Orde van dienst. voor de dienst op Goede Vrijdag 3 april 2015 in de Hervormde kerk van Rijsoord. Orgelspel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Orde van dienst. voor de dienst op Goede Vrijdag 3 april 2015 in de Hervormde kerk van Rijsoord. Orgelspel"

Transcriptie

1 Orde van dienst voor de dienst op Goede Vrijdag 3 april 2015 in de Hervormde kerk van Rijsoord Orgelspel Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Zingen: Psalm 65 : 1 en 2 (Liedboek) Voorganger Ouderling van Dienst Organist Koster : Ds. A.H. Groen : Klara van Gameren - Konings : Adrie van Helden : Peter Koppenaal Wij doen dit, indien mogelijk staande en blijven staan tot na Votum en Groet Stil gebed De stilte zingt U toe, o Here, in Uw verheven oord. Wij zullen ons naar Sion keren waar Gij ons bidden hoort. Daar zal men, Heer, tot U zich wenden, tot U komt al wat leeft, tot U, o redder uit ellende, die alle schuld vergeeft. Zalig wie door U uitverkoren mag wonen in Uw hof, hoezeer hij door zijn schuld verloren terneerlag in het stof. Wij worden door U begenadigd die heilig zijt en goed. Gij die ons in Uw huis verzadigt met alle overvloed. Votum en groet Zingen: Gezang 192 : 1, 2 en 6 (Liedboek) O kostbaar kruis, o wonder Gods, waaraan de Prins der glorie stierf; ik wil om U zijn zonder trots, -1- ik acht verlies wat ik verwierf.

2 Bewaar mij dat ik roemen zou dan in mijns Heren Christi dood. Al wat ik anders noemen zou is niets bij dit mysterie groot. De aarde zelf is veel te klein voor wie U waarlijk loven wil. Uw liefde is een groot geheim, zij vraagt geheel mijn hart en ziel. Gebed om de Heilige Geest Schriftlezing: Marcus 15 : 1 t/m 20 Jezus voor Pilatus 1 En terstond, des morgens vroeg, stelden de overpriesters met de oudsten en schriftgeleerden, de gehele Raad, een besluit vast, en zij boeiden Jezus en zij leidden Hem weg en leverden Hem over aan Pilatus. 2 En Pilatus ondervroeg Hem: Zijt Gij de Koning der Joden? En Hij antwoordde hem en zeide: Gij zegt het. 3 En de overpriesters brachten vele beschuldigingen tegen Hem in. 4 En Pilatus vroeg Hem wederom [en zeide]: Geeft Gij niets ten antwoord? Zie, hoevele beschuldigingen zij tegen U inbrengen. 5 Doch Jezus gaf hem niets meer ten antwoord, zodat Pilatus zich verwonderde. Jezus en Barabbas 6 En bij elk feest liet hij hun een gevangene los, voor wie zij dit vroegen. 7 Nu was er iemand, genaamd Barabbas, gevangengezet met de oproermakers, die in het oproer een moord begaan hadden. 8 En de schare kwam naar voren en begon te eisen, dat hij hun deed, zoals hij gewoon was Pilatus antwoordde en zeide tot hen: Wilt gij, dat ik u de Koning der Joden loslaat? 10 Want hij bemerkte, dat de overpriesters Hem uit nijd overgeleverd hadden. 11 Doch de overpriesters zetten de schare op, dat hij hun liever Barabbas zou loslaten. 12 Pilatus antwoordde en zeide wederom tot hen: Wat moet ik dan doen met Hem, die gij de Koning der Joden noemt? 13 En zij schreeuwden wederom: Kruisig Hem! 14 Pilatus zeide tot hen: Wat heeft Hij dan voor kwaad gedaan? Zij schreeuwden des te meer: Kruisig Hem! 15 Pilatus oordeelde het geraden de schare haar zin te geven en hij liet hun daarom Barabbas los en gaf Jezus, na Hem gegeseld te hebben, over om gekruisigd te worden. De bespotting 16 De soldaten nu leidden Hem weg tot binnen het hof, dat is het gerechtsgebouw, en riepen de gehele afdeling bijeen. 17 En zij trokken Hem een purperen kleed aan en zetten Hem een kroon op, die zij van doornen gevlochten hadden. 18 En zij begonnen Hem te begroeten: Wees gegroet, Gij Koning der Joden! 19 En zij sloegen Hem met een riet op het hoofd en bespuwden Hem en zij vielen op de knieën en bewezen Hem hulde. 20 En toen zij Hem bespot hadden, trokken zij Hem het purperen kleed uit en deden Hem zijn klederen aan. En zij leidden Hem weg om Hem te kruisigen. Zingen: Gezang 183 : 1 en 2 (Liedboek) -3- O hoofd vol bloed en wonden, bedekt met smaad en hoon, o hoofd zo wreed geschonden, Uw kroon een doornenkroon, o hoofd eens schoon en heerlijk en stralend als de dag, hoe lijdt Gij nu zo deerlijk! Ik groet U vol ontzag.

3 O hoofd zo hoog verheven, o goddelijk gelaat, waar werelden voor beven, hoe bitter is Uw smaad! Gij, eens in 't licht gedragen, door engelen omstuwd, wie heeft U zo geslagen gelasterd en gespuwd? Schriftlezing: Marcus 15 : 22 t/m 32 De kruisiging 22 En zij brachten Hem op de plaats Golgota, hetgeen betekent Schedelplaats. 23 En zij gaven Hem wijn, met mirre gemengd, doch Hij nam die niet. 24 En zij kruisigden Hem en verdeelden zijn klederen door het lot te werpen, wat ieder ervan krijgen zou. 25 Het was het derde uur, toen zij Hem kruisigden. 26 En het opschrift, dat de beschuldiging tegen Hem vermeldde, luidde: De Koning der Joden. 27 En met Hem kruisigden zij twee rovers, één aan zijn rechterzijde en één aan zijn linkerzijde. 28 [En het schriftwoord is vervuld geworden, dat zegt: En Hij is met de misdadigers gerekend.] 29 En de voorbijgangers spraken lastertaal tegen Hem, schudden hun hoofd en zeiden: Ha, Gij, die de tempel afbreekt en in drie dagen opbouwt, 30 red Uzelf, kom af van het kruis! 31 Evenzo spotten de overpriesters onder elkander samen met de schriftgeleerden, en zij zeiden: Anderen heeft Hij gered, Zichzelf kan Hij niet redden. 32 Laat de Christus, de Koning van Israël, nu afkomen van het kruis, dat wij het zien en geloven. Ook die met Hem gekruisigd waren beschimpten Hem. -4- Zingen: Psalm 22 : 3 en 7 (Liedboek) Maar ik, mijn God, lig machteloos terneer. Ik word vertrapt, ik heb geen leven meer. Meesmuilend gaan zij tegen mij tekeer, al die mij smaden. Zij raden mij, terwijl zij mij verraden: "Zoek het bij God, geef Hem uw leed te dragen, Hij zal u redden naar zijn welbehagen", zo klinkt hun spot. Het grauw dringt op, als honden van rondom, doorboort mijn hand en voet en brengt mij om. Mijn lijf verteerde tot de lege som van mijn geraamte. Zij kennen voor een stervende geen schaamte, lachen hem uit die zich niet kan verweren, en delen reeds, al dobbelend, zijn kleren, hun tot een buit. Schriftlezing: Marcus 15 : 33 t/m 39 Het sterven van Jezus 33 En toen het zesde uur aangebroken was kwam er duisternis over het gehele land tot het negende uur. 34 En op het negende uur riep Jezus met luider stem: Eloï, Eloï, lama sabachtani, hetgeen betekent: Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij Mij verlaten? 35 En sommige van de omstanders, dit horende, zeiden: Zie, Hij roept Elia. 36 En iemand liep toe, drenkte een spons met zure wijn, stak ze op een riet en gaf Hem te drinken, zeggende: Stil, laat ons zien, of Elia komt om Hem eraf te nemen. 37 En Jezus slaakte een luide kreet en gaf de geest. -5-

4 38 En het voorhangsel van de tempel scheurde in tweeën van boven tot beneden. 39 Toen de hoofdman, die tegenover Hem stond, zag, dat Hij zó de geest gegeven had, zeide hij: Waarlijk, deze mens was een Zoon Gods. Zingen: Evangelische Liedbundel nr. 114 : 1, 2, 3 en 8 Als ik in gedachten sta bij het kruis van Golgotha, als ik hoor wat Jezus sprak, voor zijn oog aan 't kruishout brak, Hoe nog stervende zijn mond troost voor vriend en moeder vond, weet ik: "Hij vergeet ons niet, schoon Hij stervend ons verliet." Hoor ik dan, hoe Jezus bad voor wie Hem gekruisigd had, 'k weet dan: "Bij de Heiland is ook voor mij vergiffenis." Hoor ik, hoe Hij riep: "Mij dorst!" dan roep ik: "O Levensvorst, Gij, Gij naamt de bitt're dronk, die deez' aard verzoening schonk!" Preek: n.a.v. Marcus 15 : 19 En zij sloegen Hem met een riet op het hoofd en bespuwden Hem en zij vielen op de knieën en bewezen Hem hulde. Zingen: Joh. de Heer nr. 836 : 1 en 3 Op die heuvel daarginds stond een ruwhouten kruis, het symbool van vervloeking en schuld. Maar dat kruis werd de mens tot het kostbaarst kleinood, -6- daar Gods wet aan dat hout werd vervuld. Refrein: 'k Klem mij daarom aan Golgotha's kruis, tot de Heer komt en met Hem het loon; als die grote dag aanbreekt en Hij ons dat kruis dan verwisselt voor d' eeuwigheidskroon. Van dat ruwhouten kruis met het bloed van Gods Zoon straalt een licht dat door niets wordt gedoofd; vol van schoonheid en pracht, vol van reddende kracht voor een ieg lijk die in Hem gelooft. Refrein: Geloofsbelijdenis (staande) Zingen: Opwekking nr. 44 : 1 en 3 (staande) -7- Geprezen zij de Heer die eeuwig leeft. Die vol ontferming ieder troost en alle schuld vergeeft. Die heel het aards gebeuren vast in handen heeft. Refrein: Hem zij de glorie, want Hij die overwon, zal nooit verlaten wat zijn hand begon. Halleluja. Geprezen zij het Lam, dat de schuld der wereld op Zich nam. Hij doet ons dankbaar schouwen in het licht, dat uitstraalt van het kruis, dat eens voor ons werd opgericht. En voor ons oog verrijst een heerlijk vergezicht. Refrein:

5 Dankgebed en voorbeden Collecten: 1 e rondgang, voor het werk van de diaconie 2 e rondgang, voor het werk van de kerkrentmeesters. Zingen: Evangelische Liedbundel nr. 275 : 1, 2 en 3 Wij doen dit, indien mogelijk staande 'k Heb geloofd en daarom zing ik, daarom zing ik van gena, van ontferming en verlossing door het bloed van Golgotha. Daarom zing ik U, die stervend alles, alles hebt volbracht. Lam Gods, dat de zonden wegneemt, Lam van God, voor ons geslacht! Zegen We beantwoorden de zegen met: Gezang 456:3 (Liedboek) Orgelspel Amen, amen, amen! Dat wij niet beschamen Jezus Christus onze Heer, amen, God, Uw naam ter eer! 'k Heb geloofd en daarom hoger, hoger dan Kalvarie's top, zie ik boven lucht en wolken, Hogepriester, tot U op; die in 's hemels tabernakel voor Gods Aanschijn 't allen tijd als het Hoofd van Zijn gemeente, strijdend bidt en biddend strijdt. 'k Heb geloofd in U, wien d'aarde met haar doornen heeft gekroond, maar die nu, gekroond met ere, aan Gods rechterzijde troont; U, aan wiens doorboorde voeten eenmaal in het gans heelal, Heer, daarboven en hieronder alle knie zich buigen zal. Mocht u deze orde van dienst niet meenemen naar huis, wilt u deze dan bij de uitgang in het bakje leggen

en Jezus in het midden

en Jezus in het midden LITURGIE PASSIESTONDE 1 april 2015 19.15 uur Lijnbaankerk Aalsmeer Meditatie: en Jezus in het midden Uitleg liturgische schikking We naderen Goede Vrijdag. In de schilderijlijst zien we de laatste episode

Nadere informatie

Vrijdag 14 april uur Dorpskerk Bodegraven Predikant: kand. J. Domburg. Goede Vrijdag

Vrijdag 14 april uur Dorpskerk Bodegraven Predikant: kand. J. Domburg. Goede Vrijdag Vrijdag 14 april 2017 9.30 uur Dorpskerk Bodegraven Predikant: kand. J. Domburg Goede Vrijdag Zingen: Ps. 116:1 en 2 1. God heb ik lief; want die getrouwe HEER Hoort mijne stem, mijn smekingen, mijn klagen;

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Goede Vrijdag 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Goede Vrijdag 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke dienst op Goede Vrijdag 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 19.30 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Voor de dienst zijn we stil Ds. G. de Goeijen

Nadere informatie

Johannes de Heer dienst 5 november 2017 om Voorganger: Ds. Hoekman. Thema: De kennis van onze ellende

Johannes de Heer dienst 5 november 2017 om Voorganger: Ds. Hoekman. Thema: De kennis van onze ellende Johannes de Heer dienst 5 november 2017 om 17.00. Voorganger: Ds. Hoekman Thema: De kennis van onze ellende - Welkom en afkondigingen - Zingen: JDH 21 Ere zij aan God de Vader Ere zij aan God, de Vader,

Nadere informatie

Zingend naar Pasen. Zaterdag 31 maart 2018 Hervormde Kerk Nieuwe Tonge. Orgel: Eric Wolfert

Zingend naar Pasen. Zaterdag 31 maart 2018 Hervormde Kerk Nieuwe Tonge. Orgel: Eric Wolfert Zingend naar Pasen Zaterdag 31 maart 2018 Hervormde Kerk Nieuwe Tonge Orgel: Eric Wolfert Inleidend orgelspel Opening Op die heuvel daarginds 1) Op die heuvel daarginds, stond een ruwhouten kruis, het

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 Geref. Kerk Den Ham, gezamenlijke dienst aanvang: uur.

Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 Geref. Kerk Den Ham, gezamenlijke dienst aanvang: uur. Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 Geref. Kerk Den Ham, gezamenlijke dienst aanvang: 19.30 uur. Voorganger: Organist: ds. R.D. van Hornsveld Art Muis Lied voor de dienst: NL 558: 1,

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen In deze dienst vieren wij het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Opwekking 44 Lied 440 Ik geloof Opwekking 580 Gezang 162 : 1, 3 en 4 JAC 12-16 ORGANISEERT:. jacdrachten@hotmail.com!!

Nadere informatie

Goede Vrijdag april uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling

Goede Vrijdag april uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling Goede Vrijdag 2017-14 april 19.30 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling Orde van dienst: Votum en zegengroet LB 562 Lezen: Markus 15: 1-39 Zingen: LB 577 Tekst: Markus 15:

Nadere informatie

Orde van Dienst 14 april Welkom en mededelingen

Orde van Dienst 14 april Welkom en mededelingen Orde van Dienst 14 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 22: 1 en 2 Mijn God, mijn God, waarom verlaat Gij mij Nochtans, op U, o God die heilig zijt en troont op lofgezangen, U gewijd door Israël

Nadere informatie

Orde van dienst voor. Goede Vrijdag. We gedenken het lijden en sterven van Jezus.

Orde van dienst voor. Goede Vrijdag. We gedenken het lijden en sterven van Jezus. Orde van dienst voor Goede Vrijdag 17 april 2014 Gereformeerde Kerk te Zwartebroek Voorganger: Organist: ds. D.J. de Rooij Frits Top Toelichting op de bloemschikking We gedenken het lijden en sterven van

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Goede Vrijdag 29 maart 2018 Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Welkom en mededelingen Zingen Psalm 22: 1 en 2 1. Mijn God, Mijn God, waarom verlaat Gij mij en blijf zo ver, terwijl ik tot U

Nadere informatie

Aan de diensten op de drie dagen van Pasen werken mee

Aan de diensten op de drie dagen van Pasen werken mee Aan de diensten op de drie dagen van Pasen werken mee Witte Donderdag voorganger organist Goede Vrijdag voorganger organist Paaswake voorganger organist mmv de cantorij olv 19.30 uur ds. Jaap Kappers Jan

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 30 maart uur

Andreaskerk Putten 30 maart uur Andreaskerk Putten 30 maart 2018-19.30 uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Ouderling: Organist: W.J. Schaap m.m.v.: A.M.EN Koster: E. van den Heuvel/ J. Hijmissen Stil gebed Gezang 323: 1,7 1. God is tegenwoordig,

Nadere informatie

Website: www.bethelkerk-enschede.nl. De kerk is iedere Zondag ochtend geopend. U bent van harte welkom vanaf 9.30 uur. Aanvang dienst: 10.

Website: www.bethelkerk-enschede.nl. De kerk is iedere Zondag ochtend geopend. U bent van harte welkom vanaf 9.30 uur. Aanvang dienst: 10. Website: www.bethelkerk-enschede.nl De kerk is iedere Zondag ochtend geopend. U bent van harte welkom vanaf 9.30 uur. Aanvang dienst: 10.00 uur www.bethelkerk-enschede.nl Zangdienst in de Bethelkerk op

Nadere informatie

Orde van dienst voor Goede Vrijdag 30 maart 2018

Orde van dienst voor Goede Vrijdag 30 maart 2018 Orde van dienst voor Goede Vrijdag 30 maart 2018 Voorganger: Menny de Wolf-Boorsma Organist : Jan van Ginkel In deze dienst gedenken wij het lijden en sterven van de Heer en lezen daarvan uit Lucas 22/23.

Nadere informatie

Aanvangslied JDH 27:1,3 en 4 Geloofd zij 's Vaders een'ge Zoon. Lied JDH 1010:1 en 3 (ELB 128) Laat ons loven, laat ons juichen

Aanvangslied JDH 27:1,3 en 4 Geloofd zij 's Vaders een'ge Zoon. Lied JDH 1010:1 en 3 (ELB 128) Laat ons loven, laat ons juichen Johan de Heer Zangdienst 23 april 2017 Kruispunt Mededelingen Aanvangslied JDH 27:1,3 en 4 Geloofd zij 's Vaders een'ge Zoon Stil gebed, bemoediging en groet Lied JDH 1010:1 en 3 (ELB 128) Laat ons loven,

Nadere informatie

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur

Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal. Aanvang: uur Orde van de eredienst op de jeugdzondag 29 september 2013 in de Oude Kerk te Veenendaal Aanvang: 17.00 uur Thema: Ik volg jou! Voorganger: ds. B.J.D. van Vreeswijk (Hattem) Ouderling van dienst: br. Hans

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Ds. A.R. Warnar- van den Berg Organist: Ries de Visser

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Ds. A.R. Warnar- van den Berg Organist: Ries de Visser Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Ds. A.R. Warnar- van den Berg Organist: Ries de Visser Zingen: Nieuw liedboek 8a vers 1, 2, 3, 4, 5 en 6 Zingen: Nieuw liedboek 8a vers 1, 2, 3, 4, 5 en 6 Zingen: Nieuw

Nadere informatie

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Welkom in de avonddienst van 1 e Paasdag zondag 16 april 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Ouderling van dienst : Gerhard Nijhoff Thema : Wie zoek je? We zingen : Joh.

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 in de Vestingkerk

Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 in de Vestingkerk Liturgie voor de dienst op Goede Vrijdag 30 maart 2018 in de Vestingkerk Voorganger Ouderling Diaken Organist : ds. Evert-Jan Vledder : Dick Roosink : Rita Kleine : Aart v.d. Gronden We beginnen de dienst

Nadere informatie

Liturgie , Goede Vrijdag

Liturgie , Goede Vrijdag Liturgie 19-4-2019, Goede Vrijdag Mededelingen Zingen Ps. 36: 2, 3 (Nieuwe Psalmvertaling) 2. Uw liefde raakt het hemelblauw. Tot in de wolken reikt uw trouw. Geen mens kan U doorgronden. Uw oordeel is

Nadere informatie

Gezamenlijke Goede Vrijdagdienst van CGK en NGK Dronten Ichthuskerk (NGK) Roerstraat 1, Dronten

Gezamenlijke Goede Vrijdagdienst van CGK en NGK Dronten Ichthuskerk (NGK) Roerstraat 1, Dronten Gezamenlijke Goede Vrijdagdienst van CGK en NGK Dronten Ichthuskerk (NGK) Roerstraat 1, Dronten Avonddienst met Avondmaal 19.30 uur welkom en mededelingen zingen: Weerklank 141:1 en 2 (melodie Psalm 42)

Nadere informatie

- Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis

- Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis DE DIENST VAN GOEDE VRIJDAG 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis - Woord van welkom - Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 22: 1,2 Mijn God, mijn

Nadere informatie

Zondag 22 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 22 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 22 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Marten Visser, Wezep Ouderling van dienst: Remco de Groot Organist: Jan Ebeltjes Lector: Jan Verhoek Koster: Ria op den Dries Lied voor de dienst:

Nadere informatie

17 maart :00 / 10:30

17 maart :00 / 10:30 17 maart 2019 9:00 / 10:30 Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Michiel Nieboer / Rick van Emous Organist: Rik Nijs Lector: Desiree van Meerveld / Thea Bos Koster: Evert van den Heuvel Beamer: Niels

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE GEZAMENLIJKE MORGENDIENST OP GOEDE VRIJDAG IN DE HERVORMDE KERK, aanvang uur

LITURGIE VOOR DE GEZAMENLIJKE MORGENDIENST OP GOEDE VRIJDAG IN DE HERVORMDE KERK, aanvang uur LITURGIE VOOR DE GEZAMENLIJKE MORGENDIENST OP GOEDE VRIJDAG IN DE HERVORMDE KERK, aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. H. de Haan Ouderling van dienst: Riëtte Fokkert Organist: Gijsbert Meuleman Welkom en

Nadere informatie

Glorie, glorie, glorie aan het Lam Glorie, glorie, glorie aan het Lam

Glorie, glorie, glorie aan het Lam Glorie, glorie, glorie aan het Lam Lied 01 Titel: Glorie aan het Lam Arrangement: Harm Hoeve Eerste componist: Traditional (Nederlandse) : Yvonne Hoekendijk Uitvoerende: JGK Immanuel, Miranda Vlieger & Vocals Uitvoering: Koor, solo en samenzang

Nadere informatie

Uit het heilig Evangelie volgens Matteüs (27, 22-23.26).

Uit het heilig Evangelie volgens Matteüs (27, 22-23.26). 1 ste statie Jezus wordt ter dood veroordeeld Uit het heilig Evangelie volgens Matteüs (27, 22-23.26). Pilatus vroeg hun: Wat zal ik doen met Jezus, die Christus genoemd wordt? Zij riepen allen: Aan het

Nadere informatie

Maria Christina van Ginkel-van Laar

Maria Christina van Ginkel-van Laar Liturgie voor de afscheidsdienst van Maria Christina van Ginkel-van Laar Geboren:10 april 1939 Overleden:2 januari 2015 Op donderdag 8 januari 2015 om 11.45 uur in de Maranathakerk te Lunteren voorafgaande

Nadere informatie

21 mei 2017 AM Wierden Viering HA generatiedienst Marcus 16:9-11 Geloven in delen Orgelspel. Aanvangslied met het combo: PKN-themalied 'Deel je leven'

21 mei 2017 AM Wierden Viering HA generatiedienst Marcus 16:9-11 Geloven in delen Orgelspel. Aanvangslied met het combo: PKN-themalied 'Deel je leven' 21 mei 2017 AM Wierden Viering HA generatiedienst Marcus 16:9-11 Geloven in delen Orgelspel Welkom en mededelingen Aanvangslied met het combo: PKN-themalied 'Deel je leven' 2. Wij delen met jou en met

Nadere informatie

ORDE van dienst Goede Vrijdag 18 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur

ORDE van dienst Goede Vrijdag 18 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur ORDE van dienst Goede Vrijdag 18 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur Op de Goede Vrijdag gedenken we het sterven van Christus. In gedachten staan we bij het kruis. Wat een wonder dat deze zwarte vrijdag

Nadere informatie

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Kinderen zingen Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was Waarom geloofde niemand toen Dat u de koning was? Ze wilden

Nadere informatie

Zondag 4 december 2016

Zondag 4 december 2016 Zondag 4 december 2016 Tweede zondag van de advent Gezamenlijke viering van de gemeenten van Dorpskerk en Welkomkerk Rembrandt van Rijn voorganger: organist: koster: ds. A. Verwijs dhr. J. van Elst dhr.

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Lezen : Matteüs 27 : 27-50 GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Exodus 14 vers 1 t/m 22 Gezang 343 vers 1 t/m 5 (Liedboek) Psalm 130 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 65 vers 1 en 2 (Nieuwe Psalmberijming)

Nadere informatie

Orde van dienst Goede Vrijdag 2015 Maranathakerk Lunteren

Orde van dienst Goede Vrijdag 2015 Maranathakerk Lunteren Orde van dienst Goede Vrijdag 2015 Maranathakerk Lunteren ( Sta in het licht - Janneke van de Kaa) Voorganger Orgel/piano Fluit Lector : Ds. Jaap Hansum : Mw. Ina Tamerus : Mw. Els Meijering : Mw. Ineke

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst op Goede Vrijdag 3 april 2015 in de Hervormde Kerk te Den Ham. Aanvang: 19.30

Liturgie voor de avonddienst op Goede Vrijdag 3 april 2015 in de Hervormde Kerk te Den Ham. Aanvang: 19.30 Liturgie voor de avonddienst op Goede Vrijdag 3 april 2015 in de Hervormde Kerk te Den Ham. Aanvang: 19.30 Voorganger: ds. L. Westland uit Elburg Intochtslied : Psalm 130: 2 & 3 2. Zoudt Gij indachtig

Nadere informatie

Stille Week 2016 Dorpskerk De Bilt. Thema: Ontmoetingen op de Via Dolorosa

Stille Week 2016 Dorpskerk De Bilt. Thema: Ontmoetingen op de Via Dolorosa Stille Week 2016 Dorpskerk De Bilt Thema: Ontmoetingen op de Via Dolorosa De Via Dolorosa (latijn voor 'lijdensweg'), die sinds 1250 zo genoemd wordt, is de weg die Jezus gegaan is toen Hij zijn kruis

Nadere informatie

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht Liederenblad Passie - Pasen Hervormde Gemeente Bergambacht 3 maart t/m 22 april 2019 1 e lijdenszondag - 3 maart WK 564 Alzo lief had God de wereld WK 153 : 1, 2, 5 en 6 Leer mij, o Heer, Uw lijden recht

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 28 december 2014 Wijkgemeente Markus ~ Grote Kerk 9.30 uur

Orde van dienst voor zondag 28 december 2014 Wijkgemeente Markus ~ Grote Kerk 9.30 uur Orde van dienst voor zondag 28 december 2014 Wijkgemeente Markus ~ Grote Kerk 9.30 uur Voorganger: ds. J.B. Kamp Ouderling van dienst: Ary Gunter Organist: Leen Verboom Koster: Hans van de Goor Orgelspel

Nadere informatie

WOENSDAG 28 MAART. "Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten?" (Mattheüs 27:46) Opening

WOENSDAG 28 MAART. Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten? (Mattheüs 27:46) Opening WOENSDAG 28 MAART "Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten?" (Mattheüs 27:46) Opening Aanvangslied Als ik in gedachten sta Hervormde liedbundel Gezang 46: 1 en 5 1. Als ik in gedachten sta bij het

Nadere informatie

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have.

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have. Welkom in de Maranathakerk Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have Zondag 16 April Beamerteam Centrum-Oost 87: 1, 2, 3 Christus, onze Heer, verrees, halleluja!

Nadere informatie

MAANDAG 26 MAART. "En Jezus zei tegen hem: Voorwaar, zeg Ik u, heden zult u met Mij in het paradijs zijn." (Lucas 23:43) Opening

MAANDAG 26 MAART. En Jezus zei tegen hem: Voorwaar, zeg Ik u, heden zult u met Mij in het paradijs zijn. (Lucas 23:43) Opening MAANDAG 26 MAART "En Jezus zei tegen hem: Voorwaar, zeg Ik u, heden zult u met Mij in het paradijs zijn." (Lucas 23:43) Opening Aanvangslied Als ik in gedachten sta Hervormde liedbundel Gezang 46: 1 en

Nadere informatie

Ochtenddienst. Viering Heilig Avondmaal

Ochtenddienst. Viering Heilig Avondmaal Ochtenddienst 27 september 2015 Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.H. den Braber Organist : Rick Jan Hitzerd Welkom Afkondigingen door ouderling Ria van der Veen - Verhoeven Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Mededelingen. Opwekking 617 (schoollied) >

Mededelingen. Opwekking 617 (schoollied) > Mededelingen Opwekking 617 (schoollied) > Een machtig maker formeerde mijn hart. Hij nam voor de tijd begon mijn leven in Zijn hand. Opwekking 617 Hij kent mijn naam, Hij weet zelfs wat ik denk. Hij ziet

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 maart 2016. Aanvang:19.00 uur. Thema: Het oude leven achterlaten. Leven in de kracht van de opstanding

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 maart 2016. Aanvang:19.00 uur. Thema: Het oude leven achterlaten. Leven in de kracht van de opstanding IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 27 maart 2016 Aanvang:19.00 uur Thema: Het oude leven achterlaten Leven in de kracht van de opstanding Voorganger: ds. M. Schut Organist: Jan Willem van der Maaten Muziek:

Nadere informatie

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn,

Lucas 23: Gods is, de uitverkorene! 36 Ook de soldaten kwamen naderbij om Hem te bespotten en brachten Hem zure wijn, Lucas 23:33-49 33 En toen zij aan de plaats gekomen waren, die Schedel genoemd wordt, kruisigden zij Hem daar en ook de misdadigers, de ene aan zijn rechterzijde en de andere aan zijn linkerzijde. 34 En

Nadere informatie

Zingen : Psalm 97: 1,3,6 >

Zingen : Psalm 97: 1,3,6 > Zingen : Psalm 97: 1,3,6 > Groot Koning is de Heer. Volken, bewijst Hem eer, breek uit in jubel, aarde, nu Hij de macht aanvaardde. De landen wijd en zijd zijn in zijn naam verblijd. Op recht en op gericht

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : 1 Timoteüs 3 : 14-4 : 5 Tekst : 1 Timoteüs 3 : 16 Gezang 70 Gezang 68 Gezang 100 : 2, 3 en 4 Lied 317 Lied 235 In de hemel is de Heer Welkom en

Nadere informatie

Sterven. Lijden. Opstanding. Liederenblad. Hervormde Gemeente Bergambacht

Sterven. Lijden. Opstanding. Liederenblad. Hervormde Gemeente Bergambacht Lijden Sterven Opstanding Hervormde Gemeente Bergambacht Liederenblad 26 februari t/m 17 april 2017 Ochtenddienst: Uw genade is mij genoeg 1 e lijdenszondag - 26 februari Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem,

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-8.30 uur Ds. W. Gugler Ouderling: Michiel Nieboer Muzikale begeleiding: Rik Nijs Koster: J. Hijmissen Zingen voor de dienst OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar

Nadere informatie

Jeugddienst zondag 26 april in de Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00u Samenzang vanaf 18.45u. Thema: Be There!

Jeugddienst zondag 26 april in de Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00u Samenzang vanaf 18.45u. Thema: Be There! Jeugddienst zondag 26 april in de Johanneskerk te Heerde Aanvang 19.00u Samenzang vanaf 18.45u Thema: Be There! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Muzikale medewerking: Ds. C. Hoek Roelof Jan

Nadere informatie

Moment van stilte. Samen bidden we het Onze Vader. Moment van gedenken. Goede Vrijdag 19 april 2019 Goede Herderkerk Borger Aanvang: 19:30 uur

Moment van stilte. Samen bidden we het Onze Vader. Moment van gedenken. Goede Vrijdag 19 april 2019 Goede Herderkerk Borger Aanvang: 19:30 uur Moment van stilte Samen bidden we het Onze Vader Moment van gedenken. In gedachtenis bijeen rond de Gekruisigde gedenken wij alle gekruisigden. We luisteren naar orgelspel. Onderwijl komen vanuit de kerk

Nadere informatie

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!!

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Voorganger: ds. F. Wijnhorst Ouderling van dienst: br. Henny Hoek Organist

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 5 maart 2017, met de Spoorzoekers, aanvang: 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: Muzikale medewerking: Koster: Ds. G. de Goeijen Willem

Nadere informatie

Eredienst 4 maart uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis

Eredienst 4 maart uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis Eredienst 4 maart 2018 16.30 uur Voorganger: ds. M.J. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Gezang 107: 1, 2, 3, 4 Gebed Lukas 5: 27-39 Liedboek 446: 1, 2, 3, 4 = NLB 512 Lukas 5: 36-39 Preek Liedboek

Nadere informatie

Liturgie voor viering en dankzegging van het heilig Avondmaal zondag 9 april God is mijn Lied

Liturgie voor viering en dankzegging van het heilig Avondmaal zondag 9 april God is mijn Lied Liturgie voor viering en dankzegging van het heilig Avondmaal zondag 9 april 2017 God is mijn Lied Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Ds. H.M. Klaassen Geesje Soepenberg Bram Jaspers Gerrit

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst van zondag 14 april waarin wij vieren het heilig Avondmaal

Liturgie voor de morgendienst van zondag 14 april waarin wij vieren het heilig Avondmaal Liturgie voor de morgendienst van zondag 14 april waarin wij vieren het heilig Avondmaal Thema: Jezus is aanwezig door de kracht van de Heilige Geest in het brood en de wijn. Voorganger: Ouderling van

Nadere informatie

Eredienst 14 april :30 uur Voorganger: Ds. H. van den Berg

Eredienst 14 april :30 uur Voorganger: Ds. H. van den Berg Eredienst 14 april 2017 19:30 uur Voorganger: Ds. H. van den Berg Liturgie Opwekking 428 Votum / zegengroet Gezang 89 : 1 en 2 Gebed Schriftlezing Marcus 15 : 33 38 Hebreeën 10 : 19-25 Opwekking 706 Tekst:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen In deze dienst wordt Sophie Boersma gedoopt & Vieren we het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Opwekking 672 Kinderopwekking 185 Gezang 125 : 1, 3, 4 en 5 Gezang 167

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Schriftlezingen: Job 33 vers 13 t/m 20 Mattheüs 27 vers 11 t/m 26 Lied 41 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 84

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

Stilte vooraf. Uitleg vooraf

Stilte vooraf. Uitleg vooraf Stilte vooraf Uitleg vooraf Aanstaande zondag, de tweede zondag in de veertigdagentijd wordt `Reminiscere` genoemd, omdat de kerk op deze zondag psalm 25 leest, waar in vers 6 staat `gedenk uw barmhartigheid`.

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

Orde van dienst. Thema: Zondag Vaderdag. voor de jeugddienst, zondagochtend 21 juni 2015 in de Hervormde Kerk van Rijsoord. : Peter Koppenaal -1-

Orde van dienst. Thema: Zondag Vaderdag. voor de jeugddienst, zondagochtend 21 juni 2015 in de Hervormde Kerk van Rijsoord. : Peter Koppenaal -1- Orde van dienst voor de jeugddienst, zondagochtend 21 juni 2015 in de Hervormde Kerk van Rijsoord Thema: Zondag Vaderdag Voorganger Ouderling van dienst Organist Koster : ds. A.H. Groen : Eef van Neuren

Nadere informatie

Orde van dienst 4 februari Zondag van het diaconaat

Orde van dienst 4 februari Zondag van het diaconaat Orde van dienst 4 februari 2018 Zondag van het diaconaat m.m.v. Brassband De Woldklank uit Steenwijkerwold vg: ds. Jaap Jonk Voor de dienst speelt de Woldklank Welkom! Moment van stilte Aansteken van

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst van zondag 23 september 2018 voor de viering van het heilig Avondmaal. Thema: Zoeken en vinden van Gods genade

Liturgie voor de morgendienst van zondag 23 september 2018 voor de viering van het heilig Avondmaal. Thema: Zoeken en vinden van Gods genade Liturgie voor de morgendienst van zondag 23 september 2018 voor de viering van het heilig Avondmaal Thema: Zoeken en vinden van Gods genade Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H.M. Klaassen

Nadere informatie

Liturgie voor de paasmorgen van Wijkgemeente Sion Donderdag 17 maart 2016 Aanvang uur In Het Anker te Katwijk aan Zee

Liturgie voor de paasmorgen van Wijkgemeente Sion Donderdag 17 maart 2016 Aanvang uur In Het Anker te Katwijk aan Zee Liturgie voor de paasmorgen van Wijkgemeente Sion Donderdag 17 maart 2016 Aanvang 10.00 uur In Het Anker te Katwijk aan Zee M.m.v. ds. F. Wijnhorst, meditatie Janny Nijgh, paasverhaal Leen Vooys, organist

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Pasen 2016 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon,

Nadere informatie

Orde. voor de vierde zondag van de 40 dagentijd zondag Laetare (=verheug u) 31 maart 2019 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.

Orde. voor de vierde zondag van de 40 dagentijd zondag Laetare (=verheug u) 31 maart 2019 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10. Orde voor de vierde zondag van de 40 dagentijd zondag Laetare (=verheug u) 31 maart 2019 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leendert Jan Lingen Organist: dhr Peter Jordaan Mmv zanggroep

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op Eerste Paasdag 20 april 2014. Thema: De dingen zijn toch heel anders.!

Liturgie voor de dienst op Eerste Paasdag 20 april 2014. Thema: De dingen zijn toch heel anders.! Liturgie voor de dienst op Eerste Paasdag 20 april 2014 *Inleidend orgelspel *Afkondigingen door de ouderling van dienst *Zingen Op Toonhoogte lied 91 Thema: De dingen zijn toch heel anders.! Geprezen

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder Eredienst 30 juli 2017 16.30 uur Voorganger: Arjan de Gelder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed: Gezang 157 Schriftlezing Psalm 8 Psalm 8: 1, 2 Hebreeën 2: 5-9 Psalm 21: 2, 7 Preek Gezang 145:

Nadere informatie

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17 Ochtenddienst 25 juni 2017 Zondag 17 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Jaap Dekker Welkom Mededelingen door Diaken Mirjam Pegels. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 18 vers 1 t/m 20 Lied 235 vers 1, 3 en 5 (Op Toonhoogte) Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 124 vers 1 en 4 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

ik leg mijn leven in Uw sterke hand. Roep mij, zend mij, leid mij, wandel naast mij: ik leg mijn leven in Uw sterke hand.

ik leg mijn leven in Uw sterke hand. Roep mij, zend mij, leid mij, wandel naast mij: ik leg mijn leven in Uw sterke hand. Zangavond 14 februari: Opwekking 191 Kom en prijs de Here, onze God Kom en prijs de Here, onze God, in het heiligdom dat vol is van zijn Geest. Dus richt je hart op Hem en prijs Hem met je stem en de heerlijkheid

Nadere informatie

predikant van wijkgemeente 2 van de Hervormde Gemeente Bodegraven-Nieuwerbrug zondag 31 maart 2019 in de Dorpskerk

predikant van wijkgemeente 2 van de Hervormde Gemeente Bodegraven-Nieuwerbrug zondag 31 maart 2019 in de Dorpskerk LITURGIE BEVESTIGINGSDIENST Orde van de dienst bij de bevestiging van DS. A. BAAS predikant van wijkgemeente 2 van de Hervormde Gemeente Bodegraven-Nieuwerbrug zondag 31 maart 2019 in de Dorpskerk Aanvang:

Nadere informatie

Stille week. Witte Donderdag 17 april Goede Vrijdag 18 april 2014

Stille week. Witte Donderdag 17 april Goede Vrijdag 18 april 2014 Stille week Witte Donderdag 17 april 2014 Goede Vrijdag 18 april 2014 Stille Zaterdag 19 april 2014 1 Witte Donderdag. Voorganger: Ds. C.Schakel Ouderling: Piet Bakker Diaken: Jaap Bubberman Organist:

Nadere informatie

Goede Vrijdag. Voorganger: Ds. K.F.A.W. van Wijngaarden Musicus: Ineke van Erkelens. m.m.v.: Gospelkoor o.l.v. Petra Troost en Izaäk Kievit

Goede Vrijdag. Voorganger: Ds. K.F.A.W. van Wijngaarden Musicus: Ineke van Erkelens. m.m.v.: Gospelkoor o.l.v. Petra Troost en Izaäk Kievit Goede Vrijdag Voorganger: Ds. K.F.A.W. van Wijngaarden Musicus: Ineke van Erkelens m.m.v.: Gospelkoor o.l.v. Petra Troost en Izaäk Kievit Inleidend orgelspel Ich bin, ich sollte büssen van J.S. Bach Wie

Nadere informatie

Orde van dienst voor de Jeugddienst op de 2 e adventszondag 6 december 2015, in de Hervormde Kerk van Rijsoord aanvang uur

Orde van dienst voor de Jeugddienst op de 2 e adventszondag 6 december 2015, in de Hervormde Kerk van Rijsoord aanvang uur Orde van dienst voor de Jeugddienst op de 2 e adventszondag 6 december 2015, in de Hervormde Kerk van Rijsoord aanvang 10.00 uur Muziek en koorzang voor de dienst: I bring a heart of thanks Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Lukas 22 vers 14 t/m 20 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 34 vers 11 (Schoolpsalm) Psalm 116 vers 1 en 4 Psalm 117 vers

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 14 januari 2018. Afscheid en (her-) bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Bosch Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Zingen: Op Toonhoogte 343. Zingen: Op Toonhoogte 94. Zingen: Op Toonhoogte 234. Zingen: Op Toonhoogte 112. Zingen: Op Toonhoogte 236

Zingen: Op Toonhoogte 343. Zingen: Op Toonhoogte 94. Zingen: Op Toonhoogte 234. Zingen: Op Toonhoogte 112. Zingen: Op Toonhoogte 236 Welkom Zingen: Op Toonhoogte 343 Votum en Groet Zingen: Op Toonhoogte 94 Geloofsbelijdenis Zingen: Op Toonhoogte 234 Gebed Schriftlezing: Jesaja 53 Zingen: Op Toonhoogte 112 Verkondiging Luisterlied Zingen:

Nadere informatie

Liefde is..vertel het maar!

Liefde is..vertel het maar! Welkom in de Paasgezinsdienst Van de Gereformeerde Kerk te Stellendam 27 maart 2016 Thema: Liefde is..vertel het maar! Voorganger: ds. J. Schep Organist: Philip den Eerzamen Muzikale medewerking: Interkerkelijk

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Openbaringen 3 vers 14 t/m 22 Gezang 253 vers 1 (Bundel 1938) Psalm 67 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 65 vers 1 en 2 (Nieuwe Berijming) Psalm

Nadere informatie

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Eredienst 2 April 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Liturgie Intocht: Opwekking 464 Votum / zegengroet Psalm 43 : 1, 3, 4 Zingen: Wet in kindertaal Gebed Doven van kaars Hebreeën 9 : 1-14 Laat

Nadere informatie

thema Een aanhanger Daniek Alise Oudelaar Gerwin Jesse Schütte

thema Een aanhanger Daniek Alise Oudelaar Gerwin Jesse Schütte Liturgie voor de doopdienst, op zondag 29 januari 2017, aanvang: 19.00 uur. thema Een aanhanger In deze dienst ontvangen: Daniek Alise Oudelaar Gerwin Jesse Schütte het teken en een zegel van God de Vader,

Nadere informatie

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 19 maart :30 uur Ds R Prins. 14:15 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 19 maart 2017 09:30 uur Ds R Prins 14:15 uur Ds H D Bondt 09:30 uur 19-mrt Ds R Prins Ps 100 : Gez 145 : Gez 90 : Mat 26 : 1-16 Mat 27 : 1-10 Mat 26 : 15B NLB 912 : NwPsB 95 : 1, 3 Opw

Nadere informatie

Voorganger: Ds. Peter Broere Orgel en piano: Judith Geuze

Voorganger: Ds. Peter Broere Orgel en piano: Judith Geuze Liturgie voor de dienst op 19 april 2019 om 19.00 uur in de Ichthuskerk te Tholen Voorganger: Ds. Peter Broere Orgel en piano: Judith Geuze 0 Zang: Jaap, Anke en Esmay Roggeband Saxofoon: Anco Westdorp

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 28 februari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 28 februari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 28 februari 2016 in de Westerkerk te Veenendaal Psalm 65 : 1, 2 en 3 (NB) 1.De stilte zingt U toe, o Here, in uw verheven oord. Wij zullen ons naar Sion keren waar

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018

Liturgie gezamenlijke morgendienst in de Bethelkerk zondag 18 november 2018 Deze dienst kun je op twee manieren meebeleven. Via www.kerkdienstmeebeleven.nu ontvang je beeld en geluid (kies Koningskerk Langerak). Via www.kerkdienstgemist.nl ontvang je alleen geluid (kies Langerak

Nadere informatie

Orgelspel. Welkom en mededelingen. Samenzang: Psalm 102: 7, 11 en 12

Orgelspel. Welkom en mededelingen. Samenzang: Psalm 102: 7, 11 en 12 1 Orgelspel Welkom en mededelingen Samenzang: Psalm 102: 7, 11 en 12 Gij zult opstaan, ons beschermen, Over Sion U ontfermen, Want de tijd, Uw stad voorspeld, Aan haar leed ten perk gesteld, Die zo lang

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013

Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013 Liturgie voor de doopdienst van Eefje Jacoba Gorzeman 20 oktober 2013 Voorganger: Doopouders: Organist: Pianiste: ds. Nita van der Horst-Kattenberg Jan en Helma Gorzeman- v.d. Kooij Marco 't Hart Tytsia

Nadere informatie

Ochtenddienst 14 september :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 14 september :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 14 september 2014 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Viering Heilig Avondmaal Voorganger : Ds. J.H. den Braber Organist : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling - kerkrentmeester

Nadere informatie

Paaszangdienst 1 e paasdag uur Kapel Hulshorst. Thema: Jezus, leven van mijn leven!

Paaszangdienst 1 e paasdag uur Kapel Hulshorst. Thema: Jezus, leven van mijn leven! Paaszangdienst 1 e paasdag 18.30 uur Kapel Hulshorst Thema: Jezus, leven van mijn leven! Voorganger: Organist: Koor: ds. G. Herwig Martin Drost Let s Unite o.l.v. Dian Heerema Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie