ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 SEPTEMBER 2003

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 SEPTEMBER 2003"

Transcriptie

1 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 SEPTEMBER 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche (tot en met pt 32), Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H. (tot en met pt 3), Vanassche, Pattyn R., Daelman, Wanzeele, Coppens, Libert, Coudron (vanaf pt 4), Vandenberghe, Deprez R., Demyttenaere, Deblock, Pattyn F., Vandenborre, Kindt, Vandekerckhove, Haezebrouck Gemeenteraadsleden, en Duyck Gemeentesecretaris. Verontschuldigd : Raadsleden Detavernier, Six, Van Themsche De zitting begint om 19u30 DAGORDE GEMEENTERAAD De Raad respecteert een minuut stilte n.a.v. het overlijden van de zoon van raadslid Frieda Van Themsche. * * * * * De Raad aanvaardt unaniem de wijziging van rangorde van de agenda, nl. verzetten van het dagordepunt 39 "Openstellen betrekking technische medewerker van de geheime zitting naar punt 26bis van de openbare zitting. * * * * * De Raad aanvaardt unaniem de toevoeging bij hoogdringendheid van het dagordepunt 30bis "voorzien van nieuwe veiligheidscamera's op terrein Sporting West". * * * * * De Raad acteert de toevoeging door dhr. Burgemeester van een aanvullend dagordepunt 31bis op verzoek van raadslid L. Dejonckere inzake sluiting van de administratieve filialen van de Stad te Stasegem, Hulste, Bavikhove.

2 * * * * * Openbare zitting 1. Aktename ontslag schepen. 2. Verkiezing van een zesde schepen. 3. Wijziging rangorde schepenen. 4. Goedkeuren van de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening met betrekking tot het overwelven van baangrachten. 5. Vervangen openbare verlichting in de Wilgenlaan te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (12 779,94 EUR + BTW) en gunningswijze. 6. Plaatsen openbare verlichting in de Potteriehoek ter hoogte van huisnummer 7 te Hulste. Goedkeuren bestek, raming (461,09 EUR + BTW) en gunningswijze. 7. Aankoop van klein materieel voor de onderhoudsdienst van de technische dienst van de Stad Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (6 100 EUR + BTW) en gunningswijze. 8. Aankoop van een vrachtwagen met zoutstrooier voor de technische dienst van de Stad Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 9. Aankoop van materieel voor de stedelijke groenploeg van de Stad Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 10. Stedelijke basisschool Centrum - sluiten vestigingsplaats "Zandberg". 11. Stedelijk basisonderwijs - vacante uren. 12. Stedelijk basisonderwijs - wijziging administratief adres scholengemeenschap. 13. Stedelijk basisonderwijs - aktename naam scholengemeenschap "De Balk". 14. Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV) - vacante uren. 15. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) - vacante uren. 16. Herstellingswerken aan de warmwatervoorzieningen ten behoeve van de douches sporthal Bavikhove. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 17. Mededeling definitieve vaststelling van de jaarrekening Wijziging herzieningstermijn van een aantal leningen. 19. Laattijdige doorstorting van de gemeentelijke aanvullende belasting op de personenbelasting door de Belgische Staat. Machtiging tot het instellen van een rechtsvordering.

3 20. Selectie van een bemiddelaar of tussenpartij voor het tot stand brengen van een herfinanciering van het rioleringssysteem middels een US Cross Border Lease. Aktename mandaatovereenkomst. 21. Leveren en plaatsen van speeltoestellen op speelpleinen te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 22. Aankoop van een elevator voor de stedelijke brandweer van de Stad Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 23. Overeenkomst Nr. 03/66 dd betreffende de machtiging van het toezichtcomité van de Kruispuntbank van de sociale zekerheid van aan de Stad Harelbeke om mededeling te bekomen van de lijst van de personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van de verzekering voor geneeskundige verzorging, die vanaf t.e.m voorkeurtarieven genieten bij het RIZIV (Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering). Goedkeuring. 24. Stedelijke basisschool Zuid. Hertelling van de gehele school op de eerste schooldag van oktober 2001 en Machtiging tot het instellen van een rechtsvordering tegen de Vlaamse Gemeenschap. 25. Migratie van het CE-net naar het publilink netwerk voor de stadsadministratie. Goedkeuren bestek, raming (41 661,14 EUR + BTW) en gunningswijze. 26. Nieuwe telefooncentrale voor de centrale administratie, de SAMW en de Politiezone. Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst Stad Politiezone. 26bis Stadspersoneel: openstellen betrekking technisch medewerker en aanleggen van een werfreserve. 27. Vaststellen tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis te Harelbeke op 19, 20, 21 en en bepalingen inzake vrijwaring van minimumafmetingen van doorgangen. 28. Vaststellen tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van de wielerwedstrijd voor liefhebbers te Harelbeke (Zandberg) op zondag Goedkeuren mobiliteitsplan. 30. Voorstel tot verhoogde veiligheid voor de schoolgaande jeugd. Terbeschikkingstelling armbandstrips. 30bis Voorzien van nieuwe veiligheidscamera's op terrein Sporting West. 31. Stadsgeschenk bij jubilea. 31bis Sluiting van de hulpburelen te Bavikhove, Hulste en Stasegem. 32. Vragenkwartiertje. Geheime zitting 33. Stedelijk basisonderwijs: aanvraag loopbaanhalvering. 34. Stedelijk basisonderwijs: aanstellen tijdelijke deeltijdse kinderverzorgster.

4 35. Stedelijk basisonderwijs: aanstellen tijdelijke leerkrachten protestantse godsdienst op voordracht van de bevoegde instanties van de betrokken godsdienst. 36. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW): aanvraag tijdelijk andere opdracht leerkracht woord. 37. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW): mutatie leerkracht muziek. 38. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW): aanstellen waarnemend directeur. Openbare zitting 1. Aktename ontslag schepen. *** Overwegende dat de heer Carlo Daelman in zitting van werd verkozen als schepen van de stad Harelbeke ; Gelet op het schrijven van waarbij hij als schepen ontslag aanbiedt ; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 22 ; BESLUIT : Neemt akte van het door de heer Carlo Daelman als schepen aangeboden ontslag. Akteert dat betrokkene als gemeenteraadslid verder blijft zetelen. 2. Verkiezing van een zesde schepen. De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting ; Gezien de brief van waarbij de heer Carlo Daelman, schepen van de stad Harelbeke, verkozen in zitting van de gemeenteraad van , schriftelijk ontslag als schepen aanbiedt ; Gezien de aktename van dit ontslag in de gemeenteraad van heden; Overwegende dat betrokkene in toepassing van en met inachtname van de procedurevoorschriften van artikel 15 van de nieuwe gemeentewet dient te worden vervangen ; Gezien de bepalingen van de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 15, art. 16 en art. 22 ; Gezien de omzendbrief van betreffende o.m. de benoeming van de schepenen (B.S ) ;

5 Overwegende dat de schepenen door de raad uit diens midden onder de leden van Belgische nationaliteit worden gekozen bij geheime stemming en in openbare vergadering; Dat zij rang nemen in functie van hun verkiezing, zodat thans het mandaat van zesde schepen dient te worden ingevuld ; Dat daartoe eerst dient nagegaan of er overeenkomstig het aangehaalde art. 15 van de nieuwe gemeentewet niet één of meerdere akten van voordracht werden voorgelegd ; Gehoord de voorzitter van de raad die kennis geeft van volgende wettelijk tijdig ingediende voordrachtakten voor het mandaat van zesde schepen, zijnde voordrachten ingediend uiterlijk op vrijdag : - de voordracht betreffende de heer Alain Top, ingediend op Vaststellend dat deze voordracht gedateerd is en door de kandidaat ondertekend; Na vastgesteld te hebben dat er op de voordrachten geen vernietigbare handtekeningen aanwezig waren, zijnde handtekeningen van verkozenen die verscheidene voordrachtakten voor het thans te begeven mandaat hebben ondertekend, onderzoekt de voorzitter de ontvankelijkheid van de schriftelijke akten. De voorzitter gaat daarbij na : - of op de voordracht het mandaat is vermeld waarvoor de kandidaat wordt voorgedragen zijnde het mandaat van zesde schepen ; - of de voordracht is ondertekend door de meerderheid van de in hoedanigheid van gemeenteraadslid-titularis verkozenen van dezelfde kieslijst als de kandidaat, hetzij één gemeenteraadslid-titularis van de lijst van de voorgedragene indien de lijst slechts twee verkozenen telt, en waarvan de verkiezing definitief is gevalideerd; Gehoord de voorzitter van de raad die de raad ter kennis brengt dat de voormelde kandidaat geldig is voorgedragen ; Gaat vervolgens over tot de geheime stemming voor toekenning van het mandaat van 6 de schepen van de stad Harelbeke : - 25 leden nemen deel aan de stemming - er zijn 6 blanco en 0 ongeldige stemmen - kandidaat Alain Top bekomt 19 ja-stemmen. - Er zijn geen neen-stemmen. Gezien de heer Alain Top de volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen heeft behaald, is hij verkozen tot 6 de schepen van de stad Harelbeke ; Onmiddellijk hierop aansluitend gaat de raad op verslag van de heer burgemeestervoorzitter na of de heer Alain Top, voornoemd, zich niet bevindt in een van de specifieke gevallen van onverenigbaarheid voorzien door art. 72 NGW, art. 73 in fine NGW, art. 74 NGW, of andere bijzondere wetten ; De raad stelt met unanimiteit van de aanwezige leden vast dat de heer Alain Top zich niet in een dergelijk geval van specifieke onverenigbaarheid bevindt ; Dientengevolge wordt de heer Alain Top uitgenodigd tot de eedaflegging van de eed vastgesteld bij artikel 80 van de nieuwe gemeentewet, luidend als volgt : Ik zweer

6 getrouwheid aan de Koning, gehoorzaamheid aan de grondwet en aan de wetten van het Belgische Volk, eed die voornoemde aflegt in handen van de burgemeester en in de Nederlandse taal ; Van voormelde eedaflegging wordt in dubbel exemplaar een akte van eedaflegging opgemaakt en ondertekend door de heer Top en de burgemeester ; Zodoende is aan het mandaat van de heer Carlo Daelman als schepen een eind gekomen en is de heer Alain Top geïnstalleerd als zesde schepen van de stad Harelbeke ; Aldus gedaan en beraadslaagd in openbare zitting van de gemeenteraad van de stad Harelbeke op Wijziging rangorde schepenen. Overwegende dat de nog in dienst zijnde schepenen Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, en Callewaert in voormelde volgorde werden verkozen in de gemeenteraadszitting van ; Gelet op de verkiezing en de installatie op heden van de heer Alain Top als schepen van de stad Harelbeke in opvolging van de heer Carlo Daelman die ontslag heeft genomen ; Gelet op artikel 15 van de nieuwe gemeentewet ; Overwegende dat dit artikel bepaalt dat de schepenen rang nemen naar volgorde van stemming ; Na beraadslaging in openbare zitting ; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen ; BESLUIT : Stelt de rangorde van de schepenen van de stad Harelbeke vast als volgt : - eerste schepen : de heer Willy Vandemeulebroucke - tweede schepen : de heer Lucien Maes. - derde schepen : mevrouw Rita Beyaert. - vierde schepen : de heer Werner Vandenbussche. - vijfde schepen : de heer Luc Callewaert. - zesde schepen : de heer Alain Top. 4. Goedkeuren van de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening met betrekking tot het overwelven van baangrachten. Gelet op de artikelen 117 en 119 van de nieuwe gemeentewet; Overwegende dat de gemeenten onder meer bevoegd zijn voor de aanleg en het onderhoud van openbare rioleringen, de bouw en exploitatie van kleinschalige rioolwaterzuiveringsinstallaties (met een capaciteit kleiner dan 500 IE), en het onderhoud van de onbevaarbare waterlopen van derde categorie en de grachtenstelsels binnen de gemeente;

7 Gelet op het feit dat door het overwelven van baangrachten het hemelwater de mogelijkheid ontnomen wordt om in de bodem te infiltreren en dit verdroging in de hand werkt; Gelet op het feit dat door het overwelven van baangrachten het hemelwater versneld wordt afgevoerd en de bergingscapaciteit wordt verkleind; Gelet op de steeds groter wordende hoeveelheid hemelwater die terechtkomt in het rioleringsstelsel voor afvalwater waardoor de vuilvracht sterk verdund wordt en het waterzuiveringsstation niet optimaal kan renderen; Gelet op de mogelijk ecologische functie van grachten o.a. in het kader van de nazuivering van gezuiverd afvalwater en verontreinigd hemelwater; Gelet op de omzendbrief van de Vlaamse Minister van Leefmilieu en Tewerkstelling van 31 juli 1996, bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 10 september 1996, met betrekking tot de vaststelling van de code van goede praktijk voor de aanleg van openbare riolen en individuele voorbehandelingsinstallaties; Gelet op de omzendbrief van de Vlaamse Minister van Leefmilieu en Tewerkstelling van 23 maart 1999, bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad van 28 april 1999, met betrekking tot de vaststelling van de code van goede praktijk voor de herwaardering van grachtenstelsels; Gelet op de uitvoering van de cluster Water van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met het Vlaamse Gewest, en de daarbij noodzakelijke stikte reglementering voor het inbuizen van baangrachten (art van de contracttekst); Gelet op de evaluatie van de het gemeentelijk milieujaarprogramma 2002 door het Vlaamse Gewest waarbij gesteld werd dat een gemeentelijke stedenbouwkundige verordening inzake het overwelven vaan baangrachten dient opgemaakt te worden; Gelet op het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening, inzonderheid de artikelen 54, 55 en 56; Gelet op artikel 55 2 van dit decreet betreffende de opmaakprocedure van een gemeentelijk stedenbouwkundige verordening; Gelet op de principiële aanvaarding van het Schepencollege dd van het ontwerp van de gemeentelijke stedenbouwkundige verordening; Gelet op het gunstig advies van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening dd mits een aantal tekstaanpassingen; Gelet op het stilzwijgend gunstig advies van de gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar; Gelet op het advies van de milieuraad dd ; Gelet op de bepalingen van de nieuwe gemeentewet, inzonderheid de art. 117,119 en 112; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting;

8 Om deze redenen; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT: Artikel 1 Het is verboden baangrachten geheel of gedeeltelijk te dempen, of te beschoeien met materialen die de infiltratie van water naar de bodem kunnen tegenwerken. Artikel 2 Het overwelven of inbuizen van baangrachten gelegen langs buurtwegen of gemeentewegen wordt beleidsmatig niet toegelaten. Hiervan kan slechts om strikt technische redenen worden afgeweken. Bijgevolg kan het overwelven of inbuizen van baangrachten slechts toegestaan worden mits een voorafgaande en schriftelijke stedenbouwkundige vergunning. Artikel 3 De levering van het materiaal en het uitvoeren van de werken in het kader van een door het stadsbestuur vergunde overwelving zullen op kosten van de aanvrager worden verricht door de aanvrager of de rechtverkrijger. Artikel 4 De werken dienen uitgevoerd te worden in overeenstemming met volgende richtlijnen: a) De overwelving heeft een maximale lengte van 7,5 meter. Mits grondige motivatie vanwege de aanvrager kan het college van Burgemeester en Schepenen een afwijking op deze maximale breedte toestaan. b) Het overwelvingselement heeft een minimale diameter van 500 mm. Indien het College van Burgemeester en Schepenen dit omwille van verantwoorde technische redenen noodzakelijk acht kan een andere specifieke diameter worden opgelegd. c) De overwelvingselementen moeten waterdicht zijn. De vloer of de bodem moet aangelegd worden in overeenstemming met de bodem van de sloot, zodat het water voortdurend kan wegvloeien. d) Door het College van Burgemeester en Schepenen kunnen bijkomende voorwaarden worden opgelegd, o.a. met betrekking tot het aanvullen van de overwelvingselementen, het voorzien van kopmuren, het voorzien van inspectieschouwen, e) De betonbuizen dienen geplaatst te worden in een volledig ontruimde grachtbodem. Ze worden geplaatst zonder schade toe te brengen aan de grachtkanten en zonder schade toe te brengen aan mogelijke aanwezige nutsleidingen. De toegebrachte schade valt volledig ten laste van de vergunninghouder. f) Alle materialen en werken dienen te beantwoorden aan het typebestek 250, e.v. g) In geval de werken door de vergunninghouder worden uitgevoerd, zal deze aan het stadsbestuur (t.a.v. de technische dienst) schriftelijk bericht geven ten minste 3 dagen vóór de aanvang van de werken. Hierbij moet de aanvrager onderstaande gegevens meedelen aan de Technische Dienst: de aanvangsdatum van de werken. de naam, het adres en telefoonnummer van de aannemer belast met de uitvoering van de werkzaamheden. Deze gegevens kunnen eveneens meegedeeld worden per fax. h) De werken moeten voltooid zijn binnen de 14 dagen na de aanvang ervan. i) De werken waarvoor een vergunning wordt verleend worden uitgevoerd volgens de regels van de kunst en van deugdelijke bouw, overeenkomstig de aanduidingen van de goedgekeurde tekeningen en/of beschrijving van de werken,

9 en de eventuele aanwijzingen die door ambtenaren of beambten van het stadsbestuur worden gegeven. j) Elke verkeersbelemmering gedurende de werkzaamheden is verboden: het werk moet van zonsondergang tot zonsopgang behoorlijk verlicht zijn. De werkzaamheden worden gesignaleerd zoals beschreven in het algemeen reglement op de politie over het wegverkeer (KB van ), het signaleren van werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg (MB van ), de algemene omzendbrief over de wegbebakening en alle latere wijzigingen en bijvoegsels. k) Het is verboden afvalwater- of hemelwaterleidingen aan te sluiten op de overwelvingen behoudens de bestaande loospunten. Artikel 5 In geval van vruchtgebruik, erfpacht of opstal komen de aan de vergunninghouder opgelegde verplichtingen ten laste van de vruchtgebruiker, de erfpachter of de opstaller. Artikel 6 De vergunninghouder of zijn rechtverkrijger is steeds verantwoordelijk voor de goede staat en werking van de overwelving. Hij is verplicht de overwelving te ruimen en vrij te houden van alle obstakels die een goede afwatering verhinderen. De vergunninghouder of zijn rechtsverkrijger mag, door het aanbrengen van de overwelving, nooit de goede afwatering van derden in het gedrang brengen of wijzigen. Hij is eveneens verplicht in landelijke gebieden, in geval er geen verharding wordt voorzien over de overwelving, de wegberm in een goede staat te onderhouden zodat steeds een gelijkaardig dwarsprofiel van de weg en berm wordt aangehouden. Artikel 7 De vergunning is ten voorlopige titel. Wanneer het openbaar nut dit vergt of de werken in enig opzicht nadelig zijn, kan het College van Burgemeester en Schepenen steeds tot wijzigingen of het herstel in oorspronkelijk staat bevelen. Het Schepencollege stelt een redelijke termijn vast binnen welke de aanpassing, af- of uitbraak moet voltooid zijn. Indien de aanpassings-, af- of uitbraakwerken niet binnen de gestelde termijn zijn uitgevoerd, zal het College zelf deze noodzakelijke werken uitvoeren op kosten van de vergunninghouder. De kosten en uitgaven worden bij de vergunninghouder ingevorderd na voorlegging van een eenvoudige kostenstaat van aannemers of werklieden, al dan niet gestaafd door kwitanties of rekeningen. Het College van Burgemeester en Schepenen is steeds gemachtigd ambtshalve maatregelen te treffen met het oog op het aanpassen, af- of uitbreken van de overwelving. Artikel 8 Wanneer de te overwelven baangracht een geklasseerde waterloop is, zal de aanvraag moeten gebeuren volgens de bepalingen van de wet van 22 december 1967 op de onbevaarbare waterlopen, bij de bevoegde overheid: Voor onbevaarbare waterlopen van eerste categorie is dit de afdeling Water van de administratie milieu-, natuur-, land- en waterbeheer (AMINAL) van de Vlaamse Gemeenschap, en moet de aanvraag gebeuren overeenkomstig de richtlijn voor het aanvragen van machtigingen voor het uitvoeren van werken aan en langs onbevaarbare waterlopen van eerste categorie. Voor onbevaarbare waterlopen van 2 de en 3 de categorie gebeurt de aanvraag bij de gouverneur van de provincie. Wanneer de te overwelven baangracht is gelegen langs een gewestweg moet vooraf een machtiging aangevraagd worden bij de Administratie Wegen en Verkeer van

10 het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. Wanneer de te overwelven baangracht is gelegen langs een provincieweg moet vooraf een machtiging aangevraagd worden bij de gouverneur van de provincie. Artikel 9 Overtredingen van deze gemeentelijke stedenbouwkundige verordening worden bestraft zoals voorzien in het decreet ruimtelijke ordening. Artikel 10 Deze verordening zal worden bekendgemaakt overeenkomstig art. 112 van de Nieuwe Gemeentewet. Zij treedt in werking na goedkeuring overeenkomstig art van het Decreet Ruimtelijke Ordening zoals thans ingevoerd. Artikel 11 Afschrift van deze verordening wordt onmiddellijk in drievoud gestuurd aan de bestendige deputatie van de provincie West-Vlaanderen, alsook aan de griffie van de rechtbank van eerste aanleg te Kortrijk en aan de griffie van de politierechtbank te Kortrijk. Afschrift zal tevens, ten titel van inlichting, worden overgemaakt aan AMINAL. 5. Vervangen openbare verlichting in de Wilgenlaan te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (12 779,94 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat de bestaande betonnen sierpalen in de Wilgenlaan reeds sporen vertonen van betonrot ; Overwegende dat sommige van deze palen afbrokkelen zodat de bedrading zichtbaar wordt ; Overwegende dat door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voorgesteld wordt om de bestaande lichtpunten te vervangen door een rechte metalen sierpaal met lichtpunthoogte 8 m., voorzien van een toestel MC12 met hogedruknatriumlamp 100 Watt ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kosten voor het vervangen van lichtpunten in de Wilgenlaan te Harelbeke geraamd worden op ,94 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 aangepast bij artikel 2 van het K.B. van 20 juli 2000 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lasten de Stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningwijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ;

11 Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; - Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij de uitvoeringskosten voor het vervangen van de openbare verlichting in de Wilgenlaan te Harelbeke geraamd worden op ,94 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van deze werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2003 onder artikel 426/ ; Artikel 4. De uitgave waartoe het vervangen van de openbare verlichting in de Wilgenlaan te Harelbeke aanleiding geeft te bestrijden met een lening. 6. Plaatsen openbare verlichting in de Potteriehoek ter hoogte van huisnummer 7 te Hulste. Goedkeuren bestek, raming (461,09 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat door de bewoners van de Potteriehoek van huisnummer 7 te Hulste gevraagd werd om een lichtpunt bij te plaatsen ter hoogte van hun woning ; Overwegende dat na nazicht door de heer Jo Moerman van de Technische Dienst vastgesteld werd dat er naast deze woning een private weg ligt die uitkomt op de Potteriehoek waardoor bij het uitrijden van deze weg het inderdaad donker kan zijn ; Overwegende dat door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voorgesteld wordt om een bijkomend lichtpunt type VZ met lagedruk natriumlamp 36 Watt te plaatsen op een bestaande laagspanningspaal rechtover de Potteriehoek 7 ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kosten voor het plaatsen van een nieuw lichtpunt in de Potteriehoek 7 te Hulste geraamd worden op 461,09 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ;

12 Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 aangepast bij artikel 2 van het K.B. van 20 juli 2000 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lasten de Stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningwijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; - Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij de uitvoeringskosten voor het plaatsen van de openbare verlichting in de Potteriehoek ter hoogte van huisnummer 7 te Hulste geraamd worden op 461,09 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van deze werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2003 onder artikel 426/ ; Artikel 4. De uitgave waartoe het plaatsen van de openbare verlichting in de Potteriehoek ter hoogte van huisnummer 7 te Hulste aanleiding geeft te bestrijden met een lening. 7. Aankoop van klein materieel voor de onderhoudsdienst van de technische dienst van de Stad Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (6 100 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat het nodig is een opdracht te gunnen met als voorwerp de aankoop van een radiaalzaag, een schuurschijfmachine, een kolomboormachine en aanpassingen aan de bestaande stofafzuiginstallatie ten behoeve van de onderhoudsdienst van de Stad Harelbeke;

13 Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid artikel 117, eerste lid en artikel 234, eerste lid; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inzonderheid artikel 17 1 en 17 2, 1 punt a; Gelet op het bestek opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst van de Stad Harelbeke; Overwegende dat de prijs van de opdracht geraamd wordt op EUR + BTW; Gelet op het K.B. van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inzonderheid artikel 120; Overwegende dat het bedrag van de opdracht beneden de grens van EUR + BTW blijft zoals vastgesteld door het aangehaalde artikel 120; Gelet op het K.B. van 8 januari 1996 en het K.B. van 26 september 1996, inzonderheid artikel 3 2, betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Overwegende dat de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking aangewezen is gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service; Overwegende dat de gepaste kredieten ingeschreven zijn op de buitengewone dienst van de begroting; Gelet op het aankoopadvies van de Preventieadviseur dd. 1 september 2003; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting te hebben over beraadslaagd; Met 25 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : Artikel 1 Er zal een opdracht worden gegund met als voorwerp de aankoop van een radiaalzaag, een schuurschijfmachine, een kolomboormachine en aanpassingen van de bestaande stofafzuiginstallatie van de onderhoudsdienst van de Stad Harelbeke. Artikel 2 Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met betrekking tot de opdracht waarvan sprake in artikel 1 en die wordt geraamd op EUR + BTW. Artikel 3 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal worden gegund bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Artikel 4

14 Het K.B. van 26 september houdende vaststelling van de algemene aannemingsvoorwaarden van de overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten, vormt de algemene administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1. Artikel 5 De bijzondere administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1, zijn de volgende : a. de opdracht is een opdracht tegen globale prijs b. de uitvoeringstermijn is vastgesteld op 28 kalenderdagen c. de prijs van de opdracht zal in één keer worden betaald na volledige uitvoering ervan d. er is geen prijsherziening. Artikel 6 De uitgave waartoe sprake van in artikel 1 zal gefinancierd worden door vastlegging van eigen middelen. 8. Aankoop van een vrachtwagen met zoutstrooier voor de technische dienst van de Stad Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. Verdaagt met unanimiteit dit dagordepunt voor verder onderzoek. De Schepen van Openbare Werken zal op de raad van oktober a.s. een alternatief voorstel doen. 9. Aankoop van materieel voor de stedelijke groenploeg van de Stad Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat het nodig is een opdracht te gunnen met als voorwerp de aankoop van materieel voor de stedelijke groenploeg van de Stad Harelbeke, zijnde o.a. bosmaaiers,motoculteur, haagscharen,kettingzaag, rugsproeiers, bladblazer, rotatieve maaier, steekkarren, keetwagens en een veegmachine; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid artikel 117, eerste lid en artikel 234, eerste lid; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inzonderheid artikel 17 1 en 17 2, 1, punt a; Gelet op het bestek opgemaakt door de technische dienst en financiële dienst van de Stad Harelbeke; Overwegende dat de prijs van de opdracht geraamd wordt op EUR + BTW; Gelet op het K.B. van 8 januari 1996, inzonderheid artikel 120; Vaststellend dat het geraamd bedrag beneden de grens van EUR + BTW blijft zoals bepaald bij het aangehaalde art. 120;

15 Gelet op het K.B. van 8 januari 1996 en het K.B. van 26 september 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Overwegende dat de onderhandelingsprocedure aangewezen is gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service; Gelet op het aankoopadvies van de preventiedienst, dd. 1 september 2003; Overwegende dat de gepaste kredieten ingeschreven zijn op de buitengewone dienst van de begroting; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting te hebben over beraadslaagd; Met 25 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : Artikel 1 Er zal een opdracht worden gegund met als voorwerp de aankoop van materieel voor de stedelijke groenploeg van de Stad Harelbeke. Artikel 2 Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met betrekking tot de opdracht waarvan sprake in artikel 1 en die wordt geraamd op EUR + BTW. Artikel 3 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal worden gegund bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Artikel 4 De algemene administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1 zijn deze vervat in het K.B. van 26 september 1996 houdende vaststelling van de algemene aannemingsvoorwaarden van de overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten. Artikel 5 De bijzondere administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1, zijn de volgende : a. de opdracht is een opdracht tegen globale prijs b. de uitvoeringstermijn zijn vastgesteld op 28 kalenderdagen c. de prijs van de onderneming zal in één keer worden betaald na volledige uitvoering ervan. d. Er is geen prijsherziening. Artikel 6 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal gefinancierd worden door aanwending van eigen middelen. 10. Stedelijke basisschool Centrum - sluiten vestigingsplaats "Zandberg".

16 Gelet op het schrijven van 1 september 2003 van de heer Didier Bataillie, directeur van de stedelijke basisschool centrum waarbij hij mededeelt dat er zich op 1 september 2003 geen leerlingen hebben aangeboden op de afdeling Zandberg en waarbij hij voorstelt om deze afdeling op te heffen met ingang van 1 september Gelet op de beslissing van 17 april 2000 waarbij werd overgegaan tot herstructurering en oprichting van een programmatieschool in het stedelijk basisonderwijs met ingang van 1 september Overwegende dat de Stedelijke Basisschool Centrum bestaande uit vestigingsplaats Centrum en vestigingsplaats Zandberg als programmatieschool werd aangeduid. Overwegende dat de Stedelijke Basisschool Centrum reeds voor het vierde schooljaar telt op de 1 ste schooldag van oktober. Overwegende dat tot en met het schooljaar een school tijdens de programmatie in het basisonderwijs pas kon herstructureren of fusioneren vanaf het vijfde schooljaar dat ze opgenomen was in de financierings- en subsidieregeling. Overwegende dat er soms redenen zijn om tijdens de programmatieperiode bepaalde structuurwijzigingen door te voeren. Overwegende dat het gebrek aan leerlingen in een afdeling zo een reden is. Gelet op het decreet betreffende het landschap basisonderwijs goedgekeurd door het Vlaams Parlement op 2 juli nog niet gepubliceerd in het staatsblad, wel opgenomen in omzendbrief BaO/2003/02. Overwegende dat het ingevolge dit decreet vanaf 1 september 2003 mogelijk wordt dat de scholen vanaf het tweede schooljaar, dat ze in de financierings- en subsidieregeling opgenomen zijn, herstructureren of fusioneren. Gelet op het decreet basisonderwijs van 25 februari Gelet op het decreet van 27 maart 1991 betreffende de rechtspositie van sommige personeelsleden van het gesubsidieerd onderwijs en de gesubsidieerde centra voor leerlingenbegeleiding. Gelet op het decreet van 23 oktober 1991 betreffende de medezeggenschap in het gesubsidieerd onderwijs. Gelet op de wet van 19 december 1974 tot regeling van de betrekkingen tussen de overheid en de vakbonden van haar personeel. Gelet op de nieuwe gemeentewet. Gelet op het protocol-akkoord dd. 4 september 2003 van het afzonderlijk bijzonder overleg- en onderhandelingscomité. Overwegende het advies van de participatieraad van de stedelijke basisscholen van 22 mei Overwegende dat het afstaan alsook het ontvangen van een vestigingsplaats wordt beschouwd als een herstructurering.

17 Overwegende dat de herstructurering moet plaatsvinden op 1 september. Op voorstel van het college van Burgemeester en Schepenen; Beslist met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen en 0 ongeldige stemmen : Art. 1 : De vestigingsplaats "Zandberg" van de stedelijke basisschool Centrum met ingang van 1 september 2003 te sluiten. Art. 2 : De stedelijke basisschool, gevestigd te 8530 Harelbeke, Paretteplein, 21 met ingang van 1 september 2003 te herstructureren als volgt : -Vestigingsplaats Centrum (kleuter + lager) - adres Paretteplein 21, Harelbeke Art. 3 : Dit besluit mee te delen aan het departement onderwijs, aan de bevoegde gemeenschapsinspecteur en aan het Onderwijssecretariaat van Vlaamse Steden en Gemeenten (OVSG). 11. Stedelijk basisonderwijs - vacante uren. Gelet de raadsbeslissing dd. 28 april 2003 houdende vaststelling vakante uren in het stedelijk basisonderwijs op 15 april Gelet op het decreet van 27 maart 1991 houdende de rechtspositie van de gesubsidieerde personeelsleden van het gesubsidieerd onderwijs. Overwegende dat ingevolge decreet XIV van 14 februari 2003 er een wijziging komt aan art. 33 par. 1 van het decreet van 27 maart Overwegende dat ingevolge deze wijziging voor het schooljaar de vacante betrekkingen dienen worden vastgesteld in functie van de toestand op 15 september Overwegende dat deze vacante uren voor 15 oktober moeten meegedeeld worden aan de personeelsleden die in aanmerking komen voor vaste benoeming. Overwegende dat in het Stedelijk Basisonderwijs volgende lestijden als vacant beschouwd kunnen worden op 15 september 2003: Stedelijke Basisschool CENTRUM. Kleuteronderwijzer/es 14/24 Kinderverzorgster 9/32 Protestantse Godsdienst 4/24 Orthodoxe Godsdienst 2/24 Islamitische Godsdienst 6/24 Administratieve Medewerker (HOKT)20/36 Stedelijke Basisschool ZUID. Kleuteronderwijzer/es 21/24 Kinderverzorgster 8/32 Protestantse Godsdienst 6/24 Orthodoxe Godsdienst 4/24 Administratieve Medewerker (HOKT)16/36

18 Stedelijke Basisschool NOORD. Kleuteronderwijzer/es 2/24 Kinderverzorgster 8/32 Protestantse Godsdienst 2/24 Administratieve Medewerker (HOKT)16/36 Overwegende dat volgende voorwaarden in aanmerking genomen worden voor benoeming in vast verband : de personeelsleden die, op 31 december voorafgaand aan de vaste benoeming tijdelijk aangesteld zijn voor doorlopende duur (TADD) in het ambt waarvoor zij zich kandidaat stellen en zich kandidaat hebben gesteld in de vorm en binnen de termijn vermeld in de oproep tot de kandidaten. en op het ogenblik van de mogelijke benoeming, * Belg of onderdaan van een Lidstaat van de Europese Gemeenschap zijn, behoudens door de Vlaamse Executieve te verlenen vrijstelling. * van hun burgerlijke en politieke rechten genieten. * houder zijn van een voor het ambt bepaald bekwaamheidsbewijs. * voldoen aan de bepalingen van de taalwetten terzake, * van onberispelijk gedrag zijn, zoals dat blijkt door een attest van goed zedelijk gedrag dat niet langer dan één jaar tevoren werd afgegeven. * voldoen aan de dienstplichtwetten. * lichamelijk geschikt zijn, zoals bedoeld in artikel 28,4 van de wet van 29 mei * een betrekking bekleden die niet vatbaar is voor reaffectatie overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke of reglementaire bepalingen. De personen die aan de benoemingsvoorwaarden voldoen kunnen zich uiterlijk tegen 1 december 2003 per aangetekend schrijven kandidaat stellen bij het College van Burgemeester en Schepenen. Gelet op de gemeentewet. Gelet op het syndicaal overleg AHOO/ABOO van 4 september Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen. Na beraadslaging in openbare zitting met 25 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen. BESLUIT : ART. 1. Verwijzend naar het decreet van 27 maart 1991, artikel 33 par. 1, worden op basis van de toestand van 15/9/2003 de volgende lestijden in het stedelijk basisonderwijs als vacant beschouwd : Stedelijke Basisschool CENTRUM. Kleuteronderwijzer/es 14/24 Kinderverzorgster 9/32 Protestantse Godsdienst 4/24 Orthodoxe Godsdienst 2/24 Islamitische Godsdienst 6/24

19 Administratieve Medewerker (HOKT)20/36 Stedelijke Basisschool ZUID. Kleuteronderwijzer/es 21/24 Kinderverzorgster 8/32 Protestantse Godsdienst 6/24 Orthodoxe Godsdienst 4/24 Administratieve Medewerker (HOKT)16/36 Stedelijke Basisschool NOORD. Kleuteronderwijzer/es 2/24 Kinderverzorgster 8/32 Protestantse Godsdienst 2/24 Administratieve Medewerker (HOKT)16/36 ART. 2. : Voorwaarden voor benoeming in vast verband : de personeelsleden die op 31 december voorafgaand aan de vaste benoeming tijdelijk aangesteld zijn voor doorlopende duur (TADD) in het ambt waarvoor zij zich kandidaat stellen en zich kandidaat hebben gesteld in de vorm en binnen de termijn vermeld in de oproep tot de kandidaten. en op het ogenblik van de mogelijke benoeming, * Belg of onderdaan van een Lidstaat van de Europese Gemeenschap zijn, behoudens door de Vlaamse Executieve te verlenen vrijstelling. * van hun burgerlijke en politieke rechten genieten. * houder zijn van een voor het ambt bepaald bekwaamheidsbewijs. * voldoen aan de bepalingen van de taalwetten terzake, * van onberispelijk gedrag zijn, zoals dat blijkt door een attest van goed zedelijk gedrag dat niet langer dan één jaar tevoren werd afgegeven. * voldoen aan de dienstplichtwetten. * lichamelijk geschikt zijn, zoals bedoeld in artikel 28,4 van de wet van 29 mei * een betrekking bekleden die niet vatbaar is voor reaffectatie overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke of reglementaire bepalingen. De personen die aan de benoemingsvoorwaarden voldoen kunnen zich uiterlijk tegen 1 december 2003 per aangetekend schrijven kandidaat stellen bij het College van Burgemeester en Schepenen. ART. 3. : Alle personeelsleden die de voorwaarden tot vaste benoeming vervullen, zullen - volgens de bepalingen van het voornoemde decreet - in kennis gesteld worden van deze vakante lestijden. 12. Stedelijk basisonderwijs - wijziging administratief adres scholengemeenschap. Gelet op het decreet van 28 april 1993 houdende regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het administratief toezicht op de gemeenten;

20 Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 16 juni 2003 houdende de goedkeuring van het ontwerp van de samenwerkingsovereenkomst inzake vormen van een scholengemeenschap voor het schooljaar Gelet op het schrijven van 22 juli 2003 vanuit het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap - afd. Beleidsuitvoering Basisscholen houdende het ontbreken van de adressen bij de verschillende scholen en de melding dat het contactadres van de scholengemeenschap het adres van een school dient te zijn; Gelet op de M.O. van 18 april 2003 gewijzigd bij O.M. van 23 juni 2003 houdende de melding dat het contactadres van de scholengemeenschap het adres van een school dient te zijn en niet van het gemeentebestuur. Overwegende dat de administratie van de scholengemeenschap gebeurt op het adres van de stedelijke basisschool Noord van Harelbeke, zodat het aangewezen is om te opteren voor volgend contactadres van de scholengemeenschap, nl. stedelijke basisschool Noord, Tieltsestraat, 31 te 8531 Hulste-Harelbeke. Overwegende dat het tevens noodzakelijk is ART. 1 Titel 1 van de overeenkomst aan te passen met de adressen van de verschillende scholen; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 25 stemmen voor 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1 : De gemeenteraad beslist de intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 juni 2003 als volgt aan te vullen : Titel 1 : Onderwerp, benaming, duurtijd, aanvang, verlenging en opzeg. Art. 1 Voornoemde gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst zonder rechtspersoonlijkheid, onder de vorm van een interlokale vereniging, voor de vorming van een scholengemeenschap basisonderwijs voor het schooljaar Deze scholengemeenschap draagt de volgende benaming : "De Balk". De zetel wordt gevestigd te 8531 Harelbeke-Hulste, Tieltsestraat, 31. Art. 2 Deze samenwerkende scholen dragen de volgende benamingen : - Stedelijke Basisschool Centrum Harelbeke (115857) Paretteplein, 21 te 8530 Harelbeke. - Stedelijke Basisschool Noord Harelbeke (019596) Tieltsestraat, 31 te 8531 Harelbeke-Hulste - Stedelijke Basisschool Zuid Harelbeke (019604) Gen. Deprezstraat, 91 te 8530 Harelbeke - Gemeentelijk Basisonderwijs Centrumschool Kuurne (019547) Gasthuisstraat, 30 te 8520 Kuurne - Gemeentelijk Basisonderwijs Boudewijnschool Kuurne (019554) Kon. Boudewijnstraat, 52 te 8520 Kuurne - Gemeenteschool PIEnTER (118562) St. Pietersstraat, 20 te 8520 Kuurne

21 Artikel 2 : Deze beslissing wordt ter goedkeuring overgemaakt aan de toezichthoudende overheid. 13. Stedelijk basisonderwijs - aktename naam scholengemeenschap "De Balk". Gelet op het decreet van 28 april 1993 houdende regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het administratief toezicht op de gemeenten; Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 16 juni 2003 houdende vorming van een scholengemeenschap voor het schooljaar Gelet op Titel 1, Hfdst. 1 van desbetreffende samenwerkingsovereenkomst waarbij de benaming van deze scholengemeenschap nog niet werd bepaald; Gelet op het verslag van de vergadering van de scholengemeenschap dd. 9 juli 2003 waarbij wordt gekozen voor de naam "De Balk" als benaming voor de scholengemeenschap; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 25 stemmen voor 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1 : De gemeenteraad neemt akte van de naam van de scholengemeenschap "De Balk". Artikel 2 : Deze beslissing wordt ter goedkeuring overgemaakt aan de toezichthoudende overheid. 14. Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV) - vacante uren. Gelet op de raadsbeslissing van 28 april 2003 houdende vaststelling vakante uren in de stedelijke academie voor muziek en woord op 15 april Gelet op het decreet van 27 maart 1991 houdende de rechtspositie van de gesubsidieerde personeelsleden van het gesubsidieerd onderwijs. Overwegende dat ingevolge decreet XIV van 14 februari 2003 er een wijziging komt aan art. 33 par. 1 van het decreet van 27 maart Overwegende dat deze wijziging voor het schooljaar de vacante betrekkingen dienen worden vastgesteld in functie van de toestand op 15 september Overwegende dat deze vacante uren voor 15 oktober moeten meegedeeld worden aan de personeelsleden die in aanmerking komen voor vaste benoeming.

22 Overwegende dat in de Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming volgende lestijden als vacant beschouwd kunnen worden op 15 september 2003 : Opsteller Lagere graad : Ambt leraar Alg. Beeldende Vorming Hogere Graad : Ambt leraar Fotokunst 27u 20u 2u Overwegende dat volgende voorwaarden in aanmerking genomen worden voor benoeming in vast verband : de personeelsleden die, op 31 december voorafgaand aan de vaste benoeming tijdelijk aangesteld zijn voor doorlopende duur (TADD) in het ambt waarvoor zij zich kandidaat stellen en zich kandidaat hebben gesteld in de vorm en binnen de termijn vermeld in de oproep tot de kandidaten. en op het ogenblik van de mogelijke benoeming, * Belg of onderdaan van een Lidstaat van de Europese Gemeenschap zijn, behoudens door de Vlaamse Executieve te verlenen vrijstelling. * van hun burgerlijke en politieke rechten genieten. * houder zijn van een voor het ambt bepaald bekwaamheidsbewijs. * voldoen aan de bepalingen van de taalwetten terzake, * van onberispelijk gedrag zijn, zoals dat blijkt door een attest van goed zedelijk gedrag dat niet langer dan één jaar tevoren werd afgegeven. * voldoen aan de dienstplichtwetten. * lichamelijk geschikt zijn, zoals bedoeld in artikel 28,4 van de wet van 29 mei * een betrekking bekleden die niet vatbaar is voor reaffectatie overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke of reglementaire bepalingen. De personen die aan de benoemingsvoorwaarden voldoen kunnen zich uiterlijk tegen 1 december 2003 per aangetekend schrijven kandidaat stellen bij het College van Burgemeester en Schepenen. Gelet op de gemeentewet. Gelet op het syndicaal overleg HOO/BOO van 4 september Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen. Na beraadslaging in openbare zitting met 25 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen. BESLUIT : ART. 1. Verwijzend naar het decreet van 27 maart 1991, artikel 33 par. 1, worden op basis van de toestand van 15 september 2003 de volgende lestijden in de stedelijke academie voor beeldend vorming als vacant beschouwd : Opsteller 27u

23 Lagere graad : Ambt leraar Alg. Beeldende Vorming Hogere Graad : Ambt leraar Fotokunst 20u 2u ART. 2. : Voorwaarden voor benoeming in vast verband : Overwegende dat volgende voorwaarden in aanmerking genomen worden voor benoeming in vast verband : de personeelsleden die, op 31 december voorafgaand aan de vaste benoeming tijdelijk aangesteld zijn voor doorlopende duur (TADD) in het ambt waarvoor zij zich kandidaat stellen en zich kandidaat hebben gesteld in de vorm en binnen de termijn vermeld in de oproep tot de kandidaten. en op het ogenblik van de mogelijke benoeming, * Belg of onderdaan van een Lidstaat van de Europese Gemeenschap zijn, behoudens door de Vlaamse Executieve te verlenen vrijstelling. * van hun burgerlijke en politieke rechten genieten. * houder zijn van een voor het ambt bepaald bekwaamheidsbewijs. * voldoen aan de bepalingen van de taalwetten terzake, * van onberispelijk gedrag zijn, zoals dat blijkt door een attest van goed zedelijk gedrag dat niet langer dan één jaar tevoren werd afgegeven. * voldoen aan de dienstplichtwetten. * lichamelijk geschikt zijn, zoals bedoeld in artikel 28,4 van de wet van 29 mei * een betrekking bekleden die niet vatbaar is voor reaffectatie overeenkomstig de van kracht zijnde wettelijke of reglementaire bepalingen. De personen die aan de benoemingsvoorwaarden voldoen kunnen zich uiterlijk tegen 1 december 2003 per aangetekend schrijven kandidaat stellen bij het College van Burgemeester en Schepenen. ART. 3. : Alle personeelsleden die de voorwaarden tot vaste benoeming vervullen, zullen - volgens de bepalingen van het voornoemde decreet - in kennis gesteld worden van deze vakante lestijden. 15. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) - vacante uren. Gelet op de raadsbeslissing van 28 april 2003 houdende vaststelling vakante uren in de stedelijke academie voor muziek en woord op 15 april Gelet op het decreet van 27 maart 1991 houdende de rechtspositie van de gesubsidieerde personeelsleden van het gesubsidieerd onderwijs. Overwegende dat ingevolge decreet XIV van 14 februari 2003 er een wijziging komt aan art. 33 par. 1 van het decreet van 27 maart 1991.

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING MET BETREKKING TOT HET OVERWELVEN VAN BAANGRACHTEN Toelichting In de huidige gemeentelijke stedenbouwkundige

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad donderdag 18 november 2004

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad donderdag 18 november 2004 Basis besluit GEMEENTE BRECHT PROVINCIE ANTWERPEN Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad donderdag 18 november 2004 Aanwezig : J. Janssens, burgemeester-voorzitter L. Meeussen, C. De bruyn, L. Kerstens,

Nadere informatie

13 Aanpassing gemeentelijke verordening met betrekking tot het overwelven van baangrachten.

13 Aanpassing gemeentelijke verordening met betrekking tot het overwelven van baangrachten. Provincie Vlaams-Brabant UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE LINTER Zitting van 20 december 2005 Aanwezig: Burgemeester-Voorzitter Schepenen Raadsleden Secretaris Verontschuldigd: Raadsleden

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 14 en 15 van de Wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen;

Gelet op de artikelen 14 en 15 van de Wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen; DE PROVINCIERAAD VAN W EST- VLAANDEREN, Gelet op de artikelen 14 en 15 van de Wet van 28 december 1967 betreffende de onbevaarbare waterlopen; Gelet op het Decreet van 21 oktober 1997 betreffende het natuurbehoud

Nadere informatie

gemeentelijke verordening met betrekking tot het overwelven van baangrachten. Artikel 1 Het is verboden baangrachten geheel of gedeeltelijk te

gemeentelijke verordening met betrekking tot het overwelven van baangrachten. Artikel 1 Het is verboden baangrachten geheel of gedeeltelijk te gemeentelijke verorning met betrekking tot het overwelven van baangrachten. Artikel 1 Het is verbon baangrachten geheel of geeltelijk te mpen, of te beschoeien met materialen die infiltratie van water

Nadere informatie

Gemeentesecretaris : Gabriël Acke Afwezig of verontschuldigd : Reinhart Madoc

Gemeentesecretaris : Gabriël Acke Afwezig of verontschuldigd : Reinhart Madoc Verslag van de Gemeenteraad Jabbeke openbare vergadering van 1 januari 2001. Aanwezig : Burgemeester - Voorzitter : Roland VERLEYE Raadsleden: LIEVENS Georges, MONTEYNE Jacques, DEBOEL Marc, VAN OVENBERGHE

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Vaststelling van de samenstelling van de OCMW-raad en vaststelling

Nadere informatie

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU Vastgesteld door het vast bureau in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3 2. Informatie voor de leden van het vast bureau... 3

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Aanwezig: Huub Broers: Burgemeester Jacky Herens, William Nijssen, Jean Levaux: Schepenen Benoît Houbiers, Grégory Happart, Jean-Marie Geelen, Michaël Henen,

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018.

PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018. PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018. Aanwezig: De heren Kompany, Burgemeester-Voorzitter, Obeid, Van Laethem, Rase, Mwen Dehing-van den Broeck, Baraka,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H. (vanaf pt 4),

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Vergadering van 02 januari 2019

Vergadering van 02 januari 2019 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 02 januari 2019 Aanwezig: Kris Degroote, Voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, Burgemeester Carina Ricour, Lieven Vandenneucker, Lieven

Nadere informatie

Artikel 7 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 31 januari 2003, wordt vervangen door wat volgt:

Artikel 7 van hetzelfde decreet, gewijzigd bij het decreet van 31 januari 2003, wordt vervangen door wat volgt: Uittreksel van decreet van 6 juli 2005 houdende de wijziging van diverse decreten, wat het statuut van de mandaathouders in de aan het Vlaams Parlement verbonden instellingen betreft [ ] HOOFDSTUK III

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels,

Nadere informatie

Aanvraag werken op openbaar domein

Aanvraag werken op openbaar domein Gemeente Herselt - Administratie Openbare Werken - Kerkstraat 1-2230 Herselt Tel 014/53.98.21 en 014/53.98.22 - fax 014/53.98.23 BTW: 0207.502.103 - e-mail: openbare.werken@herselt.be Aanvraag werken op

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN 17.02.2009 Openbare zitting 1. Aktename einde mandaat politieraadslid. Op de politieraad van 01.02.2007 werd de Heer André Vanassche,

Nadere informatie

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging ALGEM EEN BELEID GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 2 januari 2019 OPENBAAR GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeenteraad - overlijden raadslid - mededeling - aktename

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2/01/2010 Punt 1: secretariaat - Kennisneming van het ontslag van Willy Vanhooren als burgemeester Eddy Gryson, voorzitter gemeenteraad ; Jacques

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet)

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) departement Interne Organisatie Griffie Reglement met betrekking tot de deputatie (huishoudelijk reglement) Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) Hoofdstuk I - Organisatie

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 28 JUNI 2018. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Eedaflegging en installatie politieraadslid.

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE VERORDENING M.B.T. DE OVERWELVINGEN VAN GRACHTEN

GEMEENTELIJKE VERORDENING M.B.T. DE OVERWELVINGEN VAN GRACHTEN GEMEENTELIJKE VERORDENING M.B.T. DE OVERWELVINGEN VAN GRACHTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad op 28 juni 2007 Artikel 1 Overwelvingen langsheen bebouwde percelen binnen het volgens het Gewestplan gelegen

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 STAD TONGEREN ARRONDISSEMENT TONGEREN PROVINCIE LIMBURG Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Patrick Dewael, burgemeester-voorzitter (punten

Nadere informatie

Aandachtspunten bekwaamheidsbewijzen islamitische godsdienst zoals meegedeeld in het schooljaar

Aandachtspunten bekwaamheidsbewijzen islamitische godsdienst zoals meegedeeld in het schooljaar Aandachtspunten bekwaamheidsbewijzen islamitische godsdienst zoals meegedeeld in het schooljaar 2001-2002 Oorspronkelijke titel: Islamitische godsdienst voorbereiding van het schooljaar 2001-2002, basis-

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN INSTALLATIEVERGADERING 02/01/2019 19.00 UUR NOTULEN Aanwezig : Annita Reniers, uittredend voorzitter/schepen Jos Ceyssens, raadslid/voorzitter Boudewijn Herbots, burgemeester Roger Mertens, Paul Mathues,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/484 13 december 2007 Besluit houdende de toekenning van de elfde verlenging van de uitvoeringstermijn, de goedkeuring van de verrekeningen nr. 11 (in meer) en het afsluiten van een

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Art. 6 De overheid is altijd gemachtigd ambtshalve maatregelen te nemen met het oog op het aanpassen, af- of uitbreken van de overwelving.

Art. 6 De overheid is altijd gemachtigd ambtshalve maatregelen te nemen met het oog op het aanpassen, af- of uitbreken van de overwelving. PROVINCIALE STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING MET BETREKKING TOT HET OVERWELVEN VAN GRACHTEN EN ONBEVAARBARE WATER- LOPEN, GOEDGEKEURD BIJ MINISTERIEEL BESLUIT VAN 19 DECEMBER 2012 Artikel 1 Dit besluit bevat

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS

REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS dienst ruimtelijke ordening R E G L E M E N T Gemeenteraad van 28-11-2013 REGLEMENT INZAKE VESTIGINGS- EN UITBATINGVERGUNNING VOOR NACHTWINKELS HOOFDSTUK 1: BEGRIPPENKADER Artikel 1: defintities Voor de

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gemeente Wortegem-Petegem UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING VAN 12 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Vander Meeren Luc, Burgemeester-Voorzitter; Nachtegaele

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2017/214/(...) Inzake : (...), wonende te ( ), Verzoekende partij Tegen: (...), vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke (vanaf punt 14), Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter; Alain Top: Voorzitter vast bureau;

Nadere informatie

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober Omzendbrief Vlaamse regering Kabinet van Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Ambtenarenzaken en Sport Kreupelenstraat 2, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553 23 11 - Fax (02)553 23 05 Datum: 8 december

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 MAART 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 MAART 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 MAART 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes (vanaf punt 1), Beyaert, Pinoie, Vandenbussche (afw. pt. 21), Callewaert (afw. pt 21);

Nadere informatie

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 OPEN ZITTING Dirk De fauw Secretarie 1 2019_GR_00001 Mededeling van de goedkeuring van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober

Nadere informatie

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 1 Aanwezig: Marleen Ral, uittredend voorzitter Kurt Ryon, Burgemeester Heidi Abeloos, Algemeen directeur Agenda: Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 Openbaar... 1 algemeen directeur... 1 1 Kennisneming

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 07.01.13 Aanwezig : Jacques Vanneste, voorzitter gemeenteraad; Jan Seynhaeve, burgemeester; Vicky Claeys, Veerle De Pauw, Anita Deprez, Pieterjan Geldhof, Suzan Joye, Chris Loosvelt, Hilde

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

INSTALLATIEVERGADERING O.C.M.W.-Raad

INSTALLATIEVERGADERING O.C.M.W.-Raad INSTALLATIEVERGADERING O.C.M.W.-Raad Akte van mededeling betreffende de geldigverklaring van de verkiezing van werkende leden en leden opvolgers van het O.C.M.W. Provincie : West Vlaanderen O.C.M.W. Ichtegem

Nadere informatie

34013/110/1/W/1. De Bestendige Deputatie van de Provincieraad,

34013/110/1/W/1. De Bestendige Deputatie van de Provincieraad, 34013/110/1/W/1 Besluit van de Bestendige Deputatie van de Provincieraad, in verband met de aanvraag DEVAMIX / B.S.V. Beneluxlaan(S) 201 8530 Harelbeke tot het wijzigen/aanvullen van de vergunningsvoorwaarden

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen.

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 17 oktober 2011 Aanwezig: De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester

Nadere informatie

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP Stuk 7 8 (B.Z. 1979) - Nr. 1 ARCHIEF VLAAMSE R/4,qD =RUGBEZORGEN CULTUURRAAD VOOR DE NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP BUITENGEWONE ZITTING 1979 13 JUNI 1979 VOORSTEL VAN DECREET - van de heer W. SEEUWS C.S.

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO/2011/8/ / 12 december 2011

KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GVO/2011/8/ / 12 december 2011 1 KAMER VAN HET COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING Nr. GVO/2011/8/ / 12 december 2011 Inzake:,, ergotherapeut en onderwijzer, wonende, bijgestaan door, jurist COV te Brussel,

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT DECREET. houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat. van Kinderrechtencommissaris. Artikel 1

VLAAMS PARLEMENT DECREET. houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat. van Kinderrechtencommissaris. Artikel 1 VLAAMS PARLEMENT DECREET houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat en instelling van het ambt van Kinderrechtencommissaris Artikel 1 Dit decreet regelt een gemeenschaps- en gewestaangelegenheid.

Nadere informatie

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2;

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2; Tariefreglement op het gebruik van het openbaar domein naar aanleiding van het uitvoeren van wegenwerken, bouwwerken en andere werkzaamheden en het oprichten of veroorzaken van verkeersbelemmeringen in

Nadere informatie

Decreet van 15 juli 1997 houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat en instelling van het ambt van Kinderrechtencommissaris

Decreet van 15 juli 1997 houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat en instelling van het ambt van Kinderrechtencommissaris Decreet van 15 juli 1997 houdende oprichting van een Kinderrechtencommissariaat en instelling van het ambt van Kinderrechtencommissaris INHOUD Artikel 1. (... -...) Dit decreet regelt een gemeenschaps-

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2013/12/ / 30 SEPTEMBER alwaar keuze van woonplaats wordt gedaan,

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2013/12/ / 30 SEPTEMBER alwaar keuze van woonplaats wordt gedaan, 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2013/12/ / 30 SEPTEMBER 2013 Inzake, wonende te, vertegenwoordigd door, loco, advocaat te,, alwaar keuze van woonplaats wordt gedaan, Verzoekende

Nadere informatie

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement.

Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement. Z I T T I N G V A N 20.11.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019

Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019 Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019 Wattez, Hedwin De Clercq, Johan Thomas, Franky Bogaert, Jan Haegeman, Veronique De zitting wordt geopend te 19:00 u. Openbare zitting: Secretariaat 01 Kennisneming

Nadere informatie

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE

stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad BRUGGE stad brugge dienst welzijn / seniorenadviesraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT SENIORENADVIESRAAD BRUGGE ART. 1 DOELSTELLING De doelstelling van de Seniorenadviesraad Brugge is: Als een volwaardig contactorgaan

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/148/ (II)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/148/ (II) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2011/148/ (II) Inzake :, wonende te, bijgestaan door, advocaat te.., Verzoekende partij Tegen :.., vertegenwoordigd door het College

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 Openbare zitting 1. Zonaal veiligheidsplan 2009 2012. Goedkeuring van de delen die behoren tot de bevoegdheid

Nadere informatie

UITTREKSEL Gemeenteraad

UITTREKSEL Gemeenteraad UITTREKSEL Gemeenteraad d a t u m z i t t i n g a g e n d a p u n t n r. 27/01/2014 Openbare vergadering 3 a a n w e z i g Johan Vermeeren, Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter Marleen Lambrecht, Johan Van Vaerenbergh, Tom Van Keymolen, Reinold De Vuyst, Gerda Van Steenberge, schepenen

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 januari 2019

Notulen Zitting van 8 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 januari 2019 Samenstelling Aanwezig de heer Carl De Bie, voorzitter gemeenteraad; de heer Luc Vleugels, burgemeester; de heer Jan Moons, schepen; de heer David Geerts,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten Stad Borgloon College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten 26 2017_CBS_00515 Aanvullend

Nadere informatie

Volmacht 1 voor de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van 14 december 2017

Volmacht 1 voor de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van 14 december 2017 Volmacht 1 voor de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van 14 december 2017 Ondergetekende: (Naam en voornaam van de aandeelhouder) Volledige adres van de aandeelhouder: Houder van gedematerialiseerde

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 JANUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 JANUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 JANUARI 2004 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H., Vanassche,

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN. RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN. RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne De Raad voor Verkiezingsbetwistingen, Inzake: verkiezing ocmw

Nadere informatie