Wandelprogramma. Voor vragen, opmerkingen of suggesties over het programma: Gerard Kroese. Tel: of

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wandelprogramma. Voor vragen, opmerkingen of suggesties over het programma: Gerard Kroese. Tel: of"

Transcriptie

1 Wandelprogramma 2014 Wandelingen Voor deelname aan de donderdaagse wandelingenwandelingen is het niet nodig je van tevoren op te Voor deelname aan de donderdaagse is het niet geven. Voor de meerdaagse tochten wel. je van te ongeacht voren op te geven. Voor dealtijd meerdaagse N.B. Denodig wandelingen gaan de weersomstandigheden door. tochten wel. Voor vragen, opmerkingen of suggesties over het programma: Gerard Kroese. Tel: of Kom, Jonge Vriend. Draag jij mijn rugzak. Of moet een Heer dan alles alleen doen?. Heer O.B.B. te Rommeldam Datum: 16 januari Startpunt: Conferentieoord/outdoor centrum : "De Zwerfsteen" te Roderesch. Adres: Esweg 18, 9305 TB Roderesch. Tel Te bereiken via de weg van Roden naar Norg, afslag Roderesch. Omschrijving:We wandelen langs diverse bospercelen en dorpen, zowel verhard als onverhard. ( bij strenge vorst alles verhard...) Starttijd:10 uur Afstand: ca. 20 km, desgewenst is afkorten mogelijk. Leiding: Jan& Erie Jongejans Tel tijdens de wandeldag Bijzonderheden: eindtijd ca uur. Horeca aanwezig. Het is nog onbekend of honden mee kunnen wandelen. Hierover komt later bericht. NB. Deze wandeling is door het bestuur gefaciliteerd als de nieuwjaars wandeling van de regio Noord. Datum: 24 januari Datum: 24jejanuari Laatste dag om aan te melden voor de meerdaagse voorjaarstochten. Dit in verband met de Laatste dag voor aanmelding voor de meerdaagse voorjaarstochten. Dit in verband met de te te maken reserveringen. maken reserveringen. Aanmelden bij Gerard Kroese, of groese@kpnplanet.nl Aanmelden bij Gerard Kroese, of groese@kpnplanet.nl

2 Datum: 20 februari Startpunt: Motel van der Valk, Oude Postweg 8, 9417 TG Spier. Omschrijving: Staatsbosbeheer heeft een groot vernattingsproject uitgevoerd op het Dwingelderveld. We zullen er het een en ander van zien en daarnaast een blik werpen op het uitgebreide heidegebied en de mooie bossen. Afstand: ca 20 km Leiding: : Albert Vrielink. Tel , Uitsluitend op de wandeldag: Bijzonderheden: Horeca voor en na afloop van de wandeling. Datum: zaterdag 15 en zondag 16 maart Tweedaagse wandeling "Het Achtje van Vasse" We starten voor deze wandeling bij de kerk van Vasse in Twente. De eerste dag lopen we ca. 20 km door bossen en langs akkers. In het Springendal zijn vennetjes en watertjes. Het water is er glashelder en zoekt via kronkelende beken zijn weg naar de lager gelegen gedeelten. Via de Brandtoren lopen we naar Oud Ootmarsum waar we overnachten. De tweede dag lopen we door gevarieerd landschap langs een andere route weer naar de Brandtoren - vandaar de naam van de wandeling- waar we naar het zuiden afbuigen en richting Vasse gaan. Het Twentse landschap is op veel plaatsen goed bewaard gebleven en vooral de houtwallen en oude boerderijen zijn de moeite waard. De overnachting vindt plaats in een B&B annex eetcafé. De prijs van de overnachting met ontbijt was in ,50 pp. In verband met de te maken reservering is het noodzakelijk je uiterlijk 24 januari aan te melden. Max. aantal deelnemers acht. Datum: 20 maart Startpunt: "Poolshoogte", Boswachter Meelkerlaan 5 te Odoorn. Te bereiken via de N 34 afslag Exloo en daarna de borden Staatsbossen volgen. Omschrijving: Een wandeling door de bosgebieden bij Exloo en Odoorn.. " Poolshoogte" is vanaf 10 uur open. Jan zal begin maart contact opnemen met Poolshoogte om te vragen of ze deze dag wat eerder open zijn voor een kopje koffie of thee. Afstand: ca. 20 km Leiding: Jan de Reus Tel en uitsluitend op de wandeldag: Bijzonderheden: T.z.t. volgt bericht over de openingstijd van "Poolshoogte." Kom aan, jonge vriend, er op uit! Het is lente en de bomen beginnen te ontslapen.

3 Datum: zaterdag 5 april t/m zondag 13 april "Hartz-wandelweek" Deze week verblijven we op een vast adres in de Oostelijke Harz. De Harz is een uitgelezen wandelgebied met vele mogelijkheden. Weliswaar ontbreekt bij een standplaats tocht de verrassing die je bij een doorgaande tocht hebt, van waar je die dag weer terecht komt. Maar daar staat tegenover dat het een deelnemer de mogelijkheid geeft een dag wat minder te lopen, een bezienswaardigheid te bezoeken of gewoon een dag "thuis" te blijven. Je loopt natuurlijk alleen met een licht dag-rugzakje. Ook kunnen we splitsen en op een dag met de ene groep een langere en met een andere een kortere wandeling houden. Bovendien is het gemiddeld goedkoper. Reken voor de prijs van logies met ontbijt ca en een diner vanaf ca 10.- Maar ook bestaat soms de mogelijkheid van half pension of all-inclusive. De reis kunnen we maken per trein met een groepsticket van ca p.p. voor een retour. Maar ook met de auto is het goed te doen met een afstand van ca. 450 km vanaf Groningen. Bovendien is het gemakkelijk ter plaatse een auto te hebben om bijvoorbeeld een wandeling op een ander punt te beginnen. Met de deelnemers wordt over de manier van reizen overlegd. Het maximaal aantal deelnemers ligt in de buurt van 10 en is afhankelijk van de logies mogelijkheden op het moment van boeking. Aanmelding uiterlijk 24 januari. leiding Gerard Kroese Dit is een gezonde soort vakantie. Men gebruikt alle spieren, haalt diep adem en geniet van onvergetelijke vergezichten.bovendien moet je als Heer het goede voorbeeld geven. Datum: 17 april Startpunt:Restaurant "De Heksenketel", Westerkamp 33, 9551BD Sellingen. Tel Omschrijving:Sellingen ligt aan de voet van de Hasseberg, met 14,2 meter de hoogste "berg" van Groningen. Genoemd naar de heks " Hasje", die ( in een ver verleden?) de omgeving onveilig maakt(e). Heksen komen we op onze wandeling (waarschijnlijk) niet tegen, maar wel lopen we door betoverend landschap met feeërieke waterpartijen. Starttijd:10 uur Afstand: ca. 20 km. Leiding: Ferry&Wijna Booij. Tel of Bijzonderheden: Parkeren kan achter het restaurant of langs de weg. Na 10 of 15 km is er de mogelijkheid de route in te korten.

4 Datum: 15 mei Startpunt: Het OV punt nabij de rotonde Gieten. Je kunt dit OV punt als volgt bereiken: tussen de oprit vanuit Emmen naar de rotonde en de afrit naar Veendam sla je de afslag in naar de parkeerplaats op het OV punt. Omschrijving: We maken een trajectwandeling over het Drenthepad vanaf dit knooppunt naar Borger. Vandaar gaan we met de Q-liner weer terug naar Gieten. We lopen over de Hondsrug, afwisselend langs akkers en door bosjes, langs grafheuvels en hunebedden. Een klein gedeelte lopen we over de oude spoorbaan Stadskanaal-Gieten-Assen, die is uitgegraven in de Hondsrug en de toepasselijke naam "het Ravijn"heeft gekregen. Na een eventuele rust in Gasselte gaan we door het stuifzand gebied van het Drouwener Zand. Honden zijn hier niet toegelaten, maar er is een by-pass. Weldra zijn we dan in Borger, bij het OV knooppunt. We kunnen terugreizen met de comfortabele Q-liner. Eventueel kan men afspraken maken om met een auto terug te reizen. Afstand: 20 km Leiding: : Kris en Willy Vasse , op de wandeldag Bijzonderheden: De route bestaat uit goede en droge zandpaden, alleen in de dorpen is het verhard. In Gasselte, Drouwen en Borger is horeca. Bij aanvang van de wandeling beschikt de wandelleider over de geldige dienstregeling van de Q-liner Datum: 19 juni Startpunt: Hotel 't Zwanemeer, Oude Groningerweg 1, 9461 BP Gieten. Tel Er is zowel bij het hotel als er tegenover parkeergelegenheid. Je bereikt het startpunt als volgt: Neem op de N 34 de afslag Gieten. Na drie rotondes LA Oelenboom,RA Asserstraat, LA Brink en voorbij hotel Braams LA Oude Groningerweg. Omschrijving: Ten oosten van de Hondsrug ligt het dal waar de Hunze door heen stroomt. De eertijds gekanaliseerde rivier is weer terug gebracht in de oorspronkelijke meanderende bedding. Door het opwerpen van brede dijklichamen ter weerszijde van de stroom is een ruimte ontstaan van enkele honderden meters tot een kilometer. Op deze groene dijken is het prima wandelen ( met permissie!) met uitzicht over weiden, akkers en hier en daar bosjes. Het aldus gevormde landschap heeft de functie van klimaat buffer. We lopen o.a. langs het beekherstel van Torenveen en over de hoogtes ten oosten van Gieten. Afstand: ca. 19 km Leiding Ab Wijnberg. Tel Rinske Nijendijk Bijzonderheden: Honden kunnen niet mee i.v.m. loslopend vee. We passeren enkele woonkernen. Op enkele plaatsen van de route kan hoge begroeiing lastig zijn. Het is prettig een Heer van Stand te zijn en te weten dat eenvoudige lieden zich thans naar de arbeid spoeden, terwijl ik hier wandel en straks van koffie met gebak ga genieten. Ach, ik heb eigenlijk een tevreden natuur.

5 Datum: 20 juni Laatste dag om je aan te melden voor de meerdaagse najaarstochten. Dit in verband met de te maken reserveringen. Aanmelden bij Gerard Kroese, of Datum: 17 juli Startpunt: Paardencentrum "de Drift", Drift 12, 7991 AB te Dwingelo. Tel Er is ruime parkeer mogelijkheid. Omschrijving: Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van W.Europa met meer dan 60 vennen en heideplassen. We wandelen via het Dwingelder boerenland en de "Paasbossen"over de heide zelf, met o.a. een prachtig uitzicht over enkele vennen. Misschien dat we de schaapherder met zijn kudde nog tegenkomen, een beeld van het oude Drenthe van vroeger. Weinig verharde wegen, afwisselend boerenland, bos en heide. Afstand: ca. 20 km. Leiding: Margriet van Kampen. Tel Op de wandeldag Bijzonderheden: Als het veel geregend heeft kunnen sommige trajecten drassig zijn. Horeca aan het begin en einde van de tocht op "De Drift". Datum: 21 augustus Startpunt: Een parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Kwelderweg, tussen Dokkumer Nieuwe Zijlen en Zoutkamp. Hoe kom je er? Vanaf Kollum op de N 358 sla je voor de brug rechtsaf richting Munnikezijl en Zoutkamp. Na 3 km is de parkeerplaats met een P-bord aangegeven. Vanaf Lauerzijl op de N 388 sla je bij de dijk linksaf, na 2 km naar rechts meebuigen met de weg richting Engwierum en Kollum. Dit is de Kwelderweg. Dan is het nog 4 km naar de parkeerplaats. Omschrijving: De wandeling gaat door de Kollumerwaard, die voor een groot deel bestaat uit rietvelden met dijkjes en veel oude prielen en geulen. We lopen af en toe ook door gemend loofbos. Afstand:ca. 20 km. Kan worden ingekort tot 13 km. Leiding: : Reinarda Hekma. Tel , op de wandeldag Bijzonderheden: Honden zijn in een groot gedeelte van het gebied niet toegestaan vanwege de vogels en de struinroutes waar we loslopende grote grazers kunnen tegenkomen. Aan het begin van de wandeling zullen we een paar auto's 2 km verderop neerzetten om verharding te vermijden. Al wandelend stormen er grootse gedachten door mijn geest.

6 Datum: 18 september Startpunt: Café De Lanteern, Middenstraat 2, Noord Laren.. Tel Omschrijving: De wandeling voert ons weliswaar richting Zuidlaren, maar we kiezen tijdig een andere route naar de bossen van de Hondsrug. We laten vervolgens de Drentse Aa -hier ook wel Westerdiep geheten- links liggen en gaan over essen en langs vennen naar het lager gelegen gebied van de Onnerpolder, om langs de boorden van het Zuidlaardermeer ons eindpunt te bereiken. Afstand: ca. 20 km Leiding: Johan van Lenthe Bijzonderheden:onderweg geen horeca. We gaan nu naar buiten, Jonge Vriend! De rode dendrons zijn uitgebloeid en de wilde ganzerik laat de blaadjes vallen. Datum: zaterdag 27 september t/m zaterdag 11 oktober Doorgaande wandeling in het Ertsgebergte: Kammweg Ertzgebirge". De Ertsgebirge Kammwanderung vinden we in de "Freistaat Saksen ". Dit deel van Duitsland grenst aan Tsjechië en was tot de val van de muur een deel van de DDR. Als grensgebied was het grotendeels verboden gebied en daardoor is het gespaard gebleven voor allerlei grootschalige ontwikkelingen. Pas in 2011 is deze wandelroute opgewaardeerd en heeft toen het predikaat "Qualitätsweg "gekregen. De route is in het totaal ca. 300 km lang en ligt grotendeels tussen de 600 en 1000 meter hoogte. Eén top steekt er boven uit, de Fichtelberg van 1215 m. Op onze wandeling lopen we ca. 180 km van de route. Top-trails geeft aan dat 15% van de totale route verhard is. Het Ertzgebirge is een grensgebergte tussen Duitsland en Tsechië. We lopen steeds door Duitsland maar vlak langs de grens. We beginnen in Geising met een rondwandeling van ca. 15 km met een paar honderd hoogtemeters om in te lopen. De volgende dag beginnen we met de officiële kamwandeling. De trajecten zijn tussen 14 en 23 km, de hoogteverschillen per dag tussen 300 en 725m. De 7e dag is een betrekkelijke rustdag met 10 km en de 12e dag blijven we in dezelfde plaats om daar van alles te kunnen bekijken. Kosten: Reken voor de retour treinreis ca ( met weekend groepskorting) en voor de overnachtingen ca. 27,50 per nacht, inclusief ontbijt. Op de route liggen een paar jeugdherbergen: bij overnachting is het bezit van een JHB-kaart noodzakelijk. Desgewenst kan die ter plaatse worden aangeschaft. In verband met de te maken reservering is het noodzakelijk je uiterlijk 20 juni aan te melden. Max. aantal deelnemers acht. Een Heer slaapt nergens zo lekker als in een schuddende trein op weg naar het avontuur.

7 Datum: 16 oktober Startpunt: : Parkeerplaats midden in het dorp Wedde, tegenover Eetcafé De Leeuw. Adres café: Hoofdweg 35, 9698 AA Wedde. Tel 0597/ Starttijd: tien uur Omschrijving: We maken een wandeling door het afwisselende landschap van Westerwolde: door het stroomdal van de Westerwoldse Aa, door open landschap, het dorpje Vriescheloo, een bosje en het veenkoloniale landschap. Het laatste stukje lopen we langs de Ruiten Aa terug naar Wedde. Afstand: ca 20 km Leiding: Evelien de Boer. Tel Op de wandeldag : En Ab Wijnberg. Tel Bijzonderheden: horeca aan het begin en einde van de tocht. Datum: 1 en 2 november Tweedaagse wandeling "Rondom de Veluwe". Vorig jaar liepen we het stuk tussen Hattum en Beekbergen. Nu gaan we vanuit Beekbergen eerst een stukje met de bus naar de Loenenseweg, zodat de eerste dag een traject van ca. 18 km wordt naar Dieren, waar we overnachten. Waarschijnlijk bij Vrienden op de Fiets. Na Dieren lopen we 18 km naar Roozendaal. Beide dagen is de route vrijwel geheel onverhard en biedt een scala aan landschappen. We zien bossen, heidevelden, rivierlandschap en beekjes. Het laatste deel, het Herikhuizerveld dat beter bekend staat als De Posbank-, is onderdeel van het Nationaal Park Veluwezoom. Max. aantal deelnemers acht. Aanmelding uiterlijk 20 juni. Verder of hoger is niet hetzelfde als leuker of mooier als je begrijpt wat ik bedoel. Leer dat van een ouder en wijzer Heer die door het leven gelouterd is.

8 Datum: 20 november Startpunt:Restaurant "De Zwerkei", Dorpsstraat 59, 7863 PB te Gees. Tel Gees is gelegen op 15 km ten W-ZW van Emmen. Omschrijving: We lopen door het Hangwater van Gees, d.w.z. door het gebied ten westen van Gees waar weer de oorspronkelijke waterstand is terug gebracht. Het gebied kent bos, heideveld, vennen en boomsingels. De rietgedekte boerderijen liggen kris-kras verspreid in het landschap. Zoals met daar zegt is dit een gebied voor snert, een borrel en waterdichte schoenen. De route is grotendeels onverhard en kan soms drassig zijn. Afstand:ca 21 km Leiding: Gerard Kroese Tel Op de wandeldag Bijzonderheden: De route is desgewenst in te korten tot ca. 16 km. Honden kunnen mee, mits aangelijnd. Soms moet je als Heer langs ongebaande paden lopen. Maar als je er Oog voor hebt hoor je het hooi groeien! Datum: 18 december Startpunt: "Het Bospaviljoen" ( voormalige jeugdherberg " Us Blau Hiem") Adres : Oude Willem 3, 8426 SM Appelscha. (Neem op de N 381 de afslag Hoogersmilde) Omschrijving: We maken een gevarieerde wandeling door het gebied van het Drents-Friesche Woud.. Het Paviljoen is om voor ons open. Afstand: Ongeveer 20 km Leiding: : Annegien en Tsjerk Veenstra. Tel Op de wandeldag : Bijzonderheden: In het Bospaviljoen kunnen we na afloop van de wandeling ons wandeljaar afsluiten met een gezellig stamppotbuffet. Op het menu staan behalve stokbrood en mosterdsoep ook de drie nationale stamppotten met rookworst en spekjes, augurken en uitjes. Er is ook een vegetarische variant. De kosten bedragen 17.- pp. Voor 4 extra kun je deelnemen aan een aanvullend ijsbuffet. 's Morgens bij vertrek kun je je bij Tsjerk opgeven. Ook wie niet mee kan wandelen is natuurlijk welkom bij de maaltijd. Zorg dan om in het Bospaviljoen te zijn en geef je een dag tevoren bij Tsjerk op. (tsjerkveenstra@chello.nl) De verfijnde geur van stamppot en andere verversingen geeft een mildere kijk op het leven.

NKBV Regio Noord. Datum: Zondag!!! 7 januari 2018, Nieuwjaarswandeling omgeving Uffelte met koffie en snertmaaltijd! (let op, afwijkende wandeldag!

NKBV Regio Noord. Datum: Zondag!!! 7 januari 2018, Nieuwjaarswandeling omgeving Uffelte met koffie en snertmaaltijd! (let op, afwijkende wandeldag! Voor deelname aan de donderdagse wandelingen is het niet nodig je van tevoren op te geven. Voor de meerdaagse tochten wel. De wandelingen gaan ongeacht de weersomstandigheden altijd door! Voor vragen,

Nadere informatie

Wandelprogramma 2016

Wandelprogramma 2016 Wandelprogramma 2016 Wandelingen 2014. Voor deelname Voor deelname aan donderdaagse aan de donderdaagse wandelingen wandelingen is het niet nodig is het je van niet tevoren op te geven. Voor de meerdaagse

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

Wandelprogramma 2015

Wandelprogramma 2015 Wandelprogramma 2015 Wandelingen 2014. Voor deelname Voor deelname aan donderdaagse aan de donderdaagse wandelingen wandelingen is het niet nodig is het je van niet tevoren op te geven. Voor de meerdaagse

Nadere informatie

Andersche Diep. Het Andersche Diep bij Rolde Wandelroute 4 km circa 1,5 uur

Andersche Diep. Het Andersche Diep bij Rolde Wandelroute 4 km circa 1,5 uur Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa WANDELROUTE Andersche Diep Het Andersche Diep bij Rolde Wandelroute 4 km circa 1,5 uur Welkom in het Nationaal Park Drentsche Aa, neem de tijd het te ontdekken...

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS

Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS lengte: startpunt: eindpunt: circa 24 km Schaapskooi tegenover het gemeentehuis Exloo parkeerplaats bij Vakantiepark Hunzepark in Gasselternijveen 1

Nadere informatie

Wandelen rond Groningen

Wandelen rond Groningen Wandelen rond Groningen Wandeling: Onnen - Noordlaren - Appelbergen Vanuit Onnen door de Onnerpolder naar Nordlaren en door Appelbergen weer terug Omgeving: Afstand: Omschrijving: Auteur(s): Zuid 14,0km

Nadere informatie

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km.

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km. Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk bos (naaldbos en loofbos). De paden kunnen op sommige

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

Route samengesteld door Wandelvanuit.nl. Wandelvanuit.nl

Route samengesteld door Wandelvanuit.nl. Wandelvanuit.nl Afstand : 17 km Provincie : Drenthe Plaats : Anloo Kenmerk : verhard en onverhard, bos, heide Start : P Staatsbosbeheer Lunsenhof, Anloo Update : 09-05-2016 RA = Rechstaf LA = Linksaf Ri = Richting --

Nadere informatie

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km.

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km. Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk loofbos. De paden kunnen op sommige plaatsen modderig zijn in natte

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

paadjes langs de gasopslag bij Langelo, via Westervelde terug naar Norg.

paadjes langs de gasopslag bij Langelo, via Westervelde terug naar Norg. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 20 KM : Drenthe : Norg : P op de Brink voor de kerk : Norg Bijzonderheden : Bos, heide en essen : 80% onverhard : versie Augustus 2017 RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo 5 km Waar Leuvenumse bossen Vertrekpunt Parkeerplaats Poolseweg [https://maps.google.com/? q=52.3032,5.71531] Gevarieerde wandelroute langs de Leuvenumse

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling.

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling. LUZENKAMPROUTE Deze route voert door het Bremmersbos, de Luzenkamp en een gedeelte van de Melickerheide. Houdt u bij het volgen van de route ook het bijgevoegde kaartje bij de hand. Beschrijving van deze

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land!

singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land! Valkenburg 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land! Nederland is bij uitstek geschikt om er een heerlijk weekje actief op uit te trekken. Hoe klein ons land

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Diever, Drents Friese Wold : P Diever : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting

Nadere informatie

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Rondwandeling vanuit Schmittlotheim via de Himmelsbreite Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 7,4 km.(± 2,5 uur) 158 meter (laagste punt

Nadere informatie

Het oude Wedbroeken bij Tynaarlo Wandelroute 6 km circa 2,5 uur

Het oude Wedbroeken bij Tynaarlo Wandelroute 6 km circa 2,5 uur Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa WANDELROUTE Wedbroeken Het oude Wedbroeken bij Tynaarlo Wandelroute 6 km circa 2,5 uur Welkom in het Nationaal park Drentsche Aa, neem de tijd het te ontdekken...

Nadere informatie

Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren).

Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren). Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren). Start bij dorpshuis de Spil; U verlaat het dorpshuis en steekt over bij de oversteekplaats; Ga het fiets-/voetpad op (Zoomweg), langs de

Nadere informatie

Voor deelname aan de donderdaagse wandelingen is het niet nodig je van te voren op te geven. Voor de meerdaagse tochten wel.

Voor deelname aan de donderdaagse wandelingen is het niet nodig je van te voren op te geven. Voor de meerdaagse tochten wel. Wandelingen 2013. Voor deelname aan de donderdaagse wandelingen is het niet nodig je van te voren op te geven. Voor de meerdaagse tochten wel. N.B. De wandelingen gaan ongeacht de weersomstandigheden altijd

Nadere informatie

Graag willen wij u kennis laten maken met Landgoed Avegoor waar u kunt genieten van de Kunst van Gastvrijheid!

Graag willen wij u kennis laten maken met Landgoed Avegoor waar u kunt genieten van de Kunst van Gastvrijheid! Banquetingmap Landgoed Avegoor Graag willen wij u kennis laten maken met Landgoed Avegoor waar u kunt genieten van de Kunst van Gastvrijheid! Landgoed Avegoor kent een Koninklijke historie. In 1648 werd

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

: Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen. : Horeca in Rolde

: Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen. : Horeca in Rolde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 KM : Drenthe : Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen Bijzonderheden : 70% onverhard hei, weiland

Nadere informatie

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl.

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 12 KM : Drenthe : Ees : Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees Bijzonderheden : Bos, heide, stormbos : 80% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim

Rondwandeling vanuit Schmittlotheim Rondwandeling vanuit Schmittlotheim Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 5,5 km.(± 2 uur) 160 meter (laagste punt is 286 meter; hoogste

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen

Bayern en de Zugspitze 7 dagen Bayern en de Zugspitze 7 dagen individuele wandelreis vanaf 539 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren, op

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Rosmalen, Heeswijk-Dinther en Berlicum

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Rosmalen, Heeswijk-Dinther en Berlicum Fietsroute 122139 Rosmalen, Heeswijk-Dinther en Berlicum Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats velder Velder 5298 Boxtel Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt velder Velder 5298

Nadere informatie

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera 1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera Een prachtige afwisselende wandeling vanuit Kala Nera, een toeristisch kustplaatsje, naar Milies dat 400 meter hoger tegen de helling ligt, en vervolgens via een

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Wandelroutes over het Wekeromse Zand. Lengtes: 2,5 tot 7,5 km

Wandelroutes over het Wekeromse Zand. Lengtes: 2,5 tot 7,5 km Welkom op het Wekeromse Zand Wandelroutes over het Wekeromse Zand. Lengtes: 2,5 tot 7,5 km Het Wekeromse Zand is een van de laatste grote stuifzandgebieden van Nederland. Het landschap is zeer afwisselend

Nadere informatie

Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit

Unesco Geopark Hondsrug Crosscircuit Boerbosloop Rolde Datum: zaterdag 28 oktober 2017 Locatie: Rolde Inschrijven: vanaf 12:30 Locatie: Sporthal de Boerhoorn, Zuides 50, 9451KD Rolde Openbaar vervoer: vanuit Gieten lijn 110 halte N33 ( 15

Nadere informatie

Rondwandeling Onstwedde Wessinghuizen

Rondwandeling Onstwedde Wessinghuizen Rondwandeling Onstwedde Wessinghuizen Sterenborg - Ter Wupping - Veele - Giezelbaarg - Wessinghuizen - Ruige Berg - Sterenborg ***** - 12,5 Km - 3:30 uur Tussen Ter Wupping en Höfte bij Wessinghuizen liggen

Nadere informatie

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed STRUINBULLETIN 22 September 2012 Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Door: Frans Sijben - Nijmegen 22 : Landgoed

Nadere informatie

LANDGOED VILSTEREN - WATER

LANDGOED VILSTEREN - WATER LANDGOED VILSTEREN - WATER ROUTE 4,5 km Welkom op het ca. 1.051 hectare grote particuliere landgoed Vilsteren, eigendom van de familie Cremers, waar naast bos, heide en cultuurland ook veel water te vinden

Nadere informatie

Beleef een foodwalk in Zeegse

Beleef een foodwalk in Zeegse Foodwalk Zeegse Beleef een foodwalk in Zeegse Door Theo Spek Wandelroute: 5 km circa 2 uur Recept: zomerse natuursalade ROUTE RECEPT INFO Zo lopend in de natuur rondom Zeegse is het genieten van de rijkdom

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute Gemeente Veghel De Bunders Water- wandelroute Water- wandelroute De Bunders 2 In de wijk De Bunders ligt een gescheiden rioolstelsel Dat wil zeggen dat het regenwater van de straat niet via het riool wordt

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Wandelroute door de natuur Hagen Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Op Hagen is het fantastisch wandelen. Bossen, lanen, akkers, weilanden, boerderijen, vennen en poelen wisselen

Nadere informatie

Staatsbosbeheer T Anloërdiep. Wandelen tussen de houtwallen - 11 km

Staatsbosbeheer T Anloërdiep. Wandelen tussen de houtwallen - 11 km Staatsbosbeheer T 0592 248 984 www.staatsbosbeheer.nl Anloërdiep Wandelen tussen de houtwallen - 11 km Beekdal met groene kamers Voor een beleving van de intieme sfeer van het Drentse Beek- en esdorpenlandschap

Nadere informatie

Brabantse en Belgische Kempen

Brabantse en Belgische Kempen Brabantse en Belgische Kempen individuele fietsreis vanaf 295 De Groote Heide en de Hoge Kempen Ze zeggen dat in Brabant het leven goed is. Dat klopt, maar die kwaliteit stopt niet bij de grens - in België

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

Königsweg hotel 7 dagen

Königsweg hotel 7 dagen Königsweg hotel 7 dagen individuele wandelvakantie vanaf 499 Over de Königsweg De Königsweg wandelroute loopt oostelijk van Saalfelden naar ondermeer de bekende wintersportplaatsen Maria Alm, Dienten en

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 6 dagen

Bayern en de Zugspitze 6 dagen Bayern en de Zugspitze 6 dagen individuele wandelvakantie vanaf 419 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren,

Nadere informatie

Loferer Steinberge 8 dagen

Loferer Steinberge 8 dagen Loferer Steinberge 8 dagen individuele wandelreis vanaf 398 Op de grens van Beieren en Salzburgerland Een bijzonder afwisselende tocht op de grens van Beieren en Salzburgerland door de Loferer Steinberge

Nadere informatie

individuele wandelvakantie vanaf 230 En dan denk ik aan Brabant

individuele wandelvakantie vanaf 230 En dan denk ik aan Brabant Dommelvallei individuele wandelvakantie vanaf 230 En dan denk ik aan Brabant Bij het horen van Guus Meeuwis' liedje zult u direct zin krijgen in een paar dagen Brabant! Bijvoorbeeld in een wandelvakantie

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm

Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 8,9 km.(± 2,5 uur) 429 meter (laagste punt is 376

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

Fietsroute. Hondsrug, Hunzedal en hunebedden. Een eindje om met Het Drentse Landschap. Bertus Boivin / Eric van der Bilt

Fietsroute. Hondsrug, Hunzedal en hunebedden. Een eindje om met Het Drentse Landschap. Bertus Boivin / Eric van der Bilt Een eindje om met Het Drentse Landschap Bertus Boivin / Eric van der Bilt Fietsroute Hondsrug, Hunzedal en hunebedden (in samenwerking met Roelof Huisman) Fietspad Bronneger (foto Hans Dekker) Mocht het

Nadere informatie

Tenzij anders aangegeven staan alle aanwijzingen RECHTS van de weg.

Tenzij anders aangegeven staan alle aanwijzingen RECHTS van de weg. Goedemorgen familie, Welkom bij de 1 ste de Jong familiedag! We hebben geprobeerd een puzzeltocht te organiseren die voor iedereen interessant en boeiend is. De afstanden die in de auto afgelegd moeten

Nadere informatie

Wandelroute Blauw 5 kilometer

Wandelroute Blauw 5 kilometer Wandelroute Blauw 5 kilometer Paviljoen Route 5 km Start- en eindpunt wandelroutes 2,5 en 5 km Welkom in de spannende Maasduinen. De Maasduinen zijn gelegen in een lange gordel van rivierstuifduinen op

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

U start bij het beeld van Albert Mol en loopt de Dorpsstraat in richting de kerk.

U start bij het beeld van Albert Mol en loopt de Dorpsstraat in richting de kerk. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 20 KM : Gelderland - Achterhoek : Laren : Plein bij (div horeca) : Deventerweg 1 : 7245 AW Laren RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden

Nadere informatie

Wandelroute Sprengenberg, op de Sallandse Heuvelrug

Wandelroute Sprengenberg, op de Sallandse Heuvelrug Wandelroute Sprengenberg, op de Sallandse Heuvelrug 5.6 km wandelen Wandel op de heuvelachtige Sprengenberg en laat je verrassen door de uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en vele planten en dieren.

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 702 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Wandelprogramma 2017

Wandelprogramma 2017 Wandelprogramma 2017 Wandelingen 2014. Voor deelname Voor deelname aan donderdaagse aan de donderdaagse wandelingen wandelingen is het niet nodig is het je van niet tevoren op te geven. Voor de meerdaagse

Nadere informatie

Struinen door de uiterwaarden van de IJssel

Struinen door de uiterwaarden van de IJssel Uit wandelen met de Stentor, deel 9 Klompenpad IJsselllandschap Terwolde, 11 km Het Tuylermarkerpad Struinen door de uiterwaarden van de IJssel Tekst en foto s Erna Lammers Het blijft verrassend. Vanaf

Nadere informatie

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 km : Drenthe : Gees : Tourist Info Gees : Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees Bijzonderheden : bos, heide, mooie ven : 70% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD =

Nadere informatie

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17.5 KM : Friesland : Rondom Bakkeveen : De Drie Provinciën : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West Bijzonderheden : Hei, bos mooie vennen : 80% onverhard RA = Rechtsaf

Nadere informatie

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 15 KM : Groningen : Groningen : P Kardinge bij : Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen Bijzonderheden : Park, bos, hoge land : 70% verhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel --

Bijzonderheden : Aekingerzand, Kale Duinen, Canadameer en de ven Grenspoel -- Afstand : 13 km Provincie : Drenthe Plaats : Appelscha Vertrekpunt : Buitencentrum Drents- : : Friese Wold : Terwisscha 6a : 8426 SJ Appelscha Bijzonderheden : 80% onverhard : Heide, bos en vennen RA =

Nadere informatie

Route 6: Waldhistorischer Lehrpfad (2 de rode route)

Route 6: Waldhistorischer Lehrpfad (2 de rode route) Route 6: Waldhistorischer Lehrpfad (2 de rode route) Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 4,6 km.(± 1,5 uur) 78 meter (laagste punt is

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

1 32 Maatveld wandelroute Oost ongeveer 20 km

1 32 Maatveld wandelroute Oost ongeveer 20 km 1 32 Maatveld wandelroute Oost ongeveer 20 km Start en finish bij Restaurant Maatveld Tusveld (Almelo) Deze lange wandelroute langs en rond de Doorbraak gaat van de Loolee tot het Twentekanaal, waar bij

Nadere informatie

Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving. Informatie

Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving. Informatie Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving Tocht door de Somerense Heide en de Lange Bleek. Het voorheen saaie bosgebied Somerense heide heeft in enkele jaren tijd een metamorfose

Nadere informatie

Beierse Woud wandelen 7 dagen

Beierse Woud wandelen 7 dagen Beierse Woud wandelen 7 dagen groepsreis wandelvakantie vanaf 439 Wandelen door het Beierse Woud Het Beierse Woud is een waar wandelparadijs, waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. In de eeuwenoude

Nadere informatie

De Berk en Kelsdonk. Wandelen. Twee prachtige natuurgebieden ten noorden van Etten-Leur

De Berk en Kelsdonk. Wandelen. Twee prachtige natuurgebieden ten noorden van Etten-Leur Wandelen Twee prachtige natuurgebieden ten noorden van Etten-Leur De Berk en Kelsdonk Staatsbosbeheer Regio Zuid Spoorlaan CH Tilburg T - www.staatsbosbeheer.nl Rust, vogels en natte voeten Wie even de

Nadere informatie

Wandelroute over landgoed Duno Lengte: 5 km

Wandelroute over landgoed Duno Lengte: 5 km Welkom op Landgoed Duno Wandelroute over landgoed Duno Lengte: 5 km De fantastische ligging op de stuwwal aan de Nederrijn, met spectaculaire uitzichten en spontaan ontspringende beken, maken de Duno in

Nadere informatie

De van Gogh Fietsroute

De van Gogh Fietsroute Vincent van Gogh is met de Snikke, de trekschuit, gevaren van Hoogeveen naar Nieuw- Amsterdam. Kort buiten Hoogeveen passeerde hij de plek waar nu het dorpje Geesbrug ligt. Het dorpje waar Bed en Breakfast

Nadere informatie

Bergen in het vlakke land

Bergen in het vlakke land Wandelnetwerk Noord-Holland Bergen in het vlakke land Openlucht skibaan Il Primo, waar het hele jaar kan worden geskied. Tekst en foto s: Joop Duijs E en van de mooiste stukjes natuur van Noord-Holland

Nadere informatie

Wandelroute Rood 2,5 kilometer

Wandelroute Rood 2,5 kilometer Wandelroute Rood 2,5 kilometer Paviljoen Route 2,5 km Start- en eindpunt wandelroutes 2,5 en 5 km Welkom in de spannende Maasduinen. De Maasduinen zijn gelegen in een lange gordel van rivierstuifduinen

Nadere informatie

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB Amsterdam T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen

Nadere informatie

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de inmiddels beroemde hangbrug Geierlay. Na onze succesvolle groepsreis

Nadere informatie

Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim

Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 4,1 km.(± 2 uur) 100 meter (laagste punt is 292 meter; hoogste

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

Wandelen rond Groningen

Wandelen rond Groningen Wandelen rond Groningen Wandeling: Rondje Bedum Van Groningen naar Bedum en weer terug Omgeving: Afstand: Omschrijving: Auteur(s): Noord-oost 18,2km Deze route loopt vanuit Groningen via Noorderhogebrug,

Nadere informatie

Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn

Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn individuele wandelreis vanaf 349 Van Schengen naar Trier Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die "Mosel" en dát is daar haar échte

Nadere informatie

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Oostzeekust 8 dagen individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Fietsend aan de Oostzee, een heel ander' stukje Duitsland! Vlak landschap, honderden meren van groot tot klein

Nadere informatie

Ooit lagen in het heuvelachtige. Veluwe immense gletsjers.

Ooit lagen in het heuvelachtige. Veluwe immense gletsjers. H I K E &T r e k k i n g Ooit lagen in het heuvelachtige gebied van de Veluwe immense gletsjers. Natuur is er niet alleen om beschermd te worden, maar ook om beleefd te worden. Met deze quote onderstrepen

Nadere informatie