NIEUWSBRIEF 4 APRIL Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF 4 APRIL Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande"

Transcriptie

1 ISW Sweelincklaan Sweelincklaan BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 4 APRIL Van de locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de locatiedirecteur 2. Het examen nadert 3. Kunststof18 4. Excursie Diergaarde Blijdorp 5. Van de decaan 6. Sweelincklaan Schoolteams 7. In de voetsporen van Anne Frank 8. De agenda De Sweelincklaan ziet het van de zonnige kant.. Geniet u ook zo van de eerste zonnige dagen? Het paasweekend was nog best koud, maar we hopen op een heerlijke warme meivakantie. Dat doet de school zo nu en dan vergeten, maar het is, zoals altijd in deze tijd van het jaar, een drukke periode. Voor de leerlingen en ook voor de teamleden. We kijken vooruit naar het nieuwe schooljaar. De inschrijvingen van onze nieuwe leerlingen zijn verwerkt en we zijn druk bezig met de planning. Hoeveel klassen maken we, welke docent gaat hoeveel uur les geven en hoe delen we de leerlingen in? Dit keer vraagt ook de Sweelincklaan Business Klas veel aandacht. We starten daarmee in mavo 1 en kijken met spanning en plezier vooruit naar de start van onze SBK in augustus. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website. Het plannen van een nieuw schooljaar is elk jaar weer een grote puzzel, leuk om te doen, maar meestal ook een uitdaging om de stukjes in elkaar te passen. Intussen staat de meivakantie voor de deur en daarna start de periode van de eindexamens. De organisatie van de tentamens en examens en alles wat daarvoor goed geregeld en in orde moet zijn, is in goede handen bij de examensecretaris, John Buitelaar. Op zijn beurt wordt hij ter zijde gestaan door collega s die plannen en ondersteunen. Voor de leerlingen is dit een periode waarin het er echt op aan komt. Het is voor hun én voor de docenten een hele spannende tijd en je moet het maar doen op zo n moment. Zij kunnen uw steun daarbij niet missen. De ouderraad organiseerde een zeer interessante avond over het gebruik van alcohol door jongeren en hoe daarmee om te gaan als ouders. Op een hele leuke en aansprekende manier zorgde een theatergezelschap voor goede informatie en bracht het gesprek met de aanwezige ouders op gang. Er waren tot onze spijt minder ouders dan we gehoopt en verwacht hadden, maar de reacties na afloop waren zeer positief. Wellicht bij een volgende keer zien we u ook?

2 Aan het einde van dit schooljaar neemt Pascal Faase afscheid als teamleider. Hij gaat zich weer volledig wijden aan zijn grote passie: lesgeven aan onze fantastische leerlingen. Gelukkig blijft hij op de Sweelincklaan werken, want wij willen hem niet missen! Inmiddels is ook zijn opvolgster bekend. Met ingang van 1 augustus 2017 is Gerrie Verweij de nieuwe teamleider bovenbouw. U krijgt zeker de kans om kennis met haar te maken op de verschillende informatieavonden die we in het nieuwe schooljaar organiseren. Ik wens u een hele fijne meivakantie! Lorna Staats 2. Het examen nadert De gymzaal staat bijna gevuld met tafeltjes. Het rooster is bekend. De eindcijfers van het schoolexamen zijn opgestuurd naar de DUO. De spanning stijgt bij de examenkandidaten, maar zeker ook bij de ouders. Gaat het allemaal wel lukken? In de laatste weken kan er nog een heleboel kennis worden vergaard. Oefenen is het advies! In de ELO is voldoende oefenstof te vinden. Op de website, en via onderstaande link, treft u het examenrooster aan: Als de kandidaten hun examenwerk hebben ingeleverd, gaan de docenten aan de slag om het werk na te kijken. Daarna wordt het opgestuurd naar een andere school. Hier wordt het nogmaals nagekeken. Uiteindelijk is er een eindscore. Op 14 juni kunnen we de eindscores omzetten in een cijfer. Dan pas wordt duidelijk wie er geslaagd zijn. Nadat de gezakte kandidaten gebeld zijn, wordt via Twitter bekend gemaakt dat de overige kandidaten geslaagd zijn. De geslaagde kandidaten worden die middag nog op school verwacht. Laten we hopen op een goede uitslag! Kunststof18 Laat je inspireren door Popart en Dada! Vrijdag 21 april gaat Kunst van de massa, het nieuwe thema van Kunststof18, van start. In de jaren 50 van de vorige eeuw ontstond er in Amerika en het Verenigd Koninkrijk een nieuwe kunststroming: Popart. Kunstenaars gebruikten alledaagse producten uit de consumptiemaatschappij om die tot kunst te verheffen. Denk aan colaflessen, soepblikken, beroemde filmsterren en striphelden. Kunstenaars als Andy Warhol en Robert Lichtenstein wilden de kunst toegankelijker maken voor het

3 gewone volk. Maar er waren ook kunstenaars die gebruiksvoorwerpen verhieven tot kunst en waarvan het publiek niks begreep. Zoals Dada kunstenaar Marcel Duchamp, die een al bestaand urinoir tot kunstwerk benoemde door alleen zijn handtekening erop te zetten. Kunst voor iedereen of toch niet? Een blok bestaat uit 6 lessen van 2,5 uur en wordt gegeven in Kunsthuis18 te Naaldwijk. Je krijgt les van verschillende docenten en er wordt gewerkt met verschillende technieken en materialen. Denk aan tekenen, schilderen, ruimtelijk werken, textiel en digitale media. Lijkt het je gaaf om mee te doen? Meld je aan voor een gratis proefles of schrijf je in voor een heel blok. Je kan je inschrijven via info@kunsthuis18.nl. Zie voor meer informatie en de bijgevoegde flyer. 4. Excursie Diergaarde Blijdorp Ook dit jaar gaan alle eerste klassen naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. In de dierentuin maken de leerlingen in groepjes een aantal opdrachten uit een excursieboekje. Deze opdrachten zijn gemaakt door examenleerlingen die biologie als examenvak hebben. De mavo en mavo/havo klassen krijgen daarnaast ook nog een tekenopdracht. Op school bereiden we deze excursie voor, zodat de leerlingen weten wat er in de dierentuin van ze verwacht wordt. Naast de biologie en tekendocent gaan onder andere ook de mentoren van de klassen mee. De gegevens die van belang zijn voor de excursiedagen volgen hieronder: Maandag 8 mei: Klas 1E en 1F Begeleiders: HJS, SCW, DSN, FAE en L. den Braven Dinsdag 9 mei: Klas 1C, 1D en 1G Begeleiders: DKR, PKR, TOU, VDN, RNN en FAE Woensdag 10 mei: Klas 1A en 1B Begeleiders: BKS, KRD, VRM en VTR We verzamelen om 9.10 uur op het schoolplein. De bus van BAB-VIOS haalt ons vervolgens op vanaf het Zandeveltplein. We zijn circa uur terug op school. De leerlingen moeten een lunchpakket en schrijfgerei mee nemen. Laten we hopen op stralend weer en een gezellige excursie-dag!

4 5. Van de decaan Definitieve keuzes gemaakt De leerlingen van 2 VC, 2 mavo en 3 mavo hebben hun definitieve keuzes gemaakt voor het volgende schooljaar. Klas 2 VC heeft gekozen voor de richting waar ze uiteindelijk examen in zullen gaan doen. Klas 2 mavo heeft gekozen voor de vakken natuurkunde óf Frans. Klas 3 mavo heeft het vakkenpakket gekozen waarin ze examen gaan doen volgend jaar. U heeft hiervan een brief gekregen die inmiddels ondertekend is voor akkoord. Er wordt na de vakantie gestart met het maken van het rooster voor volgend schooljaar. MBO aanmeldingen klas 4 mavo Bijna alle leerlingen zijn aangemeld bij een vervolgopleiding. De aanmeldingsprocedure is in volle gang. Het is prettig om te zien dat onze leerlingen opgetogen zijn zodra bekend is dat ze ook definitief zijn aangenomen bij de opleiding van hun keuze. Een paar leerlingen hebben van de decaan een brief gekregen omdat er nog niet bekend is waar zij naartoe gaan. Om onze administratie compleet te maken, ontvangen we graag zo spoedig mogelijk de gegevens van de vervolgopleiding. Graag aandacht hiervoor! 6. Sweelincklaan Schoolteams Sweelincklaan schoolteams bijna door naar landelijke finales! De afgelopen weken heeft een aantal schoolteams van de Sweelincklaan voor verschillende sporten gestreden in regionale finales. De teams hebben het heel erg naar hun zin gehad en ze hebben hele goede prestaties neergezet! Voetbal, meisjes klas 3 Caroline, Aiyana, Fleur, Suzanne, Lieke, Nienke, Demi, Gwen, Felicia en Romy, allemaal uit klas 3, zijn op maandag 10 april naar Dordrecht gegaan om in de regiofinale te gaan spelen. Met twaalf tegenstanders werd er gestreden om de felbegeerde eerste prijs; een plek in de landelijke finale! Het was lekker weer en de dames hebben in de poulewedstrijd alle vier de wedstrijden gewonnen. Ze mochten dus opdraven in de finalepoule. Helaas hield het daar op. Na een topprestatie zijn we uiteindelijk derde van Zuid-Holland geworden.

5 Hockey, meisjes Op vrijdag 7 april heeft de Sweelincklaan met een fanatiek team meiden mee gedaan aan de Nationale Schoolhockeycompetitie. De eerste wedstrijd begon erg sterk, met 17-0 was het Stanislascollege Krakeelpolderweg vrij kansloos. Tijdens de tweede wedstrijd tegen het Spieringshoek speelden de meiden erg goed. Helaas wilde de bal er maar niet in, bij de tegenstander echter wel. Een verlies met 0-1 was het gevolg. De derde wedstrijd tegen het Stanislascollege Westplantsoen was erg spannend, dit was misschien ook wel de sterkste tegenstander van de dag. Met een eindstand van 1-1 waren we dan ook tevreden. Helaas door het verlies tegen het Spieringshoek, konden we niet meer doorstromen naar de dagfinales en zijn we gestrand in de poule. Toch kijken we terug op een fijne dag met een mooi spelletje hockey! Korfbal, onderbouw Het team (bestaande uit Sjoerd Valstar, Wouter Wildschut, Stijn d'huy, Sijmen Ockhorst, Britt Katsma, Maaike v.d. Windt, Renske Riem en Anne Wildschut) heeft in een sidderende finale helaas verloren. In de poulefase waren ze duidelijk de sterkere ploeg, waardoor ze terecht de finale konden spelen. Na de reguliere speeltijd was het een gelijke score en werd er verlengd. Met nog twee minuten te gaan kwamen we voor, maar het team van ISW Gasthuislaan wist te scoren met een tweepunter op 30 seconden voor het einde van de wedstrijd. Het team heeft een mooie prestatie geleverd en de felicitaties zijn op zijn plaats!

6 7. In de voetsporen van Anne Frank In de week van 15 tot en met 19 mei gaan alle leerlingen van klas 3 zich bezig houden met het project 'In de voetsporen van Anne Frank'. Alle lessen zullen tijdens deze week in het teken staan van de periode waarin Anne leefde. Zo komen er gastsprekers die zelf nog de oorlog hebben mee gemaakt. Ook gaan we met de leerlingen naar het Anne Frankhuis en bezoeken we het Verzetsmuseum in Amsterdam. Er worden films bekeken en we gaan natuurlijk het boek Het achterhuis van Anne Frank bestuderen. De week wordt afgesloten met het houden van presentaties door de leerlingen. We hopen, net als vorig jaar, op een zeer leerzame week! 8. De agenda Donderdag 20 april Inleveren akkoordverklaring klas 4 Donderdag 20 april Schoolfeest Maandag 24 april t/m vrijdag 5 mei Meivakantie Maandag 8 t/m woensdag 10 mei Excursie Blijdorp klas 1 Maandag 8 t/m donderdag 11 mei Klas 4 examentraining Woensdag 10 mei Klas 3 bezoek Raadzaal Vrijdag 12 mei BBQ klas 4 Vrijdag 12 mei t/m dinsdag 23 mei Centrale Examens Maandag 15 t/m vrijdag 19 mei Projectweek klas 3 Maandag 15 t/m vrijdag 19 mei Projectweek Archeon VC Donderdag 18 mei Bezoek Archeon klas 1 Donderdag 25 en vrijdag 26 mei Hemelvaart

7 Dinsdag 30 en woensdag 31 mei Rekentoets klas 2F Donderdag 1 juni Dyslexie-café Maandag 5 juni Tweede Pinksterdag Woensdag 14 juni Uitslag examen Eerste Tijdvak & uur uitreiking voorlopige cijferlijst Donderdag 15 juni Inleveren aanvraag herkansing, vóór uur Maandag 19 t/m woensdag 21 juni Examen Tweede Tijdvak Donderdag 22 juni Portfoliodag VC Maandag 26 juni Sportdag klas 2 Dinsdag 27 juni Sportdag klas 1 Woensdag 29 juni Activiteitendag Vrijdag 30 juni Uitslag examen Tweede Tijdvak Vrijdag 30 juni Repetities ophalen en boeken inleveren Dinsdag 4 juli Diploma-uitreiking, uur Vrijdag 7 juli Jaarafsluiting en ophalen rapport Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, stuur dan een naar hfe@isw.info. Vragen of opmerkingen? Stuur een naar de administratie van de locatie Sweelincklaan: sweelincklaan@isw.info of bel ISW Sweelincklaan is onderdeel van de Interconfessionele Scholengroep Westland

NIEUWSBRIEF 4 APRIL 2016. 1. Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 4 APRIL 2016. 1. Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 4 APRIL 2016 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: Sweelincklaan ziet het van de zonnige kant.. 1. Van de Locatiedirecteur 2. De

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 5 APRIL 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 5 APRIL 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 5 APRIL 2015 1. Van de waarnemend locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de wnd. Locatiedirecteur 2. ISW scoort met record voor kinderziekenhuis

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 FEBRUARI Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 3 FEBRUARI Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 3 FEBRUARI 2017 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Sectorwerkstuk 4. Anglia, stap

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Februari 2018

Nieuwsbrief 3 Februari 2018 Nieuwsbrief 3 Februari 2018 Van de locatiedirecteur Op naar het voorjaar.. In de maand januari zijn we erg druk geweest met het geven van informatie over onze school. Veel leerlingen van groep 8 van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER 2016 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Van de decaan 4. Voorlichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 November 2018

Nieuwsbrief 1 November 2018 Nieuwsbrief 1 November 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Het nieuwe schooljaar heeft het eerste lesblok van acht weken achter de rug. We zitten al weer in de wintertijd, de herfst dient zich aan.. Leerjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Oktober 2017

Nieuwsbrief 1 Oktober 2017 Nieuwsbrief 1 Oktober 2017 Bijzondere start. We zijn dit jaar heel bijzonder van start gegaan. Het schooljaar was nog maar net begonnen, toen we hoorden dat onze oud-leerling, Sander van der Houwen, betrokken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 April 2019

Nieuwsbrief 4 April 2019 Nieuwsbrief 4 April 2019 Van de schoolleiding Vorige week hebben wij een prachtige middag en avond beleefd met onze leerlingen, ouders en geïnteresseerden. De jaarlijkse GoedeDoelenDag en Parade trok door

Nadere informatie

Planning rondom CSE. 27 februari 2019

Planning rondom CSE. 27 februari 2019 Planning rondom CSE 27 februari 2019 woensdag 13 t/m vrijdag 22 maart (week 11 en 12) Laatste proefwerkweek voor de eindexamenkandidaten. maandag 1 april t/m vrijdag 5 april (week 14) PROEFEXAMENS maandag

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE!

BELANGRIJKE INFORMATIE! Aan ouders en leerlingen van klas 4M/4MH BELANGRIJKE INFORMATIE! Rotterdam, 13 mei 2018 Betreft: Informatie einde schooljaar Geachte ouders/beste leerlingen, Maandag 14 mei start het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

1. Van de waarnemend locatiedirecteur. Geachte ouders, Ik wens u een prachtig voorjaar. Met vriendelijke groet,

1. Van de waarnemend locatiedirecteur. Geachte ouders, Ik wens u een prachtig voorjaar. Met vriendelijke groet, ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 4 FEBRUARI 2015 1. Van de waarnemend locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de wnd. Locatiedirecteur 2. GoedeDoelenDag 3. Decanaat 4.

Nadere informatie

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 1 Exameninstructie klassen 5 Havo en 6 Vwo 1. Lees het examenboekje goed door! 2. Bewaar het examenboekje op een vaste plek! 3. Laat het examenboekje door je ouders

Nadere informatie

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen

Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen Datum Aanvang Einde Omschrijving Leerlingen vrijdag 30 augustus 2019 einde zomervakantie zondag 1 september 2019 begin pta-cijferperiode 1 zondag 1 september 2019 begin rapportperiode 1 maandag 2 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei ISW GHL bouwt aan de toekomst. Personeel. ISW-onderneemt

Nieuwsbrief mei ISW GHL bouwt aan de toekomst. Personeel. ISW-onderneemt Nieuwsbrief mei 2018 ISW GHL bouwt aan de toekomst Afgelopen meivakantie hebben er met name in het bestaande pand veel bouwactiviteiten plaatsgevonden. Op sommige dagen zijn er ruim 40 man aan het werk

Nadere informatie

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al flink

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 TOT opleiding Uilenhof (MAVO+*) *MAVO + = MAVO met Technologie TOT opleiding Da Vinci (ROC MKE*) *ROC MKE = MBO Midden Kader Engineering TOT opleiding

Nadere informatie

voor ouders en leerlingen

voor ouders en leerlingen 2013-2014 voor ouders en leerlingen 4 april 2014 week 15 / lesweek 29 / cijferperiode 3 maandag 7 april : 19.30-21.30 uur bijeenkomst met buurtbewoners, evaluatie (Mandelazaal) dinsdag 8 april : start

Nadere informatie

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen,

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen, Examenboekje 2019 Lieve, beste examenleerlingen, Het schoolexamen zit erop: 50% van het eindexamencijfer is binnen. Velen van jullie gaan met een mooie lijst richting Centraal Eindexamen, waar de andere

Nadere informatie

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 1 Meivakantie Vrijdag 19 april 2019 t/m zondag 5 mei 2019 Voor eindexamenklassen 4 mavo, 5 havo en 6 vwo is er op dinsdag 7 mei een verplicht proefexamen

Nadere informatie

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen

De laatste loodjes. Programma tot en met het examen De laatste loodjes Programma tot en met het examen Meivakantielessen In de meivakantie worden door trainingen gegeven. Uiteraard zullen er in elk geval trainingen zijn voor het kernvak: Wiskunde. Voor

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

AGENDA CURSUS

AGENDA CURSUS AGENDA CURSUS 2016 2017 AUGUSTUS 2016 dinsdag 30 augustus 2016 start cursus kennismaking, ophalen roosters en inleveren ondertekende gebruikersovereenkomst schoolboeken: - 11.30 uur: klas 1-11.45 uur:

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

examens 2015 Informatie leerjaar 4

examens 2015 Informatie leerjaar 4 examens 2015 Informatie leerjaar 4 Programma 19.30 uur Introductie en algemeen deel 20.30 uur Mentordeel 21.00 uur Eindtijd Onderwerpen SE-cijfers Herkansingen SE CSPE Mondelinge examens Examenrooster

Nadere informatie

Beste examenkandidaten,

Beste examenkandidaten, Aan de examenkandidaten en ouder(s)/verzorger(s) Koninginneweg 126, Oud-Beijerland 0186-612130 administratie@actiefcollege.nl Datum : 16 maart 2018 Betreft : examennieuws 2018 Postbus 1221, 3260 AE Oud-Beijerland

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1 1 e schooldag

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning

LEERLINGEN Jaarplanning LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen = aanpassing A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1

Nadere informatie

Examenreglement aanvullingen 5H

Examenreglement aanvullingen 5H Examenreglement aanvullingen 5H HAVO bovenbouw Cohort 2016-2018 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Kalender voor belangrijke onderdelen van het examendossier... 4 Data Centraal Examen Havo 2018... 5 Aanvullingen/wijzigingen

Nadere informatie

Centraal Examen. Emmeloord, april Beste leerlingen,

Centraal Examen. Emmeloord, april Beste leerlingen, Centraal Examen Emmeloord, april 2018 Beste leerlingen, Dit boekje is een aanvulling op de informatie op de website: https://mijneindexamen.nl een website met informatie over het centraal examen. In dit

Nadere informatie

Jorismavo Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma

Jorismavo Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma Jorismavo Examenvoorlichting 2017-2018 Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma Programma Opening en welkom. Van nu tot aan het examen. Van het examen tot aan het diploma. Week 12 Het examen begint

Nadere informatie

1. Van de locatiedirecteur. De Sweelincklaan op weg naar Licht in onze ogen dat wij elkaar zullen zien zo goed als nieuw

1. Van de locatiedirecteur. De Sweelincklaan op weg naar Licht in onze ogen dat wij elkaar zullen zien zo goed als nieuw ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 2 DECEMBER 2016 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de locatiedirecteur 2. Procedure Ziek naar huis 3. Examennieuws 4. Actief

Nadere informatie

Info examen 2019 (periode 6)

Info examen 2019 (periode 6) Info examen 2019 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2019 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Info examen 2018 (periode 6)

Info examen 2018 (periode 6) Info examen 2018 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2018 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Dit boekje is een aanvulling op de informatie op de website: https://mijneindexamen.nl een website met informatie over het centraal examen.

Dit boekje is een aanvulling op de informatie op de website: https://mijneindexamen.nl een website met informatie over het centraal examen. Centraal Examen Emmeloord, april 2017 Beste leerlingen, Dit boekje is een aanvulling op de informatie op de website: https://mijneindexamen.nl een website met informatie over het centraal examen. In dit

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

In deze brief tref je belangrijke informatie aan over jullie Centraal Examen en aanverwante zaken.

In deze brief tref je belangrijke informatie aan over jullie Centraal Examen en aanverwante zaken. Aan de leerlingen van de zesde klas Amsterdam, 9 april 2019 Beste eindexamenkandidaat, In deze brief tref je belangrijke informatie aan over jullie Centraal Examen en aanverwante zaken. De uitwisseling

Nadere informatie

Examens. 27 maart 2018

Examens. 27 maart 2018 27 maart 2018 Examens Het is bijna zover: de examens gaan binnenkort beginnen. Een periode vol leren, spanning en concentratie. Maar ook een periode van afronden en afsluiten. De tijd op de middelbare

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015.

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 9 Maand: juni 2015 29-05-2015 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

huiswerk- en toetsvrij

huiswerk- en toetsvrij jaarrooster 2017-2018 ouders en leerlingen versie 2017 12 22 in rood = wijzigingen t.o.v. de vorige versie 2 maandag 8 januari 2018 huiswerk- en proefwerkvrij alle leerlingen v.a. 12.10 uur lessen volgens

Nadere informatie

Eindexamen 2017 VWO 6

Eindexamen 2017 VWO 6 Eindexamen 2017 VWO 6 Van 10 mei tot en met 23 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Afronding

Nadere informatie

AGENDA CURSUS

AGENDA CURSUS AGENDA CURSUS 2017 2018 SEPTEMBER 2017 dinsdag 5 september 2017 start cursus kennismaking, ophalen roosters en inleveren ondertekende gebruikersovereenkomst schoolboeken: - 11.30 uur: klas 1-11.45 uur:

Nadere informatie

AGENDA CURSUS 2015 2016

AGENDA CURSUS 2015 2016 AGENDA CURSUS 2015 2016 Wijzigingen voorbehouden. Voor de meest actuele agenda verwijzen we u naar www.wimgertenbachcollege.nl AUGUSTUS 2015 dinsdag 18 augustus 2015 start cursus, kennismaking, ophalen

Nadere informatie

Eindexamens een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde

Eindexamens een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde Eindexamens 2018 een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde Informatie terug te vinden: In brochure op website tabblad onderwijs en dan kopje examen 2018 SE en CE 1. schoolexamens (SE)

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

OOMC = Overkoepelende Oudervereniging Markland College PIA = profielinformatieavond MDR = meerdaagse reizen MaS = maatschappelijke stage

OOMC = Overkoepelende Oudervereniging Markland College PIA = profielinformatieavond MDR = meerdaagse reizen MaS = maatschappelijke stage Gebruikte afkortingen V = vwo H = havo VH = vwo/havo OGA = Oudenbosch gymnasium atheneum OH = Oudenbosch havo OM = Oudenbosch mavo BGL = beroepsgerichte leerwegen BB = basis beroepsgerichte leerweg KB

Nadere informatie

Jaaragenda Burggravenlaan

Jaaragenda Burggravenlaan Jaaragenda Burggravenlaan 2019-2020 periode weeknr. kalender weeknr. school dag datum activiteit 0 wo 28-08-2019 0 do 29-08-2019 0 vrij 30-08-2019 1 36 1 ma 02-09-2019 Start schooljaar personeel 9.00 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 December 2018

Nieuwsbrief 2 December 2018 Nieuwsbrief 2 December 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Afronding en afscheid.. Eind maart mocht ik starten als interim directeur op ISW Sweelincklaan. De tijd vliegt, bijna acht maanden zitten er morgen

Nadere informatie

Info examen 2017 (periode 6)

Info examen 2017 (periode 6) Info examen 2017 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2017 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2017 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017 newman college Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 10 29 juni 2017 agenda juni 29 oudernieuwsbrief 10 30 uitslag examen tweede tijdvak 30 20.00 23.00: slotfeest juli 3 leerlingbesprekingen,

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat,

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat, Aan alle examenkandidaten en hun ouder(s)/verzorger(s) KENMERK : examen\265-xm.ni19 GELDROP, 10 april 2019 ONDERWERP : mededelingen CE en regelingen eindexamen VWO, HAVO en VMBO-t Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2019 Van 9 mei tot en met 22 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@stichtinglvo.nl Gym: s.engbersen@stichtinglvo.nl Examensecretaris: h.krekels@stichtinglvo.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb Dag Begintijd Code Activiteit woensdag 21-12-2016 19:00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag 22-12-2016 0:00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb donderdag 22-12-2016 9:00 S Mentorenactiviteit leerjaar 2 t/m

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019 dinsdag 16 april Jullie krijgen je cijferlijst. Je moet deze lijst goed controleren. Als alle cijfers en de andere gegevens in orde zijn en zet je je handtekening eronder en levert de cijferlijst in bij

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

maandag 18 augustus 11.55-12.45 uur mentorles klas 2 t/m 4 + ophalen boeken

maandag 18 augustus 11.55-12.45 uur mentorles klas 2 t/m 4 + ophalen boeken week: 34 deze week: --voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen klas 2 en 3 (tijdens lesuur) deze week: --voorlichting faciliteiten dyslectische leerlingen klas 4 (tijdens lesuur) maandag 18 augustus

Nadere informatie

SEPTEMBER 2018 OKTOBER 2018

SEPTEMBER 2018 OKTOBER 2018 AGENDA CURSUS 2018-2019 SEPTEMBER 2018 dinsdag 4 september 2018 start cursus kennismaking, ophalen roosters en inleveren ondertekende gebruikersovereenkomst schoolboeken: - 11.30 uur: klas 1-11.45 uur:

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER

ACTIVITEITENROOSTER September ACTIVITEITENROOSTER 2016-2017 Week 36 1 e schoolweek ma 05 Start Periode 1 en 5 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Coaching bijeenkomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud)

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud) Mavo 4 EXAMEN Beste leerlingen, In dit boekje staan gegevens die van belang zijn om dit cursusjaar succesvol af te ronden. Dit is een aanvulling op het Examenreglement en het PTA (programma van toetsing

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 26 september 2016 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Voorbereiding, exameneisen en examenregels Wat is een goede voorbereiding voor een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2015

Nieuwsbrief 13 mei 2015 16 Nieuwsbrief 13 mei 2015 Beste ouder/verzorger, De examens zijn begonnen! Voor de kandidaten een spannende periode, maar ook een onrustige in verband met de meivakantie en de vrije dagen. Genoeg tijd

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Augustus Jaarplanning 2019-2020 Week 34 1 e schoolweek ma 19 Start Periode 1 en 5 Ontruimingsoefening in deze periode APV Ontvangst en kennismaking leerlingen Fotograaf (HKR) Jaaropening alle locaties

Nadere informatie

Welkom! Ouders van 5 havo

Welkom! Ouders van 5 havo Welkom! Ouders van 5 havo Waarom deze bijeenkomst? Focus op het eindexamen Belangrijke data Hoe helpen we uw zoon/dochter? Combinatiecijfer Combinatiecijfer is het afgeronde gemiddelde van de afgeronde

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Informatieboekje examens mavo

Informatieboekje examens mavo Informatieboekje examens 2019 mavo 2 Hoogezand, april 2019 Beste leerling, Het schooljaar schiet alweer behoorlijk op. In dit boekje staat veel informatie die je nodig hebt om het examen succesvol af te

Nadere informatie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie

Jaaragenda.. 2015-2016. omschrijving. Week 35. Ma 24-08-15 zomervakantie. Di 25-08-15 zomervakantie. Wo 26-08-15 zomervakantie Jaaragenda.. 2015-2016 Week 35 tijd omschrijving Ma 24-08-15 zomervakantie Di 25-08-15 zomervakantie Wo 26-08-15 zomervakantie Do 27-08-15 zomervakantie Vr 28-08-15 zomervakantie Week 36 Ma 31-08-15 11.00

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Info examen 2015 (periode 6)

Info examen 2015 (periode 6) Info examen 2015 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2015 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2015 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl Informatie Centraal Schriftelijk Eindexamen mavo/vmbo-tl Schooljaar 2012-2013 Beste examenkandidaten, Op dinsdag 13 mei start de examenperiode. Om te zorgen dat de komende periode goed verloopt hebben

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen havo of vwo? Uitslag centraal examen en herkansing

4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen havo of vwo? Uitslag centraal examen en herkansing Examenboekje havo en vwo 2019 Inhoud 1 Planning van de laatste weken van de examenklassen 2 Rooster centraal examen 2019, havo en vwo 3 Het centraal examen 4 Wanneer ben je geslaagd voor je eindexamen

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Informatieavond 4 mavo. D1 Koen en Ignace D2 Gerde en David

Informatieavond 4 mavo. D1 Koen en Ignace D2 Gerde en David Informatieavond 4 mavo D1 Koen en Ignace D2 Gerde en David Programma Examenjaar in het algemeen PTA Schoolexamens Absenties Examenjaar Mavo 4 - specifiek Slaagzakregeling Interessante en belangrijke

Nadere informatie

Bij de start van onze examentraining. Waarom een periode van examentrainen?

Bij de start van onze examentraining. Waarom een periode van examentrainen? Basis Bij de start van onze examentraining Waarom een periode van examentrainen? Programma van deze avond 20.00 20.20 uur: Plenair gedeelte 20.20 uur: Uiteen per klas 20.20 20.45 uur: informatie over CSPE

Nadere informatie

Informatieboekje examens mavo

Informatieboekje examens mavo Informatieboekje examens 2018 mavo 2 Hoogezand, maart 2018 Beste leerlingen, Het schooljaar voor de examenklassen schiet alweer behoorlijk op. In dit boekje staat veel informatie die je nodig hebt om het

Nadere informatie

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar 2017-2018 Versie 07 februari 2018, 14.40 uur Legenda: Zwart = voor iedereen Groen = voor MR Rood = voor ZAT Paars = OPUS Donker blauw = Ouderraad Oranje = voor specifieke

Nadere informatie

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2018 Van 14 mei tot en met 28 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen controleren

Nadere informatie

jaarplanning voor leerlingen Lariks vanaf einde schooljaar

jaarplanning voor leerlingen Lariks vanaf einde schooljaar jaarplanning voor leerlingen Lariks 2018-2019 vanaf 18-2-2019 - einde schooljaar dag start einde omschrijving tijdstip 8 18-02-19 22-02-19 Voorjaarsvakantie 18 februari t/m 22 februari 2019 9 maandag 25-02-19

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 Augustus-September Week 36 1 e schoolweek ma 31 Start Periode 1 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Instructie LWOO

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

Informatieavond 3M-4M

Informatieavond 3M-4M Informatieavond 3M-4M Programma Welkom Gerrie Verweij Het examenpakket Monique Schrier Profielwerkstuk Bert van der Windt Anne Frank project Frank van der Bijl Cultuurreis Martijn van Reenen De Parade

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Laatste weken klas 4. Leerlingen. Week PTA week IV Donderdag 24 maart t/m vrijdag 1 april. Mondelingen Frans. en Duits: Persoonlijk rooster!

Laatste weken klas 4. Leerlingen. Week PTA week IV Donderdag 24 maart t/m vrijdag 1 april. Mondelingen Frans. en Duits: Persoonlijk rooster! Laatste weken klas 4 Leerlingen Week 12 + 13 PTA week IV Donderdag 24 maart vrijdag 1 april 21 maart Dinsdag 22 maart Gewoon les, maar wel 3 e en 7 e uur: Mondelingen Frans Gewoon les, maar wel 4 e en

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen

OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016. Versie ouders en leerlingen OVERZICHT DATA EN ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015-2016 Versie ouders en leerlingen Schooljaar 2015-2016 Jaarplanning 2015-2016 wk Datum Dag HAVO/VWO (Breeweg) VMBO/MAVO (Kruisweg) Deze week starten directie

Nadere informatie