DECREETGEVING INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DECREETGEVING INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN"

Transcriptie

1 Stuk 60 ( ) Nr. 23 Zitting maart 2009 DECREETGEVING INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN 5553 ISM

2 Stuk 60 ( ) Nr INHOUDSOPGAVE Voorstellen van decreet 3 en verwijzing Voorstel van resolutie 3 en verwijzing Adviezen van parlementaire commissies 4 en verwijzing Verslagen 5 Met redenen omklede moties 6 Verzoekschrift 8 Voorontwerp van decreet 8 Mededeling van de Vlaamse Regering 8 Mededelingen van de Vlaamse overheid 9 Mededelingen van de Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (Minaraad) 9 Mededelingen van gemeenten 10 Jaarverslag 10 Arresten van het Grondwettelijk Hof 10 Kennisgevingen van het Grondwettelijk Hof 12 Mededelingen van het Secretariaat 13

3 3 Stuk 60 ( ) Nr. 23 VOORSTELLEN VAN DECREET en verwijzing De volgende voorstellen van decreet werden ingediend: Voorstel van decreet van de heer Patrick Lachaert, mevrouw Tinne Rombouts en de heren Bart Martens, Patrick De Klerck, Erik Matthijs en André Van Nieuwkerke houdende wijziging van titel IV van het decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en van artikel 36ter van het decreet van 21 oktober 1997 betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Leefmilieu en Natuur, Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid en Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed. Voorstel van decreet van de heer Patrick Lachaert, mevrouw Tinne Rombouts en de heren Bart Martens, Patrick De Klerck, Erik Matthijs en André Van Nieuwkerke houdende wijziging van het decreet van 16 juni 2006 houdende oprichting van de Vlaamse Grondenbank en houdende wijziging van diverse bepalingen en houdende wijziging van het decreet van 21 december 1988 houdende de oprichting van de Vlaamse Landmaatschappij ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Leefmilieu en Natuur, Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid en Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed. Voorstel van decreet van de heer Patrick Lachaert, mevrouw Tinne Rombouts en de heren Bart Martens, Patrick De Klerck, Erik Matthijs en André Van Nieuwkerke houdende wijziging van het REG-decreet van 2 april ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Openbare Werken, Mobiliteit en Energie. Voorstel van decreet van de heer Patrick Lachaert, mevrouw Joke Schauvliege, de heren Bart Martens en Patrick De Klerck, mevrouw Tinne Rombouts en de heer André Van Nieuwkerke houdende vaststelling en verwezenlijking van de rooilijnen ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Leefmilieu en Natuur, Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid en Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed. VOORSTEL VAN RESOLUTIE en verwijzing De volgende voorstellen van resolutie werden ingediend: Voorstel van resolutie van de heren Bart Martens en Philippe De Coene betreffende de nood aan een ambitieus en internationaal ingebed beleid ter promotie van windenergie op zee ( ) Nr. 1. Verwezen naar de Commissie voor Openbare Werken, Mobiliteit en Energie.

4 Stuk 60 ( ) Nr ADVIEZEN VAN PARLEMENTAIRE COMMISSIES en verwijzing De volgende adviezen van Parlementaire Commissies werden ingediend: Advies namens de Commissie voor Onderwijs, Vorming, Wetenschap en Innovatie uitgebracht door mevrouw Katleen Martens over het voorstel van resolutie van de heren Rudi Daems en Eloi Glorieux, de dames Mieke Vogels en Vera Dua en de heren Jos Stasssen en Jef Tavernier betreffende de opmaak van een Groene New Deal voor Vlaanderen ( ) Nr. 4. Verwezen naar de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting. Advies namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door mevrouw Anne Marie Hoebeke over het voorstel van resolutie van de heren Rudi Daems en Eloi Glorieux, de dames Mieke Vogels en Vera Dua en de heren Jos Stasssen en Jef Tavernier betreffende de opmaak van een Groene New Deal voor Vlaanderen ( ) Nr. 5 Verwezen naar de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting. Advies namens de Commissie voor Leefmilieu en Natuur, Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid en Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed uitgebracht door de heer André Van Nieuwerke over het voorstel van resolutie van de heren Rudi Daems en Eloi Glorieux, de dames Mieke Vogels en Vera Dua en de heren Jos Stasssen en Jef Tavernier betreffende de opmaak van een Groene New Deal voor Vlaanderen ( ) Nr. 6. Verwezen naar de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting. Advies namens de Commissie voor Onderwijs, Vorming, Wetenschap en Innovatie uitgebracht door mevrouw Katleen Martens over het verslag van de Vlaamse Regering over Vlaanderen in Actie: Doorbraken ( ) Nr. 4. Verwezen naar de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting. Advies namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door mevrouw Anne Marie Hoebeke over het verslag van de Vlaamse Regering over Vlaanderen in Actie: Doorbraken ( ) Nr. 5. Verwezen naar de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting. Advies namens de Commissie voor Leefmilieu en Natuur, Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid en Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed uitgebracht door de heer André Van Nieuwkerke over het verslag van de Vlaamse Regering over Vlaanderen in Actie: Doorbraken ( ) Nr. 6. Verwezen naar de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting.

5 5 Stuk 60 ( ) Nr. 23 Advies namens de Commissie voor Onderwijs, Vorming, Wetenschap en Innovatie uitgebracht door mevrouw Katleen Martens over het verslag van de Vlaamse Regering over het Pact 2020: Een nieuw toekomstpact voor Vlaanderen 20 doelstellingen ( ) Nr. 4. Verwezen naar de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting. Advies namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door mevrouw Anne Marie Hoebeke over het verslag van de Vlaamse Regering over het Pact 2020: Een nieuw toekomstpact voor Vlaanderen 20 doelstellingen ( ) Nr. 5. Verwezen naar de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting. Advies namens de Commissie voor Leefmilieu en Natuur, Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid en Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed uitgebracht door de heer André Van Nieuwkerke over het verslag van de Vlaamse Regering over het Pact 2020: Een nieuw toekomstpact voor Vlaanderen 20 doelstellingen ( ) Nr. 6. VERSLAGEN De volgende verslagen werden ingediend: Verslag namens de Commissie voor Binnenlandse Aangelegenheden, Bestuurszaken, Institutionele en Bestuurlijke Hervorming en Decreetsevaluatie uitgebracht door mevrouw Else De Wachter over het rapport van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het protocol van 4 februari 2009 tussen het Vlaams Parlement en de Vlaamse Regering betreffende de jaarlijkse rapportering over de samenstelling van de kabinetten van de Vlaamse ministers - Toestand op 31 december ( ) Nr. 2. Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking en Toerisme uitgebracht door de heer Jan Roegiers over het ontwerp van decreet houdende instemming met het zetelakkoord tussen het Koninkrijk België en de Gemeenschappelijke Markt voor Oostelijk en Zuidelijk Afrika, ondertekend in Brussel op 2 maart ( ) Nr. 2. Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking en Toerisme uitgebracht door de heer Jan Roegiers over het ontwerp van decreet houdende instemming met het zetelakkoord tussen het Koninkrijk België en het Internationaal Comité voor Militaire Geneeskunde, ondertekend in Brussel op 2 juni ( ) Nr. 2.

6 Stuk 60 ( ) Nr Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking en Toerisme uitgebracht door de heer Jan Roegiers over het ontwerp van decreet houdende instemming met het zetelakkoord tussen het Koninkrijk België en het Internationaal Centrum voor de Ontwikkeling van het Migratiebeleid, ondertekend in Brussel op 21 mei ( ) Nr. 2. Verslag namens de Commissie voor Leefmilieu en Natuur, Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid en Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed uitgebracht door de heer Rudi Daems over het voorstel van decreet van de heer Bart Martens, mevrouw Tinne Rombouts en de heren Patrick Lachaert, Erik Matthijs, Karlos Callens en André Van Nieuwkerke houdende interpretatie van artikel 17 en houdende wijziging van artikel 48 van het decreet van 21 oktober 1997 betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu ( ) Nr. 2. Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking en Toerisme uitgebracht door de heer Jan Roegiers over het ontwerp van decreet houdende instemming met het Aanvullend Protocol tussen het Koninkrijk België en het Europees Defensieagentschap, ondertekend in Brussel op 22 juni ( ) Nr. 2. Verslag namens de Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking en Toerisme uitgebracht door de heer Jan Roegiers over het ontwerp van decreet houdende instemming met het Besluit van de vertegenwoordigers van de regeringen van de lidstaten, in het kader van de Raad bijeen, betreffende de voorrechten en immuniteiten die aan het Europees Defensieagentschap en zijn personeel worden verleend, ondertekend in Brussel op 10 november ( ) Nr. 2. Verslag namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door de heer André Van Nieuwkerke over het ontwerp van decreet houdende de toekenning van subsidies voor de uitbouw, de coördinatie en de promotie van het sportaanbod van de studentenvoorzieningen van de Vlaamse universiteiten en hogescholen en de erkenning en subsidiëring van een Vlaamse overkoepelende studentensportvereniging ( ) - Nr. 3. MET REDENEN OMKLEDE MOTIES De volgende met redenen omklede moties werden ingediend: Met redenen omklede motie van de heren Erik Arckens, Wim Van Dijck, Johan Deckmyn en Werner Marginet tot besluit van de op 12 maart 2009 door de heer Erik Arckens in commissie gehouden interpellatie tot tot de heer Bert Anciaux, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel, over de verdere evolutie van de Taalunie, en dit in het licht van de algemene taalverloedering ( ) Nr. 1.

7 7 Stuk 60 ( ) Nr. 23 Met redenen omklede motie van de dames An Michiels en Katleen Martens en de heer Leo Pieters tot besluit van de op 12 maart 2009 door de heer Kris Van Dijck in commissie gehouden interpellatie tot de heer Frank Vandenbroucke, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, over de gebrekkige taalvaardigheid Nederlands in Vlaanderen en de aandacht die eraan wordt besteed in het onderwijs ( ) Nr. 1. Met redenen omklede motie van de heren Kris Van Dijck, Mark Demesmaeker, Piet De Bruyn, Jan Peumans en Geert Bourgeois en mevrouw Helga Stevens tot besluit van de op 12 maart 2009 door de heer Kris Van Dijck in commissie gehouden interpellatie tot de heer Frank Vandenbroucke, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, over de gebrekkige taalvaardigheid Nederlands in Vlaanderen en de aandacht die eraan wordt besteed in het onderwijs ( ) Nr. 1. Met redenen omklede motie van de heer Rudi Daems tot besluit van de op 17 maart door de heer Jan Penris in commissie gehouden interpellatie tot de heer Dirk Van Mechelen, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening, over de resultaten van het onderzoek naar de verschillende mogelijke tracés voor de Oosterweelverbinding; 2 door de heer de Rudi Daems in commissie gehouden interpellatie tot de heer Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Institutionele Hervormingen, Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media, Toerisme, Havens, Landbouw, Zeevisserij en Plattelandsbeleid, over het alternatievenonderzoek voor de Oosterweelverbinding; 3 door de heer Jan Peumans in commissie gehouden interpellatie tot de heer Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Institutionele Hervormingen, Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media, Toerisme, Havens, Landbouw, Zeevisserij en Plattelandsbeleid, tot de heer Dirk Van Mechelen, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening, tot mevrouw Kathleen Van Brempt, Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen, en tot mevrouw Hilde Crevits, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, over het alternatievenonderzoek voor de Oosterweelverbinding ( ) Nr. 1. Met redenen omklede motie van de heren Jan Peumans, Mark Demesmaeker, Kris Van Dijck, Piet De Bruyn en Geert Bourgeois en mevrouw Helga Stevens tot besluit van de op 17 maart door de heer Jan Penris in commissie gehouden interpellatie tot de heer Dirk Van Mechelen, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening, over de resultaten van het onderzoek naar de verschillende mogelijke tracés voor de Oosterweelverbinding; 2 door de heer de Rudi Daems in commissie gehouden interpellatie tot de heer Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Institutionele Hervormingen, Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media, Toerisme, Havens, Landbouw, Zeevisserij en Plattelandsbeleid, over het alternatievenonderzoek voor de Oosterweelverbinding;

8 Stuk 60 ( ) Nr door de heer Jan Peumans in commissie gehouden interpellatie tot de heer Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Institutionele Hervormingen, Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media, Toerisme, Havens, Landbouw, Zeevisserij en Plattelandsbeleid, tot de heer Dirk Van Mechelen, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening, tot mevrouw Kathleen Van Brempt, Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen, en tot mevrouw Hilde Crevits, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, over het alternatievenonderzoek voor de Oosterweelverbinding ( ) Nr. 1. VERZOEKSCHRIFT Het volgend verzoekschrift werd ingediend: Verzoekschrift over een specifieke jachtvergunning voor valkeniers - 33/ VOORONTWERP VAN DECREET Het volgend voorontwerp van decreet werd ingediend: Voorontwerp van decreet houdende instemming met de wijzigingen van de overeenkomst inzake de Internationale Organisatie voor Telecommunicatiesatellieten "INTELSAT", aangenomen in Washington op 17 november 2000, en met de wijziging van artikel XII, onderdeel c, onder ii, van de overeenkomst inzake de Internationiale Organisatie voor Telecommunicatiesatellieten, aangenomen door de 31ste assemblee van partijen in Parijs op 23 maart 2007, principieel goedgekeurd door de Vlaamse Regering op 13 maart 2009 (VR 45/ ). Dit voorontwerp van decreet ligt ter inzage op de directie Decreetgeving van het Vlaams Parlement. MEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING De volgende mededeling van de Vlaamse Regering werd ingediend: Actualisatie Vlaams Actieplan Armoedebestrijding ( ) 2009 (DOC 206/ ). Deze mededeling van de Vlaamse Regering ligt ter inzage op de directie Decreetgeving van het Vlaams Parlement.

9 9 Stuk 60 ( ) Nr. 23 MEDEDELINGEN VAN DE VLAAMSE OVERHEID De volgende mededelingen van de Vlaamse overheid werden ingediend: Evaluatiestudie bijkomende scheldekruising in Antwerpen (DOC 203/ ); Milieubeleidsovereenkomst met Essenscia v.z.w. betreffende de reductie van de No x - emmissies van haar leden in Vlaanderen (DOC 204/ ); Milieubeleidsovereenkomst met het Verbond van de Glasindustrie vzw betreffende de reductie van de No x -emmissies van haar leden in Vlaanderen (DOC 205/ ); Advies van de Vlaamse Adviesraad voor de Erkenning van Voorzieningen d.d. 13 februari 2009 over het bezwaarschrift vanwege Leuven, Rusthuizen Sint Carolus en Mater Dei, over het voornemen tot weigering van een planningsvergunning voor opname in de programmatie van RVT-bedden in uitvoering van het protocolakkoord nr. 3 tussen de Federale regering en de overheden van de Gemeenschappen en Gewesten over het voeren ouderenzorgbeleid (DOC 213/ ); Memorandum van de Vlaamse Onderwijsraad (VLOR) Zorg én excellentie: uitdagingen voor toponderwijs in een topregio (DOC 214/ ). Deze mededelingen van de Vlaamse overheid liggen ter inzage op de directie Decreetgeving van het Vlaams Parlement. MEDEDELINGEN VAN DE MILIEU- EN NATUURRAAD VAN VLAANDEREN (MINARAAD) De volgende mededelingen van de Minaraad werden ingediend: Advies d.d. 12 maart 2009 over het voorproject van het Nationaal Actieplan Leefmilieu- Gezondheid (in samenwerking met de SERV) (DOC 207/ ); Briefadvies d.d. 12 maart 2009 over jacht in het vogelrijk gebied in de WBE Generale Vrije Polders (DOC 208/ );

10 Stuk 60 ( ) Nr Studiedocument over de leefmilieubegroting 2009 (DOC 209/ ). Deze mededelingen van de Minaraad liggen ter inzage op de directie Decreetgeving van het Vlaams Parlement MEDEDELINGEN VAN GEMEENTEN De volgende mededelingen van gemeenten werden ingediend: Resolutie van de gemeente Voeren betreffende de splitsing van de kieskring Brussel- Halle-Vilvoorde en de uitvoering van het arrest van het grondwettelijk hof, goedgekeurd door de gemeenteraad op 27 februari 2009 (DOC 211/ ); Motie van de gemeente Roosdaal inzake de verdeling van de federale politiedotaties, goedgekeurd door de gemeenteraad op 19 februari 2009 (DOC 212/ ). Deze mededelingen van gemeenten liggen ter inzage op de directie Decreetgeving van het Vlaams Parlement. JAARVERSLAG Het volgend jaarverslag werd ingediend: Ondernemingsverslag 2008 van de Nationale Bank van België (NBB) (DOC 210/ ). Dit jaarverslag ligt ter inzage op de directie Decreetgeving van het Vlaams Parlement. ARRESTEN VAN HET GRONDWETTELIJK HOF De volgende arresten van het Grondwettelijk Hof liggen ter inzage op de directie Decreetgeving van het Vlaams Parlement: Arrest inzake het beroep tot vernietiging van de wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van bepaalde vormen van discriminatie, ingesteld door Jurgen Ceder en anderen (Arrest nr. 39 van 11 maart 2009);

11 11 Stuk 60 ( ) Nr. 23 Arrest inzake de beroepen tot gehele of gedeeltelijke vernietiging van de wet van 10 mei 2007 tot wijziging van de wet van 30 juli 1981 tot bestraffing van bepaalde door racisme of xenofobie ingegeven daden, ingesteld door Jurgen Ceder en anderen en door de vzw Liga voor Mensenrechten (Arrest nr. 40 van 11 maart 2009); Arrest inzake het beroep tot vernietiging van de wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van bepaalde vormen van discriminatie, ingesteld door Magda Broeckx (Arrest nr. 41 van 11 maart 2009); Arrest inzake de prejudiciële vraag betreffende de wet van 10 april 1990 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid, gesteld door de Rechtbank van eerste aanleg te Brussel (Arrest nr. 42 van 11 maart 2009); Arrest inzake de prejudiciële vragen betreffende artikel 3, derde lid, van de wet van 14 juli 1961 tot regeling van het herstel der door grof wild aangerichte schade en artikel 7bis van de jachtwet van 28 februari 1882, gesteld door de Rechtbank van eerste aanleg te Neufchâteau, de Vrederechter van het eerste kanton Hoei, de Vrederechter van het kanton Saint-Hubert Bouillon Paliseul en de Vrederechter van het kanton Vielsalm La Roche-en-Andenne Houffalize (Arrest nr. 43 van 11 maart 2009); Arrest inzake de prejudiciële vragen betreffende artikel 479 van het Wetboek van strafvordering, gesteld door het Hof van Cassatie en door de raadkamer van de Rechtbank van eerste aanleg te Nijvel (Arrest nr. 44 van 11 maart 2009); Arrest inzake de prejudiciële vragen betreffende artikel 416, tweede lid, van het Wetboek van strafvordering, gesteld door het Hof van Cassatie; de prejudiciële vragen betreffende de artikelen 235ter en 416, tweede lid, van het Wetboek van strafvordering, gesteld door het Hof van Cassatie (Arrest nr. 45 van 11 maart 2009); Arrest inzake de prejudiciële vraag over artikel 1022, eerste lid, van het Gerechtelijk Wetboek, zoals vervangen bij artikel 7 van de wet van 21 april 2007 betreffende de verhaalbaarheid van de erelonen en de kosten verbonden aan de bijstand van een advocaat, gesteld door de Rechtbank van Koophandel te Veurne (Arrest nr. 46 van 11 maart 2009); Arrest inzake de prejudiciële vraag betreffende artikel 5, 1, van het decreet van het Vlaamse Gewest van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode, gesteld door de Rechtbank van eerste aanleg te Leuven (Arrest nr. 47 van 11 maart 2009); Arrest inzake de prejudiciële vraag over artikel 10, tweede lid, van de wet van 12 april 1965 betreffende de bescherming van het loon der werknemers, zoals vervangen bij artikel 82 van de wet van 26 juni 2002 betreffende de sluiting van de ondernemingen, gesteld door het Arbeidshof te Gent (Arrest nr. 48 van 11 maart 2009);

12 Stuk 60 ( ) Nr Arrest inzake de prejudiciële vragen over artikel 128, tweede lid, van het Wetboek van strafvordering, zoals ingevoegd bij artikel 8 van de wet van 21 april 2007 betreffende de verhaalbaarheid van de erelonen en de kosten verbonden aan de bijstand van een advocaat, gesteld door de kamer van inbeschuldigingstelling van het Hof van Beroep te Antwerpen (Arrest nr. 49 van 11 maart 2009); Arrest inzake de prejudiciële vraag over artikel 57, 2, van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, gesteld door het Arbeidshof te Antwerpen (Arrest nr. 50 van 11 maart 2009); Arrest inzake de prejudiciële vraag betreffende artikel 1057 van het Gerechtelijk Wetboek, gesteld door het Arbeidshof te Bergen (Arrest nr. 51 van 11 maart 2009). KENNISGEVINGEN VAN HET GRONDWETTELIJK HOF De volgende kennisgevingen van het Grondwettelijk Hof betreffende beroepen tot vernietiging en prejudiciële vragen liggen ter inzage op de directie Decreetgeving van het Vlaams Parlement: Prejudiciële vragen betreffende de artikelen 372, 373 en 375 van het Strafwetboek, gesteld door het Hof van Beroep te Gent en door het Hof van Beroep te Antwerpen (Rolnummers 4559, 4647, 4655 en 4657 (samengevoegde zaken)); Beroep tot vernietiging van artikel 4 van de wet van 25 juli 2008 tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek en de gecoördineerde wetten van 17 juli 1991 op de Rijkscomptabiliteit met het oog op het stuiten van de verjaring van de vordering tot schadevergoeding ten gevolge van een beroep tot vernietiging bij de Raad van State, ingesteld door de Vlaamse Regering (Rolnummer 4641); Beroep tot vernietiging van de artikelen 7 tot 10, 21 en 31 van de wet van 25 juli 2008 tot wijziging van de wet van 8 juni 2006 houdende regeling van economische en individuele activiteiten met wapens, ingesteld door de vzw Union Nationale de l Armurerie, de la Chasse et du Tir (Rolnummer 4642); Beroep tot vernietiging en de vordering tot schorsing van de artikelen 83 en 84 ( Het gebruik van partituren in het onderwijs ) van de wet van 22 december 2008 houdende diverse bepalingen (I), ingesteld door de cvba SEMU en anderen (Rolnummer 4651). De documenten ter inzage zijn te raadplegen op de directie Decreetgeving, contactpersoon: marleen.vansteenberge@vlaamsparlement.be, tel.: 02/

13 13 Stuk 60 ( ) Nr. 23 MEDEDELINGEN VAN HET SECRETARIAAT Commissievergaderingen Vergadering van maandag :00 uur: Interparlementaire Commissie van de Nederlandse Taalunie Eerste Kamer der Staten Generaal Binnenhof 22 Den Haag Tel: Besloten vergadering 1. Vaststellen van de agenda 2. Goedkeuring verslag van de besloten vergadering en de openbare themabijeenkomst van de IPC op 3 maart Toelichting op actuele ontwikkelingen door en technische vragen aan de Algemeen Secretaris Openbare themabijeenkomst Evaluatie van de reis naar Suriname van november 2008 Openbare vergadering 1. Vaststelling van de agenda van de openbare vergadering van de IPC op 16 maart Goedkeuring verslag openbare vergadering IPC van 9 juni Bespreking besluitenlijst van de 69e vergadering van het Comité van Ministers in Vragen van de heer Marginet inzake het Nederlands in Marokko 5. Actieplan Rol en plaats van de IPC in de totstandkoming van de begroting van de Nederlandse Taalunie 7. Rondvraag

14 Stuk 60 ( ) Nr Leden van de commissie: de heer Jo Vermeulen, waarnemend voorzitter; de heren Werner Marginet, Wim Van Dijck, Johan Verstreken, Dany Vandenbossche - Ander lid: de heer Bart Caron Afwezig met kennisgeving: de heer Karim Van Overmeire, mevrouw Kathleen Helsen, mevrouw Monica Van Kerrebroeck, mevrouw Stern Demeulenaere, de heer Herman Schueremans, mevrouw Laurence Libert Vergadering van dinsdag :00 uur: Commissie voor Openbare Werken, Mobiliteit en Energie 1. Twaalfde voortgangsrapportage van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) over de grote infrastructuurwerken Verslag van het Rekenhof Verslaggevers: de heren Jan Penris en Jan Peumans Toelichting door de BAM, het Rekenhof en de Vlaamse Regering 13:00 uur: presentatie door de BAM 13:45 uur: presentatie door het Rekenhof 2. Interpellatie van de heer Jan Penris tot de heer Dirk Van Mechelen, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening, over de resultaten van het onderzoek naar de verschillende mogelijke tracés voor de Oosterweelverbinding ( ) Interpellatie van de heer Rudi Daems tot de heer Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Institutionele Hervormingen, Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media, Toerisme, Havens, Landbouw, Zeevisserij en Plattelandsbeleid, over het alternatievenonderzoek voor de Oosterweelverbinding ( ) Interpellatie van de heer Jan Peumans tot de heer Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Institutionele Hervormingen, Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media, Toerisme, Havens, Landbouw, Zeevisserij en Plattelandsbeleid, tot de heer Dirk Van Mechelen, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening, tot mevrouw Kathleen Van Brempt, Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen, en tot mevrouw Hilde Crevits, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, over het alternatievenonderzoek voor de Oosterweelverbinding ( )

15 15 Stuk 60 ( ) Nr Twaalfde voortgangsrapportage van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) over de grote infrastructuurwerken Verslag van het Rekenhof Alternatievenonderzoek - Resultaat studie ARUP Verslaggevers: de heren Jan Penris en Jan Peumans Bespreking - Leden van de commissie: de heer Marc van den Abeelen, voorzitter; de heren Pieter Huybrechts, Jan Penris, mevrouw Agnes Bruyninckx, mevrouw Marleen Van den Eynde, de heren Jos De Meyer, Ludwig Caluwé, Dirk de Kort, mevrouw Fientje Moerman, mevrouw Annick De Ridder, de heer Robert Voorhamme - Toegevoegd lid: de heer Jan Peumans - Andere leden: de heren Ward Kennes, Sven Gatz, Jo Vermeulen, Patrick Janssens, Flor Koninckx, Rudi Daems, Jurgen Verstrepen Afwezig met kennisgeving: de heren Frans Peeters, Carl Decaluwe Vergadering van dinsdag :00 uur: Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting 1. Voorstel van decreet van de heren Felix Strackx, Herman De Reuse, Christian Verougstraete, Thieu Boutsen en Erik Tack houdende wijziging van artikel 48 van het Wetboek der Successierechten wat de bijkomende vrijstelling van successierechten ten voordele van de langstlevende partner voor de gezinswoning betreft ( ) - Nr. 1 Voorstel van decreet van de heren Felix Strackx, Herman De Reuse, Christian Verougstraete, Thieu Boutsen en Erik Tack houdende vrijstelling van successierechten ten voordele van de langstlevende partner ( ) - Nr. 1 Verslaggever : de heer Koen Van den Heuvel Hoorzitting met professor Bruno Peeters, gewoon hoogleraar fiscaal recht, Faculteit Rechten, Universiteit Antwerpen en met mevrouw Hilde Pelgroms, juridisch adviseur, Juridisch Departement, Koninklijke Federatie van Belgische Notarissen

16 Stuk 60 ( ) Nr Voorstel van resolutie van de heer Ludo Sannen betreffende het ontwikkelen van een indicator die de Vlaamse welvaart meet volgens de principes van de duurzame ontwikkeling ( ) - Nr. 1 Verslaggever : de heer Philippe De Coene Bespreking en eventueel stemming 3. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) de heer Jaak Gabriëls, voorzitter; de heren Erik Tack, Felix Strackx, Christian Verougstraete, Erik Matthijs, Koen Van den Heuvel, Eric Van Rompuy, mevrouw Hilde Eeckhout, de heren Sven Gatz, Philippe De Coene, mevrouw Michèle Hostekint, de heer Ludo Sannen Afwezig met kennisgeving: de heren Rudi Daems, Jan Peumans Vergadering van dinsdag :00 uur: Commissie voor Binnenlandse Aangelegenheden, Bestuurszaken, Institutionele en Bestuurlijke Hervorming en Decreetsevaluatie 1. Vraag om uitleg van de heer Joris Van Hauthem tot de heer Marino Keulen, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering, over de interpretatie van artikel 94 van het Gemeentedecreet ( ) 2. Vraag om uitleg van de heer Erik Matthijs tot de heer Marino Keulen, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering, over de pensioenproblematiek bij lokale besturen ( ) 3. Vraag om uitleg van mevrouw Else De Wachter tot de heer Marino Keulen, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering, over de interpretatie van artikel 32 van het Gemeentedecreet ( ) 4. Vraag om uitleg van mevrouw Hilde De Lobel tot de heer Marino Keulen, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering, over de draagwijdte van de verslaggevingplicht van vertegenwoordigers van gemeenten en provincies in de raden van bestuur van intergemeentelijke dienstverlenende of opdrachthoudende verenigingen ( )

17 17 Stuk 60 ( ) Nr Ontwerp van decreet tot wijziging van het Provinciedecreet en van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking ( ) - Nr. 1 : ontwerp van decreet ( ) - Nr. 1-Erratum : erratum Voorstel van decreet van de heer Jef Tavernier houdende wijziging van het decreet van 2 juni 2006 tot wijziging van het provinciedecreet van 9 december 2005, wat de bijlage betreft, en houdende wijziging van de wet van 19 oktober 1921 tot regeling van de provincieraadsverkiezingen ( ) - Nr. 1 Verslaggever : mevrouw Laurence Libert Bespreking - Leden van de commissie: de heer Kurt De Loor, voorzitter; de heer Joris Van Hauthem, mevrouw Katleen Martens, mevrouw Hilde De Lobel, mevrouw An Michiels, de heer Jan Verfaillie, mevrouw Laurence Libert, de heren Francis Vermeiren, Marnic De Meulemeester, mevrouw Else De Wachter - Toegevoegd lid: de heer Jef Tavernier - Ander lid: de heer Erik Matthijs Vergadering van dinsdag :00 uur: Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin 1. Verslag van de Vlaamse Regering. Vlaanderen in Actie: Doorbraken ( ) - Nr. 1 Verslag van de Vlaamse Regering. Pact 2020: Een nieuw toekomstpact voor Vlaanderen - 20 doelstellingen ( ) - Nr. 1 Voorstel van resolutie van de heren Rudi Daems en Eloi Glorieux, de dames Mieke Vogels en Vera Dua en de heren Jos Stassen en Jef Tavernier betreffende de opmaak van een Groene New Deal voor Vlaanderen ( ) - Nr. 1 Advies aan de Commissie voor Financiën, Algemeen Beleid en Begroting (Bureaubeslissing van 16 februari 2009) Verslaggever : mevrouw Anne Marie Hoebeke

18 Stuk 60 ( ) Nr Ontwerp van decreet betreffende het algemeen welzijnswerk ( ) - Nr. 1 Verslaggever : mevrouw Anne Marie Hoebeke Voortzetting van de bespreking en stemming 3. Interpellatie van mevrouw Helga Stevens tot mevrouw Veerle Heeren, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker ( ) Vraag om uitleg van mevrouw Kathleen Helsen tot mevrouw Veerle Heeren, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over het toedienen van het vaccin tegen baarmoederhalskanker door CLB's ( ) 4. Vraag om uitleg van de heer Bart Van Malderen tot mevrouw Veerle Heeren, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over veiligheidsmaatregelen in de kinderopvang ( ) 5. Vraag om uitleg van mevrouw Helga Stevens tot mevrouw Veerle Heeren, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over de ifv-centra in Vlaanderen ( ) 6. Vraag om uitleg van mevrouw Sabine Poleyn tot mevrouw Veerle Heeren, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, over de vierde graad Verpleegkunde ( ) 7. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) - Leden van de commissie: de heer Luc Martens, voorzitter; de heren Felix Strackx, Erik Tack, mevrouw Gerda Van Steenberge, mevrouw Greet Van Linter, mevrouw Vera Jans, de heer Tom Dehaene, mevrouw Sonja Claes, mevrouw Kathleen Helsen, mevrouw Vera Van der Borght, mevrouw Anne Marie Hoebeke, de heer Bart Van Malderen, mevrouw Elke Roex - Toegevoegd lid: mevrouw Helga Stevens - Andere leden: mevrouw Sabine Poleyn, de heer Bart Caron Afwezig met kennisgeving: mevrouw Marijke Dillen

19 19 Stuk 60 ( ) Nr. 23 Vergadering van dinsdag :00 uur: Subcommissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid 1. Voorstel van resolutie van de heren Karlos Callens, Carl Decaluwe, Marnic De Meulemeester en Erik Matthijs betreffende het bestemmen van een deel van de prijzen of winsten van paardenwedstrijden voor het behoud, de ontwikkeling en de verbetering van de paardenfokkerij ( ) - Nr. 1 Verslaggever : mevrouw Tinne Rombouts Vervolg van de bespreking en eventueel indicatieve stemming 2. Verslag van de Vlaamse Regering. Vlaanderen in Actie: Doorbraken ( ) - Nr. 1 Verslag van de Vlaamse Regering. Pact 2020: Een nieuw toekomstpact voor Vlaanderen - 20 doelstellingen ( ) - Nr. 1 Voorstel van resolutie van de heren Rudi Daems en Eloi Glorieux, de dames Mieke Vogels en Vera Dua en de heren Jos Stassen en Jef Tavernier betreffende de opmaak van een Groene New Deal voor Vlaanderen ( ) - Nr. 1 Advies aan de Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting (Bureaubeslissing van 16 februari 2009) Verslaggever : de heer Karlos Callens - Leden van de commissie: de heer Jos De Meyer, voorzitter; mevrouw Tinne Rombouts, de heer Karlos Callens - Ander lid: mevrouw Vera Dua Afwezig met kennisgeving: de heer Mark Demesmaeker

20 Stuk 60 ( ) Nr Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand 1. Hoorzitting over stadsregionale samenwerking voor Brussel, met als sprekers: - de heer Alain Deneef, voorzitter Staten-Generaal van Brussel - de heer Karel Lowette, voorzitter Voka - Comité Brussel en de heer Jan Van Doren, bestuurder Voka - Comité Brussel en adjunct-directeur Voka-Kenniscentrum - de heer Luc Deconinck, voorzitter vzw 'de Rand' Verslaggevers : de heren Paul Delva en Erik Arckens 2. Verzoekschrift over maatregelen ter bevordering van de integratie van de Franstaligen in Vlaanderen, meer specifiek in de Vlaamse rand - 32 ( ) Artikel 86, 4 van het Reglement 3. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) - Leden van de commissie: mevrouw Gerda Van Steenberge, voorzitter; de heer Luk Van Nieuwenhuysen, mevrouw An Michiels, de heer Erik Arckens, mevrouw Greet Van Linter, de heer Paul Delva, mevrouw Dominique Guns, mevrouw Else De Wachter, mevrouw Elke Roex - Toegevoegd lid: de heer Mark Demesmaeker Afwezig met kennisgeving: de heren Luc Van den Brande, Sven Gatz, Francis Vermeiren Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media 1. Vraag om uitleg van mevrouw Els Van Weert tot de heer Bert Anciaux, Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel, over het sterk gestegen aantal leden bij schietsportfederaties ( ) 2. Ontwerp van decreet houdende de toekenning van subsidies voor de uitbouw, de coördinatie en de promotie van het sportaanbod van de studentenvoorzieningen van de Vlaamse universiteiten en hogescholen en de erkenning en subsidiëring van een Vlaamse overkoepelende studentensportvereniging ( ) - Nr. 1 Bespreking en stemming

21 21 Stuk 60 ( ) Nr Ontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 24 januari 2003 houdende bescherming van het roerend cultureel erfgoed van uitzonderlijk belang ( ) - Nr. 1 Verslaggevers : de heren Jo Vermeulen en Johan Verstreken Toelichting door de minister 4. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) - Leden van de commissie: de heer Dany Vandenbossche, voorzitter; de heren Wim Van Dijck, Johan Deckmyn, Dirk de Kort, Johan Verstreken, Jo Vermeulen, André Van Nieuwkerke - Andere leden: de heer Jan Laurys, mevrouw Annick De Ridder, mevrouw Els Van Weert Afwezig met kennisgeving: mevrouw Marie-Rose Morel, de heer Piet De Bruyn Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Economie, Werk en Sociale Economie 1. Vraag om uitleg van de heer Piet De Bruyn tot mevrouw Kathleen Van Brempt, Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen, over de financiering van de beschutte werkplaatsen ( ) 2. Vraag om uitleg van mevrouw Annick De Ridder tot de heer Frank Vandenbroucke, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, over het activeringsbeleid voor jongeren ( ) 3. Vraag om uitleg van de heer Eric Van Rompuy tot de heer Frank Vandenbroucke, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, over de resultaten van de Jobday Brussels Airport en Airport@work ( ) 4. Vraag om uitleg van mevrouw Cindy Franssen tot de heer Frank Vandenbroucke, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, over de fiscale regeling van de VDAB-vergoedingen voor cursisten in opleidingen ( ) 5. Vraag om uitleg van mevrouw Martine Fournier tot de heer Frank Vandenbroucke, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, over het rijbewijs C en de VDAB ( )

22 Stuk 60 ( ) Nr Leden van de commissie: de heer Eric Van Rompuy, voorzitter; de heren Frank Creyelman, Johan Deckmyn, Jan Laurys, mevrouw Martine Fournier, mevrouw Cindy Franssen, mevrouw Annick De Ridder - Ander lid: de heer Piet De Bruyn Afwezig met kennisgeving: de heer Koen Van den Heuvel, mevrouw Anissa Temsamani Vergadering van donderdag :00 uur: Subcommissie voor Financiën en Begroting 1. Verslag van het Rekenhof over publiek-private samenwerking bij de Vlaamse overheid - 37-A ( ) - Nr. 1 Verslaggever : de heer Koen Van den Heuvel Bespreking 2. Informatieverstrekking van het Rekenhof aan het Vlaams Parlement: compilatienota verbeterpunten Verslaggever: de heer Koen Van den Heuvel Afsluitende bespreking - Leden van de commissie: mevrouw Hilde Eeckhout, voorzitter; de heer Koen Van den Heuvel, mevrouw Michèle Hostekint, de heer Ludo Sannen - Toegevoegd lid: de heer Jan Peumans - Andere leden: de heren Christian Verougstraete, Ward Kennes, Rudi Daems, Jef Tavernier Afwezig met kennisgeving: de heer Eric Van Rompuy

23 23 Stuk 60 ( ) Nr. 23 Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Wonen, Stedelijk Beleid, Inburgering en Gelijke Kansen 1. Vraag om uitleg van mevrouw Else De Wachter tot de heer Marino Keulen, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering, over de kwaliteit van sociale woningen ( ) 2. Gedachtewisseling over het rapport 'Zeven jaar Vlaamse Wooninspectie' met de heer Marino Keulen, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering en de heer Tom Vandromme, hoofdcoördinator van de Vlaamse Wooninspectie Verslaggever : mevrouw Else De Wachter 3. Verzoekschrift over een gedurfd plan voor betaalbare woningen - 3 ( ) Verslaggever : mevrouw Else De Wachter Bespreking van het antwoord van de heer Marino Keulen, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering, en conclusie 4. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) - Leden van de commissie: de heer Jan Penris, voorzitter; de heer Christian Verougstraete, mevrouw Hilde De Lobel, de heren Wim Van Dijck, Carl Decaluwe, mevrouw Dominique Guns, mevrouw Else De Wachter, de heer Jan Roegiers, mevrouw Michèle Hostekint - Toegevoegd lid: mevrouw Vera Dua Vergadering van donderdag :15 uur: Commissie voor Leefmilieu en Natuur, Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid en Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed 1. Vraag om uitleg van mevrouw Vera Dua tot mevrouw Hilde Crevits, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, over de afschaffing van boetes bij overtreding van het nitraatresidu ( ) 2. Vraag om uitleg van de heer Patrick Lachaert tot mevrouw Hilde Crevits, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, over de uitvoering van het Pesticidenreductiedecreet ( )

24 Stuk 60 ( ) Nr Ontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en tot wijziging aan diverse bepalingen inzake de milieuhandhaving ( ) - Nr. 1 Verslaggever : de heer Erik Matthijs Bespreking en eventueel stemming 4. Voorstel van resolutie van de heren Rudi Daems en Jos Stassen, de dames Mieke Vogels en Vera Dua en de heer Jef Tavernier over de export van illegale afvalstromen naar ontwikkelingslanden ( ) - Nr. 1 Voorstel van resolutie van de heren Erik Matthijs, Bart Martens en Patrick Lachaert betreffende de export van illegale afvalstromen naar ontwikkelingslanden ( ) - Nr. 1 Verslaggever : de heer Karlos Callens Bespreking en eventueel stemming 5. Trendnota van het Instituut Samenleving en Technologie ten behoeve van de opmaak van het Werkprogramma van het Instituut Samenleving en Technologie (IST) voor ( ) - Nr. 1 : trendnota Instituut Samenleving en Technologie Verslaggever : de heer Patrick De Klerck Bespreking 6. Voorstel van resolutie van de heren Rudi Daems, Erik Matthijs, Bart Martens, Patrick Lachaert, Jan Peumans en Dirk De Cock betreffende de export van illegale afvalstromen naar ontwikkelingslanden ( ) - Nr. 1 Verslaggever : de heer Karlos Callens Bespreking en stemming - Leden van de commissie: de heer Patrick Lachaert, voorzitter; de heren Pieter Huybrechts, Leo Pieters, mevrouw Marleen Van den Eynde, mevrouw Tinne Rombouts, de heren Erik Matthijs, Karlos Callens, Patrick De Klerck, André Van Nieuwkerke - Toegevoegd lid: de heer Rudi Daems - Andere leden: mevrouw Martine Fournier, mevrouw Sabine Poleyn, Vera Dua Afwezig met kennisgeving: de heren Frans Wymeersch, Stefaan Sintobin, Bart Martens, Jan Peumans

25 25 Stuk 60 ( ) Nr. 23 Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Economie, Werk en Sociale Economie 1. Vraag om uitleg van mevrouw Cindy Franssen tot mevrouw Patricia Ceysens, Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel, over de stand van zaken met betrekking tot de steunpunten in de diverse sectoren ( ) 2. Vraag om uitleg van de heer Koen Van den Heuvel tot mevrouw Patricia Ceysens, Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel, over de Vlaamse overheidssteun voor groene economie ( ) 3. Vraag om uitleg van de heer Koen Van den Heuvel tot mevrouw Patricia Ceysens, Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel, over de oprichting van een waarborgvennootschap ( ) 4. Vraag om uitleg van de heer Eloi Glorieux tot de heer Kris Peeters, minister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Institutionele Hervormingen, Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media, Toerisme, Havens, Landbouw, Zeevisserij en Plattelandsbeleid, over de uitvoering van het START-project ( ) Vraag om uitleg van de heer Eric Van Rompuy tot mevrouw Patricia Ceysens, Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel, over de uitvoering van het economische luik van het START-project ( ) Gedachtewisseling over het ontwikkelingsperspectief voor Zaventem 2024 en het strategisch luchthavenbeleid - Leden van de commissie: de heer Eric Van Rompuy, voorzitter; de heren Johan Deckmyn, Koen Van den Heuvel, mevrouw Cindy Franssen, de heren Louis Bril, Bart Van Malderen - Andere leden: de heren Ward Kennes, Francis Vermeiren, Eloi Glorieux, Jan Peumans Afwezig met kennisgeving: mevrouw Anissa Temsamani

26 Stuk 60 ( ) Nr Vergadering van donderdag :00 uur: Commissie voor Leefmilieu en Natuur, Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid en Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed Gedachtewisseling met mevrouw Hilde Crevits, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, over de evaluatie van de reorganisatie van het Agentschap voor Natuur en Bos Verslaggever : de heer Rudi Daems - Leden van de commissie: de heer Patrick Lachaert, voorzitter; de heren Pieter Huybrechts, Leo Pieters, Erik Matthijs - Toegevoegde leden: de heren Rudi Daems, Jan Peumans - Andere leden: de heer Ward Kennes, mevrouw Vera Dua Afwezig met kennisgeving: de heren Frans Wymeersch, Stefaan Sintobin, Bart Martens Vergadering van donderdag :15 uur: Commissie voor Onderwijs, Vorming, Wetenschap en Innovatie 1. Vraag om uitleg van mevrouw Anissa Temsamani tot de heer Frank Vandenbroucke, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, over seksuele en andere delinquentie binnen de schoolmuren ( ) 2. Vraag om uitleg van de heer Leo Pieters tot de heer Frank Vandenbroucke, viceministerpresident van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, over de implementatie van de meest recente en innovatieve ontwikkelingen in het onderwijs ( ) 3. Vraag om uitleg van mevrouw An Michiels tot de heer Frank Vandenbroucke, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, over reclame op educatief materiaal door derden aangeboden aan scholen ( ) 4. Vraag om uitleg van mevrouw Sabine Poleyn tot de heer Frank Vandenbroucke, viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Werk, Onderwijs en Vorming, over onderzoek en hoger onderwijs in West-Vlaanderen ( )

27 27 Stuk 60 ( ) Nr Ontwerp van decreet betreffende het secundair na secundair onderwijs en het hoger beroepsonderwijs ( ) - Nr. 1 Verslaggever : mevrouw Sabine Poleyn Toelichting door de minister 6. Ontwerp van decreet betreffende de kwalificatiestructuur ( ) - Nr. 1 Verslaggever : mevrouw Anissa Temsamani Toelichting door de minister 7. Ontwerp van decreet betreffende de kwaliteit van onderwijs ( ) - Nr. 1 Verslaggever : mevrouw Anissa Temsamani Toelichting door de minister 8. Ontwerp van decreet betreffende het onderwijs XIX ( ) - Nr. 1 Verslaggever : mevrouw Anissa Temsamani Toelichting door de minister 9. Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering) - Leden van de commissie: mevrouw Monica Van Kerrebroeck, voorzitter; mevrouw An Michiels, de heer Leo Pieters, mevrouw Katleen Martens, de heer Paul Delva, mevrouw Sabine Poleyn, mevrouw Stern Demeulenaere, de heren Hans Schoofs, Ludo Sannen, mevrouw Anissa Temsamani, de heer Robert Voorhamme - Toegevoegde leden: de heren Jef Tavernier, Kris Van Dijck - Andere leden: de heren Philippe De Coene, Piet De Bruyn, Dirk De Cock Afwezig met kennisgeving: mevrouw Marie-Rose Morel

28 Stuk 60 ( ) Nr Vergadering van vrijdag :00 uur: Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media Werkbezoek aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) Plaatsnijdersstraat Antwerpen Gsm: Leden van de commissie: de heer Dany Vandenbossche, voorzitter; de heren Erik Arckens, Dirk de Kort, Jo Vermeulen - Toegevoegd lid: de heer Piet De Bruyn Afwezig met kennisgeving: mevrouw Marie-Rose Morel, de heren Johan Deckmyn, Paul Delva, Johan Verstreken, mevrouw Sabine Poleyn, mevrouw Tinne Rombouts, mevrouw Laurence Libert, mevrouw Margriet Hermans, mevrouw Els Robeyns, de heren André Van Nieuwkerke, Jos Stassen Vergadering van vrijdag :00 uur: Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media Werkbezoek aan de werf van het Museum aan de Stroom (MAS) Hanzestedenplaats 2000 Antwerpen Gsm: Leden van de commissie: de heer Dany Vandenbossche, voorzitter; de heren Erik Arckens, Dirk de Kort, Jo Vermeulen - Toegevoegd lid: de heer Piet De Bruyn Afwezig met kennisgeving: mevrouw Marie-Rose Morel, de heren Johan Deckmyn, Paul Delva, Johan Verstreken, mevrouw Sabine Poleyn, mevrouw Tinne Rombouts, mevrouw Laurence Libert, mevrouw Margriet Hermans, mevrouw Els Robeyns, de heren André Van Nieuwkerke, Jos Stassen

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA AANPASSING COMMISSIEVERGADERINGEN De aanpassing betreft volgende vergaderingen Donderdag 19.03.2009-10:00 uur : Commissie voor Economie, Werk en Sociale Economie - 14:00 uur : Commissie voor Economie,

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA AANGEPAST PLENAIRE VERGADERINGEN Donderdag 10.07.2008 vanaf 14.00 uur Actuele vragen (Regl. art. 82) Voorstel van decreet Beraadslaging Voorstel van decreet van mevrouw Marleen Vanderpoorten houdende

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Dinsdag 12.06.2007-14:00 uur : Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hans Memlingzaal - 2 e verdieping - Stentofoonnummer : 0220-14:15 uur

Nadere informatie

DECREETGEVING INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN

DECREETGEVING INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN Stuk 60 (2007-2008) Nr. 15 Zitting 2007-2008 23 januari 2008 DECREETGEVING INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN 3856 ISM Stuk 60 (2007-2008) Nr. 15 2 INHOUDSOPGAVE Voorstellen van resolutie 3 en verwijzing

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Woensdag 12.11.2008-09:00 uur : Commissie voor Openbare Werken, Mobiliteit en Energie Pieter Bruegelzaal - 3 e verdieping - Stentofoonnummer : 0301-10:00

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over duo-opleidingen in het deeltijds beroepssecundair onderwijs VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over duo-opleidingen in het deeltijds beroepssecundair onderwijs VERSLAG Stuk 1738 (2007-2008) Nr. 1 Zitting 2007-2008 9 juni 2008 VERZOEKSCHRIFT over duo-opleidingen in het deeltijds beroepssecundair onderwijs VERSLAG namens de Commissie voor Onderwijs, Vorming, Wetenschap

Nadere informatie

Stuk 6 (2008-2009) Nr. 1

Stuk 6 (2008-2009) Nr. 1 Stuk 6 (2008-2009) Nr. 1 2 INHOUD I. Ontwerpen en voorstellen waarover verslag is uitgebracht... 3 II. Ontwerpen en voorstellen aanhangig bij de commissies... 4 A. Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën

Nadere informatie

DECREETGEVING INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN

DECREETGEVING INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN Stuk 60 (2007-2008) Nr. 27 Zitting 2007-2008 7 mei 2008 DECREETGEVING INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN 4211 ISM Stuk 60 (2007-2008) Nr. 27 2 INHOUDSOPGAVE Ontwerpen van decreet 3 en verwijzing Voorstel

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 17.09.2013-14:00 uur: Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebeleid Hans Memlingzaal - 2

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over een oplossing voor de gelijkwaardigheidserkenning van de diploma s psychologie van de Open Universiteit Nederland/Vlaanderen

VERZOEKSCHRIFT. over een oplossing voor de gelijkwaardigheidserkenning van de diploma s psychologie van de Open Universiteit Nederland/Vlaanderen Stuk 2134 (2008-2009) Nr. 1 Zitting 2008-2009 2 maart 2009 VERZOEKSCHRIFT over een oplossing voor de gelijkwaardigheidserkenning van de diploma s psychologie van de Open Universiteit Nederland/Vlaanderen

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Woensdag 21.09.2011-09:45 uur : Commissie voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid Antoon Van Dyckzaal - 2 e verdieping - Stentofoonnummer : 0201

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over voorrang bij inschrijving in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel volgens het decreet gelijke onderwijskansen-i (GOK) VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over voorrang bij inschrijving in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel volgens het decreet gelijke onderwijskansen-i (GOK) VERSLAG Stuk 2094 (2008-2009) Nr. 1 Zitting 2008-2009 9 februari 2009 VERZOEKSCHRIFT over voorrang bij inschrijving in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel volgens het decreet gelijke onderwijskansen-i (GOK)

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA PLENAIRE VERGADERINGEN Woensdag 07.07.2010 vanaf 10.00 uur Begroting Beraadslaging Ontwerp van decreet houdende de eindregeling van de begroting van de Vlaamse Gemeenschap en van instellingen van

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG. namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door de heer Carl Decaluwe

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG. namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door de heer Carl Decaluwe Zitting 2006-2007 4 april 2007 ONTWERP VAN DECREET houdende instemming met het samenwerkingsakkoord van 17 november 2006 tussen de Federale Staat, de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschap en de Duitstalige

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 25.01.2011-13:30 uur : Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Antoon Van Dyckzaal - 2 e verdieping

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG BIJLAGE

BEKNOPT VERSLAG BIJLAGE Nr. 16 Zitting 2004-2005 12 januari 2005 BEKNOPT VERSLAG BIJLAGE INHOUDSOPGAVE Beleidsnota 3 en verwijzing Ontwerp van decreet 3 en verwijzing Voorstellen van decreet 3 en verwijzing Met redenen omklede

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. namens de Commissie voor Onderwijs, Vorming, Wetenschap en Innovatie uitgebracht door mevrouw Kathleen Helsen en de heer Jef Tavernier

VERZOEKSCHRIFT. namens de Commissie voor Onderwijs, Vorming, Wetenschap en Innovatie uitgebracht door mevrouw Kathleen Helsen en de heer Jef Tavernier Zitting 2004-2005 6 april 2005 VERZOEKSCHRIFT over het opnemen van een bezoek aan Breendonk in de eindtermen van het secundair onderwijs VERSLAG namens de Commissie voor Onderwijs, Vorming, Wetenschap

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over een eerste Vlaamse rookvrije dag op 31 mei 2009 VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over een eerste Vlaamse rookvrije dag op 31 mei 2009 VERSLAG Zitting 2008-2009 25 maart 2009 VERZOEKSCHRIFT over een eerste Vlaamse rookvrije dag op 31 mei 2009 VERSLAG namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door mevrouw Vera Jans

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 05.03.2013-15:00 uur: Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden en Internationale Samenwerking

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over de herberekening van de ouderbijdrage voor kinderopvang VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over de herberekening van de ouderbijdrage voor kinderopvang VERSLAG Stuk 2102 (2008-2009) Nr. 1 Zitting 2008-2009 16 februari 2009 VERZOEKSCHRIFT over de herberekening van de ouderbijdrage voor kinderopvang VERSLAG namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG Zitting 2005-2006 11 oktober 2005 VERZOEKSCHRIFT over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door de dames Vera

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Maandag 20.06.2005-14:30 uur : Commissie voor Binnenlandse Aangelegenheden, Bestuurszaken, Institutionele en Bestuurlijke Hervorming en Decreetsevaluatie

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Donderdag 28.04.2011-09:30 uur : Commissie voor Economie, Economisch Overheidsinstrumentarium, Innovatie, Wetenschapsbeleid,

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA PLENAIRE VERGADERINGEN Woensdag 21.04.2004 vanaf 10.00 uur Ontwerpen van decreet Beraadslagingen 1. Ontwerp van decreet tot uniformisering van de toezichts-, sanctieen strafbepalingen die zijn opgenomen

Nadere informatie

Commissies en Interparlementaire Gremia

Commissies en Interparlementaire Gremia stuk ingediend op 4 (2011-2012) Nr. 1 1 oktober 2011 (2011-2012) Commissies en Interparlementaire Gremia verzendcode: PAR Kris Van Dijck 2 Stuk 4 (2011-2012) Nr. 1 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r

Nadere informatie

VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van mevrouw Tinne Rombouts en de heren Karlos Callens, Jos Bex, Patrick Lachaert, André Van Nieuwkerke en Erik Matthijs

VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van mevrouw Tinne Rombouts en de heren Karlos Callens, Jos Bex, Patrick Lachaert, André Van Nieuwkerke en Erik Matthijs Stuk 1683 (2007-2008) Nr. 2 Zitting 2007-2008 23 juni 2008 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van mevrouw Tinne Rombouts en de heren Karlos Callens, Jos Bex, Patrick Lachaert, André Van Nieuwkerke en Erik Matthijs

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2013

houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2013 stuk ingediend op 1752 (2012-2013) Nr. 9 4 december 2012 (2012-2013) Ontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2013 Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid,

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over het wegvallen van de huursubsidie bij verhuis naar een sociale woning VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over het wegvallen van de huursubsidie bij verhuis naar een sociale woning VERSLAG Stuk 1369 (2007-2008) Nr. 1 Zitting 2007-2008 18 oktober 2007 VERZOEKSCHRIFT over het wegvallen van de huursubsidie bij verhuis naar een sociale woning VERSLAG namens de Commissie voor Wonen, Stedelijk

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over de leerplicht tot het bekomen van een diploma of vaardigheid dienstbaar aan de samenleving of arbeidsmarkt VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over de leerplicht tot het bekomen van een diploma of vaardigheid dienstbaar aan de samenleving of arbeidsmarkt VERSLAG Stuk 797 (2005-2006) Nr. 1 Zitting 2005-2006 31 maart 2006 VERZOEKSCHRIFT over de leerplicht tot het bekomen van een diploma of vaardigheid dienstbaar aan de samenleving of arbeidsmarkt VERSLAG namens

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA AANPASSING COMMISSIEVERGADERINGEN De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 20.01.2004-14:00 uur : Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gelijke Kansen James Ensorzaal - 2 e verdieping

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING SAMENSTELLING. minister-president. Kris PEETERS. viceminister-presidenten. Fientje MOERMAN Frank VANDENBROUCKE

VLAAMSE REGERING SAMENSTELLING. minister-president. Kris PEETERS. viceminister-presidenten. Fientje MOERMAN Frank VANDENBROUCKE Zitting 2007-2008 1 oktober 2007 VLAAMSE REGERING SAMENSTELLING minister-president Kris PEETERS viceminister-presidenten Fientje MOERMAN Frank VANDENBROUCKE Vlaamse ministers Dirk VAN MECHELEN Bert ANCIAUX

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over het Antwerpse havengebied VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over het Antwerpse havengebied VERSLAG Zitting 2005-2006 19 oktober 2005 VERZOEKSCHRIFT over het Antwerpse havengebied VERSLAG namens de Commissie voor Openbare Werken, Mobiliteit en Energie uitgebracht door mevrouw Annick De Ridder en de heer

Nadere informatie

over het uitbreiden van de mogelijkheid om de asurne te bewaren op een andere plaats dan de begraafplaats

over het uitbreiden van de mogelijkheid om de asurne te bewaren op een andere plaats dan de begraafplaats stuk ingediend op 1166 (2010-2011) Nr. 1 23 mei 2011 (2010-2011) Verzoekschrift over het uitbreiden van de mogelijkheid om de asurne te bewaren op een andere plaats dan de begraafplaats Verslag namens

Nadere informatie

VR DOC.0988/2

VR DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 VR 2019 0207 DOC.0988/2 Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juli 2014 tot bepaling van de bevoegdheden van de leden van

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET Stuk 431 (2000-2001) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2000-2001 23 oktober 2000 ONTWERP VAN DECREET houdende goedkeuring van het protocol bij de overeenkomst tot instelling van samenwerking en een douane-unie

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA PLENAIRE VERGADERINGEN Woensdag 21.11.2001 vanaf 10.00 uur 2QWZHUSHQÃYDQÃGHFUHHW Beraadslagingen 1. Ontwerp van decreet houdende instemming met de overeenkomst regering van de republiek Albanië

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG Stuk 1384 (2007-2008) Nr. 2 Zitting 2007-2008 6 december 2007 ONTWERP VAN DECREET houdende instemming met het protocol nr. 2 bij de Europese kaderovereenkomst inzake grensoverschrijdende samenwerking tussen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VLAAMSE REGERING. Vlaamse vinger aan de Europese pols. Overzicht van voor Vlaanderen belangrijke EU-dossiers in 2005.

VERSLAG VAN DE VLAAMSE REGERING. Vlaamse vinger aan de Europese pols. Overzicht van voor Vlaanderen belangrijke EU-dossiers in 2005. Zitting 2004-2005 17 mei 2005 VERSLAG VAN DE VLAAMSE REGERING Vlaamse vinger aan de Europese pols Overzicht van voor Vlaanderen belangrijke EU-dossiers in 2005 Januari 2005 GEDACHTEWISSELING over de dossiers

Nadere informatie

5 (2009) Nr juli 2009 (2009) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 (2009) Nr juli 2009 (2009) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2009) Nr. 1 13 juli 2009 (2009) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2009) Nr. 1 Vlaams Parlement 1011 Brussel 02/552.11.11 www.vlaamsparlement.be Stuk 5 (2009)

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG OPENINGSVERGADERING INHOUDSOPGAVE. Opening van de zitting

BEKNOPT VERSLAG OPENINGSVERGADERING INHOUDSOPGAVE. Opening van de zitting Nr. 1 Zitting 2004 6 juli 2004 BEKNOPT VERSLAG OPENINGSVERGADERING INHOUDSOPGAVE Opening van de zitting 2004 3 Onderzoek van de geloofsbrieven (Sprekers : mevrouw Tinne Rombouts, tijdelijk secretaris,

Nadere informatie

VOORSTEL VAN RESOLUTIE

VOORSTEL VAN RESOLUTIE Zitting 2006-2007 13 maart 2007 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van de dames Sabine Poleyn en Els Robeyns en de heren Steven Vanackere, Joris Vandenbroucke, Kris Van Dijck en Herman Schueremans betreffende een

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over een gratis Omnium Pas van De Lijn voor vervroegd gepensioneerden VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over een gratis Omnium Pas van De Lijn voor vervroegd gepensioneerden VERSLAG Stuk 2019 (2008-2009) Nr. 1 Zitting 2008-2009 23 december 2008 VERZOEKSCHRIFT over een gratis Omnium Pas van De Lijn voor vervroegd gepensioneerden VERSLAG namens de Commissie voor Openbare Werken, Mobiliteit

Nadere informatie

5 ( ) Nr. 2 2 januari 2014 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr. 2 2 januari 2014 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2013-2014) Nr. 2 2 januari 2014 (2013-2014) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2013-2014) Nr. 2 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r u s s e l 0 2 / 5 5 2.

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2006 AMENDEMENTEN

ONTWERP VAN DECREET. houdende tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2006 AMENDEMENTEN Zitting 2006-2007 5 december 2006 houdende tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2006 AMENDEMENTEN Zie: 19 (2006-2007) Nr. 1: Ontwerp van

Nadere informatie

5 ( ) Nr. 2 5 januari 2012 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr. 2 5 januari 2012 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2011-2012) Nr. 2 5 januari 2012 (2011-2012) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2011-2012) Nr. 2 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r u s s e l 0 2 / 5 5 2.

Nadere informatie

over de uitsluiting van grensarbeiders van de Vlaamse zorgverzekering

over de uitsluiting van grensarbeiders van de Vlaamse zorgverzekering stuk ingediend op 156 (2009-2010) Nr. 1 12 oktober 2009 (2009-2010) Verzoekschrift over de uitsluiting van grensarbeiders van de Vlaamse zorgverzekering Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid,

Nadere informatie

5 ( ) Nr. 3 1 april 2014 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr. 3 1 april 2014 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2013-2014) Nr. 3 1 april 2014 (2013-2014) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2013-2014) Nr. 3 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r u s s e l 0 2 / 5 5 2. 11.

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA AANPASSING COMMISSIEVERGADERINGEN De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 07.10.2003-14:00 uur : Commissie voor Binnenlandse Aangelegenheden, Huisvesting en Stedelijk Beleid Hans Memlingzaal

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Verslag

Ontwerp van decreet. Verslag stuk ingediend op 2113 (2012-2013) Nr. 2 22 oktober 2013 (2013-2014) Ontwerp van decreet tot instemming met de kaderovereenkomst inzake partnerschap en samenwerking tussen de Europese Unie en haar lidstaten

Nadere informatie

5 ( ) Nr. 1 1 oktober 2010 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr. 1 1 oktober 2010 ( ) stuk ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR stuk ingediend op 5 (2010-2011) Nr. 1 1 oktober 2010 (2010-2011) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 Stuk 5 (2010-2011) Nr. 1 V l a a m s Pa r l e m e n t 1011 B r u s s e l 0 2 / 5 5 2.

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG Stuk 2044 (2008-2009) Nr. 2 Zitting 2008-2009 16 maart 2009 ONTWERP VAN DECREET houdende instemming met het zetelakkoord tussen het Koninkrijk België en de Gemeenschappelijke Markt voor Oostelijk en Zuidelijk

Nadere informatie

Per post. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen.

Per post. In bijlage sturen wij u dan ook een voorstel van enkele concrete wetswijzigingen. Vlaams Parlement Commissie Cultuur, Jeugd, Sport en Media Ter attentie van Erik Arckens Leuvenseweg 86 1011 Brussel Per post Brussel, 1 oktober 2008 Betreft : Ontwerp van Nieuw Vlaams Mediadecreet Geachte

Nadere informatie

TRENDNOTA. van het Instituut Samenleving en Technologie

TRENDNOTA. van het Instituut Samenleving en Technologie Stuk 2061 (2008-2009) Nr. 2 Zitting 2008-2009 17 februari 2009 TRENDNOTA van het Instituut Samenleving en Technologie ten behoeve van de opmaak van het Werkprogramma van het Instituut Samenleving en Technologie

Nadere informatie

Verzoekschrift. over de voorwaarden voor de Vlaamse aanmoedigingspremie Landingsbaan social profit. Verslag

Verzoekschrift. over de voorwaarden voor de Vlaamse aanmoedigingspremie Landingsbaan social profit. Verslag stuk ingediend op 1448 (2011-2012) Nr. 1 23 januari 2012 (2011-2012) Verzoekschrift over de voorwaarden voor de Vlaamse aanmoedigingspremie Landingsbaan social profit Verslag namens de Commissie voor Economie,

Nadere informatie

Ingekomen Stukken en Mededelingen

Ingekomen Stukken en Mededelingen stuk 60 (2009-2010) Nr. 30 ingediend op 9 juni 2010 (2009-2010) Decreetgeving Ingekomen Stukken en Mededelingen verzendcode: ISM 2 Stuk 60 (2009-2010) Nr. 30 INHOUDSOPGAVE INGEKOMEN STUKKEN EN VERZOEKSCHRIFTEN:

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 68032 MONITEUR BELGE 16.10.2009 BELGISCH STAATSBLAD GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over thuisverpleging s nachts VERSLAG. namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door de heer Tom Dehaene

VERZOEKSCHRIFT. over thuisverpleging s nachts VERSLAG. namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door de heer Tom Dehaene Stuk 2103 (2008-2009) Nr. 1 Zitting 2008-2009 16 februari 2009 VERZOEKSCHRIFT over thuisverpleging s nachts VERSLAG namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door de heer Tom

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN Geplande vergaderingen Dinsdag 10.12.2013-13:30 uur: Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Jan Van Eyckzaal - 3 e verdieping - Stentofoonnummer: 0322 - Rechtstreekse

Nadere informatie

Marleen Vanderpoorten. Patrick Dewael. Filter FUNCTIE. Alle functies. Vlaanderen. Regering. Parlement. België. Regering. Kamer. Senaat.

Marleen Vanderpoorten. Patrick Dewael. Filter FUNCTIE. Alle functies. Vlaanderen. Regering. Parlement. België. Regering. Kamer. Senaat. De Standaard Online - Hoeveel verdienen onze e politici? 1 of 34 10/03/2013 20:05 Filter FUNCTIE Alle functies Vlaanderen Regering Parlement België Regering PARTIJ Europa Parlement Alle partijen CD&V Groen!

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG BIJLAGE

BEKNOPT VERSLAG BIJLAGE 1UÃ Zitting 2002-2003 23 september 2002 BEKNOPT VERSLAG BIJLAGE INHOUDSOPGAVE 2QWZHUSHQÃYDQÃGHFUHHW en verwijzing 9RRUVWHOÃYDQÃGHFUHHW en verwijzing 9RRUVWHOOHQÃYDQÃUHVROXWLH en verwijzing $GYLHVÃYDQÃGHÃ6RFLDDO(FRQRPLVFKHÃ5DDGÃYDQÃ9ODDQGHUHQÃ6(59

Nadere informatie

VOORSTEL VAN DECREET

VOORSTEL VAN DECREET Stuk 1598 (2007-2008) Nr. 3 Zitting 2007-2008 9 mei 2008 VOORSTEL VAN DECREET van mevrouw Anissa Temsamani, de heren Dirk De Cock en Piet De Bruyn en de dames Kathleen Helsen, Stern Demeulenaere en Laurence

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 11.06.2013-14:00 uur: Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Jan Van Eyckzaal - 3 e verdieping

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN *HSODQGHYHUJDGHULQJHQ Dinsdag 18.02.2003-13:30 uur : &RPPLVVLHYRRU%UXVVHOHQGH9ODDPVH5DQG &RQVWDQW3HUPHNH]DDO H YHUGLHSLQJ6WHQWRIRRQQXPPHU - 13:30 uur : &RPPLVVLHYRRU(FRQRPLH/DQGERXZ:HUNJHOHJHQKHLGHQ7RHULVPH

Nadere informatie

Verzoekschrift. over het opspuiten van eilanden op de Vlaamse Banken voor de kust. Verslag

Verzoekschrift. over het opspuiten van eilanden op de Vlaamse Banken voor de kust. Verslag stuk ingediend op 381 (2009-2010) Nr. 1 16 februari 2010 (2009-2010) Verzoekschrift over het opspuiten van eilanden op de Vlaamse Banken voor de kust Verslag namens de Commissie voor Mobiliteit en Openbare

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA PLENAIRE VERGADERINGEN Woensdag 03.03.2004 vanaf 10.00 uur Ontwerpen van decreet Beraadslagingen 1. Ontwerp van decreet betreffende het lokaal sociaal beleid 1777 (2002-2003) Nrs. 1 tot 4 (Verslaggevers

Nadere informatie

Verzoekschrift. over een studie naar de gevolgen van het Engels als eventuele derde officiële taal in Brussel. Verslag

Verzoekschrift. over een studie naar de gevolgen van het Engels als eventuele derde officiële taal in Brussel. Verslag stuk ingediend op 350 (2009-2010) Nr. 1 2 februari 2010 (2009-2010) Verzoekschrift over een studie naar de gevolgen van het Engels als eventuele derde officiële taal in Brussel Verslag namens de Commissie

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over adopties in het verleden en het archiveren van adoptiedossiers VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over adopties in het verleden en het archiveren van adoptiedossiers VERSLAG Stuk 2100 (2008-2009) Nr. 1 Zitting 2008-2009 11 februari 2009 VERZOEKSCHRIFT over adopties in het verleden en het archiveren van adoptiedossiers VERSLAG namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Verslag. stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. Verslag. stuk ingediend op stuk ingediend op 2114 (2012-2013) Nr. 2 5 november 2013 (2013-2014) Ontwerp van decreet tot instemming met de kaderovereenkomst inzake een breed partnerschap en samenwerking tussen de Europese Unie en

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Verslag

Ontwerp van decreet. Verslag stuk ingediend op 2363 (2013-2014) Nr. 2 25 maart 2013 (2013-2014) Ontwerp van decreet houdende instemming met de overeenkomst inzake een gemeenschappelijke luchtvaartruimte tussen de Europese Unie en

Nadere informatie

over de agenda van de komende Europese Ministerraden Landbouw en Visserij en het Belgische EU-voorzitterschap

over de agenda van de komende Europese Ministerraden Landbouw en Visserij en het Belgische EU-voorzitterschap stuk ingediend op 783 (2010-2011) Nr. 1 8 november 2010 (2010-2011) Gedachtewisseling over de agenda van de komende Europese Ministerraden Landbouw en Visserij en het Belgische EU-voorzitterschap Verslag

Nadere informatie

Ingekomen Documenten en Mededelingen

Ingekomen Documenten en Mededelingen ingediend op 7 januari 2015 (2014-2015) Ingekomen Documenten en Mededelingen verzendcode: IDM 2 60 (2014-2015) Nr. 13 INHOUD INGEKOMEN DOCUMENTEN Verslag van het Rekenhof 3 en verwijzing Verslagen 3 Moties

Nadere informatie

Voorstel van resolutie

Voorstel van resolutie stuk ingediend op 224 (2009-2010) Nr. 2 31 augustus 2011 (2010-2011) Voorstel van resolutie van de heer Peter Reekmans betreffende het terugvorderen van de eind 2008 toegekende bonussen aan drie managers

Nadere informatie

Verzoekschrift. over opleidingscheques voor Vlamingen die buiten het Vlaamse of Brusselse Hoofdstedelijke Gewest werken. Verslag

Verzoekschrift. over opleidingscheques voor Vlamingen die buiten het Vlaamse of Brusselse Hoofdstedelijke Gewest werken. Verslag stuk ingediend op 1447 (2011-2012) Nr. 1 23 januari 2012 (2011-2012) Verzoekschrift over opleidingscheques voor Vlamingen die buiten het Vlaamse of Brusselse Hoofdstedelijke Gewest werken Verslag namens

Nadere informatie

Ingekomen Stukken en Mededelingen

Ingekomen Stukken en Mededelingen stuk 60 (2010-2011) Nr. 20 ingediend op 2 maart 2011 (2010-2011) Decreetgeving Ingekomen Stukken en Mededelingen verzendcode: ISM 2 Stuk 60 (2010-2011) Nr. 20 INHOUDSOPGAVE INGEKOMEN STUKKEN EN VERZOEKSCHRIFTEN:

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG Stuk 1068 (2006-2007) Nr. 2 Zitting 2006-2007 21 mei 2007 ONTWERP VAN DECREET houdende instemming met de overeenkomst inzake zeevervoer tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2015

houdende bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2015 333 (2014-2015) Nr. 10 ingediend op 2 juni 2015 (2014-2015) Verslag namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door Peter Persyn en Vera Jans over het ontwerp van decreet houdende

Nadere informatie

GEDACHTEWISSELING. over de werking van het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap vzw en van het themaplatform Interbestuurlijk en regionaal beleid

GEDACHTEWISSELING. over de werking van het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap vzw en van het themaplatform Interbestuurlijk en regionaal beleid Stuk 1440 (2007-2008) Nr. 1 Zitting 2007-2008 14 november 2007 GEDACHTEWISSELING over de werking van het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap vzw en van het themaplatform Interbestuurlijk en regionaal

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 30 NOVEMBER 2009

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 30 NOVEMBER 2009 Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Boudewijnlaan 30, 1000 Brussel Tel.: 02-553 50 30 Fax: 02-553 50 28 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 30 NOVEMBER

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT VERZOEKSCHRIFT. betreffende de terugbetaling van een gemeentelijke belasting in Kontich VERSLAG

VLAAMS PARLEMENT VERZOEKSCHRIFT. betreffende de terugbetaling van een gemeentelijke belasting in Kontich VERSLAG Stuk 996 (2001-2002) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2001-2002 18 januari 2002 VERZOEKSCHRIFT betreffende de terugbetaling van een gemeentelijke belasting in Kontich VERSLAG namens de Commissie voor Binnenlandse

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2008 AMENDEMENTEN

ONTWERP VAN DECREET. houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2008 AMENDEMENTEN Zitting 2007-2008 27 november 2007 ONTWERP VAN DECREET houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2008 AMENDEMENTEN Zie: 1368 (2007-2008) Nr. 1: Ontwerp van decreet Nr. 2: Amendementen Nr. 3:

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 17.04.2012-14:00 uur : Commissie voor Algemeen Beleid, Financiën en Begroting Antoon Van Dyckzaal - 2 e verdieping

Nadere informatie

Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST

Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Boudewijnlaan 30, 1000 Brussel Tel.: 02-553 50 30 Fax: 02-553 50 28 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 18 SEPTEMBER

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN

COMMISSIEVERGADERINGEN AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN *HSODQGHÃYHUJDGHULQJHQ Dinsdag 08.10.2002-13:30 uur : &RPPLVVLHÃYRRUÃ$OJHPHHQÃ%HOHLGÃ)LQDQFLsQÃHQÃ%HJURWLQJ $QWRRQÃ9DQÃ'\FN]DDOÃÃ H ÃYHUGLHSLQJÃÃÃ6WHQWRIRRQQXPPHUÃÃ - 13:45

Nadere informatie

VLAAMSE OMBUDSDIENST JAARVERSLAG 2004 HOORZITTING VERSLAG. namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door de heer Bart Caron

VLAAMSE OMBUDSDIENST JAARVERSLAG 2004 HOORZITTING VERSLAG. namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door de heer Bart Caron Zitting 2005-2006 4 november 2005 VLAAMSE OMBUDSDIENST JAARVERSLAG 2004 HOORZITTING VERSLAG namens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media uitgebracht door de heer Bart Caron (Hoofdstuk 12 Media

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG

ONTWERP VAN DECREET VERSLAG Stuk 1572 (2007-2008) Nr. 2 Zitting 2007-2008 5 mei 2008 ONTWERP VAN DECREET houdende instemming met de overeenkomst tussen de Belgisch-Luxemburgse Economische Unie, enerzijds, en de republiek Rwanda,

Nadere informatie

VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van de heren Carl Decaluwe en Bart Martens en de dames Cindy Franssen, Hilde Eeckhout, Vera Van der Borght en Else De Wachter

VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van de heren Carl Decaluwe en Bart Martens en de dames Cindy Franssen, Hilde Eeckhout, Vera Van der Borght en Else De Wachter Stuk 1594 (2007-2008) Nr. 2 Zitting 2007-2008 4 april 2008 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van de heren Carl Decaluwe en Bart Martens en de dames Cindy Franssen, Hilde Eeckhout, Vera Van der Borght en Else De Wachter

Nadere informatie

GEDACHTEWISSELING VERSLAG

GEDACHTEWISSELING VERSLAG Stuk 1856 (2008-2009) Nr. 1 Zitting 2008-2009 13 oktober 2008 GEDACHTEWISSELING over de ontwerpen van milieubeleidsovereenkomst Reclamedrukwerk en Persdrukwerk en over de uitvoering van de milieubeleidsovereenkomst

Nadere informatie

VOORSTEL VAN RESOLUTIE

VOORSTEL VAN RESOLUTIE Stuk 1804 (2007-2008) Nr. 2 Zitting 2008-2009 11 december 2008 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van mevrouw Joke Schauvliege, de heren Patrick Lachaert, Jos Bex, Bart Martens en Patrick De Klerck en mevrouw Martine

Nadere informatie

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING

COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING AGENDA COMMISSIEVERGADERINGEN AANPASSING De aanpassing betreft volgende vergaderingen Dinsdag 19.04.2016 14:00 uur Commissie voor Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking,

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over het Vlaams beleid inzake thuisgeweld VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over het Vlaams beleid inzake thuisgeweld VERSLAG Stuk 270 (2004-2005) Nr. 1 Zitting 2004-2005 25 maart 2005 VERZOEKSCHRIFT over het Vlaams beleid inzake thuisgeweld VERSLAG namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door mevrouw

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. tot wijziging van het decreet van 19 maart 2004 betreffende het lokaal sociaal beleid. Verslag

Ontwerp van decreet. tot wijziging van het decreet van 19 maart 2004 betreffende het lokaal sociaal beleid. Verslag stuk ingediend op 1615 (2011-2012) Nr. 3 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 19 maart 2004 betreffende het lokaal sociaal beleid Verslag Namens de Commissie voor

Nadere informatie

VOORSTEL VAN DECREET VERSLAG

VOORSTEL VAN DECREET VERSLAG Stuk 2087 (2008-2009) Nr. 2 Zitting 2008-2009 18 maart 2009 VOORSTEL VAN DECREET van de heer Bart Martens, mevrouw Tinne Rombouts en de heren Patrick Lachaert, Erik Matthijs, Karlos Callens en André Van

Nadere informatie

VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van de heren Eloi Glorieux en Rudi Daems, mevrouw Vera Dua, de heren Jos Stassen en Jef Tavernier en mevrouw Mieke Vogels

VOORSTEL VAN RESOLUTIE. van de heren Eloi Glorieux en Rudi Daems, mevrouw Vera Dua, de heren Jos Stassen en Jef Tavernier en mevrouw Mieke Vogels Stuk 1570 (2007-2008) Nr. 2 Zitting 2008-2009 13 november 2008 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van de heren Eloi Glorieux en Rudi Daems, mevrouw Vera Dua, de heren Jos Stassen en Jef Tavernier en mevrouw Mieke

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over de tewerkstelling van laaggeschoolden die een opleiding volgen bij de VDAB VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over de tewerkstelling van laaggeschoolden die een opleiding volgen bij de VDAB VERSLAG Zitting 2004-2005 6 april 2005 VERZOEKSCHRIFT over de tewerkstelling van laaggeschoolden die een opleiding volgen bij de VDAB VERSLAG namens de Commissie voor Economie, Werk en Sociale Economie uitgebracht

Nadere informatie

protocol nr Over

protocol nr Over Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 273.899 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 20 APRIL 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2012

houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2012 stuk ingediend op 1326 (2011-2012) Nr. 7 1 december 2011 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2012 Amendementen Stukken in het dossier: 1326 (2011-2012)

Nadere informatie

5 ( ) Nr september 2016 ( ) ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR

5 ( ) Nr september 2016 ( ) ingediend op. Vlaamse Regering. Samenstelling. verzendcode: PAR ingediend op 5 (2016-2017) Nr. 1 26 september 2016 (2016-2017) Vlaamse Regering Samenstelling verzendcode: PAR 2 5 (2016-2017) Nr. 1 Samenstelling minister-president Geert BOURGEOIS viceminister-presidenten

Nadere informatie

VOORSTEL VAN RESOLUTIE

VOORSTEL VAN RESOLUTIE Stuk 1785 (2007-2008) Nr. 2 Zitting 2008-2009 21 januari 2009 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van mevrouw Laurence Libert, de heren Dirk De Cock en Kris Van Dijck, mevrouw Anissa Temsamani, de heer Jan Laurys en

Nadere informatie

GEDACHTEWISSELING. over het Onderzoek Brusselnorm en Brusseltoets VERSLAG

GEDACHTEWISSELING. over het Onderzoek Brusselnorm en Brusseltoets VERSLAG Stuk 1941 (2008-2009) Nr. 1 Zitting 2008-2009 6 november 2008 GEDACHTEWISSELING over het Onderzoek Brusselnorm en Brusseltoets VERSLAG namens de Commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand uitgebracht door

Nadere informatie

Verzoekschrift. over het collectieve leerlingenvervoer in het algemeen en voor kinderen met diabetes in het bijzonder. Verslag

Verzoekschrift. over het collectieve leerlingenvervoer in het algemeen en voor kinderen met diabetes in het bijzonder. Verslag stuk ingediend op 1851 (2012-2013) Nr. 1 21 december 2012 (2012-2013) Verzoekschrift over het collectieve leerlingenvervoer in het algemeen en voor kinderen met diabetes in het bijzonder Verslag namens

Nadere informatie