Cultuur en natuur van Portugal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cultuur en natuur van Portugal"

Transcriptie

1 Cultuur en natuur van Portugal Tijdens deze reis combineert u het beste van Portugal. In twee weken reist u door de mooiste natuurgebieden en verkent u de fascinerende steden Lissabon en Porto. Van de leistenen dorpjes in de uitlopers van de Serra da Estrela tot betoverende vergezichten in de Douro vallei. Aanschouw rijkelijk versierde kerken en met goud vergulde kloosters. Luister naar de weemoedige klanken van de fado in de achterafstraatjes van Alfama. Probeer een keer gegrilde sardientjes of bacalhau (gedroogde stokvis). Eindig uw reis in stijl en overnacht in luxe in de omgeving van Alcobaça en wandel langs de kliffenkust van de Costa da Prata bij Nazaré. Gedurende uw reis verblijft u middenin de natuur en in het authentieke hart van de bruisende steden Porto en Lissabon. Ervaar zelf de veelzijdigheid van het prachtige Portugal met haar gastvrije en vriendelijke inwoners. Cultuur Natuur Strand Reissom: ,- p.p. Reisduur: 15 dagen Reistype: rondreis (fly-drive) Waarom deze reis Verken de historische steden Lissabon en Porto Bekijk de mooiste kloosters, kerken en paleizen van Portugal Verblijf in de natuur bij de Serra da Estrela en de Douro vallei Reis langs leistenen dorpjes en watervallen Proef wijn op een quinta tussen de wijngaarden van de Douro Wandel langs de rotskust van Costa da Prata bij Nazaré

2 Programma Dag 1 tot 3: (Amsterdam) Lissabon 10 km 3 overnachtingen in Lissabon Vanaf Nederland vliegt u naar Lissabon. Een taxi of het openbaar vervoer brengt u naar uw sfeervol gelegen authentieke hotel in het hart van Lisboa. De stad ligt aan uw voeten, klaar om ontdekt te worden! Neem de beroemde tram 28 en ontdek de volkswijken Alfama, Mouraria en Bairro Alto. Geniet van de vergezichten vanaf de vele Miradouros in de stad of neem de boot naar de andere kant van de Taag en wandel langs de vervallen pakhuizen van Almada. Een bezoek aan één van de restaurants waar volkszangers de fado ten gehore brengen, leent zich uitstekend om de Saudade (weemoed) van Portgal te ondergaan en van de rijkdommen van de mediterrane keuken te proeven. Een bezoek aan één van de restaurants waar volkszangers de fado ten gehore brengen, leent zich uitstekend om de Saudade (weemoed) van Portugal te ondergaan en van de rijkdommen van de mediterrane keuken te proeven. Wij ontdekten in de wirwar van straatjes in Alfama het piepkleine familierestaurant A Baiuca. Hier beleeft u een authentieke avond vol Portugese smart en weemoed. Na alle stadse pracht en praal is het tijd om een kijkje te nemen bij de groene long van Lissabon: het Jardim Botânico. Hoewel deze kleine oase vlakbij de drukke Avenida da Liberdade ligt, lijkt de stad ineens ver weg. Palmen, platanen en ceders, sommige meer dan 300 jaar oud, vormen tezamen een klein paradijs. Voor nog meer botanische pracht kunt u de trein nemen naar de koningsstad Sintra, met haar prachtige paleizen en weelderige tuinen een groene jungle die in loop der eeuwen vele beroemdheden in vervoering brachten. 260 km Dag 4 tot 6: Lissabon - Cerdeira (Serra da Estrela) 3 overnachtingen in Serra da Estrela De huurauto kan vanochtend afgehaald worden in het centrum van Lissabon, waarna de reis noordwaarts gaat. Door een afwisselend landschap van eucalyptusbossen, glooiende akkers, wijngaarden en olijfbomen rijdt u langs het Convento de Cristo in Tomar. Waar in de rest van Europa de orde van de Tempeliers in 1314 werd uitgebannen, bleef de orde in Portugal bestaan onder de naam Orde van Christus. Naast een imposant kasteel, prachtige tuinen en het enorme kloostercomplex is vooral de ronde kerk uit de 12e eeuw overweldigend (de Rotskoepel in Jeruzalem stond hier model voor).

3 De komende dagen verblijft u tussen de bergen van de Serra da Açor, ten westen van de Serra da Estrela: de hoogste bergketen van Portugal. De dorpjes en nederzettingen in dit gebied zijn van oudsher opgebouwd uit leisteen, zowel de muren als de daken. Wij bezochten het dorpje Piódão. De weg er naartoe is al net zo mooi als het dorpje zelf. U passeert steile berghellingen, watervallen en rivierstrandjes met koel, helder water. De aanblik van het dorpje Piódão kan zo in het sprookjesboek van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. De huizen in dit historische dorpje liggen harmonieus genesteld tegen een berghelling. 165 km Dag 7 tot 8: Cerdeira (Serra da Estrela) - Pinhão (Douro) 2 overnachtingen in Douro Na het ontbijt rijdt u naar het noordoostelijk gelegen wijngebied van de Douro vallei. Mocht u onderweg zin hebben in een kopje Portugese koffie, stop dan zeker even in Lamego. Hier ligt op een heuvel uitkijkend over de stad de schitterende kathedraal Nossa Senhorra dos Remedios, een vrijwel exacte kopie van het beroemde bedevaartsoord Bom Jesús in Braga. De weg gaat verder richting de Douro vallei. Tussen Peso de Régua en Pinhão meandert de weg langs de rivier met wijngaarden op steile hellingen zover het oog reikt: een ervaring om nooit meer te vergeten! Aan de overkant rijdt een treintje langs piepkleine stationnetjes: een schitterende manier om de omgeving de komende dagen te verkennen. U verblijft in een spectaculair boven de Douro gelegen quinta, een wijnlandgoed te midden van steil aflopende wijnterrassen. Maak een mooie wandeling door de wijngaarden of verken de Douro in een rabelo boot. Wij sloten de dag af met een rondleiding en Port proeverij bij quinta Bomfim. Een genot voor de zintuigen! 130 km Dag 9 tot 11: Pinhão (Douro) Porto 3 overnachtingen in Porto Vandaag verruilt u de schitterend gelegen wijngaarden van de Douro vallei voor het bruisende Porto, de op één na grootste stad van Portugal. In de stad verblijft u in een stijlvol en centraal gelegen accommodatie op loopafstand van alle belangrijke bezienswaardigheden. Bezoek de wijnkelders waar de heerlijkste Vintage Portwijnen liggen te rijpen en struin door de nostalgisch aandoende straatjes met zijn verweerde huizen en piepkleine winkeltjes. Naast de vele huizen en kerken, die met de mooiste Azulejos zijn betegeld, vormt station São Bento het onbetwiste hoogtepunt van dit typisch Portugese fenomeen. Ontdek net als ons de charme van deze ruwe parel van het noorden!

4 Wij streken na een prachtige dag vol indrukken met wat zelfgekochte hapjes en een flesje wijn neer aan de kade van Vila Nova da Gaia, aan de overkant van de Douro. Onder een vriendelijk zuidelijk zonnetje genoten we van het uitzicht op de binnenstad van Oporto. Of neem bijvoorbeeld de tram naar de monding van de Douro en maak een strandwandeling langs de Atlantische Oceaan. 215 km Dag 12 tot 14: Porto - Alcobaça (Costa da Prata) 3 overnachtingen in Costa da Prata Met uw huurauto rijdt u naar de laatste bestemming van deze reis: het kloosterstadje Alcobaça. Onderweg komt u langs het stadje Aveiro, ook wel het Venetië van Portugal genoemd. Langs eeuwenoude kanalen liggen gondels aangemeerd met op de achtergrond prachtige Art Nouveau huizen die de vroegere welvaart van deze streek verraden. De route gaat verder richting het zuiden, de kust van de Atlantische Oceaan volgend tot u Alcobaça binnenrijdt. De komende dagen verblijft u in een luxe accommodatie in de groene heuvels vlakbij Alcobaça. Door de ligging niet ver van de Atlantische kust in het westen en het grote natuurreservaat Serra d Aire e Candeeiros in het oosten, is Alcobaça ideaal gelegen voor uitstapjes in dit gevarieerde Portugese landschap. Wij waren erg onder de indruk van de hoge kliffenkust bij Nazaré en maakten een lange wandeling over de verlaten stranden even buiten het stadje. Ook op cultureel gebied valt er in de omgeving van alles te ontdekken. Het witte ommuurde vestingstadje Óbidos en het klooster van Batalha liggen op korte reisafstand. 110 km Dag 15: Alcobaça (Costa da Prata) Lissabon - (Amsterdam) U reist terug naar Lissabon, levert uw huurauto in en vliegt terug naar Nederland. Het einde van een onvergetelijke rondreis langs de prachtige natuur en culturele rijkdommen van Portugal!

5 Hoogtepunten Reizen met Vivencia Travel betekent ontdekken en beleven. Opgaan in de natuur, kennismaken met lokale gebruiken en afwijken van de gebaande paden. Juist de combinatie van de hoogtepunten die in elke reisgids te vinden zijn en de minder ontdekte plekjes maken de reis tot een unieke belevenis. Lissabon - Tram 28 Een bezoek aan Lissabon is niet compleet zonder een rit met de Eléctrico, de ouderwetse tram die niet weg te denken is uit het straatbeeld. De gammel aandoende trammetjes wringen zich moeiteloos door de nauwe straten en rijden vlak langs de gevels van de huizen. Met gemak bedwingt de tram steile hellingen naar de hoger gelegen stadswijken. Dé tram der trammen is toch wel de beroemde lijn 28. Stap in en maak een indrukwekkende rit door de stadswijken Graça, Alfama, Baixa en Bairro Alto. Het is de perfecte manier om de stad te leren kennen. Wij raden u aan om bij het beginpunt aan het Praça Martim Moniz op te stappen om uzelf te verzekeren van een plekje op één van de houten bankjes. Er staan namelijk meer mensen te popelen om de stad op deze nostalgische wijze te verkennen. Douro vallei Het afwisselende landschap van Noord-Portugal heeft geen gebrek aan imposante natuurgebieden. Superlatieven schieten echter te kort als u voor het eerst de steil oplopende wijngaarden langs de Douro ziet liggen, badend in de ondergaande zon. De rivier de Douro, de gouden rivier, ontspringt hoog in de bergen van Spanje en stroomt naar het westen om uiteindelijk uit te monden bij Porto. De Douro vallei is bekend van zijn quinta s, landgoederen met prachtige wijngaarden die zich uitstrekken langs de rivier. Hier groeien de druiven die de zo vurig begeerde Portwijn oplevert. Verken deze prachtige streek al wandelend door de wijngaarden. Per auto is het spectaculair rijden langs de oevers van de Douro. Of waarom maakt u niet een ritje per trein? Van Régua naar Pinhão is het spectaculairst! Misschien nog beter: sluit de dag af met een tochtje in een traditionele Rabelos boot, nippend van een glaasje robijnrode Rubyport. Costa da Prata De Costa da Prata, in het Nederlands zilverkust, is een lange kuststrook ten noorden van de hoofdstad Lissabon. Het is een uniek stukje Portugal, dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme en vooral een geliefde vakantiebestemming voor de Portugezen is. De Costa da Prata is een afwisselende kuststrook met hoge kliffen, beschutte baaien en vaak brede zandstranden. In het achterland begint het authentieke, echte Portugal met glooiende hellingen van de wijn- en tuinbouwgebieden. Eén van de leukste kustplaatsen aan de Costa da Prata is zonder enige twijfel het oude vissersdorp Nazaré. Met haar steil oprijzende kliffen en beschutte strand, de vele

6 visrestaurantjes en vrouwen in klederdracht ademt dit pittoreske plaatsje een geheel eigen sfeer. Een kabelbaan brengt u naar de wijk Sitio ( bovenstad ), waar u kunt genieten van een spectaculair uitzicht over de in gouden zonnestralen badende zilverkust. Maak vervolgens een wandeling over de verlaten stranden ten noorden van Nazaré. Porto - Ribeira & Vila Nova da Gaia Het oude centrum van Porto, Ribeira, ligt aan de rivier de Douro. Kleurrijke huizen, smalle straatjes, restaurantjes en traditionele boten geven de wijk een pittoresk aanzien. De bonte verzameling huizen aan de kade lijken tegen de oever geplakt. Vervallen huizen dragen bij aan de charmante sfeer van deze wijk. Als vanzelf valt uw blik op de beroemde dubbele gietijzeren brug Ponte Dom Luis I, hét symbool van Porto. Bovenop de brug rijdt de metro het centrum van de stad in; wandelaars genieten van het magistrale uitzicht op de rivier. Beneden dient de brug als een poort naar het stadje Vila Nova de Gaia: welkom in de wereld van de portwijn. Pakhuizen liggen in een lange rij langs de oevers, klaar om u te ontvangen voor een rondleiding en proefglaasje. Of geniet op één van de vele terrasjes aan kade van de zon en het allermooiste zicht op Porto. Sintra Pak in het centrum van Lissabon de trein en een half uurtje later stapt u uit in een andere wereld, vol sprookjespaleizen, statige quintas en dromerige uitzichten. Dit alles gelegen in een groene oase van exotische planten en bomen. Welkom in Sintra, toevluchtsoord van koningen, rijke burgers en excentriekelingen. Het witte Palácio Nacional de Sintra steekt met zijn karakteristieke schoorstenen mooi af tegen de strakblauwe hemel. Het diende eeuwenlang als zomerpaleis van de koningen. Voor een birds-eye-view klimt u via smalle paadjes naar het Castelo dos Mouros. Van het voormalige Moorse kasteel zijn enkel nog ruïnes over, maar het uitzicht en de weelderige omgeving maken de pittige klim meer dan de moeite waard. Het hoogtepunt van uw bezoek aan Sintra is het Pena Paleis, gebouwd in de 19e eeuw. Dit kleurrijke landgoed, met een verwarrende mix van bouwstijlen, is een waar sprookjespaleis vol torentjes, versierde gevels en andere verassingen. Lissabon - Alfama Net als Rome strekt Lissabon zich uit over zeven heuvelen. Het idyllische Alfama, de oudste wijk van de stad, ligt met haar bochtige, smalle straatjes en kleurrijke gevels op één van die heuvels. Met haar geïsoleerde ligging tussen het kasteel van São Jorge en de Taag is het als een eiland in de stad. De naam Alfama is afkomstig van het Arabische al-hama, dat warme bron betekent. De schilderachtige wijk is gebouwd volgens het plan van een Moorse kasbah. Het is bijna onmogelijk om niet te verdwalen in de nauwe steegjes, via de trappen, onder de bogen en over de pleintjes. Maar, geen zorgen! U vindt vanzelf uw weg

7 naar de leukste fado bars en gezellige restaurantjes. Bewonder het indrukwekkende Castelo São Jorge met misschien wel het mooiste miradouro van de hele stad! Serra da Estrela & Serra do Açor Serra da Estrela is het grootste beschermde natuurgebied van Portugal. Met 1993 meter is de berg Torre het hoogste punt van het Portugese vasteland. Het is een wandelgebied bij uitstek. Ontdek weidse hoogvlaktes, beklim grillige rotsformaties en loop langs diepe ravijnen. Geniet in de lente van de bloemenpracht en bezoek het pittoreske dorp Linhares, met haar machtige burcht, nauwe straatjes en herenhuizen uit de 12e eeuw. Proef in een lokaal restaurantje de Serra da Estrela-kaasjes, heerlijke schapenkaas en beroemd in heel Portugal. De dorpjes en nederzettingen in de Serra do Açor zijn van oudsher opgebouwd uit leisteen, zowel de muren als de daken. Bezoek in ieder geval Piódão. De weg er naartoe is al even zo mooi als het dorpje zelf. U passeert steile berghellingen, watervallen en rivierstrandjes met koel, helder water. De aanblik van het dorpje Piódão is betoverend mooi, de huizen liggen fraai genesteld tegen de bergen. Port Hét bekendste drankje van Portugal is natuurlijk Port. Deze heerlijke wijn vindt haar oorsprong in de tijd van de handelsoorlogen tussen Frankrijk en Engeland. In de 17e eeuw was de import van Franse wijnen in Engeland verboden, maar de Engelsen bleven wel behoefte houden aan goede wijn! Handelaren voeren de rivier de Douro op en vonden daar volle rode wijnen die erg in de smaak vielen. Om tijdens het transport naar Engeland de wijn goed te houden, besloot men om er een hoeveelheid brandewijn aan toe te voegen. Dit werkte wonderwel, de handel floreerde en leverde de karakteristieke zoete smaak op. En ziedaar het resultaat, de port die wij nu nog altijd kennen! Vergroot uw kennis over Ruby en Tawny port tijdens een rondleiding door de kelders van Taylor s, terwijl u geniet van het uitzicht in de prachtige tuin van dit eeuwenoude familiebedrijf. Leistenen dorpjes (Aldeias do Xisto) In de groene heuvels van de Serra da Lousã liggen de Aldeios do Xisto, ofwel de leistenen dorpjes. Verscholen tussen het groen van eucalyptus- en kastanjebomen liggen deze kleine grijze huisjes te luieren in de zon. Door de smalle straatjes hupt een vogeltje en katten lijken de enige inwoners van deze kleine dorpjes te zijn. Onze zintuigen genoten van de geuren van fris groene bomen, Japanse mispelbomen, appelbomen, wijnstokken vol grote rijpe druiven, bloeiende rozen, sinaasappelbomen met takken zwaar van de vruchten. Kleine stroompjes water lopen her en der door de straatjes. Madeliefjes groeien liefelijk tussen de stenen muurtjes, er zich niets van aantrekkend dat hun schoonheid voor zo velen geheim blijft. Wij hadden er een heel

8 bijzondere ochtend en genoten volop van dit stukje Portugal dat bijna niemand nog ontdekt schijnt te hebben. Kloosters van Alcobaça en Batalha In Portugal staan de prachtigste paleizen, kloosters en kastelen. Het ene nog interessanter en uitbundiger dan het andere. Om u wegwijs te maken in het overweldigende aanbod, belichten we hier twee juweeltjes. Het klooster Santa Maria da Vitória, kortweg Mosteiro da Batalha, is een indrukwekkend groot gebouw van okergele kalkzandsteen, rijkelijk gedecoreerd met torentjes, bogen, pinakels, pijlers en prachtige beeldhouwwerken. Het Gotische klooster is gebouwd in 1385 ter ere van de gewonnen slag bij Aljubarrota. O ja, de bouw duurde ruim twee eeuwen! Het imposante Mosteiro de Alcobaça werd in opdracht van Afonso I vanaf 1147 gebouwd nadat de stad Santarem was heroverd op de Moren. Het herbergt de graftombes van troonopvolger Pedro en zijn maîtresse Inês. Pedro was de zoon van de Portugese koning Afonso IV. Omdat de koning de buitenechtelijke relatie van zijn zoon afkeurde, liet hij Inês vermoorden. Porto - São Bento station Tijdens uw kennismaking met Porto zal één ding u onmiddellijk opvallen: de prachtige met blauwwitte azulejos betegelde huizen en kerken. U kunt zich uren vermaken met het bewonderen van dit Portugese fenomeen. Vergeet hierbij absoluut niet om het treinstation van São Bento binnen te lopen. Het station heeft één van de meest bijzondere aankomsthallen ter wereld. Zoals de naam al doet vermoeden stond hier vroeger een klooster. In 1916 werd dit afgebroken om plaats te maken voor een stationshal met duizenden tegeltjes die historische taferelen uit de Portugese geschiedenis uitbeelden. Beruchte veldslagen, legendarische koningen en landschappelijke taferelen sieren de wanden van de hal. Kom hier vroeg in de ochtend en zie hoe forenzen de trein verlaten en Porto binnenwandelen in een bijzonder sfeervol decor. Óbidos De historische middeleeuwse stad Óbidos is één van de mooiste stadjes van Portugal. Het historische kasteel met zijn imposante torens en volledig omringde verdedigingsmuren domineert de skyline van de stad. Smalle geplaveide straatjes met witgekalkte huizen zijn bedekt met bloeiende bougainville. De aanwezigheid van vele kerken, kapellen en een goed bewaard gebleven aquaduct spreken over de rijke geschiedenis van de stad. Met Óbidos als huwelijkscadeau van koning Dinis voor zijn nieuwe vrouw koningin Isabel, is de stad overgegaan in de handen van Casa das Rainhas (huis van koninginnen). De meeste koninginnen van Portugal brachten veel van hun tijd door in Óbidos. Loop boven het centrum over de verdedigingsmuur en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. Ontdek de stille zijstraatjes en kom vooral vroeg in de ochtend, als de vele toeristen de weg

9 naar de stad nog niet gevonden hebben.

10 Accomodaties Met zekerheid kunnen we zeggen dat al onze accommodaties er niet alleen heel mooi uitzien, maar ook heel fijn voelen. We hebben ze namelijk allemaal zelf bezocht! Onze accommodaties zijn altijd kleinschalig en authentiek. Ze liggen op de beste locaties en de eigenaar heeft alle tijd voor een persoonlijk woordje. De in deze maatwerkreis opgenomen accommodaties zijn slechts een voorbeeld. Wij gaan graag aan de slag met uw persoonlijke wensen en creëren zo een droomreis die helemaal bij u past! Casa do Jasmim Binnenlopen bij boetiekhotel Casa do Jasmim voelt als thuiskomen. Wij waren gelijk onder de indruk van de originele mix van kunst en vintage meubelen die zorgen voor een huiselijke sfeer. Vanuit de door schaduwrijke parken omgeven wijk Principe Real ligt Lisboa klaar om ontdekt te worden. Quinta da Palmeira Het typisch Portugese landhuis Quinta da Palmeira, gebouwd in 1890, ligt bij het dorpje Cerdeira en biedt schilderachtig uitzicht op de omliggende vallei en de bergen van Serra do Açor. Ervaar wat de natuur voor u in petto heeft en de ontdek in uw eigen tempo de schoonheid van deze groene oase met haar kronkelende wegen, wandelpaden en watervallen. Casa de Casal de Loivos In het kleine dorpje Casal de Loivos, hoog gelegen boven de wijngaarden van de Douro vallei, ligt het 17e-eeuwse landhuis van de familie Pereira de Sampayo. Met volgens kenners het beste uitzicht over de Douro vallei kunt u de komende dagen genieten van een aangenaam verblijf in dit bijzondere landschap. Casa dos Loios Het wapenschild van de familie Ferraz Mello verwelkomt ons bij het naar binnengaan van Casa dos Loios. Via een houten trap komt u in een met antiek opgefleurde hal terecht. Uw sfeervolle kamer zal de komende dagen het ideale vertrekpunt zijn om de eeuwenoude straten van het centro histórico van Porto te ontdekken.

11 Vale d Azenha In het hart van Portugal - tussen het kolossale klooster van Alcobaça en de steile kliffen van Nazaré - geniet u van de serene sfeer van dit landelijk gelegen designhotel. De nabijheid van de Costa de Prata, het Natuurpark Serras de Aire en de vele culturele bezienswaardigheden zorgen ervoor dat u zich niet snel zal vervelen in deze boeiende streek.

12 Inbegrepen Accommodatie U verblijft 14 nachten in 5 kleinschalige en authentieke accommodaties op bijzondere locaties. In alle accommodaties beschikt u over een sfeervolle standaard kamer. Indien gewenst is een upgrade van de kamer mogelijk. Verzorging In alle accommodaties is ontbijt inbegrepen. Vlucht Inbegrepen is een non-stop retourvlucht Amsterdam - Lissabon. Luchthavenbelastingen en -toeslagen zijn inclusief. Indien gewenst is vertrek vanaf een andere luchthaven mogelijk. Bagage Bij uw vlucht boeken wij altijd 20/23 kg ruimbagage per persoon voor u bij. Indien gewenst kan dit voor u worden aangepast. Bij alle vluchten kunt u 7/10 kg handbagage per persoon meenemen. De exacte gewichten zijn afhankelijk van de gekozen luchtvaartmaatschappij. Auto U beschikt 11/12 dagen over een huurauto categorie A van Avis. Deze is uitgevoerd met airconditioning. Inbegrepen is ongelimiteerd aantal kilometers uitgebreide basisverzekering (en gedeeltelijke afkoop eigen risico) schade of diefstal (CDW & TP) één extra bestuurder kenteken registratietoeslag (VRF) luchthaventoeslag one-way toeslag belastingen (BTW). Meer informatie over verzekeringen, een optionele upgrade, optionele accessoires en het via ons te boeken 'all-inclusive tarief' ontvangt u in het reisvoorstel. Reisbescheiden Enkele weken voor vertrek ontvangt u van ons een uitgebreid reispakket. Deze bevat alles wat u nodig hebt tijdens uw reis: vouchers en tickets, algemene reisinformatie, een gedetailleerde wegenkaart en routebeschrijvingen. Om van uw reis een echte belevenis te maken ontvangt u daarnaast een reisgids en voor u op maat gemaakte reistips. Garantie Vivencia Travel is aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) onder nummer 3469.

13 Service Voor, tijdens en na de reis bent u verzekerd van onze persoonlijke en deskundige service. Uw reis wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen en u beschikt over een vast aanspreekpunt. Niet Inbegrepen Verzekeringen Vivencia Travel stelt een reisverzekering verplicht voor elke reis. Een annuleringsverzekering wordt aanbevolen. Beide verzekeringen zijn optioneel via ons bij te boeken. Reserveringskosten De reserveringskosten bedragen 17,50 per persoon met een maximum van 35,- per boeking. Eten & drinken Alle niet genoemde maaltijden en drankjes zijn voor eigen rekening. Overige kosten auto Houdt u er rekening mee dat u ter plaatse nog kosten zult maken voor brandstof, tolgelden (inclusief huur elektronisch tolkastje) en parkeren. Reken in Porto op ca ,- parkeerkosten per dag. Eventuele extra verzekeringen voor de huurauto zijn exclusief en kunnen vooraf of ter plaatse worden bijgeboekt. Entreegelden Optionele activiteiten en entreegelden zijn niet inbegrepen. Toeristenbelasting Ca. 0,50 tot 1,50 per persoon per nacht in Lissabon, ter plaatse te voldoen.

Cultuur en natuur van Portugal

Cultuur en natuur van Portugal pepijn test Cultuur en natuur van Portugal Tijdens deze reis combineert u het beste van Portugal. In twee weken reist u door de mooiste natuurgebieden en verkent u de fascinerende steden Lissabon en Porto.

Nadere informatie

Kroonjuwelen van Portugal

Kroonjuwelen van Portugal pepijn test Kroonjuwelen van Portugal In tien dagen reist u langs drie bijzondere steden, ieder met een geheel eigen sfeer en dynamiek. In Lissabon staat u oog in oog met de culturele rijkdommen vergaard

Nadere informatie

Kroonjuwelen van Portugal

Kroonjuwelen van Portugal Kroonjuwelen van Portugal In 10 dagen reist u langs drie bijzondere steden, ieder met een geheel eigen sfeer en dynamiek. In Lissabon staat u oog in oog met de culturele rijkdommen vergaard tijdens de

Nadere informatie

Pracht en praal van Portugal

Pracht en praal van Portugal Pracht en praal van Portugal Voor wie benieuwd is naar al het moois dat Portugal te bieden heeft, is deze uitgebreide ontdekkingsreis langs alle parels van Portugal dé kans om kennis te maken met dit veelzijdige

Nadere informatie

Kroonjuwelen van Portugal deluxe

Kroonjuwelen van Portugal deluxe Kroonjuwelen van Portugal deluxe Maak kennis met de kroonjuwelen van Portugal. U begint uw reis in Lissabon waar u versteld zult staan van de grandeur en culturele rijkdom van deze voormalige wereldmacht.

Nadere informatie

Exclusief en ontspannen Portugal

Exclusief en ontspannen Portugal Exclusief en ontspannen Portugal Wij denken dat de exclusiviteit van een reis niet alleen wordt bepaald door de mate van luxe van de hotels. Minstens zo belangrijk is het unieke karakter van de route door

Nadere informatie

Puur natuur in Portugal

Puur natuur in Portugal Puur natuur in Portugal Tijdens deze afwisselende reis ontdekt u de mooiste natuurparken van Portugal. Van de weidsheid en stilte van het desolate Alentejo tot de spectaculaire uitzichten van de Douro

Nadere informatie

Exclusief en ontspannen Portugal

Exclusief en ontspannen Portugal pepijn test Exclusief en ontspannen Portugal Wij denken dat de exclusiviteit van een reis niet alleen wordt bepaald door de mate van luxe van de hotels. Minstens zo belangrijk is het unieke karakter van

Nadere informatie

Wandelen en natuur in Noord-Portugal

Wandelen en natuur in Noord-Portugal pepijn test Wandelen en natuur in Noord-Portugal Verruil het drukke Nederland voor de ruige schoonheid van Noord-Portugal en zwerf gedurende een week door een wondere wereld waar eeuwenoude bergpaadjes

Nadere informatie

Puur natuur in Portugal

Puur natuur in Portugal Puur natuur in Portugal Tijdens deze afwisselende reis ontdekt u de mooiste natuurparken van Portugal. Van de weidsheid en stilte van het desolate Alentejo tot de spectaculaire uitzichten van de Douro

Nadere informatie

Kroonjuwelen van Portugal deluxe

Kroonjuwelen van Portugal deluxe Kroonjuwelen van Portugal deluxe Maak kennis met de kroonjuwelen van Portugal. U begint uw reis in Lissabon waar u versteld zult staan van de grandeur en culturele rijkdom van deze voormalige wereldmacht.

Nadere informatie

Vivencia Traveller Portugal

Vivencia Traveller Portugal Vivencia Traveller Portugal Een reis zoals een reis hoort te zijn, dat is onze Vivencia ontdekkingstocht door Portugal. Intens, niet uiterst intensief: ontdekken in een rustig tempo. Van Noord naar Zuid

Nadere informatie

Groen en gastvrij Noord-Portugal

Groen en gastvrij Noord-Portugal pepijn test Groen en gastvrij Noord-Portugal Tijdens deze reis combineert u het allerbeste van Noord-Portugal. U reist door de mooiste natuurgebieden en gaat op verkenning in de eeuwenoude havenstad Porto.

Nadere informatie

Mallorca s mooiste strand

Mallorca s mooiste strand Mallorca s mooiste strand Tijdens onze authentieke strandvakantie maakt u kennis met de schoonheid van het zuiden van Mallorca. Een gebied vol oude vissersdorpjes, bossen vol pijnbomen en vooral: ongerepte

Nadere informatie

Vlieg-busrondreis Het beste van Portugal VRPT33

Vlieg-busrondreis Het beste van Portugal VRPT33 Vlieg-busrondreis Het beste van Portugal VRPT33 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/core.sym/fe/aanbod/pakket.php?pakket_id=423

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

Familiereis veelzijdig Portugal

Familiereis veelzijdig Portugal Familiereis veelzijdig Portugal Samen genieten van zalige stranden, puur natuur en een boeiende cultuur: dat is onze familiereis door veelzijdig Portugal. Op een ontspannen manier maken jullie kennis met

Nadere informatie

Familiereis natuur van Noord-Portugal

Familiereis natuur van Noord-Portugal pepijn test Familiereis natuur van Noord-Portugal Ga met het hele gezin op ontdekkingstocht door het groene noorden van Portugal. Op een ontspannen manier maken jullie kennis met de schoonheid en prachtige

Nadere informatie

D de gasten weten welke hotels er zijn en voor het hotel is het zo dat ze meer klanten krijgen

D de gasten weten welke hotels er zijn en voor het hotel is het zo dat ze meer klanten krijgen Opdracht 2 A hoe is jouw hotel opgebouwd B hoe een hotel zichzelf bij gasten overbrengt C zo kun je zien welke hotels er zijn D de gasten weten welke hotels er zijn en voor het hotel is het zo dat ze meer

Nadere informatie

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug!

Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Drie dagen genieten in Porto met prachtige ontvangsten, heerlijke lunches en perfecte diners. U komt als een echte Portkenner terug! Dag 1 Vlucht Amsterdam Porto. Na aankomst aan het eind van de ochtend

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

!"#$""%&'& ()$""%%*"$+,& -**%&.*%$"/)#

!#$%&'& ()$%%*$+,& -**%&.*%$/)# -**%&.*%$"/)# Ardanza organiseert Cultuur & Natuurroutes op maat door Portugal. Op uw gemak langs de culturele hoogtepunten maar ook over stille weggetjes. Naar historische steden, uitgestrekte natuurgebieden,

Nadere informatie

En ondanks dat het land tegenwoordig zo modern is, blijft het straatbeeld in de

En ondanks dat het land tegenwoordig zo modern is, blijft het straatbeeld in de Porto Minho 7 dagen individuele fietsreis vanaf 435 Langs de Costa Verde naar Porto Costa Verde betekent letterlijk: groene kust. Het noorden van Portugal is in de zomer meestal warm en droog terwijl het

Nadere informatie

Familiereis veelzijdig Portugal

Familiereis veelzijdig Portugal pepijn test Familiereis veelzijdig Portugal Samen genieten van zalige stranden, puur natuur en een boeiende cultuur: dat is onze familiereis door veelzijdig Noord-Portugal. Op een ontspannen manier maken

Nadere informatie

17 augustus 2017 te Porto 7 nachten ms Miguel Torga van CroisiEurope

17 augustus 2017 te Porto 7 nachten ms Miguel Torga van CroisiEurope 17 augustus 2017 te Porto 7 nachten ms Miguel Torga van CroisiEurope Begeleide excursies Tijdens de onderstaande geselecteerde excursies gaat uw reisleider mee als begeleider, en om waar toegelaten de

Nadere informatie

Historische Pousadas reis Portugal

Historische Pousadas reis Portugal pepijn test Historische Pousadas reis Portugal Een verblijf in een Pousada is dé manier om kennis te maken met de rijke cultuur van Portugal. Zij heeft een roerige geschiedenis en bijzondere tradities.

Nadere informatie

Superdeluxe honeymoon Ibiza

Superdeluxe honeymoon Ibiza Superdeluxe honeymoon Ibiza Als pasgetrouwd stel worden jullie de komende dagen volledig gepamperd in de wonderschone natuur van het landelijke Ibiza. Iedere ochtend een heerlijk ontbijtbuffet met Ibizaanse

Nadere informatie

Familie rondreis Portugal

Familie rondreis Portugal Familie rondreis Portugal Ga op ontdekkingstocht door het groene Portugal. Op een ontspannen manier maken jullie kennis met de natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom van de regios s Alentejo en Minho.

Nadere informatie

Stad van 7 heuvels...

Stad van 7 heuvels... CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van 7 heuvels... PROGRAMMA Dag 1 : België - Lissabon We vertrekken s ochtends voor onze vlucht naar Lissabon. Bij aankomst bezoeken we met onze gids allereerst de

Nadere informatie

Porto Coimbra 7 dagen

Porto Coimbra 7 dagen Porto Coimbra 7 dagen individuele fietsreis vanaf 495 Cocktail van strand, fado en werelderfgoed Het landelijke Portugal is te aantrekkelijk om snel te doorkruisen en daarom is de fiets een uitstekend

Nadere informatie

Vlieg-busreis Costa de Lisboa (Cascais) VEPT31

Vlieg-busreis Costa de Lisboa (Cascais) VEPT31 Vlieg-busreis Costa de Lisboa (Cascais) VEPT31 Pagina 1 van 5 / 16-01-2015 De meest actuele prijzen van deze reis vind u op de website via de volgende link: http://www.oad.nl/core.sym/fe/aanbod/pakket.php?pakket_id=414

Nadere informatie

PSV REIZEN. Programma Business Club leden Lissabon l WEDSTRIJD ESTORIL PRAIA PSV Woensdag 26 november vrijdag 28 november 2014

PSV REIZEN. Programma Business Club leden Lissabon l WEDSTRIJD ESTORIL PRAIA PSV Woensdag 26 november vrijdag 28 november 2014 PSV REIZEN Programma Business Club leden Lissabon l WEDSTRIJD ESTORIL PRAIA PSV Woensdag 26 november vrijdag 28 november 2014 Informatie Lissabon Lissabon, de hoofdstad van Portugal, ligt op slechts een

Nadere informatie

Porto en Douro Vallei

Porto en Douro Vallei Porto en Douro Vallei 5-daagse Culinaire Reis door Noord Portugal Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met onze Portugese partner. Bij deze 5- daagse reis maakt u kennis met de gastronomie en

Nadere informatie

Portugal Centraal-Portugal: een beklijvende ervaring

Portugal Centraal-Portugal: een beklijvende ervaring Portugal Centraal-Portugal: een beklijvende ervaring REISDUUR 8 dagen/ 7 nachten - PRTVTCPO-F - zomer 2018 uitgebreid bezoek aan Lissabon en aan de universiteitsstad Coimbra bezoek aan het Palácio Nacional

Nadere informatie

Spanje, 8 daagse fly-drive Andalusië Tour

Spanje, 8 daagse fly-drive Andalusië Tour Prijswijzigingen, zet- en drukfouten voorbehouden. Brabants Dagblad gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. In het colofon van de krant treft u nadere informatie aan. Zie ook het Privacy Statement op

Nadere informatie

Portugal, Lissabon. Woensdag 6 april t/m vrijdag 8 april 2011

Portugal, Lissabon. Woensdag 6 april t/m vrijdag 8 april 2011 Portugal, Lissabon Woensdag 6 april t/m vrijdag 8 april 2011 Lissabon, de bruisende hoofdstad van Portugal waar historie, cultuur, zon en strand, eten en drinken hand in hand gaan. Als gevolg van de historische

Nadere informatie

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona Residence Il Casale Italië Toscane Cortona 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Residence Il Casale - (Italië Toscane Cortona) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Faciliteiten Receptie, lift, bar, ontbijtruimte en airconditioning. Gratis Wifi is beschikbaar in het gehele hotel.

Faciliteiten Receptie, lift, bar, ontbijtruimte en airconditioning. Gratis Wifi is beschikbaar in het gehele hotel. Offerte Mandy Kolkman / 2 personen Porto Vluchtschema 11/12 Eindhoven-Porto 1405-1545 14/12 Porto-Eindhoven 1005-1340 Alleen handbagage is inbegrepen. Bezoek Ribeira, het oude centrum, en geniet van een

Nadere informatie

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids.

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. LISSABON 2015 1 DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag,

Nadere informatie

Het alternatieve LISSABON en omgeving o.l.v. Linda Palmers 22 tot 25 mei 2018

Het alternatieve LISSABON en omgeving o.l.v. Linda Palmers 22 tot 25 mei 2018 Het alternatieve LISSABON en omgeving o.l.v. Linda Palmers 22 tot 25 mei 2018 Kleine groep - maximum 15 deelnemers 22/5/2018 - Dag 1 Samenkomst van de deelnemers op de luchthaven van Eindhoven om 05u00

Nadere informatie

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid KAAPVERDIË São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid Privé rondreis Kant-en-Klaar - 9 dagen / 7 nachten REF: 178 REISBESCHRIJVING (São Vicente ) - Porto Novo (Santo Antão) - Cratère de Cova - Vallée de

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Zuid Elzas 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Een weekje even helemaal er tussen uit, niet te ver, maar wel in een heel andere omgeving? Dat kan in de Elzas, op zijn Frans: Alsace!

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Loirevallei. Duur 2 dagen. Moeilijkheid Makkelijk. Reisperiode Van April tot November. Minimale Leeftijd 9 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Loirevallei. Duur 2 dagen. Moeilijkheid Makkelijk. Reisperiode Van April tot November. Minimale Leeftijd 9 jaar Reisaanbot Authentiek fietsweekend in de omgeving van Amboise Een bewerkte versie van het beste wat de Loiretal rond het charmante middeleeuwse stad Amboise te bieden heeft. Bestemming Frankrijk Plaats

Nadere informatie

Rondreis Portugal in 2014.

Rondreis Portugal in 2014. 2014 port Rondreis Portugal in 2014. We vertrekken 4 mei en we reizen in 2 dagen via Arras in noord Frankrijk naar Chatelleroux waar we een rustdag houden om even bij te komen van ca. 900 km rijden. Daarna

Nadere informatie

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten Verblijf in B & B Andalusian Summer De gezellige en sfeervolle Bed & Breakfast ligt in het groene hart van de regio Axarquia, net buiten

Nadere informatie

Lissabon en de Algarve Werelderfgoed van ontdekkingsreizigers. 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 3 hotels Rondreis 1280 km

Lissabon en de Algarve Werelderfgoed van ontdekkingsreizigers. 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 3 hotels Rondreis 1280 km Lissabon en de Algarve Werelderfgoed van ontdekkingsreizigers 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 3 hotels Rondreis 1280 km Hoogtepunten van deze reis Lissabon en de Gouden Driehoek UNESCO-steden

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

Algarve standplaats wandel 8 dagen per vliegtuig

Algarve standplaats wandel 8 dagen per vliegtuig Algarve standplaats wandel 8 dagen per vliegtuig individuele wandelvakantie vanaf 794 Genieten in het Portugese zuiden Zo maar één van de vele beoordelingen te lezen in het gastenboek met de lange lijst

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Loire-v allei. Duur 8 dagen. M oeilijkheid Sportief. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Loire-v allei. Duur 8 dagen. M oeilijkheid Sportief. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar Reisaanbot in de Loirestreek van Tours naar Angers Individuele fietsvakantie langs de Loirestreek van Tours naar Angers langs Villandry, Azay-le-Rideau, Chinon, Fontevraud en Saumur. Bestemming Frankrijk

Nadere informatie

Porto en Douro: Meet the winemaker Pag. 1

Porto en Douro: Meet the winemaker Pag. 1 Porto en Douro: Meet the winemaker Pag. 1 Privé begeleiding door Maarten van Luyt, Nederlandse wijnmaker in de Douro Verblijf in 5* hotel Infante de Sagres midden in het oude centrum van Porto Stadswandeling

Nadere informatie

Valkenburg 5 dagen. singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land!

Valkenburg 5 dagen. singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land! Valkenburg 5 dagen singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land! Wie denkt aan fietsen in Limburg, denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de

Nadere informatie

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen

Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen Moezel Trier Cochem Koblenz 6 dagen individuele fietsreis vanaf 370 De Moezel van Trier, via Cochem naar Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar het bekendste wijngebied van Duitsland te reizen.

Nadere informatie

Rijselsestraat 40 bus 15, 8500 KORTRIJK - BELGIUM Tel : +32 (0)56 24 38 80 Fax : +32 (0)56 21 07 65 E-mail : info@worldoftravel.be

Rijselsestraat 40 bus 15, 8500 KORTRIJK - BELGIUM Tel : +32 (0)56 24 38 80 Fax : +32 (0)56 21 07 65 E-mail : info@worldoftravel.be T R A V E L A G E N C Y WORLD OF TRAVEL bvba Rijselsestraat 40 bus 15, 8500 KORTRIJK - BELGIUM Tel : +32 (0)56 24 38 80 Fax : +32 (0)56 21 07 65 E-mail : info@worldoftravel.be EEN EXCLUSIEF REISPROGRAMMA

Nadere informatie

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln.

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln. Rhein Radweg 6 dagen individuele fietsreis vanaf 426 Het mooiste fietstraject langs de Rijn Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject

Nadere informatie

6 t/m 8 september 2019 Personeelsvereniging gemeente Kampen A-1-3 dagen Porto

6 t/m 8 september 2019 Personeelsvereniging gemeente Kampen A-1-3 dagen Porto 6 t/m 8 september 2019 Personeelsvereniging gemeente Kampen 180693A-1-3 dagen Porto Veilig op reis met Pelikaan Reizen 1 Programma Porto is na Lissabon de tweede stad van Portugal. Deze levendige havenstad

Nadere informatie

MEETING ABROAD. Lissabon. Unieke combinatie van oud en nieuw

MEETING ABROAD. Lissabon. Unieke combinatie van oud en nieuw MEETING ABROAD Lissabon Unieke combinatie van oud en nieuw Lissabon is de perfecte destinatie voor events. Locaties en hotels van wereldklasse die voldoen aan de hoogste eisen voor een meeting-locatie,

Nadere informatie

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk IJsselmeer 7 dagen individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje "Hollands

Nadere informatie

5 must-do s in Porto met kinderen

5 must-do s in Porto met kinderen 5 must-do s in Porto met kinderen DOOR DE REDACTIE 18 OKTOBER 2018 DEEL ARTIKEL Waar kun je nou met een glazen lift de berg af? Of met een kabelbaan vanaf de top van de brug afdalen naar de rivierkades?

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

Reisaanbot. 8-daagse rondje in de Loirestreek op de fiets! Reisroute. Minimale Leeftijd. Type van de reis

Reisaanbot. 8-daagse rondje in de Loirestreek op de fiets! Reisroute. Minimale Leeftijd. Type van de reis Reisaanbot 8-daagse rondje in de Loirestreek op de fiets! Type van de reis Reisroute Bestemming Frankrijk Plaats Loirevallei Duur 8 dagen Moeilijkheid Makkelijk Reisperiode Van april tot november Minimale

Nadere informatie

Riviercruise op de Douro

Riviercruise op de Douro Riviercruise op de Douro Van Porto TOT Salamanca VAN 28 OKTOBER TOT 4 NOVEMBER 2016 MET DE M/V GIL EANES***** alle dranken tijdens de maaltijden aan boord en aan de bar zijn bij de prijs inbegrepen mooiste

Nadere informatie

Het mooiste van Kruger en Swaziland

Het mooiste van Kruger en Swaziland Het mooiste van Kruger en Swaziland 8 daagse rondreis van Mpumalanga naar Swaziland Profiel Self drive of begeleid Safari, Natuur, Golf of Spa Blyde River Canyon en authentiek Afrika in Swaziland Authentiek

Nadere informatie

DIABETES LIGA. NOORD PORTUGAL REISPROGRAMMA Van zaterdag 11 tot vrijdag 17 mei 2019

DIABETES LIGA. NOORD PORTUGAL REISPROGRAMMA Van zaterdag 11 tot vrijdag 17 mei 2019 DIABETES LIGA NOORD PORTUGAL REISPROGRAMMA Van zaterdag 11 tot vrijdag 17 mei 2019 1 1 ste dag: zaterdag 11 mei 2019 Brussel Porto 08u00 Samenkomst van de deelnemers op de luchthaven van Brussel Nationaal.

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIe GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIË Het mooie Andalusie, het land van de olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug

Nadere informatie

Huwelijksreis droomeiland Ibiza

Huwelijksreis droomeiland Ibiza Huwelijksreis droomeiland Ibiza Samen met je geliefde verblijf je zeven nachten in het groene noorden van Ibiza. In dit meest ongerepte deel van het eiland is er alle tijd om tot rust te komen na de drukte

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta Verde Sintra - (Portugal Costa de Lisboa Sintra) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Loirev allei. Duur 8 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Loirev allei. Duur 8 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar Reisaanbot 8-daagse rondje in de Loirestreek op de fiets! Bestemming Frankrijk Plaats Loirev allei Duur 8 dagen M oeilijkheid M akkelijk Reisperiode Van april tot nov ember M inimale Leef tijd 1 jaar Verw

Nadere informatie

Normandië & Seine 7 dagen

Normandië & Seine 7 dagen Normandië & Seine 7 dagen groepsreis hotelfietsreis vanaf 499 Fietsen in Normandië langs de Seine Een verrassende, nieuwe fietsvakantie door Normandië. Een die de kust nóg meer combineert met het karakteristieke

Nadere informatie

Almijara Andalusië 8 dagen hotel

Almijara Andalusië 8 dagen hotel Almijara Andalusië 8 dagen hotel singlereis wandelreis vanaf 889 De achtertuin van de Costa del Sol Het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta (hoogte ca. 50 m.) ligt in de streek Axarquia in de zuidelijke

Nadere informatie

Huwelijksreis Mallorca: een betovering!

Huwelijksreis Mallorca: een betovering! Huwelijksreis Mallorca: een betovering! Samen met je geliefde verblijf je zeven nachten aan de voet van het Tramuntana gebergte. In dit meest ongerepte deel van Mallorca is er in de spa alle tijd om tot

Nadere informatie

MADEIRA WANDELPARADIJS

MADEIRA WANDELPARADIJS jessie@zeppelinreizen.be tel. : 0471 222 711 MADEIRA WANDELPARADIJS 1 Vluchten: TAP AIR PORTUGAL TP6771 BRUSSEL - LISSABON 13u10 15u00 TP1687 LISSABON - FUNCHAL 16u00 17u45 TP1680 FUNCHAL - LISSABON 09u30

Nadere informatie

REISMADAMMEN o.l.v. Linda Palmers Lissabon en omgeving 30 oktober tot 3 november 2017

REISMADAMMEN o.l.v. Linda Palmers Lissabon en omgeving 30 oktober tot 3 november 2017 REISMADAMMEN o.l.v. Linda Palmers Lissabon en omgeving 30 oktober tot 3 november 2017 30/10/2017 - Dag 1 Transfer vanuit Genk en Houthalen naar de luchthaven van Eindhoven Rechtstreekse vlucht met Transavia

Nadere informatie

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta Verde Sintra - (Portugal Costa de Lisboa Sintra) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra

Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra Quinta Verde Sintra Portugal Costa de Lisboa Sintra 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta Verde Sintra - (Portugal Costa de Lisboa Sintra) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

Informatie en inschrijfformulier 8-Daagse vliegreis Portugal 2016

Informatie en inschrijfformulier 8-Daagse vliegreis Portugal 2016 Adres: ActiviteitenCommissie ESSENT Regio Zwolle Secretariaat de heer G.A. van Elburg, telefoon 038-4446929 Hemsterhuislaan 93, 8024 DX Zwolle E-mailadres aczwolle@ssen-spenzwolle.nl E-mailadres Gosse

Nadere informatie

Het mooiste van Zuid-Afrika

Het mooiste van Zuid-Afrika Het mooiste van Zuid-Afrika 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika (ca. 3.000 km) Profiel Self drive of begeleid Compleet beeld van Zuid Afrika Deels Malaria risico gebied / deels Malaria vrij gebied Safari,

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Reis op maat. Gemaakt door: Nikki Sulivivene Savannah

Reis op maat. Gemaakt door: Nikki Sulivivene Savannah Reis op maat Gemaakt door: Nikki Sulivivene Savannah 1 Inhoudsopgave Voorkant blz1. Inhoudsopgave...blz2. Doelgroep..blz 3. L Oret de mar... blz 4/5. Offerte 1..blz 6. Lissabon blz6. Offerte 2..blz 8.

Nadere informatie

Lahn Radweg 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley

Lahn Radweg 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley Lahn Radweg 7 dagen individuele fietsreis vanaf 499 Langs de oevers van de Lahn en naar de Loreley Vlak bij de bron van de Lahn begint een prachtig fietspad: de Lahnradweg. De Lahn is totaal 200 km lang

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Uniek aan deze reis Naast highlights van Marokko ook onbekende hoogtepunten als de Ourikavallei

Uniek aan deze reis Naast highlights van Marokko ook onbekende hoogtepunten als de Ourikavallei Hoogtepunten Marokko Langs de kleurrijke koningssteden 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 5 hotels Rondreis 1320 km Hoogtepunten van deze reis Marrakech, Fès, Meknès en Rabat Hassan

Nadere informatie

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Net als tijdens het EK in Charkov beiden we ook in Brazilië de mogelijkheid te verblijven in het Oranje Huis / Duivels Huis. Het Oranje en Duivels Huis wordt

Nadere informatie

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN Vertrek vanuit Salou ± 14.00 h. 23.00 h. Bij binnenkomst in Barcelona rijden we langs het FC Barcelona Camp Nou stadion, indien mogelijk maken we een korte

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land!

singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land! Valkenburg 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land! Nederland is bij uitstek geschikt om er een heerlijk weekje actief op uit te trekken. Hoe klein ons land

Nadere informatie

Toscane & Umbrië 8 dagen

Toscane & Umbrië 8 dagen Toscane & Umbrië 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 839 Single wandelreis Umbrië & Lago Trasimeno Een vakantie in Umbrië betekent een vakantie in het 'Groene Hart van Italië'. Hier een wandelvakantie

Nadere informatie

Rheinsteig 7 dagen per trein

Rheinsteig 7 dagen per trein Rheinsteig 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 559 Tussen Lorely en Koblenz Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Lorch. Op slechts korte afstand van de Nederlandse grens, door

Nadere informatie

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique BUSH & BEACH 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique Profiel - Self drive of begeleid - Safari - Tropisch en romantisch strand - Duiken en Snorkelen - Honeymoon bestemming Genieten

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agapitos Villas & Guesthouses - (Griekenland Pilion Agios Ioannis) - 4 sterren

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf Portugees wandeleiland Midden in de Atlantische Oceaan ligt de Portugese eilandengroep Azoren.

singlereis wandelvakantie vanaf Portugees wandeleiland Midden in de Atlantische Oceaan ligt de Portugese eilandengroep Azoren. Azoren 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.029 Portugees wandeleiland Midden in de Atlantische Oceaan ligt de Portugese eilandengroep Azoren. Een ideale bestemming voor een wandelvakantie, voor vakantiegangers

Nadere informatie

Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein

Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein Moezel Trier Koblenz 7 dagen per trein individuele fietsreis vanaf 593 Proeven van de Moezel Snel en comfortabel per ICE trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Trier, fietsen langs de Moezel

Nadere informatie

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta dos Junqueiros - (Portugal Costa de Lisboa Azoia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie