TBP 779 FOUR YEARLY SURVEY LIFTING APPLIANCES PATRIA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TBP 779 FOUR YEARLY SURVEY LIFTING APPLIANCES PATRIA"

Transcriptie

1 TBP 779 FOUR YEARLY SURVEY LIFTING APPLIANCES PATRIA REVISIE: 21 JUNI 2005

2 Pagina 2 I N H O U D 100. DOEL 200. GELDIGHEID 300. REFERTES 400. DEFINITIES EN BEGRIPPEN 500. VERANTWOORDELIJKHEDEN 600. KWALIFICATIES 700. PROCES TECHNISCH GEDEELTE 800. ALGEMENE VOORBEREIDING VOOR HET BEPROEVEN VAN DE ANKERLIER VOOR 810. Technische gegevens ankerlier voor 820. Te gebruiken hulp materialen 830. Wijze van beproeven van de ankerlier voor 900. ALGEMENE VOORBEREIDING VOOR HET BEPROEVEN VAN DE ANKERLIER ACHTER 910. Technische gegevens ankerlier achter 920. Te gebruiken hulp materialen 930. Wijze van beproeven van de ankerlier achter ALGEMENE VOORBEREIDING VOOR HET BEPROEVEN VAN DE OLIE LAADKRAAN Technische gegevens olie laadkraan Te gebruiken hulp materialen Wijze van beproeven van de olie laadkraan Bijlagen: Meetstaat : Ankerlier installatie voor Meetstaat : Ankerlier installatie achter Meetstaat : Olielaadkraan Tekeningen

3 Pagina DOEL Deze TBP is een informatiebron voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het gehele testproces ten aanzien van hijs-, laad- en transportinrichtingen van de Patria GELDIGHEID Deze TBP moet gehanteerd worden bij het repareren en controleren van de hijs-, laad- en transportinrichtingen van de Patria. Onder controleren wordt verstaan het verrichten van inspecties, keuringen en/of beproevingen REFERTES - Arbo Informatie blad AI17 - Het veilig gebruik van Hijs-, Hef- en Transportmiddelen aan boord van vaartuigen van de Nederlandse krijgsmacht KN DEFINITIES EN BEGRIPPEN BB SB SWL TTSM HYDD WVB TLE-D&T = Bakboord = Stuurboord = Safe Work Load = Testen, Tuigage en Sleutelmakers = Hydraulische Dekwerktuigen = Werkvoorbereider = Technische Logistieke Engineering - Dekwerktuigen & Tuigage Onder hijs-, hef, len transportinrichtingen wordt verstaan : Werktuigen die gemaakt zijn om lasten te verplaatsen door middel van een flexibele kabel of een stuk kettingwerk VERANTWOORDELIJKHEDEN De verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze TBP ligt bij de afdeling TLE - D&T De verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van het gehele testproces ligt bij de afdeling HYDD KWALIFICATIES 601. De medewerkers van de afdeling HYDD moeten ervaring, en op de hoogte zijn van de hier beschreven testprocedures Bij de uitvoerende productiegroep dient het volgende aanwezig te zijn: - kennis van de achtergronden c.q. de bedoeling van het controleren op deugdelijkheid van hijs-, hef-, trekgereedschappen en hun losse onderdelen. - inzicht in de te gebruiken voorschriften, tekeningen, schema's en/of normen 603. Medewerkers van de HYDD die testwerkzaamheden uitvoeren, moeten volledig op de hoogte zijn van de veiligheidsvoorschriften Marine Bedrijf en een ruime ervaring hebben met testwerkzaamheden 700. PROCESTECHNISCH GEDEELTE 701. Alle testen dienen zonder uitzondering te worden uitgevoerd zoals staat aangegeven in het Test en Tuigageboek van het desbetreffende schip Termijnverplichte controles - Periodieke controles zoals aangegeven in het Test en Tuigageboek - Na reparaties - Na wijzigingen - Bij twijfel.

4 Pagina ALGEMENE VOORBEREIDING VOOR HET BEPROEVEN VAN DE ANKERLIER VOOR - De WVB ontvangt van TLE - D&T werkinfo met de bijbehorende documenten en het testboek. - De WVB bepaalt aan de hand van de aan hem verstrekte gegevens, in overleg met het schip, de exacte testdatum. - De WVB stelt een geautoriseerd persoon van het schip, die verantwoordelijk is voor het desbetreffende systeem, op de hoogte van de exacte testdatum en deze dient ook bij het testen aanwezig te zijn. - De WVB brengt de afdeling TLE - D&T op de hoogte van de datum en de tijd waarop de dynamisch test wordt uitgevoerd TECHNISCHE GEGEVENS ANKERLIER VOOR De ankerlier is een hydraulisch bediende lier welke geschikt is voor de behandeling van 2 stuks ankers. Type ankerketting: 17,5 mm DAM Eventuele extra technische informatie in boekwerk: en De Voor Ankerlier heeft geen slipkoppeling, dit houdt in dat deze niet overbelast mag worden. ANKERLIER: - Fabrikaat: De Rek & Horsman B.V. - Type: 18-2 / H / Sp - Nominale trekkracht: 30 KN - Serienummer: AANDRIJVING: - Fabrikaat: Danfoss - Type: OMP 80 -Vermogen; 6 KW - Toeren: Opbrengst: 48 L / min - Druk: 125 bar BANDREM: - Type: handbediening - Bijlage tekening 830. TE GEBRUIKEN HULPMATERIALEN - Een gekalibreerde trekkrachtmeter op afstand leesbaar, type PAT-meter minimale werkbelasting van 5000 Kg. - Een eindloze strop, van polyester met hoes, werkbelasting 5000 Kg. - Harp met werkbelasting van 5000 Kg WIJZE VAN BEPROEVEN VAN DE ANKERLIER VOOR - Afdeling Hydrauliek tuigt de voor ankerlier op, conform de voorgeschreven volgorde (zie testboek). - Afdeling Hydrauliek controleert de voor ankerlier op goede werking d.m.v. een functionele test uit te voeren. - Afdeling Hydrauliek dient de remhoudkracht te controleren van beide ankerlieren. - Afdeling Hydrauliek merkt bij goedkeuring de voor ankerlier met een sticker waarop staat: de werkbelasting in kg en kn, testdatum en te gebruiken tot.

5 Pagina ALGEMENE VOORBEREIDING VOOR HET BEPROEVEN VAN DE ANKERLIER ACHTER - De WVB ontvangt van TLE - D&T werkinfo met de bijbehorende documenten en het testboek. - De WVB bepaalt aan de hand van de aan hem verstrekte gegevens, in overleg met het schip, de exacte testdatum. - De WVB stelt een geautoriseerd persoon van het schip, die verantwoordelijk is voor het desbetreffende systeem, op de hoogte van de exacte testdatum en deze dient ook bij het testen aanwezig te zijn. - De WVB brengt de afdeling TLE - D&T op de hoogte van de datum en de tijd waarop de dynamisch test wordt uitgevoerd TECHNISCHE GEGEVENS ANKER ACHTER De ankerlier is een elektrisch aangedreven lier welke geschikt is voor de behandeling van 1 anker. Ankertrommel geschikt voor 60 meter 12 mm kabel Eventuele extra technische informatie in boekwerk: en ANKERLIER: - Fabrikaat: De Rek & Horsman B.V. - Type: 16-2 / E / a - Nominale trekkracht: 15 KN - Serienummer: AANDRIJVING: - Fabrikaat: Elsto - Type: ST JJ2 - Vermogen; 2,2 KW - Spanning: V 50Hz BANDREM: - Type: handbediening - Bijlage tekening 930. TE GEBRUIKEN HULPMATERIALEN - Een gekalibreerde trekkrachtmeter op afstand leesbaar, type PAT-meter minimale werkbelasting van 5000 Kg. - Een eindloze strop, van polyester met hoes, werkbelasting 5000 Kg. - Harp met werkbelasting van 5000 Kg WIJZE VAN BEPROEVEN VAN DE ANKERLIER ACHTER - Afdeling Hydrauliek tuigt de voor ankerlier op, conform de voorgeschreven volgorde (zie testboek). - Afdeling Hydrauliek controleert de voor ankerlier op goede werking d.m.v. een functionele test uit te voeren. - Afdeling Hydrauliek dient de remhoudkracht te controleren van de ankerlier. - Afdeling Hydrauliek merkt bij goedkeuring de voor ankerlier met een sticker waarop staat: de werkbelasting in kg en kn, testdatum en te gebruiken tot.

6 Pagina ALGEMENE VOORBEREIDING VOOR HET BEPROEVEN VAN DE OLIE LAADKRAAN - De WVB ontvangt van TLE - D&T werkinfo met de bijbehorende documenten en het testboek. - De WVB bepaalt aan de hand van de aan hem verstrekte gegevens, in overleg met het schip, de exacte testdatum. - De WVB stelt een geautoriseerd persoon van het schip, die verantwoordelijk is voor het desbetreffende systeem, op de hoogte van de exacte testdatum en deze dient ook bij het testen aanwezig te zijn. - De WVB brengt de afdeling TLE - D&T op de hoogte van de datum en de tijd waarop de dynamisch test wordt uitgevoerd TECHNISCHE GEGEVENS OLIE LAADKRAAN De Hydraulische Olie laadkraan is bedoeld voor het bunkeren van schepen maar kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden zoals het aan boord zetten van olievaten e.d. De SWL mag in geen geval overschreden worden. Eventuele extra technische informatie in boekwerk: en ALGEMENE GEGEVENS SWL: 7,5 KN bij 12 meter Top tijd : 0 tot 55 seconden Max hoek giek: 85 Zwenksnelheid: 0 tot 0,29 omw/min Hijssnelheid: 0 tot 10 meter/min Opbrengst: 40 Liter/min Werkdruk: 280 bar Tankinhoud: 400 Liter Olie soort: ISO VG 46 HYDRAULIEK AANDRIJFMOTOR - Merk: Denison Hydraulics - Type: P140-2L1A-L10-M0 - Druk: 280 bar TE GEBRUIKEN HULPMATERIALEN - Een gekalibreerde trekkrachtmeter op afstand leesbaar, type PAT-meter minimale werkbelasting van 5000 Kg. - Een eindloze strop, van polyester met hoes, werkbelasting 5000 Kg. - Harp met werkbelasting van 5000 Kg WIJZE VAN BEPROEVEN VAN DE OLIE LAADKRAAN -Tref veiligheidsmaatregelen voor wat betreft personeel van de Koninklijke Marine en het Marine Bedrijf. Hierbij moet onder meer de werkplek duidelijk afgebakend worden. -Controleer het olie laadkraan visueel op gebreken. De controle punten zijn weergegeven op het test formulier onder hoofdstuk visueel. -Controleer olie laadkraan op goede werking door het uitvoeren van een onbelast functionele test. De controlepunten zijn weergeven op het test formulier onder hoofdstuk onbelast functionele test.

7 Pagina 7 SCHEEPSKLASSE : Patria NAAM : UKC nr : 3715 WO nr : Getest volgens TBP 779 Blad 1 van 1 MEETRESULTATEN : VOOR ANKERLIER. Punt EIS RESULTAAT OPMERKINGEN 800 VISUELE CONTROLE Controleer het olieniveau van de pompunit en vul dit indien nodig bij (zie pijlglas). Controleer alle aansluitingen op lekkage. Hoe is het technisch onderhoud van de ankerlier installatie? Controleer de juiste werking van de bandrem en stel deze indien nodig af. Remvoering dikte 5 mm G / M / S 800 FUNCTIONELE TEST: Remhoud kracht testen: Vier een deel ankerketting en plaats deze door de ankerkluis. Monteer dit aan het testgewicht, wat door de walkraan voor de ankerkluis gepositioneerd wordt. Plaats hiertussen een trekkracht-meter De remhoudkracht behoort 40 KN te zijn Functionele trekkracht test: Vier een deel ankerketting en plaats deze door de ankerkluis. Monteer dit aan het testgewicht, wat door de walkraan voor de ankerkluis gepositioneerd wordt. Plaats hiertussen een trekkracht- meter. Er blijven vier lagen op de trommel achter. Zet de pompunit bij. De trekkracht behoort 30 KN te zijn. De ankerlier mag niet op overbelasting beproefd worden omdat deze geen slipkoppeling heeft Uitgevoerd door Voor akkoord

8 Pagina 8 SCHEEPSKLASSE : Patria NAAM : UKC nr : 3715 WO nr : Getest volgens TBP 779 Blad 1 van 1 MEETRESULTATEN : ACHTER ANKERLIER. Punt EIS RESULTAAT OPMERKINGEN 900 VISUELE CONTROLE Hoe is het technisch onderhoud van de ankerlier installatie? Controleer de juiste werking van de bandrem en stel deze indien nodig af. Remvoering dikte 5 mm G / M / S 900 FUNCTIONELE TEST: Remhoud kracht testen: Vier een deel ankerketting en plaats deze door de ankerkluis. Monteer dit aan het testgewicht, wat door de walkraan voor de ankerkluis gepositioneerd wordt. Plaats hiertussen een trekkracht- meter. De remhoudkracht behoort 22,5 KN te zijn Functionele trekkracht test: Vier een deel ankerketting en plaats deze door de ankerkluis. Monteer dit aan het testgewicht, wat door de walkraan voor de ankerkluis gepositioneerd wordt. Plaats hiertussen een trekkracht- meter. Zet de pompunit bij. De trekkracht behoort 15 KN te zijn. Uitgevoerd door Voor akkoord

9 Pagina 9 SCHEEPSKLASSE : Patria NAAM : UKC nr : 3715 WO nr : Getest volgens TBP 779 Blad 1 van 2 MEETRESULTATEN : OLIE LAADKRAAN. Punt EIS RESULTAAT OPMERKINGEN 1000 VISUELE CONTROLE Vertoont laadkraan scheuren, slijtage, vervormingen, interingen. Is de laadkraan conform Test & Tuigageboek opgetuigd? Zijn van de laadkraan alle bedieningsbenamingen op controlepaneel en schakelkast aanwezig. Zijn van de laadkraan alle bedieningshendels gangbaar. Hoe is het technisch onderhoud van de laadkraan G/M/S 1000 ONBELASTE FUNCTIONELE TEST Zit er voldoende olie in de tank [ 3/4 gevuld ] Branden de (indien aanwezig) controlelampjes? Voer alle bewegingen uit in onbelaste toestand. Zijn de bewegingen zwenken, hijsen en toppen zonder haperingen? Toppen, Stopt de giek in zijn bovenste stand? Stopt de giek in zijn onderste stand? Zwenken, Controleer het zwenken linksom? Controleer het zwenken rechtsom? Uitgevoerd door Voor akkoord

10 Pagina 10 SCHEEPSKLASSE : Patria NAAM : UKC nr : 3715 WO nr : Getest volgens TBP 779 Blad 2 van 2 MEETRESULTATEN : OLIELAADKRAAN Punt EIS RESULTAAT OPMERKINGEN 1000 BELASTE FUNCTIONELE TEST Bevestig de testgewicht van ± 7,5kN aan de hijshaak. Voer het toppen, zwenken van de hijsarm en hijsen van het gewicht 2x uit. Hijsen in 0-10 m/min? Vieren in 0-10 m/min? Zwenken linksom 0-0, 29 omw/min Zwenken rechtsom 0-0, 29 omw/min Optoppen in 0-55 sec? Aftoppen in 0-55 sec? Bevestig de testgewicht van ± 9,4kN aan de hijshaak. Voer het toppen, zwenken van de hijsarm en hijsen van het gewicht 2x uit. Hijsen in 0-10 m/min? Vieren in 0-10 m/min? Zwenken linksom 0-0, 29 omw/min Zwenken rechtsom 0-0, 29 omw/min Optoppen in 0-55 sec? Aftoppen in0-55 sec? Controleer opnieuw het oliepeil Uitgevoerd door Voor akkoord

Kabeltakels. liftingplus.nl

Kabeltakels. liftingplus.nl Kabeltakels liftingplus.nl KABELTAKELS Staaldraadtakel De handbediende staaldraadtakel maakt een nauwkeurige positionering van de last mogelijk, is uiterst licht en eenvoudig te bedienen. Het hijsen draagvermogen

Nadere informatie

Voorwoord HTZ DPK 800 HTZ DPK 800N Frequenties en periodieke keuringen & inspecties . Let er op dat de accumulatordruk minimaal 50 bar is.

Voorwoord HTZ DPK 800 HTZ DPK 800N Frequenties en periodieke keuringen & inspecties . Let er op dat de accumulatordruk minimaal 50 bar is. Voorwoord Met deze gebruiksaanwijzing willen wij proberen u een zo duidelijk mogelijk advies te geven betreffende het gebruik en onderhoud van de door u aangeschafte dakplatenklem. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING MECHANISCHE VLOERENKLEMMEN HTZ 2 HTZ 3 HTZ 4 HTZ 4 S HTZ V4 DU HTZ V6 DU

GEBRUIKSAANWIJZING MECHANISCHE VLOERENKLEMMEN HTZ 2 HTZ 3 HTZ 4 HTZ 4 S HTZ V4 DU HTZ V6 DU GEBRUIKSAANWIJZING MECHANISCHE VLOERENKLEMMEN HTZ 2 HTZ HTZ 4 HTZ 4 S HTZ V4 DU HTZ V6 DU Voorwoord Met deze gebruiksaanwijzing willen wij proberen u een zo duidelijk mogelijk advies te geven betreffende

Nadere informatie

Hijsvoorschriften EVK20060

Hijsvoorschriften EVK20060 Hijsvoorschriften EVK20060 Inhoudsopgave 1. Voorschriften 1.1.1. Hijsvoorschriften blz. 3 1.1.2. Periodiek keuringen en visuele inspecties blz. 3 1.1.3. Aard visuele inspecties en onderhoudswerkzaamheden

Nadere informatie

Handboek van een vacuümunit type VHU-40-HE Type: VHU-3000-HE Gewicht: 145 kg

Handboek van een vacuümunit type VHU-40-HE Type: VHU-3000-HE Gewicht: 145 kg De Brugman 9, NL-1948NB Beverwijk Tel: +31(0)251226477 Fax:+31(0)251221840 Email: info@hamevac.nl Site: www.hamevac.nl KvK: 34079398 BTW: NL800854202B01 Bank: 671113003 Iban: NL24INGB0671113003 Handboek

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) Kabellier

GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) Kabellier 1. Gebruikersgroepen Taken Bediener Bediening, visuele controle Vakpersoneel GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) Kabellier Type 4202.0,5 4585.0,5 4585.0,75 Aanbouwen, slopen, reparatie, onderhoud Kwalificatie

Nadere informatie

Komplet DS 1020 gebruikershandleiding

Komplet DS 1020 gebruikershandleiding Komplet DS 1020 gebruikershandleiding Transport U kan de trommelzeef vervoeren met een geschikt voertuig dat gekeurd is om een geremde aanhangwagen met een gewicht van 3500 kg te slepen. Controleer volgende

Nadere informatie

Van hijslast tot scheepskraan

Van hijslast tot scheepskraan 1 MID - Hijskranen Hijswerktuigen aan boord van bagger schepen Van hijslast tot scheepskraan 5 november 2012 2 TMS - Werkendam Start 1994 Nu 2012 Engineering Leveranties 2 compagnons 20 medewerkers Gemiddeld

Nadere informatie

Kettingtakels. liftingplus.nl

Kettingtakels. liftingplus.nl Kettingtakels liftingplus.nl KETTINGTAKELS Elektrische kettingtakels Elektrische kettingtakels zijn leverbaar met draagvermogens van 0. tot 0 t. 0. en -t-modellen zijn verkrijgbaar met een spanning van

Nadere informatie

CHECKLIST Datum 03/2015

CHECKLIST Datum 03/2015 Pagina 1 van 5 1) KENMERKEN VAN DE ZWARE LAST (volgende informatie moet gekend zijn) - Bijgeleverde tekeningen en de aanduidingen op de last bevatten volgende informatie: gewicht positie COG (center of

Nadere informatie

C kN. JPL Presses: Productspecificaties : Maximale perskracht 100kN (10 ton) Maximum hydraulische druk 205 bar

C kN. JPL Presses: Productspecificaties : Maximale perskracht 100kN (10 ton) Maximum hydraulische druk 205 bar C150-100kN C150-100kN Maximale perskracht 100kN (10 ton) Maximum hydraulische druk 205 bar ISO VG 46 (12 liter) Max. neerwaartse snelheid 28mm/sec Maximum uitlading 150mm Maximale slag cilinder 305mm Maximale

Nadere informatie

Handboek van een vacuümunit type VO-100-HE Type: VO-100-HE Gewicht: 92 kg

Handboek van een vacuümunit type VO-100-HE Type: VO-100-HE Gewicht: 92 kg De Brugman 9, NL-1948NB Beverwijk Tel: +31(0)251226477 Fax:+31(0)251221840 Email: info@hamevac.nl Site: www.hamevac.nl KvK: 34079398 BTW: NL800854202B01 Bank: 671113003 Iban: NL24INGB0671113003 Handboek

Nadere informatie

Kabel diameter (mm) *

Kabel diameter (mm) * 7Hijs-en heftechniek1staaldraadtrekapparaten en Eller Habegger staaldraadtrekapparaten * Gebruik alleen Habegger kabe Habegger heeft een compleet assortiment staaldraadtrekapparaten van Zwitserse topkwaliteit.

Nadere informatie

JPL Presses: Persen met gevoel. Het principe berust op de werking van de stuurbekrachtiging. wel bekend in de automobielen.

JPL Presses: Persen met gevoel. Het principe berust op de werking van de stuurbekrachtiging. wel bekend in de automobielen. Brochure 2013 JPL Pers: De pers De pers is opgebouwd uit een stabiel gelast en stijf C-frame met een zeer lage doorbuigfactor. Persbediening is altijd eenvoudig en veilig dankzij het robuuste handwiel

Nadere informatie

Hefboomlengte (mm) ELGP0800 0, ,3 426x64x235 6,0 ELGP1600 1, ,0 545x97x ELGP3200 3, ,0 660x116x325 22,0

Hefboomlengte (mm) ELGP0800 0, ,3 426x64x235 6,0 ELGP1600 1, ,0 545x97x ELGP3200 3, ,0 660x116x325 22,0 381 ELLER staaldraadtrekapparaten Eller staaldraadtrekapparaten zijn licht en toepasbaar in verticale, horizontale en diagonale richting. Hoogwaardige aluminiumlegering behuizing Veiligheidspen breekt

Nadere informatie

Alle lieren zijn standaard ZONDER staalkabel. Optie: Staalkabelset met klephaak. Lengte van de hendel (mm)

Alle lieren zijn standaard ZONDER staalkabel. Optie: Staalkabelset met klephaak. Lengte van de hendel (mm) Hijs- en heftechniek Lieren 8 39Hijs- en heftechniek1lieren TIGER handlieren Artikelcode Hijscapaciteit (kg) Handkracht bij vollast (kg) Tiger industriële lier TISF-1000 Deze lier is uitgerust met een

Nadere informatie

EQUIPMENT SHEET JAN VAN GENT WATER INJECTIE VAARTUIG. 2 x Scania DS - 14-297 kw/st. 2x Ksb, 2500 m3 /uur. Ja, pds 2000-Aquarius LRK-GPS.

EQUIPMENT SHEET JAN VAN GENT WATER INJECTIE VAARTUIG. 2 x Scania DS - 14-297 kw/st. 2x Ksb, 2500 m3 /uur. Ja, pds 2000-Aquarius LRK-GPS. EQUIPMENT SHEET JAN VAN GENT WATER INJECTIE VAARTUIG TECHNISCHE SPECIFICATIES ALGEMEEN Equipment nummer 10445 Generatoren 2 stuks, 1 x 50 kva, 1 x 40 kva Bouwjaar 1984 Voortstuwing 2 x Scania DS - 14-297

Nadere informatie

PORTAALKRANEN TE KOOP

PORTAALKRANEN TE KOOP PORTAALKRANEN TE KOOP Procedure : Geïnteresseerden dienen een indicatief bod met vermelding van koopprijs en het fabrieksnummer van de betrokken portaalkraan uit te brengen. De te vermelden prijzen zijn

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling)

GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) 1. Gebruikersgroepen Taken Bediener Bediening, visuele controle Vakpersoneel GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) NL Dommekracht Type 11.1,5 11.3 11.5 11.10 1188.1,5 1188.3 1188.5 1188.10 Aanbouwen, slopen,

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling)

GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) 1. GEBRUIKERSGROEPEN Taken Bediener Bediening, visuele controle Vakpersoneel Aanbouwen, slopen, reparatie, onderhoud Keuringen GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) NL Dommekracht Type 11.1,5 11.3 11.5 11.10

Nadere informatie

Hefbrugkriks hand hydraulisch of pneumatisch hydraulisch

Hefbrugkriks hand hydraulisch of pneumatisch hydraulisch s hand hydraulisch of pneumatisch hydraulisch nl/ta-bjxxxx -1 INHOUDSOPGAVE pagina 1 Inleiding 02 2 Gebruik van de handleiding 02 3 Beschrijving van de hefbrugkrik 02 4 Veiligheid 02 5 Technische specificaties

Nadere informatie

5.1 HYDRAULISCHE VIJZELS

5.1 HYDRAULISCHE VIJZELS Certificatieschema keuring hijs- en hefgereedschap TCVT W1-01 2013 Bijlage A blad 48 van 99 5.1 HYDRAULISCHE VIJZELS Regelgeving & Eisen Arbowetgeving Normen & Wetgeving Machine Richtlijn 2006/42/EG; Arbobesluit

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem Algemeen Algemeen De volgende componenten voor het bedienen van hydraulische uitrusting kunnen af fabriek worden besteld: De volgende componenten zijn beschikbaar: Bedieningshendel Hydraulische olietank

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING RSS Dakrand valbeveiligingssysteem

GEBRUIKERSHANDLEIDING RSS Dakrand valbeveiligingssysteem Roof Safety Systems BV De Sondert 24 NL-5928 RV Venlo, The Netherlands GEBRUIKERSHANDLEIDING RSS Dakrand valbeveiligingssysteem A Doel van het RSS systeem Volgens lokale en Europese richtlijnen is het

Nadere informatie

Technische Inspectie werktuigbouwkunde Zr.Ms.Hydra

Technische Inspectie werktuigbouwkunde Zr.Ms.Hydra Koninklijke Marine Technische Inspectie werktuigbouwkunde Zr.Ms.Hydra Betreft: Survey Hydra Uw referentie: W15004 UKC/Schip: 3725 Datum: 03-02-2015 Opdrachtgever: B.Weijsenborn Tel. nr.: 51254 Marinebedrijf

Nadere informatie

Inhoudsopgave Blad. (incl. bijlagen)

Inhoudsopgave Blad. (incl. bijlagen) Blad: 1 Aantal bladen: 7 (incl. bijlagen) Inhoudsopgave Blad 100 Doel... 2 200 Geldigheid... 2 300 Refertes... 2 310 Eisenstellende documenten... 2 320 Registratiedocumenten... 2 400 Definities en begrippen...

Nadere informatie

Internationale veiligheidsrichtlijnen Hoofdstuk 23 voor binnentankschepen en terminals. Hoofdstuk 23 AANMEREN

Internationale veiligheidsrichtlijnen Hoofdstuk 23 voor binnentankschepen en terminals. Hoofdstuk 23 AANMEREN Hoofdstuk 23 AANMEREN Dit hoofdstuk behandelt de voorbereidingen en procedures die nodig zijn om efficiënt aan te meren en aangemeerd te blijven, terwijl de tanker langszij een steiger ligt. Uitwisseling

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Algemene beschrijving en hydraulisch schakelschema Algemene beschrijving De hydraulisch aangedreven vetpomp BEKA HAMAX Systeem 2 wordt voornamelijk gebruikt voor het smeren van hydraulische hamers en alle

Nadere informatie

Aanslagmaterialen. liftingplus.nl

Aanslagmaterialen. liftingplus.nl Aanslagmaterialen liftingplus.nl AANSLAGMATERIALEN Hijsbanden/Rondstroppen Hijsbanden en rondstroppen zijn verkrijgbaar met verschillende draagvermogens en in verschillende lengten. De banden zijn van

Nadere informatie

15. Lieren. 0,2 tot 35 ton

15. Lieren. 0,2 tot 35 ton 15. Lieren 0,2 tot 35 ton 116 Red Rooster luchtlieren zijn op maat gemaakte producten. Vele constructies zijn mogelijk en er zijn vele normen en selectiecriteria voor het kiezen van een lier. In dit voorwoord

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) Universeellier Type(s) 242.0,

GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) Universeellier Type(s) 242.0, 1. Gebruikersgroepen Taken Bediener Bediening, visuele controle Vakpersoneel GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) Universeellier Type(s) 242.0,5 242.1 242.2 242.3 Aanbouwen, slopen, reparatie, onderhoud Keuringen

Nadere informatie

MBN50002 BORGING WATERDICHTE INTEGRITEIT VAN KLEINE BOVENWATER EENHEDEN VOORAFGAAND EN TIJDENS OPDRIJVEN / ONTLIFTEN

MBN50002 BORGING WATERDICHTE INTEGRITEIT VAN KLEINE BOVENWATER EENHEDEN VOORAFGAAND EN TIJDENS OPDRIJVEN / ONTLIFTEN MBN50002 BORGING WATERDICHTE INTEGRITEIT VAN KLEINE BOVENWATER EENHEDEN VOORAFGAAND EN TIJDENS OPDRIJVEN / ONTLIFTEN TEST SCHEEPSTYPE : Waterdichte Integriteit. : KBW eenheden UKC : 0466, 0500, 0712, 3715,

Nadere informatie

MACHINEVEILIGHEID ALGEMEEN

MACHINEVEILIGHEID ALGEMEEN MACHINEVEILIGHEID ALGEMEEN Het werken met machines, apparaten, gereedschappen en installaties (hierna te noemen: machines) kan gevaren veroorzaken. Machines kunnen gevaarlijk zijn of gevaarlijk worden

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden.

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden. NETVOEDINGEN AC-1200 1200.190813 1201EL, 1202EL, 1203EXL, 1205EXL ALGEMENE INFORMATIE Deze netvoedingen zijn alleen bedoeld voor installatie door gekwalificeerde installateurs. Er zijn geen door de gebruiker

Nadere informatie

Kraanboek. voor vast opgestelde kraan, op rails rijdende kraan of drijvende kraan

Kraanboek. voor vast opgestelde kraan, op rails rijdende kraan of drijvende kraan Kraanboek voor vast opgestelde kraan, op rails rijdende kraan of drijvende kraan 2004 EKH/Sdu Uitgevers - nadruk verboden 702015 Kraanboek voor vast opgestelde kraan, op rails rijdende kraan of drijvende

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) Hefttafel Type(s) , , ,2

GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) Hefttafel Type(s) , , ,2 1. Gebruikersgroepen Taken Bediener Bediening, visuele controle Vakpersoneel GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) Hefttafel Type(s) 1097.0,75 1097.1,25 8718.0,2 Aanbouwen, slopen, reparatie, onderhoud Keuringen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. ICU EVe

Gebruikershandleiding. ICU EVe Gebruikershandleiding ICU EVe Gefeliciteerd met uw nieuwe ICU EVe laadstation Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe ICU laadstation. Dit hightech product is met de grootste zorg in Nederland door de engineers

Nadere informatie

vervolg Daarom moet steeds, wanneer er geen reden toe bestaat om ketting, touw of band te gebruiken, de voorkeur aan staalkabels gegeven worden.

vervolg Daarom moet steeds, wanneer er geen reden toe bestaat om ketting, touw of band te gebruiken, de voorkeur aan staalkabels gegeven worden. de gedragsregels: Kettingen mogen nooit worden geknoopt ; Bouten van sluitingen moeten altijd volledig worden aangedraaid; Haken mogen niet op de punt worden belast; De op het merkplaatje of merkring vermelde

Nadere informatie

Handleiding: minigraafkraan 1000 KG Kubota U10-3

Handleiding: minigraafkraan 1000 KG Kubota U10-3 Handleiding: minigraafkraan 1000 KG Kubota U10-3 Bediening 1 Contactslot 2 Urenteller 3 Waarschuwingslampje 4 Claxonschakelaar 5 Schakelaar werklamp 1 Gashendel 2 Rijhendel (links) 3 Rijhendel (rechts)

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING SPREADERBEAM (NEDERLANDSTALIGE UITVOERING)

GEBRUIKERSHANDLEIDING SPREADERBEAM (NEDERLANDSTALIGE UITVOERING) GEBRUIKERSHANDLEIDING SPREADERBEAM (NEDERLANDSTALIGE UITVOERING) 1. INLEIDING: De modulaire spreaderbeam is leverbaar in de werklast 15.000 kg; 35.000 kg; 70.000 kg; 110.000 kg; 170.000 kg; 250.000 kg

Nadere informatie

TAKELS, VIJZELS EN DOMMEKRACHTEN 1984 blz.1

TAKELS, VIJZELS EN DOMMEKRACHTEN 1984 blz.1 blz.1 1. INLEIDING Vrij regelmatig verzoeken fabrikanten, leveranciers en gebruikers van takels, vijzels en dommekrachten de Arbeidsinspectie, deze hefwerktuigen uit een oogpunt van veiligheid aan een

Nadere informatie

HSE guidelines. september 2012 HIJSEN EN HEFFEN HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS

HSE guidelines. september 2012 HIJSEN EN HEFFEN HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS HSE guidelines S september 2012 HIJSEN EN HEFFEN HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan installaties en systemen zijn strikte procedures

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING HYDRAPAK

GEBRUIKERSHANDLEIDING HYDRAPAK GEBRUIKERSHANDLEIDING HYDRAPAK INHOUDSOPGAVE PAGINA 1 Gezondheid en veiligheid Gezondheids- en veiligheidspunten 3 2 Algemeen 2.1 Productomschrijving 4 2.2 Identificaties 4 2.3 Leverbare modellen 4 2.4

Nadere informatie

Kraanboek. voor vast opgestelde kraan, op rails rijdende kraan of drijvende kraan

Kraanboek. voor vast opgestelde kraan, op rails rijdende kraan of drijvende kraan Kraanboek voor vast opgestelde kraan, op rails rijdende kraan of drijvende kraan 2005 Sdu Uitgevers - nadruk verboden 702018 Kraanboek voor vast opgestelde kraan, op rails rijdende kraan of drijvende

Nadere informatie

Installatiehandleiding WIELVRIJE SCHAARHEFBRUG TYPE XX30

Installatiehandleiding WIELVRIJE SCHAARHEFBRUG TYPE XX30 Installatiehandleiding WIELVRIJE SCHAARHEFBRUG TYPE XX30 1 Hallo, ik ben Fons en ik ga helpen met het installeren van uw Orange hefbrug! Maar eerst wil ik u feliciteren met uw aanschaf! Met deze hefbrug

Nadere informatie

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Verholen goten

PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Verholen goten PLAATSINGS- EN GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN: Verholen goten 1. SAMENVATTING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN a. TRANSPORT/LADINGZEKERING Alle transport van onze producten dienen te gebeuren conform de Europese richtlijn

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) Kabellier

GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) Kabellier 1. GEBRUIKERSGROEPEN Taken Bediener Bediening, visuele controle Vakpersoneel GEBRUIKSAANWIJZING (Vertaling) Kabellier Type 220.0,3 220.0,5 220.0,75 220.1 220.2 220.3 421.0,125 4210.0,08 4210.0,125 Aanbouwen,

Nadere informatie

TSJ 34 werklast en bedrijfslast(moment) januari 2014

TSJ 34 werklast en bedrijfslast(moment) januari 2014 1 TSJ 34 14-009 TSJ 34 werklast en bedrijfslast(moment) januari 2014 Deze TSJ betreft de nadere uitleg van de Werkveldspecifiek certificatieschema s persoonscertificatie TCVT en TCVT in het algemeen. Hieronder

Nadere informatie

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat INLEIDING Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor Rapid 100E. Lees ze eerst grondig door alvorens u het apparaat in gebruik neemt. Deze gebruiksaanwijzing bevat de veiligheidsvoorschriften, de voorschriften

Nadere informatie

Estil D-Sluitingen en Harpsluitingen Estil Oogmoeren en oogbouten Estil Kettingspanners Estil Aanlasogen Estil sjorkettingen en spanhaken

Estil D-Sluitingen en Harpsluitingen Estil Oogmoeren en oogbouten Estil Kettingspanners Estil Aanlasogen Estil sjorkettingen en spanhaken Estil D-Sluitingen en Harpsluitingen Estil Oogmoeren en oogbouten Estil Kettingspanners Estil Aanlasogen Estil sjorkettingen en spanhaken Estil hoogwaardige stalen sluitingen Serie GP EN 13889 Green Pin

Nadere informatie

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn:

Montagehandleiding. Voordat u start met het plaatsen van het Twist-Fix lijnsysteem, controleer of de volgende artikelen aanwezig zijn: Montagehandleiding Het Twist-Fix lijnsysteem is conform de EN-795C voor platte daken en geschikt voor vier gebruikers tegelijkertijd. Het lijnsysteem wordt middels ankerpunten mechanisch bevestigd aan

Nadere informatie

KONINKRIJK BELGIE --- [Met de scheepvaartcontrole belaste dienst] REGISTER VAN LAAD- EN LOSGEREI

KONINKRIJK BELGIE --- [Met de scheepvaartcontrole belaste dienst] REGISTER VAN LAAD- EN LOSGEREI III. Certificaten en register voor laad- en losgerei 1. Register van laad- en losgerei (Omslagblad) MOD 1 Register nr...... Naam van het schip... Roepnaam... Thuishaven... Naam van de eigenaar... KONINKRIJK

Nadere informatie

Toolbox-meeting Kettingtakels

Toolbox-meeting Kettingtakels Toolbox-meeting Inleiding Handtakels worden gebruikt op plaatsen, waar takelen met een kraan of elektrische takel niet nodig of niet mogelijk is. Handtakels worden voornamelijk gebruikt voor het hijsen

Nadere informatie

DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW

DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW DICLAADSYSTEMEN MONTAGE EN GEBRUIK BLACKBOXX HANDLEIDING BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW INHOUDSOPGAVE Handleiding BlackBoxx met Type-2 contactdoos 3,7/11kW. 1 Veiligheids voorschriften 04 2

Nadere informatie

condor-testgewichten.nl Klein maar dapper THE BEST IN TEST.

condor-testgewichten.nl Klein maar dapper THE BEST IN TEST. condor-testgewichten.nl Klein maar dapper THE BEST IN TEST. Kleine gewichten Flexibel inzetbaar, handzaam en geschikt voor tal van toepassingen. Dat zijn slechts enkele van de vele mooie eigenschappen

Nadere informatie

Over de meerwaarde van een EKH erkend keurbedrijf

Over de meerwaarde van een EKH erkend keurbedrijf Over de meerwaarde van een EKH erkend keurbedrijf U moet er toch niet aan dénken! De zorgplicht van de werkgever als het gaat om geschiktheid en blijvende veiligheid van ter beschikking gestelde arbeidsmiddelen.

Nadere informatie

Veilig opslaan van glas op glasbokken en -karren, schuif- en rolstellingen

Veilig opslaan van glas op glasbokken en -karren, schuif- en rolstellingen Published on Arbocatalogus voor de vlakglasbranche (http://www.arbocatalogus-vlakglas.nl) Veilig opslaan van glas op glasbokken en -karren, schuif- en rolstellingen Oplossing status: Goedgekeurd door Inspectie

Nadere informatie

Kennis Algemeen Eindtermen Onderwerp Theorie Praktijk 1.1 De kandidaat kan uitleggen 1 Hoogwerker x

Kennis Algemeen Eindtermen Onderwerp Theorie Praktijk 1.1 De kandidaat kan uitleggen 1 Hoogwerker x Vakbekwaamheidsgebied 1 Kennis Algemeen 1.1 De kandidaat kan uitleggen 1 Hoogwerker x wat een hoogwerker is 1.2 De kandidaat kan de 1 Transport van materialen werkzaamheden benoemen waarvoor een hoogwerker

Nadere informatie

TIGER geremde lier BHW

TIGER geremde lier BHW 80 LIEREN TIGER handlieren De Tiger hand aangedreven tandwiellieren kenmerken zich door een eenvoudige robuuste bouw. De handlieren zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen en capaciteiten. Zo zijn

Nadere informatie

HOLLE AS AXIAAL PLUNJERMOTOREN Met vaste opbrengst En regelbaar

HOLLE AS AXIAAL PLUNJERMOTOREN Met vaste opbrengst En regelbaar HOLLE AS AXIAAL PLUNJERMOTOREN Met vaste opbrengst En regelbaar MOTOR MET VAST SLAGVOLUME TYPE HF De HANSA TMP axiaal plunjermotoren van het type HF zijn hydrostatisch gebalanceerde motoren met een extreem

Nadere informatie

Richtlijn Motordagwaarde (S&T)

Richtlijn Motordagwaarde (S&T) Richtlijn Motordagwaarde (S&T) kwaliteitsgarantie in schade-expertise Deze richtlijnen vervangen de eerder uitgebrachte richtlijnen van november 2007 en zijn op enkele punten aangepast: Het prijspeil wordt

Nadere informatie

Handleiding Hijscilinder

Handleiding Hijscilinder Handleiding Hijscilinder Pagina 1 Inhoudsopgave INLEIDING...3 BEDIENEN...4 STORINGEN...8 BIJLAGEN... 12 Pagina 2 Inleiding In deze handleiding wordt het gebruik van de hijscilinder stap voor stap beschreven.

Nadere informatie

Kraanboek. voor de mobiele kraan. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Kraanboek. voor de mobiele kraan. Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Kraanboek voor de mobiele kraan Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2006 Sdu Uitgevers - nadruk verboden 702019 1 Kraanboek mobiele kraan merk:... model/type:... fabrieksno:... kraanno:...

Nadere informatie

Transportband. voor aan een Roadmaster -02S

Transportband. voor aan een Roadmaster -02S ransportband voor aan een Roadmaster -0S ransportband voor RM -0S Bedieningsvolgorde voor het omkeren van de draairichting! Het omkeren van de draairichting van de transportband mag NOOI abrupt gebeuren.

Nadere informatie

Onkruidbestrijding Frontale onkruidborstels

Onkruidbestrijding Frontale onkruidborstels Onkruidbestrijding Frontale onkruidborstels Hydraulisch - Industrieel gebruik XMI KM-25-MB XMI KM-25-MB Prijs incl. BTW 5.899 Prijs excl. BTW 4.875,21 Hydraulisch Tractor Min. 30 Liter/min - 180 bar Staal

Nadere informatie

Worldleader DRAINCLEANERS

Worldleader DRAINCLEANERS Worldleader DRAINCLEANERS INVESTEREN IN VOOR JARENLANG ONDERHOUDSARM REINIGEN VAN DRAINAGEBUIZEN De voordelen van drainage in het land of in de kas kent u natuurlijk. Uw gewassen groeien beter en de werkomstandigheden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. ICU Twin

Gebruikershandleiding. ICU Twin Gebruikershandleiding ICU Twin Gefeliciteerd met uw nieuwe ICU Twin laadstation Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe ICU laadstation. Dit hightech product is met de grootste zorg in Nederland door de

Nadere informatie

Kuilschuif. Type KS(M) 2700, KS(M) 3500, KS(M) 4000, Bedieningshandleiding NL. Goed doornemen voor gebruik. Manufactured by: Flingk Machinebouw

Kuilschuif. Type KS(M) 2700, KS(M) 3500, KS(M) 4000, Bedieningshandleiding NL. Goed doornemen voor gebruik. Manufactured by: Flingk Machinebouw Kuilschuif Type KS(M) 2700, KS(M) 3500, KS(M) 4000, Bedieningshandleiding NL Goed doornemen voor gebruik Manufactured by: Flingk Machinebouw Flingk Machinebouw Poeldonkweg 5 Tel: +31-(0)73-6100404 5216

Nadere informatie

EXALTO. Parts Op vindt u nog meer artikelen 1. Hydraulische stuurinrichtingen. Besturingsset 1 (27Kgm) Besturingsset 2 (50-240Kgm)

EXALTO. Parts Op  vindt u nog meer artikelen 1. Hydraulische stuurinrichtingen. Besturingsset 1 (27Kgm) Besturingsset 2 (50-240Kgm) Besturingsset 1 (27Kgm) Een hydraulische besturing voor de prijs van een mechanische. Deze enkele hydraulische besturing wordt compleet geleverd met een stuurpomp type 20 HB met een opbrengst van 20 cc.

Nadere informatie

Techno Fysica b.v. Platform tandwielen 1 oktober Welkom -

Techno Fysica b.v. Platform tandwielen 1 oktober Welkom - Techno Fysica b.v. Platform tandwielen 1 oktober 2009 - Welkom - Introductie Techno Fysica b.v. Monitoring Lastmetingen Meetsystemen Diagnose Meten Schadeanalyse Rekenen Condition monitoring - Introductie

Nadere informatie

Aandrijf Techniek Deventer B.V. Technische Groothandel gespecialiseerd in aandrijftechniek

Aandrijf Techniek Deventer B.V. Technische Groothandel gespecialiseerd in aandrijftechniek 38Hijs-en heftechniek1staaldraadtrekapparaten en Eller Habegger staaldraadtrekapparaten * Gebruik alleen Habegger kabel! Habegger heeft een compleet assortiment staaldraadtrekapparaten van Zwitserse topkwaliteit.

Nadere informatie

RAP3. Leidingspanning Vac 230 Motorvoeding Vdc 24 Max. stroomafname A 6 Max. opgenomen vermogen VA 180 Nominale koppel danm 26 Openingstijd sec. 2.

RAP3. Leidingspanning Vac 230 Motorvoeding Vdc 24 Max. stroomafname A 6 Max. opgenomen vermogen VA 180 Nominale koppel danm 26 Openingstijd sec. 2. RAP3 Modellen en specificaties De RAP-3 is een elektromechanische slagboom die toegepast kan worden om respectievelijk toegang te verlenen en te ontzeggen naar: parkeerplaatsen, parkeergarages, bedrijven,

Nadere informatie

EZM EZM1000. Gebruikershandleiding hydraulisch / pneumatisch blindklink gereedschap

EZM EZM1000. Gebruikershandleiding hydraulisch / pneumatisch blindklink gereedschap EZM1-2 EZM1 EZM2 Gebruikershandleiding hydraulisch / pneumatisch blindklink gereedschap EZM1-2 28 Masterfix Products bv lle rechten voorbehouden. De verstrekte informatie mag geenszins worden verveelvoudigd

Nadere informatie

voertuigentechniek CSPE BB

voertuigentechniek CSPE BB Examen VMBO-BB 2015 gedurende 360 minuten voertuigentechniek CSPE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen hoort een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 38 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

60º Links en 60º Rechts in verstek. Handleiding

60º Links en 60º Rechts in verstek. Handleiding BANDZAAG MACHINE PEBA 520 60º Links en 60º Rechts in verstek Handleiding Pehu bv De Tienden 52, 5674 TB Nuenen, The Netherlands Phone: +31 40-2912250 Fax: +31 40-2483003 www.pehubv.nl Email: info@pehubv.com

Nadere informatie

AVANTI ANCHOR VEILIGHEIDSPUNT Gebruikershandleiding en installatievoorschriften

AVANTI ANCHOR VEILIGHEIDSPUNT Gebruikershandleiding en installatievoorschriften 1 AVANTI ANCHOR VEILIGHEIDSPUNT Gebruikershandleiding en installatievoorschriften AVANTI ANCHOR VEILIGHEIDSPUNT Gebruikershandleiding en installatievoorschriften Publicatiedatum: 1 editie juni 2007 Producent:

Nadere informatie

HSE guidelines september 2012 HIJSEN EN HEFFEN HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS

HSE guidelines september 2012 HIJSEN EN HEFFEN HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS S HSE guidelines september 2012 HIJSEN EN HEFFEN HSE LIFE THE NATIONAL OIL&GAS INDUSTRY STANDARD FOR PROFESSIONALS Werk veilig of werk niet Bij werkzaamheden aan installaties en systemen zijn strikte procedures

Nadere informatie

HINDI 880 ELECTRO - HYDRAULISCHE DRAAIHEKOPENER ENKEL OF DUBBEL GEBLOKKEERD. Handleiding Hindi 880

HINDI 880 ELECTRO - HYDRAULISCHE DRAAIHEKOPENER ENKEL OF DUBBEL GEBLOKKEERD. Handleiding Hindi 880 HINDI 880 ELECTRO - HYDRAULISCHE DRAAIHEKOPENER ENKEL OF DUBBEL GEBLOKKEERD INSTRUCTIES VOOR DE INSTALLATIE VAN DE HINDI 880, EEN ELECTRO - ACHTERPAT HYDRAULISCHE OPENER, ENKEL OF DUBBEL BLOKKEREND. BEVESTIGINGSBOUT

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

14 TIPS OM VEILIG TE HIJSEN EEN E-BOOK VAN HIJSWINKEL.NL

14 TIPS OM VEILIG TE HIJSEN EEN E-BOOK VAN HIJSWINKEL.NL 14 TIPS OM VEILIG TE HIJSEN EEN E-BOOK VAN HIJSWINKEL.NL In december 2007 viel een damwandplaat van de Noord-Zuidlijn tijdens het hijsen op een 33jarige automobilist. De werklieden gebruikten slechts één

Nadere informatie

INHOUD. Certificatieschema keuring hijs- en hefgereedschap TCVT W1-01 blad 1 van 92. stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport

INHOUD. Certificatieschema keuring hijs- en hefgereedschap TCVT W1-01 blad 1 van 92. stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport Certificatieschema keuring hijs- en hefgereedschap TCVT W1-01 blad 1 van 92 INHOUD INLEIDING... 2 1.1.1 KETTING... 3 1.1.2 TOPSCHALMEN EN RINGEN... 5 1.1.3 VERBINDINGSSCHALMEN... 7 1.1.4 SLUITINGEN...

Nadere informatie

MONTAGE VOORSCHRIFT. voor hydraulisch weegsysteem model STH / R320. met uitleesinstrument R320. September 2014

MONTAGE VOORSCHRIFT. voor hydraulisch weegsysteem model STH / R320. met uitleesinstrument R320. September 2014 MONTAGE VOORSCHRIFT voor hydraulisch weegsysteem model STH / R320 met uitleesinstrument R320 September 2014 Stimag B.V. Meer en Duin 64a 2163 HC LISSE Nederland tel. +31 23 562 62 65 fax. +31 23 562 97

Nadere informatie

Handleiding 3D-hijssysteem

Handleiding 3D-hijssysteem Handleiding 3D-hijssysteem Algemene contactgegevens: Bezoekadres: Voltweg 10 8071 CZ Nunspeet Postadres: Postbus 46 8070 AA Nunspeet Telefoon Alg.: 03 41 27 88 30 Fax: 03 41 27 80 93 E-mail: verkoop@hakronterwa.nl

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Montage Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te

Nadere informatie

Veilig bedienen van Hangbruginstallaties 25-05-2012

Veilig bedienen van Hangbruginstallaties 25-05-2012 06-12-1999 1 Veilig bedienen van Hangbruginstallaties 25-05-2012 Groen Training houdt u op (de) hoogte Permanente HBI Niet permanente HBI 06-12-1999 2 Wat zijn de verschillen tussen Permanente en niet

Nadere informatie

Gumax Terrasverwarmer

Gumax Terrasverwarmer Gumax Terrasverwarmer De energiezuinige terrasverwarmer op infraroodbasis zonder rode gloed Handleiding Model PAH-2011-1 3200 watt Lees alle instructies zorgvuldig door alvorens dit apparaat te installeren

Nadere informatie

Origineel vervangende onderdelen

Origineel vervangende onderdelen Voordelige alternatieven voor de meest uiteenlopende automerken! Bijzonder interessant en toepasbaar op de meest voorkomende voertuigen binnen het reguliere wagenpark. WAECO is een van de leidende leveranciers

Nadere informatie

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING - 1 - 1 Algemeen 1.1 Algemene veiligheidsregels De balanceermachine mag alleen gebruikt worden door personeel dat daar gemachtigd voor is en voldoende opgeleid is. De balanceermachine mag alleen maar gebruikt

Nadere informatie

Printed: 07.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5071466 / 000 / 00

Printed: 07.07.2013 Doc-Nr: PUB / 5071466 / 000 / 00 OORSPRONKELIJKE GEBRUIKSAANWIJZING DD-ST-150/160-CCS Kruisrails Lees de handleiding beslist voordat u de machine de eerste keer gebruikt. Bewaar deze handleiding altijd bij het apparaat. Geef het apparaat

Nadere informatie

Nr 4146 Revisie

Nr 4146 Revisie 20100 Bedieningssystemen Waar nodig voor een juiste bediening van de machine moet een markering aangebracht Bij (on)opzettelijk verkeerd schakelen geen gevaarlijke consequenties. Goed toegankelijk geplaatst

Nadere informatie

Beschrijving van het toestel en de werking Meyer-vorkverstellers zijn voorzetstukken voor vorkheftrucks die in plaats van de vorktand

Beschrijving van het toestel en de werking Meyer-vorkverstellers zijn voorzetstukken voor vorkheftrucks die in plaats van de vorktand Dit voorzetstuk van MEYER komt in alle opzichten tegemoet aan de EGveiligheidsrichtlijnen. De conformiteitsverklaring/verklaring van de fabrikant wordt met het inbouwtoestel meegeleverd. Het CE-teken bevindt

Nadere informatie

KNIKLADERS Een flexibele en compacte alleskunner

KNIKLADERS Een flexibele en compacte alleskunner Team TOBROCO Industrielaan 2, 5061 KC Oisterwijk Tel.: +31 (0)13-5211212 Fax: +31 (0)13-5234045 Internet: www.tobroco-giant.com E-Mail: info@tobroco.com D267 D337T D337T X-TRA KNIKLADERS Een flexibele

Nadere informatie

KLEPELMAAIER PERUZZO PUMA

KLEPELMAAIER PERUZZO PUMA KLEPELMAAIER PERUZZO PUMA 1200 1400 1600 1800 GEBRUIKERSHANDLEIDING Hermans Tuinmachines b.v.b.a. Iz. De Meiren Beersebaan 71 Tel. +32 (0)3/340.04.96 B-2310 RIJKEVORSEL Fax +32 (0)3/340.04.97 GEBRUIKERSHANDLEIDING

Nadere informatie

De flexibele krachtpatser.

De flexibele krachtpatser. 1880 De flexibele krachtpatser. Naar keuze met canopy of cabine. Onze sterkste Hoftrac. De nieuwe 1880 is de schakel tussen de kleine multifunctionele Hoftracs en de sterke wielladers. Hij combineert

Nadere informatie

Testen van 300 tot 14000 kn.

Testen van 300 tot 14000 kn. Testen van 300 tot 14000 kn. Het testbedrijf voor: -Ankers -Blokken -Stroppen -Sluitingen -Hijsjukken -Kettingen -Staaldraadkabels Ten behoeve van: -Scheepsbouw -Rederijen -Sleepvaart/berging -Offshore

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Leenstra Bouwklemmen

GEBRUIKERSHANDLEIDING Leenstra Bouwklemmen GEBRUIKERSHANDLEIDING Leenstra Bouwklemmen Klem volgens de machinerichtlijn 2006/42/EG Projectnummer : 17778 Versienummer : 2016-02 Fabrikant Bezoekadres Postadres : Leenstra B.V. : Tussendiepen 52, 9206

Nadere informatie

voertuigentechniek CSPE BB

voertuigentechniek CSPE BB Examen VMBO-BB 2016 gedurende 360 minuten voertuigentechniek CSPE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen horen uitwerkbijlagen. Dit examen bestaat uit 35 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie