Het Kwakertje. Agenda: Maandag oktober 16 herfstvakantie Woensdag 23 november. Donderdag 24 november koffieochtend 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Kwakertje. Agenda: Maandag oktober 16 herfstvakantie Woensdag 23 november. Donderdag 24 november koffieochtend 2"

Transcriptie

1 Het Kwakertje Agenda: Maandag oktober 16 herfstvakantie Woensdag 2 november dankdag Dinsdag 8 november 16 ouderavond sociale media en opvoeding Woensdag 9 november nationaal schoolontbijt Vrijdag 11 november studiedag team: kinderen zijn vrij Woensdag 23 november 15 minuten gesprekken (verplicht) Donderdag 24 november koffieochtend 2 Maandag 5 december continurooster: sinterklaasfeest Donderdag 8 december continurooster met vergadermiddag Vrijdag 23 december eerste dag kerstvakantie 23 december januari 17 kerstvakantie Een Stevige start Blij verrast waren we op woensdag 5 oktober, de dag van de leerkracht. De leerkrachten mochten om 8.15 aanschuiven aan een stevig en gezond ontbijt. Door een afvaardiging van ouders waren we uitgenodigd om met een lege maag en gemakkelijk zittende kleding om 8.15 aanwezig te zijn. We voldeden graag aan dit verzoek en hebben ons heerlijk laten verwennen. Een hartelijk bedankje voor de moeders die zich hiervoor hebben ingezet. Het was heerlijk en ook onzettend leuk om op deze manier een hart onder de riem gestoken te krijgen!

2 Uit de PBS hoek veiligheid verantwoordelijkheid respect vertrouwen Tijdens de afsluitavond zijn we gestart met het maken van een PBS wandkleed. Dit wandkleed staat voor: Alles waar we blij mee zijn op school. Door een strook stof aan het gaas knopen en tekst op een kaartje te schrijven geven kinderen/ ouders/ teamleden aan wat voor hen waardevol is op de school. Daarnaast kon een ieder aangeven wat hij/zij voor de toekomst nog als wens heeft op de Ds. J. van de Wendeschool. Zo willen we als team in ontwikkeling blijven. Behouden wat goed is en blijven streven naar vooruitgang in ons onderwijs. Namibië Alle envelopen zijn ingeleverd. De actie heeft het prachtige bedrag van 320, 12 opgebracht! Aan alle kinderen: superbedankt voor alle klusjes die jullie gedaan hebben. Ouders, familie, buren en alle anderen: Dank voor de bijdragen die jullie gegeven hebben. Na de herfstvakantie nemen we contact op met Dhr P. van den Berg van Stichting Philadelphia om hem het geld te overhandigen.

3 Projectweek/ kinderboekenweek. De aflopen twee weken hebben we we gewerkt aan het thema vroeger/ de tijd van de opa s en oma s! Er is veel geleerd, gezien en gedaan. We bedanken alle ouders die gereden hebben, groepjes hebben begeleid, zich hebben laten interviewen of op een andere manier ons hebben bijgestaan. Zonder uw hulp waren heel veel activiteiten niet mogelijk geweest! Dat beseffen we als school heel goed, en we zijn ontzettend blij met uw inzet en betrokkenheid. Fijn dat er zoveel belangstelling was tijdens de afsluitavond. Ook voor de kinderen is het leuk om te weten dat je ouder(s) verzorger(s) een kijkje zullen komen nemen. Als team kijken we voldaan terug op twee actieve en leerzame projectweken! De prijswinnaars De mooiste hoed hadden: ( van groep 1-8) Noud, Wiljan, Danny, Ilse, Sanne, Zinette, Annalisia en Gijs! De mooiste geverfde klompjes hadden: Sam, Noor, Sjoerd, Ilse, Jasmijn, Ruth, Luut en Josmijn Beens Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie creatieve originele prestatie!

4 Groep 1, 2 en 3 Project Op een middag kwam groep 1,2,3 in het hoekenlokaal. Het rook daar vreemd. Had er iemand in de hondenpoep gestaan? Alle schoenen werden gecontroleerd, maar nee de schoenen waren allemaal schoon. Daarna in de klas rond gesnuffeld. En ja hoor daar lag een hondendrol. Gelukkig had de juf hondenpoepzakjes mee en Sjoerd durfde de drol wel op te ruimen. Een vreemde drol, volgens Sjoerd rook de drol naar pepernoten. ;) Maar waar kwam de drol vandaan? Al gauw wisten we het. In de huishoek was de kamer van oma gekomen en oma had een hondje. Maar oma had nog geen spullen om een hond te verzorgen. Zo ontstond de dierenwinkel in de klas. De kinderen gingen in de werkplaats allerlei voorwerpen maken voor in de winkel. Bakjes van klei, kleedjes weven, halsbandjes voor grote en kleine honden enz. Na een week hard werken, kon de dierenwinkel al open! De kinderen zijn ook nog in een echte dierenwinkel geweest. Ze hebben goed gekeken wat je daar allemaal kon kopen. In de dierenwinkel hadden ze ook slangen. De kinderen mochten ook een slang aaien. Eerst een tuinslang. Nou dat durfde alle kinderen wel. Maar daarna ging de eigenaar een echte slang ophalen. Een van de leerlingen zei: laat die maar in zijn hokje zitten, hoor! Maar nee hoor we mochten de slang echt aaien. Sommige kinderen durfden zelfs de slang om de nek te houden. Stoer! Na het thema de dierenwinkel gingen we verder met het thema de dieren vroeger. Oma had nu de hond als huisdier. Maar vroeger had oma ook een hond. Deze hond was een waakhond en de hond moest de kar trekken. Kinderen hebben de hondenkar gebouwd en getekend. Schapen hadden ze vroeger ook al. De schapen werden vroeger met een schaar geknipt. En van deze vacht werd wol gemaakt. Op een middag kwam de moeder van juf Henriette op school. Zij had schapenwol mee. Nog vies en vettig. Kinderen hebben het gevoeld en geroken. Nee,van deze wol wilden ze geen trui. Deze wol stonk veelste veel. Maar ze had ook schone gewassen wol mee. Ook deze wol hebben ze gevoeld. Wat was deze wol lekker zacht. Samen met de kinderen heeft ze de wol gekaard. Er ontstond een mooi zacht matje. De kinderen konden zien hoe de moeder van juf Henriette de wol ging spinnen op het spinnewiel. Een leerzame middag!

5 Op woensdag gingen de kinderen naar de museumboerderij. Daar zagen ze mutsen van vroeger. In de boerderij hadden ze veel spullen van vroeger. Spannend om daar door heen te lopen. Alle kinderen met de handen op de rug. Omdat het projectweek was hadden we nog een uitje. In het boek: boer Boris gaat naar oma lazen we dat oma van appels appeltaarten kon maken. Dat wilden wij ook wel eens proberen. Bij de kinderboerderij mochten alle kinderen een appel plukken uit de boom. De ladder op en plukken maar. Daarna werd de appel geschild op een heel handig molentje. En met mesjes werden de appeltjes in kleine stukjes gesneden door de kinderen. Boven stond het beslag al klaar. De kinderen moesten het deeg uitrollen en op het deeg deden ze de appeltjes. Voor de smaak ook nog rozijnen en suiker en kaneel. De appeltaartjes moesten gebakken worden. Daarom konden de kinderen fijn spelen. Eerst op de hooizolder en daarna in de natuurspeeltuin. Vroeger hadden de boeren ook koeien. De koeien werden met de hand gemolken. De opa van Noud kon hier heel mooi over vertellen. Voor al onze activiteiten hadden we deze weken veel ouders nodig. Ouders die ons naar uitjes reden. Ouders die groepjes begeleidden. Zonder deze hulp hadden we niet zo n mooie projectweek gehad. Allemaal heel erg bedankt. 10 oktober was de dag van de duurzaamheid. Bij ons in de klas kwam meneer Houkema een verhaal voorlezen over een rietje. Het rietje dreef in de oceaan, maar wat zou het fijn zijn wanneer het rietje gerecycled zou worden. Met de kinderen hebben we naar de afvalscheiding op school gekeken. We kwamen er achter dat we op school al veel afval scheiden; papier, plastic, batterijen, doppen. Na de herfstvakantie is er op maandag een invaljuf. Ze heet juf Chantal. Juf Henriette is deze dag nog op vakantie. Uit groep 4 en 5 Wat hebben we genoten de afgelopen twee weken. We hebben in de klas prachtige hoeken gehad over vroeger. In die hoeken moesten we opdrachten doen. Bijvoorbeeld koffie malen, wegen met een oude weegschaal. Teveel om op te noemen. U heeft het misschien wel gezien donderdagavond. We hadden woensdagmorgen een echte modeshow van hoeden. Meester Aldert gaat kijken wie er een prijs krijgt. In iedere groep is er een winnaar.

6 Het is heel erg spannend, vooral wat de prijs is. Er wordt druk gespeculeerd wat de prijs toch zou wezen. Ook hebben met verbazing naar een filmpje gekeken dat de koe vroeger door de voordeur naar binnen ging. En dat je een juk droeg met twee emmers eraan. Ja want je schouders zijn veel sterker dan twee handen werd er opgemerkt door een kind. Het filmpje ging over de stadsboeren in Kampen. Het eerste dictee hebben we gehad. De kinderen van groep 5 kunnen de woorden ook op Bloon oefenen thuis. Met rekenen zijn we in beide groepen bezig met delen. Groep 5 boven de 100 en groep 4 onder de 100. Opdracht bij spelling: maak een zin met trimt: Geschreven: Mijn oma is oud, ze krimpt een beetje Groep 6,7,8 Een project over Vroeger en nu!, dat was te zien de afgelopen 2 weken. De kinderen hebben in groepjes keihard gewerkt en veel geleerd! En wat hebben we genoten, werken aan projecten die ze zelf bedacht hebben. Over vroeger Annalisia, Herjanne en Marline spelen het onderwijs van vroeger na. De juf is echt streng en de kinderen krijgen straf. Een leerling moet zelfs even in het kolenhok. Ze hebben ook een muurposter gemaakt over vroeger.

7 Lisanne, Zinette en Wilke spelen na hoe het er vroeger aan toe ging bij de apotheker. Ze dragen prachtige oude kleding. Ze doen ook een dansje op een ouderwets muziekje met rondvliegende marmotjes. Klaas en Rutger hebben Kampereiland in het klein nagebouwd. Ze hebben nagedacht over waarom Kampereiland er qua landschap zo uitziet en wat dat heeft te maken met de Zuiderzee en de Afsluitdijk. Ook laten ze klederdracht zien van vroeger. Rosalien, Josmijn en Mare laten in een toneelstuk het dagelijks leven van kinderen zien, hoe ze 100 jaar geleden leefden. Verder hebben ze een mobiel en een muurposter gemaakt. Lucas en Bart hebben een muurposter gemaakt over oude ambachten en het landschap van vroeger. Wist u dat de lantaarnpalen vroeger aangestoken werden? Berrian en Luut hebben een ontdekkingstocht gemaakt met vragen en opdrachten over klompen. Kunnen jullie het goede woord ontdekken? De toekomst Donna en Ruth hebben een toneelstuk bedacht, een spel en een muurposter gemaakt over de toekomst. Ze rijden rond in vliegende auto s, met ingebouwde mobiel. Gijs en Rick hebben een stad in de toekomst! op schaal gebouwd, met van allerlei nieuwe snufjes! Ze hebben er ook een quiz bij gemaakt. Mark en Jan Anne hebben een computergame ontworpen die ook echt gespeeld kan worden. Ze hebben een quiz bedacht, een muurposter gemaakt met net uitgevonden voorwerpen en ze laten een toneelstuk zien over een VR-bril (Virtual Reality). In de klas We zijn samen naar de museumboerderij geweest, waar we veel hebben geleerd over de klederdracht van Kampereiland. We hebben ook kapjes en petjes gemaakt. We hebben veel geleerd van lessen over De Zuiderzee, Kampereilander en Staphorster klederdracht, Onderwijs van vroeger en kalligraferen. We hebben klompjes geverfd en een schrijflei gemaakt en versierd met Staphorster stipwerk!

8 We kijken terug op een ontzettend leuk en leerzaam project! Verder over groep 8 De eerste week na de herfstvakantie is de oefenweek voor CITO s M8. 1 t/m 4 november worden de echte CITO s afgenomen in groep 8. Zorg dat de kinderen goed uitgerust hieraan beginnen! Er zijn al wat doe-middagen gepland: Maandagmiddag 7 november Ichthus Collega Kampen en maandagmiddag 14 november Ichthus College IJsselmuiden. De middagen zijn van uur. Zijn er 2 ouders die met de kinderen van groep 8 deze middagen wil bezoeken op de fiets of met de auto? Met vriendelijke groet, Juf Annelien en Juf Martine Vroeger Column Die klok, die uren, die minuten... Bij mij glippen ze tussen mijn vingers door. Laatst hoorde ik een mooie kreet. Op de reis moet je aan time- management doen. Het gaat zo: Steeds in schatten hoe laat je op het volgende knooppunt zult zijn. Succes verzekerd. Ik doe iets fout, waarschijnlijk. Bij ons gaat het anders. Ik deed de hele weg op de heenreis naar Denemarken dit soort prognoses. Als we in dit tempo doorrijden dan zijn we zo en zo laat in Hamburg, of Flensburg of Op die manier probeerde ik een soort controle over de reis te hebben. Het werkte niet. Ook al probeerde ons navigatiesysteem een alternatieve route aan te bieden als het tegenzat. De reis duurde gewoon lang. Veel langer als ANWB routeplanner mij had voorgeschoteld. Dus zat ik te tellen hoeveel uur de reis uitliep. Ook met hardlopen kun je aan time management doen. Je zegt bijvoorbeeld: Als je 50 bent moet je nog 12 km per uur kunnen hardlopen. En dan trek je je plan, traint volgens een schema, want ja Volgens iets, een planbureau? moet je op die leeftijd die en die snelheid of dat en dat gewicht of weet ik veel wat hebben. Misschien sta ik zelf niet achter dit soort wetten. Ik denk dan namelijk gelijk: Staat dat in de Bijbel? Het elfde gebod misschien? Waar zouden we nog meer timemanagement op los kunnen laten? Hoe veel tijd je aan boodschappen gaat besteden in een maand? Of hoe vaak en hoe lang je morgen in je neus peutert? Of hoeveel keer je het volgende jaar Ik wil het niet weten. Ik kan gewoon niet zo goed tegen het woord management. Ik ben er ook niet goed in om mezelf te managen. Ik doe mijn best, dat wel. Ik kom er niet onderuit om te plannen. Mijn to-do lijstjes zijn te lang of de dag heeft te weinig uren. Ik weet het niet. Ooit dacht mijn vader mijn moeder te helpen in de drukte van hun jonge gezin met kinderen door haar te iets van timemanagement aan te bieden. Hij maakte een overzichtje met tijden voor mijn moeder, waarin op schema stond aangegeven hoe ze de ochtend kon indelen: zo en zo laat ontbijt, zo en zo lang baby in bad, zo en zo lang stofzuigen... Gelukkig zei mijn moeder; die toch echt volgzaam is: Wil je daar alsjeblieft direct mee ophouden? Als je me overspannen wilt hebben moet je dat doen! Weg schema.

9 Hoe deden ze in het tijdperk zonder klokken? Heel vroeger? Ik stel me zo voor: Als het licht werd, begon de dag. Je deed een aantal klussen. Als je trek kreeg, zorgde je dat er wat te eten was. Als het donker werd was de dag voorbij. Morgen weer verder. Iedere dag heeft genoeg aan zichzelf. Heerlijk Was het nog maar vroeger. A3vL Stichting BultersMekke We sparen weer doppen! De ton staat inmiddels weer op school Waarom doppen sparen? We gaan meesparen voor Stichting BultersMekke, deze stichting is sinds 2013 actief met de doppen - spaaractie. Met de opbrengst worden assistentiehonden opgeleid voor diegene die geen vergoeding krijgen van de zorgverzekeraar. Momenteel sparen wij voor de opleiding van Keet de assistentiehond van Sem en Babet.

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

REKENDAG. De 27e schoolweek

REKENDAG. De 27e schoolweek De 25e schoolweek Na een heerlijke week vakantie zijn we weer met veel plezier aan de slag gegaan. Deze week hebben we nog gewerkt over bouwen. We hebben het lied Een dwaas man bouwde zijn huis op het

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers van de Bruggroep. In deze maand zaten wat minder schoolweken en toch hebben we veel gedaan.

Beste ouders en verzorgers van de Bruggroep. In deze maand zaten wat minder schoolweken en toch hebben we veel gedaan. Maandbrief van de Bruggroep oktober 2015 Beste ouders en verzorgers van de Bruggroep. In deze maand zaten wat minder schoolweken en toch hebben we veel gedaan. Werken en leren afwisselen met vakantie is

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei:

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: Nieuwsbrief 7 31-03-2017 Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: "De sterke man is niet degene die iemand op de grond kan werken tijdens het worstelen, maar degene die

Nadere informatie

Klassennieuws. Erichem, 16 oktober Beste ouders/ verzorgers van groep 1-2-3,

Klassennieuws. Erichem, 16 oktober Beste ouders/ verzorgers van groep 1-2-3, Klassennieuws Erichem, 16 oktober 2015 Beste ouders/ verzorgers van groep 1-2-3, Hierbij het eerste Klassennieuws van het schooljaar 2015-2016. We zijn dit schooljaar gestart met 2 nieuwe kinderen : Féline

Nadere informatie

belangrijke data april 2016 nr. 30

belangrijke data april 2016 nr. 30 belangrijke data..... 22 april 2016 nr. 30 Maa 25 april t/m Zon 8 mei Meivakantie Din 10 mei MR vergadering Vrij 13 mei GGD 5-jarigen onderzoek Za 14 mei GGD 5-jarigen onderzoek Maa 16 mei 2 e pinksterdag

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Het Kwakertje. Agenda. Schooljaar

Het Kwakertje. Agenda. Schooljaar Het Kwakertje Agenda Kerstviering in de klas Kerstvakantie Voorstelling van Rommel naar Trommel (groep 6/7/8) Cito toetsen In deze periode liever geen tandartsbezoeken e.d. onder schooltijd afspreken.

Nadere informatie

Het Kwakertje. Agenda Projectweek thema: water. Schooljaar maart t/m 29 maart. Musical t.g.v. het jubileum van juf Germa

Het Kwakertje. Agenda Projectweek thema: water. Schooljaar maart t/m 29 maart. Musical t.g.v. het jubileum van juf Germa Het Kwakertje Agenda Projectweek thema: water 18 maart t/m 29 maart Musical t.g.v. het jubileum van juf Germa 29 maart om 19.00 uur Opening bibliotheek Vakantie Avond 4 daagse Hemelvaartsvakantie Pinkstervakantie

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2016 UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS Agenda: oktober 2016 ma di wo do vr za zo 3 4 Dierendag 5 Dag van de leraar Start Kinderboekenweek 6 7 8 9 8.30 Inloopuurtje

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Vrijdag 14 oktober 2016 Bieb open op maandag van tot uur. Activiteitenkalender

Vrijdag 14 oktober 2016 Bieb open op maandag van tot uur. Activiteitenkalender Nieuwsbrief week 42 Vrijdag 14 oktober 2016 Bieb open op maandag van 14.15 tot 15.00 uur. Activiteitenkalender Vrijdagavond 14 oktober Toneelvoorstelling Niet Pluis over de Kinderboekenweek/projectweek

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 25

t Informantje schooljaar week 25 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 25

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

Het Kwakertje. Agenda:

Het Kwakertje. Agenda: Het Kwakertje Agenda: Maandag 3 oktober 16 start project/ kinderboekenweek Dinsdag 4 oktober 16 voorlichtingsavond groep 8 Donderdag 13 oktober 16 afsluitingsavond project Maandag 17-21 oktober 16 herfstvakantie

Nadere informatie

Volg ons nu ook op Twitter

Volg ons nu ook op Twitter Volg ons nu ook op Twitter Weeknieuws nr.4 29 september 2017 3 oktober Oudergesprekken 5 oktober Staking 11 oktober Leerlingen vrij De data van dit schooljaar staan ook op www.vensterschool.net button

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

1843 JS Grootschermer NIEUWSDRIES. Agenda

1843 JS Grootschermer  NIEUWSDRIES. Agenda 22 december 2017 F. Wiedijk jzn straat 1 1843 JS Grootschermer www.driessenschool.nl NIEUWSDRIES Agenda Maandag 8 jan. Eerste schooldag van het nieuwe jaar Maandag 15 jan. Studiedag leerkrachten. Alle

Nadere informatie

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl)

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) o.b.s. De Ent Losse Entjes Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 8 februari Oud papier 12 maart OR vergadering 11 t/m 13 februari Eindtoets Basisonderwijs

Nadere informatie

Schooljaar nr. 13. Agenda: Kennismaking met Joke Blom (14.30 uur) Donderdag 4 mei Schoolreisje groep 1t/m 6.

Schooljaar nr. 13. Agenda: Kennismaking met Joke Blom (14.30 uur) Donderdag 4 mei Schoolreisje groep 1t/m 6. Het Kwakertje Agenda: Maandag 10 april Kennismaking met Joke Blom (14.30 uur) Woensdag 12 april 15 minutengesprekken Donderdag 13 april Kinderen zijn vrij, studiedag team Vrijdag 14 april t/m maandag 16

Nadere informatie

Het Kwakertje. Agenda. Schooljaar

Het Kwakertje. Agenda. Schooljaar Het Kwakertje Agenda Vakantie Schoolvoetbal groep 7,8 Avond 4 daagse Hemelvaartsvakantie Pinkstervakantie Schoolfotograaf Kamp groep 7 en 8 Schoolreisje Oudergesprekken Studiedag Afscheid groep 8 Jaarafsluiting

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015

Nieuwsbrief 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 De Waalse school ontmoet burgemeester Aboutaleb! Woensdagmiddag is door burgemeester Aboutaleb in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling 'Samen leven' geopend. In deze

Nadere informatie

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s) van OBS de Plantage, Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de zomervakantie

Nadere informatie

WEEKBRIEF 6 APRIL 2018

WEEKBRIEF 6 APRIL 2018 WEEKBRIEF 6 APRIL 2018 Geachte ouders, Ook deze nieuwe weekbrief staat weer vol informatie. Er gebeurt heel veel op een school met zoveel kinderen, ouders en leerkrachten. We hopen dat ook deze weekbrief

Nadere informatie

Boer zoekt hulp NME-les voor groep 3 en 4

Boer zoekt hulp NME-les voor groep 3 en 4 Boer zoekt hulp NME-les voor groep 3 en 4 Handleiding leerkracht H Inleiding Vooraf: Op school hebben de leerlingen al nagedacht over hoe het zou zijn op de kinderboerderij. Wat zou een boer allemaal moeten

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

Branding Babbels schooljaar nummer 4

Branding Babbels schooljaar nummer 4 Branding Babbels schooljaar 2016-2017 nummer 4 Beste ouders, verzorgers, De feestmaand is begonnen. Maandag zullen we met elkaar genieten van de komst van Sinterklaas, de adventvieringen beginnen dinsdag

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OBS "Roxenisse" Julianaweg 4 3248 AN Melissant 0187-601951

NIEUWSBRIEF OBS Roxenisse Julianaweg 4 3248 AN Melissant 0187-601951 NIEUWSBRIEF OBS "Roxenisse" Julianaweg 4 3248 AN Melissant 0187-601951 www.obsroxenisse.nl info@obsroxenisse.nl Nummer 3 02-10-2015 ECO bericht Econieuws Van links naar rechts stellen zij zichzelf voor:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 maart Beste ouder(s) en/of verzorger(s),

Nieuwsbrief 24 maart Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Allereerst rectificeren we de datum van de volgende koffieochtend. Deze staat voor 10 mei gepland i.p.v. 10 maart, zoals vermeld in de vorige nieuwsbrief. Ook de datum

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2016

Nieuwsbrief Oktober 2016 Beste ouders, Het eind van de maand, dus weer een verse nieuwsbrief. De afgelopen maand hebben we elkaar al een aantal keren ontmoet en ook voor oktober staan er weer activiteiten op de rol waarbij u van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen.

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen. Juli 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Nieuwsbrief teken en Lyme Folder Teken en Lyme Mededelingen directie. Beste ouders/verzorgers, Op school zijn we met de laatste weken bezig. We

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6: 25 januari t/m 21 februari 2019

Nieuwsbrief 6: 25 januari t/m 21 februari 2019 PC Basisschool De Zwaluw Antoinette Kleynstraat 8 2331 DV Leiden www.dezwaluwleiden.nl Nieuwsbrief 6: 25 januari t/m 21 februari 2019 Beste ouders de kop van het nieuwe jaar is eraf. In de groepen 1/2

Nadere informatie

Scheepsjournaal Tonneband

Scheepsjournaal Tonneband Scheepsjournaal Tonneband Informatiebulletin Openbare Basisschool De Driemaster Meerscholendirecteur: A.J. van Deutekom Adjunct directeur: L. van der Meijden-Boer, M. Groeneveld. Jaargang 11, nummer 18

Nadere informatie

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling

TOV! Meer dan een kribbe? Nieuwsbrief december. Geplande activiteiten. Belangrijke mededeling Nieuwsbrief juni.docx Nieuwsbrief december TOV! Weerstraat 26, 4001LD Tiel, www.toveten.nl T: 0344-751223 info@toveten.nl Dit is wat wij hem hebben horen verkondigen en wat we u verkondigen: God is licht,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 november 2015

Nieuwsbrief 5 november 2015 Nieuwsbrief 5 november 2015 Belangrijke data: 5 november: informatieavond Voortgezet Onderwijs, ouders groep 8 11 november: Studiedag SKOB, alle leerlingen zijn vrij. 13 november: Feestelijke uitreiking

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 9 mei 2017 no. 430 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Vanmorgen is de schoolfotograaf weer langs geweest en heeft iedereen op de foto gezet. Hij doet het op

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: Jezus wordt geboren, Lucas 2:1-7 Herders in het veld, Lucas 2:8-20 Simeon en Hanna, Lucas 2:22-40 Agenda: 17 december oudercommissie

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Kalender: 21 okt Inloopochtend CJG voor ouders, 8.30 9.30 uur 21 okt Ouderavond Kanjeren 22 okt Groep 6 gaat naar MEC, tentoonstelling Dino s 23 okt Verjaardag

Nadere informatie

Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6 Groep 7 Groep 8 16 Benjamin 16 Sander 21 Anne-Tjitske. 29 Jeltsje 14 Nynke 15 Steven

Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6 Groep 7 Groep 8 16 Benjamin 16 Sander 21 Anne-Tjitske. 29 Jeltsje 14 Nynke 15 Steven DE BASISKRANT 9 oktober 2015 Jaargang 18 Nummer 4 Agenda. 16-10-2015 Speurtocht (groep 1-2) & Vossenjacht (groep3-8) 19/23-10-2015 Herfstvakantie 27-10-2015 LOT van 14.00 t/m 15.00 uur 29-10-2015 Gastlessen

Nadere informatie

31 januari 2019 Jaargang: Editie: 5

31 januari 2019 Jaargang: Editie: 5 31 januari 2019 Jaargang: 2018-2019 Editie: 5 Agenda 21 januari t/m 8 februari cito afname 8 februari studiedag 16 februari t/m 24 februari voorjaarsvakantie 8 8 februarifebruari studiedag Lang zullen

Nadere informatie

ROFFELTJE. Directie Verschil mag er zijn. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo,

ROFFELTJE. Directie Verschil mag er zijn. Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, ROFFELTJE > Directie Verschil mag er zijn Schouders hoeven niet even breed te zijn om dezelfde last te kunnen dragen. Benen hoeven niet even lang te zijn om dezelfde weg te kunnen lopen. Neuzen hoeven

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 6 Maandag 3 vrijdag 7 oktober Voor de ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld om alle ruim 350.000

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41

1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41 1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De opbrengst

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018

NIEUWSBRIEF. Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 3: periode nov-dec 2018 Basisschool De IJsbreker Amsterdam, 7 januari 2019 Beste ouders/ verzorgers, VOORWOORD Vandaag ontvangt u van ons de allereerste nieuwsbrief van 2019. Dus

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief 20 26 januari 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Vandaag staat juf Alrieke na haar verlof voor het eerst weer voor groep zes. We vinden

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2016

Nieuwsbrief november 2016 Nieuwsbrief november 2016 Aan de ouders en verzorgers, U heeft het waarschijnlijk wel meegekregen. De Patrimoniumschool is onderdeel geworden van onderwijsgroep Gave. We zullen als stichting in het vervolg

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 Beste ouders en verzorgers, Je zult maar juf of meester zijn in het basisonderwijs. Elke dag te mogen werken met kinderen geeft veel voldoening. Het is goed om dat te zien in De

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s),

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Hierbij de nieuwsbrief van december. Voor mij de eerste nieuwsbrief van De Regenboog. Op 5 december ben ik op De Regenboog gestart. Voor de kinderen en het team was

Nadere informatie

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 9 oktober 2015 Agenda Ma 12 Di 13 Wo 14 Weekend Gruitdag. Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 Ma 26 Di 27 Wo 28 Herfstvakantie Luizencontrole in alle groepen. Gruitdag.

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid Advent Advent is de tijd van verwachting en voorbereiding op het Kerstfeest. Een tijd om stil te worden na alle drukte rondom het sinterklaasfeest. We gaan op weg naar Bethlehem om samen met de herders

Nadere informatie

De leerlingen zullen deze peilingen ook weer gaan invullen en dat zal net als vorig schooljaar op school gedaan worden.

De leerlingen zullen deze peilingen ook weer gaan invullen en dat zal net als vorig schooljaar op school gedaan worden. Nummer 17 15 januari 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), Bruna-actie Rondom de Kinderboekenweek was weer de jaarlijkse actie dat de Bruna-bonnetjes konden worden ingeleverd en wij dan boeken voor de school

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 21 oktober jaargang 31 nr.2

Nieuwsbrief. 21 oktober jaargang 31 nr.2 Nieuwsbrief 21 oktober jaargang 31 nr.2 Kinderboekenweek Van 5 t/m 16 oktober was het weer Kinderboekenweek. Opa s en oma s stonden centraal tijdens het thema: Voor altijd jong! In veel klassen zijn opa

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - november 2018

Nieuwsbrief 3 - november 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 3 - november 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een weekje herfstvakantie zijn wij weer begonnen in een schone, opgeruimde school. De vloeren

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin Intro Geachte ouders/ verzorgers, Wij kijken terug op een goed 2016, waarin we goede onderwijsresultaten hebben behaald met de kinderen en een veilige school zijn geweest voor leerlingen, teamleden en

Nadere informatie

Juf Pamela is weer beter. Zij was goed geveld door de griep, maar deze week was ze er gelukkig weer.

Juf Pamela is weer beter. Zij was goed geveld door de griep, maar deze week was ze er gelukkig weer. Nr. 7 vrijdag 28 november 2014 Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Agenda vr. 5 dec.: do 18 dec.: vr. 19 dec.: ma. 22 dec. 2014 t/m vr. 2 jan. 2015:

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2018-2019 26 november t/m 07 december Agenda: Ma - Groep 1-2 start met het thema: Feest (Sinterklaasfeest) Di - Wo - Actie Happy Kids wordt afgesloten 8 kinderen brengen de dozen naar Manna

Nadere informatie

Ouderinfo 9 Mei 2019

Ouderinfo 9 Mei 2019 Ouderinfo 9 Mei 2019 Website E-mail Directie E-mail OR E-mail MR www.obsdeoctopus.nl directie-octopus@ooz.nl ouderraaddeoctopus@gmail.com mr.obs.octopus@gmail.com Mei Juni 01 Meivakantie t/m vrijdag 3

Nadere informatie

1. Informatie van het team

1. Informatie van het team Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 30 september 2016 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderdelen: 1. Informatie van het team 2. Informatie uit de groepen 3. Verjaardagen tot de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Jonge Ouder Academie Over dit onderwerp is een bijlage toegevoegd. 1 november 2013 schooljaar 2013/2014 nr. 5

Jonge Ouder Academie Over dit onderwerp is een bijlage toegevoegd. 1 november 2013 schooljaar 2013/2014 nr. 5 1 november 2013 schooljaar 2013/2014 nr. 5 Dankdag Volgende week woensdag 6 november is het de landelijke dankdag. Danken lijkt een begrip, dat steeds minder voorkomt. Zeker in tijden van financieel en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 5 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 05-10-2016 nummer 5 Agenda do 13 oktober Sluiting Kinderboekenweek 17-21 oktober Herfstvakantie ma 24 oktober Studiedag (kinderen de hele dag vrij)

Nadere informatie

Delta Digitaal Oktober 2016

Delta Digitaal Oktober 2016 Delta Digitaal Oktober 2016 Zet het in je Belangrijke data 3 november Dansexcursie gr. 1-2 7 november Start met schoolfruit voor alle kinderen 10 november Nationaal schoolontbijt 15 november Excursie Markant

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

24 mei 2017 AGENDA WIST U DAT..

24 mei 2017 AGENDA WIST U DAT.. 24 mei 2017 AGENDA 24 mei Groep 8 bezoek Anne Frankhuis 25 mei Hemelvaartsdag, vrije dag 26 mei Vrije dag 31 mei Techniekochtend groepen 3 en 4 2 juni Leerlingenraadvergadering 2 juni Plusgroep 5 juni

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond!

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond! 10 september 2015 Van de directie, Zoals u allemaal weet heeft juf Mirjam Doorn een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Afgelopen vrijdag mocht zij gelukkig weer naar huis. Ze moet het nog een poosje rustig

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Afieneke Buter

Met vriendelijke groet, Afieneke Buter 19 januari 2017 Van de directie, Graag wil ik deze Doorgeseind starten met een bericht over juf Jannie Jacobs. Zij is dinsdag geopereerd. Ze heeft een nieuwe heup gekregen. De operatie is gelukkig goed

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 3. Vrijdag 7 oktober 2016, week 40. telefoon school:

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 3. Vrijdag 7 oktober 2016, week 40. telefoon school: CBS de Wegwijzer schooljaar 2016-2017 Nieuwsbrief nummer 3 Vrijdag 7 oktober 2016, week 40 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl Agenda Datum Activiteit 11 oktober leerlingenraad

Nadere informatie

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag.

T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 9 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Studiemiddag: Vorige

Nadere informatie

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R

Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E S I N T E R K L A A S OP S C H O O L 4 D E C E M B E R B A S I S S C H O O L O P DE S L E K J A A R G A N G 2 0 1 8-2019 N U M M E R 3 Slekske V A N U I T DE D I R E C T I E Digitaal leerlingportfolio Op donderdag 22 november krijgt het team een scholing m.b.t.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen

Nieuwsbrief 5 01 november In deze nieuwsbrief. Middag vrij voor alle kinderen Nieuwsbrief 5 01 november 2018 2018 Middag vrij voor alle kinderen Evenals vorig schooljaar hebben de kinderen na het bezoek van Sinterklaas de middag vrij. Dit was opgenomen in de concept activiteitenkalender,

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF Sintviering De gangen (waarvoor nog dank aan de hulpouders!) en lokalen zijn in de Sintsfeer dus de Sint en zijn Pieten kunnen 5 december komen! Groep 1/2/3/4/5

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouders/ verzorgers. Herfstvakantie

Nieuwsbrief. Beste ouders/ verzorgers. Herfstvakantie Nieuwsbrief Beste ouders/ verzorgers De afgelopen periode is voor de school heel intens geweest. Wij hebben op een mooie manier afscheid genomen van Rini Aarts-Jongbloed. We hebben uw steun erg gewaardeerd

Nadere informatie

Agenda Sint Maarten + Herberg

Agenda Sint Maarten + Herberg 1 Agenda Za 15 okt t/m Zo 23 okt Herfstvakantie Ma 24 okt klas 3/4 voorstelling Kwatta 10-11.30 Fietscontrole door eigen ouders Di 25 okt Knutselavond 5-12 kleuters Wo 26 okt 12.00 school uit! Lerarenscholingsmiddag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave. Herkeuring fietsencontrole Bestelling ophalen speculaasactie

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave. Herkeuring fietsencontrole Bestelling ophalen speculaasactie NIEUWSBRIEF November 2017 Tja.. Deze maand In deze uitgave Wo 1 nov Wo 1 nov Wo 1 nov Wo 29 nov Dankdag Luizen pluizen Herkeuring fietsencontrole Bestelling ophalen speculaasactie Schoolfruit Dankdag Speculaasactie

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 december 2016

Nieuwsbrief 22 december 2016 Nieuwsbrief 22 december 2016 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de achtste nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Kerstvieringen De afgelopen week is met alle leerlingen van

Nadere informatie

SBO Mozaik Nieuwsflits

SBO Mozaik Nieuwsflits SBO Mozaik Nieuwsflits In deze Nieuwsflits Van de directie Agenda Verjaardagen Nieuwe leerlingen Nationaal Schoolontbijt Wisselboekenkast Voedselbank Sinterklaasviering Kerstviering Sparen voor je school

Nadere informatie