Het Kwakertje. Agenda:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Kwakertje. Agenda:"

Transcriptie

1 Het Kwakertje Agenda: Maandag 3 oktober 16 start project/ kinderboekenweek Dinsdag 4 oktober 16 voorlichtingsavond groep 8 Donderdag 13 oktober 16 afsluitingsavond project Maandag oktober 16 herfstvakantie Woensdag 2 november dankdag Dinsdag 8 november 16 ouderavond sociale media en opvoeding Woensdag 9 november nationaal schoolontbijt Vrijdag 11 november studiedag team: kinderen zijn vrij Woensdag 23 november 15 minuten gesprekken (verplicht) Donderdag 24 november koffieochtend 2 Maandag 5 december continurooster: sinterklaasfeest Donderdag 8 december continurooster met vergadermiddag Vrijdag 23 december eerste dag kerstvakantie 23 december januari 17 kerstvakantie Nieuwe conciërge We hebben een nieuwe conciërge! We zijn blij dat Gerard ons team komt versterken en heten hem van harte welkom op onze school. In onderstaand stukje stelt hij zichzelf aan jullie voor. Mijn naam is Gerard Junte, ben 36 jaar. Getrouwd en heb 2 dochters. Ik kom uit IJsselmuiden. Sinds september ben ik begonnen als conciërge op de vd Wendeschool en de Rehoboth school in Kampen. Jullie zullen mij op de maandagen vast wel eens tegenkomen. Op de andere dagen van de week ben ik werkzaam als vrachtwagenchauffeur. Ik hoop hier met veel plezier te mogen werken. Tot ziens, Groeten Gerard Junte Een nieuw gezicht

2 Uit de PBS hoek High limo veiligheid verantwoordelijkheid respect vertrouwen Voor de zomervakantie boden we de PBS regel aan: Samen zorgen we voor een nette school. We spaarden rietjes. Afgelopen week was het zo ver: we hadden samen 100 rietjes verdiend. Dus.was het tijd voor een High limo. De rietjes werden uitgedeeld door Anne-Jet en Roselin. Op het plein stond ranja klaar en heerlijke cakejes. Dit was klaar gezet door onze nieuwe PBS ouders: Roelien en Arlies. Fijn dat jullie erbij waren! Het was een heel gezellig moment! Een compliment voor alle kinderen die meegeholpen hebben om te zorgen dat de school netjes blijft! En een compliment voor Arlies en Roelien: bedankt voor jullie hulp!

3 Namibië Van 16 tot 30 september was de actie voor Namibië. De enveloppes druppelen al binnen. Aan het gewicht van de envelope te voelen zijn er heel veel klusjes gedaan op Kampereiland. De komende week, van 3 6 oktober kunnen de enveloppen ingeleverd worden. Daarna hopen we een mooi bedrag aan dhr. P. van de Berg te overhandigen.

4 Projectweek/ kinderboekenweek. Op 3 oktober start de projectweek/kinderboekenweek. Aansluitend bij het thema hebben wij gekozen voor het thema: Vroeger en nu. Hierbij alvast wat dingen op een rijtje: We willen vragen of de kinderen oude dingen van Kampereiland mee willen nemen naar school met een beschrijving van wat het is en waar het voor gebruikt werd en door wie het gebruikt werd. Bijvoorbeeld: een melkkrukje, oud speelgoed, spinnewiel, oude schoolspullen o.i.d. hier maken we een tentoonstelling van. Bij vroeger hoort ook klederdracht. Wie heeft er klederdracht van Kampereiland of van een andere plaats en wil dit komen laten zien op school? Opgave kan bij Kunny of Germa Vroeger gingen de kinderen op klompen naar school. Daarom willen we een klompen dag organiseren. De kinderen mogen woensdag 12 oktober op klompen naar school. Tijdens de projectweek gaan we naar de museumboerderij en doen daar mee aan het project: Hoeden en petten. Het zou leuk zijn als we oude hoeden en petten op school kunnen laten zien. De kinderen mogen deze meenemen. We willen tijdens de crea momenten hoeden van nu maken. Hier is een wedstrijd aan verbonden. Wie heeft er materiaal voor ons om de hoeden te versieren? Wie vindt het leuk (of wie kent iemand) om op de afsluitavond een ambacht te laten zien? Opgave kan Kunny en Germa. We zien uit naar een leuke en leerzame project/kinderboekenweek.

5 Groep 1, 2 en 3 Vanuit het thema dieren werken we door aan het thema vroeger en nu. Welke dieren hadden opa en oma vroeger? Hoe leefden de mensen vroeger? Welke kleren hadden ze aan? Hoe zag een boerderij er vroeger uit? Hoe ging het vroeger op school? Wat is spinnen? Dat zijn dieren maar ook Net als in de gewone lesweken zetten we ook nu coöperatieve werkvormen in. Bij coöperatief leren zijn er zeventien werkvormen die de leerkracht kan inzetten. Deze werkvormen stimuleren het samenwerken en zorgen ervoor dat alle kinderen actief aan het leren zijn. We noemen een paar voorbeelden die wij inzetten in de klas: Denken Delen Uitwisselen De leerkracht geeft een opdracht of stelt een vraag. De leerlingen krijgen een á twee minuten om over het antwoord na te denken. Daarna overleggen ze in tweetallen of schrijven ze hun antwoord op een wisbord. Tenslotte worden de antwoorden klassikaal uitgewisseld. Het is een handige werkvorm om voorkennis te activeren of om te oriënteren op een opdracht. Ook voor reflectie of terugblik is hij geschikt. De samenwerkingsvaardigheden die aan bod komen zijn: luisteren en informatie uitwisselen. Hier was de opdracht: we hebben geoefend om de cijfers te schrijven. Wie weet nog hoe we de 10 schrijven? Om-de-beurt De kinderen zitten in tweetallen. De leerkracht stelt een vraag waarbij een kort antwoord mogelijk is. Een voorbeeldvraag is: ken je woord dat begint met de k? De kinderen geven om de beurt een antwoord. Dat kan mondeling, maar ook op een gezamenlijk blaadje of het wisbord. Daarna volgt een klassikale afronding, waarbij enkele leerlingen hun antwoorden noemen. Deze werkvorm kan tijdens diverse momenten van de les ingezet worden. De samenwerkingsvaardigheden die aan bod komen zijn: luisteren, evenredig deelnemen.

6 Duo s Wie weet de eerste letter van Vinz? De leerkracht stelt duo s samen en legt de opdracht uit. De leerlingen maken bijvoorbeeld om de beurt een som, waarbij zij hardop denken. Als de ene leerling een som maakt, dan observeert de ander en geeft hij hulp als dat nodig is. De leerkracht bespreekt dit klassikaal na. Deze werkvorm kan ingezet worden bij begeleide inoefening of zelfstandige verwerking. De samenwerkingsvaardigheden die aan bod komen zijn: overleggen, aanmoedigen, hulp geven/vragen en op elkaar wachten.

7 Woordenweb We gebruiken een groot vel papier met een cirkel in het midden. In die cirkel staat het onderwerp. De leerlingen of juf schrijven/tekenen om de beurt iets over het onderwerp. Deze werkvorm zetten wij in aan het begin van de werkles. Het woordweb kan op diverse momenten van de les ingezet worden, maar is vooral effectief bij het activeren van de voorkennis. De samenwerkingsvaardigheden die aan bod komen, zijn: luisteren, overleggen en besluiten nemen. Binnencirkel buitencirkel De leerlingen vormen twee cirkels. De leerkracht stelt een open vraag, bijvoorbeeld: wie weet hoe de mensen vroeger leefden? De kinderen in de buitencirkel geven antwoord, de kinderen in de binnencirkel luisteren. Daarna geven de kinderen van de binnencirkel hun antwoord. Vervolgens draait de buitencirkel vijf plaatsen door. Dan stelt de leerkracht een nieuwe vraag en geven weer de kinderen in de buitencirkel eerst antwoord. Daarna geven de kinderen van de binnencirkel hun antwoord. Deze werkvorm kan ingezet worden bij begeleide inoefening of als zelfstandige verwerking. De samenwerkingsvaardigheden die aan bod komen, zijn: luisteren en evenredig deelnemen. Deze werkvorm zetten we soms ook in tijdens de opening van de dag zodat elk kind iets kan vertellen over bijv. het weekend. Een meester in de klas! Meester Janniek komt elke week op de dinsdag en woensdag stage lopen. Wat vinden we dat leuk: een meester! We wensen de meester heel veel plezier bij ons in de klas!

8 Uit groep 4 en 5 Kinderen leren tegenwoordig niet meer goed schrijven Luidde de kop in de Stentor een paar weken geleden. En dat ligt aan het onderwijs. Verderop staat dat kinderen niet meer goed leren om een informatieve tekst te schrijven. Er gaan veel tijd op aan spelling en tal en lezen, maar schijven: nee, dat leren ze niet meer. Wij, in groep 4 en 5 waren natuurlijk verontwaardigd dat dit in de krant stond. We zijn het er niet mee eens. We gingen gelijk het tegendeel bewijzen. Juf had bouwplaten gemaakt uit haar eigen oude doos, en die mee naar school genomen. In groepjes mochten de kinderen een tafereel kiezen dat ze leuk vonden, de boerderij, de fruitkraam, de schoolbus, het landhuis, Donald Duck met Katrien in zijn auto... De opdracht was: schrijf een verhaal bij de bouwplaat die je hebt gekozen. Wat gebeurt er? Welke mensen zijn er? Er kwamen leuke originele verhalen uit die de kinderen hebben voorgelezen aan de groep. De verhalen zitten in de verhalenmap van groep 4/5. Coöperatief leren. Dat is: met zijn tweeën of meer aan een opdracht werken, waarbij soms de kinderen gelijkwaardig zijn wat betreft cognitie, maar soms ook niet. De opdracht is vandaag: maak een telrij. De kinderen kregen bij het binnenkomen een nummertje: ergens tussen de 199 en Hoe gaan we in de goede volgorde staan? Het is even puzzelen, maar we komen er wel uit. Ook als er drie kleine telrijen gevormd moeten worden.

9 Aardrijkskunde Zelf gaan nadenken over: Wat vind ik en waarom vind ik dat? Wordt ook gestimuleerd bij aardrijskunde. Waarom vinden mensen dat een kinderboerderij moet blijven in de stad? Waarom vinden anderen dat ie weg moet? We hebben een Hassan en een Lena in de les. Hassan vind dat de kinderboerderij moet blijven, Lena wil dat die weg gaat uit de stad. Wie wil Hassan spelen en wie wil Lena zijn? Op een gegeven moment was iedereen een keer Hassan en een keer Lena geweest. Wat een argumenten waren er Veel meer dan er in het aardrijkskunde boek stonden. En dat is waar je natuurlijk naartoe wilt als juf, dat kinderen zelf hun mening gaan vormen Vroeger en nu Nu is onze klas omgebouwd tot een minwereldje van vroeger. We hebben een huiskamer, een schooltje waarin we mogen schrijven met kroontjespen. Een speelhoek met een heel oude blokkendoos, een winkeltje met stopflessen en een keuken met een ouderwetse koffiemolen. En knutselen dat doe je met kastanjes, eikels, een punnikklosje en een door een touwtje te vlechten.

10 Groep 6,7,8 Het is nog maar het tweede kwakertje, maar nu zijn er al weer veel dingen te beleven in groep 6,7,8! Het huiswerk is weer mee, maar er zijn ook allerlei dingen die voor de kinderen heel leuk zijn! We merken dat de groep al steeds hechter wordt en beter aan elkaar gewend is. Dat is natuurlijk super, want het schoolvoetbal en de projectweek komen eraan. Hierbij is samenwerken natuurlijk het aller belangrijkste! We hebben al een keer getraind met Kamperveen en doen dit nog twee keer. Woensdag 12 oktober is het dan zover. Komt u ons aanmoedigen? Maandag begint het project welke in het teken staat van Vroeger en nu. Een uitje, creativiteit maar vooral veel samenwerking kunnen we daarbij verwachten! Met het samenwerken hebben we al goed geoefend. De kinderen leren steeds beter om elkaars kwaliteiten in te zetten. Een voorbeeld: Op papier hebben we kinderen 12 vragen rond het verhaal van Abram gekregen. Aan hen de taak om deze te beantwoorden / tekenen / uit te werken. Dat kan Annalisia goed doen, die kan goed tekenen. Mooi dat ze dit zien en inzetten. Een ander zoek t op internet en een heel aantal kinderen pakken de Bijbeltekst zelf erbij. In mijn ogen het mooiste van samenwerken: Elkaars kwaliteiten gebruiken om samen het doel te behalen. Natuurlijk kunnen de foto s hiervan niet ontbreken. We hopen jullie allemaal te zien op de afsluitingsavond! Groetjes uit groep 6,7,8!

11 Cultuur in Kampen Kamper Letterspel is unieke app over cultuurhistorie Maak van een cultuurhistorisch bezoek aan de Kamper binnenstad een spannende wedstrijd. Het Kamper Letterspel laat deelnemers op speelse wijze kennismaken met ikonen en symbolen in de Kamper binnenstad. Leerlingen vanaf 8 jaar met een mobiel zijn in staat dit spel te spelen. Het Kamper Letterspel kan gedownlaod worden via de link kamperletterspel.nl. Het Kamperletterspel brengt de deelnemers van A tot Z door een groot deel van de Kamper binnenstad. De app kan gespeeld worden als wedstrijd tussen verschillende groepjes binnen een klas of tussen verschillende klassen, tussen leerlingen onderling en tussen docenten. De stand van de goede antwoorden wordt automatisch bijgehouden. Het spel hoeft niet in een maal uitgespeeld te worden. Het is ook mogelijk om een tijdsduur af te spreken, waarin een deel van het spel gespeeld

12 Stichting BultersMekke Doppenspaaractie: Op school komt binnenkort een ton te staan, hierin kunnen plastic doppen. Waarom doppen sparen? We gaan meesparen voor Stichting BultersMekke, deze stichting is sinds 2013 actief met de doppen - spaaractie. Met de opbrengst worden assistentiehonden opgeleid voor diegene die geen vergoeding krijgen van de zorgverzekeraar. Momenteel sparen wij voor de opleiding van Keet de assistentiehond van Sem en Babet. Welke doppen sparen we? Goede doppen bevatten een driehoekje met de volgende nummers en/of letters. Welke doppen niet: Dopjes van medicijnen en naalden Dubbele doppen (veiligheidsdoppen) Doppen van pennen en stiften Doppen van ander plastic (zie foto hiernaast) Voor meer informatie over deze actie zie: Of op facecbook: Doppenactie Kampen Hulphonden BultersMekke.

13 Sc Heerenveen op zoek naar voetbaltalent tijdens Jonger Oranje Talentendag Speuren naar nieuwe Hakim Ziyech Voetballen in een shirt van een profclub zoals sc Heerenveen, dat is een droom voor veel kinderen. Woensdag 19 oktober, in de herfstvakantie, kan deze droom in vervulling gaan. Sc Heerenveen gaat namelijk tijdens de Jonger Oranje Talentendag op zoek naar voetbaltalent in de regio Noordoostpolder. Locatie van deze voetbaldag is het complex van asv Dronten. De hele dag voetballen, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken en uitgebreid bekeken worden door de scouts van sc Heerenveen. Dat zijn de ingrediënten waar ruim 274 jongens en meisjes geboren tussen 2005 en 2011 van smullen tijdens de Jonger Oranje Talentendag bij asv Dronten. Tijdens de Jonger Oranje Talentendag wordt een 4 tegen 4 toernooi gespeeld en krijgen de keepers een speciale clinic onder begeleiding van professionele keeperstrainers. Alle jongens en meisjes krijgen de kans om hun droom te verwezenlijken: een stage bij sc Heerenveen en/of een plek in de Jonger Oranje (regio)selectie. De scouts van sc Heerenveen selecteren tijdens de Jonger Oranje Talentendag de beste spelers voor de drie Jonger Oranje Regioselecties Noordoostpolder in de leeftijdscategorieën Onder 9 jaar, Onder 11 en Onder 13. Zij gaan meedoen aan de grote Jonger Oranje Finals aan het einde van het seizoen. Daar worden drie Jonger Oranje teams geselecteerd door de scouts van alle meewerkende profclubs. Jonger Oranje is het talententeam dat een seizoen lang tegen profclubs speelt en deelneemt aan internationale toernooien. Sinds de oprichting in 2007 hebben meer dan 85 kinderen via Jonger Oranje de overstap gemaakt naar een profclub. Een recent voorbeeld daarvan is Adam Zaian (12), hij speelde afgelopen seizoen in Jonger Oranje O13. Tijdens zijn periode bij Jonger Oranje is Adam positief opgevallen bij de scouts van FC Utrecht. Komend seizoen mag hij zijn voetbalkwaliteiten laten zien bij de jeugdopleiding van de Domstedelingen.

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. Nieuws uit de groepen. 03 oktober nr. 06

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. Nieuws uit de groepen. 03 oktober nr. 06 03 oktober 2016 2016-2017 nr. 06 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Beeldcoach opleiding Juf Linda (MIB) doet de opleiding tot beeldcoach. Hiermee kan ze de leerkrachten coachen en begeleiden d.m.v. filmopnames

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Samen goed voor elkaar! In deze nieuwsbrief. Belangrijke data. Driewekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool.

Nieuwsbrief. Samen goed voor elkaar! In deze nieuwsbrief. Belangrijke data. Driewekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool. Nieuwsbrief 1 17 februari 2017 Driewekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool In deze nieuwsbrief U komt toch ook stemmen! Nieuwe touchscreens Adviesgesprekken groep 8 De Kracht van 8 Samen goed voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3, 28 september 2016

Nieuwsbrief 3, 28 september 2016 Nieuwsbrief 3, 28 september 2016 Beste ouders / verzorgers, Bijna is het zover: de Kinderboekenweek 2016! De periode van 5 t/m 14 oktober zal in het teken staan van 'opa's en oma's, voor altijd jong',

Nadere informatie

Welke coöperatieve werkvormen gaan we aanleren?

Welke coöperatieve werkvormen gaan we aanleren? Welke coöperatieve werkvormen gaan we aanleren? w 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 X 2 X X 3 X X X 4 X X X X 5 X X X X X 6 X X X X X X 7 X X X X X X X 8 X X X X X X X X ö 1. D e n k e n D e

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. Amber uit groep Carnaval op school

Nieuwsbrief februari Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. Amber uit groep Carnaval op school OBS De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief februari 2015 Maandag

Nadere informatie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Paletin oktober 2015 Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Data: Maandag 5 oktober: Dag van de leraar 20.00 MR-vergadering Woensdag 7 oktober Start Kinderboekenweek Raar maar waar Woensdag 14

Nadere informatie

Weekmail januari 2015

Weekmail januari 2015 Leren zorgen voor jezelf en de ander Weekmail 18 23 januari 2015 De tevredenheidspeilingen De Driehoek heeft de uitslagen van de tevredenheidspeilingen binnen gekregen. Tot onze blijdschap kunnen we zeggen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12, vrijdag 25 november 2016

Nieuwsbrief 12, vrijdag 25 november 2016 Nieuwsbrief 12, vrijdag 25 november 2016 De kunstwerken van de onderbouw #geenkunstaan Een korte nieuwsbrief deze week. We hebben een gezellig Sinterklaasfeest gevierd vandaag op school. Wij wensen iedereen

Nadere informatie

Binnenkort zijn jarig: Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6a Groep 6b-7 Groep Daniël Lucas

Binnenkort zijn jarig: Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6a Groep 6b-7 Groep Daniël Lucas DE BASISKRANT 26 september 2014 Jaargang 16 Nummer 3 Agenda. 1 oktober Studiedag voor personeel, kinderen zijn vrij! 3 oktober Open dag! GBS De Schakel, 10.00 14.00 uur! 10 oktober Basiskrant nummer 4

Nadere informatie

Coöperatief leren Wat is coöperatief leren? Waarom is coöperatief leren belangrijk? Coöperatieve werkvormen

Coöperatief leren Wat is coöperatief leren? Waarom is coöperatief leren belangrijk? Coöperatieve werkvormen Coöperatief leren Wat is coöperatief leren? Coöperatief leren is een onderwijsleersituatie waarin de leerlingen in kleine groepen op een gestructureerde manier samenwerken aan een leertaak met een gezamenlijk

Nadere informatie

BIJLAGE 5 ACTIVERENDE WERKVORMEN

BIJLAGE 5 ACTIVERENDE WERKVORMEN 15 BIJLAGE 5 ACTIVERENDE WERKVORMEN De zeventien activerende werkvormen uit Coöperatief leren in het basisonderwijs (CPS: M. Förrer, B. Kenter en S. Veenman). Voor een nadere uitwerking verwijzen we naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma 14 oktober 2015

Nieuwsbrief Titus Brandsma 14 oktober 2015 Nieuwsbrief Titus Brandsma 14 oktober 2015 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl Bas is geboren! In de afgelopen weken hebben we wisselende

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, vrijdag 9 december 2016

Nieuwsbrief 14, vrijdag 9 december 2016 Nieuwsbrief 14, vrijdag 9 december 2016 Gymmen? Gymkleding + handdoek mee! Elke maandag en vrijdag hebben de leerlingen van groep 3 t/m 8 gymles van meester Reinier in de grote gymzaal Basilicumweg. Het

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger,

Beste ouder/verzorger, BS De Smelen - Smelenderwijs 18 april 2018 Beste ouder/verzorger, Beste ouder(s) / verzorger(s), Voor u weer een nieuwe Smelenderwijs. De volgende Smelenderwijs verschijnt op dinsdag 22 mei 2018. Wilt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Carnaval op de Beiaard! Knutselmateriaal gezocht. 20 januari 2015 jaargang 13, nummer 10

NIEUWSBRIEF. Carnaval op de Beiaard! Knutselmateriaal gezocht. 20 januari 2015 jaargang 13, nummer 10 NIEUWSBRIEF 20 januari 2015 jaargang 13, nummer 10 In dit nummer: Carnaval 1 Tevredenheidsonderzoek Ouderpanel 3 AC 4 Jong Oranje 5 2 Carnaval op de Beiaard! Op donderdagavond 12 februari gaan we met z

Nadere informatie

Datum: 29 september 2016 Jaargang: 27 Nummer:

Datum: 29 september 2016 Jaargang: 27 Nummer: Datum: 29 september 2016 Jaargang: 27 Nummer: 2 @pcbdebranding www.facebook.com/debrandingswifterbant Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen

Nadere informatie

Schoolinfo. Hierbij ontvangt u de vierde schoolinfo van dit schooljaar. We wensen u veel leesplezier toe bij het lezen van deze nieuwsbrief.

Schoolinfo. Hierbij ontvangt u de vierde schoolinfo van dit schooljaar. We wensen u veel leesplezier toe bij het lezen van deze nieuwsbrief. Schoolinfo 6 oktober 2016 2016-2017, nr 4 Hierbij ontvangt u de vierde schoolinfo van dit schooljaar. We wensen u veel leesplezier toe bij het lezen van deze nieuwsbrief. Groet Freerk Elzinga Sparen voor

Nadere informatie

WEEKBRIEF 25 SEPTEMBER 2015 / NUMMER 7. Kleuters naar het Amsterdamse Bos Kanjeravond voor groep 6/7 techniekstand voor de groepen 6, 7 en 8

WEEKBRIEF 25 SEPTEMBER 2015 / NUMMER 7. Kleuters naar het Amsterdamse Bos Kanjeravond voor groep 6/7 techniekstand voor de groepen 6, 7 en 8 WEEKBRIEF 25 SEPTEMBER 2015 / NUMMER 7 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Deze week is de week tegen het pesten. In een eerdere brief heb ik al verteld dat de Kanjeraanpak tegen het pesten echt

Nadere informatie

29 september 2016 Trefwoord Stoelendans (week 40 en 41) Bistedei Kinderboekenweek

29 september 2016 Trefwoord Stoelendans (week 40 en 41) Bistedei Kinderboekenweek 29 september 2016 Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke opvoeding van uw kinderen gebruiken we op school de methode Trefwoord. Iedere dag kijken we naar een (digitale) kalenderplaat met daarop een tekening,

Nadere informatie

Basisschool de Pas. A.s. vrijdag: VASTELOAVEND!! JAARGANG , februari. Averbodestraat AW Helden

Basisschool de Pas. A.s. vrijdag: VASTELOAVEND!! JAARGANG , februari. Averbodestraat AW Helden Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2016-2017, februari Vakanties/vrije dagen in schooljaar 2016/2017: Carnaval

Nadere informatie

Zonnebrief donderdag 4 oktober 2018

Zonnebrief donderdag 4 oktober 2018 Zonnebrief donderdag 4 oktober 2018 Agenda Vrijdag 5 oktober: Dag van de leraar 10.30 Klassenbezoek Maandag 8 oktober: Juf Yvonne afwezig tot 10.30 13.00 leerlingenraad 15.00 Juf Yvonne afwezig Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs de Dordtse Til

Nieuwsbrief obs de Dordtse Til Nieuwsbrief obs de Dordtse Til 29 januari 2015 Nummer 6 Inhoud: - Gelukkig Nieuwjaar - Welkom - Informatieavonden - Basisschooladvies en toelating VO - Schoolreizen - Toetsmaanden - Afsluiting thema Pesten

Nadere informatie

2 DECEMBER 2016 / NUMMER

2 DECEMBER 2016 / NUMMER WEEKBRIEF 2 DECEMBER 2016 / NUMMER 15 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, De laatste maand van dit jaar is begonnen. Maandag nog de verjaardag van de sint en vanaf woensdag dompelen we ons onder

Nadere informatie

Nieuwsbrief 03 Gronsveld, 17 december 2015

Nieuwsbrief 03 Gronsveld, 17 december 2015 NIEUWSBRIEF Gronsvelder Kerkplein 8 6247 CM GRONSVELD tell: 043-4087180 email: sintmartinus@kom-leren.nl website: www.sintmartinus-gronsveld.nl Nieuwsbrief 03 Gronsveld, 17 december 2015 Noteert u deze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 4 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 28-09-2016 nummer 4 Agenda di 4 oktober Schoolreis groep 3 t/m 7 woe 5 oktober Start Kinderboekweek Voor altijd jong do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 25 september 2015 / NUMMER 519. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!!

NIEUWSBRIEF. 25 september 2015 / NUMMER 519. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!! 25 september 2015 / NUMMER 519 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Aaronn Elbaz uit groep 3 op 28-09 meester Wim uit groep 8 op 29-09 Berend Koopmans uit groep 8 op 30-09 Sophie Does uit

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief April 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief April 2015 Pasen Dit jaar houden wij op donderdag 2 april om 8:00 uur een traditioneel paasontbijt. Wij verzoeken u om uw kind een eigen bord, bestek en beker mee te geven. Graag in plastic tas voorzien van naam.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 05-10-2016 nummer 5 Agenda do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek 17-21 oktober Herfstvakantie ma 24 oktober Studiedag (kinderen de hele dag vrij)

Nadere informatie

Onderbouw, groep 1 & 2

Onderbouw, groep 1 & 2 Onderbouw, groep 1 & 2 Vooral kleutergroepen zijn gewend om spelenderwijs te leren. Veel werkvormen van coöperatief leren kunnen in spelvorm aangeboden worden. De kinderen leren daar veel van; ze zijn

Nadere informatie

Het Kwakertje. Agenda. Schooljaar

Het Kwakertje. Agenda. Schooljaar Het Kwakertje Agenda Kerstviering in de klas Kerstvakantie Voorstelling van Rommel naar Trommel (groep 6/7/8) Cito toetsen In deze periode liever geen tandartsbezoeken e.d. onder schooltijd afspreken.

Nadere informatie

Finne - Nijs. Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen Maand : oktober 2015

Finne - Nijs. Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen Maand : oktober 2015 Finne - Nijs Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen Maand : oktober 2015 De maand september is voorbij en je kunt aan het weer merken dat we richting de herfst gaan. Sommige bomen beginnen al te

Nadere informatie

Branding Babbels schooljaar nummer 4

Branding Babbels schooljaar nummer 4 Branding Babbels schooljaar 2016-2017 nummer 4 Beste ouders, verzorgers, De feestmaand is begonnen. Maandag zullen we met elkaar genieten van de komst van Sinterklaas, de adventvieringen beginnen dinsdag

Nadere informatie

Schooljaar nr. 01. Een mooie dag. Op een prachtige zonnige en warme dag zeiden juf Annelien en Gerben: Ja.. : tegen elkaar.

Schooljaar nr. 01. Een mooie dag. Op een prachtige zonnige en warme dag zeiden juf Annelien en Gerben: Ja.. : tegen elkaar. Het Kwakertje Agenda: Dinsdag 27 september 16 continurooster; vergadermiddag team: kinderen zijn om 14.00 uur vrij Woensdag 28 september 16 koffie ochtend 1 Maandag 3 oktober 16 start project/ kinderboekenweek

Nadere informatie

Cito Entreetoets gr. 6 en 7 Cito Eindtoets gr april Gr.6 Voorstelling Mongens en Jeisjes in Verkadefabriek; uur terug!

Cito Entreetoets gr. 6 en 7 Cito Eindtoets gr april Gr.6 Voorstelling Mongens en Jeisjes in Verkadefabriek; uur terug! Voor de kalender: 1 april 2015 2 april STUDIEDAG: alle kinderen zijn vrij! 3 t/m 6 april Paasweekend; Goede Vrijdag en 2 e Paasdag vrij! 8 april 8 april Spullenmarkt ; beide locaties: 10.30-13.00 uur Klus-,en

Nadere informatie

DENKEN DELEN UITWISSELEN (5 min.)

DENKEN DELEN UITWISSELEN (5 min.) DENKEN DELEN UITWISSELEN (5 min.) 1. De leerkracht geeft een opdracht/vraag. 2. De kinderen denken individueel (1-2 minuten) na en schrijven hun antwoord op. 3. De kinderen delen in tweetallen hun antwoord.

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld. Schoolfruit. Kerst

Voor de ouders, Team Weemewereld. Schoolfruit. Kerst Nieuwsbrief 16 Maandag 19 vrijdag 23 december Voor de ouders, Zoals u al waarschijnlijk heeft kunnen merken, is juf Margien weer voorzichtig begonnen haar werkzaamheden op te pakken. In ieder geval zal

Nadere informatie

Nummer 4 12 september 2014

Nummer 4 12 september 2014 Nummer 4 12 september 2014 Agenda 22 t/m 26 september Landelijke Week tegen Pesten 22 september Studiedag: Leerlingen zijn vrij 23 september Rodermarkt kinderen vrij 3 oktober Open school voor familie

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Belangrijke data 5 oktober Studiedag: de kinderen zijn vrij! Beste ouders, Het schooljaar is weer begonnen! 6 oktober Start kinderboekenweek 24 oktober t/m 28 oktober Herfstvakantie Wat fijn dat iedereen

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: Website:

Basisschool de Pas. Tel.: Website: Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS JAARGANG 2016-2017, nummer 4 Vrijdag 30 september 2016 Vakanties/vrije

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: Website:

Basisschool de Pas. Tel.: Website: Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS JAARGANG 2016-2017, nummer 6 Vrijdag 14 oktober 2016 Vakanties/vrije

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04 16 oktober 2013 Jaargang 04 Nieuws 04 Herfstvakantie We zien overal om ons heen de prachtige kleuren in de natuur. Het is echt herfst geworden! Volgende week mogen we genieten van de herfstvakantie. We

Nadere informatie

1 von 5 19.09.2015 19:12

1 von 5 19.09.2015 19:12 1 von 5 19.09.2015 19:12 Von: ha.gillessen An: niersiajugend Betreff: W.: Nieuwsbrief PartnerClubs: September 2015 Datum: Do, 17 Sept 2015 5:58

Nadere informatie

Op e Hichte. Jelmer Knollema uit groep 8 is ( mogelijk tijdelijk) vertrokken naar een andere

Op e Hichte. Jelmer Knollema uit groep 8 is ( mogelijk tijdelijk) vertrokken naar een andere Nr. 9 9 oktober 2015. Schooljaar 2015-2016. Kijk altijd op de site voor de actuele kalender. Ook deze op e Hichte is altijd te vinden op de site. www.eaborgerschool.nl Op e Hichte Chr. Basisonderwijs.

Nadere informatie

MAANDINFO. Oktober November Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO. Oktober November Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO Oktober November 2017 Aan de ouders/ verzorgers, Bovenbouwgroep Meester Hans Meester Hans werkte namens een ander bestuur bij ons op school, helaas wil dit bestuur Hans weer in gaan zetten op

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

Schooljaar nr. 06. Van de redactie

Schooljaar nr. 06. Van de redactie Het Kwakertje Agenda: Maandag 5 december continurooster: sinterklaasfeest Donderdag 8 december continurooster met vergadermiddag Vrijdag 16 december Kerstmusical/jubileum juf Henriette Vrijdag 23 december

Nadere informatie

Immanuël-Nieuws. Themadienst: school thuis en kerk. Afscheid. Schooljaar 2016/2017. Studiedagen. Sing-out. Vossenjacht

Immanuël-Nieuws. Themadienst: school thuis en kerk. Afscheid. Schooljaar 2016/2017. Studiedagen. Sing-out. Vossenjacht Studiedagen Mooi om te horen dat veel ouders gebruik maken van het lange weekend volgende week om te genieten van een korte vakantie. Vrijdagmorgen 23 juni zijn de groepen 1 t/m 4 vrij, vrijdagmiddag zijn

Nadere informatie

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 5, 6 oktober 2016

Raagten Actueel. Algemeen. Jaargang 40 nr. 5, 6 oktober 2016 Raagten Actueel Jaargang 40 nr. 5, 6 oktober 2016 Algemeen Plastic doppen Wat geweldig dat er al een hele tijd veel kinderen en ouders meesparen voor hulphonden door middel van plastic doppen. Er wordt

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN

BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN 1 BASISSCHOOL ST. JOZEF NIEUW BERGEN September 2014 Beste ouders / verzorgers, Het begin is gemaakt. Een goed begin!! Kinderen hebben er zin in. We zien ze genieten van het samen met andere kinderen bezig

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen.

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen. Nieuwsbrief groep 4a Een nieuw schooljaar Na de vakantie is iedereen van groep 4a met veel zin en inzet begonnen aan het nieuwe schooljaar. Springend en klimmend gingen we de school in! We hebben een nieuw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 7 oktober Beste ouders,

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 7 oktober Beste ouders, Nieuwsbrief 5 Vrijdag 7 oktober 2016 Beste ouders, Een volle nieuwsbrief dit keer. Wij zijn inmiddels zes weken aan de gang en klaar met onze gouden weken waarin we ons met de groepsvorming hebben bezig

Nadere informatie

Agenda: 18 okt. Kijkmiddag Kinderboekenweek 21-25 okt. Herfstvakantie 30 okt. Vreedzame ouderavond 01 nov. Nieuwsbrief 5

Agenda: 18 okt. Kijkmiddag Kinderboekenweek 21-25 okt. Herfstvakantie 30 okt. Vreedzame ouderavond 01 nov. Nieuwsbrief 5 Pagina 1 NIEUWSBRIEF NO. 4 SCHOOLJAAR 2013 2014 11 OKTOBER 2013 OBS DE BOUWSTEEN HARDENBERG 8 9684 AM FINSTERWOLDE 0597 331570 Agenda: 18 okt. Kijkmiddag Kinderboekenweek 21-25 okt. Herfstvakantie 30 okt.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. * De volgorde waarin de kinderen optreden wordt tijdens het oefenen bepaald. De Woensdag 26 september hebben we een

Nieuwsbrief. * De volgorde waarin de kinderen optreden wordt tijdens het oefenen bepaald. De Woensdag 26 september hebben we een OBS Heidepolle Paulus Potterstraat 13 8471 VM Wolvega 0561-614262 directie@heidepolle.nl www.heidepolle.nl Nieuwsbrief Circusproject * De volgorde waarin de kinderen optreden wordt tijdens het oefenen

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 17 november Sinterklaas op school Hagen.

Weekmail obs Hagen 17 november Sinterklaas op school Hagen. Weekmail obs Hagen 17 november 2017 Sinterklaas op school Hagen. Zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer aan in ons land. Een gezellige tijd thuis en op school. Hij heeft beloofd om op dinsdag 5 december

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 1 Datum: 24-08-15 Algemeen Belangrijke data: 24 Augustus Eerste schooldag 24 Augustus Luizencontrole 07 September Start project Kunst (alle groepen)

Nadere informatie

Verder in deze nieuwsbrief informatie over een tevredenheidspeiling die plaats zal vinden na de herfstvakantie.

Verder in deze nieuwsbrief informatie over een tevredenheidspeiling die plaats zal vinden na de herfstvakantie. * Willaertstraat 2 3314 WZ Dordrecht * Telefoon: 078-8905525 * prinsbernhardschool@h3o.nl * www.prinsbernhardschooldordrecht.nl * Jaargang 11 nummer 2 (14-10- 16) Geachte ouders/verzorgers en beste jongens

Nadere informatie

Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg

Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg Zomer 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Week 1 4 Maandag 13 juli 4 Dinsdag 14 juli 4 Woensdag 15 juli 4 Donderdag 16 juli 4 Vrijdag 17 juli 4 Week 2 5 Maandag

Nadere informatie

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 In deze nieuwsbrief o.a.: Bingo-avond groepen 4 t/m 8 Bij Weet u dat informatie over kledinginzameling (Reshare) en rapport/portfolio Nog een paar kinderen gezocht voor de schoolzwemkampioenschappen!

Nadere informatie

WEEKBULLETIN 16. Belangrijke data. Kerstviering 2016 De trommeljongen LATEN WE EVEN EINDELOOS DROMEN OVER WAT NIET IS EN DUS NOG KAN KOMEN

WEEKBULLETIN 16. Belangrijke data. Kerstviering 2016 De trommeljongen LATEN WE EVEN EINDELOOS DROMEN OVER WAT NIET IS EN DUS NOG KAN KOMEN WEEKBULLETIN 16 Jaargang 36 23-12-2016 jenaplanschool de Lanteerne www.delanteerne.nl directie@delanteerne.nl 024-3734191 Belangrijke data Ma. 16 december t/m vrij. 6 januari: Ma. 09 januari: kerstvakantie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF februari 2019 Staat voor onderwijs dat meegroeit!

NIEUWSBRIEF februari 2019 Staat voor onderwijs dat meegroeit! Agenda februari / maart 2019 Week van 4 februari Dinsdag 5 februari Deze week oudergesprekken Oud papier Donderdag 14 februari Leerlingenraad (3) Donderdag 14 februari Week van 18 t/m 25 februari Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door.

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 2 13 e jaargang Vrijdag 18 september 2015 Lekkage In

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Ontruimingsoefening. De weken zijn voorbij gevlogen en volgende week mogen wij genieten van de herfstvakantie.

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Ontruimingsoefening. De weken zijn voorbij gevlogen en volgende week mogen wij genieten van de herfstvakantie. Koninginfo Voorwoord Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 18 oktober 2018 Jaargang 25 nr. 4 IN DIT NUMMER

Nadere informatie

Over dit thema werken wij: Herfst. (25 oktober 12 november 2010) Deze bijbelvertellingen hopen wij te horen

Over dit thema werken wij: Herfst. (25 oktober 12 november 2010) Deze bijbelvertellingen hopen wij te horen Over dit thema werken wij: Herfst (25 oktober 12 november 2010) Deze bijbelvertellingen hopen wij te horen Dinsdag Woensdag Donderdag Week 43: Week 44: Week 45: De schenker en de Het tweede bezoek Mozes

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 7 // 6 oktober 2016 Website www.delangenoord.nl De Langenoord DigiDUIF Iedereen heeft deze week

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland Nieuwsbrief 1 5 september 2017 Geachte ouders, Deze week: * Welkom! * Info avond * Peutergym Zo, de kop is er weer af! We zijn weer begonnen en direct bruist het weer in school. Veel nieuwe gezichtjes

Nadere informatie

Feest! Meten en Wegen. Een extra grote Globe

Feest! Meten en Wegen. Een extra grote Globe 03 OKTOBER 2014 Een extra grote Globe De Globe van deze week staat boordevol met mooie, leuke en interessante nieuwtjes. Lees deze goed door, zodat u op de hoogte bent van het doen en laten van Kindcentrum

Nadere informatie

Infobrief nummer 8,

Infobrief nummer 8, De Borgwal Daltonbasisschool Het Hoog 20 6681 DE Bemmel Tel. :0481-450184 E-mail :borgwal@delinge.nl Website :www.borgwal.nl Infobrief nummer 8, 2015-2016 AGENDA Ma. 11-01-2016 Di. 12-01-2016 Potje Groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Nieuwsbrief februari 2019 Belangrijke data in februari 4 februari MR Beste ouders en verzorgers, Hoera het sneeuwt! We zijn samen weer fijn begonnen na de kerstvakantie. Er zijn veel nieuwe kinderen op

Nadere informatie

Het Kwakertje. Agenda: Maandag oktober 16 herfstvakantie Woensdag 23 november. Donderdag 24 november koffieochtend 2

Het Kwakertje. Agenda: Maandag oktober 16 herfstvakantie Woensdag 23 november. Donderdag 24 november koffieochtend 2 Het Kwakertje Agenda: Maandag 17-21 oktober 16 herfstvakantie Woensdag 2 november dankdag Dinsdag 8 november 16 ouderavond sociale media en opvoeding Woensdag 9 november nationaal schoolontbijt Vrijdag

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Kalender. Nr. 13, 20 maart 2019

Kalender. Nr. 13, 20 maart 2019 Nr. 13, 20 maart 2019 Kalender Woensdag 27 maart: studiedag, alle leerlingen vrij (staat wat onduidelijk op de schoolkalender) Donderdag 4 april: 17.30-18.30 uur presentatie/afsluiting themaweken Helden

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.6 26-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Vervanging groep 7 en 8 Tot de herfstvakantie zal juf Margreeth op maandag t/m donderdag lesgeven in groep 7/8. Op vrijdag staat meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 Nieuwsbrief juli 2017 SmdB De Ark En dan is het toch echt zomervakantie en wensen we iedereen een zonnige vakantie toe en een goed weerzien op 28 augustus! Natuurlijk doen we dit niet zonder alle ouders

Nadere informatie

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen

23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje. Algemeen 23 e jaargang, nr. 2 11-09-2015 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener Algemeen Wennen We zijn inmiddels alweer 2 weken aan de slag en iedereen heeft zijn draai wel zo n beetje gevonden. Natuurlijk is

Nadere informatie

De Keyzer draait door Inhoudsopgave

De Keyzer draait door Inhoudsopgave De Keyzer draait door Inhoudsopgave Van de redactie + inzending Het laatste nieuws Puzzel Overzicht vrije dagen en feest dagen Interview leerling Interview leerkracht De knutseltip Kleurplaat Afsluiting/Groet

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

Vaste rubrieken Van de directietafel

Vaste rubrieken Van de directietafel Schooljaar 2015-2016 Week: 12, nummer 25 Bijbelverhalen deze week: 13 Hij is het echt Johannes 21:1-23 In dit nummer: * Van de directietafel * Nieuws uit groep 5A * Nieuws uit groep 3A * Nieuws uit groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Schooljaar

Nieuwsbrief 12 Schooljaar Nieuwsbrief 12 Schooljaar 2016-2017 Belangrijke data: 23 mei Groepen Mercurius en Mars gaan op excursie naar de kinderboerderij. 25 mei: Hemelvaart 26 mei: vrij 2 juni: Studiedag (Kinderen vrij) 5 juni:

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief.

Open dag Woensdag 16 maart is er een open dag voor toekomstige leerlingen. Meer informatie hierover volgt in een volgende weekbrief. Weekbrief 7 maart 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papier container weer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website:

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website: Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van de Ds. D.A. v.d. Boschschool en Peuterschool v.d. Bosch BOSCHBLAD nummer 1, september 2018 Peuterschool: 393 00 10 Basisschool: 394 86 87 Website: www.vdboschschool.nl

Nadere informatie

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 9 oktober 2015 Agenda Ma 12 Di 13 Wo 14 Weekend Gruitdag. Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 Ma 26 Di 27 Wo 28 Herfstvakantie Luizencontrole in alle groepen. Gruitdag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: Enquête Studiedag

t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: Enquête Studiedag 1 t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: 31-03-17 Enquête Op onze school maken we gebruik van de kwaliteit enquête Beekveld & Terpstra. De enquête wordt vierjaarlijks afgenomen onder ouders, kinderen uit

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015 C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 18 september 2015 Terugkijken op de informatie-inloopavond Op dinsdagavond

Nadere informatie

Veldweg 1A 7973KH Darp

Veldweg 1A 7973KH Darp Juni 2017 Nieuwsbrief Veldweg 1A 7973KH Darp 0521-342287 veldwikke@talentwesterveld.nl Agenda 5 juni Tweede Pinksterdag. Leerlingen vrij. 6 juni Leerlingen vrij ivm Talentdag. 9 juni Feest op school. Meester

Nadere informatie