Juli- juli-augus august tus us

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juli- juli-augus august tus us"

Transcriptie

1 Juli-augustus juli-augustus

2

3 1 Voorwoord Beste vrienden van de KSJ. Momenteel heb je de laatste jodela van dit werkjaar vast, wat mij de mogelijkheid geeft om eens terug te blikken op dat afgelopen werkjaar. Ik durf te stellen dat dit jaar één feit niemand is ontgaan: we hebben veel nieuwe gezichten mogen verwelkomen. Zowel de zomer- als de winterwedo (Word Een Der Onzen weetjewel) waren een groot succes en bij alle groepen zijn er wel nieuwe kindjes bijgekomen! Binnen enkele weken gaan we op kamp, wat zoals jullie weten het hoogtepunt van het jaar is. Ik heb al stiekem in de wandelgangen vernomen dat we dit jaar met veel kindjes en kinderinnetjes naar Mol kunnen trekken, het is zelfs al enige jaren geleden dat we met zoveel waren! Alleen maar goed nieuws dus. Maar, wat een eerste kamp betekent voor de ene, betekent een laatste kamp voor de andere. Ook dit jaar moeten we weer afscheid nemen van enkele (oudere) leiding. Welliswaar moeten we niet veel leiding vaarwel zwaaien, maar hun werk en aanwezigheid zal zeker gemist worden! Elk nadeel heeft ook een voordeel want we mogen in de plaats wel een hoop nieuwe leiders en leidsters verwelkomen! Wie precies weggaat en erbij JODELA JAARGANG NUMMER 361 Juli-Augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN komt is nog een verrassing en zal op de laatste dag van het kamp aan het kampvuur medegedeeld worden! Spannend! Dan wens ik jullie verder nog een goei verlof, en tot op kamp of in september! KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Hoera Hoera Hoera!

4 2 In nformatio Kamp in Mol! Jaja, het is eindelijk bijna zo ver, we gaan bijna op kamp. Ik hoop dat jullie allemaal jullie aftelkalender al gemaakt hebben want dan kan je zien dat het kamp niet ver weg meer is. Dit jaar gaan we met zijn allen van 21 tot 31 juli op kamp naar Mol.. Ofwel is de leiding ondertussen al langs geweest ofwel zullen ze één van de dagen wel langskomen voor het kamp. Graag willen we ook nog even melden dat het de bedoeling is dat iedereen op kamp een volledig uniform heeft. Mochten jullie dit nog niet hebben dan kan je, wanneer je de koffers komt brengen, je tot leidster Jolien wenden! Activiteiten in juli en augustus Spijtig genoeg zijn er geen activiteiten tijdens de grote vakantie. We hopen jullie natuurlijk wel allemaal terug te zien op de startdag! Deze startdag zal zeer waarschijnlijk zijn op zaterdag 8 september, noteer deze dag al vast in jullie agenda! Moest de start van ons nieuwe KSJdat zeker jaar toch op een andere dag plaatsvinden, zullen jullie kunnen lezen in de jodela van september. Dan zien we jullie graag allemaal vrolijk terug!

5 3 Tenten huren van de KSJ Sommigen onder jullie weten het misschien al, maar de KSJ heeft ook een boel tenten ter beschikking die het kan verhuren aan iedereen die ze nodig heeft. Zeker tijdens de zomer kan dat handig zijn voor een BBQ, tuinfeest of wat dan ook om enerzijds lekker buiten te zitten en anderzijds toch beschut te zijn tegen een eventueel Belgisch buitje. Je kan vrijblijvend voor alle inlichtingen terecht bij leider Bert op het nummer 0498/ ! Ronde van Essen Zoals elk jaar organiseren ze ook dit jaar de Ronde van Essen. Dit sportevenement gaat door de laatste week van augustus (vanaf maandagavond 27 augustus tot en met zaterdagnamiddag 1 september). Elke dag zal er loopwedstrijd gehouden worden, telkens in een ander gehucht van onze gemeente. Ook jullie leiding zal elke dag aanwezig zijn om een handje toe te steken!

6 4 Oudjes Vorige maanden hebben we kennis gemaakt met de nieuwste leiders en leidsters. Nu zijn de meer ervaren leiders aan de beurt! In deze rubriek zullen we elke maand iemand anders interviewen om jou zo een blik te gunnen in het ziel van de leiding! Deze maand maken we er een speciale kamp-editie van met leeuwkesleiding Hans Boden aan het woord! Jodela: Een goedenavond, beste Oudje! Hoe oud bent u? Oudje: Ik ben sinds vandaag net 21 zomers jong! Dus oud zou ik het nog niet noemen! Jodela: Ah proficiat daarmee, oudje! En hoeveel van die jaren zit je al in de ksj? Oudtje: Dat is even tellen, 12 jaar als lid en 4 jaar als leiding als ik het goed voorheb. Dat maakt al 16 jaar in totaal. Jodela: Wauw, dat is al een hele tijd! Dan heb je vast al heel wat ervaring met kampen! Wat zijn activiteiten die volgens jou niet kunnen missen op een ongelooflijk kamp?

7 Oudje: Ik ben altijd fan geweest van een goeie echte beekdaltocht. Natuurlijk vetzakken, waterspellekes en bosspelen zijn ook altijd toppers! 5 Jodela: Dat zijn inderdaad stuk voor stuk ongelooflijke activiteiten. En wat is je lievelingskampkost? Oudje: Alles, als het maar veel is! Jodela: Haha, in die uitspraak kan ik me wel terugvinden! Wat is de mooiste kampherinnering die jij in je ksj-carrière al hebt opgebouwd? Oudje: Een moeilijke, dammen bouwen in Lierneux of 's avonds in bed als lid eindeloos praten en grappen maken over vanalles en nog wat. En natuurlijk is het jaarlijks kampvuur op kamp ook iets om niet gauw te vergeten. Jodela: Dat zijn inderdaad mooie momenten om aan terug te denken en zeker ook nooit te vergeten. Heb je ten slotte nog een kleine anekdote die je graag zou kwijt willen? Oudje: Tot op kamp allemaal! Jodela: Ja dat is een zeer wijze uitspraak. Tot op kamp, oudje!!

8 6 Kiekjesrubriek

9 7 Nog veel meer foto s vind je op facebook en op

10 8

11 Uit de oude doos 9 In deze rubriek vinden jullie elke maand een foto uit de oude doos! Elke keer zal er op de foto een leider of leidster te zien zijn in zijn of haarjonge jaren als lid bij de ksj! Als jij weet over wie het gaat op de foto, vul dan zeker het strookje onderaan deze bladzijde in en geef het af op de volgende activiteit! Weet jij wie de leidster in het midden is? Vul dan het strookje in en geef het af aan je leiding! Je maakt kans op een mooie prijs! Je naam:. Je groep:. Wie denk jij dat het is?

12 10 Moppentrommel Er zaten een keer twee koeien in bad en de ene vraagt : "Geef eens de zeep ; ik krijg mijn vlekken er niet af! Een man zit aan de bar met een lekker pintje voor zich. Hij moet echter naar de WC en wil niet het risico lopen dat zijn pintje weg is als hij terugkomt. Hij pakt een bierviltje en schrijft daarop "Ik heb in dit bier gespuugd!" en zet het tegen zijn glas aan. "Daar blijven ze vanaf", denkt hij en loopt lachend naar de WC. Als hij terugkomt bij zijn kruk, ziet hij echter dat iemand iets op het bierviltje heeft bijgeschreven. Onder zijn tekst staat: "Ik ook".

13 11 De drie directeurs van Maes, Heineken en Duvel nemen elke morgen om 10 over 7 samen de trein naar het werk. Op zekere morgen is er een serieuze vertraging en ze besluiten daarom iets te gaan drinken. Ze stappen een café binnen waar ze meer dan 120 verschillende biersoorten hebben. De directeur van Maes roept : 'Patron, drie Maeskes alstublieft.' Nadat hun glas leeg is, roept de directeur van Heineken : Hallo, barman, kan jij ons nog effe drie Heinekens serveren asjeblief!' Nadat deze uit zijn, is het de beurt aan de directeur van Duvel : 'Patron, breng jij nog eens 't zelfde als 't kan!' De directeurs van Maes en Heineken schrikken en kijken elkaar verwonderd aan. Plots zegt die van Heineken: 'Man, hoe kan dat nou, jij bent directeur van Duvel en jij bestelt drie Heinekens? 'Wel, ja,' zegt de directeur van Duvel, op zijn uurwerk kijkend, 't Is nog wat vroeg om bier te drinken. Wie hoort er niet in het rijtje : Mozart, Beethoven of Schumann? Antwoord: Beethoven, want hij was doof

14 12 Wist-je je-datjes Weet je nog dat Dit de laatste Jodela van het jaar is? Deze wist-je-datjes lijst dus zal bestaan uit een verzameling van de leukste wist-je-datjes van dit jaar? We de eerste activiteit van dit jaar allemaal samen op zoek zijn gegaan naar de schat? We toen de piraten hebben verslagen met rookbommetjes? De boomstammekes in Plopsaland echt megacool waren? De deugnieten heel graaf zijn omdat ze bijna overal in durfden? De rakkers pitasaus hebben gebruikt als boter bij het koken? Jef van de jonghernieuwers hééél bang is van horrorfilms? Marijn van de piepers een pannenkoek een babysexy noemt? Jelle van de jonghernieuwers graag cameramannen ontslaat? Leider Jasper zijn voet was gebroken tijdens de 24-minuten race? Hij dit toch een supertoffe activiteit vond? We van de winter op de vest konden schaatsen? We in februari de prinses hebben gered van de draak en van de slechte ridder? We in diezelfde maand een goochelaar vogels uit zijn hoed hebben zien toveren? De jonghernieuwers op kroegentocht 2 keer de affiches voor hun feestje hadden laten liggen in het vorige café? Release een goei feestje was? De sjowers knuffel-gotcha hebben gewonnen op Crazy Tour? De piepers denken dat leeuwkesleider Bert 10 broers heeft?

15 13 Tijdrover Droedels Kleurprent

16 14 Verjaardagen HOERA!!!!!!! Het is een nieuwe maand, en wat voor één! Dubbel feest want dit boek gaat niet enkel over juli maar ook over augustus, wat dubbel zoveel jarigen betekent!! We zullen beginnen met de jarigen van juli: de eerste jarige deze grote vakantie is pieper Gioia Van Veldhoven! Deze jongedame mag op 1 juli 6 kaarsen uitblazen. Het tweede feestneus van deze maand is Brinte Raeymakers van de deugnieten! Zij wordt op 4 juli 11 zomers! Na Brinte is het de beurt van een andere deugniet om een jaartje ouder te worden: op 5 juli mag Julie een grote taart verwachten want dan wordt zij ook 11 jaar! En het feest houdt niet op want drie dagen later is het alweer feest want dan is leeuwkesleidster Jolien Van Der Burgt jarig, zij wordt dan 18 jaar oud dus zet je feestmuts maar al op! Tien dagen later zullen we vast allemaal al genoeg redenen hebben om gelukkig te zijn want 3 kleine dagen later zullen we al met zijn allen gezellig op kamp zijn! Maar een andere reden voor een feestje kan er altijd nog wel bij dus op 18 juli vieren we ook nog pieper Ceyson s 6de verjaardag! Op het kamp zelf vallen er geen verjaardagen te maar vanaf 1 augustus kunnen we terug beginnen kaarsen uitblazen want op die dag wordt rakker-leider Thomas Vroegrijk 20 jaar! 10 dagen later is het alweer feest want dan vieren we de verjaardag van sjowerleider Thijs Peeters die dan ook al 19 jaren oud wordt. Op 13 augustus is deugniet Ian Mattheusen jarig en 10 dagen later eten we het laatste gigantische stuk taart van de maand ter gelegenheid van de 16 de verjaardag van sjower Jordy!

17 15 Activiteiten Zoals jullie weten, geen wekelijkse activiteiten in de grote vakantie... Zoals jullie ook weten, gaan we wel op kamp! Hieronder de groepsfoto van vorig jaar, zie dat je er dit jaar ook of ook weer opstaat! Jolien, Michiel, Xanthe, Bert, Hans, Jolien, Boris, Marc, Sylvie, Jasper, Thomas, Kjell, Thijs, Hilde en Mathias!

18 16

19

20

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juli-augustus 1 Voorwoord Allereerst heet ik iedereen van harte welkom in dit nieuwe KSJ-jaar. Niet alleen de vaste leden en ouders horen hierbij, maar net zoals elk jaar hoop ik nu ook weer enkele nieuwe

Nadere informatie

ju ju nli-iau gustus

ju ju nli-iau gustus juni juli-augustus 1 Voorwoord Hallo hallo! Je hebt op de moment de nieuwste jodela in je handen en dat betekent deze keer niet alleen dat er weer een nieuwe maand is aangebroken, maar ook dat het de

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Wat gaat de tijd toch weer snel. Even knipperen met de ogen en het jaar is weeral om. Ik denk dat we een geslaagd KSJ-jaar achter de rug hebben, alles is zijn gang kunnen gaan en iedereen heeft

Nadere informatie

november juli-augustus

november juli-augustus november juli-augustus 1 Voorwoord Wel wel wel, de maand oktober is weer sneller gepasseerd dan ooit tevoren. Dit was zeker te wijten aan de 5! KSJ-activiteiten die heel de maand als een trein hebben

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei juli-augustus 1 Voorwoord Het is wat allemaal. Beste vrienden, ik kan jullie zeggen dat april weer een geweldig intensieve én succesvolle maand was. We kunnen terugkijken op een paar schitterende

Nadere informatie

oktober juli-augustus

oktober juli-augustus oktober juli-augustus 1 Voorwoord Een goede dag, beste lezer! De eerste maand van het nieuwe ksj-jaar ligt reeds achter ons, en het was een mooie maand! Het waren geweldige zaterdagnamiddagen en de fotoavond

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juni 1 Voorwoord Allo allo, aarde aan de Jodelalezers en lezeressen! Jawel, we zijn alweer een maandje dichter bij het jaarlijkse KSJ-hoogtepunt, namelijk het kamp. Voor degene die het nog niet weten,

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN maart juli-augustus 1 Voorwoord Beste Vrienden van de Jodela! Het jaar is nog maar net begonnen of we zitten weeral aan de maand maart. Ik denk dat deze maand vooral een maand zal zijn van rust en vrede.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Jaargang 2010-2011 1 Voorwoord Een goede september iedereen! Ik ben blij dat ik na een volle maand vakantie opnieuw het woord tot jullie mag richten. Het kamp in Edingen was gemakkelijk een succes te

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei 1 JODELA JAARGANG 2010-2011 NUMMER [349] [Mei] DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Zo, de maand april is weeral eens gedaan. Meestal zeggen ze dat april de maand is van jawel, de aprilse grillen.

Nadere informatie

oorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

oorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN april juli-augustus 1 Vo oorwoord Dag liefste Jodelalezertjes! De maand maart was weeral een topmaand, zo was de leidingswisseldag een topdag en zijn de geld- was geweldig, inzamel activiteiten top verlopen.

Nadere informatie

februari juli-augustus

februari juli-augustus februari juli-augustus 1 Voorwoord Het is weer zover! Een nieuwe maand! Dit is altijd een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen maand en eens te dromen over de komende maand. Januari was weer

Nadere informatie

december juli-augustus

december juli-augustus december juli-augustus 1 Voorwoord Dag lieve mensen! Na lang wachten is het eindelijk zo ver, het is december! De meesten onder jullie snappen wel wat ik bedoel, het is de maand vol liefde, feestdagen,

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG Hoera Hoera Hoera! NUMMER 372 Juli-Augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG Hoera Hoera Hoera! NUMMER 372 Juli-Augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Juli-augustus september 1 JODELA JAARGANG 2012-2013 NUMMER 372 Juli-Augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Aan alle mooie liedjes komt een einde, en dus wordt het ook tijd dat we een einde breien

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juli-augustus 1 Voorwoord Ola pola beste Vrienden van de Jodela, het is weer een tijdje geleden dat ik nog eens het woord mocht richten tot jullie. In deze laatste jodela van het (werk)jaar denk ik dat

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Beste KSJ ers! Ai ai ai, met pijn in het hart, moet ik jullie meedelen dat dit de laatste jodela is van het KSJ-jaar. Natuurlijk is het daarom geen mindere editie! Juni is immers de maand waarin

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord De rapporten zijn uitgedeeld, de Roefel is achter de rug en de Werchtergangers hebben hun typische festivalgeur al lang van hun lijf gewassen. De zomervakantie is dus definitief begonnen. Oef!

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2007-2008 NUMMER 312 Januari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goede dag beste lezers van de Jodela. Er is weer een maand voorbij en de nieuwe staat alweer voor de deur. Deze keer

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Wel wel wel, het was me wat vorige maand! Ik moet zeggen, we hebben ons goed geamuseerd op de vrijdagavonden! Een quiz hier, een fakkeltocht daar, alles was weer tip top in orde in januari.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Wel wel wel, het nieuwe KSJ-jaar is net begonnen en in plaats van een trage dieselstart te nemen, zijn we er knallend ingevlogen! Veel nieuwe leden kwamen zich aanmelden, de leiding zal het

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN September 1 JODELA JAARGANG 2015-2016 NUMMER 395 September Voorwoord Hallowa en welkom bij de eerste zin van de eerste jodela van het eerste KSA-jaar sinds vele. Na twee maandjes alles te vergeten wat

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. ben ik toch een gelukkig mens!. NUMMER 373 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. ben ik toch een gelukkig mens!. NUMMER 373 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN september 1 2 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 373 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste Ksj-vrienden, laat ik het eerste voorwoord beginnen met een terugblik op het voorbije jaar. Gelachen,

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG win een auto. (Volkswagen golf) Yu. NUMMER 383 Juli-Augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG win een auto. (Volkswagen golf) Yu. NUMMER 383 Juli-Augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Juli-augustus september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 383 Juli-Augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goedendag elkerlyc, met dit archaïsme probeer ik de laatste moeilijke woorden uit mijn

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG NUMMER 394 Juli - augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG NUMMER 394 Juli - augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 394 Juli - augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goedendag Elkerlyc, met dit archaïsme probeer ik de laatste moeilijke woorden uit mijn geheugen gegriefd te

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG Hoera Hoera Hoera! NUMMER 374 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG Hoera Hoera Hoera! NUMMER 374 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN oktober september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 374 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste jongelui, bij deze wens ik jullie alvast een aangenaam oktober toe. Dat is eigenlijk niet

Nadere informatie

oorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Beste KSJ ers,

oorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Beste KSJ ers, 1 Vo oorwoord Beste KSJ ers, De maand december is begonnen. Dit betekent dat het weer wat kouder gaat worden, maar natuurlijk komt daar ook de gezellige sfeer van de winter bij. Zoals jullie al wel hebben

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN maart 1 Voorwoord Beste KSJ ertjes, de maand februari is weeral voorbij gevlogen. Het was een maand vol plezier. Denk maar aan het leuke blockfeestje van de Jonghernieuwers! Het was weer een zeer groot

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN. Beste KSJ ers!

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN. Beste KSJ ers! 1 Beste KSJ ers! Voorwoord STOP met al het feesten, genoeg gegeten en gedronken! Het is zover, het jaar 2009 is afgelopen! Wat een geluk want ik hou niet zo van negens, geef mij maar tienen! Ik wil als

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord En ja hoor, hier zijn we weer. We hebben een vermoeiende maand achter de rug! Carnaval dit jaar kende ongeziene hoogten. Met het gehuurde spelmateriaal was het weer zeer leuk, iedereen was

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2009-2010 NUMMER 329 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Ola Pola wat ging de vakantie snel voorbij! Gisteren was het nog kamp, vandaag zit iedereen

Nadere informatie

oorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

oorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN december 1 Vo oorwoord Hoi piepoloi! Na lang wachten is het eindelijk zover, het is december! De meesten onder jullie snappen wel wat ik bedoel, het is de maand vol liefde, feestdagen, pakjes,.. en noem

Nadere informatie

januari juli-augustus

januari juli-augustus januari juli-augustus 1 Voorwoord Wel wel wel, wat was me dat weer allemaal deze maand. Zoveel feestgevierd op de KSJ! De maand was nog maar net begonnen of de Sint kwam al op bezoek om orde op zaken

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN. Dag mijn allerliefste KSJ ertjes en KSJ errestjes

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN. Dag mijn allerliefste KSJ ertjes en KSJ errestjes 1 Voorwoord Dag mijn allerliefste KSJ ertjes en KSJ errestjes De start is weeral gemaakt, de kop is er af, de hoofdvogel is afgeschoten, het begin hebben we gehad (en alle begin is moeilijk), maar het

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2012-2013. gekomen! NUMMER 337 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2012-2013. gekomen! NUMMER 337 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN februari september 1 JODELA JAARGANG 2012-2013 NUMMER 337 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Kiekeboe, hier ben ik weer met jullie voorwoord. Ik heb jullie weer gemist hoor, maar nu kan ik

Nadere informatie

Voorwoord JODELA. Beste Vrienden van de Jodela

Voorwoord JODELA. Beste Vrienden van de Jodela september 1 Beste Vrienden van de Jodela Voorwoord Ook dit jaar heb ik weer de eer en het genoegen om tot u het woord te richten in het allereerste voorwoord van het nieuwe werkjaar. Wat mij betreft mogen

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, Beste ouders en leden, Het nieuwe jaar start eindelijk weer.=) De leiding zat al lang ongeduldig te wachten om alle leden weer terug te zien. We hopen dat jullie er allemaal even veel zin in hebben als

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord JODELA JAARGANG 2008-2009 NUMMER 319 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Het is zo ver! Het EK voetbal is gespeeld, Olympische Spelen zijn officieel in de handen

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN februari 1 Voorwoord Voila se, Januari zit er weeral op. Het was een maand vol verrassingen, feesten en andere leuke dingen! De KSJ was zeker ook weer pertinent aanwezig in deze maand, er is weer wat

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN maart september 1 JODELA JAARGANG 2012-2013 NUMMER 338 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Wel wel wel, het is weer zover. Er staat weer een spliksplinternieuwe maand voor de deur! Nu we allemaal

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN februari september Voorwoord 1 Beste vrienden van de KSJ. Het nieuwe jaar is nog maar net ingeluid, of er staat ons al een nieuwe maand te wachten! Nu alle feestmaaltijden en kerstpakjes allemaal wat verteerd

Nadere informatie

Voorwoord KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei september 1 Voorwoord Dag vogeltjes, dag krokussen, dag zon, bedankt dat je komen kon. Eindelijk mooi weer, de natuur komt uit zijn bevroren schelp zodat wij wellustig kunnen genieten van het ontdooien

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juni september Voorwoord 1 Jongens jongens jongens, wat gaat de tijd toch snel. We zijn dit jaar nog maar pas gestart (alsof het gisteren was) en ik zie het einde al langzaam maar zeker in zicht komen.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Hoi lieve KSJ ertjes. Het nieuwe seizoen is weer begonnen, alé bijna dan toch, want de eerste zaterdag van september is het nog Ronde van Essen waar jullie jullie longen uit je lijf aan het

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

KKOSSERKE. september - oktober

KKOSSERKE. september - oktober KKOSSERKE september - oktober Dag allertofste KKOSsers, Nu het kamp achter de rug is en er een nieuw school- en KKOS-jaar is gestart. Is het weer tijd om jullie KKOS-uniform elke week boven te halen. De

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord November. Wat gaan we daar allemaal over zeggen. In mei legt elke vogel een ei, aprilse grillen. Maar wat zeg je over november? We zullen eens wat gaan verzinnen. Novemberse koude, novemberse

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN april 1 Voorwoord Goeiemorgend, middag, avond beste jodelalezertjes. Maart is nog niet achter de rug of de maand april staat alweer voor de deur. Een fantastische maand trouwens, de lente begint, het

Nadere informatie

OKTOBER. Jaargang 2010-2011

OKTOBER. Jaargang 2010-2011 Jaargang 2010-2011 OKTOBER 1 Voorwoord Hallo lieve leden, ouders, Ondertussen is het al oktober. De eerste geweldige maand van dit ksj-jaar met als thema Doremi van Solasi is dan ook razendsnel voorbij

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN. Hey allemaal!

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN. Hey allemaal! november 1 Voorwoord Hey allemaal! Welkom in deze nieuwe Jodela, die zoals altijd het begin van een nieuwe maand aankondigt. Oktober zit er weer op, het is een heel drukke maand geweest. Er waren de Oktoberfesten

Nadere informatie

De eend op de pot. Nannie Kuiper

De eend op de pot. Nannie Kuiper De eend op de pot Nannie Kuiper bron. In: Nannie Kuiper & Dagmar Stam, De eend op de pot. Leopold, Amsterdam 2003 (vierde druk), p. 33-59. Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/kuip026eend01_01/colofon.htm

Nadere informatie

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort.

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort. Een erfenis Dag dames, kan ik iets voor u doen? Amber kijkt Liz even aan en zegt dan: Ik heb hier een afspraak met de notaris. Mijn naam is Amber Overgauw. De vrouw kijkt op haar beeldscherm. Ik zie het,

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG NUMMER 339 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG NUMMER 339 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN april september 1 JODELA JAARGANG 2012-2013 NUMMER 339 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Vrienden van de KSJ, we zijn er weer met een kersverse jodela! Het is een rustige, stille maand geweest

Nadere informatie

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo

VOORWOORD! Vele lekjes en een stevige linker, De jonggidsenleiding xoxo JONGGIDSENBOEKJE 1 VOORWOORD! Geachte ouders en jonggidsen Het lange wachten is eindelijk voorbij en het is terug tijd voor een nieuw scoutsjaar. Wij,de enthousiaste jonggidsenleiding, kijken er alvast

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Hallow daar, trouwe Jodelalezers! Jaja, de Jodela van maart hebben jullie nog maar net uitgelezen of die van April is alweer van de drukpers afgerold. April is toevallig één van mijn favoriete

Nadere informatie

Blader snel verder voor alle activiteiten!

Blader snel verder voor alle activiteiten! Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! Het is tijd voor vakantie met een hele hoop plezier en gezelligheid. We gaan allemaal leuke dingen doen zoals knutselen, speurtochten, bosspellen maar wat

Nadere informatie

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN ---

September Oktober --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- SKOETEKE WELPEN --- September Oktober Liefste welpen! Het nieuwe scoutsjaar staat voor de deur We verwelkomen jullie met een blij humeur Weer een jaar vol spel en gelach Jullie zijn altijd welkom op zondag Van twee tot vijf

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Goede dag beste lezers van de Jodela. Er is weer een maand voorbij en de nieuwe maand staat alweer voor de deur. Deze keer is het de maand december. De maand van feestdagen, vakantie en hopelijk

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juni september 1 JODELA JAARGANG 2012-2013 NUMMER 371 Juni Voorwoord Dag zei het voorwoord tegen de lieve ksj-kinderen, mama s en papa s. Een nieuwe maan breekt aan en dat betekent een nieuwe maand. Deze

Nadere informatie

Maandag 31 december. De laatste dag van 2018 sluiten we feestelijk af, ben jij vandaag bij de activiteiten?

Maandag 31 december. De laatste dag van 2018 sluiten we feestelijk af, ben jij vandaag bij de activiteiten? Animatie programma Wij bieden in de vakanties van Nederland meerdere activiteiten voor deze doelgroep. Bent u benieuwd naar het aanbod? Vraag het een animatiemedewerker! Maandag 31 december De laatste

Nadere informatie

LESBRIEF. Kaatje is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Kaatje is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting:! Voor alle kinderen van de klas heeft Kaatje iets lekkers meegebracht. Lust jij ook iets? Een fijn verhaal waarin een vrolijke Kaatje op school haar verjaardag viert. Bij dit boek zijn een

Nadere informatie

Schribbel. Contact JRK. D e. jrkharelbeke.be. Adres van ons lokaal t Of Veldstraat 179-8530 Harelbeke

Schribbel. Contact JRK. D e. jrkharelbeke.be. Adres van ons lokaal t Of Veldstraat 179-8530 Harelbeke Contact JRK Adres van ons lokaal t Of Veldstraat 179-8530 Harelbeke Hoofdleider contactadres Andreas Werbrouck Beeklaan 34 Harelbeke Tel. 0495/67.10.49 E: jeugd@rodekruisharelbeke.be Site: www.jrkharelbeke.be

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. zaterdag! NUMMER 380 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. zaterdag! NUMMER 380 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN april september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 380 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Afgelopen maand was een maand vol plezier en verrassingen! Het carnavalsfestijn was een succes, de Jonghernieuwers

Nadere informatie

De pedagogisch medewerkers spreken met de ouders af wanneer het feestje gevierd zal worden. PROTOCOL VERJAARDAG EN TRANENFEEST VIEREN

De pedagogisch medewerkers spreken met de ouders af wanneer het feestje gevierd zal worden. PROTOCOL VERJAARDAG EN TRANENFEEST VIEREN De pedagogisch medewerkers spreken met de ouders af wanneer het feestje gevierd zal worden. PROTOCOL VERJAARDAG EN TRANENFEEST VIEREN - 1 - Verjaardag vieren Ouders uitnodigen Kinderen mogen op De Tweeling

Nadere informatie

SPROET DE BRUID DE BRUILOFT

SPROET DE BRUID DE BRUILOFT opdrachten Nog meer Hotel Hallo - Thema 6 Wat een feest! SPROET DE BRUID 1 Knip de strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken

Nadere informatie

Op woensdag namiddag organiseert de gemeente een buitenspeeldag aan de sporthal. Kom mee buiten spelen en genieten van de eerste zon!

Op woensdag namiddag organiseert de gemeente een buitenspeeldag aan de sporthal. Kom mee buiten spelen en genieten van de eerste zon! April Mei - Juni Beste ouders en KLJ ers, Hier zijn we alweer met de allerlaatste kalender van het jaar. Ben je benieuwd wat je leiding voor jou in petto heeft? Neem dan snel een kijkje in deze kalender.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA. Beste ksjers en ksjerinnen!

Voorwoord JODELA. Beste ksjers en ksjerinnen! 1 Voorwoord Beste ksjers en ksjerinnen! In de maand oktober is er veel gebeurd, namelijk de dag van de jeugdbeweging dat voor ons natuurlijk heel belangrijk is! Ik hoop dan ook dat jullie met uniform naar

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

BETUWSE JEUGDKAMPEN. Kamp Courant 2017

BETUWSE JEUGDKAMPEN. Kamp Courant 2017 BETUWSE JEUGDKAMPEN Kamp Courant 2017 INLEIDING Beste BJK ers! De zon begint al lekker te schijnen, de vogeltjes zijn aan het fluiten, de avonden worden langer en de kampeerkriebels komen naar boven. Dit

Nadere informatie

EEN FEESTJE ORGANISEREN

EEN FEESTJE ORGANISEREN EEN FEESTJE ORGANISEREN De cursus is bijna afgelopen. Je wil met de hele klas een feestje organiseren. Jullie bereiden in groep het feestje voor en schrijven een uitnodiging. Wat moet je doen? Dit is groepswerk.

Nadere informatie

Ik zeg u geen vaarwel mijn vriend

Ik zeg u geen vaarwel mijn vriend Ik zeg u geen vaarwel mijn vriend Beste ouders en sympathisanten, Alweer een dag voorbij. t Einde van dit schitterend kamp nadert voor ons met rasse schreden. Maar voor sommige onder jullie blijkt de tijd

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 384 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Hallokes aan alle KSJ-kindjes en mama s en papa s. Na twee maanden in mijn bed te liggen

Nadere informatie

Jonghernieuwers. Lieve jonghernieuwers, beste ouders

Jonghernieuwers. Lieve jonghernieuwers, beste ouders Jonghernieuwers Lieve jonghernieuwers, beste ouders Eerst en vooral aan iedereen nog eens beste wensen en een gelukkig nieuwjaar. Het 1e semester zit er al weer op! Wij hebben eindelijk gedaan met de examens

Nadere informatie

De Eurefantokrant. Jaargang 47, Maart 2017

De Eurefantokrant. Jaargang 47, Maart 2017 De Eurefantokrant Inhoud: Verjaardagen Wist je datjes Programma s Jaargang 47, Maart 2017 02/03/1999 Scott Demesmaeker 18 jaar Lid Aspi 03/03/2007 Evy Belder-Minguez 10 jaar Lid Sloepi 04/03/2000 Wiebe

Nadere informatie

Kabouters 3 februari 11 mei

Kabouters 3 februari 11 mei Kabouters Dag kabouterouders en kaboutertjes, We zitten al voorbij de helft van het KSA-jaar. Wat gaat de tijd ontzettend snel! Jullie dochter/zoon is al een half jaartje ouder en reeds een echte KSA er

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Ria Massy. De film van Abel

Ria Massy. De film van Abel DE FILM VAN ABEL Ria Massy De film van Abel De film van Abel 2018 Ria Massy & Uitgeverij Vrijdag Jodenstraat 16, 2000 Antwerpen www.uitgeverijvrijdag.be In samenwerking met Wablieft Frederik de Merodestraat

Nadere informatie

Voorwoord KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei 1 Voorwoord Hallowkies, de eerste lentesneeuw nog maar net gevallen en de vogels beginnen al te broeden als gek op hun toekomstige kuikentjes, de purperen bloempjes komen uit de grond gesprongen en

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. een gevaar. NUMMER 379 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. een gevaar. NUMMER 379 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN maart september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 379 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Van heinde en verre konden de mensen een onbeschrijfbare vreugde voelen die tot in het diepst van hun

Nadere informatie

Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl

Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.jannyvandermolen.nl www.elsvanegeraat.nl isbn 978 90 216 7308 0 / nur 277 Tekst: Hans Kuyper en Janny van der Molen 2014 Illustraties: Els van Egeraat 2014 Vormgeving:

Nadere informatie

De Kapoenen. Aangezien er veel informatie via mail wordt verstuurd, vragen wij u uw adres door te sturen naar

De Kapoenen. Aangezien er veel informatie via mail wordt verstuurd, vragen wij u uw  adres door te sturen naar De Kapoenen Lieve kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie het kamp in de Pinte een super leuke week en zijn jullie klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen. We verwelkomen niet enkel nieuwe

Nadere informatie

Pagadders. Beste pagadders

Pagadders. Beste pagadders Beste pagadders Pagadders Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dat betekent natuurlijk ook een nieuw werkjaar voor KSA Frassati! Ik, Alexander (of Alex), heb de eer om de plaats van Charlene als banleider

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Januari 2009 is weeral voorbij. Ja, het gaat soms snel. Zo, weeral een maandje verder! Nu is het februari dat ons bezighoudt! De maand van de ouderavond en weer zeer veel plezante KSJ namiddagen!

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Juni 2009. We kijken interactieve digitale televisie, surfen draadloos op het internet, spelen on-line tegen elkaar op de Wii en hebben een gsm om met elkaar te sms en. Niet te geloven hoe

Nadere informatie

Woordje van de veebee s

Woordje van de veebee s Woordje van de veebee s DROPPING Graag zouden wij wat reclame willen maken voor de dropping die onze oud leiding organiseert. Deze gaat door op 24 februari. Starten om 19u. Het zal zeker en vast een leuke

Nadere informatie

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Muziek en Teksten: Martijn Boer in opdracht van Recrateam 2008/2009 Recrateam

Nadere informatie

Paashopsadeke

Paashopsadeke Paashopsadeke 2017 1 Voorwoord Dag allerbeste Chirowietjes, Na de jaarlijkse winterstop zijn we er weer onmiddellijk ingevlogen. De koude en de regen hielden jullie niet tegen en er is waarschijnlijk nog

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

Kreezie Krant. Kamplied (Melodie luchtballonnen K3)

Kreezie Krant. Kamplied (Melodie luchtballonnen K3) Kreezie Krant Kamplied (Melodie 10.000 luchtballonnen K3) Couplet 1 Wat is er nu gebeurd? Alles kapot De draaimolen draait ook geen Rondjes meer Waar is onze monteur HUP aan de slag! Maar niet de glazenbol,

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN. Hey allemaal,

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN. Hey allemaal, 1 Voorwoord Hey allemaal, Welkom in deze nieuwe jodela, de jodela van de maand mei. De maand waarin alle vogels een ei leggen, dat wisten jullie waarschijnlijk al wel. En dat als het regent in mei, april

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Voorwoord. Stevige linker Cédric en Senne

Voorwoord. Stevige linker Cédric en Senne Voorwoord Beste verkenners Er staat de komende maanden weer heel wat te gebeuren, de dagen worden korten en de temperatuur daalt onder het vriespunt. De natuur wil ons hiermee vertellen dat de feestdagen

Nadere informatie