Digitale nieuwsbrief juli Werkgroep Stolpersteine. In de werkgroep Stolpersteine zitten de volgende personen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitale nieuwsbrief juli Werkgroep Stolpersteine. In de werkgroep Stolpersteine zitten de volgende personen."

Transcriptie

1 Digitale nieuwsbrief juli Werkgroep Stolpersteine. In de werkgroep Stolpersteine zitten de volgende personen. Vanuit de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal Mevr. H. van Nijburg-Laarman, Mevr. L. Rootert, Dhr. M. Konijnenbelt, Dhr. H. Velner. Vanuit de Stichting Oald Heldern De Noaberschop Dhr. J. Podt. Vanuit het Oorlogs- en Vredesmuseum Memory Mevr. R. Zeevalkink. Voor de in de concentratiekampen Auschwitz en Sobibor vermoorde Joodse mede-inwoners van de gemeente Hellendoorn willen wij graag op de plaats waarzij woonden als een blijvend monument een zogenaamde Stolperstein plaatsen. Op 27 Oktober komt Günter Demnig naar Nijverdal om voor de in Auschwitz en Sobibor omgekomen joodse inwoners van de gemeente Hellendoorn een stolperstein te leggen. Kort daarop worden ze, in aanwezigheid van familieleden en andere belangstellenden, met enig ceremonieel, onthuld. Daarvoor was aanvankelijk 6 November gedacht. Dat is echter een vrijdag (Sabbat). Aangegeven werd daarop dat men dan niet naar Nijverdal kon komen. Er is nog geen nieuwe datum gekozen. Het wordt wel begin November. Er worden dan op drie plaatsen elf steentjes onthuld. Te weten: (Voormalig) Rijssensestraat 30 voor:

2 Dhr. Sander Samuel, zijn vrouw mevr. Schoontje Samuel-Meijer, hun dochter mevr. Sientje Groehijm-Samuel en hun schoonzoon dhr. Maurits Samuel Groenheim, Rijssensestraat 101 voor: Dhr. Jacob Samuel, zijn vrouw mevr. Louisa Samuel-Meijer en hun dochter mevr. Betje Schoontje Samuel. Wilhelminastraat 110 voor: Dhr. Abraham Samuel, zijn vrouw Lewia Samuel-Meijer en hun zonen Jacob Samuel en David Samuel. Wilt u ons helpen dat mogelijk maken, stort dan een kleine bijdrage op NL 71 RABO t.b.v Stolpersteine Hellendoorn Plaatsen waar de Stolpersteine zullen worden geplaatst: Wilhelminastraat te Nijverdal. Hier woonden: Dhr. Abraham Samuel, zijn vrouw Lewia Samuel-Meijer en hun zonen Jacob en David Samuel.

3 Rijssensestraat te Nijverdal. In dit pand woonden: Dhr. Jacob Samuel, zijn vrouw Louisa Samuel-Meijer en hun dochter Betje Schoontje Samuel. Rijssensestraat te Nijverdal. In het derde pand woonden Dhr. Sander Samuel, zijn vrouw Schoontje Samuel-Meijer, hun dochter Sientje Groenhijm-Samuel en hun schoonzoon Maurits Samuel Groenhijm. Website. De website van de Historische Kring beschikt thans over een forum. Via dit forum kunt u vragen stellen over de historie van onze gemeente en/of personen, informatie over foto's vragen enz. Het is mogelijk de foto's of andere bijlagen in de vraagstelling bij te voegen. Verder kunt u onderling als gebruikers berichten en mails versturen. Op deze manier is het mogelijk op een meer overzichtelijke wijze informatie te vragen en antwoord te geven op de in het forum gestelde vragen. Wij hopen onze leden en gasten meer service te verlenen. U dient zich wel als gebruiker te registreren. Het prikbord zal op termijn worden verwijderd. Het forum is bereikbaar via D Opregte Nijverdalsche Courant. Van de heer Joop Bergman kregen we aantal magazine s: - d Opregte Nijverdalsche Courant nr. 1 t/m 5 - Gemeente Hellendoorn (1989). Heropening raadhuis 14 september Gemeentepolitie Hellendoorn (1988). Speciale uitgave ter gelegenheid Van de ingebruik neming van het nieuwe politiebureau - Hellendoorn magazine voor Nijverdal Hellendoorn Haarle Daarle Daarlerveen (2005) - We zien elkaar (2007) Mgazine t.g.v. van de inwoner (1993) Als bijlage bij deze nieuwsbrief: nr. 1 van d Opregte Nijverdalsche Courant (12 pagina s). De pagina s 1 en 2 konden niet in één keer worden gescand.

4 De kranten en magazines kunnen worden ingezien in het archief. D Opregte Nijverdalsche Courant ligt in het archief bij Roelofs op het industrieterrein. Patiëntenboeken dokter Moquette. De namen uit de zes boeken zijn uitgetypt in excell bestand. Wie het volledige bestand gesorteerd op naam en/of plaats wil hebben, kan contact opnemen met de secretaris via info@hkhn.nl. De boeken beslaan een periode van Borstbeeld koning Willem III. Dit beeld stond in een nis in de fabrieksmuur van Ten Cate aan de Grotestraat en is daar vorig jaar wegehaald tegelijk met de bronzen beelden in Hellendoorn. Men was bang dat dit bronzen borstbeeld ook gestolen zou worden. Het was de bedoeling dat Ten Cate voor een replica zou zorgen. Tot nu toe hadden we daar nog niets van vernomen. Op een vraag van de HKHN daarover kregen we bericht dat in het najaar de replica geplaatst zal worden. Op dit moment staat er een korhaanbeeld in de nis. Wie weet wie dat beeld daar geplaatst heeft?

5 Bijzondere waarneming tijdens wandeling. Op 24 juni en 1 juli is er een wandeling gehouden op de Noetselerberg.

6 Tijdens de wandeling van 1 juli zagen we vier keer een hazelworm op het zandpad liggen. De hazelworm is een hagedis en wordt in het dialect wel blinde slange genoemd. De hazelworm is echter niet blind.

7 Giften. Van de heer B. Witteveen kregen we een groot aantal oude spoelen. Deze zullen in de vitrinekasten komen te liggen tijdens de expositie in De Smidse in september. Verder ontvingen we van hem een foto (gemaakt door H. Meijer) van een Rüti getouw.

8 Luc Maebe uit België zegt er het volgende over. Dit is een antiek stuk. Volgens ons is de machine gebouwd kort na de 2de wereldoorlog, in Zwitzerland inderdaad, bij Rüti. Het is een schietspoel-weefmachine, zonder enige automatisatie, dus geen automatische wisseling van de inslagspoel. Luc Maebe Ansichtkaarten. Van Herman Stevens kregen we groot aantal ansichtkaarten uit de jaren 90 van de vorige eeuw. Ze zijn niet beschreven. Herman heeft ze geschonken om uit te delen. Het is de bedoeling dat te doen tijdens de expositie in september in De Smidse. Bij de gift zaten veel van bovenstaande ansichtkaarten in 1995 uitgeven door de Historische Vereniging. Digitaal ontvingen we onderstaande oude foto s van Werner ten Cate.

9 De familie Keizer bij hun boerderij aan de Lage Esweg in Bus Oosterveen in Sauerland (1958).

10 Bus Oosterveen voor het Grand Hotel in Scheveingen (1958). Alle gevers worden hartelijk bedankt. Expositie in De Smidse in september en open monumentendag. Ook dit jaar verzorgen we weer een expositie in de Smidse van 29 augustus t/m 30 september. We sluiten altijd aan op het thema van Open Monumentendag. Dat is dit jaar Kunst en ambacht. Alles is nog niet klaar, maar we kunnen al wel vertellen de ons nieuwe lid de heer Ekelenkamp alle rijks- en gemeentelijke monumenten heeft laten schilderen en daarbij door verschillende dichters een gedicht heeft laten maken. De schilderijen met bijbehorend gedicht ze worden tijdens de expositie tentoongesteld. Terwijl zoveel mogelijk oude foto s van de monumenten geëxposeerd zullen worden. Daarnaast verschijnt er op de Open Monumentendag 12 september een prachtig boek met daarin alle schilderijen en gedichten. Zelf gaan we aandacht schenken aan de kunst van het weven (voor o.a. de scholen). We zoeken nog wel mensen die willen helpen in september. De openingsuren zijn van tot uur. De scholen komen altijd s morgens, terwijl de middag is voor het publiek. Als mensen willen helpen kunnen ze zich opgeven bij Johan Alferink (info@hkhn.nl). Graag onder vermelding van welk dagdeel (dagdelen).

11 Zunnewende. Tijdens het Zunnewendefestival op vrijdagavond 26 juni stond de HKHN er ook met een kraam. Omdat de KSW muziekvereniging er speelde smane met de zanger Gé Reinders hadden we op de kraam het KSW-muziekver. archief van wijlen Hans Ponsteen staan. Vooral door de muzikanten van de muziekvereniging werd er met veel belangstelling in gekeken.

12 Tijdschriften van zusterverenigingen. t Inschrien kwartaalblad van de Vereniging Oudheidkamer Twente (2015-2) Kruudmoes van de Historische Vereniging Raalte en Omstreken (mei 2015) Rondom Dalfsen (april 2015) Stad & Ambt Almelo (voorjaar en zomer 2015) Van Brink tot Brug (Oudheidkundige Vereniging Den Ham- Vroomshoop) De tijdschriften liggen ter inzage bij de secretaris. HCO.

13 Als je aan Zwolle denkt, denk je aan De Peperbus, maar ook De Grote of Sint Michaëlskerk is, ondanks dat de kerktoren door bliksem ten onder is gegaan, een icoon voor de stad. De bouw van deze kerk, een gotische hallenkerk, startte in 1370 en duurde tot In 1443 werd ter voltooiing van de toren een haan op de torenspits geplaatst. In 1548 sloeg de bliksem in de toren. Zo ook in 1606 en in 1669 werd de toen herbouwde toren opnieuw door bliksem getroffen. Wat in 1682 een definitief einde van de kerktoren betekende. We kennen de kerk nu dan ook als een statig robuust monument, evenwel zonder toren, maar wel getooid met het beeld van St. Michaël, patroon van de stad. Rondje Grote Kerk Van welke kant u ook het centrum van Zwolle benadert, u kunt niet om de Grote of Sint Michaëlskerk heen. Historisch Centrum Overijssel en de Grote Kerk Zwolle presenteren FOTOntdekkingen Rondje Grote Kerk. De expositie laat de kerk, door de tijd heen zien, in al zijn trots en glorie vanuit verschillende windrichtingen. De foto s zijn zo groot, dat u het gevoel krijgt zelf in de foto op te gaan. FOTOntdekkingen De foto-expositie is te zien van 1 juli t/m 29 augustus in, hoe kan het anders, de Grote Kerk! Ontdek hoe bijzonder de fotocollectie van het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle is! Onder de noemer FOTOntdekkingen brengt het Historisch Centrum Overijssel op wisselende locaties in de stad unieke historische foto s van Zwolle in beeld.

14 Foto s die het verdienen van schatkamer naar toonkamer te worden gehaald. Van Eigen Erf: Geachte lezer, Samen met de OKT (Oudheidkamer Twente) ga ik een aanvraag bij het project Metamorfose indienen voor de digitalisering van het tijdschrift (van) Eigen Eerf. De OKT heeft alles vanaf 1926 compleet en wil graag meewerken. Voor alle historische verenigingen van Overijssel en Drenthe zou dit een geweldige mogelijkheid geven tot het verrijken van hun kennis en hun historische artikelen. De leider van Metamorphose, Ruprecht Zaat, is erg positief over het plan. Met andere woorden, het gaat wel gebeuren. Maar nu heb ik nog één probleem, we zouden de jaargang 1925 er nog bij moeten hebben. Heeft iemand de jaargang 1925 beschikbaar? Met vriendelijke groeten, Geert Bekkering J.P. Coenstraat BP Enschede Digitale nieuwsbrieven. Als u belangstelling heeft kunt u zelf een abonnement nemen. Eventueel kan de secretaris de nieuwsbrief doorsturen. Stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen nr. 3 juni MijnStadMijnDorp online magazine juli Nationaal Monumentencongres 2015.

Digitale nieuwsbrief december 2015.

Digitale nieuwsbrief december 2015. Digitale nieuwsbrief december 2015. Lezingen. Op maandagavond 25 januari komt Jan Dijkema weer naar Nijverdal voor het tweede deel van zijn lezing over de Regge het gedeelte van Nijverdal naar Goor- Diepenheim.

Nadere informatie

Digitale nieuwsbrief april 2015.

Digitale nieuwsbrief april 2015. Digitale nieuwsbrief april 2015. Lezing Henk Koopman over de V2. Op 16 april gaat in Hellendoorn de grote zaal in restaurant De Kroon open om 19.30. Een half uur later begint namelijk een belangrijke lezing

Nadere informatie

Struikelstenen Appingedam. Een mens is pas vergeten als zijn naam is vergeten

Struikelstenen Appingedam. Een mens is pas vergeten als zijn naam is vergeten Struikelstenen Appingedam Een mens is pas vergeten als zijn naam is vergeten Joodse gemeenschap Appingedam De Joodse gemeenschap van Appingedam dateert al van de late middeleeuwen en is daarmee een van

Nadere informatie

Namens de dorpsraad heette Joop Krant een ieder welkom met de volgende woorden.

Namens de dorpsraad heette Joop Krant een ieder welkom met de volgende woorden. Met het realiseren van een oorlogsmonumentje op het plein voor de kerk heeft Maashees ook een plek gekregen waar nu jaar jaarlijkse een dodenherdenking op de avond van 4 mei zal worden gehouden. Voor deze

Nadere informatie

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten

Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Waar verleden en heden elkaar ontmoeten Introductie Graafs Museum Het Graafs Museum is gevestigd in de Hampoort, de laatste overgebleven stadspoort van de vestingstad Grave. Een locatie die mede het verhaal

Nadere informatie

UITGAVEN VAN DE OUDHEIDKUNDIGE KRING GEERTRUYDENBERGHE

UITGAVEN VAN DE OUDHEIDKUNDIGE KRING GEERTRUYDENBERGHE 22-5-2014 UITGAVEN VAN DE OUDHEIDKUNDIGE KRING GEERTRUYDENBERGHE Beeldig Geertruidenberg. Een stad in de kaart gekeken Afm: 35 x 24,5 cm Pagina s: 173 Dit door enkele leden van de Kring samengestelde boek

Nadere informatie

HISTORISCHE WERKGROEP ZWAMMERDAM

HISTORISCHE WERKGROEP ZWAMMERDAM HISTORISCHE WERKGROEP ZWAMMERDAM Secretariaat: Historische Werkgroep Zwammerdam Grutto 55 2411LR Bodegraven Telefoon : 0172-612280 E-mail : HistorischeWerkgroepZwammerdam@gmail.com Bank : NL91ABNA0538428171

Nadere informatie

HANZESTADSWANDELING ZWOLLE

HANZESTADSWANDELING ZWOLLE HANZESTADSWANDELING ZWOLLE ROUTE 2,4 km Zwolle is één van de grotere Hanzesteden in Nederland. Met deze stadswandeling kunt u een uurtje cultuursnuiven. Ontdek de vele sporen die de Hanze heeft achtergelaten

Nadere informatie

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis Rondje Vledder een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis 10 11 1 8 9 2 4 5 6 7 3 Het plattegrondje geeft een beeld van Vledder tussen ca. 1930 en 1940. De nummers langs de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Historische Vereniging De Proosdijlanden

Nieuwsbrief Historische Vereniging De Proosdijlanden Nieuwsbrief Historische Vereniging De Proosdijlanden Door middel van deze nieuwsbrief willen wij u met enige regelmaat een aanvulling geven op het verenigingsnieuws in ons kwartaalblad de Proosdijkoerier.

Nadere informatie

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht)

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 Inleiding Met die jaarplan geeft het bestuur van de Vereniging Oud Valkenburg aan wat de plannen

Nadere informatie

jaargang 44 - Mededelingenblad 02 - februari 2017

jaargang 44 - Mededelingenblad 02 - februari 2017 jaargang 44 - Mededelingenblad 02 - februari 2017 Een echt heem-huwelijk Op woensdag 28 december waren wij, Ben van Genugten en ik, Tonny Habraken, 50 jaar getrouwd. Op zich geen reden om door te geven,

Nadere informatie

Afscheidsfeest meester Zeilstra,

Afscheidsfeest meester Zeilstra, Nieuwsbrief Cursus 2014-2015 18 februari 2015 nr. 70 Agenda Afscheidsfeest meester Zeilstra, We hebben met elkaar een fijn feest gevierd om formeel afscheid te nemen van meester Zeilstra. Formeel, want

Nadere informatie

Wat rest is een foto

Wat rest is een foto Wat rest is een foto Serie: Verhalen kind in oorlog Tekst: Meike Jongejan Onderzoek: Mariska de Boer en Hans Groeneweg Redactie: Jan van Zijverden Vormgeving: Richard Bos 2015, Fries Verzetsmuseum, Leeuwarden

Nadere informatie

Knipsels. Helden. Kerkeböske te Helden

Knipsels. Helden. Kerkeböske te Helden Informatie blad over het 700 jarig jubileum Knipsels april 2009 Knippen Treffen Programma 18 sept. Kennismakingsavond 19 sept. Welkom en Genealogiemorgen Knip Creatief middag Grote feestavond 20 sept.

Nadere informatie

november Mededelingenblad 09 jaargang 45 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid'

november Mededelingenblad 09 jaargang 45 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' november 2018 - Mededelingenblad 09 jaargang 45 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' Sint-Oedenrode Uitnodiging voor: maandag 05 november: heem-natuur woensdag 21 november: heem Vooruitblik voor: zondag

Nadere informatie

OPEN MONUMENTENDAG 2019

OPEN MONUMENTENDAG 2019 OPEN MONUMENTENDAG 2019 Plekken van Plezier Zaterdag 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur Opening om 10.00 uur in de Wintertuin in het Cantonspark Voorwoord Tijdens Open Monumentendag staan de deuren

Nadere informatie

Op 29 september zijn we met de hele klas naar Leuven geweest. We hebben heel veel gezien en bijgeleerd en daar gaan we nu wat meer over vertellen.

Op 29 september zijn we met de hele klas naar Leuven geweest. We hebben heel veel gezien en bijgeleerd en daar gaan we nu wat meer over vertellen. Op 29 september zijn we met de hele klas naar Leuven geweest. We hebben heel veel gezien en bijgeleerd en daar gaan we nu wat meer over vertellen. Andreas,Ward,Karijn Dit gebouw is in gotische stijl gebouwd.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 september 2013

NIEUWSBRIEF 11 september 2013 NIEUWSBRIEF 11 september 2013 Steenlegging op 30 oktober Op 30 oktober zal de derde steenlegging plaatsvinden in de Asser wijk Oud-Zuid. Hier worden 36 stenen gelegd voor 33 Joodse slachtoffers en 3 verzetsmensen.

Nadere informatie

Jaarprogramma 2007 van museum Smedekinck en Oud- heidkundige Vereniging Salehem in Zelhem.

Jaarprogramma 2007 van museum Smedekinck en Oud- heidkundige Vereniging Salehem in Zelhem. Jaarprogramma 2007 van museum Smedekinck en Oudheidkundige Vereniging Salehem in Zelhem. De activiteiten zullen plaatsvinden in Museum Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 te Zelhem, tenzij anders vermeld.

Nadere informatie

DORPSRAAD GRUBBENVORST

DORPSRAAD GRUBBENVORST DORPSRAAD GRUBBENVORST Secretariaat@dorpsraadgrubbenvorst.nl www.dorpsraadgrubbenvorst.nl Verslag van de openbare Dorpsraad vergadering. Datum: woensdag 20 september 2017. Locatie: t Haeren te Grubbenvorst.

Nadere informatie

Informatie voor de scholen over het lot van de Joodse families Van Tijn en Van Leeuwen in Naaldwijk en Monster

Informatie voor de scholen over het lot van de Joodse families Van Tijn en Van Leeuwen in Naaldwijk en Monster Naar aanleiding van het plaatsen van struikelstenen in de Monsterse Zeestraat (en in Naaldwijk) schreven Jolanda Faber en Leo van den Ende onderstaande informatie voor de scholen. Bijgaand ook enkele foto's

Nadere informatie

Toewijzingen Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel 4 e kwartaal 2015

Toewijzingen Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel 4 e kwartaal 2015 ALMELO 40008838 Stichting Twents Gitaarfestival 2.500 festival 2016 Totaal ALMELO 2.500 BORNE 40008818 Euregio Brassband 3.900 Totaal BORNE 3.900 DEVENTER 40008723 Deventer Salonorkest Abraham Gezien 1.000

Nadere informatie

WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF

WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF WIJKNIEUWS NOORD-OOST WIJKKERK ALLER ERF Uitgave Wijkkerk Aller Erf Verschijning Streven 1 x per maand WIJKPREDIKANT: KERKELIJK WERKER: JOHN BOOGAARD VANAF 23 APRIL A.S... Web publicatie Dik Kleyne Vormgeving

Nadere informatie

Nieuwsbrief Historische Vereniging De Proosdijlanden

Nieuwsbrief Historische Vereniging De Proosdijlanden Nieuwsbrief Historische Vereniging De Proosdijlanden Door middel van deze nieuwsbrief willen wij u met enige regelmaat een aanvulling geven op het verenigingsnieuws in ons kwartaalblad de Proosdijkoerier.

Nadere informatie

Open Monumentendag 'Op reis' in en buiten het provinciehuis

Open Monumentendag 'Op reis' in en buiten het provinciehuis Groningen, 4 september 2014 Open Monumentendag 'Op reis' in en buiten het provinciehuis Op zaterdag 13 september organiseert de provincie Groningen verschillende activiteiten in en buiten het provinciehuis

Nadere informatie

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november

Klein maar fijn. Belangrijke data. Algemeen. december - nummer 4. Sinterklaas op school op 30 november december - nummer 4 Belangrijke data (december) 29 november Nieuwsbrief 4 30 november Sinterklaas op school 30 november Vrije middag groep 5, 6, 7 en 8 6 december Leerlingen komen om 10.30 uur naar school

Nadere informatie

Pinksterbloem 42, 9411 CH Beilen rekening: NL 22 INGB KvK Meppel nr tel of (of: )

Pinksterbloem 42, 9411 CH Beilen rekening: NL 22 INGB KvK Meppel nr tel of (of: ) Uitgeverij Drenthe Gespecialiseerd in het uitgeven van historische en genealogische tijdschriften, boeken en jubileumuitgaven. Pinksterbloem 42, 9411 CH Beilen rekening: NL 22 INGB 0001 3429 77 KvK Meppel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 21 november 2015

NIEUWSBRIEF 21 november 2015 NIEUWSBRIEF 21 november 2015 Struikelstenen in Assen-Oost Op 28 oktober zijn 25 struikelstenen onthuld op 11 adressen in Assen-Oost. 21 Stenen zijn voor de Joodse slachtoffers en 4 stenen voor de slachtoffers

Nadere informatie

WERKBLAD CARLA VEFFER

WERKBLAD CARLA VEFFER WERKBLAD CARLA VEFFER Zoek aanvullende informatie op internet: www.joodsmonument.nl en www.joodsekindereninkampvught.nl Bron 1. foto Carla met neefje en tante Gebruik www.joodsmonument.nl voor achtergrondinformatie.

Nadere informatie

Monumenten fietsroute Nijbroek

Monumenten fietsroute Nijbroek Monumenten fietsroute Nijbroek Ter gelegenheid van de Open Monumentendag op 12 september 2015 is voor de Nijbroekse polder een speciale fietsroute samengesteld die u langs tal van rijks- en gemeentelijke

Nadere informatie

Lesbrief PO (N)ergens Thuis

Lesbrief PO (N)ergens Thuis Lesbrief PO (N)ergens Thuis Kringgesprekken en beeldende opdracht rondom de expositie (N)ergens Thuis in Zwolle Zwolle 16 sept.- 12 okt. Geachte docent, Fijn dat u mee wilt doen met de verwerking van het

Nadere informatie

GROEP 3/4. Gids historische rondwandeling Gerdien Kleinburink

GROEP 3/4. Gids historische rondwandeling Gerdien Kleinburink GROEP 3/4 Gids historische rondwandeling Gerdien Kleinburink INHOUD Met de leerlijn komen leerlingen van groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs structureel in aanraking met het lokale erfgoed en de bijbehorende

Nadere informatie

In de Heemsteder van 11 februari werd Gabe de Vries aan Heemstede voorgesteld door Bart Jonker (van hem ook de foto).

In de Heemsteder van 11 februari werd Gabe de Vries aan Heemstede voorgesteld door Bart Jonker (van hem ook de foto). Verdwenen Heemstede in kleur Van 11 februari tm 11 maart 2015 maakte de HVHB even een kleine zijstap In verband met een fraaie tentoonstelling in het Raadhuis in februari en maart van 2015. Ze zijn zwart-wit,

Nadere informatie

Toekenningen Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel 1 e kwartaal 2009

Toekenningen Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel 1 e kwartaal 2009 ALMELO Stichting PleinConcert 2.300 Almelo; concert Stichting Het Torentje 1.500 Almelo; jubileumpublicatie Totaal ALMELO 3.800 BORNE Stichting Kunstcollectief BArt 1.500 Borne; atelierroute Borne 2009

Nadere informatie

1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41

1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41 1 juli 2016 jaargang 24 nummer 41 Wij zijn nog steeds blij met uw lege cartridges en de PLUS-sponsorzegel/vouchers. Oud papier Wist u dat u uw oud papier in de container bij Top1Toys kwijt kunt? De opbrengst

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes,

Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes, Toespraak Gerdi Verbeet Onthulling vernieuwd monument Voorhout, 3 mei 2017 Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes, Hartelijk dank dat u mij vandaag de gelegenheid geeft iets te

Nadere informatie

Werkgroep Historie Leunen

Werkgroep Historie Leunen Jaarverslag 2017 Werkgroep Historie Leunen Werkgroep Historie Leunen Contact informatie: Telefoon nummer 0478-586941 Rooynet.nl/werkgroephistorieleunen/collectie-indeling info@werkgroep-historie-leunen.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

LEMELERVELD TIJDENS WO2

LEMELERVELD TIJDENS WO2 LEMELERVELD TIJDENS WO2 ROUTE 4,5 km Ontdek tijdens deze route hoe Lemelerveld de tweede wereldoorlog beleefde. Werkgroep Doc. '39-'45 van de Historische Kring Dalfsen. 20 17 Lemelerveld tijdens WO2 4

Nadere informatie

Het Kruispunt Violierstraat - Bornsestraat - Berkelstraat

Het Kruispunt Violierstraat - Bornsestraat - Berkelstraat Het Kruispunt Violierstraat - Bornsestraat - Berkelstraat 1 De aanleiding voor dit artikel De informatie, verkregen via gesprekken met ( oud ) Almeloërs, via Facebook, uit mijn eigen herinnering en van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 08, 25 oktober 2017

Nieuwsbrief 08, 25 oktober 2017 Nieuwsbrief 08, 25 oktober 2017 Hoe zichtbaar ben ik (en mijn kind!) in het verkeer? De donkere dagen zijn al weer begonnen: s morgens als de kinderen naar school gaan schemert het nog en ook s avonds

Nadere informatie

De Vecht fortenfietsroute

De Vecht fortenfietsroute De Vecht fortenfietsroute Fietsen langs de Bezienswaardigheden Forten Fietsknooppunt Fietsknooppunten op deze route 44 45 49 48 47 47 37 38 39 1 41 42 44 pagina 1 / 5 Omschrijving De Vecht fortenfietsroute

Nadere informatie

Doorkiesnr.:

Doorkiesnr.: Gemeente Hellendoorn Wmo-raad Hellendoorn P/a Stichting De Welle Constantijnstraat 32 a 7442 ME NIJVERDAL Uw brief/kenmerk: Ons kenmerk: 18UIT00419 Doorkiesnr.: 63 05 46 Typ. /coll. BPR Bijlagen: Onderwerp:

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg ter gelegenheid van in ontvangst nemen boek Klein en groot zijn daar gelijk, 23 november 2009

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg ter gelegenheid van in ontvangst nemen boek Klein en groot zijn daar gelijk, 23 november 2009 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg ter gelegenheid van in ontvangst nemen boek Klein en groot zijn daar gelijk, 23 november 2009 Dames en heren, Een nieuwe stad komt pas tot leven

Nadere informatie

NIEUWS FLITS. Nieuwe leden. Van het bestuur. Kunst- en Poëzieroute. ARTdoze. Nr. 14, juli 2015

NIEUWS FLITS. Nieuwe leden. Van het bestuur. Kunst- en Poëzieroute. ARTdoze. Nr. 14, juli 2015 NIEUWS FLITS Nr. 14, juli 2015 Nieuwe leden Anna Iris Lüneman, keramiek en kunstschilderen. Van harte welkom!!! Van het bestuur Uw secretaris is afwezig van 9-31 augustus. Zonder email op het beeldhouwsymposium

Nadere informatie

Stichting Synagoge Coevorden. Kerkstraat JC Coevorden. Jaarverslag 2017

Stichting Synagoge Coevorden. Kerkstraat JC Coevorden. Jaarverslag 2017 Stichting Synagoge Coevorden Kerkstraat 36 7741 JC Coevorden Jaarverslag 2017 Inhoudsopgave: Voorwoord van de voorzitter Ontwikkelingen in het bestuur Jom Hashoa herdenking Herdenkingsmaand Oktober 2017

Nadere informatie

Mededeling bestuur. Nieuws van de boekredactie. Activiteiten. Beste lezer, Voor u ligt nieuwsbrief nummer zestien, de 6 e van 2014.

Mededeling bestuur. Nieuws van de boekredactie. Activiteiten. Beste lezer, Voor u ligt nieuwsbrief nummer zestien, de 6 e van 2014. NIEUWSBRIEF Nr. 16-3 e JAARGANG uitgave nr.6 van 2014 opmaak: september 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

De Borcht Nieuwsbrief

De Borcht Nieuwsbrief De Borcht Nieuwsbrief Baarloos Verleden LENTE/ZOMER 2016 Nr 37 ISSN: 1568 1939 http://deborcht.baarlo.com BAOLDERS WAORDEBOOK Het Baolders Waordebook is onder grote belangstelling op 22 maart gepresenteerd

Nadere informatie

Nummer 2 maart, Uitnodiging

Nummer 2 maart, Uitnodiging Infonummer PCOB Afd.Lemelerveld Nummer 2 maart, 2015 Uitnodiging U wordt van harte uitgenodigd voor de contactmiddag die gehouden wordt op dinsdag 24 maart a.s. in het Kulturhus, aanvang 14.00 uur. Deze

Nadere informatie

12 en 13 september 2015

12 en 13 september 2015 12 en 13 september 2015 fietsroute en bezienswaardigheden in Smallingerland 2 zaterdag 12 september Drachtster Compagnie, Rottevalle en Houtigehage hebben samen een leuk programma weten op te stellen.

Nadere informatie

Vuurtoren Locatie: Zuidstraat

Vuurtoren Locatie: Zuidstraat Vuurtoren Locatie: Zuidstraat De vuurtoren van Westkapelle, bijgenaamd Westkapelle Hoog, Hoge licht of Zuiderhoofd is de grootste vuurtoren van Westkapelle. Deze toren vormt samen met het lage licht een

Nadere informatie

Beleidsplan 2015 en volgende jaren

Beleidsplan 2015 en volgende jaren Beleidsplan 2015 en volgende jaren A. Inleiding De Stichting Vrienden van Brabantse Landgoederen is medio 2012 opgericht. Doelstelling van de stichting is het bij een groter publiek onder de aandacht brengen

Nadere informatie

L E E R W I N S C H O T E N W E S T E R B O R K V U G H T W E S T E R B O R K S O B I B O R

L E E R W I N S C H O T E N W E S T E R B O R K V U G H T W E S T E R B O R K S O B I B O R L E S B R I E F B O V E N B O U W B A S I S O N D E R W I J S Op de weg van Liesel Aussen L E E R W I N S C H O T E N W E S T E R B O R K V U G H T W E S T E R B O R K S O B I B O R Op deze foto zie je

Nadere informatie

Tussen Paradijs en Toekomst

Tussen Paradijs en Toekomst Tussen Paradijs en Toekomst Nieuwsbrief van heemkundige kring Ioannes Goropius Becanus en museum de Dorpsdokter Extra digitale uitgave 7 juli 2008 Alida Lion herdacht met straatnaam Rabbijn Hetty Groeneveld

Nadere informatie

Op Het Mozaiek mag je grenzeloos groeien!

Op Het Mozaiek mag je grenzeloos groeien! Maandkalender juni 2019 1 16 2 17 Tienminuten oudergesprekken; Groepen 7: Voorlopige adviezen; 3 Teamvergadering: 14.45 uur; 18 Start project Blink; 4 Groep 4 naar Maashorst; 19 Groep 8: EHBO examen; Schoolkamp

Nadere informatie

Toekenningen Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel 3 e kwartaal 2009

Toekenningen Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel 3 e kwartaal 2009 ALMELO Stichting Evenementen Almelo 2.300 Almelo; straattheaterfestival Totaal ALMELO 2.300 ARNHEM Stichting Beleven 3.000 Arnhem; project New Arts Multi Battle (Overijsselse festivalplaatsen) Totaal ARNHEM

Nadere informatie

Louis Braillestraat te Nijverdal LOUIS BRAILLESTRAAT TE NIJVERDAL

Louis Braillestraat te Nijverdal LOUIS BRAILLESTRAAT TE NIJVERDAL Louis Braillestraat te Nijverdal LOUIS BRAILLESTRAAT TE NIJVERDAL Louis Braillestraat Nijverdal Op strategisch zeer goede locatie nabij doorgaande weg Almelo/Zwolle, op bedrijventerrein 't Lochter, wordt

Nadere informatie

Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht

Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht Programma April 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand april. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

De Pluim, een cadeaubon vol belevenissen

De Pluim, een cadeaubon vol belevenissen De Pluim, een cadeaubon vol belevenissen 76 Restaurants 112 Hotels 13 Dierentuinen De leukste dingen in het leven zijn geen dingen 39 Wijnen 192 Beauty salons Bedankt, goed gedaan, we gaan ervoor! Wat

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

De Ronde Venen, januari 2016 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Ronde Venen, januari 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Door middel van deze nieuwsbrief willen wij u met enige regelmaat een aanvulling geven op het verenigingsnieuws in ons kwartaalblad de Proosdijkoerier. Voor nadere informatie kunt u altijd terecht op onze

Nadere informatie

Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum.

Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum. Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum. Agenda 27 maart; donateursavond; ontvangst vanaf 19:30. Aanvang 19:45 15 maart onthulling monument armenlap om 15.00

Nadere informatie

JAARVERSLAG HKD MAART 2016

JAARVERSLAG HKD MAART 2016 JAARVERSLAG HKD 2015 15 MAART 2016 Verslag van het bestuur Het jaar 2015 stond voor het bestuur in het teken van het gestalte geven van onze vereniging en het uitvoeren van onze doelstelling. Historische

Nadere informatie

5 e Jaargang no. 9 Augustus 2015

5 e Jaargang no. 9 Augustus 2015 5 e Jaargang no. 9 Augustus 2015 01. Foto van de maand ZOMER met als thema ZOMERS ETEN EN DRINKEN. Aanvullende info Foto van de maand : 1. Foto maken in de hoogste resolutie (beste camerastand). 2. In

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F J A A R G A N G 1 0, N U M M E R 1 7 N I E U W S B R I E F J U L I 2 0 1 3 I N D I T N U M M E R : V A N D E V O O R Z I T T E R V A N D E V O O R- Z I T T E R U I T D E V E R E N I- G I N G P A S S A

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 oktober 2013

Nieuwsbrief 4 oktober 2013 In deze Nieuwsbrief... Nieuwsbrief 4 oktober 2013 voor besturen van lidorganisaties De Van der Biltprijs 2013 is toegekend aan Rob Stammes voor zijn werk aan het poollicht. Twee nieuwe KNVWS-leden. Maandblad

Nadere informatie

Agenda 14 november 19:45 ; donateursavond Medio november :regiobijeenkomst besturen Historische Verenigingen.

Agenda 14 november 19:45 ; donateursavond Medio november :regiobijeenkomst besturen Historische Verenigingen. Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief najaar 2012 van. Wij kijken terug op open monumentendag en willen aandacht geven aan het monument dat op de bagraafplaats Stedum aan het verrijzen is. Agenda

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 11 april 2019 Inhoudsopgave: Voortgangsgesprek Inspectie Ook Mavo 2 op het Sint-Maartenscollege Laatste Schoolweken Afscheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief. VAN DE AFDELING ZWOLLE nr 10 oktober 2014

Nieuwsbrief. VAN DE AFDELING ZWOLLE nr 10 oktober 2014 Nieuwsbrief VAN DE AFDELING ZWOLLE nr 10 oktober 2014 Samenwerken De PCOB, afdeling Zwolle, heeft al heel lang een samenwerkingsverband met de KBO, afdeling Zwolle. Ieder jaar weer verzorgen de reiscommissies

Nadere informatie

In gedachten Stolpersteine Raalte - In gedachten Stolpersteine Raalte - In gedachten Stolpersteine Raal

In gedachten Stolpersteine Raalte - In gedachten Stolpersteine Raalte - In gedachten Stolpersteine Raal In gedachten Stolpersteine Raalte - In gedachten Stolpersteine Raalte - In gedachten Stolpersteine Raal Inleiding Dit themaboekje gaat over herdenken en vieren. Over herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog,

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Tip van de helpdesk: krachtvoergift aanpassen bij weiden

Tip van de helpdesk: krachtvoergift aanpassen bij weiden Nieuwsbrief Mei 2014 Inhoud - Tip van de helpdesk: krachtvoergift aanpassen bij weiden - Onderwerp van de maand mei: dierenartscontrolelijst - Webinar vrijdag 2 mei: voeren met globale of nauwkeurige opgave

Nadere informatie

BOERENKERKHOF begraafplaats der gemeente Lonneker

BOERENKERKHOF begraafplaats der gemeente Lonneker BOERENKERKHOF begraafplaats der gemeente Lonneker Op 28 augustus 1827 kwam er een koninklijk besluit dat het met ingang van 1 1 januari 1829 in grotere steden (meer dan 1000 inwoners) verboden was om overledenen

Nadere informatie

HAMMERBEZINNINGSROUTE

HAMMERBEZINNINGSROUTE HAMMERBEZINNINGSROUTE ROUTE 4,8 km Een wandelroute van 4,8 km vanaf de Brink door het dorp, over de Mageler Es en terug over de Algemene Begraafplaats. De route loopt gedeeltelijk over onverharde paden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van Weerden Poelmanstraat 2a 9254 CS Hurdegaryp Tel: Website:

NIEUWSBRIEF. Van Weerden Poelmanstraat 2a 9254 CS Hurdegaryp Tel: Website: NIEUWSBRIEF Van Weerden Poelmanstraat 2a 9254 CS Hurdegaryp Tel: 0511 472026 E-mail: hurdegaryp@opo-furore.nl Website: www.obs-hurdegaryp.nl Jaargang 15 nr. 06 donderdag 20 december 2018 met de digitale

Nadere informatie

FIETSEN IN SINT ISIDORUSHOEVE

FIETSEN IN SINT ISIDORUSHOEVE FIETSEN IN SINT ISIDORUSHOEVE ROUTE 32 km Deze fietsroute start in het centrum van Sint Isidorushoeve en gaat door de vier marken die rond de hoeve liggen. Een prachtig kleinschalig hoevenlandschap afgewisseld

Nadere informatie

Coevorden, vólop in beweging!

Coevorden, vólop in beweging! Coevorden, vólop in beweging! Tekst: Stiana Sibon - Foto s: Jan Sibon, Dianne Dijenborgh, Anneke Bloema Een unieke combinatie van een historische stad met een prachtig plattelandsgebied, dat is de gemeente

Nadere informatie

Weekkaart-nieuwsbrief maandag 6 mei vrijdag 10 mei 2019 DINSDAG 7 MEI VRIJDAG 10 MEI. Bijzonderheden/aankondigingen

Weekkaart-nieuwsbrief maandag 6 mei vrijdag 10 mei 2019 DINSDAG 7 MEI VRIJDAG 10 MEI. Bijzonderheden/aankondigingen WEEKKAART NIEUWSBRIEF MAANDAG 6 MEI 2019 VRIJDAG 10 MEI 2019 Samen leren voor morgen! Leerling aanmelden? Vragen? Directeur is van maandag t/m donderdag tot 18.00 uur bereikbaar: 06-19460013. MAANDAG 6

Nadere informatie

Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013.

Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013. Najaarsbijeenkomst regio Friesland van het Genootschap van Sint Jacob 9 november 2013. Een feest van herinneringen, dàt is een bijeenkomst van het Genootschap. Dit jaar komen we bij elkaar in Hotel/Restaurant

Nadere informatie

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V. Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.) Geachte ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief januari 2014 Nummer

Nadere informatie

IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ

IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ Ferenc Göndör IK OVERLEEFDE AUSCHWITZ Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 3 Mijn vader Lang geleden kwam een jonge, joodse man naar het land Hongarije. Mohr Goldklang was zijn naam. Dat was mijn opa. Mohr

Nadere informatie

We zijn allen op tijd bij de Starbucks tegenover het station in Zwolle. Voor de middenroute van de afdeling Oost is dit de laatste dag.

We zijn allen op tijd bij de Starbucks tegenover het station in Zwolle. Voor de middenroute van de afdeling Oost is dit de laatste dag. Verslag Etappe 6 midden route Vrijdag 29 juni 2018 Wandeling Zwolle - Hasselt met overdracht aan Friesland We zijn allen op tijd bij de Starbucks tegenover het station in Zwolle. Voor de middenroute van

Nadere informatie

WWW.HISTORISCHCENTRUMOVERIJSSEL.NL FEBRUARI 2016

WWW.HISTORISCHCENTRUMOVERIJSSEL.NL FEBRUARI 2016 NIEUWJAARSVERSLAG WWW.HISTORISCHCENTRUMOVERIJSSEL.NL FEBRUARI 2016 DE HOOGTEPUNTEN VAN 2015 In januari 2016 heb ik na meer dan veertien jaar in de Tweede Kamer werkzaam te zijn geweest de overstap naar

Nadere informatie

Dankbetuiging. Voorbeeldteksten. (naam)

Dankbetuiging. Voorbeeldteksten. (naam) Voorbeeldteksten 1. Jammer genoeg is het onmogelijk iedereen persoonlijk te bedanken voor het warme medeleven dat wij hebben ondervonden na het overlijden van onze lieve man en vader Daarom willen wij

Nadere informatie

Domkerk Keulen Ruud van Capelleveen Nummer: 4 kijk op voor digitale boeken

Domkerk Keulen Ruud van Capelleveen Nummer: 4 kijk op  voor digitale boeken Domkerk Keulen Ruud van Capelleveen Nummer: 4 kijk op www.absolutefigures.nl voor digitale boeken Domkerk Keulen DOOR RUUD VAN CAPELLEVEEN Colofon Dit is een uitgave van: Absolute Figures Margrietstraat

Nadere informatie

MUSEUMnieuws. nummer 36 november Nieuwe binnentuin

MUSEUMnieuws. nummer 36 november Nieuwe binnentuin MUSEUMnieuws nummer 36 november 2018 Nieuwe binnentuin www.stadsmuseumalmelo.nl Waarde vrienden van het Stadsmuseum Almelo Bij het naderen van de eindejaarsperiode kan menigeen de neiging niet onderdrukken

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10

Wegwijzertje. Website:  Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Wegwijzertje Geachte ouders, Aanstaande woensdag hebben we als team een cursus-/vergaderdag.

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2018. www.mfcdeengelbewaarder.nl 1 Rabobank Baarlo naar MFC de Engelbewaarder. Vanaf 3 juli 2018 kunnen klanten van de Rabobank uit Baarlo

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 3, juli 2015, jaargang 1

NIEUWSBRIEF nr. 3, juli 2015, jaargang 1 NIEUWSBRIEF nr. 3, juli 2015, jaargang 1 Beste vrijwilligers, donateurs en geïnteresseerden: HET PAVILJOEN STAAT! Zo leek het nog weken te duren en zo was het Paviljoen opeens open! Vele Warmonders en

Nadere informatie

Alles wat u wilt weten van Stars'84

Alles wat u wilt weten van Stars'84 Editie nr: 2 Datum: 15-01-2015 Alles wat u wilt weten van Stars'84 Met in deze nieuwsbrief: Voorwoord Nieuwe sporthal: 'Het Punt' Terugblik 2014 Update werkgroep beleidsplan Uitslagen van alle wedstrijden

Nadere informatie

Voorbeelden van draaiboeken

Voorbeelden van draaiboeken Praktische tips 2 Voorbeelden van draaiboeken 3 Voorbeeld uitnodiging herdenking 4 Voorbeeld uitnodiging overdracht 5 Voorbeeld welkomstwoord 5 Voorbeeld slotwoord 6 Gedichten Voorbeelden van draaiboeken

Nadere informatie

april Mededelingenblad 04 jaargang 46

april Mededelingenblad 04 jaargang 46 april 2019 - Mededelingenblad 04 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' Sint-Oedenrode Uitnodiging voor: maandag 01 april: heem-natuur dinsdag 16 april: heem Vooruitblik voor: zondag 05 mei:

Nadere informatie

HERDENKEN RIJSSEN-HOLTEN HERDENKEN RIJSSEN-HOLTEN HERDENKEN RIJSSEN-HOLTEN HERDENKEN RIJSSEN-HOL

HERDENKEN RIJSSEN-HOLTEN HERDENKEN RIJSSEN-HOLTEN HERDENKEN RIJSSEN-HOLTEN HERDENKEN RIJSSEN-HOL HERDENKEN RIJSSEN-HOLTEN HERDENKEN RIJSSEN-HOLTEN HERDENKEN RIJSSEN-HOLTEN HERDENKEN RIJSSEN-HOL Herdenken (geschikt voor de groepen 7 en 8) We vinden het heel belangrijk om te herdenken. Maar wat betekent

Nadere informatie

LUCHTVERKEER RAALTE LUCHTVERKEER RAALTE LUCHTVERKEER RAALTE LUCHTVERKEER RAALTE LUCHTVERKEER

LUCHTVERKEER RAALTE LUCHTVERKEER RAALTE LUCHTVERKEER RAALTE LUCHTVERKEER RAALTE LUCHTVERKEER LUCHTVERKEER RAALTE LUCHTVERKEER RAALTE LUCHTVERKEER RAALTE LUCHTVERKEER RAALTE LUCHTVERKEER Luchtverkeer (vliegtuigcrashes & bombardementen) Inleiding Vliegtuigen werden zowel door de Duitse bezetters

Nadere informatie

150 jaar Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W.)

150 jaar Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W.) 150 jaar Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (K.O.K.W.) 1861-2011 1 2 3 4 WERKING VAN DE K.O.K.W. 1861: oprichting K.O.K.W. is op één na oudste geschiedkundige vereniging van Vlaanderen

Nadere informatie

Jaarverslag van Stichting de Kerk in Klooster

Jaarverslag van Stichting de Kerk in Klooster Stichting de Kerk in Klooster Secretariaat: Postbus 1 4587 ZG Kloosterzande (Ned.) Bank: RABO-Bank rek.nr.: 1421.38.371 Anbi verklaring aanwezig Jaarverslag van Stichting de Kerk in Klooster Kloosterzande,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Krakau. Weelde, Wonder en Waanzin. Hans van Rhoon en Eduard Evenblij

Krakau. Weelde, Wonder en Waanzin. Hans van Rhoon en Eduard Evenblij Fotoreis 14 t/m 19 oktober Krakau Weelde, Wonder en Waanzin. Hans van Rhoon en Eduard Evenblij KRAKAU We maken een reis door het heden en verleden van Krakau. De stad wordt wel het "Florence van Polen"

Nadere informatie