LIMI TED EDI T I ON HOFKE VAN CHANTRAINE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LIMI TED EDI T I ON HOFKE VAN CHANTRAINE"

Transcriptie

1 2012 LIMI TED EDI T I ON HOFKE VAN CHANTRAINE ACTIVITEITEN KALENDER

2 HOFKE VAN CHANTRAINE 2012 KERKSTRAAT 46 OUD-TURNHOUT

3 TURNHOUT 2012 CULTUREEL SCHARNIERJAAR VOOR DE STADSREGIO HOFKE VAN CHANTRAINE VZW KERKSTRAAT OUD-TURNHOUT T F INFO@HOFKEVANCHANTRAINE.BE HOFKE VAN CHANTRAINE 800 jaar stadsrechten en de titel CULTUURSTAD VAN VLAANDEREN 2012: aanleidingen zat voor een cultuurfeest, in het thema Randland-Hartland. PROGRAMMA en INFO: volg ons op facebook of twitter De Turnhoutse stadsregio, lang een achtergesteld gebied in een uithoek van het land, is anno 2012 een culturele trendsetter, en dat zullen we tonen. Een jaar lang worden in de stadsregio activiteiten georganiseerd door culturele instellingen, verenigingen of enthousiaste burgers. Voor jong en oud. Grootse spektakels en intieme ontmoetingen. Artistiek experiment én volksfeesten. Kortom, als u uw gading niet vindt, moet u misschien zélf iets organiseren.

4 FUENTE DEL ARTE

5 TENTOONSTELLING FUENTE DEL ARTE 18 FEBRUARI TEM 4 MAART 2012 HOFKE VAN CHANTRAINE VZW KERKSTRAAT OUD-TURNHOUT T F INFO@HOFKEVANCHANTRAINE.BE HOFKE VAN CHANTRAINE OPENINGSUREN: Wo, do en vr van tot 17 uur Za en zo van tot uur Maandag en dinsdag gesloten FUENTE DEL ARTE is een schilderscollectief bestaande uit: Liesbeth Jacobs, Lieve Moyaert, Mia Gilis en Suzanne Loots. De groep is ontstaan in Zuid-Spanje en verwijst naar de bron: la fuente. De kunstenaars werken met verschillende technieken: aquarel, acryl, olieverf, grafiek en keramiek. Ze tonen beelden van indrukken opgedaan tijdens hun zoektochten naar de bron. Het resultaat zijn suggestieve beelden van het Spaans natuurschoon. Jaarlijks wordt de bron verder uitgediept tijdens hun omzwervingen in Spanje.

6

7 BOEKVOORSTELLING LAAT LICHT KRIS FLAMENG 9 MAART 2012 HOFKE VAN CHANTRAINE VZW KERKSTRAAT OUD-TURNHOUT T F INFO@HOFKEVANCHANTRAINE.BE HOFKE VAN CHANTRAINE VOORSTELLING LAAT LICHT: Vrij 9 maart 2012 om 20 uur Inkom gratis LAAT LICHT, de eerste dichtbundel van Kris Flameng zal op vrijdagavond 9 maart te 20 uur voorgesteld worden in het Hofke van Chantraine. Voor deze uitgave sloegen Peperbus vzw en Poëma de handen in elkaar. We kennen Kris Flameng (cultuurprijswinnaar Oud-Turnhout in 2009) veeleer van zijn muzikale werken zoals de musical Reinaart, het project Soundtrack en zijn muzisch-pedagogische boeken Twee maten rust, Het kleinste maatje en Eén maatje meer. Uit deze dichtbundel blijkt zijn enorme veelzijdigheid. Zijn poëzie is eenvoudig, met de nodige ernst en de noodzakelijke humor, zonder pretentie een aanrader.

8

9 TENTOONSTELLING HILDE DIRICKS 17 TEM 25 MAART 2012 HOFKE VAN CHANTRAINE VZW KERKSTRAAT OUD-TURNHOUT T F INFO@HOFKEVANCHANTRAINE.BE HOFKE VAN CHANTRAINE OPENINGSUREN: Di tem vrij van 13 tot 17 uur Za en zo van 11 tot 17 uur HILDE DIRICKS is een veelzijdige kunstenares. Na haar kunstopleiding aan de Academie van Turnhout vervolmaakte zij zich verder in diverse artistieke disciplines tijdens allerhande workshops, masterclasses en cursussen (keramiek, porseleinschilderen, dotpainting, batik, handgeschept papier & kalligrafie). Hilde exposeerde al meermaals in binnen- en buitenland. De tentoonstelling in het Hofke is haar eerste grote tentoonstelling in eigen gemeente en laat je kennismaken met kunstwerken uit verschillende materialen en texturen.

10

11 TENTOONSTELLING BARTH VERHEYEN 31 MAART TEM 9 APRIL 2012 HOFKE VAN CHANTRAINE VZW KERKSTRAAT OUD-TURNHOUT T F INFO@HOFKEVANCHANTRAINE.BE OPENINGSUREN: Di tem vrij van tot 17 uur Za en zo van 11 tot 17 uur HOFKE VAN CHANTRAINE KUNST IS EEN LANGGEREKTE KUS. ZO NIET, DAN IS TOCH HET OMGEKEERDE WAAR. Bart heeft als sociaal-cultureel werker en sociaal pedagoog meer dan 20 jaar in de hulpverlening en in de dienstverlening gewerkt. Gaandeweg is schilderen zijn ware passie geworden. Aanvankelijk streefde hij naar het mooie door de gelijkenis met de realiteit bijvoorbeeld in portretten. Zijn thema s evolueerden daarna naar het benadrukken van het mooie precies in de verschillen, het contrast met de realiteit. Laat lijnen en vlakken elkaar doorkruisen. Dit mondt uit in het creëren van gaten, transparante constructies: een gesuggereerde afwezigheid van de realiteit. Ook via vergroten, verkleinen, fragmenteren en verkleuren wordt de realiteit op afstand gehouden. Opvallend is dat mensen en dingen gescheiden en niet samen in beeld worden gebracht.

12

13 GROEPSTENTOONSTELLING ZONDER TITEL 21 APRIL TEM 6 MEI 2012 HOFKE VAN CHANTRAINE VZW KERKSTRAAT OUD-TURNHOUT T F INFO@HOFKEVANCHANTRAINE.BE HOFKE VAN CHANTRAINE Een groepstentoonstelling van docenten van de ACADEMIE VAN ARENDONK. Deze tentoonstelling brengt een confrontatie van ideeën, disciplines en benaderingen in een veelheid van beeldend werk (schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, video en installaties). De expo staat los van het lesgebeuren en is de derde editie van een dergelijk artistiek initiatief en meteen ook het eerste (net) buiten het grondgebied van Arendonk. Het mag geweten zijn dat het daar een geestige collegiale bende is in de Academie. Dit vertaalt zich in een samenwerking zoals deze. Het gebeuren vindt plaats in het Hofke en de achterliggende tuin. OPENINGSUREN: Di tem zo van 13 tot uur Ma gesloten Zondag 6 mei wordt deze expo afgesloten met een evenement Serena Baplu, Ilse De Bie, Geert Debruyne, Lief De Puydt, Paul Dierckx, Christel Gestels, Ghislain Geenen, Jef Gysen, Pascale Hellebaut, Ingrid Heye, Luc Hoekx, Chris Meulemans, Laurence Plumier, Kim Seels, Veerle Stevens, Kristel Van Ballaer, Lies Van den Berghe, Nico Van Dijck, Anne Van Gorp, John Van Oers, Lief Van Roy, Raf Vergauwen, Joor Verhoeven,

14 GOEZOT IN T HOFKE

15 DRIEDAAGS MUZIEKFESTIVAL GOEZOT IN T HOFKE 1, 2 EN 3 JUNI 2012 HOFKE VAN CHANTRAINE VZW KERKSTRAAT OUD-TURNHOUT T F INFO@HOFKEVANCHANTRAINE.BE HOFKE VAN CHANTRAINE Het eerste weekend van juni kan je naar goede gewoonte weer genieten van een portie steengoede muziek in de gezellige tuin van het Hofke. Een ideale omgeving om Rootsmuziek te laten klinken! Gezelligheid met hedendaagse- en ouderwetse klanken, waar je moeilijk kan aan weerstaan. INFO: Een organisatie van Goezot vzw en Cultuurpromotie vzw i.s.m. Hofke van Chantraine vzw

16 JAN JACOBS

17 TENTOONSTELLING RETROSPECTIEVE 35 JAAR FOTOGROEP T SLOT 8 TEM 30 SEPTEMBER 2012 HOFKE VAN CHANTRAINE VZW KERKSTRAAT OUD-TURNHOUT T F INFO@HOFKEVANCHANTRAINE.BE HOFKE VAN CHANTRAINE FOTOGROEP T SLOT uit Wortel bestaat uit een 20-tal niet-professionele fotografen. Van een vrijetijdsbesteding ( ) werd fotografie een beleving ( ), een expressiemiddel voor elk van de fotografen, gesteund op een degelijke technische kennis werden de gelaagdheid, de inhoud en de emoties van het beeld belangrijk. Verschillende fotografie- en beeldendekunststrekkingen hebben het werk van Slotfotografen beïnvloed Minor White, Becher, Christo, Krzyzanowsky OPENINGSUREN: Wo tem vrij van 13 tot 16 uur Za en zo van 10 tot 17 uur Ma en di gesloten EXTRA ACTIVITEITEN: Workshops op zaterdag 15 en 22 september Happening in de tuin van het Hofke INFO: Marcel De Bruyn (gabber@telenet.be) De periode kenmerkt zich uitsluitend door zwart-wit fotografie.tijdloze expressieve analoge barietdrukken waren (en blijven) de norm. In de periode komen naast analoge ook digitale beelden aan bod. De uitbundigheid van kleuren, de expressie van het zwart-wit beeld, de barietdrukken vormen basiskenmerken van elk werk. De retrospectieve brengt een selectie uit 35 jaar Slotfotografie en toont beelden die de kijker aan het denken zetten. Fotografie die niet vrijblijvend is. Eigenzinnig zoals altijd.

18 MET ALS DOEL KUNST

19 GROEPSTENTOONSTELLING MET ALS DOEL KUNST 13 TEM 21 OKTOBER 2012 HOFKE VAN CHANTRAINE VZW KERKSTRAAT OUD-TURNHOUT T F INFO@HOFKEVANCHANTRAINE.BE HOFKE VAN CHANTRAINE ZEVEN KUNSTENAARS, afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk en een gast, tonen tijdens een groepstentoonstelling hun verschillende artistieke disciplines. Joop de Chêne, kunstschilder en gepassioneerd docent, coördineert de tentoonstelling. OPENINGSUREN: Ma tem vrij van 13 tot 17 uur Za en zo van 11 tot 17 uur DEELNEMERS ZIJN: Lisette van den Berge-Konings Rudolf R. Gras ( Constance Happée ( Elske Lekkerkerker, Ger Rietveld ( Pia Witte, Josje van den Molengraft Jan Wijers (gast-

20 SALON D ETE, ACRYL OP KARTON, 65X46 CM

21 RETROSPECTIEVE MIMY CEULEMANS 3 TOT EN MET 18 NOVEMBER 2012 HOFKE VAN CHANTRAINE VZW KERKSTRAAT OUD-TURNHOUT T F INFO@HOFKEVANCHANTRAINE.BE HOFKE VAN CHANTRAINE De natuur, een landschap, de mens, een houding, een ingetogen blik, het inspireert haar. Als kind reeds tekende ze op elk blaadje papier dat ze in handen kreeg. Mimy volgde Kunstonderwijs te Antwerpen en studeerde af aan het Hoger Pedagogisch Kunstonderwijs in OPENINGSUREN: Di tot en met vrij van 13 tot 16 uur Za en zo van 11 tot 17 uur Ma gesloten Gedurende 35 jaar gaf ze haar passie door aan haar leerlingen. Ondertussen volgde ze boetseer- en schilderlessen aan verschillende academies om zich artistiek verder te vervolmaken en nieuwe inzichten te verwerven. Ze zet een paar lijnen uit in een los lijnenspel en boetseert vervolgens het volume in kleur met potlood, aquarel, acryl of olieverf. Ze laat zich voortdrijven door haar ziel, kracht en beweging, sensualiteit en gevoeligheid, een eeuwige balans. Een diepe beleving, een gedrevenheid die blijft groeien.

22 ALBERT SOHIE, ven en heide

23 TENTOONSTELLING DE LIEREMANSCHILDERS DE ROMANTIEK VAN EEN LANDSCHAP HERBELEEFD 30 NOVEMBER 2012 TEM 6 JANUARI 2013 HOFKE VAN CHANTRAINE VZW KERKSTRAAT OUD-TURNHOUT T F INFO@HOFKEVANCHANTRAINE.BE HOFKE VAN CHANTRAINE In het kader van Turnhout, CULTUURSTAD 2012 plant het Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine een grote overzichtstentoonstelling van het werk van de Lieremanschilders. Dit project loopt in het Hofke van Chantraine en het Bezoekerscentrum Landschap De Liereman. Wij denken aan kunstenaars als Eugeen Surinx ( ), Albert Sohie ( ), Jef Claesen ( ), Theo ( ) en Jozef Op de Beeck ( ), Jos Stokbroeckx ( ), Eugeen Machielsen ( ), om maar enkele van de bekendste namen te noemen. Mocht u in het bezit zijn van een kunstwerk van de Lieremanschilders (schilderij, tekening, ets, ) of van andere kunstenaars die in Oud-Turnhout schilderden, heeft u foto s omtrent het werk of de persoon van de schilders, dan zouden we het bijzonder op prijs stellen als u dit zou melden in het Hofke van Chantraine. OPENINGSUREN HOFKE: Vrij, za en zo van tot 17 uur NOCTURNES MET RONDLEIDING EN DRANKJE: (voorinschrijven verplicht bij Hofke van Chantraine) thema Woord op 6 december van 19 tot 22 uur thema Muziek op 20 december van 19 tot 22 uur Het spreekt vanzelf dat we uw werk met de grootste zorg zullen behandelen. LOCATIES: Hofke van Chantraine Bezoekerscentrum Landschap De Liereman, Schuurhovenberg 43

activiteiten kalender Kunst- en erfgoedcentrum HOFKE van chantraine

activiteiten kalender Kunst- en erfgoedcentrum HOFKE van chantraine 2013 activiteiten kalender Kunst- en erfgoedcentrum HOFKE van chantraine Het Hofke stelt voor... 13 tot en met 21 april 2013 Tentoonstelling Lieve De Weert 27 en 28 april 2013 Week van de Amateurkunsten

Nadere informatie

HOFKE van. chantraine. kalender activiteiten jaaroverzicht

HOFKE van. chantraine. kalender activiteiten jaaroverzicht 2011 HOFKE van chantraine kalender activiteiten jaaroverzicht Het Kunst- en erfgoedcentrum Hofke van Chantraine heeft zich ontwikkeld tot een dynamische ontmoetingsplek waar kunst, cultuur en erfgoed toegankelijk

Nadere informatie

inschrijvingen kunstonderwijs

inschrijvingen kunstonderwijs inschrijvingen kunstonderwijs schooljaar 2015-2016 verantwoordelijk uitgever College van burgemeester en schepenen Stadionstraat 2 / 9190 Stekene stekene van nature actief foto: Martine Goossens Schone

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste kunstenaars, web-leden en sympathisanten van Art from love We zijn terug, volledig opgeladen om het najaar tegemoet te gaan. In de maand september starten de cursussen

Nadere informatie

Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem

Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem Perstekst expo Lode Laperre Naevus in Galerie 10a Otegem Contactpersonen : John Vande Wiele: www.galerie10a.be info@galerie10a.be 0495 576031 Lode Laperre: www.lodelaperre.be info@lodelaperre.be 0476 961195

Nadere informatie

Tentoonstelling. To Walk. De weg naar de essentie een parallel tussen grootvader en kleindochter.

Tentoonstelling. To Walk. De weg naar de essentie een parallel tussen grootvader en kleindochter. Tentoonstelling To Walk 13 t/m 28 februari 2016 openingsuren: di t/m zo: 14 tot 17 uur toegang gratis De weg naar de essentie een parallel tussen grootvader en kleindochter. De tentoonstelling biedt een

Nadere informatie

een schilder-achtige en creatieve vakantie 30 juni - 7 juli 2012 o.l.v. Lieve Cornette in de Morvan

een schilder-achtige en creatieve vakantie 30 juni - 7 juli 2012 o.l.v. Lieve Cornette in de Morvan een schilder-achtige en creatieve vakantie 30 juni - 7 juli 2012 o.l.v. Lieve Cornette in de Morvan Tekenen en schilderen in materiaal en techniek naar keuze: Tijdens deze cursus kan er gewerkt worden

Nadere informatie

Artistieke Nieuwjaarswensen

Artistieke Nieuwjaarswensen Artistieke Nieuwjaarswensen Zoals ieder jaar wil Ter Palen ook dit jaar afsluiten met een toemaatje voor alle leden als dank voor hun jarenlange trouw. Het is dankzij hen dat onze heemkring kan blijven

Nadere informatie

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 01 zo 05:33 5,52 - - 16 ma 06:15 5,64 00:41-0,15 01 wo 06:31 5,54 01:05-0,15 16 do 07:08 5,47 01:28-0,10 17:49 5,62 12:28-0,24 18:35 5,75 13:15-0,45 18:51

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1 VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 1 september 2017. Beste ouders, Een nieuw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER

NIEUWSBRIEF DECEMBER NIEUWSBRIEF DECEMBER 1 1 IN DE KIJKER: Werken van gedetineerden 2 FACEBOOK.COM/STUDENTENACADEMIEOUDENAARDE Wil je voortdurend op de hoogte blijven van alle nieuwtjes binnen de academie? Neem dan een kijkje

Nadere informatie

WAK. infogids WAK NIJLEN. impressies openingsuren adressen naslagwerk

WAK. infogids WAK NIJLEN. impressies openingsuren adressen naslagwerk infogids WAK.www.wak.be 2014 WAK impressies openingsuren adressen naslagwerk NIJLEN Week van de AmateurKunsten INLEIDING Reeds voor de achtste keer stellen de Nijlense amateurkunstenaars, met het nodige

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING WHAT THE ART?!

DOCENTENHANDLEIDING WHAT THE ART?! DOCENTENHANDLEIDING WHAT THE ART?! What the Art?! is een videoserie ontwikkeld door de Blikopeners van het Stedelijk Museum Amsterdam. Blikopeners zijn open-minded jongeren die in het Stedelijk Museum

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI

NIEUWSBRIEF FEBRUARI NIEUWSBRIEF FEBRUARI 1 1 IN DE KIJKER: Filiaal Eine 2 NIEUWS FILMVERTONING Jef Cornelis maakte tussen 1963 en 1997 voor de BRT tientallen films, kunstenaarsdocumentaires, en kunstprogramma's. Zijn werk

Nadere informatie

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 Vlaamse overheid Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 01 vr 08:07 5.06 01:53 0.21 16 za 08:07 5.32 02:30-0.03 01 ma 08:50 4.82 02:45 0.17 16 di 09:42 5.05 03:47 0.03 20:34 4.98 14:44 0.04 20:38

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL

NIEUWSBRIEF APRIL NIEUWSBRIEF APRIL 1 1 IN DE KIJKER: MVX jeugdboekenmaand 2 NIEUWS *Opgelet, nu zaterdag géén les. *Uitstap Hogere Graad op 13 mei naar Düsseldorf: Marcel Broodthaers en Otto Dix Hou alvast plaats vrij

Nadere informatie

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie.

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie. Academie Merksem Welkom op de vrije infosessie. Maandag 6 oktober, tussen 17 en 18u30 in Brecht Woensdag 8 oktober, tussen 18 en 19u30 in Merksem Dinsdag 14 oktober, tussen 18 en 19u30 in Sint Job Academie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI 1 0 1-0 1-2 0 1 6

NIEUWSBRIEF JANUARI 1 0 1-0 1-2 0 1 6 NIEUWSBRIEF JANUARI 1 1 In de kijker: Opening tentoonstelling Optiek Van Ommeslaeghe 3 NIEUWS Aanwinsten bibliotheek, Boek Hannelore Snauwaert Op een prille lentedag verdwaalt Flora in het woud. Op haar

Nadere informatie

inschrijvingen kunstonderwijs

inschrijvingen kunstonderwijs inschrijvingen kunstonderwijs Schooljaar 2016 2017 verantwoordelijk uitgever College van burgemeester en schepenen Stadionstraat 2 / 9190 Stekene stekene van nature actief Schone kunsten Kinderen van zes

Nadere informatie

Academies dag de. van

Academies dag de. van Academies dag de van Dag van de Academies provincie Antwerpen _Locatie desingel _Datum zaterdag 18 februari 2017 _Uur 11u tot 18u De Dag van de Academies is niet aan zijn proefstuk toe. De 2 overkoepelende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER

NIEUWSBRIEF NOVEMBER NIEUWSBRIEF NOVEMBER Zonder verbeelding en verbazing rest er de saaiheid 1 1 IN DE KIJKER: Verjaardag Gerarda FACEBOOK.COM/STUDENTENACADEMIEOUDENAARDE Wil je voortdurend op de hoogte blijven van alle nieuwtjes

Nadere informatie

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd

GALERIE HONINGEN. start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd GALERIE HONINGEN S I N D S 1 9 9 7 start nieuwe kunstseizoen 5 nieuwe realisten Grégory Asselbergh Maarten Boffé Jan Willem Eskes Suzan Schuttelaar Gerard van de Weerd + nieuwe collectie aanwinsten 6 t/m

Nadere informatie

Week van de AmateurKunsten 22.04.11-01.05.11

Week van de AmateurKunsten 22.04.11-01.05.11 Week van de AmateurKunsten 22.04.11-01.05.11 INLEIDING Reeds voor de vijfde keer stellen de Nijlense amateurkunstenaars, met het nodige enthousiasme, hun werk voor aan het grote publiek en maken zo kunst

Nadere informatie

Geluk zit in een klein kunsthoekje Goedepraktijkvoorbeeld bij de bachelorproef van Els Maldoy

Geluk zit in een klein kunsthoekje Goedepraktijkvoorbeeld bij de bachelorproef van Els Maldoy Geluk zit in een klein kunsthoekje Goedepraktijkvoorbeeld bij de bachelorproef van Els Maldoy Contact: elsmaldoy_2000@yahoo.com Samenwerkingsverband Doelgroep Freinetschool De Pluim, Hoboken Nathalie Vandermaesen,

Nadere informatie

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Persbericht 9 september 2014 Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Op 20 september 2014 opent, in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, de retrospectieve tentoonstelling

Nadere informatie

Concours: talenten voortgezet onderwijs

Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: talenten voortgezet onderwijs Concours: uitnodiging Beste docenten, schoolleiders, Namens Kunstencentrum Kadmium willen wij via u uw leerlingen uitnodigen om mee te doen aan het project Concours,

Nadere informatie

OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017

OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017 OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017 01 zo 02:40 4,53 09:18 0,24 16 ma 03:25 4,71 10:10-0,10 01 wo 03:39 4,72 10:31 0,01 16 do 04:28 4,57 11:11 0,10 14:59 4,65 21:31 0,43 15:51 4,75 22:27 0,36

Nadere informatie

C C B E R I N G E N S c h o o l a a n b o d W o r k s h o p s

C C B E R I N G E N S c h o o l a a n b o d W o r k s h o p s C C B E R I N G E N S c h o o l a a n b o d W o r k s h o p s 2017-2017 8 PRAKTISCH Als aanvulling bij de podiumvoorstellingen biedt CCBERINGEN workshops aan. Hoe gaat dit praktisch in zijn werk? U kiest

Nadere informatie

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur 20-21 april 2013 ATELIER ROUTE van 11:00 tot 17:00 uur De route is verkrijgbaar bij de VVV Gemeente Tubbergen (Raadhuisplein 4) en bij Ine Lansink aan de Engbersstraat 6 in Vasse Voor meer informatie over

Nadere informatie

FOTO21 BREDEVOORT. Binnen Exposities. Marion Bauhuis Bloeiselen een retrospectief. Dinie Wikkerink Licht en ruimte

FOTO21 BREDEVOORT. Binnen Exposities. Marion Bauhuis Bloeiselen een retrospectief. Dinie Wikkerink Licht en ruimte FOTO21 BREDEVOORT Nieuwsbrief september 2017 actuele informatie over tentoonstellingen bij Foto21Bredevoort Binnen Exposities Grote zaal 16 september t/m 29 oktober Marion Bauhuis Bloeiselen een retrospectief

Nadere informatie

Sprekende Portretten

Sprekende Portretten Docentenhandleiding Sprekende Portretten Sprekende Portretten Jacob Cuyp, Michiel Pompe van Slingelandt, 1649 Primair Onderwijs Groep 4 t/m 8 Inhoud Het Dordrechts Museum...p. 3 Algemene doelstelling programma..

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JANUARI

NIEUWSBRIEF JANUARI NIEUWSBRIEF JANUARI 1 1 IN DE KIJKER: Rapportjesdag 2 NIEUWS Nieuwjaarsbrief 16/17 Allerbeste studenten, Het lijkt erop dat een gedicht uit 1974 steeds meer en meer aan betekenis wint. Vooral de bekende

Nadere informatie

Provinciale Prijs Beeldende Kunst

Provinciale Prijs Beeldende Kunst De Provincie Oost-Vlaanderen heeft een zeer lange traditie in het uitschrijven en toekennen van cultuurprijzen, voor uiteenlopende disciplines als geschiedenis, erfgoed, literatuur, muziek, design, beeldende

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken. Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851. Primair Onderwijs groep 7 en 8

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken. Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851. Primair Onderwijs groep 7 en 8 Docentenhandleiding Educatieprogramma Schilderspraktijken Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851 Primair Onderwijs groep 7 en 8 Inhoud Het Dordrechts Museum...p. 3 Algemene doelstelling

Nadere informatie

Oostende januari 2016 Oostende februari 2016

Oostende januari 2016 Oostende februari 2016 Vlaamse overheid Oostende januari 2016 Oostende februari 2016 01 vr 05:39 4.14 - - 16 za 05:21 4.47 - - 01 ma 06:23 3.95 00:26 0.92 16 di 07:05 4.20 01:06 0.64 18:11 4.09 12:23 0.55 17:59 4.47 12:13 0.17

Nadere informatie

Oostende januari 2013 Oostende februari 2013

Oostende januari 2013 Oostende februari 2013 Vlaamse overheid Oostende januari 2013 Oostende februari 2013 01 di 03:06 4.51 09:46 0.22 16 wo 03:52 4.75 10:39-0.17 01 vr 04:03 4.73 10:54 0.04 16 za 04:59 4.49 11:40 0.23 15:27 4.61 21:57 0.47 16:22

Nadere informatie

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura.

Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Zoals gebruikelijk presenteert Cultura aan het einde van het cursusseizoen met trots de resultaten van de cursisten van Cultura. Opening zaterdag mei om 6.00 uur Elise Huijberts, beheerder van de Cultura

Nadere informatie

Openingsuren en bereikbaarheid: Ma Di Wo Do Vrij ZA

Openingsuren en bereikbaarheid: Ma Di Wo Do Vrij ZA PEDAGOGISCHE FICHE Laatst gewijzigd op: 27/Mar/09 ORGANISATIE: ECUADORGALLERY METHODIEK: CREATIEVE SCHILDEREN 1. Algemene info Adres: Bretagnestraat 25, 17 1200 Brussel Tel: 027704310-0494486164 Fax: /

Nadere informatie

6 tot 15 oktober 2017 Leegstaand winkelpand Genk-Centrum

6 tot 15 oktober 2017 Leegstaand winkelpand Genk-Centrum 6 tot 15 oktober 2017 Leegstaand winkelpand Genk-Centrum De exacte data en locatie worden pas in een latere fase definitief vastgelegd, afhankelijk van het aanbod leegstaande panden op dat moment. Toonmoment

Nadere informatie

CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015. Van IJsendijkstraat 403

CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015. Van IJsendijkstraat 403 Van IJsendijkstraat 403 CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015 Cultuurhuis Wherelant - Van IJsendijkstraat 403 - info@wherelant.nl - www.wherelant.nl - 0299-434777 KUNST, MUZIEK, THEATER EN CULTUUR IN PURMEREND Cultuurhuis

Nadere informatie

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen Dat een kunstenaar op zoek is naar de kern der dingen is een open deur. Het fascinerende is dat het zich steeds op een andere manier aandient en het niet verzadigd lijkt te raken. Dat is ook meteen de

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma

Docentenhandleiding Educatieprogramma Docentenhandleiding Educatieprogramma Hoe, wat & waar Primair Onderwijs groep 3 t/m 6 Inhoud Het Dordrechts Museum..p.3 Algemene doelstelling programma...p.3 Aansluiting bij kerndoelen. p.3,4 Programma:Hoe,

Nadere informatie

Mogelijkheden om proeflessen te volgen in Tienen

Mogelijkheden om proeflessen te volgen in Tienen Mogelijkheden om proeflessen te volgen in Tienen Algemene muzikale vorming (Notenleer) L1 van 8 jaar Di 17:00 18:30 Za 10:00 11:00 L1 van 8 jaar Wo 16:30 18:00 Za 9:00 10:00 L1 volw + 14 jaar Di 19:30

Nadere informatie

Herman van Gestel. Artipico Art Gallery

Herman van Gestel. Artipico Art Gallery Artipico Art Gallery Aangezien zijn studie Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft hem niet genoeg voldoening gaf, zocht een manier om zijn nieuwsgierigheid te bevredigen. Toen is hij in aanraking

Nadere informatie

Wilem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam ( Art media design & leisure ) Over Henk Fortuin (1916-2007) oud-student in de jaren dertig

Wilem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam ( Art media design & leisure ) Over Henk Fortuin (1916-2007) oud-student in de jaren dertig Boek over Henk Fortuin: oud-student in de jaren dertig eigenzinnig kunstenaar in Maassluis Eind november 2007 verscheen een boek over kunstenaar Henk Fortuin (1916-2007), die in de jaren dertig studeerde

Nadere informatie

Overzicht van de activiteiten tijdens de dag van de academies op 3/2/'18 Grondplannen met Lokaalnummers op het eind van dit document

Overzicht van de activiteiten tijdens de dag van de academies op 3/2/'18 Grondplannen met Lokaalnummers op het eind van dit document Overzicht van de activiteiten tijdens de dag van de academies op 3/2/'18 Grondplannen met Lokaalnummers op het eind van dit document Keramiekatelier Lokaal 1.9: Marc Verbruggen Vind je draai in het keramiekatelier,

Nadere informatie

Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg

Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg Club kunstenaars uit Rhenen, Elst en Achterberg Gezamenlijke expositie door 9 kunstenaars van Rheactief Vanaf 10 november 2018 tot 5 januari 2019 Za. van 13.30 u 16.00 u Zo. Van 12.00 u 15.00 u Gedachtenishal

Nadere informatie

Moeder en zoon schenken portret door Gentse kunstenaar Jos Verdegem aan het MSK Gent

Moeder en zoon schenken portret door Gentse kunstenaar Jos Verdegem aan het MSK Gent Moeder en zoon schenken portret door Gentse kunstenaar Jos Verdegem aan het MSK Gent In 1950 tekende de Gentse kunstenaar Jos Verdegem (1897-1957) een portret van Simonne Marijnissen. Het was een geschenk

Nadere informatie

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES 5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES Fotowerkgroep Zien en Doorzien / Phoenix Cultuur, Ute Weber De pracht en kracht van foto's De 5 fotoclubs uit Meierijstad exposeren eigen werk; elke club in eigen dorp

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

Diego Joosten Studies Tentoonstellingen

Diego Joosten Studies Tentoonstellingen Diego Joosten 01.01.1962 Rumst Studies: Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Mechelen 1ste jaar artistieke opleiding 1985 Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent Richting monumentale

Nadere informatie

INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN

INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN INHOUD PERSMAP KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 1. DE 5 W S OP EEN RIJTJE... 2 2. HET AANBOD... 2 3. IDEEEN... 3 Vooraf... 3 De dag zelf... 5 4. CONTACT... 5 www.kunstendagvoorkinderen.be 1 1. DE 5 W S OP EEN

Nadere informatie

Activiteiten CulTuurlijk 1 t/m 8 oktober 2017

Activiteiten CulTuurlijk 1 t/m 8 oktober 2017 Activiteiten CulTuurlijk 1 t/m 8 oktober 2017 Zing Nederlands met me Een laagdrempelig initiatief waarin Nederlandse (pop)liedjes worden gezongen met vluchtelingen en expast, samen met alle andere Oldenzalers

Nadere informatie

Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie. Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten

Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie. Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten Artistieke toelatingsproef Omschrijving en praktische informatie Bacheloropleiding in de Beeldende Kunsten Data artistieke toelatingsproef 2016: 2 mogelijkheden: 4 en 5 juli 2016 (tweedaagse proef inclusief

Nadere informatie

Het onbewaakte moment #2

Het onbewaakte moment #2 Het onbewaakte moment #2 De gecontroleerde ongecontroleerdheid bij het tekenen De tentoonstelling toont hoe de tekening ook vandaag, in een tijd van hoge technologie, een ideaal medium is om het kantelmoment

Nadere informatie

Een kunsteducatieve draaischijf -

Een kunsteducatieve draaischijf - Een kunsteducatieve draaischijf - Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - Pedagogische Studie dagen -... alle groepen die willen proeven van kunst. 2017-2018 mu-zee-um

Nadere informatie

ART COMPANY: WORKSHOPS VOOR PLASTISCHE KUNSTEN, MET KUNSTENAARS DIE HUN PASSIE EN TECHNIEKEN DELEN MET EEN GEÏNTERESSEERD PUBLIEK

ART COMPANY: WORKSHOPS VOOR PLASTISCHE KUNSTEN, MET KUNSTENAARS DIE HUN PASSIE EN TECHNIEKEN DELEN MET EEN GEÏNTERESSEERD PUBLIEK ART COMPANY: WORKSHOPS VOOR PLASTISCHE KUNSTEN, MET KUNSTENAARS DIE HUN PASSIE EN TECHNIEKEN DELEN MET EEN GEÏNTERESSEERD PUBLIEK Art Company brengt een nieuw concept en een innoverende, meervoudige benadering

Nadere informatie

Contest Kasteel de Renesse in Malle op 10 en 11 november 2018

Contest Kasteel de Renesse in Malle op 10 en 11 november 2018 Contest 2018 Kasteel de Renesse in Malle op 10 en 11 november 2018 Engelen Albert illusie Kasteel de Renesse, Malle Zaterdag 10 november 2018 van 15 u. Zondag 11 november 2018 van 10 u. tot 17 u. Beste

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Kijk je rijk. Primair Onderwijs groep 5 en 6

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Kijk je rijk. Primair Onderwijs groep 5 en 6 Docentenhandleiding Educatieprogramma Kijk je rijk Primair Onderwijs groep 5 en 6 Inhoud Het Dordrechts Museum p.3 Algemene doelstelling programma p.3 Aansluiting bij kerndoelen p.3 Programma Kijk je rijk

Nadere informatie

NIEUWS FLITS. Noëlla Van Daele: Keramiek-Grafiek-Fotografie. We heten Noëlla van harte welkom!

NIEUWS FLITS. Noëlla Van Daele: Keramiek-Grafiek-Fotografie. We heten Noëlla van harte welkom! NIEUWS FLITS Nr. 23, augustus 2016 Nieuwe leden Noëlla Van Daele: Keramiek-Grafiek-Fotografie. We heten Noëlla van harte welkom! Tips van leden Eindejaarstentoonstelling en Inschrijvingen... - Stad Tielt

Nadere informatie

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht Letterenhuis Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE Workshop voor 3de graad TSO/BSO Info voor de leerkracht Het Letterenhuis Het Letterenhuis bewaart de archieven van schrijvers

Nadere informatie

Co Westerik - Dagelijkse verwondering

Co Westerik - Dagelijkse verwondering 29 november 2018, 09:10 (CET) Co Westerik - Dagelijkse verwondering 9 februari tot en met 26 mei 2019 Beeldmateriaal In 2019 brengt Museum Boijmans Van Beuningen een hommage aan de onlangs op 94-jarige

Nadere informatie

Muziek Dans Woord. Inschrijvingen & Info Vakantiedagen. Leeuwse Kunstacademie op achterzijde. GO! Scholengroep Brussel MUZIEKACADEMIE ANDERLECHT

Muziek Dans Woord. Inschrijvingen & Info Vakantiedagen. Leeuwse Kunstacademie op achterzijde. GO! Scholengroep Brussel MUZIEKACADEMIE ANDERLECHT Muziek Dans Woord Inschrijvingen & Info Vakantiedagen Leeuwse Kunstacademie op achterzijde GO! Scholengroep Brussel MUZIEKACADEMIE ANDERLECHT schooljaar 2017-2018 Beste vrienden, beste ouders, Te Sint-Pieters-Leeuw

Nadere informatie

Dit ben ik: selfies en portretten

Dit ben ik: selfies en portretten Docentenhandleiding Educatieprogramma Dit ben ik: selfies en portretten Primair Onderwijs groep 7 en 8 Inhoud Het Dordrechts Museum p.3 Algemene doelstelling programma p.3 Aansluiting bij kerndoelen p.3

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART

NIEUWSBRIEF MAART NIEUWSBRIEF MAART Om in alle seizoenen jezelf te blijven daar moet je een boom vo or zijn. 1 1 In de kijker: Evaluaties 2 Het laken valt Slottentoonstelling De boom 24 april 11.00 tot 17.00 Liedtspark,

Nadere informatie

Paasvakantie 2017 KUREN

Paasvakantie 2017 KUREN 4/15 jarigen Paasvakantie 2017 KUREN 1 Hallo creatievelingen! Tijdens de paasvakantie is het aan jullie! De jeugddienst en cultuurdienst sloegen de handen in elkaar en organiseren speciaal voor kinderen

Nadere informatie

Kunst in Dierdonk 7 oktober 2012 13:00 17:00 uur

Kunst in Dierdonk 7 oktober 2012 13:00 17:00 uur Anne Lier-van Hest De korte geer 2 www.ffoxxann.nl/annesmodernekunst/ Het werk van Anne Lier Van Hest speelt zich vooral af op grote doeken. Het creëren, interpreteren en vormgeven waarbij het doek de

Nadere informatie

Rooster De Werkschuit 2015/2016

Rooster De Werkschuit 2015/2016 Rooster De Werkschuit 2015/2016 Vlakke Werkvormen Elke cursus bestaat uit 30 lessen, tenzij anders vermeld en start in de week van 14 2015. Basiscursussen cursus docent dag tijd prijs Code Basis tekenen/

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 1 1 2016-2017 2 NIEUWS BESTE STUDENT Het academieteam staat vanaf 2 september helemaal voor u klaar, uitgerust en enthousiast om u mee te nemen naar de ongemeen boeiende wereld van

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Beste ouder(s) Bij de start van een nieuw jaar horen wensen: Beste wensen voor het nieuwe jaar Met lente: hoop Zomerse warmte

Nadere informatie

FAGO STOFFEN www.fagostoffen.nl

FAGO STOFFEN www.fagostoffen.nl 30 mei 2010 van 11.00 tot 17.00 uur www.kunstkijkenophethogeland.nl enschede Mede mogelijk gemaakt door: www.bertusworkel.nl FAGO STOFFEN www.fagostoffen.nl Beste kunstkijkers! Wij verwelkomen u op de

Nadere informatie

kalenderrekenen Jaap Top

kalenderrekenen Jaap Top kalenderrekenen Jaap Top JBI-RuG & DIAMANT j.top@rug.nl 12-13 april 2011 (Collegecarrousel, Groningen) 1 Er zijn eigenlijk maar 14 verschillende kalenders: schrikkeljaar / geen schrikkeljaar; 1 januari

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle groepen 9 3 Kunsteducatieproject voor

Nadere informatie

Inventaris. Archief van Emile Wauters ( ?), kunstschilder,

Inventaris. Archief van Emile Wauters ( ?), kunstschilder, Inventaris Archief van Emile Wauters (1899-1983?), kunstschilder, 1827-1983 Turnhout, 2012 Referentie 151 Titel Datering 1827-1983 Omvang Algemene beschrijving Archief van Emile Wauters 17 archiefdozen

Nadere informatie

ouderbulletin Zandvlakte is weer als nieuw! Geluidsman gevonden! In dit nummer:

ouderbulletin Zandvlakte is weer als nieuw! Geluidsman gevonden! In dit nummer: 25-ste jaargang 2015-2016 Nummer 256 oktober 2015 Obs de Drift De Pol 4a 9444 XE www.obsdefrift.nl drift@primah.org 0592-501480 In dit nummer: Zandvlakte weer als nieuw 1 Zandvlakte is weer als nieuw!

Nadere informatie

ZOMER EXPO. www.intermedi-art.nl. Vergezicht. lidwien chorus jan tregot. frank dekkers milena tlustá

ZOMER EXPO. www.intermedi-art.nl. Vergezicht. lidwien chorus jan tregot. frank dekkers milena tlustá ZOMER EXPO www.intermedi-art.nl Vergezicht lidwien chorus jan tregot frank dekkers milena tlustá sven hoekstra francis konings jan zwaan frans vd heuvel robert terwindt diederik grootjans charles donker

Nadere informatie

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN

SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN MUSEA BRUGGE SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN SCHATTEN VAN VRIENDEN. 60 JAAR AANWINSTEN VAN 22 SEPTEMBER 18 TOT 27 JANUARI 19 / COLLECTIEPRESENTATIE / ARENTSHUIS INTRO Dit jaar is het zestig jaar

Nadere informatie

Beste wensen... met Buggenhoutse kunstenaars

Beste wensen... met Buggenhoutse kunstenaars Beste wensen... met Buggenhoutse kunstenaars Naar jaarlijkse gewoonte wil Ter Palen ook dit jaar alle leden met een presentje bedanken voor hun jarenlange trouw en interesse in Buggenhoutse geschiedenis

Nadere informatie

KunstZondagVorden maakt bezoeker nieuwsgierig en geeft inzicht

KunstZondagVorden maakt bezoeker nieuwsgierig en geeft inzicht KunstZondagVorden maakt bezoeker nieuwsgierig en geeft inzicht KunstZondagVorden een kunstproject van de St.KunstInVorden dat al 12 jaar haar bijdrage levert aan het toegankelijk maken van professionele

Nadere informatie

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / KUNSTONDERWIJS OP T RIJKS N ACCENT OP IEDERS TALENT Vanuit onze visie op kunst- en cultuuronderwijs streven we naar een rijk aanbod. De school heeft daarom een aantal programmalijnen.

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

museabrugge.be MUSEA BRUGGE Collectiepresentatie georges vantongerloo groeningemuseum I I persdossier

museabrugge.be MUSEA BRUGGE Collectiepresentatie georges vantongerloo groeningemuseum I I persdossier museabrugge.be MUSEA BRUGGE Collectiepresentatie georges vantongerloo groeningemuseum I 26.09. 15-07.02. 16 I persdossier collectiepresentatie Georges Van Tongerloo 2 KORT MEER INFO Het Groeningemuseum

Nadere informatie

Kunstkring St.-Lucas 40 jaar jong

Kunstkring St.-Lucas 40 jaar jong VERENIGINGSLEVEN Kunstkring St.-Lucas 40 jaar jong De viering van 40 jaar Kunstkring St.-Lucas werd bezegeld met een tentoonstelling met werken van de leden in CC de Schakel. Opmerkelijk was de variatie

Nadere informatie

BUITENKANS KALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART. België Belgique p.b Brussel. Bogaarden. Bc 1583

BUITENKANS KALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART. België Belgique p.b Brussel. Bogaarden. Bc 1583 België Belgique p.b. 1000 Brussel Bogaarden Bc 1583 BUITENKANS KALENDER JANUARI - FEBRUARI - MAART 3 maandelijkse krant van Indivo - vzw De Lork Cellebroersstraat 16, 1000 Brussel Erkenningsnummer : p

Nadere informatie

Mathilde Hatzenberger Gallery. Stelt voor: DESSEINS 23.02 > 16.03.2013

Mathilde Hatzenberger Gallery. Stelt voor: DESSEINS 23.02 > 16.03.2013 Stelt voor: DESSEINS 23.02 > 16.03.2013 Met: Pierre DESSONS Jean-Michel HANNECART Yoshifumi HAYASHI Richard MEITNER Philippe SEGERAL Andrew SEXTON Yoshie SUGITO Mai TABAKIAN Marc VAN CAUWENBERGH Gérald

Nadere informatie

Sterksel Sterk in Kunst 15 juni 13 17 uur en 16 juni 11 17 uur

Sterksel Sterk in Kunst 15 juni 13 17 uur en 16 juni 11 17 uur Beste Kunstliefhebbers, Wij stellen u graag op de hoogte van ons prille initiatief om kunst te exposeren in de tuinen van het mooie Sterksel. De opening vindt plaats op het kerkplein bij de Os op zaterdag

Nadere informatie

2016 Voor alle vrouwen die van kunst en meditatieve teksten houden.

2016 Voor alle vrouwen die van kunst en meditatieve teksten houden. Vrouwen- Kalender 2016 Voor alle vrouwen die van kunst en meditatieve teksten houden. Met 53 afbeeldingen van 30 kunstenaressen inclusief 11 kunstkaarten NARRATIO Welkom Welkom op deze reis langs mooie

Nadere informatie

over horizontaliteit en verticaliteit

over horizontaliteit en verticaliteit 6 tot 21 oktober 2019 The Gallery in Genk over horizontaliteit en verticaliteit met steun van Een tentoonstellig over... Uiteraard over een landschap... of over een portret! Misschien wel een portret in

Nadere informatie

Een Belgische en een Franse kunstenaar stellen samen tentoon. in de Dorpskerk van Cadzand

Een Belgische en een Franse kunstenaar stellen samen tentoon. in de Dorpskerk van Cadzand Een Belgische en een Franse kunstenaar stellen samen tentoon in de Dorpskerk van Cadzand van 4 juli t/m 30 juli 2015 HANS M. HUYGHEBAERT is een veelzijdig Belgisch kunstenaar. Hij kreeg zijn opleiding

Nadere informatie

Corsendonck 2008 Zaterdag 22 Maart 2008 Eindstand Gemiddelde : DE GRAVE GREET VAN CASTEREN WALTER % 2 27 DE SMET HANS

Corsendonck 2008 Zaterdag 22 Maart 2008 Eindstand Gemiddelde : DE GRAVE GREET VAN CASTEREN WALTER % 2 27 DE SMET HANS Corsendonck 2008 Zaterdag 22 Maart 2008 Eindstand Gemiddelde : 864 1 105 DE GRAVE GREET VAN CASTEREN WALTER 1093.0 32 1093.0 63.25% 2 27 DE SMET HANS VAN DE VEN ARMAND 1026.0 32 1026.0 59.38% 3 125 Mommers

Nadere informatie

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw ma 4 09.30-12.00 uur Nieuwjaarsreceptie voor bewoners, familie, vrijwilligers en personeel

Nadere informatie

onderwijs O Nation. Feestdag Opening Academisch Jaar Toetsing T Feestdag UvA+VU Herkansing VU Herkansing H UvA Geen onderwijs of toetsing V

onderwijs O Nation. Feestdag Opening Academisch Jaar Toetsing T Feestdag UvA+VU Herkansing VU Herkansing H UvA Geen onderwijs of toetsing V UvA / VU Academische kalender 2016-2017 IDEE-week 2016 (VU) - 24 augustus (wk 34) t/m 30 augustus 2016 (wk 35) Intreeweek 2016 (UvA) - 29 augustus t/m 2 september 2016 (week 35) ma 5 12 19 26 3 10 17 24

Nadere informatie

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel:

Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, 2980 Zoersel tel: Inschrijvingen en info op Dienst vrije tijd (Gebouw 2) Andreas Vesaliuslaan 39, tel: 03 380 34 30 dvt@emmaus.be Woe 1 Feestdag / / / Similes Aliado / 14u00 Do 2 Masseur Marcel Aliado / 13u30 16u00 Aliado

Nadere informatie

11e jaargang nr 5 Mei 2016

11e jaargang nr 5 Mei 2016 FOTOGROEP ANTWERPEN VZW Pater Voordeckersstraat 9, 2280 GROBBENDONK www.fotogroepantwerpen.be 11e jaargang nr 5 Mei 2016 v.u.: Walter Goormans, Ter Heydelaan 177 bus1, 2100 Deurne, goormans.walter@telenet.be

Nadere informatie

Cultuurplan basisschool De Regenboog

Cultuurplan basisschool De Regenboog Cultuurplan basisschool De Regenboog (2015-2016) Dukdalf 28 3961 LA Wijk bij Duurstede 1 Dit beleidsplan omvat de volgende punten: Wat is onze visie op cultuur? Wat willen we dit jaar veranderen? Hoe pakken

Nadere informatie

FORMA AKTUEEL Nieuwsbrief van Galerie Forma Aktua

FORMA AKTUEEL Nieuwsbrief van Galerie Forma Aktua Mei 2014 Nummer 116 Jaargang 31 FORMA AKTUEEL Nieuwsbrief van Galerie Forma Aktua Galerie Forma Aktua Nieuwstad 10, 9711 JP Groningen T : 050 313 33 42 E : info@forma-aktua.nl I : www.forma-aktua.nl Openingstijden:

Nadere informatie

Pimpelmees 3 3766 AX Soest

Pimpelmees 3 3766 AX Soest Pimpelmees 3 3766 AX Soest Landelijk kunstenaars-genootschap de Ploegh Pimpelmees 3 3766 AX Soest Ingang de Hazelaar Telefoon: 035-609 04 11 Email: mfretz@deploegh.nl www.deploegh.nl Openingstijden woensdag

Nadere informatie

KrokusKiXs jaar

KrokusKiXs jaar 2018 KrokusKiXs 3-12 jaar ikoen Balen Kinderopvang krokusvakantie bij Kikoen Balen Kikoen Balen biedt opvang van 6u30 tot 18u30 aan kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Geef voor de middagpauze een lunchpakket

Nadere informatie

Jan van den Berge. Een veelzijdig kunstenaar. Kunstenaar Jan van den Berge: Ik houd altijd het gevoel: het kan nog beter, nog mooier.

Jan van den Berge. Een veelzijdig kunstenaar. Kunstenaar Jan van den Berge: Ik houd altijd het gevoel: het kan nog beter, nog mooier. juni 2014 Volgens de Gestalltpsycholoog Kurt Koffka zien we de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn. En wij zijn niet alle dagen dezelfde. Belangrijk om hiervan alle dagen bewust te zijn. We

Nadere informatie