HANDLEIDING AB ONTVANGER. Handleiding AB ontvanger

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HANDLEIDING AB ONTVANGER. Handleiding AB ontvanger"

Transcriptie

1 HANDLEIDING AB ONTVANGER Handleiding AB ontvanger Versie: 2.2 Revisie:

2 Inhoud 1. Inleiding Leveringsomvang Toepassingsvoorwaarden Ondersteunde controllers Voeding Bekabeling Locatie Opbouw AB Ontvanger De AB Ontvanger PCB Connector K5 (RS485 & voeding) DIP-Switches Led Antenne Werking Installatie Invloed van de omgeving op werking van de communicatie Behuizing Montage Instellingen CDIP-switch instellingen Instellen van RS485 adres Beveiliging Firmware upgrade Reset Bedrading tussen Ab ontvanger en controller NE35/36/38/39 controller SICOM2plus/SICOM4plus/RCU2plus/RCU4plus Technische specificaties...17 De producten van Nemef zijn onderhevig aan veranderingen welke zonder voorafgaande aankondiging kunnen worden doorgevoerd. Aan deze handleiding of de inhoud daarvan kan geen enkel recht worden ontleend. 2

3 1. Inleiding De Radaris Evolution productlijn bestaat uit een aantal volledig op elkaar afgestemde toegangscontrole producten. De opzet van deze productlijn is zodanig dat deze in vrijwel elk marktsegment inzetbaar is en daarbij naast comfort ook de noodzakelijke veiligheid en betrouwbaarheid biedt. De Radaris Evolution AB ontvanger maakt onderdeel uit van de Radaris Evolution productlijn en is bedoeld voor het ontvangen van afstandsbedieningssignalen van de Radaris Evolution afstandsbediening(en). De AB ontvanger kan worden aangesloten als leeseenheid op één van de volgende controllers: Radaris Evolution NE38 controller Radaris Evolution NE39 controller NE35 controller NE36 controller TiSM controllers: SICOM2plus, SICOM4plus, RCU2plus en RCU4plus Deze handleiding is bedoeld als volledig naslagwerk voor de AB ontvanger. Dit is gerealiseerd aan de hand van specificaties, aansluitgegevens en aansluitvoorbeelden.

4 2. Leveringsomvang De AB ontvanger bestaat uit een speciale UV bestendige OBO T60 kabeldoos met daarin gemonteerd de AB ontvanger PCB. Het geheel is verpakt in een kunststof folie/zak.

5 3. Toepassingsvoorwaarden 3.1 Ondersteunde controllers De AB ontvanger is primair bedoeld om te werken in combinatie met de volgende controllers: Als 2 e leeseenheid op een Radaris Evolution NE38 controller. Als 2 e leeseenheid op een Radaris Evolution NE39 controller. Daarbij functioneert de AB ontvanger als een externe AB ontvanger en moet de ontvanger van de NE39 worden uitgeschakeld. Als 2 e leeseenheid op een NE35 controller. Als 2 e leeseenheid op een NE36 controller. Daarbij functioneert de AB ontvanger als een externe AB ontvanger en moet de ontvanger van de NE36 worden uitgeschakeld. Als leeseenheid op de volgende TiSM controllers: SICOM2plus, SICOM4plus, RCU2plus en RCU4plus. Daarbij is het adres van de leeseenheid instelbaar op adres LET OP Bij gebruik in combinatie met een NE36 of NE39 controller, dienen deze controllers minimaal te zijn voorzien van firmware versie In eerdere firmware versies is de eigen ontvanger van de NE36 of NE39 niet uitschakelbaar. 3.2 Voeding De AB ontvanger dient voor de juiste werking te worden gevoed via de controller waarop deze is aangesloten. Alle in paragraaf 3.1. genoemde controllers zijn instaat om de AB ontvanger te voeden. Een vierdraads verbinding tussen AB ontvanger en controller is voldoende voor voeding en datasignalen. 3.3 Bekabeling Voor de bekabeling van/naar de AB ontvanger dient voor het doel geschikte zwakstroomkabels te worden gebruikt. Daarbij wordt geadviseerd om getwiste aderparen te gebruiken voor: De voedingsspanning (een aderpaar voor +12VDC en GND) De RS485 communicatielijnen (een aderpaar voor D+ en D ) In de meeste gevallen zal standaard UTP bekabeling goed voldoen. 3.4 Locatie De AB ontvanger is ondergebracht in een speciale UV bestendige OBO kabeldoos. Deze behuizing voldoet tevens aan beschermingsklasse IP66 en is daarom geschikt voor montage aan een buitengevel.

6 Zonder extra bescherming van de AB ontvanger dient rekening te worden gehouden met extreem hoge of extreem lage temperaturen welke kunnen ontstaan door bijvoorbeeld de volle zon in de zomer of een straffe oostenwind in de winter.

7 4. Opbouw AB ontvanger De AB ontvanger bestaat uit een PCB welke is ondergebracht in een kunststof behuizing. De PCB bevat de volgende belangrijke onderdelen: Een microcontroller welke verantwoordelijk is voor de communicatie en sturing via de RS485 interface, tranceiver, enz. Een tranceiver voor ontvangst van de Radaris Evolution afstandsbedieningen. Aansluitklemmen voeding en RS485 interface. DIP-switches voor instellingen. Een LED voor terugkoppeling naar de installateur. 4.1 De AB Ontvanger PCB Onderstaand is de PCB van de AB ontvanger weergegeven. Daarbij zijn alle relevante onderdelen aangegeven en benoemd. Antenne Niet aansluiten!! Aansluitingen mogelijk voor toekomstig gebruik. DIP Switches Status LED Connector K1: RS485 interface en voeding figuur 1: AB Ontvanger PCB Connector K5 (RS485 & voeding) Op K1 zijn alle aansluitingen voor de AB ontvanger aanwezig. De tweedraad RS485 interface is beschikbaar op pen 1 en 2 en de voedingsspanning wordt via pen 3 en 4 aangesloten. De functie van de aansluitpennen van K1 is weergegeven in onderstaande tabel. Connector K1 Nr. Naam Functie 1 D+ RS485 data + 2 D RS485 data 3 GND Massa 4 +12V 12VDC voeding voor RF Module

8 LET OP Gebruik voor de connectoren een geschikte schroevendraaier met een platte kop: maat 0,4 x 2,5mm DIP-Switches Op de PCB zijn 8 DIP-switches aanwezig. Met deze DIP-switches wordt het RS485 adres van de AB ontvanger ingesteld en kunnen onderhoudswerkzaamheden als firmware upgrade en een reset worden uitgevoerd. De instellingen voor de DIP-switches staan beschreven op de plaatsen waar ze relevant zijn LED Op de PCB van de AB ontvanger is een LED aanwezig welke de volgende functies heeft: De LED licht gedurende ongeveer 1 seconde op indien een afstandsbedieningsignaal wordt ontvangen. De LED geeft periodiek korte flitsen ten teken dat de software in de AB ontvanger nog actief is (heartbeat). Terugkoppeling bij onderhoudswerkzaamheden als firmware upgrade en reset. Omdat de LED door de behuizing zichtbaar kan zijn, is deze met behulp van een DIP switch 3 uit te schakelen Antenne De antenne van de AB ontvanger is uitgevoerd als een blauwe gebogen draad. Behandel deze antenne voorzichtig en voorkom dat deze wordt verbogen.

9 5. Werking De AB ontvanger wordt door de controller waarop deze is aangesloten gezien als een standaard leeseenheid. Daarbij is het adres van de leeseenheid via de DIP-switches van de AB Ontvanger instelbaar. Een door de AB ontvanger ontvangen afstandsbedieningssignaal komt op de controller binnen als een boeking met het ID van de afstandsbediening op de leeseenheid met ingestelde adres. LET OP Indien de AB ontvanger op een NE36 of NE39 controller wordt aangesloten, moet de interne afstandsbedieningontvanger van deze controllers worden uitgeschakeld. LET OP Indien de AB ontvanger op een NE39 controller in stand-alone modus wordt aangesloten, dient met het inleren van afstandsbedieningen rekening te worden gehouden met het feit dat bij het inleren (en wissen) het afstandsbedieningsignaal slechts één keer geactiveerd hoeft te worden. Dit wordt veroorzaakt doordat de AB ontvanger als 2 e leeseenheid en de afstandsbedieningen daardoor als toegangskaart worden gezien.

10 6. Installatie 6.1 Invloed van de omgeving op werking van de communicatie De omgeving waarin de AB ontvanger wordt geïnstalleerd bepaald in sterke mate de juiste ontvangst van afstandsbedieningssignalen. Houdt bij de installatie rekening met de omgeving en vermijd plaatsen waar materialen zijn toegepast welke in een grote mate radiogolven absorberen of juist reflecteren. Verder wordt de ontvangst sterk nadelig beïnvloed door de aanwezigheid van stoorsignalen. Houd bij de installatie rekening met de omgeving en vermijd plaatsen waar stoorsignalen aanwezig kunnen zijn. Let daarbij in het bijzonder op signalen of harmonischen daarvan, welke in de buurt van de voor de afstandsbedieningen gebruikte frequentie van 868MHz komen. LET OP Op de PCB in de behuizing van de AB ontvanger is ook de antenne voor de tranceiver ondergebracht. Om deze reden mag de AB ontvanger of PCB niet in een metalen behuizing worden geplaatst. 6.2 Behuizing De AB ontvanger is ondergebracht in een speciale UV bestendige OBO T60 kabeldoos. Deze behuizing is aan alle zijden voorzien van kabeldoorvoeren. Er wordt geadviseerd gebruik te maken van de kabeldoorvoer aan de onderzijde van de behuizing. Hier is in het midden 1 doorvoer aangebracht. 114 mm Schroeven voor de kap van de behuizing Kabeldoorvoer 57 mm figuur 2: Behuizing AB Ontvanger

11 Het onderste deel van de behuizing is voorzien van 4 montage gaten ten behoeve van bolkopschroeven met een diameter van 4mm. In het onderste deel van de behuizing is de PCB gemonteerd op een glasvezelversterkte montageplaat. Gaten voor montage van de behuizing 6.3 Montage figuur 3: Onderste deel van behuizing met PCB Houdt bij de montage rekening met onderstaande aanwijzingen: Voer zo mogelijk voor montage van de AB ontvanger alle benodigde instellingen uit. Monteer de module met vier bolkop schroeven met een diameter van 4 mm op een vlakke ondergrond. LET OP Hoewel de constructie van de behuizing enige bescherming voor de PCB biedt, dient de montage van de behuizing met PCB met de nodige zorg te gebeuren. Door bijvoorbeeld een uitschietende schroevendraaier of schroefmachine kan de PCB onherstelbaar beschadigd raken. Maak een klein rond gaatje in de kabeldoorvoer, zodanig dat bij het doorsteken van de kabel de doorvoer strak om de kabel trekt. Monteer een vieraderige kabel op connector K1. Gebruik hiervoor een geschikte platte schroevendraaier (0,4x2,5mm). Maak gebruik van voor de toepassing geschikte zwakstroom met getwiste aderparen. In de meeste gevallen zal een standaard UTP kabel voldoen. LET OP Bescherm de kabel zo nodig buiten de behuizing tegen weersinvloeden en mechanische belasting. Sluit het ander einde van de kabel op de daarvoor bedoelde connector van de controller aan. Test de werking van de AB ontvanger. Monteer het deksel van de behuizing.

12 7. Instellingen Alle instellingen voor de AB ontvanger worden uitgevoerd met behulp van de DIPswitches. In dit hoofdstuk worden de instellingen van de DIP-switches voor normaal gebruik toegelicht. De instellingen welke nodig zijn voor bijvoorbeeld firmware upgrade of reset staan in de betreffende hoofdstukken DIP-switch instellingen De DIP-switches hebben voor normaal bedrijf de volgende functies: Functie van DIP switches voor normaal bedrijf Switch nr. Functie tijdens bedrijf 1 Moet altijd op OFF staan 2 Moet altijd op OFF staan 3 OFF (Default): LED functie aan. ON: LED functie uit 4 Moet altijd op ON staan 5 Adres RF Module (LSB) 6 Adres RF Module 7 Adres RF Module (MSB) 8 Moet altijd op OFF staan tabel 1: Functie van DIP-switches tijdens normaal gebruik Instellen van RS485 adres Het RS485 adres van de AB ontvanger kan worden ingesteld op Voor gebruik in combinatie met een NE35, NE36, NE38 of NE39 controller moet het adres op 2 worden ingesteld. In onderstaand overzicht staan de mogelijke instellingen. ON ON ON ON Adres 1 Adres 2 Adres 3 Adres 4 ON ON ON Adres 5 Adres 6 Adres 7 figuur 4: RS485 adres instellingen

13 8. Beveiliging Het signaal van de Radaris Evolution afstandsbedieningen is onder andere beveiligd met een zogenaamde Rolling Code. Deze Rolling Code zorgt er voor dat een eenmaal verstuurde boodschap niet nogmaals gebruikt kan worden. Daartoe wordt bij Radaris Evolution componenten met een geïntegreerde afstandsbedieningsontvanger een lijst bijgehouden van ingeleerde afstandsbedieningen en de laatst van hun ontvangen boodschap. Omdat de AB ontvanger ook moet werken met controllers welke geen mogelijkheid hebben om een lijst met afstandsbedieningen bij te houden, beschikt de AB ontvanger zelf over een lijst met afstandsbedieningen en de laatst van hun ontvangen boodschap. Deze lijst wordt automatisch door de AB ontvanger opgebouwd en biedt ruimte aan ruim verschillende afstandsbedieningen. LET OP De lijst met afstandsbedieningen en de laatst van hun ontvangen boodschap wordt bij het resetten van de AB ontvanger gewist. Na een reset wordt de lijst weer automatisch opgebouwd.

14 9. Firmware upgrade De firmware van de AB ontvanger kan indien nodig worden geüpgrade met behulp van een Radaris Evolution Programmeerapparaat RE-01. Het upgraden van de firmware gaat op dezelfde manier als upgraden van een RF leeseenheid in stand-alone modus. Het uitvoeren van een firmware upgrade bij een Radaris Evolution AB ontvanger kan alleen via een programmeerapparaat. Om te voorkomen dat iedereen met een programmeerapparaat een firmware upgrade kan uitvoeren moet de RF Module eerst in bootmodus worden gebracht. Een RF Module kan op de volgende manier in bootmodus worden gebracht: 1. Schakel de voeding van de AB ontvanger uit (verwijder connector K1). 2. Zet DIP-switch 8 op ON 3. Schakel de voeding van de AB ontvanger weer in (plaats connector K1 terug) 4. De groene LED op de PCB gaan knipperen ten teken van een actieve bootmodus. 5. Zet DIP-switch 8 weer op OFF. 6. Indien een programmeerapparaat met een nieuwe firmware voor de AB ontvanger in de buurt is, zal automatisch een firmware upgrade worden uitgevoerd. Gedurende de firmware upgrade blijft de status LED op de PCB knipperen. Na een firmware upgrade dooft de LED en verlaat de AB ontvanger de bootmodus. 7. Indien geen nieuwe firmware voor de AB ontvanger bij een programmeerapparaat wordt aangetroffen zal de status LED na enkele seconden doven en verlaat de AB ontvanger de bootmodus.

15 10. Reset In situaties waarbij de Radaris Evolution AB ontvanger een ongedefinieerde status heeft, kan het nodig zijn dat deze wordt gereset. Tijdens het resetten worden alle bijgehouden afstandsbedieningen uit het geheugen van de RF Module gewist. Een reset wordt als volgt uitgevoerd: 1. Zet DIP-switch 1 en 2 op ON en alle overige DIP-switches op OFF. 2. Zet gedurende 3 seconden DIP-switch 8 op ON. 3. Zet DIP-switch 8 weer op OFF zodra de groene status LED op de PCB oplicht. figuur 5: Reset

16 11. Bedrading tussen AB ontvanger en controller 11.1 NE35/36/38/39 controller De bedrading tussen de vierpolige connector van een NE35/36/38 of NE39 controller en de vierpolige connector van de AB Ontvanger is één op één, zoals weergegeven in figuur 6: Bedrading AB Ontvanger - NE35/36/38/39figuur 6. NE35/36/38/39 controller AB Ontvanger figuur 6: Bedrading AB Ontvanger - NE35/36/38/39 Voor pen 1 en 2 (RS485) dient een getwist aderpaar te worden gebruikt en voor pen 3 en 4 (voeding) dient een getwist aderpaar te worden gebruikt SICOM2plus/SICOM4plus/RCU2plus/RCU4plus Iedere samengestelde TiSM controller op basis van een RCU2plus, RCU4plus, SICOM2plus of SICOM4plus is voorzien van 1 of twee 485POW PCB s waarop de leeseenheden aangesloten kunnen worden. Op deze 485 POW PCB s zijn daarvoor 4 stuks 6 polige connectoren aanwezig. In figuur 7 is een bedradingvoorbeeld gegeven voor het aansluiten van de AB ontvanger op een reader aansluiting van een samengestelde TiSM controller. 485POW reader connector AB Ontvanger figuur 7: Bedrading AB Ontvanger - 485POW

17 12. Technische specificaties Afmetingen PCB Afmetingen behuizing Materiaal Voeding Stroomverbruik Seriële interface Snelheid op seriële interface RF Communicatie interface Frequentie RF comm. interface Bedrijfstemperatuur Maximale luchtvochtigheid Maximale luchtvochtigheid Radaris Evolution AB ontvanger : 52mm x 52mm x 14mm (lengte x breedte x hoogte) : 114mm x 114mm x 57mm (lengte x breedte x hoogte) : Polypropeen (PP) : 9-13VDC / 150mA / gestabiliseerd (max. 50mV rimpel) : Typ. 80mA, max. 100mA : RS485 (tweedraads + voeding) : Baud : Ten behoeve van ontvangst van Radaris Evolution afstandsbedieningen : 868MHz : C : +90%, niet condenserend : +90%, niet condenserend Maatvoering 57 mm 114 mm figuur 8: Maatvoering

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding voor de RF Deurcontroller Versie: 2.0 Revisie: 20130311 De producten van ASSA ABLOY zijn onderhevig aan veranderingen welke zonder voorafgaande aankondiging kunnen worden doorgevoerd.

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING WANDLEZER NE39

INSTALLATIEHANDLEIDING WANDLEZER NE39 INSTALLATIEHANDLEIDING WANDLEZER NE39 Installatiehandleiding NE39 Versie: 3.1 Revisie: 20111017 Geldig vanaf firmware V2.3 De Producten van Nemef zijn onderhevig aan veranderingen welke zonder voorafgaande

Nadere informatie

Installatiehandleiding NE39

Installatiehandleiding NE39 Installatiehandleiding NE39 Versie: 1.0 Revisie: 20100304 De producten van Nemef zijn onderhevig aan veranderingen welke zonder voorafgaande aankondiging kunnen worden doorgevoerd. Aan deze handleiding

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING RF MODULE

INSTALLATIEHANDLEIDING RF MODULE INSTALLATIEHANDLEIDING RF MODULE Handleiding RF Module Versie: 3.0 Revisie: 20100930 Opmerking met betrekking tot de PDF versie van dit document Alle verwijzingen naar hoofdstukken of paragrafen zijn uitgevoerd

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding voor de Ethernet Deurcontroller Versie: 2.0 Revisie: 20130311 De producten van ASSA ABLOY zijn onderhevig aan veranderingen welke zonder voorafgaande aankondiging kunnen worden doorgevoerd.

Nadere informatie

CONFIGURATIEHANDLEIDING WANDLEZER NE39

CONFIGURATIEHANDLEIDING WANDLEZER NE39 CONFIGURATIEHANDLEIDING WANDLEZER NE39 Radaris Evolution. Configuratiehandleiding NE39. Versie: 3.1 Revisie: 20100927-1 - De producten van Nemef zijn onderhevig aan veranderingen welke zonder voorafgaande

Nadere informatie

CONFIGURATIEHANDLEIDING Evolution

CONFIGURATIEHANDLEIDING Evolution CONFIGURATIEHANDLEIDING Evolution 1. Inleiding. De Evolution productlijn bestaat uit een aantal volledig op elkaar afgestemde toegangscontrole producten. De opzet van deze productlijn is zodanig dat deze

Nadere informatie

communicatiemodule Installatiehandleiding Versie:

communicatiemodule Installatiehandleiding Versie: communicatiemodule Installatiehandleiding Versie:20160625 Inhoud Inleiding... 3 Toepassingsgebied... 3 Afstand tussen communicatiemodule en deurunit... 4 Montage en aansluiten van de communicatiemodule...

Nadere informatie

CONFIGURATIEHANDLEIDING RE BESLAG 7360. Radaris Evolution Artikel 7360. Configuratiehandleiding RADARIS EVOLUTION Versie 0901 1 van 28

CONFIGURATIEHANDLEIDING RE BESLAG 7360. Radaris Evolution Artikel 7360. Configuratiehandleiding RADARIS EVOLUTION Versie 0901 1 van 28 CONFIGURATIEHANDLEIDING RE BESLAG 7360 Radaris Evolution Artikel 7360 Configuratiehandleiding RADARIS EVOLUTION Versie 0901 1 van 28 Belangrijk! Indien men het beslag Offline of Online gaat toepassen is

Nadere informatie

Configuratiehandleiding Radaris Evolution. Artikel 7380. nemef.nl. An ASSA ABLOY Group brand. An ASSA ABLOY Group brand

Configuratiehandleiding Radaris Evolution. Artikel 7380. nemef.nl. An ASSA ABLOY Group brand. An ASSA ABLOY Group brand Configuratiehandleiding Radaris Evolution. Artikel 7380 1367 7380 010 v0901 Technische wijzigingen voorbehouden. Aan deze handleiding kan geen enkel recht worden ontleend. An ASSA ABLOY Group brand ASSA

Nadere informatie

Configuratiehandleiding Radaris Evolution. Artikel nemef.nl. An ASSA ABLOY Group brand

Configuratiehandleiding Radaris Evolution. Artikel nemef.nl. An ASSA ABLOY Group brand Configuratiehandleiding Radaris Evolution. Artikel 7380 nemef.nl An ASSA ABLOY Group brand Belangrijk! Bij Offline en Online toepassing: Gegevens locatie/deur en MAC-adres noteren. Sticker met RF Mac-adres

Nadere informatie

INLEIDING De Flexeria communicatiemodule is ontwikkeld om op een eenvoudige manier de Flexeria deurunits aan te sturen door apparatuur van derden.

INLEIDING De Flexeria communicatiemodule is ontwikkeld om op een eenvoudige manier de Flexeria deurunits aan te sturen door apparatuur van derden. FLEXERIA COMMUNICATIEMODULE INLEIDING De Flexeria communicatiemodule is ontwikkeld om op een eenvoudige manier de Flexeria deurunits aan te sturen door apparatuur van derden. De communicatiemodule is voorzien

Nadere informatie

AT1G26-200. rev.0110. Toegangscontrole Module AT1G26-200. Handleiding. thinks outside the box!

AT1G26-200. rev.0110. Toegangscontrole Module AT1G26-200. Handleiding. thinks outside the box! AT1G26-200 rev.0110 Toegangscontrole Module AT1G26-200 Handleiding PRODUCT SPECIFICATIE Modelen AS-626M-200, AS-626S-200, AS-634-200, AT1G26-200 Opbouw Antivandaal Geborsteld aluminium behuizing Tot 200

Nadere informatie

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1 Handleiding AT1G26-200 rev.0914 Toegangscontrole Module ver1 PRODUCT SPECIFICATIE Modelen, AT1G26-200 ver1 en AT1G34-200 Opbouw Antivandaal Geborsteld aluminium behuizing Tot 200 gebruikerscodes 100 Mil.

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING WANDLEZERS NE38 (D) Radaris Evolution Installatiehandleiding WANDLEZER NE38 (D) Pagina 1 van 16 Inhoud 1. Introductie... 3 1.1. Opbouw van de wandlezer NE38... 3 2. Installatie...

Nadere informatie

PDM-8-MB POM (VOEDING OVER MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften

PDM-8-MB POM (VOEDING OVER MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften POM ( MODBUS) Montage & gebruiksvoorschriften Inhoudstafel VEILIGHEIDS - & VOORZORGSMAATREGELEN 3 PRODUCTBESCHRIJVING 4 GEBRUIKSTOEPASSING 4 TECHNISCHE GEGEVENS 4 STANDAARDEN 4 OPERATIONELE DIAGRAMMEN

Nadere informatie

ATP2S200. rev Toegangscontrole Module. Handleiding. thinks outside the box!

ATP2S200. rev Toegangscontrole Module. Handleiding. thinks outside the box! ATP2S200 rev.0110 Toegangscontrole Module ATP2S200 Handleiding PRODUCT SPECIFICATIE Model ATP2S200 Opbouw Slagvast polycarbonaat Met braille tekens op de toetsen Van achteren (backlite) aangelichte toetsen

Nadere informatie

NEDERLANDS SELW2630MF. Ontvanger. De keuze van de installateur cdvibenelux.com

NEDERLANDS SELW2630MF. Ontvanger. De keuze van de installateur cdvibenelux.com NEDERLANDS De keuze van de installateur 1] INTRODUCTIE 1.1] BESCHRIJVING De - ontvanger is een superheterodyne AM/ASK ontvanger die gelijktijdig met 2 frequenties kan werken (indien voorzien)*, zijnde

Nadere informatie

ADVANTAGE. L /2010 rev 0. system ONE2 WI ONE2 WB INSTALLATIEHANDLEIDING

ADVANTAGE. L /2010 rev 0. system ONE2 WI ONE2 WB INSTALLATIEHANDLEIDING L866 09/010 rev 0 ADVAGE system ONE WI ONE WB INSTALLATIEHANDLEIDING ONE WI CH 1 1 CH LED 1-8Vdc 1-8Vac 6 7 8 9 SHI P 10 ONE WB CH 1 1 CH P LED 1-8Vdc 1-8Vac 6 7 SHI 1 6 7 8 8 ,9 MHz Radio ontvanger 1/

Nadere informatie

HANDLEIDING ACCESS POINT. Access Point. Installatievoorschrift 3.1

HANDLEIDING ACCESS POINT. Access Point. Installatievoorschrift 3.1 HANDLEIDING ACCESS POINT Access Point Installatievoorschrift 3.1 Pagina 1 van 10 Installatievoorschrift Access Points Versie 3.1, 17-10-2011 Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 het monteren van de AP-01 4

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING Evolution

MONTAGEHANDLEIDING Evolution MONTAGEHANDLEIDING Evolution Technische specificaties. Buitenschild Afmetingen Materiaal; 310mm x 50mm x 12mm (l x b x d) Aluminium met polycarbonaat en nylon onderdelen Sloten; Nemef 4918 Kaartlezer technologie;

Nadere informatie

FLEXIOS TOEGANGSCONTROLE TC-KS1115 KS1115.080714. t 088 500 2800 f 088 500 2899 75 MODELLEN KS1115. SPECIFICATIES KS1115 Behuizing. Beschermingsklasse

FLEXIOS TOEGANGSCONTROLE TC-KS1115 KS1115.080714. t 088 500 2800 f 088 500 2899 75 MODELLEN KS1115. SPECIFICATIES KS1115 Behuizing. Beschermingsklasse MODELLEN KS1115 SPECIFICATIES KS1115 Behuizing ABS Gewicht 60 gram Beschermingsklasse IP20 Frequentie 13,56 MHz RF zendkracht 100µW Voltage PoE IEEE802.3af (44-54V DC) Verbruik

Nadere informatie

P1G2. Handleiding. firmware datum auteur Aanpassing

P1G2. Handleiding. firmware datum auteur Aanpassing P1G2 Handleiding firmware datum auteur Aanpassing versie 1.0 5-3-2014 Mike vd Hulst Eerste versie 1.05 2-6-2014 Mike vd Hulst Aangepaste firmware 2.0 1-10-2014 Mike vd Hulst Objecten toegevoegd volgens

Nadere informatie

Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw. Installatiehandleiding

Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw. Installatiehandleiding Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw Installatiehandleiding - 2 - Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw Inhoudsopgave Pagina Samenstelling 4 Veiligheid 5 Montage 5 Benodigd gereedschap 5 Aanbevolen

Nadere informatie

FLEXESS PEBBLE PASLEZER

FLEXESS PEBBLE PASLEZER MODELLEN KS300 SPECIFICATIES Voltage 12V - 24V DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Leesafstand max. 40 mm Frequentie lezer 13,56MhZ voor Mifare Ultralight, Mifare Classic 1K en

Nadere informatie

HANDLEIDING CIFERO XT CODEKLAVIER

HANDLEIDING CIFERO XT CODEKLAVIER HANDLEIDING CIFERO XT CODEKLAVIER April 2014 TECHNISCHE GEGEVENS Aansluitspanning 12 tot 24V AC/DC ±20% Stroomverbruik in rust o bij gelijkspanning 20mA DC o bij wisselspanning 80mA AC Maximaal stroomverbruik

Nadere informatie

FLEXESS AQUA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS200 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS200 SPECIFICATIES

FLEXESS AQUA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS200 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS200 SPECIFICATIES MODELLEN CS200 SPECIFICATIES Voltage 12V AC/DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Bel uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Leesafstand max. 40 mm Frequentie lezer 13,56MhZ voor Mifare

Nadere informatie

FACILA DP091, DP092. Buitenpost opbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding

FACILA DP091, DP092. Buitenpost opbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding FACILA DP091, DP092 Buitenpost opbouw met camera Montage- en gebruikershandleiding Inhoud 1. Voorzorgsmaatregelen... 2 2. Gebruik volgens de voorschriften... 3 3. Omschrijving... 3 4. Installatie... 4

Nadere informatie

L /2008 rev 0 BE.PROXY BE.READ INSTALLATIEHANDLEIDING

L /2008 rev 0 BE.PROXY BE.READ INSTALLATIEHANDLEIDING L8542435 03/2008 rev 0 BE.PROXY BE.READ INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLEREN VAN DE KAARTLEZER OP DE MUUR Afdichting Kabeldoorvoer Verstelbare opening, moet worden doorgeboord INSTALLEREN VAN DE KAARTLEZER

Nadere informatie

DIN-RAIL UITBREIDING int-iors_nl 10/14

DIN-RAIL UITBREIDING int-iors_nl 10/14 INT-IORS INT-ORS DIN-RAIL UITBREIDING int-iors_nl 10/14 De INT-IORS uitbreiding is voor uitbreiding van het alarmsysteem met 8 programmeerbare bedrade zones en 8 programmeerbare bedrade uitgangen. De modules

Nadere informatie

FLEXIOS TOEGANGSCONTROLE

FLEXIOS TOEGANGSCONTROLE MODELLEN KS1115 SPECIFICATIES Behuizing Gewicht Beschermingsklasse Frequentie KS1115 ABS 60 gram IP20 13,56 MHz RF zendkracht 100µW Voltage Verbruik

Nadere informatie

ARA-pro Installatie Dupline bus

ARA-pro Installatie Dupline bus ARA-pro Installatie Dupline bus ARA-pro is een geregistreerd handelsmerk van Adesys bv, Wateringen, NL uitgave 30-03-2012 1. Installatie Dupline bus Dupline is een bus systeem van Carlo Gavazzi. Op deze

Nadere informatie

Montagevoorschriften

Montagevoorschriften Montagevoorschriften BCU Mont_BCU1_NL.Doc 1/9 Inhoudsopgave 1. Montage van de onderdelen... 3 2. Aansluitingen van de 8 polige stekker... 3 3. Aansluitingen van de 10 polige stekker... 4 4. Opstarten...

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING MODULE RTS VOOR O.A. VERLICHTING

MONTAGEHANDLEIDING MODULE RTS VOOR O.A. VERLICHTING R R MONTAGEHANDLEIDING MODULE RTS VOOR O.A. VERLICHTING Belangrijk: Module RTS voor o.a. verlichting SOMFY afstandsbedieningen zijn ontwikkeld voor het vergroten van het bedieningsgemak in de woonomgeving.

Nadere informatie

BES External Signaling Device

BES External Signaling Device BES External Signaling Device IUI-BES-AO nl Installatie handleiding BES External Signaling Device Inhoud nl 3 Inhoudsopgave 1 Veiligheid 4 2 Beknopte informatie 5 3 Systeemoverzicht 6 4 Installatie 7

Nadere informatie

PWM50/3. Dubbele motor sturing. DIGITAAL HANDLEIDING. Motion Control Systems

PWM50/3. Dubbele motor sturing. DIGITAAL HANDLEIDING. Motion Control Systems PWM50/3 Dubbele motor sturing. DIGITAAL HANDLEIDING Touwslagerij 19 4762AT Zevenbergen Nederland www.motion.nl info@motion.nl tel: 00 31 168 325077 fax: 00 31 168 328134 Inhoudsopgave: INHOUDSOPGAVE:...1

Nadere informatie

BES External Signaling Device

BES External Signaling Device BES External Signaling Device IUI-BES-AO nl Installatie handleiding BES External Signaling Device Inhoud nl 3 Inhoudsopgave 1 Veiligheid 4 2 Beknopte informatie 5 3 Systeemoverzicht 6 4 Installatie 7

Nadere informatie

Gebruikshandleiding lusdetector 1 lus (enkeldetetector type Vector TOE 40/7)

Gebruikshandleiding lusdetector 1 lus (enkeldetetector type Vector TOE 40/7) Gebruikshandleiding lusdetector 1 lus (enkeldetetector type Vector TOE 40/7) 1) Technische specificaties * Behuizing IP30 * Verbinding Schroefklemmen voor draden van max 1,5 mm² * Werkingstemperatuur -20

Nadere informatie

allmatic Gebruikershandleiding HANDL Ampèrestraat TR Purmerend Tel: Fax:

allmatic Gebruikershandleiding HANDL Ampèrestraat TR Purmerend Tel: Fax: allmatic Ampèrestraat 41 1446 TR Purmerend Tel: 0299-419 000 Fax: 0299-419 050 HANDL 16.223 Gebruikershandleiding 2 15 Installeren van het systeem Sluit de ontvanger aan zoals weergeven in figuur 9. Zet

Nadere informatie

Multi Purpose Converter 20A

Multi Purpose Converter 20A MPC20 Multi Purpose Converter 20A Gebruiksaanwijzing Lees deze gebruiksaanwijzing grondig door voordat u uw omvormer gaat gebruiken GEBRUIKSAANWIJZING Index SECTIE 1 Eigenschappen...17 SECTIE 2 Aansluitschema...17

Nadere informatie

Handleiding AP-UPR4 Lange afstandslezer

Handleiding AP-UPR4 Lange afstandslezer Handleiding AP-UPR4 Lange afstandslezer Uitgave: Februari 2013 Inleiding De AP-UPR4 geeft je de vrijheid om hands-free een deur te openen. Door middel van UHF technologie opent de deur op een afstand tot

Nadere informatie

BES External Signaling Devices

BES External Signaling Devices BES External Signaling Devices IUI-BES-AO, IUI-BES-A nl Installatie handleiding BES External Signaling Devices Inhoud nl 3 Inhoudsopgave 1 Veiligheid 4 2 Beknopte informatie 5 3 Systeemoverzicht 6 4 Installatie

Nadere informatie

NL Realtime- en RW-ontvanger Installatie en gebruik

NL Realtime- en RW-ontvanger Installatie en gebruik 07-0106-NL Realtime- en RW-ontvanger Installatie en gebruik Algemeen De Intratone-ontvanger 07-0106-NL (ENL-REC4) kan op twee manieren werken: - In realtime, d.w.z. aangesloten op een centrale en/of een

Nadere informatie

Microstap Stappenmotor Eindtrap HP5056

Microstap Stappenmotor Eindtrap HP5056 DamenCNC Microstap Stappenmotor Eindtrap HP5056 DamenCNC Louis Pasteurweg 17 2408 AH Alphen aan den Rijn E-Mail: kpdamen@damencnc.com Homepage: http://www.damencnc.com Veiligheid aanwijzingen De stappenmotor

Nadere informatie

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18

GPRS-A. Universele monitoringsmodule. Quick start. De volledige handleiding is verkrijgbaar op   Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 GPRS-A Universele monitoringsmodule Quick start De volledige handleiding is verkrijgbaar op www.osec.nl Firmware versie 1.00 gprs-a_sii_nl 02/18 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk POLAND

Nadere informatie

Montage Configuratie Handleiding Radaris Evolution slot EL649/97. Radaris Evolution EL600 elektromechanisch. Artikel EL649/97

Montage Configuratie Handleiding Radaris Evolution slot EL649/97. Radaris Evolution EL600 elektromechanisch. Artikel EL649/97 Montage Configuratie Handleiding Radaris Evolution slot EL649/97 Radaris Evolution EL600 elektromechanisch solenoid slot Artikel EL649/97 EL649/97 Radaris Evolution uitvoering Het Radaris Evolution slot

Nadere informatie

HANDLEIDING PROGRAMMEERUNIT RE-01

HANDLEIDING PROGRAMMEERUNIT RE-01 HANDLEIDING PROGRAMMEERUNIT RE-01 Behorende bij firmwareversie 2.0 Release: 17-10-2011 De producten van Nemef zijn onderhevig aan veranderingen welke zonder voorafgaande aankondiging kunnen worden doorgevoerd.

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING DIN RAIL ONTVANGER

GEBRUIKSAANWIJZING DIN RAIL ONTVANGER GEBRUIKSAANWIJZING DIN RAIL ONTVANGER INHOUD 1. ALGEMEEN 3 1.1 Aansluitingen 3 1.1.1 C 3 1.1.2 A 3 1.1.3 M 3 1.1.4 /+ 3 1.1.5 Relais 1 4 3 1.2 LED's 3 1.2.1 PWR/RX LED 3 1.2.2 LED D1 D4 3 2. DRUKSCHAKELAARS

Nadere informatie

gebruikershandleiding / user manual / betriebsanleitung

gebruikershandleiding / user manual / betriebsanleitung gebruikershandleiding / user manual / betriebsanleitung Inhoudsopgave Technische gegevens Technische gegevens...2 Algemene informatie...2 Installatie...3 Navigatie...3 Inbedrijfstelling... 4-5 Hoofdscherm...6

Nadere informatie

Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server

Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server SNELSTART GIDS iais VR1.01 1. Introductie Hartelijk dank voor het aanschaffen van de iais Ontvanger. Het is aan te bevelen

Nadere informatie

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz

Tyro Pyxis/Auriga 2, 4, 6 of 8 voudige afstandsbediening Handleiding 868 MHz Handleiding 868 MHz Pyxis zender en Auriga ontvanger Aantal functies: 2, 4, 6 of 8, ON/OFF Toetsfuncties Pyxis zender activeren: houdt de I knop 2 seconden ingedrukt. Pyxis zender deactiveren: houdt de

Nadere informatie

Exalto Ruitenwisserbediening

Exalto Ruitenwisserbediening Exalto Ruitenwisserbediening Voor 2 tot 5 Ruitenwissers Artikelcode: 21021224 21031224 21041224 21051224 Quality arine Equipment Inhoud 1 Algemeen... 3 1.1 Eigenschappen... 3 1.2 Leveringsomvang... 3 2

Nadere informatie

GPS-Buddy Basic. Quick reference guide

GPS-Buddy Basic. Quick reference guide GPS-Buddy Basic Quick reference guide Gefeliciteerd met de aankoop van dit voertuigvolgsysteem. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u het systeem snel en foutloos kunt installeren en toepassen. Leest

Nadere informatie

FACILA DP091, DP092. Buitenpost opbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding

FACILA DP091, DP092. Buitenpost opbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding FACILA DP091, DP092 Buitenpost opbouw met camera Montage- en gebruikershandleiding Inhoud 1. Voorzorgsmaatregelen... 2 2. Gebruik volgens de voorschriften... 3 3. Omschrijving... 3 4. Installatie... 4

Nadere informatie

LMS RS485 Modbus Interface

LMS RS485 Modbus Interface LMS RS485 Modbus Interface Gebruiksaanwijzing Omschrijving : LMS RS485 Modbus Interface Doc.nr.: 130150 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 6 Versie: V1.1 Bestand: Do130150 LMS RS485 Modbus Interface v11

Nadere informatie

AC CES 700XR HANDLEIDING P. 02

AC CES 700XR HANDLEIDING P. 02 NL - AC CES 700XR HANDLEIDING P. 02 V2.7 EU A CCES 700XR 2nd Generation W W W. ACCESTOEGANGSTECHNIEK.NL SNEL AAN DE SLAG De A cces 700XR werkt met zowel abonnement als prepaid bel-simkaarten. Indien u

Nadere informatie

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren

Draadloze zoneregelaar HCE80. Handleiding bij het inleren Inleer handleiding Draadloze zoneregelaar HCE80 Handleiding bij het inleren Wat doen we eerst? 1. Het aansluiten van de motoren MT4-230-NC op de HCE80!!!! 2. Op 1 zone kunnen maximaal 3 motoren MT4-230-NC

Nadere informatie

FLEXESS TERRA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS100 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS100 SPECIFICATIES

FLEXESS TERRA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS100 CS VERGRENDELINGEN. t f MODELLEN CS100 SPECIFICATIES FLEXESS TERRA CODETABLEAU EN PASLEZER MODELLEN CS100 SPECIFICATIES Voltage 12V AC/DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Alarm uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Bel uitgang maximaal

Nadere informatie

ES-S8A. Sirene op zonne-energie.

ES-S8A. Sirene op zonne-energie. ES-S8A Sirene op zonne-energie www.etiger.com Inhoud van de verpakking 1 x ES-S8A Schroeven en pluggen Documentatie Presentatie Wat is de ES-S8A? De ES-S8A is een draadloze sirene op zonneenergie die geschikt

Nadere informatie

Algemeen... blz 2. Blokschema... blz 2. Beschrijving besturingseenheid type 1290... blz 2 en 3

Algemeen... blz 2. Blokschema... blz 2. Beschrijving besturingseenheid type 1290... blz 2 en 3 Index Algemeen................................................................... blz Blokschema.................................................................. blz Beschrijving besturingseenheid type

Nadere informatie

Espa 443 Converter. Beschrijving van de Espa 444 naar Espa 443 Converter.

Espa 443 Converter. Beschrijving van de Espa 444 naar Espa 443 Converter. Espa 443 Converter Beschrijving van de Espa 444 naar Espa 443 Converter. www.elexol.nl Beschrijving Espa 444 naar 443 Converter bladzijde 1 Datum: 5 maart 2010 Inhoudsopgave Werking van de Converter 3

Nadere informatie

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 27/03/2014 GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema s 2. Specificaties Voedingsspanning -24 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing LMS Controller Module Remote-Switch t.b.v. ALFANET

Gebruiksaanwijzing LMS Controller Module Remote-Switch t.b.v. ALFANET Gebruiksaanwijzing LMS Controller Module Remote-Switch t.b.v. ALFANET Omschrijving : LMS CONTROLLER MODULE REMOTE SWITCH Doc.nr.: 062842 Soort: HANDLEIDING Aantal bladen: 7 Versie: V1.0 Bestand: Software:

Nadere informatie

SIM plaatsen rode en groene LED

SIM plaatsen rode en groene LED MODELLEN GSM07 BESCHRIJVING De GSM07 is een compacte QuadBand GSM module. De unit is ontworpen om via de mobiele telefoon toegang te verkrijgen tot woningen, parkeergarages of andere gebouwen of toepassingen.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Way Kit Verzie V3.0

Installatiehandleiding Way Kit Verzie V3.0 De Way Kit van Fermax is een Plug & Play kit. De huisstations zijn reeds voor geprogrammeerd op het deurstation. 1. Monitor onderdelen en functies: 2. Deurstation onderdelen en functies: - JP/LK : jumper

Nadere informatie

Handleiding Fermax N-Cityline/Skyline/N-Marine (7440) paslezer Stand-alone.

Handleiding Fermax N-Cityline/Skyline/N-Marine (7440) paslezer Stand-alone. Deze Fermax proximity paslezer kan gebruikt worden als Stand-alone (Class I), als Stand-alone in network (Class II) of als gecentraliseerd (Class III). In deze handleiding wordt alleen de mogelijkheden

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING VLEUGELHEKOPENER De Hekopenerspecialist Byzantium gebouw Stadhouderskade 20 B 1054 ES Amsterdam Telefoon: 020-489.9459 Telefax: 020-612.2581 Technische dienst: 06-46.075.244 info@hekopener.nl

Nadere informatie

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16

Terugmeld module in combinatie met andere merken 13. Aansluiten van de meldingangen 14. In gebruik nemen en testen van de terugmeld module 16 06/2009 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren , besturing voor handbediende schuifdeuren HW V1.0 SW V1.0 NL. Inhoudsopgaven: 1 Veiligheidsvoorschriften 2 2 Werking 3 3 Overzicht 4 4 Aansluiten 6 5 Storingen/specificaties 9 1 1 Veiligheidsvoorschriften:

Nadere informatie

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET:

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET: dmxdomotica DDC1-IP Controller. Ipad en Android Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop

Nadere informatie

SC Standalone 2-deurs toegangscontrolesysteem INHOUD: 1. KENMERKEN. 61 mm. 1

SC Standalone 2-deurs toegangscontrolesysteem INHOUD: 1. KENMERKEN. 61 mm.   1 61 mm SC24000 NL Standalone 2-deurs toegangscontrolesysteem INHOUD: 1. Kenmerken... 1 2. Montage... 2 3. Typische tweedeurs-toepassing... 2 4. Beschrijving van aansluitblok... 3 5. Instellingen van DIP-schakelaars...

Nadere informatie

2HEAT DHT: OPBOUW DIGITALE THERMO- en HYGROSTAAT

2HEAT DHT: OPBOUW DIGITALE THERMO- en HYGROSTAAT INTRODUKTIE DHT ; De 2HEAT-DHT thermo- en hygrostaat is een hoogwaardige regelunit die voor tal van toepassingen kan worden gebruikt. De 2HEAT-DHT is een zeer geavanceerde thermo- en hygrostaat met een

Nadere informatie

Wireless PC Interface installatie handleiding

Wireless PC Interface installatie handleiding Wireless PC Interface installatie handleiding Alphatronics bv * Watergoorweg 71* 3861MA Nijkerk * Tel.: 033-2459944 * Fax.: 033-2453149 * info@alphatronics.nl SPECIFICATIES Artikel nummer: 007077 Geschikt

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 353000 Module Toetsenbord Sfera Installatiehandleiding 06/12-01 PC 2 Module Toetsenbord Sfera Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Mededelingen en tips 4 Installatiehandleiding 2 Beschrijving 5 2.1 Hoofdfuncties

Nadere informatie

RF-OPTIMA R2 THERMOSTAAT

RF-OPTIMA R2 THERMOSTAAT De RF-OPTIMA R2 opbouw draadloze thermostaat is ontwikkeld om elektrische- en conventionele verwarmingsinstallaties te kunnen schakelen aan de hand van de ingestelde temperatuur en tijd. Mogelijkheden

Nadere informatie

PIR DOUBLE TWIN OPTICS PIR- BEWEGINGSDETECTOR HANDLEIDING

PIR DOUBLE TWIN OPTICS PIR- BEWEGINGSDETECTOR HANDLEIDING PIR-9822 - DOUBLE TWIN OPTICS PIR- BEWEGINGSDETECTOR HANDLEIDING Handleiding PIR-9822 1. Beschrijving Uw PIR-9822 gebruikt 'Double-Twin-Optics'-technologie en de beveiligingslogica wordt geleverd door

Nadere informatie

NL Manual GSM module RC-GBT8448BC V1.1. Handleiding GSM RC-GBT8448BC

NL Manual GSM module RC-GBT8448BC V1.1. Handleiding GSM RC-GBT8448BC Handleiding GSM RC-GBT8448BC 1. Omschrijving: De RC-GBT8448BC is een GSM interface die een niet meer aanwezige standaard PSTN lijn of nieuwe VoIP lijn, middels een Simkaart (niet meegeleverd) omzet naar

Nadere informatie

2 Draads videofoon systeem. Drukknop: Gebruikshandleiding

2 Draads videofoon systeem. Drukknop: Gebruikshandleiding 2 Draads videofoon systeem Drukknop: Gebruikshandleiding 1 2 Inhoudsopgave 1. Onderdelen en fucties:... 4 2. Aansluitingen:... 4 3. Specificaties:... 5 4. Plaatsing:... 5 Monteren zonder regencover...

Nadere informatie

Bilgewater sensor en pompsturing

Bilgewater sensor en pompsturing Bilgewater sensor en pompsturing 1. Inleiding De Detectech universele pompschakelaar is ontwikkeld voor het contactloos detecteren van vloeistoffen en aansturen van een pomp. Met de speciaal ontwikkelde

Nadere informatie

GSM TELEFOONMODULE. GEBRUIKERS- en INSTALLATIE HANDLEIDING GSM TELEFOONMODULE

GSM TELEFOONMODULE. GEBRUIKERS- en INSTALLATIE HANDLEIDING GSM TELEFOONMODULE GEBRUIKERS- en INSTALLATIE HANDLEIDING Algemeen: Deze 12 / 24 volt GSM telefoon module is gemonteerd in een metalen behuizing en is geschikt voor het GSM 900 en 1800 net. De te bellen telefoonnummers worden

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 07/12-01 PC 353200 Nabijheidslezer Sfera Installatiehandleiding 2 Nabijheidslezer Sfera Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Mededelingen en tips 4 Installatiehandleiding 2 Beschrijving 5 2.1 Hoofdfuncties

Nadere informatie

Handleiding Radaris. In- en uitprogrammeren van 2/3 een Radaris Afstandsbediening. In- en uitprogrammeren van 4/5 een Radaris Transponderkaart

Handleiding Radaris. In- en uitprogrammeren van 2/3 een Radaris Afstandsbediening. In- en uitprogrammeren van 4/5 een Radaris Transponderkaart Handleiding Radaris In- en uitprogrammeren van 2/3 een Radaris Afstandsbediening In- en uitprogrammeren van 4/5 een Radaris Transponderkaart Wissen van alle gebruikers 6 Programmeren van een 7 Radaris

Nadere informatie

Wireless Interface V3.2 installatie handleiding

Wireless Interface V3.2 installatie handleiding Wireless Interface V3.2 installatie handleiding Alphatronics bv * Watergoorweg 71* 3861MA Nijkerk * Tel.: 033-2459944 * Fax.: 033-2453149 * info@alphatronics.nl SPECIFICATIES Artikel nummer: 004318 Geschikt

Nadere informatie

Absoluta IP Module. Installateurshandleiding NEDERLANDS. AIS AbsolutaIP :07

Absoluta IP Module. Installateurshandleiding NEDERLANDS. AIS AbsolutaIP :07 Absoluta IP Module Installateurshandleiding NEDERLANDS AIS AbsolutaIP 20140704 09:07 RICHTLIJNEN De installatie van deze systemen moet uitgevoerd worden in overeenstemming met de lokale wetgeving. Dit

Nadere informatie

FACILA DP093. Buitenpost inbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding

FACILA DP093. Buitenpost inbouw met camera. Montage- en gebruikershandleiding FACILA DP093 Buitenpost inbouw met camera Montage- en gebruikershandleiding Inhoud 1. Voorzorgsmaatregelen... 2 2. Gebruik volgens de voorschriften... 3 3. Omschrijving... 3 4. Installatie... 4 4.1 Camerahoek

Nadere informatie

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004 ARTIKELNUMMER: RK-3004 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u start met de montage of programmering RUKRA EUROPE B.V. WWW.RUKRA.EU INFO@RUKRA.EU Handleiding ALGEMENE INFORMATIE De Remote DIGIT

Nadere informatie

Handleiding HCS VB5118

Handleiding HCS VB5118 Handleiding HCS VB5118 Digitale Ingangsmodule met 8 ingangen HCS Building Automation Kompasstraat 7, 2901AM Capelle a/d IJssel Postbus 182, 2900AD Capelle a/d IJssel Tel. +31(0)10 458 00 00 Fax +31(0)10

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +03110-4795755 Fax. +03110-2927461 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

Introductie. Productoverzicht. HomeSecure Smart Outdoor Siren:

Introductie. Productoverzicht. HomeSecure Smart Outdoor Siren: Introductie De draadloze flitslicht/sirene voor buiten is bedoeld om indringers af te schrikken door sirenegeluid, zodra het een draadloos signaal ontvangt van het aangesloten bedieningspaneel of van de

Nadere informatie

Spanningdriver LEDVD5CH20A-V5 0-10V en DALI

Spanningdriver LEDVD5CH20A-V5 0-10V en DALI Spanningdriver LEDVD5CH20A-V5 0-10V en DALI Spanningdriver met user interface print waarop de 0-10V en DALI interface is aangebracht (zonder display) Speciaal voor home automation kan aan de Spanningdriver

Nadere informatie

Sensoren bereik. Display status

Sensoren bereik. Display status Algemeen installatiediagram LED Digitale display Display Hoofdunit Bij het achteruit rijden zal het display weergeven: 1.5m Veilig Groen 1.3-1.4m Veilig Groen 1.0-1.2m Veilig Groen 0.7-0.9m Alarm Geel

Nadere informatie

Celdeurbeslag. CB-01 Installatievoorschrift V0.2

Celdeurbeslag. CB-01 Installatievoorschrift V0.2 Celdeurbeslag CB-01 Installatievoorschrift V0.2 Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Voorbereiding van het monteren van de CB-01 5 3 Aansluiten van de CB-01 6 3.1 Kabelboom 6 3.2 Extra input 6 4 Monteren van

Nadere informatie

MONTAGE & INSTALL ATIE. MultifunctioneleBUVA. Ergo-Motion MFB. besturingsmodule

MONTAGE & INSTALL ATIE. MultifunctioneleBUVA. Ergo-Motion MFB. besturingsmodule MultifunctioneleBUVA Ergo-Motion MFB besturingsmodule MONTAGE & INSTALL ATIE BUVA Montage & Installatie Ergo-Motion MFB 2 Inhoud 1 Beschrijving 4 1.1 Algemeen 4 1.2 Ingangen 4 1.3 Uitgangen 5 1.4 Instelling

Nadere informatie

Installatiehandleiding van de poortaandrijving ENL-BP2R

Installatiehandleiding van de poortaandrijving ENL-BP2R Installatiehandleiding van de poortaandrijving ENL-BP2R RW Presentatie De poortaandrijving ENL-BP2R maakt de HF-controle van twee toegangen tot de parkeergarage mogelijk, vanaf nu INGANG en UITGANG genoemd.

Nadere informatie

ES-S7B. Buitensirene.

ES-S7B. Buitensirene. ES-S7B Buitensirene www.etiger.com Inhoud van de verpakking 1 x ES-S7B 1 x 12V adapter 1 x back-upbatterij (ingebouwd) 1 x siliconen frame Schroeven, pluggen en siliconen doppen Documentatie Belangrijke

Nadere informatie

Spanningsdriver LEDVD5CH10A-V5 0-10V en DALI

Spanningsdriver LEDVD5CH10A-V5 0-10V en DALI Spanningsdriver LEDVD5CH10A-V5 0-10V en DALI Spanningsdriver met user interface print waarop de 0-10V en DALI interface is aangebracht (zonder display) Speciaal voor home automation kan aan de Spanningsdriver

Nadere informatie

FLEXESS TERRA EN AQUA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS100/CS200 CS100/CS VERGRENDELINGEN. t f

FLEXESS TERRA EN AQUA CODETABLEAU EN PASLEZER TC-CS100/CS200 CS100/CS VERGRENDELINGEN. t f FLEXESS TERRA EN AQUA CODETABLEAU EN PASLEZER MODELLEN CS100, CS200 SPECIFICATIES Voltage 12V AC/DC, 24V DC Stroomafname 35mA Relais uitgang maximaal 1 Amp. schakelen Bel uitgang maximaal 1 Amp. schakelen

Nadere informatie

Electronisch celdeurbeslag

Electronisch celdeurbeslag Electronisch celdeurbeslag Het Brondool elektronisch celdeurbeslag is dé oplossing voor het regelen van de toegang tot een cel. Het systeem bestaat uit een celdeurbeslag voorzien van een geïntegreerde

Nadere informatie

Jack vta 562/800. Pagina 1 van 15 versie

Jack vta 562/800. Pagina 1 van 15 versie Jack vta 562/800 Pagina 1 van 15 versie 20150709 Wat wordt standaard geleverd: 1 Lift Jack vta 562/800 2 Besturingskast 3 Verbindingskabel 4 Voeding 5 Voedingskabel 6 TV beugel 7 Vesamount 8 Afstandsbussen

Nadere informatie

BE.REC L Rev. 10/07/02 BE.PLAY L Rev. 05/06/03 BE.PLAY BE.REC INSTALLATIEHANDLEIDING

BE.REC L Rev. 10/07/02 BE.PLAY L Rev. 05/06/03 BE.PLAY BE.REC INSTALLATIEHANDLEIDING BE.REC L8542778 - Rev. 10/07/02 BE.PLAY L8542759 - Rev. 05/06/03 BE.PLAY BE.REC INSTALLATIEHANDLEIDING BE.PLAY CODEPANEEL WANDMONTAGE Buitenste afdichting Binnenste afdichting Kabeldoorgang Sleufgaten

Nadere informatie