We verlaten het centrum en slaan rechts af en wandelen naar de Langestraat 1 Welke uitbating wordt er gedaan bij het huis met nummer 32?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We verlaten het centrum en slaan rechts af en wandelen naar de Langestraat 1 Welke uitbating wordt er gedaan bij het huis met nummer 32?"

Transcriptie

1 KONINKLIJKE TURNKRING RUST-ROEST BRUGGE vzw Nijverheidsstraat Assebroek Valentijn zoektocht 12 februari 2017 Van harte welkom bij onze 10 de Valentijn zoektocht. Hopelijk genieten jullie zoveel als wij bij het maken van deze tocht. Terug tonen wij verborgen pareltjes van ons mooie Brugge. Veel wandel en zoek genot. We verlaten het centrum en slaan rechts af en wandelen naar de Langestraat 1 Welke uitbating wordt er gedaan bij het huis met nummer 32? 2 Hoe is de naam van deze zaak? 3 Bij welk huis vind je een Brugse B Op het einde van de straat slaan we links af 4 Welke twee spreuken vind je terug bij het huisnummer 37? 5 Welk wapen vind je terug bij huisnummer 23? We dwarsen de Predikherenstraat 6 Wat waren de Predikheren? Via de zebrapaden dwarsen we de Langestraat en wandelen over de Molenbrug, na eerst de Molenmeers te hebben gedwarst. 7 Welke kerktoren zien we op de brug rechts van ons? We bekijken op de Molenbrug eventjes het infobord. 8 Welke beroemde bewoner van de Bourgondische Nederlanden had hier zijn huis? We dwarsen de Verversdijk, enkele meters verder slaan we rechts af en nemen de Boomgaardenstraat. Bij huisnummer 7 houden we even halt en bewonderen de brievenbus. 9 Welke vogel zien we hier afgebeeld bij één van de drie taferelen?

2 10 Bij een ander tafereel zien we een wiel, wat stelt dit voor? 11 Hoe is de voornaam van de bewoner van dit huis? We dwarsen de Kandelaarsstraat. 12 Hoeveel kantelen kunnen er geteld worden bij het huis met nummer 3? We wandelen verder tot aan de Sint Walburgakerk. 13 Wat is verboden aan de gevel van deze kerk? 14 Welk jaartal vind je terug op de voorgevel van de kerk? 15 Wat is het beroep van Dominicus Berge? 16 Welk paard vind je terug bij het huis nummer 2? Voorbij de kerk slaan we rechts af en komen in de Hoornstraat. 17 Onder de lantaarn aan de gevel van de kerk bevinden zich een aantal cijfers. Wat is de som van deze cijfers? 18 Wat staat er in de nis tussen de huisnummers 1 en 3 afgebeeld? 19 Wat is het huisnummer van de rector van het Europa College? 2O Welk huis heeft zeker een opknapbeurt nodig? 21 Wat is het huisnummer van het huis met de smalste gevel? Op het einde van de straat slaan we links af, we bevinden ons op de Verversdijk. 22 Bij welk huisnummer zien we de zon? Op het einde van de straat slaan we links af en wandelen langs de Spinolarei. 23 Wie was Spinola? 24 Welke voeding wordt gegeven bij huisnummer 21? We dwarsen de Koningsstraat. 25 Wat is de benaming van het huis met nummer 12?

3 26 Langs waar gaat men dit huis binnen? We dwarsen de Engelsestraat. 27 Hoeveel figuren (kopjes of maskers) vind je op de gevel bij huisnummer 10? 28 Welk beroep heeft de bewoner van deze woning? 29 Wie is zijn buur? 30 Aan de overkant van de Rei staat een hotel. Hoe is de naam van dit hotel? 31 Hoeveel riooldeksels met de Brugse B zie je op het Jan van Eyck Plein? We wandelen naar het infobord die zich op het Jan van Eyck Plein bevindt. 32 Wie was Jan van Eyck? 33 Waar kwamen de rijke burgers van de stad samen? 34 Wie is de oudste bewoner van de stad Brugge? 35 Waar verzamelde de scheepslossers? 36 Wat bevindt zich nu in het Provinciehuis Tolhuis? We laten het plein Jan ven Eyck achter ons liggen en wandelen richting Academiestraat. 37 Wie bevindt zich boven deze straatnaam? We slaan rechtsaf en wandelen de Spanjaardstraat in. 38 Van welk bouwjaar is het huis met nummer 3? 39 Wat is de benaming van het studentenhuis in deze straat? We wandelen voorbij de Rodehaanstraat. 40 Wat is de benaming van het huis met nummer 6?

4 We houden even halt bij het huis met nummer 16 en bewonderen de ingangspoort van het AZ Sint Jan. 41 Welk jaartal vind je onder de letters AD? 42 Naast deze poort zien we een huis met kantelen. Hoeveel kantelen telt de voorgevel? Voor dit antwoord best de straat dwarsen, maar opletten voor het verkeer. We blijven aan deze kant van de straat. We wandelen ietsje verder en zien terug een pracht van een poort. 43 Welk jaartal vind je er terug? Op het einde van de straat voor het water slaan we rechts af. We bevinden ons in de Spaanse Loskaai. 44 Hoeveel fietsen kan men voor het ziekenhuis stallen? We slaan links af en wandelen over de Torenbrug. Op het einde van de straat slaan we rechts af 45 Hoeveel blinde vensters heeft het huis nummer 5? 46 Tegenover het huis met huisnummer 5 bevindt zich de vroegere oogkliniek Sint Lucie. Welke letters van de naam van dit ziekenhuis vind je terug? 47 Wat is het bouwjaar van het huis met nummer 9? 48 Hoeveel tralies bevinden zich voor de beide vensters bij huisnummer 6? 49 Welk dier vind je in deze gevel terug? We slaan links af en nemen de Sint Gilliskerkstraat. 50 Wat is het huisnummer van het huis waar de pionier van het ABN woonde? 51 Hoe was de naam van deze pionier?

5 We dwarsen de Sterstraat en wandelen richting kerk. 52 Hoeveel brievenbussen heeft huisnummer 13? We slaan links af en wandelen naar het infobord. 53 Welke politieke partij kende in Sint Gillis een belangrijke opkomst? 54 Welke sport werd er beoefend in t Oud Handbogenhof? We wandelen verder en nemen rechts de Baliestraat. 55 Hoeveel naamplaten van de Routard bevinden zich op de voorgevel van het hotel Jacobs? 56 Wat is het embleem van dit hotel? 57 Welke kunstschilder werd in de kerk van Sint Gillis begraven? 58 Wat hebben de huisjes met de nummers en 16 gemeen? 59 Hoeveel bellen heeft het huisnummer 15G? 60 Wat is de naam van de school die zich op het einde van de straat bevindt? We slaan rechts af waar wij ons in de Annuntiatenstraat bevinden. 61 Naast huisnummer 58 is er een mooie deurklopper. Welke afbeelding vind je er op terug? We slaan rechts af en nemen de Collaert Mansionstraat. 62 Wie was deze persoon? 63 Waar vind je de brievenbus bij Luc en Fabienne? 64 Wat staat er vermeld boven de brievenbus bij het huisnummer 14? 65 Wat zie je aan de achterkant van de Sint Gilliskerk alvorens de Sint Gilliskoorstraat in te slaan?

6 66 Hoeveel gezichtjes sieren de voorgevel bij huisnummer 1? Op het einde van de straat slaan we rechts af. 67 Hoeveel sloten heeft de deur bij huisnummer 12? 68 Wat was er vroeger gevestigd in het gebouw met huisnummer 7? 69 Welke kraan bevindt zich tussen het huisnummer 8 en 7? 70 Welke grote plas water vind je terug bij huisnummer 5? 71 Welke boom vind je er terug? 72 Welke buslijnen stoppen bij huisnummer 4? We dwarsen de Goudenhandstraat en wandelen over de brug. 73 Welke raadgever woont er op nummer 25? We slaan rechts af en nemen het Genthof. 74 Tot wanneer is het café Terrasje open? 75 Welke bierschenker is de uitbater? 76 Welke toondichter werd in deze straat geboren?, 77 Welk voorwerp vind je terug in de gevel van het huis met nummer 33 en kan een naaister goed gebruiken? We slaan links af en nemen de Schrijnwerkersstraat. 78 Bij welke Axel moet men zijn bij huisnummer 2? Op het einde van de straat slaan we rechts af, maar.eerst.goed kijken 79 Welke nummer vind je precies op de hoek en laag tegen de grond terug? 80 Welk groot gebouw vind je onmiddellijk aan je rechterkant?

7 We slaan links af en steken de brug over, en komen zo in de Koningstraat. Het einde van onze wandeling begint in zicht te komen. 81 Hoeveel deurknoppen heeft de deur naast huisnummer 17? 82 Wat is de benaming van het huis met nummer 17? 83 Welk gezegde kan je lezen bij de bel van huisnummer 11? Zo komen we op het Sint Maarten Plein 84 Bij huisnummer 1 zie je een vogeltje op de gevel. Hoe zou je dit vogeltje kunnen noemen? Denk aan de tijd van het jaar en het sieraad. We slaan rechts af en wandelen in de Korte Ridderstraat. 85 Welke onderpastoor woonde in het huis met huisnummer 5? 86 Hoeveel trappen telt men bij het huis met nummer 3? 87 Wat is de benaming van het huis met nummer 1? 88 Wanneer werd dit huis hersteld? Op het einde van de straat slaan we links af en komen zo in de Riddersstraat. 89 Welke dienst van de stad Brugge is in deze straat gevestigd? 90 Wat is de benaming van de inritpoort naast het huisnummer 12? 91 Voor wat staat THEOMA? 92 Wat is de oorspronkelijke naam van het huis nu genaamd Depot D O? 93 Wanneer werd dit huis hersteld? We dwarsen de Hoogstraat en gaan rechtdoor naar de Peerdenstraat. 94 Welk atelier vind je terug in deze straat?

8 Over het bruggetje slaan we links af en wandelen langs de Groene Rei. 95 Wanneer werd Dischhuys Pelikaan gesticht? 96 Wanneer werd dit huis gebouwd? 97 Welke vogel is er afgebeeld boven de deur van huisnummer 8? 98 Wat is het Hemelhuis, Op het einde van de weg slaan we links af en wandelen over de brug, rechtdoor tot aan de langestraat. We slaan rechtsaf en wandelen verder. 99 Welk hotel vinden we aan de rechter kant? Ietsje verder in de straat aan je rechter kant komen we terug de Ganzestraat tegen die we inslaan om van de pannenkoeken te gaan genieten. En nu nog een laatste krachtinspanning om deze leuke vraagjes op te lossen. 1 Ik ben een stok waarmee ik niet kan wandelen, welke? 2 Wat kan je van een mug maken? 3 Welk dier kijk je uit de boom? 4 Hoe meer ik droog, hoe natter ik word. Wat ben ik? 5 Wat heeft geen volume maar kan je toch zien? 6 Welk dier bestaat voor driekwart uit wol? 7 Welke letter van het alfabet kan je drinken? 8 Welk voorwerp zit vol met gaten maar kan toch als geen ander water vasthouden? 9 Wat is de Romeinse cijfer voor 500? 10 Noem 5 Amerikaanse staten op met de letter M 11 Wie is de nieuwe president van Amerika? Naam en voornaam.

9 12 Wie was de eerste president van Amerika? Naam en voornaam. 13 cryptisch vraagje : letterteken om je moeder te roepen. 14 Wat vliegt zonder vleugels? Hier zijn we bij het einde gekomen van een leuk dagje wandelen en puzzelen. Vergeet niet om je naam op het formulier te schrijven voor je het afgeeft. Bedankt voor jullie deelname en hopelijk hebben jullie ervan genoten.

Valentijnzoektocht 2014

Valentijnzoektocht 2014 Valentijnzoektocht 2014 Goede middag iedereen, ik hoop jullie een aangename, leuke en leerrijke namiddag te bezorgen in het hart van Brugge. Veel zoek en wandelgenot. We verlaten het dienstencentrum Van

Nadere informatie

Speuren langs het kasteel van Hoogstraten.

Speuren langs het kasteel van Hoogstraten. Speuren langs het kasteel van Hoogstraten. Paus Franciscus kondigde het kerkelijk jaar 2016 aan als een jubeljaar: jaar van de barmhartigheid. (Barmhartigheid is een woord dat we niet vaak meer gebruiken.

Nadere informatie

Van Harte welkom in Meldert, deelgemeente van Hoegaarden.

Van Harte welkom in Meldert, deelgemeente van Hoegaarden. ZOEKTOCHT in Meldert Van Harte welkom in Meldert, deelgemeente van Hoegaarden. Deze zoektocht is geen geschiedenisles noch een gids langs de meest historische plekjes van deze gemeente. Hiervoor bestaan

Nadere informatie

Fotozoektocht dorp. Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen

Fotozoektocht dorp. Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen Fotozoektocht dorp Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen dit alles kan in zelfkook tot volpension De Bosgeus vzw Dranouterstraat 24

Nadere informatie

Rijkdom. in Broek in Waterland. Versie 3 d.d

Rijkdom. in Broek in Waterland. Versie 3 d.d Rijkdom in Broek in Waterland Versie 3 d.d. 25-09-2014 Rijkdom in Broek in Waterland Beste puzzelaar, Je staat nu midden in Broek in Waterland. Broek betekent een moerassig gebied. In de omgeving zijn

Nadere informatie

De oplage is beperkt. Wilt u per deelnemende groep één formulier meenemen? Extra exemplaren kunt u downloaden van de site www.ovopperdoes.

De oplage is beperkt. Wilt u per deelnemende groep één formulier meenemen? Extra exemplaren kunt u downloaden van de site www.ovopperdoes. U gaat zo beginnen met de puzzeltocht welke is opgesteld door de Oranjevereniging. Spelenderwijs en informatief wordt u door het mooi versierde dorp Opperdoes geleid. Vele inwoners zijn de afgelopen tijd

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT. Verdwaald? Naar links? Was u hier daarnet ook al? U bent te ver

FOTOZOEKTOCHT. Verdwaald? Naar links? Was u hier daarnet ook al? U bent te ver 1 FOTOZOEKTOCHT Verdwaald? Naar links? Was u hier daarnet ook al? Naar rechts? U bevindt zich hier, denk ik U bent te ver In het kader van de week van de mobiliteit (16 tot 22 september) wil de gemeente

Nadere informatie

SPELREGELS START. Loop vanaf het Tongerloplein richting Molenstraat en sla rechtsaf de hoek om.

SPELREGELS START. Loop vanaf het Tongerloplein richting Molenstraat en sla rechtsaf de hoek om. SPELREGELS De speurtocht start en eindigt op het Tongerloplein te Roosendaal. Blijf bij je groepje en let op het verkeer! START Loop vanaf het Tongerloplein richting Molenstraat en sla rechtsaf de hoek

Nadere informatie

WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN

WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN WANDEL ZOEK TOCHT WARANDE TERVUREN VisitTervuren Start de zoektocht in het bezoekerscentrum (Markt 7B). Daar vind je ook het antwoord op de eerste vragen. 1 Bezoekerscentrum Welk woud ligt op 16 km afstand

Nadere informatie

Speurtocht Hoogeloon 2017

Speurtocht Hoogeloon 2017 Speurtocht Hoogeloon 2017 1. Ga linksaf richting 2. Sla hier het (zand)pad in. 3. Loop langs deze schuur en en ga rechtdoor. 4. Aan de linkerkant zien wij nu dit. 5. Bij de boerderij met het jaartal 1998

Nadere informatie

Reglement fotozoektocht

Reglement fotozoektocht Reglement fotozoektocht Er kan deelgenomen worden aan de zoektocht van 31 maart tot en met 15 april 2018. Uiterlijk op maandag 16 april 2018 moet het deelnemingsformulier ingediend worden in Lokaal Dienstenstencentrum

Nadere informatie

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Inleiding We beginnen in de Zuidplaspolder op de kruising van de Ringvaartlaan en het fietspad dat omhooggaat naar de Gele Brug en het Oude Dorp. Bij het

Nadere informatie

RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF

RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF FOTOPUZZELTOCHT RE-CREATIEVE BOERDERIJ DE GANZENHOF 1. Vertrek vanaf de inrit rechtsaf het fietspad op. 2. Na 350 mtr. Linksaf Beverdijcken in. Vrg. 1 Tel de huisnummers van de Beverdijcken bij elkaar

Nadere informatie

Fotozoektocht Het Laathof Hingene

Fotozoektocht Het Laathof Hingene Fotozoektocht Het Laathof Hingene NAAM VAN DE GROEP :. Enkele afspraken: * De foto s staan in de juiste volgorde. * Kijk regelmatig eens rond zodat je bepaalde foto s die vanuit een andere hoek genomen

Nadere informatie

De route vinden. De wandeling van Sarah

De route vinden. De wandeling van Sarah De route vinden Sarah logeert bij haar oma in Utrecht. Oma woont naast een molen. Oma zegt: "Ga eens naar de Dom wandelen. De Dom zie je al vanaf de hoek van de straat. Als je terug gaat, let je goed op

Nadere informatie

STADRALLY MAASTRICHT. Stadswandelingen door de binnenstad van Maastricht. René Teige

STADRALLY MAASTRICHT. Stadswandelingen door de binnenstad van Maastricht. René Teige STADRALLY MAASTRICHT Stadswandelingen door de binnenstad van Maastricht Dit document bevat twee uitdagende stadswandelingen door de historische binnenstad van Maastricht. De stadsrally is gericht op Duitse

Nadere informatie

ZOEKTOCHT in HOEGAARDEN. Van Harte welkom in Hoegaarden.

ZOEKTOCHT in HOEGAARDEN. Van Harte welkom in Hoegaarden. ZOEKTOCHT in HOEGAARDEN Van Harte welkom in Hoegaarden. Deze zoektocht is geen geschiedenisles noch een gids langs de meest historische plekjes van onze gemeente. Hiervoor bestaan er voldoende alternatieven.

Nadere informatie

Erfgoedproject Binnenweg Kijkwijzer

Erfgoedproject Binnenweg Kijkwijzer Erfgoedproject Binnenweg Kijkwijzer Kijkwijzer Binnenweg, met vragen voor de leerlingen. hvhb kijkwijzer.indd 1 24-01-13 09:48 1. Je staat op het Raadhuisplein. Waarvoor dient een raadhuis? Noem opvallende

Nadere informatie

Mede Mogelijk gemaakt door: Regionaal Historisch Centrum Limburg. Les 6: Speurtocht door Maastricht

Mede Mogelijk gemaakt door: Regionaal Historisch Centrum Limburg. Les 6: Speurtocht door Maastricht Mede Mogelijk gemaakt door: Regionaal Historisch Centrum Limburg Les 6: Speurtocht door Maastricht Les 6:Speurtocht door Maastricht Opdrachten Deze speurtocht is speciaal voor jullie uitgezet. Ze voert

Nadere informatie

Fotozoektocht Het Laathof - Hingene

Fotozoektocht Het Laathof - Hingene Fotozoektocht Het Laathof - Hingene Enkele afspraken: * De foto s staan in de juiste volgorde. * Kijk regelmatig eens rond zodat je bepaalde foto s die vanuit een andere hoek genomen zijn niet mist. *

Nadere informatie

Schattenzoektocht Zuun. Ga je mee op zoek?

Schattenzoektocht Zuun. Ga je mee op zoek? Schattenzoektocht Zuun Ga je mee op zoek? Start schattenzoektocht! We starten hier aan het Zonnig Leven. (adres: Jan Vanderstraetenstraat 198 1600 Sint-Pieters-Leeuw) Vul het bijgevoegde antwoordformulier

Nadere informatie

Speurtocht. Welkom!! Een ontdekkingsreis waar verschillende Culturen samen komen.

Speurtocht. Welkom!! Een ontdekkingsreis waar verschillende Culturen samen komen. Speurtocht Welkom!! Een ontdekkingsreis waar verschillende Culturen samen komen. Bij het marktkantoor kan je plattegronden ophalen die je nodig hebt voor de speurtocht. Veel succes!! Marktkantoor We beginnen

Nadere informatie

Wij zetten onze wandeling verder langs het wegeltje rechtover huisnummer 49 en komen zo in de Stationsstraat.

Wij zetten onze wandeling verder langs het wegeltje rechtover huisnummer 49 en komen zo in de Stationsstraat. OOSTHOEKWANDELING v 2017.07.05 We starten onze wandeling aan de Sint- Blasiuskerk op het Dorpsplein. De oudste delen van deze kerk ( onderbouw van de toren) dateren uit de eerste helft van de twaalfde

Nadere informatie

Speuren. Geheugen. Stad. in het. van de. Historisch Centrum Het Markiezenhof Bergen op Zoom. M Cumenu boekje-aangepast.indd1 1 28-08-2006 14:00:0

Speuren. Geheugen. Stad. in het. van de. Historisch Centrum Het Markiezenhof Bergen op Zoom. M Cumenu boekje-aangepast.indd1 1 28-08-2006 14:00:0 Speuren in het Geheugen van de Stad Historisch Centrum Het Markiezenhof Bergen op Zoom M Cumenu boekje-aangepast.indd1 1 28-08-2006 14:00:0 Naam: M Cumenu boekje-aangepast.indd2 2 28-08-2006 14:00:1 We

Nadere informatie

STABBELWANDELING HULSHOUT 24 augustus 2014. WANDELTOCHT 5km

STABBELWANDELING HULSHOUT 24 augustus 2014. WANDELTOCHT 5km STABBELWANDELING HULSHOUT 24 augustus 2014 WANDELTOCHT 5km Ahoy Stabbelaar, In Hulshout zijn we te gast bij B&B Speypdonckhoeve, vlakbij de oevers van de Nete. Na de fun van het stabbelen, wacht er hier

Nadere informatie

Watersnood. op Marken. Versie 3 d.d

Watersnood. op Marken. Versie 3 d.d Watersnood op Marken Versie 3 d.d. 11-10-2013 Watersnood op Marken Beste puzzelaar, Je bent nu waarschijnlijk via de dijk op het eiland Marken aangekomen. Maar wist je dat deze dijk er tot 1957 niet lag?

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Basistekst zoektocht Kom toch eens zoeken (in de stad van de Sint)

Basistekst zoektocht Kom toch eens zoeken (in de stad van de Sint) Basistekst zoektocht Kom toch eens zoeken (in de stad van de Sint) Bij het verlaten van het toeristisch kantoor gaan we rechts de trap af en vervolgens onmiddellijk rechts richting Sint-Nicolaaskerk voor

Nadere informatie

Wandelzoektocht. Basisschool De Schommel georganiseerd door het oudercomité

Wandelzoektocht. Basisschool De Schommel georganiseerd door het oudercomité Wandelzoektocht Basisschool De Schommel georganiseerd door het oudercomité We willen jullie graag de omgeving van onze school laten verkennen. Daarom hebben we een wandel-zoektocht in elkaar gestoken over

Nadere informatie

Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT. tot 27 augustus

Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT. tot 27 augustus Fietsen door Buken, Tildonk, en Relst Een fietstocht voor jong en oud, klein en groot! FIETSZOEKTOCHT 5 juli ± 20 km van tot 27 augustus Fietszoektocht Kampenhout +_ 20 km Start 5 juli Vragenlijst Kampenhout

Nadere informatie

(fietsvertrekpunten Booischot/Begijnendijk op zaterdag 30 april 2016) 10:30 uur Fitness-, Sport- en Ontspanningscentrum Prisma (Booischot)

(fietsvertrekpunten Booischot/Begijnendijk op zaterdag 30 april 2016) 10:30 uur Fitness-, Sport- en Ontspanningscentrum Prisma (Booischot) Bedevaart Scherpenheuvel 2016, een initiatief van VV Carep vzw (fietsvertrekpunten Booischot/Begijnendijk op zaterdag 30 april 2016) 10:30 uur Fitness-, Sport- en Ontspanningscentrum Prisma (Booischot)

Nadere informatie

SPEELSPEURTOCHT OMGEVING SINT-PIETER. LiLIANE & IGNACE

SPEELSPEURTOCHT OMGEVING SINT-PIETER. LiLIANE & IGNACE SPEELSPEURTOCHT OMGEVING SINT-PIETER LiLIANE & IGNACE WWW.KUURNE.BE/SPEELSPEURTOCHT AFSTAND: 2,5 KILOMETER DUUR: ONGEVEER 2 UUR LEEFTIJD: VANAF 4 JAAR START: BUSHOKJE NAAST SINT-PIETERSKERK op De PARKING

Nadere informatie

Fotozoektocht Middelkerke

Fotozoektocht Middelkerke Fotozoektocht Middelkerke Rood kadertje is het verblijfcentrum Del Huzo Dit heb je nodig : Een balpen, uw gezond verstand en een goed humeur Wees steeds voorzichtig en beleefd!!!! Let op bij verschillende

Nadere informatie

Routebeschrijving en vragen

Routebeschrijving en vragen Routebeschrijving en vragen Rode draad: Let tijdens je zoektocht goed op alle etalages waar je langskomt! (ook als er geen vraag over gesteld wordt). Onderweg zie je een aantal plastic kadertjes met het

Nadere informatie

Op het einde van de fotozoektocht moet je een klein stukje langs een vrij drukke straat stappen. Wees dus voorzichtig en hou uiterst links!

Op het einde van de fotozoektocht moet je een klein stukje langs een vrij drukke straat stappen. Wees dus voorzichtig en hou uiterst links! Startplaats We starten de fotozoektocht op de parking van de Hospicebossen te Nazareth. Deze parking bevindt zich aan de ingang vlakbij de brug over de autosnelweg. Wegbeschrijving: Vanaf de startplaats

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork (1) (2) (3) (4) Afstand: Duur: Schoeisel: Benodigdheden: Doelgroep: Kostprijs: 5 km 2 uur wandelschoenen schrijfgerief leerlingen lager onderwijs 0,50 Deze fotozoektocht

Nadere informatie

Schattenzoektocht Wildersport

Schattenzoektocht Wildersport Schattenzoektocht Wildersport Ga je mee op zoek? Locatie: Wildersportcomplex Parkeermogelijkheid bij het complex gps: Sportlaan 11 te 1600 Sint-Pieters-Leeuw Volg het parcours en los de vragen op! Zo

Nadere informatie

FAMILIE SPEURTOCHT. Van 11 april tot 4 mei PRIJSUITREIKING op HALLO HEIHOEK - 7 mei 2011 om 16u00

FAMILIE SPEURTOCHT. Van 11 april tot 4 mei PRIJSUITREIKING op HALLO HEIHOEK - 7 mei 2011 om 16u00 pagina 1/6 FAMILIE SPEURTOCHT Van 11 april tot 4 mei 2011 PRIJSUITREIKING op HALLO HEIHOEK - 7 mei 2011 om 16u00 Vrije wandeling en vertrek, de beschrijving start aan dienstencentrum "Den Deigem" in de

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

VRAAG 2 Wat moet u doen bij een wegversmalling? VRAAG 3 Hoe dikwijls staat hier DREEF? We concentreren ons nu op de halte van De Lijn.

VRAAG 2 Wat moet u doen bij een wegversmalling? VRAAG 3 Hoe dikwijls staat hier DREEF? We concentreren ons nu op de halte van De Lijn. FIETSZOEKTOCHT 2018 LANDELIJKE GILDE KAMPENHOUT RELST VAN 1 JULI TOT 26 AUGUSTUS Om de vragen op een correcte manier op te lossen volgt u de beschreven weg: Enkele afspraken: Woorden tussen aanhalingstekens

Nadere informatie

2. Start wandeling Loop vanuit Cultuurhuis de Paulus naar rechts, naar de stoplichten Ga rechtsaf Stop bij foto A (Leidsestraatweg nummer 16)

2. Start wandeling Loop vanuit Cultuurhuis de Paulus naar rechts, naar de stoplichten Ga rechtsaf Stop bij foto A (Leidsestraatweg nummer 16) Fotowandeling langs de route van de tram 1. Start Cultureel Centrum de Paulus Expositie van de Blauwe Tram Filmbeelden Blauwe Tram Ophalen fotowandeling Uitleg fotowandeling. Met behulp van de uitgeschreven

Nadere informatie

Fietsfotozoektocht De antwoorden

Fietsfotozoektocht De antwoorden Fietsfotozoektocht 2018 De antwoorden 1. Wat is hier enkel bereikbaar? Nr. 24 2. Welk werktuig is hier afgebeeld? Een zaag cirkelzaag is fout 3. We zoeken een getal Welk is dit getal? 3. We zoeken een

Nadere informatie

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling

Wandelzoektocht in het provinciaal domein Puyenbroeck. Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling Wandelzoektocht 2016 in het provinciaal domein Puyenbroeck Kijk uit je doppen terwijl je geniet van een mooie, zomerse wandeling??? Deelnameformulier wandelzoektocht van 26 maart tot 30 september 2015.

Nadere informatie

Stiekem over de grens

Stiekem over de grens Stiekem over de grens Kinderpuzzeltocht door Baarle De kinderpuzzeltocht Stiekem over de grens is gepubliceerd door VVV Baarle-Nassau-Hertog. Alle rechten zijn voorbehouden aan VVV Baarle-Nassau-Hertog.

Nadere informatie

Bosspeurtocht Klein Zwitserland (Amersfoort)

Bosspeurtocht Klein Zwitserland (Amersfoort) Bosspeurtocht Klein Zwitserland (Amersfoort) OV: Vanaf Station Amersfoort CS met buslijn 1 richting De Eemgaarde (ongeveer 5 minuten) uitstappen bij de halte Hugo de Grootlaan. Daar is het beginpunt van

Nadere informatie

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade WETENSWAARDIGHEDEN Startpunt: Museumplein. Hier kunt u uw auto parkeren. Duur: 45 tot 70 minuten. Heuvelachtig Niet geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute

Gemeente Veghel. De Bunders. Water- wandelroute Gemeente Veghel De Bunders Water- wandelroute Water- wandelroute De Bunders 2 In de wijk De Bunders ligt een gescheiden rioolstelsel Dat wil zeggen dat het regenwater van de straat niet via het riool wordt

Nadere informatie

Raamplein en Omgeving, de Wandeling.

Raamplein en Omgeving, de Wandeling. Raamplein en Omgeving, de Wandeling. Op 26 mei ontmoeten we elkaar in de hal van De Makroon. We dat zijn twee bewoners van De Makroon, met wandelstok en rollator, twee leden van de Ouderen Adviesraad,

Nadere informatie

Fotomemorie 1. 1 Bron: L. Vidts (eindwerk omgevingsboek Mere, 2008)

Fotomemorie 1. 1 Bron: L. Vidts (eindwerk omgevingsboek Mere, 2008) Fotomemorie 1 Een mooi zicht op de Nieuwstraat rond het midden van de 20 e eeuw. Vandaag vinden we er onder andere een gloednieuwe babywinkel, eetcafé Bierbuik, schoenenwinkel Timie Shoe, serviceflats,

Nadere informatie

WANDELZOEKTOCHT ter gelegenheid van de VIERING van 750 jaar parochie sint-jacob

WANDELZOEKTOCHT ter gelegenheid van de VIERING van 750 jaar parochie sint-jacob WANDELZOEKTOCHT ter gelegenheid van de VIERING van 750 jaar parochie sint-jacob We nodigen u graag uit om een mooie wandeling te maken doorheen de gemeente en de parochie Sint-Jacob. Veel plezier. U volgt

Nadere informatie

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis 37 km fietsen in de schaduw van de Rupel Deelnameformulieren af te halen

Nadere informatie

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis

Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis Gemeente Niel FIETSZOEKTOCHT Van 30 mei tot 15 september Deelname 3 per formulier te betalen bij afgifte aan balie gemeentehuis 37 km fietsen in de schaduw van de Rupel Deelnameformulieren af te halen

Nadere informatie

Inleiding. De hongerigen spijzen. De dors gen laven. De naakten kleden. De vreemdelingen herbergen. De gevangenen verlossen / bezoeken

Inleiding. De hongerigen spijzen. De dors gen laven. De naakten kleden. De vreemdelingen herbergen. De gevangenen verlossen / bezoeken De 7 werken van barmhartigheid wandelboekje 2 19 Gebruik de bankjes rechts van je om even uit te blazen. Zoek samen met je begeleider en je medewandelaars uit of je bij iedere stopplaats het juiste werk

Nadere informatie

Reglement: Foto s. Van 1 juli tem 31 augustus 2017

Reglement: Foto s. Van 1 juli tem 31 augustus 2017 Van 1 juli tem 31 augustus 2017 Reglement: Start: Gravensteen te Gent Oplossingen: vindt u tussen de plaats waar de vraag wordt gesteld en de volgende wegbeschrijving Fotovragen: in willekeurige volgorde

Nadere informatie

Wandelzoektocht Kijk! Kunst in de Ridderbuurt!

Wandelzoektocht Kijk! Kunst in de Ridderbuurt! Wandelzoektocht Kijk! Kunst in de Ridderbuurt! Ga je met de hele familie mee op een spannende zoektocht in de Riddersstraat? We wandelen de hele Riddersstraat af: van Fabota tot aan de Keizersberg en OPEK.

Nadere informatie

Stadswandeling. Kruispoort

Stadswandeling. Kruispoort Brugge Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt bijna 117.000 inwoners. Ongeveer 20.000 daarvan wonen in het historisch centrum. In 2002 was Brugge Culturele hoofdstad

Nadere informatie

Verkeersbordenspeurtocht

Verkeersbordenspeurtocht Verkeersbordenspeurtocht Dit boekje is van uit groep Verkeersborden, hoe zit het ook alweer? Er zijn vijf soorten borden. Als je goed naar de vorm en de kleur van een bord kijkt, weet je al met wat voor

Nadere informatie

1 juli 30 september. Aartrijke dorp. Meer info: WANDELEN of FIETSEN - MET KINDERZOEKTOCHT

1 juli 30 september. Aartrijke dorp. Meer info:  WANDELEN of FIETSEN - MET KINDERZOEKTOCHT 1 juli 30 september Aartrijke dorp WANDELEN of FIETSEN - MET KINDERZOEKTOCHT Meer info: www.gezinsbondaartrijke.be WOORDJE VOORAF De Gezinsbond Aartrijke probeert voortdurend initiatieven en activiteiten

Nadere informatie

Fotozoektocht 25 jaar Ithaka. Installatie app

Fotozoektocht 25 jaar Ithaka. Installatie app DROMEN, DURVEN, DOEN EN DELEN Fotozoektocht 25 jaar Ithaka. Installatie app 1 Download de app Google Maps voor iphone. - Android heeft deze app al standaard geïnstalleerd 2 Open met je smartphone de link

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

Wandelzoektocht Snuisteren in de Oude Kalevallei

Wandelzoektocht Snuisteren in de Oude Kalevallei Wandelzoektocht Snuisteren in de Oude Kalevallei Tijdens de Gentse Feesten kan je in de Oude Kalevallei te voet of op de fiets gratis deelnemen aan 2 zoektochten. WANDELTOCHT De wandeltocht bestaat uit

Nadere informatie

Zo bereikt u SELOR met de wagen:

Zo bereikt u SELOR met de wagen: SELOR bevindt zich in de Bischoffsheimlaan 15, 1000 Brussel, gelegen tussen de Kruidtuin (Botanique) en het Madouplein (Place Madou). Zo bereikt u SELOR met de wagen: Vanuit Antwerpen: Op de ring rond

Nadere informatie

Ga op de brug staan aan de Koningstraat en kijk in de richting van de Poortersloge. (Vandaag : Rijksarchief Brugge)

Ga op de brug staan aan de Koningstraat en kijk in de richting van de Poortersloge. (Vandaag : Rijksarchief Brugge) ADORNES ACHTERNA IN HET HEDENDAAGSE BRUGGE Je volgt de route van de middeleeuwse boten en bezoekt enkele historische gebouwen die vroeger en nu belangrijk waren en zijn voor Brugge. Een ommetje langs het

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

Dorp 1 B-9810 Nazareth T Op stap met de kadet van Nazareth

Dorp 1 B-9810 Nazareth T Op stap met de kadet van Nazareth Dorp 1 B-9810 Nazareth T 09 382 82 82 info@nazareth.be www.nazareth.be Op stap met de kadet van Nazareth Wedstrijd tot en met 2 mei 2018 Gemeente Nazareth organiseert een wedstrijd naar aanleiding van

Nadere informatie

OPKNAPBEURT GASTHUISMOLENBRUG / VECHTBRUG BIJLAGE INHOUDSOPGAVE BIJLAGE B.1 HISTORISCHE TERUGBLIK...B-2.

OPKNAPBEURT GASTHUISMOLENBRUG / VECHTBRUG BIJLAGE INHOUDSOPGAVE BIJLAGE B.1 HISTORISCHE TERUGBLIK...B-2. OPKNAPBEURT GASTHUISMOLENBRUG / VECHTBRUG BIJLAGE PROJECTPLAN GEMAAKT DOOR BEWONERS UIT: Noordsepark e.o. Lauwerecht e.o. Leefbaar aan de Vecht (Hogelanden W.Z.) Hoogstraat e.o. LEEFBAAR aan de V E C H

Nadere informatie

BOEKJE VAN GROEP NAMEN:

BOEKJE VAN GROEP NAMEN: BOEKJE VAN GROEP NAMEN: UITLEG COÖRDINATENTOCHT Doel van de tocht: Probeer zoveel mogelijk coördinaten te vinden in Bergen aan Zee. Hierbij kun je gebruik maken van de foto s en de plattengrond. Vul de

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Routebeschrijving per auto

Routebeschrijving per auto Routebeschrijving per auto Als u besluit met de auto te komen, houdt u er dan rekening mee dat de binnenstad van Utrecht slecht bereikbaar is per auto; bovendien zijn de parkeertarieven in de Binnenstad

Nadere informatie

Speuren door: bergen op zoom

Speuren door: bergen op zoom Speuren door: bergen op zoom Ga op zoek naar: antwoorden! Speurtocht voor groep 6 1 Dit is speurtje. Hij nodigt jou uit om hem te gaan helpen bij zijn speurtocht. Speurtje heeft op dezelfde school gezeten

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT Een van de mooiste marktpleinen van Brabant ligt in Oirschot. Dit marktplein is beschermd dorpsgezicht en de kastanje- en lindebomen, de gaaf bewaarde oude huizen,

Nadere informatie

START VAN HET UILTJESPAD LENTE

START VAN HET UILTJESPAD LENTE START VAN HET VOOR JE HET GAAT LOPEN IS HET GOED TE WETEN DAT Het Uiltjespad begint bij de hoofdingang van het park (tegenover Utrechtseweg 4). Er zijn kortere (800 m) en langere routes (tot 2 km). Bij

Nadere informatie

Bereikbaarheid van Campus Waas

Bereikbaarheid van Campus Waas Bereikbaarheid van Campus Waas Inhoudsopgave 1.1. Adresgegevens van onze Campus...3 2. Bereikbaarheid met de trein...4 2.1. Bereikbaarheid...4 2.2. Te voet naar de campus...4 2.3. Met de taxi naar de campus...4

Nadere informatie

FIETSTOCHT 8 km VLIEGENDE HULPPOST:

FIETSTOCHT 8 km VLIEGENDE HULPPOST: FIETSTOCHT 8 km VLIEGENDE HULPPOST: 0474 53 31 55 Je vertrekt in de K. Cardijnlaan en je rijdt richting Beekstraat. Hier steek je de straat over om zo via het fietspad links af te slaan en richting brug

Nadere informatie

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De quiz 4 rondes - ronde 1 regels als je fietst - ronde 2 verkeersweetjes - ronde 3 regels als je loopt - ronde 4 borden en tekens 5 vragen per ronde 10 seconden denken

Nadere informatie

START. Vul je juiste antwoord achteraan dit boekje in en vindt zo de 5 juiste tips, die je op weg zetten naar de schat!

START. Vul je juiste antwoord achteraan dit boekje in en vindt zo de 5 juiste tips, die je op weg zetten naar de schat! START Vertrek in de bib en ga naar links. Stop aan het kruispunt en steek over bij groen. Wacht aan de andere kant weer aan het zebrapad. Als het ook hier groen is, steken we samen over. We gaan naar rechts

Nadere informatie

Weg oprijden. Gelijkwaardige kruising. Linksaf slaan. Voorrangskruising. Linksaf slaan. Zebrapad.

Weg oprijden. Gelijkwaardige kruising. Linksaf slaan. Voorrangskruising. Linksaf slaan. Zebrapad. Vertrek vanaf het schoolplein. Rechtsaf de Spijlen op en meteen linksaf de Tabaksweg op. Aan het eind van de Tabaksweg, ga je rechtsaf de Schoolweg op richting de Rijksstraatweg. Sla linksaf de Rijksstraatweg

Nadere informatie

Wandelend langs de kerken en plaatsen van voormalige kerken van Gorredijk

Wandelend langs de kerken en plaatsen van voormalige kerken van Gorredijk Wandelend langs de kerken en plaatsen van voormalige kerken van Gorredijk Wandelroute van ongeveer een uur en een kwartier. Van de Ontmoetingskerk naar de voormalige Evangelische Gemeente Eben Haëzer Vanuit

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

Routebeschrijving per auto

Routebeschrijving per auto Routebeschrijving per auto Als u besluit met de auto naar Utrecht te komen, houdt u er dan rekening mee dat de binnenstad van Utrecht slecht bereikbaar is met de auto. Tevens geldt in de binnenstad een

Nadere informatie

Algemene informatie over de zoektocht. Het reglement. Hartelijk welkom op de Zoektocht in De Pinte.

Algemene informatie over de zoektocht. Het reglement. Hartelijk welkom op de Zoektocht in De Pinte. Kladblad Algemene informatie over de zoektocht Hartelijk welkom op de Zoektocht in De Pinte. De Z.I.P. bestaat uit 2 zoektochten, een FOTO-Z.I.P. en een SPEUR-Z.I.P. Je kan dus zowel aan de ene zoekttocht

Nadere informatie

BEN JIJ DE DETECTIVE DIE WIJ ZOEKEN?

BEN JIJ DE DETECTIVE DIE WIJ ZOEKEN? BEN JIJ DE DETECTIVE DIE WIJ ZOEKEN? Ken jij Sint Katrien? Katrien of Sint-Katharina zoals ze ook wel wordt genoemd, is de patroonheilige van onze grote Sint-Katharinakerk. Je weet wel, de prachtige kerk,

Nadere informatie

Het Pèdjes-pad. Een fotospeurtocht voor kinderen over oude Boxmèrse pèdjes, zoals het vroeger was

Het Pèdjes-pad. Een fotospeurtocht voor kinderen over oude Boxmèrse pèdjes, zoals het vroeger was 1 Het Pèdjes-pad Oud dorpsgezicht van Boxmeer, door Jan de Beijer Een fotospeurtocht voor kinderen over oude Boxmèrse pèdjes, zoals het vroeger was Samengesteld door jenaplanschool De Peppels, december

Nadere informatie

1 juli 30 september. Aartrijke dorp. Meer info: WANDELEN of FIETSEN - MET KINDERZOEKTOCHT

1 juli 30 september. Aartrijke dorp. Meer info:   WANDELEN of FIETSEN - MET KINDERZOEKTOCHT 1 juli 30 september Aartrijke dorp WANDELEN of FIETSEN - MET KINDERZOEKTOCHT Meer info: www.gezinsbondaartrijke.be WOORDJE VOORAF De Gezinsbond Aartrijke probeert voortdurend initiatieven en activiteiten

Nadere informatie

6. Als fietser veilig in het verkeer

6. Als fietser veilig in het verkeer 6. Als fietser veilig in het verkeer A. oversteken met een gemachtigd opzichter 1 Aan welke kant moet je fietsen op het fietspad? A rechts C om het even B links D beide kanten mogen 2 Wat moet je doen

Nadere informatie

Parking - N E Je ziet hier een bord op het hek. Zet beide GROTE letters om in cijfers. Dit is A=... en B=...

Parking - N E Je ziet hier een bord op het hek. Zet beide GROTE letters om in cijfers. Dit is A=... en B=... Dit avontuur is eigenlijk bedoeld voor geo-kids. Leeftijd is niet zo belangrijk maar wij denken zo tussen de 6 en 12 jaar. Durf je het avontuur aan om samen met je ouders het raadsel van de schatkaart

Nadere informatie

Deel 3: Wie heeft het in Europa voor het zeggen?

Deel 3: Wie heeft het in Europa voor het zeggen? Deel : Wie heeft het in Europa voor het zeggen?. Raadje plaatje Net zoals een gemeente, een provincie en een land bestuurd worden, wordt ook de Europese Unie geleid door politici. Ze werken in verschillende

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen STRUIN BULLETIN April 2015 Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen Bos en Water rondom Plasmolen Door: Frans Sijben - Nijmegen In het Achterbroek Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen 1 Hoe

Nadere informatie

FIETSEXAMEN MECHELEN. Vertrek en aankomst in het Vrijbroekpark. Te volgen richting : naar Hombeeksesteenweg

FIETSEXAMEN MECHELEN. Vertrek en aankomst in het Vrijbroekpark. Te volgen richting : naar Hombeeksesteenweg FIETSEXAMEN MECHELEN Vertrek en aankomst in het Vrijbroekpark Te volgen richting : naar Hombeeksesteenweg Vertrek in het Vrijbroekpark, zijde Biesieklette Te volgen richting : naar Hombeeksesteenweg -

Nadere informatie

Vogelmarkt Koepoort Korte Dagsteeg, St Jansvest, Kleine Vleeshuisstraat Gent 20c www.sint-pietersdorp.be

Vogelmarkt Koepoort Korte Dagsteeg, St Jansvest, Kleine Vleeshuisstraat Gent 20c www.sint-pietersdorp.be Vogelmarkt Koepoort Korte Dagsteeg, St Jansvest, Kleine Vleeshuisstraat Gent 20c Je kan alles thuis bekijken op het internet. www.sint-pietersdorp.be Vogelmarkt richting Kouter 1 huis is nog blijven staan

Nadere informatie

Parcours fietsexamen zesde leerjaar Sint-Jan Berchmanscollege

Parcours fietsexamen zesde leerjaar Sint-Jan Berchmanscollege Parcours fietsexamen zesde leerjaar Sint-Jan Berchmanscollege Vertrek; Sint-Jan Berchmanscollege, poort Holstraat Holstraat indraaien naar rechts; op het einde: Controlepunt 1 Vanuit de Holstraat de St-Jozeflei

Nadere informatie

SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT

SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT SPEUR-, DENK- EN DOE-TOCHT Hey speurneus, leuk dat je meegaat op deze verrassende tocht door de stad. Met de vragen en opdrachtjes die je onderweg krijgt ontdek je allerlei dingen die je vast nog niet

Nadere informatie

Theorieles groep 5/6

Theorieles groep 5/6 Theorieles groep 5/6 Alles op een rij voor de leerkracht van groep 5/6 Met dit document kunt u een theorieles over het onderwerp verkeersveiligheid geven aan de groepen 5 en 6. Deze theorieles bestaat

Nadere informatie

DCE2014 Beestachtige Autoroute

DCE2014 Beestachtige Autoroute DCE2014 Beestachtige Autoroute DCE2014 Autoroute GC51F11 Size: Difficulty: Terrain: (small) Hulp nodig? Bel gerust de organisatie op: 06-57 98 56 84 / 06-18 33 21 78 1 Beestachtige lijst Gebruik deze lijst

Nadere informatie

Saleminkpad (Terborg, Silvolde, Sinderen, Ulft) versiedatum 16 maart 2015

Saleminkpad (Terborg, Silvolde, Sinderen, Ulft) versiedatum 16 maart 2015 Saleminkpad (Terborg, Silvolde, Sinderen, Ulft) versiedatum 16 maart 2015 Naar: Ondankbare Grond, een boerenepos, door Leo en Theo Salemink. Uitgeverij Fagus, Aalten [ISBN 978-94-91634-25-3] http://www.fagus-uitgeverij.nl/site/verschenen/artikelen/2014/11/15_ondankbare_grond.html

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Wandel / fietsroute van Barmhartigheid in Zwolle 18 Juni 2016

Wandel / fietsroute van Barmhartigheid in Zwolle 18 Juni 2016 Wandel / fietsroute van Barmhartigheid in Zwolle 18 Juni 2016 Op 18 juni zijn de volgende locaties tussen 11.00 uur en 16.00 uur geopend ; A. Gift City met Twinkel Winkel armen en kwetsbaren B. VEZ Centrum

Nadere informatie

Wandelzoektocht Borgerhout extra-muros

Wandelzoektocht Borgerhout extra-muros Wandelzoektocht Borgerhout extra-muros van 15 september tot 14 november 2014 Colofon Deze brochure is een gratis uitgave van het district Borgerhout en de Borgerhoutse ouderenraad. V.U. Stefan Nieuwinckel,

Nadere informatie

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork

FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork FOTOZOEKTOCHT De Lork Kemmel De Lork (1) (2) (3) (4) Afstand: Duur: Schoeisel: Benodigdheden: Doelgroep: Kostprijs: 5 km 2 uur wandelschoenen schrijfgerief leerlingen lager onderwijs 0,50 Deze fotozoektocht

Nadere informatie