Orde van dienst voor de Eeuwigheidszondag. It Ljochtbeaken, 20 november 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Orde van dienst voor de Eeuwigheidszondag. It Ljochtbeaken, 20 november 2016"

Transcriptie

1 Orde van dienst voor de Eeuwigheidszondag It Ljochtbeaken, 20 november 2016 Voorganger: mw. ds. Lydia Veerman-van Dijk Organist: dhr. Hindrik Riemersma Liturgisch bloemstuk: de bloemencommissie

2 Uitleg liturgische bloemschikking De symboliek van het bloemstuk weerspiegelt de herinnering aan onze geliefden. Het liturgisch bloemstuk verbeeldt iets van de ontmoeting van God met Zijn volk, en met ons. Het raamwerk laat zien dat we met Hem verbonden mogen zijn. Het wit van de rozen symboliseert licht, zuiverheid en hoop. Er zijn 11 rozen geschikt, 10 symboliseren de dierbaren die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen en die we vandaag gedenken, en de 11 e roos voor hen die hier vandaag niet bij name worden genoemd. Het groen van de klimop-ranken en het mos symboliseert hoop, toekomst en trouw. Klimop verwijst tevens naar verbondenheid, met hen die ons zijn ontvallen. De takken, soms kronkelig, staan symbool voor het verlies en het rouwen. De hangende ranken symboliseren het verdriet. Het leven is een tocht, soms kronkelend naar beneden en soms als heimwee recht omhoog. Heel ons leven is enkel spankracht, opgekropte eeuwigheid die onweerstaanbaar hunkert naar het laatste licht, waar enkel bloei zal zijn bij Hem, die niets dan leven is!

3 Orgelspel Voorafgaand aan de dienst zingen we: Niet is het laatste woord gesproken en Welk een vriend is onze Jezus Niet is het laatste woord gesproken (lied 818:1)

4 Welk een vriend is onze Jezus Welk een vriend is onze Jezus, die in onze plaats wil staan! Welk een voorrecht, dat ik door Hem, altijd vrij tot God mag gaan. Dikwijls derven wij veel vrede, dikwijls drukt ons zonde neer, Juist omdat wij t al niet brengen, in t gebed tot onze Heer. Zijn wij zwak, belast, beladen en terneergedrukt door zorg, dierb're Heiland, onze Toevlucht, Gij zijt onze Hulp en Borg. Als soms vrienden ons verlaten, gaan wij biddend tot de Heer. In Zijn armen zijn wij veilig; Hij verlaat ons nimmermeer. Welkomstwoord en mededelingen Zingen: psalm 139: 1, 2 1. HEER, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten diepste houdt bewogen, 't ligt alles open voor uw ogen. 2. Gij zijt zo diep vertrouwd met mij: wie weet mijn wegen zoals Gij? Gij kent mijn leven woord voor woord, Gij hebt mij voor ik spreek gehoord. Ja overal, op al mijn wegen en altijd weer komt Gij mij tegen. Bemoediging en groet Over de bloemschikking

5 Luisteren naar: Bid met mij (van Sela) Gebed Abba Vader 1. Abba, Vader, U alleen, U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart, U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn, U laat nooit alleen. Abba, Vader, U alleen U behoor ik toe. 2. Abba, Vader, laat mij zijn slechts van U alleen. Dat mijn wil voor eeuwig zij d'uwe en anders geen. Laat mijn hart nooit koud zijn, Heer. Laat mij nimmer gaan. Abba, Vader, laat mij zijn slechts alleen. Gesprek met de kinderen Zingen: Wy gean no nei ús eigen plakj (hierna gaan de kinderen naar de kinderdienst) 1. Wy gean no nei ús eigen plakj en diele no it ljocht. Dat ljocht fertelt ús wat fan God, Hy sjocht wa t om Him socht. 2. Wy jouwe Gods ferhalen troch, wa t dêr foar iepen stiet fielt dan miskien in bytsje ljocht wêrtroch it fierder giet. 3. Aanst gean wy nei ús eigen hûs, t ferhaal is noch net dien. It ljocht ferbynt ús mei elkoar, it is foar elkenien.

6 Lezen uit de bijbel: Mattheüs 24: Leer van de vijgenboom deze les: zo gauw zijn takken uitlopen en in blad schieten, weet je dat de zomer in aantocht is. 33. Zo moeten jullie ook weten, wanneer je dat alles ziet, dat het einde nabij is. 34 Ik verzeker jullie: deze generatie zal zeker nog niet verdwenen zijn wanneer al die dingen gebeuren. 35 Hemel en aarde zullen verdwijnen, maar mijn woorden zullen nooit verdwijnen. Openbaring 21: Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer. 2. Toen zag ik de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, uit de hemel neerdalen, bij God vandaan. Ze was als een bruid die zich mooi heeft gemaakt voor haar man en hem opwacht. 3. Ik hoorde een luide stem vanaf de troon, die uitriep: Gods woonplaats is onder de mensen, hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal als hun God bij hen zijn. 4. Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij. 5. Hij die op de troon zat zei: Alles maak ik nieuw! Ik hoorde zeggen: Schrijf het op, want wat hier wordt gezegd is betrouwbaar en waar. 6. Toen zei hij tegen mij: Het is voltrokken! Ik ben de alfa en de omega, het begin en het einde. Wie dorst heeft geef ik vrij te drinken uit de bron met water dat leven geeft. Zingen: Lichtstad met uw paar len poorten (Evang. Lb 413) 1. Lichtstad met uw paarlen poorten, wond're stad zo hoog gebouwd, nimmer heeft men op deze aarde, ooit uw heerlijkheid aanschouwd. Refrein: Daar zal ik mijn Heer ontmoeten, luist'ren naar zijn liefdesstem, daar geen rouw meer en geen tranen, in het nieuw Jeruzalem.

7 4. Wat een vreugde zal dat wezen, vereend te zijn met Hem, in de stad met paarlen poorten, in het nieuw Jeruzalem. Refrein: Overdenking Zingen: Niet is het laatste woord gesproken (lied 818)

8 2. Wie als het water uitgegoten De dorre grond tot bloeien brengt; Wie als het dauw daalt in de morgen En schepping teer met licht doordrenkt, Leeft niet vergeefs, gaat niet verloren In duisternis van niemandsland. Een naam klinkt in het wuivend koren: Belofte van het nieuwe land. Inleiding op de gedachtenis Gedicht: Zingen: Heer, herinner U de namen (mel. Lied 730) 1. Heer, herinner U de namen, Ieder die gestorven is. Zie ons aan zoals wij kwamen Uit de diepte, het verlies Van de mensen, die wij dragen Op de lippen, in ons hart, Die wij missen sinds de dagen, Dat de dood ons huis verwart. 2. Heer, U weet hoe vaak wij deelden Van ons dagelijkse brood, Hoe wij vochten, hoe wij speelden, Ongehinderd door de dood. Ooit bent U met ons begonnen Aan een ware levensreis. Langs de wegen van verlangen Gaan wij biddend: breng ons thuis.

9 Gedachtenis van hen die ons ontvallen zijn Wij gedenken: Eva overleden op 3 december Joop Jongsma overleden op 10 december, 72 jaar Henk Wilkens overleden op 17 december, 75 jaar Akkie Wiersma-Kooistra overleden op 6 januari, 77 jaar Jeltje Riemersma-Wijma overleden op 10 januari, 92 jaar Tabe de Jong overleden op 12 maart, 83 jaar Paulina Elsenga-v.d. Wal overleden op 12 maart, 70 jaar Harm Elzinga overleden op 24 maart, 82 jaar Steven Tiemens overleden op 4 juli, 21 jaar Bauke de Vries overleden op 15 september, 84 jaar Als de naam van de overledene genoemd wordt, kan de familie naar voren komen en een kaars aansteken aan de Paaskaars. Zingen: Als alles duister is Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, vuur dat nooit meer dooft. (2x) Voor hen die hier vanochtend niet zijn genoemd, maar die wij dragen in ons hart, steekt de diaken een kaars aan. Voor de wereld, voor hen die onschuldig zijn gestorven aan honger, geweld en ongelijkheid, steekt de diaken een kaars aan. Er is voor iedereen gelegenheid om een kaarsje aan te steken om een dierbare te gedenken. Zingen: Als alles duister is Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, vuur dat nooit meer dooft. (een aantal keer herhalen)

10 Moment van gedenken (wij gaan, voor zover mogelijk is, staan) Stilte Ter nagedachtenis aan Wieky van Dijk-de Jong en Jeltje Lijkelema-Algra Zingen: U zij de glorie (SOW 47: 1, 3) 1. U zij de glorie, opgestane Heer! U zij de victorie, nu en immermeer. Uit een blinkend stromen, daald een engel af, heeft de steen genomen van t verwonnen graf. U zij de glorie, opgestane Heer! U zij de victorie,nu en immermeer. 3. Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig leeft, die mij heeft genezen,die mij vrede geeft? In zijn godd lijk wezen is mijn glorie groot, niets heb ik te vrezen in leven en dood. U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, nu en immermeer. Dankgebed, voorbeden, stil gebed en Onze Vader Onze Vader, die in de hemelen zijt. Uw Naam worde geheiligd, Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, gelijk in de hemel als ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schulden, gelijk ook wij vergeven onze schuldenaren. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van den boze. Want van U is het koninkrijk, en de kracht en de heerlijkheid, in eeuwigheid. Amen.

11 Inzameling van de gaven Zingen: Eens als de bazuinen klinken (769: 1, 6) 1. Eens, als de bazuinen klinken uit de hoogte, links en rechts, duizend stemmen ons omringen, ja en amen wordt gezegd, rest er niets meer dan te zingen, - Heer, dan is uw pleit beslecht. 6. Van die dag kan niemand weten, maar het woord drijft aan tot spoed, zouden wij niet haastig eten, gaandeweg Hem tegemoet, Jezus Christus, gistren, heden, komt voor eens en komt voor goed! Zegen Na de dienst is er gelegenheid om koffie/thee te drinken in de Bining.

12 wij noemen ze hier samen. wij noemen ze bij namen. Zo vlinderen zij binnen in woorden en in zinnen en zijn wij even bij elkaar aan t einde van het jaar. zij blijven met ons leven. ze zijn met ons verweven in liefde, in verhalen, die wij zo graag herhalen, in bloemengeuren, in een lied dat opklinkt uit verdriet. zij worden niet vergeten. zijn in een ander weten. Bij God mogen ze wonen, daar waar geen pijn kan komen. zijn in het licht, zijn vrij. Hanna Lam

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

Dankdienst. voor het leven van. Roelf Noordman. * 15 juni december in de Slochter kerk

Dankdienst. voor het leven van. Roelf Noordman. * 15 juni december in de Slochter kerk Dankdienst voor het leven van Roelf Noordman * 15 juni 1931 27 december 2018 Slochteren Slochteren in de Slochter kerk maandag 31 december 2018 Protestantse Gemeente Slochteren voorganger: ds. S. W. Bijl

Nadere informatie

Gedachtenis van de gestorvenen

Gedachtenis van de gestorvenen Gedachtenis van de gestorvenen Duinzichtkerk zondag 24 november 2013 Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Een bijzonder welkom aan wie vandaag speciaal zijn gekomen omdat de naam van een geliefd en dierbaar

Nadere informatie

Hermina Gerdina Willemijn Rauw Mini

Hermina Gerdina Willemijn Rauw Mini Liturgie voor de afscheidsdienst van Hermina Gerdina Willemijn Rauw Mini Weduwe van Gerrit de Kamper Eerder weduwe van Johannes Blonk Geboren: 14 juli 1934 Overleden: 16 januari 2016 Op vrijdag 22 januari

Nadere informatie

Tijdens het binnendragen gaan we staan en speelt de organist: Gott ist die Liebe

Tijdens het binnendragen gaan we staan en speelt de organist: Gott ist die Liebe Dankdienst voor het leven van JOHANNES (JOOP) GIJSBERTUS NIEWÖHNER geboren te Winterswijk 21 februari 1928 overleden te Beekbergen 7 juni 2017 Heerde, 14 juni 2017 Kruiskerk Vrije Evangelische Gemeente

Nadere informatie

Maria Wiebenga-van Staal

Maria Wiebenga-van Staal Liturgie voor de dienst van woord en gebed bij de begrafenis van Maria Wiebenga-van Staal * Maasdriel, 10 juli 1923 Wieringerwerf, 30 april 2016 in de Ontmoetingskerk te Middenmeer op 6 mei 2016 Voorganger:

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Middenmeer. Liturgie. voor de dienst van Woord en gebed bij de begrafenis van. Tom Verwijs

Protestantse Gemeente Middenmeer. Liturgie. voor de dienst van Woord en gebed bij de begrafenis van. Tom Verwijs Protestantse Gemeente Middenmeer Liturgie voor de dienst van Woord en gebed bij de begrafenis van Tom Verwijs *St.Philipsland,9 juni1948 M iddenm eer,21 m ei2017 op 26 mei 2017 in de Ontmoetingskerk Middenmeer

Nadere informatie

Muziek bij het binnenbrengen van het bruidspaar Welkom Gedicht Porfin e dia a yega, vert. en bew. Mary Tjin-Asjoe Openingslied: Laudate Dominum

Muziek bij het binnenbrengen van het bruidspaar Welkom Gedicht Porfin e dia a yega, vert. en bew. Mary Tjin-Asjoe Openingslied: Laudate Dominum Muziek bij het binnenbrengen van het bruidspaar Welkom Gedicht Porfin e dia a yega, vert. en bew. Mary Tjin-Asjoe Openingslied: Laudate Dominum Loof, zing en prijs de Heer (2x) alle volken, halleluja!

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

Dirk van Dijk. Liturgie voor de dankdienst die wordt gehouden voorafgaande aan de begrafenis van. * 26december mei 2919

Dirk van Dijk. Liturgie voor de dankdienst die wordt gehouden voorafgaande aan de begrafenis van. * 26december mei 2919 Liturgie voor de dankdienst die wordt gehouden voorafgaande aan de begrafenis van Dirk van Dijk * 26december 1945-25 mei 2919 Op woensdag 29 mei 2019 om 11.30 uur in de Hervormde Maranathakerk te Lunteren

Nadere informatie

Dankdienst voor het leven van Cornelia van Liere-Mallekote

Dankdienst voor het leven van Cornelia van Liere-Mallekote Dankdienst voor het leven van Cornelia van Liere-Mallekote * Kapelle, 8 november 1927 Kapelle, 21 oktober 2016 Donderdag 27 oktober 2016 Hervormde kerk Kapelle, 13.30 uur begraafplaats Kapelle voorganger:

Nadere informatie

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters 21 april 2019 PASEN 17.00 uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters Votum en groet Lied: GK06 gz171 (Opw464) (Wees stil voor het aangezicht van God) Lezing: Opb. 20,11 21,5 Lied: GK 209:1,

Nadere informatie

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest Medewerkenden Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Henk Valstar Diaken: Ineke Rhebergen Lector: Ada de

Nadere informatie

Refrein. Refrein. Tot aan die dag, wil ik weten wie U bent,

Refrein. Refrein. Tot aan die dag, wil ik weten wie U bent, Eens, als de bazuinen klinken, uit de hoogte, links en rechts, duizend stemmen ons omringen, ja en amen wordt gezegd, rest er niets meer dan te zingen, Heer, dan is Uw pleit beslecht. Scheurt het voorhang

Nadere informatie

Ds. A.W. van de Griend uit Kloosterhaar

Ds. A.W. van de Griend uit Kloosterhaar Liturgie voor de gezinsdienst op zondag 1 mei 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham aanvang: 19.00 uur. Thema: Wat er ook gebeurt. Voorganger: Ouderling van dienst: Muzikale inbreng: Organist: Ds. A.W.

Nadere informatie

Dina Bergman-Veldhuis Albertdina Maria

Dina Bergman-Veldhuis Albertdina Maria Liturgie voor de afscheidsdienst voorafgaand aan de begrafenis van Dina Bergman-Veldhuis Albertdina Maria * Raalte 06-07-1915 Raalte 17-04-2016 Voorganger: Wijkouderling: Organist: ds. Günter Brandorff

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Willem Esselink. 11 december maart 2019

Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van. Willem Esselink. 11 december maart 2019 Liturgie voor de dienst van Woord en Gebed voorafgaande aan de begrafenis van Willem Esselink 11 december 1945 13 maart 2019 Maandag 18 maart 2019 om 11.00 uur Gereformeerde kerk in Geesteren Protestantse

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst

Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst Zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag orde van dienst In deze dienst gedenken wij onze overledenen Orgelspel Als het klokje luidt worden we stil Welkom Inleidend orgelspel - Sinfonia BWV 156 ( Ich

Nadere informatie

Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie het is alles nieuw geworden.

Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie het is alles nieuw geworden. Als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie het is alles nieuw geworden. 2 Korinthe 5 : 17 Afscheidsdienst Toos Kraayenhof 6 maart 2015 Intochtslied: U zij de

Nadere informatie

Zondag 22 nov 2015. Eeuwigheidszondag het gedenken van de overledenen. Troost met hoop!

Zondag 22 nov 2015. Eeuwigheidszondag het gedenken van de overledenen. Troost met hoop! Zondag 22 nov 2015 Eeuwigheidszondag het gedenken van de overledenen. Thema: Troost met hoop! Voorganger: Organist: Viool: Fluit: Mevr Jolanda Aantjes Dhr Cor van Kooten Manon Veldman Mirjam Companjen

Nadere informatie

Thema: Gaandeweg Hem tegemoet

Thema: Gaandeweg Hem tegemoet Orde van (zang)dienst Thema: Gaandeweg Hem tegemoet Zondag 7 december 2014, 19.00 uur Orgel: Dhr. Rein van Leeuwen Voorganger: Ds. Jaap Hansum Zingen voor de dienst: Ik zie een poort wijd open staan (JdH

Nadere informatie

Orde van dienst voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar

Orde van dienst voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar Orde van dienst voor de laatste zondag van het kerkelijk jaar Woord van welkom We zingen staande Psalm 89: 1 Stil gebed Votum en groet 25 november 2018 om 10.00 uur Maranathakerk te Werkendam Voorganger:

Nadere informatie

Theo Verheul. Liturgie bij de dankdienst voor het leven van. Geboren: Overleden:

Theo Verheul. Liturgie bij de dankdienst voor het leven van. Geboren: Overleden: Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Theo Verheul Geboren: 20-01-1944 Overleden: 03-08-2018 Op woensdag 8 augustus 2018 In de Maranathakerk te Lunteren Voorganger: ds. Wim Schaap Ouderling van

Nadere informatie

Maria Christina van Ginkel-van Laar

Maria Christina van Ginkel-van Laar Liturgie voor de afscheidsdienst van Maria Christina van Ginkel-van Laar Geboren:10 april 1939 Overleden:2 januari 2015 Op donderdag 8 januari 2015 om 11.45 uur in de Maranathakerk te Lunteren voorafgaande

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven

Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Hervormde Gemeente Ameide Tienhoven Dichtbij Hem Avonddienst 27 augustus, aanvang 18.30 uur Voorganger: Orgel: Muziekgroep: Ds. T.C. Verhoef, Nijkerk Gerben Blokland Nathan Blokland (Drums) Joran van Reede

Nadere informatie

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015

Liturgie in de dankdienst voor het leven van. Martinus Huistra. 3 augustus augustus 2015 Liturgie in de dankdienst voor het leven van Martinus Huistra 3 augustus 1931 5 augustus 2015 Op maandag 10 augustus 2015 om 13.30 uur in de Gereformeerde kerk te Leek Voorganger: ds. L.G. van der Heide

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Thema: Vrede tot God

Thema: Vrede tot God LITURGIE Voor de evangelisatiedienst, op zondag 15 oktober 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Thema: Vrede tot God Voorganger: Ouderling: Organist: Koor: Ds. K.A. Hazeleger (Ommen)

Nadere informatie

Orde van de dankdienst HARM SCHURING

Orde van de dankdienst HARM SCHURING Orde van de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van HARM SCHURING Geboren: 22 september 1924 Overleden: 1 maart 2017 op dinsdag 7 maart 2017 in de Hervormde kerk te Sellingen. Aanvang 13.30 uur Voorganger:

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. : Ds. A.J. Nicolai : mw. F. Hovius : mw. A. Bouma : dhr. H.

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist. : Ds. A.J. Nicolai : mw. F. Hovius : mw. A. Bouma : dhr. H. Welkom in de Menorah Laatste Zondag van het Kerkelijk Jaar met medewerking van de zanggroep o.l.v. dhr. H. Dorsman Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : Ds. A.J. Nicolai : mw. F. Hovius :

Nadere informatie

Eva luisterend naar het lied Steun maar op Mij van Herman Boon. Hij zong dit voor Eva op de doe een wens -dag.

Eva luisterend naar het lied Steun maar op Mij van Herman Boon. Hij zong dit voor Eva op de doe een wens -dag. Eva luisterend naar het lied Steun maar op Mij van Herman Boon. Hij zong dit voor Eva op de doe een wens -dag. Eva wordt binnengebracht. Pianomuziek: Opwekking 557 Laat Uw glorie zien Begroeting Zingen:

Nadere informatie

GROOT IS UW TROUW, O HEER

GROOT IS UW TROUW, O HEER GROOT IS UW TROUW, O HEER DANKDIENST voor het leven van ELINE VAN LEEUWEN-PATIJN geboren 8 april 1952 in Ens (NOP) overleden 14 november 2017 in Heerde Heer, u kent mij, U doorgrondt mij U omsluit mij,

Nadere informatie

Om stil te worden en ons op God te richten

Om stil te worden en ons op God te richten Voorganger: Ds. Tjitske Hiemstra Ambtsdragers: Piet de Gier, Fréderique Lucas Lector: Marieke Gersdorf Organist: Jan Meurs Beamer Wijgert Teeuw Welkom en mededelingen OM TE BEGINNEN Muziek Allen gaan staan

Nadere informatie

Albert Jan Brinkhuis Ap

Albert Jan Brinkhuis Ap Liturgie voor de afscheidsdienst voorafgaand aan de begrafenis van Albert Jan Brinkhuis Ap * Luttenberg, 16 juli 1942 Zwolle, 10 juli 2016 Voorganger: ds. Günter Brandorff Wijkouderling: Trix Tack Organist:

Nadere informatie

Voorganger: Bert Kort Organist: Maarten Westenberg Koster: Jeannet de Jong Beamist: Chris Burger

Voorganger: Bert Kort Organist: Maarten Westenberg Koster: Jeannet de Jong Beamist: Chris Burger Ontmoetingskerk, Heerde Zangdienst Zondag, 6 nov 16, om 19:00u Voorganger: Bert Kort Organist: Maarten Westenberg Koster: Jeannet de Jong Beamist: Chris Burger Welkom door Ouderling van Dienst We worden

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 22 NOVEMBER 2015, in de Martinikerk van Bolsward. Thema: En God zal alle tranen uit hun ogen wissen

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 22 NOVEMBER 2015, in de Martinikerk van Bolsward. Thema: En God zal alle tranen uit hun ogen wissen ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 22 NOVEMBER 2015, in de Martinikerk van Bolsward Zondag Christus Koning Laatste zondag van het kerkelijk jaar Herdenken van de overledenen Viering van het Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN Voorganger : Ds. Matthijs Glastra Welkom Zingen: Lied 634 - we gaan staan 1.U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Alle mens'lijk

Nadere informatie

JAN KLAAS NIESWAAG. Orde van dienst voorafgaande aan de begrafenis van. Geboren: 14 februari 1938 overleden: 23 december 2016

JAN KLAAS NIESWAAG. Orde van dienst voorafgaande aan de begrafenis van. Geboren: 14 februari 1938 overleden: 23 december 2016 Orde van dienst voorafgaande aan de begrafenis van JAN KLAAS NIESWAAG Geboren: 14 februari 1938 overleden: 23 december 2016 op vrijdag 30 december 2016 in Hervormde kerk te Sellingen. Aanvang 13.30 uur

Nadere informatie

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar Manteldienst op 11 oktober 2015 Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar 1 WELKOMSTWOORD door ouderling van dienst / AANKONDIGING AANVANGSLIED

Nadere informatie

Adriana Dikkeschei - Hoogendoorn

Adriana Dikkeschei - Hoogendoorn Adriana Dikkeschei - Hoogendoorn Ik schep vreugde in Uw belofte als de vinder van een rijke buit Psalm 119 : 162 Dankdienst voor het leven voorafgaande aan de begrafenis van ADRIANA DIKKESCHEI - HOOGENDOORN

Nadere informatie

Oecumenische voorjaarszangdienst zondag 7 mei 2017 aanvang uur

Oecumenische voorjaarszangdienst zondag 7 mei 2017 aanvang uur Oecumenische voorjaarszangdienst zondag 7 mei 2017 aanvang 19.00 uur in de Regenboogkerk Thema: Opgewekt! Voorgangers: Nelly van der Knaap Gertjan Pellikaan Dick Peters Muzikale begeleiding: Alexander

Nadere informatie

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman

Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Liturgie bij de dankdienst voor het leven van Alex Landman Heer, U laat mij veilig wonen. Ik hoef niet bang te zijn, ik kan rustig slapen. Psalm 4 vers 9 Dankdienst voor het leven van Alex Arthur Landman

Nadere informatie

Dirk van Laar. Liturgie voor de afscheidsdienst van. Geboren:15 december 1935 Overleden :10 december 2014

Dirk van Laar. Liturgie voor de afscheidsdienst van. Geboren:15 december 1935 Overleden :10 december 2014 Liturgie voor de afscheidsdienst van Dirk van Laar Geboren:15 december 1935 Overleden :10 december 2014 Op dinsdag 16 december 2014 om 11.45 uur in de Maranathakerk te Lunteren voorafgaande aan de begrafenis

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 21 juli 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 21 juli 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen Orde van dienst voor de viering van zondag 21 juli 2019 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger : ds. Mark Verrips, s-gravenzande orgel : Guus Korpershoek Iedereen kan elke zondag voorafgaande

Nadere informatie

Liturgie Johanneskerk Leersum. Tweede zondag van Advent 9 december 2018

Liturgie Johanneskerk Leersum. Tweede zondag van Advent 9 december 2018 Liturgie Johanneskerk Leersum Tweede zondag van Advent 9 december 2018 Maleachi 3:20, de zon die gerechtigheid brengt.. In deze dienst wordt Jesper Sjouke Wijnveen gedoopt Voorganger Cantorij Organist

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheidsdienst van. Aart van Maanen. Overleden op 7 februari 2014 op de leeftijd van 65 jaar

Liturgie voor de afscheidsdienst van. Aart van Maanen. Overleden op 7 februari 2014 op de leeftijd van 65 jaar Liturgie voor de afscheidsdienst van Aart van Maanen Overleden op 7 februari 2014 op de leeftijd van 65 jaar Op donderdag 13 februari 2014 om 10.30 uur in de Maranathakerk te Lunteren, voorafgaande aan

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Middenmeer. Liturgie. voor de dienst van Woord en gebed. Gerrit van Til

Protestantse Gemeente Middenmeer. Liturgie. voor de dienst van Woord en gebed. Gerrit van Til Protestantse Gemeente Middenmeer Liturgie voor de dienst van Woord en gebed Gerrit van Til *Zuidhorn,16 juli1924 W ieringerwerf,29 m ei2017 Op 3 juni 2017 in de Ontmoetingskerk Middenmeer Aanvang: 11.00

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

PASEN PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier

PASEN PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier PASEN 2019 PG de Wijngaard Kluntjespot Haarlo Voorganger: ds. Co Janssen Organist: Herman Koier Orde van dienst Orgelspel Woord van welkom Het licht wordt binnengedragen D: De Heer is waarlijk opgestaan

Nadere informatie

Liturgie. voor de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van. Hendrik Tjoelker. 17 januari februari 2017

Liturgie. voor de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van. Hendrik Tjoelker. 17 januari februari 2017 Liturgie voor de dankdienst voorafgaande aan de begrafenis van Hendrik Tjoelker 17 januari 1928 13 februari 2017 Leek, zaterdag 18 februari 2017 Voorganger: ds. F. de Jong Organist: Niek Schuringa Mededelingen

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Liturgie in de afscheidsdienst van. Lijpje Walrave - Schram

Liturgie in de afscheidsdienst van. Lijpje Walrave - Schram Liturgie in de afscheidsdienst van Lijpje Walrave - Schram * 18 januari 1924 30 maart 2016 Op maandag 4 april 2016 om 13.00 uur in de Hervormde Kerk van Kapelle met aansluitend de begrafenis op de Begraafplaats

Nadere informatie

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding:

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Suetana Musica o.l.v. Simon de Groot Suetana Musica speelt:

Nadere informatie

Gedachteniszondag. zondag 20 november uur DAMKERK HOOGEZAND

Gedachteniszondag. zondag 20 november uur DAMKERK HOOGEZAND Gedachteniszondag zondag 20 november 2016 10.00 uur DAMKERK HOOGEZAND Voorgangers : ds. Margreet Hop en ds. Frits Praamsma Lector : Ettie Smeets Organist : Wim van de Laar mmv. : Harpiste Martine Dubois

Nadere informatie

Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren

Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren 1 Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren Voorgangers: Pastoraal werker Alice van Veen en dominee Jan Willem Overvliet Organist: Henk Hortensius en medewerking van

Nadere informatie

THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM

THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM THEMA: JIJ HEBT EEN NAAM Op zondagmorgen 19 augustus 2018 worden in de Catharinakerk in Roden gedoopt: - Daan Albert Jakob Brugge - Tim Arie Bert Emmelkamp - Boaz Rienk Gerlof Zuidersma Organist: Ad van

Nadere informatie

Liturgie. voor de samenkomst voorafgaand aan de christelijke begrafenis van. Jacob Hoolsema. * 7 september april 2015

Liturgie. voor de samenkomst voorafgaand aan de christelijke begrafenis van. Jacob Hoolsema. * 7 september april 2015 Liturgie voor de samenkomst voorafgaand aan de christelijke begrafenis van Jacob Hoolsema * 7 september 1924 21 april 2015 op 25 april 2015 vanuit de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) Tolberterstraat 24,

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:)

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:) 11 januari 2015, Vredebergkerk Oosterbeek Orgelspel Welkom en mededelingen Aansteken van de kaarsen De voorbereiding Moment van stilte Intochtspsalm: NLB 72: 1 en 4 Bemoediging v. Onze hulp is in de Naam

Nadere informatie

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop A V O N D G E B E D startzondag 24 september 2017 Protestantse gemeente te Vroomshoop ds. F. Schipper, lector: dhr. H.P. Schipper, organist: dhr. J.C. Labrijn, koster: dhr. K. Boes Orgelspel Welkom Stilte

Nadere informatie

Eredienst biddag 8 maart u Voorganger: Ds. H. van den Berg

Eredienst biddag 8 maart u Voorganger: Ds. H. van den Berg Eredienst biddag 8 maart 2016 19.30u Voorganger: Ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 90: 1, 8 Gebed Gezang 131: 1, 5, 8, 9 Schriftlezing Exodus 27:9 19 Hebreeën 4: 14 16 Lichtstad met

Nadere informatie

Gedachtenisdienst. Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk Elburg. Voorganger: ds. E. van Leersum Organist: Johan Hoeve

Gedachtenisdienst. Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk Elburg. Voorganger: ds. E. van Leersum Organist: Johan Hoeve ook dan zou het duister voor u niet donker zijn - de nacht zal oplichten als de dag, het duister helder zijn als het licht. Psalm 139 : 12 Gedachtenisdienst Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen Zondag 27 april 2014 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : J. van Schaardenburgh : Jaap v.d. Horst : Rita van Oosterom :

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

Pasen Een nieuw begin

Pasen Een nieuw begin Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum zondag 21 april 2019 Pasen Een nieuw begin de dienst werd voorbereid met de werkgroep liturgie van onze gemeente Voorganger: Begeleiding: Lector: Zang: ds. Pieter

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 14 mei 2017

Orde van dienst voor zondag 14 mei 2017 Orde van dienst voor zondag 14 mei 2017 Wijkgemeenten Mattheüs en Markus, Vredehorst, 09.30 uur Sluiting winterwerk Voorganger: ds. H.L. Versluis Organist: Leen Verboom 2 Orgelspel Welkom en mededelingen

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE ELST PROTESTANTSE GEMEENTE ELST 29 oktober 2017 VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL Voorganger: ds. Dick Snijders Organist: Jaap Jansma VOORBEREIDING Orgelmuziek Welkomstwoord en mededelingen - Allen gaan staan

Nadere informatie

O E CU M E N I S C H E V I E R I N G. 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie

O E CU M E N I S C H E V I E R I N G. 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie O E CU M E N I S C H E V I E R I N G 17 januari 2016 zondag 2 e na Epifanie Raad van Kerken Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Tineke Flim leden van de Raad van Kerken Brielle Jeannet Schröder,

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Julian (Ule Jan) Marth (Marten Hiele) Tjerk (Tjerk Thomas Jan) zonen van Tjeerd en Rianne

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Orde van dienst zondag 24 februari 2019 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Kees Bregman Ouderling: Hilly Vonk Diaken: Adriaan Vonk Organist: Martijn Griffioen Lector:

Nadere informatie

TWEEDE ZONDAG VAN PASEN 28 april 2019

TWEEDE ZONDAG VAN PASEN 28 april 2019 TWEEDE ZONDAG VAN PASEN 28 april 2019 Welkom INTREDE Intochtslied 287: 1, 2 en 5 'Rond het licht' (staande) Bemoediging en toenaderingsgebed o: Onze hulp is in de Naam van de HEER g: die hemel en aarde

Nadere informatie

10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg

10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg 10 april 2016 in de Voorhof te Woudenberg Orde van dienst waarin Lars & Emma Elisabeth van den Brink Nora Catharina Ruitenberg gedoopt zullen worden en Ernst Jan de Kruijf belijdenis van zijn geloof zal

Nadere informatie

Dienst van Woord en gebed op oudejaarsavond > in vrede < Dorpskerk Heemskerk

Dienst van Woord en gebed op oudejaarsavond > in vrede < Dorpskerk Heemskerk Dienst van Woord en gebed op oudejaarsavond 2015 > in vrede < Dorpskerk Heemskerk voorganger: ds Marco Visser orgel: Anja van der Ploeg ouderling: Dick Slofstra diaken: Piet van der Wind voorlezer: Corry

Nadere informatie

Liturgie voor de gedachtenisdienst op zondag 24 november 2013. God valt mee. De protestantse gemeente van Jubbega en Hoornsterzwaag

Liturgie voor de gedachtenisdienst op zondag 24 november 2013. God valt mee. De protestantse gemeente van Jubbega en Hoornsterzwaag Liturgie voor de gedachtenisdienst op zondag 24 november 2013 God valt mee De protestantse gemeente van Jubbega en Hoornsterzwaag Voorganger: Organist: ds. Piet Hulshof Jan Heins Welkom en het aansteken

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Markus

Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur. wijkgemeente Markus Orde van dienst zondag 25 september 2016 Grote Kerk 9.30 uur wijkgemeente Markus Voorganger: ds.h.l.versluis Organist: Simon Marbus 2 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm 97 : 1 en 6 1.Groot

Nadere informatie

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 ORDE voor afscheidsdienst van Theo Cornelis Heus Theo Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel: mw. Margret Spelt Intochtsmuziek: George Samphire - The Lonely Shepherd

Nadere informatie

Zondag 16 april 2017, PKN-gemeente Het Anker Zaltbommel

Zondag 16 april 2017, PKN-gemeente Het Anker Zaltbommel PASEN.. EN DE BOOM BLOEIT Zondag 16 april 2017, PKN-gemeente Het Anker Zaltbommel Welkom op deze Paasmorgen! Alle liederen zijn opgenomen in dit boekje. Er is kinderopvang voor de allerkleinsten, en kindernevendienst

Nadere informatie

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast PASEN 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Thema: Houd me (niet) vast Voorganger ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Organist Frans Koning m.m.v. Projectkoor o.l.v. Frans Koning Gerro de Boer,

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 vijf broden en twee vissen Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier, Denise Smit Organist:

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

De twee kaarsen op tafel worden aangestoken. Aanvangslied en gezongen drempelgebed: Lied 283 in beurtzang

De twee kaarsen op tafel worden aangestoken. Aanvangslied en gezongen drempelgebed: Lied 283 in beurtzang De kleur is wit de kleur van de opstanding Preludium Welkom en mededelingen door de diaken van dienst De twee kaarsen op tafel worden aangestoken OP EN OVER DE DREMPEL (gemeente gaat staan) Aanvangslied

Nadere informatie

Hier ben ik, overweldigd door uw majesteit bedekt door uw genade voor mij

Hier ben ik, overweldigd door uw majesteit bedekt door uw genade voor mij Lied 01 Titel: Eeuwig en machtig Heer Arrangement: Martin Zonnenberg & Rieks van der Velde Eerste componist: Traditional (Nederlandse) Martin Zonnenberg Eeuwig en machtig Heer, groot van gena, o Heer,

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van Pasen 16 april 2017 Oude Kerk Borne aanvang: negen uur

Orde van dienst voor de viering van Pasen 16 april 2017 Oude Kerk Borne aanvang: negen uur Orde van dienst voor de viering van Pasen 16 april 2017 Oude Kerk Borne aanvang: negen uur voorganger: ds. Gerco Veening organist: Jan Braakman lector: Siewert Steenwijk koster: Marianne Schipper welkom

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om uur. 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg

ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om uur. 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om 10.00 uur 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg voorganger: ds. Harry Gijsen organist: Peter de Rijke Orgelspel voor de

Nadere informatie

Zoeken naar liefde. Kerstmorgen 2016

Zoeken naar liefde. Kerstmorgen 2016 Zoeken naar liefde Kerstmorgen 2016 Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Henk den Haan Organist René Nijsse De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Orgelspel Samenzang

Nadere informatie

PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving

PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager: Leen Lievaart Lector: Gerda Masselink Organist: Jan Meurs OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek: Allen

Nadere informatie

Harmina Leeuwis- Lutter

Harmina Leeuwis- Lutter Dienst van Woord en gebed voorafgaand aan de begrafenis van zuster Harmina Leeuwis- Lutter Geboren op 17 augustus 1946 Overleden op 26 september 2016 Predikant: ds. S.P. Roosendaal Organist: br. B. de

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee. op zondag 20 november Gedachteniszondag

Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee. op zondag 20 november Gedachteniszondag Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee op zondag 20 november 2016 Gedachteniszondag Voorganger: ds. Petra van der Burg Organist dhr. Jan van Duin Het Mirjamkoor onder leiding van Anita Minnema

Nadere informatie