Bij de senioren is de verdeling van Dames en Heren goed in evenwicht.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bij de senioren is de verdeling van Dames en Heren goed in evenwicht."

Transcriptie

1 Visie op seniorenhockey (vertrouwelijk&clubintern) MHC Forescate Pag. 1 van 8. Visie op seniorenhockey A Ledenopbouw - huidige situatie Bij de senioren is de verdeling van Dames en Heren goed in evenwicht.

2 Visie op seniorenhockey (vertrouwelijk&clubintern) MHC Forescate Pag. 2 van 8. De groep veteranenhockeyers is de afgelopen jaren kleiner geworden. De groep senioren is de laatste jaren stabiel maar klein. De groep trainings- en trimleden is de afgelopen jaren gegroeid. De groep veterinnenhockeyers is de afgelopen jaren kleiner geworden. De groep senioren is de laatste jaren iets gegroeid. De groep trainings- en trimleden is de afgelopen jaren sterk gegroeid en vormt nu ruim de grootste groep.

3 Visie op seniorenhockey (vertrouwelijk&clubintern) MHC Forescate Pag. 3 van 8. De laatste jaren zien we een enorme groei in de jongste jeugd, een beduidend mindere groei bij de senioren en veteranen - vooral de groep ouder(s) vanaf 35 jaar. Deze onevenwichtige groei brengt knelpunten met zich mee als accommodatieproblematiek, maar vooral ook een kadertekort. Omdat het bestuurlijk kader veelal hockeyt in de (oudere) seniorenteams en bij de veteranen, is het voor de vereniging van belang hun aandacht te richten op de ouderen c.q. ouders van de (jongste) jeugd. 1.B Ledenopbouw - Toekomstige gewenste situatie Omdat er voldoende perspectief is zullen in een toekomstige situatie meer junioren doorstromen naar de senioren afdeling waardoor Dames 2 en Heren 2 weer opleidingsteams kunnen worden voor de eerste teams. De mogelijkheden om het niveau waarop deze teams spelen op een hoger plan te krijgen worden daardoor vergroot. Ook de hockeyers die niet in aanmerking komen voor een eerste of tweede team blijven bij Forescate hockeyen. Ook al gaan zij elders studeren is het de gezelligheid in het weekeinde met hun oude vrienden die doorslaggevend is om bij hun jeugdclub te blijven spelen. In een toekomstige situatie zullen er meer senioren nodig zijn die betrokken zijn bij de club om te zorgen voor het noodzakelijk kader voor de jeugd en om allerhande bestuurs-, commissie- en vrijwilligerstaken uit te voeren. Veteranen en veterinnen hockey moet op meerdere niveaus mogelijk blijven. De alsmaar groeiende groep trimhockeyers zal verder groeien en differentiatie en verruiming van het aanbod moet de aantrekkingskracht nog verder vergroten. 1C Ledenopbouw wat is daarvoor nodig Meer senioren betekent meer gewone senioren, meer veteranen/veterinnen en meer trainings- en trimleden. De evenementen commissie spant zich tot het uiterste in om het op de zondagen zo gezellig mogelijk te maken. Steeds zullen met en door de diverse doelgroepen in de seniorenafdeling activiteiten worden georganiseerd. Er is en studentenlidmaatschap ingesteld om zo voor studenten laag drempeliger te zijn en concurrerend te zijn met verenigingen uit de omgeving.

4 Visie op seniorenhockey (vertrouwelijk&clubintern) MHC Forescate Pag. 4 van 8. Er zal gewerkt gaan worden aan een soepelere overgang van jeugd naar senioren (op alle niveaus) door al in de loop van het seizoen gezamenlijk activiteiten (bijvoorbeeld trainingen maar ook feesten) te organiseren. Er zal gewerkt gaan worden aan het voorzien van begeleiding (in ieder geval een trainer) voor de senioren teams. Er zal ook worden voorzien in begeleiding van de trainers van de seniorenteams door de manager hockeytechnische zaken. Er zal worden onderzocht of er interesse is in een (al dan niet gemengde) doordeweekse trimhockeycompetitie. Toch blijft het lastig om de spiraal te doorbreken. Spelers blijven hockeyen als het vooral gezellig is en het is vooral gezellig als er veel spelers zijn. Dit is iets wat moeilijk in één keer te doorbreken is en zal een geleidelijk proces zijn. 2A. Coaches & trainers - huidige situatie Coaches Heren 1 en Dames 1 hebben een betaalde trainer/coach. Zij worden aangesteld door het bestuurslid HTZ-senioren. De meeste overige seniorenteams hebben geen coach. Trainers De (meeste) seniorenteams en de trimhockeyers hebben een (vrijwillige) trainer. De trainers worden aangesteld door het bestuurslid HTZ-senioren. Alle trainers hebben toegang tot de Hockey Academy waarmee zij toegang hebben tot digitale oefenstof op elk niveau.

5 Visie op seniorenhockey (vertrouwelijk&clubintern) MHC Forescate Pag. 5 van 8. 2B. Coaches & trainers toekomstige gewenste situatie De trainers en coaches van Dames 1 en Heren 1 gaan deel uitmaken van de technische commissie (daarover vertelt MHTZ later meer). Daardoor kunnen meer leden gebruik maken van hun kennis van de hockeysport. De trainingen van de andere teams en groepen worden gegeven door trainers die in staat zijn de spelers te motiveren en met een goed en voldaan gevoel het veld af te laten komen. 2C. Coaches & trainers wat is daarvoor nodig Door onze kleine eigen seniorenafdeling zullen we voor het verkrijgen van voldoende gekwalificeerde capaciteit voor hun trainingen financiële middelen moeten genereren die zorgen dat we trainers van buiten af kunnen aantrekken. De planning en afstemming tussen trainingen moet zodanig worden georganiseerd dat het voor de aanwezige senioren optimaal gezellig is. 3A. Organisatie huidige situatie Het bestuurslid HTZ senioren is eindverantwoordelijk voor de indeling en begeleiding (coaching en training) van alle teams in de gehele senioren afdeling. Tevens is hij/zij verantwoordelijk voor het wedstrijdsecretariaat senioren. 3B. Organisatie toekomstige gewenste situatie Meer dan eens is genoemd dat een groei van de senioren afdeling op meerdere fronten van wezenlijk belang is voor de vereniging. Een bestuurslid senioren is de eerste die een gezicht geeft aan alle senioren op de club. Dat kan niet alleen. Er zal een commissie seniorenhockey worden opgericht waarin een vertegenwoordiger van het trimhockey, een vertegenwoordiger van het veteranenhockey en een vertegenwoordiger van het gewone senioren hockey zitting heeft. Tezamen zullen zij vorm geven aan het uitbouwen van het seniorenhockey.

6 Visie op seniorenhockey (vertrouwelijk&clubintern) MHC Forescate Pag. 6 van 8. 3C. Organisatie wat is daarvoor nodig Gezocht zal op korte termijn moeten worden naar de nieuwe commissieleden voor de commissie seniorenhockey. De MHTZ is verantwoordelijk voor de begeleiding en opleiding van de trainers in de senioren afdeling. Daarover vertelt zij zelf straks meer. Hierdoor zullen trainingen aantrekkelijker worden en spelers meer worden gemotiveerd. Het bestuurslid HTZ senioren blijft verantwoordelijk voor de aanstelling van de trainers. 4A. Niveau - huidige situatie Voor seizoen geldt de volgende indeling voor de Dames: 3 e klasse D1 Reserve 2 e klasse Reserve 3 e klasse Reserve 4 e klasse D2 D3 D4, D5 1 e klasse E DDA Poule A Dames vet. regulier DB Voor seizoen geldt de volgende indeling voor de Heren: 3 e klasse Heren 1 Overgangsklasse Reserve 3 e klasse VX klasse Veteranen A Veteranen B Veteranen VX Reserve 5 e klasse Heren 2

7 Visie op seniorenhockey (vertrouwelijk&clubintern) MHC Forescate Pag. 7 van 8. 4B. Niveau toekomstig gewenste situatie Als ambitie stellen we ons tot doel om met Heren 1 en Dames 1 binnen 3 jaar in de 2 e klasse te spelen. Daarnaast is er zowel een 2 e Heren- als Damesteam dat qua niveau vlak achter het eerste team aan komt, dat als opleidingsteam kan fungeren. Voorts zijn er meer senioren teams waardoor het voor seniorenspelers gemakkelijker is aansluiting te vinden bij een groep die qua leeftijd, hockeyniveau en ambitie/motivatie het beste bij hen past. De veteranen en veterinnen teams willen we graag in stand houden. Er zal dus van binnen de club (of van buiten) nieuwe spelers aan die teams moeten worden toegevoegd. De ervaring is dat er jaarlijks (veelal door blessures of te drukke werkagenda s) steeds enkelen stoppen. 4C. Niveau wat is daarvoor nodig Om de voor Dames en Heren 1 geformuleerde doelstellingen te bereiken hebben we enerzijds een grotere groep (gekwalificeerde) spelers nodig gecombineerd met de verdere ontwikkeling van de huidige groep(en) een zogezegd bredere basis. Anderzijds moet ook het kader meegroeien en zich verder ontwikkelen om daadwerkelijk het team op een hoger niveau te brengen. Het behoud van meer jeugd bij de overstap naar senioren zal ervoor zorgen dat er op termijn ook een opleidingsteam in de senioren kan worden geformeerd. Voor de overige senioren is het belangrijk dat het niveau goed aansluit bij de capaciteiten en ambities van de spelers van het team wat dat dan ook moge zijn.

8 Visie op seniorenhockey (vertrouwelijk&clubintern) MHC Forescate Pag. 8 van 8. 5A. Zaalhockey - huidige situatie Van de 7 seniorenteams spelen er 5 teams zaalhockey (Dames 1, 3, 4, 5 en Heren 1). De zaalcompetitie dient als aanvulling op de technische en tactische ontwikkeling van zowel de individuele speler als de spelersgroep. Op dit moment wordt alleen zaaltraining op het veld gefaciliteerd door de vereniging met veldbalken op het veld. De zaalhockey contributie wordt niet door de vereniging geïnd maar door de aanvoerders/coaches van de teams. Daar waar vrijwel de gehele jeugd de zaal in gaat zullen er bij de senioren altijd teams zijn die daar niet aan mee willen doen. Ook komt het bij de senioren regelmatig voor dat spelers van buiten onze vereniging voor het zaalhockey lid worden. Het zaalhockey wordt georganiseerd door de zaalhockey commissaris die onder verantwoording valt van het bestuurslid HTZ junioren. 5B. Zaalhockey - toekomstig gewenste situatie Hierbij geldt een zelfde besluitcurve als is geschetst bij de junioren. 5C. Zaalhockey - wat is daarvoor nodig Zie junioren 6A/B/C Keepers zie junioren

Visie jeugdhockey

Visie jeugdhockey Visie op jeugdhockey 2011-2014 (vertrouwelijk&clubintern) MHC Forescate Pag. 1 van 13. Visie jeugdhockey 2011-2014 Doel van deze visie op het jeugdhockey is om een ieder te informeren over een 6-tal essentiële

Nadere informatie

Kick ff Seizoen

Kick ff Seizoen Kick ff Seizoen 2015-2016 Programma Kick Off 18.30-19.30 uur ontvangst en buffet 19.30-20.00 uur presentatie visie en voorstelronde 20.00-21.00 uur onderlinge afstemming 21.00-21.15 uur conclusies 21.15-22.00

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714 Rijswijksche Hockey Club Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714 1 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Uitreiking JIC bokaal, SIC bokaal 4. Notulen van

Nadere informatie

4. Selecties. Zo hoog mogelijk spelen met eigen kweek betekent ook dat we kritisch moeten kijken naar het huidige selectie proces.

4. Selecties. Zo hoog mogelijk spelen met eigen kweek betekent ook dat we kritisch moeten kijken naar het huidige selectie proces. HDS Strategie voor de komende vier jaar. 1. Algemeen. Uitgangspunt voor een vereniging met zo n 900 leden moet zijn dat we ambitie hebben. We willen met Dames, Heren en junioren zo hoog mogelijk spelen.

Nadere informatie

Herziene organisatiemodel MHC Forescate 2013

Herziene organisatiemodel MHC Forescate 2013 Herziene organisatiemodel MHC Forescate 2013 BESTUUR Voorzitter Secretaris Penningmeester Commercie, marketing & communicatie Faciliteiten & beheer HTZ Kader HTZ Jeugd HTZ veteranen-, trimhockey en arbitrage

Nadere informatie

Technische Commissie honkbal

Technische Commissie honkbal Technische Commissie honkbal Honk- en softbalvereniging Houten Dragons Versie 21-02-2002 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave Pagina 1 Voorwoord...2 2 Inleiding...2 3 Doelstelling...2 4 Taken voor de Technische

Nadere informatie

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 Het Dames beleidsplan maakt onderdeel uit van het totale beleidsplan van volleybalvereniging SSS. Waarom een (Dames-) beleidsplan? Binnen de volleybalvereniging

Nadere informatie

Plaats van Breedtesport binnen HOD

Plaats van Breedtesport binnen HOD In dit document wordt de breedtesport hockey organisatie binnen HOD beschreven. Het document is bedoelt als een aanzet van de verschillende rollen en functies binnen de vereniging. Het dient niet te worden

Nadere informatie

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020 Opbouw Presentatie Missie Kernwaarden Norm Gedrag Did well Do better Bewust voortzetten Projecten richting 2020 Missie HV Abcoude is een familieclub waar sportiviteit, prestatie en plezier hand in hand

Nadere informatie

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Clubgegevens Hockeyclub AMVJ Sportpark 'Het Loopveld' Aanloop 2 1183 SZ Amstelveen Bestuurlid PR & Sponsoring Susan Leerkes E: pr@hcamvj.nl www.hcamvj.nl Inhoudsopgave Hockeyclub

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010

JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 Het jeugdbeleidsplan maakt onderdeel uit van het beleidsplan van volleybalvereniging SSS. Waarom een (jeugd-) beleidsplan? Binnen de volleybalvereniging

Nadere informatie

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015

Zaalhockey 2015-2016. Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Zaalhockey 2015-2016 Coach avond junioren Woensdag 4 november 2015 Agenda 20.00 uur Opening - Opzet Zaalhockey 2015-2016 - CompeEEe - CompeEEe organisaee - Weekendtrainingen 20.45 uur Zaalhockey regels

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Plaats van TopHockey binnen HOD

Plaats van TopHockey binnen HOD Plaats van TopHockey binnen HOD 1 Hockey Technisch Bestuur (algemeen overzicht) Het hockey technisch bestuur (HTB) is verantwoordelijk voor het opstellen en handhaven van de hockey technische doelstellingen

Nadere informatie

Procedure indelingen teams en selectietrainingen seizoen 2011-2012

Procedure indelingen teams en selectietrainingen seizoen 2011-2012 Procedure indelingen teams en selectietrainingen seizoen 2011-2012 pagina 1 van 6 Procedure indelingen teams en selectietrainingen seizoen 2011-2012 Inleiding Ieder jaar weer staat de commissie Hockey

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC

JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC 2016-2019 Waarom een jeugd beleidsplan Binnen de volleybalvereniging RoVoC en dus ook binnen de jeugdafdeling worden elk jaar talloze keuzes gemaakt en besluiten genomen. Deze besluiten

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Hoofdtrainer MHCD Hockey Techniek School 5uur per week (1 avond) Senioren = 150euro per maand (1500euro per seizoen)

Hoofdtrainer MHCD Hockey Techniek School 5uur per week (1 avond) Senioren = 150euro per maand (1500euro per seizoen) Hoofdtrainer MHCD Hockey Techniek School 5uur per week (1 avond) Senioren = 150euro per maand (1500euro per seizoen) (3 vacatures) De Hoofdtrainers van de MHCD Hockey Techniek School implementeren het

Nadere informatie

Vacatures HCKZ Februari 2017

Vacatures HCKZ Februari 2017 Vacatures HCKZ Februari 2017 Hieronder de vacatures: 1) mini commissie 2) wedstrijdsecretariaat jeugd 3) senioren commissie 4) commissie Sportiviteit en Respect 5) technische commissie Jeugd 6) Communicatie

Nadere informatie

Beleidsplan Jongste Jeugd en Junioren HCH. Hockey met plezier én uitdaging 2012-2017

Beleidsplan Jongste Jeugd en Junioren HCH. Hockey met plezier én uitdaging 2012-2017 Beleidsplan Jongste Jeugd en Junioren HCH Hockey met plezier én uitdaging 2012-2017 Werkgroep Jeugdbeleid HCH april 2012 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en doelstellingen 4 2.1 Missie

Nadere informatie

Informatie opzet opleiding E8-1/2/3 en D1/2, seizoen

Informatie opzet opleiding E8-1/2/3 en D1/2, seizoen Informatie opzet opleiding E8-1/2/3 en D1/2, seizoen 2019-2020 1. Inleiding De KNHB heeft enige tijd geleden haar Strategische visie 2020 opgesteld. In deze visie zijn 4 thema s benoemd om de toekomstige

Nadere informatie

Selectie beleidsplan

Selectie beleidsplan Selectie beleidsplan 2016-2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Organisatie... 3 2.1 Technische Commissie... 3 2.2 Trainingscoördinator(en)... 3 2.3 Lijncoördinatoren... 3 3. Beoordeling... 4 4. Selectie...

Nadere informatie

Selectiebeleid HHC Quick Stick

Selectiebeleid HHC Quick Stick Selectiebeleid HHC Quick Stick 2017-2018 Dit document bestaat uit 3 onderdelen: 1) Jeugd (A t/m D) 2) Jongste jeugd (E t/m F en Benjamins) 3) Senioren 1) Jeugdelftallen Doelstelling van Quick Stick is

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2013-2014 informatie 2013-2014 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

informatie voor jou...

informatie voor jou... informatie voor jou... hockey vereniging de westerduiven met elkaar! Welkom bij hockeyvereniging Westerduiven Hockey is een echte teamsport. Je gaat met elkaar voor het beste resultaat. Gedreven en met

Nadere informatie

TECHNISCH BELEID 2010-2015 Gepresenteerd in de ALV op 30 juni 2010

TECHNISCH BELEID 2010-2015 Gepresenteerd in de ALV op 30 juni 2010 TECHNISCH BELEID 2010-2015 Gepresenteerd in de ALV op 30 juni 2010 Technische Beleid 2010-2015 1. Inleiding 2. Ambitie en doelstellingen 3. Strategie 4. Waar staan we nu en waar willen we naar toe Hockeyopleiding

Nadere informatie

1. Opening/mededelingen. 2. Ingekomen stukken. 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013

1. Opening/mededelingen. 2. Ingekomen stukken. 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013 ALV 21 mei 2014 Agenda ALV 1. Opening/mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013 4. Missie en visie, ambitie en technisch beleid 2014-2018 5. Financiële consequenties, incl.

Nadere informatie

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Ring Pass is een vereniging die bijna volledig draait op vrijwilligers. Het lukt elk jaar weer om 1300 leden 10 maanden lang elke week

Nadere informatie

CONTRIBUTIE 2014-2015

CONTRIBUTIE 2014-2015 CONTRIBUTIE 2014-2015 Lidmaatschap Het lidmaatschap van MHCZ staat open vanaf de leeftijd van 5 jaar. Men is lid van MHCZ voor een heel verenigingsjaar. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli t/m 30 juni.

Nadere informatie

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015

Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team. 26 juni 2015 Myra /MHCAmstelveen Witte Rook Sessie C & D team 26 juni 2015 Agenda Even voorstellen Waarom gemengde teams Organisatie en rollen rond het team Trainingen & wedstrijden Zaalhockey Tenue Administratieve

Nadere informatie

Indelingsprocedures. HCWV Jeugd en Jongste Jeugd

Indelingsprocedures. HCWV Jeugd en Jongste Jeugd HCWV Jeugd en Jongste Jeugd Hoe de teamsamenstelling tot stand komt bij de Jeugd (A, B, C en D) en Jongste Jeugd (E en F) van HCWV Inleiding Onderstaande indelingsprocedures zijn ingesteld voor de jeugdteams

Nadere informatie

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Clubgegevens Hockeyclub AMVJ Sportpark 'Het Loopveld' Aanloop 2 1183 SZ Amstelveen Sponsorcommissie Bas Arentsen Joey Neeteson E sponsoring@hcamvj.nl W www.hcamvj.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als STRATEGIE 2012-2015 Missie (Wie zijn wij) Voor de vereniging en haar leden de positie van S.V.M.E. in de Eijsdense gemeenschap verankeren, waardoor de toekomst wordt gegarandeerd. S.V.M.E. is een vereniging

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

Technisch beleidsplan voor jongste jeugd, breedtesport en prestatiehockey bij De Apeldoornse MHC

Technisch beleidsplan voor jongste jeugd, breedtesport en prestatiehockey bij De Apeldoornse MHC Technisch beleidsplan voor jongste jeugd, breedtesport en prestatiehockey bij De Apeldoornse MHC 2014-2019 Versie 28-03-2016 Technisch beleidsplan van De Apeldoornse MHC 2014-2019 Pagina 1 Inhoud 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Dit document bestaat uit 3 onderdelen: 1) Jeugd (A t/m D) 2) Jongste jeugd (E t/m F en Benjamins) 3) Senioren Jeugd Doelstelling van Quick Stick is dat elk lid

Nadere informatie

Kaders en afspraken zaalhockey OHC Bully 2014 2015

Kaders en afspraken zaalhockey OHC Bully 2014 2015 Zaalhockey Commissie: De zaalhockey Commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van het zaalhockey programma bij OHC Bully. Haar taak is het verzorgen van alle voorwaarden om te komen tot een aantrekkelijk

Nadere informatie

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend

Visie en Beleids document. Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Visie en Beleids document Jeugdcommissie Mixed Hockey Club Purmerend Versie 1.0 Geschreven door Alexander Vos, Nicole Schreuder, Mila Prins & Julia Marijnen Inhoud 1 Inleiding 2.1 Doelstelling 2.2 Doelgroepen

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde Beleidsplan Senioren 2017 2020 Eefde, mei 2017 v.v. Sportclub Eefde Algemeen Het voetbaltechnisch beleidsplan van v.v. Sportclub Eefde bestaat uit onderdelen en elementen welke op het technisch gebied

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE MHCC

INFORMATIEBOEKJE MHCC INFORMATIEBOEKJE MHCC SEIZOEN 2015-2016 informatie 2015-2016 Pagina 1 van 7 Informatie van de Mixed Hockey Club te Coevorden Welkom bij de gezelligste hockeyclub van Zuid-Oost Drenthe, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren D t/m A-jeugd Versie 4 6 juni 2011 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Team indeling Jongste

Nadere informatie

Voordaan Jeugdbeleid 2015 2018

Voordaan Jeugdbeleid 2015 2018 Voordaan Jeugdbeleid 2015 2018 Opgesteld door: DB-Jeugd 2 november 2015 Agenda 1. Welkom en kennismaking 2. Toelichting plan 3. Vragenronde 4. Vervolgstappen 5. Wie doet er mee Toelichting plan Introductie

Nadere informatie

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA

JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA 1 JEUGD ZAALHOCKEY ATHENA 2017-2018 Informatieavond Henna Bongers/Jolanda Broex TC Zaalhockey Programma vanavond 2 19:30 Uitgifte Zaalmateriaal Henna Bongers / Jolanda Broex 20:00 Algemene informatie Henna

Nadere informatie

TBV Technische Commissie

TBV Technische Commissie TBV Technische Commissie Voor iedere commissie geldt: De commissie brengt verslag uit van haar vergadering en activiteiten aan het bestuur, dan wel het direct verantwoordelijke bestuurslid c.q. portefeuillehouder.

Nadere informatie

INFORMATIE RHC SEIZOEN 2014-2015

INFORMATIE RHC SEIZOEN 2014-2015 Seniorenspecial Uitgave voor nieuwe leden van de Rijswijksche Hockey Club INFORMATIE RHC SEIZOEN 2014-2015 Secretariaat: 015-213 67 67 Bankrelatie: Postbus 666 info@rijswijkschehc.nl Rabobank 16.68.95.709

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

Strategie- en visiedocument HCH

Strategie- en visiedocument HCH Strategie- en visiedocument HCH 2012-2015 Plan van Aanpak en Strategie- en visiedocument vormen samen de leidraad voor Hockeyclub Hilvarenbeek de komende 3 jaar. Bestuur HCH april 2012 Pagina 1 Aanleiding

Nadere informatie

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier!

Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Zevenklap 2 september 2015 Na een lange zomer is hij eindelijk weer terug van weggeweest: De Zevenklap!. Veel leesplezier! Mededelingen 2 Open trainingen........................................ 2 Inspiratieavond

Nadere informatie

Dames 1 en Heren 1 in de Overgangsklasse

Dames 1 en Heren 1 in de Overgangsklasse Dames 1 en Heren 1 in de Overgangsklasse doel bereikt of stap gezet? 25 juni 2012 1 Inleiding Doelstelling beleidsplan Dames en Heren 1 op niveau dat leidt tot een positie midden overgangsklasse Dames

Nadere informatie

Plan van aanpak. Commissie zaterdag-/zondag lagere senioren, zaal en 35+

Plan van aanpak. Commissie zaterdag-/zondag lagere senioren, zaal en 35+ Plan van aanpak Commissie zaterdag-/zondag lagere senioren, zaal en 35+ Hoogeveen, december 2015 Inhoudsopgave 1. ORGANIGRAM COMMISSIE... 2 2. BESTUUR COMMISSIE... 3 3. TECHNISCHE COMMISSIE ZATERDAG...

Nadere informatie

1. Uitgangspunt: gedurende de veldcompetitie gaat veld voor zaal. Gedurende de zaalcompetitie gaat zaal voor veld.

1. Uitgangspunt: gedurende de veldcompetitie gaat veld voor zaal. Gedurende de zaalcompetitie gaat zaal voor veld. Zaalhockeybeleid HGC-jeugd Uitgangspunt voor het zaalhockeybeleid HGC-jeugd is de opvatting dat zaalhockey de technische en tactische ontwikkeling van jeugdhockey op het veld ondersteunt. Zaalhockey biedt

Nadere informatie

MHCL uitwerking. Missie Visie Doelen Strategie

MHCL uitwerking. Missie Visie Doelen Strategie MHCL uitwerking Missie Visie Doelen Strategie 2016-2020 Missie doelgroep MHC Leusden is een familie club met spor9eve ambi9es! product = hockey Ambi

Nadere informatie

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH

Voetbaltechnische organisatie jeugdafdeling HVCH Voetbaltechnische jeugdafdeling wil de voetbaltechnische ontwikkeling zo goed als mogelijk ontwikkelen door een goede en structuur hiervoor in te richten. Deze structuur kenmerkt zich door de volgende

Nadere informatie

Selectie- en indelingsproces veld

Selectie- en indelingsproces veld Selectie- en indelingsproces veld In dit document wordt de procedure volledig beschreven zoals die van toepassing is op de jeugd. Voor senioren gelden enkele specifieke bepalingen. Ook wordt separaat ingegaan

Nadere informatie

Uitwerking enquête jeugd Afdeling West. augustus 2018

Uitwerking enquête jeugd Afdeling West. augustus 2018 Uitwerking enquête jeugd Afdeling West augustus 2018 Enquête jongeren > 25 reacties: - 4: geen tafeltennisaanbod speciaal voor hen, 21 wel; - 6: geen andere 'leuke' activiteit; 3 daarvan stellen dat ook

Nadere informatie

Lange termijn Plan MHC de Warande 2009-2014. Visie Missie Strategie Ambities

Lange termijn Plan MHC de Warande 2009-2014. Visie Missie Strategie Ambities Lange termijn Plan MHC de Warande 2009-2014 Analyse 8-8-2010 1 Doelstellingen 1200 1000 800 600 400 200 713 Analyse MHC de Warande: ontwikkeling ledenbestand 676 Ontwikkeling totale ledenaantal 825 113

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

VERSIE oktober 2013 sponsorcommissie@hcvoorne.nl. Sponsorgids

VERSIE oktober 2013 sponsorcommissie@hcvoorne.nl. Sponsorgids VERSIE oktober 2013 sponsorcommissie@hcvoorne.nl Sponsorgids Welkom bij Hockey Club Voorne Hockeyclub Voorne is opgericht in 1971 en het complex is momenteel nog steeds gevestigd aan de Boerseweg in Hellevoetsluis.

Nadere informatie

Selectiebeleid HV Myra Jeugd

Selectiebeleid HV Myra Jeugd Selectiebeleid HV Myra Jeugd 1. Inleiding Dit document is bedoeld om het selectiebeleid van Myra uit te leggen aan Myra leden en ouders van Myra leden. 2. Uitgangspunten teamindelingen Voor het opstellen

Nadere informatie

Jong Volwassenen. Een behoud voor de hockeysport. De samenvatting

Jong Volwassenen. Een behoud voor de hockeysport. De samenvatting Jong Volwassenen Een behoud voor de hockeysport De samenvatting Sophie Benus Universiteit Utrecht Faculteit : Bestuurs- en Organisatiewetenschappen Utrecht, 2008 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Technisch Beleid HC Cartouche

Technisch Beleid HC Cartouche Voorburgse Mixed Hockeyclub Cartouche Technisch Beleid HC Cartouche Lonneke Schijvens Technisch Directeur 25 juni 2012 Technisch Beleid Missie: De individuele hockeyer als kind binnen zijn/haar talent

Nadere informatie

Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden

Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden Samenvatting selectiebeleid MHC Woerden 1 Inleiding MHCW streeft ernaar om de teamindelingen van de jeugd transparant en objectief te laten verlopen. U vindt hier een korte samenvatting uit het Jeugdopleidingsprogramma

Nadere informatie

Organisatie Jeugdbestuur en Jeugdcommissies B.N.M.H.C. Zwart-Wit

Organisatie Jeugdbestuur en Jeugdcommissies B.N.M.H.C. Zwart-Wit Overzicht Jeugdbestuur en Commissies Het Jeugdbestuur bestaat uit 3 personen; voorzitter, de vertegenwoordiger namens de Jeugdcommissie en de vertegenwoordiger namens de Commissie Jongste Jeugd (= voorzitter

Nadere informatie

Technisch beleidsplan 2013-2018

Technisch beleidsplan 2013-2018 Technisch beleidsplan 2013-2018 Sportiviteit, plezier en waardering Page 1 of 11 Inleiding Prestatie is belangrijk, maar hockeyplezier staat voorop. Bij GMHC zijn alle teams even belangrijk en dienen evenveel

Nadere informatie

Witterooksessie. Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 PLEZIER PRESTATIE RESPECT 1

Witterooksessie. Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 PLEZIER PRESTATIE RESPECT 1 Witterooksessie Wat kun je komend seizoen verwachten? 29 juni 2017 1 Introductie Verloop van het seizoen Organisatie rondom het team Myra Hockey Academy & selectie Tips voor volgend jaar Vragen 2 Hoe verloopt

Nadere informatie

Handbalvereniging Saturnus

Handbalvereniging Saturnus Handbalvereniging Saturnus Informatiefolder voor seniorleden, jeugdleden en hun ouders Geachte seniorleden, jeugdleden en hun ouders, U (of uw kind) wordt lid van Saturnus. Reden voor ons als bestuur om

Nadere informatie

Functieomschrijvingen en aanstellingsbeleid

Functieomschrijvingen en aanstellingsbeleid Functieomschrijvingen en aanstellingsbeleid Alle functies die rechtstreeks bijdragen aan HTO Onderdeel van RHC-Hockeyplan Iedere speler komt met een rood hoofd het veld af en straalt uit te balen dat het

Nadere informatie

PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS

PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS PROCEDURE BEOORDELING EN INDELING VAN JEUGDTEAMS Algemeen De organisatie van de junioren is onderverdeeld in Jeugd (A t/m D) en Jongste Jeugd (E en jonger). De Technische Zaken Jeugdcommissie ("de Jeugdcommissie

Nadere informatie

Vrijwilligersboekje. Laatste update: 5 oktober 2007 (versie 1.2)

Vrijwilligersboekje. Laatste update: 5 oktober 2007 (versie 1.2) Laatste update: 5 oktober 2007 (versie 1.2) 2 Functie informatie: (in te vullen door begeleider) Functie: Korte omschrijving: Voor vragen: (naam + tel + email) Eerstvolgende afspraak / vergadering: Voorwoord

Nadere informatie

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs ALV d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs 1. Opening Hartelijk welkom iedereen. 2. Vaststelling agenda De agenda voor deze vergadering is als volgt: 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3.

Nadere informatie

MHC Woerden. Jeugdopleidingsplan. 2012/2013 tot 2017/2018

MHC Woerden. Jeugdopleidingsplan. 2012/2013 tot 2017/2018 MHC Woerden Jeugdopleidingsplan 2012/2013 tot 2017/2018 Joost Bitterling 2013 Inhoudsopgave 1. Geschiedenis jeugdopleiding bij MHC Woerden 2. Huidige stand van zaken (2013-2014) 3. Prognose van het aantal

Nadere informatie

Adreswijzigingen. Contributie. Cartouche ABC - Regels en Beleid. Opmerkingen en suggesties kan je mailen naar:

Adreswijzigingen. Contributie. Cartouche ABC - Regels en Beleid. Opmerkingen en suggesties kan je mailen naar: Cartouche ABC - Regels en Beleid Opmerkingen en suggesties kan je mailen naar: lisa@hc-cartouchenl Adreswijzigingen Uw adreswijziging stuurt u naar: Ledenadministratie VMHC Cartouche Veurselaan 107 2272AT

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019 April 2018 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces Uitgangspunten: seizoen 2018/2019 De Head Coach (HC) 1 is samen met de Technische Commissie (TC) verantwoordelijk voor de indeling en begeleiding

Nadere informatie

Infoavond. Hockey. Welkom. bij SV Kampong Hockey

Infoavond. Hockey. Welkom. bij SV Kampong Hockey Infoavond Welkom bij SV Kampong Kampong omni-vereniging 3.300 hockeyleden 110 jeugdteams / 90 seniorenteams doelgroepen o.a. rolstoel- en G/LG-hockey 500 vrijwilligers Kampong zijn we samen! Aanleiding

Nadere informatie

Leeftijdskenmerken 100%

Leeftijdskenmerken 100% AthenA Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 Het Beleid Teamsamenstelling Jeugd 2016 is onderdeel van het AthenA Jeugdplan. Dit AthenA Jeugdplan plan wordt ieder jaar besproken en waar nodig aangepast door

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016

Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Voorwaarden zaalhockey 2015-2016 Binnenkort start het zaalhockeyseizoen 2015-2016 en zal de Almeerse Hockeyclub met naar onze verwachting ongeveer 72 wedstrijdteams deelnemen. Zaalhockey valt onder de

Nadere informatie

VOEL JE THUIS BIJ REFLEX!

VOEL JE THUIS BIJ REFLEX! VOEL JE THUIS BIJ REFLEX! Beleidsplan korfbalvereniging WKV REFLEX 2015-2020 -concept- December 2014 STIP OP DE HORIZON Door het vertrek van een grote groep seniorenleden is de vereniging op zoek naar

Nadere informatie

RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid

RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid RING PASS DELFT Het Vrijwilligersbeleid 2016-2020 Ring Pass Delft, Vrijwilligersbeleid 2016-2020, versie 2016-01-26 blz. 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Doelstellingen van het vrijwilligersbeleid...3

Nadere informatie

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren

Hockey Heeze selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren selectierichtlijn Jongste Jeugd en Junioren Versie 7 21 maart 2016 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DOELSTELLINGEN JEUGDBELEID... 3 3. TOELICHTING TEAMINDELINGEN... 3 3.1 Teamindeling Jongste Jeugd...

Nadere informatie

SC Lemele Voetbalbeleidsplan

SC Lemele Voetbalbeleidsplan SC Lemele Voetbalbeleidsplan 2010-2015 Versie 2010/2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen SC Lemele... 3 2.1 Beschrijving vereniging... 3 2.2 Doelstellingen technisch

Nadere informatie

Versie Beleidsplan Technische Commissie HC Nijkerk

Versie Beleidsplan Technische Commissie HC Nijkerk Beleidsplan Technische Commissie HC Nijkerk 2015-2018 1 Inhoudsopgave Beleidsplan TC 2015-2018 1 Inleiding... 3 2 Jongste Jeugd... 4 2.1 Doelstelling en Ambitie... 4 2.2 Training... 4 2.3 Competitie...

Nadere informatie

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014

Scheidsrechtersplan. RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Scheidsrechtersplan RKVV Bergeijk seizoen 2013 2014 Versie sept. 2013 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 3 DOELSTELLINGEN... 4 UITGANGSPUNTEN... 5 Jeugdafdeling... 5 Seniorenafdeling... 5 ORGANISATIE... 6 WERVING...

Nadere informatie

Welkom bij HHC Quick Stick!

Welkom bij HHC Quick Stick! Sponsorbrochure Welkom bij HHC Quick Stick! In 2017 bestaat de Heerenveense Hockey Club Quick Stick alweer 60 jaar. Er is heel wat gebeurd sinds het moment dat gymnastiekleraar Theo Bakker de club oprichtte

Nadere informatie

Speerpunten ten behoeve van meerjarenbeleid (ter bespreking met leden) HCAS 2.0. recreatief organiseren & sportief investeren

Speerpunten ten behoeve van meerjarenbeleid (ter bespreking met leden) HCAS 2.0. recreatief organiseren & sportief investeren Speerpunten ten behoeve van meerjarenbeleid (ter bespreking met leden) HCAS 2.0 recreatief organiseren & sportief investeren Achtergrond en aanleiding Vanuit het bestuur en de leden is de nadrukkelijke

Nadere informatie

Informatie Avond HCS

Informatie Avond HCS Klik om de modelstijlen te bewerken Informatie Avond HCS HCS teamindelingen Door werkgroep hockey Locatie: SH Spirit 14-12-2015 Voor dat we beginnen. 14-12-2015 www.hcschiedam.nl 2 Voor dat we beginnen.

Nadere informatie

MHCV Selectiebeleid junioren D t/m A jeugd, Dames 1 en Heren 1

MHCV Selectiebeleid junioren D t/m A jeugd, Dames 1 en Heren 1 MHCV Selectiebeleid junioren D t/m A jeugd, Dames 1 en Heren 1 1. Inleiding Vanuit de toekomstvisie van MHCV en de leeftijdsopbouw van de club willen we in dit stuk, met name, focussen op de jeugd. MHCV

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV)

HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) HOOFDSTUK 5 COMMISSIE OPLEIDING EN VORMING (COV) STRUCTUUR Hieronder wordt de structuur van de Commissie Opleiding en Vorming weergegeven. 5.1 HOOFDTAAK De hoofdtaak van de Commissie Opleiding en Vorming

Nadere informatie

Informatie indeling jeugdteams Laren 2012-2013

Informatie indeling jeugdteams Laren 2012-2013 Informatie indeling jeugdteams Laren 2012-2013 Hierbij brengen wij iedereen graag op de hoogte van de uitgangspunten en procedures bij de teamindelingen en teamselecties voor de diverse jeugdcategorieën

Nadere informatie

Voetbalvereniging de Blokkers. Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal

Voetbalvereniging de Blokkers. Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal Voetbalvereniging de Blokkers Beleidsplan Meisjes- en Damesvoetbal Inhoudsopgave Inleiding pag. 2 Missie pag. 3 Organisatie pag. 4 Beleidsdoelstellingen pag. 5 1. Inleiding Het meisjes- en damesvoetbal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Augustus 2019

Nieuwsbrief Augustus 2019 MHC Nummer 24 Nieuwsbrief Augustus 2019 Beste leden van MHC, Hierbij sturen wij de eerste nieuwsbrief van het seizoen 2019-2020. Kijk op de website voor meer achtergrondinformatie en heb je tekst / suggesties

Nadere informatie

Beleidsplan Technische Commissie MHC Tempo Roy Hartevelt/Guido van Haeringen/Rik Vriens

Beleidsplan Technische Commissie MHC Tempo Roy Hartevelt/Guido van Haeringen/Rik Vriens Beleidsplan Technische Commissie MHC Tempo 2018-2023 Roy Hartevelt/Guido van Haeringen/Rik Vriens Table of Contents H1 Technisch beleidsplan MHC Tempo 2018 2023... 2 Inleiding... 2 Missie... 2 Visie...

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen Informatieavond nieuwe leden Hockeyclub HTC Son d.d. 27-8-2018: Seizoen 2018-2019 Agenda Club & Organisatie : Hein-Jan Broens Technische Commissie : Hans Caris Communicatie binnen HTC : Theo Bastiaansen

Nadere informatie

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN

5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN BIJLAGE 5 TAKEN PER FUNCTIE TECHNISCHE COMMISSIE 5.1 TAAKOMSCHRIJVING HOOFDBESTUURSLID TECHNISCHE ZAKEN Is lid van het hoofdbestuur; Is verantwoordelijk voor het totale voetbaltechnische beleid binnen

Nadere informatie

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering 25 juni 2013

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering 25 juni 2013 Rijswijksche Hockey Club Algemene Ledenvergadering 25 juni 2013 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Uitreiking JIC bokaal, SIC bokaal 4. Notulen van de Algemene Ledenvergadering d.d.

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen technische zaken

Functie-omschrijvingen technische zaken Functie-omschrijvingen technische zaken AFDELING SENIOREN Functie 1.5.1 Bestuurslid Technische zaken senioren - Is lid van het hoofdbestuur. - Geeft sturing aan de afdeling senioren mannen/vrouwen. - Fungeert

Nadere informatie

Hieronder nog een aantal activiteiten die mede door een zeer goede samenwerking binnen de TC met succes zijn uitgevoerd.

Hieronder nog een aantal activiteiten die mede door een zeer goede samenwerking binnen de TC met succes zijn uitgevoerd. TC verslag seizoen 2009-2010 Het afgelopen seizoen 2009-2010 is er door de TC weer veel gerealiseerd om het seizoen zo goed mogelijk te laten verlopen en iedereen met plezier te laten hockeyen. Ondanks

Nadere informatie

Jaarverslag commissies MHC Forescate 2010 2011

Jaarverslag commissies MHC Forescate 2010 2011 Jaarverslag commissies MHC Forescate 2010 2011 1. HTZ a. Manager HTZ pag. 2 b. HTZ junioren pag. 2 c. HTZ senioren pag. 3 2. Ouders & Vrijwilligers pag. 4 3. Gastvrijheid & Evenementen pag. 4 4. Faciliteiten

Nadere informatie