bidt, is het alsof hij de hele nacht heeft gebeden.' (Moesliem)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "bidt, is het alsof hij de hele nacht heeft gebeden.' (Moesliem)"

Transcriptie

1 Het missen van Salaat Al-Fadjr + Tips 'En doe de salaah aan het begin en het einde van de dag en in sommige uren van de nacht, zeker de goede daden wissen de slechte daden uit. Dat is een herinnering voor degenen die zich laten onderrichten.' (Sourah Hoed, Ayah 114) De Salaah is het belangrijkste fundament na de Shahadah. De Salaah is de ruggengraat van de dien (religie). Allah de Verhevene heeft ons de Salaah verplicht en we moeten er nooit licht over denken. Het is het eerste waarnaar zal worden gevraagd in Al-Aghirah. En de Salaah heeft vastgestelde tijden en eisen. Maar vele mensen denken licht over de Salaah. 'Maar na hen volgde een nageslacht dat gebeden miste en hun lusten volgden, weldra zullen zij hun straf aanschouwen.'(sourah Maryam, Ayah 59) Een groot probleem bij vele moslims is het missen van Salaat Al-Fadjr. Ten eerste moet iedere moslim beseffen hoe belangrijk de status van Salaat Al-Fadjr bij Allah de Verhevene is. Salaat Al -Fadjr heeft een hoge rang bij Allah de Verhevene. De Profeet Sallalahoe Alayhi Wa Sallam zei: 'Voor degene die het Fadjr gebed gezamenlijk bidt, is het alsof hij de hele nacht heeft gebeden.' (Moesliem) De Profeet Sallalahoe Alayhi Wa Sallam zei ook: 'Het zwaarste gebed voor de huichelaars zijn Salaat Al-Ishaa en Salaat Al-Fadjr, maar als zij maar wisten wat zij omvatten zouden zij ernaar toe komen, al moesten ze kruipen.' (Sahih Al- Djaami'ah) 'Al wie Salaat Al Fadjr bidt is onder de bescherming van Allah. Plaats jezelf niet in een situatie waarvoor Allah je ter verantwoording zal roepen voor je nalatigheid.' (Sahih Al- Djaami'ah) 'Engelen komen naar jullie in ploegen in de nacht en overdag. Zij ontmoeten jullie bij Salaat Al Fadjr en Salaat Al Ishaa, dan stijgen degenen die 's nachts bij jullie waren op en de Ene Die alles het best Weet zal dan zeggen: 'Hoe troffen jullie Mijn dienaren aan' Zij zeggen: 'Wij verlieten hen terwijl zij Salaah deden en kwamen naar hen toen zij Salaah deden.' (Al- Boekhari) In nog een andere hadith lezen wij: 'Al wie Al-Bardayn bidt zal Al-Djennah binnengaan.' (Al- Boekhari) (Al-Bardayn betekent Al-Asr en Al-Fadjr)

2 Ten tweede moet de moslim beseffen hoe ernstig het missen van Salaat Al Fadjr is. In Al-Sahieh is er overgeleverd dat Ibn Omar Radiya Allahoe 'Anh zei: 'Als we een persoon niet met Al-Fadjr en Ishaa zagen, dachten we slecht over hem.' Ze dachten slecht over zo'n persoon die absent was bij deze twee gebeden, omdat regelmatige uitoefening een indicatie is van iemands geloof en een maatstaf voor zijn oprechtheid. Andere gebeden zijn misschien makkelijker te doen omdat die meer in het dagritme van de mens liggen, maar alleen degenen die vastbesloten zijn en oprecht, mensen waarvan men hoopt dat het goede mensen zijn, zijn in staat Fadjr en Ishaa op tijd te bidden (en regelmatig Djama'ah (gezamenlijk in de moskee) voor de mannen). Een andere hadith die aangeeft hoe ernstig het is Salaat Al Fadjr te missen; 'Al wie Fadjr bidt is onder de bescherming van Allah. Plaats jezelf niet in een situatie waarin Allah de Verhevene jou ter verantwoording voor je onachtzaamheid zal roepen, omdat ieder die zichzelf in deze situatie plaatst de waarheid goed verteld zal worden en vervolgens zal hij op zijn gezicht in het Hellevuur worden gegooid.' (Moesliem) Deze twee feiten zijn genoeg (moeten genoeg zijn) om te garanderen dat het hart van iedere moslim wakker is geschud om nooit Salaat Al Fadjr te missen. Het eerste punt laat hem strijden om de beloning voor het Fadjr gebed te verkrijgen en het tweede punt is een waarschuwing die hem tegen zal houden van de zonde van het nalaten van het Fadjr Gebed. Dit was de theorie, nu de praktijk: Er zijn verschillende stappen die een moslim kan nemen om zichzelf te leren Salaat Al Fadjr altijd te bidden en op tijd (en voor de mannen in djama'ah). - Op tijd gaan slapen. Volgens een hadith hield de Profeet Sallalahoe Alayhi Wa Sallam er niet van vóór Ishaa te gaan slapen en erna te praten. - De moslim moet niet praten na Salaat Al Ishaa; Geleerden hebben dit als volgt uitgelegd; Als je gaat zitten praten met anderen blijf je laat op en dit kan leiden tot het missen van Qiyaam Al-Layl of de precieze tijd van Salaat Al Fadjr. Welk praten wordt afgeraden? Nodeloos gepraat zonder doel en voordeel. Maar als het nodig is voor een reden: studeren, kennis opdoen, met gasten zitten, tijd doorbrengen met vrouw en kinderen of een andere

3 toegestane reden is er niets verkeerds in. Dus een moslim moet op tijd gaan slapen zodat hij fris op kan staan en niet tot diep in de nacht opblijven zodat hij te moe is om Salaat Al Fadjr te bidden. (En ieder mens heeft een andere slaapbehoefte). - Schoon (taahir) zijn als men gaat slapen en doe'a doen voor het slapen gaan. - Oprechte intentie en het voornemen hebben op te staan met Al Fadjr. Als iemand gaat slapen en hoopt dat zijn wekker niet afgaat of niemand hem zal komen wekken, heeft hij een corrupte intentie en zal niet op kunnen staan met Al Fadjr. - Zich Allah herinneren direct als hij wakker wordt. Als je je Allah Ta'ala herinnert zodra je wakker wordt zal dit één van de knopen van shaytaan verwijderen en je motiveren op te staan. Wanneer je woudou doet wordt je vastberadenheid sterker en shaytaan wordt verder verdreven en wanneer je Salaah doet wordt shaytaan verder verslagen, je schaal van goede daden wordt zwaarder en je zal je gelukkig en energiek voelen. - Zoek hulp en steun bij familie en vrienden om Fadjr te bidden... help elkaar in Al-Birr en At-Taqwa (deugdzaamheid, rechtschapenheid en vroomdheid) (Sourah Al-Maidah, Ayah 2) Bij de tijd! 'Waarlijk, de mens lijdt zeker verlies. Behalve degenen die geloven en rechtschapen daden verrichten en elkaar tot de waarheid bevelen en elkaar geduld bevelen. (Sourah Al? Asr, Ayah 1-3) We moeten elkaar aansporen, man en vrouw, kinderen Salaah te doen, ook al zijn we nog zo moe. Geen enkel excuus is geldig, ook niet voor de kinderen. Dus geen excuses zoals; ze hebben examen, ze zijn moe, laat maar slapen, arme kinderen. Het is een grote vergissing te denken dat we dan lieve en genadige ouders zijn; oprechte genadevolle ouders zijn betekent hen wakker maken om Allah Ta'ala te aanbidden. 'En beveel de Salaah voor je familie, en weest geduldig met het verrichten..' (Sourah Taha, Ayah 132) - Niet alleen familie kan elkaar helpen, maar ook moslimbroeders en -zusters. - Maak doe'a om elkaar wakker te maken maar ook daadwerkelijk, bijvoorbeeld elkaar wakker bellen - Water in iemands gezicht gooien.

4 De Profeet Sallalahoe Alayhi Wa Sallam prees de man die op stond om te bidden 's nachts, en zijn vrouw wakker maakte en wanneer zij weigerde op te staan gooide hij water in haar gezicht; en hij prees de vrouw die 's nachts opstond om te bidden en haar echtgenoot wakker maakte, en als hij weigerde gooide zij water in zijn gezicht. Water gooien is voorgeschreven in de Shariah. Het verfrist en geeft energie. Maar je moet wel met wijsheid en geduld iemand wakker maken en niet vergeten dat de pennen zijn opgetild voor degene die slaapt. - Niet op afgelegen plekken slapen of een plaats waar niemand weet dat je daar bent. - Sta direct op. Iemand wordt wakker, maar als degene die hem wekt weggaat, gaat hij weer slapen. Dit eindigt meestal in mislukking. - Steek het licht aan - Doe de lamp aan. - Niet laat opblijven zelfs niet voor Qiyaam Al-Layl. Sommige mensen staan laat op om Qiyaam Al-Layl te bidden en vervolgens vallen ze vlak voor Fadjr in slaap en worden vervolgens te laat wakker. We moeten niet vergeten dat het verplichte (Fard) voor nawafil (vrijwillig) gaat. - Niet te veel eten voor het slapen gaan. Te veel eten laat iemand heel diep slapen. Degene die veel eet wordt vermoeid en slaapt veel en verliest daardoor dus veel. Probeer 's avonds licht te eten. - Het volgen van de Sounnah bij het slapen gaan. Bijvoorbeeld op de rechterzijde slapen. - Na het Dohr gebed slapen volgens de Sounnah als dit helpt om minder slaap nodig te hebben 's avonds. - Niet na 'Asr of Maghrib slapen. Hierdoor slaap je 's avonds laat met gevolg, het missen van Salaat Al-Fadjr. - En natuurlijk oprechte aanbidding aan Allah Ta'ala is het beste om iemand te motiveren op te staan voor de Salaah. Als een persoon oprechtheid heeft en zijn hart is in onderwerping aan Allah Ta'ala, dan zal Allah Ta'ala hem helpen op te staan voor Fadjr, zelfs als hij pas voor Fadjr sliep en heel moe is.

5 Natuurlijk zijn wij geëxcuseerd als we echt oprecht de intentie hebben en ons dan verslapen. Dan is het vaste slapen als een ziekte en valt dit buiten onze controle. Keer je dan tot Allah Ta'ala voor hulp en doe al het mogelijke er verandering in te brengen. En laten we eerlijk zijn. We zijn lui en niet sterk in de Islaam! Stel je voor dat je ergens zou werken en tegen je baas zou zeggen. Ik kom vanaf morgen niet op tijd en zal mijn werk niet op tijd inleveren. Maar ik zal jullie niet toestaan mij te beoordelen. Jullie hebben zelfs niet het recht mij te ontslaan. Zeggen we dan niet? Hoe wil hij zijn rechten verkrijgen zonder zijn plichten te dragen? Maar er gebeurt erger dan dit voorbeeld. Moslims doen hetzelfde tegenover Allah Ta'ala. Hoe kan iemand dit zichzelf toestaan. Hij gebruikt alle gunsten van Allah Ta'ala, eten, drinken, kleding, enz. enz. Toch verricht hij niet eens de simpelste plichten en wel de gebeden. En als hij het verricht doet hij het niet op de vastgestelde tijden. Hij verricht het gebed heel snel, zoals de kip haar voedsel pikt. Hij concentreert zich niet tijdens het gebed en weet niet eens wat hij doet. We hebben het niet over een vrijwillige handeling die we wel of niet kunnen doen. We spreken over de grootste en belangrijkste daad. Allah Ta'ala waarschuwt: 'Wayloen voor de verrichters van de Salaah. Degenen die onachtzaam zijn met hun Salaah.' Saad Ibn Abi Waqas zei: 'Ik vroeg de Profeet over 'Allathinahoem 'An Salatihim Sahoen.' De Profeet Sallalahoe Alayhi Wa Sallam antwoordde: 'Dat zijn degenen die de tijd later nemen.' (Later bidden zonder reden) Fawayloen Lil Mosallin; Degenen die bidden maar er zeer makkelijk mee omgaan en het later doen. Allah Ta'ala heeft een grote straf in Al-Aghira voor deze mensen. Al Wayl ; Betekent een moeilijke zware straf en ook een gebied in Djahannem (de Hel). Er zijn mensen die het Fadjr gebed pas doen als ze wakker worden. Uren nadat de tijd verstreken is of vlak voor Salaat Adohr. Anderen verrichten het helemaal niet. En dan zeggen ze dat ze van Allah Ta'ala houden?!! Als we van iemand houden doen we er alles aan om diegene tevreden te stellen. We willen diegene in onze nabijheid. Is het dan echt dat degenen die lui zijn om het Fadjr gebed te

6 verrichten van Allah Ta'ala houden?? Nog een voorbeeld om over na te denken; Een miljonair doet een aanbod aan zijn werknemer. Iedere dag om 5.30 uur moet de werknemer hem wekken. Daarvoor krijgt hij iedere dag 1000 euro. Dit aanbod blijft staan zolang hij de baas wekt. Maar alles verliest hij als hij zijn belofte een dag niet nakomt zonder geldige reden. En dan.. Dan lukt het!! Dan kunnen we iedere dag wakker worden. Niemand zou dit geld laten schieten. Hoe kunnen we dan tegenover Allah Ta'ala zo nalatig zijn. De gunsten die Hij Ta'ala geeft zijn ontelbaar veel en meer dan alle miljoenen van de aarde. 'En als jullie de gunsten van Allah op willen sommen dan kunnen jullie ze niet tellen.' Heeft Allah Ta'ala geen recht op ons wakker worden als dank voor alle Gunsten? Zorg ervoor dat Allah Ta'ala ons niet verlaat. 'Laat het gebed niet opzettelijk, degene die het gebed met opzet laat daar zullen Allah, en Zijn Boodschapper afstand van nemen.' (En dit is toch zeker niet wat we willen?!) - Doe Salaat Al Fadjr op tijd. - Geef de Salaah haar waarde in ons leven. - Zaken dienen aangepast te worden aan de Salaah. - Steun elkaar en geef elkaar advies. - Voel dat je een zonde begaat bij het uitstellen van de verplichte gebeden en neem de intentie. Door: Sheikh Mohammed Ibn Saalih Al Moenadjid

Shaych Moehammed Oemar Baazmoel

Shaych Moehammed Oemar Baazmoel Een evenwichtig antwoord inzake de meningsverschillen omtrent at-taraawieh Shaych Moehammed Oemar Baazmoel Bron: http://bakkah.net/audio/aamb037.ra Vertaling : Aboe Roemaysae Ridouan al Holandi Is het

Nadere informatie

De maand Sha'baan شهر شعبان. revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie. Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen

De maand Sha'baan شهر شعبان. revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie. Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen De maand Sha'baan شهر شعبان revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie البلجيكي االله عبد مراجعة:ابو Kantoor voor da'wa Rabwah (riyadh) 1430-2009 Islam voor iedereen In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle

Nadere informatie

Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal

Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal Waarom moet ik als moslim blij en verheugd zijn? Preek offerfeest 12/09/2016 Imam Charif Slimani, Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal ب س م هللا الر ح من الر ح يم الحمد هلل رب العالمين والصالة والسالم

Nadere informatie

Het onderhouden van de tijd

Het onderhouden van de tijd Het onderhouden van de tijd [لونلدية - dutch [ nederlands - Oem Mohammed bron: Wij Moslims (2006) van Uitgeverij Momtazah revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 حافظة

Nadere informatie

Oh jullie die geloven! Vrees Allah vol ware godsvrees voor Hem, en sterf niet anders dan als moslims.(soera Al Imraan 102)

Oh jullie die geloven! Vrees Allah vol ware godsvrees voor Hem, en sterf niet anders dan als moslims.(soera Al Imraan 102) In de naam van Allah, de meest Barmhartige en de meest Genadevolle. Alle eer is voor Hem, de Opsteller van de Rekening, de Opwekker van de doden. Wij prijzen Allah en vragen Hem ons te helpen en ons te

Nadere informatie

Uitleg hadieth Mou ad bn Jabal

Uitleg hadieth Mou ad bn Jabal Uitleg hadieth Mou ad bn Jabal ] لونلدية - Dutch [ nederlands - Sheikh Al utheimine Revisie: Abo Abdillah Bron: Sharh Riyadh us-saliheen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 شح حديث معاذ بن جبل»

Nadere informatie

De maand van shawal. revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh)

De maand van shawal. revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) De maand van shawal ] لونلدية - Dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 شهر شوال» بالة اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد االله 2012-1433 Alle lof behoort aan Allah.

Nadere informatie

Het kennen van Allah

Het kennen van Allah Tawheed Voor kinderen (niveau 1) Het kennen van Allah Dr. Saleh As-saleh Sha baan 1426 September 2005 In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle Hoofdstuk 1 Wie is Allah? Allah is Ar-Rabb (De Enige

Nadere informatie

Het vasten van de maand Ramadan

Het vasten van de maand Ramadan Het vasten van de maand Ramadan De voorwaarden voor degenen die verplicht zijn om te vasten: Het vasten is verplicht voor iedere Moslim die, veranwoordelijk*, gezond van geest is en het vasten wel kan

Nadere informatie

Dromen en hun interpretatie in de Islam

Dromen en hun interpretatie in de Islam Dromen en hun interpretatie in de Islam ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: http://arrayaan.com Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen ضوابط تفس

Nadere informatie

Advies voor de nieuwe moslim

Advies voor de nieuwe moslim Advies voor de nieuwe moslim ] لونلدية - Dutch [ Nederlands - revisie: Abo Abdillah bron: al-yaqeen Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 حة إىل املسلم اجلدد» بالل اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد االله

Nadere informatie

De moslim bemoeit zich niet met andermans zaken

De moslim bemoeit zich niet met andermans zaken De moslim bemoeit zich niet met andermans zaken [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: discoverislam.nl Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2015-1436 Islam voor iedereen املسلم

Nadere informatie

Het belang van kennis en onderwijs

Het belang van kennis en onderwijs Het belang van kennis en onderwijs Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 08/09/2017 Beste broeders en zuster, de zomervakantie is voorbij en het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Gedurende de laatste 10 dagen van de Ramadan sloot de Profeet

Gedurende de laatste 10 dagen van de Ramadan sloot de Profeet 1 Inleiding: Gedurende de laatste 10 dagen van de Ramadan sloot de Profeet zich af van de mensen en richtte zich volledig op Allah. En hoe kon het ook anders, hij was dit namelijk al gewend voordat hij

Nadere informatie

Wij hebben u een Boek (de Koran) gezonden waardoor gij tot aanzien kunt komen, gaan jullie niet jullie verstand gebruiken? (Al Anbiya, 21/10)

Wij hebben u een Boek (de Koran) gezonden waardoor gij tot aanzien kunt komen, gaan jullie niet jullie verstand gebruiken? (Al Anbiya, 21/10) Testvragen Het verstand en de kennis in de Koran 1 Koran Vraag 1 2 Wij hebben u een Boek (de Koran) gezonden waardoor gij tot aanzien kunt komen, gaan jullie niet jullie verstand gebruiken? (Al Anbiya,

Nadere informatie

Theorieboek. 3Q De vijf zuilen van de Islam 1. De Sahada,de Salaat, de Zakaat, de Sawm en de Hadj

Theorieboek. 3Q De vijf zuilen van de Islam 1. De Sahada,de Salaat, de Zakaat, de Sawm en de Hadj 3Q De vijf zuilen van de Islam 1 Wat zijn en houden de vijf zuilen van de Islam in? De Sahada,de Salaat, de Zakaat, de Sawm en de Hadj Het geloof van de Islam steunt op vijf zuilen. Deze zuilen zijn de

Nadere informatie

Inleiding tot de Soennah

Inleiding tot de Soennah Inleiding tot de Soennah [لونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2014-1435 دخل إىل السنة «للغة اهلونلدية» مراجعة: ياس أبو عبد االله 2014-1435 In naam van Allah, de Barmhartige, de

Nadere informatie

50 vragen en antwoorden over Tawheed

50 vragen en antwoorden over Tawheed 50 vragen en antwoorden over Tawheed Door: Sheikh-oel-Islaam Mohammed ibn 'Abdoel-Wahaab V1. Wie is jouw Rabb? (de Heer, de Schepper etc.) A. Mijn Rabb is Allah Die mij geschapen heeft en alles dat bestaat.

Nadere informatie

Tawhied. Voor kinderen. Dr. Saleh As -Saleh. Niveau 2. 8-12 jaar

Tawhied. Voor kinderen. Dr. Saleh As -Saleh. Niveau 2. 8-12 jaar Tawhied Voor kinderen Dr. Saleh As -Saleh Niveau 2 8-12 jaar In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle Ik getuig dat er geen God het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allaah. En ik getuig

Nadere informatie

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN.

ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. ADVIES AAN DE JONGEREN DIE NAAR SYRIË VERTREKKEN. DOOR DE NOBELE SHAYKH MOHAMMED BIN OMAR BAAZMOEL ( H A F I D A H O E L L A A H ) Vraagsteller uit Nederland: De laatste tijd vindt er een oproep plaats

Nadere informatie

Wees goed tegenover je ouders

Wees goed tegenover je ouders Wees goed tegenover je ouders ] لونلدية - Deutsch [ nederlands - Vertaling: Mohammed aboe `Oebaydillaah revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 Islam voor iedereen الوادلين ب»

Nadere informatie

Geen vrouw zou naar een andere vrouw moeten kijken of haar lichaam moeten aanraken om haar te beschrijven aan haar

Geen vrouw zou naar een andere vrouw moeten kijken of haar lichaam moeten aanraken om haar te beschrijven aan haar Hadith moslima Hieronder een aantal hadith die betrekking hebben op moslima. Andere vrouwen niet beschrijven aan echtgenoot Geen vrouw zou naar een andere vrouw moeten kijken of haar lichaam moeten aanraken

Nadere informatie

Hoe verwelkomen wij Ramadan. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Hoe verwelkomen wij Ramadan. revisie: Yassien Abo Abdillah. Islam voor iedereen. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) Hoe verwelkomen wij Ramadan ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen كيف ستقبل شهر رمضان» بة ال اهلونلدية «مراجعة:

Nadere informatie

LES 9. Eet, drink en blijf gezond. Doe Lees. Lees. Schrijf Vraag thuis om een leeg blik, Loop Leer. Bid dat je gezonde beslissingen zal.

LES 9. Eet, drink en blijf gezond. Doe Lees. Lees. Schrijf Vraag thuis om een leeg blik, Loop Leer. Bid dat je gezonde beslissingen zal. Eet, drink en blijf gezond Sabbat Doe Lees Daniël 1 door. Lees Zondag 'Eet, drink en blijf gezond.' Schrijf Vraag thuis om een leeg blik, schrijf de power text op een stuk papier en plak deze op het blik.

Nadere informatie

Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah

Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah Grondbeginselen van de geloofsleer Aqidah العقيدة و أصوهلا Door: Mohamed Akhenakh, Noureddine Mansouri. Revisie: Aboe Abdillah Al-belgikie مراجعة : أبوعبد االله اكلجييك Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh)

Nadere informatie

Kitaab as-siyaam (Het Boek over het Vasten)

Kitaab as-siyaam (Het Boek over het Vasten) Kitaab as-siyaam (Het Boek over het Vasten) Door Iemaam 'Abdoer-Rahmaan bin Naasir as-s'adie (rahiemehoellaah) Bron: de vertaling van Manhadj as-saaliekien, Kitaab as-siyaam Vertaling: Mohammed Aboe 'Oebaydillaah

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Het belang van het volgen van de Soennah

Het belang van het volgen van de Soennah Het belang van het volgen van de Soennah [لونلدية - dutch [nederlands - Sheikh Mohammed Saalih al-moenadjjid revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.al-yaqeen.com http://islamqa.info/ar/604 2014-1435 ة

Nadere informatie

De maand Dhoel Hidjah

De maand Dhoel Hidjah 1 De maand Dhoel Hidjah In de Islaam kennen wij twaalf maanden. De laatste maand van het Islamitische jaar heet Dhoel Hidjah. De maanden in de Islaam beginnen als de nieuwe maan gezien wordt. Elke maand

Nadere informatie

De doelen van het islamitische geloof

De doelen van het islamitische geloof De doelen van het islamitische geloof [اهلونلدية- dutch [nederlands - auteur: sheikh Moh ammed Saalih ibn al-oethaymien vertaling: Oem Mohammad revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

De voornaamste informatie over het vasten tijdens de maand Ramadan

De voornaamste informatie over het vasten tijdens de maand Ramadan De voornaamste informatie over het vasten tijdens de maand Ramadan - Fruitweg 5 te Den Haag info@al-yaqeen.com www.al-yaqeen.com Het vasten in de gezegende maand Ramadan behoort tot één van de vijf zuilen

Nadere informatie

Kledingvoorschriften volgens de Islaam

Kledingvoorschriften volgens de Islaam Kledingvoorschriften volgens de Islaam ا رشل امللابس عية [ ] الهولندية nederlands- املو لف : أبو جويرية Auteur;Aboe Jouairiya Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 1431 2010 Islam voor iedereen In naam van

Nadere informatie

Hoe kun je je bekeren tot de Islaam?

Hoe kun je je bekeren tot de Islaam? De Profeet Mohammed (vzmh) heeft de laatste en universele boodschap van God gekregen. Voor de boodschap aan de Profeet Mohammed (vzmh) heeft God zich aan veel Profeten (vzmh) geopenbaard. Volgens een overlevering

Nadere informatie

Lucas 22,39-46 Jezus bidt

Lucas 22,39-46 Jezus bidt Lucas 22,39-46 Jezus bidt Tweede zondag van de Lijdenstijd Gezinsdienst Liturgie Lied: opwekking 489 Lied: opwekking 430 Votum / groet Lied: psalm 22:1,5 Gebed Wet Lied: E&R bundel 245: 1,2,3 Lezing: Lucas

Nadere informatie

Groot Nieuws meditatie zondag 23 april, verzorgd door Ds. Folkert de Jong van de Gereformeerde Kerk in Andel.

Groot Nieuws meditatie zondag 23 april, verzorgd door Ds. Folkert de Jong van de Gereformeerde Kerk in Andel. Groot Nieuws meditatie zondag 23 april, verzorgd door Ds. Folkert de Jong van de Gereformeerde Kerk in Andel. 36 Vervolgens ging Jezus met zijn leerlingen naar een plek die Getsemane genoemd werd. Hij

Nadere informatie

Mukhtasar al-akhdari Les 2. Deel I - De interne zuivering

Mukhtasar al-akhdari Les 2. Deel I - De interne zuivering Mukhtasar al-akhdari Les 2 Deel I - De interne zuivering 1 De correctie van Imān (de geloofsovertuiging) het vaststellen van Imān : Vertaling: De primaire verplichting van al-mukallaf (de wettelijk verantwoordelijke)

Nadere informatie

Alghiera. revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435

Alghiera. revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 Alghiera ] الهولندية- [ nederlands - dutch revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 الغ ة» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1435 Alle lof behoort aan Allah. Alghiera Wij leven in een maatschappij

Nadere informatie

SPECIFIEKE REGELGEVINGEN VOOR DE VROUWEN BETREFFENDE HET VASTEN

SPECIFIEKE REGELGEVINGEN VOOR DE VROUWEN BETREFFENDE HET VASTEN SPECIFIEKE REGELGEVINGEN VOOR DE VROUWEN BETREFFENDE HET VASTEN DOOR SHAYKH AL- ALLAAMAH SAALIH BIN FAWZAAN AL-FAWZAAN ( H A F I D H A H O A L L A A H ) Het vasten van de maand ramadaan is een verplichting

Nadere informatie

De leiding van de Profeet in het vasten

De leiding van de Profeet in het vasten De leiding van de Profeet in het vasten gebaseerd op het werk van Ibn al-qayyim al-djawziyyah Zaad al-ma aad Deel 1 Vertaling en samenstelling : Abu Hudayfa Musa ibn Yusuf De Leiding van de Profeet in

Nadere informatie

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED. Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED. Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle TAWHEED Door: Dr. Abu Ameenah Bilal Philips Tawheed betekent letterlijk iets één maken of iets één noemen. In het Nederlands wordt het één maken van

Nadere informatie

V&A Ramadan - Shawwaal

V&A Ramadan - Shawwaal - Kan je de tekenen van Lailatoel-Qadr (de Nacht van de Voorbeschikking) opnoemen? Moet ik zakaat al-fitr betalen voor mijn kinderen die in een ander land wonen? - Is het verplicht voor een persoon die

Nadere informatie

Fatwa's over de Ramadan

Fatwa's over de Ramadan Fatwa's over de Ramadan فتا مضانية [nederlands - ] Sheikh Saleh bin Fawzaan Alfawzaan 1431-2010 فتا مضانية (( باللغة هلوجگدية )) فضيلة لشيخ صالح بن فو لفو 1431-2010 2 Fatwa's over de Ramadan: Wordt degene

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Het vasten In de maand Ramadan

Het vasten In de maand Ramadan Het vasten In de maand Ramadan Geschreven door: De Grote Wetgeleerde Al-Imaam رحمه االله Abdoel- Aziez bin Abdoellaah bin Baaz Vertaling: Mohammed Aboe Oebaidillaah Brinkman Het belang van het vasten en

Nadere informatie

Deel 1. -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei:

Deel 1. -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei: Deel 1 -Hafidahoe Allaah- AbdoeAllah ibn Mas oed zei: Laat een ieder van jullie geen persoon blind volgen! Als hij gelooft dan geloof jij, en als hij ongelovig wordt ben je ongelovig. Als jullie genoodzaakt

Nadere informatie

Slaapproblemen? Een aantal feiten. Gezonde slaap. Soorten Slecht Slapen

Slaapproblemen? Een aantal feiten. Gezonde slaap. Soorten Slecht Slapen Niet waar Soms waar Wel waar Slaapproblemen? Een aantal feiten Uit onderzoek blijkt dat èèn op de 10 jongeren zo nu en dan last heeft van slaapproblemen. Dit kan iedereen overkomen en eigenlijk is het

Nadere informatie

Oorspronkelijk tekst: "So, What about the familie" door: Yahiya Emerick Vertaald door: Team Moslima

Oorspronkelijk tekst: So, What about the familie door: Yahiya Emerick Vertaald door: Team Moslima En, hoe zit het met de familie? Oorspronkelijk tekst: "So, What about the familie" door: Yahiya Emerick Vertaald door: Team Moslima Islam betekent familie, en familie blijft bij elkaar en je kunt geen

Nadere informatie

Mohammed de echte profeet

Mohammed de echte profeet Mohammed de echte profeet ] لونلدية - Dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 مد سول احلق» بالة اهلونلدية «مراجعة: أ عبد االله ابللجييك 2012-1433 Alle lof

Nadere informatie

قيام الليل. Het Nachtgebed. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen. Door: Sheikh Mohammed Salih Al Munajid

قيام الليل. Het Nachtgebed. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 1430-2009. Islam voor iedereen. Door: Sheikh Mohammed Salih Al Munajid Het Nachtgebed Door: Sheikh Mohammed Salih Al Munajid Vertaald door: Rasheed Mulder revisie: Aboe Abdelilah Al-belgikie قيام الليل فضيلة الشيخ حممد صالح املنجد املرتجم: رشيد مترس مراجعة :أبو عبد االله

Nadere informatie

Het paradijs en de hel

Het paradijs en de hel Het paradijs en de hel [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1435 Islam voor iedereen اجلنة و انلار «باللغة اهلونلدية» مراجعة: ياسني أبو عبد

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Waarom Zijn Wij Hier?

Waarom Zijn Wij Hier? Waarom Zijn Wij Hier? In de naam van de Almachtige God, de Genadevolle, Degene Die de hemelen en de aarde en alles wat zich daarin bevindt heeft geschapen, de Enige die de aanbidding van de mens verdient.

Nadere informatie

De maand Ramadan. revisie: Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) Islam voor iedereen

De maand Ramadan. revisie: Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) Islam voor iedereen De maand Ramadan ] لونلدية - Dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyadh) 2012-1433 Islam voor iedereen شهر رمضان» بالة اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد اابللجييك 2012-1433 Alle

Nadere informatie

Bron: http://understand-islam.net/site/index.php?option=com_content&view=article&id=28&itemid=43

Bron: http://understand-islam.net/site/index.php?option=com_content&view=article&id=28&itemid=43 Dit is het verhaal van Profeet Saalih عليه سلام en zijn volk dat bekend stond als Thamoed. Ze woonden in het noordwestelijke deel van Arabie en ze stonden bekend om het hebben van veel vee en landbouw.

Nadere informatie

Regelgeving omtrent het roken en het verkopen ervan

Regelgeving omtrent het roken en het verkopen ervan Regelgeving omtrent het roken en het verkopen ervan ] لونلدية - dutch [ nederlands - Sheikh Bin Baaz Bron: fatawa sheikh Bin Baaz (v.6) Revisie: Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434

Nadere informatie

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren

Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 1 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren 2 Help, ik kan niet slapen! Slaapproblemen bij jongeren Slaap jij ook zo slecht? Uit onderzoek blijkt dat één op de tien jongeren zo nu en dan last

Nadere informatie

Zoals wij Jezus kennen, zo kennen zij de profeet Mohammed als verkondiger van het geloof.

Zoals wij Jezus kennen, zo kennen zij de profeet Mohammed als verkondiger van het geloof. Islam 1. Inhoud 1. Inleiding 2. Wat is Islam? 3. Het dagelijkse leven 4. Enkele rituelen 5. De dood 6. Feesten 7. Bibliografie 2. Wat is Islam? De Islam is één van de vijf wereldgodsdiensten. Hij is niet

Nadere informatie

In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle.

In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle. In de naam van Allāh, de Barmhartige, de Genadevolle. Titel: Veelvoorkomende fouten tijdens de Ramaḋān. Auteur: Ṣayg Aḥmad Ibn Mūsā Ibn Jibrīl. Vertaling:. Datum: Muḥarram, 1439H. Millatu-ibrahim.nl Facebook

Nadere informatie

Burenrecht. revisie: Abo Abdillah

Burenrecht. revisie: Abo Abdillah Burenrecht ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Abo Abdillah 2013-1434 قوق اجلار» بالل اهلونلدية «مراجعة: أبو عبد االله 2013-1434 سم االله الرمحن الرحيم Burenrecht in de Islam een les voor de mensheid!

Nadere informatie

Slaapproblemen? Gezonde slaap

Slaapproblemen? Gezonde slaap Dit is een folder van www.orthoconsult.nl geschreven door dhr. drs. Ard Nieuwenbroek, trainer/ therapeut bij Ortho Consult. Deze folder is op een aantal punten aangepast en aangevuld door de stressbegeleiders

Nadere informatie

DOCUMENTEN ISLAM LAGER ONDERWIJS

DOCUMENTEN ISLAM LAGER ONDERWIJS DOCUMENTEN ISLAM LAGER ONDERWIJS TOILET Voor het naar binnen gaan (met linkervoet) zegt men: Bismillâh. Allâhoemma innie a oêdzoe bika min al-choebŝi wa al-chabâ is (In de naam van Allah. Bij U zoek ik

Nadere informatie

Zaken die de beloning van goede daden waardeloos maken

Zaken die de beloning van goede daden waardeloos maken Zaken die de beloning van goede daden waardeloos maken Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 30/06/2017 Beste gelovigen, naast het geloven (Al-imaan), is het

Nadere informatie

AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA

AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA VERDUIDELIJKING AANGAANDE DE KWESTIE IN DE GAZA-STROOK TE PALESTINA DOOR HET PERMANENTE COMITÉ VOOR ONDERZOEK EN FATAAWA Alle lof is aan Allaah en moge de Vrede en Zegeningen van Allaah met de meest edele

Nadere informatie

Rasuulullaah. As salaamu alaikum lieve moslims,

Rasuulullaah. As salaamu alaikum lieve moslims, Rasuulullaah zei: "Allaah heeft schepselen die Hij schiep om bij de behoeften van de mensen te helpen en mensen komen naar hen wanneer zij iets nodig hebben; zij zijn degenen die tegen Allaah's straf zullen

Nadere informatie

De positie van de moslima in het leven

De positie van de moslima in het leven De positie van de moslima in het leven [اهلونلدية - dutch [nederlands - auteur: shaykh Abdul Aziz bin Abdullah bin Baz revisie: Yassien Abo Abdillah bron: al-yaqeen.com Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad)

Nadere informatie

Voedsel en eetgewoontes volgens de sunnah

Voedsel en eetgewoontes volgens de sunnah Voedsel en eetgewoontes volgens de sunnah )samenvatting( [اهلونلدية - dutch [nederlands - vertaler: Youssef Ibn Hoessein revisie: Yassien Abo Abdillah bron: Ontleend uit het bekende boek zaad al-ma`aad

Nadere informatie

De goedheid van de harten

De goedheid van de harten De goedheid van de harten [اهلونلدية - dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: al-yaqeen.com Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2014-1435 Islam voor iedereen اخلري اذلي يف القلوب «باللغة

Nadere informatie

Begeleiding van de mensheid naar de Fundamenten en noodzakelijkheden van de islaam Voorwoord en aanbeveling vertaling: Zijne Eminentie, sheikh: Abdul- Aziez ibn Abdillaah ibn Mohammad Aal Ash-Sheikh Grootmoeftie

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts.

Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. Thema 5 Les 1: De angst: Als je ergens heel erg bang voor bent, dan heb je angst. Je hebt bijvoorbeeld angst voor de tandarts. De schrik: Als iemand ineens achter je staat, dan schrik je. Je bent dan ineens

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Testvragen. Vraag 1 CURSUSISLAM.BE 1. De engelen en het hiernamaals

Testvragen. Vraag 1 CURSUSISLAM.BE 1. De engelen en het hiernamaals Testvragen De engelen en het hiernamaals 1 Vraag 1 2 Allah heeft voor ons zichtbare en voor ons onzichtbare werelden geschapen. Hij is de heer van alle werelden. Noem hieronder 3 voor ons zichtbare- en

Nadere informatie

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan

Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Het inhalen van de gemiste dagen van de Ramadhaan Uit Moelakhas al-fiqhie van Shaykh Saalih al Fawzaan Vertaald vanuit het Engels door Redouan Abu Isma iel al-hollandie Nagekeken vanuit het Arabische door

Nadere informatie

Jouw superrelatie start nu!

Jouw superrelatie start nu! Jouw superrelatie start nu! Inleiding Herinner jij je je eerste liefde nog? Was je ook zo ontzettend verliefd? Je kon aan niets anders meer denken. Je hoofd en hart stroomden helemaal over. Je had de meest

Nadere informatie

10. Gebarentaal [1/3]

10. Gebarentaal [1/3] 10. Gebarentaal [1/3] 1 Gebarentalen Stel, je kunt niets horen. Je bent doof. Hoe praat je dan met andere mensen? Je kunt liplezen, maar dat is moeilijk en je mist dan toch nog veel van het gesprek. Bovendien

Nadere informatie

Hoe behandelde de profeet zijn vrouwen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434. Islam voor iedereen

Hoe behandelde de profeet zijn vrouwen. revisie: Yassien Abo Abdillah. Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434. Islam voor iedereen Hoe behandelde de profeet zijn vrouwen ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen املة انليب مع أزواجه بلا«ة اهلونلدية

Nadere informatie

2 Petrus 1. Begin van de brief

2 Petrus 1. Begin van de brief 2 Petrus 1 Begin van de brief Petrus groet alle christenen 1 Dit is een brief van Simon Petrus, een dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan alle mensen die zijn gaan geloven. Jullie geloof is net zo

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Het gedenken (dhikr) van Allah

Het gedenken (dhikr) van Allah Het gedenken (dhikr) van Allah ] لونلدية - dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah Kantoor voor da'wa Rabwah (Riyad) 2013-1434 Islam voor iedereen بلا«ذكر االله ة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو

Nadere informatie

Al-Moefattiraat 1 - Zaken die het Vasten Verbreken 2

Al-Moefattiraat 1 - Zaken die het Vasten Verbreken 2 Al-Moefattiraat 1 - Zaken die het Vasten Verbreken 2 Auteur: Iemaam Al-'Allaamah Al-Faqieh Mohammed Ibn Saalih Al-'Utheymien Vert. Abdelhafid Mekran Vraag: Wat zijn de Moefattiraat die het vasten van een

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze lessen zijn geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer.

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer. Psalmen Psalm 119 Heer, ik wil leven volgens uw wetten 1 Gelukkig zijn mensen die altijd het goede doen, die leven volgens de wet van de Heer. 2 Gelukkig zijn mensen die altijd denken aan de woorden van

Nadere informatie

Asjhadoe an lā ʾilāha ʾillā-llāh, Ik getuig dat er geen ander god is dan Allah

Asjhadoe an lā ʾilāha ʾillā-llāh, Ik getuig dat er geen ander god is dan Allah Testvragen De voornaamste gebeden 1 Aanbidding Vraag 1 2 Schrijf de betekenis van de Sjahada op. Asjhadoe an lā ʾilāha ʾillā-llāh, Ik getuig dat er geen ander god is dan Allah wa asjhadoe anna moehammadan

Nadere informatie

De diepe geheimen van het Vasten

De diepe geheimen van het Vasten De diepe geheimen van het Vasten رحمه ا Imaam Moewaffaqoed-Dien Ibn Qoedamaah Al-Maqdisi (g. 529 H) bron: Moekhtasar Minhaadjoel-Qaasidien (p. 38-41). Dit artikel werd vertaald naar het engels. Er werden

Nadere informatie

Een aantal regels over zedelijkheidsnormen bij een bezoek aan een zieke

Een aantal regels over zedelijkheidsnormen bij een bezoek aan een zieke Een aantal regels over zedelijkheidsnormen bij een bezoek aan een zieke [اهلونلدية- dutch [nederlands - auteur: sheikh mohammed Al-Hamad revisie: Yassien Abo Abdillah bron: www.islamhouse.com Kantoor voor

Nadere informatie

Regels die betrekking hebben op de Menstruatie Volgens de Maliki Madhhab Ustadh Jalal Ali Amer al-jihani

Regels die betrekking hebben op de Menstruatie Volgens de Maliki Madhhab Ustadh Jalal Ali Amer al-jihani Regels die betrekking hebben op de Menstruatie Volgens de Maliki Madhhab Ustadh Jalal Ali Amer al-jihani In de naam van Allah, De Erbarmer, De Meest Barmhartige Alle lof zij Allah, de Heer der werelden.

Nadere informatie

De ziekte van het hart en de genezing daarvan

De ziekte van het hart en de genezing daarvan De ziekte van het hart en de genezing daarvan ] لونلدية - dutch [ nederlands - Shaykh Sa ied ibn Alie ibn Wahf al-qahtaanie revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1434 مرض القلب و علاجه» بالة اهلونلدية «خ

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert JONA EN DE GROTE VIS

Bijbel voor Kinderen presenteert JONA EN DE GROTE VIS Bijbel voor Kinderen presenteert JONA EN DE GROTE VIS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Enkele uitspraken uit majmuu alfatawa

Enkele uitspraken uit majmuu alfatawa Enkele uitspraken uit majmuu alfatawa [اهلونلدية- dutch [nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah bron: Majmuu Al-Fataawah en Minhaj As-Sunnah An-Nabawiyyah uitgever: islaamkennis.nl Kantoor voor da'wa

Nadere informatie

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken)

Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Een leerling van Jezus vertelt ('walking sermon' langs kunstwerken) Doek achter de tafel Even kijken hoor. U en jullie hebben er al naar kunnen kijken, maar ik nog niet. Nu wil ik het goed zien. Ja, zo

Nadere informatie

Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken

Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken Zwanger? Een goed moment om te stoppen met roken Je bent in verwachting! Een nieuwe periode in je leven begint. Je wilt het beste voor je kindje. Stoppen met roken hoort daarbij. Het is goed voor je eigen

Nadere informatie

TAWHEED. voor kinderen

TAWHEED. voor kinderen TAWHEED voor kinderen ب س م هللا الر ح من الر ح يم In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle. Assalamu alaikoum (islamitische vredesgroet, vrede zij met jullie allen) mijn broeder of zuster.

Nadere informatie

Pijlen van vriendschap Sabbat

Pijlen van vriendschap Sabbat LES Pijlen van vriendschap Sabbat Doe Lees 1 Samuël 20. Heb je ooit een geheime manier van communiceren geleerd? Of gebarentaal? Heb je een geheime manier om te praten met je beste vriend(in)? Twee vrienden

Nadere informatie

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem.

Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden. Wij prijzen hem, vragen hem om hulp, vergeving en leiding en geloven in hem en vertrouwen op hem. Wij zoeken toevlucht bij Allah tegen het kwaad van onszelf en

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

HET BOEK JONAH (een hervertelling door Juke Hudig & Anne C. Possel)

HET BOEK JONAH (een hervertelling door Juke Hudig & Anne C. Possel) HET BOEK JONAH (een hervertelling door Juke Hudig & Anne C. Possel) Hoofdstuk 1 Sta op Jonah wordt door God geroepen. Sta op, Jonah Wees de profeet die je bent Ga naar Nineveh, die grote stad, waarschuw

Nadere informatie

Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)?

Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)? Wat zijn onze plichten tegenover de profeet Mohamed (vrede zij met hem)? Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal Vrijdagpreek Imam Charif Slimani 09/12/2016 Beste gelovigen, de moslim gelooft in alle

Nadere informatie

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW

Wie is Jezus, deel 2. les 5b FOLLOW Wie is Jezus, deel 2 les 5b DEEL 2B FOLLOW JEZUS, DE REDDER Joh 4:7-9,22 Jezus deed in dit verhaal een aantal dingen die niet gebruikelijk waren. Hij sprak alleen met een vrouw. Dit was ook nog eens een

Nadere informatie

Zangdienst Zondag 4 maart Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Organist: Gea Hilverts

Zangdienst Zondag 4 maart Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Organist: Gea Hilverts Zangdienst Zondag 4 maart 2018 Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Organist: Gea Hilverts Welkom en mededelingen Zingen lied 512: 1, 2, 3, 6 en 7 O Jezus hoe vertrouwd en goed Orgel Stil gebed Bemoediging

Nadere informatie