Wellicht dat ook nu weer het Oude Jaar weer met veel lawaai zal worden uitgeknald, doch bij het schrijven van dit voorwoord is dit nog niet bekend.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wellicht dat ook nu weer het Oude Jaar weer met veel lawaai zal worden uitgeknald, doch bij het schrijven van dit voorwoord is dit nog niet bekend."

Transcriptie

1 Van de redactie Beste dorpsgenoten, Als deze uitgave van de Foestrumer bij u op de deurmat valt zijn we bijna aan het einde van het jaar 2013, de Kerstdagen staan voor de deur en we beginnen alweer te denken aan hoe we de jaarwisseling zullen vieren. Wellicht dat ook nu weer het Oude Jaar weer met veel lawaai zal worden uitgeknald, doch bij het schrijven van dit voorwoord is dit nog niet bekend. Wat wel bekend is, en ook nu weer zal worden vermeld in de ze uitgave van de Foestrumer zijn alle activiteiten welke de afgelopen maanden zijn geweest en natuurlijk de activiteiten welke door de diverse vereniging nog voor de komende wintermaanden op stapel staan, u kunt het allemaal in een kort en bondig overzicht vinden in de agenda, welke een handig hulpmiddel is om op het prikbord bij u thuis aan te brengen, zodat nu niets vergeet. Maar zoals al in meerdere edities is gemeld, de Foestrumer is er voor iedereen en alle verenigingen, doe er uw voordeel mee en breng zo al uw activiteiten onder de aandacht van de inwoners van Westergeest Veel meer nieuws is er van redactie zijde niet te melden, zodat we u ook nu weer veel leesplezier toewensen met deze uitgave van de Foestrumer, en u Prettige Kerstdagen en een goede jaarwisseling toewensen. De Redactie

2 Agenda December: 30 Oliebollenactie van WTOC Januari: 4 Mixtoernooi en nieuwjaarsreceptie bij WTOC 15 Open ochtend peuterspeelzaal 18 Hans Spekman en Lutz Jacobi in de Tredder April: 1 Algemene ledenvergadering Plaatselijk Belang in De Tredder 12 Boomplantdag 28 Jubileumweek 50 jaar WTOC ( 28 april 3 mei) Geboren: November: 24 Jan Andries en Aede Albert, zonen van Edo en Corry van der Beek, Beintemawei 7

3 Plaatselijk Belang Reconstructie wegen: Op 28 oktober 2013 zijn de werkzaamheden voor de reconstructie van de Eelke Meinertswei en Bumawei in Westergeest van start gegaan. Als eerste is en wordt er gewerkt aan de riolering. Aan de Eelke Meinertswei zijn de afvoeren van de huizen en kolken naar het riool reeds hersteld en ligt de puinfundering er weer in. Het was de bedoeling om hier tijdelijk de bewoners over deze fundering te laten rijden en zo de ondergrond te laten zetten. Dit om verzakkingen in het nieuwe asfalt te voorkomen. Door de hevige regenval is de situatie veranderd en is het nodig om hier rijplaten overheen te leggen. Dit zorgt voor overlast maar de aannemer probeert een zo veilig mogelijke situatie te krijgen. De andere reparaties is alleen aan het hoofdriool en dit wordt van binnenuit het riool uitgevoerd. Deze werkzaamheden worden nog voor de kerst uitgevoerd. Het voordeel hiervan is dat niet de hele fundering hoeft worden verwijderd. Dit geeft dan ook minder overlast voor de bewoners. De verharding van de Kertiersreed is klaar en het Tsjerkepaed is herstraat. Aan de Prellewei is een gedeelte betonverharding aangelegd. Dit had klaar kunnen zijn maar omdat er fietsers overheen zijn gegaan is er een spoor in gekomen. Hierdoor moet een gedeelte opnieuw worden aangebracht. Planning werkzaamheden: Na de kerst vakantie start de aannemer KWS met de werkzaamheden aan de verharding. Het nieuwe voetpad langs de Eelke Meinertswei wordt dan aangelegd er wordt grond ontgraven en zand en puin fundering aangebracht. Het asfalt is al gezaagd zodat de nieuwe kant verharding al zichtbaar is. De bedoeling is om eerst alle trottoirbanden en straatkolken en klinkers aan te brengen voordat er met asfalteren wordt begonnen. Voor het asfalteren wordt er eerst nog een laag asfalt af gefreesd. Zoals iedereen weet kunnen deze werkzaamheden niet worden uitgevoerd als het winter wordt.

4 We willen graag de werkzaamheden zo snel mogelijk klaar hebben maar hopen ook op schaatsplezier en sneeuwpret. Het is de bedoeling dat de aannemer deze werkzaamheden in 20 weken kan uitvoeren. En rekening houdend met winterse vertraging medio juni 2014 klaar is. We zoeken nog een passende invulling voor het grasveldje bij de kienstobbe op aan de Eelke Meinertswei bij de afslag Prellewei. Zijn er nog leuke ideeën, meld dit dan bij Plaatselijk Belang. Dit kan evt. i.c.m. met de gemeente of tijdens NL-Doet in maart uitgevoerd worden. Nieuwbouw op het voetbalveld: Zoals u wellicht weet lijkt het er voorlopig niet op dat er op het voetbalveld gebouwd zal worden. Alle inzet van een aantal belangstellenden en Plaatselijk Belang hebben er niet toe geleid dat de gemeente voldoende actie heeft ondernomen om de belangstellenden te behouden voor deze locatie. Een aantal hebben elders hun heil gezocht en een aantal hebben een andere nieuwbouwlocatie genomen welke niet hun eerste keus was. Door de belangstellenden en Plaatselijk Belang zijn herhaaldelijk voorstellen richting de gemeente gedaan en daarmee een heel eind richting hun voorwaarden gegaan, maar als er van de kant van de gemeente geen (re)actie wordt genomen is dat zeer frustrerend. Plaatselijk Belang heeft alles op een rijtje gezet en per brief ons ongenoegen richting het college en de gemeenteraad nogmaals kenbaar gemaakt. Hierop volgde een gesprek met een afvaardiging van het college en een betrokken ambtenaar. Tijdens het groot overleg tussen de dorpen uit de gemeente waarbij ook veel raadsleden aanwezig waren is de kwestie ook besproken. Uit beide bijeenkomsten bleek wel dat de gemeente het zich aantrok dat er niet voldoende actie was ondernomen en dat ze proberen bepaalde procedures naar voren te halen zodat de volgende belangstellenden niet weer zo lang hoeven te wachten. Dorpsspiegel / dorpsvisie: De dorpsspiegel waarvoor iedereen een enquete voor heeft kunnen invullen is door ons geanaliseerd. T.o.v. de andere dorpen in de gemeente zijn er een aantal onderwerpen die ons opvallen en dan hoofdzakelijk in positieve zin.

5 Ook zijn er een aantal onderwerpen waarvan wij denken dat er in ons dorp wat meer aandacht aan geschonken kan worden. We zijn bezig een nieuwe dorpsvisie op basis van de resultaten te schrijven en deze zal t.z.t. gepresenteerd worden. Enerzjy Koöperaasje Westergeast: Zoals eerder al aangegeven zijn we bezig met het oprichten van de Enerzjy Koöperaasje Westergeast (EKW). De afgelopen periode zijn we naar 3 bijeenkomsten geweest om ons voor te laten lichten over het oprichten van zo n coöperatie. Het doel voor het oprichten van de EKW is dat we Westergeest graag zoveel mogelijk energieneutraal willen maken. Maar ook geld genereren voor bepaalde projecten in het dorp. In grote lijnen werkt het zo: De provincies Fryslân, Groningen en Drenthe hebben gezamenlijk een energie coöperatie (NLD) opgericht. Deze bestaat uit 3 afzonderlijke coöperaties uit elke provincie één. Ús Koöperaasje van Fryslân is daar één van. Wij als EKW kunnen ons bij Ús Koöperaasje aansluiten en de bewoners van Westergeest kunnen van de EKW lid worden. De energie, stroom en evt. gas, wordt door de NLD rechtstreeks ingekocht bij de leveranciers, dus niet bij de tussenhandel zoals Nuon, Essent, Eneco, en alle anderen. Het voordeel hiervan is dat de dure tussenhandel er tussenuit is en er op die manier geld wordt verdiend. De NLD maakt ook geen dure reclamecampagnes en heeft geen dure directie. De werving van leden wordt door de plaatselijke coöperaties zoals EKW gedaan. Hiervoor krijgen de plaatselijke coöperaties per aansluiting een bedrag van 50,- tot 75,- per jaar. 50 aansluitingen zouden dus zomaar 2500,- tot 3750,- per jaar op kunnen leveren. De energieprijs van de energie die u koopt is lager dan de 3 grote tussenhandelaren en concurrerend met de prijsvechters. Mensen die zelf stroom opwekken met bijv. zonnepanelen en een overschot hebben, krijgen gegarandeerd dezelfde prijs voor de geleverde stroom dan er betaald moet worden voor stroom. Door de leden wordt bepaald wat er met het geld wordt gedaan wat er verdiend wordt.

6 Er kan bijvoorbeeld geïnvesteerd worden in nieuwe zonnepanelen, zodat het dorp steeds energieneutraler wordt en er nog meer wordt verdiend. Tot zover klinkt het allemaal goed volgens ons. Hebben we uw interesse gewekt? Kijk dan even op Daar staat nog veel meer informatie en hier kunt u zich ook aanmelden bij Ús Koöperaasje. U wordt dan op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. We hebben 10 of meer aanmeldingen nodig om de Enerzjy Koöperaasje Westergeast op te richten. Als u zich aanmeldt zit u helemaal nergens aan vast en er zijn ook geen kosten aan verbonden. AED Training: De AED trainingen worden gedaan samen met de vrijwilligers van Triemen en v.v. WTOC. De eerste helft van de AED-vrijwilligers heeft de herhalingstraining weer gehad. De andere helft volgt halverwege januari. Groot overleg met alle Plaatselijke Belangen en de gemeenteraad: In november hebben we weer de jaarlijkse bijeenkomst gehad met alle Plaatselijke Belangen van Kollumerland. Dit i.c.m. met een afvaardiging van de gemeenteraadsleden. Dit jaar werd het gehouden in MFC De Tredder. Een mooie gelegenheid voor de andere aanwezigen d.m.v. een rondleiding ons mooie MFC te bewonderen. Op deze avond werd gesproken over allerlei uiteenlopende onderwerpen die in de dorpen spelen. Altijd nuttige bijeenkomsten waar we van elkaar kunnen leren. Jaarvergadering: Op 1 april 2014 wordt de volgende jaarvergadering gehouden. Hier komen de diverse onderwerpen die spelen in het dorp weer aan de orde. Uiteraard ontvangt u nog een uitnodiging met agenda in de brievenbus. Boomplantdag: Zaterdag 12 april volgend jaar wordt weer de jaarlijkse boomplantdag gehouden. Voor elk kind die het afgelopen jaar in Westergeest is geboren willen we graag een boom planten. We proberen de geboortes in Westergeest zo goed mogelijk bij te houden, maar willen niet graag een kind vergeten.

7 Geef je daarom, als je dit nog niet hebt gedaan, even op bij Plaatselijk Belang. Dit kan via de mail of bij één van de bestuursleden. T.z.t. krijgen jullie een uitnodiging. Jaarwisseling: Wij willen u alvast een goede jaarwisseling toewensen en we hopen dat als er nieuwjaarstunts worden bedacht, dat deze leuk en origineel zijn. Bazuinklanken De afgelopen weken/ maanden zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen op de Nederlandse Brassbandkampioenschappen. Deze worden op 6 en 7 december gehouden in Martiniplaza in Groningen. Voor onze divisie zijn de kampioenschappen op vrijdag 6 december. Het is altijd spannend om aan een concours mee te doen. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden met een paar extra repetities en een try-out in Veenwoudsterwal, maar het is altijd afwachten wat de jury precies wil horen! Als u dit leest zijn de kampioenschappen alweer voorbij. In de volgende Bazuinklanken zullen we jullie op de hoogte brengen van de resultaten, of misschien hebben jullie het resultaat al in de krant kunnen lezen! Naast de voorbereidingen voor het NBK komen de voorbereidingen voor het kerstconcert ook alweer in zicht. Het concert staat dit jaar op 22 december gepland, zoals gebruikelijk in de kerk van Westergeest. We hopen dat we veel van jullie mogen begroeten! Voor de begeleiding van onze (toekomstige) leerlingen hebben we binnen de band twee vrijwilligers gevonden. Alie Zuidersma (Westergeest) en Trijntje Dijkstra (Oudwoude) zullen zich bezig gaan houden met de leerlingen. We hopen op deze manier meer leerlingen aan te trekken en ze ook vast te kunnen houden, want net als alle andere verenigingen hebben ook wij behoefte aan opvolgers voor in de toekomst! Heeft u/ heb je vragen over leerling worden van onze vereniging, dan kunt u voortaan contact opnemen met Alie en Trijntje.

8 Natuurlijk mogen ook volwassenen zich opgeven als leerlingen of kunt u, als volwassen muzikant, lid worden van onze vereniging! Alie is te bereiken via het adres of telefoonnummer Trijntje is te bereiken via het adres of telefoonnummer Sinterklaas in Westergeest, Opgewacht door vele kinderen, het muziekkorps de Bazuin en de drumband uit kollum kwam Sinterklaas dan na een jaar lang wachten eindelijk aan in de haven van Westergeest.Dominee Bernard de Boer heette Sinterklaas van harte welkom in Westergeest en wenste hem en zijn pieten een fijne middag toe. Maarliefst 8 pieten had Sinterklaas dit jaar meegenomen. Per shovel werd de Sint naar de Tredder vervoerd omdat er door werkzaamheden op de Eelkemeinertswei rijplaten lagen. Dit is natuurlijk veel te gevaarlijk voor Amerigo en dit was een uitstekende oplossing. Het was een gezellige middag en aan het einde van het feest kregen de kinderen een cadeautje en wat lekkers mee naar huis.

9 Peuterspeelzaal Pjuttersplak Voor de herfstvakantie zijn we naar het bos in Veenklooster geweest. Het was die dag stralend weer. Ook was het in het bos nog aardig droog. Voordat we het bos in zijn gegaan hebben we een groepsfoto gemaakt bij de houten balk. Dan richting de herten. Onderweg op zoek naar paddenstoelen, mooie blaadjes en takjes. Bij het houten bankje even gestopt, want daar moest natuurlijk even op gezeten worden. Weer een leuk foto moment. Bij de plek van de herten aangekomen, was er geen hert te bekennen, deze stonden een eind verder op en hadden hun buik blijkbaar vol. Ze maakten geen aanstalten om te komen. Dan maar verder lopen. Bij het huisje even gestopt. Wij hadden echter de tasjes van de kinderen niet meegenomen, omdat er regen voorspelt was en alles dus wel nat zou zijn. Dit viel echter reuze mee. Gelukkig waren er een aantal ouders die lekkere eierkoeken bij zich hadden en zo konden alle kinderen een stukje eierkoek krijgen. Bij terugkomst op de peuterspeelzaal hebben we de tasjes gepakt en hebben toen nog gegeten en gedronken. Voor sint maarten hebben we een mooie paddenstoel lampion gemaakt. Op maandag elf november hadden alle kinderen een lichtstokje mee. Samen met de kleuters hebben we eerst een filmpje gezien van Flip de beer die sint maarten loopt. Daarna zijn we men z n allen naar de grote zaal gegaan waar we sint maarten liedjes hebben gezongen. Momenteel zijn we druk met het thema sinterklaas. De kinderen kunnen zich verkleden als sint of piet. We lezen, zingen en knutselen van sinterklaas. De groep bestaat momenteel uit 13 kinderen. De peuterspeelzaal is geopend op de maandag- en de woensdagochtend. Peuterleidster is Masja Veenhuizen: tel (op peuterspeelzaal ochtenden) Heeft u vragen kunt u bellen met de peuterleidster of met sisa kinderopvang; Aanmelden kan via de site van SISA kinderopvang;

10 Voetbalvereniging WTOC Het is al weer december en dus kunnen we terug gaan kijken op de eerste competitiehelft. Deze periode begon met te droge velden, de gemeente had uit voorzorg zelfs de velden gesloten. Niet alle bekerwedstrijden konden daardoor doorgang vinden en ook de eerste competitieronde had hier hinder van. Op 14 september waren de velden weer open en kon er weer volop gevoetbald worden. Afgelastingen vanwege weersomstandigheden zijn er sindsdien niet of nauwelijks meer geweest, de regen die viel konden de velden wel verwerken. De senioren presteerden in de competitie wisselvallig. Het eerste herenteam bevindt zich in de middenmoot, het tweede draait bovenin mee en het derde onderin. De vrouwen 1 en 2 hebben ook de punten nodig om zodoende uit de degradatiezone te geraken. In de jeugd zijn er een tweetal teams die kans maken op een kampioenschap, namelijk de C1 en de F1. In de beker zijn alle teams al uitgeschakeld. Dat het bekeravontuur voor WTOC 1 in de 2 e ronde eindigde, was niet echt een verrassing te noemen nadat bekend was geworden dat ze het moesten opnemen tegen Harkemase Boys. Deze hoofdklasser had niet zomaar een walkover, WTOC wist er echt een wedstrijd van te maken en verloor maar nipt met 3-2 in Harkema. Ledenvergadering 2013 Op maandag 30 september was er weer de jaarlijkse ledenvergadering. Op deze avond werd aandacht besteed aan de deze zomer teruggetreden bestuurslid Jan van der Veen. 15 jaar heeft hij met veel inzet bestuurswerk verricht, vooral op het gebied van het onderhoud van de velden en de gebouwen. Nieuwe hoofdtrainer Martin Brandsma zal na dit seizoen onze club verlaten. Hij is dan 5 seizoenen trainer geweest van ons eerste herenelftal.

11 We zijn op zoek gegaan naar een opvolger en hebben die gevonden in de persoon van Oane Westra. Hij is 30 jaar, komt uit Gytsjerk en is trainer geweest bij Ropta Boys en Wykels Hallum. 50 jaar WTOC Op 28 april 2013 bestaat onze vereniging 50 jaar. Als bestuur willen wij dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op deze dag, een maandag, zal een jubileuminstuif worden georganiseerd. Leden en oud-leden zijn hierbij van harte uitgenodigd. In de rest van de week zullen er ook de nodige activiteiten plaats vinden, wanneer er meer duidelijkheid hierover is zullen we dit tijdig kenbaar maken. Zaterdag 3 mei hebben onze teams op ons verzoek geen competitieverplichtingen, ook op deze dag zal het nodige op ons sportcomplex te beleven zijn. Agenda 30 december 2013: Oliebollenactie. Om 17:00 worden de senioren plus de A-junioren verwacht in de kantine. Komt allen, hoe meer er komen hoe sneller we klaar zijn. 4 januari 2014: Mixtoernooi in de van der Bijhal en Nieuwjaarsreceptie in de kantine 28 april 3 mei 2014: Jubileumweek 50 jaar WTOC Wist u dat Dat er bij de kantine van WTOC een kleding container staat Deze bestemd is om gevuld te worden, De opbrengst voor KIKA gehandicaptensport is en voor WTOC. U al uw oude kleding en schoenen en beddengoed welkom is Deze wel moeten zijn verpakt in plastic zakken. Dat er bij WTOC ook een mooie gele container staat, Waarin u al oude frituurvet en frituurolie kunt brengen Deze wel in afgesloten flessen moet worden afgeleverd. Dit ook te goede komt voor WTOC, En we zo goed met het milieu bezig zijn. En het bestuur U hiervoor hartelijk wil bedanken. Voor inlichtingen hierover u contact kan opnemen met Sjoerd Dijkstra Telefoon nummer of

12 Gymvereniging SVS Zo na de zomervakantie zijn we alweer een tijdje los en naderen we het wedstrijdseizoen. Er wordt dan binnen de vereniging ook niet stil gezeten. De eerste acrogym- en turnwedstrijden vinden plaats in januari en daarvoor moet nog hard worden getraind. Bent u nieuwsgierig naar hoe zo n wedstrijd in z n werk gaat? Kom dan op 1 februari a.s. eens kijken in de sporthal van Kollumerzwaag. SVS organiseert daar samen met de gymvereniging van Buitenpost, de turnwedstrijd voor de instap niveau s voor kinderen tot ongeveer een jaar of tien. Voor het hele wedstrijdschema kunt u terecht op Om het aanbod uit te breiden binnen de gymvereniging zijn we eind september een nieuwe groep gestart: Body Fit! Elke maandagavond van tot uur wordt er een variërend programma aangeboden, van bootcamp en krachttraining tot pilates. Ter afsluiting van elke les wordt een leuk spel gedaan om af te koelen. Een ieder van 18 jaar en ouder mag mee komen doen. De eerste 2 keer gratis, daarna bedragen de kosten 10,- per maand. De groep kan nog wel iets worden uitgebreid, dus schroom niet en kom op maandagavond om uur eens langs in de gymzaal van Oudwoude. Daarnaast heeft begin november onze jaarlijkse koekactie weer plaatsgevonden. We willen een ieder bedanken voor de geleverde bijdrage. Voor nu zijn er geen nieuwtjes meer te melden. U mag alvast in uw agenda noteren dat op 25 februari a.s. (voorjaarsvakantie) er weer een instuif-/spelletjesmiddag wordt georganiseerd. Hier hopen we een even groot succes van te maken als afgelopen jaar! Een sportieve groet, Gymvereniging SVS

13 IJsclub Oudwoude e.o. Het is deze middag dat ik hier zit te typen om mijn verslagje te maken voor de dorpskrantjes erg waterkoud en met een zo nu en dan een zonnestraaltje erbij nog geen winter. De ijsbaan is reeds onder water gezet op vrijdag 22 november, weer in een tijdsbestek van 4 uren, het is ongelooflijk dat dit in een zo n kleine periode lukt De meeste mensen die hier voorbij kwamen staan dan ook raar te kijken, dat het er s morgens nog groen is van het gras en later op de dag een grote plas kabbelend water. Wat een verschil met het waterpompen met de oude baan aan de Swartewei, waar we wel eens twee weken bezigwaren de laatste jaren, we moesten het water via kleine watergangen uit de Zwemmer aanvoeren. Nu maken we gebruik van een trekker met een waterpomp met een uitstroomopening van 40 centimeter vanuit de Strobosser Trekvaart. Op zaterdag 16 en 23 november zijn er nog verschillende werkzaamheden verricht door het bestuur bij het clubgebouw en is er in de kleedgelegenheid boven de kapstokken en de banken een rek bevestigd waarop men de tassen en handschoenen kwijt kan zodat er op de vloer en de tafel meer ruimte vrij blijft. De vorige keer schreven we al over de ophoging van de dijk aan de westkant dat door Gerlof Wiersma is uitgevoerd. Inmiddels was deze al mooi begroeid en staat het water nu al tegen deze dijk, in de hoop dat hij het niet begeeft, een volgend jaar moet ook de dijk aan de noordkant worden verbreed (gedeeltelijk) en worden verhoogd. Deze dijken zijn allemaal wat verzakt, dat komt waarschijnlijk door de veengrond hier. De uitbreiding voor de veegmachines tegen het clubgebouw kon nog niet worden uitgevoerd omdat dit vanwege de gemeente wat langer op zich laat wachten dan in eerste instantie was gedacht

14 Een oproep van het bestuur aan de leden in de deze dorpen. Wanneer er sneeuwval is, of geweest, zouden we graag een beroep willen doen aan vrijwilligers die ons dan s morgens vanaf half 10 of 10 uur willen bijstaan om het sneeuw te ruimen op deze grote ijsbaan.we hebben wel 3 veegmachines maar die kunnen dit niet allemaal verwerken en moet er met mankracht worden bijgesprongen Op de ijsbaan zijn schoppen (schuivers) voldoende aanwezig (geen kruiwagens)vanwege de opslag. Er kunnen in zo n geval wel een 20-tal vrijwilligers zich melden Wij als bestuur kunnen niet door de dorpen gaan vragen, een ieder weet wel wat voor een werk het is. Huldiging: Op dinsdagavond 19 november was de algemene ledenvergadering van de Bûn fan Iisklups Gewest Fryslân (KNSB) bij Thialf te Heerenveen. Hier werden de beide onderstaande heren toegesproken door de voorzitter van het gewest Dhr. Jelle Wesselius en werd door de vice-voorzitter Dhr. Joh.deVries hen een zilveren speld opgespeld, met het opschrift ; lid van verdienste. De voorzitter Iko Hoekstra en de secretaris Jan de Boer zaten allebei sinds 12 december 1988 in het bestuur van de IJsclub Oudwoude e.o. en waren dus 25 jaar actief hierin vertegenwoordigd. Iko Hoekstra was gedurende deze periode 14 jaar voorzitter en de rest van deze periode lid van het bestuur. Jan de Boer is de gehele periode secretaris geweest. Op de ledenvergadering 29 november stelt de secretaris zich weer voor een periode van 3 jaar beschikbaar. De voorzitter sluit zijn periode hierbij af. Tot zover de ijsbaan activiteiten voor het seizoen 2013/2014 en is het wachten op vorst. Het Bestuur

15 Vogelwacht Het jaar begon met een lange winter, vorst en winterse buien hielden stand tot in april. Strenge vorst werd het niet waardoor we de vogels niet hoefden bij te voeren. Desondanks hadden de weidevogels het moeilijk, ze waren niet bezig met eieren leggen maar met overleven. Meestal begint de eend en kievit wel een eitje te leggen in maart. Dit jaar was het anders, pas op 23 maart werd het eerste kievitsei in Friesland gevonden en tot 1 april waren er slechts 17 eieren in de provincie gevonden. Binnen de vogelwacht is het dan ook niemand gelukt een eitje aan de voorzitter aan te bieden. Gelukkig werd in april het weer beter en konden de vogels voorbereidingen treffen om een nest te bouwen. Zo ongeveer half april zijn de nazorgers begonnen met het nazorgwerk. Dit leverde het volgende resultaat op in aantal gevonden nesten: Scholekster 31, Tureluur 11, Grutto 18, Kievit 43, Meerkoet 7, Slobeend 4 en wilde eend 6. Voorheen stonden rond het reservaatgebied meerdere blauwe bordjes met de tekst verboden toegang. Deze zijn dit jaar vervangen door groene bordjes met de tekst vogelbroedterrein. De nestkastcommissie heeft inmiddels de nestkasten in Westergeest en de Triemen weer gecontroleerd en schoongemaakt. Het aantal succesvolle broedresultaten van 26 gecontroleerde nestkastjes is als volgt: 7x koolmees, 7x pimpelmees en 4x ringmus. Het eenden hokje in de dobbe, de twee eenden korven in het reservaat en het ooievaarsnest bij de familie Andringa hebben dit jaar geen broedresultaten opgeleverd. De vogelwacht stond in het voorjaar ook op de 1e Westergeester Expo in MFC de Tredder. In de stand stonden o.a. tentoongesteld opgezette vogels, diverse verschillende soorten eieren, zelfgemaakte nestkasten en lectuur over vogels. De bezoekers konden tevens hun kennis van eieren testen door aan een quiz mee te doen.

16 Tijdens de voorjaarsvergadering heeft het bestuur afscheid genomen van Dictus Benedictus. Dictus werd bedankt voor het werk wat hij voor de vogelwacht heeft verricht en kreeg als cadeau een boekenbon. Dictus bedankte op zijn beurt voor de kaarten, fruitmand en steun tijdens zijn ziekteperiode. Als nieuw bestuurslid werd Sietse van Kammen gepresenteerd. Jan Hania stelde het bestuur voor om de schooljeugd eens mee te nemen de weilanden in. Hier werd gehoor aan gegeven en zodoende zijn de groepen 7 en 8 onder begeleiding van juf en bestuursleden van de vogelwacht op de fiets naar de boerenplaats van de familie Hania gereden. Hier stond een tractor met platte kar voorzien van strobalen klaar om de leerlingen zittend de landerijen rond te leiden. Bij een nest met eieren of zelfs al jonge kuikentjes werd de tractor stop gezet en werd uitleg gegeven. Terug op het boerenerf kon onder het genot van een glaasje drinken nog even worden nagepraat over een zeer geslaagde middag wat zeker voor herhaling vatbaar is. Tijdens de najaarsvergadering kreeg Jan Hania als dank, een van die middag gemaakte foto van het hele gezelschap op canvas. Wilt u ook lid worden van de vogelwacht of eens mee met de nazorg, dan kunt u zich aanmelden bij een van de volgende bestuursleden: Renze de Jager (444151), Ulbe de Jong (445158), Jan Brouwer (445014), Sietse van Kammen (441241) of Jaap Adema ( ). Het lidmaatschap kost 5 euro per jaar. De vogelwacht houdt jaarlijks een voor- en najaarsvergadering. De vogelwacht wenst u een gezond en vogelrijk 2014

17 Út ús ferline. Opgravingen In mijn boek FOESTRUM schreef ik al over een aantal mooie opgravingen. De meest in het oog springende, en misschien wel de mooiste en meest tot de verbeelding sprekende opgraving is een breede gouden ring met besneden steen. In Friesland en de Friezen [1877] staat de ring genoemd als één van de bezienswaardigheden in Frieslands kabinet van oudheden. Uit de inventarisboeken van het Fries Museum blijkt dat de ring al voor 1900 is ingeschreven als een geschenk van de heer D. H. Andreae te Kollum. De beschrijving luidt: Romeinse vingerring van goud, met licht rode steen waarin een Diana voorstelling is gesneden. Het gewicht van deze ring is ± 6 gram, de middellijn is ± 2,2 cm. De opgegraven voorwerpen [zogenoemde artefacten] geven veel informatie over het verleden. Aan de ene kant door onderzoek aan het voorwerp zelf en aan de andere kant ook door de locatie waar het voorwerp is gevonden [de context] te onderzoeken. Zo vertellen de gevonden vuurstenen bijlen, speer- en/of pijlpunten en vuurstenen voorwerpjes met een scherpe rand [ krabbertjes ] ons dat er jaar geleden al mensen in onze omgeving verbleven. Toen in 1980 een loopstal werd gebouwd op Keatlingwier 15, werd op een diepte van ongeveer 1.70 meter een afvalvijfer gevonden met o.a. een stenen bijl. Deze bijl werd gedateerd op voor Christus. In Friesland tot de elfde eeuw beschrijft Mr. Boeles gevonden Germaanse lijfsieraden van goud uit de zogenaamde 2e terpenperiode [5 e en 6 e eeuw]. Uiteraard beschrijft hij ook de al genoemde Romeinse ring, maar daarnaast nog een Merovingische vingerring van goud die waarschijnlijk bij ons dorp is gevonden.

18 De Merovingen waren Frankische koningen, die in delen van het huidige België, Frankrijk en Duitsland regeerden van de 5e tot in de 8e eeuw. Het Friesch Genootschap van Geschied-, oudheid- en taalkunde heeft meerdere, in onze omgeving gevonden, vondsten beschreven. In de jaren werden bij het afgraven van Beintema-terp, ten westen van de terp Westerburen, de volgende voorwerpen gevonden: Een haakvormige, Germaanse sleutel van brons, de steel is versierd met ingeslagen kruisjes. een smalle ijzeren lans-punt, van het holle onderstuk ontbreekt iets. twee lensvormige spinstenen van gebakken aarde. drie schijfvormige spinstenen van been, versierd met puntcirkels en voorzien van een ronde doorboring in het midden. een onversierd barnstenen voorwerp, en een ruw stuk driehoekig stuk barnsteen, waarschijnlijk een sieraad. Later werd daar nog een koperen kettinkje gevonden met aan ieder eind een haak, om een mantel te kunnen sluiten. Dit kettinkje komt uit de 16e eeuw of iets eerder. Rond 1923 werden meer voorwerpen beschreven die onder een Westergeester terp werden gevonden: tweesnijdend ijzeren zwaard en zeven scherfjes van een lichtgroene glazen beker, gevonden bij het geraamte van een mens. Het in stukken gebroken zwaard is ongeveer 90 cm. lang. korte bronzen pen met bolvormige knop, waarschijnlijk nog uit den Romeinse tijd. In 2011 kwam in het IJstijdenmuseum een gebakken Romeinse dobbelsteen uit de 2 e of 3 e eeuw na Christus op tafel. De dobbelsteen werd onder Westergeest gevonden en kon gedateerd worden in het begin van de jaartelling. Deze bijzondere vondst haalde de internationale pers.

19 Even ten noorden van Westergeest werd in 2008 een Romeinse munt gevonden. Exacte determinatie was vanwege de kwaliteit van de munt vrijwel onmogelijk. Feit is dat het Romeinse Rijk in West-Europa heeft bestaan tot 476 na Christus. In dat jaar werd de laatste West-Romeinse keizer afgezet en ontstond rondom de Middellandse Zee het Oost- Romeinse Rijk [Byzantijnse Rijk] wat tot 1453 heeft bestaan. Het zijn niet altijd gebruiksvoorwerpen die opgegraven werden. Aan de Triemsterloane werd in april 1973 een opgraving verricht op een tichelwerkplaats, een zekere lanckhuys staende op Tichelwerk in den dorpe Westergeest, welcke van den grooten wynt onlanckx omgewayt was. Tijdens de opgraving werd een ovenbodem gevonden met een doorsnee van 4½ meter plus diverse brokken dakpan en resten van steen, as en leem. Op deze locatie werd overigens, zo bleek uit het onderzoek, geen steen gebakken maar verkocht. Ate van der Meulen [* ] was destijds betrokken bij de opgraving. Hij staat helemaal rechts op de foto. In de laatste Foestrumer had ik mijn mailadres niet goed vermeld het moet zijn Ybele Steenstra [

20

21

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd

Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4. Kick off Wist je dat? Club van 100 Nieuwe spelregels jeugd Easterlittens, oktober 2017 Beste vrienden van VV Oosterlittens, Het voetbalseizoen 2017-2018 is voor de meesten van jullie al weer begonnen. Enkele teams hebben de eerste bekerwedstrijden alweer gespeeld.

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Als u dit leest, zijn we alweer ruim een maand onderweg in het nieuwe jaar 2014, waarbij we ons aan het begin van dit nieuwe jaar hebben afgevraagd wat dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 OBS De Lytse Mienskip Haulsterweg 2a 8506 BJ Haskerhorne Tel: 0513-416730 Mailadres: delytsemienskip@ogprimus.nl Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 No: 02 september Opbrengst flessen actie De opbrengst tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2018

Nieuwsbrief augustus 2018 Nieuwsbrief augustus 2018 Beste leden, Het is alweer een tijdje geleden maar zo voor het nieuwe seizoen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Hierin kijken we terug op een geweldig seizoen en een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016 Beste ouders, In het nieuws hoort u regelmatig iets over passend onderwijs. Alle scholen hebben hier mee te maken; vanaf 2014 heeft elke school

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

s.v. Huizen nieuwsbrief

s.v. Huizen nieuwsbrief s.v. Huizen nieuwsbrief Hier is hij dan de nieuwsbrief van s.v. Huizen. Dit seizoen zijn er op organisatorisch gebied een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo is er geen jeugdbestuur meer maar een jeugdcommissie

Nadere informatie

Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016

Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016 Vrijwilligers-krant Midgard Oktober 2016 De maand oktober is alweer aan zijn laatst stukje begonnen. Komende zondag gaat de tijd alweer een uurtje terug! Wat gaat de tijd toch snel! Ik hoop van harte dat

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld

Openingstijden Het Madeliefje. Openingstijden het Krummelhûs. Openingstijden Het Kraaiennest. Openingstijden De Wegwijzer. Openingstijden De Stroekeld Openingstijden Het Madeliefje Maandag t/m vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden het Krummelhûs Di-Do- en vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden Het Kraaiennest Maandag t/m Vrijdag 7.30-18.00 uur Openingstijden

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden,

Herfsttoernooi. Extra najaarslessen. Grote Clubactie. Vacature voorzitter. Nieuwsbrief, Oktober Beste leden, Nieuwsbrief, Oktober 2018 Beste leden, Met een prachtige zomer laten we een geslaagd zonnig seizoen weer achter ons. De herfst laat zich zien in de natuur en hoe mooi is het dat wij op onze club hier gewoon

Nadere informatie

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder!

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Nieuwsbrief november 2015 CBS Joris de Witte Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Jan Wolkerslaan 16 2343 BK Oegstgeest www.cbsjorisdewitte.nl T: 0715175410 Is dit nieuw(s)? Inderdaad! We hebben

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Thialffer, Vakantie voorbij, volop genoten van de zon, zee,en strand. Dan heb je natuurlijk veel te vertellen. Heb je iets moois, leuk of speciaals meegemaakt, ben je op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Voordat we jullie en alle kinderen een fijne herfstvakantie toewensen, willen we nog het een en ander met jullie delen. De afgelopen weken hebben we met ons nieuwe team hard

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

Jaargang: 17 Nr

Jaargang: 17 Nr Jaargang: 17 Nr. 4 21-12-2013 NIEUWSBRIEF van Katholieke Basisschool PIROUETTE Eindredactie: Sergio van Dijk, Rienke van den Berg, Ignace Kloet Technische realisatie: Aster Brouwer, ICT-coördinator. AGENDA

Nadere informatie

Secretarieel jaarverslag

Secretarieel jaarverslag Secretarieel jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Voorwoord Het was best een uitdagend jaar voor de Tjotter, dat schooljaar 2014/2015. Door de samenvoeging van Tjotter Buiten en Binnen was het hoofdgebouw

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Voorzitter: Vacant Penningmeester: Saske Klerks Secretaris: Hilde Goedegebuure

Voorzitter: Vacant Penningmeester: Saske Klerks Secretaris: Hilde Goedegebuure GVNieuws Contact: secretarisgvnunspeet@gmail.com Website: www.gymverenigingnunspeet.nl Jaargang 2 - Nummer 2 - november 2017 Bestuur seizoen 2017-2018 Voorzitter: Vacant Penningmeester: Saske Klerks penningmeestergvn@gmail.com

Nadere informatie

Jaargang 3: nummer 7 9 december Nieuws rondom & vanuit de Hummelingschool. Agenda:

Jaargang 3: nummer 7 9 december Nieuws rondom & vanuit de Hummelingschool. Agenda: Jaargang 3: nummer 7 9 december 2016 Nieuws rondom & vanuit de Hummelingschool. Agenda: Van Annette Uit groep Thuis oefenen met Uit groep Kerst Thema kerst Verdwenen Kalender Directie Blauw en Paars Ambrasoft

Nadere informatie

24 december 2016 nr. 30

24 december 2016 nr. 30 24 december 2016 nr. 30 De feestdagen staan voor de deur en het jaar 2016 loopt ten einde, tijd voor een laatste Nieuwsbrief. Het afgelopen kwartaal waren er diverse activiteiten. In deze Nieuwsbrief een

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Winterbraam

Winterbraam Winterbraam 2015 www.bvbramerland.nl Woordje vanuit het bestuur Input Braam Angelique Leenheers Haagakker 7 We zitten aan het einde van het jaar. We hebben er weer een mooi jaar op zitten met de buurtvereniging.

Nadere informatie

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr.

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr. nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 8 februari 2019 Agenda Nummer 21 maandag 11 februari dinsdag 12 februari

Nadere informatie

Van de directie. Nieuwsbrief 5: 20 december In dit nummer:

Van de directie. Nieuwsbrief 5: 20 december In dit nummer: Nieuwsbrief 5: 20 december 2018 Van de directie De laatste adventkaars is op school aangestoken: het is Kerstmis op Het Tangram. Tijdens de verschillende kerstvieringen hebben de groepen 6 de kerstmusical

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2011

Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2011 Nieuwsbrief Dorpsbelang Froubuurt Juni 2011 Even voorstellen; - Wietske van der Veen (voorzitter) - Ruurd Tadema (secretaris) - Jan van der Plaats (penningmeester) - Jeanette Boek - Hessel Boersma - Herbert

Nadere informatie

NIEUWS April 2014 jaar 18 Nr. 1 www.oudallee.nl Redactieadres: Boslaan 7

NIEUWS April 2014 jaar 18 Nr. 1 www.oudallee.nl Redactieadres: Boslaan 7 NIEUWS April 2014 jaar 18 Nr. 1 www.oudallee.nl Redactieadres: Boslaan 7 LENTE Na iets wat we nauwelijks winter kunnen noemen, is de lente in volle hevigheid losgebarsten. De natuur explodeerd en het is

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 26 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 26

Nadere informatie

Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe website Leerlingenraad Bijlage(n)

Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe website Leerlingenraad Bijlage(n) Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u weer informatie over de school. Inhoud schoolbel nr.9: Woordje vanuit directie. Mededeling(en) Sint op school Kerstviering Drie koningen zingen Gymlessen Nieuwe

Nadere informatie

Directiekrabbels Nieuwbrief 3

Directiekrabbels Nieuwbrief 3 Directiekrabbels Nieuwbrief 3 Beste ouders/verzorgers Nieuw gebouw? Wellicht zijn er ouders die regelmatig langs onze nieuwe school rijden en dus hebben gezien dat de bouw heel snel vordert. In het gebouw

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken.

Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Het team van kbs Kievitsloop wenst u een heel gelukkig, liefdevol en gezond 2019. We gaan er met zijn allen weer een mooi jaar van maken. Kerst op school Op donderdag 20 december hebben we met alle leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Info maart Agenda IN DEZE INFO. 12 en 13 maart contactavonden. 14 maart rapport mee naar huis. Beste ouders, verzorgers en leerlingen,

Info maart Agenda IN DEZE INFO. 12 en 13 maart contactavonden. 14 maart rapport mee naar huis. Beste ouders, verzorgers en leerlingen, Info maart 2017 IN DEZE INFO Agenda PAGINA 2 projectweek VANAF PAGINA 3 nieuws uit de groepen 12 en 13 maart contactavonden Beste ouders, verzorgers en leerlingen, Ik hoop dat u een fijne vakantie heeft

Nadere informatie

schooljaar aflevering 07

schooljaar aflevering 07 schooljaar 2017-2018 aflevering 07 Sinterklaas Kerstviering MR Overblijvers gevraagd! Vervoer gevraagd! Eerste Heilige Communie Korte berichten In deze Nieuwsflits: Sinterklaas Pietengym dinsdag 28 november

Nadere informatie

Alma Almokdat, heeft prachtig gezongen.

Alma Almokdat, heeft prachtig gezongen. Natuurwerkdag Noordhorn Het terrein achter het voormalige dorpshuis van Noordhorn is op zaterdag 5 november tijdens een natuurwerkdag opgeknapt. Dit was tevens de start van het plan zoals eerder al besproken

Nadere informatie

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016

VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 VRIJDAG 28 OKTOBER 2016 In deze nieuwsbrief o.a.: Bingo-avond groepen 4 t/m 8 Bij Weet u dat informatie over kledinginzameling (Reshare) en rapport/portfolio Nog een paar kinderen gezocht voor de schoolzwemkampioenschappen!

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 7 december 2012 Schakelaartje Nr. 274 25 e jaargang week 49 10 december MR vergadering 12 december Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij 19 december Kerstviering met ouders 21 december Groep

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk Nieuws uit groep 6 Vakantie! Eindelijk is de vakantie aangebroken. We hebben er al een poosje naar uit gekeken. En de laatste weken waren ook wel wat rommelig. Steeds meer boeken waren uit, steeds werd

Nadere informatie

Voorwoord. Belangrijke data. Kerstvakantie. Kerstborrel voor ouders. Inloopochtenden

Voorwoord. Belangrijke data. Kerstvakantie. Kerstborrel voor ouders. Inloopochtenden Onze kernwaarden: Voorwoord Vandaag is het 30 november en staat december al voor de deur. In school is het al één groot feest, want wij zijn klaar om Sinterklaas en zijn Pieten te mogen verwelkomen op

Nadere informatie

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Nieuwsbrief 7 2018-2019 Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de 7-de nieuwsbrief van dit schooljaar!

Nadere informatie

Studiedag Maandag 30 oktober hebben wij een studiedag, dit betekent dat de kinderen deze dag vrij zijn.

Studiedag Maandag 30 oktober hebben wij een studiedag, dit betekent dat de kinderen deze dag vrij zijn. Weekbericht van 16 oktober 2017 De koek is nog niet op! We zijn de lijsten voor de koekactie voor de Naoberhoeve aan het verzamelen. Tot en met woensdag 18 oktober kunnen de lijsten inclusief het geld

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 4 1 december 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Actie KiKA Nieuws van de MR Juf Vera 40 jaar in het

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Beldertje PEUTERSPEELZAAL `T BELDERTJE Adres : Raamweg 71 a Telefoon : 0345 575704 De Leidsters van peuterspeelzaal t Beldertje zijn: Coby Ebben Gerestein 41 4158

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2015 VOGELWACHT HARLINGEN-KIMSWERD

NIEUWSBRIEF 2015 VOGELWACHT HARLINGEN-KIMSWERD NIEUWSBRIEF 2015 VOGELWACHT HARLINGEN-KIMSWERD Beste leden, Zoals gebruikelijk krijgt u hierbij weer de nieuwsbrief van onze vogelwacht. Wij zijn nog steeds op een goede manier actief in ons gebied. Toch

Nadere informatie

Informatie. Kopie wijkblad voor 1 maart 2012 inleveren bij één van de redactieleden of mail het naar

Informatie. Kopie wijkblad voor 1 maart 2012 inleveren bij één van de redactieleden of mail het naar Informatie Bestuur Voorzitter Henk Sierdsema Hildewarelaan 3 280933 Secretaris Edo van Rossum Hildewarelaan 17 475522 Penningmeester Ellen Bakker Hildewarelaan 19 280227 Bestuurslid Anja Vervoort Graaf

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. WiekenWeetjes

In deze nieuwsbrief. WiekenWeetjes Jaargang 13 / nr 7 2 december De volgende verschijnt op 16 december. Berichten voor de volgende uiterlijk 14 december mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS De Balk 2A/2B 1531 PS Wormer 075 201 01 28 info@wormerwieken.nl

Nadere informatie

Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012. Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8

Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012. Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8 Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012 Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8 19 december 2012 24-12- 12 t/m 04-01- 13 Kerstdiner (17.00 18.30 uur) Kerstvakantie (begint vrijdagmiddag 21-12- 12 om

Nadere informatie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie

PRIKBORD 4. 3 september 2014. 19 november 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 4 3 september 2014 19 november 2015 Schooljaar 2015-2016 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Vreedzame school Overig nieuws 1 1 2 3 3 4 Verjaardagen 4 Informatie van derden

Nadere informatie

Agenda deze week. Beste ouders, Het al weer bijna herfstvakantie, de eerste periode zit er dan alweer op!

Agenda deze week. Beste ouders, Het al weer bijna herfstvakantie, de eerste periode zit er dan alweer op! Nieuwsbrief 9 maandag 12 vrijdag 16 oktober Beste ouders, Het al weer bijna herfstvakantie, de eerste periode zit er dan alweer op! 9 Juf Hennie neemt, na heel veel jaren, komende week afscheid van onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Onderdeel A Het landschap en het ontstaan van terpen en wierden

Onderdeel A Het landschap en het ontstaan van terpen en wierden opdrachtvel naam Onderdeel A Het landschap en het ontstaan van terpen en wierden Ben je eerder klaar met de vragen? Dan mag je beginnen met de woordzoeker op de laatste pagina. 1. Welk antwoord is goed?

Nadere informatie

Overzichtsrapport vondsten, rioolvervanging aan de Watermolen te Zierikzee.

Overzichtsrapport vondsten, rioolvervanging aan de Watermolen te Zierikzee. Overzichtsrapport vondsten, rioolvervanging aan de Watermolen te Zierikzee. De oorsprong van het straatje. De watermolen in Zierikzee, een straatje die een oude voor geschiedenis heeft. De naam van het

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Jaargang 15, 2016/2017 nummer 4. Schoolregel van de maand. Agenda maand december Voor december staat de schoolregel:

Jaargang 15, 2016/2017 nummer 4. Schoolregel van de maand. Agenda maand december Voor december staat de schoolregel: Jaargang 15, 2016/2017 nummer 4 Schoolregel van de maand Voor december staat de schoolregel: Iedereen hoort erbij centraal. Iedereen is de moeite waard. We proberen niemand buiten te sluiten op welke grond

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Weekbericht van 4 juli 2016

Weekbericht van 4 juli 2016 Weekbericht van 4 juli 2016 Het is bijna vakantie!!! vrijdag 15 juli zijn de kinderen vrij!!! Donderdag 14 juli zwaaien we om 15.15 uur alle kinderen uit! zwem4daagse. Deze week doen we weer mee aan de

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie

Belangrijke data. 17 december 2015. 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 17 december 2015 Beste ouder(s), verzorgers(s) en kinderen, Dit is het vierde Fellenoortje van dit schooljaar en jullie vinden hier informatie over zaken die met Spil Fellenoord te maken hebben. Belangrijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

3000 v. Chr v. Chr v. Chr v. Chr.

3000 v. Chr v. Chr v. Chr v. Chr. 6 prehistorie oudheid 3000 v. Chr. 2500 v. Chr. 2000 v. Chr. 1500 v. Chr. Jagers en Boeren De oudste bewoners Jos en Mirthe fietsen in de zomervakantie op de Elspeetse heide. Ze maken met hun ouders een

Nadere informatie

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252

Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 December 2011 Informatieblad van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid. Dirigent: Henriëtte Sabel 0528 321252 Voorzitter: Elise Potgieter 0523 857015/06 30377808 elisepotgieter@hotmail.com Secretaris: Nely

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders, verzorgers, De school in kerstsfeer, wat is het gezellig! Deze week elke ochtend een warm muzikaal welkom: prachtig! We wensen iedereen fijne feestdagen en een heel

Nadere informatie

Agenda

Agenda WEEKBRIEF 20 t/m 24 november 2017 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Agenda Maandag 20 november BOKSLESSEN, groep

Nadere informatie

Jaargang 7 nummer 4 26 april 2019

Jaargang 7 nummer 4 26 april 2019 Jaargang 7 nummer 4 26 april 2019 Algemeen nieuws In deze nieuwsbrief krijgt u informatie over diverse activiteiten die de komende weken plaatsvinden. Houdt u ook de website en onze Facebookpagina in de

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 9 Maandag 31 oktober vrijdag 4 november Voor de ouders, Vanaf 7 november doen wij met mee met een 20 weken durend schoolfruit project. Dat betekent dat de school, van EU-schoolfruit, fruit

Nadere informatie

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha

Nieuwsbrief zwemvereniging Becha NUMMER 6 Nieuwsbrief zwemvereniging Becha Augustus 2013 6 e editie Woordje van de voorzitter. In dit nummer 1 Woordje van de voorzitter 2 Nieuwe hoofd trainer 3 Even voorstellen Carla Notermans 4 De laatste

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018

weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 weekinfo Datum: vrijdag 14 december 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: Jezus wordt geboren, Lucas 2:1-7 Herders in het veld, Lucas 2:8-20 Simeon en Hanna, Lucas 2:22-40 Agenda: 17 december oudercommissie

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Nieuws uit de groepen

Nieuws uit de groepen Welkom Stijn Heesterman is op 1 november 4 jaar geworden en zit sinds kort in groep 1/2C. Stijn, we wensen je een hele fijne en leerzame tijd op obs De Veenvlinder! Nieuws uit de groepen Groep 8: Oud-leerlingen

Nadere informatie

LOPENDE ZAKEN NOVEMBER 2015

LOPENDE ZAKEN NOVEMBER 2015 LOPENDE ZAKEN NOVEMBER 2015 2016 komt eraan: incasso Atletiekunie bijdrage in januari Ieder kwartaal krijgt u van ons een factuur voor de contributie van Atletiek Maastricht. In het 4 e kwartaal van ieder

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018

Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Nieuwsbrief 7 7 februari 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Nog een paar dagen en dan barst het carnavalsfeest weer los. Even een periode lekker uit ons dak gaan en daarna hebben we nog enkele

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Bijlage: Kennismaken met sport en cultuur Nieuwsbrief december Kleutergroepen: In een eerdere nieuwsbrief van dit jaar hebben we al aangegeven dat er in onze groep 1 erg veel leerlingen komen. Na intern

Nadere informatie

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek

ASJEMENOU. Foto s. Kinderboekenweek ASJEMENOU Foto s U kunt foto s van de opening van de Kinderboekenweek, het voorlezen door groep 8 bij de kleuters en de 1e opa en oma middag, vinden op onze website in het album Kinderboekenweek. Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Maart 2019, jaargang 7 nummer 7. Vanuit het bestuur

Nieuwsbrief 6 Maart 2019, jaargang 7 nummer 7. Vanuit het bestuur Erevoorzitter: Jan Mulder Ereleden: Ineke Beijers-Holders, Joop Doornheim, Joop Beijers, Wim Hoogland, Franklin Vlam en Wim Navis Bondspenning: Lien Hoogland en Joop Beijers Bondsspeld: Wim Hoogland Nieuwsbrief

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie

Nr juni 2017 ALGEMEEN

Nr juni 2017 ALGEMEEN Nr. 20 30 juni 2017 ALGEMEEN Wat is het schooljaar weer voorbij gevlogen! We kijken terug op een fijn jaar waarin we o.a. gestart zijn met Engels vanaf groep 1, de workshops talentontwikkeling zeer succesvol

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2018 Dit is de feestkrant van 2018. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7

Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Nieuwsbrief Maart 2016, Nr. 7 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 1 maart 2 Viering juf Marga 40 jaar op school 3 4 KRANTEN- ACTIE 5 6 7 8 9 10 9.00 uur miniviering 11 Rapport

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jozefschool

Nieuwsbrief Jozefschool November 2015 Belangrijke data 30 november: Algemene ledenvergadering OV 4 december: Sinterklaasviering. Let op de brief die u hierover nog krijgt. 17 december: De kinderen zijn allemaal om 12.00 uur uit.

Nadere informatie

MEPPELER HOCKEY VERENIGING

MEPPELER HOCKEY VERENIGING Nieuwsbrief mei Het schiet al weer aardig op met het seizoen. Voor een paar teams (o.a. dames 1) breekt een cruciale fase aan in de competitie. Kampioen of niet?? Natuurlijk kijken we met z n allen ook

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 5 december 2014 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 6 Oud Papier NIEUWS UIT DE HEMEL

Nadere informatie