FLAPUIT. 25ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 3 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FLAPUIT. 25ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 3 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW"

Transcriptie

1 FLAPUIT 25ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 3 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW

2 voorwoord Beste leden, beste ouders, Ziehier de derde Flapuit van dit mooie scoutsjaar. Een jaar waarin we samen al veel hebben meegemaakt. We begonnen met een knallende overgang. Daarna braken we onze hersenen over de aartsmoeilijke vragen op de quiz. Gelukkig konden we ons de dag erna op de opendeurdag lekker ontspannen met een culinaire hamburger in de hand. Ook op de restaurantdag werden de magen gevuld. Overheerlijke gerechten vlogen de keuken uit. De liefde van de gids gaat door de maag! Enkele weken later trokken we naar Geel om er een weekend lang te vieren dat we al 75 jaar bestaan. Op naar ons 100-jarig jubileum! Midden december konden de kerstrozen natuurlijk niet ontbreken. Door de sneeuw trokken we van deur tot deur om de woonkamers van onze trouwe kopers op te fleuren. Voor we het wisten stonden we met onze voeten in 2018 én in de schaatsen. Geen betere manier om de kerstvakantie af te sluiten. In februari was het tijd om even te bezinnen op de Zin in Scouting. Een week later konden we al onze energie kwijt op de Haal-uw-uniform-uit-de-schuiffuif. Alle takken trokken op weekend en zo was het al bijna Pasen. Tijdens de paasvakantie knutselden we ons te pletter om er weer een prachtige Bingo-avond van te maken. Ook de Duo Party staat weer voor de deur. Dat belooft weer een prachtig feestweekend te worden.

3 Poolshoogte Vrijdag 27 april - Bingoavond Het is weer tijd voor onze jaarlijkse, interactieve Bingoavond! Rep je om 19u30 naar onze feesttent voor een avond vol plezier en leuke prijzen, meer info verder in de Flapuit. Zaterdag 28 april - Duo Party Ook dit jaar staat er weer een geweldige editie van onze Duo Party klaar! Kijk verder in de Flapuit voor meer info over deze swingende avond. Zondag 29 april - Geen vergadering De vorige avond heeft sporen nagelaten, leiding en gidsen hebben helaas nog heel wat op te ruimen. Zaterdag 26 mei - Kampinschrijvingen & Spaghettislag Koppel het nuttige aan het aangename. Schrijf je dochter in voor het kamp en kom eten op de spaghettislag van onze jins. Kampinschrijvingen: 12u - 14u & 17u - 20u Spaghettislag: Kijk verder in de Flapuit! Zondag 27 mei - Geen vergadering Start avondvergaderingen Ook dit jaar zitten de diploma s helaas nog niet bij de cornflakes. Studeren dan maar! Vanaf zaterdag 2 juni beginnen we met avondvergaderingen zodat er zondag met de neus in de boeken gedoken kan worden door menig lid en leiding. Zondag 24 juni - Laatste vergadering Zondag 24 juni worden jullie verwacht op de laatste vergadering. We amuseren ons de hele dag en nemen daarna afscheid tot we elkaar terugzien op een vredig kampterrein. Meer info volgt! Dinsdag 26 juni - Gidsencafé Het begin van de zomervakantie mag goed ingezet worden. De gidsen organiseren een Noche Mexicana vanaf 20u. Allen daarheen! Zaterdag 21 juli t.e.m. dinsdag 31 juli - Kamp Meer info volgt.

4 Formatie onder de loep Elke zondag komen wij Samen opgewekt en blij Naar het kapoenenlokaal Om te spelen, spelen, spelen Met z n allen zij aan zij Zondag is een feest voor mij En we maken veel kabaal Wij gaan spelen, spelen, spelen Nu nog netjes in de rij Scouting dat is iets voor mij Schrijven ons eigen verhaal Door te spelen, spelen, spelen Onze scouts groeit en groeit en groeit, dat hebben jullie vast ook al gemerkt. Dit betekent ook dat we met meer zijn tijdens de formatie. Om ervoor te zorgen dat iedereen onder luidkeels gezang naar haar plaats kan wandelen hebben we het kapoenenlied onder handen genomen. Dit bestaat nu niet meer uit één, maar wel drie strofes! De leiding heeft het alvast ingestudeerd, nu is het aan jullie. Zo kunnen we elke zondag samen knallen. Maak ons trots!

5 Formatie Kapoenen Elke zondag komen wij, samen opgewekt en blij, Naar het kapoenenlokaal, Om te spelen, spelen, spelen Met z n allen zij aan zij Zondag is een feest voor mij En we maken veel kabaal Wij gaan spelen, spelen, spelen Nu nog netjes in de rij Scouting dat is iets voor mij Schrijven ons eigen verhaal Door te spelen, spelen, spelen Kabouters Kabouters lopen, lachen, roepen, bulderen en zingen Zij proesten, dansen, hollen, tieren, vallen om en springen Zij klappen in de handen, klap klap klap Zij toeteren in het rond, toet toet toet En zijn zij dan opeens erg moe dan vallen z'op de grond, boem! Joka s Wij werpen ons op het vijandige schip Als een weggeslingerde speer De kanonnen dreunen, 't geweer knalt rondom En de enterbijl hakt keer op keer En reeds zakt de vlag van de vijand omlaag Overwinningsgeroep klinkt alom Lang leve de bruisende zee Lang leve de zeeroverij Tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, hiep hoi Lang leve de bruisende zee Lang leve de zeeroverij!

6 Jong-gidsen, Gidsen & Jins De machtigste koning van storm en van wind Is de arend geweldig en groot De vogels zij sidd'ren en vluchten van angst Voor zijn snavel en klauwende poot Als de leeuw verheft zijn gebrul des nachts Dan verschrikt hij de dieren er mee Ja, wij zijn de heersers der aarde De koningen van de zee Tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, tirallala, hiep hoi Ja wij zijn de heersers der aarde De koningen van de zee

7 Wetten Kapoenen Ik ben een kapoentje en ik beloof fijn Samen met de andere kapoentjes mee te spelen. Kabouters Ik zeg wat ik voel Gruwel van vals gezwets Ik bereik eerlijk mijn doel Zonder dat ik iemand kwets Ik respecteer alles wat leeft En de kracht die leven geeft Ik voel me één met de wereld om me heen Hou niet van nep En deel alles wat ik heb Want niemand is alles Niemand is niets Iedereen is altijd iets. Joka s Wij, joka s, willen samen een stap zetten, Een stap naar samen spelen en genieten Een stap naar anderen Een stap in en naar de natuur Een stap met respect en verdraagzaamheid Een stap in alle eerlijkheid en oprechtheid Een stap richting zelfstandigheid en verantwoordelijkheid Een stap scouting.

8 Jong-gidsen Wij zijn jonggidsen Wij wagen het avontuur Wij zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar Wij willen samen werken en beslissen Wij zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen Zelf zet ik al eens de eerste stap Ik help graag waar ik kan Ik wil winnen en kan verliezen Ik respecteer wat aardevol is: de mens, natuurlijk en het materiaal. Gidsen Een gids is eerlijk Een gids eerbiedigt de overtuiging van anderen Een gids maakt zich nuttig Een gids is een vriend van allen Een gids is vriendelijk en hoffelijk Een gids kan gehoorzamen Een gids staat open voor de natuur en is milieubewust Een gids houdt vol Een gids is ijverig Een gids is zelfbewust en heeft eerbied voor zichzelf en de anderen. Jins en leiding Wij zijn scouts en gidsen, meisjes en jongens Elk met een eigen verhaal. Iedereen kan erbij Wij gaan samen op verkenning en durven tuimelen in het leven De natuur is onze troef We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer We spelen een spel dat niet luchtledig is In vrije tijd die niet vrijblijvend is Met groot plezier en kleine daden Komen we op voor onze omgeving en Voor een kleurrijk Vlaanderen Zo dromen we luidop van gelukkige mensen In een rechtvaardige wereld.

9 Uniform Kapoenen 1. Blauw-gele das ( 7,5) 2. Blauwe gidsen T-shirt ( 8) Kabouters, Joka s, Jogi s en Gidsen 1. Blauw-gele das ( 7,5) 2. Beige scoutshemd met correcte tekens (zie afbeelding) 3. Blauwe gidsen T-shirt ( 8) 4. Groene scoutsshort/rok is verplicht vanaf 1 ste zondag van de paasvakantie tot 1 ste zondag van de herfstvakantie 5. Lange groene scoutsbroek of zwarte kousenbroek is toegestaan vanaf 1 ste zondag van de herfstvakantie tot en met 1 ste zondag van de paasvakantie 6. Grijze kousen (grijze tint maakt niet uit, als het maar grijze zijn zonder een printje op) Het hemd: Deze tekens zijn de enige correcte en moeten op je hemd vooraan hangen, andere mogen achteraan! Waar kan je dit allemaal vinden? De Hopper = Aan het lokaal kan je een tweedehands hemd, broek of rok verkopen ( 10), kopen ( 15).

10 Jinreis Jins bestemming: slovenie

11

12

13

14

15 N o c h é M e x i c a n a G i d s e ns i n t K a t r i e n D I 2 6j u n i 2 0 h S c o u t s l o k a l e nv o s s e v e l d e n

16 Kleurplaat Verjaardagsfeestjes Met een team dat bestaat uit 6 leden van gidsen Sint-Katrien en Scouts Jan-Breydel organiseren wij verjaardagsfeestjes voor jong en oud! Dit doen we om geld in te zamelen zodat we op Jamboree kunnen gaan, dit is een kamp in het buitenland. Als je het beu bent om zelf leuke dingen te verzinnen en daarna een hele avond te moeten kuisen, maar je wil toch je zoon of dochter een leuke dag bezorgen kan je ons altijd bereiken op het volgende adres : jamboree.skw@gmail.com.

17 Vanaf nu kan iedereen online shoppen én ons steunen! Huh? Online shoppen en steunen? Hoe kan dat? Wel, via onze trooperpagina: 1. Je surft naar 2. Daar klik je op een van de banners van de partnershops 3. Je doet je aankoop bij één van de partner-shops en betaalt gewoon de normale prijs, géén euro extra. 4. Omdat je via onze Trooper-pagina naar de shop surft, weet de shop dat je ons steunt. 5. Je aankoop is rond en Gidsen Sint-Katrien krijgt een percentje. Gemiddeld 5 per aankoop van 100. Er zijn ondertussen al zeer veel partners, dus voor iedereen wat wils. Enkele bekende voorbeelden zijn Coolblue, Fun, Bart Smit, Booking.com, Cheaptickets, Sunweb, JBC, Torfs, De bijenkorf, Etam, E5 Mode, ICI Paris XL, L Occitane, Proxis, Mamzel Dus als je voortaan iets wil bestellen op het internet, ga dan zeker eens kijken of de site tussen de partners staat! Zo doe je ons een kleine gift cadeau zonder extra te betalen. Alvast bedankt!

18 Ook dit jaar doen wij weer mee met de Flappenspaaractie van Joyvalle: Samen Op Kamp! Hoe meer flapjes we sparen, hoe meer gratis melk wij mogen meenemen op kamp. Sparen jullie met ons mee? Je mag de flapjes aan de leiding geven voor of na de vergadering. Zeg, bedankt he! Da s echt sympathiek!

19 SPELEN MAAR! Een paar echte hersenkrakers, durven jullie het aan? Vergeet de tekeningen niet in te kleuren wanneer je de zes verschillen gevonden hebt! In de woordzoeker staan de woorden horizontaal (achterstevoren kan ook) en verticaal, niet diagonaal. Veel succes! Abnormaal Allemaal Bingo Duo Party Formatie Knutselen Leiding Plezier Scouts Sint Katrien Spaghettislag Totem Uniform Weekend Zondag Psst! Weet je wat een flapuit zo leuk maakt? Je kan er gewoon mee naar buiten! Neem hem mee, ga op een bankje in de zon of in de schaduw van een boom zitten en laat je hersenen kraken. Buitenlucht en puzzels, twee vliegen in één klap!

20 Daar is de lente, daar is de zon En wij doen alsof het al zomer is met deze heerlijke smoothierecepten. Watermeloen Banaan Dit heb je nodig 1,5 kilo watermeloen 2 bananen 4 eetlepels Griekse yoghurt Zo maak je het 1. Snij de meloen in grove stukken en verwijder de schil en zwarte pitjes 2. Pel de bananen 3. Stop de meloen, banaan en yoghurt in de blender, shaken! Frambozen - Munt Dit heb je nodig 250 gram frambozen 30 gram verse munt 12 ijsblokjes 5 ml water Zo maak je het 1. Kook 50 ml water en giet het in een grote kan (wij gebruiken de waterkoker) 2. Stop de munt erbij en laat het 30 minuten trekken 3. Plaats de frambozen voor 30 minuten in de vriezer, terwijl de munt trekt (of gebruik bevroren frambozen) 4. Giet het muntwater, zonder de blaadjes, in de blender samen met de frambozen en de ijsblokjes 5. Mix het totdat er een gladde smoothie ontstaat 6. Serveer met een blaadje munt Smakelijk!

21 takprogramma, s

22 Kapoenenprogramma: Je leiding als kapoen Lieve kapoenen, ooit was jullie leiding even jong als jullie nu. Raad welke leiding op de foto staat en schrijf de totem op de streepjes onder de foto. De omcirkelde letters vormen samen twee woorden. Veel plezier! Zondag 06/05: 14-17u Zondag 13/05: 14-17u Zondag 20/05: 14-17u Zaterdag 26/05: Spaghettislag Jins Zaterdag 02/06: 18-20u Zaterdag 09/06: 18-20u + Kampinschrijvingen (zie pooshoogte) Zondag 27/05: geen vergadering Zaterdag 16/06: 18-20u Zondag 24/06: Laatste vergadering Kan je eens niet komen? Geen probleem! Verwittig de leiding op tijd, zo kunnen wij een leuke, coole knotsgekke vergadering maken voor het juiste aantal kapoenen. SMS: (Cavia) Mail:

23 Kabouterprogramma Zondag 06/05: 14-17u Zondag 13/05: 14-17u Zondag 20/05: 14-17u Zaterdag 26/05: Spaghettislag Jins en kampinschrijvingen (zie poolshoogte)

24 Zaterdag 02/06: 18-20u Zaterdag 09/06: 18-20u Zaterdag 16/06: 18-20u Zondag 24/06: laatste vergadering (meer info volgt) Kan je niet komen naar de vergadering? Vergeet ons dan niet te verwittigen via mail naar: of via SMS naar Otter:

25 Joka s bij de brandweer Bij brand bel 112 Zondag u Gebruik de dichtstbijzijnde brandblusser bij een brand Zondag u Installeer rookmelders in huis Zondag u De spaghetti net op tijd van het vuur gehaald Zaterdag Spaghettislag jins + Kampinschrijvingen (zie poolshoogte) Gebruik verlengsnoeren en stekkerdozen correct Geen vergadering Blus een brandende pan of frietketel met een natte handdoek of met een blusdeken Zaterdag u Niet alles mag in de magnetron! Zaterdag u Bij evacuatie volg de vluchtroute Zaterdag u Als je niet kan komen (omdat er iets in brand is gevlogen) Laat iets weten aan Gekko op of stuur een mailtje naar jokaleiding@gidsensintkatrien.be P.S. Bij het volgen van deze tips is de kans op een brand zeer klein Laatste vergadering (meer info volgt) Zondag 24-06

26 IK BEN EEN JOGI EN IK NEEM MEE Beste jonggidsen, Ik ben inspecteur Karel en ik heb tijdens mijn laatste missie gemerkt dat jullie heel goed zijn in mysteries oplossen. Daarom wil ik jullie uitnodigen om in mijn team te komen. Hiervoor moeten jullie elke week een proef doen. Voor deze proeven hebben jullie dingen nodig. Deze staan bij de datum vermeld. Volg deze link en kraak de code: Veel succes en hopelijk tot snel, Inspecteur Karel PS: Als je bij een proef niet aanwezig kan zijn, laat dit dan weten via een mailtje naar of een sms je naar /05 (14-17u): PROEF 1 13/05 (14-17u): PROEF 2 20/05 (14-17u): PROEF 3

27 26/05 : Spaghetti eten en inschrijven voor het kamp! (meer info: zie poolshoogte) 27/05: GEEN VERGADERING 2/06 (18-20u): PROEF 5 9/06 (18-20u): PROEF 6 16/06 (18-20u): PROEF 7 24/06: DE LAATSTE PROEF

28 Flapuit Gidsen Zondag 6 mei: 14-17u Zondag 20 mei: 14-17u Zondag 13 mei: vlottentocht hele dag (meer info volgt nog) Zaterdag 26/05: Spaghettislag + kampinschrijvingen (zie poolshoogte) Zaterdag 02/06: 19-21u

29 Zaterdag 09/06: 19-21u Zaterdag 16/06: 19-21u Dinsdag 26/06: Gidsencafé! Zondag 24/06: laatste vergadering (meer info volgt nog)

30 Wilrijkstraat Antwerpen Maandag Gesloten Dinsdag 10:00-12:00 & 12:30-18:00 Woensdag 10:00-12:00 & 12:30-18:00 Donderdag 10:00-12:00 & 12:30-18:00 Vrijdag 10:00-12:00 & 12:30-18:00 Zaterdag 10:00-12:00 & 12:30-17:00 Zondag Gesloten Bestel je een pakje vanuit de regio Mechelen dan kan je het afhalen bij onze collega s van de Banier te Mechelen (Onze-Lieve-Vrouwestraat 34, 2800 Mechelen).

Flapuit. Melanie Op de Beeck Stationsstraat SKW. Floor Sillis Dageraadstraat Mechelen

Flapuit. Melanie Op de Beeck Stationsstraat SKW. Floor Sillis Dageraadstraat Mechelen Flapuit 26ste jaargang Nummer 3 V.U.: Gidsen Sint-Katrien Floor Sillis Dageraadstraat 35 2800 Mechelen Melanie Op de Beeck Stationsstraat 161 2860 SKW Beste leden, beste ouders, De paasvakantie is weer

Nadere informatie

Kapoenen Kabouters Joka s Jong-gidsen, gidsen & jins

Kapoenen Kabouters Joka s Jong-gidsen, gidsen & jins Flapuit Poolshoogte Formatie Formatie bestaat niet enkel uit paraderen maar ook uit liedjes zingen. Het is natuurlijk leuk als iedereen deze liedjes kent en daarom hebben we dit voor de nieuwelingen, geïnteresseerden

Nadere informatie

Flapuit. 24ste jaargang Nummer 3 V.U.: Gidsen Sint-Katrien. Julie Mauroy Liesl Renkin. Deschachtstraat 40 52A 2860 SKW 2860 SKW

Flapuit. 24ste jaargang Nummer 3 V.U.: Gidsen Sint-Katrien. Julie Mauroy Liesl Renkin. Deschachtstraat 40 52A 2860 SKW 2860 SKW Flapuit 24ste jaargang Nummer 3 V.U.: Gidsen Sint-Katrien Julie Mauroy Liesl Renkin Generaal Groenstraat Deschachtstraat 40 52A 2860 SKW 2860 SKW De haas en de schildpad De haas moest altijd lachen wanneer

Nadere informatie

Flapuit. 25 ste jaargang Julie Mauroy Liesl Renkin Nummer 1 Gen. Deschachtstraat 40 Groenstraat 52a V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW

Flapuit. 25 ste jaargang Julie Mauroy Liesl Renkin Nummer 1 Gen. Deschachtstraat 40 Groenstraat 52a V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Flapuit 25 ste jaargang Julie Mauroy Liesl Renkin Nummer 1 Gen. Deschachtstraat 40 Groenstraat 52a V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Neem je agenda erbij en noteer alvast onderstaande data!

Nadere informatie

FLAPUIT. 26ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 1 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW

FLAPUIT. 26ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 1 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW FLAPUIT 26ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 1 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW Gegroet! Ziezo, het nieuwe scoutsjaar is van start gegaan.

Nadere informatie

Drinkbad 12/11: , hoedje van papier. Veldstraat 10/12: Kerstrozenverkoop

Drinkbad 12/11: , hoedje van papier. Veldstraat 10/12: Kerstrozenverkoop Kapoenenprogramma Het grote Mosbos 10/09 : Overgang Het protmoeras 08/10: Restaurant dag: zie poolshoogte Het bos van Orik en Borik 17/09: We leren elkaar kennen! JOEPIE Het zwarte slangenbos 15/10: Wieltjes

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Flapuit. 23 ste jaargang Nathalie Verhaeren Julie Mauroy Nummer 3 Tulpestraat 13 Gen. Deschachtstraat 40 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW

Flapuit. 23 ste jaargang Nathalie Verhaeren Julie Mauroy Nummer 3 Tulpestraat 13 Gen. Deschachtstraat 40 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Flapuit 23 ste jaargang Nathalie Verhaeren Julie Mauroy Nummer 3 Tulpestraat 13 Gen. Deschachtstraat 40 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Poolshoogte 21/05: Spaghettislag Jins Ook dit jaar doen

Nadere informatie

Flapuit. 23 ste jaargang Nathalie Verhaeren Julie Mauroy Nummer 2 Tulpestraat 13 Gen. Deschachtstraat 40 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW

Flapuit. 23 ste jaargang Nathalie Verhaeren Julie Mauroy Nummer 2 Tulpestraat 13 Gen. Deschachtstraat 40 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Flapuit 23 ste jaargang Nathalie Verhaeren Julie Mauroy Nummer 2 Tulpestraat 13 Gen. Deschachtstraat 40 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Allerliefste leden, ouders & leiding 2015 is weer voorbijgevlogen

Nadere informatie

Flapuit. 24ste jaargang Nummer 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien. Julie Mauroy Liesl Renkin. Deschachtstraat 40 52A 2860 SKW 2860 SKW

Flapuit. 24ste jaargang Nummer 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien. Julie Mauroy Liesl Renkin. Deschachtstraat 40 52A 2860 SKW 2860 SKW Flapuit 24ste jaargang Nummer 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien Julie Mauroy Liesl Renkin Generaal Groenstraat Deschachtstraat 40 52A 2860 SKW 2860 SKW Ugh bleekscheten, Wat u nu in uw handen hebt, is het gloednieuwe

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel!

Ik hou jullie niet meer in spanning en laat jullie genieten van de hersenspinsels van onze leidingploeg. Veel plezier aan alle leden en tot snel! Dag iedereen en dag allemaal! Het is ook dit Alowiske weer een hele eer om jullie te mogen verwelkomen met dit Alowiske. Dat betekent dat we met de hele leidingsploeg een nieuw werkjaar gestart zijn vol

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken Lieve Jogi s Na een bangelijk scoutsjaar met vele niet-te-doen-crazy vergaderingen, zotte weekends en een awesome kamp is het weer tijd voor een nog vetter scoutsjaar om nooit te vergeten! We hebben voor

Nadere informatie

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das.

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das. PARETTER NOVEMBER Beste leden en ouders, De eerste scoutsmaand is weer voorbijgevlogen en hopelijk heeft iedereen de smaak te pakken! De leiding vond het alvast zeer leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten

Nadere informatie

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE JANUARI 2018 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN 2,

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

KAMP FLAPUIT. 25ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 3 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW

KAMP FLAPUIT. 25ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 3 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW KAMP FLAPUIT 25ste jaargang Floor Sillis Lien Van Win Nummer 3 Dageraadstraat 35 Moermansstraat 2 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2800 Mechelen 2860 SKW Aan allen die dit lezen; PROFICIAT! Aangezien jij deze

Nadere informatie

- VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

- VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE SEPTEMBER 2016 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922

Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Koninklijke Minerva Korfbalclub vzw Opgericht 1 Januari 1922 Terrein en clubhuis : Rooiplein 2A 2600 Berchem Tel : 03/218.45.04 www.minervakc.be Clubblad nr.9 16 Aug 2018 Koninklijke Minerva Korfbal Club

Nadere informatie

Kampflapuit. Melanie Op de Beeck Stationsstraat SKW. Floor Sillis Dageraadstraat Mechelen

Kampflapuit. Melanie Op de Beeck Stationsstraat SKW. Floor Sillis Dageraadstraat Mechelen Kampflapuit 26ste jaargang Nummer 4 V.U.: Gidsen Sint-Katrien Floor Sillis Dageraadstraat 35 2800 Mechelen Melanie Op de Beeck Stationsstraat 161 2860 SKW We gaan dansen in de zon, baden in het licht!

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2017 2018 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara

Lieve Jogi s, Xoxo De leiding. Astrid Juliette Ellen Merle Julie Clara Lieve Jogi s, Na de vakantie en een fantastisch kamp is het nu weer tijd voor een nieuw super leuk scoutsjaar. Wij hopen dat jullie er evenveel zin in hebben als wij! Iedere week zorgt de leiding met veel

Nadere informatie

Ons eerste weekend samen is van 27/10-29/10. Dus houdt deze data zeker vrij!! De kampdata zijn;

Ons eerste weekend samen is van 27/10-29/10. Dus houdt deze data zeker vrij!! De kampdata zijn; JONGGIDSEN 2017-2018 Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke

Nadere informatie

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar:

Dag iedereen! Voor vragen kunnen jullie altijd mailen naar: Dag iedereen! Het nieuwe scoutsjaar is ondertussen al even bezig, dus is het tijd voor een nieuwe maandschors. Alle takken hebben ook nu weer heel erg leuke vergaderingen op de planning staan. De givers,

Nadere informatie

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes.

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters lopen, lachen, roepen, bulderen en zingen, ze proesten, dansen, hollen, tieren, vallen om

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Dit boekje is voor : GIDSENKRANTJE N 2

Dit boekje is voor : GIDSENKRANTJE N 2 Dit boekje is voor : GIDSENKRANTJE 2017-2018 N 2 Woordje van de groepsleiding Beste ouders en lieve leden Allereerst willen we jullie een geweldig en een abnormaal 2018 wensen! Om met goede voornemens

Nadere informatie

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort

VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort VU: Arne Verecken Oude Leuvensebaan 62, 3460 Bekkevoort Inhoud Post scriptum Welkomstwoord Wat is scouting Jaarthema Lid worden Uniform Takverdeling Leidersgroep Post scriptum Dit was het dan, onze onthaalwoudlucht,

Nadere informatie

DE JOGI S:

DE JOGI S: DE JOGI S: 2018-2019 Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan. Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke

Nadere informatie

25 en 26 november: Beste leden en ouders,

25 en 26 november: Beste leden en ouders, Paretter november Beste leden en ouders, De eerste scoutsmaand is weer voorbijgevlogen en hopelijk heeft iedereen de smaak te pakken! De leiding vond het alvast zeer leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten

Nadere informatie

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, KAJOGI SEPTEMBER Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is om er een stevige

Nadere informatie

Ons kamp start vanaf de laatste week van juli (2016). Van 25 juli tot 31 augustus!

Ons kamp start vanaf de laatste week van juli (2016). Van 25 juli tot 31 augustus! Is iedereen klaar voor de volgende zondagen vol plezier, vrienden en avontuur?! In het tweede semester zit onze seintoren weer bomvol leuke vergadering om onze kapoentjes de tijd van hun leven te bezorgen.

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

De kapoenen seintoren 1

De kapoenen seintoren 1 De kapoenen seintoren 1 Beste kapoenen en ouders, Het nieuwe scoutsjaar is weer van start gegaan. We hebben hierdoor afscheid moeten nemen van onze 2 e jaars, maar we kijken er al naar uit om de nieuwe

Nadere informatie

Scouts & Gidsen Wommelgem Kapoenen. Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal.

Scouts & Gidsen Wommelgem Kapoenen. Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal. Juni 2017 Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal. Jullie leiding zit in de examenperiode en daarom gaan we op vrijdag 9/6 een relaxvergadering

Nadere informatie

FLAPUIT. 21 ste jaargang Annelies Noels Nummer 3 Tulpestraat 20 V.U.: Gidsen Sint-Katrien

FLAPUIT. 21 ste jaargang Annelies Noels Nummer 3 Tulpestraat 20 V.U.: Gidsen Sint-Katrien FLAPUIT 21 ste jaargang Annelies Noels Nummer 3 Tulpestraat 20 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW Dag allerliefste ouders, leden, familie en iedereen die dit wil lezen, De tijd gaat vooruit. En dat zeggen

Nadere informatie

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe.

Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Belangrijke data: 9 DECEMBER: Sinterklaasvergadering 16 DECEMBER: Wafeltjesverkoop Kapoenen 13 JANUARI: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2018 Beste ouders, leden en

Nadere informatie

SPARLEKIJN jaargang September

SPARLEKIJN jaargang September 1 SPARLEKIJN jaargang 2019-2020 September www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Sparlekijn Broechemsesteenweg 217, 2560 Nijlen Contactgegevens TAK LEIDING MAILEN NAAR: BELLEN NAAR: Kapoenen? kapoenen@scoutsnijlen.be?

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag allerliefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en het belooft weer een fantastisch leuk jaar te worden vol leuke vergaderingen! Voor het eerste semester

Nadere informatie

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER- OKTOBER Het is weer zo ver! Het nieuwe scoutsjaar begint weer! WOEHOEEW!! Een nieuw jaar met veel spelen, vuil worden en veel vriendjes. Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2018-2019 Hallo kapoenen en mama s en papa s!! We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie alle uitleg die jullie nodig hebben, zodat jullie er net zo klaar

Nadere informatie

Seintoren Kapoenen

Seintoren Kapoenen Seintoren Kapoenen 2018 2019 Dag aller liefste Kapoenen, Het fantastische 2 de semester staat alweer voor de deur en na de lange kerstvakantie is de leiding weer helemaal klaar om jullie zondagen weer

Nadere informatie

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE

VERANTW. UITGEVER: EDMOND JONCKHEERE SEPTEMBER 2017 SCOUTS EN GIDSEN VLAANDEREN REYNAERT-BEATRIJS GROEPSNUMMER: B1212G WEBSITE: http://reynaert-beatrijs.be GOUW: West-Brabant (Webra) EMAIL: info@reynaert-beatrijs.be LOKALEN: VOGELZANGLAAN

Nadere informatie

Programmaboekje Kapoenen Centrum

Programmaboekje Kapoenen Centrum Programmaboekje Kapoenen Centrum 1 e semester 2016-2017 Wie zijn wij? Hallo Kapoenen! Ik ben Jitte. Mijn totem is zonnegloedblauwe opgewekte arasari. Ik hou van kampen bouwen, bosspelen spelen, knutselen

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten,

Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is om er een stevige lap op te geven:

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

Jaargang 62 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. JUNI Scouting Wijnegem

Jaargang 62 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. JUNI Scouting Wijnegem Jaargang 62 DEN TOTEM Ons programmaboekje van de maand. JUNI 2018 Scouting Wijnegem Voorwoord Juni JEEEEEJ, de laatste maand van school!!! Maar tegelijk ook jammer, want dat is ook de laatste maand van

Nadere informatie

GIDSEN SEPTEMBER 2018

GIDSEN SEPTEMBER 2018 GIDSEN SEPTEMBER 2018 VOORWOORD Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is

Nadere informatie

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes!

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes! Louise van Cleemput 0474/ 56 77 64 Guust Goussaert 0470/ 35 98 74 kapoenen@scoutstielt.be Hallo kapoentjes! De vakantie is voorbij, maar niet getreurd want dat wil zeggen dat het nieuwe scoutsjaar bijna

Nadere informatie

Data. Belangrijke data

Data. Belangrijke data Inhoudstabel Belangrijke data 2 Uniform 3 Klipklap voor de kapoenen 4 Klipklap voor de kabouters 6 Klipklap voor de welpen 9 Klipklap voor de jonggidsen 11 Klipklap voor de jongverkenners 13 Klipklap voor

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Februari

Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Februari Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Februari Xaverius-St.Rita A21/46G Februari 2015 Beste ouders, leden en sympathisanten

Nadere informatie

De Kapoenen. Aangezien er veel informatie via mail wordt verstuurd, vragen wij u uw adres door te sturen naar

De Kapoenen. Aangezien er veel informatie via mail wordt verstuurd, vragen wij u uw  adres door te sturen naar De Kapoenen Lieve kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie het kamp in de Pinte een super leuke week en zijn jullie klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen. We verwelkomen niet enkel nieuwe

Nadere informatie

NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER

NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER November en december zijn in aantocht en we weten allemaal wat dat wilt zeggen : twee nieuwe maanden boordevol leuke scoutsactiviteiten en hier en daar zelfs een feestje!!!! Wij kijken er al erg naar uit!

Nadere informatie

MEI 2016 Chiro-uren Reservekledij

MEI 2016 Chiro-uren Reservekledij E MEI 2016 Chiro-uren Speelclub: 14u tot 18u Rakkers: 14u tot 18u Toppers: 14u tot 18.30u Kerels: 14u tot 18.30u Aspiranten: 14u tot 19u Reservekledij Het is aangeraden om elke zondag reservekledij mee

Nadere informatie

Ons kamp start vanaf de laatste week van juli (2016) tot 31 augustus!

Ons kamp start vanaf de laatste week van juli (2016) tot 31 augustus! Dag stoere kapoenen! Dit jaar vliegen we er weer in, het wordt een jaar vol nieuwe uitdagingen en leuke vergaderingen! Met onze nieuwe leidersploeg bezorgen wij jullie een bangelijk jaar. Tot snel! TOTO

Nadere informatie

Seintoren 2 e semester Kapoenen

Seintoren 2 e semester Kapoenen Seintoren 2 e semester Kapoenen Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

De jogi s Wet

De jogi s Wet De jogi s 2018-2019 Beste jogi s en ouders, Het eerste semester zit er weeral op. Het tweede semester kan van start gaan, joepie!! Hieronder vinden jullie alle informatie over de vergaderingen. Enkele

Nadere informatie

Hallo allemaal! Een stevige scoutslinker, de leidingsploeg.

Hallo allemaal! Een stevige scoutslinker, de leidingsploeg. Hallo allemaal! Om te beginnen willen we iedereen bedanken die ons gesteund heeft door naar onze Streekbierenavond te komen. Ook onze wafelverkoopactie is weer vlot verlopen. Hopelijke hebben jullie goed

Nadere informatie

Als je geen voorblad maakt, krijg je zoiets! Wees gewaarschuwd, loodsen!

Als je geen voorblad maakt, krijg je zoiets! Wees gewaarschuwd, loodsen! Loodsen @Warmond 2019 Als je geen voorblad maakt, krijg je zoiets! Wees gewaarschuwd, loodsen! Heksen en Tovenaars, welkom in de wonderlijke wereld van de MAGIE. Voor de volgende 11 dagen zult u ondergedompeld

Nadere informatie

Flapuit. 20 ste jaargang Annelies Noels Heleen Romanus Nummer 3 Tulpestraat 20 Duffelstraat 55 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW

Flapuit. 20 ste jaargang Annelies Noels Heleen Romanus Nummer 3 Tulpestraat 20 Duffelstraat 55 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Flapuit 20 ste jaargang Annelies Noels Heleen Romanus Nummer 3 Tulpestraat 20 Duffelstraat 55 V.U.: Gidsen Sint-Katrien 2860 SKW 2860 SKW Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaallerliefste kapoenen, kabouters, joka s, jogi

Nadere informatie

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat:

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat: Paretter juni Beste ouders, Nu de inschrijvingen achter de rug zijn is het uitkijken naar het kamp!! We hopen dat al onze leden de smaak te pakken hebben na een spetterend takweekend en dat hun zin om

Nadere informatie

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen?

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen? Paretter Maart Woordje van de grol Beste ouders, Het scoutsjaar vliegt weer voorbij en we komen steeds dichter bij de zomervakantie en ons groepskamp in Stavelot! - Kamp kleine takken 21-28 juli 2018 -

Nadere informatie

Verantwoordelijke uitgever: Sari Walscharts & Margot Coppens BLAUWE WIMPEL. Jaargang 2014 2015 MEI-JUNI

Verantwoordelijke uitgever: Sari Walscharts & Margot Coppens BLAUWE WIMPEL. Jaargang 2014 2015 MEI-JUNI Verantwoordelijke uitgever: Sari Walscharts & Margot Coppens BLAUWE WIMPEL Jaargang 2014 2015 MEI-JUNI Tweemaandelijks overzicht van de activiteiten van den 30ste Sint- Theresia, de meisjesscouts van den

Nadere informatie

Maart. Clorisse. Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters

Maart. Clorisse. Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Maart Xaverius-St.Rita A21/46G

Nadere informatie

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Hallo iedereen, De laatste maandschors van dit scoutsjaar is aangebroken. Niet getreurd, na deze maandschors is er natuurlijk nog ons fantastisch kamp! Hierbij geven we nog enkele belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Liefste leden, ouders en vzw ers

Liefste leden, ouders en vzw ers JUNI KABOUTERS Liefste leden, ouders en vzw ers Nu de zomer wel heel dichtbij komt, kunnen we al beginnen dromen over die zalige vakantie en ons (buitenlands) scoutskamp. Wij kijken er alvast enorm naar

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 1 Voorwoord Vijf, vier, drie, twee, één, KNAL! Het startschot voor het nieuwe scoutsjaar is gegeven! De hele leiding heeft samen de batterijen

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Eerst en vooral wensen wij, de leiding, jullie allemaal een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar!!!

Eerst en vooral wensen wij, de leiding, jullie allemaal een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar!!! Beste leden en ouders, 2018 is van start gegaan en ook dit jaar zal goed gevuld worden met leuke, niet te missen scoutsvergaderingen! In dit algemeen deel staan alle speciale activiteiten die nog gepland

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Gezond én eenvoudig te bereiden 28 pagina s vol met recepten en tips! Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt voor

Nadere informatie

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!!

Geitje mei - juni. Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!! Geitje mei - juni Ik ben niet zo blij-hij-hij; Het jaar is bijna voorbij-hij-hij!!!! 1 Voorwoord Beste ouders, leden en sympathisanten van den 28, Dit is (jammer genoeg) alweer het laatste Geitje van dit

Nadere informatie

Jaargang 60 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. April Scouting Wijnegem

Jaargang 60 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. April Scouting Wijnegem Jaargang 60 DEN TOTEM Ons programmaboekje van de maand. April 2016 Scouting Wijnegem Inhoud [VOORWOORD]... 3 [rubriekje groepskamp]... 6 Kapoenen... 8 Welpen... 10 [JokaZZ]... 13!JOGIVERS!... 15 Givers...

Nadere informatie

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar!

KAPOENEN. Niet getreurd kapoenio s want volgende week halen we alle verloren pret in hoor. Lees hieronder maar! KAPOENEN Nu dat die lieve goed Sint jammer genoeg weer naar Spanje is vertrokken, gaan wij gewoon lekker door. Piraten, sneeuw, dieren, noem maar op, we gaan het allemaal zien! Er hangt misschien wel wat

Nadere informatie

HET EIKELTJE -DECEMBER-

HET EIKELTJE -DECEMBER- HET EIKELTJE -DECEMBER- Beste leden, ouders & sympathisanten We kunnen het zelf bijna niet geloven maar de vierde scoutsmaand van het jaar is alweer aangebroken: december! Het specialleke van deze maand:

Nadere informatie

Allerliefste jogi s, Als je niet kan komen geef dan even een seintje aan Fien voor vrijdagavond. GSM:

Allerliefste jogi s, Als je niet kan komen geef dan even een seintje aan Fien voor vrijdagavond. GSM: Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke zondagochtend een

Nadere informatie

DE KAPOENEN KONING. KAPOENEN DOREN e SEMESTER

DE KAPOENEN KONING. KAPOENEN DOREN e SEMESTER DE KAPOENEN KONING KAPOENEN DOREN 2016-2017 1 e SEMESTER WIE ZIJN WIJ? Hallo kapoenen, Ik ben Robbe en dit is mijn eerste jaar leiding. Mijn totem is bloedmaangele ontspannen nachtegaal. Mijn hobby s zijn

Nadere informatie

Jaargang 63 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. April Scouting Wijnegem

Jaargang 63 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. April Scouting Wijnegem Jaargang 63 DEN TOTEM Ons programmaboekje van de maand. April 2019 Scouting Wijnegem Voorwoord Aaah april! Tijd voor de lente, aprilse grillen en bloesem in de bomen, maar Vooral ook een mega zalig drukke

Nadere informatie

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz.

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz. Paretter April Beste ouders, De takweekenden van de kapoenen en welpen zijn succesvol achter de rug. Deze maand zijn er ook enkele takweekenden gepland. Alle info verkrijgen jullie via de leiding. We zijn

Nadere informatie

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest!

Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Beste Aloysianen, ouders, broers, zussen, nonkels,... enfin iedereen die dit leest! Een nieuw Alowiske, een nieuw kalenderjaar, een nieuw begin. Dit openingswoord is tot onze spijt alweer het laatste boekje

Nadere informatie

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst

Nadere informatie

SEINTOREN JONGGIDSEN. xoxo Jona, Ann-Julie, Julie, Matthijs, Fien. Wet:

SEINTOREN JONGGIDSEN. xoxo Jona, Ann-Julie, Julie, Matthijs, Fien. Wet: SEINTOREN JONGGIDSEN Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan! Maar dit betekent wel tijd voor een mega-bangelijk tweede deel van dit leuke scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Dit jaar hebben we samen met onze kok het volgende menu samengesteld:

Dit jaar hebben we samen met onze kok het volgende menu samengesteld: Eetavond Beste scoutsvrienden, We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. De jaarlijkse eetavond voor ouders, leden, oud-leden, sympathisanten en

Nadere informatie

Maart. Clorisse. Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters

Maart. Clorisse. Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Maart Xaverius-St.Rita A21/46G

Nadere informatie

FEBRUARI. Hello, Liefs, de groepsleiding Feebe Flore Lisa Margo

FEBRUARI. Hello, Liefs, de groepsleiding Feebe Flore Lisa Margo FEBRUARI Hello, Wij zijn het. Na al die avondvergaderingen is het weer tijd voor zondagvertier! Geniet er deze maand extra hard van om gewoon eens heel scoutesk uwen beir uit te laten want maart zit vol

Nadere informatie

Beste ouders, Beste kapoentjes,

Beste ouders, Beste kapoentjes, Beste ouders, Beste kapoentjes, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en wij, als leiding, kijken er heel erg naar uit om er samen met jullie een super scoutsjaar van te maken, jullie hopelijk

Nadere informatie

Welpen. maart-april-mei

Welpen. maart-april-mei Welpen maart-april-mei Zaterdag 2/03 14:00-17:00 De leiding is op missie om nog een nachtfurie te vinden, gelukkig is er andere leiding die jullie met plezier een namiddag entertaint. Vandaag is het leidingswissel!

Nadere informatie

jaargang November

jaargang November 3 SPARTIKIJN jaargang 2018-2019 November www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Contactgegevens Tak Leiding Mailen naar: Bellen naar: Sparlekijn Kapoenen Alexia

Nadere informatie

Kajogi Kabouters SEPTEMBER

Kajogi Kabouters SEPTEMBER Kajogi Kabouters SEPTEMBER Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het

Nadere informatie

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen!

Woordje van de grol. 1) Joyvalle melk kopen 2) De houten flapjes van de flessen knippen 3) De houten flapjes aan de leiding bezorgen! Paretter mei Woordje van de grol Beste ouders, De laatste echte scoutsmaand van het jaar is aangebroken! Vanaf volgende maand kruipt de leiding weer een maand achter de boeken en zal er geregeld een activiteit

Nadere informatie

Chirokrantje Maart - April - Mei

Chirokrantje Maart - April - Mei Chirokrantje Maart - April - Mei Editoriaal Lieve meisjes van Allegro Het eind van ons Chirojaar komt jammer genoeg alweer in zicht, maar het zullen nog een paar zeer leuke en intensieve maanden worden.

Nadere informatie

Z!P MAART- APRIL 2019

Z!P MAART- APRIL 2019 Z!P MAART- APRIL 2019 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Wij sparen ook dit jaar de rode flapjes!

Wij sparen ook dit jaar de rode flapjes! Agenda: 7-11/07: Kapoenenkamp 21-31/07: Kamp Tak van dienst: 23/05: Kabouters (Verkenners doen de opening) 30/05: Welpen (JIN doen de opening) Het Schilderhofke Jaargang: 2014-2015 Redactie: Eline Debrock

Nadere informatie

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Zoals jullie allen wel zullen weten betekend dat dit jaar we met de verkenners naar het buitenland trekken. Naar waar? Voor jullie alvast nog een groot

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie