Wandelprogramma 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wandelprogramma 2015"

Transcriptie

1 Wandelprogramma 2015 Wandelingen Voor deelname Voor deelname aan donderdaagse aan de donderdaagse wandelingen wandelingen is het niet nodig is het je van niet tevoren op te geven. Voor de meerdaagse tochten wel. N.B. De nodig wandelingen je van gaan te ongeacht voren op de weersomstandigheden te geven. Voor de altijd meerdaagse door. tochten wel. Voor vragen, opmerkingen of suggesties over het programma: Gerard Kroese. Tel: of Genoeg van dat ongedisciplineerde gedrag, Jonge Vriend. Loop eens snel vooruit en zeg dat ik er aan kom. Heer O.B.B. te Rommeldam Datum: vier aaneengesloten dagen met sneeuw in december 2014, of in januari,februari of maart 2015 "Sneeuwwandeling door de Maasduinen." Langs de Maas ligt een lange smalle strook maasduinen en stuwwallen. Vroeger waren hier verschillende kleine natuurgebiedjes, nu zijn deze allemaal verbonden en strekt zich een prachtig lint van 115 km uit van Mook tot Venlo. Het is hier heel rustig, ondanks het feit dat N 271 er tamelijk dicht langs loopt. Het overgrote deel van het traject is onverhard. Er liggen verschillende mogelijkheden tot onderdak nabij de route. En als onderdak verkrijgen in deze tijd van het jaar lastig is, kunnen we met bus 83 die 2x per uur over de N 271 rijdt elders accommodatie vinden. Maar misschien ook is het aantrekkelijker een vast adres te kiezen waar we iedere dag per bus weer terug komen.

2 Ook een adres van Vrienden op de Fiets hoort tot de mogelijkheden. Ik heb deze route 2x gelopen: een keer met B&B en een keer met de tent. Maar nog nooit met sneeuw en ik verwacht dat dit buitengewoon mooi zal zijn. De dagtrajecten zijn ca. 23 km, maar eenvoudig aan te passen afhankelijk van de weersomstandigheden. Een vaste datum is natuurlijk niet te plannen en misschien is er komende winter helemaal geen sneeuw. Maar als er wel sneeuw ligt is het zaak snel te handelen. Wie in principe belangstelling heeft kan zich aanmelden. Als er sneeuw ligt neem ik contact met de betrokkenen op om te zien of de data uitkomen. Max. aantal deelnemers 8. Tochtleiding: Gerard Kroese, of Aanmelding zo spoedig mogelijk na verschijning van het programma Het is nu de tijd zich een weinig te vertreden om zich over te geven aan hogere gedachten. Datum: 15 januari, "Nieuwjaarswandeling" Startpunt:Hotel-restaurant Kuik aan de Brink 15, 7943 AA te Ruinen. Er is parkeergelegenheid achter het restaurant. Als je vanaf de N 375 het dorp binnen rijdt, zie je vlak voor de Brink een richtingsbord: P-Klinge. Daar moet je inrijden en je bent bij het parkeerterrein. Het restaurant is er tegenover. Omschrijving:We wandelen langs de westkant van de Dwingeloose heide. Hier en daar is het waarschijnlijk vrij sompig, maar dat hoort nu eenmaal bij een heide gebied. Afstand: ca 17 km Leiding: Albert Vrielink. Tel , Uitsluitend op de wandeldag: Bijzonderheden:Deze nieuwjaars wandeling wordt door het bestuur gefaciliteerd met koffie bij aankomst en een maaltijd na afloop. Deze bestaat uit Runer saté met gebakken aardappelen. Voor de vegetariërs is er keus uit zalm en geroerbakte groenten. Dit bij vertrek voor de wandeling om 10 uur opgeven! Datum: 24 januari Datum: 24 januari Laatste dag om je aan te melden voor de meerdaagse voorjaarstochten. Dit in verband met de te Laatste maken dag reserveringen. voor aanmelding voor de meerdaagse voorjaarstochten. Dit in verband met de te Aanmelden maken reserveringen. bij Gerard Kroese, of groese@kpnplanet.nl Aanmelden bij Gerard Kroese, of groese@kpnplanet.nl Datum: 19 februari

3 Datum: 19 februari Startpunt:Hotel Karsten, Brink 6, 9331 AA Norg, t.z.t.is bekend of hotel Karsten al om 10 uur open is. Omschrijving: Na een ommetje door de Oosterduinen lopen we door de Peestermaden en langs het Noordsche Veld richting het dorp Zeijen. Vervolgens langs het Zeijerwiek, het Zeijerveld en het Westerveen terug naar Norg. We passeren ondermeer diverse veenplassen, (gerenoveerde) waterlopen en een tjasker. Afstand: 20,5 km ( kan aan het einde met ca. 1,5 km worden bekort) Leiding: Lex Dieperink. Tel , op de wandeldag Bijzonderheden: De route gaat hoofdzakelijk over zandwegen en bospaden; onder bepaalde omstandigheden kan het graspad door de Peestermaden drassig zijn. In Zeijen is een café dat vanaf 11 uur geopend is. Desgewenst kunnen we daar een korte pauze houden Een glaasje port met dit weer houdt de kwade dampen buiten. Datum: 19 maart Startpunt: Herberg van Anderen, Nijend TR Anderen Tel Omschrijving: De wandeling gaat via het stroomdal landschap van het Scheebroekerloopje richting Eexterveld. We doorkruisen dit natuurgebied en koersen daarna richting Anloo. We doen een hoekje van het Landgoed Terborgh aan en buigen dan af naar Gasteren. We lopen in een boog aan de noordkant om Gasteren heen en lopen dan zuidwaarts langs de oostkant van het Balloër Veld. We steken het Rolder Diep over om zo terug te komen in Anderen.. Afstand: ca. 20 km Leiding: Hanneke Somer, of en Truus Dijkstra, of Bijzonderheden:Een gedeelte van het Eexter Veld kan drassig zijn. Een Heer die een Heer is houdt vakantie wanneer andere lieden dat niet doen, en daar houd ik mij aan.

4 Datum:Zaterdag 28 en zondag 29 maart Tweedaagse wandeling Reestdal Op de grens van Drenthe en Overijssel stroomt de Reest. Slingerend zoekt hij zijn weg door de groenlanden. Op onze trajectwandeling maken we kennis met één van de meest authentieke beken van Nederland. We beginnen onze tweedaagse tocht bij het landgoed "De Havixhorst", waar de buurtbus ons op ons verzoek zal afzetten. Het is vlakbij de Wijk gelegen, een gehucht nabij Meppel. De eerste dag zwerven we rond door de gevarieerde bossen van boswachterij Staphorst, om te eindigen in de IJhorst. Hier overnachten we, zo mogelijk bij Vrienden op de Fiets. Dit is een afstand van ca. 18km. Op zondag volgen wij grotendeels de loop van de Reest (ca. 25 km) en eindigen via Oud Avereest in Balkbrug. Daar nemen we de bus richting Zwolle. Max. aantal deelnemers: 8 Tochtleiding: Margriet van Kampen. Tel Tijdens de tocht: Aanmelding: bij Gerard Kroese, groese@kpnplanet.nl Datum: 16 april Startpunt: Restaurant " 't Hemelriek", Houtvester Jansenweg 1, 9462 TB Gasselte. Tel Te bereiken vanaf de N 34: neem de afslag Gasselte/Stadskanaal, dan de borden t 'Nije Hemelriek volgen. Er is voldoende parkeergelegenheid. De waard opent om de deuren voor ons. Omschrijving: Rond de jaren '20 van de vorige eeuw werd het gebied, dat veelal uit woeste gronden en heidevelden bestond, ontgonnen en beplant met naaldbomen geschikt voor de houtproductie. Pas later werden ook recreatie en natuur belangrijk. Wij lopen door een gevarieerd bos, ook door open gebied en langs het beekdal van het Andersche Diep. Hier en daar wandelen we over keienwegen, die destijds zijn geplaveid met de vele zwerfkeien die tijdens het ontginnen aan de oppervlakte kwamen. Afstand: ca 20 km Na zeven km is het mogelijk de route af te korten; het is dan nog ca. 2,5 km naar de parkeerplaats. Leiding: Ferry&Wijna Booij. Tel of Bijzonderheden: Honden mogen mee, mits aangelijnd. Datum: zaterdag 18 april t/m zaterdag 25 april "Harz-wandelweek" Vorig jaar is de Harz-wandelweek uitstekend bevallen. Daarom dit jaar opnieuw een week wandelen vanuit een vast adres in de Oostelijke Harz. De Harz is een uitgelezen wandelgebied met vele mogelijkheden. Weliswaar ontbreekt

5 bij een standplaats tocht de verrassing die je bij een doorgaande tocht hebt, namelijk de verrassing waar je die dag weer terecht zult komen. Maar daar staat tegenover dat het een deelnemer de mogelijkheid geeft een dag eens wat minder te lopen, een bezienswaardigheid te bezoeken of gewoon een dag "thuis" te blijven. Daar bij komt dat je alleen met een licht dagrugzakje loopt. Ook kunnen we splitsen en op een dag met de ene groep een langere en met de andere een kortere wandeling lopen. Bovendien is het gemiddeld goedkoper. Reken voor de prijs van logies met ontbijt ca en voor een diner een bedrag vanaf ca Ook bestaat soms de mogelijkheid van half pension of all-inclusive. Het beste kunnen we de reis met de auto maken. Dit is goed te doen met een afstand van ca. 450 km vanaf Groningen. Bovendien is het gemakkelijk ter plaatse een auto te hebben om bijvoorbeeld een wandeling op een ander punt te beginnen. Met de deelnemers wordt overlegd betreffende samen reizen.. Het maximaal aantal deelnemers ligt in de buurt van 10 en is afhankelijk van de logies mogelijkheden op het moment van boeking. Gepland is een verblijf in of nabij Harzgerode. Aanmelding uiterlijk 24 januari, leiding Gerard Kroese Datum: 21 mei Startpunt:Bij horeca gelegenheid "de Weme", gelegen aan de ZW-kant van de rotonde in het centrum van Borger. ( dus bij de kerk) Het adres is: Grote Brink 2d, 9531 AL te Borger. Tel ) In 2014 zijn we hier gestopt na het lopen van een stuk Noaberpad. Het eenvoudigste is de auto te laten staan in Borger bij het OV-knooppunt aan de N34, aan de Borger kant. Omschrijving:We wandelen een stuk Noaberpad, namelijk van Borger naar Odoorn. De eerste km is verhard, maar al spoedig lopen we op zandpaden. We steken een heideveldje over en lopen langs een pingo ruine, afwisselend door bos of langs de bosrand. Na Exloo vervolgen we het Noaberpad en steken het Molenveld ( een uitgestrekt heideveld) over. Niet veel later verlaten we het Noaberpad om door te steken naar Odoorn, van waar we met buslijn 59 weer terug keren naar Borger. Afstand: 21 km. Wandelaars die minder willen lopen kunnen halverwege of een paar km verder bij de weg Exloo-Odoorn het OV oppikken. Leiding: Kris en Willy Vasse , op de wandeldag Bijzonderheden: In Exloo bestaat de mogelijkheid een pauze bij de horeca te houden. Bij normaal weer zijn alle paden droog en goed begaanbaar. Waarschijnlijk is de Weme vanaf open voor koffie. t.z.t. volgt hier nadere informatie over. Een Heer is dikwijls omringd door eenvoudige lieden die steunzoekend naar Hem opzien.

6 Datum: 18 juni Startpunt:Restaurant "Het Booze Wijf", Strandweg 1, Lauwersoog. Het restaurant ligt aan de Groninger kant vlakbij de haven en camping. Omschrijving: Dit is een wandeltocht door het Lauwersmeer gebied; eerst lopen we over een stukje dijk met uitzicht op de haven en de Waddenzee. Daarna gaan we over de oude zeebodem met aangeplante bossen en open stukken. Afstand: ca 20 km Leiding: Jan de Reus Tel en uitsluitend op de wandeldag: Bijzonderheden: Afkortingen zijn mogelijk onder andere door met de fietspont (op zonneenergie) van Suyderoog naar Het Booze Wijf te varen. De kosten hiervan waren in ,50 per persoon. Datum: 20 juni Laatste dag om je aan te melden voor de meerdaagse najaarstochten. Dit in verband met de te maken reserveringen. Aanmelden bij Gerard Kroese, of Datum: 16 juli Startpunt:Eetcafé-Zaal "Het Witte Huis".Schipborgerweg PH Zeegse Omschrijving: We wandelen in het stroomdal van de Drentsche Aa. Afwisselend zowel bos als heide gebied met mooie vergezichten. Het Nationale Park De Drentsche Aa heeft in elk jaargetijde een ander gezicht. Afstand: ca 20 km, de wandeling kan ingekort worden. Leiding: Jan& Erie Jongejans. jongejans@home.nl Tel. tijdens de wandeldag Bijzonderheden: honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Datum: 20 augustus Startpunt:Cafe Popken, Hemmenweg 2, Ekehaar. Tel Omschrijving: Naar de bronnen van de Drentsche Aa! Wel 's van Geelbroek gehoord? Eén van de kleinste buurtschapppen van Nederland met maar enkele woningen in een prachtig landschap van hooilanden, houtwallen en bosschages. Dit is het gebied van de oorsprong van de Drentsche Aa. ( Op de bordjes zul je deze naam tegenkomen, maar op de kaart vind je allerlei andere namen voor de "bronbeekjes"van de Drentsche Aa, met als hoofdstroom de Amerdiep.) Afstand: ca 20 km Leiding: Johan van Lenthe, tel Op de wandeldag Bijzonderheden: geen

7 Datum: 17 september Startpunt: Restaurant "De Gouden Hoanne", Schoterlandse weg 104 te Nieuwehorne (=Nijhoarne) gelegen aan de N 380. Te bereiken vanuit Heerenveen via afslag nr. 10 over de N380 of vanuit Drachten over de N381 richting Oosterwolde en bij Donkerbroek rechtsaf over de N380 naar Nijhoarne. Omschrijving:We wandelen door het gebied tussen de Schoterlandse Compagnonsvaart en de Kuinder ( of Tjonger). Het bestaat uit laagveen, voormalig hoogveen en zanderige gronden. Er zijn veel stukjes bos en enkele uitgespaarde heide veldjes in een overwegend agrarisch landschap. Er zijn leuke wandelpaadjes en ook tamelijk veel verharde wandelwegen die wij natuurlijk zo min mogelijk gebruiken. Afstand: ca 22 km. Leiding: Ab Wijnberg. Tel Rinske Nijendijk Bijzonderheden: De tocht kan desgewenst ingekort worden. Datum: vrijdagavond 25 september t/m zaterdag 10 oktober Doorgaande wandeling in het Ertsgebergte: "Kammweg Erzgebirge"+ deel van de " Fränkischer Gebirgsweg" In 2014 hebben we het stuk van Geising naar Johanngeorgenstadt gelopen. Dit jaar wandelen we het laatste stuk van de Erzgebirge Kammwanderung. Deze vinden we in de "Freistaat Saksen ". Dit deel van Duitsland grenst aan Tsjechië en was tot de val van de muur een deel van de DDR. Als grensgebied was het grotendeels verboden gebied en daardoor is het gespaard gebleven voor allerlei grootschalige ontwikkelingen. Pas in 2011 is deze wandelroute opgewaardeerd en heeft toen het predikaat "Qualitätsweg "gekregen. De route is in het totaal ca. 300 km lang en ligt grotendeels tussen de 600 en 1000 meter hoogte. Eén top steekt er boven uit, de Fichtelberg van 1215 m. Op onze wandeling lopen we de laatste ca. 130 km van deze route. Top-trails geeft aan dat 15% van de totale route verhard is. Het Ertzgebirge is een grensgebergte tussen Duitsland en Tsechië. We lopen steeds door Duitsland maar vlak langs de grens. We beginnen waar we vorig jaar geëindigd zijn, namelijk in Johanngeorgenstadt, met een kort dagtraject van ca. 15 km en een paar honderd hoogtemeters om in te lopen. De volgende dag beginnen we met de officiële kamwandeling. De trajecten zijn tussen 14 en 22 km, de hoogteverschillen per dag tussen 200 en 600m.Na zeven dagen lassen we een rustdag in. De Kammweg eindigt in Blankenberg en sluit daar aan op de Frankischer Gebirgsweg. Hiervan lopen we nog vier etappes en eindigen in Kirchenlamitz. We reizen heen en terug per trein, op de heenreis met de City Night Line. Vertrek op vrijdagavond ca uur uit Utrecht. Kosten: Reken voor de retour treinreis vanuit je woonplaats ca ( met op de heenreis een slaapcoupé) en voor de overnachtingen ca. 27,50 per nacht, inclusief ontbijt. Op de route liggen een paar jeugdherbergen: bij overnachting is het bezit van een JHB-kaart noodzakelijk. Desgewenst kan die ter plaatse worden aangeschaft. In verband met de te maken reservering is het noodzakelijk je uiterlijk 20 juni aan te melden. Max. aantal deelnemers acht. Dank zij mijn ijzersterk gestel heb ik op deze tocht alle ontberingen overleefd.

8 Datum: 15 oktober Startpunt:De parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Dannemeerweg bij Schildwolde. Deze parkeerplaats is momenteel nog in aanleg: de precieze routebeschrijving er naar toe volgt later. Omschrijving: Onze wandeling gaat door de verbindingszone tussen het natuurgebied ten zuiden van Schaaphok en het Schildmeer. Vervolgens lopen we langs de randen van het meer met veel rietvelden en over oude dijkjes. Het laatste stuk lopen we door een moerasgebied dat is aangelegd aan de zuidkant van het Schildmeer. Afstand: ca 20 km. Er is geen afkorting mogelijk, je kunt natuurlijk wel langs dezelfde weg terug lopen. Leiding: Reinarda Hekma. Tel , op de wandeldag Bijzonderheden: Geen horeca, honden moeten aangelijnd worden. Een Heer die honger heeft kan nooit zijn volle moed ontplooien, als je begrijpt wat ik bedoel. Datum: 31 oktober en 1 november Tweedaagse wandeling "Rondom de Veluwe". We vervolgen onze rondtocht om de Veluwe met twee mooie trajecten van respect. 17 en 22 km. We beginnen de tocht in Putten, dat per trein bereikbaar is. Zaterdag gaat de tocht over eeuwenoude weggetjes en over bospaden. We overnachten in Stroe, zo mogelijk bij Vrienden op de Fiets. De tweede dag komen we door o.a. het Kootwijkerzand en de Kootwijkse heide op weg naar ons eindpunt Otterlo. In deze tijd van het jaar kun je er niet op rekenen dat onderweg horeca gelegenheden open zijn. We moeten dus volledig self supporting zijn. Max. aantal deelnemers acht. Leiding: Gerard Kroese Aanmelding uiterlijk 20 juni. Laten wij een herberg zoeken waar oppassende en arbeidzame lieden ons op gepaste wijze ontvangen.

9 Datum: 19 november Startpunt:Hotel-Café-Restaurant "De Stripe", Duerswwâld 23, 9241 GW Wijnjewoude. Tel: "De Stipe" ligt aan de noordkant van de weg tussen Wijnjewoude en Bakkeveen. Hier kunnen we ook parkeren. Omschrijving: Op het snijpunt van Fryslân, Grunningerlaand en Drenthe wandelen we over heidevelden, langs vennetjes, door een beekdal, door adellijke bossen met vijver en prieel van freules, langs prehistorische graven, holle wegen en een schans. Afstand: ca 20 km Leiding: Annegien en Tsjerk Veenstra. Tel Op de wandeldag : Bijzonderheden: "De Stripe"is vanaf negen uur open. November is een mooie wandelmaand. De stilte der natuur wordt niet verstoord door schreeuwende lieden zonder stand. Datum: 17 december Startpunt: Museumboerderij '" Nabershof", Noordeind 21, 7815 PB te Emmen. Er is parkeergelegenheid aan de noordzijde van de museumboerderij. De boerderij gaat om voor ons open. Omschrijving:Vanaf ons startpunt wandelen we naar het Langgraf op de Schimmenes. Dan gaan we in noordelijke richting achter het woonwagenkamp langs, vervolgens steken we de Odoornerweg over, waarna we het Valtherbos in gaan. Eerst naar het noorden, daarna geleidelijk naar het zuiden. We steken de Weerdingerstraat over om verder te gaan in de Emserdennen. Terug langs de noordrand van de wijk Emmermeer en dan weer over de Odoornerweg naar "De Nabershof." Afstand: ca 20 km met een mogelijkheid in te korten. Leiding: Jan Tukker, Tel , op de wandeldag Bijzonderheden: In "De Nabershof" kunnen we voor de wandeling koffie of thee met koek gebruiken, na de wandeling een drankje. Men wil hier graag dat we centraal afrekenen, dus de koffie/thee met koek à 2.- aan de tochtleider betalen s.v.p. Het zelfde geldt voor het drankje na afloop. ( 1,50 tot 2.-) Vervolgens rijden we naar Odoorn om ons wandeljaar af te sluiten in pannenkoekenboerderij "De Snoepert", Dilweg 19, 7873 BN Odoorn. Voor de menukaart zie de website Ook wie deze dag niet mee wandelt is natuurlijk toch welkom bij de maaltijd. Zorg dan om bij "De Nabershof" of om bij "De Snoepert" te zijn. Geef wel 's morgens voor 10 uur even aan bij Jan Tukker dat je komt, dan kan er bij het klaar maken van de tafels rekening mee worden gehouden. Een eenvoudige doch voedzame maaltijd is een waardige afsluiting. Wij Bommels hebben daar een zuiver gevoel voor.

Wandelprogramma. Voor vragen, opmerkingen of suggesties over het programma: Gerard Kroese. Tel: of

Wandelprogramma. Voor vragen, opmerkingen of suggesties over het programma: Gerard Kroese. Tel: of Wandelprogramma 2014 Wandelingen 2014. Voor deelname aan de donderdaagse wandelingenwandelingen is het niet nodig je van tevoren op te Voor deelname aan de donderdaagse is het niet geven. Voor de meerdaagse

Nadere informatie

NKBV Regio Noord. Datum: Zondag!!! 7 januari 2018, Nieuwjaarswandeling omgeving Uffelte met koffie en snertmaaltijd! (let op, afwijkende wandeldag!

NKBV Regio Noord. Datum: Zondag!!! 7 januari 2018, Nieuwjaarswandeling omgeving Uffelte met koffie en snertmaaltijd! (let op, afwijkende wandeldag! Voor deelname aan de donderdagse wandelingen is het niet nodig je van tevoren op te geven. Voor de meerdaagse tochten wel. De wandelingen gaan ongeacht de weersomstandigheden altijd door! Voor vragen,

Nadere informatie

Wandelprogramma 2016

Wandelprogramma 2016 Wandelprogramma 2016 Wandelingen 2014. Voor deelname Voor deelname aan donderdaagse aan de donderdaagse wandelingen wandelingen is het niet nodig is het je van niet tevoren op te geven. Voor de meerdaagse

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12 NR. 03 / 2014 fiets routes afstanden tussen 25 en 55 km Makkelijk fietsen via knooppunten FIETS LANGS EN DOOR 12 Nationale Parken 12 NATIONALE PARKEN fietsroutes Mooie natuur Fietsen in Weerribben-Wieden,

Nadere informatie

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km.

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km. Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk bos (naaldbos en loofbos). De paden kunnen op sommige

Nadere informatie

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km.

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km. Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk loofbos. De paden kunnen op sommige plaatsen modderig zijn in natte

Nadere informatie

Andersche Diep. Het Andersche Diep bij Rolde Wandelroute 4 km circa 1,5 uur

Andersche Diep. Het Andersche Diep bij Rolde Wandelroute 4 km circa 1,5 uur Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa WANDELROUTE Andersche Diep Het Andersche Diep bij Rolde Wandelroute 4 km circa 1,5 uur Welkom in het Nationaal Park Drentsche Aa, neem de tijd het te ontdekken...

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren).

Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren). Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren). Start bij dorpshuis de Spil; U verlaat het dorpshuis en steekt over bij de oversteekplaats; Ga het fiets-/voetpad op (Zoomweg), langs de

Nadere informatie

Voor deelname aan de donderdaagse wandelingen is het niet nodig je van te voren op te geven. Voor de meerdaagse tochten wel.

Voor deelname aan de donderdaagse wandelingen is het niet nodig je van te voren op te geven. Voor de meerdaagse tochten wel. Wandelingen 2013. Voor deelname aan de donderdaagse wandelingen is het niet nodig je van te voren op te geven. Voor de meerdaagse tochten wel. N.B. De wandelingen gaan ongeacht de weersomstandigheden altijd

Nadere informatie

Loferer Steinberge 8 dagen

Loferer Steinberge 8 dagen Loferer Steinberge 8 dagen individuele wandelreis vanaf 398 Op de grens van Beieren en Salzburgerland Een bijzonder afwisselende tocht op de grens van Beieren en Salzburgerland door de Loferer Steinberge

Nadere informatie

Wandelprogramma 2017

Wandelprogramma 2017 Wandelprogramma 2017 Wandelingen 2014. Voor deelname Voor deelname aan donderdaagse aan de donderdaagse wandelingen wandelingen is het niet nodig is het je van niet tevoren op te geven. Voor de meerdaagse

Nadere informatie

individuele wandelvakantie vanaf 230 En dan denk ik aan Brabant

individuele wandelvakantie vanaf 230 En dan denk ik aan Brabant Dommelvallei individuele wandelvakantie vanaf 230 En dan denk ik aan Brabant Bij het horen van Guus Meeuwis' liedje zult u direct zin krijgen in een paar dagen Brabant! Bijvoorbeeld in een wandelvakantie

Nadere informatie

Lüneburger Heide 8 dagen

Lüneburger Heide 8 dagen Lüneburger Heide 8 dagen individuele fietsreis vanaf 590 Tussen Heide en Hanze Lüneburg - tien tegen één dat u niet eerder van die plaats gehoord had. Lüneburg gaf zijn naam aan de Lüneburger Heide, een

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Wandelen Boswandeling landgoed De Slotplaats in Bakkeveen (Friesland) 5.84 km De Slotplaats is een natuurgebied met een grote variatie, wat het een aantrekkelijk wandelgebied maakt. Je maakt hier kennis

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

Adige, Gardameer en Verona 7 dagen

Adige, Gardameer en Verona 7 dagen Adige, Gardameer en Verona 7 dagen individuele fietsreis vanaf 509 Door de boom- en wijngaarden van Alto Adige (Zuid-Tirol) Hoog in de Alpen bij Nauders in Tirol begint de tocht langs de rivier de Adige

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Elbe Radweg standplaats 6 dagen

Elbe Radweg standplaats 6 dagen Elbe Radweg standplaats 6 dagen individuele fietsreis vanaf 445 Langs de Elbe vanuit Bad Schandau in de Sächsische Schweiz Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe rond Bad Schandau

Nadere informatie

Brabantse en Belgische Kempen

Brabantse en Belgische Kempen Brabantse en Belgische Kempen individuele fietsreis vanaf 295 De Groote Heide en de Hoge Kempen Ze zeggen dat in Brabant het leven goed is. Dat klopt, maar die kwaliteit stopt niet bij de grens - in België

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk IJsselmeer 7 dagen individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje "Hollands

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari

Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari Gilde Westelijke Mijnstreek organiseert op dinsdag 31 januari weer haar eerste wandeling van dit jaar. Deze wandeling zal dicht bij Sittard plaatsvinden.

Nadere informatie

Königsweg hotel 7 dagen

Königsweg hotel 7 dagen Königsweg hotel 7 dagen individuele wandelvakantie vanaf 499 Over de Königsweg De Königsweg wandelroute loopt oostelijk van Saalfelden naar ondermeer de bekende wintersportplaatsen Maria Alm, Dienten en

Nadere informatie

Staatsbosbeheer T Anloërdiep. Wandelen tussen de houtwallen - 11 km

Staatsbosbeheer T Anloërdiep. Wandelen tussen de houtwallen - 11 km Staatsbosbeheer T 0592 248 984 www.staatsbosbeheer.nl Anloërdiep Wandelen tussen de houtwallen - 11 km Beekdal met groene kamers Voor een beleving van de intieme sfeer van het Drentse Beek- en esdorpenlandschap

Nadere informatie

Wandelroutes over het Wekeromse Zand. Lengtes: 2,5 tot 7,5 km

Wandelroutes over het Wekeromse Zand. Lengtes: 2,5 tot 7,5 km Welkom op het Wekeromse Zand Wandelroutes over het Wekeromse Zand. Lengtes: 2,5 tot 7,5 km Het Wekeromse Zand is een van de laatste grote stuifzandgebieden van Nederland. Het landschap is zeer afwisselend

Nadere informatie

Lahn Radweg 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley

Lahn Radweg 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley Lahn Radweg 7 dagen individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley Vlak bij de bron van de Lahn begint een prachtig fietspad: de Lahnradweg. De Lahn is totaal 200 km lang

Nadere informatie

Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS

Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS Route Exloo Valthe - Gasselternijveen STROOMAFWAARTS lengte: startpunt: eindpunt: circa 24 km Schaapskooi tegenover het gemeentehuis Exloo parkeerplaats bij Vakantiepark Hunzepark in Gasselternijveen 1

Nadere informatie

Rheinsteig 7 dagen per trein

Rheinsteig 7 dagen per trein Rheinsteig 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 559 Tussen Lorely en Koblenz Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Lorch. Op slechts korte afstand van de Nederlandse grens, door

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 6 dagen

Bayern en de Zugspitze 6 dagen Bayern en de Zugspitze 6 dagen individuele wandelvakantie vanaf 419 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren,

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen

Bayern en de Zugspitze 7 dagen Bayern en de Zugspitze 7 dagen individuele wandelreis vanaf 539 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren, op

Nadere informatie

Beleef een foodwalk in Zeegse

Beleef een foodwalk in Zeegse Foodwalk Zeegse Beleef een foodwalk in Zeegse Door Theo Spek Wandelroute: 5 km circa 2 uur Recept: zomerse natuursalade ROUTE RECEPT INFO Zo lopend in de natuur rondom Zeegse is het genieten van de rijkdom

Nadere informatie

Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim

Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 4,1 km.(± 2 uur) 100 meter (laagste punt is 292 meter; hoogste

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land!

singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land! Valkenburg 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land! Nederland is bij uitstek geschikt om er een heerlijk weekje actief op uit te trekken. Hoe klein ons land

Nadere informatie

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Wandelroute door de natuur Hagen Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Op Hagen is het fantastisch wandelen. Bossen, lanen, akkers, weilanden, boerderijen, vennen en poelen wisselen

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen

Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen Altmühltal & Donau standplaats 8 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 455 Fietsreis langs de Altmühl en de Duitse Donau vanuit Bad Gögging Deze standplaatsfietsreis gaat door het dal van de rivier de

Nadere informatie

Ronde van de West-Friese Dijk

Ronde van de West-Friese Dijk Ronde van de West-Friese Dijk Goede Vrijdag 25 maart 2016 Dit jaar een vroege editie van Ronde van de West-Friese Dijk De organisatie is in handen van Pierre Wassenaar en Wim van Gelder. Start in Bakkum

Nadere informatie

Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km

Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km Welkom op Huis te Eerbeek Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km Landgoed Huis te Eerbeek ligt aan de rand van het Veluwse dorp Eerbeek. Centraal op het landgoed ligt het Huis te Eerbeek.

Nadere informatie

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo 5 km Waar Leuvenumse bossen Vertrekpunt Parkeerplaats Poolseweg [https://maps.google.com/? q=52.3032,5.71531] Gevarieerde wandelroute langs de Leuvenumse

Nadere informatie

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling.

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling. LUZENKAMPROUTE Deze route voert door het Bremmersbos, de Luzenkamp en een gedeelte van de Melickerheide. Houdt u bij het volgen van de route ook het bijgevoegde kaartje bij de hand. Beschrijving van deze

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Drauradweg & Karintische meren standplaats 8 d.

Drauradweg & Karintische meren standplaats 8 d. Drauradweg & Karintische meren standplaats 8 d. individuele hotelfietsreis vanaf 428 FIETSSPECIAL VANUIT HOTEL ROSENTALERHOF In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige

Nadere informatie

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos KORTE STRUIN 14 Mei 2017 Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos Door: Frans Sijben - Nijmegen De But is een oud gebied bij Groesbeek. Het valt onder de boswachterij Groesbeek. De But is een onderdeel

Nadere informatie

Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn

Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn individuele wandelreis vanaf 349 Van Schengen naar Trier Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die "Mosel" en dát is daar haar échte

Nadere informatie

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters

Barntrup Lippenland. Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen. 3 uur - 9 Km hoogtemeters Barntrup Lippenland Over de Beckerberg langs de 'Grensweg' Niedersachsen - Nordrhein Westfalen 3 uur - 9 Km - 230 hoogtemeters Deze korte rondwandeling door het Lippenland bij Barntrup, gaat over brede

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Drachten, Beetsterzwaag en Bakkeveen

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Drachten, Beetsterzwaag en Bakkeveen Fietsroute 121657 Drachten, Beetsterzwaag en Bakkeveen Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats kotermeerstal Kotermeerstalpad 7701 Hardenberg Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt

Nadere informatie

Schotland West Highland Way 8 dagen

Schotland West Highland Way 8 dagen Schotland West Highland Way 8 dagen individuele wandelreis vanaf 719 Wandelen over de West Highland Way Wie Schotland zegt, zal denken aan kastelen, whisky, onuitspreekbare plaatsnamen en onverstaanbare

Nadere informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 702 Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van

Nadere informatie

Enns Radweg per trein

Enns Radweg per trein Enns Radweg per trein individuele fietsreis vanaf 745 Van Radstadt langs de Enns naar Linz aan de Donau Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Radstadt. De Enns ontspringt in Salzburgerland.. Vanaf

Nadere informatie

Wicklow Way incl. Dublin 8 dagen per vliegtuig

Wicklow Way incl. Dublin 8 dagen per vliegtuig Wicklow Way incl. Dublin 8 dagen per vliegtuig individuele wandelvakantie vanaf 999 Eire, the Wicklow Way De Wicklow Mountains liggen in het oosten van Ierland, of "Eire", zoals de Ieren hun land zelf

Nadere informatie

Dresden Elbe standplaats fietsreis 6 dagen

Dresden Elbe standplaats fietsreis 6 dagen Dresden Elbe standplaats fietsreis 6 dagen individuele fietsreis vanaf 356 Cultuur- & fietsreis langs de Elbe vanuit Hotel Maritim in Dresden Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 499

individuele hotelfietsreis vanaf 499 Schwarzwald 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 499 Koekoeksklokken en Schwarzwalder Kirschtorte Elk gebied heeft zo zijn specifieke gewoonten en gebruiken en soms wordt met nadruk melding gemaakt

Nadere informatie

Wandelroute De Diepen, Sint-Jansberg

Wandelroute De Diepen, Sint-Jansberg Wandelroute De Diepen, Sint-Jansberg 4 km wandelen Deze stevige wandeling gaat grotendeels door het bos. Beklim de steile berg en kijk uit over drie provincies en het Duitse Reichswald op deze mooie wandelroute

Nadere informatie

Eifelsteig Hillesheim-Manderscheid 5 dagen

Eifelsteig Hillesheim-Manderscheid 5 dagen Eifelsteig Hillesheim-Manderscheid 5 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 370 Het Gerolsteiner Land en de Vulkaneifel Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse

Nadere informatie

GPS trektocht Amadé-Dachstein Bestemming en roadbook

GPS trektocht Amadé-Dachstein Bestemming en roadbook GPS trektocht Amadé-Dachstein Bestemming en roadbook Mountainbiken in de Amadé tussen Dachstein, Tennengebirge en Hochkönig Het gebied tussen deze bergmassieven leent zich fantastisch voor een MTB-Trekking.

Nadere informatie

Foto s Selfkantwandeling 31 januari 2017

Foto s Selfkantwandeling 31 januari 2017 Foto s Selfkantwandeling 31 januari 2017 Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari Gilde Westelijke Mijnstreek organiseert op dinsdag 31 januari weer haar eerste wandeling van dit

Nadere informatie

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 KM : Drenthe : Echten : P van Restaurant Boszicht : Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden :

Nadere informatie

Salzkammergut hotel 8 dagen

Salzkammergut hotel 8 dagen Salzkammergut hotel 8 dagen individuele wandelreis vanaf 528 Bergen, meren en de zomerresidentie van Sissi Rond de keizerlijke zomerresidentie Bad Ischl ligt één van de mooiste streken van Oostenrijk:

Nadere informatie

Graag willen wij u kennis laten maken met Landgoed Avegoor waar u kunt genieten van de Kunst van Gastvrijheid!

Graag willen wij u kennis laten maken met Landgoed Avegoor waar u kunt genieten van de Kunst van Gastvrijheid! Banquetingmap Landgoed Avegoor Graag willen wij u kennis laten maken met Landgoed Avegoor waar u kunt genieten van de Kunst van Gastvrijheid! Landgoed Avegoor kent een Koninklijke historie. In 1648 werd

Nadere informatie

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder NIEUWSBRIEF Secr. Cor Knoop Fresiastraat 24 4921 HC Made Tel 062-683642 e.mail: caknoop@hetnet.nl jaargang 15 nummer 4, augustus 2012 Uitnodiging 1 Hierbij nodigen wij U uit voor de dagexcursie naar de

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 13,5 km.(± 3,5 uur) 429 meter (laagste punt is

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

Ook de wandelvereniging van Oldeberkoop zet ieder jaar een route uit van 10, 15, 30 en 40 km. Deze routes zijn gratis verkrijgbaar aan de receptie.

Ook de wandelvereniging van Oldeberkoop zet ieder jaar een route uit van 10, 15, 30 en 40 km. Deze routes zijn gratis verkrijgbaar aan de receptie. Zuid-Oost Friesland leent zich uitstekend voor diverse wandelactiviteiten! Het coulisselandschap, ook wel de Friese Wouden genoemd, waarvan Oldeberkoop onderdeel uitmaakt is een uitgestrekt gebied met

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving. Informatie

Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving. Informatie Lange Bleek tocht Sterksel te Noord-Brabant (17 km) Omschrijving Tocht door de Somerense Heide en de Lange Bleek. Het voorheen saaie bosgebied Somerense heide heeft in enkele jaren tijd een metamorfose

Nadere informatie

Luxemburgse Ardennen 4 dagen per trein

Luxemburgse Ardennen 4 dagen per trein Luxemburgse Ardennen 4 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 298 Het Sentier du Nord in Europa's kleinste landje Hoe kunt u beter dan te voet het onbedorven landschap van het kleinste landje

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 695 Zvicina, Boheemse Paradijs en Reuzengebergte

singlereis wandelvakantie vanaf 695 Zvicina, Boheemse Paradijs en Reuzengebergte Sever Ceska 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 695 Zvicina, Boheemse Paradijs en Reuzengebergte Tsjechië is een perfect wandelvakantie land: vanwege de combinatie van natuur en boerenlandschap, de

Nadere informatie

Vrijwilligers Alle ruim zestig vrijwilligers en medewerkers zijn te herkennen aan de gele veiligheidshesjes.

Vrijwilligers Alle ruim zestig vrijwilligers en medewerkers zijn te herkennen aan de gele veiligheidshesjes. RUNFORESTRUN GASSELTE 28 SEPTEMBER 2014 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de eerste editie uit de RUNFORESTRUN serie. Wij zijn blij verrast met de hoeveelheid aanmeldingen en doen er alles aan om

Nadere informatie

Foto s wandeling Mechelse heide

Foto s wandeling Mechelse heide Foto s wandeling Mechelse heide Wandeling: De Mechelse Heide op dinsdag 26 september Gilde Westelijke Mijnstreek organiseert op dinsdag 26 september weer haar volgende wandeling na de zomervakantie

Nadere informatie

RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016. Beste RUNFORESTRUN deelnemer,

RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016. Beste RUNFORESTRUN deelnemer, RUNFORESTRUN DWINGELDERVELD 20 JUNI 2016 Beste RUNFORESTRUN deelnemer, Welkom bij de 7 e trailrun uit de RUNFORESTRUN serie en onze 1 e het derde Nationale Park van Drenthe: Dwingelderveld. Je bent te

Nadere informatie

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund

Oostzeekust 8 dagen. individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Oostzeekust 8 dagen individuele fietsreis vanaf 549 De lagunekust van Lübeck tot Stralsund Fietsend aan de Oostzee, een heel ander' stukje Duitsland! Vlak landschap, honderden meren van groot tot klein

Nadere informatie

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute Gemeente Veghel De Bunders Water- wandelroute Water- wandelroute De Bunders 2 In de wijk De Bunders ligt een gescheiden rioolstelsel Dat wil zeggen dat het regenwater van de straat niet via het riool wordt

Nadere informatie

Wandeling door de Velhorst en naar de Staringkoepel

Wandeling door de Velhorst en naar de Staringkoepel Wandeling door de Velhorst en naar de Staringkoepel Afstand: 8 km Start: Hotel Landgoed Ehzerwold Ehzerallee 14-7218 BS Almen Parkeren voor het hotel, in de driehoek van wegen. Positie van het hotel op

Nadere informatie

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen individuele fietsreis vanaf 370 De Moezel van Trier, via Cochem naar Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar het bekendste wijngebied van Duitsland te reizen.

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl.

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 12 KM : Drenthe : Ees : Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees Bijzonderheden : Bos, heide, stormbos : 80% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

Tirol Oberperfuss 9 dagen

Tirol Oberperfuss 9 dagen Tirol Oberperfuss 9 dagen fietsreis vanaf 729 Fietsen in en rond Tirol Op de pedalen in Tirol betekent fietsen door de lieflijke dalen met zicht op de altijd aanwezige bergen. Wie denkt dat de tochten

Nadere informatie

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed STRUINBULLETIN 22 September 2012 Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Door: Frans Sijben - Nijmegen 22 : Landgoed

Nadere informatie

Houdt er rekening mee dat hier geen voorzieningen zijn. Geen elektriciteit, geen lozing afvalwater, geen lozing chemisch toilet

Houdt er rekening mee dat hier geen voorzieningen zijn. Geen elektriciteit, geen lozing afvalwater, geen lozing chemisch toilet Restaurant `t Maatveld, aan het Tusveld 31-33, 7627NX Bornerbroek Aankomst vrijdag 25 oktober 2019 vanaf 15.00uur op het parkeerterrein bij restaurant het Maatveld waar wij op het parkeerterrein verblijven

Nadere informatie

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS DTM RACES

BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS DTM RACES BEREIKBAARHEID ZANDVOORT TIJDENS DTM RACES Het DTM Circus is voor de negende maal op rij aanwezig op Circuit Park Zandvoort. Ook dit jaar wordt de nodige drukte weer verwacht. Gelukkig zijn er meerdere

Nadere informatie

Routebeschrijving tweedaagse wandeling Bremen - Worpswede (43 km)

Routebeschrijving tweedaagse wandeling Bremen - Worpswede (43 km) Routebeschrijving tweedaagse wandeling Bremen - Worpswede (43 km) Copyright: Hans Farjon & Bert Stok, 2011 Graag terugmelding bij onvolkomenheden in beschrijving via www.hansfarjon.nl Start: Bremen Hauptbahnhof,

Nadere informatie