Beeldtaal Basisrichtlijnen voor fotografie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beeldtaal Basisrichtlijnen voor fotografie"

Transcriptie

1 Beeldtaal Basisrichtlijnen voor fotografie De fotografie is een essentieel element in de huisstijl van de UvA. Beeld is namelijk zeer bepalend in het vertellen van je verhaal. De toepassing van de basisrichtlijnen voor fotografie van de UvA is afhankelijk van het doel dat bereikt moet worden. Er wordt onderscheid gemaakt in fotografie voor: 1. Algemene beeldbankfotografie Foto s die beschikbaar worden gemaakt in de beeldbank voor uitingen als brochures, posters en advertenties (print), zijn vrij te gebruiken op het web en als campagnebeeld. Beelden kunnen gebruikt worden voor covers of posters, maar kunnen ook geschikt zijn om een verhaal context te geven of een uiting aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld aan de binnenkant van brochures. Beeldbankfotografie is te allen tijde rechtenvrij en indien van toepassing is het portretrecht met de geportretteerde(n) geregeld. Een portretrechtformulier moet in de beeldbank geüpload zijn. 2. Portretten Geportretteerden kijken ons aan, of ze kijken naar de tekst die naast hen gepubliceerd is op het web of in print. Ze zijn daarbij in een relevante en herkenbare achtergrond geplaatst van Amsterdam, de UvA of het vakgebied. 3. Sfeerimpressies van bijeenkomsten Bij sfeerimpressies van bijeenkomsten gelden dezelfde afspraken als voor beeldbankfotografie. Zorg ervoor dat tijdens de bijeenkomst duidelijk wordt gemaakt dat foto s gebruikt kunnen worden voor publicatie bij bijvoorbeeld een artikel op het web over de bijeenkomst. Wordt de foto geüpload in de beeldbank? Dan moet er een portretrechtformulier worden ondertekend door de geportretteerde(n).

2 Do s and Don ts Volgend op de communicatiekoers, willen we dat de fotografie aansluit op het We are U- concept en de corporate story. Daarom werken we op de UvA in fotografie met de volgende uitgangspunten: 1. Perspectief 2. Echt en herkenbaar 3. Zichtbare emotie 4. Interactie 5. Eigenzinnig 6. Diversiteit en internationaal 1. Perspectief Fotografeer de situatie bij voorkeur zo dichtbij mogelijk. Dit perspectief geeft de kijker het gevoel onderdeel te zijn van de foto. Ook wordt op deze manier de emotie zichtbaar. Let ook op het aantal personen op de foto. Te veel personen leiden af van de boodschap van je foto. Hoe dichterbij het onderwerp, hoe krachtiger de foto is. Dit perspectief dient altijd toegepast te worden. Het perspectief maakt het afstandelijk, je bent de toeschouwer van het geheel. Dit is niet het juiste perspectief. Je zou hier als vierde persoon bij kunnen zitten. Dat geeft je het gevoel erbij te horen. Dit is het juiste perspectief.

3 2. Echt en herkenbaar We leggen de situatie vast zoals hij is. Dat betekent dus ook dat er spullen op tafels en bureaus liggen. De fotografie geeft een realistisch beeld van de werkelijkheid en is representatief voor de UvA. De lichtval is natuurlijk. Wanneer binnen wordt gefotografeerd, wordt bij voorkeur niet geflitst. De foto s worden zo min mogelijk en vooral niet zichtbaar bewerkt. Natuurlijk daglicht in de fotografie benadrukt het open en tolerante karakter van de UvA. De foto s zijn contrastrijk, maar niet verzadigd.

4 De situatie is echt en herkenbaar. Niet geposeerd en alles is zoals het is. Er wordt gebruikgemaakt van natuurlijk daglicht. Het is misschien wel zoals het is, maar deze situatie oogt te rommelig, er staan teveel mensen op en is niet representatief voor wat de UvA uit wil stralen naar buiten. Niet het juiste perspectief. 3. Eigenzinnig Amsterdam De UvA is Amsterdams. Dat betekent niet dat op elke foto een gracht moet staan, maar de UvA fotografie is wel grootstedelijk, stoer, origineel, soms afwijkend, een beetje brutaal, met een randje. Bijzondere personen benadrukken de eigenzinnigheid van de UvA. Leg waar mogelijk de verbinding met de stad en de campus, toon het internationale karakter van Amsterdam. Alternatief mag, zorg dat het unieke, onderscheidende karakter van de UvA en Amsterdam naar voren komt. NB: Referentiebeelden/voorbeelden volgen 4. Zichtbare emotie De beelden roepen een gevoel op bij de kijker. Kies niet voor een neutrale gezichtsuitdrukking, maar voor een positieve emotie die past bij de universiteit, bijvoorbeeld geconcentreerd, gepassioneerd of vrolijk. Het perspectief helpt hierbij. Dit geeft de kijker namelijk het gevoel bij het moment geweest te zijn. Concentratie Blijdschap Blijdschap

5 5. Interactie Er is interactie zichtbaar met de personen in of buiten beeld. Personen op de foto kunnen bijvoorbeeld met elkaar samenwerken, in gesprek zijn. Dit kan zijn tussen studenten, maar probeer ook interactie te fotograferen tussen docenten en studenten. Soms wordt in de camera gekeken, soms niet. Interactie tussen studenten en docent. Interactie tussen studenten en docent. De interactie tussen de personen is zichtbaar 6. Diversiteit en Internationaal De fotografie geeft een gevarieerd beeld van de academische gemeenschap. Bijvoorbeeld man/vrouw, culturele achtergrond, leeftijd en een mix aan studenten, docenten, wetenschappers en andere professionals.

6 Don ts Er is geen interactie tussen de personen op de foto. Er staan ook teveel personen op. Er is geflitst, waardoor de gezichtsuitdrukking van de hoofdpersoon niet meer zichtbaar is. Deze foto is te geposeerd. Foto is te verzadigd. Ook is de foto te veraf geschoten en is geflitst. Waardoor emotie niet zichtbaar wordt. Alhoewel de situatie op de foto herkenbaar is (Amsterdamse fietsen), is hij te geposeerd. Ook is de foto bewerkt en daardoor te verzadigd qua kleur en licht.

7 Bijlage: Tips 1. Bedenk van tevoren goed waar je de foto s voor wil gaan gebruiken, wat er op de foto s moet komen te staan en wat je budget is Overleg met een paar collega s zodat je zeker weet dat iedereen dezelfde verwachtingen heeft. Schrijf het op en stuur het nog één keer rond zodat het aangevuld kan worden. Goede voorbereiding levert meer en beter beeld op Zoek de juiste mensen, ga scouten. Bekijk goed of zij juist dát uitstralen wat past bij boodschap/faculteit/opleiding en kies niet voor het gemak (beschikbaarheid zou niet het primaire argument moeten zijn) Let op de kleding van de modellen. Witte shirts en streepjes werken bijvoorbeeld niet goed. Brief mensen hier vooraf op. Vraag of ze verschillende kledingsets mee willen nemen, in verschillende kleuren. 2. Welke fotograaf ga je vragen? De ene fotograaf is goed in het fotograferen van evenementen, de andere in portretten, stillevens of gebouwen. Denk goed na voordat je offertes opvraagt. Kijk op websites van de fotografen, vraag portfolio s aan. Het is handig om een map te maken met alle aangevraagde portfolio s. Als je foto s van een evenement wil laten maken omdat je één foto op de website wil gebruiken, zet daar dan geen dure fotograaf op. Is het een jaarlijks terugkerend evenement dat je iedere keer weer moet aankondigen, dan kan het verstandig zijn om één keer een wat betere fotograaf in te zetten voor een paar uur zodat je voor de komende jaren een paar goeie sfeerfoto s hebt. Daarbij vraag je dan eventueel een goedkopere fotograaf voor wat kiekjes die je direct op de website kan zetten. (Veel fotografen stoppen veel tijd in het beeld maken, selecteren en bewerken en hebben de foto s vaak niet de volgende dag al klaar.) 3. Zakelijke kant Maak bij het eerste contact met de fotograaf duidelijk dat de inkoopvoorwaarden van de UvA van toepassing zijn, en stuur deze toe. Hier staan ook de IE (intellectueel eigendom) rechten in vastgelegd.vervolgens maak je een prijsafspraak en stuur hem/haar je briefing. Schrijf duidelijk op hoeveel beelden je nodig hebt en wat je deadline is. 4. Maak een lijst van alle locaties/mensen/onderwerpen Aan de hand van deze lijst maak je een snelle planning en kan je redelijk goed inschatten hoeveel tijd de fotografie in beslag neemt. Dan weet je ook of het past binnen je budget en wat je eventueel wil en kan laten vallen zodat het wel in het budget past. Samen met de fotograaf kan je daarna een gedetailleerdere, realistischere planning maken. Let ook op de kleding van de modellen. Witte shirts en streepjes werken niet goed.

8 4.1 Neem de tijd voor je shoot. Je kunt dan verschillende dingen uitproberen en krijgt vaak een veel rijker aanbod aan beeld. Is ook prettig voor de fotograaf en de geportreteerde(n). 5. Maak een realistische planning Nu je precies weet wie en wat er op de foto moet, maak je de afspraken met de mensen in kwestie of de beheerders van de locaties. Je kan natuurlijk een fotograaf in grote lijnen zeggen wat je wil en hem/haar dan loslaten en hopen dat je krijgt wat je wil. Maar slimmer en minder frustrerend is het om zoveel mogelijk in eigen hand te houden. Het is ook verstandig om met de fotograaf even door het gebouw te lopen en aan te wijzen wat je allemaal gefotografeerd wil hebben. De fotograaf kan jou dan ook vertellen wanneer het licht mooi valt en welke locatie het beste als eerste of als laatste gefotografeerd kan worden. Daarna kan je ook samen nog een keer goed naar de planning kijken. 6. Ga mee met de fotograaf Het is voor veel fotografen bijna onmogelijk om alles alleen te doen. Als je echte mensen in echte situaties wil fotograferen dan moet er iemand meelopen om al die mensen aan te spreken en hun goedkeuring te vragen. Of jij ziet opeens een mooi hoekje of leuke studenten waar je de fotograaf snel op af kan sturen. Daarbij is het ook prettig om tussendoor te kijken of de fotografie de kant op gaat die jij wil. Je kijkt dus steeds met de fotograaf mee en kan hem/haar ook sturen of samen tot oplossingen komen als dingen minder soepel gaan. 7. Eind van de dag snelle selectie maken Waarschijnlijk heeft de fotograaf aan het einde van de dag heel veel gefotografeerd en dan is het handig als jij met hem een snelle selectie maakt. De dingen die je niet nodig hebt of niet mooi vindt, zie je direct en die hoeven dus niet bewerkt te worden. Foto s die je niet gaat gebruiken laat je natuurlijk niet bewerken want ook bewerken kost geld. 8. Je spreekt je deadline nog eens duidelijk uit 9. De beelden komen binnen; jij kijkt of de fotograaf zich aan de briefing heeft gehouden en of je er blij mee bent Zo ja, prima. Zo niet, dan hoef je niet te betalen als de fotograaf zich niet aan de briefing heeft gehouden. Maar dat is alleen als er echt is afgeweken van de briefing. Als de fotograaf zich wel aan de briefing heeft gehouden, maar jij hebt het niet goed voorbereid dan heb je pech en veel tijd en geld verloren en nog steeds geen bruikbaar beeld.

RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT. September 2016

RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT. September 2016 RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT September 2016 INHOUD Introductie 3 Gebruik en plaatsing Losse / enkele foto 4 Foto wolk 4 fotografiestijlen 5 Fotografiestijl 1: conceptueel en verhalend Uitleg en voorbeelden

Nadere informatie

Beeldwijzer Avans Hogeschool. Praktische Basisrichtlijnen Beeldstijl

Beeldwijzer Avans Hogeschool. Praktische Basisrichtlijnen Beeldstijl Beeldwijzer Avans Hogeschool Praktische Basisrichtlijnen Beeldstijl pagina 2 van 16 Inhoud 1 Beeldwijzer Avans Hogeschool 3 2 Kernwaarden 5 2.1 Ambitie 5 2.2 Persoonlijke aandacht 6 2.3 Midden in de maatschappij

Nadere informatie

Bijdragen aan een positieve beeldvorming? Fotograferen volgens The new picture of Technique

Bijdragen aan een positieve beeldvorming? Fotograferen volgens The new picture of Technique Bijdragen aan een positieve beeldvorming? Fotograferen volgens The new picture of Technique Uw fotografie en moderne beeldvorming Iedereen die communiceert over techniek draagt bij aan de beeldvorming

Nadere informatie

Wat is een Beeldtaal?

Wat is een Beeldtaal? Wat is een Beeldtaal? Beeldtaal is de taal die gebruikt kan worden om beelden te interpreteren en te produceren om zo communicatie mogelijk te maken. Kenmerken waarvan gebruik gemaakt kan worden om een

Nadere informatie

HvA-beeld richtlijnen

HvA-beeld richtlijnen HvA-beeld richtlijnen De Hogeschool van Amsterdam omtwikkelde een eigen beeldtaal en laat daarmee zien waar het voor staat. De hieruit opgestelde richtlijnen zijn een hulpmiddel voor medewerkers van communicatie,

Nadere informatie

Wat is een Beeldtaal?

Wat is een Beeldtaal? Wat is een Beeldtaal? Beeldtaal is de taal die gebruikt kan worden om beelden te interpreteren en te produceren om zo communicatie mogelijk te maken. Kenmerken waarvan gebruik gemaakt kan worden om een

Nadere informatie

Beeldwijzer Avans Hogeschool. Bijlage: kernwaarden

Beeldwijzer Avans Hogeschool. Bijlage: kernwaarden Beeldwijzer Avans Hogeschool Bijlage: kernwaarden pagina 2 van 5 Inhoud 1 Merkwaarden Avans Hogeschool 3 1.1 Ambitieus 3 1.2 Persoonlijke aandacht 3 1.3 Midden in de maatschappij 3 2 De merkwaarden van

Nadere informatie

HvA-beeld richtlijnen

HvA-beeld richtlijnen HvA-beeld richtlijnen De Hogeschool van Amsterdam ontwikkelde een eigen beeldtaal en laat daarmee zien waar het voor staat. De hieruit opgestelde richtlijnen zijn een hulpmiddel voor medewerkers van communicatie,

Nadere informatie

HvA-beeld richtlijnen

HvA-beeld richtlijnen HvA-beeld richtlijnen De Hogeschool van Amsterdam omtwikkelde een eigen beeldtaal en laat daarmee zien waar het voor staat. De hieruit opgestelde richtlijnen zijn een hulpmiddel voor medewerkers van communicatie,

Nadere informatie

Mediawijsheid. Auteursrecht bij foto s. Voorbereiding. - De leerlingen begrijpen het verschil tussen eigen gebruik van een foto en een

Mediawijsheid. Auteursrecht bij foto s. Voorbereiding. - De leerlingen begrijpen het verschil tussen eigen gebruik van een foto en een Lesbrief 4 Auteursrecht bij foto s Voorbereiding Doelen: - De leerlingen weten in welke situatie je toestemming moet vragen aan de originele fotograaf, als je een foto wilt publiceren. - De leerlingen

Nadere informatie

AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING

AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING 1 INHOUD 1. Wat zit er in de toolkit? 3 2. Aanpassen middelen naar eigen huisstijl 4 3. Hoe gebruik je het werkbestand? 9 4. Fotografie standaard 12 5. Do s & don ts

Nadere informatie

GLOBAL: workshop webdesign

GLOBAL: workshop webdesign Dit werkblad is van: klas: GLOBAL: workshop webdesign Ontwerp en maak je eigen website met zelfgemaakte foto s, teksten, links en buttons! Geen onderwerp zo gek, of er is wel een website over gemaakt:

Nadere informatie

Ons stappenplan om te komen tot jouw perfecte film.

Ons stappenplan om te komen tot jouw perfecte film. Ons stappenplan om te komen tot jouw perfecte film. Leuk! We gaan samen een film maken, maar wat houdt dat precies in? Hieronder staan de verschillende stappen van het maken van een film beschreven. Zo

Nadere informatie

STILL: workshop fotobewerking

STILL: workshop fotobewerking Dit werkblad is van: klas: STILL: workshop fotobewerking Ontwerp en maak je eigen digitale flyer, poster of fotocollage met zelfgemaakt foto s! Je kent ze wel: coole flyers voor een feest, bewerkte foto

Nadere informatie

Bijdragen aan positieve beeldvorming over techniek? Bekijk de fotografiebriefing

Bijdragen aan positieve beeldvorming over techniek? Bekijk de fotografiebriefing Bijdragen aan positieve beeldvorming over techniek? Bekijk de fotografiebriefing Inhoudsopgave Jouw fotografie en moderne beeldvorming 3 4 Nieuw licht op techniek 4 Hoe maak je een techniekbeeld aantrekkelijk

Nadere informatie

HvA-beeld richtlijnen

HvA-beeld richtlijnen HvA-beeld richtlijnen De Hogeschool van Amsterdam ontwikkelde een eigen beeldtaal en laat daarmee zien waar het voor staat. De hieruit opgestelde richtlijnen zijn een hulpmiddel voor medewerkers van communicatie,

Nadere informatie

en zwangerschap '18 '19

en zwangerschap '18 '19 n e w b o r n en zwangerschap '18 '19 www.hannawursten.nl h e l l o t h e r e! HANNA WURSTEN LIEFDE IN BEELD D R O M E R, G E P A S S I O N E E R D, & L I E F H E B B E R V A N D E L I E F D E! Het is

Nadere informatie

10 Tips voor betere portretfoto's

10 Tips voor betere portretfoto's 10 Tips voor betere portretfoto's Elja Trum Portretfotografie vind ik persoonlijk een van de leukste vormen van fotografie. Je krijgt de mogelijkheid iemand op een bepaald moment in zijn leven vast te

Nadere informatie

Lesbrief: Vriendschap in beeld. Opdracht: maak een foto waarop je laat zien wat vriendschap voor jou betekent.

Lesbrief: Vriendschap in beeld. Opdracht: maak een foto waarop je laat zien wat vriendschap voor jou betekent. Lesbrief: Vriendschap in beeld Opdracht: maak een foto waarop je laat zien wat vriendschap voor jou betekent. Fotograferen Kiekjes maken we allemaal, als verslag van een mooie vakantie, een familiefeest,

Nadere informatie

Hand-out Methodiek Lookalike

Hand-out Methodiek Lookalike Hand-out Methodiek Lookalike Methodiek Lookalike www.lookalike-traject.nl Amsterdam 2011 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE LOOKALIKE... 3 FILOSOFIE EN WERKWIJZE... 3 INTRODUCTIE VOOR HET ONDERWIJS... 3 KUNSTZINNEGE

Nadere informatie

WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE

WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE Wil je ook de mooiste natuurfoto s maken? In deze online workshop over natuurfotografie nemen we je mee in het hele proces: de voorbereiding, het fotograferen zelf én het aan

Nadere informatie

1. Klik met je model. 12 tips voor interessante portretfoto's

1. Klik met je model. 12 tips voor interessante portretfoto's 12 tips voor interessante portretfoto's Wat maakt nu een portretfoto interessant? Dat is de vraag die iedere fotograaf zichzelf regelmatig stelt. Hoe maak je die iconische foto die inslaat als een bom

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij foto s. Foto s en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij foto s. Foto s en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij foto s Foto s en auteursrecht Klik, klik Weer twee foto s gemaakt! Wist je dat je het auteursrecht hebt op foto s die je zelf, met jouw eigen creativiteit hebt gemaakt? Dat kunnen

Nadere informatie

Breng diepte in je foto

Breng diepte in je foto Gewoon 10 tips Fotograferen is het vertalen van wat je ziet naar een afbeelding. Je kunt gewoon richten en klikken maar je kunt er ook net iets verder over nadenken. Foto's worden dan al een heel stuk

Nadere informatie

Les 4: Word jij een goede manager van je eigen tijd?

Les 4: Word jij een goede manager van je eigen tijd? Les 4: Word jij een goede manager van je eigen tijd? Waarom een les over timemanagement? Timemanagement gaat over goed en slim je tijd indelen. Het is belangrijk iets over timemanagement te leren, omdat

Nadere informatie

Nationale theedrinkdag 2013

Nationale theedrinkdag 2013 Nationale theedrinkdag 2013 Stefan van de Weijer Samengewerkt met: Sharon van Besouw Reclamebureau Weijer en Besouw, bestaat uit Stefan van de Weijer en Sharon van Besouw. Wij zijn een ontwerpteam wat

Nadere informatie

Win jij de prijs voor de beste Koers-foto 2017? Spelregels + Gratis tips en trics voor de beste foto s

Win jij de prijs voor de beste Koers-foto 2017? Spelregels + Gratis tips en trics voor de beste foto s Win jij de prijs voor de beste Koers-foto 2017? Spelregels + Gratis tips en trics voor de beste foto s Uitdaging Houd jij van foto s maken? Ga dan de uitdaging aan, maak die echte originele plaat en win

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA OP HET WERK

SOCIAL MEDIA OP HET WERK SOCIAL MEDIA OP HET WERK SOCIAL MEDIA OP HET WERK Je doet deze training waarschijnlijk om te ontdekken of het iets zou kunnen zijn voor jouw werk, oftewel; of het iets is voor jou, je collega s én voor

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten?* Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

Compositie op basis van geometrische vormen

Compositie op basis van geometrische vormen Om goed heen en weer te kunnen springen tussen dia en afbeeldingen moet je dit bestand openen met Acrobat Reader. Voor het bekijken van de voorbeelden klik je op de blauwe link. Om terug te keren naar

Nadere informatie

TheMagica The Creations Experience

TheMagica The Creations Experience Optica s Portret Fotografie Powered by: TheMagica The Creations Experience Optica is één van de creatieve landen die zich bevindt in de creatieve wereld van Themagica. Met Optica bied ik sprekende en kleurrijke

Nadere informatie

Fotografiescript NBC xxxxxxxx november 2014

Fotografiescript NBC xxxxxxxx november 2014 Fotografiescript NBC xxxxxxxx november 2014 Inleiding NBC xxxx is een accountantskantoor in xxxxx met xxxxxx medewerkers. NBC maakt onderdeel uit van het landelijk samenwerkingsverband NBC Nederland. Onze

Nadere informatie

Stappenplan inzet video s voor gezondheidsboodschappen

Stappenplan inzet video s voor gezondheidsboodschappen Stappenplan inzet video s voor gezondheidsboodschappen VIDEO S IN 8 STAPPEN Voorliggend document beschrijft de stappen die professionals, werkzaam in de jeugdgezondheidszorg, kunnen nemen als zij video

Nadere informatie

IDENTITEIT. Erasmus Universiteit Rotterdam

IDENTITEIT. Erasmus Universiteit Rotterdam IDENTITEIT Erasmus Universiteit Rotterdam VERTREKPUNT Brand identity wheel & designstrategie ERASMUS UNIVERSITEIT ROTTERDAM 2 DESIGNSTRATEGIE Het merk manifest Ambitieuze denkers én doeners Binnenste

Nadere informatie

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014 CMD brand guide Versie 1.0 oktober 2014 Inhoud 5 Uitgangpunten 7 Iconen 10 Totems 13 Typografie 16 Kleurgebruik 20 Fotografie 23 Uitingen 27 Powerpoint 29 Online 33 Beeldbank 35 Combinatie met HvA huisstijl

Nadere informatie

F.A.Q. BRUILOFT. Je hebt misschien heel veel vragen over de fotografie voor jullie bruiloft. In deze F.A.Q. behandel ik de meest gestelde vragen

F.A.Q. BRUILOFT. Je hebt misschien heel veel vragen over de fotografie voor jullie bruiloft. In deze F.A.Q. behandel ik de meest gestelde vragen F.A.Q. BRUILOFT Je hebt misschien heel veel vragen over de fotografie voor jullie bruiloft. In deze F.A.Q. behandel ik de meest gestelde vragen WERKWIJZE IN HET KORT AANVRAAG VRIJBLIJVEND GESPREK OFFERTE

Nadere informatie

Museum De Buitenplaats Kijken is een kunst

Museum De Buitenplaats Kijken is een kunst Museum De Buitenplaats Kijken is een kunst Groep 5 Les 1 Ik en mijn selfie Les 1 Ik en mijn selfie Samenvatting van de les De kinderen kijken naar een selectie portretten waaronder selfies. Ze analyseren

Nadere informatie

Het houden van een spreekbeurt

Het houden van een spreekbeurt Het houden van een spreekbeurt In deze handleiding staan tips over hoe je een spreekbeurt kunt houden. Waar moet je op letten? Wat moet je wel doen? En wat moet je juist niet doen? We hopen dat je wat

Nadere informatie

N I C O L E L A N G E N F O T O G R A F I E

N I C O L E L A N G E N F O T O G R A F I E 2 0 1 8 N I C O L E L A N G E N F O T O G R A F I E g e z i n g e z i n s s h o o t. Ik maak een mooie serie lifestyle foto's van jullie als gezin, of bij jullie thuis of op een locatie die jullie dierbaar

Nadere informatie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie

Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Workshop Fotografie Opening Bierkade - 2009 Joris Komen Fotografie Alles over perspectief, standpunt en compositie Belangrijk voor het maken van een goede foto is de keuze van je perspectief. Welk standpunt

Nadere informatie

Oefenen 1 punt verdienen Onderwerpen van de presentaties

Oefenen 1 punt verdienen Onderwerpen van de presentaties Presenteren vmbo-4 Presenteren is aan de ene kant een kunst de één is er beter in dan de ander maar aan de andere kant valt of staat elke presentatie met een goede voorbereiding en veel oefening. Bij presenteren

Nadere informatie

Nederlands Film Festival. Huisstijlhandboek

Nederlands Film Festival. Huisstijlhandboek Nederlands Film Festival Huisstijlhandboek Inhoud 3 Inleiding 4 Logo 5 Kleur 6 Typografie 7 Toepassing 2 NFF Huisstijlhandboek Inleiding Deze handleiding is speciaal geschreven om u mee te nemen in de

Nadere informatie

De Glamourshoot. Een shoot boeken.

De Glamourshoot. Een shoot boeken. De Glamourshoot Mooie glamourfoto's voorbij zien komen en nu ook interesse voor zo'n shoot voor jezelf? Hartsikke leuk! We maken er een gezellige ochtend of middag van en we maken een prachtige serie portretten.

Nadere informatie

netwerkweek III AUDIVISUEEL (FOT, AT en AV) 8 t/m 11 april EEN BETER LEVEN (politiek domein)

netwerkweek III AUDIVISUEEL (FOT, AT en AV) 8 t/m 11 april EEN BETER LEVEN (politiek domein) netwerkweek III AUDIVISUEEL (FOT, AT en AV) 8 t/m 11 april EEN BETER LEVEN (politiek domein) EEN BETER LEVEN is het thema van deze netwerkweek. Veel politieke partijen voeren programmapunten die in het

Nadere informatie

Handleiding Beeldmateriaal op de afdelingspagina s van alzheimer-nederland.nl

Handleiding Beeldmateriaal op de afdelingspagina s van alzheimer-nederland.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Uitleg fotogebruik Alzheimer Nederland 2 2.1 Uitgangspunten voor goede foto s op www.alzheimer-nederland.nl 2 2.2 Richtlijnen voor de fotografie van de headers afdelings-

Nadere informatie

IN 3 STAPPEN NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE

IN 3 STAPPEN NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE IN 3 STAPPEN 1 2 3 NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE HOE KIES JE JOUW STUDIE? Halverwege de middelbare school ga je nadenken over je vervolgstudie. Het is belangrijk dat je daar op tijd mee begint. Want: hoe beter

Nadere informatie

Beeldrichtlijnen UvAwebsite Bijlage van Basisrichtlijn UvA-beeld

Beeldrichtlijnen UvAwebsite Bijlage van Basisrichtlijn UvA-beeld Bureau Communicatie Beeldrichtlijnen UvAwebsite Bijlage van Basisrichtlijn UvA-beeld Versie 2, juli 2012 UvAweb en fotografie Fotografie is een belangrijk element in de huisstijl van de Universiteit van

Nadere informatie

Opdracht: Je werkt in tweetallen. Kies uit de volgende mogelijkheden:

Opdracht: Je werkt in tweetallen. Kies uit de volgende mogelijkheden: CKV Fotografie Opdracht: Iedereen is bekend met fotografie. De meeste van jullie hebben een eigen camera of hebben een mobieltje met een camera ingebouwd. Kortom iedereen kan een foto maken.. Toch valt

Nadere informatie

OnzeLes. september AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD Gebruik van dit materiaal alleen met uitdrukkelijke toestemming van stichting leerkracht

OnzeLes. september AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD Gebruik van dit materiaal alleen met uitdrukkelijke toestemming van stichting leerkracht OnzeLes september 2017 AUTEURSRECHTELIJK BESCHERMD Gebruik van dit materiaal alleen met uitdrukkelijke toestemming van stichting leerkracht Facilitator notes 'OnzeLes' app Doel Leren kennen van de 'OnzeLes'

Nadere informatie

Verhalende Fotografie. experience

Verhalende Fotografie. experience Verhalende Fotografie experience Wat kun je verwachten? Allereerst te gek dat je geïnteresseerd bent in de Verhalende Fotografie Experience! Het belooft een magisch weekend te worden waarin we de krochten

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Fotografie 3. Fotografische vormgeving AV-01-03-01. Voorkennis: Je hebt de opdracht De fotocamera afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Fotografie 3. Fotografische vormgeving AV-01-03-01. Voorkennis: Je hebt de opdracht De fotocamera afgerond. OPDRACHTKAART AV-01-03-01 Fotografische vormgeving Voorkennis: Je hebt de opdracht De fotocamera afgerond. Intro: Er is een groot verschil tussen de manier waarop wij voorwerpen en mensen zien, en wat

Nadere informatie

Philippe Bocklandt, Tim Vanhove, Martine De Zitter en Vicky Franssen Oktober 2015

Philippe Bocklandt, Tim Vanhove, Martine De Zitter en Vicky Franssen Oktober 2015 Je berichten plannen Philippe Bocklandt, Tim Vanhove, Martine De Zitter en Vicky Franssen Oktober 2015 Inhoud 1. Meegaan met de flow... 2 2. Waarom toch een meer planmatige aanpak?... 2 3. Hoe actief wil

Nadere informatie

OPDRACHT Zeeuwse Havens

OPDRACHT Zeeuwse Havens OPDRACHT Zeeuwse Havens Wat ga je doen? Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in de Zeeuwse Havens? Weet jij dat? Ben jij er al eens geweest? Met een groepje van vier leerlingen ga je werken aan een opdracht

Nadere informatie

Eerste Hulp bij Teamontwikkeling. Inhoud. Doel. Een set tools die je kunt inzetten tijdens teamvergaderingen.

Eerste Hulp bij Teamontwikkeling. Inhoud. Doel. Een set tools die je kunt inzetten tijdens teamvergaderingen. Eerste Hulp bij Teamontwikkeling Inhoud Een set tools die je kunt inzetten tijdens teamvergaderingen. Doel Teamleiders en teamcoördinatoren helpen om vergaderingen effectiever en leuker te maken, en de

Nadere informatie

Beeldwijzer Avans Hogeschool

Beeldwijzer Avans Hogeschool Beeldwijzer Avans Hogeschool Colofon datum oktober 2013 auteurs Krista van Berkel, Moniek van der Werff, Martje Kuijpers versie 4.0 status Concept pagina 2 van 20 Inhoud 1 Wie is Avans Hogeschool? 3 2

Nadere informatie

make things ETA by Boudewijn Naaijkens

make things ETA by Boudewijn Naaijkens ET S make things ETA by Boudewijn Naaijkens VISUAL IDENTITY Student Boudewijn Naaijkens 2060969 Avans Hogeschool 42CM04 (O) Vakcoördinator Brenda Renssen Avans Hogeschool Overige betrokken docent(en) Marcel

Nadere informatie

Ook jij kunt een goede profielfoto maken maar maak onderstaande fouten niet:

Ook jij kunt een goede profielfoto maken maar maak onderstaande fouten niet: Een goede profielfoto: je juiste visuele indentiteit Iedereen weet dat in deze hippe en moderne digitale wereld een goede profielfoto belangrijk is. Instagram, LinkedIn, Facebook en niet te vergeten ID-badges

Nadere informatie

BREAKOUT SESSIE SLIMMER SAMENWERKEN

BREAKOUT SESSIE SLIMMER SAMENWERKEN BREAKOUT SESSIE SLIMMER SAMENWERKEN Maaike Sauerborn & Pepijn Nicolas Eigenaar Youfacilitate: slimmer samenwerken Oprichter Youfacilitate Academy Youfacilitate werkt aan vragen waar meerdere mensen samen

Nadere informatie

Alles over concertfotografie

Alles over concertfotografie Handige gidsjes Deel 2 In het half duister zoek ik mijn weg backstage. Mijn foto tas hangt over mijn schouder en ik voel me licht gespannen. Dit is niet het eerste concert dat ik fotografeer, maar wel

Nadere informatie

wedding marriage marleen sahetapy fotografie

wedding marriage marleen sahetapy fotografie wedding marriage marleen sahetapy fotografie + Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen! Allereerst, bedankt voor de interesse in mijn werk en het downloaden/opvragen van deze informatieve pdf. Niets is leuker

Nadere informatie

Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf

Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf Tref woorden inhoud * interpretatie titel * verhaal van de fotograaf 1 Bekijk de foto s in de tentoonstelling. Lees de teksten nog niet. Kies een foto waar jij een verhaal bij kunt bedenken. Laat je fantasie

Nadere informatie

Teken een architect. Lees het volgende verhaal:

Teken een architect. Lees het volgende verhaal: Teken een architect Lees het volgende verhaal: Een architect heeft een hele dag nagedacht over een nieuwe brug die gebouwd moet worden. Via de brug moet het verkeer, ook zware vrachtwagens, over een brede

Nadere informatie

Understanding Design WG04! Begrijpen wat ontwerpen is > Gericht vragen

Understanding Design WG04! Begrijpen wat ontwerpen is > Gericht vragen Understanding Design WG04! Begrijpen wat ontwerpen is > Gericht vragen WG 04: woorden en woorden verbeelden Oefening woorden: interview Oefening: karakteristiek tekenen Oefening: woorden verbeelden Feedback

Nadere informatie

Mini-docu - Les 1 Het begin van je documentaire

Mini-docu - Les 1 Het begin van je documentaire Mini-docu - Les 1 Het begin van je documentaire [Om deze lesbrief in te kunnen vullen heb je de nieuwste versie van Adobe Reader nodig] Naam: Klas: Naam docent: Tijdens dit filmproject ga je de geschiedenis

Nadere informatie

ga je een kunstzinnige selfie maken. Maar dan gewoon met je mobiele telefoon!

ga je een kunstzinnige selfie maken. Maar dan gewoon met je mobiele telefoon! Jouw selfie: kunst of kitsch? Wist je dat schilders vroeger ook al selfies maakten? Dit deden ze door zelfportretten te schilderen. Denk bijvoorbeeld aan Vincent van Gogh, hij maakte er bijna veertig.

Nadere informatie

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten!

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten! 2 portfolio Lisa Van Damme Lisa Van Damme begon, geïnspireerd door sociaal geëngageerde fotografen, op 17-jarige leeftijd aan een studie fotografie. Voor haar is fotografie meer dan een doel; het is eerst

Nadere informatie

Een ontmoeting met een van s werelds meest bekende fotografen op 29 mei is al

Een ontmoeting met een van s werelds meest bekende fotografen op 29 mei is al Een ontmoeting met een van s werelds meest bekende fotografen op 29 mei is al een unicum op zich. Dit in combinatie met een lezing omtrent zijn laatste boek, waarin ook nog tips worden gegeven over fotografie

Nadere informatie

Niet-pluis gevoel & tijdig signaleren

Niet-pluis gevoel & tijdig signaleren Niet-pluis gevoel & tijdig signaleren Bij het tijdig signaleren van dementie is laagdrempelige informatie en voorlichting over de ziekte van groot belang. Begrijpelijke publieksinformatie voor mensen met

Nadere informatie

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken?

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? GGTV Informatie Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? Gefeliciteerd. Je hebt een mooie video gemaakt of laten maken! Maar hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen naar je video gaan

Nadere informatie

WORKSHOP PORTRETFOTOGRAFIE

WORKSHOP PORTRETFOTOGRAFIE WORKSHOP PORTRETFOTOGRAFIE Wil jij ook de mooiste portretfoto s maken? In deze whitepaper over portretfotografie neemt fotograaf, filmmaker en kunstenaar Ahmet Polat je mee achter de schermen. Zo ontdek

Nadere informatie

OPLEIDING IK DEEL MIJN ERVARING

OPLEIDING IK DEEL MIJN ERVARING OPLEIDING IK DEEL MIJN ERVARING EEN OPLEIDING TOT ERVARINGSDESKUNDIGE VOOR MENSEN MET EEN LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING #DENKGROTER UIT EIGEN ERVARING... WAAROM IK AAN DEZE OPLEIDING BEN BEGONNEN? ALS

Nadere informatie

Retail-Skills. The Battle 2018

Retail-Skills. The Battle 2018 Retail-Skills The Battle 2018 Plan van aanpak Retail-Skills Battle Dinsdag 24 april 2018 Naam leerling: Klas: Docent: Inleverdatum: Voor je ligt het plan van aanpak voor de Retail-Skills Battle. De Retail-Skills

Nadere informatie

Instructiekaart praktijkopdracht 3.7 AV Vormgeving

Instructiekaart praktijkopdracht 3.7 AV Vormgeving Instructiekaart praktijkopdracht 3.7 AV Vormgeving Inleiding Als je naar een film kijkt, kun je genieten van de bijzondere stunts en speciale effecten. Als je naar een reclame kijkt, zie je een product

Nadere informatie

Auteursrecht. Reader. Mr. J.J. Jorna en Rien Welman. Auteursrecht welmanstudio

Auteursrecht. Reader. Mr. J.J. Jorna en Rien Welman. Auteursrecht welmanstudio Mr. J.J. Jorna en Rien Welman Reader welmanstudio cursussen en workshops fotografie, photoshop en fotoreizen www.welmanstudio.nl Een foto is een kunstwerk in de zin van de Auteurswet. Iedereen die zich

Nadere informatie

Zorg voor focus Invulblad bij module 3 e-cursus Slimmer werken, Meer bereiken

Zorg voor focus Invulblad bij module 3 e-cursus Slimmer werken, Meer bereiken Zorg voor focus Invulblad bij module 3 e-cursus Slimmer werken, Meer bereiken Hoe ziet je werkdag er nu uit? Schrijf op hoe jouw gemiddelde werkdag er uitziet, van moment tot moment. Hoe laat begin je?

Nadere informatie

FOTO- OPDRACHT 3. NatGeoFoto

FOTO- OPDRACHT 3. NatGeoFoto NatGeoFoto GEZICHTEN VAN DE WERELD FOTO- OPDRACHT 3 GEZICHTEN VAN DE WERELD In de tijdschriften van National Geographic verschijnen talloze portretten, van zowel mens als dier. Toch is portretfotografie

Nadere informatie

Werkboek bijeenkomst 3: Mediaproducties

Werkboek bijeenkomst 3: Mediaproducties Minor Wereldvakken Onderdeel Mediawijsheid Werkboek bijeenkomst 3: Mediaproducties Opdracht 1: Wikikids.nl Opdracht 2: Plint poster Opdracht 3: Khan Academy Opdracht 4: Klokhuis Game Studio Opdracht 5:

Nadere informatie

Prijslijst De Grote Dag bruidsfotografie 2017

Prijslijst De Grote Dag bruidsfotografie 2017 Prijslijst De Grote Dag bruidsfotografie 2017 Referenties JUDITH & TON MARTINE & WYBREN Stephan is een fantastische trouwfotograaf. Het meest bijzondere aan de trouwreportage vinden we dat de sfeer die

Nadere informatie

WERVINGSCIRKEL. De juiste persoon op de juiste plaats

WERVINGSCIRKEL. De juiste persoon op de juiste plaats WERVINGSCIRKEL De juiste persoon op de juiste plaats Werving gaat om het aantrekken van vrijwilligers die passen bij de organisatie en bij de taken die ze gaan uitvoeren. Kort samengevat: de juiste persoon

Nadere informatie

Voor jezelf? Les 1 Welkom!

Voor jezelf? Les 1 Welkom! Voor jezelf? Les 1 Welkom! Welkom! Dit is de cursus Voor jezelf? Wil je voor jezelf beginnen? Droom je ervan een eigen bedrijfje te starten? Zou je dit ook kunnen? In deze cursus ga je dit onderzoeken.

Nadere informatie

Initiatiefase fase 1 Initiatie betekent met iets beginnen of iets opstarten.

Initiatiefase fase 1 Initiatie betekent met iets beginnen of iets opstarten. Initiatiefase fase 1 Initiatie betekent met iets beginnen of iets opstarten. Daar gaat het in deze fase om. Het is de eerste stap van je project. Daarom is dit een denkfase: je begint met het nadenken

Nadere informatie

Ik in mijn stad. projectdag 1. Wat is de bedoeling? Hoe pak je het aan? Wat is het resultaat? Vooruitblik

Ik in mijn stad. projectdag 1. Wat is de bedoeling? Hoe pak je het aan? Wat is het resultaat? Vooruitblik Ik in mijn stad projectdag 1 Wat is de bedoeling? Vandaag beschrijf je jouw eigen ervaringen in de stad waarin je woont. Vervolgens verdiep je je in kleine groepjes in een wijk, en maak je over deze wijk

Nadere informatie

Les 5 VID. Corporate Identity. If you don t know what to do make it big and red

Les 5 VID. Corporate Identity. If you don t know what to do make it big and red Les 5 VID Corporate Identity If you don t know what to do make it big and red Les 5 VID Corporate Identity If you don t know what to do make it big and red When in doubt make it big. If still in doubt,

Nadere informatie

Marktconsultatie Restauratieve voorzieningen Universiteit Twente

Marktconsultatie Restauratieve voorzieningen Universiteit Twente Marktconsultatie Restauratieve voorzieningen Universiteit Twente Kenmerk: CVB UIT - 2776 Datum: 22 Pagina augustus 2 van 42017 Inhoudsopgave 1. UNIVERSITEIT TWENTE EN DE MARKTCONSULTATIE... 2 1.1 Universiteit

Nadere informatie

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT!

IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! IS ONLINE VIDEO IETS VOOR MIJ? CHECK IT OUT! Checklist Vragen Ja Nee 1. Ben je op zoek naar nieuwe klanten? 2. Vind je het lastig om uit te leggen wat je bedrijf precies doet? 3. Geef je voor jouw gevoel

Nadere informatie

Auteursrecht. Wat mag wel en wat mag niet. Mr. J.J. Jorna en Rien Welman

Auteursrecht. Wat mag wel en wat mag niet. Mr. J.J. Jorna en Rien Welman Auteursrecht Mr. J.J. Jorna en Rien Welman Wat mag wel en wat mag niet fotoschool noord holland cursussen en workshops fotografie, photoshop www.fotoschoolnh.nl Auteursrecht Een foto is een kunstwerk in

Nadere informatie

Focus Stacking in Photoshop CC

Focus Stacking in Photoshop CC Focus Stacking in Photoshop CC Focus stacking, sorry er is geen fatsoenlijke Nederlandse term, is het stapelen van verschillende foto's en die omzetten tot één foto waarop veel meer scherp is. Bij iedere

Nadere informatie

Richtlijnen en procedures

Richtlijnen en procedures Richtlijnen en procedures Inhoud: 1. Richtlijnen professionele (na-)bewerkingstechnieken Het RAW-bestand bewerken in ACR in 5 stappen Professionele, niet destructieve Photoshoptechnieken in 8 stappen 2.

Nadere informatie

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon:

Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon:   Naam studieloopbaanbegeleider: Telefoon: Dit portfolio is eigendom van: Naam: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: E-mail: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Naam studieloopbaanbegeleider:

Nadere informatie

Dit zijn de algemene voorwaarden van Tekst en de rest. Ze horen bij de offerte of de opdrachtbevestiging die je van me ontvangt.

Dit zijn de algemene voorwaarden van Tekst en de rest. Ze horen bij de offerte of de opdrachtbevestiging die je van me ontvangt. Algemene voorwaarden Geldig vanaf 1 oktober 2018 Dit zijn de algemene voorwaarden van Tekst en de rest. Ze horen bij de offerte of de opdrachtbevestiging die je van me ontvangt. Als ik in deze voorwaarden

Nadere informatie

HANDLEIDING TALENTENQUIZ

HANDLEIDING TALENTENQUIZ HANDLEIDING TALENTENQUIZ STAPPENPLAN TALENTENQUIZ 1. Download alle nodige bestanden van de talentenquiz kleur bekennen met kinderen op de studentenpagina bij de pagina voor de coördinator bedenk & doe

Nadere informatie

Wat is fotograferen? foto=licht grafie=schrijven Het vastleggen van licht

Wat is fotograferen? foto=licht grafie=schrijven Het vastleggen van licht Fotografie Wat is fotograferen? foto=licht grafie=schrijven Het vastleggen van licht Leren kijken (juiste informatie vastleggen) Technieken beheersen (camera + belichting) (Bewerken van foto s met Photoshop)

Nadere informatie

PROJECTBESCHRIJVING EVEN VOORSTELLEN

PROJECTBESCHRIJVING EVEN VOORSTELLEN PROJECTBESCHRIJVING EVEN VOORSTELLEN Leerlijn Beeldend Thema Identiteit Groep 7 en 8 6 oktober 2016 Cultuuronderwijs op zijn Haags Leerlijn Beeldend Thema Identiteit Groep 7 en 8 6 oktober 2016 Deze projectbeschrijving

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2014-2015

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2014-2015 WAT GA JE DOEN? De maatschappelijke stage is een stage waarin jij vrijwilligerswerk gaat doen. Dat vrijwilligerswerk kan er op heel veel verschillende manieren uitzien.

Nadere informatie

Donderdag 5 september 2013 Workshop Fotografie in de tuin Johan Hoekstra

Donderdag 5 september 2013 Workshop Fotografie in de tuin Johan Hoekstra Donderdag 5 september 2013 Fotografie in de tuin ja, eh.. maar hoe moet dat dan? - Ga kijken! (dus: leg je camera maar eerst even terug) Donderdag 5 september 2013 Fotografie in de tuin ja, eh.. maar hoe

Nadere informatie

schoolopdracht master vloggen

schoolopdracht master vloggen schoolopdracht master vloggen Je eigen vlog Lees eerst het stappenplan door en ga daarna aan de slag. 1. Bedenk een onderwerp Ga op zoek naar een nieuwsbericht dat je aanspreekt en waarmee je iets kunt.

Nadere informatie

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media

Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni Social media Alzheimer Nederland Vrijdag 28 juni 2019 Social media Social media wordt ongelooflijk veel gebruikt. 96% van de 35- tot 45- jarigen gebruiken sociale media Hoe gebruik ik social media? Boodschap bij de

Nadere informatie

DOWN TO EARTH LOGBOEK

DOWN TO EARTH LOGBOEK 1 DOWN TO EARTH LOGBOEK DOWN TO EARTH 2 OPDRACHT 1: plak hier de vier afbeeldingen die je verzameld hebt. Welke overeenkomsten zie je? Schrijf deze op. OPDRACHT 2: 3 vul het schema aan met 6 foto s. Bekijk

Nadere informatie

FABULEUZE FOTO S TIJDENS DE FEESTDAGEN ELSE KRAMER

FABULEUZE FOTO S TIJDENS DE FEESTDAGEN ELSE KRAMER FABULEUZE FOTO S TIJDENS DE FEESTDAGEN ELSE KRAMER HET IS WEER DE TIJDE VAN FEESTEN. Leuk! Genieten met fijne mensen. Lekker eten en drinken. Heerlijk. Maar foto s maken tijdens feesten is jammer genoeg

Nadere informatie