Beste leerling, Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste leerling, Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen."

Transcriptie

1

2

3 Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen met het verzorgen van de dieren bij een van de stadsboerderijen of meehelpen bij de schooltuinlessen voor basisschoolkinderen. Je kunt ook meegaan met de boswachter om kleine kinderen te begeleiden tijdens een ontdekkingstocht door de natuur. Heb je zelf ideeën voor een maatschappelijke stage en vind je ze niet in deze folder? Neem dan contact op met mij, want misschien kunnen we jouw ideeën toch uitvoeren. Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Graag tot ziens op één van onze stageplaatsen. Hartelijke groeten, Coranne Zwijnen Maatschappelijke stagecoördinator Contactgegevens: Gemeente Zoetermeer Afdeling Ruimte Team natuur- en milieueducatie Colofon: juni 2010 Uitgave: Gemeente Zoetermeer, Ruimte, afdeling Stadsbeheer, team Natuur- en Milieueducatie Oplage: 100 exemplaren Coördinatie: team Natuur- en Milieueducatie Redactie: afdeling Communicatie Vormgeving: afdeling Communicatie Foto s: team Natuur- en Milieueducatie Druk/opmaak: Protocol Contactgegevens: Adres: Markt 2 Postadres: Postbus 15, 27ooAA Zoetermeer Website: c.zwijnen@zoetermeer.nl telefoon: aanwezig: maandag tot en met donderdag van 8.30 tot uur.

4 Kunst: Eco Art Onder begeleiding van een kunstenaar ga je meewerken aan een Eco-Art project. In Oosterheem wordt gewerkt aan een kunstzinnig ontwerp dat zich richt op het maken van aparte afvalbakken. Deze worden gedeeltelijk in een atelier gemaakt en gedeeltelijk ter plekke. In Palenstein werken kunstenaars samen met bewoners aan grote panelen voor een flat. Daarnaast wordt een buitenruimte door ons ingericht waarbij eveneens de eco gedachte, namelijk gebruik van milieuvriendelijke materialen en hergebruik van afval, centraal staat. Meewerken aan het kunstproject. Het gaat om vormgeving, decoreren, verwerken van bepaalde soorten afval (bijvoorbeeld blikjes). Meehelpen op de stadsboerderij Op de drie stadsboerderijen in Zoetermeer kunnen inwoners iedere dag op bezoek komen. Op De Balijhoeve in Rokkeveen, De Weidemolen in Oosterheem en Het Buitenbeest in Meerzicht kunnen bezoekers verschillende dieren bekijken en aaien, een wandeling maken door de boerderijtuin en spelen in de (natuur)speelplaats. Op het terras kunnen zij een kopje koffie drinken of een ijsje eten. Op de stadsboerderijen help je mee met alle voorkomende boerderij werkzaamheden. Verzorgen en voeren van de dieren. Schoonmaken van stallen en overige ruimten. Meewerken met klein onderhoud van terrein en gebouwen. Begeleiden van kinderen en mensen met een beperking. Toezicht houden en bezoekers informatie geven. Het hele jaar door in de weekenden en in de vakanties alle dagen van uur. In overleg. Ook de stageduur is in overleg. Er kunnen maximaal 6 leerlingen tegelijkertijd deelnemen. Onbeperkt aantal plaatsen beschikbaar. Op je eerste maatschappelijke stagedag, maak je kennis met de kunstenaar en andere vrijwilligers die meehelpen met het project. Die dag ga je direct aan de slag nadat je uitleg hebt gekregen over het project. Voor deze maatschappelijke stage wordt verwacht dat de leerlingen een beetje creatief zijn of er enthousiast voor zijn. In principe worden ze hierin begeleid. De Balijhoeve (Rokkeveen) en De Weidemolen (Oosterheem): 2 of 3 leerlingen per keer. Het Buitenbeest (Meerzicht): 1 leerling per keer. Afhankelijk van het aantal uur dat leerlingen stage willen lopen is er meer of minder plek. Stagedagen duren 6,5 uur. We verwachten dat je minimaal 6,5 uur stage loopt. De eerste dag maak je kennis met de medewerkers van de boerderij. Je krijgt een rondleiding op de boerderij en uitleg over de maatschappelijke stageopdracht. Direct daarna ga je aan de slag. Deze stage is geschikt voor leerlingen die graag de handen uit de mouwen steken en bereid zijn om de hele dag mee te lopen en mee te helpen. Leerlingen kunnen zich voorbereiden door informatie te lezen over het houden van boerderijdieren, verkrijgbaar o.a. bij de dierenbescherming. Boerderijmedewerkers begeleiden de leerlingen. Voor meer informatie en afspraken neem contact op met de stadsboerderijen: Het Buitenbeest, telefoon (079) De Balijhoeve, telefoon ( De Weidemolen, telefoon (079)

5 Op ontdekkingstocht met de boswachter Basisschoolleerlingen van groep 3 tot 8 gaan na schooltijd op ontdekkingstocht met de boswachter van Staatsbosbeheer of met boswachter Rob Wiewel. De kinderen zijn actief buiten bezig en maken kennis met de natuur. Begeleiden van kinderen bij de excursie. Meelopen met de excursie en het bijhouden van de presentielijsten. Foto s maken en als je het leuk vindt een krantenartikel schrijven. Eco de egel met basisschoolkinderen (Oosterheem) Basisschoolleerlingen van groep 3 en 4 gaan na schooltijd met Eco de egel allerlei leuke activiteiten doen die met de natuur te maken hebben. Vijf middagen komen zij bij elkaar om hun natuurtalenten te ontdekken. De kinderen zijn actief buiten bezig. Ze maken een mooi bloemstukje, een leuke pet, hun eigen parfum en zoeken met verrekijkers naar vogels. De kinderen leren op speelse wijze respectvol omgaan met dieren en planten en daarmee ook met andere kinderen. Begeleiden van de activiteit. Klaarzetten en opruimen van de materialen. Begeleiden van de kinderen en foto s maken. Verslag maken en een bericht voor in de krant maken (aantal kinderen interviewen). De presentielijst bijhouden. Dinsdag 2 november van uur verzamelen bij Snowworld Woensdag 3 november van uur verzamelen bij Bowling in het Westerpark Donderdag 4 november van uur verzamelen bij Snowworld Vrijdag 5 november van uur verzamelen bij restaurant AA-zicht bij het NoordAA Dinsdag 9 november van uur verzamelen bij Snowworld Woensdag 10 november van uur verzamelen bij Bowling in het Westerpark Woensdag 10 november van uur verzamelen bij stadsboerderij Balijhoeve Donderdag 11 november van uur verzamelen bij Snowworld Vrijdag 12 november van uur verzamelen bij restaurant AA-zicht bij het NoordAA Er is plek voor twee leerlingen tegelijk. Als je voor deze stage kiest moet je minimaal 4 activiteiten begeleiden en kun je maximaal 8 activiteiten begeleiden. Er kunnen maximaal 4 leerlingen meedoen aan deze maatschappelijke stage. De eerste dag maak je kennis met de boswachter en een natuur- en milieueducatief medewerker. Deze medewerker geeft uitleg over de stagewerkzaamheden. Het is belangrijk dat kinderen zelfstandig kunnen werken en het leuk vinden om met kinderen te werken. Daarnaast is interesse in de natuur een voorwaarde. Woensdagmiddag 3, 10, 17 en 24 november en 1 en 8 december 2010 van uur tot uur op de stadsboerderij De Weidemolen in Oosterheem Er is plek voor 1 of 2 leerlingen tegelijk. Zeer beperkt aantal leerlingen mogelijk! Leerlingen kunnen gedurende een schooljaar maximaal 9 uur stage lopen op deze plek. Voordat je met de stage begint maak je een afspraak om kennis te maken met de wijktuinbeheerder. Je krijgt een rondleiding op De Weidemolen zodat je weet wat je moet als je begint. De leerling die deze maatschappelijke stage doet vindt het leuk om met kinderen om te gaan en vindt het leuk om overal mee te helpen. Enige zelfstandigheid is wel handig.

6 Hulpkok bij natuurlijk koken Basisschoolkinderen kunnen na schooltijd meedoen in de Brede School activiteit Natuurlijk Koken. Kinderen volgen een kookcursus van 6 weken. Zij maken boerenkoolstamppot, groentesoep, kruidenboter en bakken zelf chips. Allemaal van zelfgekweekte groenten, kruiden en bloemen van de wijktuin. Materialen klaarzetten en opruimen. De kinderen helpen met koken. De presentielijsten bijhouden. Foto s maken en krantenartikel schrijven. Meehelpen op de wijktuin Basisschoolleerlingen van groep 5 tuinieren met hun klas een schooljaar lang op één van de zes wijktuinen. Ze zaaien, oogsten en verwerken (zonne)bloemen, groenten en kruiden. Elke week onderhouden de kinderen hun tuintje en leren ze allerlei leuke dingen over de natuur in en om de tuin. Op de wijktuin kunnen ook bewoners uit de buurt een tuintje huren en zelf onderhouden. Iedereen is tijdens openingstijden welkom om een kijkje te nemen, een kopje koffie te drinken en zaden en planten te kopen. Buurtbewoners en schoolkinderen kunnen geregeld meedoen aan speciale activiteiten. Verschillende tuinwerkzaamheden en verder: tuinierende kinderen helpen met zaaien, poten, schoffelen, gereedschapgebruik, etc. klaarzetten en opruimen van materialen meehelpen bij koffie-,thee-, limonade- en ijsverkoop (niet bij alle wijktuinen) meehelpen bij verkoop van zaden en planten (niet bij alle wijktuinen) bedenken en meehelpen met organiseren van activiteiten In de onderstaande tabel staan de data waarop je stage kan lopen per wijk aangegeven: Data Wijk Locatie: Wijktuin Tijdstip 1, 8, 15, 22, 29 november en 13 december Oosterheem Weidemolen uur 1, 8, 15, 22, 29 november en 13 december Segwhaert/Noordhove Noordhove uur 4, 11, 18, 25 november en 2, 9 december Palenstein/Centrum Segwhaertseweg uur 4, 11, 18, 25 november en 2, 9 december Rokkeveen Rokkeveen uur 10, 17, 24, 31 januari en 7, 14 februari Oosterheem Weidemolen uur 11, 18, 25 januari en 1, 8, 15 februari Segwhaert/Noordhove Noordhove uur 11, 18, 25 januari en 1, 8, 15 februari Meerzicht Voorweg uur Er is plek voor 1 leerling per stageperiode. Eén leerling helpt per wijk (per wijktuin). De stage bestaat uit 6 bijeenkomsten van in totaal 15 uur. Wil je langer stage lopen? Dan kun je op een andere wijktuin opnieuw 6 middagen stagelopen. Er kunnen maximaal 7 leerlingen aan deze maatschappelijke stage meedoen. Voordat je met de stage begint maak je een afspraak. Je maakt dan vooraf kennis met de wijktuinbeheerder en je krijgt een rondleiding op de tuin zodat als je begint weet wat er van je verwacht wordt. De leerling moet het leuk vinden om met kinderen om te gaan en affiniteit hebben met koken. In de onderstaande tabel staan per wijk de mogelijkheden om stage te lopen. Wijktuin Dagen Tijdstip Noordhove Augustus tot 2 oktober 11 april tot 2 juli Woensdag v.a uur tot uur Zegwaartseweg Augustus tot 2 oktober 11 april tot 2 juli Dinsdagavond v.a uur tot uur Woensdag v.a uur tot uur Voorweg Augustus tot 2 oktober 11 april tot 2 juli Woensdag v.a uur tot uur De Weidemolen Augustus tot 2 oktober 11 april tot 2 juli Maandag t/m Vrijdag v.a uur tot uur Rokkeveen Augustus tot 2 oktober 11 april tot 2 juli Woensdag v.a uur tot uur Broekweg Augustus tot 2 oktober 11 april tot 2 juli Woensdag v.a uur tot uur Er is per wijktuin plek voor 1 leerling tegelijk. Alléén op De Weidemolen in Oosterheem is er plek voor 2 leerlingen tegelijk. Voordat je met de stage begint maak je een afspraak om kennis te maken met de wijktuinbeheerder. Je krijgt een rondleiding op de tuin zodat je weet wat je moet doen als je begint. De leerling die deze maatschappelijke stage doet vindt het leuk om met mensen om te gaan en om overal mee te helpen. Enige zelfstandigheid is wel handig.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen.

Ik wens je veel succes met het vinden van een leuke stageplaats en veel plezier bij het stage lopen. Beste leerling, Ben je dit schooljaar op zoek naar een leuke en leerzame maatschappelijke stageplaats? Kijk dan snel in deze folder. Je vindt er stageplaatsen dichtbij de natuur. Je kunt als stagiair meehelpen

Nadere informatie

Activiteiten op Stadsboerderij Het Buitenbeest.

Activiteiten op Stadsboerderij Het Buitenbeest. Activiteiten op Stadsboerderij Het Buitenbeest. Activiteiten op de boerderij kunnen we in vijf groepen verdelen. 2. Verzorging dieren 4. Begeleiding activiteiten/ groepen 5. Informatie overbrengen In de

Nadere informatie

0060-0511 Woonhuis : Lohengrin Scorlewald Tijdsvraag : 2 uur, op woensdagmiddag Omschrijving : Wandelen met Matheno in de mooie omgeving van Schoorl.

0060-0511 Woonhuis : Lohengrin Scorlewald Tijdsvraag : 2 uur, op woensdagmiddag Omschrijving : Wandelen met Matheno in de mooie omgeving van Schoorl. Vrijwilligers Scorlewald Een inventarisatie van Wensen 12 mei 2011 Maatjes gezocht: Scorlewalders zitten te springen om jouw hulp! Samen iets leuks ondernemen je krijgt er veel voor terug! Er even tussenuit

Nadere informatie

EBLOK LENT -2013 2012

EBLOK LENT -2013 2012 LENTEBLOK 2012-2013 LENTEBLOK 2012-2013 WAT DOEN WE IN DE LENTE? Al lijkt het er met alle sneeuw en kou nog niet op, de lente is toch echt in aantocht. Soms zie je al wat groene puntjes van de bloembollen

Nadere informatie

0035-0910 Werkplaats : Fermento (Alkmaar) Tijdsvraag : 2 uur, dinsdag, donderdag of vrijdag van 09:00-11:00 uur, of woensdag van 09:00-13:00 uur.

0035-0910 Werkplaats : Fermento (Alkmaar) Tijdsvraag : 2 uur, dinsdag, donderdag of vrijdag van 09:00-11:00 uur, of woensdag van 09:00-13:00 uur. Vrijwilligers Scorlewald Een inventarisatie van Wensen 14 februari 2011 Maatjes gezocht: Scorlewalders zitten te springen om jouw hulp! Samen iets leuks ondernemen je krijgt er veel voor terug! Er even

Nadere informatie

Invulschema aanpassen activiteit

Invulschema aanpassen activiteit Invulschema aanpassen activiteit Een goede voorbereiding voorkomt teleurstellingen. Als je een prettige bezigheid hebt uitgekozen, bedenk dan van te voren hoe u deze het beste kan uitvoeren. Het onderstaande

Nadere informatie

OMNIBUSENQUÊTE 2011. deelrapport NATUUR EN MILIEU

OMNIBUSENQUÊTE 2011. deelrapport NATUUR EN MILIEU OMNIBUSENQUÊTE 2011 deelrapport NATUUR EN MILIEU Zoetermeer, 8 februari 2012 Gemeente Zoetermeer Directie Bedrijfsvoering Afdeling Facilitair Bedrijf Onderzoek & Statistiek Aad Kalisvaart INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

1. Ontdek jouw talenten!

1. Ontdek jouw talenten! 1. Ontdek jouw talenten! Omgaan met informatie 1. Zaken op een rijtje zetten 1 2 3 4 - Ik houd ervan om opgezochte informatie te ordenen - Ik ben goed in het omgaan met (zak)geld - Ik kan belangrijke en

Nadere informatie

Vrijwilligersvacatures

Vrijwilligersvacatures Vrijwilligersvacatures Houtbewerking Voor onze wekelijkse groep houtbewerking zoeken we een handige man (of vrouw) om samen met andere vrijwilligers de groep te begeleiden. De ochtend is op donderdag van

Nadere informatie

PRAKTIJKOPDRACHT: WELK VRIJWILLIGERSWERK PAST BIJ MIJ?

PRAKTIJKOPDRACHT: WELK VRIJWILLIGERSWERK PAST BIJ MIJ? PRAKTIJKOPDRACHT: WELK VRIJWILLIGERSWERK PAST BIJ MIJ? Praat samen over vrijwilligerswerk. Waar wilt u vrijwilligerswerk doen? Met wie? Wat voor soort vrijwilligerswerk? Ga daarna naar een vrijwilligerscentrale

Nadere informatie

Wonen, werken, meedoen

Wonen, werken, meedoen Wonen, werken, meedoen zoals jíj dat wilt Bij Prezzent is er van alles te doen Wij zíjn er voor jou Bij Prezzent kun je wonen, werken en meedoen zoals jij dat wilt. Wij hebben woonlocaties met zelfstandige

Nadere informatie

Beestenboel in de meivakantie!

Beestenboel in de meivakantie! Beestenboel in de meivakantie! Meivakantie van 21 april tot en met zondag 4 mei Kom ook naar: Zoetermeer Sport met MEGA Sport- en spelinstuif, Sport4you en Natuursprong Survival Stadsboerderijen De Balijhoeve

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 december 2018

Nieuwsbrief 21 december 2018 Nieuwsbrief 21 december 2018 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de achtste nieuwsbrief van het schooljaar 2018-2019. Kerstvieringen De afgelopen week is met alle leerlingen van

Nadere informatie

Vacatures vrijwilligers binnen Huis ter Leede. Koffie schenken op De Mast

Vacatures vrijwilligers binnen Huis ter Leede. Koffie schenken op De Mast Vacatures vrijwilligers binnen Huis ter Leede Koffie schenken op De Mast 1 x per maand of vaker - vrijdagavond 18.00 tot 20.00 - of vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 15.30 uur Klaarmaken van

Nadere informatie

Zorg en meedoen met poezen en groen

Zorg en meedoen met poezen en groen Zorg en meedoen met poezen en groen Wij bieden dagactiviteiten voor jongeren en volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke handicap. Professioneel en met oog voor ieder individu.

Nadere informatie

\ De Burgerij Ransdaal september 2018

\ De Burgerij Ransdaal september 2018 \ De Burgerij Ransdaal september 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een

Nadere informatie

Gezocht; Extra ondersteuning bij de goede zorg, Vrijwilligers Scorlewald Een inventarisatie van Wensen 16 oktober 2014

Gezocht; Extra ondersteuning bij de goede zorg, Vrijwilligers Scorlewald Een inventarisatie van Wensen 16 oktober 2014 Gezocht; Extra ondersteuning bij de goede zorg, Vrijwilligers Scorlewald Een inventarisatie van Wensen 16 oktober 2014 Onze cliënten zitten te springen om jouw hulp! Samen iets leuks ondernemen je krijgt

Nadere informatie

Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters!

Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Buurten in Termei Ontmoeting & gezelligheid in Open Vensters! Programma oktober 2017 Thema: Dieren Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand oktober. U bent van harte welkom om hier

Nadere informatie

Activiteiten op Stadsboerderij De Balijhoeve.

Activiteiten op Stadsboerderij De Balijhoeve. Activiteiten op Stadsboerderij De Balijhoeve. Activiteiten op de boerderij kunnen we in zes groepen verdelen. 3. Verzorging dieren 4. Onderhoud/ schoonmaakwerkzaamheden 5. Begeleiding activiteiten/ groepen

Nadere informatie

Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden

Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden Overzicht vacatures vrijwilligerswerk Attent wonen welzijn zorg. Rhederhof, centrum voor wonen met zorg in Rheden Vrijwilligers om cliënten te bezoeken voor een praatje of evt. een spelletje doen; Vrijwilligers

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag de Grote Rekenochtend. Schoolvoetbal jongens. IEP toets groep 8. Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 2 3 4 5 6 7 Creamiddag Nationale buitenlesdag 08.30-10.15 de Grote Rekenochtend Schoolvoetbal jongens 08.45-09.45 koffie uurtje 11.00-12.00 theorie-exame

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer. Extra zomeropening huiskamer Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 24 juni 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Extra zomeropening huiskamer We willen

Nadere informatie

WEEKNIEUWS maandag 21 november 2016

WEEKNIEUWS maandag 21 november 2016 WEEKNIEUWS maandag 21 november 2016 Uit de jaarkalender: Ma. 21 t/m do. 24 november Voortgangsgesprekken gr. 1 t/m 7 Ma. 5 december Do. avond 22 december Vrij. 23 december Vrij. mi 23 december (vanaf 12.00

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - mei 2018

Activiteiten bij De Helderse Vallei - mei 2018 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018 \ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade Mei 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamers van de wijksteunpunten kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport

Uitgeverij Schoolsupport info schooljaar klas mijn juf/meester: Dit ben ik! voornaam:........ naam:........... geboortedatum:.... gsm: e-mailadres:....... Thuis voornaam:.. naam:...... telefoon/gsm: e-mailadres:. beroep:.... In

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Eerste streven openingstijden van maart tot oktober: Woensdag: 12:00

Nadere informatie

Vindt het leuk om buiten te zijn en met ouderen om te gaan.

Vindt het leuk om buiten te zijn en met ouderen om te gaan. Informatie voor stagebieder Inhoudsopgave Beschrijving stage... 1 Stagecriteria... 1 Definities voor deze stage... 2 Stappenplan... 2 Planning voor stagebieder... 4 Afspraken tussen stadsboerderij en zorginstelling...

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT?

MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? MAATSCHAPPELIJKE STAGE, WAT IS DAT? JE KUNT VEEL MEER DAN JE DENKT Formulieren Maatschappelijke Stage Schooljaar 2012-2013 Naam leerling : School: klas 1 EIGEN VACATURE-FORMULIER Stel dat je al voetbaltrainer

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

In de maand september staan er weer allerlei leuke activiteiten op het programma.

In de maand september staan er weer allerlei leuke activiteiten op het programma. Beste heer of mevrouw, Voor u ligt de 1 e uitgave van de activiteitenkrant. De komende 2 maanden (september en oktober) zal er een exemplaar bij u in de bus komen te liggen. Het is voor ons een proef en

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM IK VIND HET LEUK OM MEE TE HELPEN MET HET ETEN. In woonzorgcentrum Ymedam zijn het vaak de kleine dingen die zorgen voor een echt thuisgevoel. Oude plaatjes draaien. Gezellig

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 6 oktober 2015

Nieuwsbrief 3 6 oktober 2015 Heerlen, dinsdag 6 oktober 2015 Nieuwsbrief 3 6 oktober 2015 Beste ouders/verzorgers, In deze 3 e nieuwsbrief van schooljaar 2015-2016 leest u over : - Dag van de leraar - Ouderbijdrage - Ouderparticipatie

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik

MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik WIJKPROGRAMMA Stevenshof MEI T/M AUGUSTUS 2019 en vooruitblik Wat is er in deze periode in de wijk te doen? Je vindt hier een selectie van activiteiten. Organisaties die in een volgend wijkprogramma ook

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag 2013

Inhoudelijk jaarverslag 2013 Inhoudelijk jaarverslag 2013 Doel van dit jaarverslag is om een beeld te geven van de activiteiten en ontwikkelingen op stadsboerderij Zimmerhoeve. BEDRIJFSGEGEVENS Algemeen Naam boerderij: Stadsboerderij

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE

MAATSCHAPPELIJKE STAGE 1. zoek een stageplek a. via de stagemarkt begin oktober in de aula. b. Eigen stage Stageboek 2. maak een afspraak met je stagebegeleider. Denk aan je stage contract MAATSCHAPPELIJKE STAGE Havo-4 van:

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal vrijwilliger

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade April 2018

\ Wijksteunpunt Voerendaal-Kunrade April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Ransdaal April 2018

\ Wijksteunpunt Ransdaal April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld September 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2015

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2015 woensdag 1 juli: Nationale Modderdag 14.00-16.00 uur Het is Nationale Modderdag, een dag waarop je buiten in de modder mag spelen en natuurlijk lekker vies mag worden! Trek laarzen en oude kleren aan en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang:

Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang: Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in juli 3 juli Schoolreis groep 1 t/m 7 4 juli Maandopening groep 4 4 juli 2 e Rapport 6 en 10 juli 10 minuten gesprekken 13 juli Presentatie

Nadere informatie

Waar zorg voor mens en dier centraal staat

Waar zorg voor mens en dier centraal staat Waar zorg voor mens en dier centraal staat Wij bieden dagactiviteiten voor jongeren en volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel of een lichamelijke handicap. Professioneel en met oog voor ieder individu.

Nadere informatie

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Voorwoord. U hebt gekozen voor de Zomerschool en daarmee voor een extra kans voor uw kind. Ik ben blij dat u die kans met beide

Nadere informatie

Vacatures vrijwilligers

Vacatures vrijwilligers Vacatures vrijwilligers Omschrijving: Bezoeken cliënt Wanneer: In overleg Taken, vaardigheden: Gesprek voeren, koffie drinken, het dorp in etc. Graag iemand die iets te vertellen heeft en om kan gaan met

Nadere informatie

Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding 4 VMBO. Stage periode 1 (2 en 3 november 2017) Dit is de werkmap van :..

Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding 4 VMBO. Stage periode 1 (2 en 3 november 2017) Dit is de werkmap van :.. Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding 4 VMBO Stage periode 1 (2 en 3 november 2017) Dit is de werkmap van :.. De Foorakker - Sint Annaparochie, 2017-2018 Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding 4 VMBO Stageperiode

Nadere informatie

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS

REGELING EINDE CURSUS en BEGIN CURSUS Beste leerlingen, Dit is de regeling met betrekking tot het einde van het huidige schooljaar en het begin van volgend schooljaar. In deze regeling kunnen jullie lezen wanneer je wel of niet naar school

Nadere informatie

OP PAD MET DE GIDSEN VAN STAATSBOSBEHEER

OP PAD MET DE GIDSEN VAN STAATSBOSBEHEER OP PAD MET DE GIDSEN VAN STAATSBOSBEHEER JULI 2015 Donderdag 2 juli 19.00 uur Meeuwenduinen Dinsdag 7 juli 19.00 uur Boswachterij Westerschouwen Woensdag 8 juli 13.30 uur KABOUTERPAD voor de kleuters Donderdag

Nadere informatie

eld na school Een wer

eld na school Een wer Een wereld na school Dit wilde ik al de hele tijd! Zo gaaf! Niet echt vechten, maar sporten. Samen met Jesse ben ik gewoon de hele tijd bezig geweest om steeds beter te worden. En dat is goed voor mijn

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

Volg ons nu ook op Twitter

Volg ons nu ook op Twitter Volg ons nu ook op Twitter Weeknieuws nr.24 10 maart 2017 22 maart Open dag 24 maart Pannenkoekendag (7/8) 14 t/m 17 april Paasvakantie De data van dit schooljaar staan ook op www.vensterschool.net button

Nadere informatie

Meenedelingen 163 1 november 2015

Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS Daltonschool de Meene - Frans Halsstraat 25 7021 DL Zelhem Tel. 0314-622 002 - info@cbsdemeene.nl - www.cbsdemeene.nl Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS "De Meene" - Frans Halsstraat 25-7021 L Zelhem

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning

Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning Vrijwilligerswerk in Veenendaal Vacatures, scholing en ondersteuning 1 Nuttig bezig zijn, iets voor een ander betekenen, sociale contacten of werkervaring opdoen. Er zijn talloze redenen waarom mensen

Nadere informatie

Geslaagde Open Dag. Van harte gefeliciteerd!! April 2017 Nummer 13

Geslaagde Open Dag. Van harte gefeliciteerd!! April 2017 Nummer 13 April 2017 Nummer 13 Geslaagde Open Dag Zondag 26 maart stond de deur voor iedereen open. Vele buurtgenoten, opa s, oma s, ouders en andere geïnteresseerde hebben een bezoek gebracht. Iedereen heeft mogen

Nadere informatie

Stamgroepnieuws van de Hasselbramen

Stamgroepnieuws van de Hasselbramen Stamgroepnieuws van de Hasselbramen Beste kinderen en ouders van de Hasselbramen. Ik stuur jullie een stamgroepnieuws om de agenda van de komende weken te verduidelijken en daarnaast enkele belevenissen

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018

Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018 Mantelzorg nieuwsbrief Oktober 2018 ACTIVITEIT MAAND OKTOBER BOOTCAMP SGZ Zevenbergen Een bootcamp is samen sportief bezig zijn in de buitenlucht. Gedurende een uur zal een fitnessinstructeur van SGZ ons

Nadere informatie

Locatie Kweekweg Vrijdagmorgen van 9.00-11.30u. Dagbehandeling De Valk, Lunteren Dagen in overleg van 11.00-12.00u

Locatie Kweekweg Vrijdagmorgen van 9.00-11.30u. Dagbehandeling De Valk, Lunteren Dagen in overleg van 11.00-12.00u Fietsvrijwilliger D.F. 2016-01-21 Creatieve vrijwilliger D.RB. 2015-59 O.K. 2015-56 Enkele bezoekers van dagbehandeling de Valk zouden graag af en toe een ritje op de duofiets maken. De vrijwilliger gaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 22 september Deze week: * Gebedsgroep * Schoolapp * Kinderpostzegels * Gruitweek 1. Geachte ouders,

Nieuwsbrief 6 22 september Deze week: * Gebedsgroep * Schoolapp * Kinderpostzegels * Gruitweek 1. Geachte ouders, Nieuwsbrief 6 22 september 2015 Geachte ouders, Van 28 september tot en met 2 oktober gaan we onze eerste Gruitweek van dit schooljaar houden. Er zullen nog twee volgen. Gruit is een samenstelling van

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

AKTIVITEITENOVERZICHT

AKTIVITEITENOVERZICHT AKTIVITEITENOVERZICHT nummer 2 FEBRUARI 2019 Mannensoos iedere dinsdagmorgen in de Vurkaomer voor alle mannen 55+ Kom gezellig buurten, kaarten of met gezelschapsspelen meedoen. De tuinploeg gaat eerst

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

plan van aanpak een groen schoolplein DE SLEUTEL

plan van aanpak een groen schoolplein DE SLEUTEL plan van aanpak een groen schoolplein DE SLEUTEL Creatief Beheer - januari 2010 De Sleutel, één van de 12 groene schoolpleinen 12 groene schoolpleinen In Rotterdam worden 12 schoolpleinen vergroend. Een

Nadere informatie

Welkom in Emma Programma Oktober

Welkom in Emma Programma Oktober Welkom in Emma Programma Oktober Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand Oktober. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen. Bij bepaalde activiteiten is het noodzakelijk

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Het Palet. Vondellaan GH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Het Palet Vondellaan 176 3521GH Utrecht 030-2800136 palet@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

26 maart Stan Gebben 1 april Jeffrey Chi 29 maart Mathijs Langenhuijsen 1 april Tom Gevers 31 maart Yenthe Schaap 4 april Lily van Hout

26 maart Stan Gebben 1 april Jeffrey Chi 29 maart Mathijs Langenhuijsen 1 april Tom Gevers 31 maart Yenthe Schaap 4 april Lily van Hout 24 maart 2017 - nummer 13 Belangrijke data Dinsdag 28 maart *Afsluiting Week van de Lentekriebels *Kijkavond gr 1 t/m 8, van 18.00-19.00 uur Woensdag 29 maart OR-vergadering Donderdag en vrijdag 30 en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 5, maart-april 2019

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 5, maart-april 2019 Voor u ligt de vijfde nieuwsbrief van het schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Planning maart en april Vrijdag 1 maart complimenten dag Vrijdag 8 maart

Nadere informatie

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. Talent ontwikkelen

Een uitgave van Careander Kort & Krachtig. Talent ontwikkelen Contact Een uitgave van Careander - 1 2019 Kort & Krachtig Talent ontwikkelen VAN DE BESTUURDER: Ontdek je talent Talent. Dat betekent dat je iets goed kunt. Zoals eten koken. Of genieten van muziek. Je

Nadere informatie

\ De Burgerij Klimmen september 2018

\ De Burgerij Klimmen september 2018 \ De Burgerij Klimmen september 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een afspraak

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

\ De Burgerij Klimmen juni 2018

\ De Burgerij Klimmen juni 2018 \ De Burgerij Klimmen juni 2018 De Hoeskamers Bij de Hoeskamer van de Burgerij kunt u terecht voor een kopje koffie, een gezellig praatje en leuke activiteiten. Tevens kunt u in de Hoeskamer een afspraak

Nadere informatie

ACTIVITEITENPROGRAMMA

ACTIVITEITENPROGRAMMA ACTIVITEITENPROGRAMMA ACTIVITEITEN & VERENIGINGEN 2015 VERENIGINGEN EN ACTIVITEITEN Creatief bezig zijn, zoals bloemschikken of knutselen. Lekker zingen bij de Zangvereniging of sportief bezig zijn tijdens

Nadere informatie

Wij hopen u op deze manier in Het Grotenhuis veel gezelligheid te bieden. -Een middag of avond is pas echt geslaagd als u er bent geweest-.

Wij hopen u op deze manier in Het Grotenhuis veel gezelligheid te bieden. -Een middag of avond is pas echt geslaagd als u er bent geweest-. Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello TRIMENZO Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden Oktober en November 2017 We hopen dat u allen veel gebruik zult maken

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

Iemand die een muziekinstrument kan bespelen, op de afdeling staat een piano, daar gaat dus ook de voorkeur naar uit

Iemand die een muziekinstrument kan bespelen, op de afdeling staat een piano, daar gaat dus ook de voorkeur naar uit Vrijwilligerswerk op de locatie Kempenhof, maandag Vervoer van cliënten, intern In staat zijn om een rolstoel te kunnen duwen, cliënten van en naar bijvoorbeeld de kapper/fysio brengen Maandagochtend 9.30-12.00u

Nadere informatie

FEBRUARI en MAART 2018

FEBRUARI en MAART 2018 FEBRUARI en MAART 2018 Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programmaoverzicht voor de maanden Februari en maart 2018 We hopen dat u allen veel gebruik

Nadere informatie

OKTOBER en NOVEMBER 2018

OKTOBER en NOVEMBER 2018 OKTOBER en NOVEMBER 2018 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programmaoverzicht voor de maanden Oktober en november 2018 We hopen

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Mmmmm. In dit nummer:

Mmmmm. In dit nummer: Mmmmm In dit nummer: - Jarigen - Update nieuwbouw - Koelkast overblijven - Informatieavond - Voorstellen - Groep 1-2 - Coöperatief leren - Hulpouders - Schoolontbijt - Pannen - St. Maarten - Agenda Elke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 Wilhelminalaan 58 1141 CW Monnickendam Tel. 0299 65 35 32 directie@obsdegouwzee.nl

Nieuwsbrief 14 Wilhelminalaan 58 1141 CW Monnickendam Tel. 0299 65 35 32 directie@obsdegouwzee.nl Nieuwsbrief 14 Wilhelminalaan 58 1141 CW Monnickendam Tel. 0299 65 35 32 directie@obsdegouwzee.nl DATUM: 18 maart 2016 NAAM: Het onderwijscafé Vorige week dinsdagavond hebben er zo n 30 ouders kennis gemaakt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei:

Nieuwsbrief Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: Nieuwsbrief 7 31-03-2017 Hadith Abu Hoerayre heeft overgeleverd dat de Boodschapper van Allah zei: "De sterke man is niet degene die iemand op de grond kan werken tijdens het worstelen, maar degene die

Nadere informatie

Examen VMBO-GL versie blauw

Examen VMBO-GL versie blauw Examen VMBO-GL versie blauw 2018 gedurende 95 minuten profielvak D&P CSPE GL onderdeel A Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 4 opdrachten.

Nadere informatie

10.00 uur groep 5 Excursie Druivenkrentweken

10.00 uur groep 5 Excursie Druivenkrentweken Nieuwsbrief 13 Agenda dinsdag 24 april donderdag 26 april vrijdag 27 vrijdag 11 mei 10.00 uur groep 5 Excursie Druivenkrentweken 8.30 uur: Inloop- en koffiemoment MEIVAKANTIE dinsdag 15 mei 13.00 uur Opening

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

FEBRUARI en MAART 2017

FEBRUARI en MAART 2017 FEBRUARI en MAART 2017 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello TRIMENZO Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden Februari en Maart 2017

Nadere informatie

U kunt ons ook volgen via

U kunt ons ook volgen via Leeuwarden, 18 november 2016 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Schoolfruit: Volgende week krijgen de kinderen Woensdag: rettich Donderdag:

Nadere informatie

Stad met een hart. Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen in Amersfoort

Stad met een hart. Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen in Amersfoort Stad met een hart Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen in Amersfoort Ontmoeting en Dagbesteding voor Ouderen In deze folder leest u: wat u van Ontmoeting en Dagbesteding voor ouderen kunt verwachten;

Nadere informatie

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO

Agenda: Algemeen 22 September 2015 Koffieochtend OR in de volkstuin 22 september 2015 OR vergadering SO Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Algemeen: Lotje&co sneeuwdag Algemeen: stagiaire gym SO: Personeel en stagiaires SO: Kanovaren groep 7-8 VSO: Leerlingenraad VSO: Stagiaires VSO: Week van de alfabetisering

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Zwanenbos

nieuwsbrief Het Zwanenbos nieuwsbrief 24 e jaargang nr 17 7 juni 2016 Een geslaagd zomerfeest....1 De winnaars van de Sponsorloop...2 Afscheid schoolverlaters...2 De gouden reis van Sinbad...2 Schoolreis september 2016...3 Schooltuin...3

Nadere informatie

\ Wijksteunpunt Klimmen April 2018

\ Wijksteunpunt Klimmen April 2018 Vragen over het wijksteunpunt? Neem dan contact op via: E-mail: mo@voerendaal.nl / tel. 045 575 33 99 Interesse in vrijwilliger worden bij de wijksteunpunten? Neem dan contact op met Josien Tillmanns via:

Nadere informatie