De toekomst is een ander land, daar doen ze de dingen anders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De toekomst is een ander land, daar doen ze de dingen anders"

Transcriptie

1 Zondag 21 mei 2017 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Anke Margreet Blankensteijn Organist: dhr. Arie Griffioen Dienstdoende koster: zr. Margit Vellekoop Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer ter voorbereiding op de dienst. De toekomst is een ander land, daar doen ze de dingen anders Orgelspel gevolgd door een moment van stilte SAMENROEPEN Welkom Aansteken van de kaarsen Adagio e-moll Joh. Sebastiaan Bach Vater unser im Himmelreich Georg Philip Teleman Zingen: lied 283: 1, 2 en 3 In de veelheid van geluiden (staande) Bemoediging Zingen: lied 283: 4 en 5 In de veelheid van geluiden (hierna gaat de gemeente zitten) In memoriam br. Hans Witteveen Muziek Stilte en gebed Zingen: Lied 103 e Bless the Lord (herhaald) HOREN Eerste bijbellezing: Jesaja 41: Zingen: lied 763 Zij zullen de wereld bewonen Tweede bijbellezing: 1 Petrus 3:8-18

2 Zingen: lied 992 Wat vraagt de Heer nog meer van ons Overweging Stilte Orgelspel deel 6 Poco lento uit l organiste Cécar Franck DELEN Gebeden (voorbeden / stil gebed / Onze Vader- te vinden voorin het Liedboek ) Open ruimte (o.m. reacties op wat u gehoord heeft, een KR lid komt met de microfoon naar u toe). Zingen: lied 802 Door de wereld gaat een woord (staande) Uitzending en zegenbede Gezongen Amen Orgelspel minuetto en gavotte uit suite in d-moll Dominico Zipoli Collecte Mededelingen Collecten: de eerste collecte is voor stichting Opkikker. Deze stichting verzorgt opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Deze dagen bieden ontspanning en plezier aan alle gezinsleden, zodat ze even een lichtpuntje zien in een hele moeilijke periode. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. De tweede collecte is voor het werk in de Doopsgezinde Gemeente Utrecht. Na de dienst is er koffie en thee in de Gemeentezaal. Iedereen is van harte welkom. Om uur repeteert het Gemeentekoor in de Kerkzaal. Doe mee aan Nacht van de Vluchteling! Op 17 juni loopt een team van de Doopsgezinde Gemeente Utrecht de 10 km wandeltocht van de Nacht van de Vluchteling om solidariteit te tonen met vluchtelingen wereldwijd. We zoeken nog meer mensen die mee willen lopen! De tocht begint in Amsterdam om 18:30 uur en duurt ongeveer twee uur. U kunt zich aanmelden bij het team: Als u niet mee kunt lopen, kunt u overwegen om het team te sponsoren. We hopen in totaal 1.000,00 op te kunnen halen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio en voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Alle beetjes helpen! U kunt hier doneren: Voor meer informatie kunt u terecht bij zr. Tjarda Brouwer of zr. Laura Henderson. Agenda: Volgende dienst: zondag 28 mei 2017, voorganger: zr. Rinske Phaff. Vandaag om uur komt de pitstopclub bij elkaar in de Tuinkamer.

3 Utrecht Jesaja 41:17-20, 1 Petrus 3:8-18 Zusters en broeders, Het verleden is een ander land, daar doen ze de dingen anders. Dit is de openingszin uit een van mijn favoriete boeken: The Go-Between. Het verleden is een ander land Zo ervaart de hoofdpersoon in dit boek de tijd, als hij terugkijkt op zijn jeugd. Het heden is het land waarin je woont; het verleden is een ander land, het buitenland. Je hebt er ooit gewoond, in die verleden tijd, maar met het verstrijken van de tijd is het verleden een vreemde wereld geworden. Als je terugkijkt, zie je mensen vreemde dingen doen. Dingen die je zelf nooit zo zou doen. Tenminste, nu niet meer. Vroeger wel. Het verleden is een ander land geworden, een vreemd land. Maar de tijden veranderen tegenwoordig zo snel, dat ik soms het gevoel heb dat het héden een vreemd land is, terwijl ik nog in het mij bekende verleden leef. Het geeft een gevoel van vervreemding. Veel mensen ervaren die vervreemding vandaag de dag. De wereld is in een rap tempo veranderd. De wereld uit onze jeugd is verdwenen en daarvoor in de plaats is een wereld gekomen die niet altijd vertrouwd meer aanvoelt. Sommigen wijten dat aan de komst van nieuwe Nederlanders: mensen met een andere cultuur, taal, huidskleur, religie. De buurt waarin ze woonden is sterk veranderd. Andere mensen op straat, andere winkeltjes. Waar is de buurt die ze kenden, de buurt waarin ze opgroeiden? Niet alleen nieuwe Nederlanders zorgen voor verandering. Ik denk dat technologische ontwikkelingen de maatschappij nog veel sterker hebben veranderd. De digitale revolutie heeft een enorme impact op onze manier van communiceren en omgaan met elkaar. Niet iedereen lukt het om even gemakkelijk mee te veranderen. Ik ben toch niet heel dom, dacht ik, maar geregeld voel ik me behoorlijk digibeet.

4 Wil ik ook eens heel hip een berichtje delen of een appje doorsturen, raak ik volkomen de kluts kwijt. Te midden van digitaal-sprekende landgenoten, voel ik mij als een buitenlander die de taal niet spreekt. Zo kun je het gevoel krijgen dat de tijd waarin je leeft een vreemd land is geworden. Met gewoonten die jij niet kent, niet begrijpt; een taal die je niet spreekt. Omdat jij bewoner bent van het verleden, van een land dat voorbij is. Dat doet pijn. Het heden is een ander land, daar doen ze de dingen anders. Vervreemding is een existentiële ervaring. Het gevoel een vreemdeling te zijn in een vreemd land. Verlangend naar het land van weleer, het land van je jeugd, een wereld die vertrouwd voelde. In de Bijbel wordt dit gevoel verbeeld in het verhaal van de Babylonische ballingschap. In de zesde eeuw voor Christus werd Juda veroverd door de Babyloniërs. Zij hadden de gewoonte om van de overwonnen volken de bestuurlijke elite te deporteren. In plaats daarvan kwamen er Babylonische bestuurders om de mensen onder de duim te houden. Zo kwam het dat een groot deel van de Israëlieten in Babel terecht kwam. In ballingschap, ver weg van huis. Daar zaten ze dan, aan de stromen van Babylon. Treurend om het verloren verleden. Vragen kwamen op: Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Wij waren toch heet volk van God? Hij zou ons toch beschermen? Wat is er fout gegaan? En zal het ooit nog goed komen? Komen we ooit nog thuis, in Jeruzalem? Er stonden mensen op die verhalen vertelden bij wijze van antwoord, maar vooral om hoop en moed in te spreken. Er stonden profeten op, die de woorden van God probeerden over te brengen. Een van hen was Jesaja. Nu ja, we weten eigenlijk niet hoe hij heette. We noemen hem Jesaja, omdat hij schreef en sprak zoals de eerdere Jesaja, aan wie we de eerste hoofdstukken van het bijbelboek Jesaja te danken hebben. Deze tweede Jesaja spreekt, woorden van God:

5 Jullie voelen je alsof je in een woestenij leeft. Verstoken van het levend water uit Gods bron. Ooit, toen jullie nog in Juda leefden, dachten jullie zonder Gods levend water te kunnen. Jullie schoven God aan de kant, gingen je eigen gang. Jullie traden de gerechtigheid met voeten. Jullie zagen niet om naar weduwen en wezen, armen en verdrukten. Zo kwamen jullie ten val. Nu ben je hier, ver van huis, in ballingschap. Jullie missen je thuis, het leven dat je had. En daardoor beseffen jullie dat je God mist. Maar God mist jullie ook. Hij zal jullie niet verlaten. Hij kan het niet, want jullie zijn hoe dan ook zijn kinderen. Daarom zal hij voor jullie een weg banen door de woestijn. Hij zal rivieren en bronnen van levend water laten ontspringen. De woestijn zal weer bloeien. Jullie leven zal weer tot bloei komen, als jullie van dat levende water van gerechtigheid drinken. Ja, dan zullen jullie beseffen: de Enige is onze God. En zo zullen allen die het zien, begrijpen en erkennen: de Enige is God. Jesaja spreekt woorden van hoop en troost. Woorden om je aan vast te houden. Maar hij spreekt niet alleen maar van stil maar, wacht maar. Hij spreekt ook harde woorden, legt de vinger op de zere plek. De boodschap die hij van God overbrengt is niet: straks is alles weer bij het oude. Nee, straks is alles nieuw. Daarvoor is verandering nodig. De mensen zullen veranderen tot nieuwe mensen die gerechtigheid weer serieus nemen. Daarom duurt de ballingschap een symbolische zeventig jaar: die staan voor volledige verandering. Dan zullen ze leven als nieuw mensen in een nieuw land, een nieuwe wereld. Eeuwen later. We komen in de eerste eeuw van onze jaartelling. Het is een woelige tijd. Zowel in geopolitiek als religieus opzicht. Na de dood en opstanding van Jezus Christus, ontstaan de eerste christelijke gemeenschappen. Eerst nog binnen de synagoge, maar na enige tijd gaan synagoge en christelijke gemeenschappen uiteen.

6 De eerste christenen worden door velen gewantrouwd. Ze ontmoeten weerstand en vijandschap, zowel van hun vroegere joodse zusters en broeders als van de Romeinen. Het is alsof ze vreemdelingen zijn geworden in eigen land. Hun landgenoten begrijpen hun niet, verstaan hun niet meer. Vervreemding, het gevoel een balling te zijn. Hoe moeten de eerste christenen hierop reageren? Petrus maant hen om eensgezind te blijven, solidair met elkaar. Maar ook om zachtmoedig te zijn, respectvol naar anderen. Ook als je wordt uitgescholden of erger. Als mensen je vol onbegrip benaderen, je vragen wat dat voor raar geloof is, wees bereid dat uit te leggen. Vertel wat je bezielt, waarom je je hoop stelt in Christus Jezus. Reageer niet met geweld op geweld, betaal niet met gelijke munt terug. Het is beter te lijden doordat je het goede doet, dan omdat je het kwade doet. Houd vast aan gerechtigheid, aan de weg die Christus is voorgegaan. Want die weg leidt ons naar een nieuw land, een nieuwe wereld, waar gerechtigheid en vrede zullen heersen. Hier zijn wij, een kleine tweeduizend jaar later. Ook onze tijd is woelig, zowel in geopolitiek als in religieus opzicht. Er is veel veranderd in de afgelopen decennia. Vroeger leefden we in een wereld waar religie vanzelfsprekend was. Mensen kenden de bijbelse verhalen, woorden en uitdrukkingen, ook mensen die zelf niet geloofden. Die wereld is voorbij. Soms lijkt het alsof wij als kerkgemeente eilandjes van vroeger zijn in een zee van nieuwe tijd. We zijn vreemdelingen in een vreemd land geworden. Het beeld van de ballingschap dringt zich op. In onze maatschappij hebben velen geen idee wie of wat Christus is. Barmhartige Samaritaan? Het is geen bekend begrip meer. Ooit vertelde een collega dat ze op een kerkplein op een terrasje zat. Er kwamen twee stoere jongens voorbij. De een vroeg aan de ander, wijzend naar de toren van de kerk: Hé, wat een groot gebouw, man. Weet jij wat dat is? De ander antwoordde: Dat is een kerk. Oké, zei de eerste, wat doen ze daar? Waarop zijn vriend antwoordde: Geen idee.

7 Onze situatie is anders dan die van de eerste christenen en toch ook vergelijkbaar. Ook wij ontmoeten weerstand en onbegrip. Hoe moeten we hierop reageren? De woorden van Petrus zijn in onze situatie nog steeds actueel: Vraagt iemand u waarop de hoop die in u leeft gebaseerd is, wees dan steeds bereid om u te verantwoorden. Doe dat dan vooral zachtmoedig en met respect. Maak duidelijk wat jou bezielt en beweegt. Vertel wat je gelooft. In woord en in daad. Soms zijn woorden de manier om te vertellen, maar kies dan woorden die de ander ook kan verstaan. Put je niet uit in theologische termen of kerkelijk jargon. Maar spreek vanuit je bezieling over het gevoel dat er meer is tussen hemel en aarde; over hoe je kracht vindt om het leven aan te kunnen; over kiezen tussen goed en kwaad. Over je levensweg; over de vervreemding die je soms voelt, en hoe je daarmee omgaat. Dan zullen mensen je begrijpen. Want dat zijn levensvragen waar ieder mens mee geconfronteerd wordt. Soms spreken daden en levenshouding duidelijker taal. Eensgezindheid, met elkaar mee leven. Liefde, barmhartigheid, een helpende hand. Eerlijk zijn en eerlijk spreken. Vijandschap en geweld niet met gelijke munt terugbetalen, maar met zegen en respect. Zo kunnen wij duidelijk maken wat het betekent om de weg van Christus te gaan: een weg die leidt naar een ander land, een nieuwe wereld, een toekomst van vrede en gerechtigheid. Laten wij dan samen die weg gaan. De toekomst is een ander land, daar doen ze de dingen anders. Amen

Zusters en broeders, Waar kom je vandaan? Als die vraag je gesteld wordt, wat antwoord je dan? Waar kom je vandaan?

Zusters en broeders, Waar kom je vandaan? Als die vraag je gesteld wordt, wat antwoord je dan? Waar kom je vandaan? Utrecht 04-06-17 Pinksteren Ezechiël 11:16-20; Handelingen 2:1-13 Zusters en broeders, Als die vraag je gesteld wordt, wat antwoord je dan? Soms weet ik niet goed wat ik daarop moet antwoorden. Want waar

Nadere informatie

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet Zondag 30 augustus 2015 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Arry Knobbe Organist: Anton Visser Dienstdoende koster: br. Hans Smoorenburg Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer

Nadere informatie

Zondag 10 mei Uit God geboren. Voorganger: zr. Laura Henderson Organist: Mieke Breij Dienstdoende koster: zr Janny en br.

Zondag 10 mei Uit God geboren. Voorganger: zr. Laura Henderson Organist: Mieke Breij Dienstdoende koster: zr Janny en br. Zondag 10 mei 2015 Voorganger: zr. Laura Henderson Organist: Mieke Breij Dienstdoende koster: zr Janny en br. Koos Tigchelaar Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer ter voorbereiding op

Nadere informatie

Zondag 5 juni Toekomst. Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Anke Margreet Blankensteijn Organist: dhr.

Zondag 5 juni Toekomst. Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Anke Margreet Blankensteijn Organist: dhr. Zondag 5 juni 2016 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Anke Margreet Blankensteijn Organist: dhr. Martijn Smit Dienstdoende koster: zr. Anke Margreet Blankensteijn Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid

Nadere informatie

Zing een lied voor de Heer!

Zing een lied voor de Heer! Zondag 18 juni 2017 Dienst voorbereid en verzorgd door het Gemeentekoor o.l.v. Aike Roodenburg Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Ciska Posthumus Organist: mw. Jans Hoeksema Dienstdoende

Nadere informatie

Remonstranten Den Haag. Voorganger: Ds. Antje van der Hoek. Hans Jacobi: organist. Lezingen: Henny Rijsdijk. Welkom: Andre Meiresonne

Remonstranten Den Haag. Voorganger: Ds. Antje van der Hoek. Hans Jacobi: organist. Lezingen: Henny Rijsdijk. Welkom: Andre Meiresonne Remonstranten Den Haag Voorganger: Ds. Antje van der Hoek. Hans Jacobi: organist. Lezingen: Henny Rijsdijk. Welkom: Andre Meiresonne De weg, jouw weg... zondag 26 augustus 2018 Voorbereiding Orgelspel/

Nadere informatie

Zondag 19 april Voorganger: zr. Tjarda Brouwer Organist: Edward Maatjes Dienstdoende koster: zr. Nienke Schonenberg Prangsma

Zondag 19 april Voorganger: zr. Tjarda Brouwer Organist: Edward Maatjes Dienstdoende koster: zr. Nienke Schonenberg Prangsma Zondag 19 april 2015 Voorganger: zr. Tjarda Brouwer Organist: Edward Maatjes Dienstdoende koster: zr. Nienke Schonenberg Prangsma Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer ter voorbereiding

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

Zondag 8 oktober Een nieuw leven

Zondag 8 oktober Een nieuw leven Zondag 8 oktober 2017 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Fienke van der Laag Organist: dhr. Arie Griffioen Dienstdoende koster: zr. Angelique Hajenius Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde van dienst voor de viering op zondag 7 oktober 2018 Israëlzondag om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: Berthina

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN STARTZONDAG DELEN!

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN STARTZONDAG DELEN! PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN STARTZONDAG DELEN! Zondag 16 september 2018 Voorganger: ds. Willem de Boer en ds. Bert Boter Organist: dhr. Frank den Herder en dhr. Herman Lodder Cantorij o.l.v. Maria

Nadere informatie

11 februari 2018; Immanuëlkerk; ds. Gerrit van Dijk; Piet George Klootwijk De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte voor persoonlijke

11 februari 2018; Immanuëlkerk; ds. Gerrit van Dijk; Piet George Klootwijk De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte voor persoonlijke 11 februari 2018; Immanuëlkerk; ds. Gerrit van Dijk; Piet George Klootwijk De kaarsen worden aangestoken Moment van stilte voor persoonlijke bezinning Aanvangslied: Hemelhoog 391 staande 1 2x: 2 2x: Bemoediging

Nadere informatie

Mensch durf te kijken Simon van Cyrene

Mensch durf te kijken Simon van Cyrene Zondag 2 april 2017 Voorganger: zr. Leontien Niemantsverdriet Lector: zr. Sanne Weijers Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: br. Heiko van der Wijk Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 3 e zondag van de Veertigdagentijd 23 maart 2014 Jezus en de Samaritaanse vrouw dienst voor jong en oud(-er) ontdek wat je beweegt voorganger: ouderling: diaken: organist

Nadere informatie

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 15 september 2019 om 9.30 uur in Open Hof Startzondag: Een goed verhaal voorgangers: drs. Berthina van der Kamp ds. Kasper Jager orgel en piano: Diddy

Nadere informatie

KERK EN SCHOLENDIENST 22 mei 2016 in de tuin van Het Wooldhuis. Opnieuw beginnen

KERK EN SCHOLENDIENST 22 mei 2016 in de tuin van Het Wooldhuis. Opnieuw beginnen KERK EN SCHOLENDIENST 22 mei 2016 in de tuin van Het Wooldhuis Opnieuw beginnen voorganger: ds. Hans van Solkema i.s.m. de Linde, de Springplank en de Gouden Emmer begeleiding: Ons Genoegen ONTMOETEN welkom

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 5 e zondag na Epifanie Werelddiaconaat 7 februari 2016 dienst voor jong en oud(er) Thema blijf vertrouwen... - ontmoeting en koffie/thee - orgelspel - welkom

Nadere informatie

Recht voor ogen Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen

Recht voor ogen Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen Zondag 27 januari 2019 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Ciska Posthumus Organist: dhr. Edward Maatjes Dienstdoende koster: zr. Nienke Schonenberg Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte

Nadere informatie

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 27 september 2015 voorganger: zr M.L.H de Jong organist: dhr G. Bergstra

Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 27 september 2015 voorganger: zr M.L.H de Jong organist: dhr G. Bergstra Doopsgezinde Gemeente Leeuwarden 27 september 2015 voorganger: zr M.L.H de Jong organist: dhr G. Bergstra * Mededelingen * Bij het aansteken van de kaars zingen we Als alles duister is (2x) NL 598 * Bemoediging

Nadere informatie

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Liturgie voor zondag 3 september 2017 Johanneskerk Leersum In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Voorganger: ds. Evelyn Noltus Organist: Ton Blom Lector:

Nadere informatie

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Maarten Groen : Dirk Dallinga Thema: De verloren zoon Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 11 september 2016

Baalderdienst Zondag 11 september 2016 Baalderdienst Zondag 11 september 2016 Welkom! Thema vandaag. Deel je leven Orde voor de Baalderdienst m.m.v. Leden Baalderdienst commissie Voorganger: ds. Wim van der Wel Muziek: De-nu-je-onderweg-band

Nadere informatie

Orde van dienst 11 oktober 2015, uur kerkschooldienst. Voorganger: ds. Dick Steenks Organiste: Seline Loef-Haalboom *** Orgelspel

Orde van dienst 11 oktober 2015, uur kerkschooldienst. Voorganger: ds. Dick Steenks Organiste: Seline Loef-Haalboom *** Orgelspel Orde van dienst 11 oktober 2015, 17.00 uur kerkschooldienst Voorganger: ds. Dick Steenks Organiste: Seline Loef-Haalboom *** Orgelspel Welkom en drempelgebed We gaan staan Zingen Samen stil (Zitten of

Nadere informatie

Gemeente van Christus, geliefde mensen van God, Gelukkig ben je Dat is de rode draad in deze viering en door deze verkondiging.

Gemeente van Christus, geliefde mensen van God, Gelukkig ben je Dat is de rode draad in deze viering en door deze verkondiging. Overdenking zondag 29 januari 2017 kleur groen Ds. A.J. Wouda Psalm 37: 1-11 en Matteüs 5: 1-12 4 e zondag van Epifanie Gemeente van Christus, geliefde mensen van God, Gelukkig ben je Dat is de rode draad

Nadere informatie

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander LITURGIE openluchtdienst 28 juni 2015 15.00 uur thema: Jij en die ander voorganger: Durk Muurling muziek: Harry, Wilma, Debbie, Bendja, Rianne, Wim Woord van welkom We zingen staande: opwekking 539 Kom

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Zondag werelddiaconaat. Dienst van woord en tafel op zondag 4 februari 2018 in de Remonstrantse Kerk te Den Haag. ontheemd

Zondag werelddiaconaat. Dienst van woord en tafel op zondag 4 februari 2018 in de Remonstrantse Kerk te Den Haag. ontheemd Zondag werelddiaconaat Dienst van woord en tafel op zondag 4 februari 2018 in de Remonstrantse Kerk te Den Haag ontheemd Aanvang 10.30 uur Voorganger: ds. Reinhold Philipp m.m.v. leden van de diaconale

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout

DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout DUINZICHTKERK, zondag 19 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jan Willem Thijs Diaken van dienst: Tineke van Bommel Organist: Gert Boersma

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 11 e zondag van de zomer 31 augustus 2014 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Herman Nijhuis : Nelleke van Schaardenburgh : Līga Vilmane

Nadere informatie

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga

Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga 0 Welkom in het Open Hof Orde voor de viering op zondag 2 juni 2019 om 9.30 uur in Open Hof Gedoopt worden Fenna van Keulen en Damayanthi, Gadisha en Nilanthi Kampinga Protestantse Wijkgemeente Open Hof

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen

Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen Orde voor de viering op zondag 7 april 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk 5 e zondag van de 40 dagen Voorganger: ds. Jur Mellema Lector Mw. Dinie Krijgsman Kind van de zondag:hanneke Seton organist:

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag

Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Zondag 15 mei 2015 Belijdenisdienst 1 e pinksterdag Voorganger: Ds. H Stolk Muzikale medewerking True Colors Welkom door de ouderling van dienst Tekst Val Een pad langs afgronden, zal ik het redden? Van

Nadere informatie

Thema: Een uitnodiging!

Thema: Een uitnodiging! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 8 oktober 2017 Thema: Een uitnodiging! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep erediensten met en voor mensen met een beperking Voorganger:

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 Zondag 21 oktober Zuiderkerk Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer Orgelspel Welkom Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 De dag gaat open voor het woord des Heren, zon die wij zoeken, kracht

Nadere informatie

Zondag 18 februari 2018

Zondag 18 februari 2018 Zondag 18 februari 2018 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. F. den Herder Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: zr. Angelique Hajenius Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken DUINZICHTKERK, zondag 13 januari 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout De Bergrede (Matteüs) en de Veldrede (Lucas) van Jezus Voorganger: ds. J. C. van Dongen Ouderling van dienst: Annemie van Gend

Nadere informatie

Bemoediging en gebed van toenadering:

Bemoediging en gebed van toenadering: VREDESKAPEL zondag 6 oktober 2013 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout voorganger ds. C. van Duinen; ouderling van dienst V. van Bijlert ; diaken van dienst Th. Smit; organist Roelfien Folkersma. M.m.v.

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Verheerlijking op de berg Evangeliarium Otto III, na 970 2 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Gedenk uw barmhartigheid" 16 maart 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied 62 vers 1 en 4 DUINZICHTKERK, zondag 20 januari 2019 2 e zondag van Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. J. Rinzema, Laren Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Willemien de Vlieger

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de zomer 10 augustus 2014 Dienst van Schrift en Tafel Kleitablet, Zimbabwe, juli 1990 Petrus wordt gered uit de golven Voorganger Ouderling Diaken Organist

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

THEMA: DAT KAN ANDERS!

THEMA: DAT KAN ANDERS! @Jiska Cappon OVERSTAPDIENST GROEP 8 Jiska Cappon, Tom ter Haar, Harm Platenkamp & Kaylin Wierda THEMA: DAT KAN ANDERS! Voorganger: ds. Hedy Cappon Muziek: Dedicated to God zondag 9 juli 2017 Nieuw Jeruzalemkerk

Nadere informatie

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog! Zondag 3 juli 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Ria op den Dries FreeXS Orgelspel

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN Jona wordt in zee geworpen. Uit: De Kijkbijbel Kees de Kort In deze dienst zal de heilige doop bediend worden aan Jonas, zoon van Joost en Denise Vervoorn Zondag 3 september

Nadere informatie

Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook?

Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook? Kerk- school- en gezinsdienst 10 april 2016 om 09.30 uur in de Martinikerk van Bolsward Help jij ook? Samen met kinderen en leerkrachten uit groep 1 t/m 4 van C. B. S. De Bron Peter Wagenaar: Orgel, Piano

Nadere informatie

Orde voor de Startdienst op 9 september 2018 In sporthal De Kamp

Orde voor de Startdienst op 9 september 2018 In sporthal De Kamp Orde voor de Startdienst op 9 september 2018 In sporthal De Kamp Thema: Een Goed Gesprek M.m. v.: Het liedboekkoor o.l.v. Ina Bosscher Organist: Riekus Hamberg Voorganger: Ds. Wim van der Wel Voor de dienst:

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 AUGUSTUS 2016 Voorganger : ds Nel Walet-Kooij Ambtsdragers : Fred van Knobelsdorff, Denise Smit

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 AUGUSTUS 2016 Voorganger : ds Nel Walet-Kooij Ambtsdragers : Fred van Knobelsdorff, Denise Smit WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 7 AUGUSTUS 2016 Voorganger : ds Nel Walet-Kooij Ambtsdragers : Fred van Knobelsdorff, Lector Organist Beamer Denise Smit : Suze Deelen : Jan Meurs + Gert Muts

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen

Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Protestantse Wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Welkom op de startzondag van onze wijkgemeente. Welkom in kerkelijk centrum Open Hof. Op deze zondag nemen we het verbouwde en vernieuwde Open Hof in gebruik.

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012. Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 23 december 2012 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Bij de dienst Vanmorgen vertelt het evangelie van Lucas over de ontmoeting vol Geestdrift tussen twee vrouwen:

Nadere informatie

Vredeszondag 25 september 2016 Woorddienst Voorganger: Mario Boelen, pastoraal werker m.m.v. Frans Leijten, orgel

Vredeszondag 25 september 2016 Woorddienst Voorganger: Mario Boelen, pastoraal werker m.m.v. Frans Leijten, orgel Oecumenische Kerkgemeenschap De Ark Hoofddorp Overbos-Floriande Orde van dienst Vredeszondag 25 september 2016 Woorddienst Voorganger: Mario Boelen, pastoraal werker m.m.v. Frans Leijten, orgel Thema:

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard De Heilige Teresia van Lisieux, wier feest gevierd wordt op 1 oktober, zei eens: "Al had ik alle mogelijke zonden

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 15 oktober 2017, schoolkerkdienst Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Jouw hand mijn glimlach

Jouw hand mijn glimlach Jouw hand mijn glimlach Oecumenische viering: Week van Gebed voor de eenheid zondag 22 januari 2017 Sint Catharijnekerk Welkom: (allen gaan staan indien mogelijk) Openingslied: "U die mij kent" (melodie:

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

Geroepen om te beginnen

Geroepen om te beginnen Zondag 10 januari 2016 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Sandra van Slooten Organist: dhr. Arie Griffioen Dienstdoende kosters: zr. Janny en br. Koos Tigchelaar Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid

Nadere informatie

WIJKGEMEENTE NOACH Almelo. ZONDAG 27 september 2015 thema: Bron van vrede. Afkondigingen. Aansteken paaskaars. Gem. gaat staan. Bemoediging en Groet

WIJKGEMEENTE NOACH Almelo. ZONDAG 27 september 2015 thema: Bron van vrede. Afkondigingen. Aansteken paaskaars. Gem. gaat staan. Bemoediging en Groet WIJKGEMEENTE NOACH Almelo ZONDAG 27 september 2015 thema: Bron van vrede Afkondigingen Aansteken paaskaars Gem. gaat staan Bemoediging en Groet V: Ons spreken en luisteren, ons zien en horen en zingen

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Efeziërs 2, 5-7 Ochtenddienst

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Efeziërs 2, 5-7 Ochtenddienst Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Efeziërs 2, 5-7 Ochtenddienst Broeders en zusters, deze dienst staat in het thema: God zegt u: u mag er zijn. Dit naar aanleiding van de gemeenteschets die op 13

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer

Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Orde van dienst voor zondag 16 augustus 2015, negende zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN ISRAËLZONDAG

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN ISRAËLZONDAG PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN ISRAËLZONDAG VR Zondag 7 oktober 2018 Voorganger: ds. Bert Boter Organist: dhr. Herman Lodder Lector: dhr. Arno Roest M.m.v. de cantorij o.l.v. Maria Rosenmöller Dienst

Nadere informatie

Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen Jouw hand, mijn glimlach

Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen Jouw hand, mijn glimlach Zondag 15 januari 2017 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Arry Knobbe Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: br. Heiko van der Wijk Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en

Nadere informatie

zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt

zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt zondag 30 oktober 2016 In deze dienst wordt Noa Sophie van de Bunt gedoopt Voorganger: Ds. Margriet va de Bunt Organist: Tijn Bouw Welkom en mededelingendoor de ambtsdrager van dienst Lied Vrede voor jou

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus!

Bijbellezing: Johannes 4 vers Zit je in de put? Praat es met Jezus! Bijbellezing: Johannes 4 vers 7-27 Zit je in de put? Praat es met Jezus! Wij hadden vroeger een waterput Vroeger is meer dan 55 jaar geleden Naast ons huis aan de Kerkstraat in Harkema Ik weet nog hij

Nadere informatie

Overstapdienst 2019: De grote oversteek Kinderen van de overstap: Tim, Julia, Adam, Twan, Lieke, Casper, Jilda

Overstapdienst 2019: De grote oversteek Kinderen van de overstap: Tim, Julia, Adam, Twan, Lieke, Casper, Jilda Orde voor de viering op zondag 7 juli 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Overstapdienst 2019: De grote oversteek Kinderen van de overstap: Tim, Julia, Adam, Twan, Lieke, Casper, Jilda Welkom

Nadere informatie

10 december 2017 Tweede Adventszondag

10 december 2017 Tweede Adventszondag 10 december 2017 Tweede Adventszondag Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Een kind ons geboren 9.30 uur Organist: Hans van Noord Met medewerking van Marije en Ilse van der A, zang Voorganger:

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag

Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag 9-10-2016 Voorganger: Organist: m.m.v. Locatie: Afscheid van: Bevestiging van: ds. Nita van der Horst-Kattenberg Sander vd Houten

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Een veelkleurig mozaïek!

Een veelkleurig mozaïek! Orde voor de eredienst op zondag 24 juni 2018 in de Wilhelminakerk Een veelkleurig mozaïek! Voorganger: ds. Peter van den Berg Organist: Jan Meurs Lector: Marieke Gersdorf Ambtsdrager: Fred Heidinga OM

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 12 mei 2013 voorganger: dr. Marius van Leeuwen organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel. luiden van de klokken. stilte. aansteken van de kaars.

Nadere informatie

Ouderling v. dienst. : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda. Welkom in de Menorah

Ouderling v. dienst. : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lector : Da. D. de Vries : dhr. J. van der Leij : dhr. R.A. Ferwerda : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 981: 1, 2, 3, 4 en 5 Lied

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Rhenen zondag 17 september uur

Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Rhenen zondag 17 september uur Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Rhenen zondag 17 september 2017 10.30 uur Thema: Met open armen! voorgangers organist m.m.v. de Band : ds. Ton van Vliet Marie Hansen - Couturier : Eric Voet :

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

Maak het mee! - Vrede

Maak het mee! - Vrede Zondag 27 november 2016 Eerste Advent Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Arry Knobbe Organist: dhr. Wim Brunsveld Dienstdoende koster: mw. Jans Hoeksema Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist:

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: Gerjan Kamerling Foto bloemstuk Liturgische bloemschikking.

Nadere informatie

Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10.

Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10. Liturgie van de Gezin-School-Kerkdienst op zondag 12 februari 2017 in de ochtenddienst in de Burgwalkerk en Open Hof te Kampen om 10.00 Om te beginnen Als de kerkenraad binnenkomt worden we stil Welkom

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestants Kralingen PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli 2015 6 de zondag van de zomer VOORBEREIDING verwelkoming en mededelingen

Nadere informatie

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen

Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Orde van dienst voor 19 februari 2017 in de Witte kerk Lochem. Thema: Zijn zon schijnt op goede én slechte mensen Voorganger: Leonard van Wijk Orgel: Els Dijkerman Ouderling: Pieter Bas ter Maat Lector:

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: "ik zie jou"

Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: ik zie jou Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: "ik zie jou" 18 november 2018 Aanvang: 10:00 Witte Kerk, Lochem Voorbereid door: Gieneke van Nus, Ans Slütter, Annet Schoenmaker, Jantine Haverkamp

Nadere informatie

Zondag 31 mei Opnieuw geboren

Zondag 31 mei Opnieuw geboren Zondag 31 mei 2015 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: br. Cees van den Berg Organist: Mieke Breij Dienstdoende koster: br. Hans Smoorenburg Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid tot stilte en inkeer

Nadere informatie

Gezinsdienst 7 februari 2016

Gezinsdienst 7 februari 2016 Gezinsdienst 7 februari 2016 Thema: Het verhaal doorgeven 9.30 uur Voorganger: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Medewerking: Interkerkelijk Gospelkoor New Spirit uit Wormerveer o.l.v. André

Nadere informatie

Orde van dienst voor het avondgebed op Aswoensdag 1 maart 2017 om uur in de Lutherse Kerk te Woerden

Orde van dienst voor het avondgebed op Aswoensdag 1 maart 2017 om uur in de Lutherse Kerk te Woerden Orde van dienst voor het avondgebed op Aswoensdag 1 maart 2017 om 19.30 uur in de Lutherse Kerk te Woerden kleur: paars kleur van inkeer en boete Bij deze orde van dienst heeft u tevens een liedboek nodig.

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Voorstel orde van dienst voor zondag 27 november, 1 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

Een pelgrimage van gerechtigheid en vrede

Een pelgrimage van gerechtigheid en vrede Protestants Kralingen Een pelgrimage van gerechtigheid en vrede Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 23 augustus 2015 Protestants Kralingen Een pelgrimage van gerechtigheid en vrede Orgelspel uit

Nadere informatie

PINKSTEREN Kerkdienst 9 juni 2019 : Immanuëlkerk; ds.pim Brouwer, Orgel Gerrit Koorevaar met medewerking van Happy Days Zingen vóór de dienst: Koor

PINKSTEREN Kerkdienst 9 juni 2019 : Immanuëlkerk; ds.pim Brouwer, Orgel Gerrit Koorevaar met medewerking van Happy Days Zingen vóór de dienst: Koor PINKSTEREN Kerkdienst 9 juni 2019 : Immanuëlkerk; ds.pim Brouwer, Orgel Gerrit Koorevaar met medewerking van Happy Days Zingen vóór de dienst: Koor zingt: Power of your love Gemeente zingt: Lied 67: 1

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan.

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan. Pagina1 Wat nooit verloren gaat, is de herinnering aan een school die tijd en ruimte maakt voor emoties en relaties. Waar kinderen, jongeren en volwassenen leren leven en leren werken aan kwaliteit van

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Diaconale zondag 25 oktober 2015 Dorpskerk

ORDE VAN DIENST Diaconale zondag 25 oktober 2015 Dorpskerk ORDE VAN DIENST Diaconale zondag 25 oktober 2015 Dorpskerk Voorganger: ds. Roelof van Dijk Organist: Hans Vis M.m.v.: Orchestre Partout - 12 - - 2 - - 11 - Welkom Aansteken van de kaarsen Zingen Intochtspsalm:

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 18 augustus 2013 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn, Groningen Ouderling: Els Beelen Diaken: Joke

Nadere informatie

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018 Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk 24 juni 2018 Deze zangdienst is voorbereid door: Barthie, Roelien, Sieds, Madelon Organist: Sieds Bosgraaf Orgelspel Welkom en mededelingen en de kaarsen

Nadere informatie

Op weg naar Jeruzalem Ja, ik ga

Op weg naar Jeruzalem Ja, ik ga Zondag 14 februari 2016 Voorganger: ds. Carolien Cornelissen Lector: zr. Annegreet van Wijk Organist: dhr. Anton Visser Dienstdoende koster: zr. Anke Margreet Blankensteijn Vanaf 9:45 uur is er gelegenheid

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014 Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 1 e zondag na Epifanie Doop van de Heer 12 januari 2014 Jij bent mijn geliefde zoon, in jou vind ik vreugde (Matteüs 3) Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster

Nadere informatie