Interne timer - vetpomp handleiding. HP-103-I voor de HP-103 Pomp. Let op! : Functies gemarkeerd als X, zijn niet beschikbaar voor de HP-103-I-B pomp.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Interne timer - vetpomp handleiding. HP-103-I voor de HP-103 Pomp. Let op! : Functies gemarkeerd als X, zijn niet beschikbaar voor de HP-103-I-B pomp."

Transcriptie

1 Interne timer - vetpomp handleiding HP-103-I voor de HP-103 Pomp Let op! : Functies gemarkeerd als X, zijn niet beschikbaar voor de HP-103-I-B pomp.

2 Inhoudsopgave 1. Voorwoord Algemeen Service Veiligheidsvoorschriften Algemene veiligheidsinstructies Symbool uitleg Productbeschrijving Samenvatting Specificaties Algemene Modus Werkrooster Pauze tijd Arbeidstijd Tijd instelling Meetapparaat modus X Werktijd rooster Pauze tijd Arbeidstijd Bewakingstijd Tijd instelling Laag niveau sensor X NO input (Fabrieksinstellingen) NG input (Maatwerk) Testdrukknop Fabrieksinstellingen Storing diagnose en Trouble Shooting Storingsmeldingen Storingen verhelpen Bedradingsschema... 13

3 1. Voorwoord 1.1 Algemeen De werkinstructies bevatten belangrijke informatie voor een veilige en juiste werking van de interne vetpomp timer, HP-103-I of HP-103-I-B. Het is aanbevolen dat een gebruiker de gebruiksaanwijzing aandachtig gelezen moet hebben voor er aan de pomp gewerkt wordt. We nemen geen enkele aansprakelijkheid voor schade en storingen als het gevolg van niet-naleving van de instructies. Deze instructies bevatten de nationale voorschriften met betrekking tot ongeval preventie en bescherming van het milieu. Auteursrechten op deze handleiding worden voorbehouden aan Hyunbo Corp Gebruiker s verantwoordelijkheid Om de veilige werking van de pomp te garanderen, is de gebruiker verantwoordelijk voor het volgende: De pomp wordt alleen gebruikt zoals de pomp gebruikt hoort te worden en het ontwerp moet niet worden gewijzigd of veranderd De pomp wordt alleen gebruikt als het in een goed functioneren staat bekeerd en als het wordt bediend in overeenstemming met de onderhoud eisen Het bedienend personeel moet vertrouwd zijn met deze handleiding en de veiligheid instructies in dit document zorgvuldig hebben geobserveerd Afval (bijv. gebruikte olie, smeermiddel) moet worden opgeruimd in overeenstemming met de relevante milieuvoorschriften. 1.2 Dienst HYUNBO biedt gebruikers volledige service in de vorm van advies, on-site installaties, opleiding, etc. In geval van vragen over onderhoud, reparaties en onderdelen, hebben we model specifieke gegevens nodig om de onderdelen van de pomp/systeem te identificeren. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door het gebruik van niet-goedgekeurde onderdelen.

4 2. Veiligheidsvoorschriften 2.1 Algemene veiligheidsinstructies De veiligheidsinstructies moeten worden nageleefd wanneer de pomp is geïnstalleerd, bediend en onderhouden Aangepast: het personeel dat verantwoordelijk is voor de afhandeling van het systeem moet beschermende kleding en bril dragen voor de veiligheid Werkomgeving: de pomp moet vrij zijn van brandbare materialen. De werkomgeving moet altijd schoon zijn Onderhoud: voor reparatie of onderhoud, moet het systeem worden uitgeschakeld Reiniging: tijdens het reinigen moet het systeem worden uitgeschakeld. Tijdens het reinigen moet het personeel een masker, beschermende kleding en werkschoenen dragen. Tegen giftig gas moet de werkomgeving goed worden geventileerd Uitsluiting van aansprakelijkheid veroorzaakt door gebrek aan smeermiddel als gevolg van onregelmatige hervullen van de pomp veroorzaakt door het gebruik van verontreinigde smeermiddelen of onvoldoende smeermiddelen veroorzaakt door chemische of biologische veranderingen van de gebruikte smeermiddelen veroorzaakt door onvoldoende afvoer van gebruikte of verontreinigd smeermiddelen, alsmede van onderdelen die in contact zijn gekomen met het smeermiddel veroorzaakt door niet-geautoriseerde wijziging van systeemcomponenten veroorzaakt door onvoldoende gebruik van de voedingsspanning veroorzaakt door het gebruik van niet-goedgekeurde onderdelen 2.2 Symbool uitleg De volgende pictogrammen en signaalwoorden die in deze handleiding staan, geven de ernst van het gevaar aan. Waarschuwing: verwijst naar fouten of ernstige schade Waarschuwing: verwijst naar de ernstige schade LET OP: verwijst naar de mogelijke schade als gevolg van verkeerd gebruik van elektrische apparaten Opmerking: verwijst naar verbeteringen in de behandeling van de systemen LET OP: verwijst naar mogelijke brand en explosie

5 3. Productbeschrijving 3.1 Samenvatting Deze controller is ontwikkeld om automatische smering pompen werken in overeenstemming met de sequentie. De controle volgorde wordt regelmatig herhaald met de bedrijfs-en pauzetijd. Tijdens de ingestelde pauzetijd, pomp stopt. En dan tijdens de set werkt of het toezicht op de tijd, pomp werkt. Bij de bedrijfstijd, wordt vet wordt verspreid onder elk smeerpunt door element van de pomp is aangesloten op een meetinrichting. Deze cyclus wordt regelmatig herhaald. Werking van de pomp wegen zijn bepaald op basis van minder dan 2 types van mode. Bovendien, om vet niveau van de monitorpomp, Low level monitoring mode is uitgerust met een. In de Algemene Mode (GM), werkt de pomp volgens de ingestelde tijd (operationele tijd) hetzelfde als pauzetijd. Daarom is de automatische smering cyclus regelmatig in deze modus. Metering Device Monitoring Mode (MDMM) wordt gebruikt voor het aangeven van de fout status van automatische smering het systeem van de gebruiker, zoals lekkage en het blokkeren, door middel van het detecteren van de puls signaal van de zuiger-detector gemonteerd op meetinrichting. De automatische smering cyclus is variabel naar gelang de configuratie van het systeem. Het is voor gebruikers toegestaan om de status van de smeersysteem te controleren door middel van LED voorziening op de producten en de indicator aangesloten met kabel van het product. Beschikbare externe apparatuur zijn als volgt; Laag niveau sensor X Dwang werking en Pauze knop Volgzuiger voor het toezicht op de werking van de meetinrichting X Als het voertuig aan staat, wordt de operationele tijd en de pauzetijd periodiek opgeslagen.

6 3.2. Specificaties Voeding Onderdeel Specificaties Nominale spanning 12/24 Volt Kortsluitbeveiligd en overvoltage bescherming Werkspanning 9 30 Volt Stroomverbruik Max. 25mA Controller solo-specificatie? Besturingsuitvoer Motor NPN, NO 1 Point Bescherming tegen overstroom door externe zekering (10A) van de regelaar Lamp voor aangeven werking pomp NPN, NO 1 Point PNP, NO 1 Point Bescherming tegen overstroom met Max 250mA. (Bij reset overstroom, automatisch terug) Besturingsinvoer Test- en pauzeknop NPN, NO 1 Point Het waarnemen van sensor om het op 1,5sec te houden.? Laag niveau sensor NPN, NO or NC 1 Point Het waarnemen van sensor om het op 3sec te houden.? Benaderingsschakelaar van de timer voor de dosering van het vet NPN, pulse 1 Point Timer Pauzetijd 4 ~ 60 min 1 ~ 15 hours Beschikbare pomp modellen Starttijd EMC Arbeidstijd/ Bewakingstijd 8 ~ 120 sec 2 ~ 30 min De sensor neemt waar wanneer elke status aanhoudend meer dan 500ms wordt.? 4min interval, 15 range 1hour interval, 15 range 8sec interval, 15 amplitude 2min interval, 15 amplitude Hyunbo : HP-103 (HP-103-I), HP-M127 (HP-103-I-B) Ander merk : P203 (HP-103-I), MLP (HP-103-I-B) 6 sec HMC Standaard : ES X Elektrostatische ontlading : ES (Ver G)

7 4. Algemene modus In het geval dat de MDMM geleider van J2 is verwijderd, wordt de timer veranderd van Meetapparaat modus naar Algemene modus. Als de pomp in pauze- of arbeidstijd verkeerd, is de gewijzigde ingestelde waarde toegepast vanaf volgend arbeidstijd. 4.1 Werkrooster Afb. werkrooster in algemene modus 4.2 Pauze tijd Pauze tijd: betekent dat de pomp niet werkt en het bepaalt de periode van automatische smering. (In het algemeen is de pauzetijd is uiterst langer dan de arbeidstijd) Ingestelde waarde kan worden veranderd m.b.v. blauw gekleurde draaischakelaar. Wanneer het smeersysteem is gestopt of uitgeschakeld is, is verstreken tijd opgeslagen in de EEPROM. En als het systeem blijft of de voeding is aangesloten, werkt de pomp op basis van opgeslagen tijd. Als de ingestelde waarde wordt veranderd in de pauze- of bewakingstijd, is de gewijzigde ingestelde waarde toegepast in de volgende pauzetijd. Het is anders afhankelijk van de systeemconfiguratie. 4.3 Arbeidstijd Het hangt af van de hoeveelheid gedistribueerd vet in het smeersysteem. Ingestelde waarde kan worden gewijzigd m.b.v. rode draaischakelaar. Wanneer het smeersysteem is gestopt of uitgeschakeld, is verstreken tijd opgeslagen in de EEPROM. En als het systeem blijft werken of als de voeding is aangesloten, werkt het op basis van opgeslagen tijd. Als de ingestelde waarde wordt veranderd in de pauze- of bewakingstijd, is de gewijzigde ingestelde waarde toegepast in de volgende pauzetijd. Het is anders afhankelijk van de systeemconfiguratie.

8 4.4 Tijd instelling Tijdseenheid instellen Tijdseenheid van de arbeidstijd en pauzetijd is ingesteld afhankelijk van de positie van onderstaande geleider. Geleider positie Tijdseenheid van pauze-tijd Tijdseenheid van arbeidstijd Uren Uren Minuten Minuten Minuten Seconden Minuten Seconden Pauze tijd Het is mogelijk om 15 ingestelde waarden te veranderen, afhankelijk van de positie van de blauw gekleurde draaischakelaar. Positie A B C D E F Minuten Storing Uren D Arbeidstijd Het is mogelijk om 15 ingestelde waarden te veranderen, afhankelijk van de positie van de rode draaiknop. Positie A B C D E F Seconden Storing Minuten D

9 5. Meetapparaat modus X In het geval van dat de MDMM geleider van J2 is aangesloten,wordt het meet apparaat veranderd van algemene modus naar meetapparaat modus. Als de pomp in pauze of in werking is, worden de gewijzigde ingestelde waarden toegepast vanaf de volgende arbeidstijd. De definitie van het pulssignaal van de meetapparaat modus houdt in dat de status van twee maal worden gewijzigd. Ter beperking van lawaai, zal de timer de verandering erkennen en het signaal op 500ms houden. 5.1 Werkrooster Afb. Werkrooster meetapparaat modus 5.2 Pauzetijd Zelfde als Algemene Modus 5.3 Arbeidstijd In arbeidstijd werkt de pomp totdat er een pulssignaal van de aangesloten sensor wordt doorgegeven. Als de pomp in werking is, werkt een plunjer en distribueert vet in elk smeerpunt. Als de cyclus afgerond is, wordt er een signaal doorgegeven naar de pomp. Terwijl de timer in werking is, ook al stopt het systeem of de voeding wordt uitgeschakeld, is verstreken gebruikstijd opgeslagen. Het is anders afhankelijk van de systeemconfiguratie.

10 5.4 Bewakingstijd Bewakingstijd van werking voor het doseren van de pomp (Storing C ). Ingestelde waarde kan worden gewijzigd met behulp van rode draaischakelaar. Wanneer het smeersysteem is gestopt of uitgeschakeld, is verstreken tijd opgeslagen in EEPROM. En als het systeem werkt of de voeding is aangesloten, werkt de pomp op basis van opgeslagen tijd. Als de ingestelde waarde wordt veranderd in de pauze- of arbeidstijd, wordt de gewijzigde ingestelde waarde toegepast in de volgende pauzetijd. Het is anders afhankelijk van de systeemconfiguratie. 5.5 Tijd instelling Tijdseenheid instelling De tijdseenheid van de bewakingstijd en pauzetijd wordt ingesteld afhankelijk van de positie van onderstaande geleiders. Geleider positie Tijdseenheid van pauzetijd Tijdseenheid van bewakingstijd Uren Uren Minuten Minuten Minuten Seconden Minuten Seconden Pauzetijd Het is mogelijk om 15 ingestelde waarden te veranderen, afhankelijk van de positie van de blauw gekleurde draaischakelaar. Positie A B C D E F Minuten Storing Uren D Bewakingstijd Het is mogelijk om 15 ingestelde waarden te veranderen, afhankelijk van de positie van de rode draaiknop. Positie A B C D E F Seconden Storing Minuten D

11 6. Laag niveau sensor 1. Laag niveau sensor type NPN en NO (Normaal Open). Bij maatwerk is NG (normaal gesloten) beschikbaar is. 2. De sensor is robuust en spatwaterdicht. 6.1 NO input (Fabrieksinstelling) In het geval dat de LLS geleider van J2 is verwijderd, detec LLS teert de timer geen signaal van de Laag niveau sensor. Dit wordt aangegeven als sto ring B en het gebrek aan vet. In het geval van dat de geleider is aangesloten, is er een laag niveau signaal gestuurd naar de regelaar in plaats van de sensor. Dan kan het gebruikt worden om te controleren of de sensor defect is of niet. Low-level sensor-uitgang op de ingang naar de controle-unit contacten zal NO (normaal open) van het NPN type moeten zijn. 6.2 NG input (Maatwerk) 7. Testdrukknop In het geval van dat LLS geleider van J2 is verwijderd, detecteert de timer onmiddellijk het NG-signaal van de Laag niveau sensor. Dit wordt aan gegeven als storing B en het gebrek aan vet. In het geval van dat de LLS geleider is aangesloten, stopt de timer onmiddellijk met het meten van het vet niveau. Laag niveau sensor-uitgang op de ingang naar de controle-unit contacten zal NG (normaal gesloten) van NPN type moeten zijn. De SW3 gelegen in het midden van de timer. Als u deze meer dan 2 seconden ingedrukt houdt, wordt de status arbeidstijd veranderd naar pauzetijd.

12 8. Fabrieksinstellingen Arbeidsmodus... Algemene modus Laag niveau sensor bewaking... NO, gewijzigd Pauze tijd... 6 uur (HP-103-I) / 4 uur (HP-103-I-B) Arbeidstijd... 6 Minuten (HP-103-I) / 16 seconden (HP-103-I-B) 9. Storing diagnose en Trouble Shooting 9.1 Storingsmeldingen Als er een fout optreedt, stopt de pomp met werken. Een gebruiker kan storingen herkennen d.m.v. LED-lamp die op de pomp geïnstalleerd is, de lamp is extern aangesloten. Volgende artikelen laten zien hoe je elke fout kan zien d.m.v. de knipperende patronen. Storing klasse Knipperende cyclus (sec) Storing en oorzaak A 0,25 Fout van de EEPROM voor het opslaan van informatie over de status van de werking van de pomp. B 0,5 Gebrek aan vet in pomp (laag niveau) C 1 Tijdens de controle op de tijd, is het puls signaal niet gedetecteerd via het meetapparaat. Smeerpunt of dosering werking fout (Gevolg van blokkering van materiaal, lucht) Detectiesensor fout Sensorkabel fout D 2 Draaischakelaar voor tijdinstelling error ( 0 positie) 9.2 Storingen verhelpen Werkwijze Storing klasse Storing en oorzaak Automatisch verhelpen Verplicht verhelpen B, D In het geval dat de oorzaak van de fout wordt verwijderd. A, B, C, D In het geval dat de stroom weer is aangesloten nadat de stroom is uitgeschakeld. Verhelpen met klasse A, maar als fout vaak optreedt, is het genoodzaakt het product te vervangen. B, C Als de knop binnenin het product en de bedieningsschakelaar (extern aangesloten) worden ingedrukt voor ongeveer 2 seconden, is het verplicht gewist.

13 10. Bedradingsschema

Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700

Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700 HANDLEIDING Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700 www.tempolec.be 01. INTRODUCTIE Ontvanger met : - een GSM-transmissie - een uitgang (contact NO / NF spanningsvrij). Mogelijke functie van de uitgang :

Nadere informatie

GA-2 Alarmtoestel vetafscheider met twee sensoren Installatie- en bedieningsinstructies

GA-2 Alarmtoestel vetafscheider met twee sensoren Installatie- en bedieningsinstructies Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tel: + 358 29 006 260 Fax: + 358 29 006 1260 19.1.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/11 GA-2 Alarmtoestel vetafscheider met twee sensoren Auteursrecht

Nadere informatie

GA-1 Alarmtoestel vetafscheider Installatie- en bedieningsinstructies

GA-1 Alarmtoestel vetafscheider Installatie- en bedieningsinstructies Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tel: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 19.1.2015 Internet: www.labkotec.com 1/11 GA-1 Alarmtoestel vetafscheider Auteursrecht 2015 Labkotec Oy INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +03110-4795755 Fax. +03110-2927461 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden.

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden. NETVOEDINGEN AC-1200 1200.190813 1201EL, 1202EL, 1203EXL, 1205EXL ALGEMENE INFORMATIE Deze netvoedingen zijn alleen bedoeld voor installatie door gekwalificeerde installateurs. Er zijn geen door de gebruiker

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. Systeem DALI-Power-besturingseenheid inbouwbasiselement

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. Systeem DALI-Power-besturingseenheid inbouwbasiselement Best. nr.: 5406 00 Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade

Nadere informatie

KIT OVO. De automatisering moet worden onderworpen aan onderhoud op een regelmatige basis om een goede werking te garanderen.

KIT OVO. De automatisering moet worden onderworpen aan onderhoud op een regelmatige basis om een goede werking te garanderen. Onderhoud De automatisering moet worden onderworpen aan onderhoud op een regelmatige basis om een goede werking te garanderen. 01. OVO vergt gepland onderhoud om de 6 maanden of 3000 manoeuvres na eerdere

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. LB-management. Power DALI-taststuureenheid TW

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Bediening. LB-management. Power DALI-taststuureenheid TW Art. nr.: 1713DSTE Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA 0 0...een product van BEKA Externe elektronische besturing SEP De multifunctionele externe besturing SEP dient voor een tijd resp. pulsafhankelijke besturing van een centrale smeerinstallatie zowel voor

Nadere informatie

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1 Handleiding AT1G26-200 rev.0914 Toegangscontrole Module ver1 PRODUCT SPECIFICATIE Modelen, AT1G26-200 ver1 en AT1G34-200 Opbouw Antivandaal Geborsteld aluminium behuizing Tot 200 gebruikerscodes 100 Mil.

Nadere informatie

Met 2-kanaals toetselement: instelling van de kleurtemperatuur met rechter tuimelschakelaar

Met 2-kanaals toetselement: instelling van de kleurtemperatuur met rechter tuimelschakelaar Art. nr.: 1713DSTE Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade

Nadere informatie

1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen

1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen Inhoudsopgave 1. Veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen...1 2. Locatie van de Data Link Connector (DLC)...2 3. Product informatie...3 3.1 Beschrijving van het product...3 3.2 Product Specificaties...4

Nadere informatie

Toetselement onder lang indrukken: het licht wordt met minimale lichtsterkte ingeschakeld.

Toetselement onder lang indrukken: het licht wordt met minimale lichtsterkte ingeschakeld. Best. nr.: 5406 00 Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade

Nadere informatie

MINI-MAX ELEKTRISCHE SMEERPOMP

MINI-MAX ELEKTRISCHE SMEERPOMP MINI-MAX ELEKTRISCHE SMEERPOMP The appearance of the products may be subject to change without notice Ver 01/2015 MINI-MAX ELEKTRISCHE SMEERPOMP ZUINIG STANDAARDMODEL BETROUWBAAR De MINI-MAX elektrische

Nadere informatie

AT1G26-200. rev.0110. Toegangscontrole Module AT1G26-200. Handleiding. thinks outside the box!

AT1G26-200. rev.0110. Toegangscontrole Module AT1G26-200. Handleiding. thinks outside the box! AT1G26-200 rev.0110 Toegangscontrole Module AT1G26-200 Handleiding PRODUCT SPECIFICATIE Modelen AS-626M-200, AS-626S-200, AS-634-200, AT1G26-200 Opbouw Antivandaal Geborsteld aluminium behuizing Tot 200

Nadere informatie

2-KANAALS RF AFSTANDSBEDIENINGSSET

2-KANAALS RF AFSTANDSBEDIENINGSSET MODULES VM130 HANDLEIDING 2-KANAALS RF AFSTANDSBEDIENINGSSET WWW.VELLEMANPROJECTS.EU Inhoudstafel Beschrijving 3 Eigenschappen en technische gegevens 4 Instructies voor de zender 4 Instructies voor de

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-1000 STEKKERDOOSSCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings-

Nadere informatie

Installateurshandleiding

Installateurshandleiding Installateurshandleiding EDS-18P Het EDS-18P codebediendeel is speciaal ontworpen voortoegangscontrole en het op afstand bedienen van een alarmmeldcentrale. 1. Kenmerken Microprocessor gestuurd. Alle gebruikerscodes

Nadere informatie

TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie HANDLEIDING. software-versie: 2.

TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie HANDLEIDING. software-versie: 2. WWW.TECHGROW.NL TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie software-versie: 2.20 HANDLEIDING TechGrow T-1 gebruikershandleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow

Nadere informatie

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING

ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING ALCT 6/24-2 GEBRUIKSAANWIJZING [1] b c g d f e a [2] 0,5 1 2 NL Gebruiksaanwijzing ALCT 6/24-2 VOORWOORD Geachte klant, Dank u voor de aanschaf van de ANSM ANN lader ALC T 6-24/2. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Geïntegreerde elektronische besturing S-EP met Hirschmann stekker Inhoud Pagina EP- pomp met geïntegreerde besturing S-EP Algemeen. Algemene informatie. Tijdregeling -. Pulsregeling Extra functies. Controle

Nadere informatie

Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren

Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren Handleiding Digitale Thermostaat elektrische Handdoekradiatoren De BeauHeat digitale thermostaat is een digitale klokthermostaat voor automatische bediening van elektrische handdoekradiatoren. Een externe

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel

Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel NL Gebruiksaanwijzing Vloeistof stand kachels BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel 1 Beste klanten, Bedankt voor uw keuze! We hebben alles gedaan om te zorgen dat dit product voldoet aan uw eisen

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Algemeen De diagnose-software wordt gebruikt voor het instellen van nieuwe installaties, alsook het controleren van centrale smeerinstallaties tijdens een onderhoudsbeurt of voor het veranderen van instellingen.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-3500 TUIN STEKKERDOOS SCHAKELAAR ZWAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

PRINCIPE VAN HET CENTRAALVETSMEERSYSTEEM

PRINCIPE VAN HET CENTRAALVETSMEERSYSTEEM PRINCIPE VAN HET CENTRAALVETSMEERSYSTEEM Het Centraal-vetsmeersysteem is een progressief vetsmeersysteem, dat vet tot en met de NLGI klasse II kan verpompen en verdelen. Progressief wil zeggen dat de vetstroom,

Nadere informatie

L /2008 rev 0 BE.PROXY BE.READ INSTALLATIEHANDLEIDING

L /2008 rev 0 BE.PROXY BE.READ INSTALLATIEHANDLEIDING L8542435 03/2008 rev 0 BE.PROXY BE.READ INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLEREN VAN DE KAARTLEZER OP DE MUUR Afdichting Kabeldoorvoer Verstelbare opening, moet worden doorgeboord INSTALLEREN VAN DE KAARTLEZER

Nadere informatie

EL-EPM01 Energiemeter

EL-EPM01 Energiemeter EL-EPM01 Energiemeter NEDERLANDSE INSTRUCTIES Introductie: De EL-PM01 energiemeter is ontwikkeld voor het bewaken en meten van het elektrische energieverbruik. Het apparaat biedt een effi ciënte manier

Nadere informatie

Handleiding Fermax N-Cityline/Skyline/N-Marine (7440) paslezer Stand-alone.

Handleiding Fermax N-Cityline/Skyline/N-Marine (7440) paslezer Stand-alone. Deze Fermax proximity paslezer kan gebruikt worden als Stand-alone (Class I), als Stand-alone in network (Class II) of als gecentraliseerd (Class III). In deze handleiding wordt alleen de mogelijkheden

Nadere informatie

Bedieningsmodule Type ABS CP 151-254

Bedieningsmodule Type ABS CP 151-254 15975197NL (12/2014) Installatie- en bedieningsinstructies www.sulzer.com 2 Installatie- en bedieningsinstructies Bedieningsmodule Type ABS CP 151 153 253 254 Inhoud 1 Algemeen... 3 1.1 Schakelkast...

Nadere informatie

ATP2S200. rev Toegangscontrole Module. Handleiding. thinks outside the box!

ATP2S200. rev Toegangscontrole Module. Handleiding. thinks outside the box! ATP2S200 rev.0110 Toegangscontrole Module ATP2S200 Handleiding PRODUCT SPECIFICATIE Model ATP2S200 Opbouw Slagvast polycarbonaat Met braille tekens op de toetsen Van achteren (backlite) aangelichte toetsen

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Geïntegreerde elektronische besturing S-EP 8 met Hirschmann stekker Inhoudsopgave Pagina EP- pomp met geïntegreerde besturing S-EP 8 Algemeen. Functies en inbouwmaten. Werking Extra functies. Startvrijgave

Nadere informatie

BEP 600-GD EN 600-GDL CONTOUR MATRIX GAS DETECTOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING

BEP 600-GD EN 600-GDL CONTOUR MATRIX GAS DETECTOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING BEP 600-GD EN 600-GDL CONTOUR MATRIX GAS DETECTOR INSTALLATIE EN GEBRUIKS AANWIJZING INDEX KENMERKEN 3 INTRODUCTIE 3 AFMETINGEN 4 AANSLUIT SCHEMA 5 INSTALLATIE 6 SENSOR INSTALLATIE 6 GEBRUIK 6 TEST/STILALARM

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

Timer TI 100. Nederlandse Handleiding. w w w. b i t n e d e r l a n d. n l

Timer TI 100. Nederlandse Handleiding. w w w. b i t n e d e r l a n d. n l Timer TI 100 Nederlandse Handleiding w w w. b i t n e d e r l a n d. n l Inhoudsopgave 1. Introductie 2. Veiligheidssymbolen 3. Algemene regels 4. Technische omschrijving 4.1 Functie 5. Installatie 5.1

Nadere informatie

Hygro-Presence sensor Handleiding. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Hygro-Presence sensor Handleiding. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Hygro-Presence sensor Handleiding Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Alle rechten voorbehouden. Bij de samenstelling van deze handleiding is uiterste zorg betracht, de uitgever kan echter niet verantwoordelijk

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Geïntegreerde elektronische besturing S-EP met bajonetstekker Inhoud Pagina EP- pomp met geïntegreerde besturing S-EP Algemeen. Algemene informatie en inbouwmaten. Werking. Werkingswijze. Instelling parameters

Nadere informatie

DATA SHEET C2-20. Besturing voor elektrische actuators. DATA SHEET C2-20 A&E Trading b.v. 1

DATA SHEET C2-20. Besturing voor elektrische actuators. DATA SHEET C2-20 A&E Trading b.v. 1 DATA SHEET C2-20 Besturing voor elektrische actuators DATA SHEET C2-20 A&E Trading b.v. 1 C2-20 De C2-20 biedt geavanceerde positionering en controle van actuators door middel van eenvoudige en flexibele

Nadere informatie

LE10 Draadloze ontvanger

LE10 Draadloze ontvanger LE10 Draadloze ontvanger CRS-URE-0100 F.01U.139.675 V1.2 2012.09 nl Aanvulling LE10 Draadloze ontvanger Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Onderwerp van de aanvulling 4 1.1 Betrokken apparatuur 4 1.2

Nadere informatie

NPS-16 Burenalarmeringssysteem

NPS-16 Burenalarmeringssysteem Handleiding voor Alphatronics B.V. de gebruiker NPS-16 Burenalarmeringssysteem Burenalarmeringssysteem Revisie A Uitgave 10-1998 Alphatronics B.V. (MDK) INHOUD INHOUD... Pagina 1 Introductie... Pagina

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING

TECHNISCHE HANDLEIDING TECHNISCHE HANDLEIDING TIMER SCHAKELAAR Sleutelschakelaar met timerfunctie 230/380V / 4 x 10 Amp - 1 x 2 AMP inschakelbaar incl. LED controle, uitvoering opbouw ASW BV 2011 Technische Handleiding Documentversie

Nadere informatie

Technische handleiding Versie 01/11 SERVER-CONTROL

Technische handleiding Versie 01/11 SERVER-CONTROL Technische handleiding Versie 01/11 SERVER-CONTROL Deze handleiding voor het installeren en bedienen van de server-control zorgvuldig doorlezen en navolgen. Deze handleiding binnen handbereik van de airconditioner

Nadere informatie

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19

APT-200. Tweeweg handzender. Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 APT-200 Tweeweg handzender Firmware versie 1.00 apt-200_nl 03/19 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu BELANGRIJK Uw rechten op garantie vervallen

Nadere informatie

SBP /24. Gebruiksaanwijzing

SBP /24. Gebruiksaanwijzing SBP 200-12/24 Gebruiksaanwijzing De accubewakers uit de SBP serie zijn ontwikkeld om de accu te beschermen tegen te diepe ontladingen. Hierdoor kan de levensduur van de accu gewaarborgd blijven. Ook kan

Nadere informatie

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren , besturing voor handbediende schuifdeuren HW V1.0 SW V1.0 NL. Inhoudsopgaven: 1 Veiligheidsvoorschriften 2 2 Werking 3 3 Overzicht 4 4 Aansluiten 6 5 Storingen/specificaties 9 1 1 Veiligheidsvoorschriften:

Nadere informatie

GIDS VOOR DE GEBRUIKER

GIDS VOOR DE GEBRUIKER GIDS VOOR DE GEBRUIKER Aangekoppelde Afstandsbediening MWR-TH00 MWR-TH01 Airconditioner Ne DB98-26319A(1) Veiligheidsvoorschriften Voordat u de aangekoppelde afstandsbediening gebruikt, leest u best deze

Nadere informatie

JDPC.001 Jaga Dynamic Product Controller

JDPC.001 Jaga Dynamic Product Controller JDPC.001 Jaga Dynamic Product Controller Handleiding Jaga Dynamic Product Controller Vertiga JDPC.VE41 / JDPC.VE44 Lees deze handleiding aandachtig voor een correcte installatie van het product. Index

Nadere informatie

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER

ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 ACM-LV24 MINI 12-24V LED DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U

Nadere informatie

Handleiding membraantoetsenbord & controller

Handleiding membraantoetsenbord & controller Handleiding membraantoetsenbord & controller Artikelnummers Horizontaal Membraantoetsenbord EA-KC2-101 Verticaal membraantoetsenbord EA-KC2-102 Toegangscontroller EA-KC2-201 Toegangscontroller EA-KC2-201

Nadere informatie

Installatie instructies

Installatie instructies 1 Installatie instructies 04-2016 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen. Uw garantie

Nadere informatie

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L Ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid die Tasseron Electronics B.V. aan haar producten en de bijbehorende handleidingen besteedt, kunnen er onvolkomenheden

Nadere informatie

RUKRA REMOTE PSTN IO_04_NL ARTIKELNUMMER: RK-3000

RUKRA REMOTE PSTN IO_04_NL ARTIKELNUMMER: RK-3000 ARTIKELNUMMER: RK-3000 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u start met de montage of programmering RUKRA EUROPE B.V. WWW.RUKRA.EU INFO@RUKRA.EU ALGEMEEN Remote PSTN IO_04 heeft 4 uitgangsrelais.

Nadere informatie

Olympia EKM 2100. (vertaling Zonnepanelen123 als service voor gebruikers)

Olympia EKM 2100. (vertaling Zonnepanelen123 als service voor gebruikers) (vertaling Zonnepanelen123 als service voor gebruikers) Vooraf: De Olympia EKM2100 is oorspronkelijk bedoeld als meetinstrument voor het meten van het verbruik van energie van uw apparaten. De EKM2100

Nadere informatie

OMS-1 Alarmtoestel olieafscheider Installatie- en bedieningsinstructies

OMS-1 Alarmtoestel olieafscheider Installatie- en bedieningsinstructies Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tel: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 20.4.2012 Internet: www.labkotec.com 1/12 OMS-1 Alarmtoestel olieafscheider Copyright 2012 Labkotec Oy Wij

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING 360 Turbo Luchtverwarmer NL Cat. Nr.: 25963 Lees deze handleiding alvorens het product te gebruiken. Waarschuwing 1. Deze verwarmer is alleen voor algemene verwarming binnenshuis.

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en maak u vertrouwd met de verschillende functies van uw autoalarm. Deze handleiding beschrijft de functies

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Geïntegreerde elektronische besturing EP-tronic T met ba jonet stekker Inhoudsopgave Pagina EP- pomp met geïntegreerde besturing EP-tronic T Algemeen. Functies en inbouwmaten. Werking. Werkingswijze. Instelling

Nadere informatie

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x

AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR. 2x 3x 2x 3x [5] De stekkerdoos schakelt ter bevestiging 2x in en uit. De code van de zender is in het geheugen van de stekkerdoos opgeslagen en het product is klaar voor gebruik. Er kunnen maximaal 6 verschillende

Nadere informatie

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107

Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT. Modelnr.: *688.107 Professional Supplies EIERKOOKAPPARAAT Modelnr.: *688.107 GEBRUIKSAANWIJZING Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden en storingen tot het minimum te beperken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING

DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING DRAAITAFEL DT-1000.INOX/ALU DT-1200.INOX/ALU DT-1500.INOX/ALU HANDLEIDING NL DRAAITAFEL DT-1000 / DT-1200 / DT-1500 INOX/ALU handleiding VOORWOORD Deze gebruiksaanwijzing is opgesteld door FT Solutions

Nadere informatie

JDPC.001 Jaga Dynamic Product Controller

JDPC.001 Jaga Dynamic Product Controller JDPC.001 Jaga Dynamic Product Controller Montage en gebruikershandleiding Freedom Clima JDPC.FCC Jaga Dynamic Product Controller Freedom Clima JDPC.FCC4 / JDPC.FCC6 Jaga Dynamic Product Controller met

Nadere informatie

Contact aansluitingen. MultiOpener GSM

Contact aansluitingen. MultiOpener GSM MultiOpener GSM MultiOpener GSM is een GSM module met 1 input en 1 output die kan gebruikt worden voor het op afstand schakelen van bijvoorbeeld een poortbesturing, verlichting, garagedeur, enz, enz. De

Nadere informatie

HANDLEIDING. TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER. met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie software-versie: 2.

HANDLEIDING. TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER. met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie  software-versie: 2. WWW.TECHGROW.NL TechGrow T-1 CO 2 CONTROLLER met externe CO 2 -sensor, lichtsensor en kalibratiefunctie software-versie: 2.20 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow T-1 gebruikershandleiding GEFELICITEERD!

Nadere informatie

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic.

voordat u zal de aansprakelijkheid zijn van de eigenaar. Reparaties mogen alleen worden uitgevoerd door service monteurs van Baumatic. OPMERKING: Deze gebruikers handleiding bevat belangrijke informatie, zoals veiligheid & installatie punten, die u er toe zal leiden om het beste uit uw apparaat te halen. Hou het op een veilige plaats,

Nadere informatie

AC-239-2 ZONE ALARMCONTROLLER MET DEURBEL HANDLEIDING

AC-239-2 ZONE ALARMCONTROLLER MET DEURBEL HANDLEIDING AC-239-2 ZONE ALARMCONTROLLER MET DEURBEL HANDLEIDING Handleiding AC-239 1. Beschrijving Uw AC-239 is een economische en veelzijdige alarmcontroller uitgerust met twee beveiligingszones en ingebouwde deurbel.

Nadere informatie

Handleiding gebruik en onderhoud

Handleiding gebruik en onderhoud Handleiding gebruik en onderhoud Vertaling originele instructies 1 INLEIDING 11 INSTELLINGEN PAUZETIJD 2 ALGEMENE BESCHRIJVING 12 INSTELLINGEN WERKTIJD 3 HOOFDONDERDELEN 13 VERVANGING TIMER 4 PRODUCTIDENTIFICATIE

Nadere informatie

Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen met Xpower + regeling (toerengeregelde compressor)

Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen met Xpower + regeling (toerengeregelde compressor) Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen met Xpower + regeling (toerengeregelde compressor) 1 Inhoud: 3. Overzicht unit typen 4. Configuratie infrarood afstandsbediening 8. Configuratie

Nadere informatie

KEYSTONE. OM8 - EPI 2 AS-Interface module Handleiding voor installatie en onderhoud. www.pentair.com/valves

KEYSTONE. OM8 - EPI 2 AS-Interface module Handleiding voor installatie en onderhoud. www.pentair.com/valves KEYSTONE Inhoud 1 Optionele module 8: AS-Interface module 1 2 Installatie 1 3 Communicatiekenmerken 1 4 Beschrijving van de OM8 AS-Interface module 2 5 AS-Interface protocol 3 6 Communicatie-interface

Nadere informatie

Montage- en gebruikershandleiding

Montage- en gebruikershandleiding Montage- en gebruikershandleiding wapploxx Repeater 1:1 [1] wapploxx Handleiding Repeater - artikelnr. 505273 Inhoud 1. Algemeen... 3 1.1 Veiligheidsinstructies... 3 1.2 Technische gegevens van de wapploxx

Nadere informatie

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding Motor Scooter Alarm Systeem Installatie handleiding Aansluiten van draden en stekkers Stap 1 Basisunit.Basis unit aansluiten (speaker, sirene, antenne) en tijdelijk een plaats zoeken voor bevestiging (pas

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AGDR-300 TUIN STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR D C B A * * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator (spannings- en

Nadere informatie

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 27/03/2014 GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema s 2. Specificaties Voedingsspanning -24 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900

Nadere informatie

GT909NL. Gebruikershandleiding

GT909NL. Gebruikershandleiding GT909NL Gebruikershandleiding Rhodelta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +31 102927461 Fax + 31 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 HANDZENDER OMSCHRIJVING GT889 GT969CH GT889: handzender

Nadere informatie

CONFIGURATIE VAN DE ONTVANGER Twee bedrijfsmodi zijn beschikbaar: Basic (basis) en Advanced (uitgebreid).

CONFIGURATIE VAN DE ONTVANGER Twee bedrijfsmodi zijn beschikbaar: Basic (basis) en Advanced (uitgebreid). CONFIGURATIE VAN DE ONTVANGER Twee bedrijfsmodi zijn beschikbaar: Basic (basis) en Advanced (uitgebreid). BASIC-modus functies: - Opslaan van de kaart codes in het geheugen ** - Wissen van de kaart codes

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.1 AC-300 STEKKERDOOS DIMMER/SCHAKELAAR A B C * Verlichting: Aan / Uit / Dimmen * Afbeelding van de YCT-102 (niet altijd inbegrepen, check de specificaties op de verpakking) A: Indicator

Nadere informatie

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit

STAKA. Handleiding elektrische bediening. Dakluiken Flachdachausstiege Roof access hatches Trappes de toit STAKA Handleiding elektrische bediening Algemeen Deze handleiding geeft u de juiste instructies voor een correcte aansluiting en een goede bediening van de elektrische bedieningsset van Staka. De installatie

Nadere informatie

EASYBKA BESCHRIJVING: TECHNISCHE KENMERKEN: MONTAGE

EASYBKA BESCHRIJVING: TECHNISCHE KENMERKEN: MONTAGE EASYBKA BESCHRIJVING: Antivandaal, autonoom verlicht codeklavier voor buitengebruik voor het aansturen van twee deuren met 500 gebruikers, twee ingangen voor exitknop, hoofdrelais en tamperkontakt. TECHNISCHE

Nadere informatie

DP E08.UART INHOUD INHOUD. Inhoud 1. Gebied Normale Indicatie 6. Knop Definitie 7. Inleiding 2. Normale Bediening 7. Overzicht Tekening 3

DP E08.UART INHOUD INHOUD. Inhoud 1. Gebied Normale Indicatie 6. Knop Definitie 7. Inleiding 2. Normale Bediening 7. Overzicht Tekening 3 INHOUD DP E08.UART INHOUD Inhoud 1 Inleiding 2 Overzicht Tekening 3 Specificaties 4 Overzicht Functies 5 Gebied Normale Indicatie 6 Knop Definitie 7 Normale Bediening 7 Fout Code Definitie 8 BEELDSCHERM

Nadere informatie

BEKA DiSys Diagnose-software

BEKA DiSys Diagnose-software BEKA DiSys Diagnose-software De diagnose-software BEKA-DiSys wordt gebruikt voor het instellen van nieuwe installaties, alsook het controleren van centrale smeerinstallaties tijdens een onderhoudsbeurt

Nadere informatie

Installatie & onderhouds instructies KAPTIV. Niveau gestuurde condensaat aftap zonder persluchtverlies 09/09

Installatie & onderhouds instructies KAPTIV. Niveau gestuurde condensaat aftap zonder persluchtverlies 09/09 Installatie & onderhouds instructies KAPTIV Niveau gestuurde condensaat aftap zonder persluchtverlies ALGEMENE WERKING De KAPTIV is een niveau gestuurde condensaataftap zonder persluchtverlies. Door de

Nadere informatie

MOTOPLAT VC-09ST. Handleiding Versie

MOTOPLAT VC-09ST. Handleiding Versie MOTOPLAT VC-09ST Handleiding 2015 Versie De Motoplat VC-09ST wordt gebruikt voor het testen en kalibreren van de Valeo ST-serie alternators. Dit zijn omkeerbare start/stop alternators, welke de accu opladen

Nadere informatie

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren Inleer handleiding Draadloze zoneregelaar HCE80 Handleiding bij het inleren Wat doen we eerst? 1. Het aansluiten van de motoren MT4-230-NC op de HCE80!!!! 2. Op 1 zone kunnen maximaal 3 motoren MT4-230-NC

Nadere informatie

ELVA Security 03 886 66 56 www.elva.be

ELVA Security 03 886 66 56 www.elva.be Gebruikershandleiding INIM Smartline brandmeldcentrale. 1. Front brandmeldcentrale 1 2. Bediening: A Sleutel Niveau 1 Niveau 2 Toetsen B C 4 scroll toetsen Stop sirene D Reset E F Evacuatie Onderzoek deze

Nadere informatie

AFR-100 FITTING DIMMER

AFR-100 FITTING DIMMER GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 AFR-100 FITTING DIMMER *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPATIBILITEIT Deze ontvanger werkt met alle KlikAanKlikUit zenders met

Nadere informatie

ewon Reset en Recovery

ewon Reset en Recovery ewon Reset en Recovery In deze handleiding wordt in stappen een ewon reset en Recovery uitgelegd. Deze handelingen zijn te gebruiken voor al de Cosy 131 en Flexy 201 modellen. 3316 KE Dordrecht P a g i

Nadere informatie

VERKORTE GEBRUIKSAANWIJZING TMC 212. Toro Modulaire Controller REGENAUTOMAAT

VERKORTE GEBRUIKSAANWIJZING TMC 212. Toro Modulaire Controller REGENAUTOMAAT VERKORTE GEBRUIKSAANWIJZING TMC 212 Toro Modulaire Controller REGENAUTOMAAT INHOUD Pagina Instellen van tijd en datum. 2. Bekijken of wijzigen beregeningsschema. 3. Bekijken of wijzigen programma starttijden.

Nadere informatie

PROGRAMMEERBARE TEMPERATUUR DETECTOR TD-1_NL 07/11

PROGRAMMEERBARE TEMPERATUUR DETECTOR TD-1_NL 07/11 TD-1 PROGRAMMEERBARE TEMPERATUUR DETECTOR TD-1_NL 07/11 1. Toepassingen De detector kan temperatuur meten en worden gebruikt om informatie te tonen over: Te lage temperatuur, bijv. in kassen, bloemenwinkels,

Nadere informatie

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 Installatie & Instructie Handleiding Editie 2008 15.07.2008 Rev. 1.0 Inhoudstafel 1. Handleiding voor de installatie...3 1.1 Aansluiting...3 1.2 Installatie

Nadere informatie

27/03/2014. GSM101 1 relais en 2 ingangen GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

27/03/2014. GSM101 1 relais en 2 ingangen GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 27/03/2014 GSM101 1 relais en 2 ingangen GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema s 2. Specificaties Voedingsspanning 12-24 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie

Nadere informatie

ENERGY 16 PLUS D GB BG CZ DK E EST F FIN GR H HR LT LV NL P PL RO RUS S SK SLO TR

ENERGY 16 PLUS D GB BG CZ DK E EST F FIN GR H HR LT LV NL P PL RO RUS S SK SLO TR ENERGY 16 PLUS D GB BG CZ DK E EST F FIN GR H HR LT LV NL P PL RO RUS S SK SLO TR NL GEBRUIKSAANWIJZING ENERGY 16 PLUS VOORWOORD Geachte klant, Hartelijk dank voor de aankoop van de ANSMANN ENERGY 16 PLUS

Nadere informatie

EM8695 Draadloze gasmelder

EM8695 Draadloze gasmelder EM8695 Draadloze gasmelder 2 NEDERLANDS EM8695 - Draadloze gasmelder Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 2.0 Algemeen... 3 3.0 Eerste gebruik... 3 4.0 Gasdetector aanmelden... 3 5.0 Installatie... 4 6.0

Nadere informatie

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO Duurzame energie Aan de slag met de energiemeter van LEGO LEGO, het LEGO logo, MINDSTORMS en het MINDSTORMS logo zijn handelsmerken van de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Inhoudsopgave 1. Overzicht

Nadere informatie

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN

START SET DRAADLOOS SCHAKELEN START-LINE GEBRUIKERSHANDLEIDING Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Lees deze eenvoudige instructies. Bij onjuiste installatie vervalt de garantie op dit product.

Nadere informatie

Hoofdbediening CO 2. RF en Uitbreidingssensor CO 2. RF Handleiding voor de gebruiker. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Hoofdbediening CO 2. RF en Uitbreidingssensor CO 2. RF Handleiding voor de gebruiker.  Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Hoofdbediening RF en Uitbreidingssensor RF Handleiding voor de gebruiker In de Kasbah geplaatst in het voorjaar 2015 Verwarming Koeling Ventilatie Filtering www.dekasbah.nl Inhoudsopgave 1. Introductie

Nadere informatie

AFR-060 FITTING SCHAKELAAR

AFR-060 FITTING SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING* v. 1.0 AFR-060 FITTING SCHAKELAAR *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen COMPATIBILITEIT Deze ontvanger werkt met alle KlikAanKlikUit zenders

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Bedrade afstandsbediening MWR-VH02 ENERGIE RECOVERY VENTILATIE (ERV wtw ventilatie) Ne DB98-30694A(1) Veiligheidsmaatregelen Lees deze instructies aandachtig door voordat u deze bedrade

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING CR-420 Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat start met het gebruik van het product.

GEBRUIKSAANWIJZING CR-420  Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat start met het gebruik van het product. GEBRUIKSAANWIJZING CR-420 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door voordat start met het gebruik van het product. BEDIENINGSORGANEN EN INDICATIELAMPJES 1. ON/OFF knop 2.

Nadere informatie

Gobius 4, Voor Vuilwater Tanks. Installatievoorschrift t.b.v G Voordat u begint: Beknopte Installatie:

Gobius 4, Voor Vuilwater Tanks. Installatievoorschrift t.b.v G Voordat u begint: Beknopte Installatie: Versie 3.0, februari 2009 Gobius 4, Voor Vuilwater Tanks Installatievoorschrift t.b.v G 970442 Voordat u begint: 1 Controleer eerst de inhoud van de doos. Hierin moet zitten: 3x sensoren, 1x controlunit

Nadere informatie

7/2017. GSM relais en 3 ingangen GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

7/2017. GSM relais en 3 ingangen GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 7/2017 GSM102-3 2 relais en 3 ingangen GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema s 2 2. Specificaties Voedingsspanning 12 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie

Nadere informatie