Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo"

Transcriptie

1 Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE ZOMER 2013

2

3 Beste ouders en verzorgers, Heerlijk, de vakantie in het vooruitzicht! Tijd van zomerfeesten op de speelzalen, tijd van afscheid nemen van de grote peuters die na de zomervakantie naar het basisonderwijs gaan. Wij wensen hen allen daar een fijne tijd. Ook nog de tijd om dingen af te ronden. In aansluiting op de wetgeving en de gedane inspecties, zijn er diverse protocollen aangepast en opgesteld. U als ouders merkt daar niet direct wat van in de dagelijkse gang van zaken, maar het is wel belangrijk dat dit op orde is. De herziene en nieuwe protocollen zullen de komende weken geplaatst worden op de website zodat u ze kunt lezen. Verder is peuterspeelzaal Bambino, in wijk oost, verhuisd. Mooi om te zien dat de peuters op een eerste ochtend direct weer heerlijk aan het spelen gaan, het is voor ons meer wennen! In dit krantje verder weer de vaste rubrieken: een leuke knutsel, een liedje over de ijscoman van het thema Oef wat warm, een stukje van de CMR en de zeven vragen. De zeven vragen zijn gesteld aan Puk. Het eerste jaar werken met Puk als vriendje op de speelzaal zit er op. Een jaar van ontdekken, de weg vinden en bijstellen. Voor de peuters is Puk al een heel vertrouwd vriendje! De werkwijze sluit goed aan bij hetgeen we graag willen: spelenderwijs dingen laten ontdekken en dus leren. Komend seizoen willen we ook de inhoudelijke informatie over Puk aan u nog meer gaan vormgeven. Dus dat wordt vervolgd! Ik wens u een fijne vakantie met uw peuter, met hopelijk veel mooie dagen! Evelien Kars Manager

4 PEUTERSPEELZAAL BAMBINO IS VERHUISD!! We zitten nu in een hele mooie klas bij de Cantharelschool in. We hebben het daar erg naar ons zin en we hebben al ons speelgoed meegenomen. Puk kwam een dagje later, die ging gezellig uit logeren bij Kristian, anders had Puk in een doos gemoeten en dat vonden we erg zielig. Wij mochten ook een steentje bijdragen aan de bouw van ons schoolplein. Samen met de kinderen van de Cantharel hebben we een steen geverfd met onze namen erop. De opening was op 12 juni en wat een feest was dat: we gingen taart eten en we kregen allemaal een grote gele ballon. Ook de burgemeester kwam ons toespreken en daarna gingen alle ballonnen heel hoog de lucht in. Wat was dat een prachtig gezicht. De peuters van Bambino.

5 KNUTSEL VAN KLAVERTJE VIER - BELLEN STEMPELEN EN BLAZEN BELLEN STEMPELEN Materiaal: Verschillende kleuren verf in bakjes Groot vel papier WC/keukenrol Stempel met de wc/keukenrol de bellen op papier. BELLEN BLAZEN Materiaal: Klein groentepotje Wol IJzerdraad Plantenstokje Versier het groentepotje door er wol omheen te winden. Ideaal, want door de wol zal het blikje/potje niet snel uit de handen vallen. Maak van ijzerdraad en het plantjenstokje een blazer. Ook het stokje kun je met wol versieren. Veel bellenblaas plezier!

6 DE ZEVEN VRAGEN AAN PUK Waar liggen je roots en hoe ben je hier terecht gekomen? Mijn roots liggen in het VVE-programma Puk en Ko. Ik ben hier gekomen omdat alle leidsters van de peuterspeelzaal in april hun diploma hebben gehaald en nu weten hoe ze met mij om moeten gaan. Ik mag op elke peuterspeelzaal wonen. Uit hoeveel personen bestaat je huishouding? Ik ben op de peuterspeelzaal alleen, maar ik heb nog wel een broertje, hij heet Ko, Ko zit al op de basisschool Met wie zou je een beschuitje willen eten? Na de zomervakantie mag ik bij de peuters thuis logeren, dus ik hoop dan dat ik s morgens een beschuitje met kaas krijg, want daar ben ik gek op. Het lijkt mij heel gezellig om samen met de peuters te ontbijten. Wat doe je in het dagelijks leven? Ik speel veel met kinderen en probeer ze van alles te leren. Ik wil graag hun vriendje zijn. Als ze naar huis gaan ben ik wel alleen, maar dat vind ik niet erg. Waarom heb je voor dit werk gekozen? Ik vind deze leeftijd zo mooi, van 2 tot 4 jaar zijn kinderen nog zo lekker onbevangen en ik vind het heel leuk dat ik ze zoveel kan leren. Wat is er zo leuk aan peuters? Ze zijn spontaan en maken graag grapjes en ik mag overal aan meedoen. Peuters plagen mij nooit en ze houden altijd een plekje voor mij vrij in alle speelhoeken van de zaal. Ik heb zelfs mijn eigen stoeltje in de kring..

7 Peuterspeelzaalwerk Ermelo, kost jou dat veel tijd? Ja, ik ben er de hele dag en s nachts slaap ik er ook, maar ik vind het reuze gezellig daar! Een dikke kus van Puk voor alle peuters. PEUTERPRIETPRAAT VAN T PADDESTOELTJE * Een peuter mag de tassen halen. Hij zegt: ik heb de spieren goed opgepompt! (zo sterk is hij!) * Bij het thema Hatsjoe - apotheek, laat een peuter een potje zien waar alle vieze mientjes (vitamientjes) in kunnen. * Peuter Kees zegt tegen zijn broertje Jan: Klaar is Jan! Mama zegt altijd: Klaar is Kees... * Peuter gaat wel eens pikmikken. (Picknicken) * Peuters heeft dippers aan (slippers).

8 OUDERBIJDRAGEN ZOMER 2013 Tijdens de zomervakantie wordt er, volgens het reglement Algemene Zaken, geen ouderbijdrage berekend voor uw peuter. Dit jaar spelen de peuters nog tot 20 juli en dan starten we weer op maandag 2 september. Besloten is om voor juli een halve maand ouderbijdrage te berekenen, in augustus dan geen ouderbijdrage en voor de maand september weer de normale ouderbijdrage per maand. Inmiddels is de ouderbijdrage voor juli al betaalbaar gesteld. We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u uiteraard altijd even bellen met Yvonne Dekker, INKOMENSAFHANKELIJKE TARIEFSTELLING SBPE Om in aanmerking te komen voor een lager maandtarief, dient u gegevens over uw gezamenlijke toetsingsinkomen aan te leveren bij de SBPE. Het gaat hierbij om het toetsingsinkomen van het voorgaande jaar. Dus voor de tariefstelling van 2013 is uw toetsingsinkomen van 2012 bepalend. U dient per jaar uw gegevens aan te leveren om in aanmerking te blijven komen voor het lagere tarief. U kunt uw jaaropgave van 2012 toesturen naar Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo, ter attentie van mevrouw Dekker, postbus AD te Ermelo, met daarbij de gegevens van uw kind.

9 DE CMR In het vorige peuterkrantje heeft u, als ouders kunnen lezen wat de CMR (Clientmedezeggenschapsraad) inhoudt. Inmiddels hebben we weer een vergadering achter de rug waarin verschillende punten aan bod zijn gekomen. Ook het punt wat in het vorige peuterkrantje is benoemd, openbaarheid richting de ouders. De bedoeling is dat er aan het eind van het jaar op elke peuterspeelzaal een map komt te liggen met daarin informatie over de CMR. Informatie zoals wat houdt de CMR in, dagelijkse spelregels voor op de peuterspeelzaal, klachtenformulier voor ouders enz. Over deze map krijgt u zeker nog meer te horen. Hier wordt nu hard aan gewerkt door een teamgenoot. We zijn nog steeds met spoed op zoek naar enthousiaste ouders die zich willen inzetten voor de CMR. Graag werken we per locatie met 2 ouders. Voor de locaties Klavertje 4 en het t Speuldertje zijn we nog dringend op zoek naar ouders. Voor de andere 4 locaties is een extra ouder van harte welkom. Mocht u geïnteresseerd zijn met meer informatie willen, kijk op de site of stuur een mail naar cmr@sbpe.nl Team CMR Voorzitter Mirjam Hofenk (Blokkendoos) Secretaris Samantha Pul (Bambino) Denise Bakker ( t Paddestoeltje) Wilma de Vries (Olleke Bolleke)

10 HET AFMELDEN VAN UW PEUTER Minimaal 1 maand van tevoren dient u uw peuter af te melden. Vaak zal dat een maand voor de 4 e verjaardag zijn. Echter zijn er ook omstandigheden dat uw peuter de speelzaal eerder of juist later zal verlaten. Het is van belang om de maand opzegtermijn in acht te nemen, dit geeft ons tijd om weer nieuwe peuters te kunnen plaatsen. Bij niet tijdig afmelden zijn wij genoodzaakt om de ouderbijdrage door te berekenen. Het afmelden bij voorkeur via de mail: info@sbpe.nl. PUK LIEDJE THEMA OEF WAT WARM! IJscoman: Tingelingeling, wie lust een ijsje? Tingelingeling, wie houdt daarvan? Ik verkoop echt alle ijsjes, want ik ben de ijscoman. Het wijsje kunt u vragen bij de leidsters!!!

11 VAKANTIES Herfstvakantie: 19 oktober t/m 27 oktober 2013 Kerstvakantie: 21 december 2012 t/m 5 januari 2013 Voorjaarsvakantie: 15 februari t/m 23 februari 2014 Meivakantie: 18 april t/m 5 mei 2014 Hemelvaart: 29 en 30 mei 2014 Pinksteren: 9 juni 2014 Zomervakantie: 19 juli t/m 31 augustus 2014 ADRESSEN EN TELEFOONNUMMERS Locaties: Bambino Amanietlaan Blokkendoos Raadhuisplein Klavertje Vier De Wetstraat Olleke Bolleke Zwaluwstraat t Paddestoeltje IJsbaanweg t Speuldertje Garderenseweg Algemeen/administratief: Yvonne Dekker info@sbpe.nl Website: Client Medezeggenschapsraad (CMR): Voorzitter: Mirjam Hofenk Reinders cmr@sbpe.nl Bambino: Samantha Pul Blokkendoos: Mirjam Hofenk Reinders Klavertje Vier: Vacature Olleke Bolleke: Wilma de Vries Paddestoeltje: Denise Bakker t Speuldertje: Vacature Bestuur: Claudia Luten: n.wal@chello.nl

12 FIJNE ZOMERVAKANTIE!!

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE HERFST 2012 Beste ouders en verzorgers, Afgelopen dagen was het nog prachtig weer, met af en toe ook al weer een echte herfstdag! De

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE LENTE 2013 Beste ouders en verzorgers, De temperaturen zijn er nog niet echt naar, maar het is toch al wel lente! Pasen is al gevierd

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE WINTER 2013 Beste ouders en verzorgers, En toen was het al weer 2013! Wat gaat de tijd toch snel. Ik hoop dat u een heerlijke kerstvakantie

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE ZOMER 2012 Beste ouders en verzorgers, Wat gaat de tijd snel: nog een week en dan hebben we al weer zomervakantie! Tijd van zomerfeesten

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE HERST 2009 1 Beste ouders en verzorgers, Het seizoen is al weer even begonnen en de herfstvakantie komt er aan! Een stormachtige tijd:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2015

NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2015 NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2015 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar met informatie voor u als ouders en verzorgers van onze peuters.

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE WINTER 2010 Beste ouders en verzorgers, Alweer december! Menig schoentje is al geschilderd, gezet en gevuld. Altijd weer een bijzondere

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE ZOMER 2011 LET OP, nieuwe telefoonnummers diverse speelzalen!!! Beste ouders en verzorgers, Wat gaat de tijd snel: nog een week en dan

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO VRIJWILLIGERS SBPE juli 2013 Vrijwilligers SBPE Pagina 2 Inhoud Inleiding... 4 50+ leest voor... 4 Stagiaires... 4 Gouden handen... 5 Werving... 5

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE ZOMER 2009 Beste ouders en verzorgers, De zomer is officieel begonnen! En de vakantie staat voor de deur. Tijd van afscheid nemen van

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE HERFTS 2010 GEWIJZIGD TELEFOONNUMMER ADMINISTRATIE 06 30 72 85 41 Beste ouders en verzorgers, Afgelopen weekend was het nog erg lekker

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE VOORJAAR 2010 Beste ouders en verzorgers, Alweer bijna Pasen! De eerste heerlijke dagen van het voorjaar op het netvlies, met lammetjes

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO VRIJWILLIGERS SBPE juli 2014 Inhoud Inleiding... 3 50+ leest voor... 3 Stagiaires... 3 Gouden handen... 4 Werving... 4 Profiel... 5 Beëindiging activiteiten...

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo INFORMATIEBOEKJE Versie december 2017 INHOUD INHOUD... 2 1. WELKOM BIJ DE PEUTERSPEELZALEN... 3 02. LEREN SPELEN, SPELEND LEREN... 4 3. PRAKTISCHE

Nadere informatie

Nieuwsbrief peuterspeelzaal

Nieuwsbrief peuterspeelzaal Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de najaarsnieuwsbrief 2013 van Stichting Spelenderwijs met informatie voor u als ouders en verzorgers van onze peuters. Graag brengen we u op de hoogte van de laatste

Nadere informatie

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt.

Seizoen 2013 / Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Wolkewietje Seizoen 2013 / 2014 16 juni 2014 Deze week hebben de peuters, samen met hun ouders, tijdens de spelinloop prachtige strandjes gemaakt. Ook kwamen er

Nadere informatie

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo

Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo Stichting Basisvoorziening Peuterspeelzaalwerk Ermelo PEUTERKRANTJE KERST 2009 Beste ouders en verzorgers, Alweer december! De tijd van sinterklaasfeesten op de speelzalen, kerst in het vooruitzicht: kortom

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Humpie Dumpie, seizoen

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Humpie Dumpie, seizoen Welkom op de eigen pagina van speelzaal Humpie Dumpie, seizoen 2013 2014 OEF WAT IS HET WARM Ons laatste thema voor de vakantie is Oef wat is het warm. We gaan het hebben over warm en koud, wat voor kleren

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL

GEDIPLOMEERDE UNIEKE PERSOONLIJK SAMEN WERKEN STIMULERENDE LEIDING LOCATIE CONTACT SAMEN SPELEN ONTWIKKELING ROZENDAAL GEDIPLOMEERDE LEIDING UNIEKE LOCATIE ROZENDAAL PERSOONLIJK CONTACT STIMULERENDE ONTWIKKELING WERKEN SPELEN Inleiding U heeft een inschrijfformulier ontvangen van Stichting Peuterspeelzaal de Eekhoorn.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel

INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE. Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat JK HAARLEM tel INFORMATIE PEUTERSPEELZAAL T BIJENKORFJE Peuterspeelzaal t Bijenkorfje Croesenstraat 51 2015 JK HAARLEM tel.023-5246333 www.haarlemeffect.nl E-mail: bijenkorfje@haarlemeffect.nl De leidsters van Peuterspeelzaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Peuterspeelzaal het Klavertje. December

Nieuwsbrief. Peuterspeelzaal het Klavertje. December Nieuwsbrief Peuterspeelzaal het Klavertje December 2013 2012 Beste ouder/verzorger, December is altijd een gezellige maand op de peuterspeelzaal. Druk, maar o zo sfeervol. In deze nieuwsbrief leest u meer

Nadere informatie

Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten. Informatieboekje

Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten. Informatieboekje Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten Informatieboekje 2015/2016 Voorwoord Hierbij treft u het informatieboekje aan van Stichting peuterspeelzaal Sint Maarten te Voorburg. Wij hopen u in dit boekje een

Nadere informatie

Activiteitenplanning 2014 (Het jaar van de groene kinderopvang)

Activiteitenplanning 2014 (Het jaar van de groene kinderopvang) Thema s Maand Thema BSO Data Thema KDV (Uk en Puk / Puk en ko) 9 januari Inspiratie-uurtje samenspel en zorg 7 januari Inspiratie-uurtje ik en mijn familie Januari - februari Thema samenspel /zorgen voor

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem Informatieboekje Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat 14-5335 LL Alem Inhoudsopgave 01. Inleiding... 3 02. Waarom naar een peuterspeelzaal?... 3 03. Doelstelling... 4 04. Doelgroep... 4 05.

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 2012-2013 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je

Nadere informatie

Contactgegevens PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst Glazeniershorst TK Apeldoorn. Tel:

Contactgegevens PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst Glazeniershorst TK Apeldoorn. Tel: Locatie nieuwsbrief Hierbij ontvangt u de locatienieuwsbrief van PSG Het Peuterhofje en BSO de Horst. In deze nieuwsbrief algemene informatie en wat leuke weetjes over de onze locatie. Contactgegevens

Nadere informatie

Zomer. Zoals ieder jaar sluiten wij het jaar af met een gezellig feest. Het thema is dit jaar: VAKANTIE. We vieren dit jaar het feest op:

Zomer. Zoals ieder jaar sluiten wij het jaar af met een gezellig feest. Het thema is dit jaar: VAKANTIE. We vieren dit jaar het feest op: Zomer Vakantiefeest Beste ouders / verzorgers, Zoals ieder jaar sluiten wij het jaar af met een gezellig feest. Het thema is dit jaar: VAKANTIE. We vieren dit jaar het feest op: Woensdag 8 juli Donderdag

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober/november In de herfstvakantie van vrijdagmiddag 19 oktober tot en met zondag 27 oktober is de speelzaal gesloten.

NIEUWSBRIEF oktober/november In de herfstvakantie van vrijdagmiddag 19 oktober tot en met zondag 27 oktober is de speelzaal gesloten. NIEUWSBRIEF oktober/november 2013 In de herfstvakantie van vrijdagmiddag 19 oktober tot en met zondag 27 oktober is de speelzaal gesloten. Dagdelen op de peuterspeelzaal Het is de bedoeling dat de driejarige

Nadere informatie

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016 Hofbode 18 6 juli 2015 o.a. Schooljaar 2015-2016 Samen beter met ouders Oudergesprekken schooljaar 2015-2016 Zoals u al eerder in de Hofbode hebt kunnen lezen hebben we dit schooljaar met de werkgroep,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG.

Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Geldermalsen Olleke Bolleke is een van de 11 peuterspeelzalen die valt onder de SPGG. Voor contact: SPGG Postbus 173 4190 CD GELDERMALSEN www.spgg.nl Administratie:

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal t Beldertje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Beldertje PEUTERSPEELZAAL `T BELDERTJE Adres : Raamweg 71 a Telefoon : 0345 575704 De Leidsters van peuterspeelzaal t Beldertje zijn: Coby Ebben Gerestein 41 4158

Nadere informatie

6 WEKEN ZOMERVAKANTIE? WIJ HEBBEN VOOR IEDERE DAG EEN LEUKE LOW-BUDGET DOETIP!

6 WEKEN ZOMERVAKANTIE? WIJ HEBBEN VOOR IEDERE DAG EEN LEUKE LOW-BUDGET DOETIP! SPELEN ONTMOETEN ONTWIKKELEN Beste ouder(s), verzorger(s), De vakantie is in zicht, iedereen lijkt druk te zijn met het afronden van allerlei klusjes om vooral met een opgeruimd en relaxt gevoel de vakantie

Nadere informatie

Ienie Mienie. Peuterspeelzaal. Nieuwsbrief september Pag 1 Start nieuwe schooljaar Pag 2 Verjaardagen. Pag 3 Deelnemen oudercommisie en tips

Ienie Mienie. Peuterspeelzaal. Nieuwsbrief september Pag 1 Start nieuwe schooljaar Pag 2 Verjaardagen. Pag 3 Deelnemen oudercommisie en tips Peuterspeelzaal Ienie Mienie Nieuwsbrief september 2016 Pag 1 Start nieuwe schooljaar Pag 2 Verjaardagen Pag 3 Deelnemen oudercommisie en tips Pag 4 Vacature P&O Pag 5 Terugkoppeling tevredenheidsonderoek

Nadere informatie

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje - 1 Peuterspeelzaal t Hummeltje Rhenoyseweg 34a 4152 EL Rhenoy 0345-680805 ; hethummeltje@tele2.nl Peuterspeelzaal t Hummeltje Geachte ouders en verzorgers,

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Inhoudsopgave. De Bouwsteen informatiegids

Inhoudsopgave. De Bouwsteen informatiegids 2018-2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Gegevens Peuterspeelzaal... 3 Voorwoord... 4 Het doel van De Bouwsteen... 4 Pedagogisch beleidsplan... 5 Peuterspeelzaalleiding... 6 Locatie... 6 Dagindeling...

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO REGLEMENT ALGEMENE ZAKEN SBPE februari 2019 Inhoud Algemeen... 3 Toelating en opzegging... 4 Ouderbijdrage SBPE... 4 Klachten... 6 Protocollen en andere

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO

STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO STICHTING BASISVOORZIENING PEUTERSPEELZAALWERK ERMELO INTERNE WERKWIJZE SBPE KLACHTEN juli 2014 Inhoud KLACHTENREGELING... 3 INTERNE KLACHTENREGELING... 3 Doel van de klachtenregeling... 3 Procedure...

Nadere informatie

PEUTERSPEELZALEN VEGHEL

PEUTERSPEELZALEN VEGHEL INFORMATIE brochure STICHTING PEUTERSPEELZALEN VEGHEL Als kinderen zich ontwikkelen tot peuter komt het moment dat zij hun leefwereld willen uitbreiden; een peuterspeelzaal biedt deze mogelijkheid. De

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 7, JULI Vrijdag AGENDA 8 juli t/m vrijdag 19 augustus Zomervakantie (onderwijs)

NIEUWSBRIEF. Agenda SCHOOLJAAR NR. 7, JULI Vrijdag AGENDA 8 juli t/m vrijdag 19 augustus Zomervakantie (onderwijs) KINDEROPVANG Topaas 18 2719 VD Zoetermeer 079 3620035 opvang@ikcdeedelsteen.nl DALTONONDERWIJS Sieraadlaan 100 2719 SN Zoetermeer 079 3617629 onderwijs@ikcdeedelsteen.nl NIEUWSBRIEF www.ikcdeedelsteen.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Villa Veldhof juni/juli

Nieuwsbrief Villa Veldhof juni/juli Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van Villa Veldhof, juni/juli 2018. In deze nieuwsbrief staat van elke groep een stukje, maar eerst een paar mededelingen: - Al een paar

Nadere informatie

Informatiegids AZC-school Oisterwijk Kievitsblekweg SV Oisterwijk tel:

Informatiegids AZC-school Oisterwijk Kievitsblekweg SV Oisterwijk tel: Informatiegids 2015-2016 AZC-school Oisterwijk Kievitsblekweg 4 5062 SV Oisterwijk tel: 013-5234785 http://azc.wpms.opmaat-scholen.nl Beste ouders/verzorgers, In deze gids vindt u informatie over onze

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

Informatiegids september 2015

Informatiegids september 2015 Informatiegids september 2015 Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal Ploegmaatjes. Ploegmaatjes is een zelfstandige peuterspeelzaal gevestigd binnen basisschool de Ploeg. Wij staan voor een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2014

NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2014 NIEUWSBRIEF OUDERS/ VERZORGERS SPELENDERWIJS JULI 2014 Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief van Stichting Spelenderwijs met informatie voor u als ouders en verzorgers van onze peuters.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

Peuteropvang Uithuizen

Peuteropvang Uithuizen Peuteropvang Uithuizen Ontdek, leer, groei en geniet! SPELEN, ONTMOETEN EN BELEVEN! Goed voorbereid naar de basisschool Samen met andere kinderen ravotten, dansen, zingen, rennen, knutselen, puzzelen en

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van IKC Buikslotermeer Welkom bij de voorschool van IKC Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus KDV / BSO Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en kdv / bso Apenrots Terugblikken op afgelopen 2 maanden Wat

Nadere informatie

Weeknieuws nr mei In groep 1 mogen we Aelynn en Sander welkom heten. We wensen hen veel plezier op school.

Weeknieuws nr mei In groep 1 mogen we Aelynn en Sander welkom heten. We wensen hen veel plezier op school. AGENDA Datum Activiteit 15 mei Schoolkorfbaltoernooi 16 mei MR vergadering 21 mei Oud papier 21 t/m 24 mei Avondvierdaagse Weeknieuws nr.31 10 mei 2019 Welkom In groep 1 mogen we Aelynn en Sander welkom

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

Voor de zekerheid nog een keer het vakantierooster nu ook met de studiedagen:

Voor de zekerheid nog een keer het vakantierooster nu ook met de studiedagen: ORANJE NASSAUSCHOOL voor oecumenisch basisonderwijs Nieuwsflits Juli 2016 (nr. 12) Beste ouders, Het schooljaar is alweer voorbij. We kijken terug op een heerlijk jaar! We hebben de kinderen weer zien

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

Nieuwsbrief donderdag 7 juli Afscheidsmusical groep 8

Nieuwsbrief donderdag 7 juli Afscheidsmusical groep 8 Nieuwsbrief donderdag 7 juli 2016 Afscheidsmusical groep 8 De afscheidsmusical van groep 8 werd dit keer in de grote zaal van een theater opgevoerd. In de Purmarijn zat een uitzinnig publiek klaar om naar

Nadere informatie

Pardoes, een goede opvang

Pardoes, een goede opvang Pardoes, een goede opvang UW KND MAG GRATS EEN OCHTEND BJ ONS KOMEN KJKEN! Q opvoeden Samen Naar Pardoes! Alles kan en alles mag bij Kinderopvang Pardoes! Want ieder kind moet zich thuis voelen bij ons.

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, juni 2012 Wat is Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Voor- en Vroegschoolse Educatie is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 2½ jaar. Sommige kinderen in die leeftijd

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje

Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Juli 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Piraatje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking, wennen en

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Juli OBS De Vuurvlinder week 28. In deze nieuwsbrief: - Corsonieuws - Buitenspeelplaatsen - Zomertip - Nieuws uit de groepen

Juli OBS De Vuurvlinder week 28. In deze nieuwsbrief: - Corsonieuws - Buitenspeelplaatsen - Zomertip - Nieuws uit de groepen OBS De Vuurvlinder 2017-2018 week 28 Juli 2018 Deze week zijn de oudergesprekken. Vrijdag is de gezamenlijke viering om samen het schooljaar alvast af te sluiten. In deze nieuwsbrief: - Corsonieuws - Buitenspeelplaatsen

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, november 2012 Voorschoolse voorzieningen Ommen Peuterontwikkeling in Ommen; in het belang van peuters Uw kind gaat naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van de voorschool van De Buikslotermeer Januari 2019 Welkom bij de voorschool van De Buikslotermeer. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 juni. Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Nieuwsbrief 23 juni. Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 23 juni Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord Het jaar loopt al weer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE MAART 14 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons laatste thema de baby was een groot succes. Véél poppen zijn gewassen op de peuterspeelzaal. De baby van onze collega

Nadere informatie

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876

Voorschool Balou. Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Voorschool Balou Voorschool Balou Gambiadreef 60 3564 ES Utrecht Telefoon: 06-13135876 Algemeen Spelenderwijs Utrecht Niasstraat 6-c 3531 WP Utrecht info@spelenderwijsutrecht.nl Telefoon algemeen 030-820

Nadere informatie

Januari Maandelijkse nieuwsbrief van de Ichtusschool

Januari Maandelijkse nieuwsbrief van de Ichtusschool Intro Geachte ouders/ verzorgers, De laatste BerICHTUS van 2015 die we naar u sturen en tegelijkertijd staat bovenaan al januari 2016, dus u krijgt al informatie voor het nieuwe jaar, terwijl we nog voor

Nadere informatie

Inhoud. Afgelopen woensdag is iedereen al een kijkje wezen nemen in de nieuwe groep en bij de (nieuwe) juf. Iedereen was erg enthousiast.

Inhoud. Afgelopen woensdag is iedereen al een kijkje wezen nemen in de nieuwe groep en bij de (nieuwe) juf. Iedereen was erg enthousiast. Jaargang 10 Nummer 20 28 juni 2019 Agenda Maandag 1 juli Donderdag 4 juli Vrijdag 5 juli Maandag 8 juli t/m Vrijdag 16 augustus In deze nieuwsbrief Inhoud Vanuit de Directie Vakantiebieb-app Diamantterras

Nadere informatie

Wat je kunt doen om je kind te helpen zindelijk te worden. Drie fasen Zindelijk worden verloopt in drie fasen:

Wat je kunt doen om je kind te helpen zindelijk te worden. Drie fasen Zindelijk worden verloopt in drie fasen: Zindelijkheid Zindelijkheidsontwikkeling Zomaar laten gaan moet zelfbeheersing worden Een kind moet, net als bij lopen, zijn eigen tempo bepalen. Je kunt hem eigenlijk niet zindelijk maken, hij* wordt

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren

Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren Nieuwsboekje voor nieuwe kinderen van Voorschool De Vijf Sterren Welkom bij Voorschool De Vijf Sterren. U heeft gekozen voor onze voorschool om uw kind een goede en leerzame tijd te geven. In het begin

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond Peuteropvang Duiven. Ineke Arts, sectormanager peuterspeelzalen. Monique van Berkom, plaatsing en administratie

Welkom. Informatieavond Peuteropvang Duiven. Ineke Arts, sectormanager peuterspeelzalen. Monique van Berkom, plaatsing en administratie Welkom Informatieavond Peuteropvang Duiven Ineke Arts, sectormanager peuterspeelzalen Monique van Berkom, plaatsing en administratie Teams van de peuterspeelzalen Programma Aanleiding Aanbod Peuteropvang

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

kalender Fabriek Magnifique nummer: Vrijdag 22 juli Laatste schooldag ( uur) Maandag 5 september uur opening nieuwe schooljaar

kalender Fabriek Magnifique nummer: Vrijdag 22 juli Laatste schooldag ( uur) Maandag 5 september uur opening nieuwe schooljaar 21 juli 2016 Jaargang 8 - nummer 40 kalender Fabriek Magnifique Vrijdag 22 juli Laatste schooldag (09.30-11.30 uur) Maandag 5 september 08.45 uur opening nieuwe schooljaar A.s. vrijdag start het Art en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Nieuwsbrief. Beste ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s), Afscheid juf Anja Er is tijd gekomen voor verandering. Na 6 jaar peuterjuf geweest te zijn op zowel de Meerpaal als Het Visje wil ik graag weer in het basisonderwijs

Nadere informatie

DIRECTIE. Jaarfeest 2016

DIRECTIE. Jaarfeest 2016 DIRECTIE Jaarfeest 2016 Op 21 mei hebben we met alle groepen van stichting kinderopvang Liemeer een feestje gevierd! Gelukkig scheen de zon en konden de kinderen een vossenjacht doen waarbij de kinderen

Nadere informatie

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy

Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy. Informatieboekje. Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Informatieboekje Locatie: Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy Voorstellen Christelijke Peuterspeelzaal Mazzy van Zie uit is een voorschoolse voorziening en biedt peuterspeelzaalwerk voor peuters van 2 tot

Nadere informatie

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Het Piraatje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Het Piraatje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Het Piraatje Juli 2017 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal t Piraatje p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p.

Nadere informatie

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar.

Formatie Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje kunnen zien voor komend schooljaar. Riemslootnieuws 749 12-07-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 www.comprix.nl NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Formatie 2018-2019 Twee week geleden heeft u al het formatieplaatje

Nadere informatie

VVE programma Uk & Puk

VVE programma Uk & Puk VVE programma Uk & Puk Kinderdagverblijf het Helpernest werkt sinds 2013 met het VVE programma Uk en Puk. Wij vinden gerichte aandacht voor de begeleiding van baby s en peuters en het stimuleren van hun

Nadere informatie

Het beste voor je kind?

Het beste voor je kind? Het beste voor je kind? Dat wil elke ouder. Kinderopvang Bambino geeft ieder kind de aandacht en zorg die het nodig heeft, in een veilige omgeving waarin het plezier heeft en zichzelf mag zijn. Bambino

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Oktober Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Nieuwkoop Drie-Turven Zevenhoven S. van Drielstraat XP Nieuwkoop Tel:

Oktober Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Nieuwkoop Drie-Turven Zevenhoven S. van Drielstraat XP Nieuwkoop Tel: Oktober 2016 Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Nieuwkoop Drie-Turven Zevenhoven S. van Drielstraat 4 2435 XP Nieuwkoop Tel: 06 10 678 382 Leidsterpraat Het schooljaar is weer begonnen! Allemaal

Nadere informatie

Peuterspeelzaal De Paddestoel. Informatie boekje. Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan GJ Rijswijk

Peuterspeelzaal De Paddestoel. Informatie boekje. Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan GJ Rijswijk Peuterspeelzaal De Paddestoel Contact: De Dwergenhut Peuterspeelzaal De Paddestoel Strijplaan 103-105 2285 GJ Rijswijk Vaste telefoon: 070 75333939 Jolanda Steinmetz: 06 29537781 Anita van Wolferen: 06

Nadere informatie

Het Toermalijntje /2018 nummer 18

Het Toermalijntje /2018 nummer 18 Het Toermalijntje 13-07-2018 2017/2018 nummer 18 AGENDA Dinsdag 17 juli, 19.45 uur afscheid groep 8, locatie hoofd: alleen voor genodigden. Dinsdag 17 juli, 15.15 uur afscheid Albert locatie hoofd. Dinsdag

Nadere informatie