Klachtenprotocol Kinderopvang de 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klachtenprotocol Kinderopvang de 5"

Transcriptie

1 Klachtenprotocol Kinderopvang de 5

2 Klachtenprotocol Kinderopvang De 5 Inleiding Ondanks dat Kinderopvang De 5 open, eerlijk en oprecht handelt en communiceert kan het toch zijn dat er ontevredenheid bij de klant ontstaat. Uiteraard staat Kinderopvang De 5 altijd open voor zowel positieve als negatieve kritiek. Zonder feedback kan niemand veranderen of verbeteren. Daarom hebben we er voor gezorgd dat ouders op verschillende manieren hun ongenoegen kunnen uiten bij Kinderopvang De 5.Wij zien het juist als een onmisbare kans om de klachten serieus te nemen en onszelf daardoor te verbeteren. Een klacht kan mondeling of schriftelijk gedaan worden over het (pedagogisch) handelen van of de dienstverlening door een medewerker van Kinderopvang De 5 en kan zowel via een interne als externe procedure verlopen. Ouders/verzorgers kunnen bij Kinderopvang De 5 op verschillende manieren hun ongenoegen kenbaar maken.

3 Hoofdstuk 1: Invullen van het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek en de eindevaluatie Bij Kinderopvang De 5 houden we elk jaar een tevredenheidsonderzoek onder onze klanten. De uitkomsten worden met het team geanalyseerd en besproken. Indien van toepassing worden bevindingen omgezet in structurele verbeteringen in het beleid. Hoofdstuk 2: Bespreken van de situatie tijdens de vaste contactmomenten Een aantal keren per jaar (min.2) vinden er gesprekken plaats met de ouders over het welbevinden van hun kind(eren). Tijdens deze gesprekken is er altijd ook de ruimte om te praten over situaties die niet tot tevredenheid stemmen bij de betrokkenen. Hoofdstuk 3: Gebruik maken van de interne klachtenprocedure Ouders kunnen altijd gebruik maken van de interne klachtenprocedure. Deze staat beschreven op onze website, maar er is op de locatie zelf ook informatie beschikbaar over deze interne procedure. Tijdens het kennismakingsgesprek worden de ouders ook op de hoogte gesteld van de interne klachtenprocedure. Ook alle medewerkers zijn op de hoogte van de werking van deze procedure. Indien er zich een situatie voordoet waarbij de ouders een klacht hebben, zullen wij altijd eerst een intern gesprek aangaan met de betreffende personen. Vaak is een dergelijk gesprek al voldoende om onenigheid op te lossen of onduidelijkheid weg te nemen. Het is ouders natuurlijk altijd toegestaan om de interne klachtenprocedure over te slaan en zich meteen te wenden tot de externe klachtenprocedure, maar ons streven is om dit in eerste instantie intern op te lossen Indienen klacht Ouders kunnen, afhankelijk van de situatie, hun probleem bespreekbaar maken met: de betreffende medewerkers op de kinderopvang als het gaat om een situatie op de opvang, de manager van de kinderopvang als het gaat om bejegening, facturering, wachtlijstbeheer of plaatsingen, de directeur indien er onenigheid is over de afhandeling van de klacht door de betreffende medewerker. Indien ouders de situatie niet eerst willen bespreken, kunnen zij ook hun klacht kenbaar maken door direct het klachtenformulier in te vullen. Dit formulier kan gestuurd worden naar de manager van de kinderopvang. 3.2 Behandeling klacht Er is geen mogelijkheid om een anonieme klacht in te leveren bij een medewerker, tenzij de situatie zo is dat de ouder anders geen klacht durft in te dienen. In zo n geval kan de ouder zich meteen wenden tot de manager van de kinderopvang of indien nodig de directeur van het bedrijf. Uiteraard worden dit soort gesprekken vertrouwelijk behandeld en verwerkt in een persoonlijk dossier.

4 De persoon die de klacht in behandeling neemt zorgt voor een schriftelijke bevestiging aan de indiener. De klacht wordt vervolgens verwerkt in een klant/klachten-dossier. De klachtbehandelaar zorgt vervolgens dat de klacht binnen 3 weken is besproken en er een besluit is genomen over de gegrondheid van de klacht. De ouder en de betreffende medewerker worden door de klachtbehandelaar geïnformeerd. Indien degene die de klacht heeft ingediend niet tevreden is over de uitkomst van deze procedure, kan hij/zij zich wenden tot respectievelijk de manager of de directeur. Als men uiteindelijk toch niet tevreden is over de manier waarop de klacht binnen de organisatie is behandeld, kan men zich richten tot de externe Stichting Klachtencommissie Kinderopvang waar Kinderopvang De 5 bij aangesloten is. 3.3 Registratie Elke klacht wordt geregistreerd d.m.v. een klachtenregistratieformulier. Hierdoor kunnen wij inzichtelijk krijgen hoeveel klachten er jaarlijks zijn, wat de aard van de klachten is, wat de inhoud van de klachten is en hoe de klachten zijn afgehandeld. De klachten worden in deze rapportage anoniem verwerkt zodat de klachten niet herleidbaar zijn tot personen. Deze informatie wordt vervolgens ook gedeeld met de oudercommissie. Indien de klacht via de externe klachtenprocedure van de Stichting Klachtencommissie Kinderopvang is verlopen, vindt de dossiervorming door deze commissie plaats, waarvan er jaarlijks een anoniem rapport gemaakt wordt. Alle geregistreerde klachten of uitingen van ongenoegen worden opgeslagen en bewaard in het klantdossier. Hierin staan alle gegevens, afspraken en maatregelen m.b.t. het kind en zijn/haar ouders. Dit dossier is door de klant altijd in te zien en wordt bewaakt door de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De bovenstaande klachtenprocedure kan alleen versneld toegepast worden indien er sprake is van klachten over zeer ernstige situaties of handelingen door medewerkers die ernstige gevolgen hebben voor het kind of de ouder. Denk hierbij aan: bedreiging van klant/kind door medewerker lichamelijk letsel bij een kind tijdens het verblijf op de kinderopvang het kwijtraken van een kind tijdens de opvang bij verdenking van seksueel misbruik of kindermishandeling van een kind volgen wij het protocol Vermoeden kindermishandeling 3.4 Indienen klacht Ouder neemt contact op met manager en maakt de klacht direct kenbaar. Indien de klacht betrekking heeft op de locatiemanager, dan neemt hi/zij contact op met de directeur. Degene die de klacht behandelt, beoordeelt op welke manier de klacht behandelt gaat worden en verwijst de klant naar de interne of externe klachtenprocedure. De behandelaar verzoekt de klant om de klacht schriftelijk in te dienen d.m.v. het klachtenregistratieformulier. De klant moet deze volledig invullen en ondertekenen met naam, datum en handtekening. 3.5 Behandeling

5 Ouder krijgt direct een ontvangstbevestiging na binnenkomst klacht Klacht wordt in behandeling genomen en de betreffende persoon verzamelt alle benodigde informatie om tot een goede beoordeling en menig te komen Indien nodig/wenselijk zal de klachtbehandelaar contact zoeken met de ouder voor een gesprek. Als er sprake is van een klacht tegen een persoon, bijvoorbeeld de pedagogisch medewerker op de groep, dan wordt deze daarvan op de hoogte gebracht. De klacht kan rechtstreeks worden afgesloten indien het gesprek voor alle partijen naar tevredenheid verloopt. De klacht kan worden afgehandeld door aan beide partijen het oordeel en het gevolg schriftelijk te communiceren. Indien gewenst kan hierna nog een afsluitend gesprek plaatsvinden. Als de klacht volgens de klant nog steeds niet opgelost is, dan kan de betreffende persoon de klachtenprocedure verder volgen. 3.6 Evaluatie De klachten die kinderopvang De 5 ontvangt zullen op verschillende niveaus geëvalueerd worden zodat de lessen die er uit geleerd worden omgezet kunnen worden in aanpassingen, maatregelen of nieuw beleid. Dit geldt ook voor de klachtenprocedure zelf. Klachten worden anoniem in zowel het team van pedagogisch medewerkers besproken en geëvalueerd als door manager en directeur. Tevens worden klachten anoniem gedeeld met de oudercommissie. Hoofdstuk 4: Gebruik maken van de externe klachtenprocedure via de Stichting Klachtencommissie Kinderopvang en/of de Geschillencommissie Kinderopvang Kinderopvang De 5 is aangesloten bij de onafhankelijke externe Stichting Klachtencommissie Kinderopvang. De Wet Klachtrecht cliënten Zorginstellingen bepaald dat iedere kinderopvangorganisatie naast een interne ook een externe klachtencommissie en behandeling moet hebben. Dit is een landelijk werkende organisatie met commissies door het hele land en zij behandelen klachten in de buurt van de opvang en ouder. Bij deze zelfde stichting is ook de Klachtenkamer voor oudercommissies gevestigd. Deze voert het klachtrecht voor oudercommissies uit zoals vastgelegd in de Wet KO. Voor onenigheden omtrent de totstandkoming of uitvoering van de overeenkomst kunnen ouders contact opnemen met de Geschillencommissie Kinderopvang. Minister Asscher verplicht alle kinderopvanginstellingen om zich per 1 juli 2015 aan te sluiten bij de Stichting Geschillencommissie. Op deze manier wil de minister de positie van ouders in de kinderopvang versterken. Het moet voor ouders duidelijker en gemakkelijker worden om bij onenigheid een klacht in te dienen. De Geschillencommissie is één van de grootste instanties voor particuliere en zakelijke geschillen. Ouders die er een klacht willen indienen, moeten eerst (schriftelijk) contact opnemen met de kinderopvanghouder en hem of haar vier weken de tijd geven om te reageren. Is er geen reactie, of komen de partijen er niet uit, dan kan de Geschillencommissie een bindende uitspraak doen.

6

Datum: Versie: 3,0 Pagina 1 van 5. Proceseigenaar: Beleidsmedewerker Ouderbeleid. 1. Inleiding

Datum: Versie: 3,0 Pagina 1 van 5. Proceseigenaar: Beleidsmedewerker Ouderbeleid. 1. Inleiding Pagina 1 van 5 1. Inleiding Kinderopvang is mensenwerk en waar mensen werken kan iets misgaan. Dit kan leiden tot ontevredenheid van de klant. Kinderopvang Humanitas biedt aan ouders/verzorgers diverse

Nadere informatie

Om ouders/verzorgers zoveel mogelijk uit te nodigen om hun ongenoegen te uiten, is een aantal structurele instrumenten ingezet.

Om ouders/verzorgers zoveel mogelijk uit te nodigen om hun ongenoegen te uiten, is een aantal structurele instrumenten ingezet. Klachtenprocedure 1. Inleiding Kinderopvang is mensenwerk en waar mensen werken kan iets misgaan. Dit kan leiden tot ontevredenheid van de klant. Kinderopvang Kidswonderworld 2 B.V. biedt ouders/verzorgers

Nadere informatie

Als u niet (helemaal) tevreden bent. Alle informatie over de klachtenprocedure bij Kiddoozz. Meer dan 20 locaties -

Als u niet (helemaal) tevreden bent. Alle informatie over de klachtenprocedure bij Kiddoozz. Meer dan 20 locaties - Als u niet (helemaal) tevreden bent Alle informatie over de klachtenprocedure bij Kiddoozz Meer dan 20 locaties - www.kiddoozz.nl Kiddoozz Kinderopvang en haar medewerkers stellen alles in het werk om

Nadere informatie

Versie Klachtenprocedure Kinderopvang IN Kleur

Versie Klachtenprocedure Kinderopvang IN Kleur Klachtenprocedure Kinderopvang IN Kleur 1. Inleiding Kinderopvang is mensenwerk en waar mensen werken kan iets misgaan. Dit kan leiden tot ontevredenheid van de klant. Kinderopvang IN Kleur biedt ouders/verzorgers

Nadere informatie

Klachten als cadeau voor kwaliteit! Klachtenreglement kindercentrum t Rovertje. Inleiding

Klachten als cadeau voor kwaliteit! Klachtenreglement kindercentrum t Rovertje. Inleiding Klachten als cadeau voor kwaliteit! Klachtenreglement kindercentrum t Rovertje. Inleiding Organisatie stichting Kindercentrum t Rovertje heeft in het kader van de Wet kinderopvang een interne klachtenregeling

Nadere informatie

Klachtenprocedure Voor ouders en Oudercommissie Kindercentrum het Zonnetje

Klachtenprocedure Voor ouders en Oudercommissie Kindercentrum het Zonnetje Klachtenprocedure Voor ouders en Oudercommissie Kindercentrum het Zonnetje Doel : Zorg dragen voor een klantgerichte afhandeling van klachten Geldigheid : 01/01/2016 t/m 31/12/2021, versie 4 Beheerder

Nadere informatie

Klachtenregeling Versie: maart 2017

Klachtenregeling Versie: maart 2017 Klachtenregeling Versie: maart 2017 Klachtenregeling Kindercentrum Madelief Voordat de opvang en begeleiding van de kinderen van start gaat, vindt er een tweede kennismaking (plaatsingsgesprek) op de stamgroep,

Nadere informatie

Klachtenverslag. Brood & Spelen Kinderopvang B.V. / Rode Kruislaan 1260 / 1111 XB Diemen /

Klachtenverslag. Brood & Spelen Kinderopvang B.V. / Rode Kruislaan 1260 / 1111 XB Diemen / Klachtenverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Ontwikkelingen 2017... 3 3. Beknopte beschrijving van de procedure... 4 3.2 Interne klachtenprocedure... 4 3.3 Externe klachtenprocedure... 5 3.4

Nadere informatie

KLACHTENREGELING 1 KDV + BSO

KLACHTENREGELING 1 KDV + BSO KLACHTENREGELING 1 KDV + BSO Opgesteld door: Ilse van Dijk-Gianotten 1 Versie: 2016-11 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Interne klachten regeling 4 3. Interne klachtencommissie 4 4. Indienen klacht 4 5. Behandeling

Nadere informatie

Klachtenreglement KDV Speel-Inn BSO Jump-Inn

Klachtenreglement KDV Speel-Inn BSO Jump-Inn Klachtenreglement KDV Speel-Inn BSO Jump-Inn Speel-lnn Voorwoord: Dagelijks doen wij ons uiterste best om uw kinderen naar uw volledige tevredenheid te verzorgen. Mocht er onverhoopt toch iets voorvallen

Nadere informatie

Klachtenafhandeling. 1. Klachtenregeling Hierin zijn de procedurele afspraken van Kinderopvang Het Speeldorp over de omgang met klachten vastgelegd.

Klachtenafhandeling. 1. Klachtenregeling Hierin zijn de procedurele afspraken van Kinderopvang Het Speeldorp over de omgang met klachten vastgelegd. Klachtenafhandeling Inhoud 1. Klachtenregeling Hierin zijn de procedurele afspraken van Kinderopvang Het Speeldorp over de omgang met klachten vastgelegd. 2. Stroomschema centrale klachtenafhandeling Hierin

Nadere informatie

Interne Klachtenreglement kinderopvang Het Keizertje

Interne Klachtenreglement kinderopvang Het Keizertje Interne Klachtenreglement kinderopvang Het Keizertje Inleiding Kinderopvang Het Keizertje verzorgt de opvang van uw kind zo goed mogelijk. Het kan zijn dat u niet tevreden bent over de geleverde dienstverlening

Nadere informatie

Inleiding Dit openbaar klachtenverslag van 2018 van Kinderopvang Ommerkanaal bevat het verslag over eventuele klachten van ouders en het verslag van

Inleiding Dit openbaar klachtenverslag van 2018 van Kinderopvang Ommerkanaal bevat het verslag over eventuele klachten van ouders en het verslag van Klachtenverslag 2018 Inleiding Dit openbaar klachtenverslag van 2018 van Kinderopvang Ommerkanaal bevat het verslag over eventuele klachten van ouders en het verslag van eventuele klachten van de oudercommissie

Nadere informatie

Versie november Klachtenbeleid Bartele

Versie november Klachtenbeleid Bartele Versie november 2011 Klachtenbeleid Bartele 2 Alle medewerkers van Bartele Kinderdagverblijven spannen zich in om ervoor te zorgen dat kinderen en ouders naar tevredenheid onze kindercentra bezoeken en

Nadere informatie

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is.

een persoon die in dienst van Kinderparadijs Jansen en Jansen is, Of op inleenbasis voor Kinderparadijs Jansen en Jansen werkzaam is. Klachtenregeling Kinderparadijs Jansen en Jansen Inleiding Deze regeling beschrijft de wijze van het behandelen van klachten van ouders en oudercommissies van Kinderparadijs Jansen en Jansen. Kinderparadijs

Nadere informatie

Klachtenreglement Beste Kinderopvang

Klachtenreglement Beste Kinderopvang Klachtenreglement Beste Kinderopvang 21-7-2016 Inleiding Beste kinderopvang verzorgt de opvang van uw kind zo goed mogelijk. Het kan zijn dat u niet tevreden bent over de geleverde dienstverlening en u

Nadere informatie

Klachtenregeling. Gastouderbureau Het Speelkwartier

Klachtenregeling. Gastouderbureau Het Speelkwartier Klachtenregeling 2016 Gastouderbureau Het Speelkwartier Wat te doen in geval van een klacht? In de meeste gevallen is de relatie tussen de ouder en de gastouder zeer goed en worden de zaken rondom de

Nadere informatie

Klachtenregeling Wat te doen in geval van een klacht?

Klachtenregeling Wat te doen in geval van een klacht? Klachtenregeling Wat te doen in geval van een klacht? Interne en externe klachtenprocedure Bij BSO BuitenGewoon vinden wij een goede relatie tussen de eigenaren van BSO BuitenGewoon danwel de pedagogisch

Nadere informatie

In- en externe klachtenregeling Peuter & Co. vastgesteld op

In- en externe klachtenregeling Peuter & Co. vastgesteld op In- en externe klachtenregeling Peuter & Co vastgesteld op 08-11-2017 Interne Klachtenregeling Inleiding De Rotterdamse Peuterscholen van Peuter & Co bieden een voor ouders en peuters vertrouwde en veilige

Nadere informatie

Klachtenreglement. Ouders > Klachtenreglement Versie , pagina 1

Klachtenreglement. Ouders > Klachtenreglement Versie , pagina 1 Klachtenreglement Kindercentrum het groenehuis verzorgt de opvang van uw kind zo goed mogelijk. Het kan zijn dat u niet tevreden bent over de geleverde dienstverlening en dit kenbaar wenst te maken. Waar

Nadere informatie

Klachtenprocedure Gastouderbureau Uit&Thuis

Klachtenprocedure Gastouderbureau Uit&Thuis Klachtenprocedure Gastouderbureau Uit&Thuis Algemeen Gastouderbureau Uit&Thuis zal met grote zorgvuldigheid uw kinderen laten opvangen door een goede en liefdevolle gastouder op de momenten dat u opvang

Nadere informatie

Klachtenregeling. Inleiding. Een klacht? De Palmboom maakt er werk van! Hafkenscheidtlaan 2A 2191 BP De Zilk

Klachtenregeling. Inleiding. Een klacht? De Palmboom maakt er werk van! Hafkenscheidtlaan 2A 2191 BP De Zilk Klachtenregeling Inleiding Een klacht? De Palmboom maakt er werk van! De Palmboom wil een goede service bieden. Dat geldt ook als ouders een klacht hebben. Het is van belang dat u het laat weten als u

Nadere informatie

Jaarverslag klachtenregeling 2017/2018

Jaarverslag klachtenregeling 2017/2018 Jaarverslag klachtenregeling 2017/2018 P809 Klachten november 2018 Verantwoordelijk: locatiemanager Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. De klachtenregeling voor individuele klanten...2 3. De klachtenregeling

Nadere informatie

Holland Kinderopvang. Openbaar Jaarverslag Klachten ouders en Oudercommissie 2014

Holland Kinderopvang. Openbaar Jaarverslag Klachten ouders en Oudercommissie 2014 Holland Kinderopvang Openbaar Jaarverslag Klachten ouders en Oudercommissie 2014 Inhoudsopgave Voorwoord blz 3 De interne klachtenregeling voor ouders blz 3 De interne klachtenregeling voor oudercommissies

Nadere informatie

BUITENSCHOOLSE OPVANG BOS-BSO

BUITENSCHOOLSE OPVANG BOS-BSO KLACHTENREGELING BUITENSCHOOLSE OPVANG BOS-BSO Colofon: Bos-BSO Datum: 4 augustus 2016 Versie: 1.3 Opgesteld: Marion Coumans-Keulen BSc Gasthuisstraat 52, 6416 AM Heerlen Telefoon: +31 (0)6 4143 9155 E-mail:

Nadere informatie

Klachtenregeling klanten

Klachtenregeling klanten Klachtenregeling klanten 1. Inleiding Voordat de opvang en begeleiding van een kind van start gaat, vinden er twee gesprekken plaats met de ouders: een kennismakingsgesprek en een intakegesprek. Tijdens

Nadere informatie

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang

Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang Klachtenbeleid Stichting KOM Kinderopvang KOM Kinderopvang verzorgt kinderopvang en peuterspeelzaal voor kinderen in de leeftijdsgroep 0 tot en met 12 jaar. Alle medewerkers van de stichting zetten zich

Nadere informatie

Klachtenregeling. Intern Klachtreglement. De medewerker, werkzaam bij Kindcentrum De Sprookjesboom

Klachtenregeling. Intern Klachtreglement. De medewerker, werkzaam bij Kindcentrum De Sprookjesboom Klachtenregeling Intern Klachtreglement Inleiding In het geval dat ouders klachten hebben over de geboden diensten, is het van belang dat deze klachten zorgvuldig worden behandeld. In de meeste gevallen

Nadere informatie

Klachtenregeling. Inleiding. 1. Definities. Hoofdweg LL Nieuw-Vennep

Klachtenregeling. Inleiding. 1. Definities. Hoofdweg LL Nieuw-Vennep Klachtenregeling Inleiding Een klacht? Villa Vennep maakt er werk van! Villa Vennep wil een goede service bieden. Dat geldt ook als ouders een klacht hebben. Het is van belang dat u het laat weten als

Nadere informatie

Protocol klachten. Augustus 2016

Protocol klachten. Augustus 2016 Protocol klachten Augustus 2016 Protocol klachten Buitenschoolse opvang Keet & Koters Inleiding Als instelling die kinderopvang verzorgt, zien wij het als onze taak om eventuele klachten goed te behandelen.

Nadere informatie

Interne Klachtenregeling Gastouderbureau BAZZ

Interne Klachtenregeling Gastouderbureau BAZZ Interne Klachtenregeling Gastouderbureau BAZZ Inleiding Op het moment dat u gebruik maakt van Gastouderopvang dan is het van belang dat de opvang naar volle tevredenheid verloopt. Desondanks kan het gebeuren

Nadere informatie

Kindcentrum De Groene Tuin

Kindcentrum De Groene Tuin Klachtenreglement intern en extern Kindcentrum De Groene Tuin Versie juli 2018 Locaties: Taselaarstraat 5 (Groot IJsselmonde, IJsselmonde) Schuilenburg 27 (Zuidwijk, Charlois) Inhoudsopgave INTERNE KLACHTENPROCEDURE...

Nadere informatie

KLACHTENREGELING IVT. 1. Algemene inleiding

KLACHTENREGELING IVT. 1. Algemene inleiding KLACHTENREGELING 1. Algemene inleiding hecht grote waarde aan het bieden van de juiste dienstverlening aan haar klanten. Wanneer klanten het niet eens zijn met de manier waarop zij door zijn behandeld

Nadere informatie

KLACHTENPROCEDURE. Kinderopvang Tomaz. Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg

KLACHTENPROCEDURE. Kinderopvang Tomaz. Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg KLACHTENPROCEDURE Kinderopvang Tomaz Taal Ontwikkeling Milieubewust Activiteiten Zorg Klachtenprocedure Beste ouders/ verzorgers, Kinderopvang Tomaz heeft in het kader van de Wet kinderopvang een interne

Nadere informatie

Klachtenregeling voor ouders

Klachtenregeling voor ouders Klachtenregeling voor ouders Inleiding Spring Kinderopvang doet er alles aan om het dagelijkse aanbod aan u en uw kind zo goed mogelijk te verzorgen. Ondanks dat kan er wel eens iets mis gaan of iets zijn

Nadere informatie

De behandeling van de formele klacht betreft maximaal zes weken.

De behandeling van de formele klacht betreft maximaal zes weken. intern & extern v2 Inleiding Iedere klant van Plekkey Kinderopvang (hierna: Plekkey) heeft recht om een klacht in te dienen als de dienstverlening niet in orde is. Dit is bij wet geregeld: de Wet Klachtrecht

Nadere informatie

Openbaar klachtenverslag 2014

Openbaar klachtenverslag 2014 Openbaar klachtenverslag 2014 1. Voorwoord Kwaliteit staat bij Brood & Spelen hoog in het vaandel. Dit kwaliteitsgevoel wordt in belangrijke mate bepaald door de tevredenheid van onze klanten; de kinderen

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife

Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife Interne klachtenregeling gastouderbureau FlexLife 1 Inhoudsopgave: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol voor de eerste fase 7 6.

Nadere informatie

Interne klachtenprocedure:

Interne klachtenprocedure: Interne klachtenprocedure: Uitgangspunt van de klachtenprocedure is, dat een klacht tot wederzijdse tevredenheid moet wordt opgelost. We werken hard aan een uitstekende kwaliteit van onze dienstverlening,

Nadere informatie

Openbaar jaarverslag 2015 Klachten van Klanten

Openbaar jaarverslag 2015 Klachten van Klanten Openbaar jaarverslag 2015 Klachten van Klanten Kinderdagverblijf Klavertje 4 B.V. Floralaan 5 6707 HM Wageningen LRK nummer: 132978696 1 Inhoudsopgave: Voorwoord pagina 2 Interne klachtenregeling pagina

Nadere informatie

Klachtenreglement Tamara s Gastouderbureau

Klachtenreglement Tamara s Gastouderbureau Klachtenreglement Tamara s Gastouderbureau Voor u ligt het klachtenreglement van Tamara s gastouderbureau om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau, of die

Nadere informatie

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING Jacoba Hiemstra van Houten Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Uitgangspunten 3 3. Begripsomschrijvingen 4 4. Klachtenprocedure 5 5. Het protocol voor de eerste fase 6 6. Tweede

Nadere informatie

T Skooltje KINDEROPVANG HELMOND T Skooltje KINDEROPVANG MIERLOSEWEG Boerhaavelaan 42 Mierloseweg SL Helmond 5707 AR Helmond

T Skooltje KINDEROPVANG HELMOND T Skooltje KINDEROPVANG MIERLOSEWEG Boerhaavelaan 42 Mierloseweg SL Helmond 5707 AR Helmond Klachtenprocedure Beste ouders/ verzorgers, Dagelijks doen wij ons uiterste best om uw kinderen naar volledige tevredenheid op te vangen. Mocht er onverhoopt toch iets voorvallen waar u geen goed gevoel

Nadere informatie

In sommige gevallen is het van belang de klacht rechtstreeks in te dienen bij de Geschillencommissie.

In sommige gevallen is het van belang de klacht rechtstreeks in te dienen bij de Geschillencommissie. Protocol klachten Stichting Boost BMS Inleiding Als kinderopvang, zien wij het als onze taak om eventuele klachten goed te behandelen. Wij streven naar een zo goed mogelijke kwaliteit in ons handelen en

Nadere informatie

PROTOCOL. KLACHTEN- BEHANDELING voor ouders en oudercommissie

PROTOCOL. KLACHTEN- BEHANDELING voor ouders en oudercommissie PROTOCOL KLACHTEN- BEHANDELING voor ouders en oudercommissie 1 Pagina 0. Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2. Definities 3 3. Voortraject klacht 3 4. Indienen klacht 4 5. Behandeling klacht 4 6. Externe klachtafhandeling

Nadere informatie

Jaarverslag Klachtenregeling 2015 kindercentrum de Ark

Jaarverslag Klachtenregeling 2015 kindercentrum de Ark Jaarverslag Klachtenregeling 2015 kindercentrum de Ark Inhoudsopgave 1. Omschrijving van de klachtenregeling 3 2. Klachtenprocedure 3 3. Wie spreekt u waarop aan 4 4. Hoe dient u een klacht in 4 4a. Interne

Nadere informatie

Openbaar jaarverslag klachten 2015

Openbaar jaarverslag klachten 2015 Openbaar jaarverslag klachten 2015 Kindercentrum Madelief Rijssenbeeklaan 1 6591 TB Gennep Telefoon: 0485-215 539 E-mail: info@madeliefkindercentrum.nl Website: www.madeliefkindercentrum.nl Kindercentrum

Nadere informatie

Klachtenreglement Koningskinderen

Klachtenreglement Koningskinderen Klachtenreglement Koningskinderen Datum: 1 januari 2016 Vestiging: Dit klachtenreglement geldt voor alle vestigingen van Koningskinderen 1 Inleiding Koningskinderen wil een organisatie zijn waar de klant

Nadere informatie

Interne klachtenregeling Kinderopvang VIPKids Gouda Centrum en Gouda Goverwelle (per 2018) Aangepast op

Interne klachtenregeling Kinderopvang VIPKids Gouda Centrum en Gouda Goverwelle (per 2018) Aangepast op Interne klachtenregeling Kinderopvang VIPKids Gouda Centrum en Gouda Goverwelle (per 2018) Fluwelensingel 83 en Middenmolenplein 104 in Gouda Aangepast op 30.7.2018 M Klachtenregeling VIPKids Kinderopvang

Nadere informatie

Klachtenregeling Kindercath

Klachtenregeling Kindercath Klachtenregeling Kindercath Zilkerbinnenweg 72 A 2191 AE De Zilk 0252-528 658 info@kindercath.nl www.kindercath.nl Kamer van Koophandel Amsterdam 34085729 Landelijk Register Kinderopvang 213457398 Wat

Nadere informatie

KIDS TALENT. Klachtenprocedure

KIDS TALENT. Klachtenprocedure Reglement klachtenprocedure Versie 3.0 Inhoudsopgave Inleiding...3 1. Definities...4 2. Voortraject klacht...4 3. Indienen klacht...4 4. Behandeling klacht...5 5. Externe klachtafhandeling...5 Bijlage

Nadere informatie

Klachtenreglement Koningskinderen

Klachtenreglement Koningskinderen Klachtenreglement Koningskinderen Datum: 21 juni 2018 Vestiging: Dit klachtenreglement geldt voor alle vestigingen van Koningskinderen 1 Inleiding Koningskinderen wil een organisatie zijn waar de klant

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF IN DE WOLKEN

KINDERDAGVERBLIJF IN DE WOLKEN KLACHTENPROCEDURE KINDERDAGVERBLIJF IN DE WOLKEN Kinderdagverblijf "in de Wolken" Fairoaksbaan 91 3045 AS Rotterdam Tel. 010-4627608 www.kdv-indewolken.nl Mei 2016 pagina: 1 1 INLEIDING Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau SharedCare

Interne klachtenregeling gastouderbureau SharedCare Inhoudsopgave: Hoofdstuk: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol voor de eerste fase 7 6. Tweede Fase 8 7. Klachtenregistratie 9 Klachtenformulier

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau CoCo

Interne klachtenregeling gastouderbureau CoCo 1 Inhoudsopgave: Hoofdstuk: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol 7 6. Klachtencommissie 8 7. Klachtenregistratie 9 Klachtenformulier

Nadere informatie

Jaarverslag klachten 2016 Interne klachtenregeling

Jaarverslag klachten 2016 Interne klachtenregeling Jaarverslag klachten 6 Interne klachtenregeling Jaarverslag klachten 6 vastgesteld op april 7 Pagina van 5 Inhoudsopgave Inleiding... Toelichting op de interne klachtenprocedure... Toelichting op de externe

Nadere informatie

Klachtenbehandeling 2015

Klachtenbehandeling 2015 Klachtenbehandeling 05 Ria Kruiper INLEIDING Alle kinderopvang voorzieningen / welzijnsorganisaties in Nederland dienen in gevolge de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector te beschikken over een klachtenreglement

Nadere informatie

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf Klein & Co

Klachtenprocedure Kinderdagverblijf Klein & Co Klachtenprocedure Kinderdagverblijf Klein & Co Klachten regelement Kinderdagverblijf Klein & Co Inhoudsopgave 1 Doel van de interne klachtenregeling 4 1.1 Begripsomschrijvingen 4 2 Uitgangspunten 5 2.1

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau Voor Uw kinderen

Interne klachtenregeling gastouderbureau Voor Uw kinderen Interne klachtenregeling gastouderbureau Voor Uw kinderen Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2 2. Uitgangspunten 3 3. Begripsomschrijvingen 4 4. Klachtenprocedure 5 5. Protocol voor de eerste fase 6 6. Tweede

Nadere informatie

Interne klachtenregeling Bicopa Gastouderbureau. Versie februari 2017

Interne klachtenregeling Bicopa Gastouderbureau. Versie februari 2017 Interne klachtenregeling Bicopa Gastouderbureau Versie februari 2017 Inleiding Voor je ligt de regeling van Bicopa Gastouderbureau om klachten over de opvang van jouw kind(eren) en over de dienstverlening

Nadere informatie

Klachtenregeling voor ouders

Klachtenregeling voor ouders Klachtenregeling voor ouders Inleiding Iedere klant (ouder/verzorger) die gebruik maakt van de diensten van het Servicebureau Kinderopvang en de diensten van de bij ons aangesloten kinderopvanglocaties

Nadere informatie

Klachten jaarverslag ouders en oudercommissie 2013

Klachten jaarverslag ouders en oudercommissie 2013 Klachten jaarverslag ouders en oudercommissie 2013 Inhoud Voorwoord 3 1. Klachtenregelingen Kindcentrum De Boomhut 4 1.1 Waarom een klachtenprocedure? 4 1.2 De interne klachtenregelingen 4 1.3 De externe

Nadere informatie

Met cliënt wordt bedoeld de cliënt zelf of diens (wettelijke) vertegenwoordiger. De regeling is ook bedoeld voor klachten van medewerkers.

Met cliënt wordt bedoeld de cliënt zelf of diens (wettelijke) vertegenwoordiger. De regeling is ook bedoeld voor klachten van medewerkers. Pagina: 1 van 5 Uitgifte datum : 15-04-2014 1. Inleiding Een klacht kan om meer kwesties gaan dan medische fouten. Ook in het contact met de hulpverlener of in de organisatie van de zorg kan van alles

Nadere informatie

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten

GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING. Jacoba Hiemstra van Houten GOB KOEKELOERE KLACHTENREGELING Jacoba Hiemstra van Houten Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Uitgangspunten 3 3. Begripsomschrijvingen 4 4. Klachtenprocedure 5 5. Het protocol voor de eerste fase 6 6. Tweede

Nadere informatie

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk

Klachtenreglement januari 2016 Gastouderbureau Happy Loo 4, 5571KR Bergeijk Klachtenreglement Gastouderbureau Happy Voor u ligt de regeling van gastouderbureau Happy om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden,

Nadere informatie

Klachtenregeling. Kinderopvang Zazou

Klachtenregeling. Kinderopvang Zazou Klachtenregeling Kinderopvang Zazou Maart 2012 Voorwoord Voor u ligt de klachtenregeling van Kinderopvang Zazou. Zazou is een lokale kinderopvangaanbieder met kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang.

Nadere informatie

BSO de Boomhut. Klachten verslag. Stichting Pluspunt Zandvoort

BSO de Boomhut. Klachten verslag. Stichting Pluspunt Zandvoort BSO de Boomhut Klachten verslag 2014 Stichting Pluspunt Zandvoort 1-5-2015 Inhoudsopgave Voorwoord De interne klachtenregeling De externe klachtenregeling Stichting Klachtencommissie Kinderopvang Klachtenkamer

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau wikadie

Interne klachtenregeling gastouderbureau wikadie Interne klachtenregeling gastouderbureau wikadie Inleiding Voor u ligt de regeling van gastouderbureau wikadie om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau,

Nadere informatie

Jaarverslag klachtenregelingen 2014

Jaarverslag klachtenregelingen 2014 Jaarverslag klachtenregelingen 2014 Inhoudsopgave Kindercentrum Eigenwijs 1. Inleiding...1 2. De klachtenregeling voor individuele klanten...2 3. De klachtenregeling voor de oudercommissie...3 4. Klachtenregelingen

Nadere informatie

KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV

KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV KLACHTEN-REGLEMENT JOBUP BV Uitgangspunt van het klachtenreglement van JobUp BV, bruggenbouwer voor bijzondere mensen, hierna te noemen JobUp, is dat cliënten op een correcte manier worden bejegend. Onder

Nadere informatie

Peuterspeelzaal 't Opstapje maakt er werk van!

Peuterspeelzaal 't Opstapje maakt er werk van! Protocol klachtenbehandeling Peuterspeelzaal t Opstapje Augustus 2017 Een klacht? Peuterspeelzaal 't Opstapje maakt er werk van! Inleiding Peuterspeelzaal 't Opstapje wil een goede service bieden. Dat

Nadere informatie

Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen

Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen Regeling Klachtenprocedure Stichting Kulturhus Haaksbergen Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen Bijlage:

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten

Klachtenregeling cliënten Titel KLACHTENREGELING STICHTING DE TUSSENVOORZIENING voor cliënten, gasten, bewoners of deelnemers Status Vastgesteld door de directie Van Directie In deze klachtenregeling zijn de opmerkingen van de

Nadere informatie

Interne klachtenregeling gastouderbureau Joekie

Interne klachtenregeling gastouderbureau Joekie - 1 - Inhoudsopgave: Hoofdstuk: Pagina: 1. Inleiding 3 2. Uitgangspunten 4 3. Begripsomschrijvingen 5 4. Klachtenprocedure 6 5. Het protocol voor de eerste fase 7 6. Tweede Fase 8 7. Klachtenregistratie

Nadere informatie

Klachtenprocedure Natuurfontein

Klachtenprocedure Natuurfontein Klachtenprocedure Natuurfontein In dit reglement beschrijven wij de interne en externe regeling en geven wij aan hoe te handelen bij een externe klacht. 1. Doel van de interne klachtenregeling Deze regeling

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie

JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie 7 januari 2014 Omschrijving van de klachtenregeling De klachtenregeling kan een goed instrument zijn om de kwaliteit

Nadere informatie

Interne klachtenregeling

Interne klachtenregeling Interne klachtenregeling Inhoud 1. Inleiding pagina 3 2. Definities pagina 3 3. Voortraject klacht pagina 4 4. Indienen klacht pagina 4 5. Behandeling klacht pagina 4 6. Externe klachtafhandeling pagina

Nadere informatie

KLACHTENAFHANDELING. Niet tevreden, vertel het ons!

KLACHTENAFHANDELING. Niet tevreden, vertel het ons! KLACHTENAFHANDELING Niet tevreden, vertel het ons! Ondanks onze inspanningen om de opvang van uw kind naar wens te laten verlopen is het mogelijk dat u een keer ontevreden bent. In dat geval willen wij

Nadere informatie

Stichting SpelenderWijs IJsselgraaf Keppelsweg AR Hummelo KLACHTENREGELING PEUTERSPEELZALEN STICHTING SPELENDERWIJS IJSSELGRAAF

Stichting SpelenderWijs IJsselgraaf Keppelsweg AR Hummelo KLACHTENREGELING PEUTERSPEELZALEN STICHTING SPELENDERWIJS IJSSELGRAAF Stichting SpelenderWijs IJsselgraaf Keppelsweg 56 6999 AR Hummelo KLACHTENREGELING PEUTERSPEELZALEN STICHTING SPELENDERWIJS IJSSELGRAAF 2016 1 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. BEGRIPSOMSCHRIJVING... 4 3. KLACHTEN...

Nadere informatie

Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo

Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo Regeling Klachtenprocedure Bibliotheek Heiloo Inhoud: 1. Inleiding en algemeen 2. Het indienen van een klacht 3. Het afhandelen van een klacht 4. In beroep gaan 5. Slotbepalingen 6. Samenvatting Bijlage:

Nadere informatie

Klachtenregeling voor cliënten van Boogh

Klachtenregeling voor cliënten van Boogh Hendriklaan 7 3481 VR Harmelen (0348) 44 24 66 info@boogh.nl www.boogh.nl Kvk 411 77 680 Klachtenregeling voor cliënten van Boogh Versie: Evaluatie: Verantwoordelijke: 2.0 7 februari 2020 Adviseur kwaliteit

Nadere informatie

Openbaar jaarverslag Bink

Openbaar jaarverslag Bink Openbaar jaarverslag Bink Klachten 2015 1. Klachtenreglement Bink kinderopvang Bink verzorgt professionele kinderopvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar in speciaal daarvoor ingerichte kinderdagverblijven,

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting Kinderopvang NUT Geldrop

Klachtenregeling Stichting Kinderopvang NUT Geldrop Inleiding Stichting Kindevang NUT heeft in het kader van de Wet kindevang een interne klachtenregeling opgesteld. Deze regeling beschrijft de werkwijze bij het behandelen en registreren van klachten van

Nadere informatie

Jaarverslag Klachten 2013 Stichting Kinderopvang Maassluis

Jaarverslag Klachten 2013 Stichting Kinderopvang Maassluis Jaarverslag Klachten 2013 Stichting Kinderopvang Maassluis Mei 2014 Z:\Huidige mappen\algemeen/klachten/2014/jaarverslag klachten 2013 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag Klachten 2013 van Stichting

Nadere informatie

Klachtenreglement Basta! Jobcoaching

Klachtenreglement Basta! Jobcoaching Klachtenreglement Basta! Jobcoaching A. Definitie van een klacht A.1 Onder een klacht wordt in het kader van dit reglement verstaan iedere uiting (schriftelijk of mondeling) van ontevredenheid met betrekking

Nadere informatie

We horen graag van u als u vindt dat wij de opvang kunnen verbeteren en staan als stichting graag open voor advies.

We horen graag van u als u vindt dat wij de opvang kunnen verbeteren en staan als stichting graag open voor advies. Klachtreglement 2017 Inleiding Stichting christelijke peuterspeelzaal Bunschoten, De Peuterhof heeft in het kader van de Wet kinderopvang een interne klachtenregeling opgesteld. Deze regeling beschrijft

Nadere informatie

Inhoud. 1. Definities Voortraject klacht Indienen klacht Behandeling klacht Externe klachtafhandeling...

Inhoud. 1. Definities Voortraject klacht Indienen klacht Behandeling klacht Externe klachtafhandeling... KLACHTENPROCEDURE Inleiding Dagelijks doen wij ons uiterste best om uw kinderen naar volledige tevredenheid op te vangen. Mocht er onverhoopt toch iets voorvallen waar u geen goed gevoel bij heeft dan

Nadere informatie

Klachten protocol Klachten protocol 2018

Klachten protocol Klachten protocol 2018 Klachten protocol Inleiding: De medewerkers van Kinderopvang Ommerkanaal zullen binnen hun mogelijkheden alles doen om de opvang zo optimaal mogelijk te laten plaatsvinden. Desondanks is het mogelijk dat

Nadere informatie

Serieus werk maken van klachten en suggesties

Serieus werk maken van klachten en suggesties Serieus werk maken van klachten en suggesties Kwink is een organisatie in beweging. Kinderdagopvang, peuterspeelzalen, voorschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang en vakantieopvang maken onderdeel

Nadere informatie

Innofun Klachtenprocedure

Innofun Klachtenprocedure Klachtenprocedure Innofun B.V. Datum in werking treding: 1 september 2011 Versie: 1 Deze regeling wordt openbaar gemaakt door plaatsing op de website van Innofun Innofun Klachtenprocedure Doel van de procedure:

Nadere informatie

Voor ouders en Oudercommissie Kinderdagverblijf Eigenwijs

Voor ouders en Oudercommissie Kinderdagverblijf Eigenwijs Reglement Klachtenprocedure Voor ouders en Oudercommissie Kinderdagverblijf Eigenwijs Doel : Zorg dragen voor een klantgerichte afhandeling van klachten Datum : 01/04/2014 Beheerder : Directie Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Klachtenreglement Gastouderbureau De Koters.

Klachtenreglement Gastouderbureau De Koters. Klachtenreglement Voor u ligt de regeling van gastouderbureau De Koters om klachten over de opvang van uw kind en over de dienstverlening van het gastouderbureau die daarmee verband houden, aan de orde

Nadere informatie

Proces Ideeën, opmerkingen, klachten Datum: 15 december 2015 Auteur: Kwaliteitsmedewerker Eigenaar: Manager Stafbureau en Communicatie

Proces Ideeën, opmerkingen, klachten Datum: 15 december 2015 Auteur: Kwaliteitsmedewerker Eigenaar: Manager Stafbureau en Communicatie Pagina 1 van 3 Proces ideeën, opmerkingen, klachten Proceseigenaar: Manager Stafbureau en Doel van het proces: Het op adequate wijze afhandelen van een ingediende externe of interne opmerking, een idee

Nadere informatie

Openbaar Jaarverslag Klachten Ouders en Oudercommissie 2017

Openbaar Jaarverslag Klachten Ouders en Oudercommissie 2017 Openbaar Jaarverslag Klachten Ouders en Oudercommissie 2017 Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 De interne klachtenregeling voor ouders blz. 3 De interne klachtenregeling voor oudercommissies blz. 3 De rol

Nadere informatie

OPENBAAR KLACHTENVERSLAG PEUTEROPVANG DOLFIJN VERSLAGJAAR 2015

OPENBAAR KLACHTENVERSLAG PEUTEROPVANG DOLFIJN VERSLAGJAAR 2015 OPENBAAR KLACHTENVERSLAG PEUTEROPVANG DOLFIJN VERSLAGJAAR 2015 1. Inleiding : 2. Beknopte beschrijving van de regeling en de wetswijzigingen per 1 januari 2016. 2.1 wijze waarop de regeling onder de aandacht

Nadere informatie

Openbaar klachtenverslag 2013 Kinderdagverblijf Senang locatie Loetjoe.

Openbaar klachtenverslag 2013 Kinderdagverblijf Senang locatie Loetjoe. Kinderdagverblijf Loetjoe Damsterdiep 215 9713 ED Groningen Tel : 050-31 11 582 E-mail : info@loetjoe.nl Website : www.loetjoe.nl Openbaar klachtenverslag 2013 Kinderdagverblijf Senang locatie Loetjoe.

Nadere informatie

Jaarverslag klachten Stichting Peuteropvang Heerlen

Jaarverslag klachten Stichting Peuteropvang Heerlen Jaarverslag klachten 2018 Stichting Peuteropvang Heerlen April 2019 Inhoud: Voorwoord 1. Omschrijving van de klachtenregeling 2. Klachtenprocedure 3. Hoe de klachtenprocedure onder de aandacht van de ouders

Nadere informatie

Kinderdagverblijf de Boerderij

Kinderdagverblijf de Boerderij Klachtenverslag 2014 16-02- 2015 Kinderdagverblijf de Boerderij 1 Inhoudsopgave Voorwoord Interne klachtenregeling Externe klachtenregeling Stichting Klachtencommissie Kinderopvang Ingediende klachten

Nadere informatie