Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi"

Transcriptie

1 Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi Comenius College, De Savornin Lohman, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Huisstijl handboek Uitgave december 2011

2 Inhoud 1 2 Voorwoord 3 Uitgangspunten 4 Logo s - CVO t Gooi - Vestigingen - Combinatie-logo - Toepassing - Pay off 15 Typografie 16 Toepassingen Drukwerk - Briefpapier - Enveloppen - Zonder begeleidend schrijven - Visitekaartjes - Folders en brochures - Diverse omslagen Reclame-uitingen - Vlaggen - Lichtbak/bewegwijzering Office design - Achtergrond Powerpoint-presentatie - Digitale brief (Word-template)

3 Voorwoord 2 Hierbij ontvangt u het huisstijlhandboek van CVO t Gooi. In ons beleidsplan Koers 2012 hebben wij aangegeven onze communicatie te willen verbeteren op drie aspecten: consistentie: overeenstemming tussen wat CVO t Gooi en de vestigingen doen enerzijds en het beeld dat hiervan bestaat (imago) anderzijds; cohesie: eenheid en samenhang tussen alle vormen van communicatie, zodat synergie ontstaat; continuïteit: meerjarenbeleid met een goede organisatie van de communicatie. Enige tijd geleden zijn we met ondersteuning van een extern bureau en met betrokkenheid van velen binnen CVO t Gooi aan de slag gegaan met onze communicatie. Zichtbaar resultaat van dit proces is de nieuwe huisstijl, die in dit huisstijlhandboek is weergegeven. Wij willen u met dit huisstijlhandboek behulpzaam zijn bij het hanteren van de huisstijl. Het handboek geeft een introductie en beschrijving en biedt richtlijnen die een houvast vormen bij het ontwikkelen van communicatiemiddelen en het gebruik van logo s, kleuren en lettertypes. Door de richtlijnen consequent en uniform toe te passen in interne- en externe communicatie wordt de herkenbaarheid van CVO t Gooi en de vestigingen versterkt. Het is geen statisch gegeven, maar een product in ontwikkeling. Voor suggesties houden wij ons aanbevolen. Dank aan allen die aan dit resultaat hebben bijgedragen, Sytze Haenen algemeen directeur

4 Uitgangspunten 3 In het voorwoord worden consistentie, cohesie en continuïteit genoemd als kernbegrippen voor onze communicatie. Vertrekpunt daarbij is onze missie, zoals verwoord in koers 2012: CVO t Gooi wil onderwijs van hoge kwaliteit verzorgen voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Dit onderwijs is, conform de grondslag van de stichting, geïnspireerd door de bijbelse verhalen en de daarin voorkomende waarden. Twee waarden staan daarbij voor ons centraal: 1 Ontwikkeling van eigen talent en dat van anderen; 2 Betrokkenheid bij elkaar en bij de wereld om ons heen. CVO t Gooi streeft naar een breed en gevarieerd aanbod van onderwijs en begeleiding in een kleinschalig georganiseerde omgeving. Daardoor heeft het zijn leerlingen veel te bieden en stelt hen in staat succesvol te functioneren in vervolgopleiding en maatschappij. Voor onze huisstijl hebben wij de missie als volgt uitgewerkt: enerzijds benadrukken we de gezamenlijkheid, onze betrokkenheid bij elkaar (de familienaam ), door te kiezen voor een gelijke vormgeving, gelijke typografie van de namen, de naam CVO t Gooi waarin de kleuren van alle vestigingen terugkomen, het vermelden van de naam CVO t Gooi bij uitingen van de vestiging en een gemeenschappelijke pay off ; anderzijds benadrukken we de variëteit en de eigen identiteit van de vestigingen door de eigen naam een prominente plek te geven, het verschil in lettertype in het schildje en het verschil in kleuren; we willen dynamiek en vrolijkheid uitstralen door het gebruik van steeds twee verwante kleuren te combineren met wit en zwart en met een rustige vormgeving; onze pay off Kom verder heeft betrekking op onze twee centrale waarden ontwikkeling en betrokkenheid. We willen er onze ambitie mee uitdrukken dat leerlingen en medewerkers zich verder ontwikkelen. Daarnaast willen wij onze betrokkenheid bij onze omgeving communiceren en iedereen uitnodigen mee te werken aan het waarmaken van onze ambitie. Wij denken dat de huisstijl zo op adequate wijze onze missie en visie weerspiegelt.

5 Logo s CVO t Gooi Kleur en zwart/wit 4 Kleur Het logo van CVO t Gooi is full colour. Alle kleuren van de vestigingen komen hier in terug. Digitale versies van de logo s zijn te verkrijgen via Centraal Bureau. Zwart/wit In het zwart/wit logo van CVO t Gooi zijn de kleuren van de vestigingen vertaald naar grijswaarden: 90%, 60%, 50%, 40% en 30% zwart. Afbeeldingen op ware grootte. Formaat is gelijk aan logo in het briefpapier.

6 Logo s Vestigingen Kleur 5 De logo s van de vestigingen worden meestal in full colour gebruikt. Van de kleuren zijn ook vertalingen gemaakt naar PMS- (Pantone Matching System), RGB- en RAL-kleuren. Deze vertalingen zijn benaderingen van van de originele kleuren. Digitale versies van de logo s zijn te verkrijgen via Centraal Bureau. Afbeeldingen op ware grootte. Formaten zijn gelijk aan logo s in het briefpapier. C100 M50 Y0 K0 - PMS R0 G106 B179 - RAL 5005 Signaalblauw C100 M0 Y0 K0 - PMS Process Cyan - R0 G158 B224 - RAL 5015 Hemelsblauw C90 M0 Y60 K0 - PMS R0 G158 B127 - RAL (volgt nog) C40 M0 Y90 K0 - PMS R177 G202 B52 -RAL (volgt nog) C0 M90 Y90 K0 - PMS R229 G53 B39 - RAL 2002 Vermiljoen C0 M60 Y90 K0 - PMS R238 G128 B39 - RAL 2008 Licht Roodoranje C50 M100 Y0 K0 - PMS R147 G17 B126 - RAL 4006 Verkeerspurper C0 M100 Y0 K0 - PMS Magenta - R226 G0 B122 - RAL 4010 Telemagenta

7 Logo s Vestigingen Zwart/wit 6 In de zwart/wit logo s van de vestigingen zijn de kleuren vertaald naar grijswaarden: 90% en 60% zwart. Digitale versies van de logo s zijn te verkrijgen via Centraal Bureau. Afbeeldingen op ware grootte. Formaten zijn gelijk aan logo s in het briefpapier. 90% zwart 60% zwart

8 Logo s Combinatie-logo Kleur 7 Het combinatie-logo bestaat uit 4 schildjes van de vestigingen in een vaste volgorde. Van deze volgorde mag niet worden afgeweken. Digitale versies van de logo s zijn te verkrijgen via Centraal Bureau. Het combinatie-logo kan op twee manieren worden toegepast: - gekoppeld aan het logo van CVO t Gooi of - samen met één van de vestigings-logo s. Let op! De schildjes mogen niet los gebruikt worden. Een vestiging mag alleen het eigen schildje los gebruiken indien in de betreffende uiting ook het complete vestigingslogo wordt afgebeeld. Het combinatie-logo of de losse schildjes worden alleen in full colour afgebeeld. Het logo van CVO t Gooi is afgebeeld op ware grootte. Het gekoppelde combinatie-logo is verkleind naar 50% van de ware grootte. De afstand tussen beide is de hoogte van een schildje.

9 Logo s Toepassing CVO t Gooi 8 Kleur Het logo in kleur wordt geplaatst op een witte of zwarte achtergrond. In uitzonderlijke gevallen mag het logo gebruikt worden op een licht gekleurde achtergrond, waarbij het logo duidelijk zichtbaar blijft. Bij twijfel raadpleeg Centraal Bureau. Zwart/wit Het logo in zwart/wit wordt alleen geplaatst op een witte achtergrond.

10 Logo s Toepassing Comenius College 9 Kleur Het logo in kleur wordt geplaatst op een witte of zwarte achtergrond. Ingeval van een een zwarte achtergrond kan ook gekozen worden om de naam in wit te zetten. In uitzonderlijke gevallen mag het logo gebruikt worden op een licht gekleurde achtergrond, waarbij het logo duidelijk zichtbaar blijft. Bij twijfel raadpleeg Centraal Bureau. Zwart/wit Het logo in zwart/wit wordt geplaatst op een witte achtergrond. In uitzonderlijke gevallen mag het logo gebruikt worden op een achtergrond van niet meer dan 20% zwart, waarbij het logo duidelijk zichtbaar blijft.

11 Logo s Toepassing De Savornin Lohman 10 Kleur Het logo in kleur wordt geplaatst op een witte of zwarte achtergrond. Ingeval van een een zwarte achtergrond kan ook gekozen worden om de naam in wit te zetten. In uitzonderlijke gevallen mag het logo gebruikt worden op een licht gekleurde achtergrond, waarbij het logo duidelijk zichtbaar blijft. Bij twijfel raadpleeg Centraal Bureau. Zwart/wit Het logo in zwart/wit wordt geplaatst op een witte achtergrond. In uitzonderlijke gevallen mag het logo gebruikt worden op een achtergrond van niet meer dan 20% zwart, waarbij het logo duidelijk zichtbaar blijft.

12 Logo s Toepassing Hilfertsheem-Beatrix 11 Kleur Het logo in kleur wordt geplaatst op een witte of zwarte achtergrond. Ingeval van een een zwarte achtergrond kan ook gekozen worden om de naam in wit te zetten. In uitzonderlijke gevallen mag het logo gebruikt worden op een licht gekleurde achtergrond, waarbij het logo duidelijk zichtbaar blijft. Bij twijfel raadpleeg Centraal Bureau. Zwart/wit Het logo in zwart/wit wordt geplaatst op een witte achtergrond. In uitzonderlijke gevallen mag het logo gebruikt worden op een achtergrond van niet meer dan 20% zwart, waarbij het logo duidelijk zichtbaar blijft.

13 Logo s Toepassing College de OpMaat 12 Kleur Het logo in kleur wordt geplaatst op een witte of zwarte achtergrond. Ingeval van een een zwarte achtergrond kan ook gekozen worden om de naam in wit te zetten. In uitzonderlijke gevallen mag het logo gebruikt worden op een licht gekleurde achtergrond, waarbij het logo duidelijk zichtbaar blijft. Bij twijfel raadpleeg Centraal Bureau. Zwart/wit Het logo in zwart/wit wordt geplaatst op een witte achtergrond. In uitzonderlijke gevallen mag het logo gebruikt worden op een achtergrond van niet meer dan 20% zwart, waarbij het logo duidelijk zichtbaar blijft.

14 Logo s Pay off Kleur 13 De button met de pay off Kom verder wordt altijd in combinatie met het logo gebruikt. De button heeft geen vaste plaats binnen het ontwerp, maar mag niet onder een andere hoek geplaatst worden. De button van elke school heeft de lichte kleur uit het eigen kleurenpalet. De button van CVO t Gooi heeft dezelfde lichte kleur die ook College de OpMaat gebruikt. Afbeeldingen op ware grootte. Formaat is gelijk aan logo in het briefpapier. Digitale versies van de logo s met pay off zijn te verkrijgen via Centraal Bureau.

15 Logo s Pay off Zwart/wit 14 Voor het gebruik van de pay off in zwart/wit gelden dezelfde regels als bij gebruik in full colour. Alle buttons zijn 60% zwart. Digitale versies van de logo s met pay off zijn te verkrijgen via Centraal Bureau. Afbeeldingen op ware grootte. Formaat is gelijk aan logo in het briefpapier.

16 Typografie 15 In de huisstijl-typografie gebruiken we verschillende lettertypes, nl.: - voor drukwerk: Kievit - voor gebruik in Office-programma s als Word, Excel, Powerpoint e.d.: Verdana - voor online-gebruik in en website: Verdana Kievit Regular - Kievit Italic Kievit Medium - Kievit Medium Italic Kievit Bold - Kievit Bold Italic Verdana Regular - Verdana Italic Verdana Bold - Verdana Bold Italic

17 Toepassingen Drukwerk 16 Afbeelding 75% van de ware grootte Briefpapier CVO t Gooi Formaat: 210 x 297 mm (A4) Bedrukking: full colour 4/0 Papiersoort: Bankpost voor laserwriters Gewicht: 80 grams Centraal Bureau Bisonlaan GH Hilversum Postbus AD Hilversum T (035) cb@cvogooi.nl ING bank nr Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi Comenius College, De Savornin Lohman, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi

18 Toepassingen Drukwerk Briefpapier vestigingen 17 Afbeelding 30% van de ware grootte Het briefpapier is te bestellen via Centraal Bureau. Bisonlaan GH Hilversum Postbus AD Hilversum T (035) info@comeniusnet.nl Van Ghentlaan PN Hilversum T (035) post@savorninlohman.nl Christelijke school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Comenius College, De Savornin Lohman, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo De Savornin Lohman, Comenius College, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Lieven de Keylaan LH Hilversum T (035) F (035) info@hilfertsheem.nl Graaf Florislaan BT Bussum T (035) F (035) info@collegedeopmaat.nl Christelijke school voor vmbo-beroepsgericht en mavo Hilfertsheem-Beatrix, Comenius College, De Savornin Lohman en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat, Comenius College, De Savornin Lohman en Hilfertsheem-Beatrix vormen samen CVO t Gooi

19 Afbeelding 75% van de ware grootte Toepassingen Drukwerk Enveloppen met venster Formaat: 229 x 162 mm (C5) Bedrukking: full colour 4/0 Papiersoort: wit enveloppenbank Gewicht: 80 grams 18 Postbus AD Hilversum Comenius College, De Savornin Lohman, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Postbus AD Hilversum Van Ghentlaan PN Hilversum Comenius College, De Savornin Lohman, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi De Savornin Lohman, Comenius College, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Lieven de Keylaan LH Hilversum Graaf Florislaan BT Bussum Hilfertsheem-Beatrix, Comenius College, De Savornin Lohman en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi College de OpMaat, Comenius College, De Savornin Lohman en Hilfertsheem-Beatrix vormen samen CVO t Gooi

20 Afbeelding 75% van de ware grootte Toepassingen Drukwerk Enveloppen zonder venster 1 Specificaties zijn gelijk aan enveloppen met venster. De enveloppen zijn te bestellen via Centraal Bureau. 19 Postbus AD Hilversum Comenius College, De Savornin Lohman, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Postbus AD Hilversum Van Ghentlaan PN Hilversum Comenius College, De Savornin Lohman, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi De Savornin Lohman, Comenius College, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Lieven de Keylaan LH Hilversum Graaf Florislaan BT Bussum Hilfertsheem-Beatrix, Comenius College, De Savornin Lohman en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi College de OpMaat, Comenius College, De Savornin Lohman en Hilfertsheem-Beatrix vormen samen CVO t Gooi

21 Afbeelding 75% van de ware grootte Toepassingen Drukwerk Envelop zonder venster 2 Formaat: 324 x 229 mm (C4) Bedrukking: full colour 4/0 Papiersoort: wit enveloppenbank Gewicht: 120 grams 20 Postbus AD Hilversum Comenius College, De Savornin Lohman, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi

22 Toepassingen Drukwerk Envelop zonder venster 21 De enveloppen zijn te bestellen via Centraal Bureau. Afbeelding 25% van de ware grootte Postbus AD Hilversum Van Ghentlaan PN Hilversum Comenius College, De Savornin Lohman, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi De Savornin Lohman, Comenius College, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Lieven de Keylaan LH Hilversum Graaf Florislaan BT Bussum Hilfertsheem-Beatrix, Comenius College, De Savornin Lohman en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi College de OpMaat, Comenius College, De Savornin Lohman en Hilfertsheem-Beatrix vormen samen CVO t Gooi

23 Afbeelding 75% van de ware grootte Toepassingen Drukwerk Zonder begeleidend schrijven Formaat: 210 x 148,5 mm (A5) Bedrukking: full colour 4/0 Papiersoort: silk houtvrij MC Gewicht: 350 grams 22 Centraal Bureau Bisonlaan GH Hilversum Postbus AD Hilversum T (035) cb@cvogooi.nl Datum Betreft Ter informatie Volgens afspraak Ter bevestiging Graag uw reactie Na kennisgeving retour In dank retour Naar aanleiding van uw verzoek d.d. Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi Comenius College, De Savornin Lohman, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Met vriendelijke groet, Bisonlaan GH Hilversum Postbus AD Hilversum T (035) info@comeniusnet.nl Van Ghentlaan PN Hilversum T (035) post@savorninlohman.nl Datum Betreft Datum Betreft Ter informatie Volgens afspraak Ter bevestiging Graag uw reactie Na kennisgeving retour In dank retour Naar aanleiding van uw verzoek d.d. Ter informatie Volgens afspraak Ter bevestiging Graag uw reactie Na kennisgeving retour In dank retour Naar aanleiding van uw verzoek d.d. Christelijke school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Comenius College, De Savornin Lohman, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Met vriendelijke groet, De Savornin Lohman, Comenius College, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Met vriendelijke groet, Lieven de Keylaan LH Hilversum Graaf Florislaan BT Bussum T (035) T (035) F (035) F (035) info@hilfertsheem.nl info@collegedeopmaat.nl Datum Datum Betreft Betreft Ter informatie Ter informatie Volgens afspraak Volgens afspraak Ter bevestiging Ter bevestiging Graag uw reactie Graag uw reactie Na kennisgeving retour Na kennisgeving retour In dank retour In dank retour Naar aanleiding van uw verzoek d.d. Naar aanleiding van uw verzoek d.d. Christelijke school voor vmbo-beroepsgericht en mavo Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning Hilfertsheem-Beatrix, Comenius College, De Savornin Lohman en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Met vriendelijke groet, College de OpMaat, Comenius College, De Savornin Lohman en Hilfertsheem-Beatrix vormen samen CVO t Gooi Met vriendelijke groet,

24 Afbeelding 100% van de ware grootte Toepassingen Drukwerk Visitekaartjes Formaat: 55 x 85 mm Druk: digitaal gedrukt (tweezijdig) Papiersoort: silk houtvrij MC Gewicht: 350 grams 23 drs. L. (Linda) Hoogkamp stafmedewerker P&O Bisonlaan GH Hilversum Postbus AD Hilversum T (035) F (035) l.hoogkamp@cvogooi.nl Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi. Comenius College, De Savornin Lohman, Hilfertsheem-Beatrix en College de OpMaat vormen samen CVO t Gooi Voorzijde Achterzijde is voor alle kaartjes gelijk drs. A. (Annenienke) Kloeze afdelingsleider vwo 3, 4, 5 en 6 H. (Hiltje) Meester interne zorgcoördinator, orthopedagoog F. (Fenny) Veldman afdelingsleider bovenbouw H.S. (Hella) Nubé teamleider Bisonlaan GH Hilversum Postbus AD Hilversum T (035) T (035) (direct) a.kloeze@comeniusnet.nl Van Ghentlaan PN Hilversum T (035) F (035) h.meester@savorninlohman.nl Lieven de Keylaan LH Hilversum T (035) F (035) f.veldman@hilfertsheem.nl Graaf Florislaan BT Bussum T (035) F (035) h.nubé@collegedeopmaat.nl

25 Toepassingen Huisstijl handboek CVO t Gooi 24 Drukwerk Folders en brochures Formaat: 210 x 297 mm (A4) Bedrukking: full colour 4/4 Papiersoort: silk houtvrij MC Gewicht: - 8 tot 16 pagina s: 170 grams selfcover - 20 pagina s en meer: 150 grams selfcover De vormgeving wordt in gezamenlijk overleg bepaald, lay-out, tekst, fotografie en drukwerk wordt door de betreffende vestiging zelf geregeld. Afbeelding 30% van de ware grootte Belangrijke informatie over onze school! Christelijke school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo ids g l o o Sch Belangrijke informatie over onze school! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Belangrijke informatie over onze school! Christelijke school voor beroepsgericht vmbo en mavo (met lwoo) ids g l o o Sch GIDS L O O H SC Belangrijke informatie over onze school! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning GIDS L O O H SC BEWAR EN! Schoolgids de OpMaat.indd :17

26 Toepassingen Drukwerk Diverse omslagen Formaat: ± A4 Bedrukking: full colour 4/0 Papiersoort: silk houtvrij MC Gewicht: 300 grams selfcover 25 De omslagen zijn te bestellen via Centraal Bureau. Afbeelding 30% van de ware grootte Resultatenoverzicht_Comenius.indd :30

27 Afbeelding ± 10% van de ware grootte Toepassingen Reclame-uitingen Vlaggen Formaat: 185 x 90 cm Er bestaat geen vlag van CVO t Gooi. Vlaggen worden via Centraal Bureau besteld. 26

28 Toepassingen Reclame-uitingen Lichtbak Formaat: 105 x 105 cm 27 Afbeelding 8% van de ware grootte Reclame- en promotiemateriaal worden in overleg met Centraal Bureau besteld. Bisonlaan 1 Bisonlaan 1

29 Toepassingen Office design 28 Achtergrond Powerpoint-presentatie Formaat: 254 x 190,5 mm Afbeelding 60% van de ware grootte De PPT-achtergrond is te verkrijgen via Centraal Bureau. Afbeelding 25% van de ware grootte

30 Toepassingen Office design 29 Achtergrond Powerpoint-presentatie Formaat: 254 x 190,5 mm Afbeelding 60% van de ware grootte De PPT-achtergrond is te verkrijgen via Centraal Bureau. Afbeelding 25% van de ware grootte

31 Afbeelding 75% van de ware grootte Toepassingen Office design Digitale brief Formaat: 210 x 297 mm (A4) Word-template Via versturen als PDF 30 Hilversum, datum Aanhef, Lacea nobis ipsandi occum iusam vel idis reium si des modit, que pa veres re voles nullor aut autem quiataq uoditat iorero volorion rerum vent ut dellicidel ipsam venis et expedit assi totatendam endem qui reptatur, comnisti ut aliquia sed utet es ut pelecesequis doluptat. Nem untureribus, sendit omnis aris andistiam fugit porehenihic totatem ulluptati ut pro od exerfero iliquid itaqui nihil et venis se nem que nobis inciumquo qui tet prepero omnihitiorem iunto tem resequo ducilli gentem quam et molo omnimagnam, vollaborest, quisitatur? Iquam, odiam ne num imagnat. Cesti nis debis eum consed qui dest landa adipsanda qui od mosapici id quat demque explam, sum, offic tet ad ute non consed esedi nam fuga. Rae. Nequundi tem eossi alic totaquis experehendis pedi qui odigent eatur? Ga. Is nonsequ istiasimaior aboritas autat. Upta eaque net doluptatur? Cullenimus molendae solor sin et dipsus mint harum quat volupta tempora audis volore ligende venihil id maion nienis exceatur sum aborem faciam et explatur? Sa quam labore ipsandesto conem eosam eosanteniat et qui voluptas deresti ssitet volo doluptiis volore nimin essediata id et hil in explique volecus acienis alis maxim rentis maios exerunt moditia quundusam faccabo. Dundio volores enduci te magnimi ntinventi idis eaquam nim is audipsandis et ut rest erfero consed quos sitiaesed es nectaes cillutatius quat hit, veles ellacestia sint rem et, sero doluptatur alicab impor min nostionet acere, comnihita et, nus autatemo omnis ene soloria nihicat iusam, optat. Met vriendelijke groet, Naam Functie

32 Toepassingen Office design 31 Digitale brief De Word-templates zijn verkrijgbaar via Centraal Bureau. Afbeelding 30% van de ware grootte Hilversum, datum Hilversum, datum Aanhef, Lacea nobis ipsandi occum iusam vel idis reium si des modit, que pa veres re voles nullor aut autem quiataq uoditat iorero volorion rerum vent ut dellicidel ipsam venis et expedit assi totatendam endem qui reptatur, comnisti ut aliquia sed utet es ut pelecesequis doluptat. Nem untureribus, sendit omnis aris andistiam fugit porehenihic totatem ulluptati ut pro od exerfero iliquid itaqui nihil et venis se nem que nobis inciumquo qui tet prepero omnihitiorem iunto tem resequo ducilli gentem quam et molo omnimagnam, vollaborest, quisitatur? Iquam, odiam ne num imagnat. Cesti nis debis eum consed qui dest landa adipsanda qui od mosapici id quat demque explam, sum, offic tet ad ute non consed esedi nam fuga. Rae. Nequundi tem eossi alic totaquis experehendis pedi qui odigent eatur? Ga. Is nonsequ istiasimaior aboritas autat. Aanhef, Lacea nobis ipsandi occum iusam vel idis reium si des modit, que pa veres re voles nullor aut autem quiataq uoditat iorero volorion rerum vent ut dellicidel ipsam venis et expedit assi totatendam endem qui reptatur, comnisti ut aliquia sed utet es ut pelecesequis doluptat. Nem untureribus, sendit omnis aris andistiam fugit porehenihic totatem ulluptati ut pro od exerfero iliquid itaqui nihil et venis se nem que nobis inciumquo qui tet prepero omnihitiorem iunto tem resequo ducilli gentem quam et molo omnimagnam, vollaborest, quisitatur? Iquam, odiam ne num imagnat. Cesti nis debis eum consed qui dest landa adipsanda qui od mosapici id quat demque explam, sum, offic tet ad ute non consed esedi nam fuga. Rae. Nequundi tem eossi alic totaquis experehendis pedi qui odigent eatur? Ga. Is nonsequ istiasimaior aboritas autat. Upta eaque net doluptatur? Cullenimus molendae solor sin et dipsus mint harum quat volupta tempora audis volore ligende venihil id maion nienis exceatur sum aborem faciam et explatur? Sa quam labore ipsandesto conem eosam eosanteniat et qui voluptas deresti ssitet volo doluptiis volore nimin essediata id et hil in explique volecus acienis alis maxim rentis maios exerunt moditia quundusam faccabo. Dundio volores enduci te magnimi ntinventi idis eaquam nim is audipsandis et ut rest erfero consed quos sitiaesed es nectaes cillutatius quat hit, veles ellacestia sint rem et, sero doluptatur alicab impor min nostionet acere, comnihita et, nus autatemo omnis ene soloria nihicat iusam, optat. Upta eaque net doluptatur? Cullenimus molendae solor sin et dipsus mint harum quat volupta tempora audis volore ligende venihil id maion nienis exceatur sum aborem faciam et explatur? Sa quam labore ipsandesto conem eosam eosanteniat et qui voluptas deresti ssitet volo doluptiis volore nimin essediata id et hil in explique volecus acienis alis maxim rentis maios exerunt moditia quundusam faccabo. Dundio volores enduci te magnimi ntinventi idis eaquam nim is audipsandis et ut rest erfero consed quos sitiaesed es nectaes cillutatius quat hit, veles ellacestia sint rem et, sero doluptatur alicab impor min nostionet acere, comnihita et, nus autatemo omnis ene soloria nihicat iusam, optat. Met vriendelijke groet, Naam Functie Met vriendelijke groet, Naam Functie Hilversum, datum Bussum, datum Aanhef, Lacea nobis ipsandi occum iusam vel idis reium si des modit, que pa veres re voles nullor aut autem quiataq uoditat iorero volorion rerum vent ut dellicidel ipsam venis et expedit assi totatendam endem qui reptatur, comnisti ut aliquia sed utet es ut pelecesequis doluptat. Nem untureribus, sendit omnis aris andistiam fugit porehenihic totatem ulluptati ut pro od exerfero iliquid itaqui nihil et venis se nem que nobis inciumquo qui tet prepero omnihitiorem iunto tem resequo ducilli gentem quam et molo omnimagnam, vollaborest, quisitatur? Iquam, odiam ne num imagnat. Cesti nis debis eum consed qui dest landa adipsanda qui od mosapici id quat demque explam, sum, offic tet ad ute non consed esedi nam fuga. Rae. Nequundi tem eossi alic totaquis experehendis pedi qui odigent eatur? Ga. Is nonsequ istiasimaior aboritas autat. Aanhef, Lacea nobis ipsandi occum iusam vel idis reium si des modit, que pa veres re voles nullor aut autem quiataq uoditat iorero volorion rerum vent ut dellicidel ipsam venis et expedit assi totatendam endem qui reptatur, comnisti ut aliquia sed utet es ut pelecesequis doluptat. Nem untureribus, sendit omnis aris andistiam fugit porehenihic totatem ulluptati ut pro od exerfero iliquid itaqui nihil et venis se nem que nobis inciumquo qui tet prepero omnihitiorem iunto tem resequo ducilli gentem quam et molo omnimagnam, vollaborest, quisitatur? Iquam, odiam ne num imagnat. Cesti nis debis eum consed qui dest landa adipsanda qui od mosapici id quat demque explam, sum, offic tet ad ute non consed esedi nam fuga. Rae. Nequundi tem eossi alic totaquis experehendis pedi qui odigent eatur? Ga. Is nonsequ istiasimaior aboritas autat. Upta eaque net doluptatur? Cullenimus molendae solor sin et dipsus mint harum quat volupta tempora audis volore ligende venihil id maion nienis exceatur sum aborem faciam et explatur? Sa quam labore ipsandesto conem eosam eosanteniat et qui voluptas deresti ssitet volo doluptiis volore nimin essediata id et hil in explique volecus acienis alis maxim rentis maios exerunt moditia quundusam faccabo. Dundio volores enduci te magnimi ntinventi idis eaquam nim is audipsandis et ut rest erfero consed quos sitiaesed es nectaes cillutatius quat hit, veles ellacestia sint rem et, sero doluptatur alicab impor min nostionet acere, comnihita et, nus autatemo omnis ene soloria nihicat iusam, optat. Upta eaque net doluptatur? Cullenimus molendae solor sin et dipsus mint harum quat volupta tempora audis volore ligende venihil id maion nienis exceatur sum aborem faciam et explatur? Sa quam labore ipsandesto conem eosam eosanteniat et qui voluptas deresti ssitet volo doluptiis volore nimin essediata id et hil in explique volecus acienis alis maxim rentis maios exerunt moditia quundusam faccabo. Dundio volores enduci te magnimi ntinventi idis eaquam nim is audipsandis et ut rest erfero consed quos sitiaesed es nectaes cillutatius quat hit, veles ellacestia sint rem et, sero doluptatur alicab impor min nostionet acere, comnihita et, nus autatemo omnis ene soloria nihicat iusam, optat. Met vriendelijke groet, Naam Functie Met vriendelijke groet, Naam Functie

H u i s s t i j l H a n d b o e k september 2013

H u i s s t i j l H a n d b o e k september 2013 H u i s s t i j l h a n d b o e k september 2013 2 Introductie 3 Waarom dit huisstijlhandboek? Index Logo 4 5 6 7 8 9 10 Lettertype 11 12 Huisstijldragers 13 14 15 16/18 19 20 21 22 23 Vormgeving Kleuren

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl Huisstijlhandboek Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl februari 2009 Inhoud Huistijlhandboek Inleiding 5 Basiselementen 7 Beeld- en woordmerk 7 Beeldmerk 7 Kleur 8 Onjuiste toepassingen

Nadere informatie

RICHTLIJNEN HUISSTIJL ADFIZ - LEDEN

RICHTLIJNEN HUISSTIJL ADFIZ - LEDEN RICHTLIJNEN HUISSTIJL ADFIZ - LEDEN Motivatie logo Adfiz Het logo Adfiz staat voor waarden als betrouwbaarheid, kwaliteit, deskundigheid, gemak, etc. Allemaal zaken die een klant belangrijk vindt bij zijn

Nadere informatie

Identiteit. Change yourself Change the world

Identiteit. Change yourself Change the world Huisstijl handboek Inhoud Identiteit...3 Uitstraling...4 Kleurspecificaties...5 Typografie Lobster...6 Typografie Helvetica...7 Zakenkaartje...8 Briefpapier...9 Envelop...10 Desktop website...11 Mobiele

Nadere informatie

huisstijl handboek 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51

huisstijl handboek 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51 huisstijl handboek 1 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51 Inhoud Kernboodschap 30 minuten bewegen... 3 De basisregels... 4 Bewaking en beheer... 5 Verklaring beeld- en woordmerk... 6 Logo

Nadere informatie

Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal

Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal Inhoud 2 4 Huisstijl 5 Het logo 7 Keurmerk 9 Kleurgebruik 10 Typografie 11 Voorbeelden Inleiding 3 Voor

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam februari 2012 Inhoud 1. Inleiding 2. De huisstijl 3. Logo toepassingen 4. Huisstijlkleuren

Nadere informatie

Richtlijnen Best Bijzonder! Concept versie juni 2015

Richtlijnen Best Bijzonder! Concept versie juni 2015 Richtlijnen Best Bijzonder! Concept versie juni 2015 Best Bijzonder! Voor u ligt de eerste (concept)versie van de richtlijnen voor het nieuwe logo Best Bijzonder!. Hierin vindt u informatie over het juiste

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 HUISSTIJLHANDBOEK Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding Pagina 03 Typografie Pagina 09 Het logo Pagina 04-06 Het gebruik van afbeeldingen Pagina 10-11 Kleurgebruik Pagina

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave. 1 Logo 2. 2 Kleurgebruik 4. 3 Typografie 5. 4 Huisstijlelementen 6. 5 Papiersoort 6. 6 Huisstijlmiddelen 7

Inleiding. Inhoudsopgave. 1 Logo 2. 2 Kleurgebruik 4. 3 Typografie 5. 4 Huisstijlelementen 6. 5 Papiersoort 6. 6 Huisstijlmiddelen 7 Huisstijlhandboek Inleiding Belastingsamenwerking West-Brabant communiceert dagelijks via diverse uitingen met haar doelgroep. Deze uitingen dienen een duidelijk herkenbaar en overzichtelijk karakter te

Nadere informatie

Huisstijlbeschrijving

Huisstijlbeschrijving Huisstijlbeschrijving 2 Inhoud Inleiding 3 Het NBVlogo 4 Het kleurenpalet 5 Typografie 9 Vormtaal en grid 17 Beeldtaal 22 Beeldschermpresentaties 40 Digitale uitingen 41 Brochures, folders en leaflets

Nadere informatie

provincie West-Vlaanderen

provincie West-Vlaanderen provincie West-Vlaanderen huisstijlgids huisstijlhandleiding provincie West-Vlaanderen 01 02 het logo provincielogo speerpuntlogo s plaatsing en formaat de clip de clip clip met speerpuntlogo kleurgebruik

Nadere informatie

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl.

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. GoedBeginnen.nl Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. Inhoud 1. Inleiding 2. De huisstijl 3. Logo toepassingen 4. Huisstijl kleuren 5. Typografie 6. Voorbeelden

Nadere informatie

Logo Secundaire logo s Verkeerd gebruik van logo Typografie Kleurenpalet Iconen Website, Facebook & Instagram footer Print

Logo Secundaire logo s Verkeerd gebruik van logo Typografie Kleurenpalet Iconen Website, Facebook & Instagram  footer Print Huisstijlgids Logo Secundaire logo s Verkeerd gebruik van logo Typografie Kleurenpalet Iconen Website, Facebook & Instagram E-mailfooter Print 4 6 8 10 12 14 16 18 20 4 5 Logo Om de leesbaarheid te verzekeren,

Nadere informatie

Vastlegging huisstijl Brainport Avenue

Vastlegging huisstijl Brainport Avenue Vastlegging huisstijl Brainport Avenue Deel 1 Basisvormgeving Logo...3 Maatvoering en vrije ruimte... 4 Kleurvarianten logo...5 Correct logogebruik...6 Deel 2 Toepassingen Huisstijluitingen... 12 Correspondentiereeks...13

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015. gymfed. we are gym

Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015. gymfed. we are gym Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015 Uniformiteit De huisstijl weerspiegelt de identiteit van een organisatie; het is een geheel aan afspraken over de wijze waarop deze organisatie zich presenteert

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier brugklas Comenius College Hilfertsheem College - De Savornin Lohman - College de Opmaat

Aanmeldingsformulier brugklas Comenius College Hilfertsheem College - De Savornin Lohman - College de Opmaat Comenius College Hilfertsheem College - De Savornin Lohman - College de Opmaat Op de bladzijde 4 kunt u de school van uw keuze aanvinken en vindt u de adresgegevens A.u.b. formulier volledig invullen en

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers. November 2014

Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers. November 2014 Richtlijnen huisstijl voor vormgevers en drukkers November 2014 In de Veiligheidsregio Hollands Midden werken gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen aan de rampenbestrijding en crisisbeheersing

Nadere informatie

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes Huisstijlinformatiemap Scholen met Succes Waarom een huisstijl? Als organisatie wil je een bepaalde indruk maken, een bepaald beeld achter laten bij doelgroepen en publieksgroepen. Een van de middelen

Nadere informatie

Huisstijl Handboek Bar End

Huisstijl Handboek Bar End Huisstijl Handboek Bar End Het huisstijl handboek van Mountainbikeclub Bar End Met een huisstijl kunnen wij onze eigen identiteit goed tot uitdrukking brengen. Wij presenteren ons met een herkenbare eigen

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Unique Change. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl van Unique Change.

Huisstijlhandboek. Unique Change. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl van Unique Change. Huisstijlhandboek Unique Change Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl van Unique Change SchaapOntwerpers Inhoudsopgave Inhoudsopgave 01 Inleiding 02 Woordbeeld 03 Patroon 06

Nadere informatie

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK HUISSTIJL HANDBOEK Inhoud Logo p 4 hoe het logo niet te gebruiken p 5 Kleurtoepassingen van het logo p 6 Kleuren p 7 Typografie p 8 Pay-off p 9 Beeldmateriaal p 10 DAN is een netwerk organisatie dat bureaus

Nadere informatie

Huisstijl handboek van de kledingwinkel

Huisstijl handboek van de kledingwinkel Huisstijl handboek van de kledingwinkel BERSHKA BERSHKA BERSHKA Inhoud Inleiding...1 De huisstijl...2 - Het Logo. - De Huisstijlkleuren Typografie...3 - Broodletter - Cursieven - Koppen Drukwerk...4 -

Nadere informatie

Versie 0.1 Juni 2010. Mobistar Business Partner

Versie 0.1 Juni 2010. Mobistar Business Partner Versie 0.1 Juni 2010 Mobistar Business Partner Welkom Als Mobistar Business Partner laat u graag zien wat u in huis hebt. U wil professioneel voor de dag komen, en zowel uw eigen waarden als die van Mobistar

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie Huisstijlhandboek Kunststichting Firma Van Drie Martine den Boer Definitief 1 april 2013 Huisstijlhandboek Firma Van Drie definitief d.d. 1-4-2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Logo 4 1.1. Varianten 4

Nadere informatie

inhoud 1. HET LOGO DE LETTERTYPES DE KLEUREN 2. GEBRUIK DOOR DIEMEN MARKETING 3. GEBRUIK DOOR DERDEN

inhoud 1. HET LOGO DE LETTERTYPES DE KLEUREN 2. GEBRUIK DOOR DIEMEN MARKETING 3. GEBRUIK DOOR DERDEN huisstijlhandboek inhoud 1. HET LOGO DE LETTERTYPES DE KLEUREN 2. GEBRUIK DOOR DIEMEN MARKETING 3. GEBRUIK DOOR DERDEN HET LOGO DE LETTERTYPES DE KLEUREN Hier worden het gebruik van het logo, de lettertypes

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de WeHelpen huisstijl. september 2012 Versie 1.0

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de WeHelpen huisstijl. september 2012 Versie 1.0 Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de WeHelpen huisstijl september 2012 Versie 1.0 Inhoud 1. Kernwaarden en visie 2. Logo 3. Opbouw logo 4. Omgaan met het logo 5.

Nadere informatie

Algemene richtlijnen & instructies voor het toepassen van de huisstijl m.b.t. de band Coldcase

Algemene richtlijnen & instructies voor het toepassen van de huisstijl m.b.t. de band Coldcase Algemene richtlijnen & instructies voor het toepassen van de huisstijl m.b.t. de band Coldcase 1 Inhoud Inleiding pag 3 De huisstijl pag 4 Beeldmerk pag 6 Huisstijlkleuren pag 7 Huisstijlelement: speakers

Nadere informatie

Versie 0.1 Juni 2010. Mobistar Solution Partner

Versie 0.1 Juni 2010. Mobistar Solution Partner Versie 0.1 Juni 2010 Mobistar Solution Partner Welkom Als Mobistar Solution Partner laat u graag zien wat u in huis hebt. U wil professioneel voor de dag komen, en zowel uw eigen waarden als die van Mobistar

Nadere informatie

MARKET GARDEN 70 jaar

MARKET GARDEN 70 jaar Logo s Elementen Als logo-elementen zijn de typisch herkenbare elementen gebruikt die men associeert bij de gedachte aan Operation Market Garden zoals de John Frost-brug, een jeep en de parachutisten met

Nadere informatie

Eigen communicatiedragers

Eigen communicatiedragers 1 GO! huisstijlgids 2014 1. GO! logo Het logo is opgebouwd uit twee verschillende lettertypes: GO! staat in het lettertype VAG Rounded, staat in het lettertype Flanders Art. We reiken twee versies van

Nadere informatie

Huisstijl handboek. Richtlijnen & instructies voor het gebruik van logo en huisstijl. Versie 2015.1.0

Huisstijl handboek. Richtlijnen & instructies voor het gebruik van logo en huisstijl. Versie 2015.1.0 Richtlijnen & instructies voor het gebruik van logo en huisstijl. Huisstijl handboek Versie 2015.1.0 Inleiding Stichting LMC Voortgezet Onderwijs biedt interconfessioneel en algemeen bijzonder onderwijs

Nadere informatie

HASSELT HUISSTIJL HANDBOEK TYPOGRAFIE DOWNLOAD BARLOW + BARLOW CONDENSED: U:\1_IEDEREEN\FAD\ECI\_LOGO_HASSELT_HEEFT_HET

HASSELT HUISSTIJL HANDBOEK TYPOGRAFIE DOWNLOAD BARLOW + BARLOW CONDENSED:   U:\1_IEDEREEN\FAD\ECI\_LOGO_HASSELT_HEEFT_HET TYPOGRAFIE DOWNLOAD BARLOW + BARLOW CONDENSED: HTTPS://FONTS.GOOGLE.COM U:\1_IEDEREEN\FAD\ECI\_LOGO HEEFT_HET 16 BARLOW Barlow is een modern en eigentijds font met een hoge leesbaarheid. Het is een Open

Nadere informatie

HUISSTIJL MANUAL HZ CULT

HUISSTIJL MANUAL HZ CULT HUISSTIJL MANUAL HZ CULT HZ UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES Augustus 2012 INHOUD E G HZ CULT 1 LOGO 1.1 VERSCHIJNINGSVORMEN & KLEURGEBRUIK HZ CULT LOGO 1.2 MINIMAAL FORMAAT HZ CULT LOGO 1.3 MINIMALE MARGE

Nadere informatie

CERTIFICERING EEN PRESTATIE OM TROTS OP TE ZIJN.

CERTIFICERING EEN PRESTATIE OM TROTS OP TE ZIJN. CERTIFICERING EEN PRESTATIE OM TROTS OP TE ZIJN. Certificatiebeeldmerk Managementsystemen Richtlijnen juni 2011 Guidelines_NL.indd 1 16-09-11 11:24 1. Inleiding. Laat de markt weten Certificering volgens

Nadere informatie

HUISSTIJLGIDS MAART 2019

HUISSTIJLGIDS MAART 2019 FUNFASTIC Een samenhangende visuele identiteit is de basis van elk communicatiebeleid. Daarom deze huisstijlgids. Met basisregels die de impact van de campagne vergroten. Het uitgangspunt van dit handvest

Nadere informatie

Geweld stopt niet vanzelf. ADVIES- EN MELDPUNT HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING. Huisstijlmanual

Geweld stopt niet vanzelf. ADVIES- EN MELDPUNT HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING. Huisstijlmanual Geweld stopt Huisstijlmanual Geweld stopt Veilig Thuis gaat over kinderen en volwassenen die hulp nodig hebben. Omdat ze niet in harmonie met elkaar leven. Omdat ze er niet op eigen kracht uitkomen. Veilig

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Versie 1, augustus 2016

Huisstijlhandboek Versie 1, augustus 2016 Huisstijlhandboek Versie 1, augustus 2016 Inhoud Merk 3 Waar staat portbase voor? 4 Merkbasis 4 Logo 5 Vorm 6 Kleur 6 Marge en grootte 7 Zwart-wit 8 Dia-positief 9 Dont s 10 Pay-off 11 Typografie 12 Typografie

Nadere informatie

aanleveringshandleiding

aanleveringshandleiding AANLEVERINGSHANDLEIDING aanleveringshandleiding De Hovel 46 5051 NR Goirle T 013-534 12 17 E drukwerk@gbg.nl Wij lopen vaak tegen het probleem aan dat bestanden niet juist worden aangeleverd. Daarom deze

Nadere informatie

VolkerWessels logo, endorsementlogo & -regel

VolkerWessels logo, endorsementlogo & -regel Beeldmerk Uitgangspunt voor het logo van Volker- Wessels is het verbinden van de Volker- Wessels werkmaatschappijen. Bundeling van kennis, expertise en draagvlak leidt tot een krachtige onrganisatie. Enerzijds

Nadere informatie

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Shift8 Helga Keulen Datum: Shift8 Grafisch & Art Design Buro

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Shift8 Helga Keulen Datum: Shift8 Grafisch & Art Design Buro Briefing Huisstijl Bedrijf: Contactpersoon: Van: Shift8 Helga Keulen Datum: 2 Introductie Dit document is samengesteld om beter inzicht te krijgen in de informatie die een rol speelt bij de ontwikkeling

Nadere informatie

Smeva Group Website design 14-03-2012. Versterk je merk

Smeva Group Website design 14-03-2012. Versterk je merk Smeva Group Website design 14-03-2012 Versterk je merk Geerlofs Homepage en marktpagina Smeva Group Login NL EN DU FR Vul hier uw zoekterm in... Home Over ons Nieuws en Service Vacatures Contact Geerlofs

Nadere informatie

stijlgids versie 1.0 augustus 2017 is now part of

stijlgids versie 1.0 augustus 2017 is now part of stijlgids versie 1.0 augustus 2017 content 1. Logo 2. Typografie 3. Kleur 4. Toepassingen Logo Originele versie: voorkeurslogo Logo Voorkeurslogo In full color: groene gradiënt in de cirkel-omtrek, witte

Nadere informatie

Himalaya Stables. Huisstijl Handboek Himalaya Stables

Himalaya Stables. Huisstijl Handboek Himalaya Stables Huisstijl Handboek Inhoudsopgave Voorpagina Blz: 1 Inhouddopgave Blz: 2 Voorwoord Blz: 3 Logo Blz: 4 Logo kleurgebruik Blz: 5 Visitekaart Blz: 6 A4 Envelop Blz: 7 A5 Envelop Blz: 8 Akte Envelop Blz: 9

Nadere informatie

HUISSTIJL MANUAL HZ SPORT

HUISSTIJL MANUAL HZ SPORT HUISSTIJL MANUAL HZ SPORT HZ UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES Augustus 2012 INHOUD F G HZ SPORT 1 LOGO 1.1 VERSCHIJNINGSVORMEN & KLEURGEBRUIK HZ SPORT LOGO 1.2 MINIMAAL FORMAAT HZ SPORT LOGO 1.3 MINIMALE

Nadere informatie

LOGO. Ter vergelijking, de basis van het logo in de Akzidenz Bold: sertum >

LOGO. Ter vergelijking, de basis van het logo in de Akzidenz Bold: sertum > Ter vergelijking, de basis van het logo in de Akzidenz Bold: sertum > LOGO Het logo van Sertum is geheel typografisch. Het heeft geen beeldmerk zodat de nadruk op de merknaam ligt. De logotypografie is

Nadere informatie

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015 CLOUDSUITE stijlwijzer februari 2015 colofon Aan deze uitgave kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van (druk)fouten. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van

Nadere informatie

SRA-HUISSTIJL HANDBOEK 2014

SRA-HUISSTIJL HANDBOEK 2014 SRA-HUISSTIJL HANDBOEK 2014 Introductie Logo Kleuren Balk Typografie, zetinstructie Correspondentiedrukwerk mailingpapier SRA-Educatie Papiersoort www.beeldbanksra.nl 1 / 12 Introductie SRA groeit. Een

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl Inleiding Dit huisstijlhandboek dient om het communicatiestramien en de huisstijl van Marketing Drenthe te

Nadere informatie

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Eenvoudige en snelle installatie. Alle mogelijke vormen. Onderhoudsvrije tuin

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Eenvoudige en snelle installatie. Alle mogelijke vormen. Onderhoudsvrije tuin Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding Eenvoudige en snelle installatie Onderhoudsvrije tuin Alle mogelijke vormen Mevoline randbegrenzingen voor onbegrensde mogelijkheden EVER EDGE stalen randbegrenzingen

Nadere informatie

Geertruidenberg, Vestingstad aan De Biesbosch HUISSTIJL HANDBOEK

Geertruidenberg, Vestingstad aan De Biesbosch HUISSTIJL HANDBOEK Geertruidenberg, Vestingstad aan De Biesbosch HUISSTIJL HANDBOEK HET LOGO In het logo voor Geertruidenberg, vestingstad aan De Biesbosch zijn alle elementen die de gemeente heeft om zich vanuit toeristisch

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Werkversie 1. Juni 2009

Huisstijlhandboek. Werkversie 1. Juni 2009 Huisstijlhandboek Werkversie 1. Juni 2009 Inhoudsopgave Logo p. 2 Kleur p. 4 Huisstijl Typografie p. 6 Vorm en beeld p. 8 De Zonnewijzer in een nieuwe stijl Nieuwe tijden en waarden vragen om een passende

Nadere informatie

HUISSTIJLMANUAL. juli 2016

HUISSTIJLMANUAL. juli 2016 HUISSTIJLMANUAL juli 2016 WHY Bricks gelooft dat innovativiteit en creativiteit onmisbaar zijn voor de groei van je onderneming. HOW Bricks voegt efficiëntie en effectiviteit toe aan je onderneming. We

Nadere informatie

Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo. De SAV: Sportief, Actief en Veelzijdig

Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo. De SAV: Sportief, Actief en Veelzijdig Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo De SAV: Sportief, Actief en Veelzijdig Inhoud 2 Kiezen voor een nieuwe school 3 De Savornin Lohman mavo en onderbouw mavo/havo 4 Leren in een uitdagende

Nadere informatie

HUISSTIJL MANUAL DELTA ACADEMY

HUISSTIJL MANUAL DELTA ACADEMY HUISSTIJL MANUAL DELTA ACADEMY HZ UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES Augustus 2012 INHOUD C G DELTA ACADEMY 1 LOGO 1.1 VERSCHIJNINGSVORMEN & KLEURGEBRUIK DELTA ACADEMY LOGO 1.2 DELTA ACADEMY ENDORSED LOGO

Nadere informatie

Version 2.0. Corporate Design geldig vanaf Meer dan pompen

Version 2.0. Corporate Design geldig vanaf Meer dan pompen Version 2.0 Corporate Design 2017 geldig vanaf 01-11-2017 - 1-1. Inhoudsopgave 1. Algemeen 1.1 Het logo 2 1.2 Het beeldmerk 2 1.3 De slogan 3 1.4 Logo en kleuren 4 1.5 Opbouw logo 6 1.6 Kleuren 7 1.7

Nadere informatie

Richtlijnen Best Bijzonder! Concept versie December 2016

Richtlijnen Best Bijzonder! Concept versie December 2016 Richtlijnen Best Bijzonder! Concept versie December 2016 Best Bijzonder! Voor u ligt de december versie van de richtlijnen voor het logo Best Bijzonder!. Hierin vindt u informa e over het juiste gebruik

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Auteur: Elbert Vink Datum: Oktober 2014

Huisstijlhandboek Auteur: Elbert Vink Datum: Oktober 2014 Huisstijlhandboek Auteur: Elbert Vink Datum: Oktober 2014 Inhoud Introductie Beeldmerk Kleuren Vormen Lettertype Voorbeelden van verschillende uitingen Incorrecte toepassingen Standaard stramien 2 Introductie

Nadere informatie

handboek huisstijlhandboek nieuweschool.nu

handboek huisstijlhandboek nieuweschool.nu handboek huisstijlhandboek Husstijl is meer dan het toevoegen van een beeldmerk. Wat een huisstijl tot een huisstijl maakt is vooral eenheid van stijl. Deze eenheid rdt alleen bereikt, wanneer iedereen

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl

Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl 2016 1 Inhoud 03 Introductie Logo 04 Logo en variant 05 Gebruik van het logo 06 Logo in kleur, wit of zwart Kleuren 07 Kleurwaarden 08 Tinten Typografie 09 Lettertype

Nadere informatie

Huisstijlhandboek S.V. Salio

Huisstijlhandboek S.V. Salio Huisstijlhandboek S.V. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de huisstijl van S.V.. Pagina! 1 van! 20 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Logo 4 Betekenis en regels 6 Betekenis

Nadere informatie

Een nieuwe huisstijl voor stad en OCMW: synthesebrochure Jij bent Sint-Niklaas! Draag mee onze huisstijl uit.

Een nieuwe huisstijl voor stad en OCMW: synthesebrochure Jij bent Sint-Niklaas! Draag mee onze huisstijl uit. Een nieuwe huisstijl voor stad en OCMW: synthesebrochure Jij bent Sint-Niklaas! Draag mee onze huisstijl uit. skl_systeembrochure.indd 1 24/10/14 17:13 Een goede huisstijl gaat veel verder dan een logo.

Nadere informatie

De kleine huisstijlgids voor drukwerk Veranderingen en richtlijnen in een notendop. Provincie Noord-Brabant

De kleine huisstijlgids voor drukwerk Veranderingen en richtlijnen in een notendop. Provincie Noord-Brabant ! De kleine huisstijlgids voor drukwerk Veranderingen en richtlijnen in een notendop Logo kleur Logo kleur aflopend Logo Het logo bestaat uit het provinciale balkje. Bij uitingen van provincie Noord-Brabant

Nadere informatie

HUBO LIMBUG UNITED HUISSTIJL HANDBOEK

HUBO LIMBUG UNITED HUISSTIJL HANDBOEK HUBO LIMBUG UNITED HUISSTIJL HANDBOEK WWW.LIMBURGUNITED.BE logo Het logo is een combinatie van het Limburgsymbool met een basketbal. Het Limburgsymbool om de het typische Limburg gevoel wat erbij hoort

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Logo. Typografie. Fotografie. Contact. constructie kleuren achtergronden. lettertypes slogan teksten. corporate posters en meer

INHOUDSOPGAVE. Logo. Typografie. Fotografie. Contact. constructie kleuren achtergronden. lettertypes slogan teksten. corporate posters en meer HUISSTIJL HANDBOEK INHOUDSOPGAVE Logo constructie kleuren achtergronden Typografie lettertypes slogan teksten Fotografie corporate posters en meer Contact 03 04 05 06 07 08 08 09 10 02 LOGO Versie 1 0,5X

Nadere informatie

Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo. De SAV: Sportief, Actief en Veelzijdig

Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo. De SAV: Sportief, Actief en Veelzijdig Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo De SAV: Sportief, Actief en Veelzijdig 2014-2015 Inhoud Kiezen voor een nieuwe school 2 Kiezen voor een nieuwe school 3 De Savornin Lohman mavo en mavo/havo

Nadere informatie

C M Y K 59 0 100 7 C M Y K 0 0 0 100

C M Y K 59 0 100 7 C M Y K 0 0 0 100 Kazou Het Logo LOGO MS OFFICE Logo KAZOU - Nationaal Gebruik deze bestanden voor MS office (Word, PowerPoint, Excel) TIFF HET LOGO Kleuren specificaties KLEURSPECIFICATIES A_LOGO_NEG_BW.tif A_LOGO_NEG_Gray.tif

Nadere informatie

EUROPESE LOGO BASIC GUIDELINES VAKMANSCHAP SINDS 1910 RICHTLIJNEN VOOR DE HUISSTIJL. www.de-beer.com

EUROPESE LOGO BASIC GUIDELINES VAKMANSCHAP SINDS 1910 RICHTLIJNEN VOOR DE HUISSTIJL. www.de-beer.com EUROPESE LOGO DEBEER KWALITEIT REFINISH EN BASIC GUIDELINES VAKMANSCHAP SINDS 1910 RICHTLIJNEN VOOR DE HUISSTIJL www.de-beer.com 1 2 LOGO DEBEER INHOUD REFINISH LOGO 4 BASIC GUIDELINES LOGO ZWART-WIT 5

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Richtlijnen voor het gebruik van het logo en de opmaak van brochures, affiches en banners.

Huisstijlhandboek Richtlijnen voor het gebruik van het logo en de opmaak van brochures, affiches en banners. Richtlijnen voor het gebruik van het logo en de opmaak van brochures, affiches en banners. Den Haag, juni 2010 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Inhoud Inleiding Elementen NWO huisstijl

Nadere informatie

DMCS. Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken stelt zich voor. Professionaliseringsslag

DMCS. Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken stelt zich voor. Professionaliseringsslag DMCS Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken stelt zich voor Professionaliseringsslag Met de invoering van de nieuwe indeling maakt DMCS een professionaliseringsslag. Belangrijke elementen

Nadere informatie

huisstijlhandboek versie 1 maart 2016

huisstijlhandboek versie 1 maart 2016 huisstijlhandboek studious identity manual 2 INLEIDING Studious Studious geeft vorm aan uw communicatie. De aandacht gaat uit naar uw wensen die vertaald worden in heldere vormgeving. De drive is samen

Nadere informatie

Huisstijlmanual. FitStap // huisstijlmanual // versie 1 december 2017

Huisstijlmanual. FitStap // huisstijlmanual // versie 1 december 2017 Huisstijlmanual december 2017 Inleiding Een goede huisstijl geeft een project een gezicht, een herkenbaar gezicht dat past bij wie je bent en wat je wilt uitstralen. Een succesvolle huisstijl wordt consequent

Nadere informatie

E-commerce module Weevers Grafimedia Versie: 10 augustus 2011

E-commerce module Weevers Grafimedia Versie: 10 augustus 2011 E-commerce module Weevers Grafimedia Versie: 10 augustus 2011 Via PaperJack kunt u beveiligd inloggen op een eigen stukje van deze internetportal. Hier kunnen aanvragen gedaan worden, orders en orderhistorie

Nadere informatie

De huisstijl vormt het gezicht van een organisatie.

De huisstijl vormt het gezicht van een organisatie. huisstijl handboek Elke organisatie, elk bedrijf is uniek. Ze creëert dan ook, bewust maar soms ook onbewust, een eigen visuele identiteit, een eigen huisstijl. Het doel van die huisstijl is een bepaald

Nadere informatie

VERSIE BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD. zaans brandbook

VERSIE BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD. zaans brandbook VERSIE 2.1 2018 BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD zaans brandbook inhoudsopgave 3 Kleurenpalet en kleurwaardes 14 Gebruik Patronen 4 Logo witruimte 15 Gevel Patroon 5 Schaal en proportie 16 Mosterd Patroon

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl Februari 2013 Versie 1.1. Inhoud 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo en payoff 4. Plaatsing van het logo 5. Omgaan

Nadere informatie

WHAT S ON MINDS WHAT S ON YOUR MIND DIN LIGHT DIN REGULAR DIN MEDIUM DIN BOLD BASIS STYLESHEET AMAZING HUISSTIJL.

WHAT S ON MINDS WHAT S ON YOUR MIND DIN LIGHT DIN REGULAR DIN MEDIUM DIN BOLD BASIS STYLESHEET AMAZING HUISSTIJL. ONZE HUIS STIJL! BASIS STYLESHEET AMAZING HUISSTIJL Enkele opmerkingen betreffende de huisstijl van Amazing bv. Voorkeur logo op wit Het logo nooit kantelen Fonts - Din, in uiterste geval vervangen Toepassing

Nadere informatie

22 NOVEMBER 2017 VERKIEZINGEN GEMEENTERAAD TOOLKIT

22 NOVEMBER 2017 VERKIEZINGEN GEMEENTERAAD TOOLKIT 22 NOVEMBER 2017 TOOLKIT TYPOGRAFIE DIN Condensed Bold Wordt gebruikt voor de corporate uitingen en voor kopregels bij bodyteksten. Altijd kapitalen gebruiken. DIN Condensed Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl Drenthe doet wat met je Inleiding Dit huisstijlhandboek dient om het communicatiestramien en de huisstijl

Nadere informatie

Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018

Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018 Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018 2 Inhoud 1 Logo... 3 Do s and don ts... 3 Witruimte rondom logo... 4 Minimale formaat... 4 2 Kleurgebruik... 5 3 Typografie... 6 4 Label '100% verkeersveilig'...

Nadere informatie

Lettertype: Open Sans Semibold. Corpsgrootte: 14 px. Interlinie: 25 px. Interlinie: 20 px. Lettertype: Open Sans Semibold

Lettertype: Open Sans Semibold. Corpsgrootte: 14 px. Interlinie: 25 px. Interlinie: 20 px. Lettertype: Open Sans Semibold Home Stel uw vraag Onze diensten Over Kondar Tips voor managers Offerte Contact Corpsgrootte: 15 px WOZ herwaardering? Interlinie: 34 px Wij zorgen dat uw missie slaagt. Met kennis, hulp en ondersteuning.

Nadere informatie

Wat is een huisstijl? Waarom een huisstijl? Waarvoor staat de huisstijl van Turnclub De Zeester?

Wat is een huisstijl? Waarom een huisstijl? Waarvoor staat de huisstijl van Turnclub De Zeester? Huisstijlhandboek Turnclub De Zeester vzw 3 Een huisstijl Wat is een huisstijl? Een huisstijl is het geheel van richtlijnen en afspraken die beschrijven hoe een organisatie naar buiten treedt. Waarom een

Nadere informatie

Logo logo + naam dorp/gemeente/...

Logo logo + naam dorp/gemeente/... Huisstijlgids Logo logo + naam dorp/gemeente/... NAAM GEMEENTE Maximum 1/2de van de hoogte van HUIS VAN HET KIND. Kleiner dan 1/2de enkel indien de naam de breedte van HUIS VAN HET KIND overschreidt. BRUGGE

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDLEIDING. Minigids voor Logo s, lokale besturen en andere partners. 11/08/2014

HUISSTIJLHANDLEIDING. Minigids voor Logo s, lokale besturen en andere partners. 11/08/2014 HUISSTIJLHANDLEIDING Minigids voor Logo s, lokale besturen en andere partners. 11/08/2014 Verantwoordelijke uitgever: Patrick Martens, Centrum voor Kankeropsporing vzw, Ruddershove 4, 8000 Brugge 2 TOELICHTING

Nadere informatie

MEGADRUKWERK.NL PRIJSLIJST DRUKWERK - 2006

MEGADRUKWERK.NL PRIJSLIJST DRUKWERK - 2006 MEGADRUKWERK.NL PRIJSLIJST DRUKWERK - 2006 Alle prijzen zijn excl. 19 % BTW Levering gebeurt volgens onze leveringsvoorwaarden. Heeft u deze niet, neem dan contact op met onze verkoopafdeling. Wij zenden

Nadere informatie

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 groenlinks logo horizontaal groenlinks logo banderol groenlinks logo badge groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.2

Nadere informatie

huisstijl handboekje

huisstijl handboekje huisstijl handboekje het merk Plein nul10 Wie zijn wij? Plein nul10 is een merk! Dat merk vertegenwoordigd de kinderopvang in Hoogvliet en Lombardijen. Plein nul10 is een plein voor alle kinderen. Baby

Nadere informatie

Handboek huisstijl Sander Thomas

Handboek huisstijl Sander Thomas Handboek huisstijl Sander Thomas 1. Inleiding Huisstijl Een huisstijl betekent in de ruime zin van het woord: de stijl van het huis in 3 elementen: design, communicatie en gedrag. Dit document behandelt

Nadere informatie

Huisstijl handboek 2018

Huisstijl handboek 2018 Huisstijl handboek 2018 Inhoudsopgave Logo varianten 3 Logo varianten - Rode veeg 4 Logo varianten - Pay-off 5 Logo varianten - Rode veeg en pay-off 6 Schrijfwijze 7 Kleurcodes 8 Vormentaal - Vegen 9 Vormentaal

Nadere informatie

1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5.

1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5. Stijlgids Inhoud 1. Inleiding 1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5. Creatie 2. Toepassingen logo 2.1. Richtlijnen

Nadere informatie

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 groenlinks logo horizontaal groenlinks logo banderol groenlinks logo badge groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.2

Nadere informatie

CED. groep. Huisstijlhandleiding versie 1.0 februari 2003 ONZE VESTIGINGEN CED NIEUWE WATERWEG-NOORD CED RIJNMOND-ZUID CED ROTTERDAM

CED. groep. Huisstijlhandleiding versie 1.0 februari 2003 ONZE VESTIGINGEN CED NIEUWE WATERWEG-NOORD CED RIJNMOND-ZUID CED ROTTERDAM CED groep educatieve dienstverlening Huisstijlhandleiding versie 1.0 februari 2003 ONZE VESTIGINGEN CED NIEUWE WATERWEG-NOORD Parallelweg 2, Postbus 4159, 3130 KD Vlaardingen, T 010 4358222, F 010 435

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Logo. constructie kleuren achtergronden Typografie. lettertypes slogan teksten Fotografie. corporate advertenties en posters Contact

INHOUDSOPGAVE. Logo. constructie kleuren achtergronden Typografie. lettertypes slogan teksten Fotografie. corporate advertenties en posters Contact HUISSTIJL HANDBOEK INHOUDSOPGAVE Logo constructie kleuren achtergronden Typografie lettertypes slogan teksten Fotografie corporate advertenties en posters Contact 03 04 05 06 07 08 08 09 10 02 LOGO constructie

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties Om ervoor te zorgen dat jij super goed voor de dag komt met kwalitatief drukwerk is er een drukklaar bestand of ontwerp nodig. Jij zorgt voor het super bestand en SUPERDRUKKER regelt de rest. Om de kwaliteit

Nadere informatie

JULI 2019 LOGO STIJLGIDS

JULI 2019 LOGO STIJLGIDS 1 JULI 2019 STIJLGIDS 2 DAAR IS-IE DAN! Dit is de allereerste echte Kinderboekenweek-stijlgids. Deze huisstijl is ontwikkeld om van de Kinderboekenweek een herkenbaarder merk te maken. Op de volgende pagina's

Nadere informatie

U S E R M A N U A L. Auteur Frank van Leeuwen. Bedrijf Callenbach Concept Center. Document User manual

U S E R M A N U A L. Auteur Frank van Leeuwen. Bedrijf Callenbach Concept Center. Document User manual U S E R M A N U A L Auteur Frank van Leeuwen Bedrijf Callenbach Concept Center Document User manual Datum 16 juni 2010 INHOUDSOPGAVE 1 Product bestellen.. 3 1.1 Product opmaken. 3 1.2 Bestelling plaatsen..

Nadere informatie

huisstijlgids voor Femma-groepen

huisstijlgids voor Femma-groepen huisstijlgids voor Femma-groepen 1 huisstijlgids voor Femma-groepen Er zijn 800 Femma-groepen in Vlaanderen en Brussel. Sommige groepen gaan vooral wandelen en fietsen. Andere groepen volgen wekelijks

Nadere informatie

Richtlijnen voor het gebruik van het logo

Richtlijnen voor het gebruik van het logo Richtlijnen voor het gebruik van het logo HET LOGO Regel 1 Het Heijmans logo is een typografische oplossing, die bij voorkeur geplaatst wordt op een gele achtergrond. De gele achtergrond is niet een vast

Nadere informatie