Door persoonlijke evangelisatie van de kerngroep heeft men onderzocht wat nodig is, om Gods boodschap beter onder de aandacht te brengen bij:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Door persoonlijke evangelisatie van de kerngroep heeft men onderzocht wat nodig is, om Gods boodschap beter onder de aandacht te brengen bij:"

Transcriptie

1 Voorwoord Aan het Kerkbestuur van Zevende-Dags Adventisten gemeente Zwolle en aan de Nederlandse Unie Conferentie van de Kerkgenootschap der Zevende-Dags Adventisten. Voor u ligt het beleidsplan het stichten van een Antilliaanse Adventgemeente van Zwolle. Dit betekent dat met toestemming van het kerkbestuur van de Adventgemeente Zwolle is besloten dat voor ALLE Antilliaanse mensen in Zwolle en omgeving een nieuwe Advent kerkgemeenschap in oprichting is. Als groep hebben wij de naam E Mensahe di e Tres Angelnan (= De Boodschap van de Drie Engelen) gekozen en deze naam spreekt voor zich. Dit beleidsplan is tot stand gekomen door de Antilliaanse kerngroep. Door persoonlijke evangelisatie van de kerngroep heeft men onderzocht wat nodig is, om Gods boodschap beter onder de aandacht te brengen bij: 1. Niet-kerkelijke Antillianen en Arubanen uit Zwolle en omgeving; 2. Kerkelijk Antillianen en Arubanen uit Zwolle en omgeving; In dit plan noemen wij deze twee groepen focusgroepen. Dit betekent dat het plan van E Mensahe di e Tres Angelnan is gericht op het bereiken van deze twee groepen. De behoefte voor het oprichten van een Antilliaanse Adventgemeente in Zwolle wordt door dit onderzoek bevestigd. Het resultaat van dit onderzoek is aanleiding om de Unie der Zevende-Dags en moeder gemeente Zwolle te overtuigen dat er voldoende redenen en behoefte zijn om een nieuwe Adventgemeente op te richten. De visie is om een Antilliaanse ZDA gemeenschap op te bouwen in Zwolle waarbij deze zal fungeren als een ziekenhuis en een warme thuishaven. Hierdoor kunnen wij ze uitnodigen om genezing en zorg te ontvangen en ook kennis te nemen met het Eeuwige Evangelie (Openb. 14:6 Toen zag ik opnieuw een engel, die hoog in de lucht vloog. Hij had een eeuwig evangelie dat hij bekend moest maken aan de mensen op aarde, uit alle landen en volken, van elke stam en taal). De Antilliaanse gemeenschap in Nederland behoort te weten het Eeuwige Evangelie. Als groep willen wij een bijzondere bijdrage leveren door de gemeenschap het Eeuwige Evangelie te verkondigen. (Basisprincipe: 1 Cor. 9:19-23)

2 1. Aanleiding Sinds enige jaren was er een grote behoefte onder onze Antilliaanse gemeenteleden in de ZDA gemeente Zwolle en omgeving om de genoemde doelgroepen te bereiken. Gelet op de bestaande diensten en geloofsbelevenis in de moedergemeente is de behoefte aan een Antilliaanse ZDA gemeente alwaar de boodschap van de diensten ook tot haar recht komt. De behoefte reikt verder dan de Gemeente Zwolle en haar leden. Daarnaast zijn er kansen voor de Adventkerk om Gods gemeente uit te breiden. Dat kan zij doen door haar doelen af te stemmen op haar plaats in dit specifieke deel van de samenleving. Dit was aanleiding voor een onderzoek. 2. Samenvatting onderzoek en onderzoeksresultaat In Zwolle en omgeving is een concentratie van Antilliaanse Nederlanders. Menig kerklid van de Adventgemeente Zwolle en overige lokale geïnteresseerden in de samenleving met een Antilliaanse achtergrond, missen echter de optimale aansluiting bij de diensten zoals deze zijn bedoeld in het bedehuis Gods. De Antilliaanse en Arubaanse bevolkingsgroep in Zwolle en omgeving zien: E Mensahe di e Tres Angelnan als ons werkterrein. Ten einde een doelgerichte gemeenschap te ontwikkelen met Papiaments als voertaal. De eerste Antilliaanse generatie in Nederland zijn in een christelijke omgeving opgegroeid die behoudend was. Voor de latere generaties geldt dat zij zich meer hebben aangepast aan de manier waarop het geloof in Nederland uitgevoerd wordt. De eerste generatie (immigranten) zal zich sterker aangetrokken voelen tot een kerk die op dezelfde wijze haar christen-zijn uitvoert. De latere generatie zal genoeg geïntegreerd zijn in de Nederlandse samenleving om zich met de Nederlandse taal te kunnen identificeren Oorzaken vastgestelde knelpunten Taalbarrière; Te weinig herkenning en identiteit; Te weinig erkenning van de godsdienst zoals zij deze gewend zijn te beleven Gevolgen Een andere behoefte aan inhoud van activiteiten en diensten; Minder of geen spirituele ontwikkeling; Kansen op groei van de gemeente nemen af; Minder groei via evangelisatie en te veel verschillen in de geloofsuitvoering en beleving bij focusgroep nieuwe bezoekers ; Plaats in de samenleving wordt onvoldoende gezien als een kans; Kansen op toename randleden en de dreiging van kerkverlater Kansen/uitdagingen Groeipotentie Antilliaanse en Arubaanse focusgroep binnen en buiten de Adventkerk; Behoefte aan identificatie; Gebundelde kennis, expertise, enthousiasme en spirituele ambitie binnen de Antilliaanse kerkleden van de ZDA Gemeente Zwolle om een nieuw initiatief gefundeerd neer te zetten; 2.4. Aanbeveling In samenwerking met het Kerkbestuur van de ZDA Gemeente Zwolle en de NUC wil de kerngroep komen tot het oprichten van een ZDA Antilliaanse gemeente in Zwolle.

3 3. Doel en Doelbenadering De kerngroep in Zwolle heeft het voordeel dat zij voornamelijk uit Antillianen bestaat en kunnen zich gemakkelijk communiceren met de doelgroep. Daarnaast herkent de kerngroep zich in de doelgroep wat betreft, denken, handelen en doen. De openheid van de Antillianen en Arubanen onderling is een groot voordeel. Hierdoor zal de communicatie tussen de kerngroep en geïnteresseerde Antillianen en Arubanen effectief zijn Doelbenadering Dit beleidsplan zal worden gebruikt om in gesprek te gaan met het kerkbestuur van de ZDA Gemeente Zwolle en de NUC der Zevende-Dags Adventisten Doel Het bereiken van kerkelijke en niet-kerkelijke Antillianen en Arubanen in Zwolle en directe omgeving van Zwolle met de adventboodschap Subdoelen A. De verbetering van de persoonlijke relaties met God; B. Het inrichten van een nieuwe Adventgemeente om kerkdiensten; C. Het houden van de regulier sabbatdiensten en eventueel andere activiteiten; D. Het verkondigen van het evangelie; E. Begeleiding op maat voor Antillianen/Arubanen; 3.4. Behoeften Wij w illen op de noodzakelijke behoeften van de doelgroep aansluiten door hun informatie te verstrekken over: vestiging in Nederland de locatie w aar men zich w il vestigen aanpassing aan de Nederlandse Cultuur omgevingscultuur Godsdienstbeleving. 4. Go/No go criteria: 4.1. Objectieve criteria Objectieve criteria dit is gebruikt vanuit de Gemeente Zwolle waarbij men door middel van metingen en onderzoeken kon men de juiste beslissingen nemen. De objectieve criteria zijn het beste uit een te zetten vanuit een Demografie, Economie, Sociologie, Technologie, Ecologie, Politiek, Spiritualiteit (DESTEPS ) methodiek. Deze onderdelen worden integraal opgenomen in dit beleidsplan. 4.1.A Demografie Uit het onderzoek en de informatie van de Gemeente Zwolle is gebleken dat het aantal Antillianen en Arubanen dat in Zwolle-Centrum, Zwolle-Zuid en Zwolle-Noord wonen aanzienlijk groot is. Er wonen +/ Antillianen in Zwolle. De verwachting is dat de komende jaren wegens stadsverbetering cq vernieuwing dat onze doelgroep zich zal gaan verspreiden binnen dit stadsdelen en omgeving B Economie Met Economie wordt in deze context vastgesteld locatie en hoeveel middelen de Gemeente Zwolle heeft. Hierbij is er weinig ruimte en middelen voor kerklocaties binnen dit stadsdeel.

4 Locatie Samenkomst De Antilliaanse kerngroep heeft qua locatie een plaats voor ogen die: Financieel haalbaar is Functioneel is Laagdrempelig is Bereikbaar voor de doelgroepen Gelet op de hierboven genoemde punten is de Antilliaanse kerngroep nog steeds op zoek naar een locatie. 4.1.C. Sociologie De demografische cijfers uit het onderzoek ( zie 4.1. A) liegen er niet om. Vanwege de hoge agglomeratie van Antillianen en Arubanen in Zwolle-Centrum, -Zuid en -Noord kan vastgesteld worden dat er duidelijk behoefte bestaat aan een Antilliaanse ZDA Gemeente. De rol die de groep E Mensahe di e Tres Angelnan wil innemen zal ertoe bijdragen om de leefbaarheid van deze Stadsdelen en de Antilliaanse gemeenschap te bevorderen. Ouderen en jongere zijn belangrijk binnen de Antilliaanse cultuur. In een Antilliaanse geloofsgemeenschap heeft het geloofsleven of geloofsbeleving binnen de familie een bijzondere betekenis. Bijna alles staat en valt met de binding van de geloofsovertuiging. Gedacht wordt aan o.a. de Antilliaanse en Arubaanse nieuwkomers weg te wijzen in de doolhof van regels en procedures binnen de Nederlandse cultuur, die zal leiden tot een positieve bijdrage op het gebied van het integratiebeleid en maatschappelijke begeleiding D Technologie De Antilliaanse groep E Mensahe di e Tres Angelnan wil in de toekomst gebruikt van de hieronder genoemde middelen om haar werk te kunnen uitvoeren: Video Beamer Geluidsmateriaal DvD s Projector Microfonen Laptop Koptelefoons (vertalling) Andere niet technische materialen: Advent zangboeken (Himnario) Studiematerialen Het ligt in de bedoeling om onze eigen materiaal aan te schaffen. Indien mogelijk, met behulp van de Nederlandse Unie Conferentie. Ook valt te kijken als het mogelijk is om binnen het district of omliggende Gemeenten afspraken te maken om samen gebruik te maken van materiaal of deze samen aan te schaffen. Duidelijke afspraken dienen hierover wel gemaakt te worden.

5 4.1.E. Ecologie De Bijbel noemt dit rentmeesterschap en wij denken aan de volgende bijeenkomsten voor: Gezin Gezondheid Open dag E Mensahe di e Tres Angelnan (ZDA) Leefbaarheid binnen Zwolle en directe omgeving Project (ADRA) Evangelisatie seminars Huisgroepen De Antilliaanse ZDA geloofsgemeenschap heeft van oorsprong haar gaven en talenten ingezet op evangelische programmering/activiteiten voor: Gezin Jeugd Ouderen Echtparen Alleenstaande Gezondheid Vriendschap Muziek Ketenpartners 4.1. F. Politiek Met politiek wordt in dit plan bedoeld: de procedures, gedragsregels en reglementen die wij volgen. En afspraken die wij met elkaar maken. Waar en hoe staat dat beschreven. En wat voor betekenis heeft deze voor onze groep. Wij zullen ons houden aan de doelstellingen van de Bijbel en de Geest der Profetie. Daarnaast zullen wij houden aan de procedures van NUC. Door gebruik te maken van training aanbod vanuit de NUC willen wij onze leden opleiden en ondersteunen zodat ze optimaal kunnen functioneren. 4.1.G. Spiritualiteit Met spiritualiteit wordt in dit plan bedoeld hoe en van waaruit men de persoonlijke relatie met God inhoud geeft, onderhoud, vorm geeft en ook hoe we dit laten zien in ons dagelijks leven. We streven naar de volgende ontwikkelingen: Relatie met God Kennis Spiritualiteit Warme Vriendschap onderling geestelijke genezing

6 5. Missie: Fundamentele kernwaarden & dienstbaarheidprincipes: De basiswaarden van ons groep zijn: Ons leer is gebaseerd op de Bijbel en de Profetieën van Zr. E.G.White Liefde voor God en ons medemens Bestuderen van Godswoord Saamhorigheidsgevoel Respect voor elkaar Gastvrijheid Vriendelijkheid Niet discrimineren Zending- en doelgericht Elkaar ruimte geven Vergevingsgezind Niet roddelen Elkaar geen pijn doen Elkaar bemoedigen De hierboven genoemde basiswaarden zullen wij verwerken in: Preken Seminars Bijbelstudie s Activiteiten Sociale bijeenkomsten Huisgroepen Sportactiviteiten Begeleiding De missie van Godsgemeente wordt uitgewerkt in de vijf belangrijke doelstellingen die de kerk van Jezus Christus in de wereld kenmerkt: Aanbidding Dienstbaarheid Gemeenschap Geestelijke Groei Evangeliseren 5.1 Zendingsmodel De volgende stappen vormen onze Zendingsmodel om de niet-kerkelijke en kerkelijke doelgroepen te bereiken. Stap 01: Contact maken Stap 02: Uitnodigingen verspreiden, dit kan gebeuren via: Persoonlijke uitnodigingskaarten Telefoon en/of Mond-tot-mondreclame Antilliaanse en Arubaanse organisatie Stap 03: Kennis maken met de bijbel Stap 04: Erbij horen Stap 05: Dopen Stap 06: Opleiden en toerusten tot discipelschap/leiderschap Stap 07: Vormen van nieuwe groepen. Stap 08: De opgeleide mensen zullen deze nieuwe groepen leiden Stap 09: Evaluatie en opnieuw beoordelen van alle stappen.

7 Zendingsactie Het Eeuwige Evangelie cq E Mensahe di e Tres Angelnan verkondigen in Zwolle en omgeving. De groep toe te rusten. Het zendingswerk van de groep coördineren in teams en ten einde ieder groepslid bij te betrekken. Teams Zendingsteam Folderteam Bijbelstudieteam Gebedsteam Zendingsteam Contact onderhouden met (Niet)-kerkelijke. Randleden bezoeken. Voorzien in de geestelijke en (minimale) materiele behoefte van de personen. Bereidt waak & bid programma s, seminars, evangelisatie campagne en opwekkingsdiensten. Coördineren van noodvoorzieningen in calamiteitengebied en huis aan huis collecten. Folderteam Aanmaken van folders, reclames en uitnodigen en deze uitdelen. Bijbelstudieteam Bijbelstudie geven. Bijbelstudietraining geven. Gebedsteam Coördineren van bidstonden, gebedskring en internationale gebedsweek. Zendingsdoelstellingen per jaar 150 niet-kerkelijke Antillianen in Zwolle en omgeving 2500 folders uitdelen 10 personen bijbelstudie geven 4 personen dopen 5 gezinnen/personen maatschappelijke begeleiding geven Fundamenten: ZDA Gemeente 1. Adventisten geloven in de drie-enige God de vader, Zoon en Heilige Geest. 2. Jezus Christus is God en werd mens. Door zijn dood, opstanding en vóórtdurend middelaarschap is voor ons zondige mensen eeuwig behoud mogelijk geworden. Het sleutelwoord is rechtvaardiging door het geloof. 3. God is door zijn Heilige Geest bij ons en rust ons toe met geestelijke gaven. 4. De Bijbel is door God geïnspireerd en geeft ons inzicht in hoe we zo optimaal mogelijk kunnen leven. De Bijbel informeert ons ook over de grote strijd die zich achter de schermen van de wereldgeschiedenis afspeelt. 5. God schiep de tijd in eenheden van zeven dagen en gaf een extra waarde aan de zevende dag. Hij heeft een bijzondere zegen verbonden aan het heiligen van de zevende dag (zaterdag) als de sabbat. 6. De wereldgeschiedenis loopt ten einde. De terugkeer van Jezus Christus naar deze aarde is de finale oplossing, waarop de Adventgelovige zijn hoop heeft gericht. Alle tegenkrachten zullen het niet van het Koninkrijk van God kunnen winnen. 7. Als schepsel heeft de mens verplichtingen tegenover zijn Schepper. Dat heeft concrete gevolgen voor hoe hij met zijn lichaam omgaat en al het materiële en immateriële dat hem is toevertrouwd.

8 8. De mens is een eenheid van geest, ziel en lichaam. De Schepper heeft beloofd elke individuele mens die zich op Hem verlaat, te herscheppen en zo zijn eeuwige bestemming te doen bereiken. De dood is te vergelijken met de slaap. Het is een intermezzo van onbewust zijn dat eindigt bij de wederkomst van Christus. 9. God weet wie Hem toebehoren en Zijn heil reikt verder dan kerkmuren. Maar het is zijn wens dat er ook een zichtbare gemeenschap is van mensen die Hem trouw willen zijn. De doop door onderdompeling markeert zowel de innerlijke beslissing om met God door het leven te gaan als het begin van een actieve betrokkenheid bij de zichtbare gemeenschap van gelovigen. 10. Wie beseft wat Christus voor hem heeft gedaan zal een aandeel willen hebben in de verdere verspreiding van de goede boodschap van het heil, toegespitst op de fase van de geschiedenis waarin we nu leven. 6. Verwachtingen & Ondersteuning 6.1. Wat kan de Nederlandse Unie Conferentie (NUC) van de kerngroep verwachten Kerngroepleden uit de Adventgemeente Zwolle hebben ervaring op het gebied van kerkleiding, sabbatschool, diaconie, zending, secretariaat, jeugdwerk en de financiële administratie; De intentie om met de NUC te komen tot een vruchtbare samenwerking; Groeipotentie omzetten in concrete resultaten Wat verwacht de Kerngroep van de NUC Wij verwachten dat de Nederlandse Unie Conferentie der Zevende Dag Adventisten, nader te noemen NUC der ZDA, het initiatief van E Mensahe di e Tres Angelnan ondersteunt en erkent. De vorm van ondersteuning zal niet alleen zijn op basis van financiële of facilitaire ondersteuning, maar ook door middel van: feedback, klankborden, helpen ontwikkelen van de talenten, competenties en vaardigheden van leden Wat verwacht de Kerngroep van de ZDA Gemeente Zwolle (Moedergemeente) De Antilliaanse kerngroep verwacht dat de moedergemeente ZDA gemeente Zwolle het initiatief ondersteunt en erkent. 6.4 Financiën Geschatte uitgaven Geschatte ontvangsten Huurkerk 1.260,00 Collecte gemeentekas 750,00 Pianohuur 70,00 Sabbatschool 300,00 Sportactiviteiten (huur zaal etc) 500,00 Zending 750,00 Accessoires (zegels, papier, cartrige, welkomkaarten etc) 250,00 Onvoorziene kosten 200,00 Kindersabbatschool materialen 200,00 Speciale activiteiten 100,00 Traningen/toerusting 150,00 Onkosten vergoeding (reisvergoeding, optreden groep etc) 500,00 Catering 300,00 Totaal 4.280, ,00

9 7. Plan van aanpak De Antilliaanse Kerngroep Zwolle is ervan bewust dat zij op basis van de DESTEP en tevens de Go/No Go criteria ontoereikend zijn om van de Unie een positief besluit te verwachten. Derhalve heeft de kerngroep E Mensahe di e Tres Angelnan gemeend haar plan van aanpak als integraal onderdeel van dit beleidsplan mee te nemen. Volume De nieuwe Church plant zal in eerste instantie starten met 11 gedoopte leden (exclusief kinderen) afkomstig uit de ZDA gemeente Zwolle. Vestiging De Antilliaanse Kerngroep Zwolle heeft hetzelfde locatie als voorheen nl. Het Samenhof Samenwerkingspartners en participant Nederlandse Unie Moedergemeente Zwolle Antilliaanse/Arubaanse Platform Programma aanbod Sabbatbijeenkomst 14:00 uur 14:15 uur Zangdienst 14:15 uur 15:15 uur Sabbatschool 15:15 uur 15:30 uur Mededelingen / Zending 15:30 uur 16:30 uur Eredienst 16:30 uur 18:00 uur Hapjes/drankjes Huisgroepen/Bidstonden Woensdagen: 19:00 uur t/m 20:00 uur Activiteiten Zendingsactiviteiten Seminars Jeugdprogramma Sociale activiteiten Muziekactiviteiten Bidstonden/ bijbelstudies Gezondheid Gezinsseminars Gezinsbegeleiding Sportactiviteiten Beleidskeuzes Voertal Papiaments Implementatiefase De implementatiefase kan indien de moederkerk en de NUC toestemmen tot realisatie van de nieuwe Antilliaanse Church plant. De verantwoording valt onder de Church-planter en de Kerngroep. Eindverantwoordelijkheid ligt bij de plaatselijke predikant. Knelpunten Geen eigen gebouw, maar een huurgebouw.

10 8. Conclusie De Antilliaanse Kerngroep E Mensahe di e Tres Angelnan hoopt dat het KB van Zwolle en de NUC voldoende aanknopingspunten en go criteria ziet om te komen tot een dialoog. Ook hoopt zij dat de uitgangspunten het initiatief concreet maakt.

De drie-engelenboodschap, ACTUEEL!

De drie-engelenboodschap, ACTUEEL! De drie-engelenboodschap, ACTUEEL! Missie De missie van de Kerk van de Zevende-dags Adventisten is de verkondiging van het eeuwig evangelie zoals verwoord in de drieengelenboodschap van Openbaring 14:6-12.

Nadere informatie

Onze visie Het idee is om een open gemeenschap te zijn in Tilburg waarbij iedereen welkom is en waar vriendschap centraal staat.

Onze visie Het idee is om een open gemeenschap te zijn in Tilburg waarbij iedereen welkom is en waar vriendschap centraal staat. Verkorte versie 2013 1. BIJBELS MANDAAT Wij vinden ons mandaat in 3 bijbelteksten: Matteüs 11:28-30; Matteüs 22:37-40 en Matteüs 28:19-20. In de eerste tekst zegt Jezus dat hij ons rust wil geven. Wij

Nadere informatie

Beleidsdocument. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Gemeente Amersfoort. Samen op weg naar de E.N.E. Eenheid. Naastenliefde.

Beleidsdocument. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Gemeente Amersfoort. Samen op weg naar de E.N.E. Eenheid. Naastenliefde. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Amersfoort Beleidsdocument 2016 2018 Samen op weg naar de E.N.E. Eerbied Eenheid Naastenliefde datum vaststelling: xx-12-2015 Beleidsplan ZDA Gemeente

Nadere informatie

HET BELEIDSPLAN VAN CHURCH PLANT SPERANZA

HET BELEIDSPLAN VAN CHURCH PLANT SPERANZA HET BELEIDSPLAN VAN CHURCH PLANT SPERANZA 1 BIJBELS MANDAAT: Mattheüs 22: 37-39 37 Jezus zei tegen hem: U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. 38

Nadere informatie

Beleidsplan. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Gemeente Utrecht

Beleidsplan. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Gemeente Utrecht Beleidsplan Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Utrecht 2015 2019 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beschrijving van de Gemeente Utrecht... 3 2.1 Historie van de Gemeente Utrecht... 3 2.2 Gemeente

Nadere informatie

Betrokkenheid bij de samenleving

Betrokkenheid bij de samenleving Beleidsplan Adventgemeente Zeeland 0 Inhoud Visie Doelgroep Middelen Leden Organisatie Algemeen Departementen Pastorale zorg Secretariaat Financiën Diensten Diaconie Kinder- & Jeugdwerk Gemeentegroei ADRA

Nadere informatie

Beleidsplan & Staat van baten en lasten. Churchplant E Oásis. Inhoudsopgave

Beleidsplan & Staat van baten en lasten. Churchplant E Oásis. Inhoudsopgave Beleidsplan & Staat van baten en lasten Churchplant E Oásis Inhoudsopgave Hoofdstuk I: Beleidsplan... 2 Hoofdstuk II: Staat van baten en lasten & toelichting... 6 1 Hoofdstuk I: Beleidsplan Inleiding Alivio

Nadere informatie

Beleidsplan & Staat van baten en lasten. Churchplant E Oásis. Inhoudsopgave

Beleidsplan & Staat van baten en lasten. Churchplant E Oásis. Inhoudsopgave Beleidsplan & Staat van baten en lasten Churchplant E Oásis Inhoudsopgave Hoofdstuk I: Beleidsplan... 2 Hoofdstuk II: Staat van baten en lasten & toelichting... 6 1 Hoofdstuk I: Beleidsplan Inleiding Alivio

Nadere informatie

RSIN nummer: (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)

RSIN nummer: (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) Baptistengemeente Ichthus is een (Algemeen Nut Beogende Instelling). Onderstaand vindt u een overzicht van onze gegevens. A. Algemene gegevens B. Samenstelling bestuur C. Doelstelling en visie D. Beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan Alivio Delft

Beleidsplan Alivio Delft Beleidsplan Alivio Delft september 0 Dit is een concept van het beleidsplan van gemeente Alivio. Concept Beleidsplan SDA Church Alivio Delft 0 0 Inhoudsopgave Inleiding... Bijbels mandaat Alivio Delft...

Nadere informatie

Publicatie van de ANBI-transparantie gegevens van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard.

Publicatie van de ANBI-transparantie gegevens van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard. Publicatie van de ANBI-transparantie gegevens van de Kerk van de Nazarener Hoekse Waard. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Kerk van de Nazarener Hoekse Waard Telefoonnummer (facultatief): 0312 456789 RSIN/Fiscaal

Nadere informatie

Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Informatie in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida Den Helder 2015/2020

Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida Den Helder 2015/2020 Beleidsplan Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida Den Helder 2015/2020 Voorwoord De Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida Den Helder. Elke kerkgenootschap in Nederland wordt geacht een beleidsplan

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM te DRACHTEN

STATUTEN VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM te DRACHTEN STATUTEN VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM te DRACHTEN Artikel 1 NAAM EN ZETEL a. De gemeente draagt de naam Baptisten gemeente Elim en is gevestigd te Drachten. b. De gemeente is een kerkgenootschap in de

Nadere informatie

Samenvatting van het meerjarenbeleidsplan

Samenvatting van het meerjarenbeleidsplan Samenvatting van het meerjarenbeleidsplan Inleiding Vandaag de dag zijn nog steeds circa 1 miljard mensen in de wereld verstoken van een Bijbel die ze kunnen lezen en begrijpen. Deze wereldwijde Bijbel-hongersnood

Nadere informatie

De hartslag van ons leven Beleidsplan

De hartslag van ons leven Beleidsplan De hartslag van ons leven Beleidsplan 2015-2019 inleiding De is een veelkleurige gemeente. Jezus Christus verbindt ons. Hij is de hartslag van ons leven. Rondom Zijn Evangelie komen we telkens weer samen.

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM te DRACHTEN

STATUTEN VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM te DRACHTEN STATUTEN VAN DE BAPTISTEN GEMEENTE ELIM te DRACHTEN Artikel 1 NAAM EN ZETEL a. De gemeente draagt de naam Baptisten gemeente Elim en is gevestigd te Drachten. b. De gemeente is een kerkgenootschap in de

Nadere informatie

De missie van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten is bepaald in haar statuten:

De missie van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten is bepaald in haar statuten: Beleidsplan De Fontein 2015-2017 BESTUURSSAMENSTELLING: Voorzitter Secretaris Penningmeester Sabbatschoolleider Muziekcoördinator DOELSTELLING De missie van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten

Nadere informatie

Beleidsplan. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Huis ter Heide

Beleidsplan. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Huis ter Heide Beleidsplan Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Huis ter Heide 2015 2020 Beleidsplan 2015-2020 Gemeente Huis ter Heide Inhoud 1. Inleiding 3 2. Beschrijving van de Gemeente Huis ter Heide

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

1. Baptistengemeente Arnhem-Centrum Vastgelegd in de statuten van 10 november 2013

1. Baptistengemeente Arnhem-Centrum Vastgelegd in de statuten van 10 november 2013 1. Baptistengemeente Arnhem-Centrum Vastgelegd in de statuten van 10 november 2013 De Baptistengemeente Arnhem-Centrum maakt deel uit van de Unie van Baptistengemeenten in Nederland, als kerkgenootschap

Nadere informatie

Adventgemeente Gorinchem Beleidsplan

Adventgemeente Gorinchem Beleidsplan Adventgemeente Gorinchem Beleidsplan 2016-2020 Opgesteld door het bestuur van de gemeente september 2015 Inhoudsopgave Visie... - 1 - Missie... - 1 - Samenstelling bestuur... - 1 - Beleid (plannen middellange

Nadere informatie

Beleidsplan. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Terneuzen

Beleidsplan. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Terneuzen Beleidsplan Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Terneuzen 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Beschrijving Adventgemeente Terneuzen... 4 2.1 Historie Adventgemeente Terneuzen... 4

Nadere informatie

Beleidsplan van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Zwolle

Beleidsplan van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Zwolle Beleidsplan van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Gemeente Zwolle 2015 2020 1 Inhoud 2 Waarom een beleidsplan?... 3 3 Missie... 3 4 Voor wie is het beleidsplan bestemd?... 3 5 Visie... 3

Nadere informatie

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen Discipelschap Wie Mijn geboden heeft en die in acht neemt, die is het die Mij liefheeft, en wie Mij liefheeft, hem zal Mijn Vader liefhebben; en Ik zal hem

Nadere informatie

Beleidsplan van het Kerkgenootschap der Zevende-Dags Adventisten Gemeente Breda

Beleidsplan van het Kerkgenootschap der Zevende-Dags Adventisten Gemeente Breda Een kerk om trots op te zijn! Investeren in optimisme, dienstbaarheid en levenskwaliteit Beleidsplan van het Kerkgenootschap der Zevende-Dags Adventisten Gemeente Breda 2015-2019 Inhoudsopgave 1. DE DOELGROEP...

Nadere informatie

A. Algemene gegevens. Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend

A. Algemene gegevens. Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend A. Algemene gegevens Naam ANBI: Gereformeerde Kerk Haarlem-West Telefoonnummer: 023-5244569 RSIN/Fiscaal nummer: Nog niet bekend Website adres: www.pelgrimkerk.nl E-mail: scriba@pelgrimkerk.nl Adres: Stephensonstraat

Nadere informatie

RSIN KVK NUMMER:

RSIN KVK NUMMER: Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. Verslag over 2015 A. Algemene gegevens

Nadere informatie

Publicatie document Baptistengemeente de Bron Almelo

Publicatie document Baptistengemeente de Bron Almelo Publicatie document Baptistengemeente de Bron Almelo Publicatie 1 maart 2019 Inhoud 1. Baptistengemeente de Bron Almelo... 3 1.1 Grondslag van de gemeente:... 3 1.2 Doel van de gemeente:... 3 2. Bestuur,

Nadere informatie

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk Open Hof te Scherpenzeel RSIN/Fiscaal nummer: 820717757 Website adres:

Nadere informatie

Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim. Augustus 2016

Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim. Augustus 2016 Beleidsplan Diaconie NGK De Pelgrim Augustus 2016 Diaconaal beleidsplan NGK De Pelgrim Waar staat de diaconie voor? Als we het bevestigingsformulier erbij halen, dan begint het met de dienst der barmhartigheid.

Nadere informatie

Christelijk Centrum Gooi en Vechtstreek Zout & Licht Hilversum

Christelijk Centrum Gooi en Vechtstreek Zout & Licht Hilversum Christelijk Centrum Gooi en Vechtstreek Zout & Licht Hilversum Inleiding Als oudstenteam (bestuur) van de gemeente zijn we blij te weten dat Jezus de gemeente bouwt. Hij bouwt en wij doen met Hem mee.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Kerkgenootschap der Zevende Dags Adventisten Spijkenisse 2013-2015

BELEIDSPLAN. Kerkgenootschap der Zevende Dags Adventisten Spijkenisse 2013-2015 BELEIDSPLAN Kerkgenootschap der Zevende Dags Adventisten Spijkenisse 2013-2015 Inleiding Onze gemeente is een gemeente van het Kerkgenootschap der Zevende Adventisten binnen de Nederlandse Unie Conferentie

Nadere informatie

Visie voor de toekomst

Visie voor de toekomst Visie voor de toekomst Ons motto Internationale gemeente een gemeente voor iedereen! Eén Heer, één geloof, één doop; één God en Vader van allen, Die daar is boven allen en door allen en in u allen. (Efeze

Nadere informatie

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk Open Hof te RSIN/Fiscaal nummer: 820717757 Website adres: www.cgk-scherpenzeel.nl

Nadere informatie

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) Diaconie Hervormde Gemeente Sint-Annaland De diaconie van de Hervormde Gemeente Sint-Annaland is aangemerkt als een ANBI-instelling. A. Algemene informatie: Naam

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015

Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015 Beleidsplan van de Regenboogkerk te Epe voor 2011 tot en met 2015 Identiteit De Regenboogkerk van Epe vormt een gemeenschap van gelovigen. Het geloof dat hen samenbindt stoelt op de Bijbel. De kern van

Nadere informatie

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Dit visiedocument beschrijft de gezamenlijke visie van de gemeente in een aantal uitgangspunten, teneinde eensgezind en doelgericht samen te werken. De

Nadere informatie

Beleidsplan. Bethel Pinksterkerk Leeuwarden

Beleidsplan. Bethel Pinksterkerk Leeuwarden Bethel Pinksterkerk Leeuwarden Bethel Pinksterkerk Leeuwarden Inhoud Inleiding 1. Geestelijke visie en doelstelling 2. Samenstelling 3. Activiteiten 4. Financiën Slotwoord Contactgegevens Bethel Pinksterkerk

Nadere informatie

ANBI-transparantie gegevens Nederlands Gereformeerde Kerk Krommenie

ANBI-transparantie gegevens Nederlands Gereformeerde Kerk Krommenie ANBI-transparantie gegevens Nederlands Gereformeerde Kerk A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde Kerk te Telefoonnummer (facultatief): 075 628900 RSIN/Fiscaal nummer: 821789788 Website

Nadere informatie

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder Telefoonnummer (facultatief): 0223-610538 RSIN/Fiscaal nummer: In aanvraag bij belastingdienst Website adres: http://www.kruisanker.nl

Nadere informatie

ZDA-Enschede. samen in de naam van Jezus

ZDA-Enschede. samen in de naam van Jezus ZDA-Enschede samen in de naam van Jezus Concept beleidsplan 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Verantwoording werkwijze... 4 Missie... 5 Visie... 5 Doelstellingen... 5

Nadere informatie

De CGK Den Helder wil een gastvrije gemeente zijn die op basis van de Bijbel en de gereformeerde belijdenisgeschriften in de samenleving staat.

De CGK Den Helder wil een gastvrije gemeente zijn die op basis van de Bijbel en de gereformeerde belijdenisgeschriften in de samenleving staat. Format voor in het kader van de ANBI- transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke

Nadere informatie

Beleidsplan. Bethel Pinksterkerk Leeuwarden

Beleidsplan. Bethel Pinksterkerk Leeuwarden Bethel Pinksterkerk Leeuwarden Beleidsplan Bethel Pinksterkerk Leeuwarden Inhoud Inleiding 1. Geestelijke visie en doelstelling 2. Samenstelling 3. Activiteiten 4. Financiën Slotwoord Contactgegevens Bethel

Nadere informatie

Gegevens van de Kerk van de Nazarener Amersfoort, Nederlands District.

Gegevens van de Kerk van de Nazarener Amersfoort, Nederlands District. Gegevens van de Kerk van de Nazarener Amersfoort, Nederlands District. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Kerk van de Nazarener Amersfoort Telefoonnummer (facultatief): 033-453 19 60 RSIN/Fiscaal nummer:

Nadere informatie

Projectdocument Versie 0.95, januari 2015

Projectdocument Versie 0.95, januari 2015 Projectdocument Versie 0.95, januari 2015 Inleiding Wij zijn Christenen die lid zijn van het Kerkgenoodschap der Zevende-dags Adventisten. We vieren de sabbat en komen daarom op zaterdag bij elkaar. Wij

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief):

Nadere informatie

Identiteit, Visie & Missie.

Identiteit, Visie & Missie. Identiteit, Visie & Missie. Identiteit: Christengemeente Meerkerk is opgericht in September 2014. De initiatiefnemers hadden samen met een aantal anderen al jaren het verlangen om in de eigen woonomgeving

Nadere informatie

Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden. A: Algemene gegevens. adres Stuivenbergstraat 51

Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden. A: Algemene gegevens.   adres Stuivenbergstraat 51 Diaconie Hervormde Gemeente Genemuiden A: Algemene gegevens Naam ANBI Diaconie Hervormde gemeente Genemuiden website www.hervormdgenemuiden.com adres Stuivenbergstraat 51 postcode + plaats 8281 EK Genemuiden

Nadere informatie

RSIN NUMMER: 820717757 KVK NUMMER: 09197249

RSIN NUMMER: 820717757 KVK NUMMER: 09197249 Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer

Nadere informatie

Brochure

Brochure Brochure www.adventist.nl kid@adventist.nl 030-693.93.75 1 Deuteronomium 6 : 4-9 Luister, Israël! De Heer is onze God, alleen de Heer. Blijf van Hem houden, met hart en ziel, met heel je wezen. Neem alle

Nadere informatie

ANBI-transparantie gegevens Nederlands Gereformeerde Kerk Krommenie

ANBI-transparantie gegevens Nederlands Gereformeerde Kerk Krommenie ANBI-transparantie gegevens Nederlands Gereformeerde Kerk A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde Kerk te Telefoonnummer (facultatief): 075 628900 RSIN/Fiscaal nummer: 821789788 Website

Nadere informatie

Algemeen De gemeente draagt de naam: Baptisten Gemeente Zevenaar. In haar uitingen naar buiten toe hanteren we de naam KerkvoorNu.

Algemeen De gemeente draagt de naam: Baptisten Gemeente Zevenaar. In haar uitingen naar buiten toe hanteren we de naam KerkvoorNu. Giften aan de Baptisten Gemeente Zevenaar, KerkvoorNu, zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De gemeente heeft namelijk een beschikking Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) van de Belastingdienst.

Nadere informatie

Tot Uw eer en heerlijkheid

Tot Uw eer en heerlijkheid Tot Uw eer en heerlijkheid Beleidsplan OMF Nederland 2018-2020 Eendrachtstraat 29A 3784 KA Terschuur T: +31 342462666 info@omf.nl www.omf.nl TOT UW EER EN HEERLIJKHEID - FEBRUARI 2018 1 Inhoudsopgave I.

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

Les 8 voor 24 november 2018

Les 8 voor 24 november 2018 EENHEID IN GELOOF Les 8 voor 24 november 2018 Het delen van een gemeenschappelijke leerstelling is een verbindend element (Handelingen 2:42). We kunnen over onbelangrijke dingen verschillend geloven. Het

Nadere informatie

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel

Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel Informatie over ANBI-transparantie van de CGK Open Hof te Scherpenzeel A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk Open Hof te Scherpenzeel RSIN/Fiscaal nummer: 820717757 Website adres:

Nadere informatie

Helperkerk evangelische gemeente (hierna: Helperkerk)

Helperkerk evangelische gemeente (hierna: Helperkerk) A. Algemene gegevens Naam ANBI: RSIN/Fiscaal nummer: 800877822 Kvk-nummer: Website adres: E-mail: Helperkerk evangelische gemeente (hierna: Helperkerk) 01169680 www.helperkerk.nl info@helperkerk.nl Adres:

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Maassluis Telefoonnummer: 010-5922225 RSIN/Fiscaal nummer: 80 338 99 66 Website adres: www.cgkmaassluis.nl E-mail: info@cgkmaassluis.nl

Nadere informatie

NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen uiteraard door de concrete gegevens van uw gemeente te worden vervangen.

NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen dienen uiteraard door de concrete gegevens van uw gemeente te worden vervangen. Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een gemeente behorende tot de Kerk van de Nazarener, Nederlands District. NB: de voorbeeldnamen, (telefoon)nummers en adressen

Nadere informatie

Visie-manifest NGK Houten De Lichtboog. Wie we zijn: gericht op God, elkaar en de mensen om ons heen

Visie-manifest NGK Houten De Lichtboog. Wie we zijn: gericht op God, elkaar en de mensen om ons heen Visie-manifest NGK Houten De Lichtboog Wie we zijn: gericht op God, elkaar en de mensen om ons heen 1. We zijn een gemeenschap die mensen in aanraking brengt met het evangelie van Jezus Christus. We zijn

Nadere informatie

Visie van SAmen blz. 04. Missie van SAmen blz. 04. Toetsvraag van SAmen blz. 04. Strategisch plan van SAmen blz. 05. Waarde van SAmen blz.

Visie van SAmen blz. 04. Missie van SAmen blz. 04. Toetsvraag van SAmen blz. 04. Strategisch plan van SAmen blz. 05. Waarde van SAmen blz. Projectplan SAmen 1 Inhoudsopgave: Bijbelsmandaat blz. 03 Visie van SAmen blz. 04 Missie van SAmen blz. 04 Toetsvraag van SAmen blz. 04 Strategisch plan van SAmen blz. 05 Waarde van SAmen blz. 07 Structuur

Nadere informatie

Beleidsplan JustGo4It

Beleidsplan JustGo4It Beleidsplan JustGo4It Maart 2011 Doelstelling De doelstelling van JustGo4It is het ondersteunen, bevorderen, opzetten en in stand houden van hulpverlening voor mensen in nood, zoals daar zijn verslaafden,

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Adventisten leven met de Bijbel als leidraad. Dat is de reden dat ze samenkomen op zaterdag, de Sabbat.

BELEIDSPLAN. Adventisten leven met de Bijbel als leidraad. Dat is de reden dat ze samenkomen op zaterdag, de Sabbat. BELEIDSPLAN WIE ZIJN WIJ: SABBATVIERENDE CHRISTENEN Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Hilversum Boomberglaan 6 1217 RR Hilversum Email: secretaris.hilversum@gmail.com Adventisten leven met de

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Vastgesteld 21 novembe in een notendop

BELEIDSPLAN Vastgesteld 21 novembe in een notendop BELEIDSPLAN 2019-2022 Vastgesteld : 21 novembe r 2018...in een notendop Beleidsplan Hervormde gemeente Meerkerk 2019-2022 vastgesteld 21 november 2018 Samenvatting: In art. 27 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis

Nadere informatie

LICHT IN DE STAD

LICHT IN DE STAD LICHT IN DE STAD 2010-2015 Visieplan CGK De Graankorrel Hoofddorp Wat wij verlangen (visie) 2010-2015 Wij verlangen er naar als gemeente licht in de stad te zijn te zijn: aantrekkelijk, inspirerend en

Nadere informatie

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken

Nadere informatie

ANBI-transparantie document Christelijke Gereformeerde Kerk

ANBI-transparantie document Christelijke Gereformeerde Kerk ANBI-transparantie document Christelijke Gereformeerde Kerk Amsterdam Amstelgemeente. A. Algemene gegevens Naam ANBI: CGK Amsterdam - Amstelgemeente RSIN/Fiscaal nummer: In aanvraag bij de Belastingdienst

Nadere informatie

Kraanvogelstraat TP Amersfoort

Kraanvogelstraat TP Amersfoort Visie + Passie = Missie Wie zijn wij en wat beweegt ons? PIG Pinkster Gemeente Immanuël Kraanvogelstraat 1 3815 TP Amersfoort Hoofddoel VAN DE GEMEENTE VAN JEZUS CHRISTUS Als gemeente zijn we nooit een

Nadere informatie

Aan de hand van de groei in de gemeente zullen wij meten of wij onze doel bereiken. Namelijk het koninkrijk van God uitbreiden.

Aan de hand van de groei in de gemeente zullen wij meten of wij onze doel bereiken. Namelijk het koninkrijk van God uitbreiden. Actueel beleidsplan. Christ Spirit and Voice Ministry( LCSVM) datum:1-06-2017 Hoofdstuk 1 Visie en missie Visie: Iedereen heeft recht op onderwijs, genezen en bevrijding op basis van de Bijbel. De living

Nadere informatie

Hartelijk welkom! informatiefolder

Hartelijk welkom! informatiefolder Hartelijk welkom! informatiefolder Al ruim 100 jaar in beweging! Onze harten naar God... Pinkstergemeente Immanuël is een gemeenschap van christenen die functioneert als een hartelijk en open gezin dat

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

het vuur van de liefde pinksteren 2008

het vuur van de liefde pinksteren 2008 het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende het vuur van de liefde pinksteren 2008 + J. van den Hende Pinksteren is het feest van de heilige Geest, het is de afronding van de Paastijd. We

Nadere informatie

opdat u ten volle zou kunnen begrijpen met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, en u de liefde van Christus zou kennen,

opdat u ten volle zou kunnen begrijpen met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, en u de liefde van Christus zou kennen, Zending verbindt opdat u ten volle zou kunnen begrijpen met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, en u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat, opdat u

Nadere informatie

Anbi 7 3, Generation Church

Anbi 7 3, Generation Church Anbi 7 3, Generation Church De naam van de kerkgenootschap Zeven Drie, Generation Church RSIN/fiscaal nummer 857259775 KvK-nummer 67998623 Contactgegevens Lange Veenteweg 4A 8161 PB Epe 0627077802 info@73epe.com

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Bergschenhoek Beleidsplan

Hervormde Gemeente Bergschenhoek Beleidsplan Hervormde Gemeente Bergschenhoek Beleidsplan 2014-2018 1. INLEIDING Voor u ligt het beleidsplan van de Hervormde Gemeente Bergschenhoek voor de periode 2014-2018. Dit plan heeft als thema discipelschap

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

ANBI-gegevens van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Zuidlaren

ANBI-gegevens van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Zuidlaren ANBI-gegevens van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Zuidlaren A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Zuidlaren Telefoonnummer (facultatief): 050-4092029 RSIN/Fiscaal nummer:

Nadere informatie

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode

HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode HANDELINGEN van de Hervormde Gemeente Goudriaan Onze beleidsvoornemens voor de periode 2018-2021 A. Inleiding Onze gemeente heeft het verlangen om te groeien in geloof, in gemeenschap en in het dienen

Nadere informatie

Protestantse gemeente Exmorra Allingawier (diaconie)

Protestantse gemeente Exmorra Allingawier (diaconie) Protestantse gemeente Exmorra (diaconie) A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Diaconie van de Protestantse gemeente te Exmorra- Telefoonnummer: 0515-232504 RSIN/Fiscaal nummer: 824122471 Website adres: http://www.exmorra.info/101-kerk-exmorra.html

Nadere informatie

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel.

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel. Tiener- en jeugdwerk 1 Timotheüs 4:12 Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid. Jeugd, jongeren,

Nadere informatie

Verslag over A. Algemene gegevens. Christelijke Gereformeerde Kerk te Leiden Telefoonnummer (facultatief):

Verslag over A. Algemene gegevens. Christelijke Gereformeerde Kerk te Leiden Telefoonnummer (facultatief): Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland. Verslag over 2017 A. Algemene gegevens

Nadere informatie

Gegevens van de Nederlands Gereformeerde Kerk Wezep, een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken.

Gegevens van de Nederlands Gereformeerde Kerk Wezep, een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken. Gegevens van de Nederlands Gereformeerde Kerk Wezep, een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde Kerk te Wezep Telefoonnummer:

Nadere informatie

RSIN/Fiscaal nummer:

RSIN/Fiscaal nummer: A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde kerk te Delfzijl RSIN/Fiscaal nummer: 824143863 Website adres: E-mail: www.cgk-delfzijl.nl info@cgk-delfzijl.nl Adres: Huibertplaat 57 Postcode:

Nadere informatie

PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje

PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje PG-Sexbierum-Pietersbierum, zondag 15 mei 2014, ds. A.J.Wouda, Wit 6 e van Pasen 1 Petrus 3:14-22 doopdienst Ilse Froukje Gemeente van Christus geliefden van God Valt het u ook op, nu we al een tijdje

Nadere informatie

De Vliegende Start Toets 1 - vragen

De Vliegende Start Toets 1 - vragen Toets 1 - vragen Les 1: Waarom Jezus? Getoetste stof: hoofdstuk 1 1. Naar wiens beeld en gelijkenis is de mens geschapen? 2. Wat maakt de mens zo uniek in vergelijking tot dieren en wat stelt hem in staat

Nadere informatie

Deze samenwerkingsgemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze samenwerkingsgemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: -Christelijke Gereformeerde Kerk te Amsterdam Nieuw-West -Nederlands Gereformeerde Kerk Amsterdam Tuinsteden-Zuid/West RSIN/Fiscaal nr. 824148472 Website adres: www.gemeentedebron.nl

Nadere informatie

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid.

Deze gemeente is een zelfstandig onderdeel als bedoeld in artikel 2 boek 2 Burgerlijk wetboek en bezit rechtspersoonlijkheid. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Adventkerk te Baarn RSIN/Fiscaal nummer: 002912491 Website adres: www.cgk-baarn.nl E-mail: scriba@cgk-baarn.nl Adres: Nassaulaan 17 Postcode:

Nadere informatie

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door de Hervormde Gemeente Beekbergen behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland.

In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door de Hervormde Gemeente Beekbergen behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. In het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door de Hervormde Gemeente Beekbergen behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland. A. Algemene gegevens Naam ANBI: Hervormde Gemeente te

Nadere informatie

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8)

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8) - Identiteit - Hogeschool Viaa heeft als grondslag de Bijbel. Zij erkent deze als het betrouwbare en geïnspireerde Woord van God, zoals dat verwoord is in het gereformeerde belijden en zij beschouwt de

Nadere informatie

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS

ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS ANBI PAGINA GEREFORMEERDE KERK ZWARTSLUIS De Protestantse Kerk in Nederland is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat ieder die een gift geeft, dit van de belastingdienst mag aftrekken

Nadere informatie

visiedocument en meerjarenplan periode

visiedocument en meerjarenplan periode Groei geeft LEVEN! visiedocument en meerjarenplan periode 2016-2018 September 2016 Colofon Organisatiegegevens Organisatie: Activiteiten: Evangelisatie en kerkplanting onder Turkstaligen Vestiging: Rotterdam

Nadere informatie

Gegevens inzake ANBI(-transparantie)

Gegevens inzake ANBI(-transparantie) Gegevens inzake ANBI(-transparantie) A. Algemene gegevens Naam ANBI: RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: E-mail: Christelijke Gereformeerde Kerk te Winschoten 003544175 www.cgkwinschoten.nl scriba@cgkwinschoten.nl

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Een doelstelling en een visie?

Een doelstelling en een visie? Veel gemeenten en hun leiding worstelen met zaken als gebouwen en vormen van eredienst, voordat ze eerst Gods doel en visie voor hun gemeente vastgesteld hebben. Er wordt dan veranderd omwille van de verandering

Nadere informatie

Samenwerkingsgemeente CGK en NGK te Hengelo

Samenwerkingsgemeente CGK en NGK te Hengelo ANBI-transparantie A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer: 074-2912071 RSIN CGK: 82.07.17.757 RSIN NGK: 82.41.68.938 Website adres: E-mail: De Samenwerkingsgemeente van de Christelijke Gereformeerde

Nadere informatie

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie)

ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie) ANBI (Algemeen Nut Beogende Instellingen) informatie van de Evangelisch- Lutherse Gemeente Rotterdam (Diaconie) A. Algemene gegevens. Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website

Nadere informatie