Uniek aan deze reis Naast highlights van Marokko ook onbekende hoogtepunten als de Ourikavallei

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uniek aan deze reis Naast highlights van Marokko ook onbekende hoogtepunten als de Ourikavallei"

Transcriptie

1 Hoogtepunten Marokko Langs de kleurrijke koningssteden 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 5 hotels Rondreis 1320 km Hoogtepunten van deze reis Marrakech, Fès, Meknès en Rabat Hassan II moskee in Casablanca Ourikavallei Reisleidster Maria Lauret-Wiegerinck: Na ruim drie uur vliegen belandt u in een heel andere wereld! Die van Berbers, Arabieren en de vele opeenvolgende dynastieën; de oorsprong van de koningssteden. Deze prachtige reis neemt u eerst mee naar Casablanca, het bruisende handelscentrum van Marokko. De invloed van het Franse protectoraat is hier net als in het hele land zichtbaar. Ook de sporen van de Andalusische kunstenaars die ten tijde van de Spaanse inquisitie samen met de Moren vluchtten, zijn nog te vinden. In de wonderbaarlijke stad Fès komt u langs een van s werelds oudste universiteiten en ziet u de verschillende gildewijken. De tocht door het Atlasgebergte is van een adembenemende schoonheid; bij helder weer is soms nog sneeuw te zien! De geuren en kleuren, de mix van culturen én de link naar de invloed daarvan op het Nederland van nu, maken van deze reis een bijzondere belevenis! Uniek aan deze reis Naast highlights van Marokko ook onbekende hoogtepunten als de Ourikavallei De reis in het kort dag 1: Vlucht Amsterdam Casablanca dag 2: Bezichtiging van Hassan II moskee in Casablanca en bezoek aan Rabat dag 3: De middeleeuwse sfeer van Fès, de oude koningsstad dag 4: Machtig Meknès en het Atlasgebergte dag 5: Watervallen van Ouzoud en naar Marrakech dag 6: Het Bahiapaleis en het Djemaa el-fnaplein in kleurrijk Marrakech dag 7: Berberdorpjes in de Ourikavallei en naar Casablanca dag 8: Vlucht Casablanca Nederland dag 1: Amsterdam Casablanca Transfer naar het hotel in Casablanca. (ca. 30 km)

2 dag 2: Casablanca en Rabat In het economische hart van Marokko, Casablanca, bezoeken we de imposante Hassan II moskee, gebouwd met geld dat werd ingezameld onder de Marokkaanse bevolking. Het is een van de weinige moskeeën in Marokko die door niet-moslims kan worden bezocht. Hierna rijden we naar Rabat, waar we het koninklijk paleis zien. Alleen het meter lange paradeplein is toegankelijk, maar de aanblik van de façade is al indrukwekkend. Via de mystieke dodenstad Chellah gaan we verder naar het symbool van Rabat: de beroemde Toren van Hassan. In de kasbah Oudaïa wandelen we door de kleine Andalusische tuin. We verblijven twee nachten in Fès. (ca. 300 km) dag 3: Fès, de oude koningsstad Te midden van de vruchtbare heuvels van het Rifgebergte en de Midden Atlas ligt de koningsstad Fès, waar we de hele dag van de authentiek Arabische sfeer genieten. De medina Fès el-bali herbergt prachtige voorbeelden van Arabisch-Andalusische bouwkunst en is eigenlijk een openluchtmuseum. In de voormalige joodse wijk Mellah bezichtigen we de oude synagoge, die fraai is gerestaureerd. Rond het Seffarineplein zien én ruiken we hoe leerlooiers hun vak uitoefenen. Ook bezoeken we een van de drie 14e-eeuwse koranscholen die de stad rijk is. (ca. 20 km) dag 4: Machtig Meknès In Meknès zien we hoe sultan Moulay Ismaïl de stad als een vesting liet aanleggen. Maar liefst drie dikke stadsmuren moesten Meknès tegen vijanden beschermen. We bekijken de enorme graanopslagplaats, waar in de 17e eeuw voldoende voorraad was om het tijdens een belegering drie jaar vol te houden. Hierna bezoeken we de moskee met het mausoleum van de bloeddorstige Moulay Ismaïl. We eindigen bij de 17e-eeuwse monumentale stadspoort Bab el-mansour, bij het El-Hedimplein gelegen. Hier heerst op de groentemarkt altijd grote bedrijvigheid. Via een mooie route door het Midden Atlasgebergte komen we aan in ons hotel in Beni-Mellal. (ca. 350 km) dag 5: Watervallen en Marrakech Een prachtige route met spectaculaire uitzichten brengt ons bij een idyllisch plekje voor de lunch: de honderd meter hoge watervallen van Ouzoud. Hier vindt u ook gezellige terrasjes. Als boven de uitgestrekte dadelpalmbossen de contouren van de hoge Koutoubiamoskee opdoemen, hebben we onze bestemming bereikt: Marrakech! Deze koningsstad is vanwege het levendige Djemaa el-fnaplein volgens velen de gezelligste stad van Marokko. We verblijven twee nachten in Marrakech. (ca. 230 km) dag 6: Kleurrijk Marrakech De graven van de Saadische koningsdynastie lagen eeuwenlang verborgen achter muren, om pas later door de Fransen te worden herontdekt. Na ons bezoek aan deze graftuin gaan we naar het Bahiapaleis. Wandelend door de mooi gedecoreerde vertrekken en over de binnenplaatsen kunnen we ons goed het luxe leven van de vroegere elite voorstellen.

3 De middag kunt u zelf invullen: u kunt naar de medina gaan, maar ook het Djemaa el- Fnaplein is een aanrader. (ca. 20 km) dag 7: Ourikavallei Niet ver van Marrakech bevindt zich in de Hoge Atlas de Ourikavallei. In deze vruchtbare vallei, waar de rivier Ourika doorheen stroomt, liggen enkele pittoreske Berberdorpjes. We genieten hier van de prachtige natuur en maken kennis met het plattelandsleven. De lemen huizen zijn meestal eenvoudig, maar hebben wel een eigen hamam, een sauna. Ons hotel voor de laatste overnachting staat in Casablanca. (ca. 340 km) dag 8: Casablanca Nederland Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. (ca. 30 km) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.) Vluchtschema Amsterdam Casablanca Casablanca Amsterdam Vluchtschema s kunnen worden gewijzigd! uur uur Reis naar Schiphol U kunt voor deze reis een treinretour naar Schiphol bijboeken voor 37,80. Ook bieden wij u de mogelijkheid om een overnachting voorafgaande aan of na afloop van uw reis te reserveren in het Schiphol Hotel A4. Hotels U verblijft in middenklassehotels. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een hotellijst. Vertrekinformatie De dag van vertrek is een zaterdag. Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek). Maximaal 29 deelnemers. Inbegrepen Lijnvlucht Amsterdam Casablanca en vice versa met Royal Air Maroc. Luchthavenbelastingen en heffingen. Vervoer tijdens de rondreis in een lokale touringcar met airconditioning. Verblijf in middenklassehotels. Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van bad of douche en toilet. Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner). De excursies zoals omschreven.

4 Informatieboekje. Begeleiding tijdens de rondreis door een deskundige Nederlandssprekende reisleider, soms bijgestaan door een lokale Engelssprekende gids. Niet inbegrepen Entreegelden, circa 36,-, te voldoen in lokale valuta. Fooien en kofferservice. Calamiteitenfonds, 2,50. Reserveringskosten, 15,-. Verlenging Marrakech Deze reis kunt u individueel verlengen met 2 nachten in de bruisende stad Marrakech. Op dag 7 reist u s middags niet mee terug naar Casablanca, maar blijft u nog twee nachten in Marrakech in het hotel dat ook voor de rondreis gebruikt wordt. Op dag 9 vliegt u vanaf Marrakech via Cassablanca terug naar Amsterdam. Tijdens uw verlenging is er geen reisleider aanwezig. Marrakech Marrakech is de bekendste en meest bruisende Koningsstad van Marokko. De uitgebreide soeks rondom het Djemaa el-fnaplein nodigen uit tot winkelen. Het aangename klimaat en de prachtige omgeving maken het plaatje compleet. Hotel **** Ligging U verblijft in een viersterrenhotel, hetzelfde hotel dat gebruikt wordt tijdens de rondreis. Het hotel zal waarschijnlijk niet op loopafstand van de oude stad liggen, maar met de veelgebruikte petit taxi s bent u er snel, voor een gering bedrag. Faciliteiten Het hotel beschikt over een receptie, lobby, restaurant, een terras en buitenzwembad. Kamer De kamers zijn voorzien van airconditioning, tv, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. De prijzen zijn per persoon voor 2 nachten op basis van halfpension. De transfer van het hotel naar de luchthaven in Marrakech is bij deze prijs inbegrepen. Verlenging Agadir Deze reis kunt u individueel verlengen met 4 nachten in de enige echte badplaats van Marokko: Agadir aan de Atlantische kust. Op dag 7 reist u s middags niet mee terug naar Casablanca, maar wordt u naar Agadir gebracht waar u 4 nachten verblijft in het LTI Hotel Beach Club blijft. Op dag 11 vliegt u vanaf Agadir via Casablanca terug naar Amsterdam. Tijdens uw verlenging is er geen reisleider aanwezig.

5 Agadir Hoewel Marokko een zeer lange kustlijn heeft langs zowel de Middellandse Zee als de Atlantische Oceaan, is Agadir eigenlijk de enige echte badplaats, met een breed, kilometerslang zandstrand, een levendige boulevard, vele restaurants, terrasjes en winkeltjes. LTI Hotel Beach Club **** Ligging U verblijft in het viersterrenhotel LTI Hotel Beach Club direct aan de wandelpromenade en het zandstrand van Agadir. Het centrum van Agadir bevindt zich op zo n 500 meter. Faciliteiten Het hotel beschikt over een receptie, lobby, meerdere restaurants, verschillende bars, een groot buitenzwembad dat omgeven is door palmbomen, een zonneterras en een privéstrand. Tegen betaling kunt u ook gebruikmaken van wellness faciliteiten zoals een sauna en een hamam. Kamer De kamers zijn voorzien van airconditioning, tv, telefoon en een badkamer met bad of douche en toilet. De prijzen zijn per persoon voor 4 nachten op basis van halfpension. De transfers zijn bij deze prijs inbegrepen. Kleine letters: Op al onze reizen zijn de reisvoorwaarden van toepassing zoals die gepubliceerd zijn op onze website. Genoemde prijzen en beschikbaarheid van de reis zijn gebaseerd op de gegevens die op het moment van samenstellen van dit document bekend zijn en onder voorbehoud van drukfouten. Voor de actuele prijzen en beschikbaarheid bel of kijk op. Groningen, juli 2013