De Boodschapper van Allaah sallallaahoe alayhie wa sallam - zei :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Boodschapper van Allaah sallallaahoe alayhie wa sallam - zei :"

Transcriptie

1 Biografie Shaych Rabie` ibn Haadie al-madchalie - hafidahoellaah - Inleiding: Een van de gunsten van Allaah, de Machtige en Majesteitelijke is dat Hij ons Profeten alaayhim salaam stuurde om ons de Dien te leren en om de schepping een bewijs te geven van Zijn bestaan en dat Hij de enige is die het waard is om aanbeden te worden. Na het heengaan van de Profeten alaayhim salaam hebben wij Ullamaa die ons de Dien leren en die ons laten zien wat van de zuivere Islaam is en wat daar zeker niet van is. De Boodschapper van Allaah sallallaahoe alayhie wa sallam - zei : Deze kennis zal gedragen worden door de betrouwbaren van elke generatie. Zij ontkennen ervan de verdraaiingen van de extremisten, de valse beweringen van de leugenaars, en de valse interpretaties van de onwetenden 1 Het probleem is dat men in Nederland specifiek en helaas ook in andere delen van de wereld Ullamaa bekritiseerd zonder wetenschappelijke grondslag die handelen naar deze edele hadieth. Door het stigmatiseren, aanvallen, verkleinen van de status en het zelfs liegen over deze edele Ulamaa gaan vele personen een visie en standpunt creëren over de betreffende Aaliem (geleerde) zonder hem echt te kennen. Dit was de reden dat wij deze biografie van Shaych Rabie - hafidahoellaah - wilde aanvullen en verspreiden zodat de mensen hem beter leren kennen en ook weten wie hij in werkelijkheid is en wat hij, - hafidahoellaah -, gedaan heeft voor onze Oemmah. Moge Allaah de Machtige en Majesteitelijke onze Shaych behouden en hem belonen en zijn da waah ondersteunen. Allaahoema Amien. 1 SN: Shaych Abdel Qaader al Arnaa ot Rahiemmahoellaah verklaarde deze hadieth hassan.

2 Zijn Naam en Afkomst: Hij is de edele Shaych en geleerde van Hadieth en leraar, Dr. Rabie Ibn Haadie Oemayr Al-Madchalie Al-Qahtaanie - hafidahoellaah. Zijn stam, Al Maadaachilah, is een van de beroemdste stammen van de Arabieren in het zuiden van het koninkrijk van Saoedi-Arabië, en het is een van de stammen van Banoe Shoebayl, en Shoebayl was Ibn Yasjab Ibn Ya`rob ibn Qahtaan. Zijn geboorte: Shaych Rabie werd geboren in het jaar 1351 H in het koninkrijk van Saoedi-Arabië in het stadje Djaradiyaa 2. Dit is een klein stadje wat ongeveer drie kilometer westelijk lag van Saamitaa. Vandaag de dag is het geannexeerd aan Saamitaa. De vader van Shaych Rabie stierf anderhalf jaar na de Shaych zijn geboorte en hij is opgevoed en opgegroeid in het huis van zijn moeder, moge Allaah haar genadig zijn. Zij nam de opvoedkundige taak op haar en voedde hem op volgens de best mogelijke manier en zij leerde hem goede karaktereigenschappen zoals eerlijkheid en betrouwbaarheid en zij motiveerde de Shaych om zijn gebeden te onderhouden. Dit terwijl zijn oom van zijn vaderszijde zich over de Shaych ontfermde. Zijn Wetenschappelijke Levensloop: Op een leeftijd van ongeveer 8 jaar sloot hij zich aan bij de kring van wetenschap in zijn dorp, en leerde daar lezen en schrijven. Van degenen die hem onderwezen waren Shaych Shaybaan al Arieshie en al Qaadie Ahmed Ibn Mohammed Djaabir al Madkhalie. Hij studeerde ook bij een derde persoon die Mohammad Ibn Hoesain Makkee heette en uit de stad Sibyaa kwam. Toen reciteerde hij de Qoer`aan, en leerde Tawhied, en Tadjwied van Iemaam Mohammed Ibn Mohammed al-madchalie één van de grote studenten van Iemaam al-qar aawie - rahiemehoellaah -. Shaych Al-Qar`aawie speelde een grote rol in het verspreiden van de Selefie `Aqiedah in het zuiden van het koninkrijk. Vervolgens studeerde hij op de Selefie school in de stad Saamitah. 2 SN: De edele Shaych heeft de respectabele leeftijd bereikt van 80/81 jaar Hafidahoellaah. Moge Allaah hem beschermen en belonen voor zijn immense inspanningen in het leren, verspreiden en verdedigen van de Soennah: aamien.

3 Op jonge leeftijd studeerde Shaych Rabie bij Shaych Naasir Choeloefah Tayaash - rahiemehoellaah - de boeken Boeloegh al Maraam en Noezhatoen-Nadhr 3, beide geschreven door Al-Haafiedh ibn Hadjr Al-`Asqalaanie - rahiemehoellaah. Vervolgens studeerde de Shaych bij de grote geleerden van zijn streek op het kennis instituut in de stad Saamitah. Hier studeerde de Shaych bij al Allaamah Haafidh al Haakimie en zijn broer Shaych Moehammed bin Ahmed al Haakimie - rahiemahoemallaah. Hij studeerde ook onder de Allaamah en Moehaddieth Ahmed ibn Yahyaa an Nadjmie - rahiemahoellaah. Daarnaast studeerde hij ook onder Shaych Mohammed ibn Alie al Djaamie - rahiemahoellaah. 4 Ook bestudeerde de Shaych Zaad oel-moestaqni in Fiqh (al-hanbalie) met de Faqieh Mohammed Saghier Khamiesie. En zo bestudeerde hij ook de Arabische taal, literatuur, balaaghah en poëzie met een aantal andere Mashaych. In het jaar 1380 H studeerde de Shaych af van het kennis instituut in Saamita. Vervolgens ging de Shaych in 1381 H naar de Faculteit van Sharie ah in Riyaad en verbleef daar voor een periode van één of twee maanden. Toen werd de Islamitische Universiteit in al Madienah geopend en de Shaych is toen daar naar toe gegaan en de Faculteit van Sharie ah daar gaan volgen. Hij studeerde af in 4 jaar ( in 1384 H ) met de graad van moemtaaz (uitmuntend). Vervolgens heeft de Shaych zijn master en doctoraat gehaald. 5 Hij heeft een lange tijd als leraar in het College van Hadieth op de Islamitische Universiteit van Al-Madienah gewerkt. Tevens werd hij aangesteld als het Hoofd van de afdeling van de Soennah, in de hogere studies afdeling van dezelfde Universiteit, waarin hij geruime tijd de positie van professor vervult heeft. Moge Allaah ons bevoordelen met zijn kennis. Zijn Leraren: De edele Shaych Al-`Allaamah `Abdoel-`Aziez ibn `Abdoellaah ibn Baaz - rahiemehoellaah -, die de functie van Algemene Moeftie had van het koninkrijk Saoedi-Arabie en het hoofd van het Comité van Grote Geleerden. 3 SN: Boeloegh al Maraam is een boek waarin Ibn Hadjar Rahiemmahoellaah meerdere ahadieth verzameld heeft op het gebied van jurisprudentie en Noezhatoen-Nadhr is een boek waarin Ibn Hadjar de terminologieën die gebruikt worden in de hadieth wetenschappen behandeld, - rahiemmahoellaah. 4 SN: Zie zijn biografie hier: id=26 5 SN: Waarover later meer inshaa Allaah.

4 Shaych Rabie studeerde bij hem toen hij de adjunct-directeur en directeur was van de Islamitische Universiteit in al Medienah. Hij studeerde Aqiedah at Tahawiyyah onder Ibn Baaz. De Shaych Al-`Allaamah, Haafidh ibn Ahmed Al-Hakamie - rahiemehoellaah -, de auteur van Ma`aaridj al-qaboel en andere werken. De Shaych Al-`Allaamah, Mohammed ibn Ahmed Al-Hakamie - rahiemehoellaah. De edele Shaych Al-`Allaamah al-haafidh, de geleerde van tafsier, Oesoel, Arabische grammatica en fiqh, Mohammed Al-Amien ash-shanqietie - rahiemehoellaah -, de auteur van tafsier Adwaa`oel-Bayaan. Shaych Rabie studeerde bij hem tafsier en Oesoel al fiqh voor 4 jaar. De Shaych Al-`Allaamah Ahmed ibn Yahyaa An-Nadjmie - rahiemehoellaah. De edele Shaych Al-`Allaamah, Al-Moehaddith Mohammed Naasiroedien Al- Albaanie (Rahiemehoellaah). Onder wie de Shaych hadieth studeerde en de kennis van de overleveraars. De edele Shaych Al-`Allaamah, `Abdoel Mohsin ibn Haamid Al-Abbaad Al-Badr - hafidahoellaah. Shaych Rabie studeerde bij de Shaych 3 jaar lang fiqh samen met het boek Bidaayat oel- Moedjtahid van Ibn Roeshd. De edele Shaych Al-Moehaddith, `Abdoel-Ghaffaar Hassan Al-Hindie - rahiemehoellaah. Bij wie de Shaych de wetenschappen van hadieth bestudeerde en de terminologieën. De edele Shaych Mohammed al- Kandahlawie - rahiemehoellaah. De edele Shaych Mohammed ibn Alie al-djaamie - rahiemehoellaah. Shaych al- Allaamah Saalih al- Iraaqie - rahiemehoellaah. Bij wie hij aqiedah bestudeerde. Shaych Rabie is ook naar India gereisd met deze Shaych om da waah te doen en les te geven aan de Selefie Universiteit daar. De Shaych heeft tevens idjazaat om ahadieth over te leveren van: Shaych Hamoed at Toewidjrie; Shaych Ismaa iel al Ansaarie;

5 Shaych Ahmed bin Yahyaa an Nadjmie; Shaych Badie oed Dien as Sindie; Shaych Aliem oed Dien an Nadyaawie; Shaych Mohammed as Somalie; Shaych Oebaydollaah al Moebarakfoerie. De Shaych werkte als leraar in de lesgevende instituten van de Universiteit nadat de Shaych afstudeerde van de Islamitische Universiteit van al Medina. Hierna ging de Shaych verder met studeren bij het departement van hogere studies aan Oem al Qoraa Universiteit waar hij zijn master behaalde in 1379 H in zijn hadieth onderzoek getiteld: Tussen de twee Imaams Moslim en ad Daaraqoetnie. Drie jaar later in 1400 H behaalde de Shaych zijn doctoraal van Oem al Qoraa de beoordeling van moemtaaz (uitmuntend). Dit was het verifiëren en nakijken van het boek An noekat alaa kitaab Ibn Salaah van al Haafidh Ibn Hadjar - rahiemehoellaah. 6 Hierna keerde de Shaych terug als leraar op de Islamitische Universiteit in al Medina op de Faculteit van hadieth waar hij hadieth en zijn wetenschappen onderwees. Meerdere malen werd de Shaych hoofd van het Departement van de soennah. 7 Zijn Karakter en Eigenschappen: Shaych Rabie` staat bekend voor zijn bescheidenheid en nederigheid in al zijn zaken, en voor zijn liefde voor de studenten van kennis, en voor zijn enthousiasme om de situatie van de Selefies op elke plek te leren kennen. Zijn huis staat open voor de studenten van de kennis en degene die hem komen bezoeken en vragen komen stellen. Hij ontvangt ze met een gulle gastvrijheid en een goede ontvangst. De Shaych staat ook bekend voor zijn doordringende en intense enthousiasme voor de Soenna en de Selefie `Aqiedah, zoals hij bekend staat voor zijn hardheid tegen de innovatie en het volk van begeerten. Moge Allaah de Verhevene, hem beschermen tegen de plannen van de vijanden, en moge Hij zijn leven verlengen, en hem reusachtig belonen, en hem een goed slot schenken! Amien. 6 SN: Zoals de Shaych Hafidahoellaah zelf aangeeft in zijn boek: Bayaan fasaad al Ma yaar: hiwaar ma a hizbie moetasatir heeft al Allamaah Abdel Mohsin al Abbaad al Badr Haifdahoellaah hem in deze periode gevraagd om les te gaan geven op de Universiteit. 7 SN: In deze hoedanigheid heeft de Shaych hafidahoellaah vele studenten begeleid bij hun doctoraal en masterscripties. Dit zowel bij het begeleiden van hun onderzoek als het afnemen van hun proef van bekwaamheid hiervan! Kijk o.a. hier:

6 Zijn Schrijfwerken: 1. Bayna al-iemaamayn: Moslim wa ad-daaraqotnie. Dit is een boek specifiek over de kritiek van Imaam ad Daaraqoetnie - rahiemehoellaah - op ahaadieth in Sahieh Moslim. Dit gaat hoofdzakelijk over de verborgen afwijkingen ( ilal ) van overleveringen en het verzwakken en versterken van ahaadieth. Shaych Rabie qoute steeds de hadieth uit sahieh Moslim, brengt de kritiek van ad Daaraqoetnie en gaat dan in op de tekst van de hadieth (matn) en de ketting (sanad) en behandeld deze aan de hand van de verschillende met de met de betreffende hadieth samenhangende kettingen, teksten en het oordeel van de Moehaddithien hierover. Zo een boek kan alleen worden geschreven door iemand die is gespecialiseerd in deze edele tak van kennis. Het is dan ook niet vreemd dat Shaych Al Abbaad - hafidahoellaah - dit boek aanprees, dat Shaych Moeqbil - rahiemehoellaah - verwees naar dit boek tijdens de verdediging van zijn proefschrift welke ook over hadieth en de verborgen afwijkingen ging en dat de Allaamah Aadam al Iethiopie - hafidahoellaah - Shaych Rabie veelvuldig qoute in zijn uitleg van de inleiding van Sahieh Moslim. 2. Makaanat Ahloel Hadieth wa Ma aathiroehoem wa Athaaroehoem Al- Hamiedah fie dien. Dit boekje gaat over de positie van de mensen van hadieth en hun inspanningen in het verdedigen van de zuivere soennah. 3. Manhadj oel-anbiyaa fie ad-da wah ilaa Allaah. Dit boek laat zien wat de profetische manhaadj is in de da waah naar Allaah en dat deze naar Tawhied al Oeloehiyya is en niet zoals Harakiyyien doen naar opstanden, demonstraties en andere dwalingen. Shaych al Fawzaan - hafidahoellaah - prees dit boek aan. 4. Manhadj Ahl oes-soennah wal-djamaa`ah fie Naqd ar-riedjaal wal-koetoeb wat-tawaa`if. Dit boek behandeld de methodologie van Ahl oes-soennah in het bekritiseren van personen, groeperingen en boeken. Het boek is door vele Ullamaa aangeprezen zoals Shaych ar Raadjihie, al Fawzaan, Ibn Baaz en anderen. Dit is ook een bewijs voor de juistheid van methodologie van Shaych Rabie - hafidahoellaah - in deze zaken. 5. Ahl oel Hadieth hoem at-taa ifat oel-mansoerah wal-firqat oen-naadjiejah. Dit boek is een weerlegging op Salmaan bin Fahd al Awdaa en diens onderverdeling en afscheiding van deze twee termen. Hiermee wilde hij sommige innoveerders binnen Ahl oes-soennah plaatsen terwijl de Rabbaanie Ullamaa dit niet deden. 6. Taqsiem oel-hadieth ilaa sahieh wa hassan wa da`ief, bayna waaqi`il- Moehadithien wa Moeghaalaat al-moeta assibien. In dit boek weerlegd Shaych Rabie Aboe Ghoedda al Kawtharie en Aboe Awaamaah en dit boek is aangeprezen door Shaych Bakr Aboe Zayd - rahiemahoellaah - in zijn boek ar Roedoed.

7 7. Manhadj oel- Iemaam Moslim fie Tartieb Sahiehie. In dit werk verdedigt Shaych Rabie Imaam Moslim tegen de aanvallen van sommige laatkomers die ahaadieth willen bekritiseren uit Sahieh Moslim en dit vanuit een geïnnoveerde methodologie welke door Shaych al Albaanie als Khawaaridj in hadieth werd bestempeld! 8. At-ta assoeb adh- Dhamiem wa Aathaaroehoe. In dit werk gaat de Shaych in op de slechte gevolgen van het fanatiek blind volgen van personen, en verkeerde opinies. 9. Verificatie van Kitaab an-nokat `alaa ibn Salaah van Ibn Hadjr. Dit is een boek specifiek op het gebied van wetenschappen van hadieth en de terminologieën daarvan. 10. Verificatie van Kitaab at-tawassul wal-wasielah van Shaychoel-Islaam ibn Taymiyyah. 11. Het onthullen van al Ghazaalie zijn positie ten opzichte van de soennaah en zijn mensen. In dit boek bekritiseerd Shaych Rabie Mohammed al Ghazaalie op wetenschappelijke wijze. Dit boek is geprezen door Shaych al Albaanie rahiemahoellaah - in zijn Sifaat Salaat an-nabie. 12. al-had oel-faasil bayna al haqqie wa al-baatil hiwaar ma a Bakr Aboe Zayd. In dit boek reageert Shaych Rabie op de gouden brief of het gouden advies wat toegeschreven is aan Shaych Bakr Aboe Zayd - rahiemahoellaah. In dit schrijfstuk wordt Sayyid Qoetb onterecht beschermt. Shaych Bakr heeft dit werk zelf nooit laten drukken en/of verspreid. 13. Meerdere weerleggingen op Sayyid Qoetb welke Shaych ibn Othaimin, Shaych al Fawzaan, Shaych al Albaanie en anderen aanprezen. 14. al Djamaa ah Waahida laa djamaa aat, as siraat waahid laa asharaat. In dit boek weerlegd Shaych Rabie Abderahmaan Abdel Khaaliq met talloze bewijzen voor zijn o.a. zijn beweringen dat er meerdere groeperingen mogelijk zijn in de Islaam. Shaych al Fawzaan prees dit boek aan. 15. an-nasr-oel- Azeez alaa ar-radd-il-wadjiez. In dit boek weerlegd Shaych Rabie het antwoord van Abdel Khaaliq op het boek bij nummer 14 wat eigenlijk bestond uit onwetenschappelijke bewering zonder bewijs.in dit boek qoute de Shaych meerdere Ullamaa als Shaych as Soebayl, Zayd al Madkhalie en anderen die zijn visie bevestigen! 16. De Shaych heeft meerdere weerleggingen op Faalih al Harbie en Aboel Hassan al Misrie. 17. De Shaych heeft meerdere weerleggingen op al Milibaarie m.b.t. de wetenschap van hadieth welke geprezen zijn door Shaych al Abbaad Hafidahoellaah.

8 18. Er zijn twee boeken uitgeschreven van bandjes van de Shaych met weerleggingen op Adnaan Ar oor. 19. Dagr al Iftira aat ahl az zayg wa iertiejaab an da waat Imaam Mohammed bin Abdel Wahhaab - rahiemahoellaah. In dit boek verduidelijkt de Shaych de standaard leugens over de gezegende da waah van Shaych oel Islaam Mohammed bin Abdel Wahhaab - rahiemahoellaah. Dit boek is aangeprezen door Shaych an Nadjmie, Shaych Zayd al Madkhalie en Shaych al Fawzaan. 20. al hoeqoeq wal waadjibaat alaa ar ridjaalie wa nisaa ie fiel Islaam. Dit boek wat de rechten en plichten van mannen en vrouwen in de Islaam beschrijft heeft een voorwoord van Shaych al Fawzaan. 21. Samaahaat as Sharie ah. Dit boek heeft een voorwoord van al Allaamah Zayd al Madkhalie. 22. Kitaab oel-madchal illaa as-sahieh van Al-Haakiem aboe `Abdillaah. 23. Madjmoe koetoeb wa rasaa iel wa fataawaa as Shaych Rabi. Dit werk is pas afgelopen jaar gedrukt in 15 volumes en hierin zijn de meeste werken van de Shaych standaard verzameld. Ook bevat het meerdere niet eerder gedrukte korte verhandelingen van Shaych Rabie en twee delen met verschillende fataawaa van de Shaych - hafidahoellaah. Er zijn nog andere werken van de Shaych beschikbaar. Zie hier o.a. zijn website voor: 8 Shaych Rabie` heeft ook nog een aantal essays en boeken waarin hij de fouten, dwalingen en misleidingen van sommige uitnodigers (die veelal beweren Selefie te zijn maar in werkelijkheid een pad zijn ingeslagen die tegenstrijdig is aan de weg van de Selef oes- Saalih) weerlegt. Bij deze werken komt Shaych Rabie overeen met vele andere Ullamaa en velen van hen prijzen deze werken aan. 9 8 SN: Specifiek hier voor downloads van de Shaych zijn boeken: en en Voor een lijst van de geschreven werken van de Shaych Hafidahoellaah kijk hier: Hier kunt in het Engels lezen: Kortgeleden heeft een broeder op de site sahab.net een verzameling gemaakt van de werken van Shaych Rabi Hafidahoellaah: 9 SN: Kijk o.a. hier: of lees zelf een willekeurig boek van de Shaych en je zult zien hoeveel van de Ullamaa dit aanprezen.

9 De Lofprijzingen van de Geleerden 1 0 : Shaych Rabie` heeft mooie woorden van lofwaardigheid ontvangen van de mensen van kennis en de Iemaams van deze tijd. Zij allen adviseren de studenten om kennis van hem te nemen, en voordeel te trekken uit zijn boeken, en het verspreiden van zijn cassettes. Hier zijn een aantal van hun uitspraken: Ten eerste: De edele Shaych `Abdoel-`Aziez ibn Baaz - rahiemahoellaah -, hij vermelde dat Shaych Rabie` één van de beste van de mensen van de Soennah is, en dat hij bekend is bij hem voor zijn kennis, uitmuntende eigenschappen, en voor zijn goede en correcte `aqiedah, en dat hij er geen twijfel over heeft dat hij van de mensen van de Soennah en de Djamaa`ah is, dat hij bekend staat voor zijn rechtschapenheid, kennis en correcte `aqiedah. En Shaych ibn Baaz adviseerde hem door te gaan met oproepen tot Allaah en het voortzetten van weerleggingen van degenen die zich verzetten tegen de weg van de Selef, en dat hij hardnekkig en geduldig hiermee moest doorgaan, en Shaych ibn Baaz adviseerde de studenten van de kennis voordeel te trekken uit zijn boeken. Ten tweede: De edele Shaych, Al-`Allaamah Al-Albaanie - rahiemahoellaah -, hij vermeldde dat Shaych Rabie` een van de uitnodigers was tot het boek (Qor aan), de Soennah en hetgeen waar de Selefoes-Saalih zich aan vast hielden. En dat hij één van de oorlogvoerders is tegen degene die op het tegenovergestelde van deze methodologie zitten, en hij prees hem buitengewoon aan. Ook vermelde hij dat de werken van de Shaych heilzaam zijn, en dat hij zich niet kon herinneren te hebben gezien dat hij een fout heeft gemaakt, en dat de koers die hij bewandeld in de methodologie van de Selef eenstemmig is met die van Shaych Al-Albaanie zelf. Ook vermelde hij dat Shaych Rabie` erg sterk is in zijn kennis. Shaych Albaanie vermelde ook dat degene die de weg van Shaych Rabie` bekritiseren, of een koppig persoon is die bijgeleerd moet worden, of iemand is die zijn begeertes volgt. 10 SN: Wij noemen dit kort hier aangezien het insha Allaah verder uitgewerkt gaat worden! Kijk en luister ook hier:

10 Ook heeft de Shaych verduidelijkt dat hij de Iemaam van ad-djarh wa at-ta diel is van deze tijd. Ten derde: De edele Shaych Al-`Allaamah Muhammed Ibn Saalih Al-`Uthaymien - rahiemahoellaah - lid van de Commissie van de Grote Geleerden. Shaych Ibn `Uthaymien werd gevraagd, er word gezegd dat de methodologie van Shaych Rabie` in tegenstelling staat tot die van de Ahloes-Soennah Wal-Djamaa`ah? De edele Shaych antwoordde: "Ik weet, dat het niet het tegenovergestelde is. Shaych Rabie` is geprezen door de mensen van kennis van de dag van vandaag. Ik weet niets meer dan goed over hem." Ten vierde: De edele Shaych Al-`Allaamah, Dr. Saalih Al- Fawzaan, lid van de Commissie van Grote Geleerden. Shaych Al-Fawzaan vermelde dat Shaych Rabie` een uitmuntende geleerde is die als prioriteit heeft het oproepen tot Allaah, en dat hij grote inzet heeft in het weerleggen van degene die trachten de da`wah te laten afwijken van zijn correcte pad. En dat hij een persoon is met ervaring en bewustzijn, en dat hij voordat hij iemand weerlegt eerst adviseert, en zijn zaak bestudeert en de verschillende uitspraken tot de bodem uitzoekt. Shaych Al-Fawzaan adviseerde dat de cassettes van de lessen van Shaych Rabie` in omloop gebracht moeten worden, en dat voordeel van hen genomen moet worden, omdat ze een groot voordeel brengen voor de moslims. Dit zijn (in betekenis) de woorden van een aantal van de Shaychs over Shaych Rabie` die zijn opgenomen, en zijn gedistribueerd onder de studenten van de kennis, en deze Shaychs zijn de Grote Geleerden van deze tijd. (Zie voor de exacte woorden het boekje at thanaa al badie mien al Ullamaa alaa as Shaych Rabi van Shaych al Dhoefayrie 11 of de voorwoorden van de boeken van Shaych Rabie ). Zijn studenten: De Shaych heeft meerdere studenten welke zelf ook een sterke positie hebben qua kennis zoals: 1. Shaych Mohammed bin Omar Baazmoel - hafidahoellaah: Deze Shaych heeft meerdere prachtige werken geschreven in de onderwerpen van aqiedah, manhaadj, hadieth en de wetenschappen, fiqh en weerleggingen. 2. Shaych Ahmed bin Oemar Baazmoel. Dit is de jongere broer van Shaych Mohammed en deze heeft ook mooie werken geschreven. 3. Shaych Ahmed bin Yahyaa az Zahraanie. 4. Shaych Khaalid bin Dawhie ad Dhoefayrie. 11 SN: Hier te downloaden:

11 5. Shaych Aboe Omar Osaama al Otaybie. En vele anderen, moge Allaah hen en ons profijtvolle kennis schenken. Bron: Het Engelse vertaling van het boek 'The Status of the People of Hadeeth' van Shaych Rabi` ibn Haadie Al-Madchalie. Vertaald door: Youssef ibn Hoessein As-Selefie Aangevuld door: Mohammed Aboe Obaydillaah Brinkman. Hergepubliceerd door SelefieNederland voor het algemene profijt met aanvullingen.

Shaykh Ahmad ibn Djazaa ar-radaymaan

Shaykh Ahmad ibn Djazaa ar-radaymaan al oedhr biel-djahl (het excuus door onwetendheid) en de methodologie van Imaam Mohammed ibn Abdoel Wahhaab betreffende deze kwestie Shaykh Ahmad ibn Djazaa ar-radaymaan Vertaald door: Aboe Roemaysae Ridouan

Nadere informatie

Shaych Moehammed Oemar Baazmoel

Shaych Moehammed Oemar Baazmoel Een evenwichtig antwoord inzake de meningsverschillen omtrent at-taraawieh Shaych Moehammed Oemar Baazmoel Bron: http://bakkah.net/audio/aamb037.ra Vertaling : Aboe Roemaysae Ridouan al Holandi Is het

Nadere informatie

Wanneer word kritiek op een individu geaccepteerd

Wanneer word kritiek op een individu geaccepteerd Wanneer wordt kritiek op een individu geaccepteerd en de prijzing verworpen? Selefienederland, Juli 2009 Samenstelling en vertaling : Aboe Roemaysah Ridouan al-hollandi Voorwoord Voorwaar, alle lof is

Nadere informatie

Imaam Moslim Ibn al-hadjaadj al-qoeshairie

Imaam Moslim Ibn al-hadjaadj al-qoeshairie Imaam Moslim Ibn al-hadjaadj al-qoeshairie Zijn geboorte en afkomst De beroemde Imaam, Moslim bin al-hadjaadj bin Moslim al-qoeshairie. Hij was één van de grote Iemaams, en hoog in status. Zijn Koenja

Nadere informatie

Shaych Hammaad ibn Mohammed al-ansaarie

Shaych Hammaad ibn Mohammed al-ansaarie Shaych Hammaad ibn Mohammed al-ansaarie Zijn Naam en Afkomst: Hij is Abdoel-Latief Hammaad ibn Mohammed ibn Hinnah ibn Moekhtaar ibn Mohammed al- Bashier, nakomeling van Qays ibn Sa'd ibn Oebaadah al-khazrajie

Nadere informatie

www.selefienederland.nl Imaam Bin Baaz over Sayyid Qoetb Baraa ah Ulamaa iel-oemmah min Tazkiyyah Ahl iel-bid ah wal- Moedhammah

www.selefienederland.nl Imaam Bin Baaz over Sayyid Qoetb Baraa ah Ulamaa iel-oemmah min Tazkiyyah Ahl iel-bid ah wal- Moedhammah Imaam Bin Baaz over Sayyid Qoetb s lasteringen van de Profeet Mozes en zijn Ta wiel van de Istiwaa volgens de Weg van de Djahmiyyah Moe tazielah 1 Baraa ah Ulamaa iel-oemmah min Tazkiyyah Ahl iel-bid ah

Nadere informatie

Imaam Naasir oed-dien al-albaanie

Imaam Naasir oed-dien al-albaanie De fundamenten voor de opleving van de islaam Imaam Naasir oed-dien al-albaanie رحمه الله Vertaling : Aboe Maryam Moehammed al Maghribie Bron : Al-Asaalah Magazine: Issue nummer. 11, 2e jaar, Dhoel-Hijjah

Nadere informatie

Fragmenten van de Vragensessies met de Grote Geleerden betreffende de Manhadj problemen in Nederland

Fragmenten van de Vragensessies met de Grote Geleerden betreffende de Manhadj problemen in Nederland Fragmenten van de Vragensessies met de Grote Geleerden betreffende de Manhadj Vragen beantwoord door: As-Shaych al-allaamah Rabie ibn Haadie al-madchalie in Mekka en As-Shaych al-allaamah 'Oebayd al-djaaberie

Nadere informatie

Selefie Publikaties De Islaamitische Regelgeving Betreffende het houden van Demonstraties, Opstanden, Protesten, Petities, e.d.

Selefie Publikaties De Islaamitische Regelgeving Betreffende het houden van Demonstraties, Opstanden, Protesten, Petities, e.d. De Islaamitische Regelgeving Betreffende Het houden van Demonstraties, Gebaseerd op belangrijke fataawa van de Geleerden van Ahloes-Soennah 1 Bron: Deze Fatawa zijn genomen uit een samenstelling van Shaych

Nadere informatie

Uitspraken van de Grote Geleerden van Ahloes-Soennah over Adnaan Ar oer al-maghroer en zijn Valse Stelregels

Uitspraken van de Grote Geleerden van Ahloes-Soennah over Adnaan Ar oer al-maghroer en zijn Valse Stelregels Uitspraken van de Grote Geleerden van Ahloes-Soennah over Adnaan Ar oer al-maghroer en zijn Valse Stelregels Shaych ibn al-`othaymien Shaych Saalih al-fauwzaan Shaych `Abdoel-Mohsin al-`abbaad Shaych Ahmed

Nadere informatie

De Manhadj van Ahloel-Soennah betreffende het omgaan met Boeken en Cassette-bandjes van Ahloel-Bid ah

De Manhadj van Ahloel-Soennah betreffende het omgaan met Boeken en Cassette-bandjes van Ahloel-Bid ah De Manhadj van Ahloel-Soennah betreffende het omgaan met Boeken en Cassette-bandjes van Ahloel-Bid ah Gebaseerd op uitspraken en regelgeving van verschillende bekende geleerden van Ahloes-Soennah wal-djama'ah

Nadere informatie

Korte biografie van Shaykh al Allaamah Dr. Mohammed Amaan al-djaamie rahiemehoellaah

Korte biografie van Shaykh al Allaamah Dr. Mohammed Amaan al-djaamie rahiemehoellaah Korte biografie van Shaykh al Allaamah Dr. Mohammed Amaan al-djaamie rahiemehoellaah Zijn Naam en Afkomst Zijn naam is Shaych Dr. Mohammed Amaan Ibn Alie al-djaamie, geboren in 1349 N.H. oftewel 1927 N.C.

Nadere informatie

Taqlied op de vier wetscholen verplicht of toegestaan uit noodzaak? Ash-Shaykh al-moehaddith al- Allaamah Abd al-muhsin al- Abbaad

Taqlied op de vier wetscholen verplicht of toegestaan uit noodzaak? Ash-Shaykh al-moehaddith al- Allaamah Abd al-muhsin al- Abbaad Taqlied op de vier wetscholen verplicht of toegestaan uit noodzaak? Ash-Shaykh al-moehaddith al- Allaamah Abd al-muhsin al- Abbaad Introductie Het onderwerp van at-taqlid (blindvolgen) is een steeds weer

Nadere informatie

Verzameling fataawaa over het zien van de maan voor het beginnen en verbreken van de Ramadaan

Verzameling fataawaa over het zien van de maan voor het beginnen en verbreken van de Ramadaan Verzameling fataawaa over het zien van de maan voor het beginnen en verbreken van de Ramadaan van de edele geleerden: ash-shaykh al- Allaamah Ahmad ibn Yahya an-nadjmie Shaykh oel-islaam al-imaam Abd oel-

Nadere informatie

Dat de Uitspraken van de Geleerden over de Mensen van Innovatie Roddel en Jaloezie is, en het Accepteren ervan Blindelings volgen is.

Dat de Uitspraken van de Geleerden over de Mensen van Innovatie Roddel en Jaloezie is, en het Accepteren ervan Blindelings volgen is. Vragen en Antwoorden over diegene die zeggen: Dat de Uitspraken van de Geleerden over de Mensen van Innovatie Roddel en Jaloezie is, en het Accepteren ervan Blindelings volgen is. Shaych Moeqbil bin Haadie

Nadere informatie

Wees geen schaap De Leugens van Team al-yaqeen deel 2 ~ Een antwoord op het artikel wees geen vlieg ~ Inclusief een reactie van Shaykh Saalih al-loehaydaan over het misbruik van zijn woorden en een reactie

Nadere informatie

De beschrijving van Al I tikaaf Imaam Moehammed Naasir oed-dien al Albaanie Bron: Qiyaam Ramadaan Vertaald door:

De beschrijving van Al I tikaaf Imaam Moehammed Naasir oed-dien al Albaanie Bron: Qiyaam Ramadaan Vertaald door: De beschrijving van Al I tikaaf Imaam Moehammed Naasir oed-dien al Albaanie ~ rahiemahoellaah ~ Bron: spubs.com en nagekeken vanuit de originele Arabische bron Qiyaam Ramadaan van Moehammed Naasir oed-dien

Nadere informatie

Begeleiding van de mensheid naar de Fundamenten en noodzakelijkheden van de islaam Voorwoord en aanbeveling vertaling: Zijne Eminentie, sheikh: Abdul- Aziez ibn Abdillaah ibn Mohammad Aal Ash-Sheikh Grootmoeftie

Nadere informatie

biografie Imaam al Berbehaarie

biografie Imaam al Berbehaarie Zijn Naam, Koenyah en Afkomst: Biografie Iemaam al-berbehaarie Hij is de Iemaam, het voorbeeld, de Moedjaahid, de Shaych van de Hanbalie geleerden en de grootste van hen in zijn tijd: Aboe Mohammed al-hasan

Nadere informatie

Uitspraken van de Geleerden van de Soennah over Djama'at at-tabliegh

Uitspraken van de Geleerden van de Soennah over Djama'at at-tabliegh Uitspraken van de Geleerden van de Soennah over Djama'at at-tabliegh Auteur: Shaych al-'allaamah Rabie Ibn Haadie 'Oemayr al-madchalie Bron Engels artikel: www.spubs.com, artikelnummer: GRV020003 Vertaald

Nadere informatie

Hoe om te gaan met meningsverschillen

Hoe om te gaan met meningsverschillen Hoe om te gaan met meningsverschillen - en het bekritiseren van anderen- [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1436 Islam voor iedereen كيفية

Nadere informatie

-Hafidahoe Allaah- Een selectie van overleveringen over de Aqiedah en de Soennah

-Hafidahoe Allaah- Een selectie van overleveringen over de Aqiedah en de Soennah Een selectie van overleveringen over de Aqiedah en de Soennah -Hafidahoe Allaah- Bron (boek): lam addar almanthoor min al-qawl alma-e-thoor fie al-i tiqaad was-soennah Een selectie van overleveringen over

Nadere informatie

Handige Zakaat al-fitr Gids Hoe geef ik Zakaat al-fitr volgens de soennah Samenstelling : Ridouan Aboe Roemaissae - hafidhahoellaah Voor wie moet zakaat al-fitr gegeven worden,voor wie is het verplicht?

Nadere informatie

Imaam Ahmed ibn Hanbal

Imaam Ahmed ibn Hanbal Imaam Ahmed ibn Hanbal Zijn naam, afkomst en geboorte: Hij is Ahmed ibn Mohammed ibn Hanbal ibn Hielaal Ash-Shaibaanie Al-A`dnaanie Aboe Abdillaah. Eén van de Imaams van Al-Fiqh, Hadieth, Soennah en Djarh

Nadere informatie

Kennis is genezing. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Islam voor iedereen. auteur: Ali ibn Hassan. revisie: Yassien Abo Abdillah

Kennis is genezing. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Islam voor iedereen. auteur: Ali ibn Hassan. revisie: Yassien Abo Abdillah Kennis is genezing ] لونلدية - dutch [ nederlands - auteur: Ali ibn Hassan revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.eltawheed.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1435 Islam voor iedereen لعلم شفاء

Nadere informatie

Opheldering van veel voorkomende misverstanden over de benaming Selefiejah.

Opheldering van veel voorkomende misverstanden over de benaming Selefiejah. Opheldering van veel voorkomende misverstanden over de benaming Selefiejah. Genomen van SLF010004@Salafipublications.com (een antwoord op de twijfels van de Qoetbiejah op het toeschrijven aan de Soennah

Nadere informatie

Imaam Aboe Mohammed al-hasan ibn Alie ibn Chalaf al-berbehaarie

Imaam Aboe Mohammed al-hasan ibn Alie ibn Chalaf al-berbehaarie Imaam Aboe Mohammed al-hasan ibn Alie ibn Chalaf al-berbehaarie Zijn Naam, Koenyah en Afkomst Hij is de Imaam, het voorbeeld, de Moedjaahid, de Shaych van de Hanbalie geleerden en de grootste van hen in

Nadere informatie

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN.

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. DOOR DE NOBELE SHAYKH MOHAMMED BIN OMAR BAAZMOEL ( H A F I D A H O E L L A A H ) Vraagsteller uit Nederland: De laatste tijd vindt er een oproep plaats

Nadere informatie

Dit is Soeroerisme, dus pas hiervoor op!

Dit is Soeroerisme, dus pas hiervoor op! Dit is Soeroerisme, dus pas hiervoor op! Auteur: Shaych Moeqbil ibn Haadie el-waadi'ie rahiemhoelaah Oorspronkelijke titel: This is Suroorsim so beware of it! Oorspronkelijke bron: Toehfatoel-Moedjieb

Nadere informatie

De Regelgeving Betreffende Muziek volgens de Vier Iemaams (rahiemehoemallaah)

De Regelgeving Betreffende Muziek volgens de Vier Iemaams (rahiemehoemallaah) De Regelgeving Betreffende Muziek volgens de Vier Iemaams (rahiemehoemallaah) Door Shaych Aboe `Abdoer-Rahmaan Fawzie al-atharie Oorspronkelijke bron: Hoekmoel-Ghinaa `indal-a`immatil-arba`ah Bron: www.troid.org

Nadere informatie

Het belang van het volgen van de Soennah

Het belang van het volgen van de Soennah Het belang van het volgen van de Soennah [لونلدية - dutch [nederlands - Sheikh Mohammed Saalih al-moenadjjid revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.al-yaqeen.com http://islamqa.info/ar/604 2014-1435 ة

Nadere informatie

Deel 1. -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei:

Deel 1. -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei: Deel 1 -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei: Laat een ieder van jullie geen persoon blind volgen! Als hij gelooft dan geloof jij, en als hij ongelovig wordt ben je ongelovig. Als jullie genoodzaakt

Nadere informatie

De leugens over Mohammed Ibn Abd ul-wahhaab

De leugens over Mohammed Ibn Abd ul-wahhaab De leugens over Mohammed Ibn Abd ul-wahhaab [اهلونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: alyaqeen.com, islamqa.com Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1435 Islam voor iedereen

Nadere informatie

En verwart de waarheid niet met de onwaarheid, noch verbergt de waarheid tegen beter weten in. Al-Baqarah 42.

En verwart de waarheid niet met de onwaarheid, noch verbergt de waarheid tegen beter weten in. Al-Baqarah 42. Selefienederland en co fitnazaaiers of volgen zij de geleerden? Een methodologisch antwoord op de youtube video: Sincerehearts/Selefinederland en co. - Volgen zij de geleerden of zijn het fitna zaaiers?

Nadere informatie

Imaam Aboe Dawoed as-sedjestaanie

Imaam Aboe Dawoed as-sedjestaanie Imaam Aboe Dawoed as-sedjestaanie Zijn geboorte en afkomst Hij is al-imaam, de standvastige, leider van de Hoeffaadh; Suleeymaan bin al-ash at bin Ishaaq bin Bashier bin Shadaad bin Amr bin Imraan al-azdie

Nadere informatie

Voedsel en eetgewoontes volgens de sunnah

Voedsel en eetgewoontes volgens de sunnah Voedsel en eetgewoontes volgens de sunnah )samenvatting( [اهلونلدية - dutch [nederlands - vertaler: Youssef Ibn Hoessein revisie: Yassien Abo Abdillah bron: Ontleend uit het bekende boek zaad al-ma`aad

Nadere informatie

Djamatoet-Takfier wal-hiedjrah 1, de Erfgenamen van de Chawaaridj in deze Eeuw

Djamatoet-Takfier wal-hiedjrah 1, de Erfgenamen van de Chawaaridj in deze Eeuw Djamatoet-Takfier wal-hiedjrah 1, de Erfgenamen van Door: Een student van de kennis 2 Oorspronkelijke bron: Kayf Noe aalidj Waaqi oenaa al-aliem blz. 194-198. Vertaald en een aantal veranderingen toegevoegd

Nadere informatie

De oorsprong van shirk

De oorsprong van shirk De oorsprong van shirk ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen صل الرشك» باللغةهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله

Nadere informatie

NIET VOLGENS UW BEGEERT

NIET VOLGENS UW BEGEERT BOYCOT NIET VOLGENS UW BEGEERT ERTE EN NODIG UIT! DOOR SHAYKH AAYED ASH SH-SHAMMAR HAMMARIE ( H A F I D H A H O E A L L A A H ) Daarom is het verplicht dat wij de Profeet - sallallaaho alayhie wa sallam

Nadere informatie

Verheldering van de Waas In de Manhaj van Fawaaz

Verheldering van de Waas In de Manhaj van Fawaaz Verheldering van de Waas In de Manhaj van Fawaaz Verheldering van de Waas In de Manhaj van Fawaaz Een verduidelijking omtrent het interview genaamd De Fitnah van Tabdee3 Door : Selefienederland.blogspot.com

Nadere informatie

De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab

De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab االله In de Naam van Allaah de Barmhartigste de Genadevolste Ik vraag Allaah, de Vrijgevigste, de Heer van de geweldige Troon,

Nadere informatie

Shaych Abdel-Ghaffaar Hassaan Rahmanie

Shaych Abdel-Ghaffaar Hassaan Rahmanie Het verzamelen van hadieth Shaych Abdel-Ghaffaar Hassaan Rahmanie ~ rahiemahoellaah ~ Vertaald vanuit het Engels door Aboe Roemaysae Introductie: Dit boek is oorspronkelijk geschreven in het Oerdoe getiteld

Nadere informatie

Een verduidelijking van de fasen van de fietnah van Aboel-Hassan Al-M`aribee 1

Een verduidelijking van de fasen van de fietnah van Aboel-Hassan Al-M`aribee 1 Een verduidelijking van de fasen van de fietnah van Aboel-Hassan Al-M`aribee 1 Geschreven door حفظه االله Rabee' ibn Hadee Al-Madchalie Vertaald door: Aboe Ibraahiem Moestafa Aakouk 2 Nagekeken door Mohammed

Nadere informatie

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Het servies en kleding van de ongelovigen Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Vertaald vanuit het Engels door Redouan Abu Isma iel al-hollandie Nagekeken vanuit het Arabisch door Musa

Nadere informatie

Een beknopte biografie van

Een beknopte biografie van Een beknopte biografie van Shaykh Mohammed Naasir- oed-dien al-albaanie Hij is de Shaykh, de Moehaddith van deze tijd, de hervormer van de religie, de bestrijder van de innovatie, Shaykh : Aboe Abdir-Rahmaan

Nadere informatie

De Weerlegging van Mohammed al-mas`arie, Sa`d al-faqieh en Osaamah ibn Laden

De Weerlegging van Mohammed al-mas`arie, Sa`d al-faqieh en Osaamah ibn Laden De Weerlegging van Mohammed al-mas`arie, Sa`d al-faqieh en Osaamah ibn Laden Door as-shaych al- Allaamah Abdoel- Aziez ibn Baaz Engelse Bron: Het boekje Islamic Condemnation of Terrorists, Hijackers &

Nadere informatie

AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA

AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA VERDUIDELIJKING AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE PALESTINA DOOR HET PERMANENTE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA Alle lof is aan Allaah en moge de Vrede en Zegeningen van Allaah met de meest edele

Nadere informatie

Sunni Instituut: بسم هللا الرحمان الرحيم والصالة والسالم على رسول هللا وعلى آله وأصحابه ومن واله وبعد

Sunni Instituut: بسم هللا الرحمان الرحيم والصالة والسالم على رسول هللا وعلى آله وأصحابه ومن واله وبعد Sunni Instituut: Liegen is niet van de Soennah en haar mensen! ~ Neo-Jahmiyyah propaganda over Ibn Taymiyyah verduidelijkt ~ بسم هللا الرحمان الرحيم والصالة والسالم على رسول هللا وعلى آله وأصحابه ومن واله

Nadere informatie

DOCUMENTEN ISLAM LAGER ONDERWIJS

DOCUMENTEN ISLAM LAGER ONDERWIJS DOCUMENTEN ISLAM LAGER ONDERWIJS TOILET Voor het naar binnen gaan (met linkervoet) zegt men: Bismillâh. Allâhoemma innie a oêdzoe bika min al-choebŝi wa al-chabâ is (In de naam van Allah. Bij U zoek ik

Nadere informatie

Geselecteerde Vragen en Antwoorden betreffende de Chawaaridj van Toen en de Chawaaridj van Nu

Geselecteerde Vragen en Antwoorden betreffende de Chawaaridj van Toen en de Chawaaridj van Nu Geselecteerde Vragen en Antwoorden betreffende de Chawaaridj van Toen en de Chawaaridj van Nu Door as-shaych al- Allaamah Saalih al-fauwzaan Vertaald door: Iesaa Aboe Yoesoef, voetnoten vertaald door Mohammed

Nadere informatie

De Authentieke Dogmatiek & wat daar tegenover staat Auteur: Iemaam `Abdoel-`Aziez ibn `Abdoellaah ibn Baaz (rahiemehoellaah)

De Authentieke Dogmatiek & wat daar tegenover staat Auteur: Iemaam `Abdoel-`Aziez ibn `Abdoellaah ibn Baaz (rahiemehoellaah) De Authentieke Dogmatiek & wat daar tegenover staat Auteur: Iemaam `Abdoel-`Aziez ibn `Abdoellaah ibn Baaz (rahiemehoellaah) Vertaald vanuit het engels door: `Iesaa aboe Yoesoef el-oeroebie Nagekeken vanuit

Nadere informatie

Stierf Abu l Hasan al-ash ari op een andere geloofsovertuiging nadat hij afstand nam van de Mu tazilah? Wij kwamen het volgende artikel tegen: http://sunni-instituut.nl/sunni-instituut.nl/stierf-abul-hasan-al-ashari-op-een-anderegeloofsovertuiging-nadat-hij-afstand-nam-van-de-mutazila/

Nadere informatie

Tarjih: Het Juiste Standpunt Uitkiezen الرتجيح: اختيار املوقف الصحيح

Tarjih: Het Juiste Standpunt Uitkiezen الرتجيح: اختيار املوقف الصحيح 1436 Tarjih: Het Juiste Standpunt الرتجيح: اختيار املوقف الصحيح [اهلونلدية- dutch [nederlands - Soelayman Aboe Abdoerrahmaan Ashaafi`ie سليمان أبو عبد الرمحان الشافيع Reviser's name: Yassien Abo Abdillah

Nadere informatie

Antwoorden op vragen over de Djihaad volgens de geloofsbelijdenis van Ahloes-Soennah wal-djama ah

Antwoorden op vragen over de Djihaad volgens de geloofsbelijdenis van Ahloes-Soennah wal-djama ah Antwoorden op vragen over de Djihaad volgens de geloofsbelijdenis van Ahloes-Soennah wal-djama ah Dit artikel bevat een weerlegging van degenen die beweren dat de Selefies de Djihaad hebben verlaten, maar

Nadere informatie

-Hafidaho Allah- Waarschuwing van shaykh Ahmad Baazmoel

-Hafidaho Allah- Waarschuwing van shaykh Ahmad Baazmoel -Hafidaho Allah- Bron: Dit gesprek werd gehouden op woensdag 25-11-1433 (10-10-2012) om 11:00 (Libië) / 12:00 (Mekka). http://www.m-noor.com/showthread.php?p=31239#post31239 Alle Lof zij aan Allah, de

Nadere informatie

Het begin van de Isnaad

Het begin van de Isnaad Het begin van de Isnaad ] لونلدية - Dutch [ Nederlands - Saoed Khadje revisie: Abo Abdillah bron: Dar-al-'Ilm 2013-1434 بداية الا سناد» بالة اهلونلدية «سعود خديج مراجعة: أبو عبد االله 2013-1434 Het begin

Nadere informatie

Het Verbod op het Verblijven in een Land waar Shirk en Koefr openbaar zijn, behalve voor de Uitnodiging naar Allaah

Het Verbod op het Verblijven in een Land waar Shirk en Koefr openbaar zijn, behalve voor de Uitnodiging naar Allaah Het Verbod op het Verblijven in een Land waar Shirk en Koefr openbaar zijn, behalve Shaych al- Allaamah al-iemaam Abdoel- Aziez ibn Baaz -rahiemehoellaah- Bron: www.binbaz.org.sa Vertaald door: Mohammed

Nadere informatie

De maand Sha'baan شهر شعبان. revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie. Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen

De maand Sha'baan شهر شعبان. revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie. Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen De maand Sha'baan شهر شعبان revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie البلجيكي االله عبد مراجعة:ابو Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009 Islam voor iedereen In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle

Nadere informatie

De overwinnende groep zijn

De overwinnende groep zijn De overwinnende groep zijn [لونلدية - dutch [nederlands - Sheich `Abdoel-`Aziez bin Baz revisie: Yassien Abo Abdillah bron: fataawa noer `ala darb, volume 1/15, publicatie: www.ahloelhadieth.com 2014-1435

Nadere informatie

en dat koefr (ongeloof) kan plaatsvinden zonder hen

en dat koefr (ongeloof) kan plaatsvinden zonder hen de kwestie van Istihlaal en Djoehoed en dat koefr (ongeloof) kan plaatsvinden zonder hen Vertaling : Oem AbdoerRahmaan Bron : Aqidah.Com Introductie De Aqiedah van de Salaf met betrekking tot Iemaan is

Nadere informatie

Vul de juiste gegevens van de profeet Mohammed (s.a.w.) in.

Vul de juiste gegevens van de profeet Mohammed (s.a.w.) in. Testvragen Mohammed (s.a.w.) als mens en profeet 1 Het leven van de profeet Vraag 1 2 Vul de juiste gegevens van de profeet Mohammed (s.a.w.) in. Moehammed (s.a.w.) Abdoellah Amine Abdoelmoettalib (en

Nadere informatie

De positie van de moslima in het leven

De positie van de moslima in het leven De positie van de moslima in het leven [اهلونلدية - dutch [nederlands - auteur: shaykh Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz revisie: Yassien Abo Abdillah bron: al-yaqeen.com Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

Kitaab as-siyaam (Het Boek over het Vasten)

Kitaab as-siyaam (Het Boek over het Vasten) Kitaab as-siyaam (Het Boek over het Vasten) Door Iemaam 'Abdoer-Rahmaan bin Naasir as-s'adie (rahiemehoellaah) Bron: de vertaling van Manhadj as-saaliekien, Kitaab as-siyaam Vertaling: Mohammed Aboe 'Oebaydillaah

Nadere informatie

as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9

as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9 Een beknopte weergave van de voorgeschreven en verboden tawassoel as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9 In Algemeenheid zeg ik: Dat men weet dat at-tawassoel het zoeken van een middelpunt in het

Nadere informatie

Fatwa's over de Ramadan

Fatwa's over de Ramadan Fatwa's over de Ramadan فتا مضانية [nederlands - ] Sheikh Saleh bin Fawzaan Alfawzaan 1431-2010 فتا مضانية (( باللغة هلوجگدية )) فضيلة لشيخ صالح بن فو لفو 1431-2010 2 Fatwa's over de Ramadan: Wordt degene

Nadere informatie

Het onvermogen van de doden om te horen Uit: Mysteries of the Soul Expounded door Abu Bilal Mustafah al-kanadi rahimahullah

Het onvermogen van de doden om te horen Uit: Mysteries of the Soul Expounded door Abu Bilal Mustafah al-kanadi rahimahullah Het onvermogen van de doden om te horen Uit: Mysteries of the Soul Expounded door Abu Bilal Mustafah al-kanadi rahimahullah Vertaling : Aboe Abdir-Rahmaan Nagekeken en gepubliceerd : Selefienederland Inleiding

Nadere informatie

HET VERHULLEN VAN DE IDENTITEIT VAN AUTEURS

HET VERHULLEN VAN DE IDENTITEIT VAN AUTEURS HET VERHULLEN VAN DE IDENTITEIT VAN AUTEURS Geschreven door: Shaykh dr. Muḥammad Taqī ad-din al-hilālī 321 In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle Ik had een commentaar samengesteld op het

Nadere informatie

Door Shaykh Ahmad Shaakir 1. ~ rahiemahoellaah ~

Door Shaykh Ahmad Shaakir 1. ~ rahiemahoellaah ~ het Profijt van de Wetenschap van Hadieth en haar effect op de Islamitische wetenschappen en andere overleveringsgerelateerde wetenschappen Door Shaykh Ahmad Shaakir 1 ~ rahiemahoellaah ~ Selefienederland

Nadere informatie

Genade voor de werelden

Genade voor de werelden er is van Allah inderdaad een licht en een duidelijk Boek tot u gekomen (K 5:15) Mohammed. رحمة للعالمين Genade voor de werelden Al-Mawlid An-Nabawi De komst van onze profeet (v.z.m.h) Zaterdag 12 rabi

Nadere informatie

Bismillaah wa salaatoe wa salaam alaa Nabiejjinaa Mohammed wa alaa aalihie wa Sahbihie wa sallam, thoemma ama ba d,

Bismillaah wa salaatoe wa salaam alaa Nabiejjinaa Mohammed wa alaa aalihie wa Sahbihie wa sallam, thoemma ama ba d, e Kort verslag 3 dawrah Imaam Maalik in Agadir Marokko gepubliceerd door Selefienederland.nl Bismillaah wa salaatoe wa salaam alaa Nabiejjinaa Mohammed wa alaa aalihie wa Sahbihie wa sallam, thoemma ama

Nadere informatie

De Zuiverende Orkaan ter Ontmaskering van de Leugenaar Aboe Rabie Arafaat al-moehammadie

De Zuiverende Orkaan ter Ontmaskering van de Leugenaar Aboe Rabie Arafaat al-moehammadie De Zuiverende Orkaan ter Ontmaskering van de Leugenaar Aboe Rabie Arafaat al-moehammadie de Misleidende Partizaan en het Voetvolk dat hem Bijstaat In Zijn Wijsheidswaan Een wetenschappelijke kijk op de

Nadere informatie

Een brief aan een jongere die nieuw is in praktiseren. -Hafidahoe Allaah- Bron: http://www.haddady.com/ra_page_views.php?id=224

Een brief aan een jongere die nieuw is in praktiseren. -Hafidahoe Allaah- Bron: http://www.haddady.com/ra_page_views.php?id=224 -Hafidahoe Allaah- Bron: http://www.haddady.com/ra_page_views.php?id=224 In de naam van Allah de meest Barmhartige de meest Genadevolle. Een brief aan een jongere die nieuw is in praktiseren Assalaamoe

Nadere informatie

En verwart de waarheid niet met de onwaarheid, noch verbergt de waarheid tegen beter weten in.

En verwart de waarheid niet met de onwaarheid, noch verbergt de waarheid tegen beter weten in. al-djamaa ah at-tabliegh behoren zij tot Ahl oes-soennah of niet? Een verduidelijking van de foutieve methodologie van Fawaaz Djneid en Team al-yaqeen bij het vellen van hun oordeel! Inleiding. Allaah

Nadere informatie

Biografie van al-imaam an- Nawawie

Biografie van al-imaam an- Nawawie Biografie van al-imaam an- Nawawie [لونلدية - dutch [nederlands - vertaler: Ridouane Mallouki revisie: Yassien Abo Abdillah bron: Sharh Riyaad as-saalihien (Uitleg Tuinen der Oprechten) van al-imaam al-

Nadere informatie

Gepresenteerd door Selefienederland

Gepresenteerd door Selefienederland Hans Jansen tussen waan en werkelijkheid Deel 2 Een verduidelijking van zijn waanbeelden omtrent takfier en een ontwaking uit de roes naar de werkelijkheid Gepresenteerd door Selefienederland Samensteller

Nadere informatie

Islam voor iedereen. De meest edele onder jullie is degene met de meeste godsvrees Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Islam voor iedereen. De meest edele onder jullie is degene met de meeste godsvrees Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) De meest edele onder jullie is degene met de meeste godsvrees [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: islaamkennis.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2015-1436 Islam voor

Nadere informatie

Niet Oordelen met de Wetgeving van Allaah Een uitgebreide uiteenzetting van ash-shaykh Saalih aal ash-shaykh uit zijn behandeling van het boek Kitaab at-tawhied van ash-shaykh Muhammed ibn Abd al-wahhaab

Nadere informatie

Imam Muslim. (in het kort) Saoed Khadje. Bron: Dar-al-'Ilm - Instituut voor Islam Studies. Revisie: Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Imam Muslim. (in het kort) Saoed Khadje. Bron: Dar-al-'Ilm - Instituut voor Islam Studies. Revisie: Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Imam Muslim (in het kort) ] لونلدية - dutch [ nederlands - Saoed Khadje Bron: Dar-al-'Ilm - Instituut voor Islam Studies Revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 س ة الا مام مسلم»

Nadere informatie

Het verbod op innovaties (bid'ah)

Het verbod op innovaties (bid'ah) Het verbod op innovaties (bid'ah) ] لونلدية - dutch [ nederlands - vertaler: Aboe Djinaan revisie: Yassien Abo Abdillah bron: uwkeuze.net Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1435 Islam voor iedereen

Nadere informatie

Over de belangrijkheid van tawh ied. vertaler: Aboe Yoesoef. revisie: Yassien Abo Abdillah. bron: uwkeuze.net. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Over de belangrijkheid van tawh ied. vertaler: Aboe Yoesoef. revisie: Yassien Abo Abdillah. bron: uwkeuze.net. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Over de belangrijkheid van tawh ied [اهلونلدية- dutch [nederlands - auteur: Jamaal ud-deen az-zarabozo vertaler: Aboe Yoesoef revisie: Yassien Abo Abdillah bron: uwkeuze.net Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

Het weerleggen van listige vragen van atheïsten

Het weerleggen van listige vragen van atheïsten Het weerleggen van listige vragen van atheïsten ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen حض شبهات امللحدين» باللغةهلونلدية

Nadere informatie

Ayaat-oel Koersie. revisie: Yassien Abo Abdillah

Ayaat-oel Koersie. revisie: Yassien Abo Abdillah Ayaat-oel Koersie ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 ية الكريس «للغة اهلونلدية» مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1434 Tafsier (Uitleg) Ayaat-oel Koersie Allah heeft

Nadere informatie

De voornaamste verschillen tussen de Soennieten en Shi ieten, betreffende zaken in Geloofsovertuiging en Geloofsleer

De voornaamste verschillen tussen de Soennieten en Shi ieten, betreffende zaken in Geloofsovertuiging en Geloofsleer Selefie Publikaties De voornaamste verschillen tussen de en Shi`ieten, betreffende zaken De voornaamste verschillen tussen de en, betreffende zaken in Geloofsovertuiging en Geloofsleer Gebaseerd op het

Nadere informatie

Kitaab at-tauwhied. Deel 1. Shaychoel-Islaam al-iemaam Mohammed ibn Abdoel-Wahhaab (1115NH-1206NH) Moge Allaah s Barmhartigheid met hem zijn

Kitaab at-tauwhied. Deel 1. Shaychoel-Islaam al-iemaam Mohammed ibn Abdoel-Wahhaab (1115NH-1206NH) Moge Allaah s Barmhartigheid met hem zijn Kitaab at-tauwhied Deel 1 Shaychoel-Islaam al-iemaam Mohammed ibn Abdoel-Wahhaab (1115NH-1206NH) Moge Allaah s Barmhartigheid met hem zijn Fragment uit: Kitaab at-tauwhied (hoofdstuk 1 t/m 7) van Shaychoel-Islaam

Nadere informatie

De doelen van het islamitische geloof

De doelen van het islamitische geloof De doelen van het islamitische geloof [اهلونلدية- dutch [nederlands - auteur: sheikh Moh ammed Saalih ibn al-oethaymien vertaling: Oem Mohammad revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

Een samenstelling van de uitspraken van de volgende grote en welbekende geleerden:

Een samenstelling van de uitspraken van de volgende grote en welbekende geleerden: Wat wordt er bedoeld met de Soennah van de Vier Rechtgeleide Kaliefen? Een inhoudelijke kijk op de welbekende hadieth : و س ن ة الخ ل ف اء الر اش د ين ال م ه د ي ين ع ل ي ك م ب س ن تي ب س ن تي En houdt

Nadere informatie

Tekenen van zwakte in Aqiedah in de huidige tijd

Tekenen van zwakte in Aqiedah in de huidige tijd Tekenen van zwakte in Aqiedah in de huidige tijd - ash-shaykh Saalih al-fawzaan - Wat betreft de manifestaties van zwakte in deze Aqiedah in onze tijd, dan zijn deze talloos en het is verplicht om (de

Nadere informatie

الجامع. Shaykh Saalih al-fawzaan. Deel 3

الجامع. Shaykh Saalih al-fawzaan. Deel 3 الجامع لعبادة الله وحده De omvattende definitie van het aanbidden van Allaah alleen Shaykh Saalih al-fawzaan Deel 3 Vertaald door : Aboe AbdirRahmaan Abdullah Lbethioui al-maghribie Bron : Silsilatoe sharh

Nadere informatie

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Het inhalen van de gemiste dagen van de Ramadhaan Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Vertaald vanuit het Engels door Redouan Abu Isma iel al-hollandie Nagekeken vanuit het Arabische door

Nadere informatie

Az-zakaat. Sheikh Abdel Aziez bin Abdel Allah bin Baz. revisie:yassien Abo Abdillah bron: uwkeuze.net

Az-zakaat. Sheikh Abdel Aziez bin Abdel Allah bin Baz. revisie:yassien Abo Abdillah bron: uwkeuze.net Az-zakaat [لونلدية - dutch [nederlands - Sheikh Abdel Aziez bin Abdel Allah bin Baz revisie:yassien Abo Abdillah bron: uwkeuze.net 2014-1435 الز ة» بالة اهلونلدية «شيخ عبد العز ز بن عبد االله بن باز مراجعة:

Nadere informatie

De ziekte van het hart en de genezing daarvan

De ziekte van het hart en de genezing daarvan De ziekte van het hart en de genezing daarvan ] لونلدية - dutch [ nederlands - Shaykh Sa ied ibn Alie ibn Wahf al-qahtaanie revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 مرض القلب و علاجه» بالة اهلونلدية «خ

Nadere informatie

Een geschiedkundige beschrijving van het ontstaan en het verloop van de fitnah

Een geschiedkundige beschrijving van het ontstaan en het verloop van de fitnah De Zuiverende Orkaan ~ de afsluiting ~ Een wetenschappelijke kijk op de leugens- en verdraaiingen en valse aanvallen jegens ash-shaykh Yahyaa al-hadjoerie en Daar al-hadieth te Dammaadj - Deel 5 - Een

Nadere informatie

Rasuulullaah. As salaamu alaikum lieve moslims,

Rasuulullaah. As salaamu alaikum lieve moslims, Rasuulullaah zei: "Allaah heeft schepselen die Hij schiep om bij de behoeften van de mensen te helpen en mensen komen naar hen wanneer zij iets nodig hebben; zij zijn degenen die tegen Allaah's straf zullen

Nadere informatie

Het vasten In de maand Ramadan

Het vasten In de maand Ramadan Het vasten In de maand Ramadan Geschreven door: De Grote Wetgeleerde Al-Imaam رحمه االله Abdoel- Aziez bin Abdoellaah bin Baaz Vertaling: Mohammed Aboe Oebaidillaah Brinkman Het belang van het vasten en

Nadere informatie

As-Sunnah Publications November 2018 /Rabie al-awwal 1440 H. Titel: 24 vragen over het huwelijk door Shaykh Ṣaaliḥ bin Fawzaan Al-Fawzaan

As-Sunnah Publications November 2018 /Rabie al-awwal 1440 H. Titel: 24 vragen over het huwelijk door Shaykh Ṣaaliḥ bin Fawzaan Al-Fawzaan As-Sunnah Publications November 2018 /Rabie al-awwal 1440 H Titel: 24 vragen over het huwelijk door Shaykh Ṣaaliḥ bin Fawzaan Al-Fawzaan Opname en vertaling door: Ustaadh Abu Jouhaina Abdullah Hallmans

Nadere informatie

Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah

Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah ] الهولندية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 تلحليل وتلحر م حق االله» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو

Nadere informatie

أ ة ا. Regels omtrent het Djoemoe`ah (vrijdagmiddag) gebed ا ا زان ا ا زان. Shaych Saalih ibn Fawzaan ibn `Abdoellah al-fawzaan

أ ة ا. Regels omtrent het Djoemoe`ah (vrijdagmiddag) gebed ا ا زان ا ا زان. Shaych Saalih ibn Fawzaan ibn `Abdoellah al-fawzaan Regels omtrent het Djoemoe`ah (vrijdagmiddag) gebed door de Weledele Geleerde, Shaych Saalih ibn Fawzaan ibn `Abdoellah al-fawzaan أ ة ا ا ا زان ا ا زان 2 Regels omtrent het Vrijdagmiddag gebed (Djoemoe`ah)

Nadere informatie

V&A Ramadan - Shawwaal

V&A Ramadan - Shawwaal - Kan je de tekenen van Lailatoel-Qadr (de Nacht van de Voorbeschikking) opnoemen? Moet ik zakaat al-fitr betalen voor mijn kinderen die in een ander land wonen? - Is het verplicht voor een persoon die

Nadere informatie

TL 3 PERIODE 2 DE ISLAM

TL 3 PERIODE 2 DE ISLAM TL 3 PERIODE 2 DE ISLAM OPDRACHT DE 5 ZUILEN BART SATIJN INTRODUCTIE Wat is een zuil? Waarom is dit belangrijk? Waarom zou de Islam het woord zuil gebruiken BART SATIJN OPDRACHT ZUILEN Welke 5 zuilen zijn

Nadere informatie

Het beledigen van een van de metgezellen

Het beledigen van een van de metgezellen Het beledigen van een van de metgezellen ] ونلدي - 2TDutch2T [ Nederlands - revisie: Abo Abdillah Al-belgikie bron: uit het boek Al-Kaba ir, van Imam adh-dhahabi Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2011-1432

Nadere informatie