Inhoud OKTOBER. 14 t/m 22 oktober HERFSTVAKANTIE. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post ( )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoud OKTOBER. 14 t/m 22 oktober HERFSTVAKANTIE. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post ( )"

Transcriptie

1 ( ) oktober KINDERBOEKENWEEK 05 oktober staking, alle leerlingen zijn vrij. 12 oktober groep 3 gaat deze ochtend naar de bieb 12 oktober voorleeswedstrijd: uur 12 oktober start repetitie kerstkoor + musical: uur 13 oktober JFK-viering: uur 14 t/m 22 oktober HERFSTVAKANTIE oktober verkeersweek 25 oktober fietsverlichtingscontrole (fiets mag mee naar school) 29 oktober wintertijd gaat in (klok uur terug) 01 november volgend JFKaatje Nieuws van de directie Wat was het griezelig vanmorgen op school! Allemaal heksen en enge wezens in de gangen! Gelukkig was dit niet omdat alle leerkrachten waren betoverd, maar omdat we de Kinderboekenweek met als thema Gruwelijk Eng openden. De Kinderboekenweek duurt nog t/m zaterdag 14 oktober. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd in de bieb en boekwinkels. Bij ons op school organiseren we in de KBW de voorleeswedstrijd, op 12 oktober is de finale! Spannend! Alvast heel veel succes aan alle deelnemers! Het zal voorlopig nog Gruwelijk Eng blíjven op school, want Halloween komt er aan! De OR organiseert ook dit jaar weer het Happy Halloween-feest voor de leerlingen van groep 6, 7 en 8. De OR kan dit feest betalen door de ouderbijdrage. Mocht u deze nog niet betaald hebben, lees dan op blz. 3 de informatie hierover. Hier leest u ook meer over het Happy Halloween-feest. De tijd gaat snel, dit is al het laatste JFKaatje voor de herfstvakantie. Allemaal alvast heel veel plezier, hopelijk een weekje met een lekker herfstzonnetje. Maar nu eerst veel lees- en kijkplezier met dit boordevolle JFKaatje. Met vriendelijke groet, Marjorie van Hest - vervangend locatieleider JFK datum jarige Inhoud OKTOBER Kort algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post groep 06 Eyup 4 07 Max 2 11 Chada 4 17 Frans 5 20 Femke 4 21 Pien 1 21 Isabel 2 23 Lieke 8 23 juf Marika Quinten 8 26 Joris 4 27 Thomas 3 30 Billy 4 Iedereen mag teksten of tekeningen aanleveren via nieuwsbrief.jfk@gmail.com. Het volgende krantje komt uit op woensdag 1 november. Kopij kan aangeleverd worden tot uiterlijk vrijdag 27 oktober. Plaatsing onder voorbehoud.

2 Kort algemeen nieuws JFK-viering Hallo allemaal! Na de seizoensvieringen en IPC-vieringen zijn er dit schooljaar JFK-vieringen. De eerste JFK-viering is op vrijdag 13 oktober en begint om uur. Elke groep zal een optreden verzorgen voor de school. En alle ouders zijn hierbij uitgenodigd! Wij hopen jullie dan allemaal te zien! Verkeersweek Na de herfstvakantie starten we met de verkeersweek. In alle groepen staat dan het thema verkeer centraal. Groep 1 t/m 3 Rondje Verkeer Groep 4: Stap vooruit Groep 5 en 6: Op voeten en fietsen Groep 7 en 8: Jeugdverkeerskrant Verder is er deze week de fiets verlichtingsactie. Hieronder leest u meer informatie: Fietsverlichtingsactie De dagen worden weer korter en daarom is het erg belangrijk dat onze kinderen zichtbaar zijn op de fiets. Op woensdag 25 oktober vindt een controle plaats op de fietsverlichting van de kinderen van groep 1 t/m 8. Zij mogen s morgens met hun eigen fiets naar school komen en zetten deze in het desbetreffende vak van de klas (gr.1-2, 3-4, 5-6 of 7-8). Dit staat aangegeven op het schoolplein. We gaan het volgende checken: De koplamp Het achterlicht Rode reflector aan de achterkant van de fiets Witte of gele reflectoren in de spaken of op de band of velg Twee gele/oranje reflectoren op beide trappers. Voor de kinderen die hun fiets meenemen is er een beloning! Welkom Wij begroeten de volgende nieuwe leerlingen: Tobias in groep 1-2A Pien in groep 1-2B Filmpje Leuk om te kijken op onze website! Het promo-filmpje van onze school! Klik op de link om het filmpje te bekijken!

3 Kort algemeen nieuws Kinderen en... hun sociale talenten Bij ons op school besteden wij aandacht aan sociale competenties. Sociale competentie gaat over hoe kinderen met elkaar en met zichzelf omgaan. Bijvoorbeeld dat ze niet mogen slaan als ze ruzie hebben met een ander kind, maar dat ze de ruzie beter met praten kunnen oplossen. Ze leren ook om samen te werken met andere kinderen of hoe ze op een goede manier voor zichzelf op kunnen komen. Al deze vaardigheden zijn belangrijk voor kinderen: ze zullen deze vaardigheden nu maar ook later nodig hebben in de maatschappij. Wij geven de kinderen daarom les uit de methode Kinderen en hun sociale talenten. In week 42 en 43 (van 12 t/m 23 oktober) staat het onderwerp Aardig doen centraal als sociale competentie. Dit thema gaat over een ander op een positieve manier benaderen en voor anderen zorg dragen. Bijvoorbeeld een ander een complimentje geven, een ander helpen. Sociale competentie houdt niet op in de klas: u zult thuis ook regelmatig te maken hebben met het thema Aardig doen, bijvoorbeeld als u uw kind een complimentje geeft als hij/zij zijn/haar kamer heeft opgeruimd. We hopen dat door onze lessen de sociale competentie van uw kind wordt vergroot. En u kunt uw kind vragen naar wat het heeft geleerd over aardig doen en hier thuis ook extra op letten. Heeft u nog vragen of opmerkingen, dan horen we die graag. Beste ouders en leerlingen van groep 6-7-8, Vrijdagavond 3 november organiseert de ouderraad van de J.F. Kennedyschool het enig echte: -FEEST Van uur tot uur verwachten wij alle kinderen uit groep op school voor een te gek feest! Kom in je mooiste, gekste, griezeligste Halloween-kleding en maak kans op een geweldige prijs! Tot vrijdagavond 3 november! Met vriendelijke groet, LET OP: alle leerlingen van gr krijgen een strookje mee naar huis waarop kan worden aangegeven of ze wel of niet kunnen komen. Graag uiterlijk woensdag 11 oktober inleveren bij de leerkracht! De ouderraad en leerkrachten van de J.F. Kennedyschool Ouderbijdrage Informatie voor het overmaken van de ouderbijdrage: 25,00 voor 1 kind en 35,00 voor 2 of meerdere kinderen. Dit mag naar rekeningnummer NL12 RABO t.n.v. Ouderraad John F. Kennedyschool. Alvast bedankt! Raymond Overdevest (penningmeester Ouderraad)

4 Kort algemeen nieuws Voorleeswedstrijd Beste leeswurmen van de John F. Kennedyschool, Ook dit jaar willen wij weer mee gaan doen aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Het kind uit groep 7-8 dat bewezen heeft dat het het mooist kan voorlezen van de héle John F. Kennedyschool mag meedoen met de Osse voorleeskampioenschappen. Op 6 oktober zullen de voorrondes in de klassen plaatsvinden en dan wordt er bekend wie er mee mag doen met de schoolvoorleeswedstrijd. Deze strijd tussen 6 leerlingen van groep 7-8 zal gejureerd worden door een mix van kinderen, ouders, en deskundigen! Dit zal plaatsvinden op 12 oktober vanaf 12.30u in de speelzaal. Natuurlijk zijn alle ouders hier ook voor uitgenodigd! Misschien krijg je nu al zin om de uitdaging aan te gaan? Lees dan maar vast de onderstaande informatie! Wat is een geschikt boek? - Het is belangrijk dat je zelf enthousiast over het boek bent en dat het leuk is om naar te luisteren.- - Kies een boek dat voor jouw leeftijd geschikt is. (Vanaf de provinciale rondes zijn enkel B boeken toegestaan.) - Voor groep 7-8 geldt dat een prentenboek, een tijdschrift, een gedicht een zelfgeschreven boek, een schoolboek of een fotokopie niet zijn toegestaan. - Het fragment moet in zijn geheel worden voorgelezen, er mogen geen stukken weggelaten worden. - Voor tips kijk op of op Waar let de jury vooral op? De nadruk wordt steeds op de goede plaats gelegd. De kandidaat leest in een prettig tempo voor. Er zijn tempowisselingen waar dat nodig is. Het stemgebruik past bij het verhaal. De emotie wordt juist overgebracht. De kandidaat kijkt het publiek zo nu en dan eens aan. Het publiek wordt helemaal meegevoerd in het verhaal. De kandidaat is verstaanbaar. Het fragment is goed gekozen. Wat is een bruikbaar fragment? - Kies een fragment dat een afgerond stuk is. Een spannend einde mag wel om de luisteraars nieuwsgierig te maken. - Kies een fragment waarin niet teveel personen in voorkomen want dit is lastig te volgen voor de luisteraar die het boek niet kent. Hoelang mag het voorlezen duren? Het voorlezen van de inleiding plus het fragment mag maximaal 5 minuten duren. Het minimum is drie minuten. Wat moet je vertellen in de inleiding? Je naam en je groep, waarom je dit boek gekozen hebt, de titel, schrijver en illustrator en (héél kort) wat er vooraf gegaan is aan jouw fragment, zodat de luisteraars snappen waar het verhaal over gaat. Je mag dit ook opschrijven en oplezen. Oefentips: 1. Lees je fragment een paar keer voor en vraag tips. Lees het niet zo vaak dat je het uit je hoofd kent. 2. Lees ook nog eens het voorafgaande zodat je echt 'in het verhaal zit' als je gaat lezen. 3. Probeer bij het voorlezen aan het publiek het verhaal voor je te zien (ook al ken je de tekst natuurlijk al). Dan wordt het verhaal boeiender voor de luisteraars.

5 Kort algemeen nieuws Leerlingenraad Wij hebben dit schooljaar het regelement aangepast. Als je wordt gekozen voor de leerlingenraad, dan zit je meteen twee jaar in de leerlingenraad! Dat betekent dat wij nu al drie experts hebben, namelijk; Joris (groep 6), Gina (groep 7) en Djensey (groep 8). En dat er drie nieuwe leden bij zijn gekomen; Meyra (groep 5), Furkan (groep 6) en Yara (groep 7). Wij hebben er zin in! Meyra Gina Djensey Furkan Yara Joris Even voorstellen... Hoi hoi! Mijn naam is Nikki en ik ben dit schooljaar de stagiaire van juffrouw Marjorie. Ik studeer pedagogiek aan de HAN in Nijmegen en zit in mijn eerste jaar. Zelf woon ik in Oss, vandaar dat ik hier stage loop. Dit jaar staat voor mij in het teken van oriëntatie op het werken met kinderen. Ik zal dan ook verschillende dingen gaan doen met de kinderen, zoals observeren, activiteiten doen met groepjes of een kind individueel begeleiden. Verder loop ik mee met wat juf Marjorie allemaal doet. Ik kijk er heel erg naar uit om het jaar hier met jullie door te brengen! Even voorstellen... Ik ben Dayona van Heeswijk. Ik ben 15 jaar ik woon in Oss ik zit op het Hooghuis West en loop op dinsdags stage op de JFK. Ik help kinderen graag en wil er graag voor ze zijn! Ik ben aan het ontdekken wat ik later wil worden! Groetjes juf Nikki

6 Kort algemeen nieuws Interview leerlingenraad De leerlingenraad neemt het JFKaatje over! Iedere twee weken staat er weer een leuk interview in het JFKaatje, zodat de leerlingen en ouders iedereen op onze school beter kunnen leren kennen. Het zestiende interview is met onze conciërge juffrouw Antoinette! 1. Wil je jezelf even voorstellen; Ik ben Antoinette Spierings. Ik ben getrouwd met Pierre. Wij hebben een zoon van 23 jaar en een dochter van 21 jaar. 2. Wat wilde je vroeger worden? Ik wilde vroeger verloskundige worden. 3. Hoe lang werk je al op de JFK en hoe ben je hier terecht gekomen? Ik werk hier in maart 2018 al 10 jaar! Ik werk hier via de IBN, omdat ik reuma heb. 4. Wat houdt jouw werk op de JFK precies in en wat maakt het zo leuk? Ik begin in de ochtend met het openen van de school. Ik geef alle ziekmeldingen door. Tussendoor heb ik kopieerwerk en haal ik de post of doe ik de boodschappen. Het werken met de kinderen om mij heen maakt het zo leuk. 5. Wat is het leukste moment dat je op de JFK hebt meegemaakt? Toen ik Sarah (50 jaar) werd en alle kinderen mij kwamen feliciteren. De bovenbouw deed zelfs een polonaise! 6. Wat zou je graag willen veranderen aan de JFK? Meer opslagruimte zou fijn zijn. 7. Wat doe je graag in je vrije tijd? Theeën met mijn vriendinnen. 8. Wat is je favoriete vakantieland? Spanje en Griekeland. 9. Wat is je lievelingseten? Mijn lievelingseten is schnitzel met sla en gebakken aardappels. 10. Wie zou je graag voor een dag willen zijn? Maxima! 11. Wat zou je graag nog in 2017 willen doen? Nog lekker op vakantie gaan. 12. Als je moest kiezen; juf bij de kleuters of juf in de bovenbouw? Juf bij de kleuters. Sorry bovenbouw, ik vind jullie ook heel aardig hoor! 13. Zou je liever in de toekomst of in het verleden willen leven? Liever in de toekomst. 14. Een mango of een ananas? Uhm, doe dan maar een ananas! Wil je nog iets zeggen tegen de lezers? Dat ze allemaal goed het JFKaatje moeten lezen, want het is een topblaadje! Bedankt voor het interview juf Antoinette! Groetjes van Djensey en Joris namens de leerlingenraad.

7 Kort algemeen nieuws Opening KBW Schoolreisje Dit jaar is het weer tijd voor het tweejaarlijkse schoolreisje! Op de bar bij de keuken heeft de OR een ideeënbus neergezet. Ideeën van ouders en leerlingen zijn namelijk van harte welkom!

8 Groep 1-2 Afgelopen week zijn we bezig geweest met de buitenkant van huizen. We hebben bij onze bouwplaats echte bouwstenen aangebracht. De kinderen hebben hierbij goed gekeken naar muren en samen overlegd waar de bouwstenen moesten komen. Deze week staat de binnenkant van huizen centraal. Bij al onze speelleerplaatsen kunnen de kinderen hiermee aan de slag. In het atelier richten de kinderen hun eigen kamer in. Neem gauw een kijkje bij onze leerwand, hier staat een kleine tentoonstelling van onze werkstukjes. Maar ook in de informatieplaats, onderzoekplaats, bouwplaats en zandtafel zijn we volop bezig geweest met de binnenkant van huizen.

9 Groep 3-4 Professor Pienter komt op bezoek. En hij heeft een uitdaging voor de kinderen. Ze leren waar ze kennis kunnen vinden. Dat ze vaardigheden gaan oefenen. Zo kunnen ze het beter begrijpen. De uitdaging is een estafettebaan ontwerpen voor de gymles. Er werd overlegd, gezocht en gekeken naar materialen. Op een plattegrond tekende ieder groepje hun estafette baan.

10 Groep 3-4 De volgende dag mochten de kinderen met de gym hun zelf getekende baan bouwen en dit gaan uitvoeren in de gymzaal. Ook werden buiten de vaardigheden geoefend. -Ik kan het een beetje. -Ik kan het beter. -Ik kan het goed. Iedereen ging de oefeningen proberen een mocht opschrijven hoe het ging. Touwtje springen, schieten in de goal, gooien, vangen, etc. Wat heeft iedereen zijn vaardigheid goed geoefend!

11 Rekenles groep 4 De kinderen hebben bij de rekenles allerlei voorwerpen opgemeten, hun schoen, gum, potlood, een paperclip en nog veel meer! Ook hebben ze elkaar opgemeten, wat werd er goed samengewerkt! Groep 4

12 Furkan: Ik vond de workshop erg leuk, omdat wij zelf een sculptuur met zand mochten maken. We hebben geleerd hoe wij zelf met zand een sculptuur moeten maken. Emir en ik hadden een kasteel gemaakt, maar helaas was die ingestort. Gelukkig hebben we er nog wel een verlaten kasteel van kunnen maken. Groep 5-6 Groep 5-6 heeft dankzij de mama van Hanah een excursie gewonnen naar het Zandsculpturen Festival in Oss. Geniet van het verslag van deze leuke middag. Quincy: Ik vond de workshop heel erg leuk. De zandsculpturen waren heel erg mooi. Maar het leukste vond ik dat je zelf een kasteel mocht bouwen. Je mocht echt je fantasie gebruiken en je kon van alles maken. Frans en ik hadden een bunker-kasteel gemaakt. Julia Str: We mochten eerst een rondje lopen langs alle zandsculpturen en toen mochten we allemaal met een muntje stemmen op de sculptuur die we het mooiste vonden. Daarna mochten we zelf een sculptuur gaan maken. Samen met Noa heb ik toen een kasteel gemaakt. Wij vonden het heel erg leuk.

13 Groep 5-6 Nina: Ik vond het leuk dat we zelf een kasteel mochten maken. Ik vond heel veel dingen mooi, maar het allermooiste vond ik de kerk. De mensen die het hebben uitgelegd waren heel duidelijk en daarom wist ik wat zij bedoelden. Ik heb ook fijn en goed samengewerkt met Vera. Indy: Ik vond het erg leuk en interessant om te zien hoe ze de zandsculpturen maken. Ik vond de sculpturen heel erg mooi. De sculptuur van de ruimte vond ik het mooist. De workshop vond ik super leuk en leerzaam. Ik kon fijn en goed samenwerken met Fabienne. En misschien kan ik het thuis ook wel een keer maken. Emiliano: Wij waren naar het Zandfestival geweest. Ik vond het leuk dat wij kastelen mochten maken met zand. Wij hebben met het zand een vierkantige kasteel met brug gebouwd. We moesten eerst laagjes zand in de emmer scheppen en er dan steeds water bij doen. Daarna moesten we het roeren en goed aanstampen. Helaas was ons kasteel een beetje ingestort, maar toch was het nog goed gelukt!

14 Groep 5-6

15 Groep 5-6

16 Groep 5-6

17 Groep 7-8

18 Groep 7-8

19 Doe jij (weer) mee aan Tryout Sports? Droom jij ervan om later professioneel basketballer te worden? Heb jij altijd al eens rugby willen spelen? Of is dansen helemaal jouw ding? Grijp dan je kans om een of meerdere sporten te ontdekken tijdens Try-out Sports! Try-out Sports wordt al jaren georganiseerd door het SEC in samenwerking met verenigingen en andere sportaanbieders. Vroeger werd dit project schoolsport genoemd. Dit schooljaar kunnen alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 kiezen uit ruim 45 verschillende cursussen. Door mee te doen aan een of meerdere cursussen kunnen jullie erachter komen welke sport echt goed bij je past. Een cursus bestaat uit minimaal 4 lessen en kost slechts 10 euro per deelnemer. Vanaf 11 september (in de Nationale Sportweek) gaan wij promotieposters uitdelen op alle basisscholen in de gemeente Oss met daarop het volledige cursusaanbod. Op de website is het cursusaanbod nu ook al te bekijken. Inschrijven voor cursussen kan ook op deze website, maar is pas mogelijk vanaf maandag 25 september om uur. Let wel op dat je dit op tijd doet, want voor sommige cursussen zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuws over Try-out Sports of leuke foto s en filmpjes zien van verschillende cursussen? Like dan onze facebook-pagina: facebook.com/sportinoss.

20

21

22

23

24

25 GGD-ONDERZOEK 0- TOT EN MET 11-JARIGEN VAN START Heeft u een kind in de leeftijd van 0 t/m 11 jaar? Dan ontving u misschien een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen over de gezondheid van uw kind. De GGD Hart voor Brabant organiseert dit onderzoek voor ouders en verzorgers in het werkgebied. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de GGD de gezondheid van kinderen in beeld krijgt. De vragen gaan over de gezondheid en ook over de leefomgeving en het welzijn van uw kind. De resultaten van dit onderzoek helpen gemeenten te bepalen wat nodig is voor kinderen om gezond en veilig te wonen, leven en spelen makkelijker te maken. Denk aan activiteiten die kinderen stimuleren meer te bewegen, zoals de aanleg van speeltuinen. Of misschien leven bij ouders veel vragen over opvoeden en kan de gemeente hierbij ondersteuning bieden, bijvoorbeeld via cursussen. Úw wensen en behoeften in beeld Karien van den Bergh, onderzoekster bij de GGD: Ouders weten zelf het beste hoe het met hun kinderen gaat. Daarom krijgt een groot aantal ouders eind september een brief van de GGD in de bus. Hierin vragen we om een vragenlijst in te vullen over de gezondheid en opvoeding van hun kind, maar ook over sociale contacten, lichaamsbeweging en (speel)voorzieningen. Ouders van peuters kijken anders tegen dingen aan dan ouders met kinderen van 10 of 11 jaar. Juist daarom vragen we zoveel ouders om mee te doen. Ik ben erg benieuwd naar wat mensen invullen. Door onderstaande link aan te klikken, vindt u een filmpje met meer informatie: Doet u mee? Ontving u een uitnodiging? Dan kunt u de vragenlijst veilig online invullen op Wij verwerken uw antwoorden vertrouwelijk. Karien: Iedere ingevulde vragenlijst, draagt een steentje bij aan de gezonde groei en ontwikkeling van uw kind én de andere kinderen in ons werkgebied. Ik hoop dat we kunnen rekenen op de medewerking van veel ouders!

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-02 (28-09-16) 30 september Fides in groep 7-8 03 oktober ouderavond Fides, voor alle ouders van onze leerlingen van groep 5 t/m 8 05 oktober STUDIEDAG alle leerlingen zijn vrij 06 oktober opening

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-09 (01-02-17) 06 februari studiedag: alle leerlingen zijn vrij 09 februari rapport mee 14 + 16 februari 10-minutengesprekken 14 t/m 16 februari adviesgesprekken groep 8 VOORAANKONDIGING: 19 februari

Nadere informatie

Inhoud NOVEMBER. Nieuws van de directie. Welkom. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post

Inhoud NOVEMBER. Nieuws van de directie. Welkom. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1819-06 (14-11-18) 27 november schoen zetten op school (zie blz. 2) 30 november afsluiting IPC in groep 1-2: ouders/verzorgers zijn welkom van 11.45u - 12.15u 5 december Sinterklaas op school 6 december

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1516-10 (17-02-16) 18 februari Fides groep 5-6 en groep 7-8 18 februari leerlingenraad 19 februari centrum Jeugd&Gezin op school aanwezig 8.15uur-8.30uur 24 februari inloopochtend 25 februari rapporten

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-05 (23-11-16) 22-24 november ouderavonden 05 december Sinterklaasviering 06 december studiedag: alle leerlingen zijn vrij Nieuws van de directie Beste ouders/verzorgers, Deze week zijn de oudergesprekken.

Nadere informatie

Inhoud OKTOBER. Nieuws van de directie. 05 Yaren Naz 5 06 Eyup 5 07 Max 3. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post ( )

Inhoud OKTOBER. Nieuws van de directie. 05 Yaren Naz 5 06 Eyup 5 07 Max 3. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post ( ) 1819-03 (26-09-18) 01 oktober info voor ouders/verzorgers groep 1-2 over Bereslim (13.30u) in de speelzaal 02 oktober groep 7-8 excursie rioolwaterzuivering 03 oktober start kinderboekenweek 05 oktober

Nadere informatie

Inhoud FEBRUARI. Nieuws van de directie. Quiz leerlingenraad. Algemeen nieuws. Nieuws uit de groepen ( )

Inhoud FEBRUARI. Nieuws van de directie. Quiz leerlingenraad. Algemeen nieuws. Nieuws uit de groepen ( ) 1819-11 (06-02-19) 07 februari rapportfolio mee naar huis 08 februari Fides in groep 5-6 (zie blz. 3) 12 en 14 februari 10-minutengesprekken groep 1 t/m 7 12, 13 en 14 februari adviesgesprekken groep 8

Nadere informatie

Inhoud OKTOBER. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post

Inhoud OKTOBER. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1819-04 (10-10-18) 10 oktober afsluiting IPC groep 1-2: vanaf 11.30u zijn de ouders/verzorgers welkom om mee te spelen in de speelwerkplaatsen 10 oktober afsluiting IPC groep 7-8: van 12.00u-12.30u (hele

Nadere informatie

Inhoud DECEMBER. Nieuws van de directie JANUARI. Algemeen nieuws Sinterklaas op school Nieuws uit de groepen Ingekomen post ( )

Inhoud DECEMBER. Nieuws van de directie JANUARI. Algemeen nieuws Sinterklaas op school Nieuws uit de groepen Ingekomen post ( ) 1819-08 (12-12-18) 13 december IPC afsluiting gr 7-8, ouders welkom van 12.30-13.00u 20 december groep 7-8 gaat s-morgens schaatsen bij Winterland 20 december kerstviering (zie blz. 2 voor meer info) 21

Nadere informatie

JANUARI FEBRUARI. Inhoud. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws Nieuws uit de groepen ( )

JANUARI FEBRUARI. Inhoud. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws Nieuws uit de groepen ( ) 1718-09 (24-01-18) 24 januari start Nationale Voorleesdagen 31 januari groep 1-2A op excursie naar Het Hooghuis-West i.v.m. thema kleding 01 februari groep 1-2B op excursie naar Het Hooghuis-West i.v.m.

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-03 (12-10-16) 12 oktober MR vergadering 14 oktober nationale voorleeswedstrijd voorrondes op school 24 t/m 30 oktober HERFSTVAKANTIE 30 oktober wintertijd, de klok 1 uur terug zetten 08 november inloopochtend

Nadere informatie

Nieuws van de directie. Inhoud. JUNI 05 Indy 5 05 Wes 6 12 juf Heidi 4. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post

Nieuws van de directie. Inhoud. JUNI 05 Indy 5 05 Wes 6 12 juf Heidi 4. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1819-17 (29-05-19) 30 mei Hemelvaartsdag: alle leerlingen zijn vrij 31 mei alle leerlingen zijn vrij 3 juni studiedag: alle leerlingen zijn vrij 3 t/m 6 juni avond 4-daagse 7 juni groep 5-6 natte gymles

Nadere informatie

SEPTEMBER. Nieuws van de directie ( ) Geen agendapunten voor de komende twee weken! 12 juf Susanne conciërge 20 Tess 4 22 Fatmanur 6

SEPTEMBER. Nieuws van de directie ( ) Geen agendapunten voor de komende twee weken! 12 juf Susanne conciërge 20 Tess 4 22 Fatmanur 6 1920-02 (11-09-19) Geen agendapunten voor de komende twee weken! Beste allemaal, Nieuws van de directie De eerste weken op school zitten er weer op. De Gouden Weken zijn voorbij; de kinderen en de leerkrachten

Nadere informatie

Inhoud. Nieuws van de directie SEPTEMBER OKTOBER

Inhoud. Nieuws van de directie SEPTEMBER OKTOBER 1718-02 (20-09-17) 25 t/m 29 september week van de pauzehap (gr 5-8) 28 september afsluiting IPC groep 5-6 13.45u-14.15u ouders zijn welkom 04 oktober start kinderboekenweek 05 oktober studiedag/staking:

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1516-02 (23-09-15) 23 september start kinderpostzegel actie 01 oktober groep 1-2 gaat deze ochtend naar Slabroek 02 oktober afscheidsviering juf Bets (zie blz. 2) 03 oktober gezinsviering H.Hartkerk aanvang

Nadere informatie

Inhoud JANUARI. Nieuws van de directie. We verwelkomen. groep 1-2A! 07 t/m 11 januari Zilveren Week 14 t/m 25 januari toetsweken

Inhoud JANUARI. Nieuws van de directie. We verwelkomen. groep 1-2A! 07 t/m 11 januari Zilveren Week 14 t/m 25 januari toetsweken 1819-09 (09-01-19) 07 t/m 11 januari Zilveren Week 14 t/m 25 januari toetsweken Beste allemaal, Nieuws van de directie Allereerst wens ik jullie, namens het team van BS JFK, de allerbeste wensen voor een

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-15 (31-05-17) 4 juni Pinksteren 5 juni Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij 9 juni s middags middenbouwfeest groep 3-4-5(OR) Vooraankondiging 16 juni juffen/meesterdag bovenbouw 23 juni spelletjesmiddag

Nadere informatie

Inhoud JANUARI. Nieuws van de directie. Algemeen nieuws. Nieuws uit de groepen

Inhoud JANUARI. Nieuws van de directie. Algemeen nieuws. Nieuws uit de groepen 1819-10 (23-01-19) 23 januari t/m 2 februari Nationale Voorleesdagen 30 januari studiedag, alle leerlingen zijn vrij 07 februari rapportfolio mee naar huis 12 en 14 februari 10-minutengesprekken Beste

Nadere informatie

JULI. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws Muziekdag Nieuws van groep 8 Ingekomen post ( ) 13 Kaelin 1 15 Jason 6

JULI. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws Muziekdag Nieuws van groep 8 Ingekomen post ( ) 13 Kaelin 1 15 Jason 6 1516-19 (06-07-16) VERKOOP HOUTARTIKELEN VAN GROEP 8 LOOPT TOT 13 JULI! 07 juli gr. 8 gaat 30 km fietsen voor LIGHT FOR THE WORLD 07 juli sportmiddag i.s.m. SEC voor groep 1 t/m 7 (zie blz. 2) 07 juli

Nadere informatie

Inhoud OKTOBER. Nieuws van de directie NOVEMBER. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post. 21 Isabel Ömer Can 3 07 Julia Sch 7

Inhoud OKTOBER. Nieuws van de directie NOVEMBER. Algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post. 21 Isabel Ömer Can 3 07 Julia Sch 7 1819-05 (31-10-18) 02 november Halloween 19-22.00 voor groep 6-8 06 en 08 november ouderavonden Beste allemaal, Nieuws van de directie Vorige week is er een bijeenkomst geweest met de werkgroep Luizen.

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1415-03 (08-10-14) 09 oktober: lipdub opname kinderboekenweek (BB) 10 oktober: gr. 6/7 gaat in de ochtend naar Slabroek 11 oktober: gezinsviering H. Hart kerk (18.30u) 15 oktober: gr. 1/2 gaat in de ochtend

Nadere informatie

Nieuws van de directie SEPTEMBER 1516-01 (09-09-15) Beste allemaal,

Nieuws van de directie SEPTEMBER 1516-01 (09-09-15) Beste allemaal, 1516-01 (09-09-15) 10 september roostervrije dag, alle leerlingen zijn vrij 15 september info-avond voor alle groepen 23 september start Kinderpostzegel actie VOORAANKONDIGING: 2 oktober afscheidsviering

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-04 (09-11-16) 11 november groep 1-2 naar Slabroek 22 en 24 november ouderavonden Nieuws van de directie Beste ouders/verzorgers, Het is alweer volop herfst! De vallende blaadjes, het weer en de donkere

Nadere informatie

MAART. Nieuws van de directie

MAART. Nieuws van de directie 1516-11 (02-03-16) 03 maart ouderavond 04 maart Fides groep 7/8 08 maart loopbus (zie blz. 2) 09 maart juffendag/babyshower groep 3 14 maart start Week van de Lentekriebels 15 maart boomfeestdag groep

Nadere informatie

nummer 2 7 september 2017

nummer 2 7 september 2017 nummer 2 7 september 2017 Agenda 7 september informatie over de jaargroepen gaat mee naar huis 11 t/m 14 september startgesprekken gr 2 t/m 8 15 september afsluiting Gouden Weken 18 september rondgang

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014

Nieuwsbrief Prins Clausschool. nr. 01 week 40 29 september 2014 Nieuwsbrief Prins Clausschool nr. 01 week 40 29 september 2014 29 september intro-gesprekken (groep 3-8) 30 september intro-gesprekken (groep 3-8) 01 oktober feestelijke opening Kinderboekenweek Theatervoorstellen

Nadere informatie

De felicitaties zijn voor: Regel van de week!!! Datum: Naam: Groep van: 02 november 2016 Schooljaar 2016/2017 no.08

De felicitaties zijn voor: Regel van de week!!! Datum: Naam: Groep van: 02 november 2016 Schooljaar 2016/2017 no.08 Regel van de week!!! 02 november 2016 Schooljaar 2016/2017 no.08 De felicitaties zijn voor: Datum: Naam: Groep van: 06 nov. Juël juf Maaike en juf Isabel 07 nov. Dilano juf Maaike en juf Isabel 09 nov.

Nadere informatie

Inhoud SEPTEMBER. Nieuws van de directie WELKOM ( ) Beste allemaal,

Inhoud SEPTEMBER. Nieuws van de directie WELKOM ( ) Beste allemaal, 1617-01 (14-09-16) 13 september MSD project schoolplein 16 september Fides in groep 7-8 21 september Fides in groep 5-6 21 september informatieavond voor ouders van alle groepen 18.00-19.30 uur (inloop):

Nadere informatie

Nieuws van de directie. Inhoud. MEI 17 Chelsey 8 26 Alysha 1-2B 26 Luuk 4 27 Daan 8 28 juf Dianne 4-7/8 29 Rowan 1-2B 30 Aaliyah 5 31 Chaya 5

Nieuws van de directie. Inhoud. MEI 17 Chelsey 8 26 Alysha 1-2B 26 Luuk 4 27 Daan 8 28 juf Dianne 4-7/8 29 Rowan 1-2B 30 Aaliyah 5 31 Chaya 5 1819-16 (15-05-19) 30 mei Hemelvaartsdag: alle leerlingen zijn vrij 31 mei alle leerlingen zijn vrij 3 juni studiedag: alle leerlingen zijn vrij 3 t/m 6 juni avond 4-daagse Hallo allemaal, Nieuws van de

Nadere informatie

SEPTEMBER. Nieuws van de directie ( )

SEPTEMBER. Nieuws van de directie ( ) 1920-01 (28-08-19) 19-30 augustus Gouden Weken 29 augustus ontruimingsoefening 04 september kennismakingsavond in alle groepen 11 september CJG bij ons op school (8.25u-8.45u) Beste allemaal, Nieuws van

Nadere informatie

NOVEMBER. Nieuws van de directie. Inhoud. Kort algemeen nieuws Musicalnieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen

NOVEMBER. Nieuws van de directie. Inhoud. Kort algemeen nieuws Musicalnieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen 1718-04 (01-11-17) 03 november Happy Halloweenfeest (OR) voor gr 6, 7 en 8 (19.00u - 22.00u) 09 november studiedag: alle leerlingen vrij 10 november afsluiting IPC gr 7-8 ouders zijn welkom om 12.00u Nieuws

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst

NIEUWSBRIEF. Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst NIEUWSBRIEF Basisschool John F. Kennedy De basis voor een kleurrijke toekomst Jaargang 27 Nummer 05 28 september 2017 Onderwijsstaking 5 oktober Vorige week heeft u van het College van Bestuur van INOS

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 4e nieuwsbrief, vrijdag 3 oktober 2014 Beste ouders, Het zal u niet ontgaan zijn: de Kinderboekenweek is begonnen!

Nadere informatie

Read2Me! Read2Me! wordt uitgevoerd in opdracht van de bibliotheken in samenwerking met ProBiblio. Wij wensen u veel plezier met Read2Me! op uw school.

Read2Me! Read2Me! wordt uitgevoerd in opdracht van de bibliotheken in samenwerking met ProBiblio. Wij wensen u veel plezier met Read2Me! op uw school. Read2Me! Read2Me! is een voorleeswedstrijd voor alle brugklasleerlingen van het voortgezet onderwijs, waarin leerlingen elkaar in wedstrijdvorm voorlezen uit door hen gekozen boeken. Zij lezen tussen oktober

Nadere informatie

Handleiding Read2Me! Den Haag

Handleiding Read2Me! Den Haag Handleiding Read2Me! Den Haag 2013-2014 Foto: Kees-Jan Bakker Read2Me! Beste directie, beste brugklas-docent, beste mediathecaris, Alweer voor de vierde keer organiseert de Bibliotheek Den Haag de voorleeswedstrijd

Nadere informatie

DE NATIONALE VOORLEES- KAMPIOENSCHAPPEN

DE NATIONALE VOORLEES- KAMPIOENSCHAPPEN DE NATIONALE VOORLEES- KAMPIOENSCHAPPEN Handleiding voor leerkrachten Voorwoord In 2013 waren de Nationale Voorleeskampioenschappen een groot succes. Uit alle districten in Suriname zijn er totaal 45 kampioenen

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

Handleiding Read2Me! Den Haag Winnaar Landelijke finale 2015 Foto: Kees-Jan Bakker

Handleiding Read2Me! Den Haag Winnaar Landelijke finale 2015 Foto: Kees-Jan Bakker Handleiding Read2Me! Den Haag 2016-2017 Winnaar Landelijke finale 2015 Foto: Kees-Jan Bakker Read2Me! Beste directie, beste brugklas-docent, beste mediathecaris, Voor de zevende keer organiseert Bibliotheek

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 6 maart 2015 2014-2015 Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij In dit nummer:

Nadere informatie

Nieuws van de directie MEI ( ) Nieuws groep 8 Koningsdag Ingekomen post

Nieuws van de directie MEI ( ) Nieuws groep 8 Koningsdag Ingekomen post 1516-15 (11-05-16) 13 mei BINGO-avond groep 7-8 16 mei 2 e Pinksterdag: alle leerlingen zijn vrij 17 mei studiedag: alle leerlingen zijn vrij 19 mei leerlingenraad vergadering 23 mei start flessenactie

Nadere informatie

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes!

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 6. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Schooljaar Nr. 6. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2016-2017 Nr. 6 Ouderbijdrage 2016-2017 Nu het schooljaar enkele weken bezig is, vragen wij uw aandacht voor de ouderbijdrage 2016-2017. Deze bijdrage maakt het mogelijk om allerlei buitenschoolse

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

Nieuwsbrief KinderCampus Noord

Nieuwsbrief KinderCampus Noord KINDERCAMPUS NOORD JAARGANG 7 NUMMER 5 6 JULI 2018 Nieuwsbrief KinderCampus Noord School voor jonge avonturiers die hun wereld willen ontdekken! Vakantiebiebapp Heeft u hem al gedownload? De vakantiebiebapp!

Nadere informatie

MAART APRIL. Nieuws van de directie. Welkom Bericht RvT Musicalnieuws Mad Science Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1415-12 (18-03-15)

MAART APRIL. Nieuws van de directie. Welkom Bericht RvT Musicalnieuws Mad Science Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1415-12 (18-03-15) 1415-12 (18-03-15) 16 maart start Week van de Lentekriebels 19 maart start koolwitjes project in groep 3 25 maart (gym)gastles beeball voor groep 3-4 26 maart workshop fides voor groep 8 29 maart zomertijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander Kleding inzameling Deze periode hebben wij het op school over afval en het milieu. We hebben naast het fietsenhok voor de docenten twee "evenementencontainers" staan. Hierin mag u dichte zakken met kleding

Nadere informatie

Beste ouders, beste kinderen, Nieuws vanuit onze school. Even voorstellen

Beste ouders, beste kinderen, Nieuws vanuit onze school. Even voorstellen Nieuwsbrief 03 261018 www.de-oversteek.nl www.facebook.com/basisschooldeoversteek http://twitter.com/de_oversteek Beste ouders, beste kinderen, Nieuws vanuit onze school Even voorstellen Hoi iedereen,

Nadere informatie

Informatie avond voor alle ouders

Informatie avond voor alle ouders Dag allemaal, Het is al langer donker, het wordt weer vroeger donker, de bomen laten hun bladeren vallen (kijk maar op onze speelplaats), de klok wordt komend weekend verzet en de eerste vakantie van dit

Nadere informatie

kalender 26 september 27 september 3 oktober 5 oktober Start Kinderboekenweek 9 oktober 12 oktober 15 t/m 19 oktober 22 oktober Kennismaking nieuwe

kalender 26 september 27 september 3 oktober 5 oktober Start Kinderboekenweek 9 oktober 12 oktober 15 t/m 19 oktober 22 oktober Kennismaking nieuwe octopost 19-9-2018 - nr. 5 Studiedag 26 september Op woensdag 26 september a.s. hebben wij onze eerste studiedag van dit schooljaar. De schoolkinderen zijn dan allemaal vrij, ons peuterwerk is wel gewoon

Nadere informatie

Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017

Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017 Jaargang 4: nummer 3 13 oktober 2017 Nieuws rondom & vanuit de Hummelingschool. Agenda: Van Petra Even voorstellen Uit groep Parro app Contact leerkracht Kinderboekenweek Studiedag Schoolreisje Whatshappy

Nadere informatie

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november

Belangrijke data. Jarigen. Welkom op school. 13 oktober nummer 4. Van 13 oktober tot en met 3 november 13 oktober 2017 - nummer 4 Belangrijke data Maandag 16 oktober tot en met vrijdag 20 oktober: Herfstvakantie Maandag 23 oktober Kleuters thema: Herfst Vrijdag 3 november Nieuwsbrief 5 Jarigen Van 13 oktober

Nadere informatie

MEI. Nieuws van de directie JUNI ( ) Kort algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post

MEI. Nieuws van de directie JUNI ( ) Kort algemeen nieuws Nieuws uit de groepen Ingekomen post 1516-16 (25-05-16) VERKOOP HOUTARTIKELEN VAN GROEP 8 LOOPT TOT 13 JULI! 23-27 mei groep 8 FLESSENACTIE flessen kunnen deze week in de hal ingeleverd worden BVD! 26 mei SCHOOLFOTOGRAAF (individuele foto

Nadere informatie

De negende editie van de nieuwsbrief

De negende editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 10 Jaargang 8 16-03-2018 www.olivijn.almere-speciaal.nl De negende editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 26 tm 28 maart kamp 28 maart schoolreis 29 maart roostervrij

Nadere informatie

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week:

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week: Basisschool KOM.MIJN Prins Frederikstraat 67a 5951 BR Belfeld 077 4758049 www.kommijn.kerobei.nl Nieuwsflits nummer 1 24 augustus 2018 Klik hier voor e-mailadressen Kalender volgende week: Ma Di Wo Do

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F APRIL 2012

N I E U W S B R I E F APRIL 2012 N I E U W S B R I E F APRIL 2012 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 16 NR. 8 Mededelingen van de directie Beste ouders wilt u deze maand uw kind weer 50 eurocent meegeven voor de St.Teje?

Nadere informatie

Inhoud DECEMBER JANUARI. Welkom. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws ( ) 24 december t/m 8 januari KERSTVAKANTIE

Inhoud DECEMBER JANUARI. Welkom. Nieuws van de directie. Kort algemeen nieuws ( ) 24 december t/m 8 januari KERSTVAKANTIE 1617-07 (21-12-16) 22 december groep 7-8 gaat schaatsen bij Winterland 23 december kerstviering 24 december t/m 8 januari KERSTVAKANTIE 9 januari we proosten op het nieuwe jaar om 14.20u: alle ouders zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

Met een zonnig begin van de week zijn we weer goed van start gegaan in alle klassen. We wensen alle kinderen een fijn schooljaar toe!

Met een zonnig begin van de week zijn we weer goed van start gegaan in alle klassen. We wensen alle kinderen een fijn schooljaar toe! NUMMER 1 JAARGANG 30 02-09-2016 Belangrijke data Belangrijke data 1 september Informatieavond groep 8 locatie Eem 6 september Schoolfotograaf individueel locatie Revius 7 september Schoolfotograaf groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017

Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis. jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017 Nieuwsbrief voor de ouders van RK basisschool De Walvis jaargang 20, nummer 2 vrijdag 22 september 2017 Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief nr 2. Met de nieuwtjes voor de komende weken. De buitenlessen

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 11 september 2014

Nieuwsbrief 2 11 september 2014 Nieuwsbrief 2 11 september 2014 Van de directie Studiedag Donderdag 18 september vindt de eerste studiedag van dit schooljaar plaats. Dit betekent dat alle leerlingen die dag vrij zijn. De leerkrachten

Nadere informatie

Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober

Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober 38 e jaargang nr.07 ALGEMEEN NIEUWS: Afsluiting project Kinderboekenweek: De afsluiting van ons project Kinderboekenweek is op vrijdag 13 oktober. Alle

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 www.toverlaars.nl detoverlaars@stichtingleersaam.nl Info 3 - november 2018 Agenda NOVEMBER 1. OV 2. Groep 2 vrij 12. GMR 15. Schoolfotograaf

Nadere informatie

13 oktober 2017 Nummer 4

13 oktober 2017 Nummer 4 13 oktober 2017 Nummer 4 Inhoud: Fietsverlichting Schoolfoto commissie Jeugd enquête Speculaasactie Aankondiging Schoudercom Vervangingen Controle fietsverlichting!(herhaalde oproep) Deze willen we houden

Nadere informatie

SJOALNUUTS AGENDA. Kinderboekenweek 2014. 25 november oudergesprekken 27 november oudergesprekken 04 december Sinterklaasfeest

SJOALNUUTS AGENDA. Kinderboekenweek 2014. 25 november oudergesprekken 27 november oudergesprekken 04 december Sinterklaasfeest SJOALNUUTS AGENDA 25 november oudergesprekken 27 november oudergesprekken 04 december Sinterklaasfeest 10 december studiedag groepen 1 t/m 8 17 december 18.00 uur lichtjestocht leerlingen en ouders 18

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1819-18 (12-06-19) 14 juni groep 7 preadvies gesprekken 19 juni groep 1-2 excursie naar de kinderboerderij 20 juni eindfeest (iedereen welkom voor de voorstelling 12.00u - 13.00u) 21 juni groep 7 preadvies

Nadere informatie

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Deurne, 14-10-2015 Nummer 4 Beste ouders, graag maken wij u attent op het

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

school de Ontmoeting Nieuwsbrief 1. Stand van zaken 2. Afscheid en welkom

school de Ontmoeting Nieuwsbrief 1. Stand van zaken  2. Afscheid en welkom school de Ontmoeting Nieuwsbrief Hierbij leest u nieuwsbrief 3 van het schooljaar 2018-2019 In deze nieuwsbrief treft U de volgende onderwerpen aan: 1.Stand van zaken 2.Afscheid en welkom 3.Oudergspreken

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 13 03 2015 1 2 3 4 5 vrijdag 22 05 2015 1 5 vrijdag 10 07 2015 1 2 3 4 5 OPEN MORGEN op woensdag 4 maart a.s. van 09.00 11.30

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 Beste ouders en verzorgers, Je zult maar juf of meester zijn in het basisonderwijs. Elke dag te mogen werken met kinderen geeft veel voldoening. Het is goed om dat te zien in De

Nadere informatie

OPKIKKER januari 2016 schooljaar Britt Nijkamp 3

OPKIKKER januari 2016 schooljaar Britt Nijkamp 3 OPKIKKER 20 27 januari 2016 schooljaar 2016-2017 VERJAARDAGEN LEERLINGEN Deze week zijn er geen jarigen. De eerstvolgende jarige is: 09-02 Britt Nijkamp 3 NIEUW OP SCHOOL Nieuw op school vanaf de kerstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar nummer 3

Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar nummer 3 Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar 18-19 nummer 3 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 okt 30 31 Afscheid juf Ans 1 nov 2 KRANTEN ACTIE 3 4 5 6 7 ANWB streetwise 8 9 10 11 12

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1617-18 (12-07-17) 13 juli schoolverlaters ontbijt en afscheid groep 8 13 juli laatste schooldag voor alle leerlingen 14 juli roostervrije dag: alle leerlingen zijn vrij 15 juli t/m 27 augustus VAKANTIE

Nadere informatie

Algemeen Nieuws van de directie

Algemeen Nieuws van de directie Nieuws van de directie Het zit er weer op; de vakantie is voorbij Maar in de zomervakantie zijn er wel een paar hele leuke gebeurtenissen geweest die wie graag met u delen. Want juffrouw Chantal op 30

Nadere informatie

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf.

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf. Jaargang 10 Nummer 16 15 april 2019 Agenda Dinsdag 16 en woensdag 18 april Vrijdag 19 april Maandag 22 april t/m Vrijdag 3 mei Zondag 5 mei Maandag 7 mei Woensdag 8 mei Vrijdag 10 mei Woensdag 15 mei Eindtoets

Nadere informatie

Jarig Op vrijdag 29 september is Nova uit de onderbouw jarig. Alvast gefeliciteerd en we wensen je een fijne dag! Uit de groepen

Jarig Op vrijdag 29 september is Nova uit de onderbouw jarig. Alvast gefeliciteerd en we wensen je een fijne dag! Uit de groepen Weekbrief CBS De Til 25 september t/m 1 oktober 2017 Week 39 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Vanuit de directie Wat was het gezellig gisteren tijdens het zomerfeest!

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 29 september 2016

Ouderinfo donderdag 29 september 2016 Ouderinfo donderdag 29 september 2016 Geplande evenementen 28-09-2016 Kinderpostzegels www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, Pagina 1 t/m 4 1. Gers Pardoel was op school. Wat was dat

Nadere informatie

Teugeljournaal. Rapport groepen 3 t/m 8. Luxe verzuim. GEZOCHT: Zespri kiwi-stickers

Teugeljournaal. Rapport groepen 3 t/m 8. Luxe verzuim. GEZOCHT: Zespri kiwi-stickers Teugeljournaal Berghemseweg 16 5348 CJ Oss Telefoon: 0412-691680 E-mail: infodeteugelaar@skbo.nl Website www.deteugelaar.nl www.skbo.nl Jaargang 12, nummer 2 13 oktober 2017 KALENDER 9 t/m 12-10 Battle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Agenda 07 t/m 18 oktober Kinderboekenweek 19 t/m 23 oktober Herfstvakantie 04 november Studiedag leerlingen vrij 11 november Studiedag leerlingen vrij Gymles groep 1 en 2

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

DATUM: 19 december 2016

DATUM: 19 december 2016 Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Beste ouders/verzorger(s), Het is alweer bijna herfstvakantie. Deze valt vroeg dit jaar, maar een weekje vrij is vast welkom voor de kinderen. Voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers,

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers, Wetenswaardigheid 11 26 februari 2015 Beste ouders en verzorgers, VOORWOORD Deze week heeft u allemaal het tweede rapportgesprek. We hopen dat het prettige gesprekken zijn en dat u helder en duidelijk

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1516-13 (16-03-16) 31 maart gr. 1-2 poppenkast (middag) 05 april gr. 3 naar de Muzelinck (ochtend) 07 april gr. 7 schriftelijk verkeersexamen 11 april gr. 7 praktisch verkeersexamen Nieuws van de directie

Nadere informatie