslag De Deur Dordrecht 2017 Evangeliegemeente De Deur maakt onderdeel uit van Christian Fellowship Ministries (CFM), een fellowship van kerken wereldwijd. Vastgesteld op 18 mei 2018 Evangeliegemeente

Nadere informatie

Jaarverslag De Deur Dordrecht

Jaarverslag De Deur Dordrecht Jaarverslag De Deur Dordrecht 2018 Evangeliegemeente De Deur maakt onderdeel uit van Christian Fellowship Ministries (CFM), een fellowship van kerken wereldwijd. Vastgesteld op 17 februari 2019 Evangeliegemeente

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap De Deur Bijlmer te Amsterdam Zuidoost

Financieel verslag Kerkgenootschap De Deur Bijlmer te Amsterdam Zuidoost Financieel verslag 2014 Kerkgenootschap De Deur Bijlmer te Amsterdam Zuidoost Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening 6 Balans per

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur Nijmegen te Nijmegen

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur Nijmegen te Nijmegen Financieel verslag 2018 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur Nijmegen te Nijmegen Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening 6

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Emmen te Emmen

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Emmen te Emmen Financieel verslag 2015 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Emmen te Emmen Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening 6 Balans

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Tilburg te Tilburg

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Tilburg te Tilburg Financieel verslag 2018 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Tilburg te Tilburg Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening 6 Balans

Nadere informatie

Publicatie Financieel jaarverslag 2015 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur te s-hertogenbosch. Financieel Verslag 2015

Publicatie Financieel jaarverslag 2015 Kerkgenootschap Evangeliegemeente De Deur te s-hertogenbosch. Financieel Verslag 2015 1 Financieel Verslag 2015 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur, s-hertogenbosch Tesselschadestraat 20 5216 JW, 's-hertogenbosch Kamer van Koophandel inschrijving: RSIN nummer: 823155419 (Bron KvK)

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Beheer Evangelie Gemeente De Deur Utrecht te Utrecht

Financieel verslag Stichting Beheer Evangelie Gemeente De Deur Utrecht te Utrecht Financieel verslag 2016 Stichting Beheer Evangelie Gemeente De Deur Utrecht te Utrecht Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening 6

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Beheer Evangelie Gemeente De Deur Rotterdam te Rotterdam

Financieel verslag Stichting Beheer Evangelie Gemeente De Deur Rotterdam te Rotterdam Financieel verslag 2012 Stichting Beheer Evangelie Gemeente De Deur Rotterdam te Rotterdam Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Tilburg te Tilburg

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Tilburg te Tilburg Financieel verslag 2015 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Tilburg te Tilburg Inhoud Verslag van de activiteiten 3 Gegevens van de rechtspersoon 4 Jaarrekening 5 Balans per 31 december 6 Staat

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Capelle-Alexander te Capelle aan den IJssel

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Capelle-Alexander te Capelle aan den IJssel Financieel verslag 2018 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Capelle-Alexander te Capelle aan den IJssel Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Beheer Evangelie Gemeente De Deur Rotterdam te Rotterdam

Financieel verslag Stichting Beheer Evangelie Gemeente De Deur Rotterdam te Rotterdam Financieel verslag 2015 Stichting Beheer Evangelie Gemeente De Deur Rotterdam te Rotterdam Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening

Nadere informatie

Financieel verslag Evangelie Gemeente De Deur Alphen aan den Rijn te Alphen aan den Rijn

Financieel verslag Evangelie Gemeente De Deur Alphen aan den Rijn te Alphen aan den Rijn Financieel verslag 2014 Evangelie Gemeente De Deur Alphen aan den Rijn te Alphen aan den Rijn Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening

Nadere informatie

Financieel verslag Evangelie Gemeente De Deur Alphen aan den Rijn te Alphen aan den Rijn

Financieel verslag Evangelie Gemeente De Deur Alphen aan den Rijn te Alphen aan den Rijn Financieel verslag 2016 Evangelie Gemeente De Deur Alphen aan den Rijn te Alphen aan den Rijn Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening

Nadere informatie

Financieel verslag Evangelie Gemeente De Deur Alphen aan den Rijn te Alphen aan den Rijn

Financieel verslag Evangelie Gemeente De Deur Alphen aan den Rijn te Alphen aan den Rijn Financieel verslag 2012 Evangelie Gemeente De Deur Alphen aan den Rijn te Alphen aan den Rijn Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon 5 Jaarrekening

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Capelle-Alexander te Capelle aan den IJssel

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Capelle-Alexander te Capelle aan den IJssel Financieel verslag 2017 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Capelle-Alexander te Capelle aan den IJssel Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon

Nadere informatie

Financieel verslag 2015. Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Capelle-Alexander te Capelle aan den IJssel

Financieel verslag 2015. Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Capelle-Alexander te Capelle aan den IJssel Financieel verslag 2015 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Capelle-Alexander te Capelle aan den IJssel Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon

Nadere informatie

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Capelle-Alexander te Capelle aan den IJssel

Financieel verslag Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Capelle-Alexander te Capelle aan den IJssel Financieel verslag 2016 Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Capelle-Alexander te Capelle aan den IJssel Inhoud Jaarverslag van het bestuur 3 Verslag van de activiteiten 4 Gegevens van de rechtspersoon

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2016 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2016 2. Staat van baten en lasten over 2016 3. Grondslagen

Nadere informatie

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening

City Life Church Utrecht Utrecht. Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG. Jaarrekening City Life Church Utrecht Utrecht Jaarverslag 2015 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag 2015 A. Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2015 2. Staat van baten en lasten over 2015 3. Grondslagen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013. Stichting Op de Bres voor Nederland statutaire zetel te Amersfoort

JAARVERSLAG 2013. Stichting Op de Bres voor Nederland statutaire zetel te Amersfoort JAARVERSLAG 2013 Stichting Op de Bres voor Nederland statutaire zetel te Amersfoort feitelijk gevestigd te 8181 KD HEERDE De Bleike 3 KvK nummer 41189485 Fiscaal nummer 8167 60 445 datum: 7 april 2014

Nadere informatie

Stichting Op de Bres voor Nederland

Stichting Op de Bres voor Nederland Stichting Op de Bres voor Nederland 2017 Fiscaal nummer 8167 60 445 geregistreerd en erkend als ANBI instelling JAARVERSLAG 2017 Stichting Op de Bres voor Nederland statutaire zetel te Amersfoort correspondentie

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Op de Bres voor Nederland statutaire zetel te Amersfoort

JAARVERSLAG 2014. Stichting Op de Bres voor Nederland statutaire zetel te Amersfoort JAARVERSLAG 2014 Stichting Op de Bres voor Nederland statutaire zetel te Amersfoort feitelijk gevestigd te De Bleike 3 8181 KD HEERDE KvK nummer 41189485 Fiscaal nummer 8167 60 445 datum: 23 april 2015

Nadere informatie

Stichting Op de Bres voor Nederland

Stichting Op de Bres voor Nederland Stichting Op de Bres voor Nederland JAARVERSLAG 2016 Stichting Op de Bres voor Nederland statutaire zetel te Amersfoort correspondentie adres: De Bleike 3 8181 KD HEERDE KvK nummer 41189485 Fiscaal nummer

Nadere informatie

STICHTING SION ZOETERMEER. Balans per 31 december 2015 Rekening van baten en lasten 2015

STICHTING SION ZOETERMEER. Balans per 31 december 2015 Rekening van baten en lasten 2015 Balans per 31 december 2015 Rekening van baten en lasten 2015 INHOUDSOPGAVE Balans en rekening van baten en lasten Balans per 31 december 2015 3 Rekening van baten en lasten over 2015 5 Toelichting op

Nadere informatie

Stichting Op de Bres voor Nederland

Stichting Op de Bres voor Nederland JAARVERSLAG 2015 Stichting Op de Bres voor Nederland statutaire zetel te Amersfoort feitelijk gevestigd te De Bleike 3 8181 KD HEERDE KvK nummer 41189485 Fiscaal nummer 8167 60 445 datum: 15 maart 2016

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 Stichting Gods vrede over Suriname

Jaarrekening 2018 Stichting Gods vrede over Suriname Jaarrekening 2018 Stichting Gods vrede over Suriname Aldus vastgesteld en goedgekeurd in de bestuursvergadering van...2019 Voorzitter Secretaris Penningmeester J. Van Huizen L. van der Waal B. de Rooij

Nadere informatie

Stichting Impact World Tour

Stichting Impact World Tour Stichting Impact World Tour te Bleskensgraaf Rapport inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Verslag over 2014 2 Balans per 31 december 2014 3 Staat van Baten en Lasten over 2014

Nadere informatie

Stichting TRI, Torah Resources International te Aalsmeer JAARREKENING 2017

Stichting TRI, Torah Resources International te Aalsmeer JAARREKENING 2017 Stichting TRI, Torah Resources International te Aalsmeer JAARREKENING 2017 Inhoudsopgave 1Bestuursverslag...2 1.1Activiteiten der stichting...2 1.2Resultaat boekjaar...2 1.3Statutaire naam, vestigingsplaats

Nadere informatie

Stichting Frontrunners

Stichting Frontrunners Stichting Frontrunners Publicatieplicht en ANBI informatie 2015-2018 Inleiding In het onderstaande document staan de benodigde gegevens voor de ANBI-publicatieplicht. 1.1 Statutaire gegevens. Naam organisatie:

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Present Deventer - Jaarrekening

JAARREKENING Stichting Present Deventer - Jaarrekening JAARREKENING 2014 Stichting Present Deventer - Jaarrekening 2014 1 STICHTING PRESENT DEVENTER Postbus 640, 7400 AP Deventer Telefoon: 06-28020077 E-mail: info@stichtingpresent-deventer.nl www.stichtingpresent-deventer.nl

Nadere informatie

JAARRAPPORTAGE Stichting Onesimus Jupiterstraat XM Alphen aan den Rijn

JAARRAPPORTAGE Stichting Onesimus Jupiterstraat XM Alphen aan den Rijn JAARRAPPORTAGE 2012 Stichting Onesimus Jupiterstraat 23 2402 XM Alphen aan den Rijn Inhoudsopgave Pagina Toelichting algemeen 3 Balans per 31 december 2012 resp 2011 5 Staat van baten en lasten 2012 resp

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands

Beleidsplan. Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands Beleidsplan Stichting The Apostles Continuation Church International of the Netherlands 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Doel van de Stichting... 4 3 Organisatie-structuur... 5 4 Financiering (inkomsten

Nadere informatie

STICHTING MAITREYA INSTITUUT VOOR WIJSHEIDSCULTUUR, LOENEN FINANCIEEL PUBLIKATIEVERSLAG HANDELSREGISTER OOST NEDERLAND NUMMER 41200578 RSIN 006832994

STICHTING MAITREYA INSTITUUT VOOR WIJSHEIDSCULTUUR, LOENEN FINANCIEEL PUBLIKATIEVERSLAG HANDELSREGISTER OOST NEDERLAND NUMMER 41200578 RSIN 006832994 Pagina 1 van 7 FINANCIEEL PUBLIKATIEVERSLAG 2012 HANDELSREGISTER OOST NEDERLAND NUMMER 41200578 RSIN 006832994 Pagina 2 van 7 FINANCIEEL PUBLIKATIEVERSLAG 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina A - Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarrekening Levend Woord Gemeente Leerdam. Leerdam

Jaarrekening Levend Woord Gemeente Leerdam. Leerdam Jaarrekening 2016 Levend Woord Gemeente Levend Woord Gemeente Inhoudsopgave Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2016 2 1.2 Staat van baten en lasten over 2016 4 1.3 Kasstroomoverzicht over

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Pagina. FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 1 2 Algemeen 2 3 Bestuursverslag 3

INHOUDSOPGAVE Pagina. FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 1 2 Algemeen 2 3 Bestuursverslag 3 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Opdracht 1 2 Algemeen 2 3 Bestuursverslag 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 4 2 Staat van baten en lasten over 2017 5 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

JAARRAPPORT Stichting Kingdom Rule Ministries. Houten ANBI INSTELLING RSIN KVK INSCHRIJVING

JAARRAPPORT Stichting Kingdom Rule Ministries. Houten ANBI INSTELLING RSIN KVK INSCHRIJVING JAARRAPPORT 2015 Stichting Kingdom Rule Ministries te Houten ANBI INSTELLING RSIN 816825464 KVK INSCHRIJVING 30 19 85 70 1 Stichting Kingdom Rule Ministries, Houten INHOUDSOPGAVE Pagina JAARRAPPORT 2015

Nadere informatie

JAARRAPPORT 2014. Stichting Kingdom Rule Ministries. Houten ANBI INSTELLING RSIN 816825464 KVK INSCHRIJVING 30 19 85 70

JAARRAPPORT 2014. Stichting Kingdom Rule Ministries. Houten ANBI INSTELLING RSIN 816825464 KVK INSCHRIJVING 30 19 85 70 JAARRAPPORT 2014 Stichting Kingdom Rule Ministries te Houten ANBI INSTELLING RSIN 816825464 KVK INSCHRIJVING 30 19 85 70 1 Stichting Kingdom Rule Ministries, Houten INHOUDSOPGAVE Pagina JAARRAPPORT 2014

Nadere informatie

Stichting geregistreerd in het kamer van koophandel te Rotterdam onder het nummer

Stichting geregistreerd in het kamer van koophandel te Rotterdam onder het nummer Stichting geregistreerd in het kamer van koophandel te Rotterdam onder het nummer 65691466 RSIN/fiscaal nummer ANBI: 856217360 FINANCIELE JAARVERSLAG In Euro Groenezoon256 3075 GM Rotterdam Nederland Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stichting Noppes Midden-Holland te Beverwijk. BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA

Stichting Noppes Midden-Holland te Beverwijk. BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 140.539 141.403 Vlottende activa Vorderingen 220.726 56.120 Liquide middelen

Nadere informatie

Stichting Kingdom Rule Ministries

Stichting Kingdom Rule Ministries JAARRAPPORT 2017 Stichting Kingdom Rule Ministries te Houten voor publicatie op internet in het kader van de ANBI wetgeving ANBI INSTELLING RSIN 816825464 KVK INSCHRIJVING 30 19 85 70 1 Stichting Kingdom

Nadere informatie

Stichting Frontrunners. Publicatieplicht en ANBI informatie

Stichting Frontrunners. Publicatieplicht en ANBI informatie Stichting Frontrunners Publicatieplicht en ANBI informatie 2015-2016 Inleiding In het onderstaande document staan de benodigde gegevens voor de ANBI-publicatieplicht. 1.1 Statutaire gegevens. Naam organisatie:

Nadere informatie

Gegevens Stichting Beeldenwereld pag. 2 Financiën pag. 3 Balans per 31 december pag. 4 Staat van baten en lasten pag. 5

Gegevens Stichting Beeldenwereld pag. 2 Financiën pag. 3 Balans per 31 december pag. 4 Staat van baten en lasten pag. 5 Jaarekening2017 S ch ngbeeldenwereld Inhoudsopgave Gegevens Stichting Beeldenwereld pag. 2 Financiën pag. 3 Balans per 31 december pag. 4 Staat van baten en lasten pag. 5 Grondslagen voor waardering en

Nadere informatie

Stichting Frontrunners. Publicatieplicht en ANBI informatie

Stichting Frontrunners. Publicatieplicht en ANBI informatie Stichting Frontrunners Publicatieplicht en ANBI informatie 2015-2017 Inleiding In het onderstaande document staan de benodigde gegevens voor de ANBI-publicatieplicht. 1.1 Statutaire gegevens. Naam organisatie:

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Jaarrekening 2017

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Jaarrekening 2017 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Begrotingsoverzicht 5 2. Jaarrekening 6 2.1 Balans per 31 december 2017 7 2.2 Staat van baten

Nadere informatie

Stichting Impact World Tour

Stichting Impact World Tour Stichting Impact World Tour te Bleskensgraaf Rapport inzake de jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Verslag over 2017 2 Balans per 31 december 2017 3 Staat van Baten en Lasten over 2017

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2009 Stichting Pixels tegen Darmkanker

JAARVERSLAG 2009 Stichting Pixels tegen Darmkanker JAARVERSLAG 2009 Stichting Pixels tegen Darmkanker 2 Inhoudsopgave 4 Profiel 4 Management 5 Verslag van het bestuur 7 Jaarrekening 2009 8 Balans 9 Staat van baten en lasten 9 Mutaties in het stichtingsvermogen

Nadere informatie

4. Financieel jaarverslag 2018

4. Financieel jaarverslag 2018 4. Financieel jaarverslag 2018 4.1. Verslag van de penningmeester Inkomsten De inkomsten uit subsidie zijn in 2018 ruim 18.000 euro lager geweest dan begroot, maar dit werd meer dan gecompenseerd door

Nadere informatie

Stichting Een Boodschap Voor "Kerkrade" Apeldoorn FINANCIEEL VERSLAG 2016

Stichting Een Boodschap Voor Kerkrade Apeldoorn FINANCIEEL VERSLAG 2016 FINANCIEEL VERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 31 december 2016 3 Staat van baten en lasten over 2016 4 Grondslagen van de financiële verslaglegging 5 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Predik Het Woord

Jaarrekening 2016 Stichting Predik Het Woord Jaarrekening 2016 Stichting Predik Het Woord Opgericht 17 november 1986 Statutair gevestigd te Rhenen Balans 31 december 2016 met vergelijkende cijfers 31 december 2015 van Stichting Predik Het Woord.

Nadere informatie

Vereniging Sociaal Verhaal. Noordwal EA DEN HAAG JAARREKENING 2016

Vereniging Sociaal Verhaal. Noordwal EA DEN HAAG JAARREKENING 2016 Vereniging Sociaal Verhaal Noordwal 10 2513 EA DEN HAAG JAARREKENING 2016 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING 2016 JAARVERSLAG 1 JAARREKENING A. Balans per 31 december 2016 2 B. Staat van baten en lasten 2016 4

Nadere informatie

STICHTING CARE FOR BRASIL ROTTERDAM JAARREKENING 2017

STICHTING CARE FOR BRASIL ROTTERDAM JAARREKENING 2017 STICHTING CARE FOR BRASIL ROTTERDAM JAARREKENING 2017 Inhoudsopgave Pagina Rapport Financieel jaarverslag 2017 Jaarrekening 2017 Balans per 31 december 2017 2. Winst- en verliesrekening over 2017 3. Algemene

Nadere informatie

Vereniging Masjid Nour, Cuijk

Vereniging Masjid Nour, Cuijk Jaarcijfers 2013 Inhoud Algemeen Fiscale positie Pagina 3 Pagina 3 Balans per 31-12-2013 Pagina 4 Winst- en verliesrekening over 2013 Pagina 5 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Pagina 6

Nadere informatie

STICHTING PRESENT DEVENTER

STICHTING PRESENT DEVENTER JAARREKENING 2015 STICHTING PRESENT DEVENTER Postbus 640 7400 AP Deventer Telefoon: 06-28020077 E-mail: info@stichtingpresent-deventer.nl www.stichtingpresent-deventer.nl KvK 08144771 RSIN 815599353 Bankgegevens

Nadere informatie

Rapport inzake jaarrekening. 1 september 2012 t/m 31 augustus 2013. Vineyard Gemeente Wageningen. te Wageningen

Rapport inzake jaarrekening. 1 september 2012 t/m 31 augustus 2013. Vineyard Gemeente Wageningen. te Wageningen Rapport inzake jaarrekening 1 september 2012 t/m 31 augustus 2013 Vineyard Gemeente Wageningen te Wageningen INHOUD JAARVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 Bestemming van het resultaat 2012-2013

Nadere informatie

Stichting geregistreerd in het kamer van koophandel te Rotterdam onder het nummer

Stichting geregistreerd in het kamer van koophandel te Rotterdam onder het nummer Stichting geregistreerd in het kamer van koophandel te Rotterdam onder het nummer 65691466 RSIN/fiscaal nummer ANBI: 856217360 FINANCIELE JAARVERSLAG 2018 In Euro Groenezoon256 3075 GM Rotterdam Nederland

Nadere informatie

Balans per 31 december Winst-en-verliesrekening over Kasstroomoverzicht over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 6

Balans per 31 december Winst-en-verliesrekening over Kasstroomoverzicht over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 6 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2014 2 Winst-en-verliesrekening over 2014 4 Kasstroomoverzicht over 2014 5 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 6 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Burggravenlaan. ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden

Stichting Burggravenlaan. ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden 2015 07 01 Stichting Burggravenlaan te Leiden ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden Doelstelling De stichting heeft ten doel het verwerven en in stand houden van cultureel erfgoed in de gemeente

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2015 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Begrotingsoverzicht 5 2. Jaarrekening 6 2.1 Balans

Nadere informatie

Beleidsplan. International End Time Revival Ministries Amsterdam

Beleidsplan. International End Time Revival Ministries Amsterdam Beleidsplan International End Time Revival Ministries Amsterdam International End Time Revival Ministries Amsterdam Eeftink 100 F 1103 AE Amsterdam Postadres: 12915 1100 AX Amsterdam Beleidsplan Vastgesteld

Nadere informatie

Statuten Evangelie Gemeente De Deur Nieuwegein. 14 maart 2017 Versie 1.1.

Statuten Evangelie Gemeente De Deur Nieuwegein. 14 maart 2017 Versie 1.1. Statuten Evangelie Gemeente De Deur Nieuwegein 14 maart 2017 Versie 1.1. Statuten Kerkgenootschap Evangelie Gemeente De Deur Nieuwegein hanteert dezelfde statuten als die van haar moederkerk kerkgenootschap

Nadere informatie

Stichting Impact World Tour

Stichting Impact World Tour Stichting Impact World Tour te Bleskensgraaf Rapport inzake de jaarrekening 216 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Verslag over 216 2 Balans per 31 december 216 3 Staat van Baten en Lasten over 216 4 Grondslagen

Nadere informatie

ACTIVA. Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen

ACTIVA. Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december 2018 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 171.926 263.982 Vlottende activa Vorderingen 183.540 149.418 Liquide middelen

Nadere informatie

Rapportage Stichting Vrienden van Convivio

Rapportage Stichting Vrienden van Convivio Rapportage 2017 Stichting Vrienden van Convivio Rapport inzake Jaarrekening 2017 Stichting Vrienden van Convivio Inhoud Algemeen Balans per 31-12-2017 Rekening van baten en lasten over jan-dec 2017 Grondslagen

Nadere informatie

Kroese & van Catz. RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur. inzake de jaarrekening 2013

Kroese & van Catz. RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur. inzake de jaarrekening 2013 RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur inzake de jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1 Opdracht 2 Algemeen 3 Cash-flow 4 Fiscale positie BIJLAGEN Jaarrekening

Nadere informatie

Beleidsplan Christ For The World Missions

Beleidsplan Christ For The World Missions Beleidsplan Christ For The World Missions Christ For The World Missions Javastraat 118 A 1094HP Amsterdam Beleidsplan 2013 Vastgesteld in de Bestuursvergadering van de vereniging 1 Inleiding... 3 2 Doelstelling

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 St De Hand Utrecht Statutair gevestigd in Utrecht Fiscaal gevestigd in De Meern Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Balans 2014... 4 3 Staat van baten en lasten 2014... 5 4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Serving the Nations

Stichting Serving the Nations JAARVERSLAG 2014 Stichting Serving the Nations statutair gevestigd te Amsterdam feitelijk gevestigd te EDE GLD KvK nummer 33306678 ANBI geregistreerd Fiscaal nummer 8123 45 733 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Rapport

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december 2018 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 170.836 164.001 Vlottende activa Vorderingen 198.910 190.648 Liquide middelen

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA

BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2018 (na resultaatbestemming) 31 december 2018 31 december 2017 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 8.781 7.577 Financiële vaste activa 153.727 119.000 Vlottende activa 162.508

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Samenwerkingsfonds UMC St Radboud Kilimanjaro Christian Medical Centre

Jaarrekening 2014 Stichting Samenwerkingsfonds UMC St Radboud Kilimanjaro Christian Medical Centre Jaarrekening 2014 Stichting Samenwerkingsfonds UMC St Radboud Kilimanjaro Christian Medical Centre Samengesteld door: Radboudumc Servicebedrijf, Productgroep Financiën Administratie Verbonden rechtspersonen

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2017

Jaarverslaggeving 2017 Jaarverslaggeving 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.1 Jaarrekening 2017 1.1.1 Balans per 31 december 2017 3 1.1.2 Resultatenrekening over 2017 4 1.1.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 1.1.4

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT JAARREKENING 2012 Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat 16 2611 AL DELFT STICHTING URGENTE NODEN DELFT EN OMGEVING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2012 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Jaarrekening 2016

Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Jaarrekening 2016 Stichting Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 3 1.1 Algemeen 4 1.2 Begrotingsoverzicht 5 2. Jaarrekening 6 2.1 Balans per 31 december 2016 7 2.2 Staat van baten

Nadere informatie

Activiteitenverslag en financiële verantwoording Netwerk ICF Veenendaal, 2015.

Activiteitenverslag en financiële verantwoording Netwerk ICF Veenendaal, 2015. Activiteitenverslag en financiële verantwoording Netwerk ICF Veenendaal, 2015. In het kader van voldoen aan ANBI regelgeving publiceren wij in dit document: Naam van de instelling: Stichting Netwerk -

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT JAARREKENING 2013 Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat 16 2611 AL DELFT STICHTING URGENTE NODEN DELFT EN OMGEVING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2013 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. Wij vallen onder goede doelen De Belastingdienst heeft bepaald dat het publiceren van informatie door algemeen nut beogende instellingen ( goede doelen) via internet een wettelijke voorwaarde (publicatieverplichting)

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Heinkenszand. Protestantse gemeente te Heinkenszand. ANBI informatie Protestantse gemeente te Heinkenszand

Protestantse gemeente te Heinkenszand. Protestantse gemeente te Heinkenszand. ANBI informatie Protestantse gemeente te Heinkenszand Protestantse gemeente te Heinkenszand ANBI informatie Protestantse gemeente te Heinkenszand De Protestantse gemeente te Heinkenszand en de Diaconie van deze gemeente hebben ieder de door de Nederlandse

Nadere informatie

Beleidsplan Kerkgenootschap Metsuda Gemeente De Vesting Postbus ZV Amerongen

Beleidsplan Kerkgenootschap Metsuda Gemeente De Vesting Postbus ZV Amerongen Beleidsplan 2016-2021 Kerkgenootschap Metsuda Gemeente De Vesting Postbus 70 3958 ZV Amerongen www.gemeentedevesting.nl RSIN 854068454 1 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Gemeente de Vesting te

Nadere informatie

Kroese & van Catz. RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur. inzake de jaarrekening 2015

Kroese & van Catz. RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur. inzake de jaarrekening 2015 RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur inzake de jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1 Opdracht 2 Algemeen 3 Cash-flow 4 Fiscale positie BIJLAGEN Jaarrekening

Nadere informatie

HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN

HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN DoorBrekers HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN VERSIE: 30 NOVEMBER 2015 Hoofdlijnen Beleidsplan DoorBrekers, v. 30/11/2015 1 HOOFDLIJNEN BELEIDSPLAN DOORBREKERS Versie: 30 november 2015 INLEIDING DoorBrekers is een

Nadere informatie

Jaarrekening Bridgeman Foundation statutaire vestigingsplaats

Jaarrekening Bridgeman Foundation statutaire vestigingsplaats Jaarrekening 21 Bridgeman Foundation statutaire vestigingsplaats Bridgeman Foundation Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de

Nadere informatie

RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur. inzake de jaarrekening 2016

RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur. inzake de jaarrekening 2016 RAPPORT Aan het bestuur van Stichting Ichthus Evangelische Gemeenschap Etten-Leur inzake de jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1 Opdracht 2 Algemeen 3 Cash-flow 4 Fiscale positie BIJLAGEN Jaarrekening

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Berlicum FINANCIEEL JAARVERSLAG Inhoud Jaarverslag... 2 Algemeen... 3 Bestuur verslag 2017... 4 Jaarrekening... 6 Balans per 31 december 2017... 7 Staat van baten en lasten 2017... 8 Waarderingsgrondslagen...

Nadere informatie

Stichting Burggravenlaan. ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden

Stichting Burggravenlaan. ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden 2019 07 01 Stichting Burggravenlaan te Leiden ANBI instelling Stichting Burggravenlaan te Leiden Doelstelling De stichting heeft ten doel het verwerven en in stand houden van cultureel erfgoed in de gemeente

Nadere informatie

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Chinese Geneeswijze Nijmegen. Jaarrekening 2016

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Chinese Geneeswijze Nijmegen. Jaarrekening 2016 Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Chinese Geneeswijze Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave pagina Inleiding Opdracht 2 Algemene informatie 3 Jaarrekening 2016 Balans per 31 december 2016 4 Resultatenrekening

Nadere informatie

Kroese & van Catz. RAPPORT Aan het bestuur van Stichting de Heilbode Zeewolde. inzake de jaarrekening 2015

Kroese & van Catz. RAPPORT Aan het bestuur van Stichting de Heilbode Zeewolde. inzake de jaarrekening 2015 RAPPORT Aan het bestuur van Stichting de Heilbode Zeewolde inzake de jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1 Opdracht 2 Algemeen 3 Cash-flow 4 Fiscale positie BIJLAGEN Jaarrekening 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichtingsvermogen (1) Vrije reserve Langlopende schulden (2) Kortlopende schulden

Stichtingsvermogen (1) Vrije reserve Langlopende schulden (2) Kortlopende schulden BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 367.046 405.393 Vlottende activa Vorderingen 116.538 77.575 Liquide middelen

Nadere informatie

Financieel verslag 2014. Stichting Sterker Samen. Amsterdam

Financieel verslag 2014. Stichting Sterker Samen. Amsterdam Financieel verslag 2014 Stichting Sterker Samen Amsterdam Inhoud Jaarverslag Jaarverslag 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 5 Staat van baten en lasten over 2014 6 Toelichting op de balans en staat

Nadere informatie

Stichting TRI, Torah Resources International. Veenendaal JAARREKENING KvK nummer ANBI erkend en geregistreerd

Stichting TRI, Torah Resources International. Veenendaal JAARREKENING KvK nummer ANBI erkend en geregistreerd Stichting TRI, Torah Resources International te Veenendaal JAARREKENING 2016 KvK nummer 27196602 ANBI erkend en geregistreerd Fiscaal nummer 816325741 1 JAARREKENING 2016 Inhoudsopgave Pagina 1 Verslag

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Familia Nederland

Jaarverslag Stichting Familia Nederland Jaarverslag Stichting Familia Nederland 2013 Inhoud JAARVERSLAG 2013 1.Bestuursverslag Algemene informatie 2 Verslag 2013 3 2.Jaarrekening Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten over 01-01-2013

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Dress for Success Maastricht

Jaarrekening Stichting Dress for Success Maastricht Jaarrekening 2016 Stichting Dress for Success Maastricht 1 Inhoudsopgave Balans per 31 december 2016 Exploitatierekening over het jaar 2016 Toelichtingen op de balans en exploitatierekening 2 Balans per

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 7.577 10.623 Financiële vaste activa 119.000 210.276 Vlottende activa 126.577

Nadere informatie

Reuma Patientenvereniging Nijmegen en Omstreken Gevestigd te Gemeente Nijmegen

Reuma Patientenvereniging Nijmegen en Omstreken Gevestigd te Gemeente Nijmegen Reuma Patientenvereniging Nijmegen en Omstreken Gevestigd te Gemeente Nijmegen pagina Balans per 31-12-2016 2 Staat van Baten en Lasten 2016 3 Waarderings- en resultaatbepalingsgrondslagen 4 Toelichting

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT JAARREKENING 2015 Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat 16 2611 AL DELFT STICHTING URGENTE NODEN DELFT EN OMGEVING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HOEKSTRAAT 11 BUNSCHOTEN

RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HOEKSTRAAT 11 BUNSCHOTEN RAPPORT INZAKE JAARREKENING 2017 STICHTING HOEKSTRAAT 11 INHOUDSOPGAVE Pagina BESTUURSRAPPORTAGE 1 Bestuursverslag over 2017 4 ACCOUNTANTSRAPPORTAGE JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2017 7 2 Staat

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 Boxmeer, februari 2018 Stichting Omroep Land van Cuijk Gevestigd te St. Anthonis Kantooradres: Koorstraat 79 5831 GH BOXMEER Samenstellingsverklaring Hierbij treft u de jaarrekening

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT

JAARREKENING Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat AL DELFT JAARREKENING 2014 Stichting Urgente Noden Delft en omgeving T.a.v. het bestuur Phoenixstraat 16 2611 AL DELFT STICHTING URGENTE NODEN DELFT EN OMGEVING RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2014 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie