Flapuit. 24ste jaargang Nummer 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien. Julie Mauroy Liesl Renkin. Deschachtstraat 40 52A 2860 SKW 2860 SKW

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Flapuit. 24ste jaargang Nummer 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien. Julie Mauroy Liesl Renkin. Deschachtstraat 40 52A 2860 SKW 2860 SKW"

Transcriptie

1 Flapuit 24ste jaargang Nummer 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien Julie Mauroy Liesl Renkin Generaal Groenstraat Deschachtstraat 40 52A 2860 SKW 2860 SKW

2 Ugh bleekscheten, Wat u nu in uw handen hebt, is het gloednieuwe exemplaar van uw favoriete driemaandelijkse tijdschrift (en dat is dan nog een understatement, want diep vanbinnen weten we allebei dat dit los uw favoriete lectuur aller tijden is). Hoeft het nog gezegd te worden dat ook deze editie weer sensationeel wordt? Dat mag ook wel, gezien het sensationele jaar dat we voor de boeg hebben. Voor wat hoort wat. Starten doen we naar aloude gewoonte met onze jaarlijkse verovering van de schaatsbaan. Na deze vliegende start kunnen we het nieuwe scoutsjaar op gang trekken. Een voorproefje van de dingen die we in petto hebben: Een nieuw weekend dat zo mogelijk nog beter wordt dan alle vorige weekends bij elkaar? Check Een spelprogramma met een concept waar ze bij de makers van De Slimste Mens Ter Wereld alleen maar van kunnen dromen (ik heb het natuurlijk over onze spectaculaire bingo-avond)? Check Een vergadering waarin alle natuurwetten worden doorbroken en zelfs de leiding in een andere tak wordt gezwierd? Check De grootste schrik van zowat elk Belgisch festival, van Rock Werchter tot Tomorrowland? Dubbelcheck (Goed geraden, de duoparty natuurlijk!) De avond waarop gegarandeerd het culinaire hoogtepunt van uw leven aan u gepresenteerd zal worden, in de vorm van enorme hoeveelheden spaghetti op Jin s wijze? Check Met zo n scoutsjaar in het vooruitzicht kan de leiding niet anders dan enthousiast zijn, en wij hopen natuurlijk dat uw kinderen (en u natuurlijk, sympathieke en scoutsminnende flapuitlezer) dit jaar weer even enthousiast zullen meedoen. Dat het een goed jaar wordt! Stevige linker, Peter Pan (aka )

3 Poolshoogte Za 11 feb: THEMA-AVOND, Grenzeloos Groeien 18-20u. Ter vervanging van onze Lichtjestocht. Samen met onze leden maken wij deze avond tijd om te bezinnen over grote en kleine dingen! Ouders zijn vanaf 20u welkom voor een gezellig hapje en drankje aan het lokaal. Voor meer info, zie verder in deze flapuit. Zo 29 feb: GROEPSDAG 10-17u. Vandaag spelen de kapoenen, kabouters, joka s, jonggidsen en gidsen eens allemaal samen! Vergeet zeker geen lunchpakket mee te nemen! We spreken af aan de hoofdingang van het Sint-Michielsdomein: Groenstraat 11, 2860 SKW, hier mag uw dochter s avonds ook terug opgehaald worden om 17u. Zo 9 apr: GEEN VERGADERING De leiding geniet van hun vakantie en is ook al een beetje aan het studeren. Wij zien jullie graag terug op zondag 23 april! Zo 16 apr: GEEN VERGADERING, Pasen Vrolijk Pasen! De leiding heeft te veel chocolade gegeten, zij houden vandaag platte rust. Ze kijken wel al uit naar volgende week zondag! Vr 28 apr: BINGOAVOND u. Vanavond zijn alle leden, mama s, papa s, grootouders, vriend(innet)jes, liefjes, welkom in onze grote bingotent voor een of meerdere rondjes bingo. Leuke prijzen verzekerd! We gaan van start om 19.30u. Voor meer info, zie verder in deze flapuit.

4 Za 29 apr: DUO PARTY Alle mama s en papa s kunnen vandaag een danske komen placeren in onze Retro of Dance tent. Spreek je favoriete gids of leiding aan voor een voorverkoopkaart. Voor meer info, zie verder in deze flapuit. Zo 30 apr: GEEN VERGANDERING De leiding is druk aan het opruimen na de bingoavond en onze Duo Party. Volgende week staan we zeker paraat! Za 27 mei: KAMPINSCHRIJVINGEN tussen 12-14u. of 17-20u. Vandaag is dé dag om een plaatsje te reserveren voor uw dochter(s) op ons kampterrein. Voorlopig houden we details nog geheim, maar begin mei kunnen jullie onze kampflapuit verwachten. Za 27 mei: SPAGHETTIDAG JINS tussen 12-14u. of 17-20u. Uw dochter(s) net komen inschrijven voor ons kamp? U kan dit prettige vooruitzicht aan het lokaal vieren met een heerlijk bord spaghetti, met veel zorg klaargemaakt door onze Jins. Vr 21 juli tem ma 31 juli: KAMP Kamp voor de Kabouters, Joka s, Jonggidsen & Gidsen Woe 26 juli tem ma 31 juli: KAPOENENKAMP Op kamp met onze allerkleinsten!

5 Formatie Kapoenen Elke zondag komen wij, samen opgewekt en blij, Naar het kapoenenlokaal, Om te spelen, spelen, spelen Joka s Wij werpen ons op het vijandige schip Als een weggeslingerde speer De kanonnen dreunen, 't geweer knalt rondom En de enterbijl hakt keer op keer En reeds zakt de vlag van de vijand omlaag Overwinningsgeroep klinkt alom Lang leve de bruisende zee Lang leve de zeeroverij Tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, hiep hoi Lang leve de bruisende zee Lang leve de zeeroverij! Kabouters Kabouters lopen, lachen, roepen, bulderen en zingen Zij proesten, dansen, hollen, tieren, vallen om en springen Zij klappen in de handen, klap klap klap Zij toeteren in het rond, toet toet toet En zijn zij dan opeens erg moe dan vallen z'op de grond, Boem! Jong-gidsen, Gidsen & Jins De machtigste koning van storm en van wind Is de arend geweldig en groot De vogels zij sidd'ren en vluchten van angst Voor zijn snavel en klauwende poot Als de leeuw verheft zijn gebrul des nachts Dan verschrikt hij de dieren er mee Ja, wij zijn de heersers der aarde De koningen van de zee Tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, hiep hoi Ja wij zijn de heersers der aarde De koningen van de zee

6 Wetten Ben je niet in perfect uniform of te laat in de formatie? Dan moet je jouw wet opzeggen. Kapoenen Ik ben een kapoentje en ik beloof fijn Samen met de andere kapoentjes mee te spelen. Joka s Wij, joka s, willen samen een stap zetten, Een stap naar samen spelen en genieten Een stap naar anderen Een stap in en naar de natuur Een stap met respect en verdraagzaamheid Een stap in alle eerlijkheid en oprechtheid Een stap richting zelfstandigheid en verantwoordelijkheid Een stap scouting. Kabouters Ik zeg wat ik voel Gruwel van vals gezwets Ik bereik eerlijk mijn doel Zonder dat ik iemand kwets Ik respecteer alles wat leeft En de kracht die leven geeft Ik voel me één met de wereld om me heen Hou niet van nep En deel alles wat ik heb Want niemand is alles Niemand is niets Iedereen is altijd iets. Jong-gidsen Wij zijn jonggidsen Wij wagen het avontuur Wij zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar Wij willen samen werken en beslissen Wij zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen Zelf zet ik al eens de eerste stap Ik help graag waar ik kan Ik wil winnen en kan verliezen Ik respecteer wat aardevol is: de mens, natuurlijk en het materiaal.

7 Gidsen Een gids is eerlijk Een gids eerbiedigt de overtuiging van anderen Een gids maakt zich nuttig Een gids is een vriend van allen Een gids is vriendelijk en hoffelijk Een gids kan gehoorzamen Een gids staat open voor de natuur en is milieubewust Een gids houdt vol Een gids is ijverig Een gids is zelfbewust en heeft eerbied voor zichzelf en de anderen. Jins en leiding Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens Elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij Wij gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven De natuur is onze troef We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer We spelen een spel dat niet luchtledig is In vrije tijd die niet vrijblijvend is Met groot plezier en kleine daden Komen we op voor onze omgeving en Voor een kleurrijk Vlaanderen Ze dromen we luidop van gelukkige mensen In een rechtvaardige wereld.

8 Uniform Het is de bedoeling dat je de wet zo weinig mogelijk moet opzeggen en daarom hebben we voor jou het perfecte uniform hier beschreven en afgebeeld. Kapoenen 1. Blauw-gele das ( 7,5) 2. Blauwe gidsen T-shirt ( 8) Kabouters, Joka s, Jogi s en Gidsen 1. Blauw-gele das ( 7,5) 2. Beige scoutshemd met correcte tekens (zie afbeelding) 3. Blauwe gidsen T-shirt ( 8) 4. Groene scoutsshort/rok is verplicht vanaf 1 ste zondag van de paasvakantie tot 1 ste zondag van de herfstvakantie 5. Lange groene scoutsbroek of zwarte kousenbroek is toegestaan vanaf 1 ste zondag van de herfstvakantie tot en met 1 ste zondag van de paasvakantie 6. Grijze kousen (grijze tint maakt niet uit, als het maar grijze zijn zonder een printje op) Het hemd: Groepslintje (onder schoudernaad van rechter mouw) Beloftetekens (op flapje linker borstzak) Takteken (onder groepslintje) Jaarteken (boven rechter borstzak) Deze tekens zijn de enige correcte en moeten op je hemd vooraan hangen, andere mogen achteraan! Waar kan je dit allemaal vinden? De Hopper = Aan het lokaal kan je een tweedehands hemd, broek of rok verkopen ( 10), kopen ( 15).

9 Sint-Katrien op Facebook Belangrijke nieuwtjes, foto s van de vergaderingen en het kamp, kan u allemaal terugvinden op onze enige echte Facebookpagina.

10 ter vervanging van lichtjestocht GRENZELOOS GROEIEN! zaterdag 11/02 18u 20u voor de lokalen ouders welkom vanaf 20u om samen met de dochter te genieten van overheerlijke zoetigheden

11 Directe Bandro Bedeesde Frankolijn Afwachtende Ree Goedgunstige Schroefhoorngeit

12 Komt u iets tegen waarbij u denkt: Dat zou nog van pas komen op de scouts! of Dit schenk ik graag aan Gidsen Sint-Katrien!. Mag u ons altijd contacteren! Enkele ideetjes vind je hieronder: (een kuisman) materiaalploeg@gidsensintkatrien.be

13 Kleurplaat

14

15 Kapoenenprogramma De komende weken gaan wij de strijd aan met verschillende schurken. Ken jij ze allemaal? Hopelijk ben je er elke week bij om de leiding te helpen! Als je toch niet kan komen stuur dan een berichtje naar Winterkoninkje, , of stuur een mailtje naar Za 14/01, 18-20u. Pyjamaparty! Kom in je mooiste pyjama naar het lokaal! Za 21/01, 18-20u. Za 28/01, 18-20u. Dessertjesvergadering, neem een dessertje mee voor 4 à 5 kapoenen! Zo 5/02, 14-17u. Za 11/02, 18- u. Zie poolshoogte! Zo 19/02, 10-17u. Zie poolshoogte!

16 Zo 26/02, 14-17u. Zo 5/03, 14-17u. Zo 12/03, 14-17u. Zo 19/03, 14-17u. Vr 24/03 Zo 26/03, Weekend! Meer info volgt. Zo 2/04, 14-17u. Zo 9/04, Geen vergadering! Zo 16/04, Pasen, geen vergadering!

17 Zo 23/04, 14-17u. Vr 28/04, Bingoavond! Zie poolshoogte. Za 29/04, Duo Party! Zie poolshoogte. Zo 30/04, Geen vergadering! Zo 7/05, 14-17u.

18 KABOUTERPROGRAMMA zaterdag 14/01: 18u 20u zaterdag 21/01: 18u 20u zaterdag 28/01: 18u 20u zondag 5/02: 14u 17u zaterdag 11/02: meer info poolshoogte zondag 19/02: 10u 17u groepsdag (meer info poolshoogte) zondag 26/02: 14u 17u zondag 5/03: 14u 17u leidingswissel zondag 12/03: 14u 17u zondag 2/04: 14u 17u je niet komen? Kan Stuur je niet dan komen? een Stuur dan mailtje een naar mailtje naar gidsensintkatrien.be vrijdag 17 tot zondag 19 maart: weekend (meer info volgt) zondag 16/04: Pasen geen vergadering zondag 23/04: 14u 17u zondag 9/04: geen vergadering zaterdag 29/04: DUOPARTY zondag 30/04: geen vergadering vrijdag 28/04: BINGO zondag 7/05: 14u 17u kan

19 Wist je dat zaterdag 14/01 een reis naar de zon met de auto 170 jaar duurt? zaterdag 21/01: de melkweg met het blote oog zichtbaar is? zaterdag 28/01: de zon bijna 110 keer groter is dan de Aarde? zondag 5/02: een zonnestraal 8 minuten doet over de reis van de zon naar de Aarde? zaterdag 11/02: er meer dan 150 manen zijn in het zonnestelsel? zondag 19/02: de telescoop uitgevonden is in Nederland? zondag 26/02: de laagste temperatuur in het heelal -273,15 graden Celsius is? zondag 5/03: er ook aardbevingen zijn op de maan? zondag 12/03: het met de auto 130 dagen duurt om naar de maan te gaan? vrijdag 17/03 tot zondag 19/03: de maan zorgt voor eb en vloed aan de zee? zondag 26/03: als je 100 kilogram weegt op de Aarde, je dan 17 kilogram weegt op de maan? zondag 2/04: Pluto s nachts 10 keer kouder is dan onze diepvries? zondag 23/04: elke Melkweg meer sterren heeft dan de Aarde zandkorrels heeft? vrijdag 28/04: BINGO zaterdag 29/04: DUOPARTY zondag 7/05: de zon de dichtstbijzijnde ster is?

20 Zaterdag 14/01 (18-20u) 1 mespuntje 2 een snuifje enthousiasme Zaterdag 21/01 (18-20u) 1 kilogram popcorn 2 eetlepels dvd Zaterdag 28/01 (18-20u) 2 theelepels oude T-shirts 5 blikken verf Zondag 05/02 (14-17u) 5 zakken kaarsjes 2 koffielepels lucifers 5 kilogram liefde

21 Zaterdag 11/ kilo lichtjes 1 tocht (zie poolshoogte: Lichtjestocht) Zondag 19/02 (10-17u) 2 mespuntjes groep 1 hele dag (groepsdag: zie poolshoogte) Zondag 26/02 (14-17u) 3 CD s 2 kilogram werfradio 550 gram K3 Zondag 05/03 (14-17u) Een snuifje jongens 2 snuifjes meisjes 3 blikken plezier

22 Zondag 12/03 (14-17u) 2 gasbekken 3 grote potten 1 klopper 3 houten lepels heel veel honger maart: 85 kilogram plezier 3 dagen (weekend: meer info volgt nog) Zondag 26/03 2 eetlepels fluostift 5 koffielepels papieren bootjes Zondag 02/04 52 handen 26 voeten 1 kers voor op de taart Zondag 09/04 1 kilo gebakken lucht (geen vergadering) Zondag 16/ paaseitjes (Pasen, geen vergadering)

23 Zondag 23/04 18 blikken sjortouw een snuifje balk 1 grote constructie Vrijdag 28/04 2 potten B-I-N-G-O (Bingoavond, zie poolshoogte) Zaterdag 29/04 Zondag 30/04 5 kilo gebakken lucht (geen vergadering ) 5 blikken plezier 1 glaasje cava (Duoparty, zie poolshoogte) Zondag 07/05 28 liter melk 3 kilogram bloem 8 eieren 1 pak puddingpoeder Zoals altijd mogen jullie op 0472/ of via jokaleiding@gidsensintkatrien.be iets laten weten als jullie niet kunnen komen. Tot volgende week! xxx de jokaleiding

24 Straffe Madammen Jogiprogramma Za 14/01 (18u 20u) Demi Lovato Demi Lovato heeft een lange weg van onzekerheid achter de rug. Nu staat ze symbool voor zelfliefde! Het is oké om hulp te vragen. Hou van jezelf en doe wat je gelukkig maakt! (Neem een cadeau ter waarde van 5 mee) Za 21/01 (18u 20u) Jeanne D'Arc Deze jonge vrouw speelde een grote rol tijdens de honderdjarige oorlog. Niet veel ouder dan jullie, trok ze ten strijde tegen het Engelse leger. Dankzij haar wonderbaarlijke prestatie werd ze de nationale heldin van Frankrijk en werd ze daarbovenop ook nog eens heilig verklaard. Za 28/01 (18u 20u) Marieke Vervoort Hoewel zij heel veel pijn lijdt door haar ziekte, progressieve myelopathie, heeft Marieke een wonderbaarlijk doorzettingsvermogen. Hierdoor heeft ze op de paralympische spelen in Japan zilver gehaald. Ze is een groot voorbeeld voor alle mensen met moeilijkheden. Zolang je iets echt graag wilt, lukt dit wel als je er helemaal voor gaat. Zo 19/02 (10u 17u) Olave Baden-Powell Olave Baden-Powell, de vrouw van de oprichter van de scouts, zorgde mee voor het ontstaan van de gidsen. Deze avontuurlijke vrouw bezocht in totaal wel 111 landen tijdens het bezoeken van de vele internationale scoutskampen. Kortom, wij hebben ons gidsenbestaan te danken aan Olave, want ondanks de eerder gefaalde pogingen, bleef zij vechten voor een succesvolle tegenhanger van de scouts! (Meer info zie poolshoogte) Zo 05/02 (14u 17u) Michelle Obama Zij is niet gewoon ex-first lady van Amerika. Als kind sloeg ze klassen over en volgde lessen voor hoogbegaafden. Ze studeerde kunst, sociologie (Princeton) en rechten (Harvard). Ze bereikte als first lady enorm veel op vlak van onderwijs voor meisjes en gezondheid, ze startte o.a. acties tegen obesitas en zorgde ervoor dat kinderen gezonder aten d.m.v. goedkoper aangeboden schoollunches en meer winkels met vers eten in kleine dorpen. Zo 26/02 (14u 17u) Nafissatou Thiam Juli 2016, wisten weinig Belgen wie ze was, maar op de Olympische Spelen heeft ze goud gehaald voor zevenkamp en een grote indruk nagelaten in de Belgische huiskamers! Za 11/02 Hilde Crevits Hilde Crevits is Vlaams minister van Onderwijs. Ze gebruikt haar politieke functie om een beter onderwijs in België te creëren. Nog maar eens een mooi voorbeeld van een vrouw die vecht voor waar ze in gelooft. (Meer info in poolshoogte) Zo 05/03 (14u 17u) Karen Damen Karen is niet op haar mondje gevallen. Ze verstopt haar emoties niet en laat zich maar wat graag onderdompelen in nieuwe avonturen. In haar programma's geeft ze zonder aarzelen toe dat ze niet perfect en dat ze daar helemaal tevreden mee is, want wie is wel perfect?

25 Vrij 10/03 Zo 12/03 Leiding De jonggidsenleiding van Gidsen Sint-Katrien vormt met haar zeskoppige team s werelds beste entertainmentploeg. Met een flinke portie engagement en creativiteit gaan deze 6 jongedames ieder weekend aan de slag om een fantastisch spel te maken zodat ze hun liefste jonggidsen kunnen plezieren. Om dit doel te bereiken, offeren ze met veel plezier een groot stuk van hun vrije tijd op. (WEEKEND, Meer info volgt) Zo 19/03 (14u 17u) J.K. Rowling J. K. Rowling is vooral bekend van de Harry Potter reeks, maar schreef ook andere boeken. Ze heeft geworsteld met o.a. een depressie en werd verteld dat ze het niet ver zou schoppen omdat "ze een vrouw is". Ondertussen is ze in 2003 rijker dan de Britse vorstin geweest, maar die status verloor ze door haar bijdrage aan goede doelen. Samen met Lumos neemt ze het op voor de kinderen in weeshuizen, die ondertussen al met 8 miljoen zijn. Zo 02/04 (14u 17u) Anne Frank Zo 26/03 (14u 17u) Angela Merkel Angela Merkel is vandaag één van de machtigste vrouwen ter wereld. Ze nam het voortouw tijdens meerdere crisissen in Europa, zoals het grote vluchtelingenprobleem. Vanwege haar menselijkheid, generositeit, verdraagzaamheid en standvastigheid, werd ze door Time in 2015 verkozen tot Person of the Year. Anne Frank is een Joods meisje dat tijdens WOII moest onderduiken om aan de nazi's te ontkomen. Gedurende haar periode in het Achterhuis schreef ze een dagboek en zo begon ze ook aan een roman, dat ze nooit afgekregen heeft. Vanwege haar onschuldige, emotionele getuigenissen is ze een symbool geworden van WOII, waar mensen zich mee identificeerden. Zo werd ze een inspiratiebron voor velen. Zo 09/04 (geen vergadering) Jouw mama Vertel vandaag eens aan jouw mama waarom zij zo n straffe madam is! Zo 16/04 (14u-17u) Emma Watson Ze is vooral bekend vanwege haar rol als Hermoine Granger in Harry Potter, maar ze is tot veel meer in staat dan enkel toneelspelen. Met behulp van haar bekendheid en intelligentie startte ze met veel passie een campagne HeforShe waarmee ze opkomt voor gendergelijkheid. Emma Watson vecht voor waar ze in gelooft. Plak hier een foto van je mama Zo 23/04 (14u 17u) Malala Yousafzai Malala is een Pakistaanse kinderrechtenactiviste die strijd voor het recht op onderwijs voor meisjes. Toen ze elf was, schreef ze al een blog over het onrecht op BBC. In 2014 won ze op 17jarige leeftijd de Nobelprijs voor de Vrede. Vrij 28/04 (BINGO) Rebel Wilson Rebel Wilson is één van de meest grappige actrices die je nu op het grote scherm ziet. Rebel vindt dat iedereen moet zijn zoals hij of zij is. Je moet helemaal niet voldoen aan de huidige schoonheidsidealen! Wees gewoon blij en gezond!

26 Za 29/04 (DUOPARTY) Kelly Clarckson Kelly Clarkson ontving veel kritiek vanwege haar ronde figuur, maar dat kan haar niets schelen. We zijn wie we zijn. What doesn t kill you, makes you stronger! Zo 30/04 (Geen Vergadering) Simone Biles Met 19 medailles op de Olympische spelen en WK's is Simon Biles de grootste Amerikaanse gymnast aller tijden! Ondanks dit blijft ze nog steeds een jong meisje die geniet van het leven en niet met zich laat sollen. Zo 07/05 Jijzelf Want ook jullie zijn allemaal zeer straffe madammen! Als je niet kan komen, geef dan een seintje op jogileiding@gidsensintkatrien.be of (Cavia).

27 Gidsenprogramma Op Citytrip ZA 14/01 19u-21u: AMSTERDAM ZA 21/01 19u-21u: BERLIJN ZA 28/01 18u-20u: PARIJS ZO 05/02 14u-17u: BARCELONA ZA 11/02: ROME (Lichtjestocht: zie poolshoogte) ZO 19/02 10u-17u: LISSABON (Groepsdag: zie poolshoogte) ZO 26/02 14u-17u: LONDEN ZO 05/03 14u-17u: BOEDAPEST ZO 12/03 14u-17u: PRAAG ZO 19/03 14u-17u: WARSAW

28 ZO 26/ u: WENEN ZO 02/04 14u-17u: BELGRADO ZO 09/04 14u-17u: KOPENHAGEN ZO 16/04 14u-17u: STOCKHOLM (Pasen: GEEN VERGADERING) ZO 23/04 14u-17u: HELSINKI VRIJ 28/04: DUBLIN (BINGO AVOND) ZA 29/04: BRUSSEL (DUO PARTY) ZO 30/04: SINT-PETERSBURG (GEEN VERGADERING) ZO 07/05 14u-17u: ATHENE Kan je niet komen? Verwittig ons dan door een smsje te sturen naar Fitis:

29

Kapoenen Kabouters Joka s Jong-gidsen, gidsen & jins

Kapoenen Kabouters Joka s Jong-gidsen, gidsen & jins Flapuit Poolshoogte Formatie Formatie bestaat niet enkel uit paraderen maar ook uit liedjes zingen. Het is natuurlijk leuk als iedereen deze liedjes kent en daarom hebben we dit voor de nieuwelingen, geïnteresseerden

Nadere informatie

Flapuit. Melanie Op de Beeck Stationsstraat SKW. Floor Sillis Dageraadstraat Mechelen

Flapuit. Melanie Op de Beeck Stationsstraat SKW. Floor Sillis Dageraadstraat Mechelen Flapuit 26ste jaargang Nummer 3 V.U.: Gidsen Sint-Katrien Floor Sillis Dageraadstraat 35 2800 Mechelen Melanie Op de Beeck Stationsstraat 161 2860 SKW Beste leden, beste ouders, De paasvakantie is weer

Nadere informatie

Flapuit. 24ste jaargang Nummer 3 V.U.: Gidsen Sint-Katrien. Julie Mauroy Liesl Renkin. Deschachtstraat 40 52A 2860 SKW 2860 SKW

Flapuit. 24ste jaargang Nummer 3 V.U.: Gidsen Sint-Katrien. Julie Mauroy Liesl Renkin. Deschachtstraat 40 52A 2860 SKW 2860 SKW Flapuit 24ste jaargang Nummer 3 V.U.: Gidsen Sint-Katrien Julie Mauroy Liesl Renkin Generaal Groenstraat Deschachtstraat 40 52A 2860 SKW 2860 SKW De haas en de schildpad De haas moest altijd lachen wanneer

Nadere informatie

FLAPUIT. 25ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 3 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW

FLAPUIT. 25ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 3 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW FLAPUIT 25ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 3 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW voorwoord Beste leden, beste ouders, Ziehier de derde Flapuit

Nadere informatie

Flapuit. 23 ste jaargang Nathalie Verhaeren Julie Mauroy Nummer 2 Tulpestraat 13 Gen. Deschachtstraat 40 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW

Flapuit. 23 ste jaargang Nathalie Verhaeren Julie Mauroy Nummer 2 Tulpestraat 13 Gen. Deschachtstraat 40 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Flapuit 23 ste jaargang Nathalie Verhaeren Julie Mauroy Nummer 2 Tulpestraat 13 Gen. Deschachtstraat 40 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Allerliefste leden, ouders & leiding 2015 is weer voorbijgevlogen

Nadere informatie

Flapuit. 25 ste jaargang Julie Mauroy Liesl Renkin Nummer 1 Gen. Deschachtstraat 40 Groenstraat 52a V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW

Flapuit. 25 ste jaargang Julie Mauroy Liesl Renkin Nummer 1 Gen. Deschachtstraat 40 Groenstraat 52a V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Flapuit 25 ste jaargang Julie Mauroy Liesl Renkin Nummer 1 Gen. Deschachtstraat 40 Groenstraat 52a V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Neem je agenda erbij en noteer alvast onderstaande data!

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Flapuit. 23 ste jaargang Nathalie Verhaeren Julie Mauroy Nummer 3 Tulpestraat 13 Gen. Deschachtstraat 40 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW

Flapuit. 23 ste jaargang Nathalie Verhaeren Julie Mauroy Nummer 3 Tulpestraat 13 Gen. Deschachtstraat 40 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Flapuit 23 ste jaargang Nathalie Verhaeren Julie Mauroy Nummer 3 Tulpestraat 13 Gen. Deschachtstraat 40 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Poolshoogte 21/05: Spaghettislag Jins Ook dit jaar doen

Nadere informatie

Liefste leden, ouders en vzw ers

Liefste leden, ouders en vzw ers JUNI KABOUTERS Liefste leden, ouders en vzw ers Nu de zomer wel heel dichtbij komt, kunnen we al beginnen dromen over die zalige vakantie en ons (buitenlands) scoutskamp. Wij kijken er alvast enorm naar

Nadere informatie

DE JOGI S:

DE JOGI S: DE JOGI S: 2018-2019 Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan. Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke

Nadere informatie

- VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

- VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE SEPTEMBER 2016 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE SEPTEMBER 2017 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN

Nadere informatie

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel!

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das.

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das. PARETTER NOVEMBER Beste leden en ouders, De eerste scoutsmaand is weer voorbijgevlogen en hopelijk heeft iedereen de smaak te pakken! De leiding vond het alvast zeer leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten

Nadere informatie

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara Lieve Jogi s, Na de vakantie en een fantastisch kamp is het nu weer tijd voor een nieuw super leuk scoutsjaar. Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij! Iedere week zorgt de leiding met veel

Nadere informatie

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes.

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters lopen, lachen, roepen, bulderen en zingen, ze proesten, dansen, hollen, tieren, vallen om

Nadere informatie

Ons eerste weekend samen is van 27/10-29/10. Dus houdt deze data zeker vrij!! De kampdata zijn;

Ons eerste weekend samen is van 27/10-29/10. Dus houdt deze data zeker vrij!! De kampdata zijn; JONGGIDSEN 2017-2018 Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke

Nadere informatie

FLAPUIT. 26ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 1 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW

FLAPUIT. 26ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 1 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW FLAPUIT 26ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 1 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW Gegroet! Ziezo, het nieuwe scoutsjaar is van start gegaan.

Nadere informatie

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, KAJOGI SEPTEMBER Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is om er een stevige

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

Het uniform. Beste kapoentjes en ouders,

Het uniform. Beste kapoentjes en ouders, Beste kapoentjes en ouders, Na een geweldig eerste semester is het nu tijd voor een nog geweldiger 2 e semester. De kapoenenleiding heeft dan ook weer een hele hoop geweldige vergaderingen in petto voor

Nadere informatie

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz.

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz. Paretter April Beste ouders, De takweekenden van de kapoenen en welpen zijn succesvol achter de rug. Deze maand zijn er ook enkele takweekenden gepland. Alle info verkrijgen jullie via de leiding. We zijn

Nadere informatie

GIDSEN SEPTEMBER 2018

GIDSEN SEPTEMBER 2018 GIDSEN SEPTEMBER 2018 VOORWOORD Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is

Nadere informatie

Woordje van de grol. Klein kamp: 4-11 juli Groot kamp: juli. Beste ouders,

Woordje van de grol. Klein kamp: 4-11 juli Groot kamp: juli. Beste ouders, Paretter Mei Woordje van de grol Beste ouders, De laatste echte scoutsmaand van het jaar is aangebroken! Vanaf volgende maand kruipt de leiding weer een maand achter de boeken en zal er geen scouts zijn.

Nadere informatie

SEINTOREN JONGGIDSEN. xoxo Jona, Ann-Julie, Julie, Matthijs, Fien. Wet:

SEINTOREN JONGGIDSEN. xoxo Jona, Ann-Julie, Julie, Matthijs, Fien. Wet: SEINTOREN JONGGIDSEN Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel tijd voor een mega-bangelijk tweede deel van dit leuke scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2017 2018 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken Lieve Jogi s Na een bangelijk scoutsjaar met vele niet-te-doen-crazy vergaderingen, zotte weekends en een awesome kamp is het weer tijd voor een nog vetter scoutsjaar om nooit te vergeten! We hebben voor

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

MAART TOT JUNI HET GEITJE. minder is meer

MAART TOT JUNI HET GEITJE. minder is meer MAART TOT JUNI HET GEITJE minder is meer Dag allerliefste kapoenen en ouders! Zondag 3/03 10u -12u30 Hier is onze laatste GEIT van het jaar, wat vliegt zo n scoutsjaar toch voorbij!!! Bij elke vergadering

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

KAMP FLAPUIT. 25ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 3 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW

KAMP FLAPUIT. 25ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 3 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW KAMP FLAPUIT 25ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 3 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW Aan allen die dit lezen; PROFICIAT! Aangezien jij deze

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 1 Voorwoord Vijf, vier, drie, twee, één, KNAL! Het startschot voor het nieuwe scoutsjaar is gegeven! De hele leiding heeft samen de batterijen

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, Beste ouders en leden, Hierbij het Antoontje herfst 2015! In dit boekje vind je een overzicht van de vergaderingen, contactgegevens en info over speciale vergaderingen. Houd dit boekje dus goed bij zodat

Nadere informatie

De kapoenen seintoren 1

De kapoenen seintoren 1 De kapoenen seintoren 1 Beste kapoenen en ouders, Het nieuwe scoutsjaar is weer van start gegaan. We hebben hierdoor afscheid moeten nemen van onze 2 e jaars, maar we kijken er al naar uit om de nieuwe

Nadere informatie

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes Kapoenen Beertjes Dag allerliefste kapoentjes, en de mama en papa natuurlijk ook. Wij willen jullie graag welkom heten bij onze tak, de KAPOENEN. Wij zijn speciaal uitverkozen om deze kapoentjes de tijd

Nadere informatie

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE JANUARI 2018 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN 2,

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is om er een stevige lap op te geven:

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Drinkbad 12/11: , hoedje van papier. Veldstraat 10/12: Kerstrozenverkoop

Drinkbad 12/11: , hoedje van papier. Veldstraat 10/12: Kerstrozenverkoop Kapoenenprogramma Het grote Mosbos 10/09 : Overgang Het protmoeras 08/10: Restaurant dag: zie poolshoogte Het bos van Orik en Borik 17/09: We leren elkaar kennen! JOEPIE Het zwarte slangenbos 15/10: Wieltjes

Nadere informatie

Ons kamp start vanaf de laatste week van juli (2016). Van 25 juli tot 31 augustus!

Ons kamp start vanaf de laatste week van juli (2016). Van 25 juli tot 31 augustus! Is iedereen klaar voor de volgende zondagen vol plezier, vrienden en avontuur?! In het tweede semester zit onze seintoren weer bomvol leuke vergadering om onze kapoentjes de tijd van hun leven te bezorgen.

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort Inhoud Post scriptum Welkomstwoord Wat is scouting Jaarthema Lid worden Uniform Takverdeling Leidersgroep Post scriptum Dit was het dan, onze onthaalwoudlucht,

Nadere informatie

De jogi s Wet

De jogi s Wet De jogi s 2018-2019 Beste jogi s en ouders, Het eerste semester zit er weeral op. Het tweede semester kan van start gaan, joepie!! Hieronder vinden jullie alle informatie over de vergaderingen. Enkele

Nadere informatie

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen September scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen jongverkenners gidsen verkenners jin overgang tent kennismaking kamp plezier In september start het nieuwe scoutsjaar

Nadere informatie

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Hallo iedereen, De laatste maandschors van dit scoutsjaar is aangebroken. Niet getreurd, na deze maandschors is er natuurlijk nog ons fantastisch kamp! Hierbij geven we nog enkele belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Maart. Clorisse. Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters

Maart. Clorisse. Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Maart Xaverius-St.Rita A21/46G

Nadere informatie

Dag beste ouders & kapoenen,

Dag beste ouders & kapoenen, Dag beste ouders & kapoenen, Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar begint. De leiding is helemaal opgeladen in de vakantie en heeft al vele spelletjes klaargestoomd voor het eerste semester van het

Nadere informatie

P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout. jaargang 30 nummer 1 September 2015

P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout. jaargang 30 nummer 1 September 2015 P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout jaargang 30 nummer 1 September 2015 Allerliefst Akaberen, Voor dit gloednieuwe scoutsjaar staat er na de

Nadere informatie

Kajogi Kabouters SEPTEMBER

Kajogi Kabouters SEPTEMBER Kajogi Kabouters SEPTEMBER Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat:

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat: Paretter juni Beste ouders, Nu de inschrijvingen achter de rug zijn is het uitkijken naar het kamp!! We hopen dat al onze leden de smaak te pakken hebben na een spetterend takweekend en dat hun zin om

Nadere informatie

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN SCOUTSENGIDSENBEERSE JUNI 1 juni KAPOENEN JUNI 2013 Nu het eindelijk lekker warm gaat worden, wordt het is dringend tijd voor alle Kapoentjes om nog eens kennis te maken met een groot estafette spel!!

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!!

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!! Geitje mei - juni Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!! 1 Voorwoord Beste ouders, leden en sympathisanten van den 28, Dit is (jammer genoeg) alweer het laatste Geitje van dit

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

Beste ouder(s) en leden Nu is de winter echt aangebroken, december staat voor de deur. Dit betekent dus dat de avondvergaderingen voor de jonggivers en givers beginnen. De avondvergaderingen vinden plaats

Nadere informatie

Allerliefste jogi s, Als je niet kan komen geef dan even een seintje aan Fien voor vrijdagavond. GSM:

Allerliefste jogi s, Als je niet kan komen geef dan even een seintje aan Fien voor vrijdagavond. GSM: Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke zondagochtend een

Nadere informatie

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Zoals jullie allen wel zullen weten betekend dat dit jaar we met de verkenners naar het buitenland trekken. Naar waar? Voor jullie alvast nog een groot

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst

Nadere informatie

25 en 26 november: Beste leden en ouders,

25 en 26 november: Beste leden en ouders, Paretter november Beste leden en ouders, De eerste scoutsmaand is weer voorbijgevlogen en hopelijk heeft iedereen de smaak te pakken! De leiding vond het alvast zeer leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten

Nadere informatie

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes!

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes! Louise van Cleemput 0474/ 56 77 64 Guust Goussaert 0470/ 35 98 74 kapoenen@scoutstielt.be Hallo kapoentjes! De vakantie is voorbij, maar niet getreurd want dat wil zeggen dat het nieuwe scoutsjaar bijna

Nadere informatie

Data. Belangrijke data

Data. Belangrijke data Inhoudstabel Belangrijke data 2 Uniform 3 Klipklap voor de kapoenen 4 Klipklap voor de kabouters 5 Klipklap voor de welpen 7 Klipklap voor de jonggivers 9 Klipklap voor de givers 11 1 Data Belangrijke

Nadere informatie

19 23 december 2016 / 34 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

19 23 december 2016 / 34 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 16 / 19 23 december 2016 / 34 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 som ik graag

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

Eerst en vooral wensen wij, de leiding, jullie allemaal een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar!!!

Eerst en vooral wensen wij, de leiding, jullie allemaal een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar!!! Beste leden en ouders, 2018 is van start gegaan en ook dit jaar zal goed gevuld worden met leuke, niet te missen scoutsvergaderingen! In dit algemeen deel staan alle speciale activiteiten die nog gepland

Nadere informatie

Kapoenen Beertjes. Seppe

Kapoenen Beertjes. Seppe Kapoenen Beertjes Dag kapoenen en ouders, dit is het eerste Huberke van het nieuwe scoutsjaar. Om de eerste vergaderingen een beetje gemoedelijker te laten verlopen zullen we ons kort voorstellen. Wij

Nadere informatie

FLAPUIT. 21 ste jaargang Annelies Noels Nummer 3 Tulpestraat 20 V.U.: Gidsen Sint-Katrien

FLAPUIT. 21 ste jaargang Annelies Noels Nummer 3 Tulpestraat 20 V.U.: Gidsen Sint-Katrien FLAPUIT 21 ste jaargang Annelies Noels Nummer 3 Tulpestraat 20 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW Dag allerliefste ouders, leden, familie en iedereen die dit wil lezen, De tijd gaat vooruit. En dat zeggen

Nadere informatie

jaargang september

jaargang september Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2017-2018 september www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 3 september Helaas

Nadere informatie

Traditioneel zijn er tijdens de maand juni groepsvergaderingen, omdat er veel leiding moet studeren. Hier alle vergaderingen op een rijtje:

Traditioneel zijn er tijdens de maand juni groepsvergaderingen, omdat er veel leiding moet studeren. Hier alle vergaderingen op een rijtje: Belangrijke data: 16 juni: Familievergadering 23 juni: Tocht naar zee 30 juni: Inladen camion wouters 13 juli: Uitladen camion wouters 15 juli: Inladen camion jonggivers 31 juli: Uitladen camion jonggivers

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Hieronder vindt je de geplande data terug, alsook nog andere nuttige informatie. Nog vragen? Laat ons gerust iets weten!

Hieronder vindt je de geplande data terug, alsook nog andere nuttige informatie. Nog vragen? Laat ons gerust iets weten! Beste welpen en ouders, Wij, de welpenleiding kijkt erg tevreden terug naar het eerste semester. Een welpenweekend om niet te vergeten, veel toffe zondag vergaderingen, overgang, de derdejaars activiteit,

Nadere informatie

Z!P MAART APRIL 2018

Z!P MAART APRIL 2018 Z!P MAART APRIL 2018 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar:

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar: Dag iedereen! Het nieuwe scoutsjaar is ondertussen al even bezig, dus is het tijd voor een nieuwe maandschors. Alle takken hebben ook nu weer heel erg leuke vergaderingen op de planning staan. De givers,

Nadere informatie

Beste ouders, Beste kapoentjes,

Beste ouders, Beste kapoentjes, Beste ouders, Beste kapoentjes, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en wij, als leiding, kijken er heel erg naar uit om er samen met jullie een super scoutsjaar van te maken, jullie hopelijk

Nadere informatie

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer.

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer. Psalmen Psalm 119 Heer, ik wil leven volgens uw wetten 1 Gelukkig zijn mensen die altijd het goede doen, die leven volgens de wet van de Heer. 2 Gelukkig zijn mensen die altijd denken aan de woorden van

Nadere informatie

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 09 15 AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 10 15 Woordje vooraf Beste ouders, leden en sympathisanten Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar staat klaar om volledig los te barsten, met als grote begin natuurlijk

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag allerliefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft weer een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

K A J O G I APRIL J O N G G I D S E N

K A J O G I APRIL J O N G G I D S E N K A J O G I APRIL J O N G G I D S E N VOORWOORD Beste Vincies en ouders, De maand maart is voorbij en we blikken terug op een geslaagde Kaas & Wijnavond. Bedankt aan iedereen die kwam meegenieten op deze

Nadere informatie

Scouts & Gidsen Wommelgem Kapoenen. Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal.

Scouts & Gidsen Wommelgem Kapoenen. Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal. Juni 2017 Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal. Jullie leiding zit in de examenperiode en daarom gaan we op vrijdag 9/6 een relaxvergadering

Nadere informatie

Groetjes, Leiding van de jongste takken

Groetjes, Leiding van de jongste takken Agenda: 12/11 Jongste takken activiteit 18/02 Ardennentocht 18/07/2017-28/07/2017 Kamp Tak van dienst: 22/10 Verkenners 29/10 Jin 05/11 Kapoenen (verkenners) Het Schilderhofke Jaargang: 2016-2017 Redactie:

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Dit boekje is voor : GIDSENKRANTJE N 2

Dit boekje is voor : GIDSENKRANTJE N 2 Dit boekje is voor : GIDSENKRANTJE 2017-2018 N 2 Woordje van de groepsleiding Beste ouders en lieve leden Allereerst willen we jullie een geweldig en een abnormaal 2018 wensen! Om met goede voornemens

Nadere informatie

Welpen. maart-april-mei

Welpen. maart-april-mei Welpen maart-april-mei Zaterdag 2/03 14:00-17:00 De leiding is op missie om nog een nachtfurie te vinden, gelukkig is er andere leiding die jullie met plezier een namiddag entertaint. Vandaag is het leidingswissel!

Nadere informatie

DE STEEN VAN NOWAN 3.0 KAMP juli 2016

DE STEEN VAN NOWAN 3.0 KAMP juli 2016 DE STEEN VAN NOWAN 3.0 KAMP 23-28 juli 2016 We hebben samen met Nowan en Frie al fantastisch veel meegemaakt hé? Vipor de reuze slang verslagen. Een heuse tocht naar Overopa Apodemus. Gevaarlijke en grappige

Nadere informatie

jaargang November

jaargang November 3 SPARTIKIJN jaargang 2018-2019 November www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Contactgegevens Tak Leiding Mailen naar: Bellen naar: Sparlekijn Kapoenen Alexia

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het fantastische 2 de semester staat alweer voor de deur en na de lange kerstvakantie is de leiding weer helemaal klaar om jullie zondagen weer

Nadere informatie

Lieve vincies, ouders, VZW ers, en andere sympathisanten

Lieve vincies, ouders, VZW ers, en andere sympathisanten Lieve vincies, ouders, VZW ers, en andere sympathisanten Na de infoavond (huisbezoeken voor de gidsen) weten jullie nu waarschijnlijk alles over de vincies en het komende scoutsjaar! Wie is de leiding

Nadere informatie

Belangrijke data voor de maand oktober:

Belangrijke data voor de maand oktober: Beste ouder(s) en leden, September is als eerste scoutsmaand vliegensvlug voorbij gevlogen, nu staat oktober reeds voor de deur! Wat heeft oktober allemaal te bieden? Belangrijke data voor de maand oktober:

Nadere informatie

Meer informatie over het scoutshemd vind je op

Meer informatie over het scoutshemd vind je op Na een veel te lange winterstop staat het tweede semester voor de deur. Vanaf zondag 14 februari vliegen we er weer in. Groepsdag, Jachtival, Zomerkamp,... er staat jullie een druk maar superfijn semester

Nadere informatie

Editoriaaltje. Beste ouders, leden en sympathisanten

Editoriaaltje. Beste ouders, leden en sympathisanten Inhoudstabel Editoriaaltje 2 Hoe inschrijven? 3 Belangrijke data 4 Uniform 5 Groepsweekend 7 Klipklap voor de kapoenen 8 Klipklap voor de kabouters 10 Klipklap voor de welpen 13 Klipklap voor de jonggidsen

Nadere informatie

Scouts & Gidsen Wommelgem Reclame

Scouts & Gidsen Wommelgem Reclame April 2018 Scouts & Gidsen Wommelgem Reclame 2 RENT A JIN Voor alle klusjes in en rond het huis zijn onze Jins ook dit scoutsjaar weer beschikbaar. Ze willen evenals graag op communiefeesten, trouwerijen,

Nadere informatie

Z!P MAART- APRIL 2019

Z!P MAART- APRIL 2019 Z!P MAART- APRIL 2019 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen!

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen! Paretter mei Woordje van de grol Beste ouders, De laatste echte scoutsmaand van het jaar is aangebroken! Vanaf volgende maand kruipt de leiding weer een maand achter de boeken en zal er geregeld een activiteit

Nadere informatie

Dag scouters. Een Stevige Linker!!

Dag scouters. Een Stevige Linker!! Dag scouters De lente komt alweer volop binnengedraafd en daar zijn we zeer blij mee. De maand mei heeft weer heel wat voor ons in petto. Een boel verlengde weekends die voor de meesten een scoutig kleurtje

Nadere informatie

Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder!

Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder! Dag liefste welka s Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen! Olé pistolé!!!! Benieuwd wat we allemaal gaan doen en nieuwsgierig naar je leiding? Kijk dan snel verder! Let heel erg goed op! Er zijn namelijk

Nadere informatie