Imaam Naasir oed-dien al-albaanie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Imaam Naasir oed-dien al-albaanie"

Transcriptie

1 De fundamenten voor de opleving van de islaam Imaam Naasir oed-dien al-albaanie رحمه الله Vertaling : Aboe Maryam Moehammed al Maghribie Bron : Al-Asaalah Magazine: Issue nummer. 11, 2e jaar, Dhoel-Hijjah 1414H; genomen van ibaanah.com.

2 De fundamenten voor de opleving van de Islaam Vraag: Wat zijn de fundamenten waardoor de islamitische wereld van vandaag opnieuw kan worden gegrondvest? Antwoord van Imaam Al Albaanie - rahiemmahoellaah: Ik geloof dat wat overgeleverd is in de authentieke overlevering een specifieke antwoord biedt op dit soort vragen en zijn gelijken, welke zich heeft gemanifesteerd in dit huidige tijdperk. En het is zijn - sallallaahoe alayhie was sallam - uitspraak: Als jullie jezelf mengen in rentedragende zakelijke transactie`s, en jullie je vast houden aan de staarten van koeien en jullie tevreden zijn met agricultuur ( i.e. het land ) en jullie de jihaad ( strijden ) omwille van Allaah nalaten, Allaah zal vernedering over jullie doen neer dalen. En hij zal het niet weg halen totdat jullie terug keren naar jullie religie. [As-Saheehah (nr. 11)] Dus het principiële fundament is het terugkeren naar de islaam. En deze zaak is ook aangekaart door Imaam Maalik - rahimahoellah - in een overgeleverde uitspraak van hem die genoteerd zou moeten worden met gouden inkt. En het is zijn uitspraak: Wie een innovatie introduceert in de islam welke hij ziet als iets goeds dan heeft hij geclaimd dat Mohammad de boodschap heeft verraden. Lees de uitspraak van Allah, de Machtige en Majesteitelijke: Vandaag Heb ik jullie godsdienst voor jullie vervolmaakt en heb Ik Mijn gunst voor jullie volledig gemaakt en heb Ik de Islam voor jullie als godsdienst gekozen. [Surah Al-Maa idah: 3] Dus wat niet van de religie was op die dag, is niet van de religie op deze dag. En het laatste deel van deze oemmah ( natie ) zal niet worden gerectificeerd, behalve door datgene waardoor het eerste deel was gerectificeerd.

3 Dus net als de staat van de Arabieren tijdens de dagen van onwetendheid ( Djaahiliyyah ) niet werd gerectificeerd behalve door het komen van hun Profeet Mohammad - sallallaahoe alayhie was sallam - met openbaringen vanuit de hemelen- welke hun heeft geholpen in deze wereld en welke hun zullen redden in de volgende dus het fundament waarop een goede islamitische welzijn gebouwd moet worden in deze tijd, is niets anders dan terug te keren naar de Qoraan en de Soennah. Ondanks dit heeft deze zaak een klein beetje meer verduidelijking nodig, door het grote aantal islamitische groepen en partijen die aanwezig zijn in de arena, en die allemaal voor zichzelf claimen dat ze op de weg zijn waardoor (de) islamitische gemeenschap en (het) moslim leiderschap kan worden verwerkelijkt. We weten vanuit het boek van Allaah en de Soennah van Zijn Boodschapper - sallallaahoe alayhie was sallam - dat het pad naar dit (doel) verwezenlijken er maar één is en het is datgene wat Allaah heeft genoemd in Zijn Uitspraak: En dit is mijn rechte pad, dus volg het. En volg niet (andere) paden want ze zullen je doen afdwalen van mijn pad. [Surah al-an aam : 153] De Boodschapper van Allaah - sallallaahoe alayhie was sallam - heeft dit (vers) uitgelegd aan zijn Metgezellen. Op een dag trok hij - sallallaahoe alayhie was sallam - een rechte lijn op de grond voor hen, en daarna (trok hij) korte lijnen aan de zijkanten ervan (van deze rechte lijn). En toen hij - sallallaahoe alayhie was sallam - zijn nobele vinger door de rechte lijn omhoog en omlaag bewoog, reciteerde hij het eerder genoemde Aayah (vers). Toen wees hij naar de lijnen die aan de zijkanten van de rechte lijn waren getrokken en zei hij: Dit is het pad van Allaah en dit zijn de (andere) paden. En aan het hoofd van elk van deze (andere) wegen, is een duivel die er naar uitnodigt. 1 En verder stelt Allaah vast, in een ander Aayah (vers) dat wat Hij heeft vermeld in het hiervoor genoemde Aayah, samen met de Boodschapper van Allaah - sallallaahoe alayhie was sallam - zijn uitleg in de hiervoor genoemde hadieth. Dus Hij zegt: 1 En authentieke overleverring zoals was beoordeeld in Dhilaal-ul-Jannah fee Takhreej-is-Sunnah (16-17)

4 En wie de Boodschapper tegenwerkt nadat de leiding hem duidelijk is geworden en een andere weg volgt dan die van de gelovigen: wij laten hem (gaan naar) waarheen hij zich afgekeerd had en Wij zullen hem in de Hel binnenleiden. En dat is de slechtste bestemming! [Surah An-Nisaa: 115] In deze Ayah zit diepgaande en uitgebreide wijsheid, omdat Allaah de Meest Perfecte De weg van de Gelovigen gekoppelt heeft aan datgene waarmee de Boodschapper - sallallaahoe alayhie was sallam - is gekomen. De Boodschapper - sallallaahoe alayhie was sallam - heeft dit punt (ook) aangegeven in de overlevering over het opsplitsen van de Oemmah in sektes. Dus toen hij - sallallaahoe alayhie was sallam - werd gevraagd betreffend die ene geredde groep, antwoordde hij - sallallaahoe alayhie was sallam -:.Datgene waar (overeenkomt met wat) ik en Mijn Metgezellen vandaag de dag op zijn. [As-Sahiehah (no. 203)] Dus wat is dan de wijsheid achter Allaah's vermelding van De weg van de Gelovigen in dit Aayah? En wat is het belang van het maken van een verbinding door de Boodschapper van Allaah met zijn Metgezellen aan zichzelf in de vorige overlevering? Het antwoord is: Deze nobele metgezellen waren degene die de twee openbaringen ontvingen (m.a.w. de Qoraan en Soennah) van de Boodschapper van Allaah - sallallaahoe alayhie was sallam -, en ze kregen dat ook rechtsreeks uitgelegd van Hem - sallallaahoe alayhie was sallam - zonder enige tussenpersoon. Maar wat was de toestand van degenen die na hen kwamen? Er is geen twijfel dat de kwestie is zoals de Boodschapper - sallallaahoe alayhie was sallam - zei: Voorwaar, degene die aanwezig is ziet datgene wat de afwezige niet ziet. [Sahieh Al-Djaami': (no. 1641)]

5 Dit is waarom de Iemaan (geloof) van de eerste Metgezellen veel sterker was dan de Iemaan van degene die na hen kwamen. En dit is waar Allaah Zijn Boodschapper - sallallaahoe alayhie was sallam - naar verwees in de Moetawaatir hadeeth: De beste der mensen is mijn generatie, dan degene die na hen komen, en dan degene die na hen komen. [Sahieh Al-Boekhaaree] Dus hierop gebaseerd, kan een moslim niet uitsluitend op zichzelf bouwen om het begrip van de Ooraan en Soennah te verkrijgen. Maar eerder moet hij hulp zoeken om de twee van hen te kunnen begrijpen door terug te keren naar de nobele Metgezellen want zij zijn degene die dat hebben ontvangen van de Profeet, zij hebben het uitgelegd gekregen op momenten met zijn woorden, op andere momenten met zijn daden en op andere momenten door zijn stilzwijgende goedkeuring. Daarom is van de grote noodzakelijkheden dat we een verband moeten leggen tussen: De oproep van de Qoran en de Soennah naar De weg waar de Vrome Voorgangers (as- Selef-oes-Saalih) op waren, handelend op datgene wat eerder is gezegd in sommige aayat en overleveringen. Net zoals Allaah De weg van gelovigen vermeldde en toen de nobele Profeet - sallallaahoe alayhie was sallam - en zijn Metgezellen vermeldden dat het begrip van de Qoraan en Soennah gebaseerd is op datgene waar onze eerste voorgangers (Salaf), van de Sahaabah en degene die hen volgden in rechtvaardigheid op waren. En hier verschijnt een zeer belangrijke vraag,waar veel van de Islamitische groepen en partijen nalatig in zijn geweest. Inderdaad het is: Wat is de weg om kennis te verkrijgen over waar zijn - sallallaahoe alayhie was sallam - Metgezellen op waren van het begrip en de praktische toepassing van deze Soennah? De antwoord is: Er is geen manier om daar achter te komen, behalve door terug te keren naar de wetenschap van hadieth, de wetenschap van al-djarh wat-ta`deel (de wetenschap van het betrouwbaar en onbetrouwbaar verklaren van overleveraars)en de toepassing van haar stelregels en vaktermen. Dit is zodanig dat de islamitische geleerden in staat zijn om te weten wat authentiek is overgeleverd van de Profeet - sallallaahoe alayhie was sallam - van wat niet authentiek is overgeleverd van hem - sallallaahoe alayhie was sallam.

6 Om dit antwoord te kunnen concluderen zeggen wij in duidelijkere woorden tegen de moslims die sterk verlangen om de glorie, eer en macht terug te laten keren tot de islaam, dat jullie twee dingen moeten realiseren: Wat betreft het eerste, dan is dit dat jullie moeten verenigen en terug moeten keren naar de denkwijze van de moslims, de religie van islaam die gereinigd is van al datgene dat er in is gekomen, en wat er geen deel van uitmaakte op de dag dat Allaah de Machtige en Majesteitelijke zijn Gezegde openbaarde: Vandaag heb Ik jullie godsdienst voor jullie vervolmaakt en heb Ik Mijn gunst voor jullie volledig gemaakt en heb Ik de Islam voor jullie als godsdienst gekozen. [Surah Al-Maa idah: 3] En om terug te keren naar deze kwestie in deze tijd- zoals het was tijdens de eerste tijden vereist intense en extreme inspanningen van de kant van de islamitische geleerden in de verschillende regio's van de wereld. De tweede zaak is: De aanhoudende en serieuze inspanning ( om de Oemmah te rectificeren ) moet compleet worden gemaakt met gezuiverde kennis. Dus de dag dat de moslims terugkeren naar het begrip van hun Godsdienst, zoals de metgezellen van de Boodschapper van Allaah - sallallaahoe alayhie was sallam - het begrepen, en zij dan handelen in overeenstemming met het toepassen van deze pure (zuivere) Islaam, welke gebaseerd is op correcte handelingen in elk aspect van het leven, dán op die dag zal het zijn dat de moslims de overwinning zullen vieren van Allah. Dit is wat ik kon zeggen in deze reactie, die snel in elkaar is gezet. Ik vraag Allaah voor ons als ook voor alle moslims dat Hij ons het juiste begrip van de Islaam geeft gebaseerd op Zijn Boek, de authentieke Soennah van zijn Boodschapper - sallallaahoe alayhie was sallam - en datgene waar onze vrome voorgangers (as-selef-oes-saalih) op waren. En we vragen dat Hij ons de mogelijkheid geeft om daarnaar te handelen. Voorwaar, Hij is de Ene die hoort en antwoord. Einde van de woorden van Shaych al Albaanie - rahiemmahoellaah

7

-Hafidahoe Allaah- Een selectie van overleveringen over de Aqiedah en de Soennah

-Hafidahoe Allaah- Een selectie van overleveringen over de Aqiedah en de Soennah Een selectie van overleveringen over de Aqiedah en de Soennah -Hafidahoe Allaah- Bron (boek): lam addar almanthoor min al-qawl alma-e-thoor fie al-i tiqaad was-soennah Een selectie van overleveringen over

Nadere informatie

Shaych Moehammed Oemar Baazmoel

Shaych Moehammed Oemar Baazmoel Een evenwichtig antwoord inzake de meningsverschillen omtrent at-taraawieh Shaych Moehammed Oemar Baazmoel Bron: http://bakkah.net/audio/aamb037.ra Vertaling : Aboe Roemaysae Ridouan al Holandi Is het

Nadere informatie

Waarom zijn de moslims verdeeld in sektes/ verschillende richtingen

Waarom zijn de moslims verdeeld in sektes/ verschillende richtingen Waarom zijn de moslims verdeeld in sektes/ verschillende richtingen [لونلدية - dutch [nederlands - auteur: Zakir Naik revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.overislam.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

De beschrijving van Al I tikaaf Imaam Moehammed Naasir oed-dien al Albaanie Bron: Qiyaam Ramadaan Vertaald door:

De beschrijving van Al I tikaaf Imaam Moehammed Naasir oed-dien al Albaanie Bron: Qiyaam Ramadaan Vertaald door: De beschrijving van Al I tikaaf Imaam Moehammed Naasir oed-dien al Albaanie ~ rahiemahoellaah ~ Bron: spubs.com en nagekeken vanuit de originele Arabische bron Qiyaam Ramadaan van Moehammed Naasir oed-dien

Nadere informatie

De overwinnende groep zijn

De overwinnende groep zijn De overwinnende groep zijn [لونلدية - dutch [nederlands - Sheich `Abdoel-`Aziez bin Baz revisie: Yassien Abo Abdillah bron: fataawa noer `ala darb, volume 1/15, publicatie: www.ahloelhadieth.com 2014-1435

Nadere informatie

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN.

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. DOOR DE NOBELE SHAYKH MOHAMMED BIN OMAR BAAZMOEL ( H A F I D A H O E L L A A H ) Vraagsteller uit Nederland: De laatste tijd vindt er een oproep plaats

Nadere informatie

Het oordeel over het vieren van de profetische geboorte. -rahiemaho Allaah- Bron: http://www.binbaz.org.sa/mat/8325

Het oordeel over het vieren van de profetische geboorte. -rahiemaho Allaah- Bron: http://www.binbaz.org.sa/mat/8325 -rahiemaho Allaah- Bron: http://www.binbaz.org.sa/mat/8325 Het oordeel over het vieren van de profetische geboorte Alle lof is aan Allaah en de prijzingen en de vrede over de boodschapper van Allaah, zijn

Nadere informatie

Het belang van het volgen van de Soennah

Het belang van het volgen van de Soennah Het belang van het volgen van de Soennah [لونلدية - dutch [nederlands - Sheikh Mohammed Saalih al-moenadjjid revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.al-yaqeen.com http://islamqa.info/ar/604 2014-1435 ة

Nadere informatie

Dat de Uitspraken van de Geleerden over de Mensen van Innovatie Roddel en Jaloezie is, en het Accepteren ervan Blindelings volgen is.

Dat de Uitspraken van de Geleerden over de Mensen van Innovatie Roddel en Jaloezie is, en het Accepteren ervan Blindelings volgen is. Vragen en Antwoorden over diegene die zeggen: Dat de Uitspraken van de Geleerden over de Mensen van Innovatie Roddel en Jaloezie is, en het Accepteren ervan Blindelings volgen is. Shaych Moeqbil bin Haadie

Nadere informatie

Inleiding tot de Soennah

Inleiding tot de Soennah Inleiding tot de Soennah [لونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2014-1435 دخل إىل السنة «للغة اهلونلدية» مراجعة: ياس أبو عبد االله 2014-1435 In naam van Allah, de Barmhartige, de

Nadere informatie

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Het servies en kleding van de ongelovigen Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Vertaald vanuit het Engels door Redouan Abu Isma iel al-hollandie Nagekeken vanuit het Arabisch door Musa

Nadere informatie

AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA

AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA VERDUIDELIJKING AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE PALESTINA DOOR HET PERMANENTE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA Alle lof is aan Allaah en moge de Vrede en Zegeningen van Allaah met de meest edele

Nadere informatie

Een brief aan een jongere die nieuw is in praktiseren. -Hafidahoe Allaah- Bron: http://www.haddady.com/ra_page_views.php?id=224

Een brief aan een jongere die nieuw is in praktiseren. -Hafidahoe Allaah- Bron: http://www.haddady.com/ra_page_views.php?id=224 -Hafidahoe Allaah- Bron: http://www.haddady.com/ra_page_views.php?id=224 In de naam van Allah de meest Barmhartige de meest Genadevolle. Een brief aan een jongere die nieuw is in praktiseren Assalaamoe

Nadere informatie

De maand Sha'baan شهر شعبان. revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie. Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen

De maand Sha'baan شهر شعبان. revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie. Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen De maand Sha'baan شهر شعبان revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie البلجيكي االله عبد مراجعة:ابو Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009 Islam voor iedereen In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle

Nadere informatie

Het verbod op innovaties (bid'ah)

Het verbod op innovaties (bid'ah) Het verbod op innovaties (bid'ah) ] لونلدية - dutch [ nederlands - vertaler: Aboe Djinaan revisie: Yassien Abo Abdillah bron: uwkeuze.net Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1435 Islam voor iedereen

Nadere informatie

as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9

as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9 Een beknopte weergave van de voorgeschreven en verboden tawassoel as-shaykh Badr bin Alî bin Tâmie al- Utaybî 9 In Algemeenheid zeg ik: Dat men weet dat at-tawassoel het zoeken van een middelpunt in het

Nadere informatie

Begeleiding van de mensheid naar de Fundamenten en noodzakelijkheden van de islaam Voorwoord en aanbeveling vertaling: Zijne Eminentie, sheikh: Abdul- Aziez ibn Abdillaah ibn Mohammad Aal Ash-Sheikh Grootmoeftie

Nadere informatie

De doelen van het islamitische geloof

De doelen van het islamitische geloof De doelen van het islamitische geloof [اهلونلدية- dutch [nederlands - auteur: sheikh Moh ammed Saalih ibn al-oethaymien vertaling: Oem Mohammad revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

Kitaab as-siyaam (Het Boek over het Vasten)

Kitaab as-siyaam (Het Boek over het Vasten) Kitaab as-siyaam (Het Boek over het Vasten) Door Iemaam 'Abdoer-Rahmaan bin Naasir as-s'adie (rahiemehoellaah) Bron: de vertaling van Manhadj as-saaliekien, Kitaab as-siyaam Vertaling: Mohammed Aboe 'Oebaydillaah

Nadere informatie

Hoe kun je je bekeren tot de Islaam?

Hoe kun je je bekeren tot de Islaam? De Profeet Mohammed (vzmh) heeft de laatste en universele boodschap van God gekregen. Voor de boodschap aan de Profeet Mohammed (vzmh) heeft God zich aan veel Profeten (vzmh) geopenbaard. Volgens een overlevering

Nadere informatie

De positie van de moslima in het leven

De positie van de moslima in het leven De positie van de moslima in het leven [اهلونلدية - dutch [nederlands - auteur: shaykh Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz revisie: Yassien Abo Abdillah bron: al-yaqeen.com Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

Selefie Publikaties De Islaamitische Regelgeving Betreffende het houden van Demonstraties, Opstanden, Protesten, Petities, e.d.

Selefie Publikaties De Islaamitische Regelgeving Betreffende het houden van Demonstraties, Opstanden, Protesten, Petities, e.d. De Islaamitische Regelgeving Betreffende Het houden van Demonstraties, Gebaseerd op belangrijke fataawa van de Geleerden van Ahloes-Soennah 1 Bron: Deze Fatawa zijn genomen uit een samenstelling van Shaych

Nadere informatie

Het beledigen van een van de metgezellen

Het beledigen van een van de metgezellen Het beledigen van een van de metgezellen ] ونلدي - 2TDutch2T [ Nederlands - revisie: Abo Abdillah Al-belgikie bron: uit het boek Al-Kaba ir, van Imam adh-dhahabi Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2011-1432

Nadere informatie

Profeetschap in de Islam

Profeetschap in de Islam Profeetschap in de Islam Allah (God), de Schepper van het universum en alles daarin, heeft de mens geschapen voor een nobel doel: om Hem alleen te aanbidden en om een deugdzaam leven te leiden op basis

Nadere informatie

Deel 1. -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei:

Deel 1. -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei: Deel 1 -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei: Laat een ieder van jullie geen persoon blind volgen! Als hij gelooft dan geloof jij, en als hij ongelovig wordt ben je ongelovig. Als jullie genoodzaakt

Nadere informatie

De Aqiedah van de wetschool van imam Maalik

De Aqiedah van de wetschool van imam Maalik De Aqiedah van de wetschool van imam Maalik [لونلدية - dutch [nederlands - Sheikh Faried al-ansaarie revisie: Yassien Abo Abdillah publicatie: al-yaqeen.com 2014-1435 عقيدة الا مام مالك» بالل اهلونلدية

Nadere informatie

De maand Dhoel Hidjah

De maand Dhoel Hidjah 1 De maand Dhoel Hidjah In de Islaam kennen wij twaalf maanden. De laatste maand van het Islamitische jaar heet Dhoel Hidjah. De maanden in de Islaam beginnen als de nieuwe maan gezien wordt. Elke maand

Nadere informatie

Hoe om te gaan met meningsverschillen

Hoe om te gaan met meningsverschillen Hoe om te gaan met meningsverschillen - en het bekritiseren van anderen- [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1436 Islam voor iedereen كيفية

Nadere informatie

Kennis is genezing. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Islam voor iedereen. auteur: Ali ibn Hassan. revisie: Yassien Abo Abdillah

Kennis is genezing. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Islam voor iedereen. auteur: Ali ibn Hassan. revisie: Yassien Abo Abdillah Kennis is genezing ] لونلدية - dutch [ nederlands - auteur: Ali ibn Hassan revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.eltawheed.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1435 Islam voor iedereen لعلم شفاء

Nadere informatie

De basis is dat de dingen toegestaan zijn

De basis is dat de dingen toegestaan zijn De basis is dat de dingen toegestaan zijn ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen لا صل يف الا شياء هو الا باحة» باللغةهلونلدية

Nadere informatie

Het verbod op onderlinge verdeling

Het verbod op onderlinge verdeling Het verbod op onderlinge verdeling ] لونلدية - dutch [ nederlands - Shaykh al-islaam Ibn Taymiyyah bron: Madjmoo'oe l-fataawaa (28/50-57), enigszins verkort Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) revisie: Yassien

Nadere informatie

De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab

De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab De Vier Principes رحمه Auteur: Shaychoel-Islaam Mohammad bin Abdoel-Wahhaab االله In de Naam van Allaah de Barmhartigste de Genadevolste Ik vraag Allaah, de Vrijgevigste, de Heer van de geweldige Troon,

Nadere informatie

Al Wahn. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434

Al Wahn. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Al Wahn ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen الوهن» باللغةهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1434 Alle lof

Nadere informatie

Ahmadiyyah en haar leugens over Allah

Ahmadiyyah en haar leugens over Allah Ahmadiyyah en haar leugens over Allah ] ونلدي - 1Tdutch1T [ nederlands - Revisie: Abo abdellah 2011-1433 ب( اذيب الا محدية يف حق االله الة اهلونلدية) مراجعة: أبو عبد االله 2011-1433 Ahmadiyyah en haar

Nadere informatie

en dat koefr (ongeloof) kan plaatsvinden zonder hen

en dat koefr (ongeloof) kan plaatsvinden zonder hen de kwestie van Istihlaal en Djoehoed en dat koefr (ongeloof) kan plaatsvinden zonder hen Vertaling : Oem AbdoerRahmaan Bron : Aqidah.Com Introductie De Aqiedah van de Salaf met betrekking tot Iemaan is

Nadere informatie

Het volgen van de soenna

Het volgen van de soenna Het volgen van de soenna ] لونلدية - dutch [ nederlands - dr. Moestafa as-siba'i vertaling: Ahmed M.Hashim revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 وجوب إتباع السنة» بالة اهلونلدية «د. طىف السبايع رمجة:

Nadere informatie

Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah

Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah Iets wettig verklaren en iets verbieden is het alleenrecht van Allah ] الهولندية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 تلحليل وتلحر م حق االله» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو

Nadere informatie

Het Verwoestende Effect van Zonden op de Religie van een Dienaar, in deze Wereld en in het Hiernamaals!!!

Het Verwoestende Effect van Zonden op de Religie van een Dienaar, in deze Wereld en in het Hiernamaals!!! Het Verwoestende Effect van Zonden op de Religie van een Dienaar, in deze Wereld!!! Door: Iemaam Ibn Qayyim al-djawziyyah (rahiemehoellaah) (d. 691-751 N.H.) Vanuit: Ad-Daa` wad-dawaa` blz. 153-157, 1e

Nadere informatie

Het Verbod op het Verblijven in een Land waar Shirk en Koefr openbaar zijn, behalve voor de Uitnodiging naar Allaah

Het Verbod op het Verblijven in een Land waar Shirk en Koefr openbaar zijn, behalve voor de Uitnodiging naar Allaah Het Verbod op het Verblijven in een Land waar Shirk en Koefr openbaar zijn, behalve Shaych al- Allaamah al-iemaam Abdoel- Aziez ibn Baaz -rahiemehoellaah- Bron: www.binbaz.org.sa Vertaald door: Mohammed

Nadere informatie

Door Shaykh Ahmad Shaakir 1. ~ rahiemahoellaah ~

Door Shaykh Ahmad Shaakir 1. ~ rahiemahoellaah ~ het Profijt van de Wetenschap van Hadieth en haar effect op de Islamitische wetenschappen en andere overleveringsgerelateerde wetenschappen Door Shaykh Ahmad Shaakir 1 ~ rahiemahoellaah ~ Selefienederland

Nadere informatie

1 w w w. i k h o u v a n i s l a m. b e

1 w w w. i k h o u v a n i s l a m. b e 1 w w w. i k h o u v a n i s l a m. b e Gepubliceerd door: ik hou van islam. Website: www.ikhouvanislam.be Youtube: www.youtube.com/ikhouvanislam Twitter: @ikhouvanislambe Mail: info@ikhouvanislam.be Copyright

Nadere informatie

Voedsel en eetgewoontes volgens de sunnah

Voedsel en eetgewoontes volgens de sunnah Voedsel en eetgewoontes volgens de sunnah )samenvatting( [اهلونلدية - dutch [nederlands - vertaler: Youssef Ibn Hoessein revisie: Yassien Abo Abdillah bron: Ontleend uit het bekende boek zaad al-ma`aad

Nadere informatie

Het onvermogen van de doden om te horen Uit: Mysteries of the Soul Expounded door Abu Bilal Mustafah al-kanadi rahimahullah

Het onvermogen van de doden om te horen Uit: Mysteries of the Soul Expounded door Abu Bilal Mustafah al-kanadi rahimahullah Het onvermogen van de doden om te horen Uit: Mysteries of the Soul Expounded door Abu Bilal Mustafah al-kanadi rahimahullah Vertaling : Aboe Abdir-Rahmaan Nagekeken en gepubliceerd : Selefienederland Inleiding

Nadere informatie

Depressie van jongeren

Depressie van jongeren Depressie van jongeren ] لونلدية - Dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 Islam voor iedereen قلق الشباب» بالة اهلونلدية «مراجعة: أبو ع االله ابللجييك 2012-1433

Nadere informatie

Het standpunt van de Islam ten opzichte van terrorisme

Het standpunt van de Islam ten opzichte van terrorisme Downloaded from: justpaste.it/j8m8 Het standpunt van de Islam ten opzichte van terrorisme De Islam, de religie van genade, staat terrorisme niet toe. Eén van de betekenissen van het stamwoord van Islam

Nadere informatie

Ik kan het niet, het is onmogelijk

Ik kan het niet, het is onmogelijk Ik kan het niet, het is onmogelijk ] لونلدية - dutch [ nederlands - vertaling: Abdul-Jabbar van de Ven revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 لا أستطيع لا نه مستحيل «للغة اهلونلدية» رمجة: بد اجلبار فن

Nadere informatie

SPECIFIEKE REGELGEVINGEN VOOR DE VROUWEN BETREFFENDE HET VASTEN

SPECIFIEKE REGELGEVINGEN VOOR DE VROUWEN BETREFFENDE HET VASTEN SPECIFIEKE REGELGEVINGEN VOOR DE VROUWEN BETREFFENDE HET VASTEN DOOR SHAYKH AL- ALLAAMAH SAALIH BIN FAWZAAN AL-FAWZAAN ( H A F I D H A H O A L L A A H ) Het vasten van de maand ramadaan is een verplichting

Nadere informatie

Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)?

Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)? Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)? Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 09/12/2016 Beste gelovigen, de moslim gelooft in alle

Nadere informatie

Het onderhouden van de tijd

Het onderhouden van de tijd Het onderhouden van de tijd [لونلدية - dutch [ nederlands - Oem Mohammed bron: Wij Moslims (2006) van Uitgeverij Momtazah revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 حافظة

Nadere informatie

V&A Ramadan - Shawwaal

V&A Ramadan - Shawwaal - Kan je de tekenen van Lailatoel-Qadr (de Nacht van de Voorbeschikking) opnoemen? Moet ik zakaat al-fitr betalen voor mijn kinderen die in een ander land wonen? - Is het verplicht voor een persoon die

Nadere informatie

Mukhtasar al-akhdari Les 2. Deel I - De interne zuivering

Mukhtasar al-akhdari Les 2. Deel I - De interne zuivering Mukhtasar al-akhdari Les 2 Deel I - De interne zuivering 1 De correctie van Imān (de geloofsovertuiging) het vaststellen van Imān : Vertaling: De primaire verplichting van al-mukallaf (de wettelijk verantwoordelijke)

Nadere informatie

Islam voor iedereen. De meest edele onder jullie is degene met de meeste godsvrees Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Islam voor iedereen. De meest edele onder jullie is degene met de meeste godsvrees Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) De meest edele onder jullie is degene met de meeste godsvrees [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: islaamkennis.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2015-1436 Islam voor

Nadere informatie

De liefde voor ons profeet (vzmh)

De liefde voor ons profeet (vzmh) De liefde voor ons profeet (vzmh) ] لونلدية - dutch [ nederlands - Oem Sayfuddien revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 بة انلب ص االله عليه وسلم «بالة اهلونلدية» ادلين م سيف مراجعة: ياس أبو عبد االله

Nadere informatie

De Arabische taal. Islam voor iedereen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434

De Arabische taal. Islam voor iedereen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 De Arabische taal ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen اللغة العر ية» باللغةهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله

Nadere informatie

Berouw. Sheikh Mohammed Saalih Al Moenaddjied. vertaling: Aboe Dardaa-e. revisie: Yassien Abo Abdillah

Berouw. Sheikh Mohammed Saalih Al Moenaddjied. vertaling: Aboe Dardaa-e. revisie: Yassien Abo Abdillah Berouw ] لونلدية - dutch [ nederlands - Sheikh Mohammed Saalih Al Moenaddjied vertaling: Aboe Dardaa-e revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 ب«تلو ة الة اهلونلدية» يخ مد صالح املنجد رمجة: بو ادلرداء

Nadere informatie

Advies voor de nieuwe moslim

Advies voor de nieuwe moslim Advies voor de nieuwe moslim ] لونلدية - Dutch [ Nederlands - revisie: Abo Abdillah bron: al-yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 حة إىل املسلم اجلدد» بالل اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد االله

Nadere informatie

De ziekte van het hart en de genezing daarvan

De ziekte van het hart en de genezing daarvan De ziekte van het hart en de genezing daarvan ] لونلدية - dutch [ nederlands - Shaykh Sa ied ibn Alie ibn Wahf al-qahtaanie revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 مرض القلب و علاجه» بالة اهلونلدية «خ

Nadere informatie

EN ANDERE GEBOORTEDAGEN

EN ANDERE GEBOORTEDAGEN HET OORDEEL ORDEEL OVER HET VIEREN VAN DE GEBOORTEDAG VAN DE PROFEET EN ANDERE GEBOORTEDAGEN DOOR SHAYKHO HAYKHOEL-ISLAAM ISLAAM ABDOEL BDOEL- AZIEZ IBN ABD BDILLAAH IBN BAAZ ( R A H I M A H O E L L A

Nadere informatie

De `Aqiedah van Tauwhied

De `Aqiedah van Tauwhied De `Aqiedah van Tauwhied En een verduidelijking van wat ertegenover staat en het schaadt of tenietdoet van grote en kleine Shirk, Ta tiel en Bid ah Door de weledele Shaych, Dr. Saalih bin Fauwzaan bin

Nadere informatie

De leiding van de Profeet in het vasten

De leiding van de Profeet in het vasten De leiding van de Profeet in het vasten gebaseerd op het werk van Ibn al-qayyim al-djawziyyah Zaad al-ma aad Deel 1 Vertaling en samenstelling : Abu Hudayfa Musa ibn Yusuf De Leiding van de Profeet in

Nadere informatie

Tarjih: Het Juiste Standpunt Uitkiezen الرتجيح: اختيار املوقف الصحيح

Tarjih: Het Juiste Standpunt Uitkiezen الرتجيح: اختيار املوقف الصحيح 1436 Tarjih: Het Juiste Standpunt الرتجيح: اختيار املوقف الصحيح [اهلونلدية- dutch [nederlands - Soelayman Aboe Abdoerrahmaan Ashaafi`ie سليمان أبو عبد الرمحان الشافيع Reviser's name: Yassien Abo Abdillah

Nadere informatie

Kitaab at-tauwhied. Deel 1. Shaychoel-Islaam al-iemaam Mohammed ibn Abdoel-Wahhaab (1115NH-1206NH) Moge Allaah s Barmhartigheid met hem zijn

Kitaab at-tauwhied. Deel 1. Shaychoel-Islaam al-iemaam Mohammed ibn Abdoel-Wahhaab (1115NH-1206NH) Moge Allaah s Barmhartigheid met hem zijn Kitaab at-tauwhied Deel 1 Shaychoel-Islaam al-iemaam Mohammed ibn Abdoel-Wahhaab (1115NH-1206NH) Moge Allaah s Barmhartigheid met hem zijn Fragment uit: Kitaab at-tauwhied (hoofdstuk 1 t/m 7) van Shaychoel-Islaam

Nadere informatie

De Regelgeving Betreffende Muziek volgens de Vier Iemaams (rahiemehoemallaah)

De Regelgeving Betreffende Muziek volgens de Vier Iemaams (rahiemehoemallaah) De Regelgeving Betreffende Muziek volgens de Vier Iemaams (rahiemehoemallaah) Door Shaych Aboe `Abdoer-Rahmaan Fawzie al-atharie Oorspronkelijke bron: Hoekmoel-Ghinaa `indal-a`immatil-arba`ah Bron: www.troid.org

Nadere informatie

Mohammed de echte profeet

Mohammed de echte profeet Mohammed de echte profeet ] لونلدية - Dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 مد سول احلق» بالة اهلونلدية «مراجعة: أ عبد االله ابللجييك 2012-1433 Alle lof

Nadere informatie

Het begin van de Isnaad

Het begin van de Isnaad Het begin van de Isnaad ] لونلدية - Dutch [ Nederlands - Saoed Khadje revisie: Abo Abdillah bron: Dar-al-'Ilm 2013-1434 بداية الا سناد» بالة اهلونلدية «سعود خديج مراجعة: أبو عبد االله 2013-1434 Het begin

Nadere informatie

Verzameling fataawaa over het zien van de maan voor het beginnen en verbreken van de Ramadaan

Verzameling fataawaa over het zien van de maan voor het beginnen en verbreken van de Ramadaan Verzameling fataawaa over het zien van de maan voor het beginnen en verbreken van de Ramadaan van de edele geleerden: ash-shaykh al- Allaamah Ahmad ibn Yahya an-nadjmie Shaykh oel-islaam al-imaam Abd oel-

Nadere informatie

Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah

Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah العقيدة و أصوهلا Door: Mohamed Akhenakh, Noureddine Mansouri. Revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie مراجعة : أبوعبد االله اكلجييك Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh)

Nadere informatie

Islam voor iedereen. Liefde voor de profeet Mohammed vzmh. vertaler: Oem Sayfuddien. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Islam voor iedereen. Liefde voor de profeet Mohammed vzmh. vertaler: Oem Sayfuddien. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Liefde voor de profeet Mohammed vzmh ] لونلدية - dutch [ nederlands - vertaler: Oem Sayfuddien revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen انليب ص االله

Nadere informatie

Het kennen van Allah

Het kennen van Allah Tawheed Voor kinderen (niveau 1) Het kennen van Allah Dr. Saleh As-saleh Sha baan 1426 September 2005 In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle Hoofdstuk 1 Wie is Allah? Allah is Ar-Rabb (De Enige

Nadere informatie

Wees goed tegenover je ouders

Wees goed tegenover je ouders Wees goed tegenover je ouders ] لونلدية - Deutsch [ nederlands - Vertaling: Mohammed aboe `Oebaydillaah revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 Islam voor iedereen الوادلين ب»

Nadere informatie

Fatwa's over de Ramadan

Fatwa's over de Ramadan Fatwa's over de Ramadan فتا مضانية [nederlands - ] Sheikh Saleh bin Fawzaan Alfawzaan 1431-2010 فتا مضانية (( باللغة هلوجگدية )) فضيلة لشيخ صالح بن فو لفو 1431-2010 2 Fatwa's over de Ramadan: Wordt degene

Nadere informatie

Democratie en verkiezingen voor de rechtbank van de Islam

Democratie en verkiezingen voor de rechtbank van de Islam Democratie en verkiezingen voor de rechtbank van de Islam ] الهولندية- [nederlands - dutch revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.expliciet.nl 2014-1434 ليمقراطية و الانتخابات يف ضوء الا سلام «بالل اهلونلدية

Nadere informatie

Het paradijs en de hel

Het paradijs en de hel Het paradijs en de hel [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1435 Islam voor iedereen اجلنة و انلار «باللغة اهلونلدية» مراجعة: ياسني أبو عبد

Nadere informatie

De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad

De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad De Fatiha: Het gebed van de Islam (5) Leid ons op het rechte pad Door Rev. Dr. Jos M. Strengholt www.strengholt.info Surah Al Fatiha: 1. In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle 2. Lof zij

Nadere informatie

DE REGELGEVINGEN OMTRENT AL-WODOE [DE KLEINE RITUELE WASSING]

DE REGELGEVINGEN OMTRENT AL-WODOE [DE KLEINE RITUELE WASSING] DE REGELGEVINGEN OMTRENT AL-WODOE [DE KLEINE RITUELE WASSING] DOOR SHAYKH AL- ALLAAMAH SAALIH IBN FAWZAAN AL-FAWZAAN ( H A F I D H A H O E A L L A A H ) Allaah -de Verhevene- zegt: ی ا أ ی ھ ا ٱل ذ ین

Nadere informatie

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Al-Ghoesl (de grote rituele wassing) Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Vertaald vanuit het Engels door Redouan Abu Isma iel al-hollandie Nagekeken vanuit het Arabische door Musa ibn

Nadere informatie

Opheldering van veel voorkomende misverstanden over de benaming Selefiejah.

Opheldering van veel voorkomende misverstanden over de benaming Selefiejah. Opheldering van veel voorkomende misverstanden over de benaming Selefiejah. Genomen van SLF010004@Salafipublications.com (een antwoord op de twijfels van de Qoetbiejah op het toeschrijven aan de Soennah

Nadere informatie

Islamofobie. dr. Dja far sheikh Idris. revisie: Yassien Abo Abdillah. bron: al-islaam.com

Islamofobie. dr. Dja far sheikh Idris. revisie: Yassien Abo Abdillah. bron: al-islaam.com Islamofobie [لونلدية - dutch [nederlands - dr. Dja far sheikh Idris revisie: Yassien Abo Abdillah bron: al-islaam.com 2014-1435 الا سلاموفو يا» بالل اهلونلدية «أ.د. جعفر شيخ إدر س مراجعة: ياس أبو عبد االله

Nadere informatie

TAWHEED. voor kinderen

TAWHEED. voor kinderen TAWHEED voor kinderen ب س م هللا الر ح من الر ح يم In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle. Assalamu alaikoum (islamitische vredesgroet, vrede zij met jullie allen) mijn broeder of zuster.

Nadere informatie

De brief van Ibn Taymiyyah

De brief van Ibn Taymiyyah De brief van Ibn Taymiyyah ] لونلدية - dutch [ nederlands - Sheikh alislam ibn Taymiyyah vertaling: Aboe Dardaa-e revisie: Abo Abdillah 2013-1434 Islam voor iedereen رسالة ابن تيمية من السجن «بالة اهلونلدية»

Nadere informatie

De juiste manier om de Koran te overpeinzen

De juiste manier om de Koran te overpeinzen De juiste manier om de Koran te overpeinzen ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 تدبر القرآن» باللغة لونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1434 Alle lof behoort aan

Nadere informatie

Wij hebben u een Boek (de Koran) gezonden waardoor gij tot aanzien kunt komen, gaan jullie niet jullie verstand gebruiken? (Al Anbiya, 21/10)

Wij hebben u een Boek (de Koran) gezonden waardoor gij tot aanzien kunt komen, gaan jullie niet jullie verstand gebruiken? (Al Anbiya, 21/10) Testvragen Het verstand en de kennis in de Koran 1 Koran Vraag 1 2 Wij hebben u een Boek (de Koran) gezonden waardoor gij tot aanzien kunt komen, gaan jullie niet jullie verstand gebruiken? (Al Anbiya,

Nadere informatie

Geldigheid van het strijden tegen de Amerikanen buiten Irak. Shaykh Nasir Al-Fahd Vertaling: At-Tibyan Publicaties

Geldigheid van het strijden tegen de Amerikanen buiten Irak. Shaykh Nasir Al-Fahd Vertaling: At-Tibyan Publicaties Geldigheid van het strijden tegen de Amerikanen buiten Irak Shaykh Nasir Al-Fahd Vertaling: At-Tibyan Publicaties \ Vraag; As-Salamu Alaykoum geliefde Shaykh Nasr Al-Fahd, Ik heb het tweede deel van uw

Nadere informatie

Moord, van de Ergste der Zonden in de Islaam!

Moord, van de Ergste der Zonden in de Islaam! Moord, van de Ergste der Zonden in de Islaam! Iemaam Mohammed ibn Othmaan adh-dhahabie (rahiemehoellaah) Bron: Al-Kabaa`ir (de Grote Zonden) blz. 12 tweede druk 1411 moe`assasah ar-rayyaan Vertaald door:

Nadere informatie

-Hafidaho Allah- Waarschuwing van shaykh Ahmad Baazmoel

-Hafidaho Allah- Waarschuwing van shaykh Ahmad Baazmoel -Hafidaho Allah- Bron: Dit gesprek werd gehouden op woensdag 25-11-1433 (10-10-2012) om 11:00 (Libië) / 12:00 (Mekka). http://www.m-noor.com/showthread.php?p=31239#post31239 Alle Lof zij aan Allah, de

Nadere informatie

Pagina 1 van 2Allah, de Verhevene zegt wat als volgt vertaald kan worden:

Pagina 1 van 2Allah, de Verhevene zegt wat als volgt vertaald kan worden: Pagina 1 van 2Allah, de Verhevene zegt wat als volgt vertaald kan worden: O, Mensen! Aanbidt jullie Heer Die jullie heeft geshapen en degenen voor jullie, opdat jullie godvrezend zullen zijn. al-baqarah:

Nadere informatie

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Het inhalen van de gemiste dagen van de Ramadhaan Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Vertaald vanuit het Engels door Redouan Abu Isma iel al-hollandie Nagekeken vanuit het Arabische door

Nadere informatie

EL FORKANI BLUNDERT!

EL FORKANI BLUNDERT! EL FORKANI BLUNDERT! Naar aanleiding van een recent verschenen YouTube filmpje volgt deze verduidelijking. Handen schudden in de Islaam Bismillaahi Rahmaani Rahiem, Ibn al-qayyim zei: Kennis is: (wat)

Nadere informatie

Dromen en hun interpretatie in de Islam

Dromen en hun interpretatie in de Islam Dromen en hun interpretatie in de Islam ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: http://arrayaan.com Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen ضوابط تفس

Nadere informatie

Uitleg van De zuilen van islaam en imaan en wat elke moslim verplicht dient te weten over zijn godsdienst. Auteur: Mohammad Bin Jamil Zino Vertaald door: M. Bendaoud, MSc INHOUD INHOUD 2 VOORWOORD VAN

Nadere informatie

Omgang met niet-moslims

Omgang met niet-moslims Omgang met niet-moslims [لونلدية - dutch [ nederlands - vertaling: Abdul-Jabbar van de Ven revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 كيفية اعامل مع غ املسلم» بالل اهلونلدية

Nadere informatie

Enkele uitspraken uit majmuu alfatawa

Enkele uitspraken uit majmuu alfatawa Enkele uitspraken uit majmuu alfatawa [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: Majmuu Al-Fataawah en Minhaj As-Sunnah An-Nabawiyyah uitgever: islaamkennis.nl Kantoor voor da'wa

Nadere informatie

De diepe geheimen van het Vasten

De diepe geheimen van het Vasten De diepe geheimen van het Vasten رحمه ا Imaam Moewaffaqoed-Dien Ibn Qoedamaah Al-Maqdisi (g. 529 H) bron: Moekhtasar Minhaadjoel-Qaasidien (p. 38-41). Dit artikel werd vertaald naar het engels. Er werden

Nadere informatie

Het vieren van valentijn in de islam

Het vieren van valentijn in de islam Het vieren van valentijn in de islam ] لونلدية - Deutsch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 Islam voor iedereen ح م الا حتفا بعيد احلب» باللغة لونلدية «مراجعة:

Nadere informatie

- moge Allaah hem genadig zijn -

- moge Allaah hem genadig zijn - - moge Allaah hem genadig zijn - Bron: http://www.burjes.com/audio/khutab/wajeb_akhtaa.wma Wie door Allaah geleid wordt; niemand kan hem doen dwalen. En wie Allaah doet dwalen; niemand kan hem leiden.

Nadere informatie

De Farao kende de aard van dit soort mensen en daarom zei hij tegen hen, om hen gerust te stellen en hen te verheugen:

De Farao kende de aard van dit soort mensen en daarom zei hij tegen hen, om hen gerust te stellen en hen te verheugen: Downloaded from: justpaste.it/musaendetovenaars Musa en de tovenaars: De tovenaars zijn degenen die door de Farao gebracht werden, zodat hij aan de mensen kon bewijzen dat Moesa (Mozes, vrede zij met hem)

Nadere informatie

Al-Moefattiraat 1 - Zaken die het Vasten Verbreken 2

Al-Moefattiraat 1 - Zaken die het Vasten Verbreken 2 Al-Moefattiraat 1 - Zaken die het Vasten Verbreken 2 Auteur: Iemaam Al-'Allaamah Al-Faqieh Mohammed Ibn Saalih Al-'Utheymien Vert. Abdelhafid Mekran Vraag: Wat zijn de Moefattiraat die het vasten van een

Nadere informatie

NIET VOLGENS UW BEGEERT

NIET VOLGENS UW BEGEERT BOYCOT NIET VOLGENS UW BEGEERT ERTE EN NODIG UIT! DOOR SHAYKH AAYED ASH SH-SHAMMAR HAMMARIE ( H A F I D H A H O E A L L A A H ) Daarom is het verplicht dat wij de Profeet - sallallaaho alayhie wa sallam

Nadere informatie

Hoe verwelkomen wij Ramadan. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Hoe verwelkomen wij Ramadan. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Hoe verwelkomen wij Ramadan ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen كيف ستقبل شهر رمضان» بة ال اهلونلدية «مراجعة:

Nadere informatie

De heilige maanden. Islam voor iedereen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434

De heilige maanden. Islam voor iedereen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 De heilige maanden ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen لا شهر احلرم» باللغةهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله

Nadere informatie