Handleiding vergadering Provinciale Staten van Overijssel. Woensdag 27 juni 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding vergadering Provinciale Staten van Overijssel. Woensdag 27 juni 2007"

Transcriptie

1 Versie 4 Handleiding vergadering Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 27 juni 2007 PROVINCIALS STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Dat. ontv.: 0 4 JUL 2007 a.d. Routing Bijl.:

2 WOENSDAG 27 juni 2007 aanvang: uur 1. Opening / Mededelingen Ik open de vergadering en heet u alien van harte welkom. Van de navolgende leden heb ik een bericht van verhindering mogen ontvangen: <,1 T, 1. de heer Telleman (CDA); 2. de heer Blom (CDA); V* 3. de heer Yildirim (SP); 4. mevrouw Wiegersma (SP); 5. mevrouw Leusink (SP); 6. de heer Van Dijk (SGP) 7. mevrouw Steinmetz (WD). Op een nader te bepalen moment tijdens de statenvergadering zal ik Provinciale Staten nader informeren over de besluitvorming in de Regioraad over het beschikbaar stellen van de Twence-gelden voor de Agenda van Twente. De videoverbinding waar eerder sprake van was kan niet worden gerealiseerd. Het stemmen zal vanavond op de ouderwetse wijze verlopen, middels zitten en opstaan.

3 1. Vaststelling van de agenda (7V.B. Bij aanvang van de vergadering stellen Provinciate Staten de agenda vast. Op voorstel van een Statenlid of de voorzitter kan Provinciate Staten bij de vaststelling van de agenda de volgorde van behandeling van de agendapunten wijzigen.) Afgelopen vrijdag is u een statenvoorstel toegezonden betreffende de inzet middelen voor het Plattelandsontwikkelingsprogramma in Groene en Blauwe Diensten. U wordt voorgesteld om dit statenvoorstel als bespreekstuk aan de agenda van Provinciale Staten toe te voegen. Ik stel voor om de behandeling van het voorstel van het College van Gedeputeerde Staten inzake de Gebiedsontwikkeling luchthaven Twente e.o. richtlijnen M.E.R. als eerste inhoudelijk bespreekpunt op de agenda te plaatsen. Dit in verband met de publieke belangstelling. Wenst iemand het woord te voeren bij de vaststelling van deze gewijzigde agenda? Ik constateer dat hiermee de agenda is vastgesteld.

4 2. [Inzake vliegveld Twente: De heer Ab Bos De heer Theo Korstanje namens de Stichting hart van Twente inzake vliegveld Twente. y De heer Finkers T V Mevrouw Van Kampen.

5 , Vragenuur (overeenkomstig artikel 38 van het RvO) N.B. Het Statenlid dat tijdens het vragenuur vragen wil stellen, meldt dit onder aanduiding van het onderwerp als regel tenminste 24 uur voor aanvang van de vergadering bij de voorzitter ( artikel 38 lid 3 Regl. Van Orde.) Geen aanmeldingen. P.

6 4. Ingekomen stukken De lijst ingekomen stukken. De PvdA-fractie heeft op vrijdag 22 juni 2007 een verzoek bij mij ingediend tot het houden van een interpellatie. Het onderwerp waar de interpellatie zich tot richt betreft het vestigen grootschalige intensieve veehouderij in het buitengebied. Het reglement van Orde schrijft voor dat bij de behandeling van de ingekomen stukken het verzoek tot het houden van een interpellatie bij Provinciale Staten in stemming wordt gebracht. Eveneens beslissen Provinciale Staten op hetzelfde moment op welk tijdstip tijdens de vergadering de interpellatie zal worden gehouden. Ik breng nu in stemming het verzoek van de PvdA-fractie tot het houden van een interpellatie betreffende het vestigen van grootschalige intensieve veehouderij in het buitengebied. (BIJ POSITIEF BESLUIT) Ik stel Provinciale Staten voor om de interpellatie aan het eind van de agenda te behandelen.

7 Ten aanzien van de lijst ingekomen stukken: Ik vraag of een der leden over de lijst of de voorgestelde behandelmethode nog het woord wenst te voeren? Hierbij concludeer ik dat u kunt instemmen met de voorgestelde wijze van afhandeling van de ingekomen stukken.

8 5. Voorstellen van Gedeputeerde Staten HAMERSTUKKEN Ik stel de navolgende hamerstukken hierbij aan de orde. Ik vraag of een der leden over het voorstel betreffende: PS/2007/360 Statenvoorstel uitvoering motie Lulofs i.z. monumenten PS/2007/348 2 e diverse postenwijziging 2007 een stemverklaring wenst af te leggen? Zo, niet dan constateer ik dat conform bovengenoemde voorstellen van het College van Gedeputeerde Staten is besloten.

9 5. Voorstel van Gedeputeerde Staten BESPREEKSTUKKEN PS/2007/379 Gebiedsontwikkeling luchthaven Twente e.o.; richtlijnen M.E.R. Ik stel aan de orde het voorstel van het College van Gedeputeerde Staten inzake de Gebiedsontwikkeling luchthaven Twente e.o. richtlijnen M.E.R. Provinciale Staten worden voorgesteld om te besluiten dat in de milieueffectrapportage (m.e.r.) voor het project 'Gebiedsontwikkeling luchthaven Twente e.o.' ook het alternatief moet worden onderzocht zonder burgerluchtvaart. Medio 2007 wordt, via interactieve ontwerpdagen, met betrokken gemeenten en het maatschappelijk veld het alternatief zonder burgerluchtvaart verkend en vormgegeven. Dit alternatief wordt vervolgens zowel in de m.e.r. als de Maatschappelijke kosten-batenanalyse (MKBA), parallel, vergeleken met het alternatief (met varianten) voor de burgerluchtvaart. Ik stel voor dat terzake van de beantwoording van de vragen en opmerkingen gedaan vanuit Provinciale Staten in eerste instantie namens het College antwoordt: gedeputeerde Rietkerk.

10 10 Ik open de beraadslaging. Ik constateer dat (zie sprekerslijst) de volgende personen spreektijd hebben aangevraagd. In eerste instantie voert het woord (conform volgorde sprekerslijst). Dan geef ik nu het woord aan gedeputeerde Rietkerk. Ik vraag of een der sprekers gebruik wenst te maken van een tweede termijn? (, bij positief antwoord: Ik vraag of namens het College nog een reactie gegeven wenst te worden?) Ik sluit hierbij de beraadslagingen. u brengt eerst eventuele moties / amendementen in stemming. u vraagt of een der leden stemming verlangt Ik constateer dat conform / niet conform het voorstel van het College van Gedeputeerde Staten is besloten.

11 11 5, Voorstel van Gedeputeerde Staten BESPREEKSTUKKEN Afspraak is dat de sprekersvolgorde veldt van cirote fractie naar kleine fractie. PS/2007/385 Perspectiefbrief 2008 inclusief PS/2007/ e wijziging van de begroting 2007 Ik stel aan de orde het voorstel van het College van Gedeputeerde Staten inzake de Perspectiefbrief 2008 en de 13 e wijziging van de begroting Voorliggende brief komt in de plaats van de Perspectiefnota Afgesproken is dat het College in de Perspectiefbrief globaal aangeeft wat het Coalitieakkoord betekent voor de programma's, doelstellingen en indicatoren uit de bestaande begroting en dat er wordt ingegaan op eventuele actuele financiele ontwikkelingen en de gevolgen daarvan op het budgettaire perspectief. Dit geactualiseerde budgettaire perspectief vormt dan de financiele basis voor de begroting Ik stel voor dat inzake de beantwoording van de vragen en opmerkingen gedaan vanuit Provinciale Staten in eerste instantie namens het College antwoordt: gedeputeerde Klaasen.

12 12 Ik open de beraadslaging. Ik constateer dat (zie sprekerslijst) de volgende personen spreektijd hebben aangevraagd. In eerste instantie voert het woord (conform volgorde sprekerslijst). Dan geef ik nu het woord aan gedeputeerde Klaasen (indien noodzakelijk en gewenst aan de overige leden van het College van Gedeputeerde Staten). Ik vraag of een der sprekers gebruik wenst te maken van een tweede termijn? (, bij positief antwoord: Ik vraag of namens het College nog een reactie gegeven wenst te worden?) Ik sluit hierbij de beraadslagingen. u brengt eerst eventuele moties / amendementen in stemming. u vraagt of een der leden stemming verlangt (NB: GAARNE INVENTARISEREN WELKE BESLUITEN DOOR PS ZIJN GENOMEN CQ TOEZEGGINGEN DOOR GS ZIJN GEDAAN. WELKE GEACHT WORDEN TERUG TE KOMEN IN DE BEGROTING 2008.)

13 13 Ik constateer dat kennis is genomen van de Perspectiefbrief 2008 en dat conform / niet conform het voorstel van het College van Gedeputeerde Staten inzake de 13 e wijziging van de begroting 2007 is besloten.

14 14 5. Voorstel van Gedeputeerde Staten SESPREEKSTUKKEN PS/2007/379 Inzet middelen Plattelandsontwikkelingsprogramma in Groene en Blauwe Diensten. Ik stel aan de orde het voorstel van het College van Gedeputeerde Staten inzake de inzet van middelen in het Plattelandsontwikkelingsprogramma in Groene en Blauwe Diensten. Ik stel voor dat terzake van de beantwoording van de vragen en opmerkingen gedaan vanuit Provinciale Staten in eerste instantie namens het College antwoordt: gedeputeerde Jansen. Ik open de beraadslaging. Ik constateer dat (z/e sprekerslijst) de volgende personen spreektijd hebben aangevraagd. In eerste instantie voert het woord (conform volgorde sprekerslijst). Dan geef ik nu het woord aan gedeputeerde Jansen. Ik vraag of een der sprekers gebruik wenst te maken van een tweede termijn?

15 15 (, bij positief antwoord: Ik vraag of namens het College nog een reactie gegeven wenst te worden?) Ik sluit hierbij de beraadslagingen. u brengt eerst eventuele moties / amendementen in stemming. u vraagt of een der leden stemming verlangt Ik constateer dat conform / niet conform het voorstel van het College van Gedeputeerde Staten is besloten.

16 16 6. Voorstel van Agendacommissie c,q, Presidium BESPREEKSTUKKEN PS/2007/359 Onderzoek Rekenkamer Oost-Nederland; Pappen en nathouden - Verdrogings-bestrijding in de provincies Overijssel en Gelderland. Ik stel aan de orde het voorstel van de agendacommissie inzake het onderzoek Rekenkamer Oost-Nederland; Pappen en nathouden - Verdrogingsbestrijding in de provincies Overijssel en Gelderland. Ik stel voor dat terzake van de beantwoording van de vragen en opmerkingen gedaan vanuit Provinciale Staten in eerste instantie namens de agendacommissie antwoordt de heer Hassink. Namens het College van Gedeputeerde Staten antwoordt gedeputeerde Jansen. Ik open de beraadslaging. Ik constateer dat (z/e sprekerslijst) de volgende personen spreektijd hebben aangevraagd. In eerste instantie voert het woord (conform volgorde sprekerslijst). Dan geef ik allereerst het woord aan de heer Hassink en vervolgens aan gedeputeerde Jansen.

17 17 Ik vraag of een der sprekers gebruik wenst te maken van een tweede termijn? (, bij positief antwoord: Ik vraag of namens de agendacommissie c.q. het College nog een reactie gegeven wenst te worden?) Ik sluit hierbij de beraadslagingen. u brengt eerst eventuele moties / amendementen in stemming. u vraagt of een der leden stemming verlangt Ik constateer dat conform / niet conform het voorstel van de agendacommissie is besloten.

18 18 6. Voorstel van Agendacommissie c.q. Presidium BESPREEKSTUKKEN PS/2007/415 Invulling procesmatige rol voor de griffie. Ik stel aan de orde het voorstel van het Presidium inzake de invulling van de procesmatige rol voor de griffie. Ik stel voor dat terzake van de beantwoording van de vragen en opmerkingen gedaan vanuit Provinciale Staten in eerste instantie namens het Presidium antwoordt de Commissaris van de Koningin. Ik open de beraadslaging. Ik constateer dat (z/e sprekerslijst) de volgende personen spreektijd hebben aangevraagd. In eerste instantie voert het woord (conform volgorde sprekerslijst). Dan geef ik het woord aan de Commissaris van de Koningin. Ik vraag of een der sprekers gebruik wenst te maken van een tweede termijn? (, bij positief antwoord: Ik vraag of namens het Presidium nog een reactie gegeven wenst te worden?)

19 19 Ik sluit hierbij de beraadslagingen. u brengt eerst eventuele moties / amendementen in stemming. u vraagt of een der leden stemming verlangt Ik constateer dat conform / niet conform het voorstel van het College van Gedeputeerde Staten is besloten.

20 20 7. Benoemingen leden Provinciale Staten in diverse organen, Ik stel aan de orde het voorstel inzake de benoeming van leden van Provinciale Staten in diverse organen. Deze organen zijn de Neue Hanze Interregio, de Euregioraad, de hoor- en adviescommissie Provinciale Staten en de IPO Algemene Vergadering. Via de agenda van Provinciale Staten is een voorstel gedaan voor de invulling van de respectievelijke vacatures. Aangezien het een benoeming van personen betreft dient er een schriftelijke stemming plaats te vinden. Dan stel ik nu voor om over te gaan tot stemming. Ik benoem tot leden van het stembureau: w K,.. u * YonneNijhof AttillaTunc Ik verzoek mevrouw Nijhof als voorzitter op te treden.

21 21 Ik maak u erop attent dat u via een stembiljet een stem op alle vacatures kunt uitbrengen! Ik verzoek de bodes het stembiljet rond te delen. (Voor een goed verloop van de stemming de Statenleden verzoeken op hun plaats te blijven zitten totdat zij hun stembriefje in de stembus hebben gedeponeerd.) Ik verzoek de bodes de stembriefjes op te halen en de stembussen bij het stembureau af te leveren. (Korte schorsing, tot terugkomst stemcommissie) Ik verzoek de voorzitter, mevrouw Nijhof, de uitkomst van de stemming bekend te maken. (Mevrouw Nijhof maakt de uitkomst van de stemming bekend). Ik constateer dat conform / niet conform het voorstel van de statengriffie is besloten.

22 22 \J ONDER VOORBEHOUD VAN INSTEMMING VAN PS!!!! interpeiiatie vestigen grootschalige intensieve veehouderij in het buitengebied Ik stel aan de orde de interpellatie inzake het vestigen van grootschalige intensieve veehouderij in het buitengebied. Als eerste verzoek ik de PvdA-fractie om zijn interpellatie te houden. Nadat de PvdA-fractie zijn interpellatie heeft gehouden worden de overige leden van Provinciale Staten in de gelegenheid gesteld over het in de interpellatie behandelde onderwerp het woord te voeren. Ik stel voor dat terzake van de beantwoording van de vragen en opmerkingen gedaan vanuit PvdA en eventueel andere fracties namens het college van Gedeputeerde Staten antwoordt: Gedeputeerde Jansen. Ik verzoek hem achter de tafel plaats te nemen. Ik open de beraadslaging en geef de heer Van Dalfsen het woord. Wenst een van de overige leden van Provinciale Staten inzake dit voorstel het woord te voeren? Dan geef ik nu het woord aan gedeputeerde Jansen.

23 23 Ik vraag of een der sprekers gebruik wenst te maken van een tweede termijn? (, bij positief antwoord: Ik vraag of namens het college nog een reactie gegeven wenst te worden?) Ik sluit hierbij de interpellatie.

24 24 Afsiufting vergadering. Ik kan u melden dat ik aan het eind ben gekomen van deze vergadering. De eerstvolgende Statenvergadering wordt gehouden op 26 September Ik wens u alien een prettig zomerreces toe!

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda BESLUITENLIJST Vergadering van Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 17 februari 2016 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de

Nadere informatie

Geannoteerde gewijzigde agenda Provinciale Staten met sprekers

Geannoteerde gewijzigde agenda Provinciale Staten met sprekers Geannoteerde gewijzigde agenda Provinciale Staten met sprekers Datum 08-06-2018 Tijd 9:30-17:00 Locatie Voorzitter Omschrijving Statenzaal Dhr. Han Polman 18014123 - Rekening en Voorjaarsnota 1 Opening

Nadere informatie

De agenda wordt gewijzigd vastgesteld: het als agendapunt 13 geagendeerde voorstel PS/2016/763 HMO wordt omgezet naar hamerstuk.

De agenda wordt gewijzigd vastgesteld: het als agendapunt 13 geagendeerde voorstel PS/2016/763 HMO wordt omgezet naar hamerstuk. BESLUITENLIJST Vergadering van Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 28 september U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU). enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 31 mei 2017 1. Regeling van Werkzaamheden Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergadering en andere werkzaamheden van Provinciale Staten van Overijssel 2007

Reglement van orde voor de vergadering en andere werkzaamheden van Provinciale Staten van Overijssel 2007 CVDR Officiële uitgave van Overijssel. Nr. CVDR33103_1 29 november 2016 Reglement van orde voor de vergadering en andere werkzaamheden van Provinciale Staten van Overijssel 2007 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld.

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld. Besluitenlijst Middelburg, 7 juli 2014 nr. 14010192 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 4 juli 2014, 9.30 tot 18.55 uur, in de Statenzaal, Abdij

Nadere informatie

Gewijzigde Agenda Provinciale Staten Met sprekers

Gewijzigde Agenda Provinciale Staten Met sprekers Gewijzigde Agenda Provinciale Staten Met sprekers Datum 21-09-2018 Tijd 9:30-17:00 Locatie Voorzitter Statenzaal Dhr. Han Polman Omschrijving 18017817 1 Opening Berichten van verhindering: Tobias van Gent

Nadere informatie

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012

Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Agenda vergadering Provinciale Staten op 14 november 2012 Hierbij wordt u uitgenodigd voor de openbare vergadering van de Provinciale Staten Datum: woensdag 14 november 2012 Aanvang: 10:00 uur (de vergadering

Nadere informatie

Provinciale Staten. Advies Commissie Werkwijze

Provinciale Staten. Advies Commissie Werkwijze Provinciale Staten Advies Commissie Werkwijze Commissie Werkwijze René Westra (VVD) Gerhard Bos (CDA) Lucia van Milaan (D66) Agnes Lewe (SP) Titus Visser (PvdA) Marjolein Faber (PVV) Peter van t Hoog (ChristenUnie)

Nadere informatie

Omschrijving van het voorstel

Omschrijving van het voorstel PS2009-552 Ontwerpbesluitenlijst Provinciale Staten van Gelderland Vergadering op 1 en 8 juli 2009 Omschrijving van het voorstel Besluit 1. Opening en mededelingen van de voorzitter 2. Vaststelling van

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg: 25 september 2015 Nummer 15013794 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 25 september 2015 van 9.35

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Noord-Beveland oktober 2015

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Noord-Beveland oktober 2015 Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Noord-Beveland oktober 2015 INHOUD Onderwerp Pagina INHOUD 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1 Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Reglement van Orde voor Provinciale Staten van Overijssel 2011

Reglement van Orde voor Provinciale Staten van Overijssel 2011 CVDR Officiële uitgave van Overijssel. Nr. CVDR102637_4 29 november 2016 Reglement van Orde voor Provinciale Staten van Overijssel 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijving In

Nadere informatie

Reglement van Orde voor Provinciale Staten Limburg 2012

Reglement van Orde voor Provinciale Staten Limburg 2012 CVDR Officiële uitgave van Limburg. Nr. CVDR74798_3 29 november 2016 Reglement van Orde voor Provinciale Staten Limburg 2012 Reglement van Orde voor Provinciale Staten Limburg 2012 Hoofdstuk 1 Algemene

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Reglement van Orde PS en statencommissies

Reglement van Orde PS en statencommissies Reglement van Orde PS en statencommissies December 2013 Inhoud Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van Provinciale Staten Wetstechnische informatie 3 HOOFDSTUK 1, ALGEMENE

Nadere informatie

Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden

Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 47 Haarlem, 22 mei 2012 Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden Bijlagen: - ontwerpbesluit - concept-onderzoeksopzet

Nadere informatie

Reglement van Orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2018

Reglement van Orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2018 Reglement van Orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2018 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit Reglement van Orde wordt verstaan onder: a. commissievoorzitter:

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Reglement van orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2015

PROVINCIAAL BLAD. Reglement van orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2015 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Limburg. Nr. 832 16 februari 2015 Reglement van orde voor de Statencommissies provincie Limburg 2015 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 Aan deze openbare besluitenlijst kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van het door provinciale staten vastgestelde verslag bevat de formele besluitvorming

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN VAN DE ACHTERHOEK RAAD, vastgesteld d.d. 8 april 2019

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN VAN DE ACHTERHOEK RAAD, vastgesteld d.d. 8 april 2019 REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN VAN DE ACHTERHOEK RAAD, vastgesteld d.d. 8 april 2019 Hoofdstuk I Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Hoofdstuk II Paragraaf 1 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Paragraaf

Nadere informatie

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad en de carrousel van de gemeente Zwijndrecht

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad en de carrousel van de gemeente Zwijndrecht CVDR Officiële uitgave van Zwijndrecht. Nr. CVDR614791_1 29 januari 2019 Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad en de carrousel van de gemeente Zwijndrecht De raad van

Nadere informatie

Besluitenlijst 13 februari 2015

Besluitenlijst 13 februari 2015 Besluitenlijst 13 februari 2015 Middelburg, 19 februari 2015 nr. 15002275 Besluitenlijst voor de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 13 februari 2015, 09.30 uur, in

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE GEMEENTERAAD 2009

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE GEMEENTERAAD 2009 Raadsbesluit nr.: 09 025 Registratienummer: 08.53347 De Raad van de gemeente Hoorn; gelet op artikel 16 e.a. van de Gemeentewet; gelet op het modeldocument RvO van de VNG, besluit: vast te stellen het

Nadere informatie

Reglement van Orde van het Algemeen bestuur BLINK 2016

Reglement van Orde van het Algemeen bestuur BLINK 2016 Reglement van Orde van het Algemeen bestuur BLINK 2016 Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling BLINK; besluit: gelet op artikel 22 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 8

Nadere informatie

Artikel 1 'Algemene Vergadering': De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten.

Artikel 1 'Algemene Vergadering': De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten. Reglement van orde Begripsbepalingen Artikel 1 'Algemene Vergadering': De Algemene Vergadering van CNV Onderwijs zoals bedoeld in artikel 13 van de statuten. 'Vergaderdeelnemer': Een op de Algemene Vergadering

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 26 september 2018

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 26 september 2018 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 26 september 2018 1.Opening en vaststelling van de agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE REGLEMENT VAN ORDE 2 HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN... 2 artikel 1: Toepassing van dit reglement 2 artikel 2: Definitiebepalingen 2 artikel 3: Handhaving van de orde 2 artikel 4: Amendementen

Nadere informatie

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016

Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Korendijk. Nr. 20666 23 februari 2016 Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad Korendijk 2016 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 26 mei 2015 Nummer: 15007743 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 26 mei 2015 van 09.40 tot 18.43 uur,

Nadere informatie

Was-wordt-tabel Wijziging Model Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2014 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bi

Was-wordt-tabel Wijziging Model Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2014 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bi Was-wordt-tabel Wijziging Model Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2014 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bijvoorbeeld) [iets] = door gemeente in te vullen. -

Nadere informatie

Voorlopige agenda Statencommissie Economie & bestuur

Voorlopige agenda Statencommissie Economie & bestuur Voorlopige agenda Statencommissie Economie & bestuur Aan de leden van de Statencommissie Economie & bestuur De voorzitter van de Statencommjssie Economie & bestuur roept u hierbij op tot het bijwonen van

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER. 19 november november 2014 Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER. 19 november november 2014 Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart Algemeen bestuur VERGADERDATUM AFDELING NAAM STELLER Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart AGENDAPUNT ONDERWERP 6 Voorstel wijziging Reglement van orde voor de vergadering van het algemeen bestuur

Nadere informatie

PROVINCSALESTATEN VAM OVERIJSSEL. Regnr FS»bfc\ftl i* U 1. 0 D nt : 2 T OKT 2010. Routing

PROVINCSALESTATEN VAM OVERIJSSEL. Regnr FS»bfc\ftl i* U 1. 0 D nt : 2 T OKT 2010. Routing Griffie Provincie Overijssel PROVINCSALESTATEN VAM OVERIJSSEL Regnr FS»bfc\ftl i* U 1 0 D nt : 2 T OKT 2010 Routing a.d. Bijl.: Geachteheer/mevrouw, Hierbij ingesloten trefl u twee brieven. Een is er gericht

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst (concept) Provinciale Staten

Besluitenlijst (concept) Provinciale Staten Besluitenlijst (concept) Provinciale Staten Datum: 2 februari 2018 Tijd: 9:30 14.55 uur Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. drs. J.M.M. Polman, commissaris van de Koning in Zeeland Nummer: 18003603 Link

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in artikel 5 van de Verordening bestuurscommissie GGD Veiligheidsregio Limburg-Noord;

Gelet op het bepaalde in artikel 5 van de Verordening bestuurscommissie GGD Veiligheidsregio Limburg-Noord; De bestuurscommissie GGD van de Veiligheidsregio Limburg-Noord; Gelet op het bepaalde in artikel 5 van de Verordening bestuurscommissie GGD Veiligheidsregio Limburg-Noord; BESLUIT: Vast stellen het volgende:

Nadere informatie

Reglement van orde provinciale staten provincie Groningen 2019

Reglement van orde provinciale staten provincie Groningen 2019 Reglement van orde provinciale staten provincie Groningen 2019 Hoofdstuk 1 Artikel 1 Algemene bepalingen Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: agenderingsvoorstel provinciale staten:

Nadere informatie

Inhoudsopgave van het Reglement van Orde TITEL I - BEGRIPSBEPALINGEN TITEL II - PROVINCIALE STATEN HOOFDSTUK I - ONDERZOEK GELOOFSBRIEVEN

Inhoudsopgave van het Reglement van Orde TITEL I - BEGRIPSBEPALINGEN TITEL II - PROVINCIALE STATEN HOOFDSTUK I - ONDERZOEK GELOOFSBRIEVEN Reglement van Orde voor de vergaderingen van Provinciale Staten, de Statencommissies, het Fractievoorzittersoverleg en de Agendacommissie van de provincie Zuid-Holland. Het Reglement van Orde bevat (spel)regels

Nadere informatie

Was-wordt-tabel wijziging Reglement van Orde. Een leeg tekstvak betekent dat het betreffende artikel niet wijzigt.

Was-wordt-tabel wijziging Reglement van Orde. Een leeg tekstvak betekent dat het betreffende artikel niet wijzigt. Was-wordt-tabel wijziging Reglement van Orde. Een leeg tekstvak betekent dat het betreffende artikel niet wijzigt. Tekst RvO per 1 juli 2015 Voorgestelde nieuwe tekst Toelichting TITEL I - BEGRIPSBEPALINGEN

Nadere informatie

Besluitenlijst 14 maart 2014

Besluitenlijst 14 maart 2014 Besluitenlijst 14 maart 2014 Middelburg, 17 maart 2014 nr. 14004292 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 14 maart 2014, 9.30 uur, in de Statenzaal,

Nadere informatie

A. In artikel 1 wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel 1 door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende:

A. In artikel 1 wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel 1 door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende: Besluit van Provinciale Staten van 10 juli 2017 ter wijziging van het Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van Provinciale Staten en Statencommissies van Noord-Holland 2015

Nadere informatie

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017 20 november Provinciale Staten Griffie Aan Provinciale Staten Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten + = Fractie is voor behandeladvies = Fractie is tegen behandeladvies x = Fractie is

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 22 februari 2017

Besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 22 februari 2017 enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 22 februari 2017 Agendapunt 1. Regeling van werkzaamheden Bericht van verhindering ontvangen van mevrouw Balootje (SGP en CU) De

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen De raad van de gemeente Kaag en Braassem; gelet op artikel 16 van de Gemeentewet; b e s l u i t: vast te stellen: het Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeente Kaag

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE 2012

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE 2012 REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE 2012 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit reglement

Nadere informatie

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht 2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht Instrument Wat wil ik? Welke procedure? AMBTELIJKE BIJSTAND Verordening op de ambtelijke bijstand Gemeenteblad van Utrecht 2009, nr. 45 AMENDEMENT Artikel

Nadere informatie

EERSTE WIJZIGING VAN HET REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VOOR DE RAAD 2014

EERSTE WIJZIGING VAN HET REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VOOR DE RAAD 2014 EERSTE WIJZIGING VAN HET REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VOOR DE RAAD 2014 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Reglement van orde Provinciale Staten Noord-Brabant 2012

Reglement van orde Provinciale Staten Noord-Brabant 2012 CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR133545_3 6 december 2016 Reglement van orde Provinciale Staten Noord-Brabant 2012 Provinciale Staten van Noord-Brabant; Gelezen het voorstel van het presidium

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE GEMEENTERAAD 2009

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE GEMEENTERAAD 2009 Raadsbesluit nr.: Registratienummer: 08.53347 De Raad van de gemeente Hoorn; gelet op artikel 16 e.a. van de Gemeentewet; gelet op het modeldocument RvO van de VNG, besluit: vast te stellen het Reglement

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Datum: 16 december 2016 Tijd: 9:35 16.40 uur Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Nummer: 16020826 1. Opening om 9.35 uur. Het lid Van Tilborg (SP) is verhinderd.

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland

Reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland Reglement van orde voor de vergaderingen van het van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de

Nadere informatie

GEMEENTE CRANENDONDCK Reglement van orde voor de gemeenteraad 11 mei 2010.

GEMEENTE CRANENDONDCK Reglement van orde voor de gemeenteraad 11 mei 2010. GEMEENTE CRANENDONDCK Reglement van orde voor de gemeenteraad 11 mei 2010. Reglement van orde voor de gemeenteraad (versie 2010) 1 Inhoudsopgave Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad van Goirle 2014

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad van Goirle 2014 Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad van Goirle 2014 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit reglement wordt verstaan onder: a voorzitter:

Nadere informatie

De raad van de gemeente Hillegom, gelezen het voorstel van het presidium van 19 januari 2011, gelet op artikel 16 van de Gemeentewet,

De raad van de gemeente Hillegom, gelezen het voorstel van het presidium van 19 januari 2011, gelet op artikel 16 van de Gemeentewet, De raad van de gemeente Hillegom, gelezen het voorstel van het presidium van 19 januari 2011, gelet op artikel 16 van de Gemeentewet, BESLUIT vast te stellen het volgende REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

Reglement van orde van de raad van Beekdaelen houdende bepalingen over de vergaderingen en werkzaamheden van de raad 2019

Reglement van orde van de raad van Beekdaelen houdende bepalingen over de vergaderingen en werkzaamheden van de raad 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Beekdaelen Nr. 12046 17 januari 2019 Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Beekdaelen houdende regels omtrent reglement van orde van de raad Reglement

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1444998 Datum: 28 mei 2019 Portefeuillehouder: Domein / Team: Griffie Onderwerp: Wijziging Reglementen van orde voor de raad en raadscommissies 2019

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad Gemeentebestuur! "# $%$ & - & ' ( & & & ) & * & + & + + - & & & +! & * Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 2627

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 2627 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Brabant Nr. 2627 19 juni 2017 Verordening van Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant houdende regels voor Provinciale Staten (Reglement

Nadere informatie

Besluitenlijst 1 november 2013

Besluitenlijst 1 november 2013 Besluitenlijst 1 november 2013 Middelburg, 4 november 2013 nr. 13024675 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 1 november 2013, 09.30 uur, in de

Nadere informatie

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota.

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota. Interne memo Aan : Presidium Van : Lenneke van der van der Meer Afdeling : Griffie Datum : Maart 2013 Onderwerp : Behandeling jaarrekening / scenario's voor de toekomst / perspectiefnota en begroting 1.

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE voor de werkzaamheden van het Algemeen Bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland

REGLEMENT VAN ORDE voor de werkzaamheden van het Algemeen Bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland REGLEMENT VAN ORDE voor de werkzaamheden van het Algemeen Bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland Het Algemeen Bestuur van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland; Gelet op artikel 15 vierde

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2011/543

Statenvoorstel nr. PS/2011/543 Statenvoorstel nr. PS/2011/543 Verordening Werkgeverscommissie griffier Datum Inlichtingen bij 21 september 2011 mw. mr.drs. E.H.P. Stolk-Jorink, telefoon 038 499 87 92 e-mail EHP.Stolk-Jorink@overijssel.nl

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR385044_1

CVDR. Nr. CVDR385044_1 CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR385044_1 19 juni 2017 Reglement van orde Provinciale Staten Noord-Brabant 2015 Reglement van orde Provinciale Staten Noord-Brabant 2015 Provinciale Staten

Nadere informatie

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 28 mei 2014

Besluitenlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 28 mei 2014 PROVINCIE HM FLEVOLAND enlijst PS Registratienummer: 1617233 enlijst van Provinciale Staten van Flevoland van 28 mei 2014 Aanwezig: Voorzitter: De heer L. Verbeek (CdK) De dames R. Azarkan (PvdA), M.C.

Nadere informatie

gelet op artikel 7, tweede lid, van de gemeenschappelijke regeling tot instandhouding van de DCMR Milieudienst Rijnmond (versie na 19 wijziging);

gelet op artikel 7, tweede lid, van de gemeenschappelijke regeling tot instandhouding van de DCMR Milieudienst Rijnmond (versie na 19 wijziging); ^ _ DLP'lR Het algemeen bestuur van de Milieudienst ; gelezen het advies van het dagelijks bestuur van 26 mei 2011; gelet op artikel 7, tweede lid, van de gemeenschappelijke regeling tot instandhouding

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR418063_1

CVDR. Nr. CVDR418063_1 CVDR Officiële uitgave van Veenendaal. Nr. CVDR418063_1 27 juni 2017 Verordening op de raadscommissies Veenendaal 2016 De raad van de gemeente Veenendaal; gelezen het voorstel van voorzitter en de griffier

Nadere informatie

a. voorzitter: de voorzitter van Provinciale Staten of diens vervanger;

a. voorzitter: de voorzitter van Provinciale Staten of diens vervanger; Provinciale staten van Noord-Holland; Gelet op de voordracht van het presidium van 20 oktober en 15 december 2014, met kenmerk 01.2015; gelet op het advies van de Statencommissie ZC&M van 1 december 2014;

Nadere informatie

gelezen de voorstellen van burgemeester en wethouders d.d. 23 april 2003;

gelezen de voorstellen van burgemeester en wethouders d.d. 23 april 2003; De raad van de gemeente Waalwijk; gelezen de voorstellen van burgemeester en wethouders d.d. 23 april 2003; met inachtneming van het vastgestelde amendement d.d. 5 juni 2003 gelet op artikel 16 van de

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 6 november 2015 Nummer 15015913 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 6 november 2015 van 9.20 tot 19.57

Nadere informatie

Voorlopige agenda Statencommissiedag 17 juni 2015

Voorlopige agenda Statencommissiedag 17 juni 2015 Voorlopige agenda Statencommissiedag 7 juni 205 Kamer 0.4 Kamer.8 9.30 Bestuur en Financien Secretaris: mw. S.S.M. Bruggenkamp GS : CdK, dhr. E. van Hijum Landbouw en Natuur Secretaris: dhr. A.E.W. Boukes

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 maart 2002;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 maart 2002; De Raad van de gemeente Sint Anthonis; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 maart 2002; gelet op artikel 16 van de Gemeentewet; BESLUIT: vast te stellen het volgende reglement van

Nadere informatie

Reglement van orde gemeenteraad Grootegast

Reglement van orde gemeenteraad Grootegast Reglement van orde gemeenteraad Grootegast 2010 Vastgesteld door de raad van de gemeente Grootegast, d.d. 11 mei 2010 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. In dit reglement

Nadere informatie

Onderwerp: REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE GEMEENTERAAD EN RAADSCOMMISSIES. HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen

Onderwerp: REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE GEMEENTERAAD EN RAADSCOMMISSIES. HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen Onderwerp: REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE GEMEENTERAAD EN RAADSCOMMISSIES Artikel 1, Begripsomschrijvingen HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen In dit reglement wordt

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Gemeenteraad van Opsterland 2016

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Gemeenteraad van Opsterland 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Opsterland. Nr. 23491 29 februari 2016 Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Gemeenteraad van Opsterland 2016 Hoofdstuk 1 Algemene

Nadere informatie

Was: RvO wordt: Rvo Reglement van orde 2015 Toelichting wijziging Nr. Reglement van orde 2019

Was: RvO wordt: Rvo Reglement van orde 2015 Toelichting wijziging Nr. Reglement van orde 2019 Was: RvO 2015 - wordt: Rvo 2019 Art nr. Reglement van orde 2015 Toelichting wijziging Nr. Reglement van orde 2019 1 amendement: een op schrift gesteld voorstel tot wijziging van een aanhangige besluittekst,

Nadere informatie

Commissie van Advies reglement

Commissie van Advies reglement Commissie van Advies reglement CvA-Reglement Commissie van Advies reglement Stichting Studenten Activiteiten Paragraaf 1 algemeen Art.1 Art.2 Art.3 Het Commissie van Advies reglement is het reglement van

Nadere informatie

RBFZ commissie Ter besluitvorming in de

RBFZ commissie Ter besluitvorming in de Raadsvoorstel Agendapunt 10 Bijlagenummer 60 Onderwerp Vaststelling Reglement van orde voor de gemeenteraad 2015 en Ter behandeling in de RBFZ 15-10-2015 commissie Ter besluitvorming in de 29-10-2015 gemeenteraadsvergadering

Nadere informatie

Workshop politieke instrumenten

Workshop politieke instrumenten Workshop politieke instrumenten Joost de Wals (griffie) Bob Roelofs (griffier) Kees van Baak (vml. plv. voorzitter PS) 10 april 2019 9.30%10.45u en 11.00%12.15u Wat gaan we doen? Een rondje langs uw politieke

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda

gemeente Eindhoven Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 2 Vaststellen van de volgorde van de agenda A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Secretariaat Agenda Gemeenteraad Betreft vergadering van dinsdag 8 mei 2012, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur 1 Opening en mededelingen 2 Vaststellen van de

Nadere informatie

Reglement van orde voor de gemeenteraad

Reglement van orde voor de gemeenteraad Toegevoegd artikel 46a (vastgesteld 17-11-2015; bekendgemaakt Ede Stad 14-12-2011) en gewijzigd artikel 19 (vastgesteld 30-4-2015; bekendgemaakt in Gemeenteblad 6 mei 2015, nr. 809) Reglement van orde

Nadere informatie

gelet op de voorbereidingen van en de presentaties gegeven door de raadswerkgroep vergadermodellen daarvoor ingesteld ter

gelet op de voorbereidingen van en de presentaties gegeven door de raadswerkgroep vergadermodellen daarvoor ingesteld ter De raad van de gemeente Gooise Meren; gelet op artikel 16 van de Gemeentewet; gelet op de voorbereidingen van en de presentaties gegeven door de raadswerkgroep vergadermodellen daarvoor ingesteld ter voorbereiding

Nadere informatie

Wetstechnische informatie

Wetstechnische informatie (versie geldig vanaf 20-05-2014) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling Citeertitel Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is vastgesteld)

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 51 Haarlem, 1 juni 2004 Onderwerp: Evaluatie duaal bestel Bijlage: Ontwerpbesluit Inleiding In het seniorenconvent van 23 juni 2003 is afgesproken, dat het

Nadere informatie

gelezen het voorstel van de agendacommissie van 12 januari 2017;

gelezen het voorstel van de agendacommissie van 12 januari 2017; 4.201k gemeente Bronckhorst Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer:z85987\raad-00200/8 De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van de agendacommissie van 12 januari 2017;

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Drechtraad

Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Drechtraad De Drechtraad Gezien het voorstel van de Agendacommissie van 16 september 2010 Vast te stellen het navolgende: B E S L U I T : Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Drechtraad

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE HEEZE-LEENDE 2016

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE HEEZE-LEENDE 2016 De raad van de gemeente Heeze-Leende; gezien het advies van het presidium d.d. 29 augustus 2016, nr. 16.40; gelet op artikel 16 en 82 van de Gemeentewet; b e s l u i t : vast te stellen de volgende regeling:

Nadere informatie

Handreiking modelreglement van orde met dualistische elementen

Handreiking modelreglement van orde met dualistische elementen Handreiking modelreglement van orde met dualistische elementen Inhoud 4 1. Inleiding 6 2.Modelreglement van orde met dualistische elementen voor de vergadering en andere werkzaamheden van provinciale staten

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen* In dit reglement wordt verstaan onder: - amendement: voorstel van een raadslid tot wijziging van een ontwerpverordening of ontwerpbeslissing

Nadere informatie

GEMEENTE CRANENDONDCK Reglement van orde voor de gemeenteraad 2015

GEMEENTE CRANENDONDCK Reglement van orde voor de gemeenteraad 2015 GEMEENTE CRANENDONDCK Reglement van orde voor de gemeenteraad 2015 2015-006.2 Reglement van Orde gemeenteraad 2015 rb vastgesteld 3 februari 2015 1 Inhoudsopgave Reglement van orde voor de vergaderingen

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 8 juni 2016 Nummer 16008481 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 11 maart 2016 van 9.35 uur tot 20.31

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg: 16 juli 2015 Nummer: 15009898 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 3 juli 2015 van 9.35 tot 17.39

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2010

Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2010 CVDR Officiële uitgave van Landsmeer. Nr. CVDR41849_1 17 oktober 2017 Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2010 De raad van de gemeente Landsmeer; gelezen het voorstel

Nadere informatie

3. Tijdens de laatste CvA van het bestuursjaar zullen de voorzitters en de aspirant-voorzitters

3. Tijdens de laatste CvA van het bestuursjaar zullen de voorzitters en de aspirant-voorzitters Het Commissie van Advies reglement is het reglement van de Commissie van Advies, hierna te noemen CvA, van de Stichting Studenten Activiteiten, hierna te noemen SSA. Het doel van de CvA, binnen de stichting,

Nadere informatie

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 17 Datum: nr. 7

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 17 Datum: nr. 7 Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 17 Datum: 24-4-2014 nr. 7 Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 22 april 2014 een nieuw reglement van orde

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie