Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN"

Transcriptie

1 februari

2 september

3 Voorwoord 1 Beste vrienden van de KSJ. Het nieuwe jaar is nog maar net ingeluid, of er staat ons al een nieuwe maand te wachten! Nu alle feestmaaltijden en kerstpakjes allemaal wat verteerd zijn, hebben we wel wat rust verdiend. Althans, dat zouden we jullie kunnen wijsmaken! Niets is echter minder waar. De leiding die examens hadden zijn terug uit hun donkere grot gekropen om zich volgende maand eens goed uit te leven! Dus hou jullie al maar vast voor enkele op en top uitgeruste en uitgeslapen leiding! Nu nog wachten op wat sneeuw, de winter is bijna gedaan en we hebben nog geeneens een sneeuwballengevecht kunnen houden op de KSJ Misschien komt daar binnen enkele dagen verandering want ik hoorde laatst nog in de wandelgangen dat Koning Winter de Ardennen alvast onveilig gemaakt heeft! Wie weet tegen dat deze jodela in jullie brievenbus ligt, de sneeuw ook al een weg naar Essen gevonden heeft. Verder staat er niet veel speciaals op het programma van deze maand, behalve de WINTER-WEDO! Deze ledenwervingsactiviteit kennen jullie vast al wel, en anders zal het een mooie verrassing zijn die jullie te wachten staat. Ik zou zeggen, kom JODELA JAARGANG NUMMER 378 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN maar eens een kijkje nemen op onze verse activiteiten die we deze maand weer voorschotelen! Wij hebben ervast zin in, hopelijk zien we jullie allemaal terug op alle zaterdagnamiddagen die de maand februari rijk is! Volgende keer zijn we er weer, met meer jodela! Tot zaterdag!

4 Informatio 2 Oude spullen Heb je een verkleedkoffer vol kleren die je niet meer gebruikt? Of puilt de kast uit met gezelschapsspelletjes waar je nooit meer mee speelt? Daar hebben wij dé oplossing voor! Breng al die (oudere) verkleedkleren en bruikbare gezelschapsspelletjes maar mee naar de KSJ. Wij kunnen dat altijd wel gebruiken om onze verkleedkoffer en spelletjes aan te vullen. Je mag deze spulletjes dus altijd op een KSJdag afgeven aan iemand van de leiding. Alvast bedankt! Uniform We merken dat steeds meer en meer leden netjes in uniform aanwezig zijn tijdens de activiteiten. Dat verdient een dikke pluim! Voor zij die hun uniform kwijt zijn, of zij die er nog geen hebben, je kan nog altijd sjaaltjes, truien en T-shirts kopen! Leidsters Axelle en Jolien zullen jullie hiermee zeker willen helpen.

5 Wist-je je-datjes 3 Wist je dat - Dit alweer de tweede maand van het jaar is? - Deze maand ook gelijk de kortste is? - Er deze maand maar 28 dagen zijn? - Je hierdoor 4 keer naar de KSJ mag komen? - Wij dit ook heel jammer vinden? - Volgens sommigen de eerste wereldoorlog nog maar 10 jaar geleden is? - Dit eigenlijk al honderd jaar geleden is? - We wereldoorlog II dus nog mogen verwachten? - Het volgende maand alweer lente wordt? - Dit wil zeggen dat de winter al bijna gedaan is? - We nog niet veel hebben gemerkt van de winter? - Het meer leekt op herfst? - Dit komt omdat het nog niet heeft gesneeuwd? - Er geen enkel Nederlands woord rijmt op herfst? - De piepers afgelopen maand 2 films hebben gezien? - De ene ging over Piet Piraat en de andere over Mickey Mouse? - Hier een rare foto is met een vleermuis?

6 Verslagen 4 11 januari, zwemactiviteit van de Rakkers Buiten was het nogal koud, besloten we om nog eens te gaan zwemmen. Dankzij ouders (die we bij deze nog eens willen bedanken) raakten we op onze bestemming: zwembad de stok. Na het omkleden gelijk de glijbaan in of kijken of plaat was in het bubbelbad. Jaja we hadden dolle pret, zelfs de aanwezigheid van leider Kjell kon de goede sfeer niet kapot maken! Al snel hadden we ook de zwembanden en andere waterattributen ontdekt, ondanks de strenge badmeesters waren we toch in staat om er leuke dingen mee te doen. Er was ook een groot opblaasbaar speeltuig in het midden van het zwembad. Na een verloop van tijd was er eindelijk plaats in het bubbelbad, iets waar de Rakkers dan ook gretig van gebruik maakten door hier gelijk met zijn allen in te gaan zitten. De tijd vloog en voor we het doorhadden was onze tijd al op. We werden met de nodige haast en spoed door de badmeesters het zwembad uit gejaagd. Hier eindigt ons mooi verhaal.

7 5 Verjaardagen De leukste maand van het jaar is eindelijk weer aangebroken. In februari kunnen we eindelijk amuseren met de sneeuw die nog zal vallen en veel liefde uitdelen met valentijn. Daarbuiten moeten er ook nog eens een heleboel jarigen gevierd worden! Eerst en vooral moet ik een foutje rechtzetten dat er de vorige Jodela ingeslopen is: Ook Cyara Browne, van de piepers, is verjaard in januari! Dit meteen de eerste dag van het nieuwe jaar. Dus ook voor haar nog een megaformidastische verjaardag toegewenst! Dan is het tijd om de jarigen van februari bekend te maken: We starten met Carlijn Edixhoven van de leeuwkes. Zij mag al meteen op 1 februari 9 kaarsjes uitblazen! Een dagje later is het weeral feest bij de leeuwkes want dan verjaart Wout Peeters. Deze jongeman wordt 2 februari welliefst 8 jaar. Op 5 februari mag Ninke Takx eens goed feesten. Deze dame van de rakkers wordt die dag 12 jaar. De volgende in het rijtje is sjowerlady Anne Van Bragt. Zij mag op 10 februari 15 dikke kussen in ontvangst nemen! Hanne Peeters van de piepers krijgt ook cadeautjes deze maand. Zij wordt 6 jaar op 12 februari. 15 februari is het feest ten huize Veraart. Deugniet Milan viert dan zijn 10 de verjaardag. Deze maand is het dubbel feest bij de familie Knappers. Sjower Karst en rakker Skout worden respectieflijk 14 en 12 jaar oud op 17 en 19 februari. Ook Robbe De Backer mag deze maand veel cadeautjes in ontvangst nemen. Deze deugniet wordt de 18 de al 11 jaartjes oud! Dan is het de beurt aan Lisa Schoonhoven van de piepers. Op 20 februari mag zij 7 kaarsjes uitblazen! 22 februari is het een speciale dag voor de zusjes Amber en Amélie Van De Velde. Zij worden allebei 6 jaar op 22 februari! En als laatste, een dag later, op 23 februari, wordt leidster Amber 19 jaar oud. Proficiat aan alle jarigen!

8 r Tijdrover 6 Rebus: welke 4 landen zoeken we?

9 Sudoku: 7

10 In t Potje 8 Pizzarol Ingrediënten en materialen 1 rol vers pizzadeeg potje tomatensaus of brikje pasata 75 gr geraspte kaas 3 plakken achterham Muffinblik Pizzakruiden Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier of op een bakmat. Bestrijk de bovenzijde met de tomatensaus, de pizzakruiden en bestrooi met de geraspte kaas. Snijd de ham in stukjes en beleg de pizza hiermee. Rol de pizza vanuit de lange zijde voorzichtig op. Vet een muffinbakblik in met een beetje olie. Snijd plakken van ongeveer 1 à 2 cm van de pizzarol en leg deze in de muffinvormpjes. Zet de pizzarolletjes ongeveer 20 minuten in de oven.!tip! De pizzarolletjes zijn zowel warm als koud lekker! En je kan ze natuurlijk ook met andere ingrediënten beleggen die jij lekker vindt!

11 9

12 10 Moppentrommel Jos: Ik kan onbeperkt bellen voor maar drie euro!! Jean: Huh? Hoezo? Heb je een nieuw abonnement bij Telenet? Jos: Nee hoor, ik heb een fietsbel gekocht! Een dom blondje komt een muziekwinkel binnen en zegt Ik had graag die rode trompet en die witte harmonica daar gehad. De verkoper zucht diep en zegt die brandblusser kan je hebben, maar de verwarming blijft hier.

13 11 De leerlingen hebben hun opstel terug gekregen. Lise steekt haar vinger in de lucht en zegt: Juffrouw ik kan niet lezen wat u onder mijn werk hebt gezet. Ik heb het ook al aan anderen laten lezen, maar die kunnen het ook niet lezen. De juffrouw staat op en bekijkt het tekstje onderaan het opstel en zegt dan Er staat: Onvoldoende wegens onleesbaar handschrift. Een journalist van een wereldberoemde krant komt bij een honderdjarige man en vraagt of één van zijn kinderwensen ooit is uitgekomen. Waarop de oude man antwoord Ja, als kind haatte ik het altijd toen mijn moeder mijn haar knipte en ik hoopte toen heel hard dat ik ooit kaal zou worden.

14 Kiekjesrubriekje 12

15 13

16 14 Activiteiten Piepers 1/2: Dag 1 8/2: Vandaag spelen we buiten, waar de vogels lawaai maken 15/2: 15, dat is een 5 en een 10. Wie niet weg is, is bekeken 22/2: Kijk daar, wat voor een raar spook loopt ginder Leeuwkes 1/2: Spetter kater, we zitten in het water (meenemen : 5 en zwemkledij Gevraagd: ouders die willen rijden) 8/2: Zcht, twee, veertien, wie niet weg is, is gezien 14-16/2: Vierkant ruit, we trekken er tussen uit (brief volgt nog) 22/2:middel-leeuwen (meenemen: vriendjes en/ofvriendinnetjes)

17 15 Deugnieten 1/2: Joske op pad 8/2: Joske in het boske 15/2: Joske doet gek 22/2: Joske en de Romeinse Griek Rakkers 1/2: Hallo, televisie 8/2: Februari vol met regen en slijk, maakt alle Rakkers rijk 15/2: Los in het bos (meenemen: fiets) 22/2: Het kan niet stuk met Darkwing Duck

18 16 Sjowers 1/2: Het water loopt altijd naar de zee (meenemen : 5 en zwemkledij Gevraagd: ouders die willen rijden) 8/2: Een vrouwenhaar trekt meer dan een kabeltouw 15/2: Als de kat van huis is, feesten de muizen 22/2: De klant is koning Jonghernieuwers 1/2: Is het al carnaval? 8/2: Laten we lekker link gaan doen 15/2: WIJLE WEG (brief volgt) 22/2: Mona Lisa op het paard Jef, Michiel, Amber, Sam, Thijs, Bert, Jelle, Jolien, Dries, Jordy, Hans, Thomas, Charlotte, Michiel, Sylvie, Kjell, Alissa, Axelle, Jasper

19

20

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Jaargang 2010-2011 1 Voorwoord Een goede september iedereen! Ik ben blij dat ik na een volle maand vakantie opnieuw het woord tot jullie mag richten. Het kamp in Edingen was gemakkelijk een succes te

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2012-2013. gekomen! NUMMER 337 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2012-2013. gekomen! NUMMER 337 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN februari september 1 JODELA JAARGANG 2012-2013 NUMMER 337 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Kiekeboe, hier ben ik weer met jullie voorwoord. Ik heb jullie weer gemist hoor, maar nu kan ik

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juli-augustus 1 Voorwoord Allereerst heet ik iedereen van harte welkom in dit nieuwe KSJ-jaar. Niet alleen de vaste leden en ouders horen hierbij, maar net zoals elk jaar hoop ik nu ook weer enkele nieuwe

Nadere informatie

Voorwoord JODELA. KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Groetjes, Je huilend huilebalkje.

Voorwoord JODELA. KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Groetjes, Je huilend huilebalkje. 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 388 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Hallo iedereen en welkom bij het voorwoord van februari! Het uitroepteken staat er omdat ik dolenthousiast ben, carnaval

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Wel wel wel, het was me wat vorige maand! Ik moet zeggen, we hebben ons goed geamuseerd op de vrijdagavonden! Een quiz hier, een fakkeltocht daar, alles was weer tip top in orde in januari.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei juli-augustus 1 Voorwoord Het is wat allemaal. Beste vrienden, ik kan jullie zeggen dat april weer een geweldig intensieve én succesvolle maand was. We kunnen terugkijken op een paar schitterende

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. ben ik toch een gelukkig mens!. NUMMER 373 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. ben ik toch een gelukkig mens!. NUMMER 373 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN september 1 2 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 373 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste Ksj-vrienden, laat ik het eerste voorwoord beginnen met een terugblik op het voorbije jaar. Gelachen,

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. een gevaar. NUMMER 379 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. een gevaar. NUMMER 379 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN maart september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 379 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Van heinde en verre konden de mensen een onbeschrijfbare vreugde voelen die tot in het diepst van hun

Nadere informatie

Voorwoord. denk ik dan! JAARGANG 2013-2014

Voorwoord. denk ik dan! JAARGANG 2013-2014 december september 1 NUMMER 376 December DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste vrienden van de KSJ! Het is weer zover, één van de leukste maanden van het jaar is weer aangebroken. December is klassiek

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG Hoera Hoera Hoera! NUMMER 374 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG Hoera Hoera Hoera! NUMMER 374 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN oktober september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 374 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Beste jongelui, bij deze wens ik jullie alvast een aangenaam oktober toe. Dat is eigenlijk niet

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei 1 JODELA JAARGANG 2010-2011 NUMMER [349] [Mei] DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Zo, de maand april is weeral eens gedaan. Meestal zeggen ze dat april de maand is van jawel, de aprilse grillen.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 384 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Hallokes aan alle KSJ-kindjes en mama s en papa s. Na twee maanden in mijn bed te liggen

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. NUMMER 375 November DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. NUMMER 375 November DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN November september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 375 November DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Ola, Szia, Здравствуй, Hello, gutentag, hallo en ga zo maar voort zijn allemaal beleefde manieren

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG win een auto. (Volkswagen golf) Yu. NUMMER 383 Juli-Augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG win een auto. (Volkswagen golf) Yu. NUMMER 383 Juli-Augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Juli-augustus september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 383 Juli-Augustus DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goedendag elkerlyc, met dit archaïsme probeer ik de laatste moeilijke woorden uit mijn

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2009-2010 NUMMER 329 September DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Ola Pola wat ging de vakantie snel voorbij! Gisteren was het nog kamp, vandaag zit iedereen

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juni 1 Voorwoord Allo allo, aarde aan de Jodelalezers en lezeressen! Jawel, we zijn alweer een maandje dichter bij het jaarlijkse KSJ-hoogtepunt, namelijk het kamp. Voor degene die het nog niet weten,

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN maart september 1 JODELA JAARGANG 2012-2013 NUMMER 338 Maart DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Wel wel wel, het is weer zover. Er staat weer een spliksplinternieuwe maand voor de deur! Nu we allemaal

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG Gegroet out. NUMMER 399 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG Gegroet out. NUMMER 399 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Februari 1 JODELA JAARGANG 2015-2016 NUMMER 399 Februari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Alaaf maal elf en je komt op de sesam open u van het carnaval. Het carnaval jaar is al van elf na elf op

Nadere informatie

Maandlijst December Januari

Maandlijst December Januari Maandlijst December Januari Jaarthema 2013-2014 Algemene informatie - Zoals in de infobundel staat, zal de maandlijst enkel nog via onze site verkrijgbaar zijn (www.kljstrijtem.be). Moest dit een probleem

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN februari 1 Voorwoord Voila se, Januari zit er weeral op. Het was een maand vol verrassingen, feesten en andere leuke dingen! De KSJ was zeker ook weer pertinent aanwezig in deze maand, er is weer wat

Nadere informatie

Voorwoord KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN mei september 1 Voorwoord Dag vogeltjes, dag krokussen, dag zon, bedankt dat je komen kon. Eindelijk mooi weer, de natuur komt uit zijn bevroren schelp zodat wij wellustig kunnen genieten van het ontdooien

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2007-2008 NUMMER 312 Januari DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Goede dag beste lezers van de Jodela. Er is weer een maand voorbij en de nieuwe staat alweer voor de deur. Deze keer

Nadere informatie

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. zaterdag! NUMMER 380 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN

Voorwoord JODELA JAARGANG 2013-2014. zaterdag! NUMMER 380 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN april september 1 JODELA JAARGANG 2013-2014 NUMMER 380 April DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN Voorwoord Afgelopen maand was een maand vol plezier en verrassingen! Het carnavalsfestijn was een succes, de Jonghernieuwers

Nadere informatie

De Eurefantokrant. Jaargang 46, Januari 2016. 5/01/2004 Camie Dekens 12 jaar Kwiks. 7/01/2005 Bavo Vellemans 11 jaar Rakkers

De Eurefantokrant. Jaargang 46, Januari 2016. 5/01/2004 Camie Dekens 12 jaar Kwiks. 7/01/2005 Bavo Vellemans 11 jaar Rakkers Inhoud: Verjaardagen Wist je datjes Programma s De Eurefantokrant Jaargang 46, Januari 2016 5/01/2004 Camie Dekens 12 jaar Kwiks 7/01/2005 Bavo Vellemans 11 jaar Rakkers 14/01/2000 Gerben Wilmus 16 jaar

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSA HEIDEBLOEMPJE ESSEN September 1 JODELA JAARGANG 2015-2016 NUMMER 395 September Voorwoord Hallowa en welkom bij de eerste zin van de eerste jodela van het eerste KSA-jaar sinds vele. Na twee maandjes alles te vergeten wat

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Wat gaat de tijd toch weer snel. Even knipperen met de ogen en het jaar is weeral om. Ik denk dat we een geslaagd KSJ-jaar achter de rug hebben, alles is zijn gang kunnen gaan en iedereen heeft

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord Beste KSJ ers! Ai ai ai, met pijn in het hart, moet ik jullie meedelen dat dit de laatste jodela is van het KSJ-jaar. Natuurlijk is het daarom geen mindere editie! Juni is immers de maand waarin

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Voorwoord groepsleiding

Voorwoord groepsleiding TARSIVAT December Voorwoord groepsleiding Van 13 tot 15 november lag de volledige Tarsi-vloot aangemeerd op Linkeroever. Met 110 waren we, verkleed als woeste zeerovers, piraten, matroosjes en papegaaien.

Nadere informatie

december 2014 Inhoud: - Voorwoord - Kienavond - Christus Koning - Bonte Namiddag - Sinterklaas - Kerstboomverbranding - Kalender - Pretpagina

december 2014 Inhoud: - Voorwoord - Kienavond - Christus Koning - Bonte Namiddag - Sinterklaas - Kerstboomverbranding - Kalender - Pretpagina december 2014 Inhoud: - Voorwoord - Kienavond - Christus Koning - Bonte Namiddag - Sinterklaas - Kerstboomverbranding - Kalender - Pretpagina VOORWOORD Beste Chiro-vrienden, Eerst en vooral: Dat al jullie

Nadere informatie

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI

MAANDLIJST. Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI MAANDLIJST Gelukkig Nieuwjaaaar! DECEMBER - JANUARI Algemene informatie vrij! Ons kamp zal dit jaar doorgaan in Aarschot van 2 tot 11 augustus dus hou deze data zeker Heb je nog geen sjaaltje, t-shirt

Nadere informatie

Schoolkrant groep 5/6

Schoolkrant groep 5/6 Schoolkrant groep 5/6 Wat leuk dat u de schoolkrant van groep 5/6 gaat lezen. De kinderen hebben deze keer zelf bedacht wat ze willen schrijven of tekenen en met wie! Zo kunt u lezen over de herfstvakantie,

Nadere informatie

Juli- juli-augus august tus us

Juli- juli-augus august tus us Juli-augustus juli-augustus 1 Voorwoord Beste vrienden van de KSJ. Momenteel heb je de laatste jodela van dit werkjaar vast, wat mij de mogelijkheid geeft om eens terug te blikken op dat afgelopen werkjaar.

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN maart 1 Voorwoord Beste KSJ ertjes, de maand februari is weeral voorbij gevlogen. Het was een maand vol plezier. Denk maar aan het leuke blockfeestje van de Jonghernieuwers! Het was weer een zeer groot

Nadere informatie

Jongknapen. Liefste, beste, stoerste, grappigste, zotste, slimste, vriendelijkste, enthousiastste, onnozelste jongknapen,

Jongknapen. Liefste, beste, stoerste, grappigste, zotste, slimste, vriendelijkste, enthousiastste, onnozelste jongknapen, Jongknapen Liefste, beste, stoerste, grappigste, zotste, slimste, vriendelijkste, enthousiastste, onnozelste jongknapen, We zijn alweer toe aan het tweede boekje van dit jaar. Wat gaat de tijd toch snel

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Lieve kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is alweer voorbij. Wij hopen dat jullie het al heel leuk vonden. Wij in ieder geval wel. Wat vliegt de tijd toch hé? Maar niet

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 Voorwoord De rapporten zijn uitgedeeld, de Roefel is achter de rug en de Werchtergangers hebben hun typische festivalgeur al lang van hun lijf gewassen. De zomervakantie is dus definitief begonnen. Oef!

Nadere informatie

Wilgenhoek. Tekening Maarten Oortwijn

Wilgenhoek. Tekening Maarten Oortwijn Wilgenhoek Mijn herinneringen aan de Wilgenhoek gaan ver terug. Mijn moeder, broer en ik hadden zomers altijd een abonnement op het zwembad. Als het dan even mooi weer was waren we daar te vinden. Niet

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek Germa de Vos Kletsboek Een vrolijk voorleesboek 1 Het huis van de tien kinderen 1., daar kun je haast niet lopen. Overal zitten kleintjes hun vetertjes te knopen. 2., daar is het altijd feest, omdat er

Nadere informatie

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel :

Voorwoord : Mededelingen : Truienwissel : Mei 2016 Voorwoord : En we zijn weeral in mei! Wat vliegen de maanden voorbij. Ondertussen hebben we alweer vele leuke activiteiten gehad. De Koekjesslag was dankzij jullie hulp weer een groot succes!

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Heikleuters. KSA Frisse Heikracht Bree

Heikleuters. KSA Frisse Heikracht Bree Heikleuters KSA Frisse Heikracht Bree 0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave & foto s p. 1 Colofon p. 2 Voorwoord p. 3 Pastoraal woord p. 4 Informatie & moppentrommel p. 5 Activiteitenkalender p. 6-7 1 Colofon

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN juni september Voorwoord 1 Jongens jongens jongens, wat gaat de tijd toch snel. We zijn dit jaar nog maar pas gestart (alsof het gisteren was) en ik zie het einde al langzaam maar zeker in zicht komen.

Nadere informatie

Enthousiast Mei en Juni

Enthousiast Mei en Juni Enthousiast Mei en Juni We zijn jammer genoeg aan de laatste maanden gekomen van het fantastisch leuk chirojaar, maaaaaar... het leukste moet nog komen! En dat is dat we in Julisamen 10 dagen lang jaja

Nadere informatie

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar!

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar! KAPOENEN Nu dat die lieve goed Sint jammer genoeg weer naar Spanje is vertrokken, gaan wij gewoon lekker door. Piraten, sneeuw, dieren, noem maar op, we gaan het allemaal zien! Er hangt misschien wel wat

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. September Oktober Zondag 6 September 2015 Geen activiteit: De +14 en leiding hebben zaterdag 5 september oud-ijzerslag gehad om de kas van KLJ

Nadere informatie

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal!

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Hé hoi, hallo! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bloem. Bloem van Plastic. Maar je mag gewoon Bloem zeggen. Wow! Wat goed dat jullie even

Nadere informatie

Voorbereiding post 3. Vogels op reis Groep 1-3

Voorbereiding post 3. Vogels op reis Groep 1-3 Voorbereiding post 3 Vogels op reis Groep 1-3 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 3: Vogels op reis voor groep 1, 2 en 3. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkvel Opruimen

Nadere informatie

februari juli-augustus

februari juli-augustus februari juli-augustus 1 Voorwoord Het is weer zover! Een nieuwe maand! Dit is altijd een mooi moment om terug te blikken op de afgelopen maand en eens te dromen over de komende maand. Januari was weer

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN januari september Voorwoord 1 Liefste goedgevulde schatten, Bij een nieuw jaar horen wensen en mensen die in verzoening samenleven. Bij een nieuw jaar horen dagen en nachten die onverwachte vreugde en

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

Gelukkig Nieuwjaar! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: januari 2016 Nummer: 5 P409906

Gelukkig Nieuwjaar! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: januari 2016 Nummer: 5 P409906 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: januari 2016 Nummer: 5 P409906 Gelukkig Nieuwjaar! Afzendadres en VU Elien Verbiest Hezemeerdijk 22 2440 Geel Januari is weer aangebroken en

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 384 oktober DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Tschüss sagen sie oft im Deutsche Sprache, maar ook wel eens in de lagelanden. Ik hoor jullie

Nadere informatie

Vollenhove Wonen op een havezate

Vollenhove Wonen op een havezate D S T R K C N T Opdracht 1 Nodig: foto van jezelf als klein kind, fotoblad opdracht 1 In Vollenhove staat de havezate Oldruitenborgh. De havezate is al heel oud. Bijna 250 jaar geleden, rond 1770, woonden

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN

Voorwoord JODELA KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN 1 JODELA JAARGANG 2014-2015 NUMMER 390 Mei DE JODELA IS EEN UITGAVE VAN KSJ HEIDEBLOEMPJE ESSEN Voorwoord Tik hem aan Mei! Hallo, allemaal en welkom bij een nouvelle vel vol met voorwoorden. Wat heeft

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN.

IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. CITOTOETS GEMAAKT DOOR ANOUK IN JUNI KREGEN WIJ CITOTOETS. REKNEN EN BEGRIJPEND LEZEN EN MEER. LEUKE REKNEN SOMMEN MAKEN EN UITREKNEN. EN DEGRIJPEND LEZEN. DE ZOMER VAKANTIE KOMT ER AAN EN DAT IS GOED

Nadere informatie

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand

Inleiding. Inleefdag. Actie melk. Juni = examenmaand MEI - JUNI Inleiding Jammer, maar helaas.. We zijn aan het laatste boekje van het jaar. Wel volgt er binnenkort nog een superzalig kampboekje met alle informative die jullie nodig hebben om op kamp te

Nadere informatie

Groep. Nieuwsbrief februari 2015. Met in dit nummer

Groep. Nieuwsbrief februari 2015. Met in dit nummer Groep Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief Heb je iets meegemaakt met de scoutinggroep wat je graag wilt delen of heb je iets leuks voor de nieuwsbrief stuur het ons. Het adres is: nieuwsbrief@de-ruyter.nl.

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was...

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Verstoppertje in de sneeuw Hallo lieve kinderen, we leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Er ligt een dik pak sneeuw in het Sprookjesbos.

Nadere informatie

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we

Gekrabbeld. We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe. grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we ! 2 Gekrabbeld Hallo chirowieten en ouders We zijn dit chirojaar zeer goed gestart! Ons nieuwe grasveld achter de lokalen is bijna speelklaar en we mochten weer tal van nieuwe leden verwelkomen. Hopelijk

Nadere informatie

Jullie gaan natuurlijk niet alleen op wereldreis, jullie zullen samen de wereld rondreizen met 3 leuke leiders. We stellen ons kort even voor:

Jullie gaan natuurlijk niet alleen op wereldreis, jullie zullen samen de wereld rondreizen met 3 leuke leiders. We stellen ons kort even voor: Dag allerliefste Dolfijntjes Na een lange periode zonder KSA is het gelukkig weer tijd om aan een nieuw KSA-jaar te beginnen. Jullie speelkleren kunnen jullie alvast mooi klaarleggen want dit is het eerste

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Evenementenblaadje. Voor onze brave tito s, keti s en aspi s staan de zwarte pieten klaar van 6 tot 8 uur.

Evenementenblaadje. Voor onze brave tito s, keti s en aspi s staan de zwarte pieten klaar van 6 tot 8 uur. Evenementenblaadje December, het vriest zo hard dat uw oren erbij van zouden afvallen en u billen zien blauw van het vallen op de gladde stoep. Maar geen nood, de Chiro is daar om u van binnenuit te verwarmen

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Feest. Illustraties Dick Bruna copyright Mercis bv,

Feest. Illustraties Dick Bruna copyright Mercis bv, Bijlagen Feest 1 Post 2 Taart 3 Spelletjes 4 Slingers 5 Cadeautjes 6 Feestjurk 7 8 9 10 11 Knipkaart 1 Voorbereidende opdracht museum 12 Binnenkort is nijntje jarig. Dat vindt zij erg leuk. Zij gaat dit

Nadere informatie

Met de feestdagen voor de deur wensen wij jullie al een vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar.

Met de feestdagen voor de deur wensen wij jullie al een vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar. DECEMBER Hallo iedereen, Om te beginnen willen wij iedereen die kwam genieten van onze Christus Koning viering bedanken. Hopelijk was het voor jullie ook een beetje feest. Ook een dikke merci aan onze

Nadere informatie

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken)

Spreekoefeningen. Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen. (voor het inburgeringsexamen - spreken) Spreekoefeningen (voor het inburgeringsexamen - spreken) Oefenen voor het eerste deel van het examen spreken: Vragen beantwoorden. 1 enkele vragen Eet u vaak brood? Wat voor groente eet u vaak? Wat vindt

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

oktober juli-augustus

oktober juli-augustus oktober juli-augustus 1 Voorwoord Een goede dag, beste lezer! De eerste maand van het nieuwe ksj-jaar ligt reeds achter ons, en het was een mooie maand! Het waren geweldige zaterdagnamiddagen en de fotoavond

Nadere informatie

Wat staat waar? Winter 2015-2016. Winter 2015-2016

Wat staat waar? Winter 2015-2016. Winter 2015-2016 Wat staat waar? Oplossingen raadsels/ nonogrammen 1.een van de vaders is een opa. Daarom is de andere vader zowel een zoon als een vader. 2.Een handdoek 3.Vuur 4. Een schaduw Voorwoord 2 De staf 3 Het

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Vakantieprogramma BSO De Zevensprong

Vakantieprogramma BSO De Zevensprong Zomervakantie week 1 Maandag 1 juli natuur Hutten bouwen 4-12 jaar aanwezig om: 11:00uur ophalen vanaf: 17:15uur Zo! We gaan de vakantie eens goed beginnen! We gaan met de bus naar de instuif in De Laar.

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden

gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden gedragsregel in verhaal: doorzetten en de moed erin houden We zitten al in de helft van het jaar en het zwemseizoen zit er bijna op. De zwemmers kijken allemaal al uit naar de twee weken durende stage

Nadere informatie

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview

Inhoud: ----------------------------- ----------------------------- nog Rijmpjes ----------------------------- Interview Jaargang 3 -Uitgave 1 Inhoud: November 2012 Voorstelling nieuwe leerlingenraad IDEH. Project FAIRTRADE Spelletjes/Raadseltjes Moppentrommel Rijmpjes en nog Rijmpjes Interview De nieuwe leden van de Leerlingenraad

Nadere informatie

Ronny de pony en Hein het konijn gaan naar het ziekenhuis. Urologie. Tekst: Ann Danckaert. Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws

Ronny de pony en Hein het konijn gaan naar het ziekenhuis. Urologie. Tekst: Ann Danckaert. Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws Urologie Ronny de pony en Hein het konijn gaan naar het ziekenhuis Urologie Tekst: Ann Danckaert Originele tekeningen: Hilde Mattheeuws Het is heel vroeg in de morgen. Samen met zijn mama stapt Ronny de

Nadere informatie

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal!

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Hé hoi, hallo! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bloem. Bloem van Plastic. Maar je mag gewoon Bloem zeggen. Wow! Wat goed dat jullie even

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Beste ouders en leden

Beste ouders en leden Beste ouders en leden Eindelijk is het zover, het nieuwe jaar gaat van start. De leidingsploeg ziet het helemaal zitten om alle leden hun gezichtjes terug te zien. We hopen dat jullie er allemaal even

Nadere informatie

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in.

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in. Oosterkerk, Zondag 27 januari 2013, Kinderdienst Het verhaal van de verloren zoon (Lucas 15:11-32) door de ogen van het varken Meditatie in woord en beeld ds.wim Hortensius Roodborstje tikt tegen 't raam,

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie