Profielschets lid College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Profielschets lid College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut"

Transcriptie

1 Profielschets lid College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut Ex. artikel 4 van de Regeling Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut, basisberoep en specialismen. Algemeen Het College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut (hierna ook te noemen: het College ) is het orgaan van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) dat belast is met de borging van de kwaliteit en continuïteit van de beroepsuitoefening door regelgeving op het terrein van de opleidingen waaronder de regelgeving met betrekking tot het toezicht op de opleidingen en de (her)registratie van specialisten. Een en ander binnen de kaders van de Wet BIG en in samenspel met VWS als regelgevende instantie voor de basisberoepen van de Wet BIG. Samenstelling Het College van de FGzPt kent 12 leden en is als volgt samengesteld: a. een voorzitter, b. twee gezondheidszorgpsychologen, op gezamenlijke voordracht van NIP en NVO, c. twee psychotherapeuten, op voordracht van de NVP, d. twee klinisch psychologen, op gezamenlijke voordracht van NIP en NVO, e. één klinisch neuropsycholoog, op gezamenlijke voordracht van NIP en NVO, f. één persoon op gezamenlijke voordracht van de brancheorganisaties; g. één persoon op voordracht van de brancheorganisatie vereniging GGZ-Nederland, h. één persoon op voordracht van de vereniging van universiteiten, i. één opleideling. De onafhankelijk voorzitter en het lid dat de opleidelingen vertegenwoordigt worden geworven door het bestuur. Alle leden worden benoemd door het bestuur. Het College benoemt uit zijn midden een vicevoorzitter. Het College wordt ondersteund door een secretaris, die in het College een adviserende stem heeft. Taken Ten aanzien van de specialismen en profielen heeft het College tot taak: - het vaststellen van criteria op grond waarvan deelgebieden van de gezondheidszorgpsychologie of van de psychotherapie als specialisme kunnen worden aangewezen; - het aanwijzen of opheffen van deelgebieden van de gezondheidszorgpsychologie of van de psychotherapie als specialisme; - het instellen of opheffen van een specialistenregister; - het vaststellen van de titel die degene die is ingeschreven in een specialistenregister mag voeren; - het indienen van een aanvraag bij de Minister om een specialistentitel aan te merken als een wettelijk erkende specialistentitel als bedoeld in artikel 14, eerste lid van de Wet; - het vaststellen van de eisen voor de erkenning van beroepskwalificaties, de registratie, de herregistratie en de herintreding van specialisten, daaronder begrepen de regelgeving met betrekking tot vrijstellingen en tot buitenslands gediplomeerden; - het vaststellen van de eisen voor de erkenning van opleidingsinstellingen, opleiders, praktijkopleidingsinstellingen of andere betrokkenen bij de opleiding tot een specialisme, en;

2 - het vaststellen van de eisen voor de opleiding tot specialist en van de uitwerking van die eisen in het opleidingsplan. Ten aanzien van de basisberoepen heeft het College tot taak: - het vaststellen het raamplan voor de opleiding en de nadere eisen en procedures voor de erkenning van en het toezicht op opleidingsinstellingen, praktijkopleidingsinstellingen en opleiders. - het adviseren van de Minister inzake de opleidingsstructuur, de aanwijzing en opheffing van deze beroepen, de criteria en eisen voor de opleidingen van deze beroepen waaronder de algemene vrijstellingsregels, de beroepstitels en de regelgeving voor de erkenning van beroepsbekwaamheid, registratie en herregistratie in deze beroepen, met inbegrip van buitenslands gediplomeerden en de eisen voor de erkenning van opleidingsinstellingen. Profiel Leden van het College handelen zonder last of ruggespraak en zijn ten opzichte van elkaar onafhankelijk en kritisch. Functie-eisen Een lid van het College: a) staat ingeschreven in een van de registers van de op te leiden beroepen zoals bedoeld in de Wet BIG; b) is actief werkzaam in het specialisme, basisberoep of in de functie op grond waarvan de voordracht heeft plaatsgevonden; c) kent de beroepenstructuur en de beroepspraktijk en is betrokken bij vraagstukken van opleiding en deskundigheidsbevordering; d) heeft affiniteit met wet- en regelgeving op het gebied van de gezondheidszorgpsychologie of psychotherapie, in het bijzonder op het gebied van de opleiding en de registratie in de relevante beroepen; e) heeft affiniteit met de academische en professionele psychologie en met de kwaliteitsborging van het beroep en de beroepsuitoefening; f) is in staat en bereid onafhankelijk van de voordragende organisatie(s) en van de eigen beroepspraktijk zienswijzen en oordelen te formuleren die de afzonderlijke beroepen overstijgen; g) heeft relevante bestuurlijke ervaring of aantoonbaar inzicht in bestuurlijke processen; h) vervult geen functie die cf. artikel 10 van de Regeling Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut, basisberoep, profielen en specialismen onverenigbaar is met het lidmaatschap van het College. i) beschikt over ongeveer 2 tot 4 uur per maand om de functie te vervullen. De onafhankelijk voorzitter kan maar hoeft niet te voldoen aan de onder a en b genoemde eisen. Het collegelid op voordracht van de opleidelingen kan maar hoeft niet te voldoen aan de onder a en g genoemde eisen. Tenminste één klinisch psycholoog en één klinisch neuropsycholoog heeft aantoonbare, gezaghebbende positie in de relevante wetenschap blijkend uit wetenschappelijke publicaties. Taakuitoefening Een lid van het College is bereid:

3 - zich op de vergaderingen voor te bereiden, deze bij te wonen en actief deel te nemen aan de beraadslagingen; - desgevraagd het College over een specifiek onderwerp te adviseren; - desgevraagd deel te nemen aan werkgroepen; - desgevraagd bestuurlijke overleggen bij te wonen; - desgevraagd het College extern te vertegenwoordigen; - het beleid van het College toe te lichten en uit te dragen. Het College vergadert gemiddeld 4 maal per jaar plenair. De stukken voor iedere vergadering zijn redelijk omvangrijk en vragen een gemiddelde leestijd van 3 uur. Leden van het College ontvangen een vacatie- en reis-/onkostenvergoeding.

4 Profielschets lid Commissie Registratie en Toezicht Ex. artikel 21 van de Regeling Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut, basisberoep en specialismen. Algemeen De Commissie Registratie en Toezicht (CRT) is het orgaan van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) dat belast is met de registratie en herregistratie van specialisten en het toezicht op de opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut of hun specialismen. De CRT is in het kader van haar taken met betrekking tot de inschrijving van specialisten in een van haar registers een zelfstandig bestuursorgaan zoals bedoeld in de Algemene wet bestuursrecht. De CRT kent een onafhankelijke adviescommissie ex artikel 7:13 van de Algemene wet bestuursrecht. Deze adviseert de Registratiecommissie over de afhandeling van bezwaren tegen bestuursrechtelijke beslissingen van de CRT. Samenstelling De CRT bestaat uit de volgende leden: a. een voorzitter, b. twee gezondheidszorgpsychologen, op gezamenlijke voordracht van NIP en NVO, c. twee psychotherapeuten, op voordracht van de NVP, d. twee klinisch psychologen, op gezamenlijke voordracht van NIP en NVO, en e. twee klinisch neuropsychologen, op gezamenlijke voordracht van NIP en NVO. De onafhankelijk voorzitter wordt geworven door het bestuur. Alle leden, inclusief de voorzitter, worden benoemd door het bestuur. De CRT benoemt uit zijn midden een vicevoorzitter. De CRT wordt ondersteund door een secretaris, die in de commissie een adviserende stem heeft. Taken De CRT heeft met betrekking tot de specialismen de volgende taken: - het uitvoeren van besluiten van het College tot de instelling en opheffing van registers van specialisten; - de erkenning van de beroepskwalificaties van specialisten; - de registratie, herregistratie en herintreding van specialisten; - de doorhaling van de registratie van specialisten. Met betrekking tot het toezicht op de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut of hun specialismen heeft de CRT in haar hoedanigheid van toezichthouder op de opleiding tot de basisberoepen en de specialismen de volgende taken: - het adviseren van het orgaan dat de opleidingsinstellingen erkent voor de basisberoepen, de Minister van VWS; - de erkenning van de opleidingsinstellingen voor de specialismen; - de erkenning van de hoofdopleiders voor de basisberoepen en hun specialismen; - de erkenning van de praktijkopleidingsinstellingen voor de basisberoepen en hun specialismen; - het toezicht op de uitvoering van de besluiten van het College door de opleidingsinstellingen, de hoofdopleiders en de praktijkopleidingsinstellingen.

5 Tot slot heeft de CRT met betrekking tot het opleidingsregister tot taak de instelling en opheffing van een opleidingsregister, de inschrijving van opleidelingen, de wijziging of doorhaling van de inschrijving van opleidelingen en de verstrekking van gegevens uit het opleidingsregister aan derden mits dit aansluit bij het doel van het opleidingsregister en niet strijdig is met de Wet bescherming persoonsgegevens. Profiel Leden van de CRT handelen zonder last of ruggespraak en opereren ten opzichte van elkaar onafhankelijk en kritisch. Een lid van de CRT: - heeft affiniteit met de kwaliteitsborging van de beroepsuitoefening - kan over de grenzen van zijn eigen beroepsgroep heen kijken en is in staat om in het belang van het geheel van psychologische BIG-opleidingen en BIG-beroepen te handelen; - is ingeschreven in het BIG-register voor het beroep waarvoor hij in de CRT zitting neemt en heeft recente werkervaring als zodanig; - heeft kennis van de organisatie en praktijk van de psychologische BIG-beroepen inclusief recente ontwikkelingen op het terrein van deskundigheidsbevordering; - heeft kennis van de opleidingsstructuren van de vier psychologische BIG-beroepen; - heeft relevante bestuurlijke ervaring; - heeft affiniteit met regelgeving, beleid en besluitvorming; - vervult geen functie die cf. artikel 10 van de Regeling Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut, basisberoep, profielen en specialismen onverenigbaar is met het lidmaatschap van de CRT; - is voor gemiddeld 2 uur per maand beschikbaar om het plenaire lidmaatschap te vervullen; - is aanvullend beschikbaar om zitting te nemen in een van de uitvoeringscommissies van de CRT (gemiddeld 4 uur per maand). De onafhankelijk voorzitter: - is van academisch niveau en kan onafhankelijk opereren; - heeft kennis van de organisatie en praktijk van de psychologische BIG-beroepen inclusief recente ontwikkelingen op het terrein van deskundigheidsbevordering; - heeft kennis van de opleidingsstructuren van de vier psychologische BIG-beroepen; - is in staat om in het belang van het geheel van psychologische BIG-opleidingen en BIG-beroepen te handelen; - heeft bestuurlijk gezag, bij voorbeeld op grond van zijn/haar achtergrond binnen een van de psychologische BIG-opleidingen; - heeft affiniteit heeft met regelgeving, beleid en besluitvorming; - vervult geen functie die cf. artikel 10 van de Regeling Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut, basisberoep, profielen en specialismen onverenigbaar is met het lidmaatschap van de CRT; - is voor gemiddeld 6 uur per maand beschikbaar om de rol van voorzitter te vervullen. De CRT vergadert plenair gemiddeld 4 maal per jaar. De stukken voor iedere vergadering vragen een gemiddelde leestijd van 3 uur.

6 Leden van de CRT ontvangen een vacatie- en reis-/onkostenvergoeding.

REGELING GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG EN PSYCHOTHERAPEUT, BASISBEROEP EN SPECIALISMEN

REGELING GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG EN PSYCHOTHERAPEUT, BASISBEROEP EN SPECIALISMEN REGELING GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG EN PSYCHOTHERAPEUT, BASISBEROEP EN SPECIALISMEN Geconsolideerde versie Regeling inzake de instelling van specialismen als bedoeld in artikel 14 van de Wet op de beroepen

Nadere informatie

Het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) besluit:

Het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) besluit: Instellingsregeling Landelijke Opleidingsraad Psychologische BIG-beroepen Het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) besluit: Artikel 1. Begripsomschrijving

Nadere informatie

Vastgesteld door het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 10 maart 2014 Datum inwerkingtreding: 1 januari 2014

Vastgesteld door het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 10 maart 2014 Datum inwerkingtreding: 1 januari 2014 Algemene Voorwaarden bij het register voor de opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog. (Algemene Voorwaarden Opleidingsregister) Vastgesteld

Nadere informatie

opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut,

opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, Algemene Voorwaarden bij het register voor de opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog. (Algemene Voorwaarden Opleidingsregister) Vastgesteld

Nadere informatie

WERKPLAN Vastgesteld door het bestuur van de FGzPt op 17 september 2015 Goedgekeurd door de ledenraad op 19 november 2015

WERKPLAN Vastgesteld door het bestuur van de FGzPt op 17 september 2015 Goedgekeurd door de ledenraad op 19 november 2015 WERKPLAN 2016 Vastgesteld door het bestuur van de FGzPt op 17 september 2015 Goedgekeurd door de ledenraad op 19 november 2015 Preambule Dit werkplan is opgesteld vooruitlopende op de installatie van het

Nadere informatie

besluit in haar vergadering van 30 november 2018 het volgende Toezichtkader te hanteren vanaf 1 januari 2019;

besluit in haar vergadering van 30 november 2018 het volgende Toezichtkader te hanteren vanaf 1 januari 2019; Toezichtkader van de CRT voor de opleidingen - psychotherapeut - gezondheidszorgpsycholoog - specialist-gezondheidszorgpsycholoog klinisch psycholoog - specialist-gezondheidszorgpsycholoog klinisch neuropsycholoog

Nadere informatie

WERKPLAN Vastgesteld door het bestuur van de FGzPt op 15 november 2016 Goedgekeurd door de ledenraad op 24 november 2016

WERKPLAN Vastgesteld door het bestuur van de FGzPt op 15 november 2016 Goedgekeurd door de ledenraad op 24 november 2016 WERKPLAN 2017 Vastgesteld door het bestuur van de FGzPt op 15 november 2016 Goedgekeurd door de ledenraad op 24 november 2016 INHOUDSOPGAVE Inleiding p. 03 I. Bestuur p. 04 II. College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog

Nadere informatie

Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut, basisberoep en specialismen. Het Bestuur,

Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut, basisberoep en specialismen. Het Bestuur, 1 Besluit van 7 juni 2016 strekkende tot wijziging van de Regeling Gezondheidszorgpsycholoog en Psychotherapeut, basisberoep en specialismen Het Bestuur, gelet op artikel 14, tweede lid, onder c. van de

Nadere informatie

Selectielijst vereniging FGzP (Federatie van gezondheidszorgpsychologen)

Selectielijst vereniging FGzP (Federatie van gezondheidszorgpsychologen) Selectielijst vereniging FGzP (Federatie van gezondheidszorgpsychologen) Selectielijst voor de administratieve neerslag van de openbare gezag-taken van de zorgdrager FGzP (Federatie van gezondheidszorgpsychologen),

Nadere informatie

Vastgesteld door het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 10 maart 2014 Datum inwerkingtreding: 1 januari 2014

Vastgesteld door het Bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 10 maart 2014 Datum inwerkingtreding: 1 januari 2014 Algemene Voorwaarden bij het register voor de opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog. (Algemene Voorwaarden Opleidingsregister) Vastgesteld

Nadere informatie

opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut,

opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, Algemene Voorwaarden bij het register voor de opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog. (Algemene Voorwaarden Opleidingsregister) Vastgesteld

Nadere informatie

Inleiding ORGANEN FGZP. Werkplan FGzP 2013

Inleiding ORGANEN FGZP. Werkplan FGzP 2013 Werkplan 2013 Inleiding De Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) is het samenwerkingsverband van de twee beroepsorganisaties van gezondheidszorgpsychologen (gz-psychologen): het Nederlands Instituut

Nadere informatie

Regeling inzake de instelling van specialismen, volgend op het basisberoep gezondheidszorgpsycholoog

Regeling inzake de instelling van specialismen, volgend op het basisberoep gezondheidszorgpsycholoog Regeling inzake de instelling van specialismen, volgend op het basisberoep gezondheidszorgpsycholoog [] Vastgesteld door het bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen op 15 april 2003; Goedgekeurd

Nadere informatie

WERKPLAN 2014 Preambule

WERKPLAN 2014 Preambule WERKPLAN 2014 Preambule De begroting en het werkplan 2014 van de FGZP zijn tot stand gekomen onder het gesternte van een wijziging van de federatiestructuur en samenstelling. Sinds januari 2013 wordt op

Nadere informatie

Goedgekeurd door de Minister van VWS op 25 juni 2012, besluit MEVA/BOA In werking per 1 juni 2012.

Goedgekeurd door de Minister van VWS op 25 juni 2012, besluit MEVA/BOA In werking per 1 juni 2012. COLLEGE SPE CIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYC HO LOOG Besluit CSG 2011-1 Besluit herintreding gezondheidszorgpsycholoog-specialisten Goedgekeurd door de Minister van VWS op 25 juni 2012, besluit MEVA/BOA-3115327

Nadere informatie

Nadere eisen en voorwaarden ten aanzien van supervisie en leertherapie in de specialistische opleiding tot klinisch psycholoog

Nadere eisen en voorwaarden ten aanzien van supervisie en leertherapie in de specialistische opleiding tot klinisch psycholoog COLLEGE SPE CIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYC HO LOOG Besluit CSG 2006-1 Nadere eisen en voorwaarden ten aanzien van supervisie en leertherapie in de specialistische opleiding tot klinisch psycholoog [Besluit

Nadere informatie

Regeling Kwaliteitsregister Psychotherapie

Regeling Kwaliteitsregister Psychotherapie De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP), besluit vast te stellen de volgende Regeling Kwaliteitsregister Psychotherapie HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze

Nadere informatie

WERKPLAN Preambule

WERKPLAN Preambule WERKPLAN 2015 Preambule Het werkplan 2015 van de FGzPt is tot stand gekomen onder het gesternte van een wijziging van de federatiestructuur en samenstelling. Sinds januari 2013 wordt op aandringen van

Nadere informatie

Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen

Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen Besluit van 28 juni 2018 tot vaststelling van het Reglement van orde van de Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen (Reglement van orde RTS)

Nadere informatie

Aanvraag tot erkenning praktijkopleidingsinstelling Specialistische opleiding tot klinisch psycholoog

Aanvraag tot erkenning praktijkopleidingsinstelling Specialistische opleiding tot klinisch psycholoog Aanvraag tot erkenning praktijkopleidingsinstelling Specialistische opleiding tot klinisch psycholoog Naam instelling Adres/ plaats Telefoonnummer Contactpersoon/ praktijkopleider Om in aanmerking te komen

Nadere informatie

verenigingen BIG-registratie Andere of aanvullende registers Periode en kosten AC-HOP n.v.t. n.v.t. n.v.t. AVBZ (Artikel 34)

verenigingen BIG-registratie Andere of aanvullende registers Periode en kosten AC-HOP n.v.t. n.v.t. n.v.t. AVBZ (Artikel 34) Pagina 1 van 7 Overzicht kosten (her)registratie in (kwaliteits)registers en BIG-registers van de FBZ-verenigingen, 4 maart 2015 AC-HOP n.v.t. n.v.t. n.v.t. AVBZ - Optometrist en Orthoptist - Kwaliteitsregister

Nadere informatie

Opleidingsregister voor de 3-jarige opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ

Opleidingsregister voor de 3-jarige opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ Opleidingsregister voor de 3-jarige opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ Beleidsregel Uitwerking van de algemene bepalingen inzake Opleidingen in hoofdstuk B meer specifiek de artikelen 15 en 18

Nadere informatie

Regeling Specialismen Farmacie 2014

Regeling Specialismen Farmacie 2014 Regeling Specialismen Farmacie 2014 Besluit van de Algemene Vergadering van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP), Goedgekeurd door de Minister van Volksgezondheid,

Nadere informatie

Meest gestelde vragen POI-register (bijgewerkt augustus 2018)

Meest gestelde vragen POI-register (bijgewerkt augustus 2018) (bijgewerkt augustus 2018) De dikgedrukte woorden vindt u terug in de woordenlijst (p.6) Achtergrond Het POI-register (Praktijkopleidingsinstellingenregister) is ontwikkeld om het proces van de erkenningen

Nadere informatie

Inleiding ORGANEN FGZP. Werkplan FGzP 2012

Inleiding ORGANEN FGZP. Werkplan FGzP 2012 Werkplan 2012 Inleiding De Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) is het samenwerkingsverband van de twee beroepsorganisaties van gezondheidszorgpsychologen (gz-psychologen): het Nederlands Instituut

Nadere informatie

Reglement bij het register voor de opleidingen tot verpleegkundig specialist GGZ, 3 jarige opleiding.

Reglement bij het register voor de opleidingen tot verpleegkundig specialist GGZ, 3 jarige opleiding. Reglement bij het register voor de opleidingen tot verpleegkundig specialist GGZ, 3 jarige opleiding. (Reglement Opleidingsregister) Goedgekeurd door het Bestuur van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland

Nadere informatie

Regeling Specialismen Verpleegkunde

Regeling Specialismen Verpleegkunde ALGEMENE VERENIGING VAN VERPLEEGKUNDIGEN EN VERZORGENDEN Regeling Specialismen Verpleegkunde Regeling inzake instelling van specialismen, volgend op het basisberoep Verpleegkundige (Regeling Specialismen

Nadere informatie

Regeling inzake instelling van specialismen, volgend op het basisberoep Verpleegkundige

Regeling inzake instelling van specialismen, volgend op het basisberoep Verpleegkundige Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) Regeling inzake instelling van specialismen, volgend op het basisberoep Verpleegkundige De Ledenraad van de vereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland

Nadere informatie

REGISTRATIECOMMISSIE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG (RSG) Verslag van de werkzaamheden 2008

REGISTRATIECOMMISSIE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG (RSG) Verslag van de werkzaamheden 2008 RSG 09.014 REGISTRATIECOMMISSIE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG (RSG) Verslag van de werkzaamheden 2008 1 Inleiding Krachtens de Specialismenregeling Gezondheidszorgpsycholoog is de Registratiecommissie

Nadere informatie

Besluit Kwalificatie-eisen voor praktijkopleiders, werkbegeleiders en supervisoren opleiding psychotherapeut

Besluit Kwalificatie-eisen voor praktijkopleiders, werkbegeleiders en supervisoren opleiding psychotherapeut KPT 13-025 Besluit Kwalificatie-eisen voor praktijkopleiders, werkbegeleiders en supervisoren opleiding psychotherapeut De Kamer Psychotherapeut, kennis genomen hebbende van het rapport van de Commissie

Nadere informatie

Kaderregeling Accreditatie Herregistratie, zoals vastgesteld door het Bestuur FGzP op 6 februari 2007

Kaderregeling Accreditatie Herregistratie, zoals vastgesteld door het Bestuur FGzP op 6 februari 2007 Kaderregeling Accreditatie Herregistratie Het bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP), gelet op: - het Besluit eisen voor de herregistratie van gezondheidszorgpsycholoog-specialisten,

Nadere informatie

College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog. Verslag van werkzaamheden Inleiding. II Samenstelling en bijeenkomsten

College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog. Verslag van werkzaamheden Inleiding. II Samenstelling en bijeenkomsten College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog Verslag van werkzaamheden 2006 I Inleiding Krachtens de Specialismenregeling Gezondheidszorgpsycholoog is het College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog

Nadere informatie

REGELING SPECIALISMEN TANDHEELKUNDE

REGELING SPECIALISMEN TANDHEELKUNDE Het Vertegenwoordigend College (VC) der Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), hiertoe gevolmachtigd door de Algemene Vergadering (AV) gelet op de artikelen 14 en

Nadere informatie

Vastgesteld op 3 juni 2004 Goedgekeurd door de Minister van VWS op 20 december 2004, IBE/BO-2543400 In werking getreden op 1 februari 2005

Vastgesteld op 3 juni 2004 Goedgekeurd door de Minister van VWS op 20 december 2004, IBE/BO-2543400 In werking getreden op 1 februari 2005 College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog Besluit CSG 2013-2 (oorspronkelijk: 2004-1) Besluit inzake de aanwijzing van de klinische psychologie als specialistisch deelgebied van de gezondheidszorgpsychologie

Nadere informatie

RSG REGISTRATIECOMMISSIE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG (RSG) Verslag van de werkzaamheden 2009

RSG REGISTRATIECOMMISSIE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG (RSG) Verslag van de werkzaamheden 2009 RSG 10.007 REGISTRATIECOMMISSIE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG (RSG) Verslag van de werkzaamheden 2009 1 Inleiding Krachtens de Specialismenregeling Gezondheidszorgpsycholoog is de Registratiecommissie

Nadere informatie

Besluit registratie buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten

Besluit registratie buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten COLLEGE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG EN PSYCHOTHERAPEUT Besluit CSG 2013-1 Besluit registratie buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten [Besluit buitenslands gediplomeerde

Nadere informatie

College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog. Verslag van werkzaamheden Inleiding. II Samenstelling en bijeenkomsten.

College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog. Verslag van werkzaamheden Inleiding. II Samenstelling en bijeenkomsten. College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog Verslag van werkzaamheden 2009 I Inleiding Krachtens de Specialismenregeling Gezondheidszorgpsycholoog is het College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog

Nadere informatie

Kamer Psychotherapeut

Kamer Psychotherapeut Kamer Psychotherapeut Regelingen van de Kamer Psychotherapeut betreffende toetsing toelating, vrijstellingen en vereisten betreffende opleiding tot psychotherapeut Utrecht, 8 september 2015 Inleiding Sinds

Nadere informatie

Regeling Specialismen Verpleegkunde 2007

Regeling Specialismen Verpleegkunde 2007 VERPLEEGKUNDIGEN & VERZORGENDEN NEDERLAND (V&VN) Regeling Specialismen Verpleegkunde 2007 Regeling inzake instelling van specialismen, volgend op het basisberoep Verpleegkundige (Regeling Specialismen

Nadere informatie

Werken als. Informatie voor de. verpleegkundig specialist

Werken als. Informatie voor de. verpleegkundig specialist Werken als verpleegkundig specialist Informatie voor de verpleegkundig specialist Versie december 2018 1 Inhoud Inleiding 3 1. De verpleegkundig specialist 4 2. College en Registratiecommissie 4 3. De

Nadere informatie

Kaderregeling accreditatie herregistratie

Kaderregeling accreditatie herregistratie Vastgesteld door het bestuur van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen (FGzP) op 6 februari 2007. Datum inwerkingtreding: 1 april 2007; Eerste gewijzigde versie vastgesteld door het bestuur van de

Nadere informatie

Kamer Psychotherapeut Reglement

Kamer Psychotherapeut Reglement Kamer Psychotherapeut Reglement Preambule 1. De Kamer Psychotherapeut is op verzoek van het Coördinerend Orgaan voor Opleiding en Nascholing in de GGZ (CONO) ingesteld door de Nederlandse Vereniging voor

Nadere informatie

Eindelijk VS en andere belangrijke zaken.

Eindelijk VS en andere belangrijke zaken. Waar staan we nu? Eindelijk VS en andere belangrijke zaken., MANP (bestuurslid ) NP nu 12 jaar in Nederland 26 maart 2010 eerste Verpleegkundig Specialisten geregistreerd in art. 14 BIG-register Alleen

Nadere informatie

Stevig fundament. Voorwoord. Voorzitter Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten

Stevig fundament. Voorwoord. Voorzitter Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten Jaarverslag 2015 Federatie van Gezondheidspsychologen en Psychotherapeuten 1 Voorwoord Stevig fundament Voor u ligt ons verslag van het jaar 2015. Een jaar waarin we verder bouwden aan de nieuwe organisatiestructuur

Nadere informatie

STATUTEN FEDERATIE VAN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOGEN EN PSYCHOTHERAPEUTEN

STATUTEN FEDERATIE VAN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOGEN EN PSYCHOTHERAPEUTEN STATUTEN FEDERATIE VAN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOGEN EN PSYCHOTHERAPEUTEN met zetel te Utrecht d.d. 4 juli 2014 Statuten Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging is genaamd: Federatie van Gezondheidszorgpsychologen

Nadere informatie

REGELING SPECIALISMEN EN PROFIELEN GENEESKUNST

REGELING SPECIALISMEN EN PROFIELEN GENEESKUNST REGELING SPECIALISMEN EN PROFIELEN GENEESKUNST Uitgave 1 juli 2010 De Algemene Vergadering van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG); gelet op artikel 21 van

Nadere informatie

Klinisch Psycholoog. specialistische opleiding 2015-2019. Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79

Klinisch Psycholoog. specialistische opleiding 2015-2019. Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79 Klinisch Psycholoog specialistische opleiding 2015-2019 Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79 E info@rino.nl W www.rino.nl Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 2. DOELSTELLING...

Nadere informatie

Reglement RegistratieCommissie GAGS

Reglement RegistratieCommissie GAGS Reglement RegistratieCommissie GAGS Datum: 28-02-2012 Kenmerk: REG GAGS 20 001 Revisie: 1.3.1 Pagina 1 van 8 REGLEMENT REGISTRATIECOMMISSIE Inleiding Dit reglement is alleen bedoeld voor RegistratieCommissies

Nadere informatie

Centraal College, Jaarplan 2019

Centraal College, Jaarplan 2019 Centraal College, Jaarplan 2019 1. Inleiding Dit is het jaarplan van het Centraal College Specialismen Farmacie, kortweg het Centraal College (CC) genoemd. Het CC in relatie tot de KNMP Het CC is een privaatrechtelijk

Nadere informatie

Organisatie en inrichting van het onderwijs

Organisatie en inrichting van het onderwijs Organisatie en inrichting Inleiding De specialistische opleiding tot klinisch psycholoog (Art.14 Wet BIG) (kp-opleiding) is een opleiding die voortbouwt op de postacademische beroepsopleiding tot gezondheidszorgpsycholoog

Nadere informatie

Reglement Bezwaren- en geschillencommissie PPO

Reglement Bezwaren- en geschillencommissie PPO Reglement Bezwaren- en geschillencommissie PPO Versie 4 7 februari 2011 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. PPO; Opleidingsinstituut PPO, Postmaster Psychologie en Orthopedagogiek;

Nadere informatie

College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog. Verslag van werkzaamheden Inleiding. II Samenstelling en bijeenkomsten

College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog. Verslag van werkzaamheden Inleiding. II Samenstelling en bijeenkomsten College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog Verslag van werkzaamheden 2007 I Inleiding Krachtens de Specialismenregeling Gezondheidszorgpsycholoog is het College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog

Nadere informatie

Registraties. Vakbekwaamheid en de pedagogische professional

Registraties. Vakbekwaamheid en de pedagogische professional Registraties Vakbekwaamheid en de pedagogische professional Waarom registratie? Deze folder gaat over registraties. De NVO heeft kwaliteitsborging hoog in het vaandel. Naast de beroepscode en het tuchtrecht

Nadere informatie

Ontwerp amvb tot wijziging van het Uitvoeringsbesluit Wet op de jeugdzorg 8 november 2013

Ontwerp amvb tot wijziging van het Uitvoeringsbesluit Wet op de jeugdzorg 8 november 2013 Besluit van tot wijziging van het Uitvoeringsbesluit Wet op de jeugdzorg in verband met de professionalisering van de jeugdzorg Op de voordracht van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2011 433 Besluit van 12 september 2011 houdende wijziging van het Besluit periodieke registratie Wet BIG in verband met de uitbreiding van de reikwijdte

Nadere informatie

SPECIALISTEN REGISTRATIE COMMISSIE KAMER OPENBARE FARMACIE (SRC-OF) OVER HET JAAR 2017

SPECIALISTEN REGISTRATIE COMMISSIE KAMER OPENBARE FARMACIE (SRC-OF) OVER HET JAAR 2017 J A A R V E R S L A G SPECIALISTEN REGISTRATIE COMMISSIE KAMER OPENBARE FARMACIE (SRC-OF) OVER HET JAAR 2017 Inleiding Sinds 6 januari 2016 is het specialisme openbare farmacie wettelijke erkend en heeft

Nadere informatie

Besluit registratie buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten

Besluit registratie buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten COLLEGE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG Besluit CSG 2007-3 Besluit registratie buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten [Besluit buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten]

Nadere informatie

Een nieuw netwerk: de NVGzP Peter van Drunen en Paul Soons Utrecht, 26 april 2012

Een nieuw netwerk: de NVGzP Peter van Drunen en Paul Soons Utrecht, 26 april 2012 Een nieuw netwerk: de NVGzP Peter van Drunen en Paul Soons Utrecht, 26 april 2012 23 april 2012: initiatiefgroep 20 september 2012: oprichting 12 november 2012: ledenwerving Inmiddels: Meer dan 550 leden

Nadere informatie

Toekomstwijzer Sectie Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) SPS-NIP

Toekomstwijzer Sectie Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) SPS-NIP Toekomstwijzer Sectie Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) 2019-2020 SPS-NIP 1 Toekomstwijzer: de weg naar GZ-psycholoog Waarom een GZ-psycholoog worden? De titel van psycholoog is niet wettelijk beschermd,

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 2 2014 REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE Het Centraal College voor de Farmacie in vergadering bijeen op 25 september 2014 Gezien de aanwijzing

Nadere informatie

Registratiecommissie Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog

Registratiecommissie Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog Registratiecommissie Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog Verslag van de werkzaamheden 2004 en 2005 van de Registratiecommissie Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog 1 Inleiding Krachtens de Specialismenregeling

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE Het Centraal College voor de Farmacie in vergadering bijeen op 3 november 2014 Gezien in aanmerking

Nadere informatie

College Geneeskundige Specialismen

College Geneeskundige Specialismen College Geneeskundige Specialismen Besluit van 11 november 2015 houdende bepalingen voor de profielen maatschappij en gezondheid *1,2,3 (Besluit profielen maatschappij en gezondheid) Het College Geneeskundig

Nadere informatie

Het College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog, in vergadering bijeen op 1 maart 2005

Het College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog, in vergadering bijeen op 1 maart 2005 College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog Besluit CSG 2005-1 Procedures, eisen en voorwaarden voor de erkenning van opleidingsinstellingen, hoofdopleiders, praktijkopleidingsinstellingen en praktijkopleiders

Nadere informatie

College Geneeskundig Specialismen

College Geneeskundig Specialismen KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER GENEESKUNST College Geneeskundig Specialismen Besluit van 11 november 2015 houdende bepalingen voor de profielen maatschappij en gezondheid (Besluit

Nadere informatie

Goedkeuring regeling opleiding en registratie specialisten van de Nederlandsche Maatschappij voor Tandheelkunde

Goedkeuring regeling opleiding en registratie specialisten van de Nederlandsche Maatschappij voor Tandheelkunde VWS Wet BIG Goedkeuring regeling opleiding en registratie specialisten van de Nederlandsche Maatschappij voor Tandheelkunde De minister van VWS heeft de volgende Regeling inzake de opleiding en registratie

Nadere informatie

gelet op het advies van de Registratiecommissie Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog,

gelet op het advies van de Registratiecommissie Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog, COLLEGE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG Besluit CSG 2007-5 Procedures, eisen en voorwaarden voor de erkenning van opleidingsinstellingen, hoofdopleiders, praktijkopleidingsinstellingen en praktijkopleiders

Nadere informatie

Beleidsregels buitenslands gediplomeerden RGS

Beleidsregels buitenslands gediplomeerden RGS Beleidsregels buitenslands gediplomeerden RGS 1 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1 Toepassing op profielartsen Beleidsregel bij het Besluit buitenslands gediplomeerde profielartsen De Beleidsregels

Nadere informatie

REGELING ERKENNING EN REGISTRATIE VAN OPENBAAR APOTHEKERS EN VAN INDUSTRIE-APOTHEKERS

REGELING ERKENNING EN REGISTRATIE VAN OPENBAAR APOTHEKERS EN VAN INDUSTRIE-APOTHEKERS REGELING ERKENNING EN REGISTRATIE VAN OPENBAAR APOTHEKERS EN VAN INDUSTRIE-APOTHEKERS De Algemene Vergadering van de KNMP in vergadering bijeen op 7 oktober 1998 te Rotterdam, Gezien in aanmerking nemende

Nadere informatie

Besluit registratie buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten

Besluit registratie buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten COLLEGE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG Besluit registratie buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten Besluit CSG 2007-3 Het College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog,

Nadere informatie

In opleiding tot verpleegkundig specialist. Informatie voor de vios

In opleiding tot verpleegkundig specialist. Informatie voor de vios In opleiding tot verpleegkundig specialist Informatie voor de vios Versie juni 2017 1 Inhoud Inleiding 3 1. Over de opleiding 4 2. College en Registratiecommissie 4 3. De regels van het Algemeen Besluit

Nadere informatie

Professionele groei. Voorwoord. Volledig zelfstandig. Borging continuïteit. Onafhankelijk toezicht. Klaar voor de toekomst

Professionele groei. Voorwoord. Volledig zelfstandig. Borging continuïteit. Onafhankelijk toezicht. Klaar voor de toekomst Jaarverslag 2016 Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten 1 Voorwoord Professionele groei Voor u ligt ons verslag van het jaar 2016. Een jaar dat in het teken stond van professionele

Nadere informatie

Federatie van Gezondheidszorgpsychologen

Federatie van Gezondheidszorgpsychologen Federatie van Gezondheidszorgpsychologen COLLEGE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG Jaarverslag College 2004 1 Inleiding Krachtens de Specialismenregeling Gezondheidszorgpsycholoog is het College Specialismen

Nadere informatie

TOELICHTING CONCEPTBESLUIT OPLEIDINGSEISEN ORTHOPEDAGOOG- GENERALIST VERSIE INTERNETCONSULTATIE 30 APRIL 2019

TOELICHTING CONCEPTBESLUIT OPLEIDINGSEISEN ORTHOPEDAGOOG- GENERALIST VERSIE INTERNETCONSULTATIE 30 APRIL 2019 NOTA VAN TOELICHTING Algemeen De Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (hierna: Wet BIG) heeft als doel het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van de beroepsuitoefening op het gebied

Nadere informatie

REGISTRATIECOMMISSIE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG (RSG)

REGISTRATIECOMMISSIE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG (RSG) REGISTRATIECOMMISSIE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG (RSG) Verslag van de werkzaamheden 2006 1 Inleiding Krachtens de Specialismenregeling Gezondheidszorgpsycholoog is de Registratiecommissie Specialismen

Nadere informatie

Het Register van Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Het Register van Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Het Register van Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport & De Wet BIG In wordt de zorgverlening door beroepsbeoefenaren geregeld door de Wet op de beroepen

Nadere informatie

Besluit vereisten (her)registratie en herintreding Kwaliteitsregister Psychotherapie

Besluit vereisten (her)registratie en herintreding Kwaliteitsregister Psychotherapie De Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP) besluit vast te stellen de volgende regeling Besluit vereisten (her)registratie en herintreding Kwaliteitsregister Psychotherapie Hoofdstuk 1 Algemene

Nadere informatie

Commissiereglement NBA

Commissiereglement NBA Commissiereglement NBA 1. Grondslag 1.1 Dit reglement kent als grondslag artikel 11, eerste lid, van de Wet op het accountantsberoep. Daarin is bepaald dat het bestuur de NBA bestuurt. 2. Overwegingen

Nadere informatie

Onze ervaringen met de wijze waarop de wet voor ons beroep functioneert zijn gemengd.

Onze ervaringen met de wijze waarop de wet voor ons beroep functioneert zijn gemengd. Beantwoording vragen Wetsevaluatie BIG 17 juni 2013 Ervaring & visie 1. Wat zijn de ervaringen van uw organisatie met de Wet BIG? De NVGzP is in september 2012 opgericht als vereniging van (BIG-geregistreerde)

Nadere informatie

JAARVERSLAG FGZP 2013

JAARVERSLAG FGZP 2013 JAARVERSLAG 2013 INHOUDSOPGAVE Inleiding p. 03 I. Bestuur p. 04 II. College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog p. 07 III. Registratiecommissie Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog p. 11 IV. Adviescommissie

Nadere informatie

COLLEGE SPECIALISMEN G EZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG EN PSYCHOTHERAPEUT

COLLEGE SPECIALISMEN G EZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG EN PSYCHOTHERAPEUT Besluit van datum inzake de eisen voor de opleiding van de gezondheidszorgpsycholoog en voor de erkenning als opleider en praktijkopleidingsinstelling, in aanvulling op het Besluit gezondheidszorgpsycholoog

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO. 9

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO. 9 CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO. 9 INSCHRIJVING VAN APOTHEKERS MET EEN IN HET BUITENLAND VERKREGEN OPLEIDINGSTITEL IN HET REGISTER VAN OPENBAAR APOTHEKERS Vastgesteld op 3 december 2015

Nadere informatie

Besluit registratie buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten

Besluit registratie buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten COLLEGE SPECIALISMEN GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG Besluit CSG 2009-2 Besluit registratie buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten [Besluit buitenslands gediplomeerde gezondheidszorgpsycholoog-specialisten]

Nadere informatie

De Algemene Vergadering van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG);

De Algemene Vergadering van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG); De Algemene Vergadering van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG); gelet op artikel 21 van de Statuten van de KNMG en op de artikelen 14 en 15 van de Wet op de

Nadere informatie

- Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager Uitwerking artikel 14: inhoud van de aanvraag... 3

- Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager Uitwerking artikel 14: inhoud van de aanvraag... 3 Beleidsregels accreditatie herregistratie Vastgesteld door de Accreditatiecommissie herregistratie van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) op 17 mei 2017. Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

REGELING MUSCULOSKELETALE GENEESKUNDE

REGELING MUSCULOSKELETALE GENEESKUNDE REGELING MUSCULOSKELETALE GENEESKUNDE NVAMG447 regeling Musculoskeletale Geneeskunde definitief besluit in ALV van 23 maart 2011 1 De Algemene Vergadering van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor

Nadere informatie

College Tandheelkundige Specialismen Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde

College Tandheelkundige Specialismen Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde College Tandheelkundige Specialismen Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde Besluit van PM strekkende tot wijziging van het Besluit Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie 2018 Het

Nadere informatie

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis BIJLAGE A Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis Dit profiel is vastgesteld op 28 mei 2013 op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van het reglement van de raad van toezicht. 1. Profiel raad

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 juli 2002 Rapportnummer: 2002/213

Rapport. Datum: 18 juli 2002 Rapportnummer: 2002/213 Rapport Datum: 18 juli 2002 Rapportnummer: 2002/213 2 Klacht 1. Verzoekster klaagt erover dat de Raad voor de Overgangsregeling Gezondheidszorgpsychologen zich blijkens zijn besluit van 4 augustus 1999

Nadere informatie

College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog. Verslag van werkzaamheden Inleiding. 2 Samenstelling en bijeenkomsten

College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog. Verslag van werkzaamheden Inleiding. 2 Samenstelling en bijeenkomsten College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog Verslag van werkzaamheden 2005 1 Inleiding Krachtens de Specialismenregeling Gezondheidszorgpsycholoog is het College Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog

Nadere informatie

irll-f IE EERSTE NR - U6 63 2,. ' KOPIE " u

irll-f IE EERSTE NR - U6 63 2,. ' KOPIE  u Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport "J - * > Retouradres Postbus 20350 2500 E3 Den Haag De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus 20017 2500 EA DEN HAAG irll-f IE EERSTE

Nadere informatie

VERSLAG VAN HET JAAR 2013

VERSLAG VAN HET JAAR 2013 REGISTRATIECOMMISSIE TANDHEELKUNDIGE SPECIALISMEN van de NEDERLANDSE MAATSCHAPPIJ TOT BEVORDERING DER TANDHEELKUNDE VERSLAG VAN HET JAAR 2013 Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen (NMT) Postbus

Nadere informatie

COLLEGE SPECIALISMEN G EZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG EN PSYCHOTHERAPEUT

COLLEGE SPECIALISMEN G EZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG EN PSYCHOTHERAPEUT Besluit van 5 juli 2016 inzake de eisen voor de opleiding, registratie, herregistratie en herintreding van de klinisch psycholoog en voor de erkenning als opleider en (praktijk)opleidingsinstelling (Besluit

Nadere informatie

DE KONINKLIJKE NEDERLANDSNEESKUNST IS DE ORGANISATIE VAN EN VOOR ARTSEN IN NEDERLAND

DE KONINKLIJKE NEDERLANDSNEESKUNST IS DE ORGANISATIE VAN EN VOOR ARTSEN IN NEDERLAND DE KONINKLIJKE NEDERLANDSNEESKUNST IS DE ORGANISATIE VAN EN VOOR ARTSEN IN NEDERLAND advies Van Adviescommissie voor behandeling van bezwaren ex artikel 42 Regeling specialismen en profielen geneeskunst

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8

CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8 CENTRAAL COLLEGE SPECIALISTEN FARMACIE BESLUIT NO.8 INSCHRIJVING VAN APOTHEKERS MET EEN IN HET BUITENLAND VERKREGEN OPLEIDINGSTITEL IN HET REGISTER VAN ZIEKENHUISAPOTHEKERS Vastgesteld op 9 juni 2004.

Nadere informatie

Besluit Kwalificatie-eisen voor praktijkopleiders, werkbegeleiders

Besluit Kwalificatie-eisen voor praktijkopleiders, werkbegeleiders K GzP Kamer Gezondheidszorgpsycholoog Besluit Kwalificatie-eisen voor praktijkopleiders, werkbegeleiders en supervisoren De Kamer Gezondheidszorgpsycholoog, kennis genomen hebbende van het rapport van

Nadere informatie

- Artikel 3: aanvraag Uitwerking artikel 3: aanvraag Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager... 3

- Artikel 3: aanvraag Uitwerking artikel 3: aanvraag Artikel 14: inhoud van aanvraag: aanvrager... 3 Beleidsregels accreditatie herregistratie Vastgesteld door de Accreditatiecommissie herregistratie van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) op 17 mei 2017. Datum inwerkingtreding:

Nadere informatie

KAMER GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG

KAMER GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG KAMER GEZONDHEIDSZORGPSYCHOLOOG Naam instelling: Contactpersoon/ Praktijkopleider: Postdoctorale/postmaster opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog Eisen en desiderata praktijkopleidingsinstellingen en

Nadere informatie

College Specialismen Verpleegkunde

College Specialismen Verpleegkunde Besluit buitenslandse gediplomeerden van 8 februari 2016 College Specialismen Verpleegkunde Besluit van 8 februari 2016 houdende de bepalingen voor erkenning van beroepskwalificaties en de registratie

Nadere informatie

Registratiereglement Gipsverbandmeester VGN

Registratiereglement Gipsverbandmeester VGN Registratiereglement Gipsverbandmeester VGN VGN/CDF/2009 1 INLEIDING Op het Registratiereglement Gipsverbandmeester VGN is de Wet Persoonsregistratie (tekst van de wet 1 november 1996) van toepassing.

Nadere informatie