Ervaringen van bedrijven met de interne markt voor diensten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ervaringen van bedrijven met de interne markt voor diensten"

Transcriptie

1 Ervaringen van bedrijven met de interne markt voor diensten Fields marked with are mandatory. Inleiding Lees voordat u de vragen beantwoordt, aandachtig de onderstaande verklaring inzake de bescherming van persoonsgegevens: specific-privacy-statement_en.pdf Met deze enquête wil de Europese Commissie op basis van concrete ervaringen aan analyse maken van "de resterende belemmeringen voor een volledig functionerende eengemaakte dienstenmarkt [...], waarin in de mate van het mogelijke ook gekeken wordt naar andere beperkingen dan die van regelgevende aard; [en] de doeltreffendheid en de samenhang van het bestaande rechtskader voor een steekproef uit de dienstenactiviteiten". De enquête is gericht op alle ondernemingen, en met name het mkb, die in een ander EU-land diensten verlenen, een bedrijf hebben opgericht, diensten inkopen, of dit zonder succes hebben geprobeerd. Ook online-activiteiten vallen hieronder. Ook feedback van afnemers van diensten (consumenten of andere bedrijven) wordt op prijs gesteld. De vragenlijst bestaat uit de volgende onderdelen, die alleen hoeven worden ingevuld als zij relevant zijn voor de respondent. I. Gegevens over de respondent II. Algemene vragen voor respondenten die zakendoen met of diensten inkopen uit een ander EU-land III. Speciale vragen voor respondenten die zakendoen in een ander EU-land IV. Speciale vragen voor respondenten die geen zakendoen met of diensten inkopen uit een ander EU-land V. Speciale vragen voor respondenten die diensten inkopen uit een ander EU-land De vragenlijst moet ook dienen als uitgangspunt voor workshops met lokale belanghebbenden die de EU-landen in het kader van het Internemarktforum 2014/2015 zullen organiseren. Deze zullen in het najaar van 2014 worden gehouden. Datum en plaats van een workshop bij u in de buurt vindt u binnenkort op: en

2 I. Gegevens over de respondent Is uw organisatie opgenomen in het Transparantieregister? (Als uw organisatie activiteiten ontplooit die onder het Transparantieregister vallen, maar uw organisatie staat er niet in, dan kunt u deze nu in het Transparantieregister inschrijven, al is dit niet verplicht om aan deze enquête deel te nemen.) Ja Nee Zo ja, onder welk registratienummer?

3 Gelieve uw gegevens hieronder te vermelden (facultatief) Naam van de organisatie Gegevens Uw naam Positie of functie Telefoonnummer adres

4 Zou u bereid zijn deel te nemen aan toekomstig onderzoek, bijvoorbeeld via een kort gesprek per telefoon? Ja Nee Zou u bereid zijn om een concreet voorbeeld te beschrijven? Zo ja, dan kunt u hier een bestand uploaden of het mailen naar MARKT-services-stakeholder@ec.europa.eu. Vermeld ook uw naam en geef aan of wij u bijdrage vertrouwelijk moeten behandelen. Neemt uw bedrijf diensten af van (een) dienstverlener(s)? Deze vragenlijst is niet relevant voor u als uw bedrijf geen diensten afneemt of levert. Ja Nee Koopt u diensten van dienstverleners in een ander EU-land? Ja Nee, maar ik heb het geprobeerd Nee, en ik heb het niet geprobeerd Levert uw bedrijf diensten aan andere bedrijven/gebruikers? Deze vragenlijst is niet relevant voor u als uw bedrijf geen diensten afneemt of levert. Ja Nee Doet u zaken in een ander EU-land (hetzij permanent via een bedrijf dat u daar heeft opgericht, of tijdelijk door uw diensten slechts af en toe in een ander land te verlenen)? Ja Nee, maar ik heb het geprobeerd Nee, en ik heb het niet geprobeerd Hoe groot is uw bedrijf nu? Micro Klein Middelgroot Groot Geef aan hoe uw bedrijf zich de laatste twee jaar heeft ontwikkeld en of het in een andere categorieën terecht is gekomen.

5 In welk land is uw bedrijf gevestigd/vanuit welk land is het actief? Geef aan wat van toepassing is: Ik wil dat mijn persoonlijke gegevens vertrouwelijk worden behandeld en dus niet openbaar worden gemaakt Mijn persoonlijke gegevens hoeven niet vertrouwelijk te worden behandeld en mogen dus openbaar worden gemaakt II. Algemene vragen voor respondenten die zakendoen met of diensten inkopen uit een ander EU-land Hoe vaak levert of koopt u diensten in een ander EU-land? (u kunt meer dan één antwoord kiezen) Permanent: u heeft een vestiging in een ander land (filiaal, dochteronderneming enz.) Tijdelijk: u heeft geen vestiging in een ander land Geef aan wat van toepassing is: Potentiële klanten kunnen u bereiken via uw website of beurzen in het buitenland, maar u houdt uw vestiging in uw land van herkomst Hoe levert u uw diensten? Online Door persoonlijk naar het andere land te gaan Zowel online als persoonlijk Op een andere manier (bijv. via onderaannemers in andere EU-landen) Licht toe: Hoe vaak levert of koopt u diensten in een ander EU-land? (Kies slechts één optie) In welke EU-landen doet u zaken of koopt u diensten?

6 In welke sectoren levert of koopt u diensten? (Gebruik indien mogelijk NACE-codes, bijv. de NACE 41.2 voor de bouw, en NACE voor accountants, boekhouders, audits en belastingconsulenten, NACE voor adviesbureaus op het gebied van bedrijfsbeheer) Vragen over de toepassing van normen. Antwoord met "Ja" of "Nee. Ja Nee Mijn bedrijf voldoet aan technische normen voor producten Mijn bedrijf voldoet aan technische normen voor diensten Mijn bedrijf heeft overwogen normen toe te passen, maar besloten dat niet te doen Mijn bedrijf was betrokken bij de ontwikkeling van een norm Ik weet niet genoeg over normen III. Speciale vragen voor respondenten die zakendoen in een ander EU-land Heeft u problemen overvonden bij het leveren van diensten in een ander EU-land (voor of tijdens uw activiteiten)? Licht alle problemen zoveel mogelijk toe. Rangschik de problemen (1 is het belangrijkste probleem). Vermeld om welk(e) land(en) het ging. a. Culturele problemen: Vestiging Tijdelijke dienstverlening Niet ondervonden Taalverschillen Verschillen in gedrag van consumenten/klanten Gebrek aan belangstelling van klanten Arbeidsrelaties Overig

7 Licht toe. Licht toe. Rangschik de problemen (1 is het belangrijkste probleem) Taalverschillen Verschillen in gedrag van consumenten/klanten Gebrek aan belangstelling van klanten Arbeidsrelaties Overig Geef aan, indien mogelijk, om welke landen het ging. Indien niet van toepassing / liever niet vermeld, geef aan waarom niet.

8 b. Problemen met regelgeving: Vestiging Tijdelijke dienstverlening Niet ondervonden Voorschriften inzake vergunningen of regulering, met name op het gebied van de erkenning van beroepskwalificaties Voorschriften inzake vergunningen of regulering, met name op het gebied van reclame Voorschriften inzake vergunningen of regulering, met name op het gebied van verzekeringen Wetgeving inzake consumentenbescherming (bijv. toepasselijk recht, service, geschillenbeslechting) Arbeidsrecht (bijv. detachering of werknemers) Milieuvoorschriften (inclusief afval) Contractuele belemmeringen (bijv. territoriale beperkingen op grond van nationale wetgeving) Btw-regels Overig Licht toe. Licht toe.

9 Rangschik de problemen (1 is het belangrijkste probleem) Voorschriften inzake vergunningen of regulering, bijvoorbeeld op het gebied van de erkenning van beroepskwalificaties Voorschriften inzake vergunningen of regulering, met name op het gebied van reclame Voorschriften inzake vergunningen of regulering, met name op het gebied van verzekeringen Wetgeving inzake consumentenbescherming (bijv. toepasselijk recht, service, geschillenbeslechting) Arbeidsrecht (bijv. detachering of werknemers) Milieuvoorschriften (inclusief afval) Contractuele belemmeringen (bijv. territoriale beperkingen op grond van nationale wetgeving) Btw-regels Overig Geef aan, indien mogelijk, om welke landen het ging. Indien niet van toepassing / liever niet vermeld, geef aan waarom niet.

10 c. Normen en certificering Vestiging Tijdelijke dienstverlening Niet ondervonden Verschillen in technische normen Verschillen in normen op het gebied van diensten Verschillen in toepasselijke certificaten (bijv. conformiteit met een norm) Overig Licht toe. Licht toe. Rangschik de problemen (1 is het belangrijkste probleem) Verschillen in technische normen Verschillen in normen op het gebied van diensten Verschillen in toepasselijke certificaten (bijv. conformiteit met een norm) Overig Geef aan, indien mogelijk, om welke landen het ging. Indien niet van toepassing / liever niet vermeld, geef aan waarom niet.

11 d. Administratieve problemen Vestiging Tijdelijke dienstverlening Niet ondervonden Er is moeilijk informatie te vinden over de toepasselijke regels Veel administratieve rompslomp/groot aantal procedures/lange en dure procedures Gebrek aan digitalisering in administratieve procedures Overig N.B In ieder EU-land bestaat er een centraal contactpunt ( Point of Single Contact) dat bedrijven moet informeren over de geldende regels en in staat moet stellen om administratieve procedures online af te handelen als het gaat om diensten die onder de Dienstenrichtlijn vallen. Licht toe. Licht toe.

12 Rangschik de problemen (1 is het belangrijkste probleem) Er is moeilijk informatie te vinden over de toepasselijke regels Veel administratieve rompslomp/groot aantal procedures/lange en dure procedures Gebrek aan digitalisering in administratieve procedures Overig N.B In ieder EU-land bestaat er een centraal contactpunt ( Point of Single Contact) dat bedrijven moet informeren over de geldende regels en in staat moet stellen om administratieve procedures online af te handelen als het gaat om diensten die onder de Dienstenrichtlijn vallen. Geef aan, indien mogelijk, om welke landen het ging. Indien niet van toepassing / liever niet vermeld, geef aan waarom niet. e. Overige, nog niet eerder vermelde problemen Vestiging Tijdelijke dienstverlening Niet ondervonden Overig Licht toe. Licht toe. Geef aan, indien mogelijk, om welke landen het ging.

13 Indien niet van toepassing / liever niet vermeld, geef aan waarom niet. Rangschik de categorieën problemen (1 is het belangrijkste probleem) Culturele problemen Problemen met regelgeving Normen en certificering Administratieve problemen Overige problemen Maak, indien mogelijk, een raming van de economische gevolgen van de genoemde problemen voor uw bedrijf (extra kosten, gederfde winst, lager marktaandeel) ten opzichte van binnenlandse concurrenten, per jaar? Als dat niet mogelijk is, geef dan andere feiten ter staving van uw conclusie. Als u in verschillende EU-landen zakendoet, zijn er misschien naast problemen ook goede voorbeelden en succesverhalen. Welke factoren hebben bijgedragen tot succes? (u kunt meer dan één antwoord kiezen) Transparante en gemakkelijk toe te passen regelgeving? Gemeenschappelijke taal? Een klantvriendelijke en snelle overheid? Andere (licht toe) Licht toe. IV. Speciale vragen voor respondenten die geen zakendoen met of diensten inkopen uit een ander EU-land

14 In welke EU-landen heeft u geprobeerd om zaken te doen? met opichting van een vestiging in dat land zonder vestiging in dat land Land 1 Land 2 Land 3 Land 4

15 Waarom heeft u niet eens geprobeerd om in een ander land zaken te doen of diensten te leveren? Ja Nee Ik wil om economische redenen alleen in mijn eigen land zaken doen Ik vertrouw buitenlandse leveranciers/klanten minder Service achteraf is moeilijk Geschillenbeslechting is moeilijk Er zijn culturele belemmeringen zoals taalverschillen Er zijn culturele belemmeringen, zoals verschillen in het gedrag van de consument Er zijn culturele belemmeringen zoals de arbeidsverhoudingen Er zijn andere culturele belemmeringen Voorschriften inzake vergunningen of regulering, met name op het gebied van de erkenning van beroepskwalificaties Voorschriften inzake vergunningen of regulering, met name op het gebied van reclame Voorschriften inzake vergunningen of regulering, met name op het gebied van verzekeringen Wetgeving inzake consumentenbescherming (bijv. toepasselijk recht, service, geschillenbeslechting) Arbeidsrecht (bijv. detachering of werknemers) Contractuele belemmeringen (bijv. territoriale beperkingen op grond van nationale wetgeving) Btw-regels Andere belemmeringen door de regelgeving Normen en certificering, zoals verschillen in technische normen voor producten Normen en certificering, zoals verschillen in normen voor diensten

16 Verschillen in toepasselijke certificaten (bijv. conformiteit met een norm) Andere belemmeringen in verband met normen en certificering Administratieve belemmeringen, zoals een gebrek aan informatie over de geldende regels Administratieve belemmeringen zoals zware administratieve lasten (groot aantal procedures, hoge kosten en lange procedures) Administratieve belemmeringen, zoals gebrek aan digitalisering van de administratieve procedures met de overheid Andere administratieve belemmeringen Andere belemmeringen N.B In ieder EU-land bestaat er een centraal contactpunt ( Point of Single Contact) dat bedrijven moet informeren over de geldende regels en in staat moet stellen om administratieve procedures online af te handelen als het gaat om diensten die onder de Dienstenrichtlijn vallen. Licht de andere culturele belemmeringen toe: Licht de andere regelgevingsbelemmeringen toe: Licht de andere belemmeringen in verband met normen en certificering toe: Licht de andere administratieve belemmeringen toe: Licht de overige belemmeringen toe:

17 Rangschik de 10 belangrijkste redenen (1 is de belangrijkste reden) Niet relevan Ik wil om economische redenen alleen in mijn eigen land zaken doen Ik vertrouw buitenlandse leveranciers/klanten minder Service achteraf is moeilijk Geschillenbeslechting is moeilijk Er zijn culturele belemmeringen zoals taalverschillen Er zijn culturele belemmeringen, zoals verschillen in het gedrag van de consument Er zijn culturele belemmeringen zoals de arbeidsverhoudingen Er zijn andere culturele belemmeringen Voorschriften inzake vergunningen of regulering, met name op het gebied van de erkenning van beroepskwalificaties Voorschriften inzake vergunningen of regulering, met name op het gebied van reclame

18 Voorschriften inzake vergunningen of regulering, met name op het gebied van verzekeringen Wetgeving inzake consumentenbescherming (bijv. toepasselijk recht, service, geschillenbeslechting) Arbeidsrecht (bijv. detachering of werknemers) Contractuele belemmeringen (bijv. territoriale beperkingen op grond van nationale wetgeving) Btw-regels Andere belemmeringen door de regelgeving Normen en certificering, zoals verschillen in technische normen voor producten Normen en certificering, zoals verschillen in normen voor diensten Verschillen in toepasselijke certificaten (bijv. conformiteit met een norm) Andere belemmeringen in verband met normen en certificering

19 Administratieve belemmeringen, zoals een gebrek aan informatie over de geldende regels Administratieve belemmeringen zoals zware administratieve lasten (groot aantal procedures, hoge kosten en lange procedures) Administratieve belemmeringen, zoals gebrek aan digitalisering van de administratieve procedures met de overheid Andere administratieve belemmeringen Andere belemmeringen N.B In ieder EU-land bestaat er een centraal contactpunt ( Point of Single Contact) dat bedrijven moet informeren over de geldende regels en in staat moet stellen om administratieve procedures online af te handelen als het gaat om diensten die onder de Dienstenrichtlijn vallen. V. Speciale vragen voor respondenten die diensten inkopen uit een ander EU-land In welke sectoren koopt u diensten? Gebruik indien mogelijk de NACE-codes. Ondervond u problemen bij het kopen van diensten in het buitenland? Licht eventueel toe en rangschik vervolgens de problemen (1 is het belangrijkste probleem). Vermeld om welk(e) land(en) het ging.

20 a. Socio-culturele problemen: Vestiging Tijdelijke dienstverlening Niet ondervonden Taalkwesties Interculturele verschillen Overig Licht toe. Licht toe. Rangschik de problemen (1 is het belangrijkste probleem) Taalkwesties Interculturele verschillen Overig Geef aan, indien mogelijk, om welke landen het ging. Indien niet van toepassing / liever niet vermeld, geef aan waarom niet.

21 b. Wettelijke en contractuele problemen. Vestiging Tijdelijke dienstverlening Niet ondervonden Met betrekking tot vergunningen (verkopen in het buitenland kan niet door territoriale beperkingen) Met betrekking tot autorisatie (er mag niet worden verkocht aan ondernemingen in een ander EU-land) Overig Licht toe. Licht toe. Rangschik de problemen (1 is het belangrijkste probleem) Met betrekking tot vergunningen (verkopen in het buitenland kan niet door territoriale beperkingen) Met betrekking tot autorisatie (er mag niet worden verkocht aan ondernemingen in een ander EU-land) Overig Geef aan, indien mogelijk, om welke landen het ging. Indien niet van toepassing / liever niet vermeld, geef aan waarom niet.

22 c. Normen en certificering Vestiging Tijdelijke dienstverlening Niet ondervonden Verschillen in technische normen voor producten Verschillen in normen voor diensten Verschillen in toepasselijke certificaten (bijv. conformiteit met een norm) Overig Licht toe. Licht toe. Rangschik de problemen (1 is het belangrijkste probleem) Verschillen in technische normen voor producten Verschillen in normen voor diensten Verschillen in toepasselijke certificaten (bijv. conformiteit met een norm) Overig Geef aan, indien mogelijk, om welke landen het ging. Indien niet van toepassing / liever niet vermeld, geef aan waarom niet.

23 d. Overige problemen Vestiging Tijdelijke dienstverlening Niet ondervonden Ik krijg weinig of geen aanbiedingen van buitenlandse dienstverleners Ik vertrouw buitenlandse leveranciers minder Service achteraf is moeilijk Geschillenbeslechting is moeilijk De dienst is online verkrijgbaar maar het is toch problematisch Overig Licht toe. Licht toe. Rangschik de problemen (1 is het belangrijkste probleem) Ik krijg weinig of geen aanbiedingen van buitenlandse dienstverleners Ik vertrouw buitenlandse leveranciers minder Service achteraf is moeilijk Geschillenbeslechting is moeilijk De dienst is online verkrijgbaar maar het is toch problematisch Overig

24 Geef aan, indien mogelijk, om welke landen het ging. Indien niet van toepassing / liever niet vermeld, geef aan waarom niet. Rangschik de categorieën problemen (1 is het belangrijkste probleem) Socio-culturele problemen Wettelijke en contractuele problemen Normen en certificering Overige problemen

Panelonderzoek Europese interne markt

Panelonderzoek Europese interne markt Panelonderzoek Europese interne markt Highlights resultaten onderzoek KvK-ondernemerspanel naar de Europese interne markt juni 2016 In december 2015 /januari 2016 is via het KvK online ondernemerspanel

Nadere informatie

Formulier voor het verzenden van waarschuwingen

Formulier voor het verzenden van waarschuwingen Formulier voor het verzenden van waarschuwingen 1) Checklist voor het verzenden van waarschuwingen. Zo kunt u nagaan of aan alle criteria is voldaan om een waarschuwing te verzenden. Stap 1: Houdt het

Nadere informatie

Privacyverklaring Santesa

Privacyverklaring Santesa Privacyverklaring Santesa In deze privacyverklaring leggen wij, Santesa B.V. ("Santesa" of "wij"/"ons"), uit hoe wij met persoonsgegevens omgaan van klanten, potentiële klanten en andere personen waarmee

Nadere informatie

Bij BCC Corporate zetten we ons in om, wanneer u onze website (www.miles-and-more-paymentcard.be) en alle onderliggende pagina s bezoekt en/of met

Bij BCC Corporate zetten we ons in om, wanneer u onze website (www.miles-and-more-paymentcard.be) en alle onderliggende pagina s bezoekt en/of met Bij BCC Corporate zetten we ons in om, wanneer u onze website (www.miles-and-more-paymentcard.be) en alle onderliggende pagina s bezoekt en/of met ons communiceert, uw privacy te beschermen en ze veilig

Nadere informatie

Panelonderzoek Europese interne markt

Panelonderzoek Europese interne markt Panelonderzoek Europese interne markt Highlights resultaten onderzoek KvK-ondernemerspanel naar de Europese interne markt juni 2016 In december 2015 /januari 2016 is via het KvK online ondernemerspanel

Nadere informatie

Raad van de Europese Unie Brussel, 9 juni 2016 (OR. en)

Raad van de Europese Unie Brussel, 9 juni 2016 (OR. en) Raad van de Europese Unie Brussel, 9 juni 2016 (OR. en) Interinstitutioneel dossier: 2016/0152 (COD) 9611/16 ADD 2 REV 1 (bg,cs,da,el,es,et,fi,ga,hr,hu,it, lt,lv,mt,nl,pl,pt,ro,sk,sl,sv) MI 396 TELECOM

Nadere informatie

NV B Q A SA OFFERTEAANVRAAG. Bedrijfsnaam :.. Adres:..

NV B Q A SA OFFERTEAANVRAAG. Bedrijfsnaam :.. Adres:.. OFFERTEAANVRAAG ALGEMENE GEGEVENS Bedrijfsnaam :.. Adres:... Telefoon:. Fax: BTW-nummer: E-mailadres: Website:. Ligging van de onderneming: in landelijk gebied industriezone in woongebied andere: Naam

Nadere informatie

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 10.11.2011 COM(2011) 724 definitief 2011/0328 (NLE) Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de sluiting, namens de Europese Unie, van de Overeenkomst in de vorm van

Nadere informatie

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:18 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (STANDPLAATS) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:18 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (STANDPLAATS) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:18 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (STANDPLAATS) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 1 FORMULIER B FORMULIER VOOR DE KENNISGEVING VAN NIEUWE EISEN DIE ONDER ARTIKEL 16

Nadere informatie

ONDERNEMERS OVER BREXIT. Impact voor veel ondernemers nog onduidelijk, groot deel niet voorbereid

ONDERNEMERS OVER BREXIT. Impact voor veel ondernemers nog onduidelijk, groot deel niet voorbereid ONDERNEMERS OVER BREXIT Impact voor veel ondernemers nog onduidelijk, groot deel niet voorbereid 1 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding van het onderzoek Op 23 juni 2016 heeft het Verenigd Koninkrijk een referendum

Nadere informatie

Openbare raadpleging over de mogelijke herziening van Verordening (EG) nr. 764/2008 (de verordening wederzijdse erkenning)

Openbare raadpleging over de mogelijke herziening van Verordening (EG) nr. 764/2008 (de verordening wederzijdse erkenning) Openbare raadpleging over de mogelijke herziening van Verordening (EG) nr. 764/2008 (de verordening wederzijdse erkenning) Velden met een zijn verplicht. Naam E-mail Inleiding 1 Als een bedrijf een product

Nadere informatie

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 3:4 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (VERGUNNING SEKSBEDRIJF) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 3:4 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (VERGUNNING SEKSBEDRIJF) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 3:4 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (VERGUNNING SEKSBEDRIJF) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 1 FORMULIER B FORMULIER VOOR DE KENNISGEVING VAN NIEUWE EISEN DIE ONDER

Nadere informatie

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 4.11 BOUWVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 13 E SERIE NA WIJZIGINGEN

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 4.11 BOUWVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 13 E SERIE NA WIJZIGINGEN VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 4.11 BOUWVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 13 E SERIE NA WIJZIGINGEN 1 FORMULIER B FORMULIER VOOR DE KENNISGEVING VAN NIEUWE EISEN DIE ONDER ARTIKEL 16 VAN DE

Nadere informatie

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL BOUWVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 13 E SERIE NA WIJZIGINGEN

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL BOUWVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 13 E SERIE NA WIJZIGINGEN VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 8.4.1 BOUWVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 13 E SERIE NA WIJZIGINGEN 1 FORMULIER B FORMULIER VOOR DE KENNISGEVING VAN NIEUWE EISEN DIE ONDER ARTIKEL 16 VAN

Nadere informatie

Privacy statement Morgan Black werving & selectie BV

Privacy statement Morgan Black werving & selectie BV Privacy statement Morgan Black werving & selectie BV Dit is het privacy statement van Morgan Black werving & selectie B.V., Koningin Wilhelminaplein 30, 1062 KR, Amsterdam, ingeschreven bij de Nederlandse

Nadere informatie

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 2 LID 2 EN ARTIKEL 6 AFVALSOFFENVERORDENING (AANWIJZING INZAMELAAR) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 2 LID 2 EN ARTIKEL 6 AFVALSOFFENVERORDENING (AANWIJZING INZAMELAAR) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 2 LID 2 EN ARTIKEL 6 AFVALSOFFENVERORDENING (AANWIJZING INZAMELAAR) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 1 FORMULIER B FORMULIER VOOR DE KENNISGEVING VAN NIEUWE EISEN DIE ONDER

Nadere informatie

Zakendoen in Europa? De Europese Dienstenrichtlijn maakt het u makkelijk.

Zakendoen in Europa? De Europese Dienstenrichtlijn maakt het u makkelijk. Zakendoen in Europa? De Europese Dienstenrichtlijn maakt het u makkelijk. Vanaf 2010 is de nieuwe Dienstenrichtlijn van kracht binnen de hele Europese Unie. Dit is goed nieuws voor onze exportgerichte

Nadere informatie

Openbare raadpleging over de mogelijke herziening van Verordening (EG) nr. 764/2008 (de verordening wederzijdse erkenning)

Openbare raadpleging over de mogelijke herziening van Verordening (EG) nr. 764/2008 (de verordening wederzijdse erkenning) Openbare raadpleging over de mogelijke herziening van Verordening (EG) nr. 764/2008 (de verordening wederzijdse erkenning) Velden met een zijn verplicht. Naam E-mail Inleiding 1 Als een bedrijf een product

Nadere informatie

Privacy statement AVG 2018

Privacy statement AVG 2018 Haarlem, 22 mei 2018 Bij DBD-Consultancy streven we ernaar om jouw privacy te beschermen en te respecteren in overeenstemming met de EU General Data Protection Regulation (GDPR of AVG ) In dit privacystatement

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT per 25 mei 2018

PRIVACY STATEMENT per 25 mei 2018 PRIVACY STATEMENT per 25 mei 2018 Graag informeren wij u duidelijk en transparant over onze nieuwe Privacy Statement. Wij blijven ook na de intreding van de nieuwe Europese privacywet zorgvuldig omgaan

Nadere informatie

ELEKTRONISCHE HANDTEKENINGEN IN CLIENT ONLINE

ELEKTRONISCHE HANDTEKENINGEN IN CLIENT ONLINE ELEKTRONISCHE HANDTEKENINGEN IN CLIENT ONLINE Auteur Gerard Huis in 't Veld Datum 10 februari 2017 Versie 1.0 1 Inleiding Dit document biedt een toelichting op de elektronische handtekening die wordt geleverd

Nadere informatie

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 2 3 BRANDBEVEILIGINGSVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 2 3 BRANDBEVEILIGINGSVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 2 3 BRANDBEVEILIGINGSVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 1 FORMULIER B FORMULIER VOOR DE KENNISGEVING VAN NIEUWE EISEN DIE ONDER ARTIKEL 16 VAN DE DIENSTENRICHTLIJN

Nadere informatie

Verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens: Malsch Nederland B.V., gevestigd: Nijverheidsweg 8, 5071 NK Udenhout, KvK nr

Verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens: Malsch Nederland B.V., gevestigd: Nijverheidsweg 8, 5071 NK Udenhout, KvK nr PRIVACY- EN COOKIEBELEID Malsch Nederland B.V. hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit Privacy- en cookiebeleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst Deze verwerkersovereenkomst is van toepassing op alle vormen van verwerking van persoonsgegevens die Pienter Online B.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 57388989,

Nadere informatie

Bijlage 1 Rapportageformulier screening betreffende diensten FASE 1. Identificatiegegevens

Bijlage 1 Rapportageformulier screening betreffende diensten FASE 1. Identificatiegegevens Bijlage 1 Rapportageformulier screening betreffende diensten Identificatiegegevens Naam instantie Naam algemeen verbindend voorschrift Bepaling / artikel waarin eisen worden gesteld en korte inhoud van

Nadere informatie

Legal Infra Privacystatement

Legal Infra Privacystatement 1. Wie zijn wij? Legal Infra staat voor korte lijnen, heldere taal en een efficiënte aanpak. Wij willen ook duidelijk met je communiceren over het gebruik van jouw persoonsgegevens. Bij Legal Infra streven

Nadere informatie

Offerte- aanvraagformulier Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Franchiseorganisaties

Offerte- aanvraagformulier Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Franchiseorganisaties Offerte- aanvraagformulier Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Franchiseorganisaties > U aangeboden door Koekenberg Van Vuuren B.V. www.kvv.nl 088 38 38 000 Het door de verzekeringnemer en/of verzekerde

Nadere informatie

Privacy Policy (versie 25/5/2018)

Privacy Policy (versie 25/5/2018) Privacy Policy (versie 25/5/2018) 1. DEFINITIES Wetgeving Persoonsgegevens: betekent (i) EU Richtlijn Verwerking Persoonsgegevens (Richtlijn 95/46/EG) van 25 oktober 1995 of iedere implementerende of gerelateerde

Nadere informatie

Grip op reclame Social Media

Grip op reclame Social Media DDMA PRIVACY AUTORITEIT - CONSUMENTEN HANDBOEK Grip op reclame Social Media PRAKTISCH ADVIES BIJ COMMERCIËLE COMMUNICATIE Voorwoord Aan de hand van concrete informatie en handige checklists bieden wij

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS THUISWINKELORG

GEDRAGSREGELS THUISWINKELORG GEDRAGSREGELS THUISWINKELORG Preambule Deze gedragsregels van Thuiswinkel.org zijn van toepassing op alle bedrijven (B2C-leden en B2B-leden) en organisaties (geassocieerde leden) aangesloten bij de vereniging.

Nadere informatie

Brexit. Maart Uitkomst van de brexit

Brexit. Maart Uitkomst van de brexit Brexit Maart 2018 46% hoopt dat de brexit ongedaan wordt gemaakt 79% geeft aan dat de brexit geen impact heeft of zal hebben op het bedrijf Van de 21% ondernemingen die aangeven dat de brexit wel een impact

Nadere informatie

Privacy Statement Fondo ICT Professionals BV. Wij zijn ons er van bewust dat u vertrouwen in ons stelt. Daarom vinden we het belangrijk u

Privacy Statement Fondo ICT Professionals BV. Wij zijn ons er van bewust dat u vertrouwen in ons stelt. Daarom vinden we het belangrijk u Privacy Statement Privacy Statement Fondo ICT Professionals BV Wij zijn ons er van bewust dat u vertrouwen in ons stelt. Daarom vinden we het belangrijk u duidelijkheid te geven over de manier waarop wij

Nadere informatie

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:23 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (SNUFFELMARKT) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:23 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (SNUFFELMARKT) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:23 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (SNUFFELMARKT) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 1 FORMULIER B FORMULIER VOOR DE KENNISGEVING VAN NIEUWE EISEN DIE ONDER ARTIKEL 16

Nadere informatie

Privacyverklaring Xorandi

Privacyverklaring Xorandi 1 Privacyverklaring Xorandi Versie 1.3 Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 08-11-2018. Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Van Kerckhoven Groep

Van Kerckhoven Groep PRIVACY POLICY GELDEND VOOR VAN KERCKHOVEN BOUW (NL) VAN KERCKHOVEN BOUW (B) VAN KERCKHOVEN PREFAB VAN KERCKHOVEN INSTALLATIE 1. INLEIDING Van Kerckhoven Groep hecht veel belang aan een veilige, transparante

Nadere informatie

DATA PROTECTION NOTICE HUMMINGBIRDS bvba

DATA PROTECTION NOTICE HUMMINGBIRDS bvba DATA PROTECTION NOTICE HUMMINGBIRDS bvba 1. INLEIDING Hummingbirds bvba met vestiging in 8500 Kortrijk en ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen met ondernemingsnummer BE-0684.696.697 hecht

Nadere informatie

Verwerking van persoonsgegevens van Klanten of leveranciers

Verwerking van persoonsgegevens van Klanten of leveranciers Privacy Policy Gastouderbureau inzicht hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

Supplement op het Publicatieblad van de Europese Unie. Officiële benaming: Nationaal identificatienummer: 2

Supplement op het Publicatieblad van de Europese Unie. Officiële benaming: Nationaal identificatienummer: 2 Supplement op het Publicatieblad van de Europese Unie Info & onlineformulieren: http://simap.ted.europa.eu Afdeling I: Aanbestedende dienst Sociale en andere specifieke diensten overheidsopdrachten Richtlijn

Nadere informatie

PRIVACY NOTIFICATION VOOR KLANTEN & LEVERANCIERS

PRIVACY NOTIFICATION VOOR KLANTEN & LEVERANCIERS PRIVACY NOTIFICATION VOOR KLANTEN & LEVERANCIERS ZUIDERRING 28 / POORT 7817 3600 GENK +32 (0)89/35.20.40 INFO@JACOBSTRANSPORT.BE INFO@JACOBSAUTOCARS.BE INHOUD 1. Algemene informatie... 1 2. Verwerking

Nadere informatie

Roadmap CO-certificering. In heldere stappen voldoen aan de nieuwe CO-certificering

Roadmap CO-certificering. In heldere stappen voldoen aan de nieuwe CO-certificering Roadmap CO-certificering In heldere stappen voldoen aan de nieuwe CO-certificering Roadmap CO-certificering Op 28 mei heeft de Tweede kamer het wetsvoorstel Certificering gasverbrandingsinstallaties aangenomen.

Nadere informatie

OFFERTE- AANVRAAGFORMULIER BEROEPSAANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING FRANCHISEORGANISATIES

OFFERTE- AANVRAAGFORMULIER BEROEPSAANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING FRANCHISEORGANISATIES OFFERTE- AANVRAAGFORMULIER BEROEPSAANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING FRANCHISEORGANISATIES Het door de verzekeringnemer en/of verzekerde volledig ingevulde, gedateerde en ondertekende vragenformulier en de

Nadere informatie

Verklaring Inzake Privacy

Verklaring Inzake Privacy Verklaring Inzake Privacy 1. Welkom! We wensen de bescherming van uw Persoonsgegevens en Privacy te verzekeren. Om uw Privacy beter te beschermen, bieden wij deze pagina waarin onze online informatiepraktijken

Nadere informatie

Informatieblad volgens artikel 13 /14 van de basisverordening inzake gegevensbescherming (AVG)

Informatieblad volgens artikel 13 /14 van de basisverordening inzake gegevensbescherming (AVG) Informatieblad volgens artikel 13 /14 van de basisverordening inzake gegevensbescherming (AVG) JCL AG en dochterondernemingen (hierna "wij", "ons", "onze" genoemd) 1 Doelstellingen en rechtsgrondslagen

Nadere informatie

WFT Pensioen, bedreiging of kans?! Sander Sanders mpla

WFT Pensioen, bedreiging of kans?! Sander Sanders mpla WFT Pensioen, bedreiging of kans?! Sander Sanders mpla Programma Aanleiding: AFM rapport Maatregel: WFT Pensioen Keuze? Conclusie Aanleiding (1) AFM-rapport Kwaliteit Advies Tweedepijler Pensioen uit april

Nadere informatie

KANDIDAAT VERDELER DYNACO PRODUCTEN

KANDIDAAT VERDELER DYNACO PRODUCTEN KANDIDAAT VERDELER DYNACO PRODUCTEN Dank u voor uw interesse voor Entrematic en onze DYNACO producten. Gelieve deze vragenlijst nauwkeurig in te vullen. Dit zal ons toelaten de slaagkansen van een samenwerking

Nadere informatie

Algemene informatie over de respondent

Algemene informatie over de respondent Openbare raadpleging over de Refit-evaluatie van de EU-wetgeving inzake gewasbeschermingsmiddelen en bestrijdingsmiddelenresiduen Velden met een * zijn verplicht. Algemene informatie over de respondent

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING FIDUCIAIRE OMEZ:

PRIVACYVERKLARING FIDUCIAIRE OMEZ: PRIVACYVERKLARING FIDUCIAIRE OMEZ: Fiduciaire Omez hecht heel veel belang aan de bescherming van uw persoonsgegevens, daarom willen wij onze (potentiële) klanten, leveranciers, partners en tegenpartijen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 E-commerce juridisch bekeken: toepassingsgebied, informatieverplichtingen en elektronisch contracteren

HOOFDSTUK 1 E-commerce juridisch bekeken: toepassingsgebied, informatieverplichtingen en elektronisch contracteren INHOUD AUTEURSLIJST 3 INLEIDING 5 DEEL I Juridisch 15 HOOFDSTUK 1 E-commerce juridisch bekeken: toepassingsgebied, informatieverplichtingen en elektronisch contracteren 17 1. Inleiding 17 2. Het juridisch

Nadere informatie

Privacy Policy Anytime Fitness Oog in Al

Privacy Policy Anytime Fitness Oog in Al Privacy Policy Anytime Fitness Oog in Al Arvores Vital B.V. (hierna: Anytime Fitness Oog in Al) hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en

Nadere informatie

NL In verscheidenheid verenigd NL B8-0286/23. Amendement. Julia Reda, Michel Reimon namens de Verts/ALE-Fractie

NL In verscheidenheid verenigd NL B8-0286/23. Amendement. Julia Reda, Michel Reimon namens de Verts/ALE-Fractie 25.11.2014 B8-0286/23 23 Overweging I I. overwegende dat ongebreidelde concurrentie en een egaal speelveld voor het bedrijfsleven, waardoor investeringen worden aangemoedigd, essentieel zijn voor deze

Nadere informatie

De Europese Algemene Verordening van 27 april 2016 over gegevensbescherming (AVG of, in het Engels, GDPR) wordt van toepassing op 25 mei 2018.

De Europese Algemene Verordening van 27 april 2016 over gegevensbescherming (AVG of, in het Engels, GDPR) wordt van toepassing op 25 mei 2018. o Privacy Notice TRIP neemt de bescherming van uw persoonlijke gegevens ter harte. Daarom verbindt TRIP zich ertoe deze gegevens met bijzondere aandacht te beschermen en te verwerken, in volledige transparantie

Nadere informatie

Demapack hecht veel waarde aan uw privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens.

Demapack hecht veel waarde aan uw privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens. Privacyverklaring Demapack hecht veel waarde aan uw privacy en de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met

Nadere informatie

Afsprakenstelsel ElD. september 2013. 26-09-2013 Kennisplatform Administratieve Software

Afsprakenstelsel ElD. september 2013. 26-09-2013 Kennisplatform Administratieve Software Afsprakenstelsel ElD september 2013 26-09-2013 Kennisplatform Administratieve Software Wat zijn de feiten 2012.10.26 Publicatie Strategische verkenning EID-stelsel 2013.06.07 Publicatie Werking EID-stelsel

Nadere informatie

1. WIE ZIJN WIJ? Hôtes Culture Herengracht CJ Amsterdam Tel: KvK:

1. WIE ZIJN WIJ? Hôtes Culture Herengracht CJ Amsterdam Tel: KvK: Privacy verklaring PRIVACY VERKLARING HÔTES CULTURE We vinden het belangrijk dat jouw gegevens met zorg en volgens de afgesproken geldende wetgeving worden verkregen, gebruikt en bewaard. Dit moet transparant

Nadere informatie

De Plaats GL Hendrik-Ido-Ambacht tel Privacy policy

De Plaats GL Hendrik-Ido-Ambacht tel Privacy policy Privacy policy Introductie Dit zijn de privacy voorwaarden die van toepassing zijn op de verwerking van persoonsgegevens door Id Est IT Holding B.V. en andere, binnen de Id Est IT Holding B.V. actieve

Nadere informatie

eherkenning De economische en maatschappelijke waarde van een trustframework

eherkenning De economische en maatschappelijke waarde van een trustframework De economische en maatschappelijke waarde van een trustframework Onderzoeksopdracht Onderzoeksopdracht Aandachtspunten bij verdere ontwikkeling Maatschappelijk perspectief Economisch perspectief EL&I Input

Nadere informatie

Openbare raadpleging over de coördinatie van de sociale zekerheid in de EU

Openbare raadpleging over de coördinatie van de sociale zekerheid in de EU Openbare raadpleging over de coördinatie van de sociale zekerheid in de EU Velden met een zijn verplicht. I. Gezinsuitkeringen CONTEXT: Gezinsuitkeringen worden over het algemeen uit de belastingen gefinancierd

Nadere informatie

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL BOUWVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 13 E SERIE NA WIJZIGINGEN

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL BOUWVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 13 E SERIE NA WIJZIGINGEN VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 7.3.2 BOUWVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 13 E SERIE NA WIJZIGINGEN 1 FORMULIER B FORMULIER VOOR DE KENNISGEVING VAN NIEUWE EISEN DIE ONDER ARTIKEL 16 VAN

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Haagse Inkoop Samenwerking namens het Expertisecentrum Organisatie en Personeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nadere informatie

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 8.3.5 BOUWVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 13 E SERIE NA WIJZIGINGEN

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 8.3.5 BOUWVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 13 E SERIE NA WIJZIGINGEN VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 8.3.5 BOUWVERORDENING VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 13 E SERIE NA WIJZIGINGEN 1 FORMULIER B FORMULIER VOOR DE KENNISGEVING VAN NIEUWE EISEN DIE ONDER ARTIKEL 16 VAN

Nadere informatie

Privacy Policy VisiePlus

Privacy Policy VisiePlus VisiePlus Ganzenstraat 45 5912 PE Venlo Privacy Policy VisiePlus VisiePlus KvK 58107533 Ganzenstraat 45 Venlo, 5912 PE www.visieplus.nl info@visieplus.nl 077-85197744 t 077-851 97 44 m 06-24 78 69 16 e

Nadere informatie

Enquête over e-facturering bij overheidsopdrachten

Enquête over e-facturering bij overheidsopdrachten Enquête over e-facturering bij overheidsopdrachten Vragen met een sterretje * zijn verplicht. Identificatie van de respondent U beantwoordt deze vragenlijst als: * Beleidsmaker (nationaal/regionaal/lokaal)

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Wetterskip Fryslân Harlingerstraatweg 113 8914 AZ Leeuwarden Contactpunt(en): inkoop@wetterskipfryslan.nl Nadere inlichtingen zijn

Nadere informatie

Vextra Internet Solutions

Vextra Internet Solutions Privacyverklaring Vextra Internet Solutions, gevestigd aan de Oudenhof 2f, 4191 NW Gorinchem, hierna te noemen Vextra, is verantwoordelijk voor het beheren en verwerken van persoonsgegevens. We respecteren

Nadere informatie

12169/16 nuf/gar/ev 1 DG G 3A

12169/16 nuf/gar/ev 1 DG G 3A Raad van de Europese Unie Brussel, 15 september 2016 (OR. en) 12169/16 COMPET 477 MI 570 IND 190 RECH 263 NOTA van: aan: Betreft: het voorzitterschap het Comité van permanente vertegenwoordigers/de Raad

Nadere informatie

DATA PROTECTION NOTICE REBIDO POEDERLEESEWEG HERENTALS TEL.: BTW

DATA PROTECTION NOTICE REBIDO POEDERLEESEWEG HERENTALS TEL.: BTW DATA PROTECTION NOTICE REBIDO POEDERLEESEWEG 170 2200 HERENTALS TEL.: 0474 99 38 64 BTW 0811 879 904 1. INLEIDING REDIBO met maatschappelijke zetel te 2200 HERENTALS, Poederleeseweg 170 en ingeschreven

Nadere informatie

Privacy Policy. Privacy Policy KOM KinderOpvang Margraten

Privacy Policy. Privacy Policy KOM KinderOpvang Margraten Privacy Policy KOM kinderopvang Margraten hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit privacy beleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met

Nadere informatie

Privacy aspecten van apps

Privacy aspecten van apps Privacy aspecten van apps mr. Peter van der Veen Senior juridisch adviseur e: vanderveen@considerati.com t : @pvdveee Over Considerati Considerati is een juridisch adviesbureau gespecialiseerd in ICT-recht

Nadere informatie

Privacy Statement Beurs van Berlage C.V.

Privacy Statement Beurs van Berlage C.V. Privacy Statement Beurs van Berlage C.V. Begrippen in deze verklaring Beurs van Berlage C.V. : Beurs van Berlage C.V. is een internationaal congres-, evenementen en ontmoetingscentrum. Gast / klant / u:

Nadere informatie

bezoekers en gebruikers van de website

bezoekers en gebruikers van de website Het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens is een belangrijk aandachtspunt in onze dienstverlening. Lees hier hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens. wie zijn we Wij zijn CareerSolution b.v. CareerSolution

Nadere informatie

Privacy Policy. Datum: ; Esmie s Hairstyling, Esmie Post tel: +31(0) , web:

Privacy Policy. Datum: ; Esmie s Hairstyling, Esmie Post tel: +31(0) ,   web: Privacy Policy Esmie s Hairstyling hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:15 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (VENTEN) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:15 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (VENTEN) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:15 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (VENTEN) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 1 FORMULIER B FORMULIER VOOR DE KENNISGEVING VAN NIEUWE EISEN DIE ONDER ARTIKEL 16 VAN

Nadere informatie

Privacy statement. Wat kunt u hier lezen? Wie is verantwoordelijk voor uw gegevens? Onze contactpersoon voor uw vragen over privacy

Privacy statement. Wat kunt u hier lezen? Wie is verantwoordelijk voor uw gegevens? Onze contactpersoon voor uw vragen over privacy Privacy statement Datum 21-2-2018 Wat kunt u hier lezen? U mag er op vertrouwen dat wij op een goede manier omgaan met uw persoonsgegevens. Hier leest u hoe wij met uw gegevens omgaan. Dit Privacy Statement

Nadere informatie

Onderzoeksrapport Efficiency assurantietussenpersonen

Onderzoeksrapport Efficiency assurantietussenpersonen Onderzoeksrapport Efficiency assurantietussenpersonen Juni 2011 Dit onderzoek is in opdracht van Nedasco door TeuwenSchouten in samenwerking met InFinance uitgevoerd. Samenvatting De meeste (70%) assurantietussenpersonen

Nadere informatie

met jouw toestemming om de overeenkomst en/of gebruikersvoorwaarden die we met je zijn overeengekomen goed uit te kunnen voeren

met jouw toestemming om de overeenkomst en/of gebruikersvoorwaarden die we met je zijn overeengekomen goed uit te kunnen voeren Privacy statement WegMoo BV Het vertrouwen dat wij zorgvuldig omgaan met jouw persoonsgegevens willen we elke dag weer waarmaken. We werken met goed beveiligde informatiesystemen en heldere privacy statements.

Nadere informatie

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:25 LID 1 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (VERGUNNING VOOR GROTE EVENEMENTEN) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:25 LID 1 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (VERGUNNING VOOR GROTE EVENEMENTEN) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:25 LID 1 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (VERGUNNING VOOR GROTE EVENEMENTEN) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 1 FORMULIER B FORMULIER VOOR DE KENNISGEVING VAN NIEUWE

Nadere informatie

Schouten Schoenen houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Schouten Schoenen houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Privacyverklaring Dit is het document privacyverklaring, ook wel bekend onder de naam privacy statement, van Schouten Schoenen BV (ook genoemd als: Schouten Schoenen, wij, onze, ons). Wij vinden uw privacy

Nadere informatie

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:25 LID 2-3 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (MELDING VOOR KLEINE EVENEMENTEN) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:25 LID 2-3 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (MELDING VOOR KLEINE EVENEMENTEN) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:25 LID 2-3 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (MELDING VOOR KLEINE EVENEMENTEN) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 1 FORMULIER B FORMULIER VOOR DE KENNISGEVING VAN NIEUWE

Nadere informatie

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Belgium (Flemish)

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Belgium (Flemish) ZA8 Flash Eurobarometer (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Belgium (Flemish) FL - Companies engaged in online activities BEN A Doet uw bedrijf aan online verkoop en/of maakt

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Europese aanbesteding verhuisdiensten tbv gemeente Maassluis, Schiedam en Vlaardingen

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Europese aanbesteding verhuisdiensten tbv gemeente Maassluis, Schiedam en Vlaardingen AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Bureau inkoop Maassluis, Schiedam en Vlaardingen, Postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen

Nadere informatie

Commissie werkgelegenheid en sociale zaken. van de Commissie werkgelegenheid en sociale zaken

Commissie werkgelegenheid en sociale zaken. van de Commissie werkgelegenheid en sociale zaken Europees Parlement 2014-2019 Commissie werkgelegenheid en sociale zaken 2016/0403(COD) 11.9.2017 ONTWERPADVIES van de Commissie werkgelegenheid en sociale zaken aan de Commissie interne markt en consumentenbescherming

Nadere informatie

Privacy Statement. Zwambag Verkeerstechniek B.V.

Privacy Statement. Zwambag Verkeerstechniek B.V. Privacy Statement 2018 Privacy Statement Zwambag Verkeerstechniek B.V. Wie zijn we? Zwambag Verkeerstechniek B.V. is gevestigd aan de Waalseweg 88, 3999 NV te Tull en t Waal. Wij zijn verantwoordelijk

Nadere informatie

Impact dienstenrichtlijn op het leefmilieu met bijzondere aandacht voor de drinkwatersector

Impact dienstenrichtlijn op het leefmilieu met bijzondere aandacht voor de drinkwatersector Impact dienstenrichtlijn op het leefmilieu met bijzondere aandacht voor de drinkwatersector Studiedag ACV-openbare diensten Leuven, 8 juni 2006 Dries Van Eeckhoutte AMINAL- Afdeling Europa & Milieu dries.vaneeckhoutte@lin.vlaanderen.be

Nadere informatie

Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA)

Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) Uniform Europees Aanbestedingsdocument (UEA) Deel I: Gegevens over de aanbestedingsprocedure en de aanbestedende dienst of aanbestedende entiteit Informatie over bekendmaking Voor een aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Welkom bij de Flexibility Groep

Welkom bij de Flexibility Groep Welkom bij de Flexibility Groep Wij zijn de eerste online franchise organisatie op het gebied van arbeidsbemiddeling De Flexibility Groep is opgericht in 2006 te Breda. Inmiddels tellen we landelijk meer

Nadere informatie

Privacy Statement 2018

Privacy Statement 2018 Privacy Statement 2018 VanderBeecken Audit en Advies B.V. en uw privacy In het kader van onze dienstverlening verwerken wij uw persoonsgegevens. Wij willen u hierover graag duidelijk en transparant informeren.

Nadere informatie

IMI REPORT. Nummer: PW - Detachering: Verzoek om informatie over een detachering

IMI REPORT. Nummer: PW - Detachering: Verzoek om informatie over een detachering IMI REPORT Nummer: 5878.1 PW - Detachering: Verzoek om informatie over een detachering Datums termijn (in kalenderdagen) 28 Op grond van artikel 6, lid 6, onder b), van Richtlijn 2014/67/EU moet elk verzoek

Nadere informatie

PRIVACY POLICY. Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus

PRIVACY POLICY. Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus PRIVACY POLICY Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus INLEIDING De VZW Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus met maatschappelijke zetel te 1030 Brussel, Albert Giraudlaan 98 en ingeschreven in de Kruispuntbank

Nadere informatie

Uiteindelijk belanghebbende (UBO) verklaring

Uiteindelijk belanghebbende (UBO) verklaring Uiteindelijk belanghebbende (UBO) verklaring Waarom dit formulier? Verzekeraars en andere partijen betrokken bij een verzekering moeten onder andere voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van

Nadere informatie

De DDMA Privacy Autoriteit controleert DDMA-leden jaarlijks op de toepassing van de privacy

De DDMA Privacy Autoriteit controleert DDMA-leden jaarlijks op de toepassing van de privacy 09 compliance Compliance Aantallen checklists De DDMA Privacy Autoriteit controleert DDMA-leden jaarlijks op de toepassing van de privacy wet- en regelgeving in marketingcommunicatie aan de hand van een

Nadere informatie

Goedgekeurd op 23 april Beleid inzake gegevensbescherming en privacy

Goedgekeurd op 23 april Beleid inzake gegevensbescherming en privacy Inleiding Solvay erkent en ondersteunt de privacybelangen van iedereen en eerbiedigt deze belangen wanneer zij persoonsgegevens verzamelt en verwerkt. Solvay eerbiedigt met name de privacy van haar klanten,

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING AUTEURSBOND 2018

PRIVACY VERKLARING AUTEURSBOND 2018 PRIVACY VERKLARING AUTEURSBOND 2018 De Auteursbond 1 behartigt de belangen van meer dan 1000 auteurs, die bij haar zijn aangesloten. Op onze website tref je allerhande nuttige informatie aan, die je ook

Nadere informatie

Uiteindelijk belanghebbende (UBO) verklaring

Uiteindelijk belanghebbende (UBO) verklaring Uiteindelijk belanghebbende (UBO) verklaring Waarom dit formulier? Verzekeraars en andere partijen betrokken bij een verzekering moeten onder andere voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van

Nadere informatie

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers

Persoonsgegevens van klanten of leveranciers Privacy policy De Raad voor Onroerende zaken (hierna: ROZ ) hecht veel waarde aan uw privacy. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

PEOPLE STAKEHOLDER(S) PEOPLE STAKEHOLDER(S)

PEOPLE STAKEHOLDER(S) PEOPLE STAKEHOLDER(S) Nr. ISO 26000 Indicator MVO Kernthema II: Arbeidsomstandigheden en volwaardig werk Stakeholder(s) Meten Uitvoering Voldoet Ja/Nee Doelstelling 2018 Paragraaf (Paragraaf 6.4) 1 6.4.1 Werkgelegenheid Safety

Nadere informatie

ZA5559. Flash Eurobarometer 321 (European Contract Law in Consumer Transactions) Country Questionnaire Belgium (Flemish)

ZA5559. Flash Eurobarometer 321 (European Contract Law in Consumer Transactions) Country Questionnaire Belgium (Flemish) ZA5559 Flash Eurobarometer 321 (European Contract Law in Consumer Transactions) Country Questionnaire Belgium (Flemish) Fl321 FLASH EUROBAROMETER Business attitudes towards cross border business to consumer

Nadere informatie

Feitelijke samenvatting van de reacties op de openbare raadpleging over de herziening van Verordening (EU) 211/2011 over het Europees burgerinitiatief

Feitelijke samenvatting van de reacties op de openbare raadpleging over de herziening van Verordening (EU) 211/2011 over het Europees burgerinitiatief Feitelijke samenvatting van de reacties op de openbare raadpleging over de herziening van Verordening (EU) 211/2011 over het Europees burgerinitiatief De Europese Commissie heeft van 24 mei tot 16 augustus

Nadere informatie

Privacy- en cookiestatement

Privacy- en cookiestatement Privacy- en cookiestatement info@flexanalytics.nl www.flexanalytics.nl Privacy- en cookie statement Wij (FlexAnalytics B.V.) hebben ons privacy beleid gewijzigd op basis van de richtlijnen van de GDPR/AVG.

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Organisatie lustrumfeest UMC Utrecht 2010.

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Organisatie lustrumfeest UMC Utrecht 2010. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) UMC Utrecht, Heidelberglaan 100, 3584 CX Utrecht (NL). Contactpunt(en): Cluster Inkoop,

Nadere informatie

ZA6772. Flash Eurobarometer 434 (Geo-blocking Among Businesses) Country Questionnaire Netherlands

ZA6772. Flash Eurobarometer 434 (Geo-blocking Among Businesses) Country Questionnaire Netherlands ZA677 Flash Eurobarometer (Geo-blocking Among Businesses) Country Questionnaire Netherlands FL Geo-blocking among businesses - NL D In welke provincie bevindt zich het hoofdkantoor van uw bedrijf? (LEES

Nadere informatie